1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 09:14 | ωρομίσθιος

    ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ
    τι κοινό έχει η εκπαίδευση με ένα αεροπορικό ταξίδι;
    και όμως έχει πολλά «κοινά» σημεία όπως:
    εκπαιδευτικός=πιλότος
    τάξη μαθητών=επιβάτες αεροπλάνου
    ώρες διδασκαλίας=ώρες πτήσης
    γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ=προσομοιωτής πτήσης
    κ. Υπουργέ με το παρόν νομοσχέδιο καλείτε έναν πιλότο(=εκπαιδευτικό) π.χ.με 3.000ώρες πτήσης(=3.000ώρες διδασκαλίας)να διαγωνισθεί (και μάλιστα επί ποινής αποκλεισμού=βάση50%) σε έναν προσομοιωτή πτήσης (=γραπτός διαγωνισμός) για 3 ώρες και να αποδείξει έτσι την ικανότητά του να πιλοτάρει!!!!
    Η ικανότητα του πιλότου αποδεικύεται με τις ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ και αποτελεί το ύψιστο κριτήριο καθώς και τίτλο τιμής το οποίο σέβονται όλοι.
    Εσείς κ.Υπουργέ θα συμμετείχατε σε ένα αεροπορικό ταξίδι με έναν πιλότο με άριστα (=100%) στον προσομοιωτή αλλά με 0 ώρες πτήσης σε πραγματικές συνθήκες???
    Εάν όχι, γιατί επιφυλάσσετε αυτήν την τύχη στους μαθητές μας;;;
    έτσι υλοποιείται το «πρώτα ο μαθητής»;;
    Συμπέρασμα:ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ (=γραπτός διαγωνισμός) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ (ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ!!!) ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(=ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ) ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (=ΤΑΞΗ).
    ευχαριστώ

    Υ.Γ.
    έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε νέους συναδέλφους να διορίζονται στα 23 τους!!!! και να μην μπορούν να «σταθούν» μέσα στην τάξη διότι το μοναδικό τους προσόν ήταν: «επιτυχών ΑΣΕΠ»…
    επιτέλους τι είμαστε εκπαιδευτές μαθητών ή εκπαιδευτές νέων-άπειρων καθηγητών;;;

    ένας ισόβιος ωρομίσθιος

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 09:13 | Ν. Τ.

    Σχετικά με το σύστημα προσλήψεων, το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει. Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η εμπειρία θα πρέπει να προσμετράται, αλλά το βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η επιτυχία στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Άλλωστε σε ορισμένους κλάδους (πχ φιλολόγους) κάποιος που αποκτά το πτυχίο του τώρα έχει ελάχιστες πιθανότητες να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση ως αναπλήρωτης ή ωρομίσθιος, ώστε να αποκτήσει προϋπηρεσία.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 09:07 | Νίκος

    Όσο καλές και να είναι οι προθέσεις σας καταφέρατε να αποπροσανατολίσετε το διάλογο από τα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να προκαλέσετε εκνευρισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.
    Πού είναι η διαβούλευση για την ειδική Αγωγή;
    Πού η διαβούλευση για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων;
    Πού είναι η διαβούλευση για τα προβλήματα τωμ μαθητών και γονέων;
    Ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών (γιατί δεν μιλάτε και τα την πρόσληψη των πανεπιστημιακών;)είναι η μεταρρύθμισή σας στην εκπαίδευση; Μπράβο χάσατε ήδη την ευκαιρία να πρωτοτυπήσετε και να κάνετε τα αυτονόητα στην εκπαίδευση.
    Συγκεκριμένα προτείνω:
    – Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ να γίνεται για συγκεκριμένες θέσεις και ισχύει για ένα έτος, όπως κάθε διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αλλά απο το 2010 και έπειτα. Όπως στηις πανελλήνιες εξετάσειςτο απορτέλεσμα του κάθε έτους δεν κατωχηρώνεται για τις επόμενες και όπως όλους τους διαγωνισμούς.
    – Οι πίνακες οι τωρινοί 24μήνου και 30μήνου και ο ενιαίος πίνακας αναπληρωτών και διοριστέων να ισχύουν αλλά να μην τροφοδοτούνται μετά από τον νέο ΑΣΕΠ του 2010 και να ισχύει το 60% και 40% έως την απορρόφηση όλων των εγγεγραμμένων.
    -Ανακοίνωση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και της ημερομηνίας διεξαγωγής του από τώρα.
    -Ανακοίνωση της ύλης εγκαιρα και να είναι συγκεκριμένοι και από συγκεκριμένα βιβλία και ας είναι τεράστια. Όχι όμως να είναι ασαφής η ύλη και να δέχονται τα θέματα διπλών απαντήσεων και να τρέχουμε στα φροντηστήρια.
    -¨οχι στην διχόνοια αναπληρωτών και επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Ας μην αισθάνονται κάποιοι λόγω της επιτυχίας τους στον διαγωνισμό τουΑΣΕπ εκπαιδευτικών, ανώτερης κατηγορίας γιατί η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα όχι της καλύτερης επιστημονικής τους κατάρτισης αλλά της εξειδίκευσης τους στη διαδικασία του ΑΣΕπ μέσω των γνωστω΄ν πανεπιστημιακών φροντηστηρίων (3200 για φιλόλογους, από 1700 για τους άλλους)
    – Διαγωνισμό ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς από το 2010 κάθε έτος
    -Διαγωνισμό ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής από το 2010 κάθε έτος
    -Ολοήμερα σχολεία παντού από ο 2011
    -Συνεχής επιμόρφωση των εκαπιδευτικών
    -Συνεχής αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τη βελτίωση της Δημόσιας εκπαίδευσης και όχι για τον εξευτελισμό της προσωπικότητας των εκπαιδευτικών
    – Στήριξη γονέων και μαθητών.

    Επιτέλους, η μεταρρύθμιση δεν ταυτίζεται με τον αιφνιδιασμό και την αναστάτωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το κράτος έχει συνέχεια, η ζωή μας έχει συνέχεια, βάλτε σας παρακαλώ ένα λιθαράκι να γίνει να συνεχίσει καλύτερα.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 08:46 | Χρυσα

    Αξιοτιμη κ.Υπουργε
    είμαι πτυχιουχος ΑΕΙ και με την θεσπιση του νομου τπερ του διορισμού τον πολυτέκνων στην εκπαίδευση αποφασίσαμε με τον σύζυγο να κάνουμ τέσσερα παιδιά.
    Δεν είμαι η μοναδική. Γνωρίζω και άλλα συνομήλικα ζευγάρια που θέλου ν να κάνουν το ίδιο με εμάς. Εφοσον ανακαλέσετε το νόμο θα εγκαταλείψουμε και εμείς την προθεση μας αυτή.
    Νομίζω ότι το κράτος μας έχει ανάγκη από παιδιά και θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη αυτού που θέλουν να γίνουν πολύτεκνοι να τους στηρίξετε.
    Επιπλέον θα πρέπει να συνεχίσουν να διορίζονται σε κοντινές περιοχές μιας και κανένας δε θα ενδιαφερότανε να προχωρήσεισε πολυτεκνία εφοσον γνωρίζει ότι με τέσσερα παιδιά θα αρχίσει να παίρνει μεταθέσεις σε όλη τη χώρα.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 08:34 | ΚΩΣΤΑΣ

    Νομίζω οτι όλοι είμαστε σε βαθύ ύπνο.Αυτό που θέλουν μέσα στην κρίση που ζούμε είναι να μαζεψουν χρήματα.Ξέρετε πόσοι εκπ/κοι δίνουν στο ΑΣΕΠ.100000 υπολογίστε το παράβολο που θα αυξηθεί και εδώ είμαστε να δείτε το όφελος τους.Και το άλλο γίνονται κάθε χρόνο όχι μόνο στην εκπ/ση πάνω απο 20 ΑΣΕΠ σε διάφορους τομείς.Και κάτι ακόμα για τους ένθερμους υποστηριχτές του ΑΣΕΠ θέλω να τους δώ πως θα είναι μετά απο δυο φορές που θα πάρουν μέρος και θα είναι στην ψάθα ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν και οι πίνακες δηλ. το 60-40 το καλύτερο σύστημα νομίζω.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΕΠ.
    Δδιορισμένος εκπ/κος ΠΕ11

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 08:21 | Πλουσή Βασιλική

    Η μετάβαση και η διαμονή από Δωδεκάνησα πχ στην Αθήνα για το διαγωνισμό στοιχίζει περίπου 500 ευρώ!!!Η αγωνία για το αν θα πετάξει το αεροπλάνο ή θα φύγει το καράβι ανεκτίμητη….Μπορεί να γίνεται αυτό κάθε χρόνο…

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 08:20 | ΕΞΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    Εργάζομαι εφέτος ως αναπληρώτρια φιλόλογος στο 1ο λύκειο Κιάτου. Είμαι παντρεμένη με δυο παιδιά 4 ετών και ο άντρας μου είναι μόνιμος καθηγητής στο Περιστέρι. Έχω τρεις φορές επιτύχει στο ΑΣΕΠ με πολύ καλή σειρά (στον τελευταίο 583 θέση ενώ διορίστηκαν 480). Θεωρώ άδικο να μπω ξανά στη διαδικασία να ξαναδώσω ΑΣΕΠ και στην περίπτωση που αποτύχω να μην μπορέσω να διοριστώ παρόλο που στους τρεις προηγούμενους έχω επιτύχει. Επιβάλλεται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με βάση τα μόρια της προϋπηρεσίας τους να διοριστούν σε μια μεταβατική περίοδο δύο ετών. Τον Ιούλιο του 2010 θα έχω γύρω στα 13 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας. Είναι άδικο να αιφνιδιαζόμαστε με τέτοιο τρόπο. Λίγο πριν διοριστώ καταργήθηκε η επετηρίδα (είμαι απόφοιτη το 1990) και τώρα με τον ίδιο τρόπο κινδυνεύω να μην διοριστώ αν καταργηθούν οι πίνακες προϋπηρεσίας

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 08:18 | ΚΟΚΛΑΜΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Καλημέρα σας, κ.υπουργέ.Εγώ έχω μία πολύ ταπεινή και ολιγόλογη πρόταση.Όσο πιο απλός ο τρόπος πρόσληψης τόσο πιο διαφανής, δίκαιος και σωστός.Γιατί όλη μας τη ζωή να την περνάμε μέσα σε εξεταστικά κέντρα;Ο τρόπος που προτείνετε, απαξιώνει όλα τα πτυχία ,τα μεταπτυχιακά τις δύο γλώσσες που γνωρίζω,ακυρώνει την επιστημοσύνη όσων με έκριναν και με βαθμολόγησαν,και αναγορεύει ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας τον ΜΠΟΝΙΑ και κάθε Μπόνια.Να λήξει και το μέτρο για τους πολύτεκνους που είναι ρατσιστικό.Να βοηθηθούν με άλλους τρόπους και να διαγωνίζονται επί ίσοις όροις με όλα τα παιδιά του κόσμου.Έλεος πια…

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 07:32 | jim

    Κάποιοι σχολιαστές που υποστηρίζουν τη διατήρηση του 60% ΑΣΕΠ/40% Εν. Πιν γράφουν οτι αυτό το έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ επί Ευθυμίου.!!!
    Μέγα ψέμα !
    Αυτό είναι έργο της ΝΔ . Επι ΠΑΣΟΚ ίσχυε ο
    ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3027 (ΦΕΚ Α΄ 152/28-6-2002)
    που ορίζει μεταξύ άλλων:

    1. α) Από το έτος 2003 και εφεξής οι διορισμοί εκπαιδευτικών
    πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις κενές οργανικές θέσεις
    πραγματοποιούνται ως εξής: αα) σε ποσοστό 75% από όσους επιτυγχάνουν στο
    διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και κατά τη σειρά της βαθμολογίας και ββ) σε
    ποσοστό 25% από όσους είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα αναπληρωτών του
    άρθρου 138 του Ν. 2725/1999 και κατά τη σειρά εγγραφής τους. Αν δενυ
    πάρχουν υποψήφιοι για διορισμό στην κατηγορία αα’, οι κενές θέσεις
    πληρούνται, μέχρι να εξαντληθούν, με διορισμό υποψηφίων της κατηγορίας
    ββ’.

    16. α) Υποψήφιοι σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για διορισμό σε θέσεις
    μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που
    έχουν τέσσερα και πάνω παιδιά, τα οποία είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη
    στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, εφόσον επιτυγχάνουν τη βαθμολογική
    βάση στο διαγωνισμό, κατατάσσονται στον οικείο πίνακα διοριστέων της
    παρ. 7 του άρθρου 1 του Ν. 2834/2000 με απόλυτη προτεραιότητα.
    Νόμος 3027/2002

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 07:21 | ΙΘ

    Μπράβο κ. Διαμαντοπούλου.
    Προχώρα και μη φοβάσαι τις αντιδράσεις. ΑΣΕΠ για όλους. Οχι εξαιρέσεις.Και για τους έχοντες και για τους μη έχοντες (κονέ και βύσματα). Κια για τους τρίκτεκνους και πολύτεκνους.
    Επ’ ευκαιρία εαν καταργήσετε τα απαράδεκτα προνόμια των πολύτεκνων (διορίζονται δίπλα στο σπίτι τους χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια και δεν βγαίνουν ποτέ υπεράριθμοι), θα έχετε καταφέρει να επιφέρει την ηρεμία στα σχολεία.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 04:44 | Μάνος

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ. ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ!!!

    ΓΕΛΑΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ…

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΡΙΤΖ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1635 ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ??

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…. ΕΛΕΟΣ!!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 04:29 | Μάνος

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!!!

    ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ..
    ΕΙΜΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ. ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 10 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟ 30ΜΗΝΟ…
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ!!!
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ?
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ??
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ,ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ??
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΙ ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ??? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑ-ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ???

    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ???

    ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ??
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ??
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 60%-40% ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!
    ΚΑΙ ΤΟ 30ΜΗΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ.. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 30 ΜΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΙΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!!!
    ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΣΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ!!

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 03:08 | ΤΣΙΤΣΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ……. ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ????????????? ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ????ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ?????????
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ……ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ), ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΝΩ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΠΕ 17 ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΕΝΕΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕ 17 ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ…..ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ , ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ…..ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 100 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ 50.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΙΣΜΑ Η ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΝΕ ΔΙΠΛΕΣ ΩΡΕΣ….
    ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ? ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRNET ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ…1998,1999,2000,2001.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ 2002 ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.ΜΕ ΒΙΣΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ, ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ, Η ΕΙΔΚΗ ΑΓΩΓΗ (400 ΩΡΕΣ) ΚΑΙ Η ΠΔΣ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ (ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΑΝΑ ΜΕ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ, ΤΟ 2002-2003,ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΞΗΛΩΣΕ 200 ΚΟΛΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΡΕΥΜΑ,ΦΑΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ).ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΑΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ…..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ???? ΟΙ ΝΕΟΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ…..ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΣΕΠ…ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ? ΠΟΛΥ ΔΙΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ, ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ (ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ),ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ,ΞΑΝΑΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΣΕΠ…ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ.
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ(ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ)ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ, ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ,ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ 60% – 40% ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΣΕΠ(ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ)ΚΑΙ ΑΣ ΚΩΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΣΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ (ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ)ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΡΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ,ΟΥΤΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΩΠΟΣ ΛΕΤΕ ΔΟΚΙΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ……ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΣΩΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ,ΕΙΤΕ Α’ΑΘΗΝΩΝ,ΕΙΤΕ ΤΣΟΤΥΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ.

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ 17 ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΜΕ 22 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
    (ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ ΜΑΝΑ ΜΕ ΠΛΕΟΝ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙ)ΑΠΟΚΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΜΕ ΤΑ 1200 ΕΥΡΩ.ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 280 ΕΥΡΩ(ΤΟ 2002-2003).

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:24 | Αλεξανδρος

    Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή απλά δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αξιοκρατία…Είναι απλό ότι οι διορισμοί μέσω πινάκων έγινε για να διατηρηθεί η λογική της επετηρίδας(-της δίκαιης αναμονής που θα μοιραζόταν σε όλους ομοιόμορφα-αναπόφεκτη λόγω διαρθρωτικών και άλλων εγγενών προβλημάτων του συστήματος-), στους διορισμούς αυτούς..Ετσι η χρονολογία κτήσης και ο βαθμός πτυχίου είναι τα δύο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια για την αρχική κατάταξη στους πίνακες… Εν συνεχεία ο διορισμός θα στηρίζονταν σε μόρια που θα αποκτούνται κατά την διδακτική πορεία..ΟΜΩΣ, τα προβλήματα πολλά, καθώς οι τίμιοι ωρομίσθιοι ανταμείβονταν με 3,5 μορια το χρόνο, την στιγμή που κάποια παράθυρα χάριζαν μέχρι και 20(!!!!) μόρια την χρονιά σε κάποιους πιο ‘ψαγμένους’…
    Οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται ΜΟΝΟ με βάση την προτεραιότητα των πινάκων..Η αξιοκρατία προφανώς έχει τώρα θιχτεί!..Είναι πολύ ύποπτο, όμως, να προσπαθούμε να αναστηλώσουμε τη χαμένη δικαιοσύνη μέσα από κάτι άσχετο όπως ο διαγωνισμός του Ασέπ, που αφορά το υπόλοιπο ποσοστό διορισμών, και όχι καταπολεμώντας το πρόβλημα στη δικιά του ρίζα!..Ειναι προφανές λοιπόν, αλλά και πλέον απλό, η καθιέρωση ΟΛΩΝ των προσλήψεων(ωρομισθ.αναπλ.-πρόσθετη διδακτ.-ενισχυτ.-κτλ.) βάσει των ΠΙΝΑΚΩΝ..Αυτή η προτεραιότητα καταπατήθηκε αυτή πρέπει να αποκατασταθεί!!..Αν παρόλα αυτά, κάποιες σχολές, όπως π.χ. η Σιβιτανίδειος, θέτει δικά της κριτήρια, απλά τα μόρια που αποκτήθηκαν εκτός πίνακα, δεν έχουν καμία θέση εν συνεχεία στους πίνακες αυτούς…Επομένως,
    *οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται μέσω πινάκων πραγματικής προϋπηρεσίας
    *τα μόρια που εγγράφονται στον πίνακα, είναι ΜΟΝΟ αυτά που αποκτήθηκαν τηρουμένης της προτεραιότητας η οποία θα εξασφαλίζεται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας-αυτό θα φέρει καθολικά την ευθύνη.
    Η τήρηση των δύο παραπάνω συνθηκών εξασφαλίζει ΜΕΓΙΣΤΗ αξιοκρατία και δικαιοσύνη, και καμία προϋπόθεση επιτυχίας σε διαγ. του Ασέπ ΔΕΝ απαιτείται η οποία θίγει στο έπακρο όσους τίμια θυσίασαν το προσωπικό τους συμφέρον υπηρετώντας το εκπαιδευτικό σύστημα…

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:20 | Εμμανουήλ Παπαδάκης

    Το 2002 έδωσα για 1η φορά στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με τα ακόλουθα αποτελέσματα.
    ΘΕΜ1: 55,30% ΘΕΜ2: 57,70% MO:56,60% κόπηκα στον ΜΟ για 3,40% και κρίθηκα ακατάλληλος να διδάξω.
    Το 2005 έδωσα για 2η φορά στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με τα ακόλουθα αποτελέσματα.
    ΘΕΜ1: 51,60% ΘΕΜ2: 78% MO:65,08% κόπηκα στην ΘΕΜ1 για 3,30% και κρίθηκα ακατάλληλος να διδάξω.
    Το 2009 έδωσα για 3η φορά στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με τα ακόλουθα αποτελέσματα.
    ΘΕΜ1: 76,67% ΘΕΜ2: 54,56% MO:65,62%
    Εάν δεν είχαν μειωθεί οι βάσεις κατά 5% θα κρινόμουν ακατάλληλος για να διδάξω στην ΘΕΜ2 για 0,44%.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    1.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί η προϋπηρεσία που έχουν γράψει οι συνάδελφοι γιατί αυτή αποκτήθηκε με πολύ κόπο και πολλές θυσίες.
    2. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να αξιολογηθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες η διδακτική επάρκεια.

    Σας ευχαριστώ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:13 | ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΣΕΠ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ Η ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ… ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΔΣ.ΑΝ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ.ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ…ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:11 | NIKOΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ «ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»,Σ’ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,Σ’ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,Σ’ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ!ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ,ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ,ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΤΕ(ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ),ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΣΕΙΣ!ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΘΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΤΕ!
    ΤΩΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ 3ΩΡΗ,ΑΚΡΩΣ ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ!ΚΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ 3,4 ΚΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 2,3 ΚΑΙ 4 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ?ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 24ΜΗΝΟ Η ΤΟ 30ΜΗΝΟ,ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ?

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:07 | Βαγγέλης

    συγγνώμη…: η λέξη ανίκανοι με «ι»(ανίκανοι),& οχι με οι(ανοικανοι)
    βλέπετε ο υπολογιστής καμια φορά σε φέρνει σε δύσκολη θέση παρ’ολο που διορθώνεις το κείμενο ξανα…..!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:07 | XRYSA

    Θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατί δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορώ.Έχω πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης με βαθμό κοντά στο άριστα,έχω προϋπηρεσία 2,2χρόνια διδακτικού έτους,αυτή τη στιγμή έχω εισαχθεί στην ασπαιτε όπου και παρακολουθώ τα μαθήματα,το 2001 είχα δώσει ασεπ όπου γνωστικό αντικειμενο ειχα 80 και παιδαγωγικά 55(με βάση το 60 μετά άλλαξε και πήγε στο 55)έκτοτε οι εξετάσεις του ασεπ δεν είχαν την ειδικότητα μου!!Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί δεν θα είμαι και η μόνη με πτυχίο κοντά στο άριστα δεν εχω επάρκεια του γνωστικού μου αντικειμένου?με πτυχίο ασπαιτε δεν εχω παιδαγωγική επάρκεια?η προϋπηρεσία μου που ξόδεψα χρόνο και χρήμα δεν αρκεί?δηλαδή τι πρέπει να αποδείξω με τον ασεπ?οτι δεν είμαι ελέφαντας??έλεος!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:06 | Πέτρος

    Αναφέρεται στο κείμενο ότι:

    •Θα προσδιοριστεί ο αριθμός των θέσεων που απαιτείται να καλυφθούν με απόσπαση εκπαιδευτικών και θα καθοριστούν τα ειδικά προσόντα που απαιτούνται για κάθε θέση. Πρόθεσή μας είναι να προσδιοριστούν και να γίνει αντιστοίχιση των κριτηρίων και των προδιαγραφών των απαιτούμενων για κάλυψη θέσεων με τα αντίστοιχα προσόντα των αποσπώμενων εκπαιδευτικών.

    Στο σημείο αυτό διερωτάται κανείς: «αφού προβλέπονται διοικητικές θέσεις, γιατί δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη τα τελευταία χρόνια ώστε να στελεχωθεί η διοίκηση με σταθερό προσωπικό και να τελειώσει επιτέλους αυτό το γαϊτανάκι των αποσπάσεων στα γραφεία;»

    Το οικονομικό θα απαντήσει κάποιος! Μα αν όσοι έχουν αποσπαστεί σε διοικητικές θέσεις επιστρέψουν στα σχολεία τους, θα εξοικονομηθούν αρκετές δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες, εκπαιδευτικών και στη θέση τους να διοριστούν διοικητικοί υπάλληλοι.

    Πιο κάτω στο κείμενο αναφέρεται:
    •Τα κριτήρια πρέπει να είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέση που κάθε φορά προκηρύσσεται ως προς τη γνώση και την εμπειρία. Βάση για την πρότασής μας θα αποτελέσουν και οι προτάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) καθώς και των πολιτών που θα πάρουν μέρος στη διαβούλευση.

    Δεν νομίζω ότι φταίνε τα κριτήρια. Τα κριτήρια βόλευαν πολύ ωραία σε όλες τις επιλογές στελεχών για να επιλεγούν κάποιοι και να αποκλειστούν κάποιοι άλλοι.
    Το πρόβλημα είναι ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ θέλουμε!
    Αν θέλουμε ικανά, μόνιμα και σύγχρονα στελέχη φοβάμαι ότι οι εισηγήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών θα «δείξουν» προς άλλη κατεύθυνση. Εκείνο που θα μπορούσε να γίνει είναι για τα στελέχη της διοίκησης να μοριοδοτείται με πολύ υψηλά μόρια το πτυχίο της ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Φυσικά μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την εισαγωγή ικανού αριθμού εκπαιδευτικών ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι θέσεις να καλυφθούν από «προσωρινούς» προϊσταμένους Γραφείων και Διευθύνσεων.
    Τέλος η θέσπιση του ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ για την κατάληψη μιας διοικητικής θέσης από εκλεγμένο (την τελευταία τριετία) συνδικαλιστή, νομίζω πως θα έδινε την απαραίτητη «μη κομματική» ταυτότητα στα στελέχη.

    Αυτά είναι σκέψεις που με απασχολούν δυόμισι δεκαετίες στην εκπαίδευση.
    Σας ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να τα διαβάσετε

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 02:03 | Βαγγέλης

    Θέλω να δευτερολογήσω απαντώντας σε σχόλια συναδέλφων οι οποίοι φαίνεται προφανώς οτι είναι μικροί στην ηλικια(Δημήτρης,Νίκος) & βέβαια υποστηρίζουν αποκλειστικά & μονο το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,θεωρώντας αφενος οτι πρέπει να είναι ο μοναδικος τρόπος πρόσληψης επειδή είναι αξιοκρατικός & αφετέρου οτι αυτοι που περνάνε είναι ικανοι ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανοίκανοι στο «διδάξειν». Παρατήρησα οτι στα λόγια σας συνέχεια αναμασάτε αυτή τη καραμέλα της ρουσφετολογικής αποκτησης προυπηρεσιας σε Σιβατεινίδιο, Εκκλησιαστικά, κονέ με διευθυντες διευθύνσεων α/θμιας & β/θμιας,μητροπολιτες κ.λ.π.κ.λ.π.
    Λυπάμαι παρα πολυ που φτάνετε στο σημειο να πιστεύτε με τέτοιο απόρθητο μένος & με μηδενικό ίχνος κριτικής σκέψης οτι όλοι εμείς που δουλεύουμε επι σχεδον μια 10ετία στα δημόσια σχολεία της χώρας μας μαζεύοντας καθε χρόνο απο 2,5 εως 3,5 μόρια (στη καλυτερη περίπτωση)περάσαμε απο εκει & χρησιμοποιήσαμε τέτοια μέσα….!!!Έλεος!!!
    Βγάλτε απο το μυαλό σας όλες αυτές τις αναστολές & εμμονές που έχετε με τους παλιους συναδέλφους αγαπητε Νικο & Δημήτρη,διοτι εκτος του οτι αδικείτε εμας (που είναι πραγματικά κατάπτεστο να μας μεταχειρίζεστε με τέτοια συκοφαντία για τη πολυπόθητη προυπηρεσία μας που μαζεύουμε σε καθε γωνια της Ελλαδος),αδικείτε πρωτίστως τους εαυτούς σας & αυτό που υποστηρίζετε διότι υπάρχει σεβαστό ποσοστό απο παλιους συναδέλφους(μεσα σε αυτούς & ο ομιλών) που έδωσαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ & κρίθηκαν επιτυχόντες.Ξεχάσατε μαλλον οτι ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ πρωτοξεκίνησε το 1998. Εκτος του 1998(οπου διορίσθηκαν σχεδον όλοι οι επιτυχόντες σε βάθος χρόνου),απο το 2000 μεχρι & τώρα έχουν γίνει 5 διαγωνισμοι & ουσιαστικά απο τοτε διορίζονταν οσοι έμπαιναν στο πινακα διοριστέων & οι υπόλοιποι επιτυχόντες συγκροτούσαν τον ενιαίο πίνακα ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ+ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ Ή ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ & ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ Νο 1 ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΧΡΙ & ΤΟΝ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.(δηλ.αν είχαν εγκριθεί 20 πιστώσεις,καλούσαν απο το 1 εως το Νο 20 του πίνακα). Συνεπως δεν υπηρχε περίπτωση να ανέβει απο πάνω σου καποιος & να προσληφθεί ως ωρομισθιος ή αναπληρωτης εφόσον στον ενιαίο πίνακα αλλά & στο πίνακα των ωρομισθίων ανα περιφέρεια βρισκόταν απο κάτω σου.Αυτό σημαίνει οτι,υποχρεωτικώς πρωτα θα καλούσαν εσενα που π.χ. βρίσκεσαι στο 20 νουμερο & μετα τον αλλο που είναι στο 21.
    Επομενως, απο τη δική μου πορεία & εμπειρία,απο το 2002 μεχρι & φέτος που δουλεύω σας διαβεβαιώνω οτι με πλήρη διαφάνεια & αξιοκρατία αποκτήσαμε πετραδάκι-πετραδάκι καθε χρόνο μια σεβαστη προυπηρεσια ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΕΣ & ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ.Δεν μας χαρίστηκε τιποτα.Με την αξια μας φθάσαμε εκει που εχουμε φθάσει & προπάντως με πολυ κόπο & ταλαιπωρία…Αν καποιος θελει να παραλληλίσει το ρητό:»τα αγαθά κόπης κτώνται» με καποιο σύνολο ανθρώπων,να είστε απολυτως σίγουροι οτι θα δείξει εμάς.Γι αυτό είμαστε υπερήφανοι.Εσεις,(απευθύνομαι προς όλους τους νεους συναδέλφους που αποφοίτησαν πρόσφατα,όχι μονο στο Δημήτρη & Νικο)θα ήταν φρόνιμο & δόκιμο,αν δεν επιθυμείτε να συμφωνήσετε με τις δικες μας απόψεις,διοτι καλά κανετε & υποστηρίζετε τις δικες σας εφόσον πιστεύετε οτι σας συμφέρει καλυτερα(ουτωσιάλλως είναι αναφέρετο δικαίωμα σας),τουλάχιστον να σεβαστείτε τους κόπους,τις θυσίες & τις προσπάθειες μας & όλων των παλιων συναδέλφων που προσφέρουν όλο τους το είναι & τη ψυχή μεσα στις τάξεις,στις αυλές του σχολείου είτε στις κλειστες σάλες γυμναστικής(αν υπαρχουν…!!) με αντίξοες συνθήκες & με πολλα προβλήματα που παντα προκύπτουν κατα τη διαρκεια του μαθηματος μεταξυ μαθητών αλλα & εκπαιδευτικών-μαθητών.Ακριβώς εκει πανω κρίνεται το εκπαιδευτικό έργο του καθενος,στη πράξη,στην ικανότητα & διευθέτηση των προβλημάτων & οχι στο αν γραψει αριστα σε ενα ψυχοφθόρο διαγωνισμό 8 διακεκομένων ωρών που διαρκει 2 συνεχόμενες ημερες.Παλια διαρκούσε μονο 1 μέρα….!!! Πάνω στη πράξη λοιπον & οχι σε απαντήσεις των multiple choices που έχουν χαρακτήρα στιγμιαίο & ξερό διοτι η μια απάντηση που είναι σωστή δεν έχει το ίδιο μέτρο σύγκρισης & βαρύτητας με την ικανότητα επίλυσης καθημερινων προβλημάτων που κάθε μέρα παρουσιάζονται στο σχολείο ενα σωρο & βεβαίως με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα. Δηλ.μπορει η μία & μονο απάντηση να είναι σωστή στη β θεματική ενότητα γενική-διαδακτική & παιδαγωγικά,αλλά δεν σε καλύπτει ουτε στο 10% της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος που χρειάζεται να παρουσιασεις εκείνη τη στιγμή διοτι στις περισσότερες περιπτώσεις το προβλημα έχει πλοκή & δεν λύνεται μονο με μια στιγμιαία απάντηση. Αυτη την εμπειρία την αποκτάς αποκλειστικά & μονο με την προυπηρεσία.
    Θα σας πρότεινα λοιπον να αντιληφθείτε οτι αν εμεις δεν απορροφηθούμε με το επικείμενο & υπαρχον σύστημα πρόσληψης που θεωρώ οτι είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ διοτι δεν είναι μονοδιάστατο αλλά πολυδιάστατο & δινει την δυνατότητα σε όλους,ανεξαρτήτως ηλικιας να διοριστούν,δεν πρόκειτε ουτε εσεις να πάρετε σειρά που ακολουθείτε απο πισω.Χωνέψτε αυτό καλά.
    Και κάτι ακόμα.Αν διακατέχεστε απο ευαισθησία προς τους μαθητες οπως ευαγγελίζεστε μεσα στα κείμενα σας, οφείλετε σε ενα βαθμό να βγάλετε τις παροπίδες & να αναγνωρίσετε την ευγενή μας προσπάθεια που πασχίζουμε εδω & 10 χρόνια να διοριστούμε,διοτι αν τολμησετε καποια στιγμη & έρθετε στη θέση του 35άρη,ακόμα & του 40άρη & πάνω που περναει καθε χρονο όλη αυτη τη ταλαιπωρια προσπαθωντας να φθάσει στο 24μηνο ή 30μηνο & βάλε…& μεσα σε 1 νύκτα ο/η εκαστοτε υπουργος τα έχει σκοπό να τα διαλύσει όλα…., με το μενος που φαίνεται οτι σας διακατέχει απο τις δηλώσεις σας,τι θα κάνατε;;;…θα υποστηρίζατε παλι οτι ολοι οι διορισμοί να γινονται απο δω & μπρος μονο μεσω ΑΣΕΠ & οτι η γενια των 35άρηδων, 40άρηδων πρέπει να πεταχθεί στο κάλαθο των αχρήστων….;;;; καντε το δικό σας μήπως κατανοήσετε & σεβαστείτε καποια σημαντικά πράγματα παραπάνω στη ζωή….!!
    Υ.Γ
    Δεν έχω κληθεί να δουλέψω ποτε στη Σιβατεινίδιο, Εκκλησιστικά, Π.Δ.Σ, ΤΑΔ. Όλη η προυπηρεσία μου εκπληρώθηκε σε κανονικά δημόσια σχολεια της χώρας.
    εκπαιδευτικός φυσ.αγωγής,δουλεύω απο το 2002 με ωρομισθία επι 8 έτη,διορισθείς τη σχολική χρονια 2011-’12 με 24μηνο+ΑΣΕΠ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 01:37 | χρυση

    Κα Υπουργέ,
    Εύχομαι και ελπίζω να θέλετε να λύσετε, πραγματικά, τα σοβαρά θέματα της παιδείας γιατί αν θέλετε μπορείτε!
    Α1. Σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών
    Για την πρόσληψη εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών ισχύουν μέχρι σήμερα δύο πίνακες. Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί στους δύο πίνακες αυτούς κατατάσσονται με διαφορετικά κριτήρια!!! Απίστευτο!
    Πίνακας διοριστέων: σ΄αυτόν μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί για τη γραπτή τους απόδοση στον ΑΣΕΠ, για το βαθμό πτυχίου τους, για τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές. Εδώ το υπουργείο παιδείας ψάχνει τον «άριστο» και στη γραπτή δοκιμασία του ΑΣΕΠ και στη θεωρητική υποδομή του (προσμετρώντας όλες του τις σπουδές).
    Πίνακας αναπληρωτών: σ΄αυτόν τον πίνακα μοριοδοτείται ο εκπαιδευτικός μόνον για τη γραπτή του επίδοση στον ΑΣΕΠ και την πραγματική του προϋπηρεσία. Βαθμοί πτυχίων, μεταπτυχιακά και διδακτορικά αγνοούνται, πετώνται στο καλάθι των αχρήστων!!!
    Ο οικογενειακός οικονομικός προϋπολογισμός που εκτινάσσεται στα ύψη με τις περαιτέρω σπουδές, ο κόπος για εξειδίκευση -αυτών που κατέχουν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους-με πιο εμπλουτισμένη γνώση στο αντικείμενό τους δεν είναι αποδεκτά από το υπουργείο που ασχολείται κύρια με την εξειδικευμένη γνώση, τη μόρφωση και την παιδεία! Και το πιο τραγελαφικό! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που διορίζονται αργότερα λόγω προϋπηρεσίας, μετά τη δοκιμαστική τους περίοδο παίρνουν και μια εκπαιδευτική άδεια μετά αποδοχών για να κάνουν τις μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές τους σπουδές!!!
    Ένας πρέπει να είναι ο πίνακας, Κα Υπουργέ, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί να μοριοδοτούνται και να κατατάσσονται με όλα τους τα προσόντα.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 01:26 | νηπιαγωγός_

    είναι αργά και ενώ πρέπει να κοιμηθώ, διαβάζω τα μηνύματα των συναδέλφων μου. κρίμα κυρία διαμαντοπούλου. αναστατώσατε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. άραγε θα τις διαβάσετε ποτέ; ‘πρώτα ο μαθητής’; κι εμείς ήμασταν μαθητές με όνειρα. ήμουν πολύ περήφανη που πέρασα στον πανεπιστήμιο και οι γονείς μου το ίδιο. και τώρα τι μου δίνετε; την μεγαλύτερη απογοήτευση. κρίμα και πάλι για τους μαθητές που θα περάσουν και αυτοί στο πανεπιστήμιο και θα ζήσουν χειρότερα από εμάς. γιατί καλύτερα δεν πρόκειται να τα κάνετε. δεν έχω να προτείνω αλλαγές σε αυτό που λέτε ‘σύστημα πρόσληψης’ γιατί απλά θέλω να παραμείνει ως έχει. αλλού είναι το πρόβλημα. αλλού να ψάξετε. δεν είναι οι εκπαιδευτικοί που πάνε πίσω τη χώρα και τρώνε τα λεφτά του κράτους. κοιτάξτε καλύτερα γύρω σας. αυτά. καληνύχτα.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 01:14 | ΜΑΡΙΑ

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ(26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,6,29) ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ(ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ Η ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ(ΟΠΩΣ ΛΕΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΣΕΠ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ. ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ -ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ-ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ-ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 01:14 | Π.Ρ.

    Κυρία Υπουργέ και κύριοι Σύμβουλοι.

    <>

    Πρέπει να γίνει μια παραμετροποίηση του τρόπου επιλογής και να τονιστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε τρόπου :

    Aπό το 100% ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ πήγαμε στο ΑΣΕΠ + ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ και τώρα συζητάμε για το 100% ΑΣΕΠ
    Από τα δύο ακραία κριτήρια επιλογής υπάρχει και το μεσαίο το οποίο έχει επιλέξει και η φύση για την εξέλιξή της και με το οποίο είμαι σύμφωνος .
    Η 100% ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ αντιπροσωπεύει την σταθερότητα ,την πείρα αλλά και το παλιό και δύσκαμπτο και θα ήταν το ιδανικό αν όλα ήταν τέλεια(οπότε γιατί να αλλάξουν ;)
    Το 100% ΑΣΕΠ αντιπροσωπεύει το νέο ,το δυνατό ,αλλά και το άπειρο , το ασταθές και το προτιμούμε όταν είναι όλα χάλια και θέλουμε κάτι καινούργιο που ίσως να είναι καλύτερο .

    Συμφωνώ στο ότι τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι για το καλό των παιδιών, αλλά το 100% ΑΣΕΠ πιστεύω ότι δεν το πρεσβεύει .
    Π.χ. Κάποιος είναι τρομερός επιστήμονας με διδακτορικά και γράφει τέλεια στο γνωστικό και περνάει αλλά δεν έχει την μεταδοτικότητα.
    Κάποιος γράφει τέλεια στα παιδαγωγικά αλλά δεν αγαπάει τα παιδιά .
    Κάποιος γράφει τέλεια στην διδακτική αλλά δεν έχει όρεξη για έργο .
    Πιστεύω ότι το 100% ΑΣΕΠ θα δημιουργήσει νέα προβλήματα αστάθειας και αβεβαιότητας και αυτό γιατί:
    1. Κανείς δεν θα επένδυε με σοβαρότητα το επαγγελματικό του μέλλον σε μια δουλειά που θα τον ανάγκαζε να δίνει εξετάσεις κάθε χρόνο με μεγάλη πιθανότητα να αποτύχει μιας και κάθε χρόνο θα μειώνονται οι θέσεις των αναπληρωτών και θα αυξάνονται οι πιθανότητες να μην προσληφθεί.
    2. Θα δημιουργείται στους εν ενεργεία αναπληρωτές επιπλέον ανασφάλεια και άγχος κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς με αντίκτυπο στη ποιότητα του διδακτικού τους έργου.
    3. Επίσης είναι αντιοικονομικό – <>να επενδύει το κράτος στην εκπαίδευση κάποιων ανθρώπων και να μην τους χρησιμοποιεί.
    ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ . ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΟΔΟ ; Γιατί μια ζωή να παραπαίουμε ανάμεσα στα δύο άκρα ;Είναι σαν να πατάμε γκάζι και μετά να πατάμε φρένο για να διορθώσουμε την ταχύτητα ,αντί να ακολουθήσουμε μια σταθερή ταχύτητα κερδίζοντας ασφάλεια , ηρεμία και ποιότητα διδακτικού έργου.

    Προτείνω:
    1) ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και με το πέρας του έτους αυτού να κλειδώσουν οι πίνακες (μέσα στα πλαίσια της ευνομούμενης πολιτείας ).

    2) ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ( 2011 -2013) για όσους είναι στους πίνακες που κλείδωσαν .Οι διορισμοί των μόνιμων να γίνεται σύμφωνα με το παλιό σύστημα(60%-40% και 24μηνο ) και των αναπληρωτών σύμφωνα με το νέο σύστημα .
    ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟς ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ :
    Σιβιτανίδειος – εκκλησιαστικά-Π.Δ.Σ (αδιάβλητες προσλήψεις ή μη προσμέτρηση νέων μορίων) , τρίτεκνοι – πολύτεκνοι – αναπηρία ( μη προνομιακή μεταχείριση ή να βοηθηθούν από άλλα Υπουργεία ) .

    3)ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ένας πίνακας μόνο για διορισμούς και αναπληρώσεις όπου λαμβάνονται υπόψη , διάφορα αξιοκρατικά και τεκμηριωμένα κριτήρια ικανότητας και καλύτερης απόδοσης στο διδακτικό έργο .π,χ. ένας ενδεικτικός πίνακας .
    1.Βαθμός τελευταίου ΑΣΕΠ 60%
    2.Προϋπηρεσία από ΑΣΕΠ ή μη 20%
    3.Βαθμοί προηγούμενων ΑΣΕΠ 10%
    4.Πτυχία 5%
    5.Ηλικία-οικογένεια -κτήση πτυχίου 3%
    6. Εντοπιότητα-άλλα 2%

    Τα κριτήρια επιλογής και οι ποσοστώσεις μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με το προφίλ του εκπαιδευτικού που θέλουμε κάθε φορά και θα καθορίζονται από ομάδα επιστημόνων . ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΑΘΕΡΗ π.χ. 3 χρόνια ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ-ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

    4) Επίσης πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αξιολόγησης του εκπαιδευτικού αλλά η απουσία ελέγχου των υποχρεώσεων του εκπαιδευτικού .
    ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ .Αρκεί οι υποχρεώσεις του να είναι σαφείς και καταγεγραμμένες , μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια . ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ .
    Μερικές επιμέρους προτάσεις για το τι εννοώ ακριβέστατο πλαίσιο ,που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη :
    -Τα λογιστικά να ανατίθενται σε έναν λογιστή για όλη την Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια του κάθε νομού και όχι σεκπαιδευτικούς!!!!!!!! οι οποίοι και λάθη μπορεί να κάνουν αλλά δεν είναι και η αρμοδιότητά τους .
    – Να καθορίζονται ακόμα και τα κριτήρια αναθέσεων σχολικών εορτών και η συχνότητα ανάθεσης ….
    – Οι αναπληρωτές και οι πρωτοδιόριστοι να μην κάνουν εξωδιδακτικές δραστηριότητες (π.χ. υπεύθυνοι τμημάτων, πρακτικά κ.α. ) για να έχουν χρόνο για την προσαρμογή τους και την προετοιμασία τους .

    5) Να υπάρχει e -mail που να δέχεται τα ανώνυμα προβλήματα-προτάσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών (με την προϋπόθεση να είναι ανώνυμα και όχι καταγγελίες) και να γίνει επεξεργασία από την επιτροπή που καθορίζει το ακριβέστατο πλαίσιο που θα πρέπει να κινηθεί ο κάθε εκπαιδευτικός .

    ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΑΖΙ
    ΓΙΑ ΜΙΑ
    ΟΜΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Σας ευχαριστώ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 01:08 | Σπύρος Παπουτσής

    Αξιότιμη κ.Υπουργέ
    Υπάρχει μια κατηγορία εκπαιδευτικών,Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που συστηματικά αποσπώνται σε Πανεπιστημιακά Τμήματα,ως ημέτεροι-πάντα-και στη θέση τους διορίζονται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.Θα σταθώ στην ειδικότητα των Μουσικών,που γνωρίζω καλά,ενώ πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και με άλλες ειδικότητες.Δεν συντρέχει κανένας λόγος για μια τέτοια απόσπαση.Απολύτως κανένας.Οι κενές θέσεις μπορούν να καλυφθούν με την πρόσληψη Μουσικών,σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.407/80,το οποίο καθορίζει αυξημένα προσόντα.Άλλωστε σε Πανεπιστήμιο θα διδάξουν.
    Η αγορά εργασίας έχει αξιόλογους και μαχόμενους Μουσικούς ,ενώ΄οι Μουσικοί των δύο πρώτων βαθμίδων Εκπ/σης ,κατά κανόνα, έχουν τα χαρακτηριστικά του βολεμένου.Αν ερευνήσετε περιπτώσεις, θα αισθανθείτε τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα.Χώρια που είναι μια πληγή ρουσφετιού και μια προκλητική διάκριση.Μια απολύτως χυδαία και δυσφημιστική της χρηστής διοίκησης εύνοια,αφού γίνεται ένας κύκλος σκοπιμότητας και είναι να απορεί κανείς,έστω και με τόσα που αποκαλύψατε,σχετικά με τις αποσπάσεις,πώς τολμούν εκπαιδευτικοί να ζητούν τέτοιες αποσπάσεις και το Υπουργείο επιπλέον,πώς δεν σέβεται τίποτε.Πιστεύω πως η περίπτωση αυτή εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία αποκατάστασης της τάξης,καθώς και ότι στο θέμα της επιστροφής των αποσπασμένων, πρέπει να επιδείξετε μεγάλη αποφασιστικότητα.Διαφορετικά θα φανεί, ότι μόνο διαπιστώσεις και επισημάνσεις κάνετε.Και ο λαός είναι κρίμα, συνεχώς, να απογοητεύεται,προσμένοντας να γίνουμε ευνομούμενη χώρα.
    Με εξαιρετική τιμή
    Σπύρος Παπουτσής

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:49 | TRIKLOPODIA

    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!!!
    ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ!!!
    ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ!!

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!

    ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:42 | Μαρία

    θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα γίνει με τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής που έχουμε ήδη συμπληρώσει 8 σχολικά χρόνια προυπηρεσίας και δεν ακούγεται τίποτα για διορισμό.

    -τι εννοείται όταν λέτε μεταβατικό στάδιο, ποιους περιλαμβάνει, μέχρι πόση προυπηρεσία θα προσμετράται, και πότε θα αρχίσει το νέο σύστημα προσλήψεων

    -ελπίζω παράλληλα με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να γίνει και κάποια ρύθμιση για εμάς που έχουμε δουλέψει τόσα χρόνια σε ένα δύσκολο τομέα και πολλές φορές μακριά από την οικογένειά μας. Νομίζω ότι θα ήταν άδικο να δώσουμε εξετάσεις ΑΣΕΠ τώρα, όταν έχουμε συμπληρώσει 8 χρόνια προυπηρεσίας – δεν υπήρχε για εμάς ΑΣΕΠ -και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων διορίστηκαν με 30 μήνες προυπηρεσία!

    Δουλεύουμε σε έναν τομέα ευαίσθητο, καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες και κάθε χρόνο οι γονείς των παιδιών μας περιμένουν με ανυπομονησία. Πρέπει να σκέφτεστε πέρα από το δικό μας θέμα διορισμού ότι κάθε μέρα που περνά και υπάρχει κενό σε ειδικό σχολείο ο γονέας του παιδιού με πρόβλημα περνάειτο δικό του γολγοθά

    σας ευχαριστώ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:41 | Ioanna P

    Κα Υπουργέ,

    απιτούμε ΑΣΕΠ παντού. Είμαστε οι πολλοί που δουλευουμε στον ιδιωτικό τομέα αλλά προφανώς είμαστε αόρατοι αφού μόνο στο δημόσιο έχει αξία η προυπηρεσία σε αυτή τη χώρα.

    Διαβάζουμε για ΑΣΕΠ μετά πο εξαντλητικη δουλειά στα φροντιστηρια και εχουμε και εμείς παιδιά, αλλά προφανώς δεν είμαστε οργανωμενοι ουτε τον χρόνο έχουμε για να μπαινουμε εδω μεσα και να βαθμολογούμε comments μαζικά, λες και πρόκειται για συνδικαλισμό μιας συντεχνίας!!!
    Γιστί κανείς δεν μιλάει για τον ιδιωτικό τομέα??? Ποιος μας προστατευει εμάς? Ποιος μας δινει εγγυησεις οτι σε 24 η 30 μηνες 8α διοριστούμε??εμείς δηλαδη πως κανονιζουμε τη ζωη μας??Γιατι ο αναπληρωτής να βγαζει τοσα λεφτά και να 8έλει και συμβολαιο οτι 8α διοριστεί???Δεν του φτάνει που 20 ωρες βγαζει 1100+ ευρω???Τι προσφορά είναι ποια αυτή???Και πως εφτασε και πηρε τα μόρια???

    Είναι πραγματικά φοβερό πως οι «συνάδελφοι» καίγονται να βολευτούν οι πίνακες που υπάρχουν τώρα αλλά για μετά κανένα πρόβλημα δεν έχουν να μπει ο ΑΣΕΠ κα8ολικά στους διορισμούς.

    Είναι θλιβερό στην Ελλάδα του 2009 να αποφασίζει ο Παπάς και ο διευ8υντης μιας δευτεροβά8μιας ποιος μπαίνει στη τάξη του σχολείου και ποιος παίρνει μόρια.

    Μηδενίστε τους πίνακες αφού είναι και πρακτικά αδύνατον να εξαντληθούν για να μπουν όλοι!ΑΣΕΠ ΜΟΝΟ!
    Από τη στιγμή που έχουμε πίνακες με ειδκοτητες με 20.000 χιλιάδες ονόματα μέσα με προυπηρεσίες που κανείς δεν ξέρει πως βρέ8ηκαν είναι άδικο να οδηγούν τα μόρια αυτά σε διορισμό.

    ΑΣΕΠ παντού για όποιον 8έλει δημόσιο!αλιώς να πάει να τον προσλάβει ιδιώτης ο οποίος 8α τον πληρώνει από τη τσέπη του. Όταν τον πληρώνει το δημόσιο 8α πρέπει να διαβάσει!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:41 | Σ.Μ.

    κ. Υπουργέ,
    Είναι καταστάσεις, συνθήκες αλλά και θέματα τα οποία ταλανίζουν χρόνια το χώρο της Παιδείας και κανείς μα κανείς δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα του συστήματος και κυρίως για τον Έλληνα μαθητή και την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης.

    Ως Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής πιστεύουμε ότι μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει την ευκαιρία για την ολόπλευρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Αρκεί βέβαια και ο ίδιος ο Εκπαιδευτικός να έχει τη θέληση και τη διάθεση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο γνωστικό του αντικείμενο, να επιμορφώνεται, να αξιολογεί και να αξιολογείται και να αποτελεί και ο ίδιος ένα ζωντανό κομμάτι, το κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη αρχή, θεωρήσαμε ότι μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στο αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής, να επιμορφωθούμε και να κάνουμε κτήμα μας τις σύγχρονες διδακτικές απόψεις και θεωρίες που αφορούν τον κλάδο. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε συναδέλφους οι οποίοι είναι 10 και 15 χρόνια πτυχιούχοι και συμμετείχαν στους Διαγωνισμούς, βρέθηκαν στις πρώτες 100 και 200 θέσεις των επιτυχόντων ανάμεσα σε 8.000-12.000 διαγωνιζόμενους και παρά ταύτα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ως ωρομίσθιοι μόνο τα 2–3 τελευταία χρόνια.

    Θεωρούμε όμως ότι ειδικά στους 2 τελευταίους Διαγωνισμούς και ειδικοτέρα στον κλάδο ΠΕ11 ο νόμος 3255/22-7-04 (ΦΕΚ 138Α) με τον οποίο θεσπίστηκε το 60 % των προσλήψεων των εκπαιδευτικών να γίνεται από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και το 40% από τον ενιαίο πίνακα, καταστρατηγήθηκε βάναυσα. Οι θέσεις των διοριστέων από τον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 μειώθηκαν δραματικά ενώ παράλληλα αυξήθηκε σε τεράστιο βαθμό ο αριθμός των διορισθέντων από τις λοιπές νομοθετικές ρυθμίσεις (ΤΑΔ – ΕΤΑΔ, 30μηνο, 24μηνο, κ.τ.λ.).

    Παραθέτουμε ενδεικτικά τους πίνακες που απεικονίζουν τον αριθμό των διοριστέων ανά έτος:

    ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ
    2005-06 και 2006-07: 230 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 1046 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2007-08 και 2008-09: 72 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 1093 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2009-10: 24 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 496 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ

    Είναι αυτονόητο ότι με αυτή την πολιτική ανετράπησαν όλες τις ισορροπίες και ταυτόχρονα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες όλων αυτών που μαζικά μετείχαν στους διαγωνισμούς των ΑΣΕΠ (8.000 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στον τελευταίο Διαγωνισμό), προσδοκώντας τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Όλοι εμείς λοιπόν που πετύχαμε στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ειδικότερα στον τελευταίο ο οποίος είναι ακόμα εν ισχύ και για τη σχολική περίοδο 2010 – 2011, παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία που υφιστάμεθα, ζητάμε να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να δουλέψουμε στο σχολείο, όπως πιστεύουμε δικαιούμαστε.

    Αν και εφόσον ισχύσει το μεταβατικό στάδιο που λέτε για τη συγκεκριμένη σχολική περίοδο, επαναφέρετε την ισορροπία του 60% – 40% στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής και αξιοποιήστε από τον πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ τον πραγματικό αριθμό συναδέλφων που πρέπει να προσληφθούν – ήδη για τη σχολική περίοδο 2009 – 2010 έχουν προσληφθεί μόλις 24 άτομα από τον ΑΣΕΠ και 496 από όλους τους υπόλοιπους πίνακες (!!!) ενώ για τη σχολική περίοδο 2010-2011 μόλις 24 ακόμα συνάδελφοι θα προσληφθούν στην εκπαίδευση από τον πίνακα του ΑΣΕΠ.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ακόμα και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης με δηλώσεις του παλαιότερα παραδέχθηκε ότι οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής είναι ο μόνος ουσιαστικά κλάδος στον οποίο έχει καταστρατηγηθεί το ποσοστό 60% (ΑΣΕΠ)-40% (Ενιαίος Πίνακας) και έχει μετατραπεί σε 15-20% (ΑΣΕΠ) – 80%-85% (Ενιαίος Πίνακας)!!!

    Με εκτίμηση,
    ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:41 | Σ.Μ.

    κ. Υπουργέ,
    Είναι καταστάσεις, συνθήκες αλλά και θέματα τα οποία ταλανίζουν χρόνια το χώρο της Παιδείας και κανείς μα κανείς δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα του συστήματος και κυρίως για τον Έλληνα μαθητή και την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης.

    Ως Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής πιστεύουμε ότι μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει την ευκαιρία για την ολόπλευρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Αρκεί βέβαια και ο ίδιος ο Εκπαιδευτικός να έχει τη θέληση και τη διάθεση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο γνωστικό του αντικείμενο, να επιμορφώνεται, να αξιολογεί και να αξιολογείται και να αποτελεί και ο ίδιος ένα ζωντανό κομμάτι, το κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη αρχή, θεωρήσαμε ότι μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στο αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής, να επιμορφωθούμε και να κάνουμε κτήμα μας τις σύγχρονες διδακτικές απόψεις και θεωρίες που αφορούν τον κλάδο. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε συναδέλφους οι οποίοι είναι 10 και 15 χρόνια πτυχιούχοι και συμμετείχαν στους Διαγωνισμούς, βρέθηκαν στις πρώτες 100 και 200 θέσεις των επιτυχόντων ανάμεσα σε 8.000-12.000 διαγωνιζόμενους και παρά ταύτα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ως ωρομίσθιοι μόνο τα 2–3 τελευταία χρόνια.

    Θεωρούμε όμως ότι ειδικά στους 2 τελευταίους Διαγωνισμούς και ειδικοτέρα στον κλάδο ΠΕ11 ο νόμος 3255/22-7-04 (ΦΕΚ 138Α) με τον οποίο θεσπίστηκε το 60 % των προσλήψεων των εκπαιδευτικών να γίνεται από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και το 40% από τον ενιαίο πίνακα, καταστρατηγήθηκε βάναυσα. Οι θέσεις των διοριστέων από τον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 μειώθηκαν δραματικά ενώ παράλληλα αυξήθηκε σε τεράστιο βαθμό ο αριθμός των διορισθέντων από τις λοιπές νομοθετικές ρυθμίσεις (ΤΑΔ – ΕΤΑΔ, 30μηνο, 24μηνο, κ.τ.λ.).

    Παραθέτουμε ενδεικτικά τους πίνακες που απεικονίζουν τον αριθμό των διοριστέων ανά έτος:

    ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ
    2005-06 και 2006-07: 230 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 1046 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2007-08 και 2008-09: 72 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 1093 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2009-10: 24 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 496 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ

    Είναι αυτονόητο ότι με αυτή την πολιτική ανετράπησαν όλες τις ισορροπίες και ταυτόχρονα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες όλων αυτών που μαζικά μετείχαν στους διαγωνισμούς των ΑΣΕΠ (8.000 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στον τελευταίο Διαγωνισμό), προσδοκώντας τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Όλοι εμείς λοιπόν που πετύχαμε στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ειδικότερα στον τελευταίο ο οποίος είναι ακόμα εν ισχύ και για τη σχολική περίοδο 2010 – 2011, παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία που υφιστάμεθα, ζητάμε να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να δουλέψουμε στο σχολείο, όπως πιστεύουμε δικαιούμαστε.

    Αν και εφόσον ισχύσει το μεταβατικό στάδιο που λέτε για τη συγκεκριμένη σχολική περίοδο, επαναφέρετε την ισορροπία του 60% – 40% στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής και αξιοποιήστε από τον πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ τον πραγματικό αριθμό συναδέλφων που πρέπει να προσληφθούν – ήδη για τη σχολική περίοδο 2009 – 2010 έχουν προσληφθεί μόλις 24 άτομα από τον ΑΣΕΠ και 496 από όλους τους υπόλοιπους πίνακες (!!!) ενώ για τη σχολική περίοδο 2010-2011 μόλις 24 ακόμα συνάδελφοι θα προσληφθούν στην εκπαίδευση από τον πίνακα του ΑΣΕΠ.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ακόμα και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης με δηλώσεις του παλαιότερα παραδέχθηκε ότι οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής είναι ο μόνος ουσιαστικά κλάδος στον οποίο έχει καταστρατηγηθεί το ποσοστό 60% (ΑΣΕΠ)-40% (Ενιαίος Πίνακας) και έχει μετατραπεί σε 15-20% (ΑΣΕΠ) – 80%-85% (Ενιαίος Πίνακας)!!!

    Με εκτίμηση,
    ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:37 | Σ.Μ.

    κ. Υπουργέ,
    Είναι καταστάσεις, συνθήκες αλλά και θέματα τα οποία ταλανίζουν χρόνια το χώρο της Παιδείας και κανείς μα κανείς δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα του συστήματος και κυρίως για τον Έλληνα μαθητή και την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης.

    Ως Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής πιστεύουμε ότι μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει την ευκαιρία για την ολόπλευρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Αρκεί βέβαια και ο ίδιος ο Εκπαιδευτικός να έχει τη θέληση και τη διάθεση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο γνωστικό του αντικείμενο, να επιμορφώνεται, να αξιολογεί και να αξιολογείται και να αποτελεί και ο ίδιος ένα ζωντανό κομμάτι, το κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη αρχή, θεωρήσαμε ότι μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στο αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής, να επιμορφωθούμε και να κάνουμε κτήμα μας τις σύγχρονες διδακτικές απόψεις και θεωρίες που αφορούν τον κλάδο. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε συναδέλφους οι οποίοι είναι 10 και 15 χρόνια πτυχιούχοι και συμμετείχαν στους Διαγωνισμούς, βρέθηκαν στις πρώτες 100 και 200 θέσεις των επιτυχόντων ανάμεσα σε 8.000-12.000 διαγωνιζόμενους και παρά ταύτα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ως ωρομίσθιοι μόνο τα 2–3 τελευταία χρόνια.

    Θεωρούμε όμως ότι ειδικά στους 2 τελευταίους Διαγωνισμούς και ειδικοτέρα στον κλάδο ΠΕ11 ο νόμος 3255/22-7-04 (ΦΕΚ 138Α) με τον οποίο θεσπίστηκε το 60 % των προσλήψεων των εκπαιδευτικών να γίνεται από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και το 40% από τον ενιαίο πίνακα, καταστρατηγήθηκε βάναυσα. Οι θέσεις των διοριστέων από τον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 μειώθηκαν δραματικά ενώ παράλληλα αυξήθηκε σε τεράστιο βαθμό ο αριθμός των διορισθέντων από τις λοιπές νομοθετικές ρυθμίσεις (ΤΑΔ – ΕΤΑΔ, 30μηνο, 24μηνο, κ.τ.λ.).

    Παραθέτουμε ενδεικτικά τους πίνακες που απεικονίζουν τον αριθμό των διοριστέων ανά έτος:

    ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ
    2005-06 και 2006-07: 230 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 1046 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2007-08 και 2008-09: 72 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 1093 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2009-10: 24 ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ – 496 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ

    Είναι αυτονόητο ότι με αυτή την πολιτική ανετράπησαν όλες τις ισορροπίες και ταυτόχρονα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες όλων αυτών που μαζικά μετείχαν στους διαγωνισμούς των ΑΣΕΠ (8.000 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στον τελευταίο Διαγωνισμό), προσδοκώντας τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Όλοι εμείς λοιπόν που πετύχαμε στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ειδικότερα στον τελευταίο ο οποίος είναι ακόμα εν ισχύ και για τη σχολική περίοδο 2010 – 2011, παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία που υφιστάμεθα, ζητάμε να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να δουλέψουμε στο σχολείο, όπως πιστεύουμε δικαιούμαστε.

    Αν και εφόσον ισχύσει το μεταβατικό στάδιο που λέτε για τη συγκεκριμένη σχολική περίοδο, επαναφέρετε την ισορροπία του 60% – 40% στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής και αξιοποιήστε από τον πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ τον πραγματικό αριθμό συναδέλφων που πρέπει να προσληφθούν – ήδη για τη σχολική περίοδο 2009 – 2010 έχουν προσληφθεί μόλις 24 άτομα από τον ΑΣΕΠ και 496 από όλους τους υπόλοιπους πίνακες (!!!) ενώ για τη σχολική περίοδο 2010-2011 μόλις 24 ακόμα συνάδελφοι θα προσληφθούν στην εκπαίδευση από τον πίνακα του ΑΣΕΠ.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ακόμα και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης με δηλώσεις του παλαιότερα παραδέχθηκε ότι οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής είναι ο μόνος ουσιαστικά κλάδος στον οποίο έχει καταστρατηγηθεί το ποσοστό 60% (ΑΣΕΠ)-40% (Ενιαίος Πίνακας) και έχει μετατραπεί σε 15-20% (ΑΣΕΠ) – 80%-85% (Ενιαίος Πίνακας)!!!

    Με εκτίμηση,
    ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:34 | Σ.Μ.

    κ. Υπουργέ,
    Είναι καταστάσεις, συνθήκες αλλά και θέματα τα οποία ταλανίζουν χρόνια το χώρο της Παιδείας και κανείς μα κανείς δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα του συστήματος και κυρίως για τον Έλληνα μαθητή και την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης.

    Ως Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής πιστεύουμε ότι μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει την ευκαιρία για την ολόπλευρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Αρκεί βέβαια και ο ίδιος ο Εκπαιδευτικός να έχει τη θέληση και τη διάθεση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο γνωστικό του αντικείμενο, να επιμορφώνεται, να αξιολογεί και να αξιολογείται και να αποτελεί και ο ίδιος ένα ζωντανό κομμάτι, το κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη αρχή, θεωρήσαμε ότι μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στο αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής, να επιμορφωθούμε και να κάνουμε κτήμα μας τις σύγχρονες διδακτικές απόψεις και θεωρίες που αφορούν τον κλάδο. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε συναδέλφους οι οποίοι είναι 10 και 15 χρόνια πτυχιούχοι και συμμετείχαν στους Διαγωνισμούς, βρέθηκαν στις πρώτες 100 και 200 θέσεις των επιτυχόντων ανάμεσα σε 8.000-12.000 διαγωνιζόμενους και παρά ταύτα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ως ωρομίσθιοι μόνο τα 2–3 τελευταία χρόνια.

    Θεωρούμε όμως ότι ειδικά στους 2 τελευταίους Διαγωνισμούς και ειδικοτέρα στον κλάδο ΠΕ11 ο νόμος 3255/22-7-04 (ΦΕΚ 138Α) με τον οποίο θεσπίστηκε το 60 % των προσλήψεων των εκπαιδευτικών να γίνεται από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και το 40% από τον ενιαίο πίνακα, καταστρατηγήθηκε βάναυσα. Οι θέσεις των διοριστέων από τον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 μειώθηκαν δραματικά ενώ παράλληλα αυξήθηκε σε τεράστιο βαθμό ο αριθμός των διορισθέντων από τις λοιπές νομοθετικές ρυθμίσεις (ΤΑΔ – ΕΤΑΔ, 30μηνο, 24μηνο, κ.τ.λ.).

    Παραθέτουμε ενδεικτικά τους πίνακες που απεικονίζουν τον αριθμό των διοριστέων ανά έτος:

    ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
    2005-06 και 2006-07 230 1046
    2007-08 και 2008-09 72 1093
    2009-10 24 496

    Είναι αυτονόητο ότι με αυτή την πολιτική ανετράπησαν όλες τις ισορροπίες και ταυτόχρονα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες όλων αυτών που μαζικά μετείχαν στους διαγωνισμούς των ΑΣΕΠ (8.000 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στον τελευταίο Διαγωνισμό), προσδοκώντας τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Όλοι εμείς λοιπόν που πετύχαμε στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ειδικότερα στον τελευταίο ο οποίος είναι ακόμα εν ισχύ και για τη σχολική περίοδο 2010 – 2011, παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία που υφιστάμεθα, ζητάμε να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να δουλέψουμε στο σχολείο, όπως πιστεύουμε δικαιούμαστε.

    Αν και εφόσον ισχύσει το μεταβατικό στάδιο που λέτε για τη συγκεκριμένη σχολική περίοδο, επαναφέρετε την ισορροπία του 60% – 40% στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής και αξιοποιήστε από τον πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ τον πραγματικό αριθμό συναδέλφων που πρέπει να προσληφθούν – ήδη για τη σχολική περίοδο 2009 – 2010 έχουν προσληφθεί μόλις 24 άτομα από τον ΑΣΕΠ και 496 από όλους τους υπόλοιπους πίνακες (!!!) ενώ για τη σχολική περίοδο 2010-2011 μόλις 24 ακόμα συνάδελφοι θα προσληφθούν στην εκπαίδευση από τον πίνακα του ΑΣΕΠ.

    Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ακόμα και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης με δηλώσεις του παλαιότερα παραδέχθηκε ότι οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής είναι ο μόνος ουσιαστικά κλάδος στον οποίο έχει καταστρατηγηθεί το ποσοστό 60% (ΑΣΕΠ)-40% (Ενιαίος Πίνακας) και έχει μετατραπεί σε 15-20% (ΑΣΕΠ) – 80%-85% (Ενιαίος Πίνακας)!!!

    Με εκτίμηση,
    ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:28 | Πέτρος Χριστόπουλος

    Το ό,τι το υπάρχον σύστημα προσλήψεων είναι άδικο, σαθρό, ψυχοφθόρο και πολλές φορές αναξιοκρατικό νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι.

    Το ό,τι το ΑΣΕΠ είναι μια αντικειμενική διαδικασία είναι και αυτό δεδομένο (παρά την ανεπάρκεια ορισμένων διορθωτών ή τη μεγάλη διακύμανση στη δυσκολία των θεμάτων σε διαφορετικές χρονιές).

    Το κεντρικό πρόβλημα είναι η μεταβατική περίοδος. Δηλαδή πώς θα συνδυαστεί η προϋπηρεσία με το ΑΣΕΠ. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν επενδύσει τη ζωή τους στην εκπαίδευση και μένουν στον αέρα.

    Πόσο θα μετράει η προϋπηρεσία στον βαθμό του ΑΣΕΠ?
    -Αν μετράει πολύ τότε θα προηγούνται στους διορισμούς για πολλά χρόνια (δεδομένων των λίγων θέσεων) όσοι έχουν προϋπηρεσία, κλείνοντας τον δρόμο στους νεότερους.

    -Αν μετράει λίγο, τότε μένουν εντελώς ξεκρέμαστοι χιλιάδες αναπληρωτές-ωρομίσθιοι, που για χρόνια προσπαθούσαν να προσληφθούν σε μια θέση που θα αναγνωρίζει τις γνώσεις τους (δεδομένης της τεράστιας ανεργίας των πτυχιούχων στο αντικείμενο σπουδών τους).

    Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν προσπαθούμε να προσθέσουμε μόρια ΑΣΕΠ με μόρια προϋπηρεσίας (μήλα με πορτοκάλια). Δεν γίνεται. Στη μεταβατική περίοδο πρέπει να συνεχιστούν με κάποια ποσόστωση (60-40 ή 50-50) οι διορισμοι και από το ΑΣΕΠ και από τον (έστω και παγωμένο φέτος) πίνακα αναπληρωτών, μέχρις ότου οι διοριστούν όσοι έχουν 12 ή 18 μήνες προϋπηρεσία τουλάχιστον (δηλαδή 1-2 χρόνια).

    Άλλωστε, γι’ αυτό όταν δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ και καταργήθηκε η επετηρίδα, ξεκίνησαν και οι διορισμοί αναπληρωτών με ποσόστωση διορισμών – για να αρθεί η αδικία σε όσους είχαν επενδύσει στην εκπαίδευση. Μόνο που το κράτος «ξέχασε» να σταματήσει να γεμίζει τον πίνακα με προϋπηρεσίες και να δίνει ελπίδα σε περισσότερους από όσους θα μπορούσε να προσλάβει. Ίσα ίσα που έκανε ακριβώς το αντίθετο (προσλαμβάνοντας χιλιάδες ωρομίσθιους) για άλλους λόγους.

    —————————————————-
    Επίσης, θέλω να πω το εξής. Έχω την εντύπωση ότι αυτό το μήνυμα θα το διαβάσουν όσοι προλάβουν, πριν γραφτούν 4-5 σχόλια ακόμα και θα «εξαφανιστεί» παρακάτω.

    Το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό, αλλά αν κάποιος κάνει ένα φοβερό σχόλιο πώς θα το μάθουμε?? Η Δημόσια Διαβούλευση είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός, αλλά δεν έχω καταλάβει τι συμπέρασμα βγαίνει στο τέλος.

    Παρακάτω προσπαθώ να δώσω απάντηση σε 2 βασικές ασάφειες:

    1. Ποιος τα διαβάζει αυτά τα σχόλια?

    Απ. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10-20 άνθρωποι ανά διαβούλευση που να διαβάζουν τα σχόλια και να ομαδοποιούν τις προτάσεις. Επίσης, να υπολογίζουν κάπως και πόσες θετικές γνώμες έχει μία πρόταση (αν και μπορεί ο καθένας να ψηφίσει τον εαυτό του όσες φορές θέλει πολύ εύκολα).

    2. Τι συμπέρασμα βγαίνει από την Διαβούλευση?

    Απ. Σίγουρα δεν μπορούν αυτές οι προτάσεις να δεσμεύουν την Υπουργό γιατί δεν υπάρχει κάποια αδιάβλητη ψηφοφορία. Ωστόσο δεν μπορεί η Διαβούλευση να είναι μόνο μια ομαδική ψυχοθεραπεία που μοιραζόμαστε όλοι τον πόνο μας με την «φανταστική» Υπουργό. Νομίζω ότι πρέπει, η παραπάνω ομαδοποίηση των προτάσεων, να δημοσιεύεται και η Υπουργός να εξηγεί (όσο πιο αναλυτικά γίνεται) γιατί απορρίπτει ή γιατί δέχεται την κάθε μία από αυτές.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:26 | Νίκος Λαγομιτζής

    Κοντή μνήμη ή/και χαμελαιοντισμός;

    Λίγους μήνες πριν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ -αντιπολιτευόμενοι- έλεγαν σχετικά με τους διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων, ερωτώντες τον τότε υπουργό Εθνικής Παιδείας:

    «ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Βουλή , 26/2/2008
    ΘΕΜΑ: Σε πολύχρονη πολιτική ομηρία οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί! – Εργασιακή ανασφάλεια, ανασφάλεια σε σχέση με την απόληψη των αποδοχών, συνεχής ταλαιπωρία με την ανορθολογική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπονομεύουν την προσφορά τους και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! – Κάθε είδους «παράγοντες» έχουν στο χέρι τους την εργασιακή τύχη των νέων εκπαιδευτικών!

    Βασική συνιστώσα επιτυχίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαράδεκτη η χρόνια απασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως η αναπλήρωση και η ωρομίσθια απασχόληση.

    Σε κάποιες μάλιστα ειδικότητες η απασχόληση αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών τείνει να γίνει «θεσμός»! Ένας «θεσμός» ο οποίος εκθέτει τους εκπαιδευτικούς σε πολιτική ομηρία, δεν τους επιτρέπει να σχεδιάσουν την ζωή τους και τους κρατά επί χρόνια σε εργασιακή ανασφάλεια: Δεν γνωρίζουν αν θα απασχοληθούν και την επόμενη σχολική χρονιά, πού θα υπηρετήσουν, αν θα πληρώνονται στην ώρα τους! Ταυτόχρονα είναι αδύνατη η οργανική σύνδεσή τους με το σχολικό περιβάλλον και την συγκεκριμένη σχολική κοινότητα, λόγω της εφήμερης υπηρεσίας τους! Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο για τους διδάσκοντες στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη: 4.000 άτομα απασχολούνται με δίωρη, τρίωρη ή τετράωρη διδασκαλία την εβδομάδα!

    Ειδικά το ζήτημα του τόπου και του σχολείου απασχόλησης γίνεται συχνά αντικείμενο κάθε λογής «εκδουλεύσεων» από ποικίλους «παράγοντες» της διοίκησης της εκπαίδευσης, πολιτικά πρόσωπα και δίκτυα πελατειακών σχέσεων, εξουθενώνοντας ηθικά τους νέους εκπαιδευτικούς. Για να καταδείξουμε το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος και των πιέσεων, αναφέρουμε εδώ το παράδειγμα καθηγητή από τα Τρίκαλα, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Άγιο Ευστράτιο, στην Λήμνο, στην Πάρο, στην Αντίπαρο και στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς το παράδειγμα δεν είναι ούτε ακραίο, ούτε σπάνιο!

    Υπό τις συνθήκες αυτές εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, αλλά και υπό την πίεση και τον εκμαυλισμό δικτύων πολιτικής πελατείας, δεν είναι δυνατόν να απαιτηθούν από τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων κατηγοριών υψηλές αποδόσεις στην τάξη και γενικότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία! Η αδικία δε συνεχίζεται και μετά την τυχόν μονιμοποίησή τους, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο υπηρέτησαν ως αναπληρωτές δεν υπολογίζεται για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη!
    Κατόπιν των ανωτέρω

    Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός

    1. Ποια είναι η συνολική θέση του υπουργείου έναντι της απασχόλησης στην εκπαίδευση αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών;

    2. Ποιος είναι ο δικαιολογητικός λόγος των εργασιακών σχέσεων αυτού του τύπου, σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται, σε ποιο ποσοστό επί του συνολικού υπηρετούντος εκπαιδευτικού προσωπικού ή του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε σχολικής μονάδας και για πόσο χρόνο;

    3. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας έναντι δύο βασικών από τα πολλά δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

    3.1. Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;

    3.2. Οι προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων να υπολογίζεται, μετά τον μόνιμο διορισμό τους, να υπολογίζεται ως πραγματική δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία και να λαμβάνεται υπ’ όψιν για την εν γένει εξέλιξή τους στην εκπαίδευση;

    ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    1. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
    2. ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    3. ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    4. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ
    5. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    6. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
    7. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
    8. ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
    9. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    10. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
    11. ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    12. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    13. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
    14. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    15. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
    16. ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    17. ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ»

    Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα τώρα με δέος παρατηρεί τις εξαγγελίες της νέας υπουργού (πρώην Εθνικής) Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, που επί της ουσίας ακυρώνουν τις τότε διεκδικήσεις των βουλευτών κι όχι μόνο.

    Οι -συμπολιτευόμενοι πλέον- εκπρόσωποι του ελληνικού λαού θα επαναφέρουν την ως άνω ερώτηση; Ή για άλλη μια φορά θα αναδειχθούν ως οι χαμελαίοντες του πολιτικού συστήματος, επιβεβαιώνοντας την κοντή τους μνήμη;

    Το ΔΣ της ΔΟΕ θα υπενθυμίσει-προσκομίσει στην πολυδιαφημισμένη προσεχή συνάντησή του με την υφ. (πρώην Εθνικής) Παιδείας κα Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου το ως άνω κείμενο;

    Οι απαντήσεις είναι λίγο πολύ αναμενόμενες. Κατά συνέπεια καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση για τη διασφάλιση των αυτονοήτων: την εγκαθίδρυση ενός κράτους δικαίου, με συνέπεια, συνέχεια, νομιμότητα και διαφάνεια. Που να μην κλονίζει τη εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη σ’αυτό. Που να σέβεται τον κόπο του μαχόμενου σε αντίξοες συνθήκες Έλληνα εκπαιδευτικού. Που να κάνει πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για ποιοτική εκπαίδευση.

    Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις,

    εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:24 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ

    … Όταν θεσμοθετήθηκε πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών (1997) εισάγοντας ριζική διάκριση ανισότητας (λόγω και της αναδρομικής ισχύος του ) μεταξύ ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών και εκείνων που ανέμεναν στην επετηρίδα , ήμουν ήδη 7 χρόνια απόφοιτος και φυσικά πλήρως απληροφόρητος για τις προθέσεις σας , αλλά κι αρκετά μεγάλος για αλλαγή προσανατολισμού επαγγελματικού .

    Επειδή επίσης , το σύστημα Πασόκ της κλήσης αναπληρωτών δια τηλεφώνου (αν είναι δυνατόν !! ) δεν μου έκανε ποτέ ως τότε την τιμή να με καλέσει , μολονότι γνωρίζω ότι προσκλήθηκαν πολλοί που αποφοίτησαν μετά από μένα , δεν μπόρεσα να έχω και κάποια προϋπηρεσία , προκειμένου να τύχω των ευνοϊκών διατάξεων περί αναπληρωτών που δρομολογήθηκαν στη συνέχεια .

    Ταυτοχρόνως διαπίστωσα , στο πλαίσιο της τότε διαβόητης μεταβατικής περιόδου ,ότι τεχνηέντως φούσκωσαν οι επετηρίδες , ίσως μέσω και των εξαγορασμένων ισοτιμιών από το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ εκείνης της εποχής … Έτσι αποκλείστηκα και από την προοπτική διορισμού μέσω της επετηρίδας ….

    Φυσικά στον πρώτο ΑΣΕΠ ήμουν έξω , όχι μέσα στις αίθουσες , διαμαρτυρόμενος για την άθλια μεθόδευση και την πλήρη απαξίωση των σπουδών και του πτυχίου μου , κατ’ επέκταση για την προσβολή στην προσωπικότητά μου . Ο τρόπος διεξαγωγής και αξιολόγησης στο διαγωνισμό εκείνο , οι πληροφορίες που ήρθαν στην δημοσιότητα μετά και ενισχύθηκαν στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό , κατέστησαν πλήρη βεβαιότητα την υποψία που είχα εξαρχής , ότι επρόκειτο για το μεγάλο κόλπο , προκειμένου η κυβέρνηση σας να μεταθέσει επάνω μας τις ευθύνες του άκρατου ψηφοθηρικού λαϊκισμού με τον οποίο αντιμετώπισε την εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια , επιτρέποντας αθρόα εισαγωγή σε εκπαιδευτικές σχολές δίχως κανέναν προγραμματισμό , δημιουργώντας νέα τμήματα για να βολέψει ημέτερους πανεπιστημιακούς ή για να τονώσει δια της μεταφοράς εισοδήματος την τοπική οικονομία κ.λ.π. κ.λ.π.

    Πρόκειται για πολιτική που βαρύνει κυριότατα την διακυβέρνηση Πασόκ ήδη από το 1981.Πολιτική ανερμάτιστη όπως λ.χ. εμμέσως έχει παραδεχθεί ο νυν υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης πριν κάποια χρόνια .

    Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια , εργαζόμουν σε φροντιστήρια , κάνοντας παράλληλα και ιδιαίτερα μαθήματα .Έτσι , όταν αποφάσισα το 2002 να δώσω κι εγώ στο διαγωνισμό δεν είχα προλάβει να κάνω σοβαρή προετοιμασία ( στο μεταξύ είχαν βέβαια υποσταλεί οι σημαίες της εξέγερσης , φίλοι, συνάδελφοι αναπληρωτές σιώπησαν αιδημόνως , εξαγοράζοντας τη σιωπή τους με την πρόσληψη βάσει ποσόστωσης κ.λ.π. ) .Παρόλα αυτά , στηριζόμενος στις γνώσεις και την εμπειρία μου πήγα και έδωσα τις ασεπίτικες εξετάσεις . Και ω του θαύματος , τοποθετήθηκα στη αξιοζήλευτη κατηγορία των επιτυχόντων – αποτυχόντων !!

    Να μιλήσω για την επιστημονική σοβαρότητα του διαγωνισμού ; Το επίπεδο των θεμάτων και τη σαθρότητα της αξιολόγησης; Οι συνάδελφοι ομοιοπαθούντες το κατανοούν άριστα .. Μια πρόχειρη περιήγηση στο διαδίκτυο , στο λήμμα «ενστάσεις έναντι του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών» θα σας βγάλει υπεραρκετό υλικό κ. Υπουργέ , υλικό στηριζόμενο μάλιστα σε αναλυτική επιστημονική βιβλιογραφία , η οποία τεκμηριώνει πλήρως τη σαθρότητα του συστήματος ΑΣΕΠ. Και φυσικά δεν μιλάω για τη βαρβαρότητα των 10 ωρών εξέτασης τότε, σε αίθουσες παγωμένες μέσα στο καταχείμωνο κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν είναι δυνατόν να σας απασχολούν σοβαρά αυτά τα ήσσονος σημασίας ζητήματα που ταλαιπωρούν ορισμένους πληβείους …

    Λοιπόν , επιτυχών μεν του ΑΣΕΠ 2002, αλλά ούτε αναπληρωτής , ούτε ωρομίσθιος δε !!!
    Έτσι πήγα κι εγώ στο πασοκικό βουλευτικό γραφείο για ολίγα ψιχία ωρομισθίας στην πρόσθετη … και τα άδραξα … Και φρικίασα όταν είδα τι συμβαίνει … Αλλά θα πρέπει να τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα ….

    ‘Εκτοτε δεν ασχολήθηκα με τα πρασινογάλαζα βισματα και τα κονέ σας , που όψιμα ανακαλύψατε και αποκηρύσσετε. Θεώρησα απλώς πολυ πιο ουσιαστικό να παραμείνω σ’ αυτό που κάνω χρόνια με αρκετή επιτυχία .Να έχω και την αξιοπρέπειά μου που λένε …

    Σήμερα,όμως «ευνοημένος» από την τελευταία ρύθμισή σας περί πρόσληψης στην Π.Δ.Σ. βάσει παλαιότητας πτυχίου,βρίσκομαι να κάνω κάποιες ώρες σε δυσπρόσιτη περιοχή , ευελπιστώντας να αυξήσω τα ελάχιστα μόρια μου , αυτά που λέτε τώρα ότι θα μου αναγνωρίσετε μόνο αν ξαναεπιτύχω στο ΑΣΕΠ… Αν δεν απατώμαι , τα μόρια της παλαιάς εκείνης επιτυχίας μου τα έχω ήδη χάσει .. Γιατί άραγε κ. Υπουργέ? Βαραίνουν πολύ το φάκελό μου αν μένουν μέσα όλα αυτά τα χρόνια ?

    Τέλοσπάντων , δεν έδωσα ξανά στο ΑΣΕΠ, ούτε σκέφτομαι να ξαναδώσω , διότι απλούστατα σέβομαι τον εαυτό μου και την προσωπικότητά μου και δεν σκοπεύω να σας κάνω τη χάρη να γίνω συμμέτοχος – συνένοχος στις μεθοδεύσεις σας … (Είναι αυτό που λένε άρνηση εκ πεποιθήσεως , διότι βλέπετε κάποιοι παραμένουν ξεροκέφαλοι , ανίκανοι προς συμμόρφωσιν στας υποδείξεις) ..Διότι η ασεπίτικη αξιολόγηση που προτείνετε , συνδυαζόμενη με την πολιτική μειωμένων διορισμών ,θα οδηγήσει στην υπερσυσσώρευση υποψηφίων και θα εξακοντίσει τα ποσοστά αποτυχίας σε δυσθεώρητα ύψη , εξαιρετικά βολικά για εσάς ίσως και την επικοινωνιακή σας πολιτική , όχι όμως για την προσωπική μου ηθική και αισθητική ..

    Για να μην σας κουράζω άλλο κ. υπουργέ

    Θέλετε πράγματι να κάνετε ριζική τομή στην εκπαίδευση διασώζοντας ταυτόχρονα και το όποιο ηθικό κύρος σας ( προσωπικά και πολιτικά ) έναντι των μαχόμενων εκπαιδευτικών της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας δίχως τους οποίους δεν λειτουργούν τα σχολεία ? Ρωτήστε και τους συλλόγους αναπληρωτών και ωρομισθίων , αναζητήστε τις προτάσεις τους , προχωρήστε σε ουσιαστική σύνθεση απόψεων ..

    Προσωπικά και λόγω της πολυετούς πείρας μου στα Φροντιστήρια ( που όλοι τα κατηγορούν , αλλά την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητά τους ) μπορώ να σας δώσω ένα πρόχειρο περίγραμμα για το πώς εγώ θα ήθελα το αυριανό δημόσιο σχολείο , στελεχωμένο με περήφανους κι αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς κι όχι με ψοφοδεείς κι αντιπαραγωγικούς πένητες ,οικονομικά άμα τε ηθικοπνευματικά

    – ολοήμερο σχολείο και μαζικούς διορισμούς άμεσα στην εκπαίδευση από τους ήδη καταρτισθέντες πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων μέχρι μηδενισμού τους , με παράλληλη θέσπιση υποχρεωτικής και μέσω κινήτρων δημόσιας επιμόρφωσης και αξιολόγηση σε ετήσια βάση από ανεξάρτητο σώμα αξιολογητών με συνταγματική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του , υπόλογο σε υπερκείμενη ανώτατη , επίσης ανεξάρτητη αρχή , λ.χ. ανώτατο συμβούλιο Παιδείας ..(εννοείται πέραν κι έξω από τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου και τις διαδοχές των κυβερνήσεων .Μιλάμε για όργανο εθνικού κύρους , με επιστημονική αρτιότητα , εκπαιδευτική συμμετοχή και καθολική , διακομματική αποδοχή)

    – Διαφοροποίηση αποδοχών και ιεραρχικής εξέλιξης βάσει της αιτιολογημένης , πολύπλευρης και διάφανης εντός της τάξης αξιολόγησης και τοποθέτηση σε άλλες διοικητικές θέσεις , αν κρίνεται παιδαγωγικά – διδακτικά ανεπαρκής ο εκπαιδευτικός
    ( της αξιολόγησης αυτής όμως , που θα λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες μεταξύ σχολείων , κοινωνικής, οικονομικής προέλευσης μαθητών κ.α. θα έχει προηγηθεί δημόσια και ουσιαστική επιμόρφωση , όχι δήθεν επιμόρφωση ή μέσω δαπανών που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον εκπαιδευτικό … )

    – Κατάργηση του εξωνημένου (βλέπε βιομηχανία φροντιστηρίων σχετικών ) και παντοιοτρόπως ανυπόληπτου ΑΣΕΠ ,το οποίο αναπαράγει τη φαυλότητα δίκην επίφασης αξιοκρατίας . Είναι ιταμό να απαιτείτε από κάθε Έλληνα πολίτη εκπαιδευτικό που φυσικά δεν ζει κάτω από τις ίδιες οικονομικές , επαγγελματικές , οικογενειακές κ.α. συνθήκες να δίνει εξετάσεις ανά διετία , να επιτυγχάνει , αλλά να αποτυγχάνει ταυτόχρονα, εξαιτίας της δικής σας αλλοτινής πολυετούς φαυλότητας των προσλήψεων πολλών ταχυτήτων ,αλλά και του τωρινού σχεδιασμού σας για πολιτική διόγκωσης των υποψηφίων και μείωσης των θέσεων .

    -Κατάργηση επίσης εν ευθέτω χρόνω του ονείδους της αναπλήρωσης και ωρομισθίας και της συνεπαγόμενης απώλειας της ζωής και της περηφάνιας προς άγραν μορίων.Η κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει ανεκτή μόνο για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο ,προκειμένου να απορροφηθούν σταδιακά με πλήρες ωράριο όλοι οι συνάδελφοι. Να πριμοδοτηθούν επίσης σε προτεραιότητα διορισμού όσοι εξ’ αυτών επιλέξουν και παραμείνουν σε δυσπρόσιτες θέσεις .

    – Περιορισμός δραστικός κι άμεσος των εισαγομένων σε εκπαιδευτικές σχολές και πλήρης αναμόρφωση αυτών και αναβάθμιση του διάτρητου κύρους τους όλα αυτά τα χρόνια ( εγώ λ.χ. μπήκα στη φιλοσοφική το 1986 με μέσο όρο 18 . 9 και ήμουν μάλλον από τους τελευταίους στη σειρά, όχι με 12. 5 όπως μπήκαν κάποιοι πρόπερσι στη σχολή της πόλης μου …. )

    Επίσης, καθορισμός ξεχωριστών εκπαιδευτικών κατευθύνσεων στις σχολές μας , όπου και θα γίνονται οι όποιες ουσιαστικές επιλογές των μελλοντικών καθηγητών , προκειμένου να αποφοιτεί κάποιος με την ουσιαστική αξιολογική επικύρωση ενός πανεπιστημιακού τίτλου κι όχι της ασεπίτικης δήθεν αξιολόγησης σε ερωτήσεις τύπου τηλεπαιχνιδιού και «αξιολογημένος» από ανθρώπους που ακόμη αγνοούμε ποια ακριβώς είναι η κατάρτισή τους και κυρίως ποια τα κριτήρια της αξιολόγησης που ασκούν .

    – Ας φύγουν τέλος λίγο νωρίτερα μέσω κινήτρων οι οδεύοντες προς σύνταξη για να απελευθερωθούν θέσεις κι ας περιμένουν επίσης κάποια (λίγα ) χρόνια οι νεότεροι , κυρίως όσοι φοιτούν ή πρόκειται να εισαχθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια , μέχρις ότου εξισορροπηθεί το σύστημα και αποκατασταθούν οι βαρύτατες αδικίες .

    (εμείς περιμένουμε μια 20αετία …ακούσια θύματα της παλαιοπασοκικής κοπής εκπαιδευτικής «σοφίας» σας…. Ας θυσιαστεί λοιπόν λίγος ακόμη χαμένος χρόνος από τους νεότερους στο βωμό των ριζοσπαστικών οραμάτων της νεοπασοκικής κοπής σοφίας …)

    φρονώ ότι η φιλοσοφία των παραπάνω προτάσεων, η οποία εν πολλοίς αντλείται από την επί 17 χρόνια εμπειρία μου στον ιδιωτικό φροντιστηριακό τομέα , μπορεί να αποτελέσει και βασικό κανόνα προσανατολισμού για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αν οι κρατούντες ενδιαφέρονται πραγματικά για εξυγίανση , αποδοτικότητα και λειτουργικότητα του δημοσίου τομέα και κυρίως για τόνωση της ανταγωνιστικότητας του έναντι του ιδιωτικού …..Και αν βεβαίως , στην περίπτωση των εκπαιδευτικών ,διαθέτουν έστω και στοιχειωδώς αίσθηση δικαίου ….

    ΥΓ. Κάτι τελευταίο κ. Υπουργέ :

    Εξηγήστε μου σας παρακαλώ τη φόρμουλα βάσει της οποίας το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει την εργασία μου ως εκπαιδευτικού στα Φροντιστήρια , την οποία και φορολογεί ,αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με το υπουργείο Παιδείας , μολονότι κατέθεσα σχετικό αντίγραφο του πτυχίου μου σε γραφείο της διεύθυνσης του υπουργείου σας , προκειμένου να εργαστώ σε Φροντιστήρια. Επίσης , έχω διετή προϋπηρεσία σε τριτοβάθμιο ίδρυμα (Τ.Ε.Ι. ) ως ωρομίσθιος και σχετικό συγγραφικό έργο. Γιατί ούτε αυτά αναγνωρίζονται ως προυπηρεσία για τη δευτεροβάθμια ??
    Αν το πρόβλημά σας είναι , όπως μου εξομολογήθηκε κομματικό σας στέλεχος , ότι δεν μπορείτε να πιστοποιήσετε τα φροντιστήρια , γιατί και αυτό το πρόβλημά σας το μεταθέτετε σε μένα και μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες συναδέλφων μου ??

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:24 | ΑΝΤΙΓΟΝΗ

    Είμαι καθηγήτρια μουσικής και εδώ και δέκα χρόνια εργάζομαι ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορους νομούς της Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2008 ψηφίστηκε στη βουλή νόμος βάσει του οποίου όσοι εκπαιδευτικοί κλάδου Τ.Ε. συμπλήρωσαν στις 30-6-2008 30 μήνες προϋπηρεσίας σε δημόσια σχολεία θα διοριστούν έως και το σχολικό έτος 2012-2013. Και αυτά με την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν τρίμηνο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Απομένουν περί τους 150 εκπαιδευτικούς για διορισμό στα πλαίσια του νόμου, στην πλειονότητά τους μουσικοί του κλάδου Τ.Ε.16, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει τις επαγγελματικές και οικογενειακές τους δραστηριότητες με βάση το χρονοδιάγραμμα του προαναφερθέντος νόμου. Θα υπάρξει άραγε μεταβατική περίοδος για τους εκπαιδευτικούς αυτούς και ποια είναι η μέριμνα που λαμβάνει το νέο νoμικό πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση;

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:20 | Μάγδα Μάρκου

    κ. Υπουργέ

    Οι συνεχείς αλλαγές στο σύστημα διορισμού, δημιουργούν ανασφάλεια και φέρνουν σε απόγνωση τους εκπαιδευτικούς. Μετά απο δύο επιτυχημένους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, και μάλιστα ανάμεσα σ’ αυτούς που έχασαν το διορισμό λόγω της αλλαγής του νόμου (24άμηνο), θα βρεθώ πιθανόν και πάλι στην ίδια θέση μετά τις νέες αλλαγές.
    Προτείνω:
    -Να καταργηθούν οι αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης ωρομισθίων στην πρόσθετη διδακτική στήριξη, στον ΟΑΕΔ και στα εκκλησιαστικά Λύκεια.
    -Να διατηρηθεί ο θεσμός του 24αμήνου, με την προϋπόθεση επιτυχίας στον ΑΣΕΠ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σ΄αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν κάποια χρόνια κάνοντας το ταξίδι του Οδυσσέα να διορισθούν και να κάνουν οικογένεια-κακά τα ψέματα με τα χαιρετίσματα δεν γίνεται- ή να φροντίσουν την ήδη υπάρχουσα.
    -Οι αποσπάσεις όπου είναι απαραίτητες να γίνονται με διαφάνεια, αλλά τα μόρια να είναι της περιοχής απόσπασης.
    -Ο χρόνος παραμονής στον τόπο διορισμού να ειναι τα δύο χρόνια, όπως και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

    Ευχαριστώ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:14 | Παναγιώτης

    2 φορές επιτυχών στο ΑΣΕΠ, 3 αποτυχών – 46 χρονών- μαθηματικός – ήτανε η πρώτη μου επιλογή και συνθέτης μουσικής(17 έργα που ακούστηκαν και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 14.4.94) αλλά είμαι αδιόριστος – προϋπηρεσία μόνο στην πρόσθρτη διδακτική στήριξη και στα φροντιστήρια από το 1982 ως σήμερα, ενώ ούτε σε μουσικό σχολείο δεν υπήρξε μέρημνα σε ανάλογες περιπτώσεις να διορισθώ, να ΠΡΟΣΦΕΡΩ!!

    Κυρία Υπουργέ, τη μια χρονιά επιτυχών, άρα καλός αλλά μη διοριστέος, την άλλη αποτυχών, άρα όχι καλός!!

    Ξεφτιλισμένο σύστημα το σύστημα ΑΣΕΠ!!

    Προσβάλλεται η αξιοπρέπειά μας και μόνο αυτό! Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε στην πρόσθετη διδακτική στήριξη μα δεν μαζεύεται η προϋπηρεσία. Παρ’ όλα αυτά, εμείς που σκύψαμε το κεφάλι, δώσαμε, άλλοτε επιτυχόντες. άλλοτε αποτυχόντες γιατί να ξαναδώσουμε; Είναι επώδυνο και ταπεινωτικό! Να υπάρξει νομοθετική μέρημνα να διοριστούμε!!

    Το μεγάλο όμως πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος επιλογής καθηγητών! Είναι η ασυδοσία των μόνιμων καθηγητών που ανεξέλενκτοι οδηγούν πολούς μαθητές στον επιστημονικό και ηθικό κατήφορο!! Εκει χρειάζεται το νυστέρι σας!!

    Καλή σας επιτυχία!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:13 | ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Γιώργος απο Ιωάννινα. Είμαι ΠΕ 09 και θεωρούμαι απο τους πετυχημένους εδώ μέσα μιας και είμαι διορισμένος και παίρνω 1220 ευρω (!) το μήνα. Εδώ βρέθηκα βέβαια όχι για τα λεφτά, αλλα γιατι αγάπησα παράφορα το δασκαλίκι. Οταν πρωτοδίδαξα σε σχολείο (γιατί ιδιαίτερα έκανα απο φοιτητής) ήταν σαν να με χτύπησε κεραυνός. Μου ερχόταν να βγώ στο δρόμο και να ουρλιάζω απο χαρά. Εκεί που ήμουν όμως, το πολύ να τρόμαζα κανένα λύκο όντας δυσπρόσιτο και μάλλον απρόσιτο. Επειτα μου έγινε έμμονη ιδέα το σχολείο. Επειδή η αγάπη μου αυτή μάλλον συνδέεται και με την αγάπη μου για τα παιδιά, εκμεταλεύτηκα ένα νόμο που επιτρέπει στους πολύτεκνους να διορίζονται.
    Ακούω διάφορα για τους πολύτεκνους τελευταία και δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Ο πιο δίκαιος νόμος που επιτρέπει σε όλους (πρασινους, κίτρινους, κόκκινους, μπλέ, ρόζ, πουά, με ρίγες κ.λπ.) να διορίζονται όχι μόνο γιατί έχουν παιδιά, αλλά και γιατί διαθέτουν και πτυχίο και χωρίς να μπαίνουν απο αδιαφανή παράθυρα, να αμφισβητείται. ΝΤΡΟΠΗ και μόνο που το συζητούν. Γεμίζουμε τις αίθουσες με παιδιά, κρατάμε τα σχολεία αλλά δεν πρέπει να διδάσκουμε!!! Περίπου 28.000 οργανικές θέσεις υπάρχουν χάρη στα παιδιά μας. Μια μικρή πόλη εκπαιδευτικών πληρώνωνται και υπάρχουν χάρη στα παιδιά μας. Και σαν αντιστάθμισμα να μας βρίζουν και να μας λοιδωρούν οι ίδιοι οι «συνάδελφοί» μας.
    Δεν φταίμε εμείς που δεν διορίζονται πολλοί εκπαιδευτικοί αλλά εκείνοι οι οποίοι δεν κάνουν παιδιά.
    Δεν φταίμε εμείς που υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αλλά εκείνοι που έχουν ανοίξει τα πανεπιστήμια και βάζουν ανεξέλεκτα χιλιάδες αυριανούς συναδέλφους για να καλύψουν την ανεργία του σήμερα ρίχνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο και υποβαθμίζοντας τα πτυχία του χθές.
    Εδώ να σημειώσω το λάθος που πάει να γίνει με την περίφημη βάση του 10 και την διαφαινόμενη κατάργηση της. Αντι η βάση απο 10 να φτάσει 15, συζητάμε να την καταργήσουμε. Είναι που είνmαι οι μαθητές στο χάλι που είναι, να απογίνουν. Εγώ σαν μαθητής δεν θα ανοιγα βιβλίο αν ήξερα ότι θα περάσω σίγουρα. Ειναι η νοοτροπία του μαθητή αυτή. Γι’ αυτό και τα πανεπιστήμια έχουν καταντήσει έτσι όπως είναι σήμερα και δεν τολμούν να αξιολογηθούν. Γιατί γεμίσαν με διάφορους που μπορεί να μην ήταν και για ΄κει τελικά με αποτέλεσμα το επίπεδο να έχει κατρακυλήσει.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ :
    Α) Αυτοί που είναι στους πίνακες με προϋπηρεσία σιγά – σιγά να ενταχθούν στην εκπαίδευση είτε σαν εκπαιδευτικοί είτε σαν γραμματιακή υποστήριξη είτε και με τις δύο μορφές
    Β)Οι καινούριοι να διορίζονται με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μόνο με το πτυχίο τους (χωρίς μεταπτυχιακά και χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ. Το λύκειο δεν θέλει μεταπτυχιακά. Θέλει δουλίτσα και υπομονή. Τα μεταπτυχιακά άς ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα και όχι να καπελώνουν τους άλλους. Ενας που είναι 40 χρ. να τον στείλουμε για μεταπτυχιακό για να έχει ίδιες ελπίδες με τον 23αχρονο που πλήρωσε ο μπαμπάς και τα «κατάφερε» και γίνει masters ; Η ΑΣΠΑΙΤΕ πάλι τι κοροϊδία είναι κι αυτή ; Πιο εύκολα σε παίρνουν στο London School και στη Σορβώνη παρά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Ημαρτον !!!!)
    Γ) Να μην αλλάξει τίποτα για τους πολύτεκνους. Αντίθετα να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν. Επίσης το μέτρο να αρχίσει να επεκτείνεται και προς τους τρίτεκνους. Μόνο όσοι έχουν παιδιά το καταλαβαίνουν και για αυτό τους προτρέπω να κάνουν. Οχι μόνο για να καταλάβουν αλλά και για να νιώσουν όλη την χαρά που νιώθουμε και ΄μεις. Ζώ όλο μου το 24ωρο με παιδιά και πιστέψτε με τα νιώθω όλα παιδιά μου (και αυτα που έχω στις τάξεις και αυτά που έχω στο σπίτι). Καμαρώνω και δακρύζω όταν τα βλέπω να τα καταφέρνουν με τις εξετάσεις τους. Τα βλέπω στους δρόμους της πόλης μου και φουσκώνω απο υπερηφάνεια για τα παιδιά μου και λέω απο μέσα μου «δε μπορει κάτι θα πρόσθεσα κι εγώ».
    Δ) Εχω κι άλλα να γράψω αλλά έχω και την εντύπωση πως κανένας δεν θα ενδιαφερθεί
    Ευχαριστώ. Βλάχος Γεώργιος ΠΕ Ο9 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:06 | Ioanna P

    ASEP PANTOY MONO!!!
    Otan exeis mia xwra pou einai OLOI ptyxiouxoi kai 8eloun OLOI na mpoun sto dhmosio prepei na dineis tis idies eykaries se olous!!!
    Oute 24mhna, oute 30mhna oute stage!!! ELEOS

    Se poia xwra akribws ths EE mpainei o biologos/filologos klp sth taxh DHMOSIOU sxoleiou xwris kamia diadikasia epiloghs???Epeidh exei apla ena ptyxio sth Biologia h sth philologia???POU8ENA!!!

    Oxi sta moria pou kaneis den xerei apo pou hr8an! ASEP systhma eniaio gia OLOUS!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 00:00 | Νίκος

    Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι! Αυτό ακριβως είναι! Αντί να διορθώσουμε το σύστημα που υπάρχει,να το κάνουμε πιό σύγχρονο και αδιάβλητο,το γκρεμίζουμε και άντε πάλι απο την αρχή, για να βρούμε τη χρυση΄τομή!
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν! Μεταρρύθμιση για τη μεταρρύθμιση!
    Ο εκπαιδευτικός ειναι επιστημονας και όχι πειραματόζωο! Την κατάρτηση του τη δίνει το κράτος. Ας φροντίζει λοιπόν να καταρτίζει σωστούς εκπαιδευτικους και όχι να τους βάζει στη γραμμή έναρξης ενός μαραθώνιου στον οποίο θα κερδίζουν όσοι έχουν τις περισσότερες δυνάμεις, κυρίως οικονομικές!

    Ευχαριστώ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:57 | κωνσταντινα

    αγαπητη κυρια διαμαντοπουλου!
    ειμαι εκπαιδευτικος τεχνικης εκπαιδευσης,μια αναμεσα σε χιλιαδες!!βγαλατε ενα νομοσχεδιο προς διαβουλευση με πολλες ασαφειες.μεσα σ’αυτο το νομοσχεδιο δεν αναφερθηκατε το τι θα απογινει το 30ΜΗΝΟ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ και λοιπες κατηγοριες.το μονο ζητημα που ουσιαστικα θεσατε ειναι ο ασεπ και αν το εγκρινει η εκπαιδευτικη κοινοτητα!και σας απαντω λοιπον:Ο Χ Ι !δεν το εγκρινουμε και οχι γιατι ειμαστε εναντια στο να υπαρχει ενα αξιοκρατικο συστημα,αλλα γιατι και αυτο το συστημα που προτεινετε επι χρονια αποτελεσε μειζων θεμα για την αξιοκρατια του και την αξιοπιστια του!αν αποφασισει το ελληνικο κρατος να λειτουργησει με βαση την αξιοκρατια ας ξεκινησει πρωτα απο αλλους τομεις και ας αφησουν την εκπαιδευτικη κοινοτητα στην ησυχια της.ας σταματησουν επιτελους να περιγελουν και να χρησιμοποιουν τους εκπαιδευτικους σαν πιονια οι εκαστοτε κυβερνησεις και υπουργοι!ειναι ανθρωποι που πασχιζουν να κανουν ενα λειτουργημα,ειναι ανθρωποι που γυριζουν απο επαρχια σε επαρχια αφηνοντας πισω οικογενειες για να μαζεψουν ενα μοριο με την ελπιδα να γινουν μονιμοι ,η ελπιδα αυτη ομως χανεται καθως περνουν τα χρονια..προυπηρεσιες ετων εσεις μας λετε τωρα οτι πανε χαμενες?οτι σπαταλησαμε τοσα χρονια απο την ζωη μας για το τιποτα?
    ζηταμε την αμμεση απορροφηση των 30μηνιτων και των 24μηνιτων με ασεπ ειναι κατι που αποκτησαμε δικαιωματικα και με πολυ κοπο

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:51 | Κωνσταντίνος B.

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    Οι προτάσεις κατά τη γνώμη μου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Είναι πραγματικά επώδυνο αυτό που συμβαίνει με τις χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συγκεντρώσουν κάποια μόρια προϋπηρεσίας, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα στο διορισμό.
    Δυστυχώς όμως πρέπει επιτέλους να ειπωθεί καθαρά αυτό που όλοι γνωρίζουμε.
    Ή θα έχουμε τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα προσφέρει «μόρφωση» σε όσους το επιθυμούν και θα γνωρίζουμε ότι το πτυχίο δεν θα εξασφαλίζει και αντίστοιχη θέση εργασίας ή θα πρέπει οι θέσεις στα πανεπιστήμια να έχουν άμεση αντιστοιχία με τις θέσεις που απαιτούνται στην κοινωνία για το κάθε επάγγελμα.
    Εφόσον κάτι τέτοιο δε γίνεται και υπάρχει μεγάλη προσφορά εκπαιδευτικών είναι αναγκαίο η επιλογή να γίνεται με ένα ενιαίο σύστημα που δεν θα στηρίζεται σε κάποια επετηρίδα, αλλά σε μια διαδικασία (τύπου ΑΣΕΠ), που θα εξασφαλίζει για τη δημόσια εκπαίδευση τους καλύτερους εκπαιδευτικούς, κάτι που θα προσπαθούσε άλλωστε ο καθένας από μας αν έπρεπε να επιλέξει προσωπικό για τη δική του επιχείρηση ή εκπαιδευτικούς για τα δικά του παιδιά.
    Παράλληλα όμως θα πρέπει να καταργηθεί η ωρομισθία στους εκπαιδευτικούς και να εξασφαλισθούν οργανικές θέσεις εργασίας.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:50 | andrew

    1. Το 24μηνο να παραμείνει ως έχει (προϋποθέτει ΑΣΕΠ εξάλλου), αλλά να υπάρχει και το ενδεχόμενο διορισμού με μηδενικά μόρια σε περίπτωση, που παραμένουν θέσεις κενές (βλέπε Νότιο Αιγαίο.
    2. Να συνεχίσουν να συλλέγονται κανονικά μόρια αναπληρωτή / ωρομισθίου
    προκειμένου να υπάρχει κίνητρο για μετάβαση σε κάθε γωνιά της χώρας.
    Ο δε μισθός των ωρομισθίων να αναβαθμιστεί διότι είναι αδύνατο να αντεπεξέλθεις με 350€, αν τοποθετηθείς σε κάποιο νησί ή στην παραμεθόριο μακριά από το σπίτι σου.
    3. Η εντοπιότητα να λαμβάνεται υπόψη και να προσμετρούνται μόρια, εφόσον οι υποψήφιοι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι κατάγονται από την ανάλογη περιοχή.
    Για τους δε μόνιμους εφόσον επιθυμούν, να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στον τόπο καταγωγής τους με την υποχρέωση να παραμείνουν εκεί επί 7ετία (όπως ισχύει για τον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα).
    4. Αν τελικά ισχύσει η ιδέα περί υποχρεωτικής επιτυχίας στο ΑΣΕΠ για πρόσληψη αναπληρωτή / ωρομισθίου να ισχύσει για όλους τους κλάδους (πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια) και όλες τις ειδικότητες ανεξαρτήτως κοινωνικών κριτηρίων.
    5. Τα κοινωνικά κριτήρια να αποτελούν σημαντικό προβάδισμα στην απόσπαση / μετάθεση.
    6.Οι πολύτεκνοι-τρίτεκνοι να μην προσλαμβάνονται με βάση την ιδιότητα τους αυτή, αλλά να τους δίνονται περισσότερα οικονομικά κίνητρα.
    Η απόκτηση τέκνων είναι ντροπή να εξαρτάται από τον διορισμό στο Δημόσιο.
    Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται με μηδενικά μόρια, όπου θέλουν και μάλιστα να παίρνουν το ωράριο ενός ήδη μονίμου, που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα.
    Εφόσον υπηρετήσουν σε κάποια «κενή θέση» για ένα χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 10ετία), εντός του Νομού που επιθυμούν, να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε πάγιες θέσεις στην έδρα των Διευθύνσεων, εφόσον έχουν τα απαραίτητα προσόντα (π.χ όχι Φιλόλογος σε θέση Πληροφορικής ή Μαθηματικός σε θέση Θεολόγου)κι έτσι να μην υπάρχουν εκεί αποσπασμένοι καθηγητές.
    7. Αν τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για το ΑΣΕΠ τότε να πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για όλους τους κλάδους ετήσια – ίσες ευκαιρίες για όλους τους υποψήφιους.
    8. Η ΠΔΣ, εάν συνεχίσει να είναι από τον ενιαίο πίνακα ωρομισθίων.
    9. Να ισχύσει ολοήμερο Γυμνάσιο, ώστε και περισσότερες προσλήψεις να γίνουν και να απομακρυνθούν οι μαθητές από τα φροντιστήρια.
    10. Να ελέγχονται όλες οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ ακόμη και των ωρομισθίων.

    Εφόσον ισχύσει κάτι από το Προσχέδιο σας, πείτε μας, γιατί να μένουν καθηγητές αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε θέση ωρομισθίου, να φύγουν όλοι και να μείνουν άδεια τα σχολεία, εκτός κι αν παραδέχεστε πως είναι άτομα προς εκμετάλλευση.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:49 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ03

    Θα παραθέσω απλά μια πρόταση η οποία πιστεύω είναι η μόνη δίκαιη και πρακτικά εφαρμόσιμη.Είναι η θέση ενός αιρετού συναδέλφου η οποία εκφράζει το 99% της εκπαιδευτικής κοινότητας κα Υπουργέ:

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

    Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να τονίσει σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέρμα οι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση . Η κάνουλα κλείνει εδώ.

    Το μήνυμα αφορά τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους , αφορά τα παιδιά που είναι στα πανεπιστήμια και αυτά περιμένουν να πουν , αφορά τους είδη διορισμένους .

    Πιστεύω ότι η Υπουργός είναι ξεκάθαρη από τις δηλώσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, μόνο που υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια.

    Για ακόμη μία φορά ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και φτάσαμε ως εδώ. Υπάρχει συνδυασμός δηλώσεων και επιχειρηματολογίας από την κα.Υπουργό που εύκολα ηχούν στα αυτιά του κόσμου οι ευθύνες των εκπαιδευτικών.

    Και εξηγούμαι.

    Α) Πίνακες Αναπληρωτών και Ωρομισθίων στις δηλώσεις αφήνουμε να εννοηθεί ότι είναι και ολίγον ρουσφετολογικοί

    Β) Εκπαιδευτικοί που λουφάρουν στα γραφεία και δεν βρίσκονται στην τάξη .

    Γ) Εκπαιδευτικοί και χρησιμοποιούν ουσιαστικά την πολιτική ηγεσία για να πάρουν αποσπάσεις και όχι το αντίστροφο

    Δ) Εκπαιδευτικοί που δεν επιθυμούν την αξιολόγηση και επαναφέρουμε την δόκιμη θητεία .

    Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια ; Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πάσχει από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς . Από εκεί ξεκινάμε και φυσικά από τους πιο αδύναμους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους .

    Γιατί κόβει τους διορισμούς ;

    -Από την καθιέρωση της προϋπηρεσίας μέχρι σήμερα η μόνη πίεση στο Υπουργείο για διορισμούς υπήρχε από τους πίνακες . Η συσσώρευση χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων με μεγάλες προϋπηρεσίες ήταν αυτό που ουσιαστικά πίεζε το Υπουργείο για διορισμούς . Δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς ότι ο ΑΣΕΠ προκήρυξε πχ 70 θέσεις γυμναστών για διορισμό για μια διετία . Ασχολούνταν όμως με το γεγονός ότι στους πίνακες οι γυμναστές είναι μερικές χιλιάδες και αναμένουν διορισμό. Το ίδιο σε όλες τις ειδικότητες .

    – Γιατί καταργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ η επετηρίδα το 1997 και έγινε η πρώτη προσπάθεια να καθιερωθεί μόνο ΑΣΕΠ ; Η επιχειρηματολογία ήταν ότι <>. Δώδεκα χρόνια μετά δεν μπορεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί το ίδιο επιχείρημα γιατί απέτυχε στην ουσία και στην πράξη. Στην πραγματικότητα ήταν το γεγονός ότι η συσσώρευση χιλιάδων στην επετηρίδα πίεζε για διορισμούς . Δεν μπόρεσε όμως να εφαρμοστεί τότε γιατί υπήρχαν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργαζόταν στις εσχατιές της Ελλάδας και ήταν πολύ. Η εκμετάλλευση και η ομηρία των εκπαιδευτικών καθώς και η συσπείρωσή τους πίεσε το Υπουργείο να αποδεχθεί την Προϋπηρεσία. Ουσιαστικά σήμερα με την κατάργηση των πινάκων προϋπηρεσίας δείχνει ότι αυτή ήταν η πραγματική ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ που επικαλείται η Υπουργός . Σήμερα με την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στον ΑΣΕΠ είναι ουσιαστικά και κατάργησή της. Σίγουρα δεν είναι μεταβατική περίοδος αλλά προσδιορίζει το τέλος της το 2010 -2011.

    Ας πάμε όμως στο σύστημα πρόσληψης στην ουσία.

    Το Μάιο του 1999 που ψηφίστηκε το 16μηνο ήταν μια τομή στο σύστημα διορισμών της χώρας . Ξεκίνησε ουσιαστικά ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. ΑΣΕΠ και ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

    Οι πολιτικές ηγεσίες όμως του Υπουργείου όλα αυτά τα χρόνια απέφυγαν επιμελώς να το καθιερώσουν νομοθετικά και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε ρυθμίσεις . Ρύθμιση 16μηνου ο κ. Ευθυμίου, ρύθμιση 30μηνου η κ. Γιαννάκου , ρύθμιση 24μηνου με ΑΣΕΠ ο κ. Στυλιανίδης . Οι ρυθμίσεις αυτές ανακούφιζαν τους πίνακες , ουσιαστικά την αναμονή των αναπληρωτών αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθιέρωναν θεσμοθετημένα διπλό σύστημα διορισμών. Ο κάθε Υπουργός μπορούσε κατά το δοκούν να διαχειριστεί τους διορισμούς.

    Επίσης ξεκίνησε μια προσπάθεια κατάρρευσης του Διπλού Συστήματος Διορισμών με την σύνταξη των Πινάκων Αναπληρωτών και Ωρομισθίων .

    Στην αρχή οι πίνακες συντάχθηκαν με βάση μόνο την προϋπηρεσία και αυτό ήταν το σωστό .Από το 2002 με τον ν.3027 με Υπουργό κ. Ευθυμίου άρχισαν να προσμετρούνται και τα μόρια από ΑΣΕΠ στη σύνταξη των πινάκων . Το 2004 με την ψήφιση του 30μηνου ξεκίνησαν να προσμετρούνται και τα μόρια του προηγούμενου ΑΣΕΠ με Υπουργό την κ. Γιαννάκου. Αυτό δημιούργησε μια <> κατάσταση δημιουργίας πινάκων προϋπηρεσίας και μορίων . Δημιούργησε την παγκόσμια πρωτοτυπία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ να υπάρχουν επιτυχόντες και μάλιστα να μοριοδοτούνται και οι επιτυχόντες του προηγούμενου.

    Ουσιαστικά όμως με όλα αυτά έφευγαν από την ουσία του διπλού συστήματος και σιγά-σιγά αλλά σταθερά οδηγούνταν στην απαξίωσή του.

    Οι ρυθμίσεις 16μηνου,30μηνου,24μηνου ανακούφισαν τους χιλιάδες Αναπληρωτές και Ωρομίσθιους από τα πολλά χρόνια αναμονής αλλά δεν έδωσαν οριστική λύση στο πρόβλημα.

    Οι πίνακες με προϋπηρεσία , προϋπηρεσία και ΑΣΕΠ κλπ έδωσαν τη δυνατότητα στο Υπουργείο να χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για να κρατάει σε ομηρία χιλιάδες νέων εκπαιδευτικών και να τους χρησιμοποιεί με συμβάσεις 2 και 4 ωρών .

    Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί υπήρχε η πολιτική εμμονή να μην δοθεί οριστικά λύση στο πρόβλημα . Ο σκοπός ήταν με το τέλος της μεταβατικής περιόδου να υπάρχει μόνο ΑΣΕΠ. Έγινε όμως ένα μεγάλο σφάλμα . Όπως και τότε έτσι και τώρα δεν υπολογίζουν ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συσσώρευαν στους πίνακες εσκεμμένα όλα αυτά τα χρόνια θα αντιδράσουν . Θα αντιδράσουν διότι έχουν δίκιο. Ακόμη και φέτος που εξαγγέλθηκαν τα μέτρα αυτά υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται όχι για τα χρήματα ( 300 ευρώ το μήνα) αλλά για την προϋπηρεσία και μάλιστα έχοντας επιτύχει στον ΑΣΕΠ και δύο και τρείς φορές.

    ΠΡΟΤΑΣΗ .

    ΔΙΠΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ.

    ΑΣΕΠ και ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ .

    ΑΣΕΠ μόνο διοριστέοι . Να εγκαταλειφθεί η παγκόσμια πρωτοτυπία των επιτυχόντων . Ένας ΑΣΕΠ που να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής του γιατί δεν μπορείς να εξετάζεις πτυχιούχους στο γνωστικό αντικείμενο . Το πρόβλημα είναι στην παιδαγωγική επάρκεια και εκεί δεν λύνεται με διαγωνισμούς . Λύνεται στα πανεπιστήμια και με την ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

    ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ μόνο με προϋπηρεσία από όπου θα γίνονται διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών και όχι βέβαια ωρομισθίων που πρέπει να καταργηθούν .

    Το 50/50 είναι η πιο σωστή αναλογία στους διορισμούς .

    Υπάρχει βέβαια και μία λεπτομέρεια που δεν ξέρω για κάποιο λόγο διαφεύγει από όλους σήμερα . Είναι η οδηγία 70/99 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκάθαρα ορίζει ότι πέραν των δύο συμβάσεων καταχρηστικά δεν μονιμοποιείται ο υπάλληλος. Με οδηγό την οδηγία αυτή έγιναν δικαστήρια , βγήκαν προεδρικά διατάγματα που μονιμοποίησαν εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο τομέα , όχι όσο θα έπρεπε βέβαια γιατί στην Ελλάδα οι νόμοι κόβονται και ράβονται στα μέτρα μας .

    Δεν ξέρω για πιο λόγο δεν γίνεται κουβέντα για αυτή την οδηγία που τουλάχιστον για μια πενταετία απασχολούσε το σύνολο της χώρας . Εργαζόμενους , Δικαστήρια , Πολιτική εξουσία. Αντίθετα μάλιστα γίνεται πολύ κουβέντα για άλλες οδηγίες τις ΕΕ όταν συμφέρουν οι πολιτικές που αντιπροσωπεύουν αυτές οι οδηγίες . Στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι ξεχνάμε εύκολα αλλά δεν είναι μόνο αυτό . Η πολιτική εξουσία σήμερα οδηγεί στην απασχόληση και όχι στην εργασία με πιο έντονα βήματα από τότε.

    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι νομοθεσίες δεν υπάρχουν ούτε ότι οι εργαζόμενοι θα πάψουν να διεκδικούν . Συνεπώς στους πίνακες με την προϋπηρεσία θα πρέπει να μπει η δικλείδα ασφαλείας των δύο συμβάσεων ( 18 μήνες για την εκπαίδευση γιατί δεν υπάρχουν συμβάσεις 12μηνες ) . Έτσι όποιος συμπληρώνει το 18μηνο με καθαρή προϋπηρεσία θα διορίζεται για να μην αυθαιρετεί η εργοδοσία .

    Το σύστημα που επικαλείται η Υπουργός μόνο ΑΣΕΠ ,θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που το εκπαιδευτικό σύστημα δεν απαιτούσε την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων ( που σε καμία περίπτωση δεν θα καταργήσει) λειτουργούσε μόνο με μόνιμο προσωπικό και μόνο αν δεν είχε αποδειχθεί στην πράξη ότι ο ΑΣΕΠ δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού τουλάχιστον με τον τρόπο που διεξάγεται.

    Χρόνια τώρα υπάρχουν σχεδιασμοί για ολοήμερο γυμνάσιο , λύκειο . Ορίστε λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό να απορροφηθούν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με μόνιμους διορισμούς . Αλλά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι στο ολοήμερο δημοτικό εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν δάσκαλοι διορισμένοι και όλες οι ειδικότητες είναι ωρομίσθιοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει αν λειτουργήσουν τα ολοήμερα γυμνάσια και λύκεια.

    Γενναίες πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται . Όχι για τη διαχείριση της μιζέριας αλλά στην κατεύθυνση της πραγματικής δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης .

    Γενναίες πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται για να απαγκιστρωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί και να αφήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα να αναπνεύσει.
    Δημόσια εκπαίδευση και όχι κυβερνητική εκπαίδευση .

    Γενναίες πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται για να αναγνωρίσουν λάθη του παρελθόντος που δυστυχώς εμφανίζονται να χρησιμοποιούν ακόμα προσπαθώντας να λύσουν προβλήματα με όρους επικοινωνιακούς αντί ουσιαστικούς , διαλόγου.

    Η πολιτική τακτική των δηλώσεων στον τύπο για να μετρήσω αντιδράσεις και να επηρεάσω με το μέρος μου την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσβάλουν συνειδήσεις και ένα κλάδο ολόκληρο που αυτά που ζητούσε παρά πέντε , διαφάνεια, αποσπάσεις κλπ τα ζητάω και πέντε είναι τακτική περασμένων δεκαετιών και έχει αποδειχθεί ότι δεν λύνει προβλήματα αλλά αντιθέτως δημιουργεί πολύ περισσότερα.

    Οφείλει η πολιτεία να αποκαταστήσει τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους τουλάχιστον μέχρι την εξάντληση των πινάκων με προϋπηρεσία .

    Για την εκπαιδευτική προοπτική –κοινωνικό δίκτυο εκπαίδευσης

    Μάρκου Λάζαρος
    Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ
    Μέλος ΔΣ ΠΕΑ 1997-2004

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:38 | Στάμου Ζωή

    Αγαπητή κ. Υπουργέ,
    κατ’ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου, για την προσπάθεια αυτή που γίνεται μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας και τελμάτωσης στην κοινωνική πολιτική και εκπαιδευτική ζωή του τόπου μας.
    Είναι αδήριτη ανάγκη να ξεκινήσει κάποια στιγμή μια ουσιαστική προσπάθεια, αναδιοργάνωσης και αναμόρφωσης, ολικής και συστημικής με νόημα όραμα και εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό, που καλείται να εκπληρώσει τους εκπαιδευτικούς σκοπούς στην χώρα μας και να διαχειριστεί το ύψιστο λειτούργημα της διαπαιδαγώγισης και της εκπαίδευσης της επλίδας μας, των παιδιών μας.
    Δεν είμαι αρμόδια να μιλήσω για ειδικά εκπαιδευτικά θέματα,αυτό το αφήνω στους ειδικούς, αλλά νομίζω πως σαν μητέρα δύο υπέροχων παιδιών μπορώ να μιλήσω για τον δικό μας ρόλο στην υπόθεση της εκπαίδευσης.
    Έχοντας μια καλή σχέση με την εκπαίδευση και έχοντας αγαπήσει το σχολείο και την προσφορά του στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μου , καθώς επίσης και έχοντας λάβει αρκετές φορές μέρος σε εξετάσεις, νομίζω πως μπορώ να κρίνω την κατάσταση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
    Ξεκινώντας από το γεγονός ότι σε κάθε τάξη υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η δουλειά που γίνεται δεν είναι η ιδανική για την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο της γνώσης.
    Ακόμη με αφορμή το γεγονός ότι καθημερινά τα παιδιά μας είναι αναγκασμένα να κουβαλούν μια τσάντα γεμάτη βιβλία,βλέπω ότι χάνεται το νόημα χωρίς να γίνεται ποιοτική αλλά ποσοτική αντιμετώπιση του εκπαιδευτικού αντικειμένου.
    Λείπει από τα παιδιά μας το νήμα και η ουσία της εκπαίδευσης.
    Τα σχολεία έχουν καταντήσει να είναι απλώς δεξαμενή αλίευσης υποψηφίων πελατων των φροντιστηρίων και οι γονείς απλοί θεατές και καλοπληρωτές μιας δωρεάν στα χαρτιά δημόσιας παιδείας.
    Νομίζω ότι προέχει πρώτα να εξετάσουμε τι είδους παιδεία χρειαζόμαστε, να χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες και το υπάρχον δυναμικό που διαθέτουμε και τέλος με ορθολογική συστημική και ουσιώδη αντιμετώπιση του ζητήματος της παιδείας να γίνονται βήματα ουσιαστικά σταθερά προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης αυτής.
    Τέλος θα ήθελα να αναφέρω και το γεγονός της συχνής έγκαιρης και εξειδικευμένης αξιολόγησης των μαθητών, έτσι ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών στους μαθητές και να αποφεύγεται έτσι το γεγονός της άρνησης των παιδιών για το σχολείο.
    Μετά τιμής
    μια μητέρα.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:28 | Βαγγέλης Τσούρμας

    Το μόνο που καταφέρνετε κα Υπουργε ειναι,αντιθετα με τις εξαγγελιες σας,να διορισετε μονιμους τους εχοντες προυπηρεσια απο βυσμα (βλεπε ΠΔΣ,ΟΑΕΔ κτλ)φετος και να αφησετε απ’εξω οσους εφτασαν στην πηγη μεσω εξετασεων και αναπληρωσης και νερο δε θα πιουν.
    Σας το ειπαν κι αλλοι:εσεις θα φυγετε,εμεις παραμενουμε εκπαιδευτικοι αλλα τα χρονια μας περνουν κι οι ευκαιριες λιγοστευουν. Διορθωστε τα αδικα και αφηστε τα υπολοιπα ως εχουν.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:26 | nick

    Ό,σο και να φωνάζουμε συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, πάντα αυτές οι κοροίδίες θα γίνονται στην Ελλάδα. Άμα βγει η ΝΔ μετά από μερικά χρόνια θα καταργήσει το υπάρχον σύστημα, θα φέρει άλλο, όσοι θα κάνουμε ένα προγραμματισμό της ζωής μας και της δουλειάς με βάση τους νόμους του ΠΑΣΟΚ θα μείνουμε πάλι μακάκες κ.λ.π. Πρέπει να καθιερωθεί ένας καινούργιος νόμος που να λέει ότι: Οι νόμοι που θέτει μια κυβέρνηση προς διαβούλευση να έχουν αναγγγελθεί στον λαό προεκλογικώς. Άμα δεν υπάρχει αυτή η δέσμευση, τότε, έχει το δικαίωμα ο κάθε πολιτικός να μας εξαπατάει πλήρως.
    Μόνο έτσι θα αποφασίζει ο κόσμος για τις τύχες του και δεν θα δίνουμε το δικαίωμα στον κάθε καρεκλοκένταυρο να παίζει μαζί μας.
    Θέλετε κα Διαμαντοπούλου να καταργήσετε τον πίνακα; Με γεια σας με χαρά σας. Ίσως είναι πιο αξιοκρατικός ο ΑΣΕΠ. Αλλά ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ πριν γίνετε κυβέρνηση!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 23:18 | Δάνος

    Πραγματικά τελικά αισθάνομαι πως ο πυρήνας του προβλήματος στη δημόσια εκπαίδευση είναι οι καθεστωτικές νοοτροπίες που έχουν αναπτύξει αρκετοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ οι οποίοι και πιο εύκολη πρόσβαση είχαν στο διορισμό και ουσιαστικά δεν αποδέχονται κάθε συζήτηση για αξιολόγηση τους αφού δεν έχουν αφουγκραστεί έννοιες όπως αξιολόγηση, διαπολιτισμικότητα, δια βίου μάθηση και επιδεικνύουν μια τάση αρνητισμού σε όλα. Ταυτόχρονα πολλοί από αυτούς έχουν κάνει τα σχολεία μικρά φέουδα μετά από μια πολύχρονη παραμονή τους σε αυτά.
    Αντίθετα, οι ‘σχετικα’ νεότεροι (και πολύ πιθανό αδιόριστοι) και έχουν γνώση των νέων τρόπων διδασκαλίας, και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και μεγάλη δίψα για να προσφέρουν.
    Θα πρότεινα η αξιολόγηση να αρχίσει από αυτούς που έχουν γεμίσει το λεωφορείο της δημόσιας εκπαίδευσης τους ‘πατρικίους’ της εκπαίδευσης και όχι από την καταδίκη των ‘πληβείων’ (αναπληρωτών και ωρομισθίων)που τόσα επιτελούν κοινωνικό έργο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όσες αδικίες και αν έχουν γίνει στους πίνακες πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ναί στον ΑΣΕΠ σε βάθος χρόνου αλλά δεν είναι εκεί το μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας εκαίδευσης.
    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ