Καλημέρα σας,
Είμαι μητέρα μαθητή της Β Τάξης Γυμνασίου του πρότυπου σχολείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Ο γιος μου πέρασε στο σχολείο αυτό από τους πρώτους, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, γράφοντας σχεδόν άριστα στα μαθηματικά. Συχνά έχει αναφερθεί στο ανταγωνιστικό επίπεδο των συμμαθητών του. Ο οικογενειακός μας προγραμματισμός ως τρίτεκνης οικογένειας είναι περιορισμένος.
Φέτος και η κόρη μου προετοιμάζεται, ως απόφοιτος δημοτικού, να δώσει εξετάσεις. Γνωρίζω ότι το επίπεδό της δεν είναι ιδιαίτερα καλό, θελήσαμε να τη βοηθήσουμε και φοιτά ήδη σε φροντιστήριο για εισαγωγή σε πρότυπο σχολείο με εξετάσεις. Καταλαβαίνουμε ότι η προσπάθειά της δε θα έχει αποτέλεσμα, αλλά θέλαμε να τη βοηθήσουμε ώστε να μην αισθάνεται διαφορετική από τον αδελφό της.
Αναφέρω τα παραπάνω ως παράδειγμα μιας καθημερινής τρίτεκνης οικογένειας και τις ανατροπές στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας αν πρέπει ο μεγάλος μου έφηβος γιος που φοιτά ήδη σε πρότυπο να δώσει εξετάσεις πάλι σε ένα χρόνο για το λύκειο, όταν φέτος το παιδί έχει προγραμματίσει να δώσει εξετάσεις για το FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (Cambridge),του χρόνου το πρώτο του πτυχίο στα Γερμανικά, ενώ όπως φαίνεται η σχολική χρονιά φέτος δε θα ολοκληρωθεί ( με τον οικογενειακό μας προγραμματισμό να είναι περιορισμένο για την επόμενη χρονιά να καταβληθούν επιπλέον χρήματα σε φροντιστήρια για την πιθανή εισαγωγή του σε πρότυπο λύκειο αν τελικά προχωρήσει το εν λόγω άρθρο).
Ως διδάκτωρ νομικής πανεπιστημίου αλλοδαπής με υποτροφία από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών ΙΚΥ (έχοντας έρθει πρώτη ανάμεσα σε 20 υποψηφίους για μια υποτροφία εμπορικού δικαίου εξωτερικού) πάντα αναγνώριζα τη σημασία της αριστείας (έχοντας όμως τελειώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο και ούσα στην ηλικία των 22 ετών). Όμως το να ζητήσουμε από15χρονα παιδιά να ξαναδώσουν εξετάσεις σε ένα χρόνο στις ιδιαίτερα ευαίσθητες αυτές ηλικίες που είναι ήδη επιβαρυμένα από διάφορες άλλες υποχρεώσεις και στο πλαίσιο ήδη οικογενειακού προγραμματισμού, όσο ιδιαίτερα και ικανά και αν είναι αυτά τα παιδιά, αυτό θα τα δυσκολέψει, θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ μας και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας σημαντικά.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω παρακαλούμε ως γονείς για την απόσυρση της σχετικής διάταξης.
Καλημέρα σας, Είμαι μητέρα μαθητή της Β Τάξης Γυμνασίου του πρότυπου σχολείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Ο γιος μου πέρασε στο σχολείο αυτό από τους πρώτους, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, γράφοντας σχεδόν άριστα στα μαθηματικά. Συχνά έχει αναφερθεί στο ανταγωνιστικό επίπεδο των συμμαθητών του. Ο οικογενειακός μας προγραμματισμός ως τρίτεκνης οικογένειας είναι περιορισμένος. Φέτος και η κόρη μου προετοιμάζεται, ως απόφοιτος δημοτικού, να δώσει εξετάσεις. Γνωρίζω ότι το επίπεδό της δεν είναι ιδιαίτερα καλό, θελήσαμε να τη βοηθήσουμε και φοιτά ήδη σε φροντιστήριο για εισαγωγή σε πρότυπο σχολείο με εξετάσεις. Καταλαβαίνουμε ότι η προσπάθειά της δε θα έχει αποτέλεσμα, αλλά θέλαμε να τη βοηθήσουμε ώστε να μην αισθάνεται διαφορετική από τον αδελφό της. Αναφέρω τα παραπάνω ως παράδειγμα μιας καθημερινής τρίτεκνης οικογένειας και τις ανατροπές στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας αν πρέπει ο μεγάλος μου έφηβος γιος που φοιτά ήδη σε πρότυπο να δώσει εξετάσεις πάλι σε ένα χρόνο για το λύκειο, όταν φέτος το παιδί έχει προγραμματίσει να δώσει εξετάσεις για το FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (Cambridge),του χρόνου το πρώτο του πτυχίο στα Γερμανικά, ενώ όπως φαίνεται η σχολική χρονιά φέτος δε θα ολοκληρωθεί ( με τον οικογενειακό μας προγραμματισμό να είναι περιορισμένο για την επόμενη χρονιά να καταβληθούν επιπλέον χρήματα σε φροντιστήρια για την πιθανή εισαγωγή του σε πρότυπο λύκειο αν τελικά προχωρήσει το εν λόγω άρθρο). Ως διδάκτωρ νομικής πανεπιστημίου αλλοδαπής με υποτροφία από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών ΙΚΥ (έχοντας έρθει πρώτη ανάμεσα σε 20 υποψηφίους για μια υποτροφία εμπορικού δικαίου εξωτερικού) πάντα αναγνώριζα τη σημασία της αριστείας (έχοντας όμως τελειώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο και ούσα στην ηλικία των 22 ετών). Όμως το να ζητήσουμε από15χρονα παιδιά να ξαναδώσουν εξετάσεις σε ένα χρόνο στις ιδιαίτερα ευαίσθητες αυτές ηλικίες που είναι ήδη επιβαρυμένα από διάφορες άλλες υποχρεώσεις και στο πλαίσιο ήδη οικογενειακού προγραμματισμού, όσο ιδιαίτερα και ικανά και αν είναι αυτά τα παιδιά, αυτό θα τα δυσκολέψει, θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ μας και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας σημαντικά. Στο πλαίσιο των ανωτέρω παρακαλούμε ως γονείς για την απόσυρση της σχετικής διάταξης.