1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 23:08 | giannis

    στο εξής η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας…

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 23:06 | Παρασκευοπούλου Ν.

    Επιτέλους ένα ενιαίο συστημα διορισμού για όλους.Αυτό ειναι μόνο ο ΑΣΕΠ.Τέλος στα παράθυρα,τα βύσματα,τους πολλούς πίνακες.Η προυπηρεσία θα μοριοδοτηθεί,ας σταματήσουν κάποιοι να κλαίγονται.
    Απαιτειται λογική προσμέτρηση της προυπηρεσίας για να μην αδικηθουν ξανά όσοι δεν είχαν τόσα χρόνια τον κατάλληλο άνθρωπο.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 23:00 | Maria P

    Κυρία Υπουργέ,
    ΑΣΕΠ παντού και μόνο. Να είστε σίγουροι οτι οι περισσοτεροι εκπαιδευτικοί αυτό θέλουν, άλλο αν δουλεύουν ατελείωτες ώρες και δεν έχουν χρόνο όπως οι αναπληρωτές να μπαινουν συνεχώς εδώ και να γράφουν comments!!!

    Έλεος και εμείς ψυχή έχουμε. Ισονομία. Ο εκπαιδευτικός που δεν β΄ρηκε προυπηρεσία στο δημόσιο αλλά δουλεύει σα σκυλί στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι πολίτης Γ κατηγορίας. Γιατί ο αναπληρωτής να παίρνει ένα μόριο το μήνα???Τι κάνει τόσο πια ξεχωριστή τη προσφορά του και εκτός από τα 1100 ευρώ που σε φροντιστηριο δεν 8α τα έβλεπε ποτέ να πρέπει ντε και καλά να διοριστεί???

    Ποιά είναι η διαφορά από τα stage δηλαδή??? Και των δύο οι προυπηρεσίες μετράνε διπλα και τρίδιπλα χωρίς κανένα εμφανή λόγο!!! Όποιος θέλει να μπει στο δημόσιο να διαβασει. Ούε 24μηνα, ουτε 30μηνα. Οι πρώτοι στη βα8μολογία να διορίζονται.

    Και εμείς οικογένιες και δάνεια έχουμε αλλά δεν είδα κανένα να καίγεται, ούτε τα κανάλια ούτε στους συνδικαλιστές, ούτε τους συναδέλφους, οι οποιοι θέλουν να διατηρη8ούν οι πίνακες και να αρχίσει το σύστημα του ΑΣΕΠ όταν 8α έχουν εξαντληθεί(να βολευτούν αυτοί και όλοιο οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους δηλαδη), πράγμα αδύνατον έτσι κι αλλιώς γιατί είναι τόσο πολλοί που ούτε τα παιδιά μας δεν 8α πάρουν σειρά ποτέ!!!

    ΑΣΕΠ ΜΟΝΟ και ΠΑΝΤΟΥ. Και το οτι οι υπόλοιποι δεν κάνουν τοση φασαρία δεν παέι να πει οτι δεν τους νοιάζει, πάει να πει οτι πραγματικά τους φαίνεται τρελό στην Ελλάδα να επικρατίσει αξιοκρατία και να καργη8ούν όλα τα πράθυρα!!!Και είναι και συνι8ισμένοι , έτσι κι αλλιώς στον ιδιωτικό τομέα, δεν αλλάζει κανένας νόμος, δεν μας προστατευε ποτέ και τίποτα. Η δουλεευεις ή έξω!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:51 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κυρία Υπουργέ,

    Η προϋπηρεσία δεν πρέπει να υποκαθιστά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Από την άλλη, δε μπορεί να καταργηθεί (εκτόs και αν σκοπεύετε να καλύπτετε όλεs τιs ανάγκεs σε εκπαιδευτικό δυναμικό μόνο με διορισμούs, κάτι που ευχόμαστε όλοι). Στα πλαίσια αυτά προτείνω :

    – οι διορισμοί καθώs και οι προσλήψειs αναπληρωτών και ωρομισθίων (και ΠΔΣ) να γίνονται από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ
    – τα μόρια προϋπηρεσίαs να μη χάνονται αλλά να ενεργοποιούνται(εφόσον προέρχονται από επιτυχία σε ΑΣΕΠ) σε ενδεχόμενη επιτυχία ΑΣΕΠ
    – η πριμοδότηση σε όσουs προσλαμβάνονται αναπληρωτέs και ωρομίσθιοι να είναι τέτοια, ώστε να τουs δίνει ένα σαφέs προβάδισμα σε επόμενο διαγωνισμό, εφόσον όμωs είναι και πάλι επιτυχόντεs

    Έτσι, ο διαγωνισμόs θα γίνεται επί ίσοιs όροιs για όλουs, ενώ θα παρέχετε και ένα σοβαρό κίνητρο στουs επιτυχόντεs του εκάστοτε διαγωνισμού, για να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τουs ωs αναπληρωτέs και ωρομίσθιοι.

    Φυσικά, απαραίτητη είναι και η λήψη μέτρων για την καλύτερη διεξαγωγή του διαγωνισμού (έγκαιρη ανακοίνωση καθώs και σαφήs προσδιορισμόs τηs ύληs, αντικειμενικότητα).

    Ευχαριστώ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:46 | jimk

    Ο άκρατος λαϊκισμός της ΝΔ έκανε τη πολυτεκνία μοναδικό προσόν διορισμού!!!
    Έτσι πήραν θάρρος και οι τρίτεκνοι και μπήκαν στο χώρο των διεκδικήσεων ! Έκαναν σύλλογο και διεκδικούν και αυτοί ! Υπογράφουν μάλιστα με το όνομα τους , την ειδικότητα τους και δίπλα ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ.!! Οπως λέμε ΜΑΣΤΕΡ , ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ !!! Η απόλυτη ξεφτίλα! Άνθρωποι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αυτοπροσδιορίζονται με το αριθμό των παιδιών. Να κάνουμε και εμείς οι Δύτεκνοι ένα σύλλογο και να μπούμε και εμείς στο γελοίο γαιτανάκι των διεκδικήσεων. Ένας τρίτεκνος με διδακτορικό και βαθμό πτυχίου άριστα πρέπει να δώσει εξετάσεις , ενας τετρατεκνος με πτυχίο καλώς δεν πρέπει. Δηλαδή ένα παιδί αντιστοιχεί σε υπέρτατη μαθησιακή διάκριση!!! Κα Διαμαντοπούλου βάλτε τέλος σε αυτή τη παράλογη ρύθμιση της ΝΔ .

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:40 | golois apostolos

    1)ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ(ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ)ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ
    ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΠΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ
    ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΕΝΟΥ.
    2)ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ (ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΠΑΙΔΙΑ..)ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ
    ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    3)3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ(ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ
    ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΩΝΙΣΤΙΚΟ)ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
    4)ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:27 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Τ.

    Κυρία υπουργέ καλησπέρα

    Διαβάζω εδώ και ημέρες σχεδόν όλα τα σχόλια των συναδέλφων μου και όλοι στισ γενικέσ γραμμέσ συμφωνούμε.
    δεν θέλω να αναλωθώ λέγοντας και εγώ τα ίδια και προτείνοντας τα ιδία πράγματα-εξάλλου τισ γενικές θέσεις και των αναπληρωτών και των ωρομισθίων εκπαιδευτικών σας τις έχει παρουσιάζει η ΟΛΜΕ-εγώ θα ήθελα να σταθώ στην γενικότητα με την οποία προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

    πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν πάνω από 15 ειδικότητες – όπου η κάθε ειδικότητα προσπαθεί να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες-δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχει ένας νόμοσ και μία ρύθμιση για όλες τισ ειδικότητες;

    προτείνω οι ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος και αντιμετωπίζονται ειδικά και όχι γενικά. δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε 24 + ΑΣΕΠ για όλεσ τις ειδικότες, γιατί υπάρχουν και κάποιες ειδικότητεσ οι οποίες, λόγω της φύσης τους- ποτέ δεν είχαν άτομα με 24μήνες προυποπηρεσία και φυσικά ο λόγος που δεν είχαν δεν ειναι γιατί διορίστηκαν όλοι αλλά γιατί κάθε χρόνο το υπουργείο προσλαμβάνει 3-4 άτομα οπότε λογικό είναι να μην μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 24μηνο. σ’αυτές τις περιπτώσεις θεσπίστε το 16μηνο και φυσικα την επιτυχία στο ΑΣΕΠ.΄(περιπτώσεις τέτοιων ειδικοτήτων είναι οι ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΠΕ10, ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕ15 κλπ)
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:25 | ΤΑΣΟΣ Π.

    ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΧΟΛΩΝ!!ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ,ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ή ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;
    ΕΝΑΣ ΠΕ09

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:19 | Φωτεινή

    Αξιότιμη κα Διαμαντοπούλου
    Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μας δίνεται η δυνατότητα να εκφέρουμε τη γνώμη μας για τόσο σοβαρά ζητήματα.
    Είμαι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής,δέκα(10)χρόνια στην ωρομισθία και στο ολοήμερο, ένα θεσμό που στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή.Έίμαι στον πίνακα των τριάντα(30)μηνών.Προσαρμόσαμε τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο για να συγκεντρώνουμε μόρια γυρίζοντας όλη την Ελλάδα.Έχουμε υπηρετήσει σε 2-3 σχολεία ταυτοχρόνως. Η μεταβατική περίοδος πρέπει να απορροφήσει των πίνακα αυτό,να διατηρηθεί το 60%-40%από τους πίνακες και στη συνέχεια να ισχύσει η διαδίκασία μέσω ΑΣΕΠ και προσμέτρηση των μορίων προϋπηρεσίας.Είμαστε στην πρώτη γραμμή στο χώρο της εκπαίδευσης και πλέον είναι απαξιωτικό να είμαστε ωρομίσθιοι και να στηρίζουμε ένα ολόκληρο σύστημα.Ούτε ένας γραπτός διαγωνισμός είναι πανάκια και μας κρίνει ως άξιους και ικανούς για εκπαιδεύτικούς.Είμαι μητέρα και έχω διπλό ρόλο,ως μητέρα έχω λάβει μεγάλη αξίωση και ως εκπαιδευτικός τη μεγαλύτερη απαξίωση.Θέλω να πιστεύω ότιθα υπάρξει θετική έκβαση του ζητήματος διότι αναφερόμαστε στα παιδία που είναι το μέλλον του τόπου μας.Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!!!!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | Τάσος Σκουρκέας

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    Θα ήθελα να σας καταθέσω μερικές σκέψεις μου για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών.
    – Το 1998, όταν μπήκα στο τμήμα μαθηματικών είχα την έννοια ότι μάλλον ποτέ δε θα διοριστώ, θα κάνω ιδιαίτερα και φροντιστήρια και έχει ο Θεός και βεβαίως πότε (… ποτέ) θα με καλούσαν από την επετηρίδα. Δύο χρόνια μετά, ανακοινώνεται η πρόσληψη καθηγητών μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, οπότε σχεδόν όλοι οι τότε τελειόφοιτοι φοιτητές ανακουφίστηκαν διότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα διορισμού σε δημόσιο σχολείο και μάλιστα από μια δημιουργική ηλικία. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που ίσως αγνοείται σε πολλά μηνύματα.
    – Ο γραπτός λοιπόν, αδιάβλητος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ εφαρμόστηκε με προοπτική κάποτε το 100% των προσλήψεων να γίνεται από εκεί, κάι που δεν έγινε μεχρι τώρα και δεν ξέρω εάν θα γίνει ποτέ…
    -Αποφασίστηκε, λοιπόν, το 60% (από ΑΣΕΠ) και το 40% (εν.πιν.αναπλ.).Από τότε ξεκίνησε ο πόλεμος κατά του γραπτου διαγωνισμού, κυρίως από συνδικαλιστές που «ενδιαφέρονται για της αναβάθμιση της παιδείας». Άρχισαν, λοπόν να ξεφύτρώνουν οι 30-μηνίτες ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 40% (όπως γράφει η σχετική εγκύκλιος) και μετά οι 24-μηνίτες, επίσης ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 40% και αν δε γινόταν αυτή η πρόταση για αλλαγή του τρόπου προσληψεων θα είχαν ξεφυτρώσει και άλλες κατηγορίες … Και αναρωτιέμαι, γιατί να υπάρχει το 40% ή γιατι να υπάρχουν οι υπόλοιπες κατηγορίες. Όλα ανήκουν κάτω από την ίδια ομπρέλα που ονομάζεται «ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ».
    -Προτείνω όλο το προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης να προσλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο και θεωρώ ότι ο γραπτόςμδιαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι ο πιο ενδεδειγμένος και αμετάβλητος.
    -Να μοριοδοτείται η προυπηρεσία από αναπληρωτές (και για δυσπρόσιτες περιοχές να δίνεται ακόμη μεγαλύτερη μοριοδότηση), ο βαθμός πτυχίου, η χρονική διάρκεια κτήσης του πτυχίου, το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό.
    -Να καταργηθεί άμεσα η ωρομισθία.-μόνο αναπληρωτές
    -Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ψυχολογικές εξετάσεις για να ξέρουμε όλοι και ως γονείς ποιοι άνθρωποι μπαίνουν στην τάξη. Παράδοξο: αποκλείεται από το διορισμό κάποιος που δεν έχει υπηρετήσει ή δεν έχει νόμιμα απαλλαγεί (αυτό βέβαια έχει να κάνει με την υποχρεωτική στράτευση) αλλά μπορεί να διοριστεί κάποιος που απαλλάχτηκε για ψυχολογικά – ψυχιατρικά προβλήματα σοβαρά).
    – Για τριτέκνους – πολυτέκνους θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα αλλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να καταστρατηγούνται διακαιώματα και κατακτήσεις άλλων συναδελφων. Ξέρετε κ.υπουργέ, ότι έχουν οξυνθεί οι σχεσεις συναδέλφων με τουες πολύτεκνους συναδέλφους;. Θεωρώ, ότι πρέπει να καταργηθεί ο άμεσος διορισμός των πολύτεκνων με την εγκύκλιο που βγαίνει συνήθως το καλοκαίρι.
    – Θα πρέπει να αποφασισουμε και ως εκπαιδετικοί σε τι σχολείο θέλουμε να είμαστε πχ σε γενικά γυμνάσια-λύκεια, σε επαγγελματικά σε σχολεία ειδικής άγωγης; Δεν είναι δυνατό ένας εκπαιδευτικός πχ ΠΕ02,ΠΕ03 ή άλλης κοινής ειδικότητας τη μια χρονιά να βρίσκεται σε σχολείο γενικό, μετά να πηγαίνει σε σχολείο ειδικής αγωγής (για όποιους λόγους) και μετά από δύο χρόνια επιστροφή στο γενικό σχολείο.
    ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.Οι εκεπαιδευτικοί αυτοί πρέπει να είναι καταρτισμένοι σε έματα ειδικής αγωγής. Απορώ γιατί δε μπορούν να προσληφθούν σε τέτοια σχολεία και απόφοιτοι τμημάτων ειδικής αγωγής που υπάρχουν στη χώρα μας. Για ποιο λόγο ιδρύθηκαν;
    Δε μπορούν να πηγαίνουν εκεί μη-εξειδικευμένοι καθηγητές επειδή έχουν τα μόρια ή ανοιξε η οργανική (αν υπήρχε) και είναι κοντά στο σπίτι του.
    Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει όριο ηλικίας για το διορισμό. Δε μπορεί κάποιος να έργάζεται 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (ακόμη και σε μη συναφές επάγγελμα) και στα 55 του, του έρχεται η ιδέα να δώσει εξετάσεις και να μπει στο σχολείο να διδάξει. Να κάνει τι ; όσοι θέλουν να «μπουν» στην εκπαίδευση, πρέπει να το θέλουν, να ΑΓΑΠΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Νομίζω ότι αυτό ξεινάει άπό την ηλικία των 25 και δεν το θυμάταιμ κανείς στα 45,50, 55 και….

    –Κλείνοντας, είναι σαφές ότι, αναγκαστικά, έτσι όπως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μεταβατικό στάδιο για τους συναδέλφους από τους πίνακες προυπηρεσίας.

    Μερικές σκέψεις ήταν που ηθελα να τις εκφράσω κάποια στιγμή δημόσια

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    Τάσος Σκουρκεάς
    ΠΕ03, ΔΙΟΡΙΣΜ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:14 | ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΙΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ17.
    Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
    ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ (4 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2010.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΕΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ;
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ .
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ; ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ; ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΣΤΕ ΣΕ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:04 | Wiz

    Ξεκινώ με ένα σχόλιο: Όσα posts έχουν αρνητική βαθμολογία αναφέρονται σε υποστήριξη των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, όσα έχουν θετική βαθμολογία μιλούν για διατήρηση του υπάρχοντος πλαισίου προσλήψεων.(Πραγματικά ουσιαστική η διαβούλευση….)

    Ερώτηση 1η: Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όλοι όσοι έχουν προϋπηρεσία αλλά δεν έχουν πετύχει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Ας θυμίσω σε πολλούς απο αυτούς πως βρέθηκαν ξαφνικά σε «πίνακες» αφού το 1998 καταργήθηκε η επετηρίδα. Όλοι αυτοί που περίμεναν τον διορισμό ατέλειωτα χρόνια δεν είχαν κάνει προγραμματισμό και δεν χρειαζόταν κοινωνική αλληλεγύη; Γιατί δεν τους στήριξαν όλους αυτούς που δικαιωματικά έπρεπε να διοριστούν απέχοντας απο τους πίνακες ώστε να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη; Γιατί τώρα ζητάνε να τους αναγνωρίσουμε πως έχουν δικαιώματα; Μήπως κατηγορούν για το ίδιο πράγμα όσους επιθυμούν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με αυτό για το οποίο τους κατηγορούσαν τότε όσοι αδικήθηκαν απο την κατάργηση της επετηρίδας;

    Ερώτηση 2η:Σχετικά με τους διορισμούς πολυτέκνων-τριτέκνων.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ:. Αν πρέπει να μοριοδοτηθεί ο πολύτεκνος-τρίτεκνος λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, δεν θα ήταν δίκαιο να πριμοδοτηθεί και ο άγαμος ή ο έγγαμος χωρίς παιδιά που δεν τολμά να παντρευτεί ή να τεκνοποιήσει επειδή ετεροαπασχολείται και βγάζει ελάχιστα ή τρέχει ωρομίσθιος και αναπληρωτής στα 4 σημεία του ορίζοντα και δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό του, πολύ περισσότερο οικογένεια; Με αυτό τον τρόπο θα βοηθούσαμε πολύ περισσότερο την χώρα.

    Ερώτηση 3η: Γιατί σώνει και καλά όσοι έχουν μόρια προϋπηρεσίας είναι καλύτεροι εκπαιδευτικοί; Λόγω εμπειρίας; Ας μου πει κάποιος τότε γιατί σε όλους αυτούς τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ δεν έδωσε κανείς την ευκαιρία να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι-αναπληρωτές ωστε να αποδείχθεί πως δεν είναι κατάλληλοι για την τάξη. Είμαι σίγουρος πως με την εμπειρία θα αποδεικνύονταν εξίσου αποτελεσματικοί(Αν δεν προτάσσονταν πάντα οι των «πινάκων») ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Είναι πραγματικά άξιοι όλοι αυτοί που με πολύ κόπο ΚΑΙ επέτυχαν στο ΑΣΕΠ ΚΑΙ μπήκαν και σε πίνακες και απόκτησαν προϋπηρεσία. Κατά την γνώμη μου πρέπει να προτάσσονται σε όλες τις φάσεις προσλήψεων. Όσον αφορά όλους αυτούς που βρέθηκαν με προϋπηρεσία χωρίς ΑΣΕΠ γεννώνται ερωτήματα σχετικά με το πως έγινε αυτό.

    Ερώτηση 4η: Γιατί οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ αναγκαστικά είναι κάτι ΑΡΝΗΤΙΚΟ; Με όλα τα άσχημά του(παπαγαλία, αναξιοκρατία, έμμεση αμφισβήτηση της παιδαγωγικής επάρκειας του πτυχίου, ψυχοφθόρα διαδικασία) μπορεί να ΄δωσει και κάτι θετικό. όλοι αυτοί που είναι διορισμένοι χρόνια και δεν μπαίνουν στον κόπο να ανοίξουν ένα βιβλίο να μάθουν τι καινούργιο συμβαίνει στην επιστήμη τους και πιθανόν παρόλη την εμπειρία τους να κάνουν του κεφαλιού τους, πράττουν ορθότερα απο όλους αυτούς που αναγκάζονται να διαβάσουν;

    Ερώτηση 5η: Γιατί επικρατεί σιγή σχετικά με την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών; Σύμφωνα με την πρόθεση για γενικότερη αλλαγή της μοριοδότησης των προσόντων στις προσλήψεις του Δημόσιου, δεν θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί κάτι σχετικό; Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως μεταπτυχιακά κάνουν οι φραγκάτοι. Αυτοί που είναι πραγματικά πλούσιοι δεν ψάχνουν θέση εκπαιδευτικού, πιστέψτε με.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 1:ΝΑΙ στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, ΟΜΩΣ μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, ισάξια μοριοδότηση σε όλες τις προηγούμενες επιτυχίες του ΑΣΕΠ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των εξωφρενικών προνομίων πολύτεκνων-τρίτεκνων. Δεν αποτελεί επιχείρημα πως όσοι δουλεύουν σε σχολεία είναι πλέον μεγάλοι και δεν προλαβαίνουν. Χειρότερο λούκι περνάνε όσοι είναι άνεργοι ή ετεροαπασχολούνται(π.χ. delivery, πακετάδες κτλ)και επιμένουν να διαβάζουν.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 2: ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του υπάρχοντος συστηματος ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ όλων των πινάκων. Δεν γίνονται να υπάρχουν και τα δύο μαζί, αλλιώς ΟΛΟΙ θα είναι δυσαρεστημένοι και κυρίως ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.(Μάλλον αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του Υπουργείου, να βάλει τους εκπαιδευτικούς να σφάζονται μεταξύ τους, όπως γίνεται χρόνια τώρα) Δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, αλλιώς είσαι «τζάμπα μάγκας».

    ΠΡΟΤΑΣΗ 3: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των πλάγιων μέσων απόκτησης προϋπηρεσίας (Σιβητανίδειος, ΤΑΔ, ΠΔΣ). Η κάλυψη των αναγκών των ανωτέρω να προέρχονται μόνο απο μόνιμους. Θα κλέισουν έτσι «παράθυρα» «πόρτες» και οτιδήποτε άλλο.

    Συγνώμη για την μακρυγορία, ευελπιστώ στην αρνητική σας βαθμολόγηση.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 22:02 | Μαίρη

    Αμφιβάλλω αν αυτά που γράφουμε εδώ θα ληφθούν υπόψη.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:55 | sartr

    -Τα μόρια από την προϋπηρεσία να διατηρούνται όπως και αυτά του ΑΣΕΠ.
    Ολόκληρα μόνο για 2 έτη, μετά να υποδιπλασιάζονται και μετά από άλλα 2 έτη να διαγράφονται.
    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΠΕΑ!

    – Από τους πίνακες αναπληρωτών έχουν διοριστεί και αγράμματοι ‘εκπαιδευτικοί’. Οι του ΑΣΕΠ είναι τουλάχιστον εγγράμματοι.

    Η διατήρηση του συστήματος διορισμών χωρίς ΑΣΕΠ αποτέλεσε και αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα.
    Εμπλουτίστε το διαγωνισμό, βάλτε τεστ δεξιοτήτων υποχρεωτικό και τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης, όπως και ψυχομετρικό.
    Να μου πεις, ζούμε σε αξιόπιστη χώρα; Είναι εφικτά;
    Ας το πιστέψουμε!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:51 | Πανος

    Κυρία Υπουργέ,
    έχετε σκεφτεί ότι όσοι ήμασταν επιτυχόντες στα προηγούμενα ασεπ κερδίσαμε την προϋπηρεσία με την αξία μας;
    έχετε σκεφτεί ότι πολλοί από εμας δεν έχουμε κάνει ούτε ένα λεπτό ΠΔΣ χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει πολιτικά μέσα;
    έχετε σκεφτεί ότι διαβάζαμε να δώσουμε ασεπ εργαζόμενοι παράλληλα σε φροντιστήρια ανασφάλιστοι για να κερδίσουμε την επιβίωση μας;
    έχετε σκεφτεί ότι οι περισσότεροι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήμαστε σε μια ηλικία που δεν έχουμε και πολλές επιλογές;
    έχετε σκεφτεί ότι υπηρετήσαμε σαν ωρομίσθοι και σαν αναπληρωτές μακριά από τα σπίτια μας και τις οικογενειές μας προγραμματίζοντας όλη μας τη ζωή με τα ως τώρα δεδομένα;
    έχετε σκεφτεί την αναστάτωση που έχετε προκαλέσει σε χιλιάδες ανθρώπους;

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:31 | Χουχούλης Ιωάννης

    θα πρέπει οι ωρομίσθιοι καθηγητές να διορίζονται με βάση τη βαθμολογία τους στις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π και τα μόρια που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσει. Επίσης θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν όχι μόνο μία περιφέρεια (π.χ περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) αλλά περισσότερες. Διότι με το ισχύον σύστημα υπάρχουν καθηγητές που ενώ έχουν χαμηλότερα μόρια έναντι άλλων, έχουν καταφέρει να διοριστούν ως ωρομίσθιοι μόνο και μόνο πονηρά σκεπτόμενοι,επειδή έχουν επιλέξει κάποια περιφέρεια χαμηλότερης ζήτησης και κατά συνέπεια χαμηλότερης βαθμολογίας, με αυτόν τον τρόπο αδικούνται οι ωρομίσθιοι με υψηλότερη βαθμολογία γιατί δεν έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν πέραν της μίας περιφέρειας ή επειδή η περιφέρεια που έχουν δηλώσει είναι μεγαλύτερης ζήτησης και κατά συνέπεια υψηλότερης βαθμολογίας. Συνεπώς θα ήταν δικαιότερο να γίνονται οι διορισμοί των ωρομισθίων όπως και των αναπληρωτών, δηλαδή με βάση τα μόρια τους και έχοντας το δικαίωμα να δηλώνουν περισσότερες από μία περιφέρειες. Επιπλέον θα πρέπει να αποκλείονται από κάθε είδους διορισμού (μόνιμοι,αναπληρωτές,ωρομίσθιοι,24μηνου,30μηνου, πολύτεκνοι κ.τ.λ.π) οι καθηγητές που δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν στις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:27 | ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

    Είμαι επιτυχών του ΑΣΕΠ ,είμαι ωρομίσθιος και έχω κάνει και ΠΔΣ.
    Νομίζω ότι πιο αξιοκρατικό σύστημα απο τις εξετάσεις δεν υπάρχει.
    Προτείνω να καταργηθεί το 60-40 και όλοι να διορίζονται μόνο απο τον διαγωνισμό και

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | ΝΤΑΙΛΙΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τις απόψεις μου όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για την πολύπαθη Παιδεία.
    Σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί η προσπάθεια που έγινε για αρκετά χρόνια από ανθρώπους που επένδυσαν στην εκπαίδευση, και με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, έφτασαν κοντα στον μόνιμο διορισμό τους.
    Ακόμη περισσότερο κάποιοι οι οποίοι συμμετείχαν και επέτυχαν σε παλαιότερους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ,και συγχρόνως έχουν και προυπηρεσία 15-16-18 και 20 μηνών,είναι κρίμα για όλους αυτούς να ακυρώνονται όλες οι προσπάθειες που έκαναν(και επιτυχίες ΑΣΕΠ-άρα άξιοι θεωρητικά-και εμπειρία στην τάξη-άρα άξιοι και πρακτικά).
    Άρα,προσωπική μου άποψη είναι να εξαντληθούν οι επιτυχόντες των προηγουμένων ΑΣΕΠ ανάλογα και με την προυπηρεσία τους, και μετά να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός.
    Όσον αφορά τώρα τις μεταθέσεις-αποσπάσεις-παραμονή στην οργανική ή τόπο διορισμου ή όπως αλλοιώς θέλετε πείτε το,πιστεύω ότι η διετία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ υπηρέτησης στην οργανική είναι αρκετή για την θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης(όταν λέω <> εννοώ την παρουσία για ΔΥΟ έτη του εκπαιδευτικού στην τοποθέτησή του και όχι την <> με απόσπαση σε γραφείο δίπλα στο σπίτι του.Αυτό μάλιστα θα μπορούσε να ισχύσει και αναδρομικά γιατί δεν φαντάζεστε πόσοι εκπ/κοί αισθάνονται οργή βλέποντας κάποιον που <> στο γραφείο παίρνοντας μόρια δυσπρόσιτου, να παίρνει μετάθεση πριν από κάποιον που πραγματικά υπηρέτησε στο σχολείο του αλλά αυτό είχε λίγα μόρια, με αποτέλεσμα ο έχων <> να τον προσπεράσει.
    Για τις αποσπάσεις,θα πρέπει μέσα στα κριτήρια να μπούν η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση,όπως επίσης και αν έχει υπηρετηθεί η οργανική (πραγματικά και πάλι).
    Τέλος, όσον αφορά την αξιολόγηση ,εξασφαλίστε ότι θα είναι αντικειμενική, αδιάβλητη και κυρίως μακριά από σκοπιμότητες (κυρίως μικροπολιτικές) και δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που να αντιδράσει.Μαζί με την αξιολόγηση όμως θα πρέπει να υπάρξει και συνεχής επιμόρφωση και στήριξη του εκπαιδευτικού στο εθνικής σημασίας έργο που επιτελεί.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας και εύχομαι οι όποιες αλλαγές να είναι πρός το συμφέρον της Παιδείας και του κοινωνικού συνόλου.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:20 | ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

    Κυρια Υπουργε,

    Οι προτασεις μου ειναι οι ακολουθες :

    1. Να μοριοδοτηθουν ατομα που εχουν παρει παλια πτυχιο μεχρι 1990.
    2. Οταν εγινε υποχρεωτικο το νηπιαγωγειο καποιοι παιδικοι σταθμοι δεν μπηκαν στο υπουργειο παιδειας με αποτελεσμα οι νηπιαγωγοι που εργαζονται σε αυτους να εχουν παιδια μικροτερης ηλικιας και να υποβαθμιζεται το πτυχιο τους.
    Αυτοι οι νηπιαγωγοι να μοριοδοτηθουν γιατι ολα αυτα τα χρονια εργαζονταν με νηπια και να εργαστουν σε σχολεια τους υπουργειου παιδειας.
    3. Να γινει δυο ετη υποχρεωτικη η προσχολικη αγωγη.
    4. Να καταργηθει ο γραπτος διαγωνισμος του ΑΣΕΠ.
    5. Συμφωνα με τον Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 τ.Α’) αρθρο 8 παρ.8 αναγνωριζεται ως δημοσια εκπαιδευτικη υπηρεσια, η προυπηρεσια εκπαιδευτικων σε παιδικους και βρφονηπιακους σταθμους νομικων προσωπων δημοσιου δικαιου ή νομικων προσωπων ιδιωτικου δικαιου, μη κερδοσκοποικου χαρακτηρα μετα τον διορισμο τους σε θεσεις μονιμου εκπαιδευτικου.
    Ζητω να αναγνωριστει η προυπηρεσια τους πριν το διορισμο τους για να παρουν μορια ωστε να καταφερουν να διοριστουν

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:15 | ΠΕ02

    Καλημέρα σας κι απο εμένα.
    Πρώτα απ όλα να σας δώσω συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή της δημόσιας διαβούλευσης, αλλά και της όρεξης που έχετε να κάνετε διαρθρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Απο μεριάς μου θέλω να σχολιάσω το ΑΣΕΠ ως θεσμό. Όταν εισήχθη αυτός ο διαγωνισμός, έγινε για 2 κυρίαρχους λόγους. Ο πρώτος ήτανε γιατί είχανε μαζευτεί πολλοί εκπαιδευτικοί, και ο δεύτερος για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης. Ωστόσο υπάρχουνε τα εξής σκοτεινά σημεία. Το ότι μαζευτήκαμε δε φταίμε εμείς, αλλά τα πανεπιστήμια που δημιουργήθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επομένως πολύ απλά, μπορείτε να μειώσετε τους εισακτέους στις φιλοσοφικές σχολές. Για την ιστορία, φιλολόγους βγάζουνε περίπου 20 τμήματα, παγκόσμιο φαινόμενο μιας και που είμαστε ο μόνος κλάδος που γεννά τόσους επαγγελματίες. Κκαι όσον αφορά το δεύτερο λόγο, παρόλο που έχουνε περάσει 10 χρόνια απο το ΑΣΕΠ, η εκπαίδευση δεν έχει καλυτερεύσει. Οπότε και σαφώς δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί, αλλά η εκπαιδευτική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Άρα δε γίνεται να φταίμε οι καθηγητές για το χάλι της εκπαίδευσης..και χάλι το λέει ο απλός ο κόσμος, αρκεί να πάτε σε ένα σχολείο της ελληνικής περιφέρειας.
    Θα πρότεινα έναν πιο ορθολογικό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, που θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (για να μην υπάρχει ο υποκειμενικός παράγοντας της διόρθωσης, αλλά και για να βγαίνουνε πιο γρήγορα τα αποτελέσματα), και η ύλη να βασίζεται στα σχολικά εγχειρίδια (σε αυτά δηλαδή που θα κληθούμε να διδάξουμε). Επίσης δε θα ήτανε και άσχημο να μπούνε και ψυχομετρικά τεστ, μιας και που η κατοχή γνώσεων δεν πιστοποιεί και την ικανότητα κάποιου να διδάξει.
    Πέρα απο αυτά, για μια καλύτερη εκπαίδευση θα πρότεινα επιγραμματικά τη δημιουργία ολοήμερων γυμνασίων-λυκείων (θα ανακουφιστούνε και οι μαθητές και οι γονείς απο τον οικονομικο σπαραγμό των φροντιστηρίων), μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, μία ενιαία σχολική στέγη για όλα τα παιδιά (τα »κανονικά» παιδιά, τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, Ρομ και παιδιά μεταναστών), εισαγωγή ψυχολόγων, και μια γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
    Και να είστε σίγουρη ότι εάν κάνετε μεγάλα βήματα και όχι μπουσουλήματα όπως βλέπουμε τόσα χρόνια απο τους υπουργούς παιδείας, ο κόσμος θα είναι κοντά σας.
    Με εκτίμηση

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:14 | ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ…..

    Η Υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στην αλλαγή του συστήματος πρόσβασης, τόνισε πως δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί κανείς.

    Ποιός δηλαδή ; ο μαθητής ;
    «Δεν είναι δυνατό να μπαίνει ένα παιδί στο λύκειο και καθ οδόν να αλλάζει το σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.

    Ποιός δηλαδή; ο εκπαιδευτικός ;
    » μάλλον αυτός ο σκλάβος δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση ,ούτε με την παιδεία , πατάνε πάνω του όλοι οι πολιτικοί χωρίς οίκτο, για τα δικά τους παιχνιδάκια και εφέ»

    » ειδικά αυτός ο αξιολύπητος , άξεστος, κακομοίρης ,εξαθλιωμένος ωρομίσθιος και αναπληρωτής έχει το θράσος να ζητά να μην αλλάζει το σύστημα πρόσληψης κάθε φορά που αλλάζει υπουργός και μάλιστα έχει τη απαίτηση μετά από πέντε ή δέκα χρόνια που το υπουργείο τον στέλνει στα νησάκια ή στο βουνό για διακοπές νά θέλει να μονιμοποιηθεί »

    » αυτός ο αχάριστος εκπαιδευτικός που αμοίβεται τόσο πλουσιοπάροχα ,κινείται απειλητικά πιά » ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΟΝ !!!

    Και αναρωτιούνται ΚΑΠΟΙΟΙ γιατί τα παιδιά μας έχουν ξεφύγει από την πολιτική , γιατί δεν ενδιαφέρονται για το πολιτικό σύστημα ;
    » το πιο πιθανό να φταίνε ΑΥΤΟΙ οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που είναι αγνώμονες καί όταν διορίζονται δεν έχουν την διάθεση να υποστηρίξουν την πολιτική και τους πολιτικούς και θεωρούν ότι ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια »
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑΧΙΣΤΑ!!!!!

    » Πρέπει να τοποθετηθούν νέοι στις ιδέες ΜΑΣ , αυτοί που θα είναι ευχαριστημένοι, χωρίς προβλήματα , εξάλλου δεν θα είναι και πολλοί από εδώ και πέρα .ΘΑ διορίζονται με έναν διαγωνισμό ΓΡΑΠΤΟ και θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετούμε και ένα ποσοστό ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ εφόσον στο γραπτό τους υπάρχει το σύνθημα και το παρασύνθημα »

    » όταν διορίζονται πια πρέπει να τους στέλνουμε για διακοπές τρία χρόνια ,είναι και το πιο δίκαιο , βέβαια αν ο ΔΙΚΟΣ μας βρίσκεται στην π.χ 6η θέση θα φροντίζουμε τις πρώτες 5 θέσεις να είναι στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ που έχει και καλό κλίμα και μετά από μία ημέρα θα βγάζουμε την 6 θέση δίπλα στο σπίτι του και θα τον στέλνουμε εκεί διακοπές που δεν έχει καλό κλίμα »

    » Ας αφήσουμε αυτούς που υποστηρίζουν ΝΑΙ στα 2 ή 3 χρόνια αλλά στην 1η μετάθεσή τους , όπου ακριβοδίκαια έχουν επιλέξει και οχι να κρατάμε τους νεοδιόριστους κάπου όπου αναγκαστικά τους πάμε »

    » Για όλα αυτά πρέπει να τους ρίξουμε στάχτη στα μάτια γι αυτό εφεύραμε την ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ όπου την έχουμε κρυφή και δεν λέμε τις ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, αφήνουμε τον αγανακτισμένο ωρομίσθιο ή αναπληρωτή να λέει τα δικά του για το 30μηνο, το 24μηνο, την προϋπηρεσια , τον ΑΣΕΠ , τους οαεδίτες …… έτσι και αλλιώς τι μας νοιάζει ; εμείς θα τον διαΔΟΥΛΕΥΣΟΥΜΕ , συγνώμη θα τον διαβουλεύσουμε.»
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ !!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
    ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕ04(01)
    ΤΡΙΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:11 | Αρβανιτάκης Γιάννης

    Η κατεύθυνση προς την οποία κινείται το Yπουργείο είναι η ακριβώς αντίθετη από τα αποτελέσματα τα οποία προσδοκά να πετύχει.

    Μετά την αποτυχημένη αντιμεταρρύθμιση με την καθιέρωση του ΑΣΕΠ που έχει αποδειχτεί ως αποτυχημένο ανέκδοτο έρχεται η νέα τροποποίηση που προσπαθεί να εκδιώξει από την εκπαίδευση ανθρώπους που έχουν αποκτήσει επαγγελματική προϋπηρεσία στην εκπαίδευση και είναι μετά από 2-3-4 χρόνια «δοκιμής» ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές έτοιμοι να διδάξουν στα παιδιά μας με συνθήκες όμως εργασιακής ασφάλειας (μόνιμοι) και όχι του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου της οποίας μορφή έχει πάρει σήμερα η ωρομισθία.

    Εάν ήθελε, που δεν θέλει, να προσφέρει έργο το ΥΠΕΠΘ, θα έπρεπε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΕΠ, να επαναφέρει την επετηρίδα, που ήταν, είναι και θα είναι ο μόνος αξιοκρατικός τρόπος διορισμού (τα προσόντα των εκπαιδευτικών έχουν κριθεί με την λήψη των πτυχίων τους) και να στείλουν στα σχολεία ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ σε γραφεία πολιτικών εκπαιδευτικούς.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 21:06 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΡΙΔΗΣ

    Αχιλλέας Χερίδης του Γεωργίου,2ετής φοιτητής Παιδαγωγικού Τμήματος-Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.
    Κυρία Υπουργέ,

    Εκπλήσσομαι ειλικρινά με τις θέσεις σας σε θέματα:
    1)’’Αλλαγή,, στον τρόπο Διορισμού Εκπαιδευτικών
    2)Αλλαγή από ένα έτος σε τρία έτη του χρόνου υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού.
    Επειδή, και με δεδομένο ότι γνωρίζετε πιο καλά από μένα,ότι και τα δύο θέματα ρυθμίστηκαν με νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,όσον αφορά στο πρώτο θέμα,δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την εφαρμογή του ισχύοντος Νόμου.Τώρα αν η προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ. τον παραβίασε στην πράξη ‘’κακό του κεφαλιού της,, δείτε τα αποτελέσματα στις προσφατές εκλογές!Επιπλέον όσον αφορά στον κλάδο των Δασκάλων,σας είναι γνωστό,αρκετά χρόνια πριν και αρκετά στο μέλλον,άριστοι μαθητές-με άριστα σχεδόν εισερχόμαστε στα Παιδαγωγικά Τμήματα των Πανεπιστημίων μας-άριστες σπουδές κάνουμε και άριστα σχεδόν πτυχία έχουμε, και να ‘’φαίνεται,, ότι η ίδια η Πολιτεία ‘’θέλει,, να τα αμφισβητήσει αυτά,είναι ‘’τραγελαφικό!,, και δεν υπάρχει κανένας λόγος και είναι ‘’πολυτέλεια,, ‘’να θέλει κάποιος την τιμωρία μας,,!
    Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα της αλλαγής από ένα έτος σε τρία έτη του χρόνου υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού,σας διαβεβαιώνω ότι αν βρείτε τρόπο να πρωτοδιοριστούμε εκεί που επιθυμούμε,ας πούμε π.χ.εγώ στην πατρίδα μου τα Γρεβενά,όχι τρία να είναι αλλά ας είναι και σαράντα τρία!Επειδή όμως η Πολιτεία θα μας πρωτοδιορίσει το πιο πιθανό στην ‘’Κάρπαθο,,,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπούμε και την κάθε ‘’Κάρπαθο,,,και όπως σας είναι γνωστό,το εκπαιδευτικό σύστημα αποδίδει άριστα όταν κερδίζει και ‘’την ψυχή του εκπαιδευτικού,, και επειδή και ‘’η ψυχή του εκπαιδευτικού,, δεν είναι ‘’αμελητέο κεφάλαιο,, στην Παιδεία,είναι άδικο και ουδείς έχει το δικαίωμα έστω και να αποπειραθεί να μας αποκόψει από τους τόπους μας.Έτσι,λοιπόν,τρία χρόνια είναι πολλά,ένα έτος είναι καλά,άλλωστε είναι κάτι που εφαρμόστηκε-δοκιμάστηκε στην πράξη για πολλά χρόνια(με κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και με άλλες κυβερνήσεις) και απέδωσε μέχρι σήμερα καλά.
    Αλήθεια,μένω με την απορία γιατί πρέπει θέματα που θεσμοθετήθηκαν και ρυθμίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εφαρμόστηκαν στην πράξη,άντεξαν στο χρόνο και απέδωσαν καλά πρέπει να πειραχθούν τώρα!Γιατί,έτσι απλά,πρέπει να πούμε ότι κάνουμε κάτι!Και εγώ έτσι απλά απαντώ,κάνετε λάθος!Να δημιουργούνται ζητήματα-προβλήματα,εκεί που δεν υπάρχουν,είναι κρίμα και άδικο!
    Υ.Γ. Οφείλω να σημειώσω έτσι για την ιστορία ότι όλη η οικογένεια μου,το σόι μου όλο είναι δημοκρατικών πεποιθήσεων.Μάλιστα,και οι πρώτες μου ψήφοι στις ευρωεκλογές και τις προσφατές βουλευτικές εκλογές ήταν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.,και ήταν ψήφοι ελπίδας και συνειδητής προσωπικής επιλογής…Με συνεπήραν και με γοήτευσαν οι ιδέες,οι προτάσεις και το πρόγραμμα του Κινήματος…Σήμερα,σχεδόν δύο μήνες μετά την αναλήψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.,διαβάζοντας θέσεις σας σαν τις παραπάνω(που προεκλογικά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να έχει τέτοιες θέσεις,-ούτε η Ν.Δ. πείραξε αυτούς τους Νόμους,άλλο αν τους παραβίασε στην πράξη-Δεξιά είναι αυτή- και το πλήρωσε,και είναι λυπηρό που μας αναγκάζετε και κάνουμε και ‘’συγκρίσεις,, και με τη Ν.Δ.!),το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ‘’να κουνάω το κεφάλι μου’’ με προβληματισμό,να θλίβομαι για τις επιλογές σας και κρατάω επιφυλάξεις για το μέλλον…Ελπίζω να διαβαστούν αυτές οι απόψεις μου και αν έστω και κατ’ ελάχιστον προβληματίσουν κιόλας,τότε κάτι ‘’κουνιέται,, στο πολιτικό μας σύστημα.
    Με εκτίμηση
    Γρεβενά 26-11-2009
    Αχιλλέας Χερίδης

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | Ι.Μ.

    Επιτέλους πετάξτε έξω όσους δεν έχουν επιτυχία στο ΑΣΕΠ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΕΠ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ? ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ….ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ? ΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΑΣΕΠ….

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:54 | ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

    Συγχαρητήρια κυρία Υπουργέ

    Χρειάζετε μεγάλη ικανότητα ή ανικανότητα για να καταφέρεις να κάνεις νέους ανθρώπους με όνειρα, οικογενειάρχες με ελπίδες , πολυτέκνους με προσδοκίες να προσπαθούν να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου.
    Ελπίζω να καταλάβατε ότι το γεμάτο αοριστίες κείμενο που θέσατε σε διαβούλευση δεν προσφέρει τίποτα.Προφανώς σκοπός σας έίναι να ψαρέψετε σε θολά νερά και εμείς είμαστε το δολωμά σας.
    Ελπίζω επίσης να καταλάβατε ότι οι περισσότεροι θα ήθελαν, με βελτιώσεις ,να συνεχίσει να ισχύει το υπάρχον σύστημα προσλήψεων και αυτό το θεωρώ αδύνατο να αλλάξει ως αποτέλεσμα.
    Και τώρα τι κάνετε;¨Η θα δεχτείτε το αποτέλεσμα της διαβούλευσης γιατί διαφορετικά θα ακυρώνατε την ίδια την διαδικασία, των πρωθυπουργό και την κυβερνησή σας ή θα πρέπει να παραιτηθείτε γιατί δεν γίνετε να εφαρμόζετε κάτι που δεν πιστεύετε, όπως επανελημμένα έχετε πεί.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΕΝΑΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΝΟΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:54 | Δέσποινα Κ.

    Κυρία Υπουργέ, καταθέτω τις απόψεις μου ως γονιός που πληρώνει αδρά τις ανεπάρκειες της δημόσιου εκπαιδευτικού μας συστήματος αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο πως το όνειρο των περισσοτέρων συμπολιτών μας είναι να γίνουν εκπαιδευτικοί, καθώς θεωρείται – και έτσι είναι κατά τη γνώμη μου – πως είναι οι εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερο από όλους, αμείβονται καλά και έχουν το λιγότερο άγχος. Δεν αξιολογούνται ποτέ, δεν δίνουν λόγο στους απο-δέκτες των υπηρεσιών τους, δεν έχουν συνέπειες για την ανεπαρκή αποτελεσματικότητά τους. Εκτιμώ βεβαίως πως για τις κακοδαιμονίες της δημόσιας εκπαίδευσης δεν έχουν την ευθύνη εξολοκλήρου. Προφανώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι. Όμως καμία μεταρρύθμιση με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας Παιδείας μας δεν μπορεί να πετύχει αν οι εκπαιδευτικοί δεν είναι κατάλληλοι και αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε την αδιαφορία τους, την έλλειψη ενδιαφέροντος και την απουσία ικανοτήτων και δυνατοτήτων. Πού ακούστηκε ότι όλοι όσοι αποφοιτούν από το Πανεπιστήμιο είναι ικανοί να μπαίνουν στην τάξη; Επιτέλους ας εφαρμοσθεί το σύστημα των εξετάσεων μέσω ΑΣΕΠ σε συνδυασμό με διαρκή αξιολόγηση του έργου που παρέχουν. Κουραστήκαμε να πληρώνουμε ιδιαίτερα και φροντιστήρια για να καλύψουμε την αδιαφορία τους. Εξοργιζόμαστε κάθε φορά που διαπιστώνουμε την έλλειψη στοιχειώδους παιδαγωγικής προσέγγισης των παιδιών μας. Προαπαιτούμενο πρέπει να είναι η παιδαγωγική τους πιστοποίηση ενώ πρέπει να εφαρμόζεται και η υποχρεωτική συνεχής επιμόρφωσή τους. Θέλουμε τον εκπαιδευτικό στη θέση του από την πρώτη μέρα του σχολείου, θέλουμε τον εκπαιδευτικό σε μια κατά το δυνατόν σταθερή σχέση με το σχολείο και τα παιδιά και όχι περαστικό από το σχολείο ως ωρομίσθιο ή αναπληρωτή. Κάποτε πρέπει η ελληνική Πολιτεία να αποφασίσει με βάση το συμφέρον των παιδιών και των γονιών! Νομίζουμε ότι έφτασε η ώρα!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:53 | Νίκος

    ΔΗΛΑΔΗ, Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΗΤΑΝ ‘Η/ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ (ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΕΣΟΝ) ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΣΕΠ?
    Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΣΩΝ ΗΤΑΝ Ή/ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΜΕΣΟΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ‘Η ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΣΩ ΠΔΕ, ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΣΕΠ?
    ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΣΑΝ ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΑΠ’ΑΚΡΗ Σ’ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΛΠ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ?
    ΩΡΑΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ…
    ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:53 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Κα ΥΠΟΥΡΓΕ

    Αλήθεια σκεφτήκατε τι πάτε να κάνετε. Σκεφτήκατε αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχουν γυρίσει την Ελλάδα απ’άκρη σ’ άκρη.Σκεφτήκατε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι οικογενοιάρχες με παιδιά. Φέρτε μπροστά σας τα κλαμένα μάτια των παιδιων τους κάθε Σεπτέμβρη να ρωτάνε ( θα φύγεις πάλη μανούλα – μπαμπούλη ΓΙΑΤΙ? ) Ένα ΓΙΑΤΙ ? που ποτέ δεν μπορέσανε να καταλάβουν .ΓΙΑΤΙ τώρα είναι παιδιά , αργότερα μαθητές και αφού εσείς δηλώσατε «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» σίγουρα θα έχετε την απάντηση μεθάυριο σ’αυτό το ΓΙΑΤΙ? Γιατί εμείς δεν θα μπορούμε να τους πούμε Τ Ι Π Ο Τ Α.

    ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙ ΔΙΑ ΜΑΣ
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟ ΣΑΣ Α.Π

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:52 | Μανώλης

    Μπράβο σας κ. Υπουργέ, το κατορθώσατε να βάλετε την εκπαιδευτική κοινότητα να τρώγονται μεταξύ των και εσείς απλώς να παρατηρείτε… οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δεν έπρεπε να επιτρέψουν αυτή τη ξευτίλα!

    Η κοινωνική και η δημογραφική πολιτική είναι υποχρέωση του Κράτους βάσει του Συντάγματος, δεν είναι θέμα διαβούλευσης μεταξύ ανέργων που ζητούν εναγωνίως δουλειά…
    Να σημειωθεί ότι κατ΄ επανάληψη έχει κριθεί από το ΣτΕ ότι: «δεν είναι συνταγματικά ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδας, άνευ αποχρώντος λόγου». Τέτοιος λόγος δεν υπάρχει, όταν μάλιστα σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης και οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν εστία αντιστάσεως. Το δε μέτρο αυτό, που σωστά το ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο νομοθετήσει, δεν έχει κανένα κόστος για το Κράτος και είναι αποτελεσματικό, αποτελεί δε δημογραφικό κίνητρο και κτυπά την ανεργία των πολυτέκνων.

    Όλες οι Κυβερνήσεις ζητούν από τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, δηλαδή να έχουν φορολογική συνείδηση, ασφαλιστική συνέπεια, σεβασμό στις αποφάσεις κ. ά. Μα πώς είναι δυνατό να συμβεί αυτό, όταν η ίδια η Πολιτεία δεν σέβεται τις αποφάσεις που λαμβάνει; Στην ουσία δεν σέβεται την υπογραφή της, και μεταβάλει συνεχώς το εργασιακό περιβάλλον και τις λοιπές συνθήκες που ζουν οι πολίτες…

    Μετά από όλα αυτά δεν θέλω πλέον να διοριστώ, κουράστηκα… σας σιχάθηκα, όλους τους κουλτουριάρηδες και άτεκνους συναδέλφους μου…, θέλω να πάρω τα παιδιά μου και να φύγω,δεν ξέρω που… μας γέρασατε, πριν καν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ζωή μας.
    Μακάρι να το έκαναν όλοι οι πολύτεκνοι να βλέπαμε σε τι παιδιά θα έκαναν μάθημα οι συνάδελφοι μου ίσως τότε εκτιμούσατε… αλλά δεν φταίνε αυτοί κυρία Υπουργέ , αλλά εσείς που το επιτρέπετε να γίνεται αυτό και καιρός να παρέμβει ο Πρωθυπουργός!

    Ο Ηλίθιος …Νο2

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:50 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Κα ΥΠΟΥΡΓΕ

    Αλήθεια σκεφτήκατε τι πάτε να κάνετε. Σκεφτήκατε αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχουν γυρίσει την Ελλάδα απ’άκρη σ’ άκρη.Σκεφτήκατε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι οικογενοιάρχες με παιδιά. Φέρτε μπροστά σας τα κλαμένα μάτια των παιδιων τους κάθε Σεπτέμβρη να ρωτάνε ( θα φύγεις πάλη μανούλα – μπαμπούλη ΓΙΑΤΙ? ) Ένα ΓΙΑΤΙ ? που ποτέ δεν μπορέσανε να καταλάβουν .ΓΙΑΤΙ τώρα είναι παιδιά , αργότερα μαθητές και αφού εσείς δηλώσατε «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» σίγουρα θα έχετε την απάντηση μεθάυριο σ’αυτό το ΓΙΑΤΙ? Γιατί εμείς δεν θα μπορούμε να τους πούμε Τ Ι Π Ο Τ Α.

    ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙ ΔΙΑ ΜΑΣ
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟ ΣΑΣ Α.Π

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:47 | ASEP HUNTER

    Κυρία Διαμαντοπούλου

    Διάβασα με έκπληξη τις δηλώσεις σας σε συνέντευξη στις 19/11 ότι:

    » 1) Βασική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο-και στον χώρο της εκπαίδευσης- θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

    2) Κάθε μόριο που έχει ο εκπαιδευτικός είτε ως ωρομίσθιος είτε ως αναπληρωτής, θα προσμετράται στον ΑΣΕΠ.

    3) Οι αλλαγές θα αφορούν στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλαδή, οι προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2010 – 11, θα γίνουν με το ισχύον σύστημα. Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μεταβατικές περίοδοι, όπως είχαμε τονίσει εξαρχής»….»

    Κυρία Διαμαντοπούλου δεν μπορώ να καταλάβω ένα βασικό πράγμα.Ήδη χιλιάδες συνάδελφοι μου αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που κάλυψαν τις μεγάλες ανάγκες μιας χρεοκοπημένης οικονομίας και κοινωνίας έχουν πετύχει αλλεπάλληλες φορές στον διαγωνισμό και κατέθεσαν ψυχή στο κυνήγι των μορίων της προϋπηρεσίας.

    ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ;;
    ΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ……….ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ + ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:33 | Μάχη

    «ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ…..ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ»

    Σε μια ρώγα από σταφύλι
    έπεσαν οχτώ σπουργίτες
    και τρωγόπιναν οι φίλοι.
    Τσίρι – τίρι, τσιριτρό,
    τσιριτρί, τσιριτρό!

    Αν στις εξετάσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έδιναν τη συγκεκριμένη στροφή του ποιήματος του Ζαχαρία Παπαντωνίου για ανάλυση, τι θα έγραφε ο συνάδελφος Νίκος που είναι υπέρμαχος του εξεταστικού συστήματος του ΑΣΕΠ;

    ΕΡΩΤΗΣΗ:

    «Έχουμε ένα σχολείο με 21 διαθέσιμες ώρες εβδομαδιαίως, γιατί κάποιος συνάδελφος συνταξιοδοτήθηκε! Ποιος θα τον αντικαταστήσει;»

    Πιθανή απάντηση: «Να πάρει τη θέση ο άριστος! Να πάρει τη θέση ο επιτυχών του ΑΣΕΠ!» Θα έλεγε κάποιος επιτυχών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

    Και γιατί να την πάρει τη θέση ο επιτυχών του ΑΣΕΠ θα έλεγε κάποιος άλλος συνάδελφος. Να την πάρει αυτός που περίμενε χρόνια και μάζευε σπυρί σπυρί» ή «ρώγα ρώγα» την προϋπηρεσία σύμφωνα με τους τρόπους πρόσληψης.

    Έρχεται όμως και ο χ ή ψ οικονομικός σύμβουλος του Υπουργείου και λέει. Στοπ! Θα πρέπει να προσληφθούν 3 άριστοι ωρομίσθιοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ή τρεις έμπειροι εκπαιδευτικοί για την καταπολέμηση της ανεργίας»
    Και τότε θα ξεσηκωθούν και άλλοι και θα λένε «και γιατί να πάρεις μόνο τρεις ωρομίσθιους, να πάρεις περισσότερους για να μαζέψουμε προϋπηρεσία.» Και τότε ο σύμβουλος προτείνει να προσλάβουν 10 ωρομίσθιους. Ο άριστος ή αυτός που έχει περισσότερη εμπειρία να πάρει 3 ώρες, για να υπάρχει και η σχετική διαφορά- ε μην τα ισοπεδώσουμε και όλα! Πόσοι και πόσοι συνάδελφοι δεν έγιναν επαίτες δύο ή τριών ωρών διδασκαλίας στην ΠΔΣ;

    Ποιος θα μπορούσε να δώσει απάντηση στην ερώτηση, πόσα χρήματα-δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό χρειάζονται για κάθε διαγωνισμό εκπαιδευτικών; Ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον όταν τα χρήματα που ξοδεύονται για κάθε διαγωνισμό είναι περισσότερα από τα έσοδα από τα παράβολα;

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

    Αν πραγματικά είναι απαραίτητο να προσλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί μέσω του ΑΣΕΠ, ας γίνει έτσι αλλά χωρίς αυτό να είναι ο ψυχοβγάλτης των εκπαιδευτικών. Πάρτε κύριοι ιθύνοντες τα χρήματά σας από τα παράβολα για τις αιτήσεις για τη δημιουργία πινάκων με όλα τα προσόντα που μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να έχει αποκτήσει (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, προϋπηρεσία, ημερομηνία κτήσης βασικού πτυχίου κλπ).

    Οι προσλήψεις που θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, θα εγκρίνονται από την αρμόδια επιτροπή του ΑΣΕΠ και έτσι και χρήματα θα περισσέψουν για την βελτίωση του διδακτικού έργου.
    Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας που μας δίδαξαν και δεν ήταν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ τότε δεν ήταν ικανοί; Οι μαθητές μας που αριστεύουν και σπουδάζουν και διορίζονται πριν από μας , δείχνουν πως δεν είμαστε ικανοί;

    Κάθε δύο χρόνια υπάρχει σημαντική δαπάνη για το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών και από τον κουμπαρά του κράτους, καθώς επίσης και από τους καθηγητές οι οποίοι ενώ εργάζονται στην εκπαίδευση (παιδεία και παραπαιδεία)γίνονται ξανά μαθητές παρακολουθώντας οι τυχεροί που μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι ή οι γονείς τους ακόμη και αυτοί που ενώ ακόμη δεν έχουν πάρει πτυχίο, παρακολουθούν φροντιστήρια για τον ΑΣΕΠ, έτσι ώστε με την απόκτηση του τίτλου σπουδών τους να έχουν και επιτυχία ΑΣΕΠ.

    ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ!

    Μόνο που στην περίπτωση αυτή ο μαθητής είναι ο καθηγητής!

    Σε ποιο κράτος ευρωπαϊκής ένωσης η επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού γίνεται με αυτό τον τρόπο και με απαιτήσεις τυποποιημένης παιδαγωγικής συμπεριφοράς;

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

    1)Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την εξοικονόμηση πόρων
    από τη δαπάνη για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ( επιτηρητές,βαθμολογητές, καταχωρητές, προσωπικό καθαριότητας, μετακινήσεις, άδειες κλπ)

    για την βελτίωση των εποπτικών μέσων διδασκαλίας ( ηλεκτρονικοί υπολογιστές- πολυμέσα, διαδραστικά εργαλεία διδασκαλίας κλπ).

    2) Αν συνταγματικά απαιτείται η πρόσληψη των εκπαιδευτικών να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, τότε το ΑΣΕΠ μπορεί να καταρτίζει τους πίνακες και να αποφασίζει-εγκρίνει τους διορισμούς με διάφορα κριτήρια πχ

    Α) Παλαιότητα πτυχίου
    Β) Προϋπηρεσία
    Γ) Μεταπτυχιακές Σπουδές
    Δ) Εντοπιότητα
    Ε) Κοινωνικά Κριτήρια

    2)Μεταβατική τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα διδακτικά έτη περίοδο για το υπάρχον σύστημα πρόσληψης, χωρίς αλλαγές στα ποσοστά 60/40 έτσι ώστε να ισχύσει για τους νέους υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι ίσως είναι πτυχιούχοι σε τέσσερα χρόνια!

    Τέλος, ας μας ενημερώσουν οι κύριοι ιθύνοντες των Υπουργείων Οικονομίας-Παιδείας για τον τρόπο πρόσληψης των Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών και τους μισθούς τους!

    Ευχαριστώ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | Σ.Μ.

    κ. Υπουργέ,
    Ήθελα μόνο να τονίσω την ανάγκη να αποκατασταθεί η αδικία με τόσους και τόσους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν στον τελευταίο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!

    Αρχικά 150 θέσεις (συγκριτικά με προηγούμενους Διαγωνισμούς αισθητά μειωμένες οι θέσεις διορισμού), απίστευτη περικοπή και «σαλαμοποίηση» λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του ΑΣΕΠ και περιορισμός σε 48 θέσεις μόνο!

    Για τα θέματα του Διαγωνισμού αλλά και την ψυχολογία που είχαμε όλοι εμείς ενδεικτικό είναι ότι οι επιτυχόντες από 8.000 διαγωνιζόμενους ήταν μόλις 790! Και από αυτούς διορίζονται μόνο οι 48!!!

    Αποκαταστήστε την αδικία τώρα που ο Διαγωνισμός είναι ακόμα εν εξελίξει!

    Είναι δίκαιο κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου και τη σχολική περίοδο 2010-2011 να διοριστούν και άλλοι επιτυχόντες εκτός των πρώτων 48!

    Είναι άδικο συνάδελφοι που μόχθησαν, διάβασαν, πάλεψαν ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους για τα ως προς τα ζειν και είναι στην 100η και 150η θέση και να μην διορίζονται!

    Μην ακολουθήσετε τις τακτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης στο θέμα αυτό, τακτικές που οδήγησαν στην απίστευτη συρρίκνωση του θεσμού και την υποβάθμιση όλου του κλάδου της Φυσικής Αγωγής!

    Με εκτίμηση,
    ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:24 | Γιώργος Δ.

    Κυρία Υπουργέ

    Είμαι αδιόριστος και άνεργος αυτή την στιγμή εκπαιδευτικός στην τεχνική εκπαίδευση. Είμαι Μηχανολόγος Τ.Ε.Ι. χωρίς παιδαγωγική επάρκεια (πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ) και περιμένω όπως και τα προηγούμενα 9 χρόνια (από το 2000) να με καλέσουν σε κάποιο ΕΠΑ.Λ της Ελλάδος να εργαστώ.
    Τα τελευταία αυτά 9 χρόνια έχω υπηρετήσει 2 χρόνια Αναπληρωτής και 4 χρόνια Ωρομίσθιος και 3 χρόνια ανάμεσα στα άλλα έχω μείνει άνεργος, σε Πτολεμαΐδα, Χίο, Αθήνα, Έδεσσα, Λέρο, Μύκονο. Κατάφερα να συγκεντρώσω μέχρι τώρα 30,5 μήνες προϋπηρεσία. Έλαβα μέρος στον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2001 χωρίς επιτυχία και όπως αναφέρω πιο πάνω δεν έχω “παιδαγωγική επάρκεια”
    Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας με θεώρησε ικανό όλα αυτά τα χρόνια να καλύπτω κενά σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, και κυρίως νησιά αλλά δεν με θεωρεί ικανό για να με διορίσει μόνιμο γιατί δεν έχω “παιδαγωγική επάρκεια” και επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

    Σας ρωτώ Κυρία Υπουργέ

    Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά που κάναμε μάθημα (εγώ όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοι σαν και εμένα ”μη ικανοί” χωρίς ”παιδαγωγική επάρκεια” και χωρίς επιτυχία στον ΑΣΕΠ) είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;
    Όλη αυτή η προϋπηρεσία που μαζεύτηκε με τόσο κόπο θυσίες και ταλαιπωρία θα πάει χαμένη;
    Όλοι εμείς που τόσα χρόνια ήμασταν όμηροι του υπουργείου παιδείας θα πεταχτούμε στο καλάθι των αχρήστων;
    Η ΑΣΠΑΙΤΕ γιατί δεν μας παίρνει εμάς που υπηρετούμε την εκπαίδευση για να “αποκτήσουμε παιδαγωγική επάρκεια” και κάθε χρόνο μειώνει τις θέσεις εισαγωγής από τον πίνακα αναπληρωτών;
    Πως γίνετε συνάδελφοι τεχνολόγοι (μηχανολόγοι για την ακρίβεια) με παιδαγωγική επάρκεια όλα αυτά τα χρόνια να διορίζονται με 3, 4, και 5 μήνες προϋπηρεσία και εμείς με 10, 15, 20, και 30 να είμαστε μόνο για τα “απρόσιτα” και δυσπρόσιτα μέρη της Ελλάδος με μισθό 350 Ευρώ;
    Άλλα λέγατε Κυρία Υπουργέ πριν 2 χρόνια (26 Φεβρουαρίου 2008) με ερώτηση σας στον τότε υπουργό Κύριο Ε. Στυλιανίδη και άλλα θέλετε να εφαρμόσετε τώρα.

    Κυρία Υπουργέ

    Δεν είναι δίκαιο να καταργήσετε τους πινάκες προϋπηρεσίας.
    Δεν είναι δίκαιο να καταργήσετε το 60-40 %
    Θεσπίστε μέγιστο χρόνο παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων (Όπως άλλωστε είχατε ζητήσει από τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας) και χωρίς ΑΣΕΠ μάλιστα.
    Αυξήστε τις διαθέσιμες θέσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ, από τον πίνακα αναπληρωτών ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων να μπορούν να αποκτήσουν την παιδαγωγική επάρκεια και να σταματήσει αυτός ο άδικος διαχωρισμός.
    Σας ευχαριστώ Γιώργος Δ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | Αλεξανδρος Τ.

    Αν δεν είμαστε ικανοί να ζητήσουμε ΟΛΕΣ τις προσλήψεις μέσα από τον πίνακα προτεραιότητας, τότε ας το κάνει ο διαγωνισμός του Ασέπ…
    Είναι σκέτη υποκρισία να ζητάμε αξιοκρατία και πίνακες, και στην πρώτη ευκαιρία να τους παρακάμπτουμε από τα πάμπολλα παραθυράκια απόσπασης μορίων εις βάρος των υπολοίπων…
    ΟΛΕΣ οι προσλήψεις μέσα από τους ΠΙΝΑΚΕΣ! Αν ομως κοιτάμε πώς να βολευτούμε από την αναρχία των μορίων εκτος πίνακα, και εν συνεχεία να επικαλούμαστε το ‘δικαιο’ διορισμό μας μέσω αυτού, τότε ας υποστούμε τις συνέπειες του διαγωνισμού του Ασέπ..Γιατί η αδικία του ρουσφετιού είναι ο μεγαλύτερος εχθρος της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης..Αρκετα χρόνια την υποστήκαμε…ο λαός ΔΕΝ σηκώνει άλλες κοροϊδίες…
    Υπάρχουν θέσεις που δίνονται με διαγωνισμό του Ασέπ..Ας υπάρξουν επιτέλους και θέσεις που θα δινονται ΜΟΝΟ από αντικειμενικά κριτήρια της δίκαιης προτεραιότητας των ΠΙΝΑΚΩΝ, στους οποίους θα αναγράφονται ΜΟΝΟ τα μορια που αποκτήθηκαν τηρουμένης της προτεραιότητας αυτής!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | ΕΞΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    Είμαι φιλόλογος που το 1990 όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο, όλοι μου έλεγαν ότι θα διοριστώ με επετηρίδα. Αυτό καταργήθηκε. Έπειτα προσπάθησα να διοριστώ μέσω ΑΣΕΠ. Είμαι επιτυχούσα και στους τρεις τελευταίους – όχι όμως διοριστέα. Συγκέντρωσα μόρια από τους ΑΣΕΠ για αναπληρώτρια. Με αυτή την ιδιότητα εργάζομαι για πρώτη φορά φέτος, έχοντας δουλέψει και ωρομίσθια με μόρια του ΑΣΕΠ για άλλα δύο χρόνια, θεωρώντας ότι θα διοριστώ. Αυτό τώρα τείνει να καταργηθεί πάλι. Γι΄αυτό λοιπόν αγανακτώ. Θεωρώ απαράδεκτο η Πολιτεία να μεταβάλλει συνεχώς τις αποφάσεις της και να δημιουργεί συνεχώς νέα θύματα που τρέχουν και προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις. Τι άλλο πρέπει να κάνω: τελείωσα το Πανεπιστήμιο, δούλεψα από το 1990 σε Φροντιστήρια, έχω επιτύχει σε 3 ΑΣΕΠ, δουλεύω αναπληρώτρια έχοντας με τα φετινά γύρω στα 13 μόρια προϋπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο και τώρα καλούμαι να ξαναδώσω ΑΣΕΠ, με δυο μικρά παιδιά και αν πετύχω να μην ξέρω αν θα διοριστώ, αν όμως αποτύχω θα ξέρω σίγουρα ότι δεν θα μπορέσω να δουλέψω ούτε αναπληρώτρια. Σας καλώ, κύρια Υπουργέ, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουν πολλοί μαζί με μένα, και να λειτουργήσετε με πνεύμα δικαιοσύνης στις μεταβατικές ρυθμίσεις που θα συμπεριλάβετε στο νέο νομοσχέδιο.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:05 | giannis

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:05 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΛΙΛΑΡ

    ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ .ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΗΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ -ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΕΙΧΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ.ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΘΑ ΕΧΩ 36 ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ.ΗΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝ ΕΙΧΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ:ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΣΕΠ ;ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΔΙΚΟ;ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΙΑ ΔΙΕΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:01 | episkeptis

    Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά ζω από κοντά την σκλαβιά της ωρομισθίας μέσω της συζύγου μου.
    Η οποία είναι ικανή να διδάξει τα παιδιά στην τάξη με ψίχουλα και την υπόσχεση της προϋπηρεσίας αλλά η ικανότητα αυτή θα πρέπει να επανεξεταστεί και να κριθεί μέσω ΑΣΕΠ (αλήθεια υπάρχει κάποιο φροντιστήριο στην επαρχία; γιατί όπως κατάλαβα μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε την <> προετοιμασία).
    Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου αντί να κουνά την ρομφαία της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, μιλώντας για <> και <> θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της.
    Γιατί αποσπάσεις εκπαιδευτικών δεν γίνονται μόνο στις μητροπόλεις αλλά και στα βουλευτικά γραφεία και αν κάποιος έπρεπε να είναι εξοργισμένος θα ήμασταν εμείς, που πληρώνουμε δωρεάν γραμματείς…

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | Νίκος

    ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΣΕΠ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ, ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ «ΚΟΝΕ». ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΟΡΙΑ, ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Η’ ΕΝΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΝΑΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ «ΓΡΑΨΕΙ» ΕΠΙΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ STAGES, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ Η’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΑΜΠΑ, ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ?
    ΜΗΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΝ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΑ ΑΕΙ (ΟΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ «ΚΟΝΕ» ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η’ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΑΦΟΥ Η «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ» ΟΡΓΙΑΖΕΙ -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΣΤΑ ΑΕΙ… ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ!).
    Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΣΕΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΣΕΠ! ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ. ΜΗΝ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗς ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΥΨΗΛΗ! ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΜΟΡΙΩΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΛΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΗΨΗ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Η’ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕΣΩ 10ΕΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ. ΟΜΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!
    ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ, ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ? Η’ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΜΟ ΜΕ 100 ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΤΟΣ?
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:59 | Κατερίνα

    Κ. Διαμαντοπούλου, ελπίζω η δημόσια διαβούλευση να μην είναι ‘’μόνο για τα μάτια της αξιοκρατίας και της διαφάνειας’’ αλλά και για τα δικά σας.
    Εχω διαβάσει όλα τα μέχρι τώρα σχόλια των συναδέλφων στη δημόσια διαβούλευση και είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί επιμένετε σε αλλαγή ενός συστήματος που η πλειοψηφία των χρηστών του δεν την επιθυμεί.Κλείστε τις εισροές από Εκκλησιαστικά , Σιβιτανίδειο, ΙΔΕΚΕ κτλ και αφήστε τα υπόλοιπα ως έχουν.Δεν έχουμε δημοκρατία?Δεν ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας? Είμαστε έρμαια ανώριμων αποφάσεων ή επικίνδυνων διαθέσεων?Αυτοί που σας ψήφισαν σας το φωνάζουν : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ.Υποτιμάτε την νοημοσύνη και διαγράφετε με σκληρότητα τον αιματηρό κόπο χιλιάδων εκπαιδευτικών που οργώνουν την επικράτεια με ή χωρίς παιδιά όταν μας λέτε πως θα πρέπει να δίνουμε δια βίου ΑΣΕΠ και αν τα καταφέρουμε κάποια στιγμή θα διοριστούμε. Μητέρες που με τα παιδιά μας γυρίζουμε όλη την Ελλάδα βασιζόμενες σε συγκεκριμένη νομοθεσία και αποβλέποντας κάποια στιγμή σε ένα διορισμό μέσω μορίων με το 40% θα μας πετάξετε στην ανεργία με το πρόσχημα του ΑΣΕΠ? Σε αυτούς τους καιρούς?
    1ον Δεν είμαστε 25 χρονών.
    2ον Αυτούς που τώρα σπουδάζουν εμείς τους διδάξαμε!!!!
    3ον Το ξέρετε πως στον ιδιωτικό τομέα δεν προσλαμβάνεται μητέρα με 3 παιδιά γιατί κοστίζει περισσότερο?
    4ον Οποιος έχει δώσει ΑΣΕΠ ξέρει πως αυτός ο διαγωνισμός δεν κρίνει την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών.
    Είμαι 1η φορά αναπληρώτρια σε ΕΠΑΛ.Ελάτε να δείτε επιτυχόντα του ΑΣΕΠ που κρύβεται από τους μαθητές στο γραφείο και εκτελεί χρέη γραμματέα λόγω ανικανότητας ελέγχου της τάξης .
    ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ?ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ?ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ‘’ΒΟΗΘΗΣΕΙ’’ ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ?ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΩΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ?
    Κ.Διαμαντοπούλου μη μας εξοντώνετε.Μπορείτε να κάνετε πολλά για την εκπαίδευση χωρίς να καταστρέφετε οικογένειες που έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους βάσει νόμων του κράτους .Το κράτος έχει συνέχεια.Εσείς θα αλλάξετε Υπουργείο εμείς όμως αν μας πετάξετε στο δρόμο δεν έχουμε άλλη δουλειά για να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να είστε σίγουρη δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ .
    ΜΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΕΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!!!!

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:45 | ΜΠΕΤΥ ΒΛΑΧΟΥ

    ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 60% – 40% ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.
    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ,ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ?

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:39 | ioannis apostoloo

    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
    Ένα αριθμητικό παράδειγμα: οι φυσικοί που γράψανε σε διάφορους ασεπ είναι περίπου 3000 Έστω ότι προσλαμβάνουν γύρω στους 200 μόνιμους και αναπληρωτές άλλους 100. Η αναλογία είναι συνολικά 10%.
    ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 300 ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ και τα ποσοστά προλήψεων ,συμμετοχής είναι περίπου σταθερά, τότε για να δούμε πως θα λειτουργήσει ένα σύστημα 24μηνών για τους αναπληρωτές αυτούς και όσους δώσουν στους επόμενους ασεπ.
    Σίγουρα την επόμενη φορά δεν θα είναι και οι 100 αναπληρωτές μέσα στους 300 και επομένως δεν θα προσληφθούν στην εκπαίδευση αυτή τη φορά. Κάποιοι θα είναι και λογικά θα συμπληρώσουν 24 μήνες. Έτσι όσοι αποκτούν προϋπηρεσία σ’ αυτόν τον πίνακα θα αυξάνονται σταδιακά αφού θα προστεθούν κι άλλοι νέοι αναπληρωτές. Αλλά κάθε φορά αποκλείεται να διορίζονται με συμπλήρωση 24μηνης προϋπηρεσίας πάνω από 100!

    Ξεκινώντας με ένα απόθεμα 100 για τους διορισμούς μέσω προϋπηρεσίας έχεις ένα σταθερό σύστημα προσλήψεων μόνο με ασεπ. Και ταυτόχρονα διάχυση προοπτικής σε περισσότερους.
    Αυτό εννοώ ότι μειώνεις την αβεβαιότητα του διαγωνισμού στην πρόσληψη αυξάνοντας την αβεβαιότητα στο χρόνο απόκτησης της. Ακόμη εμπλέκεις κ’ άλλους στην εκπαίδευση ,χωρίς να δημιουργηθεί συσσώρευση, διατηρείς καθαρή την διεκδίκηση των 200 μόνιμων για όλους χωρίς μοριοδότηση προϋπηρεσίας.
    Αυτό το μοντέλο ίσως φανεί χρήσιμο στην μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο, ώστε να μην σβηστεί η προϋπηρεσία που υπάρχει και να μην αλλοιώσει , πιθανή μοριοδότηση, την καθαρή διεκδίκηση για τις 200 μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται κάθε φορά.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:34 | ΕΞΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    Η τριετής παραμονή για το νεοδιόριστο στη θέση του και ιδαίτερα η αδυναμία απόσπασής του τα δυο πρώτα χρόνια δημιουργεί προβλήματα για όσους έχουςν σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Για παράδειγμα έχω δυο μικρά παιδιά και ο άντρας μου είναι εκπαιδευτικών τοποθετημένος στη Γ΄Αθήνας. Αν διοριστώ εγώ θα πρέπει όλοι να φύγουμε για επαρχία για τρία χρόνια. Πρέπει λοιπόν αφενός να διατηρηθεί το δικαίωμα της απόσπασης σε σχολείο (όχι σε γραφείο) για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και αφετέρου να λαμβάνεται υπόψη η συνηπηρέτηση σε περίπτωση που ο/η σύζυγος είναι εκπαιδευτικός ώστε να υπηρετούν σε ένα μέρος και οι δύο.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:31 | th

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ, ΤΟΥ 30ΜΗΝΟΥ, ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΕΔΩ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ.

    ΠΙΕΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΠΕΣΜΕΝΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ.-

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:29 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΒΙΔΗΣ

    ελπίζω να γίνει αποδεκτή η ένσταση μου στον γραπτό διαγωνισμό 5π/2008 και να διοριστώ(δεν προσμετρήθηκε το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ απο λάθος υπαλλήλου)

    πιστεύω οτι ο ΑΣΕΠ μπορεί να εγγυηθεί κάποια αξιοκρατία και καλό είναι αφού θα μετράει η προυπηρεσία και θα έχουν προβάδισμα οι «παλιοι» να χρησιμοποιείται το εργαλείο των γραπτών εξετάσεων ως κόσκινο.
    στις εξετάσεις διάβασα μια βδομάδα (λόγω αντικειμένου και σχετικής εμπειρίας) και όλα πήγαν καλά (80,03)
    Στον τελευταίο διαγωνισμό αρκετές ερωτήσεις ήταν για τα πανηγύρια,δεν αξιολογούσαν διδακτική αντιληψη ή παιδαγωγική συμπεριφορά και μερικές φορές με δυσκολία απλή γνώση.

    Συμπέρασμα ο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να εγγυηθεί ΑΞΙΟΣΥΝΗ.
    Θεωρώ οτι η αξιολόγηση αλλα και η επιμόρφωση είναι μια διαρκής διαδικασία που συνδέονται μεταξύ τους.

    πραγματικά τρομάζω στην ιδέα οτι θα μπω στο εκπαιδευτικό σύστημα και θα σκουριάζω μίζερα μέσα στις στάσιμες γνώσεις ενος εγχειριδίου και ενός αναλυτικού χωρίς φαντασία και με πολλους περιορισμούς.

    πιστεύω οτι τα αποτελεσματα της ένστασης μου να είναι θετικά και να διοριστώ.όπου και αν πάω δε με νοιάζει γιατι είναι επιλογή μου και τιμή μου να κάνω αυτή τη δουλειά.

    κάποια στιγμή όταν τελειούσουν όλα ας μιλήσουμε και για τους μαθητές γιατι για αυτούς είναι το ταξίδι και οχι για το καράβι (κράτος) τον καπετάνιο(υπουργό) και το πλήρωμα(εκπαιδευτικοί).

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:28 | Παναγιώτη Νικητόπουλο

    Σε ένα βάθος χρόνου, αφού απορροφηθούν οι εκπαιδευτικοί που ήδη κατέχουν θέση προτεραιότητας σε οποιαδήποτε λίστα, να καταργηθούν οι λίστες προτεραιότητας και, στο μέλλον, η επιλογή να βασίζεται μόνο στον ΑΣΕΠ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:18 | ΖΟΠΟΥΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    αγαπητή κυρία Διαμαντοπούλου, συμφωνώ απόλυτα με την 3ετή παραμονή του εκπαιδευτικού στην θέση όπου έχει διοριστεί για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου, όπως και η ρύθμιση πρώτα να βρίσκεται αντικαταστατης και έπειτα να γίνεται η μετάθεση ή απόσπαση έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία. όντας νηπιαγωγός νομίζω ότι επιβάλεται η 2ετής υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. δουλεύω ήδη 2 χρόνια ως αναπληρώτρια και βλέπω τα κενά που υπάρχουν στα παιδιά όταν έρχονται μόνο μια χρονιά στο σχολείο ειδικά στο θέμα της κοινωνικοποίησης τους. επιβάλλεται όμως η δημιουργία περισσότερων σχολείων ή η καλυτέρευση των συνθηκών στα ήδη υπάρχοντα. όμως να ρωτήσω κάτι. έχω επιτύχει ήδη 2 φορές στον ασεπ χώρις όμως να είμαι διοριστέα και δουλεύω για 2 χρονιά ως αναπληρώτρια. ήλπιζα να διοριστώ με το 24μηνο. τώρα όμως δεν μπορώ να γνωρίζω καν αν την επόμενη χρονιά θα δουλεύω. δε με ενδιαφέρει ούτε το μέσο, ούτε τα παράθυρα, ούτε τα ρουσφέτια. το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύω σαν νηπιαγωγός καθώς αυτό ήταν το όνειρο μου από μικρή. και σας ρωτώ, τι θα γίνει στην δική μου περίπτωση, και άλλων που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμένα; πόσο άδικο και βάναυσο θα πρέπει να γίνει για μένα μετά από 2 χρόνια που ήδη κάνω κάτι που αγαπώ να έχω τόσο αβέβαιο μέλλον!!!!!!! και ας εφαρμοστεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία! ας βρεθούν επιτέλους στα σχολεία άνθρωποι που πραγματικά αγαπάνε αυτήν τη δουλειά.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:18 | Nικος

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να ζήτησετε την γνώμη μας για τις αλλαγές που προωθείται στην εκπαίδευση.
    Στο κείμενο που αναρτήσατε γράφετε οτι το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται απο ενιαία φιλοσοφία και αρχές και οτι υπάρχουν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων.
    Αυτό, ισχύει γενίκοτερα για τις προσλήψεις στο δημόσιο που διενεργεί το ΑΣΕΠ , όπως ξέρετε υπάρχουν δυό τρόποι πρόσληψης στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων όπως βαθμος πτυχίου, προυπηρεσία κτλ και με γραπτό διαγωνισμό.Γιατί ως κυβέρνηση σας απασχολεί μόνο οι παράλληλοι τρόποι προσλήψεις των εκπαιδευτικών;
    Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων στο δημόσιο που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ γίνεται με μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων και οι γραπτοί διαγωνισμοί είναι σπάνιοι με εξαίρεση των γραπτών
    διαγωνισμών των εκπαιδευτικών που γίνονται τακτικά.Θέλω να σας ρωτήσω
    γιατί αυτή η διάκριση .Γιατί οι υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες ενδεικτικά αναφέρω τους γιατρούς,τους νοσηλευτές, τους μηχανικούς,τους διοικητικούς να προσλαβάνονται με μοριοδότηση
    αντικειμενικών κριτηρίων και οι εκπαιδευτικοί με γραπτό διαγωνισμό;
    Γιατί ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να ελέγχετε για τις γνώσεις του με γραπτό διαγωνισμό για το διορισμό του ενώ ο γιατρός,ο νοσηλευτής,ο
    μηχανικός όχι; Μήπως η υγεία και η ασφάλεια των έργων υποδομής δεν είναι εξίσου σημαντικά με την παιδεία;
    Η αρχή της ισονομίας επιβάλει οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών να γίνεται με μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων όπως γίνεται και η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων που διεξάγει το ΑΣΕΠ.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 27 Νοεμβρίου 2009, 19:16 | Γρηγόρης Δ

    Αξιοκρατία ΕΙΝΑΙ η προυπηρεσία !!

    Αυτός που την έχει δεν την απέκτησε τυχαία.

    Σταματήστε να εξωμοιώνετε όλους με αυτούς της ΠΔΣ, Σεβιτανίδιο, Ειδική Αγωγή και άλλα τέτοια.

    Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι έχοντες προυπηρεσία είναι οι πραγματικά άξιοι και ικανότεροι απο όλους. Την απόκτησαν λόγω επιτυχίας στο ΑΣΕΠ, ή πολύχρονης κοπιαστικής ωρομισθίας.

    Είναι οι πραγματικοί εργάτες της εκπ/σης.

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ : Οχι επειδή ήταν πολλές φορές η προσωπική τους επιλογή, αλλά επειδή έτσι τους υπέδειξε το Ελληνικό κράτος.

    Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του σε κάθε περίπτωση