Χαίρετε!
Ως εισαγωγή μαθήματος "εργαστήρια δεξιοτήτων" με το τι αναλογεί στην ψυχοσύνθεση του παιδιού-εφήβου-φοιτητή στην εκάστοτε ηλικία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης! Θα είναι ένα ενδιαφέρον εργαστήριο που θα διδάσκει στα παιδιά πως το Δικαίωμα είναι συνυφασμένο με την Υποχρέωση! Οι γενιές της δεκαετίας του '40, '50, '60 πήγαιναν και το απόγευμα σχολείο να μάθουν οικιακή οικονομία στην πράξη (κοπτική ραπτική, να κόβουν ξύλα κλπ.) Σε αυτά τα εργαστήρια δεν διδάχτηκαν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κι όμως συνεχίζεται διαιωνίζεται το ανθρώπινο είδος! Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη από το τέλος σε υπογονιμότητα κι όλο φθίνει, διότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα και οι νέοι σήμερα ψυχικά είναι ανάπηροι να δημιουργήσουν όμορφες οικογένειες για το λόγο ότι "Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε. Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά βιβλία, σε γραφεία εταιρειών, σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται χρήματα, να παντρεύονται χρήματα, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Όταν τα χρήματα λείψουν, από που θα κρατηθούν; Αντικαταστήσαμε το γλέντι στην πλατεία του χωριού με το σκυλάδικο. Τον έρωτα με το στριπτιτζάδικο. Τα αναγκαία για την επιβίωση, με ένα τζιπ γεμάτο άχρηστα ψώνια. Τον ελεύθερο χρόνο με την υπερωρία. Κάναμε το παιγνίδι των παιδιών υπερπαραγωγή, σε πάρτι γενεθλίων κατά παραγγελία" (Αλκίνοος Ιωαννίδης). Το παιδί όταν διδαχθεί τη "φωτιά" θα παίξει με τη "φωτιά" και ένα παιδί από έγκαυμα δεν είναι ευτυχισμένο! "Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δυο χέρια. Αυτά που θα σ αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις" (Θανάσης Βέγγος).
Τέλος, να σας γνωστοποιήσω πως σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. (1946) η Υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».
Χαίρετε! Ως εισαγωγή μαθήματος "εργαστήρια δεξιοτήτων" με το τι αναλογεί στην ψυχοσύνθεση του παιδιού-εφήβου-φοιτητή στην εκάστοτε ηλικία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης! Θα είναι ένα ενδιαφέρον εργαστήριο που θα διδάσκει στα παιδιά πως το Δικαίωμα είναι συνυφασμένο με την Υποχρέωση! Οι γενιές της δεκαετίας του '40, '50, '60 πήγαιναν και το απόγευμα σχολείο να μάθουν οικιακή οικονομία στην πράξη (κοπτική ραπτική, να κόβουν ξύλα κλπ.) Σε αυτά τα εργαστήρια δεν διδάχτηκαν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κι όμως συνεχίζεται διαιωνίζεται το ανθρώπινο είδος! Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη από το τέλος σε υπογονιμότητα κι όλο φθίνει, διότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα και οι νέοι σήμερα ψυχικά είναι ανάπηροι να δημιουργήσουν όμορφες οικογένειες για το λόγο ότι "Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε. Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά βιβλία, σε γραφεία εταιρειών, σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται χρήματα, να παντρεύονται χρήματα, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Όταν τα χρήματα λείψουν, από που θα κρατηθούν; Αντικαταστήσαμε το γλέντι στην πλατεία του χωριού με το σκυλάδικο. Τον έρωτα με το στριπτιτζάδικο. Τα αναγκαία για την επιβίωση, με ένα τζιπ γεμάτο άχρηστα ψώνια. Τον ελεύθερο χρόνο με την υπερωρία. Κάναμε το παιγνίδι των παιδιών υπερπαραγωγή, σε πάρτι γενεθλίων κατά παραγγελία" (Αλκίνοος Ιωαννίδης). Το παιδί όταν διδαχθεί τη "φωτιά" θα παίξει με τη "φωτιά" και ένα παιδί από έγκαυμα δεν είναι ευτυχισμένο! "Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δυο χέρια. Αυτά που θα σ αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις" (Θανάσης Βέγγος). Τέλος, να σας γνωστοποιήσω πως σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. (1946) η Υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».