Με κάθε σεβασμό προς όλους τους εκπαιδευτικούς, όσα αναφέρει το άρθρο 38 περί “εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης” περιγράφονται σαφέστατα στα καθηκοντολόγια των κοινωνικών λειτουργών & ψυχολόγων, οι οποίοι, λόγω σπουδών, έχουν τα ουσιαστικά & τυπικά προσόντα (βλέπε σπουδές, γνώσεις, κατάρτιση, εμπειρία) να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που περιγράφονται στο άρθρο.
Οπότε κατά τη δική μου άποψη θεωρώ αυτό τον “θεσμό” αχρείαστο, από την άποψη ότι προσθέτει περισσότερες ώρες στο ήδη βεβαρυμένο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι πέραν όλων των άλλων, καλούνται να εκτελέσουν χρέη κοινωνικών λειτουργών & ψυχολόγων.
Εκτιμώ ότι η βέλτιστη λύση για την “αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τη σχολική μονάδα” είναι η σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε σχολείο με τη στελέχωση από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.
Με κάθε σεβασμό προς όλους τους εκπαιδευτικούς, όσα αναφέρει το άρθρο 38 περί “εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης” περιγράφονται σαφέστατα στα καθηκοντολόγια των κοινωνικών λειτουργών & ψυχολόγων, οι οποίοι, λόγω σπουδών, έχουν τα ουσιαστικά & τυπικά προσόντα (βλέπε σπουδές, γνώσεις, κατάρτιση, εμπειρία) να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που περιγράφονται στο άρθρο. Οπότε κατά τη δική μου άποψη θεωρώ αυτό τον “θεσμό” αχρείαστο, από την άποψη ότι προσθέτει περισσότερες ώρες στο ήδη βεβαρυμένο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι πέραν όλων των άλλων, καλούνται να εκτελέσουν χρέη κοινωνικών λειτουργών & ψυχολόγων. Εκτιμώ ότι η βέλτιστη λύση για την “αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τη σχολική μονάδα” είναι η σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε σχολείο με τη στελέχωση από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.