"Σκοπός του Αθλητικού Σχολείου είναι η πολύπλευρη στήριξη των μαθητών που διακρίνονται στον αθλητισμό για σωστή προετοιμασία και πετυχημένη ακαδημαϊκή και αθλητική σταδιοδρομία. Μέσα από τα Αθλητικά Σχολεία, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες μπορούν να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση με σκοπό να φτάσουν πιο ψηλά και να πετύχουν τους στόχους τους.
Η φράση «Ασφαλής πορεία προς την καταξίωση», η οποία έχει συνδεθεί με τα Αθλητικά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είναι ενδεικτική του σοβαρού έργου που επιτελείται, αποδεικνυόμενη από τις ακαδημαϊκές και αθλητικές διακρίσεις των μαθητών – αθλητών που φοιτούν στα Αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.
Σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου δραστηριοποιούνται 10 Αθλητικά Σχολεία, 5 Γυμνάσια και 5 Λύκεια. Προσφέρονται συνολικά 18 Ολυμπιακά αθλήματα και σε αυτά συμμετέχουν 403 μαθητές/τριες στο Γυμνάσιο και 476 μαθητές/τριες στο Λύκειο"
Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε 40 χρόνια πίσω απ' τις άλλες χώρες. Ειλικρινά πίστευα ότι θα υπήρχε μία σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος "αθλητικό σχολείο" αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνεται η απαξίωση. Ελπίζω στο τέλος οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας να προσεγγίσουν διαφορετικά το κομμάτι αυτό της παιδείας.
"Σκοπός του Αθλητικού Σχολείου είναι η πολύπλευρη στήριξη των μαθητών που διακρίνονται στον αθλητισμό για σωστή προετοιμασία και πετυχημένη ακαδημαϊκή και αθλητική σταδιοδρομία. Μέσα από τα Αθλητικά Σχολεία, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες μπορούν να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση με σκοπό να φτάσουν πιο ψηλά και να πετύχουν τους στόχους τους. Η φράση «Ασφαλής πορεία προς την καταξίωση», η οποία έχει συνδεθεί με τα Αθλητικά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είναι ενδεικτική του σοβαρού έργου που επιτελείται, αποδεικνυόμενη από τις ακαδημαϊκές και αθλητικές διακρίσεις των μαθητών – αθλητών που φοιτούν στα Αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου. Σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου δραστηριοποιούνται 10 Αθλητικά Σχολεία, 5 Γυμνάσια και 5 Λύκεια. Προσφέρονται συνολικά 18 Ολυμπιακά αθλήματα και σε αυτά συμμετέχουν 403 μαθητές/τριες στο Γυμνάσιο και 476 μαθητές/τριες στο Λύκειο" Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε 40 χρόνια πίσω απ' τις άλλες χώρες. Ειλικρινά πίστευα ότι θα υπήρχε μία σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος "αθλητικό σχολείο" αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνεται η απαξίωση. Ελπίζω στο τέλος οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας να προσεγγίσουν διαφορετικά το κομμάτι αυτό της παιδείας.