Ένα μάθημα που πρέπει να διδάσκεται ως υποχρεωτικό στην Α’ Λυκείου των ΓΕΛ είναι το Γραμμικό Σχέδιο. Με τον τρόπο αυτό, το μάθημα θα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο στους υποψήφιους Αρχιτεκτονικών και συναφών Σχολών, και θα αναπτύξει στους μαθητές και μαθήτριες την χωρική νοημοσύνη που θεωρείται σημαντική ικανότητα τόσο για τις επιστήμες όσο και την καθημερινή ζωή.
Η χωρική σκέψη θεωρείται βασική ικανότητα για τους κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Η κατανόηση και η δυνατότητα δημιουργίας γραφικών παραστάσεων και σχεδιαγραμμάτων στην επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος ή ενός προβλήματος της φυσικής, καθώς και σε θεωρητικές εργασίες αποτελεί σημαντική ικανότητα τόσο για τους μαθητές των θετικών όσο και των θεωρητικών-ανθρωπιστικών σπουδών.
H αίσθηση και η αντίληψη του χώρου, η κατανόηση της κλίμακας του χώρου, ο χωρικός προσανατολισμός, η ικανότητα αναπαράστασης του κόσμου από διαφορετική οπτική γωνία (όψεις, τομές, κατόψεις), αποτελούν σημαντικές παραμέτρους της χωρικής σκέψης και βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή όπως η παροχή και η λήψη οδηγιών η πλοήγηση σε γνωστούς και άγνωστους χώρους, η ερμηνεία εικόνων, χαρτών, γραφημάτων, και διαγραμμάτων, η διακόσμηση ενός χώρου, η κατανόηση σχεδίων επίπλων και κατόψεων κατοικιών για ενοικίαση η αγορά κ.α.
Ένα μάθημα που πρέπει να διδάσκεται ως υποχρεωτικό στην Α’ Λυκείου των ΓΕΛ είναι το Γραμμικό Σχέδιο. Με τον τρόπο αυτό, το μάθημα θα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο στους υποψήφιους Αρχιτεκτονικών και συναφών Σχολών, και θα αναπτύξει στους μαθητές και μαθήτριες την χωρική νοημοσύνη που θεωρείται σημαντική ικανότητα τόσο για τις επιστήμες όσο και την καθημερινή ζωή. Η χωρική σκέψη θεωρείται βασική ικανότητα για τους κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Η κατανόηση και η δυνατότητα δημιουργίας γραφικών παραστάσεων και σχεδιαγραμμάτων στην επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος ή ενός προβλήματος της φυσικής, καθώς και σε θεωρητικές εργασίες αποτελεί σημαντική ικανότητα τόσο για τους μαθητές των θετικών όσο και των θεωρητικών-ανθρωπιστικών σπουδών. H αίσθηση και η αντίληψη του χώρου, η κατανόηση της κλίμακας του χώρου, ο χωρικός προσανατολισμός, η ικανότητα αναπαράστασης του κόσμου από διαφορετική οπτική γωνία (όψεις, τομές, κατόψεις), αποτελούν σημαντικές παραμέτρους της χωρικής σκέψης και βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή όπως η παροχή και η λήψη οδηγιών η πλοήγηση σε γνωστούς και άγνωστους χώρους, η ερμηνεία εικόνων, χαρτών, γραφημάτων, και διαγραμμάτων, η διακόσμηση ενός χώρου, η κατανόηση σχεδίων επίπλων και κατόψεων κατοικιών για ενοικίαση η αγορά κ.α.