@Christos 11.45
Ενδιαφέρον που με παρακολουθείτε προσεκτικά παρόλο που πολύ νωρίς διαπιστώσατε τη θολούρα μου. Αντιστέκεστε να καταλάβετε την ουσία των επιχειρημάτων μου. Μια ακόμη προσπάθεια, ίσως μάταιη για σας, αλλά πιθανόν χρήσιμη στη συζήτηση.
Θυμάστε τα Συμβούλια Ιδρύματος; Πόλεμος εναντίον τους από ομάδες, συλλόγους, συνδικαλιστές, παρατάξεις, κόμματα, υπαλλήλους, φοιτητές κλπ. Ε, λοιπόν, ένα τέτοιο σώμα στις χώρες που ανέφερα, εκλέγει τον πρύτανη. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν σε αυτό το σώμα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος ΕΔΙΠ και ένας εκπρόσωπος φοιτητών (και στην ελληνική σύγκλητο συμμετέχουν αν και οι φοιτητές αδυνατούν να ορίσουν εκπρόσωπο), ένας ή κανένας εκπρόσωπος υπαλλήλων. Σημασία, έχει ότι η συμμετοχή γίνεται με εκπροσώπηση και επιπλέον, σημασία έχει ποιός ορίζει/εκλέγει αυτό το συμβούλιο που τελικά εκλέγει τον πρύτανη και ποιά είναι η αναλογία της εκπροσώπησης των διαφόρων ομάδων. Αυτά, λοιπόν, τα ολιγομελή συμβούλια καταγγέλθηκαν από τους παραπάνω ως αντιδημοκρατικά… Αυτά που έχουν οι Φιλανδοί και οι Πορτογάλοι και οι Αμερικανοί κ.α. για να εκλέγουν πρυτάνεις. Ενώ δημοκρατικά εκλεγμένος πρύτανης θεωρείται μόνο αυτός για την εκλογή των οποίου ψηφίζουν μερικές χιλιάδες (αντί για 15)...
Αυτά είναι σημαντικά θέματα που συνδέονται με τη δημοκρατική και ακαδημαϊκή τάξη στην Ελλάδα. Δεν είναι σωστό να ψηφίζουν οι λέκτορες εφαρμογών και να μη ψηφίζουν οι ΕΔΙΠ αλλά αυτό είναι άλλου επιπέδου ζήτημα.
@Christos 11.45 Ενδιαφέρον που με παρακολουθείτε προσεκτικά παρόλο που πολύ νωρίς διαπιστώσατε τη θολούρα μου. Αντιστέκεστε να καταλάβετε την ουσία των επιχειρημάτων μου. Μια ακόμη προσπάθεια, ίσως μάταιη για σας, αλλά πιθανόν χρήσιμη στη συζήτηση. Θυμάστε τα Συμβούλια Ιδρύματος; Πόλεμος εναντίον τους από ομάδες, συλλόγους, συνδικαλιστές, παρατάξεις, κόμματα, υπαλλήλους, φοιτητές κλπ. Ε, λοιπόν, ένα τέτοιο σώμα στις χώρες που ανέφερα, εκλέγει τον πρύτανη. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν σε αυτό το σώμα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος ΕΔΙΠ και ένας εκπρόσωπος φοιτητών (και στην ελληνική σύγκλητο συμμετέχουν αν και οι φοιτητές αδυνατούν να ορίσουν εκπρόσωπο), ένας ή κανένας εκπρόσωπος υπαλλήλων. Σημασία, έχει ότι η συμμετοχή γίνεται με εκπροσώπηση και επιπλέον, σημασία έχει ποιός ορίζει/εκλέγει αυτό το συμβούλιο που τελικά εκλέγει τον πρύτανη και ποιά είναι η αναλογία της εκπροσώπησης των διαφόρων ομάδων. Αυτά, λοιπόν, τα ολιγομελή συμβούλια καταγγέλθηκαν από τους παραπάνω ως αντιδημοκρατικά… Αυτά που έχουν οι Φιλανδοί και οι Πορτογάλοι και οι Αμερικανοί κ.α. για να εκλέγουν πρυτάνεις. Ενώ δημοκρατικά εκλεγμένος πρύτανης θεωρείται μόνο αυτός για την εκλογή των οποίου ψηφίζουν μερικές χιλιάδες (αντί για 15)... Αυτά είναι σημαντικά θέματα που συνδέονται με τη δημοκρατική και ακαδημαϊκή τάξη στην Ελλάδα. Δεν είναι σωστό να ψηφίζουν οι λέκτορες εφαρμογών και να μη ψηφίζουν οι ΕΔΙΠ αλλά αυτό είναι άλλου επιπέδου ζήτημα.