1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:42 | ΕΛΕΝΗ ΠΟΥΛΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

    Κα ΥΠΟΥΡΓΕ΄
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΠΔΣ, ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ,ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ,ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΑΧ (ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Σ΄ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ.ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.Η ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:40 | g.g

    Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ. ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΟ ΣΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ 50-50 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΕΠΘ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Κ Α Θ Ε Τ Α ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο Λ Η ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ, ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ. ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ ΤΟ ΥΠΕΠΘ. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΣΕΝΗΣ, ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΑΧΤΙΚΕΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:39 | Maria

    Νομίζω ότι η κ. Διαμαντοπούλου μας ΕΜΠΑΙΖΕΙ και λειτουργεί κατά την προσφιλή τακτική ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.

    Να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις για την μεταβατική περίοδο, το 30μηνο και το 24μηνο. Το ισχύον σύστημα πρόσληψης είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ γιατί δίνει ευκαιρίες σε όλους, είναι δίκαιο και με τον αποκλεισμό της πρόσθετης, των εκκλησιαστικών, της σιβιτανίδειου κλπ μπορεί να γίνει άριστο.

    Συνάδελφοι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές δεν πρέπει και δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε πίσω.

    ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:39 | karatasos

    1)Διορισμοί μονον από εξετάσεις ΑΣΕΠ.
    Οι πολύτεκνοι θα διορίζονται εφόσον απλά ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ τη βάση στον
    ΑΣΕΠ. Είναι αστείο να μένουν εκτος για 5 ή 15 ή 20 κ.λ.π. μόρια.
    2)Μεταθέσεις μετά από 1-έτος , όπως ισχύει και σήμερα,εφόσον βέβαια
    κάθε χρόνο υπάρχουν αντικαταστάτες, π.χ. Νεοδιοριζόμενοι. Να
    μη γυρίσουμε στην εποχή της ΧΟΥΝΤΑΣ.
    3) Αποσπάσεις: Εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος και εφόσον υπάρχουν
    εκπαιδευτικά κενά στην περιοχή απόσπασης, καθώς και άλλοι
    εκπαιδευτικοί π.χ. νεοδιοριζόμενοι που θα τους αντικαταστήσουν
    στην πρότερη θέση τους.
    4)Αποσπάσεις σε φορείς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο
    για υποβοήθηση διδακτικού έργου π.χ. σε Ειδικά σχολεία, Πρότυπα
    σχολεία, Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. , από εκπαιδευτικούς που έχουν
    αυξημένα προσόντα π.χ. MASTER, PHD .
    Είναι αστείο να βλέπει κανείς εκπαιδευτικούς ανακατεμένους με
    διοικητικούς 2-θμιας εκπαιδευσης σε διάφορα γραφεία, καθώς και
    βιβλιοθηκάριους σε διάφορες βιβλιοθήκες. Αν δεν θέλουν νάναι
    εκπαιδευτικοί ας ζητήσουν μετάταξη(να υπάρχει σχετική μέριμνα, γιατί
    ίσως κάποτε δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ΕΙΔΙΚΟ ρόλο του
    εκπαιδευτικού).

    28-χρόνια εκπαιδευτικός

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:36 | comba

    ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ:
    «Η σειρά προτεραιότητας στον πίνακα διοριστέων καθορίζεται ως ακολούθως:
    (1) H σειρά προτεραιότητας καθορίζεται πρώτα από το έτος υποβολής αίτησης για εγγραφή στον πίνακα διοριστέων.
    (2) Μεταξύ των υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση το ίδιο έτος, η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με βάση το έτος απόκτησης του πρώτου τίτλου σπουδών, δηλαδή του βασικού τίτλου με βάση τον οποίο γίνεται η εγγραφή στον πίνακα διοριστέων της συγκεκριμένης ειδικότητας.
    (3) Mεταξύ των υποψηφίων που αναφέρονται στο εδάφιο (2) και οι οποίοι απέκτησαν τον πρώτο τίτλο σπουδών τους το ίδιο έτος, η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
    (α) βαθμός στο βασικό τίτλο, δίπλωμα ή πτυχίο ή σ’ άλλα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το βαθμό αυτό, ανάλογα με την περίπτωση:
    (ι) 3 μονάδες για βαθμό άριστα ή ισοδύναμο βαθμό•
    (ιι) 2 μονάδες για βαθμό λίαν καλώς ή ισοδύναμο βαθμό•
    (ιιι) 1 μονάδα για βαθμό καλώς ή όταν δεν αναγράφεται βαθμός•
    (β) πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα σε θέμα το οποίο είναι συναφές με την εκπαίδευση ή την ειδικότητα του υποψηφίου ή τα καθήκοντα της θέσης:
    (ι) 3 μονάδες για διδακτορικό τίτλο επιπέδου PhD ή άλλου ισοδύναμου επιπέδου•
    (ιι) 2 μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο επιπέδου MA, MSc ή άλλου ισοδύναμου επιπέδου•
    (ιιι) 1 μονάδα για μεταπτυχιακό δίπλωμα που αποκτήθηκε μετά από φοίτηση διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους.
    Nοείται ότι σε περίπτωση υποψηφίου που έχει πέραν του ενός πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα, μόνο ένα θα λαμβάνεται υπόψη•
    (γ) εκπαιδευτική προϋπηρεσία: ½ μονάδα για κάθε σχολικό έτος•
    (δ) 1 μονάδα για υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά.
    (4) Tα κριτήρια που αναφέρονται στο εδάφιο (3) συνυπολογίζονται μετά την αριθμητική αποτίμηση της καθοριζόμενης βαρύτητας του καθενός σε μονάδες και την πρόσθεση στη συνέχεια των μονάδων κάθε υποψηφίου. Tο σύνολο των μονάδων που έχει ένας υποψήφιος καθορίζει τη σειρά προτεραιότητάς του.
    (5) Σε περίπτωση υποψηφίων με τον ίδιο αριθμό μονάδων, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία απόκτησης του πρώτου τίτλου σπουδών, προκειμένου δε περί υποψηφίων που απέκτησαν τον πρώτο τίτλο σπουδών τους την ίδια ημερομηνία, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης και σε περίπτωση που η ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η ίδια, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία γέννησης του υποψηφίου.»
    λαμβάνοντας υπ’οψη την υψηλότατη στάθμη εκπαίδευσης η οποία είναι παραδεκτή από όλους θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα προς την υπουργό:
    1)θεωρείτε αναξιοκρατικό το σύστημα πρόσληψης στην Κύπρο; και αν ναι πως εξηγείτε το υψηλό επίπεδό της;;;
    2)γιατί δεν υφίσταται γραπτός διαγωνισμός;;

    Σύμφωνα με το σύστημα που προτείνετε κ. Υπουργέ μας λέτε ότι:
    1)τα διδακτορικά σας θα μετράνε ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!
    2)τα μεταπτυχιακά σας θα μετράνε ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!
    3)ο βαθμός βασικού πτυχίου σας θα μετράει ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!
    4)ΑΣΠΑΙΤΕ που πιθανόν έχετε θα μετράει ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!
    5)η εμπειρία σας θα μετράει ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

    Όλα τα προσόντα τα οποία αποκτήσαμε με κόπο κ.Διαμαντοπούλου ισχύουν ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΦΟΣΟΝ διότι την αξία μας την αποδείξαμε ΟΤΑΝ και ΟΠΟΥ χρειάστηκε όπως αποδεικνύουν οι ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ τους οποίους λάβαμε.
    -ΟΧΙ στον ΔΙΑ ΒΙΟΥ γραπτό διαγωνισμό!!!!
    -ΝΑΙ στο Κυπριακό σύστημα προσλήψεων προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της χώρας μας.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:36 | ioannis apostoloo

    Κυρία Διαμαντοπούλου
    Έδωσα σε τρεις διαγωνισμού διαδοχικά και πέρασα την βάση και στους τρεις.
    Την πρώτη φορά μάλιστα έγραψα στο γνωστικό την 37η βαθμολογία σε 8000 υποψήφιους ΠΕ4.
    Παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να διοριστώ για πολύ λίγα μόρια λόγω της προσαύξησης κυρίως της βαθμολογίας με προϋπηρεσίες. Έτσι κατανοώ ,κάποιον που για πρώτη φορά θα δώσει ασεπ ,και για να διοριστεί θα πρέπει να ξεπεράσει και τις προϋπηρεσίες που λέτε ότι θα συνυπολογίζονται.
    Αυτό νοθεύει εντελώς τον διαγωνισμό για ορισμένο αριθμό θέσεων.
    Είναι προτιμότερο να υπάρχει καθαρή διάκριση των θέσεων για τους διαγωνιζόμενους με ασεπ και αυτών που έχουν συγκεντρώσει προϋπηρεσία.
    Είναι άδικο για κάποιον χωρίς προϋπηρεσία που δίνει ασεπ να ανταγωνίζεται τους χιλιάδες που έχουν.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | Κ.Τ.

    Η ρύθμιση 24μηνο+ΑΣΕΠ είναι απολύτως δίκαιη και βρίσκεται στο πνεύμα των δηλώσεων της κυρίας υπουργού! Γιατί λοιπόν να καταργηθεί; Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια στην εφαρμογή των νόμων. Πόσο μάλλον όταν είναι δίκαιοι για όλους! Οι επιτύχοντες του ΑΣΕΠ δεν έχουν μπει στους πίνακες από κανένα παραθυράκι! Εχουμε προγραμματίσει την ζωή μας πάνω σε αυτούς τους νόμους κυρία υπουργέ! 40χρονος εκπαιδευτικός ΠΕ0401 με δυο επιτυχίες ΑΣΕΠ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | ΠΑΠΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Προτάσεις ενός εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία από το 1999:
    1ον Πολλοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να ενταχθούν στον πίνακα των εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία (πίνακας Β), δήλωναν και δούλευαν σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας – έστω και ωρομίσθιοι – . Παρατούσαν οικογένεια, όπως επίσης και την βασική πηγή εισοδήματος τους. Θα είναι άδικο γι’ αυτούς να καταργηθεί το «προνόμιο» τους να συμμετέχουν με το 40% στις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αναφέροντας το ποσοστό προσλήψεων 60 – 40%, δεν νομίζω ότι ήταν κάτι παράνομο, άλλωστε ποιος έλεγχε τις προσλήψεις αυτές; Το ΑΣΕΠ δεν τις έλεγχε; Επίσης, όταν πρόκειται το δημόσιο ή ένας φορέας ευρύτερου δημόσιου χώρου να προσλάβει προσωπικό, δεν αναγκάζει τους υποψήφιους να διαγωνιστούν σε διάφορα θεματικά επίπεδα. Προσλαμβάνονται σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια όπως το βαθμό πτυχίου, το έτος κτήσης, την προϋπηρεσία στο δημόσιο κλπ. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να συμμετέχει ένας εκπαιδευτικός σε διαγωνισμό για να είναι ικανός να διδάξει. Αυτό στο οποίο θα έπρεπε να κρίνεται κατά βάσει είναι: η επιθυμία του κάθε εκπαιδευτικού να προσφέρει όχι ως δουλειά αλλά ως λειτούργημα. Γιατί η εκπαίδευση είναι και πρέπει να συνεχίσουμε να τη βλέπουμε ως λειτούργημα. Όποιος Υπουργός, Βουλευτής ή άλλος «καλός» σύμβουλος Υπουργείων οποιασδήποτε χώρας ανακαλύψει έναν τρόπο αξιολόγησης του ανθρώπου ως προς το χαρακτήρα ή της διάθεσης του να προσφέρει και να μεταδώσει γνώση και κοινωνική παιδεία, τότε, θα είναι αυτός που θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης και όχι μόνο με λαμπρότερα γράμματα. Την αναγκαστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εξετάσεις τις θεωρώ υποτιμητικό για μένα, αφού έχω δώσει εξετάσεις (Πανελλήνιες, και εντός της Πανεπιστημιακής σχολής) και αφού έχω κριθεί άξιος πτυχιούχος γιατί θα πρέπει ξανά και ξανά να κρίνομαι γι’ αυτές; Πόσο άδικο είναι για τον σαραντάρη ή τον πενηντάρη που ξόδεψε τα χρόνια του να τρέχει από νησί σε νησί ή από ολοήμερο σε ολοήμερο (για μερικές ώρες προϋπηρεσίας), και έχει αποκτήσει δύο – τρία παιδιά, να πρέπει να διαβάσει αυτά που διδάχθηκε στο Πανεπιστήμιο πριν 20 – 25 χρόνια.
    2ον Προσοχή πρέπει – κατά τη γνώμη μου πάντα – να δοθεί στον τρόπο που πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί μεταπηδούν από τον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας στον πίνακα Β και μάλιστα με εμπειρία του προηγούμενου διδακτικού έτους ίση με την πρόσληψη αναπληρωτή. Αυτό είναι σημαντικό γιατί από μια τα ονόματά αυτών δεν εμφανίζονται στις επίσημες προσλήψεις αναπληρωτών του ΥΠΕΠΘ και από την άλλη γιατί δεν κλήθηκαν εκπαιδευτικοί του πίνακα Β οι οποίοι δήλωσαν στην αίτηση τους την πρόσληψη τους οπουδήποτε στην Ελλάδα. Βέβαια, υπάρχουν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (αμαρτωλή ιστορία), θα μπορούσε να είναι μια απάντηση. Μπορεί όμως ένα εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να αποκτήσει προϋπηρεσία ίση με 8 ή 9 μήνες; Και το παράδοξο της ιστορίας: γιατί δεν προσλαμβάνονται από τους πίνακες του ΥΠΕΠΘ αλλά μετά από συνεντεύξεις κλπ από το ΙΔΕΚΕ; Άραγε να ήταν μόνο αυτό. Το γελοίων του πράγματος είναι στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΣΔ). Άλλοι πίνακες, άλλες αιτήσεις και συν αυτό η αυθαιρεσία από το εκάστοτε ΠΥΣΔΕ. Πως; Αν το άτομο που θέλουν να «πάρουν» βρίσκεται δεύτερο στην εν λόγο λίστα καλείται ο πρώτος στον οποίο δίνουν π.χ. 2 ώρες κατόπιν τον «δικό τους» δεύτερο στη λίστα δίνοντας του π.χ. 9 ώρες. Απόλυτη δικαιοσύνη.
    Ίσως μία ενδιάμεση λύση θα ήταν να κλείσουν οι πίνακες στις 31-12-2009 και όσοι είναι σ’ αυτές να συμμετέχουν στο 40%, μέχρις ότου μηδενιστή ο πίνακας κάθε ειδικότητας.
    Όμως, στη σειρά προτεραιότητας της μηδενικής προϋπηρεσίας να λαμβάνεται πιο σοβαρά υπόψη το έτος κτήσης πτυχίου γιατί με τους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών ήδη οι παλαιοί πτυχιούχοι (και γηραιότεροι φυσικά) βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση.
    Κλείνοντας θέλω να πω ότι τα δικά μου γραφόμενα καθώς και των υπολοίπων που συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, ίσως να μην τα διαβάσει ποτέ όχι μόνο ο αρμόδιος σύμβουλος του ΥΠΕΠΘ αλλά ούτε καν η γραμματέας του. Παρόλα αυτά δεν ένιωθα ήσυχη τη συνείδηση μου να μην τα αναφέρω στο Υπουργείο έστω κι αν αυτοί τα θεωρήσουν σκουπίδια.
    Ελπίζω να έχω άδικο ως προς την τελευταία μου σκέψη και στο μέλλον να κατατεθούν – με την προϋπόθεση ότι εισακούστηκαν οι παρούσες προτάσεις μας – και άλλα θέματα προς δημόσια (κοινωνική) διαβούλευση. Θέματα όπως :
    Α) Διαχωρισμός των δημοτικών σχολείων με βάσει την ηλικία των παιδιών.
    Δεν είναι δυνατόν στην ίδια αυλή να ζουν παιδάκια 6 ετών και παιδιά 12 ετών. Τα δεύτερα δεν ελέγχουν τη δύναμη τους και συν τις άλλης θέλουν να νιώσουν ότι έχουν κάποια αξία, και που θα τη δείξουν; Φυσικά στον αδύναμο μαθητή, δηλαδή στις μικρές τάξεις. ΠΡΕΠΕΙ άμεσα τα σχολεία να χωρισθούν σε σχολεία με της Α της Β και της Γ τάξης δημοτικού, και σε σχολεία της Δ της Ε και της Στ τάξης. Αν βέβαια θεωρείτε ότι το παιδί πρέπει να μεγαλώνει χωρίς καταπίεση από κανένα, διαφορετικά …
    Β) Τα τρισάθλια βιβλία του δημοτικού (που χρησιμοποιούνται από το σχ. Έτος 2008-2009) τα οποία είναι αντιγραφή από βοηθήματα που κυκλοφορούσαν τα προηγούμενα χρόνια, θα αποσυρθούν; Έχω τρία παιδιά (6 ετών, 11 ετών, 15 ετών) και πιστεύω ακράδαντα ότι τα σημερινά βιβλία δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα, ειδικότερα σε σχέση με τα βιβλία των ετών 2001 – 2005. Και αν μη τι άλλο, δεν μπορώ να δεχθώ το Γαλλικό σύστημα που θέλουν να εφαρμόσουν, για δύο κυρίως λόγους. πρώτον το Γαλλικό σύστημα είναι ήδη προς απόσυρση στη Γαλλία (αλλά πάντα οι ντόπιοι ειδήμονες δεν προσπαθούσαν να φέρουν ως Ανατολή κάτι το οποίο έδυε στη Δύση;) και δεύτερον δεν ταιριάζει η Γαλλική γραμματική με την Ελληνική αλλά ούτε και η ιδιοσυγκρασία μεταξύ των δύο λαών.
    Γ) Τα κονδύλια για τις σχολικές μονάδες μην τα δίνεται στον εκάστοτε δήμαρχο να τις διαχειριστεί. Πολλοί δήμαρχοι δεν δίνουν όχι μόνο ως χρήματα αλλά ούτε ως υλικό τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα σχολείο π.χ. χαρτί, μελάνια, χώμα για το σκάμμα, συντήρηση στις τουαλέτες κλπ. Ας είναι καλά οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με τις δωρεές τους.
    Δ) Σπατάλες στην ενοικίαση κτηρίων για τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης. Πολλές Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης έχουν δικά τους κτήρια ή υπάρχουν αχρησιμοποίητα κτήρια δημόσιων οργανισμών – δήμοι, νομαρχίες – αντί να γίνεται εκμετάλλευση αυτών των κτηρίων προτιμούν να νοικιάζουν ιδιωτικούς χώρους με πολύ υψηλό τίμημα.
    Ε) Λάθος χρησιμοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Τη διοικητική διαχείριση στις Τοπικές Δ/νσεις Εκπαίδευσης δεν χρειάζεται να την κάνουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από τις σχολικές τους μονάδες (ωραία δικαιολογία όμως για να δίνονται αποσπάσεις από άλλες Δ/νσεις σ’ αυτήν που επιθυμεί ο εκπαιδευτικός) αλλά απλοί υπάλληλοι ΔΕ (και φυσικά με χαμηλότερο κόστος μισθοδοσίας). Οι εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν να προσφέρουν στο Λειτούργημα του Εκπαιδευτικού και όχι στη γραφειοκρατία, αυτή μπορεί να την επιτελέσει καλύτερα ο ΔΕ. Κάθε εκπαιδευτικός στον πάγκο του.
    Στ) Σωστή εφαρμογή ολοήμερων σχολείων. Κάθε σχολική μονάδα που δεν μπορεί να προσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα παιδιά του ολοήμερου, να μην λειτουργεί ολοήμερο.
    Ζ) Γνώση για λίγους ή για όλους; Όπως προανέφερα έχω τρία παιδιά σε συνδυασμό με το κάκιστο σύστημα μετάδοσης της γνώσης και από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, κάθε απόγευμα πρέπει να βοηθάω τα παιδιά μου να τελειώσουν τα μαθήματα τους (αλλοίμονο στους γονείς που δεν έχουν τις γνώσεις ή δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους λόγο δουλειάς κλπ – βλέπεις τα μαθήματα που διδάσκονταν στην 1η Γυμνασίου τώρα διδάσκονται στην Ε Δημοτικού –. Τα ανώτατα στελέχη ας ακούσουν για μία και μόνο φορά τους δασκάλους που αναφέρουν στο τέλος του έτους για την μη κατανόηση της εκπαιδευτικής ύλης από τους μαθητές σε ποσοστό χαμηλότερο του 40%. Εκτός βέβαια και αν εσείς ανώτατα στελέχη θέλετε γνώση για τους λίγους και όχι για όλους.
    Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | ΠΕΛΙΝΑ

    Οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όλων των κλάδων, απαιτούμε να διατηρηθεί το ισχύον μικτό σύστημα διορισμών (ΑΣΕΠ –αναπληρωτές ) και επιπλέον:
    · Μαζικοί διορισμοί με παράλληλη μείωση των μαθητών στην τάξη.
    · Κατάργηση της ωρομισθίας.
    · Θέσπιση «μέγιστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση» τα δύο διδακτικά έτη καθαρής προϋπηρεσίας
    · Αύξηση του ποσοστού μονίμων διορισμών από τους πίνακες αναπληρωτών, που συντάσσονται με κριτήριο την καθαρή προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας, από 40% σε 50%.
    · Άμεση απορρόφηση, και πέραν των ποσοστών μονίμων διορισμών, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπάγονται στις κατηγορίες του 30μήνου και 24μήνου.
    · Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών-ωρομισθίων στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιούνται από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών-Ωρομισθίων του Υπουργείο Παιδείας.
    · Όχι στο δόκιμο εκπαιδευτικό – Όχι στην περαιτέρω αξιολόγηση.
    · Να αναθεωρηθούν οι αναθέσεις μαθημάτων.
    · Δημιουργία ολοήμερου σχολείου Β/θμιας.
    · Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

    Mε τα τιμής αδιόριστη – ωρομίσθια από το 2000 σε σχολεία ΒΒάθμιας Ν. ΣΑΜΟΥ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ…..

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:33 | Δήμος Δ.

    Το κράτος βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και ψάχνει αφορμές για λιγότερες και φθηνότερες προσλήψεις, ξεχνώντας όλες του τις υποσχέσεις προς τους χρόνιους αναπληρωτές και ωρομίσθιους του εννιαίου πίνακα?

    Δυστυχώς όμως εδώ δεν μιλάμε μόνο για υποσχέσεις, αλλά για ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με όλους αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων διανύουν πολλές εκατοντάδες χλμ την βδομάδα για 300 και 400 ευρώ τον μήνα, πράγμα που συμβαίνει 1 και 2 και 13 χρόνια τώρα!!!
    Αυτός άλλωστε ήταν και ο μοναδικός λόγος που συνέχιζαν ακάθεκτοι τόσα χρόνια. Αυτός ο λόγος και των επιτυχιών τους σε παλιότερους ΑΣΕΠ.

    Και τι λέτε τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους?
    Ακόμα τίποτα συγκεκριμένο (μια και δεν ανακοινώσατε τίποτα για την μεταβατική περίοδο).

    Ας ελπίσουμε ότι θα τηρήσετε αυτά που πρεσβεύατε τόσα χρόνια και θα πράξετε το σωστό. Την ένταξη δηλ όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών σε ξεχωριστή ρύθμιση.

    Παράκληση: AMΕΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

    ευχαριστώ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | Θανάσης

    Αγαπητή Κα Υπουργέ,
    καταρχήν κινείσθε στην θετική κατεύθυνση, το ότι μας δίνετε το λόγο μέσα από την δημόσια διαβούλευση να καταγράψουμε τις σκέψεις μας αλλά και τις προτάσεις μας για την πρόσληψη και τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού, για την κρίση και την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.
    Πιστεύω, ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν προτάσεις που κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και όχι απλά να συζητηθούν σαν ποσοστά αντιδράσεων – περιπτώσεων (πολύτεκνων,τρίτεκνων,αναπληρωτών,ωρομίσθιων,επιτυχόντων ΑΣΕΠ) σε κάποια συζήτηση στο Υπουργείο.
    Ο νόμος πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.Δηλ. και γραπτοί διαγωνισμοί και μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ,(για να μην πάμε στην περίπτωση της αφαίμαξης των οικογενειακών προϋπολογισμών μετά τα «ιδιαίτερα» των παιδιών μας στα δικά μας φροντιστήρια για επιτυχία στον ΑΣΕΠ).
    Μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών – εκπαιδευτικών,ενώ θα έπρεπε όλοι να καταθέτουμε τις προτάσεις μας για μια καλύτερη εκπαίδευση γιατί την δικαιούμαστε όλοι οι πολίτες, μετά λύπης μου διακρίνω, ότι ανοίγει ένα «μέτωπο», μεταξύ κοινωνικών ομάδων – περιπτώσεων που βιώνει ο καθένας ξεχωριστά.
    Αρκετοί στρέφονται απέναντι κοινωνικών ομάδων, όπως πολύτεκνων, τρίτεκνων και αυτό δεν το καταλαβαίνω.
    Το ποσοστό πρόσληψης των πολύτεκνων κάθε σχολική χρονιά είναι 5% έως 6%.Το ποσοστό θέσεων για πρόσληψη στο δημόσιο τομέα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι-τρίτεκνοι-ΑΜΕΑ) είναι 20% έως 10% το ελάχιστο.Το Υπουργείο Εσωτερικών στην δημόσια διαβούλευση δήλωσε ότι ο ν. 3454/2006 δεν θα καταργηθεί.Ο ν.3699/2008 για την ειδική αγωγή;(για γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω).
    Ας διορίζονται σε διοικητικές θέσεις στον τόπο συμφερόντων τους (για να λήξει και το θέμα των αποσπάσεων των «ημετέρων» στις Δ/βάθμιες) και αν κατέχουν τίτλο παιδαγωγικής επάρκειας, μεταπτυχιακό,επιτυχία ΑΣΕΠ, ας διδάσκουν στις σχολικές αίθουσες.
    Επειδή όμως, το κράτος δεν πρέπει να είναι ανάλγητο αλλά ευαίσθητο προς τον πολίτη και η Κα Υπουργός διακατέχετε από περίσσεια ευαισθησίας, θα πρέπει να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος τουλάχιστον δύο σχολικών ετών για όποιες αλλαγές αποφασίσει για να μην ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός χιλιάδων ενδιαφερομένων.

    Μετά τιμής
    Θανάσης (ΠΕ 1818)
    Πολύτεκνος και γονέας παιδιού ΑΜΕΑ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:31 | Νίκος

    Κυρία Υπουργέ , πιστεύω ότι το σύστημα του 24+ΑΣΕΠ είναι το ποιο δίκαιο σύστημα πρόσληψης , γιατί και επιτυχών πρέπει να είναι κάποιος που σημαίνει ότι έχει κοπιάσει διαβάζοντας με τις όποιες δυσκολίες και υποχρεώσεις έχει ο κάθε ένας και έχει τρέξει σε σχολεία κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα προσπαθώντας να μαζέψει κάθε μόριο προϋπηρεσίας , και όλα αυτά με 300€ το μήνα.
    Μπορείτε να αναλογιστείτε πόσα χρόνια πρέπει να είναι κάποιος ωρομίσθιος για να μαζέψει 24 μήνες προϋπηρεσίας για να τους τα διαγράψετε εσείς σε μια στιγμή?
    Ελπίζω η όποια απόφαση σας να παρθεί με βάση τη λογική , και ακούγοντας το διάλογο , όχι την στυγνή πολιτική σκέψη .Ευχαριστώ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:29 | kwnstantina ΠΕ02

    Είμαι μια ακόμη αδιόριστη φιλόλογος.Πιστεύω στην αξιοκρατία του ΑΣΕΠ,αλλά πιστεύω και στην αξία που θα έπρπεπε να έχει ο βαθμός πτυχίου.Γιατί εγώ να παλεύω 4 χρόνια να βγάλω έναν αξιόλογο βαθμό που στο τέλος,δεν θα έχει καμία αξία?Και η εμπειρία μετράει αλλά γιατί να μετράει τόσο ώστε να μπαίνει εμπόδιο σε επιστήμονες που πραγματικά αξίζουν?Δεν μπορεί να εννοείται ότι επειδή έχει κάποιος εμπειρία ότι είναι και καλύτερος από κάποιον που έχει ένα πολύ καλό βαθμό πτυχίου.Τέλος,πιστεύω πως όλες οι διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού θα πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και όχι από λίστες,πίνακες κτλ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | Aγγελος

    ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ…..!!! ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Κα Υπουργέ
    Σαν το γεφύρι της Αρτας το καταντησατε το σύστημα πρασλήψεων.

    Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες
    γιοφύρι εθεμέλιωσαν στης Άρτας το ποτάμι.
    Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν.
    Μοιρολογιούν οι μάστοροι και κλαιν οι μαθητάδες:
    «Αλοίμονο στούς κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας,
    ολημερίς να χτίζουμε το βράδυ να γκρεμιέται.»
    Πουλάκι εδιάβη κι έκατσε αντίκρυ στό ποτάμι,
    δεν εκελάηδε σαν πουλί, μηδέ σαν χελιδόνι,
    παρά εκελάηδε κι έλεγε ανθρώπινη λαλίτσα:

    Το μονο που σας μενει ειναι να περιμένεται το πουλάκι να σας βοηθηση

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:25 | ΠΑΥΛΟΣ Δ.

    Είμαι Μαθηματικός , εργάζομαι ως αναπληρωτής τα δύο τελευταία χρόνια και ωρομίσθιος άλλες δύο χρονιές. Έχω λάβει μέρος σε 4 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είμαι επιτυχών ισάριθμες φορές και μάλιστα τις δύο τελευταίες φορές είμαι έξω από τον πίνακα διοριστέων για κλάσματα της μονάδας.
    Για μένα προσωπικά η δυνατότητα διορισμού μέσω του πίνακα αναπληρωτών αποτελεί μια ελπίδα διορισμού γιατί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν παρέχει καμιά απολύτως εγγύηση ή αξιοπιστία έτσι όπως λειτουργεί σήμερα.
    Πως είναι δυνατόν σε μια άσκηση μαθηματικών που βαθμολογείται με 16 μονάδες επειδή είχε ένα ασήμαντο λάθος ο Α βαθμολογητής να δώσει 15 μονάδες ενώ ο Β βαθμολογητής μόνο 2;
    Στον προηγούμενο διαγωνισμό, αν ο Α βαθμολογητής έβαζε βαθμό 91 αντί για 92 και ο Β όπως και ο Γ άφηναν τον αρχικό τους βαθμό 79 θα ήμουν στους πρώτους 100.
    Γιατί να υπάρχουν εξεταστές υπερβολικά ελαστικοί και αντίθετα άλλοι υπερβολικά αυστηροί;
    Γιατί να μην υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος βαθμολόγησης;
    Γιατί να ευνοείται ο υποψήφιος που το γραπτό του τυχαίνει να δοθεί σε ελαστικούς διορθωτές ενώ να καταδικάζεται εκείνος που το γραπτό του δίδεται στους άλλους;
    Γιατί ο τρίτος βαθμολογητής βάζει πάντα τον κατώτερο βαθμό που του δίνει ο νόμος το δικαίωμα να βάζει;
    Γιατί στις πανελλήνιες εξετάσεις που βαθμολογούν καθηγητές της Β/θμιας εκπαίδευσης δεν παρατηρούνται οι αποκλίσεις αυτού του μεγέθους, ενώ όταν βαθμολογούν οι πανεπιστημιακοί με μεταπτυχιακά και διδακτορικά να παρατηρούνται όλα αυτά τα αχαρακτήριστα φαινόμενα;
    Όσο για την ειδική διδακτική καλύτερα ας μην πούμε τίποτα γιατί είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι εκεί γίνονται κατάφορες αδικίες. Θα ήθελα το ΑΣΕΠ να πάρει μέτρα ώστε πρώτα να αποκαταστήσει το κύρος του και μετά δεν έχω καμιά αντίρρηση οι διορισμοί να γίνονται αποκλειστικά μέσω του ΑΣΕΠ.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1. Διατήρηση του 24μήνου. Είναι πολύτιμη και απαραίτητη η προϋπηρεσία των τουλάχιστον 24 μηνών που έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν αρκετοί συνάδελφοι στα σχολεία καθώς και η προϋπόθεση μιας τουλάχιστον επιτυχίας στον ΑΣΕΠ.
    2. Δημιουργία νέων πινάκων διορισμού όπου θα αθροίζονται τα μόρια προϋπηρεσίας (1μόριο για κάθε μήνα) , τα μόρια του ΑΣΕΠ (1 μόριο για κάθε μονάδα που υπερβαίνει τη βάση 55 στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και μισό μόριο για τον προηγούμενο) τα μόρια του πτυχίου (1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από το 5) και τέλος να υπάρχει μια προσαύξηση για τους κατόχους τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών. Μέσα από αυτόν τον πίνακα θα καλούνται οι πρώτοι για την πλήρωση των θέσεων μονίμων διορισμών και οι αμέσως επόμενοι θα καλύπτουν ανάγκες αναπληρωτών ή ωρομισθίων στο κανονικό πρόγραμμα και της ΠΔΣ. Ο διαγωνισμός να γίνεται μια φορά το χρόνο.
    3. Να υπάρχει μεταβατική περίοδος 4 ετών με προοδευτική μείωση του ποσοστού προσλήψεων μέσω του παλιού συστήματος και αντίστοιχα αύξησης του νέου.( 50% – 50%, 60% – 40%, 70% – 30% και 80% – 20%).
    4. Τέλος πιστεύω ότι μετά τα καινούρια δεδομένα που ισχύουν για τις προσλήψεις , θα πρέπει να ιδωθεί ξανά το θέμα που αφορά την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στις σχολές του ΟΑΕΔ Όσοι από αυτούς τους συναδέλφους έχουν πολύ μεγάλη προϋπηρεσία ( 40 μήνες και άνω) θα πρέπει να απορροφηθούν σταδιακά και κατ’ εξαίρεση όλων των άλλων, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ οι υπόλοιποι να τύχουν την ίδια μεταχείριση που θα έχουν και οι άλλοι αδιόριστοι καθηγητές. Πάντως θα ήταν πέρα για πέρα άνισο και πολύ άδικο για το σύνολο των αδιόριστων εκπαιδευτικών, τις ελάχιστες αυτές «προνομιακές» θέσεις που θα δημιουργηθούν στις προσλήψεις του 2010 – 2011 ή στην μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νέου συστήματος, να τις καταλάβουν οι συνάδελφοι αυτοί και όχι εκείνοι που πραγματικά και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι πάρα πολλοί από αυτούς και πολύτιμη εμπειρία έχουν από πολύμηνη παρουσία μέσα σε τάξεις Λυκείων ή Γυμνασίων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:24 | Tριώδας Δημήτρης

    Λίγα σχόλια από ένα δάσκαλο με 34 χρόνια προϋπηρεσία παλιό συνδικαλιστή με την παράταξη της ΠΑΣΚ.
    Αλήθεια, μιλάτε σοβαρά όταν υποστηρίζετε ότι το σύστημα διορισμών είναι αυτό που ταλανίζει περισσότερο από όλα τα άλλα το εκπαιδευτικό μας σύστημα και το φέρνετε στην επικαιρότητα γιά άμεση επίλυση;
    Ακούστε λοιπόν: Πρώτα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας. Μετά πρέπει να φτιάξουμε σχολεία για μαθητές γιατί σήμερα έχουμε χώρους για φύλαξη και όχι για εκπαίδευση μαθητών.
    ΄Υστερα να κοιτάξουμε τα θεμέλια του οικοδομήματος που λέγεται εκπαίδευση και να φροντίσουμε για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Να φροντίσουμε για την ριζική αναδιάρθρωση του αναλυτικού Προγράμματος τη συγγραφή νέων,σύγχρονων βιβλίων,την ενοποίηση των Προγραμμάτων Π.Ε. και Δ.Ε. στον υποχρεωτικό χρόνο φοίτησης. Κι όταν τα φτιάξουμε όλα αυτά τότε να φροντίσουμε να φτιάξουμε και σχολές που θα παράγουν αποκλειστικά εκπαιδευτικούς και να φροντίσουμε να μην αμφισβητούμε εκ προοιμίου τα πτυχία τους (γιατί τώρα αυτό κάνουμε με την παντοδυναμία του ΑΣΕΠ που προωθούμε).Μέχρι τότε, το υπάρχον μεικτό σύστημα,είναι το καλύτερο που έχει θεσπισθεί(μετά την επετηρίδα φυσικά)και κάθε ανατροπή του μόνο σε περιπέτειες θα οδηγήσει ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Και μην ξεχνιόμαστε. Υποσχεθήκατε την κατάργηση της ωρομισθίας. Για πότε το υπολογίζετε να εφαρμοστεί;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:22 | Νίκος

    Μην θεσπίσετε σε καμμία περίπτωση εντοπιότητα! Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Υπάρχουν Άριστοι εκπαιδευτικοί που δέχονται να ζήσουν σε όποιο μέρος της Ελλάδος διοριστούν! Θεσπίστε κανόνες υποχρεωτικής παραμονής και κλείστε τα ρουσφετολογικά και κομματικά παραθυράκια (αποσπάσεις, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρίες). Όσοι κριθούν κατάλληλοι μέσω ενός καθαρού ΑΣΕΠ που δεν θα τον πνίγει η προϋπηρεσία, ας λαμβάνουν επιδόματα, πολυτέκνων, τριτέκνων, ατόμων με αναπηρία κλπ.
    Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α ΑΛΛΟ!
    ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:21 | ειρηνη

    μεσα σε αυτην την δημοσια διαβουλευση που γινετε βλεπω πολλους που αντιδρανε και λενε οτι ο ασεπ ειναι ο πιο αξιοκρατικος και να καταργηθουν οι πινακες και οι προυπηρεσιες συναδελφων θελω να πω ντρεπομαι.και ντρεπομαι γιατι εγω δεν ειμαι απλα στο τριανταμηνο αλλα αν θελετε και 60μηνο το εχω και αυτο.και το εχω γυρνωντας απο πολη σε πολη υπερχρεωμενη οικονομικα και ψυχολογικα.Δεν ειναι δυνατον κ υπουργε να λετε οτι το συστημα δεν ηταν αξιοκρατικο γιατι δεν ηταν?η μονη μαυρη τρυπα ηταν η πδσ τα εκκλησιαστικα και ο οαεδ.εκει χτυπηστε εκει οχι στις ματωμενες προυπηρεσιες.φετος περιμενω διορισμο και εγω και πολλοι ταλαιπωρημενοι συναδελφοι και αλλοι τοσοι περιμενουν την επομενη χρονια που υπαγονται στις προηγουμενες ρυθμισεις εξηγηστε τι θα κανετε με ολους εμας πιστεψαμε σε αυτη την κυβερνηση και σε ενα κοινωνικο κρατος που ειναι?δεν μπορει να γινετε η ζωη μας κολαση σε μια νυχτα δεν μπορει ο εκαστοτε υπουργος να παιζει με τις ζωες μας και αν θελαμε ασεπ αξιοκρατια κλπ ας υπηρχε ενα μονιμο καθεστως απο χρονια να ξεραμε τι να καναμε και οχι να φταναμε 30 και 40 και να μας λενε δεν αξιζουμε το αν αξιζουμε το βλεπουμε απο τα παιδια μας γιατι οταν κ υπουργε λετε πρωτα ο μαθητης λεμε και εμεις πρωτα ο μαθητης γιατι αυτος ο μαθητης στα δημοσια σχολεια ειναι ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!ζηταμε αμεση απορροφηση ολων 30μηνιτων για το 2010-11 και αμεση απορροφηση 24μηνιτων και με ενα ασεπ και μια ρυθμιση σε βαθος χρονου για τους υπολοιπους συναδελφους που να ανταποκρινετε στο κοινωνικο κρατος!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | FILIPPOS

    Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΣΕΠ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 2010
    ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2010-2011 ΚΑΙ 2011-2012 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 60% ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ 40% ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Σ΄ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ 24ΜΗΝΟ , ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΛΠ.
    (ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΖΕΥΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ URI GELLER.)
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ , ΙΣΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΑ 5 ΜΟΡΙΑ.
    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΘΩΣ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ).
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Μ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΠΙΖΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑΝ. ( ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ!!!!)
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | ΤΣΟYKΑΚOΣ Α.

    ΘΕΜΑ:ΤΑΔ-ΕΤΑΔ (ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΤΑΔ- ΕΤΑΔ ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΞΟΔΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ,ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΥΡΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:15 | Στέλιος (τρίτεκνος – Μαθηματικός)

    Καλημέρα, θα ήθελα και εγώ στο βήμα αυτό που μας δίνεται να πω και εγώ τη γνώμη μου όσο αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
    Ας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για διορισμό μια επιτυχία σε κάποιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (οι συνάδελφοι που έχουν προϋπηρεσία σίγουρα θα έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο προετοιμασίας σαν αναπληρωτές και σίγουρα γνωρίζουν την ύλη που διδάσκουν, άρα μια επιτυχία σε ένα διαγωνισμό δεν θα είναι πρόβλημα)
    Αυτό που δεν μπορώ να σκεφτώ είναι τι θα γίνει όταν καταργηθεί ο Εννιαίος Πίνακας βάσει προϋπηρεσίας.
    Κάθε χρόνο διαγωνισμός=οι διορισμοί και οι αναπληρωτές/ωρομίσθιοι/ΠΔΣ θα γίνονται από αυτόν τον διαγωνισμό.
    Την επόμενη χρονιά νέος διαγωνισμός και ο παλιός ή οι παλιοί; Διαγράφονται; Έχω πανεπιστημιακό πτυχίο! Δεν μου αρμόζει να με ελέγχει το κράτος κάθε χρόνο με διαγωνισμό. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ.
    Όσοι δεν διορίζονται θα ασχολούνται με τον επόμενο διαγωνισμό=υποβάθμιση της ποιότητας της προσφερόμενης εκπαίδευσης από τους αναπληρωτές/ωρομίσθιους/ΠΔΣ.
    Χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Δεν φτάνει να λέτε «όλοι οι διορισμοί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ». Είναι χαώδες και άδικο.

    Στη συνέχεια είναι λάθος να υποβαθμίζεται η προϋπηρεσία σαν μέσο διορισμού. Εσείς (το κράτος, το Υπουργείο Παιδείας) προσλαμβάνετε τους εκπαιδευτικούς με σύμβαση (αναπληρωτές/ωρομίσθιοι/ΠΔΣ). Από τι στιγμή που η σύμβαση ολοκληρώνεται σημαίνει ότι η εκπαίδευση που προσέφερε ο εκπαιδευτικός ήταν όπως του ζητήθηκε. Γιατί απαξιώνετε την διαδικασία;;; Πρέπει να διατηρηθεί κάποια μορφή πίνακα προϋπηρεσίας. Είναι το μόνο δίκαιο.

    Τέλος είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθούν κοινωνικά κριτήρια (μοριοδότηση;) στις προσλήψεις. Δεν καταλαβαίνω τον κύριο συνάδελφο που διαμαρτύρεται για τα προνόμιο των πολυτέκνων και των τριτέκνων. Να δωθούν μόρια και για το 1 και για τα 2 παιδιά. Αλλά για σκεφτείτε κ. συνάδελφε που διαμαρτύρεστε: μια μάνα ή έναν πατέρα 3 ή 4 ή και περισσοτέρων παιδιών να πρέπει να διαβάσει για να δώσει ΑΣΕΠ ή να πρέπει να πάρει τα μισά ή όλα τα παιδιά και να «πάει» αναπληρωτής σε άλλη πόλη μακρυά από το σπίτι του. Είναι τουλάχιστον αναισθησία να τα ισοπεδώνουμε όλα. Συμβάλουμε και οι τρίτεκνοι και ακόμη περισσότερο οι πολύτεκνοι στην ανάπτυξη της χώρας μας. Δεν θέλουμε ψίχουλα και ελεημοσύνη αλλά θέλουμε ΔΟΥΛΕΙΑ. Όποιος είναι κοινωνικά ανάλγητος μόνο θα μπορούσε να σκεφτεί την απαξίωσή μας.

    Ελπίζω να επικρατήσει δίκαιη λύση τελικά.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:14 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑΓΑΠΗΤΗ Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ….ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ? ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!
    ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ,ΑΠΟΦΗΤΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ ΤΟ 2004 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΔΙΔΥΜΑ ,ΠΟΥ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ.ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΓΑΖΕΤΑΙ 8:00-19:00 ΓΙΑ 1400 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ 8:ΟΟ-17:00 ΓΙΑ 1200 ΕΥΡΩ(ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ).Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΗΓΕΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΠΕΙΟ,ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΟΠΟΥ 15:45 ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ?????.ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ????ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ .ΕΨΑΞΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ 800 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ , ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ?????. ΕΞΗΓΗΣΤΕΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 2.600 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ 750 ΕΥΡΩ ΕΝΟΙΚΙΟ, 150 ΕΥΡΩ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ,800 ΕΥΡΩ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ , ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ?ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ….900ΕΥΡΩ ΝΑ ΦΑΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ,ΝΑ ΝΤΥΘΟΥΜΕ ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΕ-ΔΕΗ Η΄ΝΑ ΠΝΗΓΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΕΙΟ 15:45 ? ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ( ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ) ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ? ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 15:45??? ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ? 50 ΕΤΩΝ ,ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΣΟΔΑ. ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ? ΤΩΡΑ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ !
    ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ….ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ…..ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ !!!!!ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ Η΄ΤΕΣΣΕΡΑ.Η ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙ»ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:13 | STELLA

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!!!!!!! ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!ΤΑ ΤΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΣΕΠ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΙ ΑΠ’ΕΞΩ ΜΕΝΟΥΝ!!!!!!!!ΝΑ Φ Ρ Ο Ν Τ Ι Σ Ε Τ Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ!!!!!!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!!!!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:12 | ΔΕ

    Αξιότιμε κυρία Υπουργέ,

    Παίρνω σαν αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου για αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των εκπ/κών για να επικοινωνήσω μαζί σας.
    Επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη περιγραφή των σκέψεων και ερωτημάτων που μου γεννώνται εξαιτίας των παραπάνω.
    Είμαι 39 ετών καθηγήτρια ξενόγλωσσης Φιλολογίας και ανήκω σε ειδική κατηγορία του συστήματος προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων που με προτάσσει στους πίνακες προσλήψεων (για λόγους υγείας).
    Συμμετείχα στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2009 και σαν επιτυχούσα, τοποθετήθηκα στις πρώτες θέσεις των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων λόγω του προβλήματος υγείας που δυστυχώς αντιμετωπίζω (με αναπηρία 67%) εδώ και εννιά χρόνια.
    Τοποθετήθηκα φέτος για πρώτη φορά στην Α΄ θμια εκπ/ση ως ωρομίσθια αρχίζοντας να συγκεντρώνω τα πρώτα μου μόρια πραγματικής υπηρεσίας καθώς βάσει πρόσφατου νόμου, μπορώ να διοριστώ σε θέση μόνιμου εκπ/κού με 12 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Τόσο εγώ όσο και άλλοι εκπ/κοί με παρόμοια προβλήματα, δεν ζητώ ελεημοσύνη αλλά κοινωνική πρόνοια και ευαισθησία.
    Η μοίρα μου στέρησε το δικαίωμα να απολαμβάνω το αυτονόητο για όλους αγαθό της υγείας, αλλά εγώ με σθένος και αξιοπρέπεια συμμετείχα στις διαδικασίες που όρισε το κράτος για να διεκδικήσω μία θέση στην εκπ/ση ως λειτουργός της.

    Ποια μέριμνα θα λάβετε με το νέο σύστημα για άτομα σαν εμένα ?

    Με εκτίμηση
    Ε.Δ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 12:05 | ΔΕ

    Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

    Παίρνω σαν αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου για αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των εκπ/κών για να επικοινωνήσω μαζί σας.
    Επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη περιγραφή των σκέψεων και ερωτημάτων που μου γεννώνται εξαιτίας των παραπάνω.
    Είμαι 39 ετών καθηγήτρια ξενόγλωσσης Φιλολογίας και ανήκω σε ειδική κατηγορία του συστήματος προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων που με προτάσσει στους πίνακες προσλήψεων (για λόγους υγείας).
    Συμμετείχα στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2009 και σαν επιτυχούσα, τοποθετήθηκα στις πρώτες θέσεις των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων λόγω του προβλήματος υγείας που δυστυχώς αντιμετωπίζω (με αναπηρία 67%) εδώ και εννιά χρόνια.
    Τοποθετήθηκα φέτος για πρώτη φορά στην Α΄ θμια εκπ/ση ως ωρομίσθια αρχίζοντας να συγκεντρώνω τα πρώτα μου μόρια πραγματικής υπηρεσίας καθώς βάσει πρόσφατου νόμου, μπορώ να διοριστώ σε θέση μόνιμου εκπ/κού με 12 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
    Τόσο εγώ όσο και άλλοι εκπ/κοί με παρόμοια προβλήματα, δεν ζητώ ελεημοσύνη αλλά κοινωνική πρόνοια και ευαισθησία.
    Η μοίρα μου στέρησε το δικαίωμα να απολαμβάνω το αυτονόητο για όλους αγαθό της υγείας, αλλά εγώ με σθένος και αξιοπρέπεια συμμετείχα στις διαδικασίες που όρισε το κράτος για να διεκδικήσω μία θέση στην εκπ/ση ως λειτουργός της.

    Ποια μέριμνα θα λάβετε με το νέο σύστημα για άτομα σαν εμένα ?

    Με εκτίμηση
    ΔΕ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:57 | ΔΗΜΟΣ

    Πολύ σωστή η πρωτοβουλία της Υπουργού να διορίζονται όλοι οι εκπαιδευτικόί μεσω ΑΣΕΠ. Ετσι θα σταματήσει επιτέλους το ρουσφέτι και η αδιαφάνεια που κυριαρχούσε στουε διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών.Πρέπει όμως η ηγεσία του Υπουργείου και γενικότερα το κυβερνών κόμμα να προσέξει την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ περίπτωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο 2986/2002 διορίζονται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ. Δηλαδή αν αναλύσουμε αυτό το νομοθέτημα βλέπουμε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί , οι οποίοι σημειωτέον προσλαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη του σχολείου χωρίς κάποια θεσμοθετημένα κριτήρια, αν το σχολείο τους κλείσει διορίζονται χωρίς να απαιτείται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και φυσικά να είναι επιτυχόντες αλλά και ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ. Και μάλιστα διορίζονται στον τόπο της κατοικίας τους ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΙ να απαιτείται να υπηρετήσουν σε σχολείο της επαρχίας. Στο όνομα λοιπόν της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΩΝ θα πρέπει και η εν λόγω κατηγορία εκπαιδευτικών , που τόσο σκανδαλωδώς έχει ευνοηθεί, να διορίζεται όπως και ολοι οι άλλοι μέσω ΑΣΕΠ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:56 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΕΝΑΠΟΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ!ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ;ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ;) Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ; ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;1/25;ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΣΩΣ;ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΔΣ (ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΩΡΕΑΝ)ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ;ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΧΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΚΙ ΕΝΩ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΔΑΕΙΣ!ΟΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ Ή ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;;ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ; Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ; ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΑΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ;;;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:55 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Και εκτός αυτού φίλε Ανδρέα μακάρι όλοι να τακτοποιηθούν. Μιλάω για τους πολύτεκνους, χωρίς να είμαι, γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια άδικη πολεμική.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:53 | Αντώνης Τρίμπος

    ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ:
    Ο ευαίσθητος τομέας της Παιδείας στην Ελλάδα όντως νοσεί. Η εκπαίδευση δεν είναι αποδοτική, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπ/κών δεν είναι εύστοχες, οι σύγχρονες υποδομές από ανύπαρκτες ως ελλιπείς.
    Για τις κακοδαιμονίες αυτές υπεύθυνη είναι η πολιτεία και τα επιλεγμένα από αυτή υπηρεσιακά της όργανα.Η ίδια νομοθετεί, πραγματοποιεί τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις,τις επιλογές των στελεχών. Οι Εκπ/κοί εργάζονται με βάση τα υπάρχοντα υπηρεσιακά πλαίσια, στην πλειονότητά τους ασαφή και αντικρουόμενα.
    Αυτά πρέπει να βελτιωθούν. Βελτίωση όμως τω δυσλειτουργιών δεν σημαίνει και υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων τεν Εκπ/κών. Είναι αδιανόητο και ανώφελο να επανέλθει η τριετία στην οργανική θέση ή να μη γίνονται αποσπάσεις. Γίνονται άλλωστε με το σκεπτικό πάντα ότι εξυπηρετούν το υηρεσιακό συμφέρον και όχι του Εκπ/κού, το οποίο βεβαίως δεν μπορεί να παραβλέπεται.
    Για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται με την έναρξη του σχολικού έτους οφείλει η πολιτεία να πραγματοποιεί τις υπηρεσιακές μεταβολές σύμφωνα με τα λειτουργικά κενά και μέχρι τέλους του διακτικού έτους (21 Ιουνίου)
    ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    Είνα απορίας άξιο γιατί η πολιτεία εξαιρεί τους Εκπ/κούς από το γενικό σύστημα πρόσληψης Δημ. Υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ. Πόσο λογικό και σύμφωνο με το γενικό πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης είναι να υπόκεινται στη διαδικασία γραπτού διαγωνισμού με σκοπό την αριθμητική αποτίμηση της επιστημονικής τους ικανότητας μόνο οι εκπαιδευτικοί; Είναι δίκαιο και για τους Εκπ/κούς να ισχύσει το γενικό σύστημα μοριοδότησης.
    Εναλλακτικά καιεφόσον επιλεγεί ο γραπτός διαγωνισμός, δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό είναι να υπάρξει συνδυασμός με μοριοδότηση, όπως παρακάτω:
    Βαθμός πτυχίου Χ 100
    Βαθμός επιτυχίας ΑΣΕΠ Χ 100
    Εργασιακή εμπειρία (προϋπηρεσία σε μήνες) Χ10
    Ανεργία (χρόνος από λήψεως του πτυχίου μετά την αφαίρεση της προϋπηρεσίας σε μήνες) Χ4
    Διδακτορικό 400
    Μεταπτυχιακό 200
    Γλωσσομάθεια 70
    Επιτυχία σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θεωρείταιεπιτυχία έστω και σε έναν και στο παρελθόν και το μέλλον.
    ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
    1.- Διευθυντές και Υποδιευθυντές Σχολείων:
    Επιλογή από τη σχολική μονάδα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων.
    Προϋόθεση η !5ετής υπηρεσία για τους Δ/ντές και η 10ετής για τους Υποδ/ντές. Για τις μικρές Σχολικές μονάδες αποφασίζει το αρμόδιο Γραφείο Εκπ/σης.
    Το αίτημα επιλογής σε θέση Δ/ντή υποβάλλεται ανεξάρτητα από τ και ύλη ην οργανική θέση.
    2.- Προϊστάμενοι Γραφείων και Δ/νσεων-Σχολικοί Σύμβουλοι
    Επιλέγονται από το ΚΥΣΠΕ ή το ΚΥΣΔΕ
    Προϋπόθεση η 20ετής υπηρεσία.
    Εισηγητική πρόταση από τους τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς
    Μοριοδότηση προϋπηρεσίας σε θέση Προϊσταμένου ή Σχολικού Συμβούλου.
    Μοριοδότηση τυπικών προσόντων.
    ΔΙΑΦΟΡΑ
    1.- Βοηθητικά βιβλία:
    Τα υπάρχοντα, με σωρεία λαθών αρχικά, σεν είναι κατάλληλα. Λεπτομερειακά, πολυσέλιδα, κακογραμμένα και σε απαράδεκτο σχήμα και μέγεθος δε βοηθούν τους μαθητές, κουράζουν και καλλιεργούν τον παπαγαλισμό και τη στείρα γνώση.
    Επιτακτική ανάγκη η αντικατάστασή τους.
    2.- Αναπροσαρμογή της ύλης:
    Είναι πασίγνωστο ότι υπάρχει στο Ε.Α.Πρόγραμμα ύλη που πρέπει να αφαιρεθεί και ύλη που πρέπει να προστεθεί. Αυτό να το αναλάβει Επιτροπή που θα υποβάλλει αναλυτική και συγκεκριμένη πρόταση και όχι έκθεση ιδεών.
    Αντώνης Τρίμπος
    Συντ. Εκπ/κός

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:52 | Γιάννης πε04

    Το υπάρχον σύστημα διορισμών προφανώς και δεν είναι τέλειο. Όμως με μερικές διορθώσεις θα μπορούσε να γίνει περά για περά αξιοκρατικό. Ξεκινήσατε δυναμικά τη θητεία σας με βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Αποφασίσατε να εξαλείψετε τους βυσματιες από την ΠΔΣ. Το καταφέρατε. Είτε γινόταν η επιλογή των ΠΔΣιτων βάση του πίνακα με χρονολογία κτήσης πτυχίου, είτε βάση μορίων, το ίδιο δίκαιο θα ήταν. Καταφέρατε να διώξετε με μια απλή απόφαση σας, όλους όσους είχαν μπάρμπα στην Κορώνη. Βέβαια ακόμα υπάρχουν κερκοπορτες στο σύστημα (Σιβητανιδειος κτλ) αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι θα κάνετε και για αυτό.
    Έπειτα ανακοινώσατε ότι πλέον οι διορισμοί θα γίνονται βάση του που υπάρχον ελλείψεις. Πέρα για πέρα σωστό. Όμως από μόνο του δε φτάνει. Γιατί όταν πχ λέτε ότι άνοιξε θέση φυσικού στο λύκειο της Σίκινου πχ, τότε εμείς σαν εκπαιδευτικοί περιμένουμε 2 πράγματα
    Πρώτον ο φυσικός που θα πάει εκεί να διδάσκει επί το πλείστον το αντικείμενο του και όχι χίλια 2 άσχετα μαθήματα.
    Δεύτερον στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ο φυσικός πχ να δίνει μονό το μαθήματα του και άντε ένα ακόμα πχ χημεία. Τη βιολογία και τη γεωλογία τι να την κάνει?
    Πασχίζετε να αποδείξετε ότι φταίνε οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι όλοι ικανοί να διδάξουν, αλλά ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ τους κάνετε τη ζωή δύσκολη με το να τους βάζετε να διδάξουν άσχετα μαθήματα στα οποία ποτέ δεν εμβάθυναν τις γνώσεις τους, γιατί δεν ήταν αυτό το αντικείμενο τους. Να μην αναφέρω και τις εξεζητημένες γνώσεις που είναι στην εξεταστέα ύλη του ασεπ και ποτέ δε θα χρειαστούν στα σχολεία. Τι ακριβώς ψάχνετε να δείτε με τον ασεπ? Αν είμαστε καλοί φυσικοί? Αυτό το ενέκριναν οι καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο. Εσάς θα έπρεπε να σας νοιάζει το αν είμαστε ικανοί να διδάξουμε τα σχολικά μαθήματα. Μήπως όμως απλά μεγαλώνετε την εξεταστέα ύλη χωρίς λόγο απλά για να μπορείτε να κόβετε αβέρτα εκπαιδευτικούς?
    Τέλος είπατε ότι όσοι παίρνουν αποσπάσεις να μη παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους και όσοι είναι στο υπουργείο κτλ να πάνε στα κατακαημένα τα ερημονήσια που ψάχνουν εκπαιδευτικούς να καλύψουν τα κενά τους. Το να σας πούμε μπράβο για αυτό είναι το λιγότερο (καλό θα ήταν βεβαία όσοι παίρνουν από εδω και περά απόσπαση, η οργανική τους θέση να μη κρατιέται γιατί έτσι φαίνεται ότι υπάρχει σε κάποια σχολειά πληρότητα χωρίς να ισχύει αφού ο καθηγητής μπορεί να έχει αποσπαστεί άρα και να λείπει από τη θέση του)

    Μετά από αυτές τις 3 αποφάσεις σας που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι σας έπιασε. Πήρατε μετρά(ή έστω είπατε ότι θέλετε να πάρετε μετρά) τα οποία είναι τουλάχιστον άστοχα, ελειπώς μελετημένα άδικα ασαφή κτλ κτλ. Θα μπορούσα να αρχίσω τις υποδείξεις αλλά δε θα το κάνω. Θα σας αναφέρω απλά τα σημεία στα οποία χωλαίνουν οι υπόλοιπες προτάσεις σας

    1. τόσα χρόνια μετά την κατάργηση της επετηρίδας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί κανουν τον προγραμματισμό τους βάση ενός συστήματος. βάση αυτού του συστήματος εκμεταλλευτήκαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις χιλιάδες αναπληρωτές και ιδιαίτερα ωρομίσθιους, που με 350 ευρώ τους έστελναν στα πιο δυσπρόσιτα μέρη. Εκεί αγαπητή κύρια υπουργε, σας πληροφορώ ότι τα εξοδά τους (μας) είναι τουλάχιστον 800 ευρώ το μηνά (και λίγα λέω). Άρα ένας ωρομίσθιος που έχει πχ πάει στην Ικάρια, μπαίνει μέσα κάθε μηνά 500 ευρώ. Θα μου πείτε τώρα γιατί πάει. Προφανώς γιατί του έχετε δώσει κάποιο κίνητρο. Ποιο είναι αυτό? Τα μόρια. Και όχι απλώς τα μόρια. Τα διπλά μόρια γιατί αναγνωρίζετε ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες εκεί. Άρα ουσιαστικά αναγκάζετε τον κακόμοιρο τον εκπαιδευτικοί ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ουσιαστικά τον διορισμό του. Και αν μας πείτε ότι όλα αυτά τα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να σας θυμίσω ότι φέτος εσείς προσλάβατε ωρομίσθιους. Εσείς τους στείλατε μακριά, εσείς τους δίνετε διπλά μόρια. Για πιο λόγο? Για να τους πείτε μετά από λιγο ότι θα σας βάλω στον πινάκα, θα πάρετε τα μόρια σας αλλά αυτά από το καλοκαίρι δε θα έχουν καμία άξια? Γιατί και που θα μπείτε στον πινάκα , τα μόρια από 2010 και μετά δε θα αυξάνονται? Τι να τα κάνουμε τότε? Να τα κορνιζάρουμε? Όσοι έχουν μόρια και έχουν φάει λεφτά αλλά και τα νιάτα τους στην παραμεθόριο θα τους πετάξετε στα σκουπίδια? Είναι άδικο ανήθικο ίσως και αντισυνταγματικό(δεν είμαι δικηγόρος βεβαία αλλά…)
    2. όποιος περνάει τον άσεπ κρίνεται κατάλληλος. Και σας ρωτώ. Περνάω εγώ φέτος τον ασεπ. Και ας πούμε ότι γίνομαι αναπληρωτής. Την επόμενη χρόνια δίνω πάλι ασεπ αλλά δεν περναω. Γιατί πχ αρρώστησα, γιατί την ώρα που έγραφα με έπιασε λιποθυμία, για χιλίους 2 λόγους δεν περναω. Είμαι δηλαδή τη μια χρόνια ικανός, και τη δεύτερη που θα έχω και μια χρόνια σαν αναπληρωτής προϋπηρεσία και επομένως και εμπειρία μεγαλύτερη, είμαι ανίκανος? Είναι αστεία πράγματα αυτά
    3. για ποιο λόγο κάποιος που περνάει αναπληρωτής πχ στα κουφονήσια να πάει? Για να έχει στον ασεπ μετά 1 ολόκληρο μόριο μπόνους? Καλύτερα να κάτσει σπιτάκι του να διαβάζει και να μην έχει και έξοδα. Ο τρόπος που μετρα η προϋπηρεσία στον ασεπ είναι τουλάχιστον αστείος. Μισό μοριο για έξι μήνες προϋπηρεσίας?

    Έχετε υποπέσει φοβάμαι σε τεράστια λαθη. δε θα σας υποδείξω εγώ τι να κάνετε αλλά ελπίζω να λάβετε υπόψη σας σοβαρά όλα όσα προανέφερα. Έχετε εξαγριώσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Με μέτρα που φαίνεται ότι δεν έχουν μελετηθεί επακριβώς. Με κοροϊδίες. Πιστεύετε ότι δε καταλαβαίνει ο κόσμος ότι το καθυστερείτε όσο μπορείτε για να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους όλοι οι ωρομίσθιοι?

    Πιστεύω ειλικρινά ότι έχετε καλές προθέσεις. Μιλήστε λοιπόν ανοιχτά, μην παίζετε κρυφτούλι, αφήστε τις ασάφειες και συζητήστε με τους εκπαιδευτικούς χωρίς να είστε αδιάλλακτη και ξεροκέφαλη. Πρεπει να τεθούν πολλά θέματα επι τάπητος. Όπως το 24μηνο + ασεπ και το πώς θα αντιμετωπίσετε όλους όσους μάζευαν προϋπηρεσία τόσα χρόνια με κόπο και χρήμα. Και άλλα πολλά βέβαια.
    Για το καλό της κοινωνίας μας. Όλων μας

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | Νίκος

    Όλοι είμαστε εν δυνάμει άριστοι, αν ασχοληθούμε σοβαρά με το επιστημονικό μας αντικείμενο. Το θέμα είναι να υπάρχουν ίσοι όροι για όλους, καθαρός ΑΣΕΠ που να μην τον πνίγει και τον ακυρώνει η υπερβολική προϋπηρεσία και οι μεταβατικές περίοδοι που γίνονται καθεστώς!
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.
    ΑΣΕΠ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    κ, Διαμαντοπούλου,

    Πιστεύω οτι οι βασικές αρχές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι νέος επιστήμονας, γεωπόνος με ΑΣΠΑΙΤΕ, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και 10ετή προυπηρεσία στη τριτοβάθμια εκπαίδευση ως συμβασιούχος. Η προυπηρεσία μου αυτή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αναγνωρίζεται για πρόσληψη απο τη δευτεροβάθμια. Θα κάνετε κατι γι’ αυτό ; Πως είναι δυνατόν μια τέτοια εμπειρία να μήν αναγνωρίζεται ; Το διδακτορικό και τα μεταπτυχιακά στο γνωστικό αντικείμενα δεν θα πρέπει να μοριοδοτούναι; Αν δεν μοριοδοτούνται πως θα προσελκύσετε νέους επιστήμονες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εγώ, για παράδειγμα, θα δίδασκα ευχαρίστως στη δευτεροβάθμια εάν είχα προοπτικές μόνιμου διορισμού και δεν θα προτιμούσα το αβέβαιο μέλλον στην τριτοβάθμια. Προτείνω υπερμοριοδότηση των ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ.

    Επίσης, Ναι στο διορισμό με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και εντοπιότητα. Έτσι θα μειωθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών που θα προσλαβάνονται στον τόπο διαμονής τους.

    Δρ. Νεκτάριος Π.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:48 | Κατερίνα

    Ναι στην επιλογή των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ. Ισχυρίζεται όμως κανείς ότι όντως έτσι επιλέγονται οι άριστοι; Μήπως θα πρέπει ο τρόπος εξέτασης να τροποποιηθεί, ώστε να μην ευνοεί την ύπαρξη των γνωστών φροντιστηριακών μονάδων -αλήθεια ποιο νομικό πλαίσιο καλύπτει τη λειτουργία τους και ποιους τίτλους σπουδών έχουν οι διδάσκοντες σε αυτά; π.χ. Είναι η αποστήθιση των θεωριών κάποιων μελετητών της παιδείας απαραίτητη προϋπόθεση για σωστό εκπαιδευτικό έργο; Αναρωτιέμαι ακόμα, ποιος θα διαχωρίσει επιτέλους τον ΠΕ04 στις ειδικότητές του. Όπως και να το κάνουμε, δε μπορεί ένας βιολόγος να διδάξει φυσική κατεύθυνσης στο επίπεδο που απαιτείται, ούτε βέβαια ένας φυσικός βιολογία κατεύθυνσης.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:45 | Disamas G.

    Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι αόριστο και δεν εμπεριέχει συγκεκριμένες θέσεις, βάσει των οποίων μπορούμε να συζητήσουμε. Ωστόσο, αυτές οι γενικές αρχές που εκτίθενται και οι αόριστες δηλώσεις (με το … σταγονόμετρο) της Υπουργού και των Υφυπουργών της δείχνουν – αν μη τι άλλο – ασέβεια προς ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή που βεβαιώνουν ότι δε θα αιφνιδιάσουν τους μαθητές για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, τρομοκρατούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς που με θυσίες (υλικές και ψυχικές) γυρίζουν την Ελλάδα, για να «ζητιανέψουν» λίγη προϋπηρεσία.
    Το γεγονός ότι κανείς δε διαφωνεί με την άποψη πως το μοναδικό κριτήριο πρόσληψης ή διορισμού πρέπει να είναι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ. αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώσουμε τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών (ωρομισθίων, αναπληρωτών ή και πολύτεκνων, αν και με το διορισμό των τελευταίων δε συμφωνώ απόλυτα).
    Εξάλλου, αυτοί που κόπτονται δήθεν περί αξιοκρατίας ψήφισαν το σκανδαλώδη νόμο (και η ίδια η Υπουργός) που προβλέπει διορισμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην πόλη τους, αν απολυθούν μετά την παρέλευση εξαετίας. Αν θέλουμε λοιπόν αξιοκρατία στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου, ας προχωρήσουμε σε μια σειρά από απλές αποφάσεις – πράξεις:
    1) Μεταβατικό στάδιο τριών ετών (όπως συμβαίνει και με τους μαθητές άλλωστε) στο οποίο θα διατηρηθεί το ισχύον σύστημα
    2) Κατάργηση του νόμου για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    3) Διορισμό των πολύτεκων γονιών με απαραίτητη προϋπόθεση την επιτυχία σε έναν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
    4) Κατάργηση της προϋπηρεσίας σε Εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειο κλπ.
    5) Πρόσληψη για την ΠΔΣ από τον πίνακα αναπληρωτών
    6) Διορισμός των εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑ αποκλειστικά και μόνο σε ΣΜΕΑ
    Προσωπικά, αν είμαι διορισμένος μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θεωρώ το ισχύον σύστημα δίκαιο, με την προϋπόθεση να ισχύσουν οι παραπάνω αλλαγές. Δε χρειαζόμαστε ένα νέο σύνθετο σύστημα που θα οδηγήσει σε νέο τέλμα και από το οποίο θα προκύψουν νέα «παράθυρα».
    Και επιτέλους, επειδή βλέπω καθημερινά συναδέλφους αναπληρωτές στο σχολείο να αγωνιούν και να κρέμονται από τα χείλη της Υπουργού, ας βγει κάποιος από το Υπουργείο να κάνει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το 30μηνο και το 24μηνο. Τέτοια αναλγησία πια;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:45 | Κατσαρός Βασίλης Εκπαιδευτικος

    Κα Υπουργέ

    Το δίκιο για τους εκπ/κους είναι οφθαλμοφανές και είναι ένα!!

    Είναι αυτό που υπερασπίσατε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με ερώτησή σας στη Βουλή των Ελλήνων.

    δηλ. Μετά απο ΄2- 3 χρόνια διδασκαλίας στο δημόσιο σχολείο, να έρχεται ο διορισμός του εκπ/κου ( ακόμη και με προυπόθεση επιτυχίας στο ΑΣΕΠ )

    Αν ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ στο δίκαιο αυτό σχόλιο θα το υπερασπιζόσασταν στην Βουλή ;

    Μήπως είναι ηλίου φαεινότερο ;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:43 | Γεώργιος

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
    Υπηρέτησα τη δημόσια Π .Ε.36 χρόνια από τα οποία 18 σε θέσεις ευθύνης,Δ/ντης σχολείων,Σχολικός Σύμβουλος …Χαιρομαι για το δόγμα που διατυπώσατε ότι κάθε μέτρο που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται πρώτα αν είναι για το συμφέρον του μαθητή.είθε…είναι προς το συμφέρον του μαθητή ενος ορεινού σχολείου ένα σχ.έτος δύο και τρείς φορές να αλλάζει δάσκαλο,χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος΄…Θα τολμούσα να σας παρακαλέσω να διατυπώσετε και ένα άλλο δογμα¨τα σχολεία υπάρχουν για τα παιδιά και μόνο για τα παιδιά…δεν πρέπει να έχουν απλώς δασκάλους αλλά καλούς δακάλους και είμαι ευτυχής που στην υπηρεσία μου ώς Σχ.Σύμβουλος γνώρισα χιλιάδεςς τέτοιους,δυστυχώς,όμως και άλλους που δεν υπήρχε καμιά μα καμιά διαδικασία να τους διορθώσει,πράγμα που ενοχλούσε τους πρώτους…
    κ.Υπουργέ,
    Προχωρήστε με σταθερό βηματισμό σε αυτό το δρόμο της αξιοκρατίας και του εθνικού συμφέροντος.¨Ολοι οι διορισμοί ΜΟΝΟ μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.ΟΧΙ αποσπάσεις δασκάλων εκτός σχολείων.Εξορθολογισμός του αριθμού του διδακτικού προσωπικού.Κίνητρα απόδοσης του προσωπικού.Και επιτέλους αξιολόγηση του προσωπικού,κάθε ένσταση που θα ακούσετε για αυτό το θέμα να είστε βέβαιη ότι θα είναι εκ του πονηρού.
    Σας εύχομαι καλή δύναμη.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:39 | g

    Αγαπητέ Νίκο , είναι προφανές ότι ούτε εσύ συμπεριλαμβάνεσαι μέσα στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ , αφού αλλιώς θα είχες διορισθεί μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Για σένα , όπως και για εμάς τους υπόλοιπους , τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ , ή τους παραλίγο ΑΡΙΣΤΟΥΣ , θα πρέπει να λαμβάνεται μια μέριμνα. Αυτή ήταν η προϋπηρεσία με τον πίνακα του 40 %.Είναι προφανές πως , αφού δεν είσαι ούτε καν ωρομίσθιος, ανήκεις στην κατηγορία των ΑΧΡΗΣΤΩΝ και εσύ. Πιστεύεις πως αν αλλάξει το σύστημα θα αλλάξεις και εσύ κατηγορία; Γιατί ; Μήπως έχεις βρει τρόπο να γράψεις καλύτερα , ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ………..

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:39 | βαγγελης

    προτεινω ασεπ 100%
    αλλα να υπολογιζονται μονο οτι γραψεις απλως μονο το γραπτο και βαση 50
    προτεινω τα μορια του ασεπ να μην χανονται
    ο πινακας αναπληρωτων να ειναι ολα τα μορια του ασεπ και τα παλαιοτερα να μην χανονται ουτε να υποδιπλασιαζονται και η προυπηρεσια να μετρατε οπως τωρα αλλα με συντελεστη σε συζητησιμο ποσοστο παραδειγμα αν
    καποιος εχει προυπηρεσια 16 μηνες
    ασεπ 2000 5
    ασεπ 2002 4
    ασεπ 2007 6
    ασεπ 2009 7
    θα εχει συνολικα 21 απο ασεπ και φυσικα μορια απο προυπηρεσια
    αν εχει μεταπτυχιακο 1,5
    αν εχει διδακτορικο 3
    επισης προτεινω για να παει καποιος αναπληρωτης να ειναι επιτυχων στο ασεπ
    η προυπηρεσια στα δυσπροσιτα να μετραει οπως τωρα
    να μην καταργηθει το 24μηνο ειναι ενας τροπος να υπαρχει κινητρο σε
    καποιον να δουλευει σε οποιαδηποτε περιοχη της χωρας
    οι τριτεκνοι να παραμεινουνε στο 20%ο πινακας αναπληρωτων και ωρομισθιων να ειναι εως εξης
    προτεινω επισης στα βασικα μαθηματα ο αριθμος των μαθητων να μην ξεπερναει τα 14 παιδια

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:38 | Γ. ΠΕΟ3

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ. ΕΧΩ ΚΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ(ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Κ.Ο.Κ.) ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ (ΙΑΤΡΟΙ ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ Κ.Λ.Π.) ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΩΔΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΖΗΤΑ ΠΕΟ3 ΓΙΑ ΠΔΣ. ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΔΣ !!!!! ΕΧΕΙ 79 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 130 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΘΕΙ!?!? ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ?
    ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ!! ΜΑΣ ΛΕΤΕ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΗΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ?

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:35 | papagiannis nikos

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…ΤΟ 90% ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ 500 ΕΩς ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 24ΜΗΝΟ+ΑΣΕΠ(ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ 2 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ.
    ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΝΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ…ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ+ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ.

    24ΜΗΝΟ +ΑΣΕΠ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΙ , ΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ . ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ. ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ 4 ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ , ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ , ΛΥΚΕΙΟΥ .ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:32 | Δημήτρης Τασιόπουλος

    Κα Υπουργέ.

    1) Σχετικά με το νέο σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής» και τα στατιστικά του ΟΟΣΑ:

    α) Το νέο σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής»:

    Οι αλλαγές που προτίθεστε να επιφέρετε στην εκπαίδευση (προσλήψεις, μεταθέσεις , αξιολόγηση) υπηρετούν την κεντρική ιδέα «πρώτα ο μαθητής».

    Υποθέτω ότι όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – μόνιμοι ή αναπληρωτές/ωρομίσθιοι- νοιώθουμε να αδικούμαστε κατάφορα από το γεγονός ότι από τις δηλώσεις και πράξεις σας προκύπτει ότι η θέση του εκπαιδευτικού στο εκπαιδευτικό συστημα της χώρας θεωρείται από εσάς όχι μόνο ως δευτερεύουσα αλλά και ως άνευ ιδιαίτερης αξίας. Αν υποτιμά το ίδιο το Υπουργείο τους εκπαιδευτικούς , πώς θα τους τους βλέπουν οι γονείς κα Υπουργέ;

    Είναι ξεκάθαρο νομίζω, κα Υπουργέ, ότι και ο εκπαιδευτικός (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τον μαθητή σκέφεται όταν δίνει τον εαυτό του στην τάξη προσπαθώντας και να μεταδώσει στους μαθητές τις γνώσεις που προβλέπονται από τα ωρολόγια προγράμματα και να τους κάνει κάνει «καλούς ανθρώπους» για την κοινωνία.

    Πραγματικά , μας κάνετε να νοιώθουμε σαν «ανεπιθύμητοι» ή κάπως έτσι ή ότι «πρέπει να τύχουμε κάποιας τιμωρίας» γιατί είμαστε και θέλουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί. Και αυτό το πιστοποιούν οι νέες ιδέες σας για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

    Θεωρώ , λοιπόν, ότι αν πραγματικά σέβεστε όπως λέτε τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο το σλόγκαν σας πρέπει να αλλάξει σε κάτι που να αναφέρει και τον εκπαιδευτικό ή το σχολείο, όπως «ο δάσκαλος/καθηγητής ή το σχολείο στηρίζει τον μαθητή».

    β) Τα στατιστικά του ΟΟΣΑ:

    Είναι ξεκάθαρο ότι οι αναλογίες προκύπτουν από το μοναδικό γεωγραφικό τοπίο της Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλο Κράτος στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο που να έχει τόσα νησιά (μόνο η Φιλανδία έχει «αρχιπέλαγο» με 3-4 νησάκια και αρκετές βραχονησίδες). Και στα νησιά ακόμη και οι λίγοι μαθητές που υπάρχουν πρέπει να πάνε σχολείο (δημοτικό – Γυμνάσιο- Λύκειο) στο νησί τους.Για παράδειγμα ένα Λύκειο σε κάποιο μικρό νησί στα Δωδεκάνησα μπορεί να έχει 30 μαθητές σε όλες τις τάξεις. Δυστυχώς για το ΥΠΕΠΘ υποχρεούται να παρέχει στου λίγους αυτούς μαθητές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (και ας έχει η κάθε τάξη 10-12 παιδιά). Οπότε, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί η ελλάδα έχει αυτά τα στατιστικά. Βέβαια το ξέρει και η κα Υπουργός , αλλά το προβάλλει επίτηδες για να πλήξει τον κλάδο των εκπαιδευτικών, και για να αιτιολογήσει τις περιττές αλλαγές που θέλει να θεσπίσει και τις περικοπές διορισμών που θα φανούν ξεκάθαρα στο μέλλον.

    Εν πάσει περιπτώσει …οι προτάσεις μου για του διορισμούς- προσλήψεις συμπυκνώνονται στα παρακάτω:

    2) Σχετικά με τις προσλήψεις:

    Ι) Για διοριαμούς μονίμων το έτος 2010-11

    -Διατήρηση του συστήματος 60-40%
    -Διορισμός όλων όσων θα ενταχθούν τον Ιούλιο του 2010 στον Πίνακα με 24 μήνες προϋπηρεσία + 1 επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ.
    -Διορισμός όλου του 30μηνου φέτος (για εκκαθάριση των Πινάκων).

    ΙΙ)Για διορισμούς μονίμων από το έτος 2011 και εντεύθεν

    Το ίσχυον σύστημα εφόσον κλείσει τα παράθυρα για προσλήψεις εκτός πινάκων στα γνωστά σχολεία είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και δουλειά ΕΤΩΝ.

    Διαφώνω με την σαρωτική προσέγγιση σχετικά με τον ΑΣΕΠ και υποστηρίζω το υπάρχων σύστημα, όμως λίαν επικουρικώς και επειδή είστε αποφασισμένη να επιφέρετε ριζικές αλλαγές προτείνω τα εξής:

    α) Διορισμοί μέσω ετήσιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, με βάση επιτυχίας το 50% (από 55% που ισχύει σήμερα).
    β) Διατήρηση του συστήματος 24 μήνες προϋπηρεσίας + 1 επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ και διορισμός όλων την επόμενη από τη συμπλήρωση της 24μηνης υπηρεσίας χρονιά.
    γ) Προσμέτρηση των μορίων υπηρεσίας στον ΑΣΕΠ ως έχει, δηλαδή πλήρη μόρια προϋπηρεσίας και όχι 1/2 μόριο για 6 μήνες και 1 μόριο για 1 έτος προϋπηρεσίας (όπως ισχύει γενικά για την προϋπηρεσία στο δημόσιο που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ) , λόγω της δυσκολίας συγκέντρωσης μορίων από τους χιλιάδες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς (άλλωστε οι ωρομίσθιοι είναι θεσμός που απαντάται μόνο σε εργαζόμενους- εκπαιδευτικούς του ΥΠΕΠΘ και σε κανέναν άλλο φορέα του Δημοσίου, και ως εκ τούτου πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης).
    δ)Διατήρηση των μορίων για βαθμό πτυχίου
    ε)Μόρια για το έτος κτήσης του πτυχίου. 1/2 μόριο για κάθε έτος.
    στ)Μόρια για κάθε παιδί: 1 μόριο για κάθε παιδί ( τα μόρια για τα παιδιά δεν πρέπει να είναι υψηλά γιατί διαφορετικά θα προκαλούν ιδιαίτερα μεγάλες ανατροπές στους πίνακες και θα ωφελούν τους γονείς 3-4-κλπ παιδιών εις βάρος των άγαμων εκπαιδευτικών και άλλωστε τα μόρια στους πίνακες μεταξύ πχ. 5 ατόμων στη σειρά διαφέρουν συνήθως σε δέκατα της μονάδας και όχι σε μονάδες).
    ζ)Μόρια μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων: 1 μόριο για μεταπτυχικό – 2 για διδακτορικό.
    η)Οι πολύτεκνοι, να διορίζονται εφόσον είναι επιτυχόντες σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ (και όχι μόνο στον τελευταίο). Η τοποθέτηση να είναι εντός του νομού και όχι στην κατοικία τους , για να μη δημιουργούνται υπεραρυθμίες.

    ΙΙΙ) Μεταβατική περίοδος για τους έχοντες προϋπηρεσία :

    -3ετής μεταβατική περίοδος
    -Απορρόφηση από τον Πίνακα διορισμών σε ετήσια φθίνουσα ποσόστωση σε σχέση με τον αριθμό διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ ανά ειδικότητα, δηλαδή:
    – 30% από τον Πίνακα διορισμών για το έτος 2011-12
    – 20% από τον Πίνακα διορισμών για το έτος 2012-13
    – 10% από τον Πίνακα διορισμών για το έτος 2013-14.
    – Αποκλειστικά από ΑΕΠ από το έτος 2014-15 και εντεύθεν.

    Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται ο αριθμός των διορισμών σε όλες τις ειδικότητες . Αν εφαρμοζόταν σύστημα διορισμού βάσει μορίων, π.χ. όσοι έχουν έως 12 μόρια προϋπηρεσίας, μπορεί να οδηγήσει σε μαζικούς (και δη πάρα πολλούς) διορισμούς από κάποιες ειδικότητες και να μην υπάρχουν θέσεις για την απορρόφησή τους.

    ΙV) Πρόσληψη αναπληρωτών – ωρομισθίων.

    -Να δημιουργηθεί ανεξάρτητος Πίνακας αναπληρωτών με προϋπόθεση 1 επιτυχία ΑΣΕΠ (σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ και όχι μόνο στον τελευταίο) + μόρια προϋπηρεσίας + μόρια ΑΣΕΠ (όπως υπολογίζονται σήμερα) + όλα τα μόρια που αναφέρω παραπάνω για το διορισμό (βαθμός πτυχίου- μόρια για έτος κτήσης πτυχίου- μόρια για παιδιά- μόρια για μεταπτυχιακές σπουδές).
    – Ο πίνακας να ανανεώνεται κάθε έτος (προσμέτρηση προϋπηρεσίας + μορίων νέου ΑΣΕΠ)
    – Ολες οι προσλήψεις αναπληρωτών – ωρομισθίων μέσα από τον Πίνακα αυτό, χωρίς εξαιρέσεις για Σιβιτανίδειο -εκκλησιαστικά -ΠΔΣ, κλπ.
    -Κατάργηση της πρόσληψης τριτέκνων αναπληρωτών σε ποσοστό 20% (με αντιστάθμισμα τα μόρια για τα παιδιά που αναφέρω πιο πάνω).

    V) Πόσοι Πίνακες θα λειτουργούν ανά ειδικότητα με το προτεινόμενο σύστημα διορισμών- προσλήψεων:

    Θα υπάρχουν 3 πίνακες.
    α) Πίνακας διοριστέων ΑΣΕΠ
    β) Πίνακας διοριστέων 24μηνου
    (24 μήνες εκπαιδευτική προϋπηρεσία + 1 επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ)
    γ) Πίνακας αναπληρωτών

    Με το σύστημα αυτό δίνεται προοπτική διορισμού στους αναπληρωτές-ωρομίσθιους, επομένως και διάθεση να εξακολουθήσουν να εργάζονται καλύπτοντας λειτουργικά κενά σε απομακρυσμέςνες περιοχές.

    Τα ανωτέρω είναι μια αντικειμενική προσέγγιση της κατάστασης προσαρμοσμένη στις βασικές αρχές που θέτει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.

    Ευχαριστώ.
    Δημήτρης Τασίοπουλος
    χημικός

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:31 | Γιώργος Δ.

    Π Α Σ Ο Κ – Κ Ο Ι Ν Ο Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Ι Κ Η Ο Μ Α Δ Α
    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2008

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Στυλιανίδη

    3.1. Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;

    3.2. Οι προϋπηρεσία εκπαιδευτικών αναπληρωτών ή ωρομισθίων να

    υπολογίζεται, μετά τον μόνιμο διορισμό τους, να υπολογίζεται ως πραγματική

    δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία και να λαμβάνεται υπ’ όψιν για την εν γένει εξέλιξή τους στην εκπαίδευση;

    ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    .
    .
    .

    7. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    8. ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
    .
    .

    ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ?

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:31 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Δες τα σχόλια και θα δεις με ποιους είμαι αυστηρός.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:30 | ΧΕΙΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια των συναδέρφων εκπαιδευτικών στον ηλεκτρονικό τύπο. Οι πρώτες σκέψεις που έκανα είναι τραγικές για την πορεία του ανθρώπινου κοινωνικού μας «γίγνεσθαι».Όλοι μας έχουμε γίνει κοινωνοί για μια κοινωνία, όπου προτάσσουμε το «εγώ» και όχι το «ΕΜΕΊΣ»,το «ο θάνατός σου η ζωή μου»,που όλοι μας είμαστε Αντικείμενα και όχι Υποκείμενα της ιστορίας μας,Μαριονέτες,Ετεροκατευθυνόμενοι, με πολύ απλά λόγια καταντήσαμε Μισάνθρωποι.Βλέπω λοιπόν μέσα σε αυτό το νοσηρό πλαίσιο ζωής μας στο οποίο είμαστε συνυπεύθυνοι, τον εκπαιδευτικό κόσμο διχασμένο και χωρισμένο στα δύο.Οι μεν κατηγορούν τους δε.Κατάντια…Χάσαμε την πίστη μας στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου. Δημιουργούμε μία κοινωνία, που όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί υποτίθεται ότι αγαπάμε το κοινωνικό λειτούργημα που επιτελούμαι, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μας ενδιαφέρει ουσιαστικά το πως κοινός σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι αυτός:όλοι οι μαθητές μπορούν να γίνουν χρήσιμοι πολίτες και άνθρωποι, όλοι όμως δεν μπορούν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια για ευνόητους λόγους που δεν χρειάζονται ανάλυση.Μόνος σκοπός είναι ο διορισμός και στο βωμό αυτού ξεχάσαμε ότι είμαστε άνθρωποι και υπεύθυνοι για το μέλλον των παιδιών μας.Και αυτό και μόνο έπρεπε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.Βέβαια μεγάλη ευθύνη στην κατάντια μας φέρουν και οι πολιτικοί, γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι.Απλά από αυτούς όλοι μας απαιτούμε τις αρετές και τις αξίες που συνοδεύουν τον «Πολιτικό», που μένουν αναλλοίωτες στο πέρας των χρόνων μέσα στην κοινωνία πέρα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.Η Δημοκρατία τελικά έχει μείνει μόνο στα λόγια…Η Παιδεία τελικά έχει μετατραπεί σε ρωμαική αρένα…Αν αυτά λοιπόν είναι τα οράματα μας τότε λυπάμαι, αλλά δε μιλάμε για δημοκρατική και ανθρωπιστική κοινωνία, για κοινωνία που στο επίκεντρό της θα θέσει τον ίδιο τον άνθρωπο, την ευτυχία του και την ουσιαστική του πραγμάτωση…
    Με εκτίμηση μια αδιόριστη εκπαιδευτικός ΠΕ2 που για δεύτερη φορά θα βιώσει τις αλλαγές της πολιτικής μαεστρίας,μια εκπαιδευτικός που έχει πραγματική προυπηρεσία και όχι ρουσφετολογική, αλλά μία εκπαιδευτικός που αγαπάει την εκπαίδευση και θα την αγαπάει ακόμη και να κάποιοι την αφήσουν απέξω….

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

    1. Λέτε: «Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές…».
    Απάντηση: «Φυσικό δεν είναι; Οι εκπαίδευση και το σχολείο δεν είναι στρατόπεδο.

    2. Λέτε: «Ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί».
    Απάντηση: Ώστε «φαίνεται». Σε ποιόν; Στον Υπουργό ή στους εκπαιδευτικούς που έχουν αποδεχθεί το σύστημα αυτό; Μάλλον στον Υπουργό. Κανένα αδιέξοδο δεν υπάρχει. Εμείς προσπαθούμε χρόνια. Εσείς δεν θέλετε να προσπαθήσετε καθόλου. Σας «φαίνεται» ότι υπάρχει πρόβλημα. Ενώ δεν υπάρχει.

    3. Λέτε: «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο».
    Απάντηση: Το σύστημα είναι και αντικειμενικό και αξιοκρατικό και κοινωνικά ευαίσθητο. Από πού προκύπτει η ανάγκη ότι πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο; Από πουθνεά, βεβαίως. Ετσι να έχουμε να λέμε, δηλαδή. Αδιαφορώντας αν παίοζνται σπουδές, έξοδα, ξενύχτια, προϋπηρεσίες, προσπάθειες και κόποι δύο δεκαετιών.

    4. Λέτε: «Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ».
    Απάντηση: Το ίδιο επιχείρημα είχε το ΠΑΣΟΚ το 1997. Δέκα χρόνια μετά το ίδιο επιχείρημα. Σα να μην άλλαξε τίποτα. Από τότε μέχρι σήμερα πόσα λεφτά χρεώθηκε η χώρα, πού πήγαν; Ο εκπαιδευτικός φταίει; Πόσα πήγαν στην Εκπαίδευση από τα 300 δις δημόσιου χρέους; Πριν αποφασίσετε να καταστρέψετε για δεύτερη φορά μορφωμένο κόσμο, δεν θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να προστατέψετε το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα; Οι εκπαιδευτικοί δε σας φταίνε σε τίποτα.

    5. Λέτε: «Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
    * Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010».
    Απάντηση: Από πότε ο Υπουργός Παιδείας απέκτησε την τρομακτική ικανότητα να αξιολογεί ανθρώπινες ζωές, να καταργεί σε μία νύχτα προϋπηρεσίες, να προτάσσει διαγωνσιμούς ΑΣΕΠ σα να πρόκειται για απλούς διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι προσλήφθηκαν με ρουσφέτι;
    Δεν ξέρετε ότι η πρόσληψη εκπαιδευτικών δεν γινόταν και δεν γίνεται με ρουσφέτι; Η προϋπηρεσία δεν αποκτήθηκε με stage. Δεν διορίστηκε κανένας εκπαιδευτικός με μπάρμπα στην Κορώνη. Αλλά και στην υποθετική περίπτωση που έγινε αυτό, γιατί δεν το εντοπίζετε, ανακοινώνετε, εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία;
    Δεν χρειάζεται καμία επέμβαση στο σύστημα. Ούτε κατάργηση, ούτε μεταβατικός χρόνος.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Το 1997 καταστράφηκε κόσμος, όπως εγώ. Το 2009 οι πιθανότητες που ξανααπέκτησα θα καταστραφούν για δεύτερη φορά. Αν σας έχει μείνει λίγη ανθρωπιά, σταματείστε τώρα. Η ανθρωπιά είναι η ουσία της πολιτικής και όχι η «διαχείρηση του ανθρώπινου κεφαλαίου».

    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | Δημήτριος Γκίκας

    Αξιότιμοι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας,
    Ο καθένας αντιλαμβάνεται το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει η ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου, δεδομένου ότι η Παιδεία θεωρείται ως η κορυφαία πολιτισμική δραστηριότητα που καθορίζει σχεδόν όλες τις υπόλοιπες του ανθρώπινου πολιτισμού.
    Στη χώρα μας, δυστυχώς η Εκπαίδευση, μέρος της ευρύτερης Παιδείας, γνωρίζει συνεχείς διακυμάνσεις και αλλαγές που συνήθως βλάπτουν τους θητεύοντες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές τους.
    Η κατάργηση των υφιστάμενων πινάκων, μολονότι μακροπρόθεσμα αποτελεί θετικό μέτρο, βραχυπρόθεσμα θα βλάψει χιλιάδες όσους αυτή τη στιγμή εργάζονται ήδη και προσμένουν το διορισμό. Οι πλείστοι δε εξ αυτών είναι άνθρωποι που διαθέτουν οικογένεια, στηρίζουν οικονομικά τα υπόλοιπα μέλη τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν για ένα γραπτό διαγωνισμό του τύπου ΑΣΕΠ. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να προηγηθεί το κλείσιμο των υφιστάμενων πινάκων και εν συνεχεία η κατάργησή τους. Η αποπομπή, όμως αυτών που ήδη είναι εγγεγραμμένοι σ’ αυτούς θα αποτελέσει κοινωνική πληγή και θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό μια από τις πλέον ευπαθείς – ως προς τις συχνότατες αλλαγές – κοινωνικές ομάδες, τους καθηγητές και δασκάλους.
    Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, το κυβερνών κόμμα διατύπωνε τη στήριξή του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και είχε διαμορφώσει τη θέση πως θα σεβαστεί τα δικαιώματά τους και θα στηρίξει κοινωνικά τις δραστηριότητές τους. Είναι προφανές σε όλους τους γιγνώσκοντες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθετήσεως, πως μια εντελώς βιαστική αλλαγή στον τρόπο διορισμού θα βλάψει κοινωνικά μια από τις πλέον σημαντικές ομάδες, αυτή των εκπαιδευτών, δασκάλων, καθηγητών κλπ.
    Σημειωτέον ότι δεν ανήκω σε ομάδα ενταγμένη σε κανένα πίνακα. Διαβλέπω όμως την αδικία, κυρίως μέσω των γνωστών και συναδέλφων μου που έχουν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών κ.τ.ό, οι οποίοι ξαφνικά καλούνται να αποξεχάσουν την ελπίδα να εξασφαλίσουν γι’ αυτούς και τα παιδιά τους ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
    Διατελώ μετά τιμής

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:25 | Θεολόγος Παρδαλίδης

    Είναι προφανές ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένα αντικειμενικό και αξιόπιστο σύστημα προσλήψεων που δεν θα επιτρέπει κομματικές παρεμβάσεις και πολιτικές εξυπηρετήσεις. Ένα τέτοιο λοιπόν δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υποψήφιων εκπαιδευτικών είτε μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ είτε μέσα από την πορεία τους στο Πανεπιστήμιο (εάν υπήρχε ένα ενιαίο πρόγραμμα σπουδών στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας που θα οδηγούσαν στην εκπαίδευση). Κάθε άλλος τρόπος απόκτησης προϋπηρεσίας (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές κ.λπ.) παραπέμπει σε αδιαφανείς σχέσεις και αφήνει υπονοούμενα.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 11:21 | POLYCHRONIDIS

    ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ 70 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 30 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 70 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

    ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ 70 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.