Αξιότιμη κα. Υπουργέ,
Δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα και σε τόσο μεγάλη έκταση ο θεσμός των ΕΕΠ και ΕΔΙΠ. Επιστήμονες καθηλωμένοι χωρίς καμία εξέλιξη σε ένα χώρο (Πανεπιστήμια) όπου η εξέλιξη και η αριστεία είναι κανόνας και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Επιστήμονες, οι περισσότεροι με πλουσιότατα βιογραφικά, με ακαδημαϊκά προσόντα, με διδακτική εμπειρία, κ.λπ. όπου λογικά από αυτήν την δεξαμενή θα έπρεπε να αντλείται ένα μέρος για εξέλιξη σε μέλη ΔΕΠ, όπως προτείνουμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά ακόμη δεν έγινε πράξη.
Εκτός από την εξέλιξη σε μέλη ΔΕΠ -που δεν νομοθετεί το Υπουργείο για δεκαετίες-, θα έπρεπε τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ όχι απλώς να εκπροσωπούνται με ένα μέλος στους Τομείς και τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων, αλλά να συμμετέχουν ισότιμα, όπως και τα μέλη ΔΕΠ. Π.χ. στον Τομέα μου ανήκουν 15 μέλη ΔΕΠ που συμμετέχουν όλοι/ες και 24 μέλη ΕΕΠ που εκπροσωπούνται από έναν!!!
Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από το Υπουργείο: ποιός σοβαρός λόγος ή επιχείρημα υπάρχει ώστε τα μην συμμετέχουμε στις Συνελεύσεις; ποιός σοβαρός λόγος ή επιχείρημα υπάρχει ώστε τα μην εξελισσόμαστε σε ΔΕΠ; (φυσικά με όρους και προϋποθέσεις, όπως προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ΕΕΠ).
Αντί να διευθετηθούν τα παραπάνω αυτονόητα, με έκπληξη και λύπη βλέπουμε να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η παρουσία μας στα Πανεπιστήμια με τον αποκλεισμό μας από τις εκλογές του Πρύτανη.
Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από το Υπουργείο: ήταν λάθος που για πολλά χρόνια ψηφίζαμε τον Πρύτανη; τι θα αλλάξει προς το καλύτερο για το Πανεπιστήμιο με τον αποκλεισμό μας;
Με την ευχή να εισακουσθούν οι λογικές προτάσεις που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων,
Dr. Κωνσταντίνος Μπέης (ΕΕΠ, ΤΕΦΑΑ - ΑΠΘ)
Αξιότιμη κα. Υπουργέ, Δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα και σε τόσο μεγάλη έκταση ο θεσμός των ΕΕΠ και ΕΔΙΠ. Επιστήμονες καθηλωμένοι χωρίς καμία εξέλιξη σε ένα χώρο (Πανεπιστήμια) όπου η εξέλιξη και η αριστεία είναι κανόνας και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Επιστήμονες, οι περισσότεροι με πλουσιότατα βιογραφικά, με ακαδημαϊκά προσόντα, με διδακτική εμπειρία, κ.λπ. όπου λογικά από αυτήν την δεξαμενή θα έπρεπε να αντλείται ένα μέρος για εξέλιξη σε μέλη ΔΕΠ, όπως προτείνουμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά ακόμη δεν έγινε πράξη. Εκτός από την εξέλιξη σε μέλη ΔΕΠ -που δεν νομοθετεί το Υπουργείο για δεκαετίες-, θα έπρεπε τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ όχι απλώς να εκπροσωπούνται με ένα μέλος στους Τομείς και τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων, αλλά να συμμετέχουν ισότιμα, όπως και τα μέλη ΔΕΠ. Π.χ. στον Τομέα μου ανήκουν 15 μέλη ΔΕΠ που συμμετέχουν όλοι/ες και 24 μέλη ΕΕΠ που εκπροσωπούνται από έναν!!! Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από το Υπουργείο: ποιός σοβαρός λόγος ή επιχείρημα υπάρχει ώστε τα μην συμμετέχουμε στις Συνελεύσεις; ποιός σοβαρός λόγος ή επιχείρημα υπάρχει ώστε τα μην εξελισσόμαστε σε ΔΕΠ; (φυσικά με όρους και προϋποθέσεις, όπως προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ΕΕΠ). Αντί να διευθετηθούν τα παραπάνω αυτονόητα, με έκπληξη και λύπη βλέπουμε να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η παρουσία μας στα Πανεπιστήμια με τον αποκλεισμό μας από τις εκλογές του Πρύτανη. Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από το Υπουργείο: ήταν λάθος που για πολλά χρόνια ψηφίζαμε τον Πρύτανη; τι θα αλλάξει προς το καλύτερο για το Πανεπιστήμιο με τον αποκλεισμό μας; Με την ευχή να εισακουσθούν οι λογικές προτάσεις που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, Dr. Κωνσταντίνος Μπέης (ΕΕΠ, ΤΕΦΑΑ - ΑΠΘ)