1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 07:12 | Μάχη

    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!

    Η διαφορά της νυν Υπουργού Παιδείας με άλλους προκατόχους της, είναι πως έθεσε το πρόβλημα της πρόσληψης των εκπαιδευτικών σε δημόσια διαβούλευση ενώ κάποιοι άλλοι αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες την εξόντωση των εκπαιδευτικών. (Πχ Γιαννάκου-Καλός : νομοσχέδιο για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση)
    Και έρχεται η συνάδελφος Ελένη και αντί να περιοριστεί σε προτάσεις για τον τρόπο πρόσληψης επιτίθεται σε συναδέλφους της.
    Αυτό είναι το ζητούμενο; Να αρχίσουμε να σφαγιαζόμαστε μεταξύ μας;

    Αναφέρεται σε συναδέλφους , δημιουργεί υπό-κατηγορίες εκπαιδευτικών βάζοντας την κατάληξη –ίτες και μας ισοπεδώνει όλους.
    Λέει «ναι» στην προϋπηρεσία αλλά «όχι» σε όλες τις προϋπηρεσίες.

    Με τη λογική αυτή η Υπουργός και ο οποιοσδήποτε Υπουργός θα μπορούσε να βρει πάτημα και να πει «ΟΧΙ» στις προϋπηρεσίες. Γιατί δεν έχει κανένα δικαίωμα από το νόμο να αμφισβητήσει τη δημόσια διδακτική προϋπηρεσία από ΟΑΕΔ, ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ κλπ

    Γράφει: «ΟΧΙ οαεδίτες,ΟΧΙ σιβιτανίδειος,ΟΧΙ εκκλησιαστικά,ΟΧΙ πολύτεκνοι και τρίτεκνοι,ΟΧΙ στην προϋπηρεσία από ιδιωτικά σχολεία που κλείνουν.
    ΕΛΕΟΣ με τις συντεχνίες.»

    1)Οι συνάδελφοι από τη Σιβιτανίδειο Σχολή και τα εκκλησιαστικά Λύκεια αποκτούν προϋπηρεσία κάθε χρόνο και προκαλούν αλλαγές στους πίνακες Το πρόβλημα δεν είναι η προϋπηρεσία των συναδέλφων γιατί από τη στιγμή που είναι δημόσια κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει αλλά ο τρόπος πρόσληψης.
    Το πιο δίκαιο για όλους θα ήταν,όχι να χτυπάμε τους συναδέλφους αλλά να ζητήσουμε ο τρόπος πρόσληψης να γίνεται από τον ενιαίο πίνακα

    2)Η Σιβιτανίδειος Σχολή ή και άλλα κληροδοτήματα έχει την έδρα της μόνο στο Νομό Αττικής. Αυτό σημαίνει πως μόνο οι συνάδελφοι του νομού Αττικής στην πλειοψηφία εργάζονται εκεί. Τι θα γινόταν αν οι Μητροπολίτες δημιουργούσαν παραρτήματα Σιβιτανιδείου Σχολής σε όλους τους νομούς;

    3)Σχετικά με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Είναι φανερό πως το κράτος αδυνατεί να διευκολύνει τη ζωή τους με επιδόματα ανάλογα με αυτά των κρατών της ΕΕ. Δεν είναι παράνομος ο τρόπος πρόσληψής τους γιατί αν οι νομοθέτες ισχυριστούν ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στο δικαστήριο το έχουν κερδίσει.Δηλαδή αν χτυπάμε τους συναδέλφους που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι θα νιώθουμε καλύτερα;

    4)Σχετικά με τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Να μην μπούμε λίγο και στη θέση αυτών των συναδέλφων που ενώ εργάζονται για πολλά χρόνια ξαφνικά πετάγονται στο δρόμο;

    Και τελευταία αφήνω τους ΟΑΕΔΙΤΕΣ όπως μας αποκαλεί η συνάδελφος Ελένη! Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με την πρόσληψη άλλων συναδέλφων στη Σιβιτανίδειο, εκκλησιαστικά και ιδιωτικά αλλά το να με μπλέξει εμένα σε συντεχνίες από μόνο του αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση.

    Η διαφορά ανάμεσα στην προϋπηρεσία των ωρομίσθιων-αναπληρωτών καθηγητών γενικής παιδείας που προσμετρήθηκε είναι πως η προϋπηρεσία των ΟΑΕΔΙΤΩΝ όπως μας αποκαλεί είναι ΕΦΑΠΑΞ!

    ΕΡΩΤΗΣΗ:

    Που ήταν η συνάδελφος Ελένη όταν με το νόμο 3475/2006 οι θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν στα σχολεία του Υπουργείου Παιδείας;

    Που ήταν η συνάδελφος Ελένη όταν η συνάδελφος Ελένη με δύο παιδιά βρέθηκε στο δρόμο έχοντας μόνο στο μυαλό της το γνωστό «εν ευθέτω χρόνω» του κυρίου Καλού και δεν μπορούσε ούτε δύο ώρες στην ΠΔΣ να εργαστεί;

    Που ήταν η συνάδελφος Ελένη όταν ο συνάδελφος Βασίλης πατέρας δύο παιδιών ο οποίος μετά από δύο χρόνια ανεργίας δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας βρέθηκε στην ψαραγορά; Για αυτό σπούδασε; Για αυτό δούλευε;

    Που ήταν η συνάδελφος Ελένη όταν ο συνάδελφος Νίκος πατέρας δύο παιδιών (νυν τριών) πετάχτηκε στο δρόμο και από πατσατσίδικο επειδή ζήτησε άδεια Μεγάλη Παρασκευή να πάει τα παιδιά του στην εκκλησία; Που ήταν η συνάδελφος Ελένη όταν ο ίδιος συνάδελφος πατέρας δύο παιδιών κινδύνεψε στην οροφή γιατί έπρεπε να γίνει ξαφνικά οικοδόμος για να συντηρήσει την οικογένειά του;

    Για ποιες συντεχνίες μιλάει η συνάδελφος Ελένη όταν η πρόσληψη η δική μου και των συναδέλφων μου γινόταν με νόμους και Υπουργικές αποφάσεις για τους οποίους οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε οι ωρομίσθιοι;

    Που ήταν η συνάδελφος Ελένη όταν χρόνια τώρα βλέποντας το σκληρό πρόσωπο των πολιτικών ζητήσαμε τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη;

    Για ποιες συντεχνίες μιλάει όταν με το πρόβλημά μας ασχολήθηκε για χρόνια το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου το Πολίτη, Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

    Ελένη,
    Με το να χτυπάμε ο ένας τον άλλον δεν κερδίζουμε εμείς αλλά το απρόσωπο κράτος και κάποιοι ίσως καιροσκόποι που καραδοκούν. Γιατί εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι βρεθήκαμε στο δρόμο δύο φορές :

    1. Κατάργηση Επετηρίδας
    2. Κατάργηση ΤΕΕ ΟΑΕΔ

    Για την ορθή ενημέρωση των συναδέλφων παρακαλώ να διαβάσετε τις Προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

    http://www.synigoros.gr/pdf_01/6960_2_teeoaed2.pdf

    Τέλος, μια χούφτα άνθρωποι δικαιωθήκαμε μετά από μακροχρόνιο αγώνα όταν κάποιοι άλλοι βολεμένοι, είτε μας χλεύαζαν, είτε «δούλευαν παρασκηνιακά εναντίον μας», είτε μας χρησιμοποιούσαν ως εφαλτήριο για την προώθηση δικών τους συμφερόντων.

    Το μυστικό μας ήταν και είναι η ενότητα, γιατί:

    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 03:26 | δέσποινα

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
    Απο το 1998 είμαι αδιόριστη φιλόλογος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας(πίνακας μηδενικής προυπηρεσίας),της γενιάς που η κατάργηση της επετηρίδας,με την αδιαλλαξία που έγινε, ανέτρεψε το όνειρο να προσφέρει στη δημόσια εκπαίδευση.
    Στον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ δε συμμετείχα γιατί η συμμετοχή εθεωρείτο ειδεχθές έγκλημα με ποινή την ρίψη αυγών και γιαουρτιών.ΘΥΜΑΣΤΕ;;Βέβαια οι τότε επιτυχόντες διορίστηκαν!!!Απο εκεί και πέρα εργαζόμενη σε φροντιστήρια για τα προς το ζην έλαβα μέρος σε 2 ΑΣΕΠ χωρίς επιτυχία γιατί η ύλη των ΠΕ02 διαρκώς αυξανόταν και ο χρόνος για διάβασμα ήταν και είναι πλέον ελλιπής λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.Επιπλέον μην έχοντας κάποιον να με «προωθήσει»(προσωπικά είδα να ισχύει η αξιοκρατία του εκάστοτε καθηγητή-υπεύθυνου της ΠΔΣ ή των προϊσταμένων των διευθύνσεων Β’θμιας)δεν απέκτησα προυπηρεσία.
    Αρχικά είμαι αντίθετη με τον γραπτό του ΑΣΕΠ όσον αφορά τα γνωστικά αντικείμενα, γιατί έτσι αναιρείται η γνωστική αξία του πτυχίου το οποίο αποκτήσαμε κατόπιν πολλαπλών εξετάσεων και κοπιώδους διαβάσματος.Επειδή πιστεύω ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δε θα πάψει να υπάρχει,ας αφορά την παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση.
    Αναμφίβολα ο κλάδος των φιλολόγων είναι ο πιο προβληματικός απο άποψη πλήθους και οι φιλόλογοι είναι πρώτοι στη λίστα ανέργων(παραδόξως με την επετηρίδα σε μια δεκαετία ο διορισμός ερχόταν;!)Θα’θελα λοιπόν να κάνω μερικές επισημάνσεις…..
    Όταν πέτυχα με πολύ διάβασμα την εισαγωγή μου στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας η βαθμολογική βάση εισαγωγής του ήταν υψηλότερη των τμημάτων Ιστορικού-Αρχαιολογικού και ΦΠΨ(ισχύει και σήμερα).Οι απόφοιτοι των τριών τμημάτων εντάσσονται στους ίδιους πίνακες χωρίς διάκριση του τμήματος τους.Ας γίνει επιτέλους διάκριση των ειδικοτήτων όπως στους ΠΕ04!Έτσι θα γίνει και διάκριση των γνωστικών αντικειμένων τους και θα βαθμολογούνται με ποσοστό βαρύτητας όπως οι ΠΕ04.Αν βέβαια επιμείνετε στην εξέταση των γνωστικών αντικειμένων!!!
    Ιδιαίτερα οι φιλόλογοι της δικής μου γενιάς(35 και άνω)λόγω της αχανούς φύσης των 4 γνωστικών αντικειμένων, στα οποία καλούμαστε να εξεταστούμε, αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα υπερεντατικό πρόγραμμα κάλυψης της ύλης,εκτός κι αν αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς γονείς και πόρους.Ομολογουμένως πιο ευνοϊμένοι είναι οι νέοι απόφοιτοι που a priori γνωρίζουν ότι μετά το πτυχίο 1-2 χρόνια θα ασχοληθούν αποκλειστικά με το διαγωνισμό.Ας υπολογίζεται λοιπόν και ο χρόνος κτήσεως του πτυχίου με κάποιο ποσοστό στην τελική βαθμολογία του ΑΣΕΠ.Όταν και ΑΝ διοριστώ[[πόσες φορές αντέχει να διαγωνιστεί ένας άνθρωπος;Οποία αδικία όταν είναι επιτυχών αλλά μη διοριστέος!]], θα βρώ ώς ανωτέρους μου παιδιά-μαθητές μου!!
    Ας συγκεκριμενοποιηθεί η ύλη των φιλολόγων.Έχετε σκεφτεί,κ. Υπουργέ,ότι με τον ΑΣΕΠ έχετε κάνει πλουσιότερους τους εκδοτικούς οίκους(άπειρα εγχειρίδια)και τους φροντιστές που εδώ και μερικά χρόνια εκμεταλλευόμενοι ιδιαίτερα την πληθώρα φιλολόγων υπόσχονται τακτοποίηση της ύλης για σίγουρη επιτυχία έναντι αδρής αμοιβής;;
    ευχαριστώ

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 02:13 | Αθανασία

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    Σύστημα προσλήψεων; Ποιο σύστημα; Αυτό που αλλάζει κάθε φορά κατά το δοκούν της εκάστοτε πολιτικής κυβέρνησης; Μήπως θα διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης, αν αλλάξει το σύστημα πρόσληψης;
    Αν αυτό ισχύει, τότε να γίνει αποδεκτή αυτή η αλλαγή. Αν όχι όμως τι θα απογίνει με αυτούς τους εκπαιδευτικούς που σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι, θίγονται από αυτή την κατάσταση;
    Υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη παλαιότητα πτυχίου οι οποίοι εισήχθησαν με αξιώσεις στα παιδαγωγικά τμήματα και έμειναν εκτός εκπαίδευσης, την εποχή κατάργησης της επετηρίδας. Πήγε πίσω η οικογενειακή τους ζωή στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
    Όμως ΠΕΤΥΧΑΝ στο ΑΣΕΠ, ανταγωνιζόμενοι παιδιά 22χρονα. Αργότερα άφησαν πίσω οικογένειες για να ξενιτευτούν, να συλλέξουν προϋπηρεσία ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν.
    Τώρα για δεύτερη φορά το σύστημα απειλεί να τους αφήσει απ’ έξω. Είναι δίκαιο; Όχι.
    Τα νέα παιδιά από την πλευρά τους κάνουν το δικό τους αγώνα για εργασία διεκδικώντας μια θέση για δουλειά. Με την απειλή της αλλαγής του συστήματος πρόσληψης, δε μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
    ΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
    Πρέπει όλοι όσοι έχουν προϋπηρεσία και επιτυχία ΑΣΕΠ, να συνεχίσουν να δουλεύουν.
    Αν αλλάξει το σύστημα πρόσληψης οι επόμενοι θα έχουν επιτυχία στο ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία. Ποια η διαφορά λοιπόν από την ισχύουσα κατάσταση; ΚΑΜΙΑ.
    Γιατί λοιπόν να γίνει η αλλαγή απλά μόνο και μόνο για να αλλάξουν τα πρόσωπα, ή για να οργιάσουν τα φροντιστήρια για το ΑΣΕΠ;
    Είναι άδικο οι άνθρωποι που κινήθηκαν με τη λογική του προηγούμενου συστήματος και τα κατάφεραν να μείνουν εκτός!!

    Α.Π.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 01:31 | Πληροφορικός

    Πρώτα ο μαθητής

    Οι μαθητές υποτίθεται ότι πρέπει να γνωρίζουν καλά τον εκπαιδευτικό και να μην αλλάζουν κάθε χρόνο. Για ποιο λόγο να απασχολούνται τόσοι ωρομίσθιοι σε διαφορετικά σχολεία κάθε χρόνο; Υποτίθεται ότι οι ωρομίσθιοι προσλαμβάνονται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Είναι έκτακτες οι 16000 θέσεις ωρομισθίων;
    Έχετε σκεφτεί το πόσο πολύ κινδυνεύουν οι μαθητές από το διαδίκτυο και αν το εκμεταλλευτούν με σωστό τρόπο, θα ανακαλύψουν την μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών (παγκόσμιος ιστός);
    Στο ολοήμερο δημοτικό πηγαίνουν οι μισοί μαθητές και όταν πλέον όλοι οι μαθητές του Δημοτικού φτάσουν στο Γυμνάσιο, τότε θα έχουμε μαθητές δύο ταχυτήτων.

    Πιθανός τρόπος αντιμετώπισης: Κατάργηση της ωρομισθίας και εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής στο βασικό πρόγραμμα του Δημοτικού.

    Μεταβατική περίοδος και ΑΣΕΠ

    Όπως είπαν και οι περισσότεροι συνάδελφοι, δεν υπάρχει ακόμη κάποια ξεκάθαρη ανακοίνωση για αυτή την περίοδο. Θα έχουν δικαίωμα αυτοί που έχουν προϋπηρεσία και δεν έχουν περάσει ΑΣΕΠ να ενταχθούν στους νέους πίνακες;
    Δε γίνεται άτομα που έχουν επενδύσει στην προϋπηρεσία, να τα παρατήσουν και να αρχίσουν να διαβάζουν για ΑΣΕΠ, δέκα χρόνια μετά τη λήψη πτυχίου. Εξάλου η ύλη του ΑΣΕΠ δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.
    Ερώτηση: Γιατί να μη δίνουν εξετάσεις για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ και οι γιατροί, δικηγόροι κ.α.; Μήπως τα πτυχία τους είναι πιο ισχυρά από αυτά των εκπαιδευτικών;
    Πιστεύετε πως ένας που πήρε πτυχίο πριν πέντε, δέκα ή ακόμα και δεκαπέντε χρόνια μπορεί να έχει το ίδιο κουράγιο με έναν που πήρε πρόσφατα το πτυχίο του; Δεν φτάνουν οι εξετάσεις που δώσαμε μέχρι τώρα για να πάρουμε το πτυχίο; Είναι ανώτερες οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ από τις πανεπιστημιακές;
    Πιθανός τρόπος αντιμετώπισης: Να κλείσουν τα παράθυρα και όχι να αδικηθούν όσοι κατάφεραν να μαζέψουν μόρια με την προϋπηρεσία τους (μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά…).

    Παιδαγωγική Κατάρτιση

    Γιατί να μη δίνεται η ευκαιρία στους Πληροφορικούς και σε άλλες ειδικότητες να την αποκτήσουν! Στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ εισάγονται για κάθε ειδικότητα 5 ή το πολύ δέκα άτομα κάθε χρόνο από τα τόσα άτομα που πληρώνουν τα 50 Ευρώ για να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην επιλογή!
    Από το 2006 έχουν να ανακοινωθούν τα μεταπτυχιακά τα οποία δίνουν παιδαγωγική κατάρτιση. Από τότε δεν έχουν ανακοινωθεί καινούργια προγράμματα; Μερικές διευθύνσεις, επειδή δε γνωρίζουν ακριβώς τους αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, δέχονται τα σχετικά δικαιολογητικά σύμφωνα με τη δική τους κρίση.
    Ένας ωρομίσθιος μετά από πολυετή προϋπηρεσία δεν έχει αποκτήσει παιδαγωγική κατάρτιση;
    Λίγο πριν τις εκλογές, ένα τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά (από τα 45 τμήματα πανελλαδικά), κατάφερε μέσω της θερινής βουλής να ψηφισθεί νομοσχέδιο το οποίο τους δίνει το πλεονέκτημα της παιδαγωγικής κατάρτισης. Τα άλλα τμήματα τι ρόλο παίζουν; Πού είναι η απάντηση σας στην ένσταση που υπέβαλαν εκατοντάδες πληροφορικοί για το συγκεκριμένο θέμα;
    Τι διαφορά έχει το πρόγραμμα σπουδών (όσον αφορά την παιδαγωγική κατάρτιση) της σχολής του πληροφορικού με την καθηγητική σχολή του φυσικού, μαθηματικού κλπ;
    Αν δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση οι πληροφορικοί, γιατί τους έχει δοθεί το δικαίωμα να διδάσκουν;
    Πιθανός τρόπος αντιμετώπισης: Παιδαγωγική κατάρτιση και ίσες ευκαιρίες για όλους.

    Καθυστέρηση στις προσλήψεις

    Σκεφτείτε ότι έχει πάει Δεκέμβριος και πολλά σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτικούς. Γιατί αυτή η καθυστέρηση, κυρίως ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, κάθε χρόνο;

    Πιθανός τρόπος αντιμετώπισης: Να γίνονται οι αιτήσεις εκπαιδευτικών νωρίτερα ώστε οι διευθύνσεις να έχουν ανακοινώσει τους διορισμούς μέχρι τα μέσα Ιουλίου, τους αναπληρωτές τέλη Ιουλίου και η τοποθέτηση των ωρομισθίων να γίνεται μέσα στον Αύγουστο έτσι ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να είναι όλοι στις θέσεις τους;

    Οικονομικά εκπαιδευτικών, ελεύθερος χρόνος και διαδρομές

    Πιστεύετε ότι από τη στιγμή που έχω περάσει τα τριάντα μου χρόνια, θα μπορέσω για πολύ καιρό ακόμη να συνεχίσω σύμφωνα με τα παρακάτω;
    1) Θα μου αρκούν τα 300 Ευρώ ως ωρομίσθιος;
    2) Αν δουλέψω και το απόγευμα σε σεμινάρια με άλλα 300 Ευρώ το μήνα, θα καταφέρω να πληρώσω ενοίκια, βενζίνες (πολλά ενοίκια έχουν φθάσει πάνω από 300 ευρώ και οι βενζίνες κοστίζει πάνω από 200 ευρώ το μήνα για όσους δουλεύουν μακριά συν τα 80 Ευρώ για τα διόδια);
    3) Γιατί αυτή η υπερβολική καθυστέρηση στην καταβολή της αμοιβής των ωρομισθίων η οποία μπορεί να φτάσει και τους δέκα μήνες;
    4) Για να γίνει κάποιος εκπαιδευτικός πρέπει να κατάγεται από πλούσια οικογένεια;
    Αν χάνω οκτώ ώρες την ημέρα για τη δουλειά, θα έχω κουράγιο και χρόνο για το διάβασμα του ΑΣΕΠ, για την προετοιμασία της επόμενης μέρας στη δουλειά και για την προσωπική μου ζωή;
    Κάθε χρόνο βρίσκομαι σε άλλο σχολείο. Το θετικό είναι ότι έχω γνωρίσει καλύτερα τη χώρα μου…

    Πιθανός τρόπος αντιμετώπισης: Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης αν δεν αλλάξουν τα παραπάνω.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 01:30 | ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΑΡΧΕΙ Η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ ΜΕ 5 Η 4 ΧΡΟΝΙΑ…
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…..
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ.
    ΠΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΙ & ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΠΟΤΕ;
    O ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΜΕΣΟ ΑΣΕΠ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..(ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.

    2. ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΔΣ ΜΕΣΩ ΠΙΝΑΚΩΝ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΑΣΤΡΙΜΥΘΟΣ Ή ΜΕ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟ, ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΣΕΠ.. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ….
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ;;;;

    ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ;;;

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 01:28 | ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΑΡΧΕΙ Η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ ΜΕ 5 Η 4 ΧΡΟΝΙΑ…
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…..
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ.
    ΠΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΙ & ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΠΟΤΕ;
    O ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΜΕΣΟ ΑΣΕΠ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..(ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.

    2. ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΔΣ ΜΕΣΩ ΠΙΝΑΚΩΝ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΑΣΤΡΙΜΥΘΟΣ Ή ΜΕ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟ, ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΣΕΠ.. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ….
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ;;;;

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 01:25 | Χρήστος Κυργιάκης

    Κυρία υπουργέ.
    θα ήθελα,καταρχήν,να ξεκαθαρίσω πως όποιος δήποτε διάλογος για την παιδεία είναι κενός περιεχομένου αν δεν συνοδεύεται από τη δέσμευση ή ακόμη και τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς εκπτώσεις και χωρίς διακιολογίες ότι δήθεν λόγω κρίσης δεν υπάρχουν χρήματα.Όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι θησαύρισαν εις βάρος μας,ας φροντίσετε ως κυβέρνηση να επιστρέψουν ένα μέρος των όσων απέκτησαν.
    Επίσης θα ήταν πιο ουσιώδες να συζητήσουμε πρώτα για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που παρέχεται,για τους τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν στη χώρα μας σε βάθος 10 και 20 χρόνων,για το αν θέλουμε πραγματικά να μορφώνονται όλα τα παιδιά ή μόνο όσα έχουν την οικονομική δυνατότητα και μετά να μας απασχολήσουν,οι διορισμοί,οι εξετάσεις,το πλήθος των μαθημάτων κλπ
    Όσον αφορά στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι τουλάχιστον ανακριβές,αν δεν γίνεται επίτηδες,να λέτε ότι οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται με δύο τρόπους (ΑΣΕΠ και ενιαίο πίνακα διορισμών)διότι ,όπως προφανώς θα γνωρίζετε, διορίζονται και
    – από τον πίνακα με 24μηνο και επιτυχία στον ΑΣΕΠ,
    – από τον πίνακα με 30μηνο χωρίς επιτυχία στον ΑΣΕΠ οι οποίοι είναι λίγοι μεν αλλά υφίστανται
    – απολυμένοι από ΟΑΕΔ και ιδιωτικά που κλείνουν
    – πολύτεκνοι
    Θεωρώ ότι από όλους τους παραπάνω τρόπους ο μόνος που πρέπει να καταργηθεί είναι μέσω ΑΣΕΠ διότι δεν εξασφαλίζει σε καμιά περίπτωση την επιλογή των πιο κατάλληλων για να διδάξουν,δημιουργεί ψεύτικες επλπίδες στους νέεους εκπαιδευτικούς ότι θα διοριστούν σύντομα ενώ είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι κατά μέσο θα χρειαστεί να δώσουν 4 με 5 φορές μέχρι να διοριστούν.Αυτό μεταφράζεται σε οικονομική αφαίμαξη,τσάκισμα της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού των εκπαιδευτικών,ενίσχυση των φροντιστηρίων και προετοιμασία του μόνιμου,όταν θα γίνει,εκπαιδευτικού να δεχτεί όποιαδήποτε αξιολόγηση αφού έχει συνηθήσει να τον αξιλογούν σε όλη του τη ζωή.
    Αν πραγματικά θέλετε κάτι να αλλάξετε στην εκπαίδευση τότε
    – αυξήστε τους μόνιμους διορισμούς
    – σταματήστε το εμπόριο ελπίδας με την ΠΔΣ και τους ωρομίσθιους
    – σταματήστε τις αποσπάσεις των ΄΄δικών μας παιδιών΄΄ γιατί σαν να διάβασα κάπου ότι αρχίσατε κι εσείς να κάνετε αυτά που καταγγέλατε
    – βάλτε κανόνες στις αποσπάσεις και στις μεταθέσεις που να μην σας επιτρέπει να κάνετε για κάποιους τα στραβά μάτια
    – βάλτε κανόνες στις τοποθετήσεις νεοδιόριστων ή αποσπασμένων γιατί το κόλπο με τους ΄΄υπεράρυθμους΄΄ δεν πάει άλλο
    – κάντε τους εκπαιδευτικούς να νιώσουν ικανοί και αναγκαίοι επιμορφώνοντάς τους ουσιαστικά και αυξάνοντάς τους τις αποδοχές.Είναι ένδειξη σεβασμού προς αυτούς.
    Τέλος αν θέλετε τόσο την αξιολόγηση ξεκινήστε να αξιολογείτε τα μέτρα που πήραν στον τομέα της παιδείας όλα αυτά τα χρόνια και δείτε τα αποτελέσματα που είχαν.Αυτό θα σας βοηθήσει να μην κάνετε τα ίδια λάθη.Ήδη δώσατε δικαίωμα στον προκάτοχό σας να σας κατηγορήσει για προχειρότητα ξεχνώντας βέβαια ο ίδιος ότι επί των ημερών του μειώθηκε ο αρθμός των μόνιμων διορισμών και σημείωσε μεγάλη άνθηση το φαινόμενο των ΄΄υπεράριθμων΄΄ κατά την τοποθέτηση νεοδιόριστων.
    Με εκτίμηση
    Χρήστος Κυργιάκης: φυσικός (αναπληρωτής σε τρία ακριτικά μέρη τα τρία τελευταία χρόνια – τρεις φορές επιτυχών στον ΑΣΕΠ)

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 01:07 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΤΟ ΞΑΦΝΙΑΣΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΑΣ, ΗΤΑΝ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ,ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

    ΓΙΑΤΙ, ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΜΕ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΚΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ;

    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ; ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ;ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ, ΕΝΩ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

    ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΡΥΘΜΙΣΗ 40% – 24ΜΗΝΟ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ – 30ΜΗΝΟ).

    ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ,
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:55 | Γεωργίου Μάριος

    ΟΙ διορισμοί των πολύτεκνων εκπαιδευτικών είναι το ελάχιστο που μπορείτε να προσφέρετε κ.Διαμαντοπούλου στον τόπο. Η χώρα βυθίζεται ολοένα και μείναν μόνο οι πολύτεκνοι να προσπαθούν να διατηρήσουν το έθνος. Μη καταργείτε το μοναδικά κορυφαίας σημασίας νόμο περί διορισμού τους. Θα σας ευγνωμονούν όλοι οι Έλληνες, ακόμα και εκείνοι που σήμερα μας κατηγορούν. Εμείς θα τους δώσουμε ψωμί μεθαύριο. Χωρίς εμάς τα σχολεία κλέινουν.
    Αξίζει τον κόπο συνάδελφοι η διατήρηση του νόμου. Για σας δουλεύουμε.
    Και μη παραπονιέστε. Γιατί σε λίγα χρόνια, όπως το πάτε σήμερα, θα διορίζονται κάθε χρόνο το πολύ 500 καθηγητές απ’όλες τις ειδικότητες.
    παλέψτε για όλους μας. Παλέψτε για μας, όπως και μεις μοχθούμε νυχθημερόν να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας για να τα μορφώσετε εσείς.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:49 | Ανδρέας

    Απο το in.gr σας μεταφέρω την είδηση:
    (
    Ο φόβος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην άμεση εφαρμογή σχεδίου «αντι-κραχ», ώστε να αλλάξει το κλίμα.

    Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2010 αφορούν σε αποκρατικοποιήσεις, αλλά και επιθετικές διαρθρωτικές αλλαγές.

    Mεταξύ άλλων, στο «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο που έχει ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται να προστεθούν και περιορισμοί στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί και ως «παράθυρο» εισόδου σε άλλες θέσεις του Δημοσίου με τη μέθοδο των μετατάξεων….

    )

    Να λοιπόν γιατί η Διαμαντοπούλου ανατρέπει το υπάρχον σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, χωρίς κανένα λόγο.

    Θα υπάρχουν π.χ από τις 150 θέσεις παλιότερα καμιά 15αριά στο επόμενο ΑΣΕΠ. Χωρίς πίνακες δεν θα προσλαμβάνει κανένα ούτε 24μηνο, ούτε τραντάμηνο, παρα μόνο τους 15, ο 16ος ατύχησε, σε επόμενο ΑΣΕΠ. Θα λέμε ο θάνατος σου η ζωή μου ή καλύτερα η αποτυχία σου, επιτυχία μου;;; Σαν άγρια σκυλιά που τους πέταξαν ένα ξεροκόμματο;;; Ο τρόπος που μιλάμε εδώ μέσα μας υποβαθμίζει (νέοι εναντίων παλιών και αντίστροφα ή για όλα φταίνε οι πολύτεκνοι, ντροπή μας ρε) και η Κυρία γελάει με τα χάλια μας.
    Συνάδελφοι ας δώσουν ονόματα, ποιοι χρεοκόπησαν την χώρα; Ποιοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα; γιατί πρέπει να πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί τα σπασμένα τους;

    ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΟΧΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ.

    Σε έντιμο πολιτικό βίο αυτοί οι σχεδιασμοί πρέπει να ανακοινώνονται πριν τις εκλογές με λεπτομέρειες μάλιστα.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:49 | Θανάσης

    Κυρία Υπουργέ,
    Η γυναίκα μου έχει τελειώσει Θεολογία το 1990. Όταν εισήχθηκε στη
    Σχολή, το 1986, οι Θεολόγοι διορίζονταν στη Β’θμια Εκπαίδευση 1-2
    χρόνια μετά την αποφοίτησή τους (δηλ. θα διοριζόταν το 1992).
    Μπαίνουν οι απόφοιτοι Ποιμαντικού στην επετηρίδα των Θεολόγων και η
    αναμονή εκτινάσσεται στα 10 χρόνια (δηλ. θα διορίζονταν το 2000).
    Έρχεται η αλλαγή με το ΑΣΕΠ, ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.
    Δίνει εξετάσεις και είναι επιτυχούσα το 1998, αλλά δεν είναι
    διοριστέα. Τα μόρια επιτυχίας δεν μετράνε πουθενά και δεν διορίζεται
    ούτε καν ωρομίσθια. Ξαναδίνει εξετάσεις το 2000 και είναι πάλι
    επιτυχούσα, αλλά μη διοριστέα. Και πάλι δεν καλείται πουθενά ούτε
    καν ως ωρομίσθια. Στο διαγωνσμό του 2002 ήταν στον 8ο μήνα κύησης στο
    πρώτο μας παιδί, στο διαγωνισμό του 2005 ήταν στον 3ο μήνα κύησης στο
    δεύτερο παιδί μας με ζαλάδες κτλ. Στο διαγωνισμό του 2006 δεν είχε
    χρόνο να διαβάσει με ένα παιδί που μόλις είχε χρονίσει και ένα άλλο
    τεσσάρων ετών. Και στο διαγωνισμό του 2009, δεν μπόρεσε με δύο παιδιά
    να προετοιμαστεί κατάλληλα και παρόλο που αρίστευσε στα παιδαγωγικά
    δεν μπόρεσε να πιάσει για λίγο τη βάση στο αντικείμενο. Είναι ακόμα
    στον πίνακα ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ προϋπηρεσίας και αναρωτιέται ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΕΣ
    ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και τι προσόν της λείπει και δε διορίζεται.

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;

    Το να βάλουμε και τους άλλους απόφοιτους να περιμένουν επίσης μία δεκαετία για να υπάρξει ίδια μεταχείριση δεν είναι λύση.

    Προτείνω να υπάρξει ποσοστό διοριστέων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από όσους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ περίμεναν με την επετηρίδα στην προ-ΑΣΕΠ εποχή (π.χ. 50% από όσους πήραν πτυχίο πριν το 1996 για τους επόμενους τρεις διαγωνισμούς) ώστε να συναγωνίζονται με ίσους όρους μεταξύ
    τους. Έτσι, θα έχουν τουλάχιστον μία ευκαιρία από αυτές που τους
    στερήθηκαν!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:43 | Δημήτρης Κ.

    Ο καθένας όπως είναι φυσικό αλλά και ως ένα βαθμό θεμιτό τοποθετεί το θέμα κάτω από το δικό του πρίσμα αλλά και το δικό του συμφέρον. Από την πλευρά μου θεωρώ καταρχήν αυτονόητη την επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως προυπόθεση διορισμού. Είμαι τρείς φορές επιτυχών στον κλάδο των Χημικών αλλά χωρίς καμία προοπτική για αναπληρωτής λόγω φυσικά του εξευτελιστικά χαμηλού αριθμού των θέσεων. Έχω από χρόνια επιλέξει άλλο επαγγελματικό δρόμο- στη βιομηχανία- μη προτιμώντας την οδό της υποαπασχόλησης (ΠΔΣ,ωρομισθία) που διαλέγουν αναγκαστικά ή μη πολλοί συνάδελφοι. Σέβομαι όλους εκείνους που έχουν συγκεντρώσει πολλά μόρια, κυρίως αποκτηθέντα από ΑΣΕΠ, και ενδεχομένως βλέπουν το τρένο του διορισμού να χάνεται. Διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν κατάργηση του ΑΣΕΠ και τους διαβεβαιώ ότι με δουλειά, οικογένεια και οδεύοντας προς τα 40 δεν είναι καθόλου εύκολο να συναγωνιστείς συναδέλφους 10 και πλέον έτη μικρότερους, με εξαιρετικά απαιτητικό διάβασμα για 70 και 100 θέσεις ανά διετία, αλλά θα το ξανακάνω. Κι εγώ θα ήθελα ένα σύστημα το οποίο να μην απαξιώνει τα πτυχία που το ίδιο το κράτος στο κάτω κάτω μας παρέχει, αλλά εφόσον επιλέγεις να το παλέψεις θα πρέπει ως ένα βαθμό να ΄΄χορέψεις όπως σου βαράνε΄΄. Διαφωνώ επίσης με όσους διατείνονται ότι η επιτυχία στο γραπτό διαγωνισμό δε συνιστά και ικανότητα για διδασκαλία αλλά ότι αυτό αποδεικνύεται στην έδρα. Κανείς δε γεννήθηκε εκπαιδευτικός, όλοι κάποια μέρα μπήκαν στην τάξη για πρώτη φορά(το μικρό πέρασμά μου από τα ιδιαίτερα και τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση με έκανε να πιστέψω ότι κι εγώ μπορώ να ανταποκριθώ όπως η πλειονότητα των συναδέλφων). Θεωρώ λοιπόν ότι το πιο δίκαιο σύστημα είναι αυτό που θα έχει ως βάση την επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα προσμετρά πέραν των μορίων από πτυχία, μεταπτυχιακά και προυπηρεσία και επιπλέον μόρια από τις παλαιότερες επιτυχίες στο διαγωνισμό.Δεν κατανοώ γιατί 0,5 μόρια από ωρομισθία 10 χρόνια πριν, σε ακολουθούν για πάντα ενώ το να έχεις γράψει 70/100 σε παλαιότερο διαγωνισμό πέραν των δύο τελευταίων δε σημαίνει τίποτα. Τέλος πιστεύω ότι ένα μικρό μεταβατικό στάδιο είναι απαραίτητο πριν από την όποια αλλαγή.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:29 | Δέσποινα Σεμερτσίδου

    Κυρία υπουργέ,
    είμαι εκπαιδευτικός Α/θμιας με πολλά χρόνια υπηρεσίας γιαυτό και τεκμηριωμένη άποψη μέσα από εμπειρία και πολλά χρόνια σπουδών αφού ποτέ δεν έπαψα να έχω σχέση με σπουδές σε κάθε μορφή:σεμινάρια,μετεκπαίδευση, μεταπτυχιακό, 2ο πτυχίο.
    Δικαιούμαι λοιπόν να πω την ταπεινή μου γνώμη:
    ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ(ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ «ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ» ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Η ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ).ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 24ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΣΕΠ.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:25 | ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Γεια σας!
    ‘Οταν ήμουν στο Λύκειο οι γονείς μου – όπως άλλωστε το 90% των γονέων την δεκαετία του ’80 ήθελαν να γίνω γιατρός για λόγους «κοινωνικής καταξίωσης» και οικονομικής ευμάρειας.
    Εγώ ήθελα να σπουδάσω γυμναστής γιατί η κίνηση με μάγευε και το «παιχνίδι» με έλκυε περισσότερο από την ιατρική μπλούζα και την ικανότητα να θεραπεύω ανθρώπους, ήθελα οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν.
    Με ελάχιστη αθλητική παιδεία έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις( διαδικασία με άφθαστες «ελαστικές» ιδιότητες…) και απέτυχα, ακολούθησα το ρεύμα των ξενιτεμένων μαθητών στη γειτονική Βουλγαρία όπου ήρθα σε επαφή με ένα ανεπτυγμένο αθλητικό σύστημα εξ’αιτίας των απαιτήσεων του πολιτεύματος(άλλη συζήτηση).
    Τέλειωσα το 1990 αριστούχος- και χωρίς λαδώματα- την Γυμναστική ακαδημία με ειδικότητα Τζούντο.
    Μετά την αυτόματη αναγνώριση από το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ μπήκα στην επετηρίδα – μία τότε – και ανέμενα τον διορισμό μου εργαζόμενος σε συλλόγους με παιδιά και σε γυμναστήρια.
    Το 1998 ο κος Αρσένης αποφάσισε να δημιουργήσει τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την είσοδο στο Δημόσιο, αλλά δεν υπολόγισε πολλά πράγματα.
    Αντέδρασα γιατί ο διορισμός μου ήταν κοντά πια και ήδη περίμενα 8 χρόνια δουλευοντας με επιτυχία με Παιδιά και δεν ήθελα να μου πάρουν οι «νέοι» την «θέση».
    Είχα την ελπίδα ότι θα με «έπιαναν» οι ποσοστώσεις μέχρι που ανακάλυψα δύο πραγματα:
    1ο. ότι στον κλάδο μας εμφανίστηκαν οι «συνάδελφοι» μου να τρώγονται μεταξύ τους όντας σε πολλές «ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ» πια, 16μηνίτες, 24μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ χωρίς προυπηρεσία, με προυπηρεσία κ.τ.λ.
    2ο. ότι είχα ενταχθεί σε έναν πίνακα Γ΄που οσοι ανήκαν σ’ αυτόν ήταν ιδιώτες (idiots).
    ‘Ετσι αποφάσισα να δώσω εξετάσεις μια και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αποδείξω ότι μπορώ να δουλεύω με ΠΑΙΔΙΑ και ειδικότερα οτι δεν «δουλευω» τον κόσμο.
    Μετά από δύο αποτυχίες πέτυχα και πριν τρία χρόνια δούλεψα Ωρομίσθιος για πρώτη φορά σε σχολεία της επαρχίας – με μεγάλη μου χαρά – του νομού Ηρακλείου. Επισημαίνω ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    Φέτος δουλεύω πάλι ωρομίσθιος σε ένα υπέροχο σχολείο της επαρχίας – στον Προφήτη Ηλία – και κατά σύμπτωση ΠΑΛΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    Πέρα από το γεγονός ότι είμαι ο μεγαλύτερος ανάμεσα σε δασκάλους που θέλουν να πάνε γρήγορα σπίτι τους (sic) και έχοντας ήδη δύο δικά μου ΠΑΙΔΙΑ,εχω την χαρά να «μαζευω» προυπηρεσία 4 – 5 μηνών.
    Θα συνεχίσω να είμαι γυμναστής δραστήριος γιατί όταν κάνω προπόνηση Τζούντο φυσικά παλεύω με τους μαθητές μου μικρούς και μεγάλους, που πολλοι από αυτούς είναι πρωταθλητές και στο σχολειό να κυλιέμαι στο χόρτο (τυχερά παιδιά λόγω εγκαταστάσεων) και στις επόμενες εξετάσεις θα κληθώ να αποδείξω ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ Π Α Ι Δ Ι Α!
    Δε κλαίγομαι ούτε ζητάω αλλά αν θέλετε να αλλάξετε κάτι ουσιαστικά τότε μάλλον πρέπει να αρχίσετε από τα παιδιά και κυρίως να δοκιμάσετε να δουλέψετε με αυτά.
    …μήπως να κάνω και ένα τρίτο παιδί; να μπω στην «επετηρίδα» των τρίτεκνων;
    Περίεργο έχω πολύ όρεξη για δουλειά ακόμη στα 42 μου….μάλλον προσπαθώ να γαντζωθώ από την ζωή…
    Αν και δεν είναι τόσο καθως πρέπει..
    Γεια χαρά!

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:18 | ΡΟΥΜΠΙΝΑ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ

    κ.α Διαμαντοπούλου,

    έχω να πω τα εξής με την όλη αναστάτωση που έχετε προκαλέσει:

    1. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

    2. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΜΕΑ!

    3. ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ? ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΛΥΣΤΕ ΤΑ Κ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΝΕΑ!

    4. ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ (π.χ ΠΔΣ).

    5. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΤΕ, ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!

    ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:11 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔ.

    Αγαπητοί συνάδελφοι:
    Διαβάζω τα σχόλια σας τα σχετικά με τις προσλήψεις και διαπιστώνω ότι ο καθένας σας έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία.
    Διαβάστε λοιπόν και τη δική μου.
    1. Απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής (Κλασικό τμήμα )του Α.Π.Θ. με βαθμό πτυχίου μόνο 6,47.(Είναι δίκαιο να λαμβάνεται υπ’ όψη ο βαθμός πτυχίου στο ΑΣΕΠ, όταν όπως γνωρίζουμε υπάρχουν τόσες σχολές που «βγάζουν» φιλολόγους;)

    2. Σε λίγο καιρό θα έχω μεταπτυχιακό της σχολής μου στο οποίο πέτυχα με εξετάσεις (Είναι δίκαιο να λαμβάνονται στο ΑΣΕΠ υπ΄όψη όλα τα «μεταπτυχιακά»;)

    3. Στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βαθμολογήθηκα με 71,25 και σειρά 607 ενώ οι διοριστέοι είναι 481( Είναι δίκαιο να μείνω εγώ από έξω και να διορίζονται κάποιοι με «μεγάλο βαθμό πτυχίου» και με κάποια άσχετα «μεταπτυχιακά»;) To «μεγάλος βαθμός πτυχίου», σημαίνει ότι διαφορετικά βαθμολογούνε στο Ιστορικό, διαφορετικά στο Φ.Κ.Σ. κ.λ.π.

    4. Στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών σήμερα έχω σειρά 667(16,25 ΑΣΕΠ & 0,48 προϋπηρεσία). Είναι δίκαιο να βρίσκονται πάνω από μένα συνάδελφοι σχεδόν συνομήλικοι με 19 μόρια (από ΠΔΣ και ωρομισθία σε δυσπρόσιτο) χωρίς επιτυχία στο ΑΣΕΠ;

    Προτείνω:
    α.Να διατηρηθεί το : ΑΣΕΠ και 24/μηνο (ο πιο δίκαιος νόμος)
    β.Διορισμός αναπληρωτών- ωρομισθίων και ΠΔΣ από τον πίνακα επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ.
    γ.Μόνιμος διορισμός όσων έχουν προϋπηρεσία πάνω από 24 μήνες χωρίς ΑΣΕΠ σε βάθος ορισμένου χρόνου.

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:11 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και όλοι μας έχουμε χάσει τον ύπνο μας!Μόνο αν έχεις μπει σε τάξη και εχεις αφουγραστεί τα όνειρα των παιδιών θα καταλάβεις πόσο αξίζει να παλεύεις σε δύσκολες συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο αν αγαπάς τα παιδιά και θέλεις ένα καλύτερο μέλλον για αυτά μένεις στην εκπαίδευση και αγωνίζεσαι μόριο μόριο για την Ιθάκη! Καθένας από εμάς έχει προγραμματίσει τη ζωή του πάνω σε ωρομισθίες αναπληρώσεις ΑΣΕΠ και ΑΣΠΑΙΤΕ και πρέπει πραγματικά μια Υπουργός να αφουγραστεί την καρδιά και τον παλμό του κλάδου μας. Δεν είναι απλές οι προτάσεις του Υπουργείου για τη συνέχεια!!!! Ο ΑΣΕΠ για μένα δε θα πρεπε καν να υπάρχει! Μεγάλο το λάθος που μπήκε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οταν ένας εκπαιδευτικός σπουδάζει κατοχυρώνει το ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Επίσης όταν τελειώνει την ΑΣΠΑΙΤΕ κατοχυρώνει την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. Γιατί λοιπόν πρέπει να αποδείξει τα αυταπόδεικτα και πιστοποιημένα ξανά και ξανά? Επίσης η Εμπειρία είναι η πιο σημαντική παράμετρος που προσδιορίζει έναν καλό εκπαιδευτικό σύμφωνα με τη βιβλιογραφία μεγάλων παιδαγωγών που διδασκόμαστε στην ΑΣΠΑΙΤΕ άρα το αυτονόητο είναι να μην εκμηδενίζεται η αξία της. Αν θέλουμε εκπαιδευτικούς που τα σκάνε σε φροντιστήρια και χωρίς μια ώρα εμπειρία να διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ τότε πάμε πάσο. Αν δεν είναι αναξιοκρατία και αδεικία να διορίζεται μέσω ΑΣΕΠ ένας πριν από σένα με μηδενική προυπηρεσία απλά γιατί είχε μια καλή επιτυχημένη μέρα τότε τι είναι? Ας λογικευτούμε λίγο….

    Προτείνω:
    1. Διορισμοί 20% από ΑΣΕΠ και 80% από Ενιαίο Πίνακα Διορισμών.
    2. Πρόσληψη σε ΠΔΣ, Εκκλησιαστικά και Σιβιταννίδιο από τους Ενιαίους πίνακες.
    3. Όχι μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που έχουν προυπηρεσία ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ (σημειώνω ότι και εγώ έχω εργαστεί σε τέτοια ΕΠΑΣ)
    4. ΄Οχι σε ευνοικές ρυθμίζεις πολυτέκνων – τριτέκνων.
    5. Κατάργηση ωρομισθίας.
    6. Ο ΑΣΕΠ να μην είναι αυτοσκοπός αλλά προαιρετικός και η επιτυχία να καταχωρείται μόνο σε έχοντες προυπηρεσία εκπαιδευτικούς.

    Αφουγραστείτε τον εκπαιδευτικό κόσμο κ. Υπουργέ! Μην τα βάζετε όλα σε ένα καζάνι….Υπάρχει χρόνος να ανακαλέσετε τις αδικίες που προτείνετε και να καινοτομήσετε ουσιαστικά αν έχετε τη διάθεση καλυπτοντας τα κενά, φτιάχνοντας σχολεία, αλλάζοντας τα βιβλία και δίδοντας προοπτικές στους μαθητές! Οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν θέλουν και πάλι μαζί σας θα είναι…

  • 29 Νοεμβρίου 2009, 00:02 | ericpaker

    Διορισμός μέσω ΑΣΕΠ επειδή τώρα τυχαίνει να έχει το Υπουργείο την πολυτέλεια της επιλογής. Στους δασκάλους που μόλις και μετά βίας επαρκούν αριθμητικά θα ισχύσει «η βάση του 10» (55%) στον ΑΣΕΠ; Και πως θα αναπληρωθούν τα κενά;
    Επιμόρφωση εκπαιδευτικών με δικά τους χρήματα για μετακίνηση, διαμονή και διατροφή που δεν εισπράττουν ούτε ένα ή δύο χρόνια μετά. Και περίπου 200 ευρώ τη μέρα για κάθε πεφωτισμένο επιμορφωτή που συνήθως δεν έχει μπει σε τάξη ποτέ. Ίσως μία εξωτερική αξιολόγηση των κάθε λογής ΠΕΚ και των επιμορφούμενων να έπειθε κάποιους ότι είναι (όπως και οι περισσότερες επιμορφώσεις – σεμινάρια στη δημόσια εκπαίδευση) πεταμένα λεφτά. Ενδεικτικό παράδειγμα, εκπαιδευτικός με πιστοποίηση σε ΤΠΕ (και 300 ευρώ από αυτήν) δεν ξέρει να ανοίξει υπολογιστή και το παραδέχεται και αυτάρεσκα (σίγουρα είναι η εξαίρεση).
    Υποχρεωτική παραμονή για 3 χρόνια ας πούμε στην Μεταμόρφωση Κιλκίς, ή στη Σκύρο, ή στη Σητεία για όλους. Για όλους; Και μετά; Ούτε στο πεζικό δεν γίνονται αυτά. Και ποιος εγγυάται ότι οι διευθύνσεις θα ενημερώνουν το Υπουργείο έγκυρα και έγκαιρα για τα κενά των σχολείων τους και δεν θα δίνουν πρώτα ή μόνο ότι πιο δυσπρόσιτο έχουν για να ξεμπερδεύουν όπως κάνουν άλλωστε τόσα χρόνια; Και ποιος θα ήθελε το παιδί του να είναι μαθητής ενός ανθρώπου που εξορίστηκε για τρία χρόνια παρά τη θέλησή του; Συγνώμη, αλλά αυτό δεν ήταν στο job description, αν ήταν έτσι θα πηγαίναμε και ΕΠ.ΟΠ.
    Η σημαντικότερη, επιτακτικότερη και δυσκολότερη δουλειά που πρέπει να γίνει στο υπουργείο παιδείας είναι η πλήρης και απόλυτη από-κομματικοποίηση της σε όλα τα δημοτικά, σε όλα τα γυμνάσια, σε όλα τα λύκεια, σε όλες τι διευθύνσεις εκπαίδευσης, στο Π.Ι., στην επιλογή συγγραφέων μοναδικού και υποχρεωτικού βιβλίου, στο Υπουργείο το ίδιο, παντού. Αν πρέπει οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ ας γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τι βαθμίδες, παντού χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μόρια από δήθεν κοινωνικά κριτήρια. Γιατί αυτοί που έκαναν τρίτο και τέταρτο παιδί μόνο και μόνο για να διοριστούν να διορίζονται αυτόματα δίπλα στο σπίτι τους και οι κάτοχοι διδακτορικού να ζουν κάθε μέρα τη μέρα της μαρμότας στη μέση του πουθενά;
    Διαλέξτε τι είδος παιδείας θέλετε και τι είδος εκπαιδευτικών θέλετε και αποφασίστε αναλόγως.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 23:56 | Θάνος Πηλίτσης

    Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ(ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΙΘΑΚΗ»ΜΑΣ.ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ!ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!!ΟΙ 3ΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ!! ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!! ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ»ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ((1)ΚΑΙ ΚΑΤΙ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ???

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 23:40 | Γεωργαλά Ειρήνη

    Παραθέτω παρακάτω την επιστολή που έστειλα σε υπουργό, υφυπουργούς και όπου αλλού μπορούσα. Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη από συναδέλφους για το α’ ενικό και την προβολή της προσωπικής μου υπόθεσης, θεωρώ όμως ότι η επιστολή καταδεικνύει την άποψη και την αδικία που υπέστησαν πολλοί από εμάς

    «Δράμα ,15 Νοεμβρίου 2009
    Κυρία Υπουργέ
    Κύριοι Υφυπουργοί,

    ονομάζομαι Γεωργαλά Αντρέα-Ειρήνη και είμαι φιλόλογος, για πρώτη φορά αναπληρώτρια φέτος στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Κλήθηκα αναπληρώτρια με τα μόρια (22.923) τα οποία συγκέντρωσα από επιτυχία στους ΑΣΕΠ 2006 (6.230) και 2008 (16.190) και ελάχιστη ωρομισθία (0.503) την οποία απέκτησα ακριβώς εξαιτίας των επιτυχιών αυτών. Όπως καταλαβαίνετε, είμαι μια εκ των αναπληρωτών των οποίων το μέλλον αποσταθεροποιείται εξαιτίας της κυβερνώσας παράταξης.
    Προτού συνεχίσω θα ήθελα να τονίσω ότι ο διορισμός 100% με παράγοντα ΑΣΕΠ αποτελούσε για μένα, όπως και για πολλούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς, επιθυμία και δικαίωση, την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002 δεν επέτρεψε, όταν καθιέρωσε το διορισμό με ποσοστό 75% ΑΣΕΠ και 25% προϋπηρεσία. Ποσοστό που η Νέα Δημοκρατία μείωσε εις βάρος του ΑΣΕΠ σε 60% ΑΣΕΠ και 40% προϋπηρεσία, και καταστρατήγησε εις βάρος μου και εκατοντάδων άλλων εκπαιδευτικών μειώνοντας σε 45% ΑΣΕΠ και 55% προϋπηρεσία για την τρέχουσα σχολική χρονιά! Από τότε που εσείς εγκαινιάσατε την κατάσταση αυτή, χιλιάδες εκπαιδευτικοί δρομολόγησαν έτσι την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, κάποιοι απ’ αυτούς χωρίς να έχουν ούτε μια επιτυχία σε ΑΣΕΠ, και φέτος κάποιοι έχοντας πολλαπλές επιτυχίες σε ΑΣΕΠ, και τελικά διορίστηκαν.
    Και τώρα η προσωπική μου υπόθεση. Είμαι τρις επιτυχούσα σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (2005, 2006, 2008), μέσω των οποίων κάθε χρόνο ο αριθμός προσλήψεων μειωνόταν, για να ευνοηθούν οι διορισμοί μέσω προϋπηρεσίας. Την αποκορύφωση για μένα, που καταδεικνύει την κατάφωρη αδικία που έχω υποστεί, αποτελεί η απόφαση του τότε υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη να μειώσει περαιτέρω τον ήδη μικρό –εν μέσω αυξημένων συνταξιοδοτήσεων-, ήδη προκηρυχθέντα αριθμό των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ από 600 σε 480, για τους φιλόλογους, όταν σε προηγούμενους διαγωνισμούς, των ετών από 1998 έως 2006 κυμαινόταν από 850 μέχρι 1200! Μείωσε τις θέσεις δηλαδή στις μισές και λιγότερες από προηγούμενους διαγωνισμούς, όταν τα κενά στα σχολεία ήταν αυξημένα και ο αριθμός των υποψηφίων καθηγητών –τον οποίο εσείς τροφοδοτήσατε, με τη δημιουργία ολοένα και περισσότερων τμημάτων για κλάδους που ήταν ήδη υπερκορεσμένοι- ξεπερνούσε τις 17.000, μόνο για τους φιλολόγους! Και η μείωση αυτή φυσικά εξυπηρετούσε το διορισμό μέσω της καινούρια ρύθμισης που καθιέρωσε ο «(νεο)δημοκράτης» κύριος Στυλιανίδης, το 24μηνο χωρίς ΑΣΕΠ, όπως το είχε προτείνει αρχικά.! Ευτυχώς μετά από αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας καθιερώθηκε η μόνη δίκαια και αξιοκρατική ρύθμιση που αξιοποιούσε ορθά την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, των 24 μηνών προϋπηρεσίας με απαραίτητη προϋπόθεση την επιτυχία σε έναν τουλάχιστον ΑΣΕΠ! Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2008 για μένα; Θέση 574 από τους 17.000 υποψήφιους και μη διοριστέα! Μετά από μήνες διαβάσματος, πολλαπλών στερήσεων στην προσωπική μου ζωή και μιας αδιαμφισβήτητης επιτυχίας λόγω απόδοσης (73.05/100) δεν διορίστηκα! Με κατάταξη που σε προηγούμενους διαγωνισμούς θα ήμουν στους διοριστέους της Α’ φουρνιάς, απέτυχα να διοριστώ! Ή μάλλον καλύτερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας απέτυχε να διοριστώ! Η μόνη παρηγοριά από αυτό το σημείο και μετά για το διορισμό που μου υφαρπάξατε – και δεν μ’ ενδιαφέρει το πράσινο ή μπλε χρώμα, γιατί υπεύθυνοι είστε όλοι – ήταν ο διορισμός μέσω τριών ετών αναπλήρωσης και τελικά μέσω 24μηνου και των τριών επιτυχιών στον ΑΣΕΠ.
    Και τώρα για μια ακόμη φορά έρχεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανατρέψει τον προγραμματισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών και να ακυρώσει την οποιαδήποτε δικαίωση θα μπορούσαν να λάβουν για τον κόπο τους. Αλήθεια, κυρία Υπουργέ, σε μένα τι έχετε να πείτε; «Ατύχησες! Οι προηγούμενοι σου έκλεψαν το διορισμό μέσω ΑΣΕΠ για να εξυπηρετήσουν το διορισμό μέσω προϋπηρεσίας, εμείς σου τον στερούμε για να δώσουμε προτεραιότητα στον ΑΣΕΠ! Πήγαινε τώρα να διαβάσεις εκ νέου για 8 μήνες παγώνοντας οτιδήποτε άλλο στη ζωή σου, για να δώσεις για 4η φορά ΑΣΕΠ, γιατί τώρα ήρθαμε εμείς να διασώσουμε την αξιοκρατία!»;;; Εγώ την αξιοκρατία υποστήριζα πάντα, κυρία Υπουργέ, το σύστημα που καθιερώσατε εσείς με άδειαζε πάντα! Και τώρα φτάνω σε ηλικία 31 ετών, χωρίς ακόμα να έχω κάνει οικογένεια, και χωρίς να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω οικογένεια, γιατί είμαι πάλι στο μηδέν! Με ποιο θράσος θα μου πείτε να ξαναβάλω όλα μου τα σχέδια στον πάγο, και να ξανακοπιάσω για έναν ακόμα ΑΣΕΠ, όταν η επίδοσή μου ήταν μέσα στις 500 καλύτερες από τις 17.000, και δε διορίστηκα από αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου; Αλήθεια, κυρία Υπουργέ πόσες επιτυχίες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ πρέπει να έχει κάποιος εκπαιδευτικός στο ενεργητικό του για να αποδείξει ότι αξίζει τη θέση του μέσα σε ένα σχολείο;
    Την αδικία που υποστήκαμε οι 120 φιλόλογοι, και ο ανάλογος αριθμός συναδέρφων από κάθε ειδικότητα, των οποίων τις θέσεις έκοψε το ΥΠΕΠΘ με το έτσι θέλω ποιος θα τη διορθώσει κυρία Υπουργέ; Την αδικία που τώρα εσείς ετοιμάζετε εναντίον συναδέρφων που πέρασαν μήνες απομονωμένοι από οικογένεια και φίλους διαβάζοντας για να πάρουν μόρια έστω από ΑΣΕΠ και μακροπρόθεσμα να δικαιωθούν για τους κόπους τους με το να διοριστούν, και ιδιαίτερα αυτών που για πρώτη φορά είναι φέτος αναπληρωτές μετά από συνεχιζόμενη προσπάθεια ετών, ποιος θα την αποκαταστήσει κυρία Υπουργέ; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζετε σαν παράπλευρες απώλειες;
    Τη χρονική στιγμή που η ζωή χιλιάδων συναδέρφων έμπαινε σε μια σειρά επιλέξατε και πάλι να μας τραβήξετε το χαλί κάτω απ’ τα πόδια αποφασίζοντας την κατάργηση του διορισμού μέσω προϋπηρεσίας συλλήβδην, και βάζοντάς μας όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όταν, πριν από ένα χρόνο, δεν είχατε κανένα ενδοιασμό να αναγνωρίσετε την προϋπηρεσία των καθηγητών των πρώην ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, που αποκτήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες, γιατί προσλαμβάνονταν με αδιαφανείς διαδικασίες, και να τους εντάξετε στους πίνακες προϋπηρεσίας του ΥΠΕΠΘ! Και αντί να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τα φαινόμενα της ευνοιοκρατίας, είτε προέρχονταν από το Υπουργείο Απασχόλησης είτε από το Παιδείας, αποφασίζετε συνολικά την ακύρωση των διορισμών μας! Αλήθεια, κυρία Υπουργέ, όταν στη διακήρυξή σας μιλήσατε για «μεταβατική περίοδο», εννοούσατε περίοδο για να διοριστούν αυτοί ακριβώς οι συνάδερφοι με τις προϋπηρεσίες μαμούθ, τις οποίες απέκτησαν αδιαφανώς στο Υπουργείο Απασχόλησης; Τη στιγμή που αποκλείετε από διορισμό ανθρώπους που πέτυχαν και 2 και 3 και 4 φορές στους διαγωνισμούς και περίμεναν πώς και πώς να φύγουν αναπληρωτές, ως μια ανταμοιβή για τον κόπο τους, και τελικά να διοριστούν;
    Πώς είναι δυνατόν να μας ακυρώνετε συλλήβδην; Πώς φτάνετε στο σημείο να καταδικάσετε συνολικά τους έχοντες προϋπηρεσία στο 40%, στο 30μηνο αλλά και στο 24μηνο; Γιατί δε δημιουργείτε ένα διττό σύστημα διορισμού μέσω γραπτού διαγωνισμού, αλλά και προϋπηρεσίας αναπληρωτών που να έχουν πετύχει μια φορά στον ΑΣΕΠ, αντικαθιστώντας στην ουσία το 40% και το 30μηνο, που δεν έχουν δει ποτέ ΑΣΕΠ, με ποσόστωση αναπληρωτών που έχουν κοπιάσει και έχουν επιτυχία/-ες στο διαγωνισμό, δικαιώνοντας τον κόπο τους; Έτσι στη ουσία δεν θα ακυρώνετε την προϋπηρεσία κανενός αναπληρωτή αλλά θα τους θέτετε ως ελάχιστη προϋπόθεση μία φορά να πιάσουν τη βάση! Ούτε θα πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων τις δυσκολίες και το διάβασμα μηνών!
    Λέτε ότι θα καταργήσετε την τροφοδοσία των πινάκων αναπλήρωσης, στην ουσία τη μοριοδότηση των αναπληρωτών! Ποιος εκπαιδευτικός θα δεχτεί να αφήσει οικογένεια και να πάει στα πλέον απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη της χώρας, αν δε γνωρίζει ότι έστω και μακροπρόθεσμα κάτι τέτοιο θα τον οδηγήσει σε αποκατάσταση και εξισορρόπηση της ζωής του; Πώς θα λειτουργήσει η εκπαίδευση στα μέρη που είναι λιγότερο προνομιούχα;
    Κάνατε επίσης λόγο για δόκιμους εκπαιδευτικούς και αξιολόγηση των νεοδιοριζομένων εκπαιδευτικών. Ειλικρινά θεωρείτε ότι αυτοί χρειάζονται αξιολόγηση; Αυτοί που έφτυσαν αίμα για να φτάσουν μέσα στην τάξη; Ή απλά δε θέλετε να θίξετε τα συμφέροντα των παλαιότερων εκπαιδευτικών, πολλοί από τους οποίους δε δουλεύουν, γιατί δεν έχουν γνώσεις, γιατί κουράστηκαν και βαριούνται, ή γιατί την πραγματική δουλειά την κάνουν στα ιδιαίτερα μετά τη βάρδια του σχολείου; Μήπως στόχος σας είναι σιγά σιγά να φτιάξετε μια γενιά νέων εκπαιδευτικών εύκολα χειραγωγούμενων, που δε θα βγάζει κιχ μπροστά στις νέες «μεταρρυθμίσεις» που θα προωθήσετε στο χώρο της παιδείας;
    Δε θα σχολιάσω οποιαδήποτε άλλα από τις αλλαγές που σκοπεύετε να επιβάλετε στο χώρο της παιδείας, γιατί οι γνώσεις μου δεν είναι επαρκείς, και γιατί υπάρχουν άνθρωποι πιο κατάλληλοι γι’ αυτό. Είναι δική σας δουλειά να διαψεύσετε όσους –ορθά κατά την άποψη μου- φωνάζουν ότι τα νέα μέτρα εξαγγέλθηκαν στα ΜΜΕ μόνο για χάρη εντυπωσιασμού, υποκρύπτοντας την προσπάθειά σας να μειώσετε γενικά τους διορισμούς, κρατώντας στην εργασία ανθρώπους που διορίστηκαν στα 22-23 τους και συμπληρώνουν τώρα τα 35 έτη εργασίας μέχρι τα 65 τους, εξανεμίζοντας ταυτόχρονα κάθε ελπίδα νέων και ακούραστων ακόμα ανθρώπων να μπουν μέσα στο φυσικό χώρο τους, το σχολείο.
    Κλείνοντας, το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι, γιατί ζω στη χώρα στην οποία ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί σκληρά και σταθερά δε μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, και στην οποία τις τελευταίες μέρες ακούω από συναδέρφους να μου λένε να μη το βάζω κάτω, γιατί σε τρία χρόνια, ο επόμενος Υπουργός Παιδείας, του ίδιου ή του άλλου κόμματος μπορεί να αναγνωρίσει εκ νέου την προϋπηρεσία! Κι αυτό που μου προκαλεί την περισσότερη αθυμία είναι ότι τα λεγόμενα των συναδέρφων μου έχουν σοβαρές πιθανότητες να πραγματοποιηθούν, γιατί ζω στη χώρα που η κάθε κυβέρνηση, και ο κάθε υπουργός θεωρεί την εκπαίδευση τσιφλίκι του, στην οποία θα αναδείξει τη χαρισματική του προσωπικότητα.
    Σας γνωστοποιώ ότι η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο, με σκοπό τη διόρθωση της αδικίας που επιχειρείτε.

    Με αγανάκτηση αστείρευτη,
    Γεωργαλά Αντρέα-Ειρήνη
    «

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 23:30 | Μάριος Κ.

    Τόσο μεγάλη κουβέντα τις τελευταίες μέρες για τους πίνακες. Τους πίνακες που παρακολουθώ και εγώ τα τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που μπήκα στην «ωραία» περιπέτεια της εκπαίδευσης.

    Και έχουν γίνει τόσοι πολλοί πια αυτοί οι πίνακες… Κάθε χρόνο και περισσότεροι. Διορισμού, Αναπληρωτών, Ωρομισθίων, Με Προϋπηρεσία, Χωρίς Προϋπηρεσία, Με Ολίγη Προϋπηρεσία, για ΤΑΔ, για Ειδικά Σχολεία, για αρτιμελής, για μη αρτιμελής … Τόσοι πίνακες και τόσος κόσμος μέσα σε αυτούς. Κόσμος που για χρόνια έχει χωρίσει τη ζωή του σε κομμάτια και την έχει χωρέσει στα στενά κελιά των πινάκων. Και είναι τόσο ακριβείς αυτοί οι πίνακες. Μας κατατάσσουν με τόσο μεγάλη ακρίβεια, μέχρι και χιλιοστού της μονάδας, σε μια σειρά. Με τόση ακρίβεια βαθμολογούν και κρίνουν την αξιοσύνη μας να γίνουμε εκπαιδευτικοί. Μα είναι επιστημονικά μελετημένοι. Απόσταγμα σοφίας δεκαετιών.

    Μπήκαμε λοιπόν και εμείς στο «παιχνίδι των πινάκων». Σερνόμενοι από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μαζεύουμε μήνες και μέρες για να γεμίσουμε τα κελιά τους, να τους «χορτάσουμε» με μόρια. Και μετά αρχίζουν οι υπολογισμοί. «Πότε με προσέλαβαν; Πότε με απέλυσαν; Πόσο δούλεψα τελικά; Δεν είναι και πολύ για φέτος… Του χρόνου τι θα κάνω;» Αλλά και εκείνες οι άλλες σκέψεις, που μας γεμίζουν με ντροπή κατά βάθος, αλλά τρέφουν και τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο, «Ο άλλος στο πάνω κελί έχει περισσότερο. Αν δεν τον καλέσουν φέτος , ίσως μπορέσω να τον περάσω». Μάθαμε τελικά να το παίζουμε καλά το παιχνίδι των πινάκων, με τους όρους που πάντα βάζουν άλλοι, ποτέ εμείς. Και το μάθαμε τόσο καλά, που ξέρουμε να λέμε τα κόλπα και στους νεώτερους που δεν γνωρίζουν.

    Και πόσο θα μείνω σε αυτούς τους πίνακες; Ε, κανείς δεν ξέρει. Γιατί αυτοί οι πίνακες έχουν μια ιδιομορφία. Αλλάζουν. Και κατά ένα περίεργο τρόπο αλλάζουν πάντα εις βάρος των «κρατούμενών» τους. Τώρα πάλι θα αλλάξουν. Ναι, ήρθε η ώρα πάλι. Και άντε πάλι και από την αρχή. Άντε να μαζέψεις πάλι μόρια. Μα μάζεψα πολλούς μήνες και χρόνια. Όχι, δεν φτάνει. Μάζεψα και βαθμολογίες από διαγωνισμούς. Όχι , ούτε αυτό φτάνει. Και πτυχία και μεταπτυχιακά. Όχι, όχι, χρειάζονται και άλλα. Και άλλα… Και άλλα… Μα πόσα άλλα πια;

    Αλλά για μια στιγμή. Όταν κάποτε βγω από τους πίνακες που θα πάω; Μα τότε θα αρχίσει η λαμπρή μου καριέρα στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση. Αυτό το «δημόσια» με προβληματίζει βέβαια λίγο. Έχω ταυτίσει την έννοια του δημοσίου με λέξεις όπως «ματαίωση», «αδιαφορία», αγνωμοσύνη». Ε, δε βαριέσαι, εγώ θα τα αλλάξω αυτά;

    Και τελικά θα έρθει κάποια στιγμή η μεγάλη ώρα. Θα βγω από τον πίνακα! Ε, θα έχουν πέρασαν κάτι χρόνια βέβαια ως τότε. Θα μπορείς να με πεις πια και ανθρώπινο ράκος. Αλλά αν ένα ταλέντο έχει αυτό το κράτος, είναι ότι ήταν πάντα καλός ρακοσυλλέκτης. Θα μαζέψω λοιπόν τα πράγματα μου για την περιοχή διορισμού και μαζί και τα κομμάτια μου από τα κελιά του πίνακα. Πρέπει να αδειάσουν γιατί θα γεμίσουν με άλλα, άλλου συναδέλφου. Και έτσι θα διαιωνίζονται οι πίνακες και θα ευημερούν, όποια μορφή και αν έχουν. Και θα τρέφονται πάντα με τον κόπο και την ελπίδα των κρατουμένων τους. Των σύγχρονων ελεύθερων πολιορκημένων…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 23:30 | Χρήστος Μιχελής

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ
    Το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, βιώνει ένα παρατεταμένο και δυσβάσταχτο άγχος, λόγω των ασαφών τοποθετήσεων που έχουν γίνει σχετικά με το μέλλον τους .Πολλές διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων, που πιθανόν να αδικηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό και να τεθεί αμφίβολος ο βιοπορισμός των οικογενειών τους, βλέπουν καθημερινά το φως στα διάφορα sites .Αναγκαστικά θα αναφερθώ σχετικά με την δική μου περίπτωση χωρίς να σημαίνει ότι και πλήθος άλλων συναδέλφων δεν έχουν την κατανόηση ως προς το δίκιο τους.
    Είμαι ένας τρίτεκνος καθηγητής , επιτυχών στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σε καλή σειρά , αλλά για λίγο όχι στους διοριστέους .Με τα μόρια από τον ΑΣΕΠ διορίστηκα αναπληρωτής .Για να πάρω όμως την απόφαση αυτή στηρίχτηκα στο ισχύων σύστημα με το οποίο υπήρχε προοπτική μόνιμου διορισμού το πολύ στην τριετία . Eτσι ΠΑΡΑΤΗΣΑ τις δουλειές που έκανα μέχρι τότε και έκανα την στροφή αυτή στην ζωή μου. Στα 42 μου και σε περίπτωση που ανατραπεί ο επαγγελματικός δρόμος που αποφάσισα να χαράξω , το μόνο σίγουρο είναι η ένταξή μου στις στρατιές των ανέργων και πολύ σοβαρά προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών μου. Με αφορμή λοιπόν αυτά προτείνω:
    Δώστε προοπτική διορισμού στους αναπληρωτές στην επόμενη τριετία .Έχει αλλάξει πλέον η ζωή τους αμετάκλητα όσον αφορά το επαγγελματικό τους γίγνεσθαι και είναι ολότελα απάνθρωπο να παίξουν την ζωή τους (πάλι;) στην ρώσικη ρουλέτα ενός ΑΣΕΠ με τα τόσα διφορούμενα θέματα και την τόσο αμφίβολης αξιοπιστίας ειδική διδακτική. Δεν φταίνε αυτοί για το σύστημα που τους διόρισε ούτε για τους νόμους που ίσχυαν. Μοριοδοτήστε τους ωρομισθίους για οποιαδήποτε απόφαση σας επαρκώς ,γιατί είναι και αυτοί ταλαιπωρημένοι στην άγρα ωρών. Κλείστε το παράθυρο στην πρόσθετη για όσους έμπαιναν χωρίς κανένα κριτήριο. Όσον αφορά την τριτεκνία ,στην εποχή που ζούμε με τα τόσα προβλήματα , θεωρώ απόλυτα φυσιολογική και ίσως επιτακτική την εκδήλωση της κοινωνικής ευαισθησίας της πολιτείας σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων. Τελειώνοντας θέτω ένα προβληματισμό: γιατί διορισμός μέσω ΑΣΕΠ να σημαίνει οπωσδήποτε γραπτός διαγωνισμός (που έχει πια καταντήσει επικερδέστατη επιχείρηση για κάποια φροντιστήρια) και όχι πρόσληψη με μόρια όπως γίνεται σε τόσους άλλους τομείς του δημοσίου; Και αν πρέπει να δίνουμε ΑΣΕΠ γιατί να μην έχει το δικαίωμα κάποιος να κρατήσει τον βαθμό του στον ΑΣΕΠ που έχει επιτύχει καλύτερα και να υποχρεώνεται να ξαναδίνει;
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 23:15 | Παππάς Παναγιώτης

    Σας συγχαίρω για τις καινοτομίες οπως αυτή εδώ η οποία δίνει την ευκαιρία να ακουστούν οι γνώμες και οι απόψεις ανθρώπων που ζουν με την αβεβαιότητα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης.
    Θεωρώ πως απαραίτητη προυπόθεση για οποιδήποτε πρόσληψη εκπαιδευτικού (είτε μόνιμου έιτε ωρομίσθιου) πρέπει να είναι η επιτυχία του σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Επίσης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η προυπηρεσία που έχει αποκτηθεί μέχρι τώρα. Νομίζω πως τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε πρόσληψη για την νέα σχολική χρονιά (2010 – 2011) ώστε να μήν δοθούν επιπλεον ευκαιρίες σε όσους πελατειακά τόσα χρόνια καταλάμβαναν θέσεις ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά μοχθούσαν να επιτύχουν στον ΑΣΕΠ. Εύχομαι οι τελικές αποφάσεις σας να δώσουν ένα τέρμα στην αδικία που επικρατεί μέχρι τώρα ακόμα και στον χώρο της παιδείας ο οποίος αντί για παράδειγμα προς μίμηση έχει καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγή.
    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δώσατε !

    Με εκτίμηση

    Παππάς Παναγιώτης

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | giannis

    Κυρία Υπουργέ,αναριωτιέμαι γιατί πιστεύετε,όπως και οι περισσότεροι προκατοχοί σας,οτι αν αλλάξετε τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα βελτιωθεί και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.ΑΝ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ,γιατί δε βελτιώθηκε κατά 60% η ποιότητα της Παιδείας με το ΑΣΕΠ?Δηλαδή, για τα χάλια της Υγείας φταίειο τρόπος πρόσληψης των γιατρων;ή για την επιχειρησιακή ικανότητα του στρατού φταίει ο τρόπος πρόσληψης των αξιωματικών και των οπλιτών;ΓΙΑΤΙ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΛΟΓΩ ΑΣΕΠ?Το ασεπ ουτε παράγει καλύτερους ουτε αναδεικνύει τους καλύτερους γιατί πολυ απλά αυτο που κανει καποιον καλο εκπαιδευτικο δεν ειναι το ποσα ξερει αλλα το ΠΩΣ τα μεταδίδει.Τελειωνοντας το πανεπιστημιο σχεδόν κανένας καθηγητής δεν εχει κανει μάθημα σε ταξη.Πειραματιζεται πανω στους μαθητες τα πρωτα χρόνια και καποια στιγμη μαθαίνει,αν μαθει.Προσωπικα αν κρίνω τον εαυτό μου ως εκπαιδευτικο τον πρωτο χρόνο που διορίστηκα και τώρα μετα απο 15 χρόνια βλέπω οτι βελτιώνομαι χρονο με το χρονο.Δηλαδή,για να φτασεις σε ενα ικανοποιητικο επίπεδο κυριολεκτικα μαθαίνεις μεσα απο τα λάθη σου, σε βάρος ομως των μαθητων,γιατι κανεις δεν μας εμαθε το ΠΩΣ.ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ(Για αυτό το λογο η προυπηρεσία ειναι πιο σημαντική από την επιτυχία στο ασεπ.Παράδειγμα:ποιός θα ειναι καλυτερος;καποιος που εχει ηδη δουλεψει σε φροντιστήρια η κάποιος που αφου περάσει το ασεπ μπαινει στην ταξη για πρωτη φορά.Παρεπιπτοντως,τα σεμιναρια που γινονται για τους νεοδιοριστους ειναι για γελια.)ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Για να βελτιωθει η ποιότητα των εκπαιδευτικων πρέπει να εκπαιδευονται καταλληλα στο πανεπιστήμιο(ριζική αλλαγή των μαθηματων και διδασκαλια σε ταξη) και ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.Θα συνεχισω και με καποια αλλα θέματα.2)Ενα αλλος τομεας που θελει ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ειναι τα γνωστικα αντικείμενα.Μειωστε-αυξήστε ωρες σε μαθήματα.π.χ.καταργηστε τα αρχαια ελληνικά για τον εξης απλουστατο λογο.Εννοείται οτι τα αρχαια διδασκονται για να βελτιωσουν τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών στα νεα ελληνικα.Φανταστειτε καποιον που θελει να βελτιωθει στα αγγλικα να μαθαινει παράλληλα και αρχαία αγγλικά!!-αυξήστε γενναια ξενες γλωσσες,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,πληροφορική,γυμναστικη(ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).3)ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ π.χ.laptop και projector σε καθε τάξη,(δε γινεται ολοι οι συναδελφοι να μοιραζομαστε την αιθουσα βιβλιοθήκης)και το μαθημα γινεται πολυ πιο ενδιαφερον.4)Εσωτερικός κανονισμός για ολους(μαθητες-εκπαιδευτικους) που να ρυθμίζει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ(π.χ. απουσιες: μειώστε τις αισθητά γιατι οι 64 ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ,ΟΧΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | ΠΕΤΡΟΣ Γ.

    Για όσους γράφουν ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τους πολύτεκνους:

    «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.»
    (Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. 2216/1975, 4062/1990, 4070/1990, 4069/1990, 2781/1991, 2773/1991 κ.α.)

    Συνεπώς εναπόκειται στις πολιτικές ηγεσίες να δείξουν κάθε φορά ότι πάνω απ’ όλα βάζουν το δημόσιο συμφέρον.

    Και μια και μιλάμε για σεβασμό του συντάγματος,
    Να μην ξεχνάμε ότι κάποτε κάποιοι όψιμοι υπερασπιστές της αξιοκρατίας διόρισαν στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ υποψηφίους που μόλις έπιασαν τη βάση και άφησαν απ’ έξω αριστούχους με το εφεύρημα της ποσόστωσης μεταξύ τύπων λυκείου. Αναφέρομαι στο γραπτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 που κρίθηκε από την ολομέλεια του ΣΤΕ αντισυνταγματικός.

    Κα υπουργέ ρωτήστε τον Κο Αλέκο Παπαδόπουλο να σας πει πώς το ΑΣΕΠ κάνει άμεμπτους… διαγωνισμούς για να πλουτίζουν στη συνέχεια οι δικηγόροι και πώς μετά αναγκάζονται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τα σπασμένα αφού με βάση δικαστικές αποφάσεις πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικηθέντες.

    Αυτό το ΑΣΕΠ πώς θα κάνει αδιάβλητους και δίκαιους διαγωνισμούς και πώς θα μας πείσετε γι’ αυτό;

    Και εν τέλει ας επιχειρηματογήσετε κι εσείς πάνω στο εξής. Με ποιον τρόπο το ΑΣΕΠ μετράει το κύριο προσόν του εκπαιδευτικού: την σχέση με την τάξη και τους μαθητές, τον έλεγχό της και την ικανότητά του να μεταδίδει τις γνώσεις;

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 22:38 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ.

    Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που μπήκαν στη διαδικασία να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009 και αδικήθηκαν κατάφωρα από τον περιορισμό των θέσεων και την κοροϊδία που υπέστησαν με μόλις 48 θέσεις διοριστέων!
    Και ας θυμηθούμε και το πως τελευταία στιγμή άλλαξε ο αριθμός των διοριστέων από 150 σε 48!
    Πιστεύω ότι είναι δίκαιο να αυξηθεί ο αριθμός των διοριστέων από το συγκεκριμένο Διαγωνισμό, κάτι πρέπει να γίνει και με τα παιδιά αυτά!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 22:21 | Κατερίνα

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

    Σε γενικές γραμμές το προσχέδιο των αλλαγών που ετοιμάζεται έχει πολλά θετικά σημεία αλλά κατά τη γνώμη μου και ένα αρνητικό, το οποίο προκαλεί δικαιολογημένα τεράστια αγανάκτηση σε χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
    Πώς είναι δυνατόν να ισοπεδώνονται τα πάντα;Δίνεται βαρύτητα στους «νέους επιστήμονες» και προωθείται ως κριτήριο επιλογής για διορισμό ή αναπλήρωση μόνο το ασεπ.
    Καισας ερωτώ κ. Υπουργέ με τους «παλιούς» τι γίνεται; Εννοώ αυτούς που δεν το έβαλαν κάτω και δεν άλλαξαν επάγγελμα,αλλά σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών της επαγγελματικής τους αποκατάτασης συνέχισαν να μαζεύουν ώρα με την ώρα, διαγωνισμό με διαγωνισμό την πολυπόθητη προϋπηρεσία διανύοντας αμέτρητες χιλιομετρικές αποστάσεις. Τώρα που είναι, μετά από τόση προσπάθεια , κοντά στον πολυπόθητο διορισμό ετοιμάζεται πάλι μια αλλαγή που θα φέρει τη ζωή τους πάνω κάτω και θα αγνοήσει την προσπάθεια τόσων χρόνων.
    Κυρία Διαμαντοπούλου, ίσως σας φανούν γραφικά αυτά που σας περιγράφω, αλλά μήπως τελικά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι κυνήγησαν το όνειρό τους φανερώνει ότι διαθέτουν το ύψιστο χάρισμα που πρέπει να διαθέτει ένας εκπαιδευτικός το οποίο δεν είναι άλλο από την αγάπη; Γιατί ποιος άλλος θα κατέβαλε τόση προσπάθεια να διοριστεί αν δεν αγαπούσε πραγματικά το επάγγελά του;Και ένας που αγαπάει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού σημαίνει ότι αγαπάει και το μαθητή. Εντάξει να μπουν οι νέοι με το νέο σύστημα, αλλά και οι προηγούμενοι έχουν κι αυτοί όνειρα που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους τα στερήσει.

    Συμπερασματικά προτείνω:

    1)Το ισχύον σύστημα(60-40) να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο.Ένας χρόνος δε φτάνει να διοριστούν άνθρωποι που πάλεψαν χρόνια και χρόνια.Πέντε χρόνια θα έκαναν πιο ομαλή τη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο.
    2)Όσοι έχουν επιτυχίες προηγούμενων ασεπ να μοριοδοτούνται. Αλλιώς να βρεθεί άλλος τρόπος επιλογής, λιγότερο ψυχοφθόρος ,γιατί θα καταντήσουμε όλοι όσοι θα διορίζονται με το νέο σύστημα θα έχουν κερδίσει βέβαια ένα διορισμό θα έχουν όμως χάσει κάτι πολυτιμότερο : τον εαυτό τους. Σκεφτείτε λοιπόν τι παιδεία θα παράγεται.

    Ευχαριστώ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 22:12 | Δημητρης

    Η πικρη αληθεια στον χωρο των εκπαιδευτικων ειναι οι παρακατω αριθμοι απο τον τελευταιο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ:
    Φιλολογοι υποψηφιοι 18.600 για 480 θεσεις
    Μαθηματικοι υποψήφιοι 5000 για 270 θεσεις
    ΠΕ04 υποψηφιοι 6600 για 310 θεσεις
    Γυμναστες υποψήφιοι 7250 για 48 θεσεις
    … (μονη εξαιρεση οι δασκαλοι)
    Καθε χρονο διοριζονται ελαχιστοι, οι υπολοιποι τι θα κανουν?
    Ο κλαδος μας για να βγει απο το αδιεξοδο χρειαζεται μαζικους διορισμους, επεκταση του ολοημερου σε γυμνασια-λυκεια, μειωση του αριθμου εισακτεων στις «καθηγητικες» σχολες.
    Οσο για τους «τυχερους» που καταφερνουν και διοριζονται προτεινω μεικτο συστημα:
    εξεταση + χρονος κτησης πτυχιου + προυπηρεσια (σε ολους τους χωρους εκπαιδευσης σχολεια-φροντιστηρια Μ.Ε.) + οικογενειακη κατασταση.
    τελος:
    1. οι εχοντες προυπηρεσια απο «βυσματικη» ΠΔΣ δεν εχουν κανενα πραγματικο προσον για διορισμο.
    2. το μεταπτυχιακο ή και διδακτορικο σε ασχετα με την διδακτικη θεματα γιατι λαμβανεται ως προσον διορισμού?

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 22:01 | Νίκος

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΑΦΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΝΕ? ΩΡΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ «ΚΟΝΕ'» ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ) ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ. ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΑΞΙΟΚΡΤΙΚΑ (ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΣΕ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΚΑΛΑ, ΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ… ΕΚΕΙ ΑΜΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ!). ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΛΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ (ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΑ «ΒΥΣΜΑΤΑ»= ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΤΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

    ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ! ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ «ΚΟΝΕ» ΣΤΙΣ Β’ΒΑΘΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ!

    ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ… ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ «ΚΟΝΕ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ!

    ΕΛΛΑΣ 2009.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:57 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Φέτος στους Μαθηματικούς είχε μόνο 270 θέσεις στον ΑΣΕΠ. Για κάτω από ένα μόριο δεν διορίστηκα και στέφθηκα για αλλη μια φορά επιτυχών. Η δυσκολία των θεμάτων έριξε την βάση και τα μόρια μου δεν ήταν ικανά να με στείλουν ούτε ωρομίσθιο. Την ίδια περίοδο κάποιοι με μέσον γράφανε μήνες προυπηρεσίας. Τι απαντάται σε αυτό όσοι ωρίεστε υπέρ του 40%?
    Είσαστε ικανότεροι να διδάξετε? Εσείς πρέπει να διοριστείτε και εγώ να ξαναδώσω ΑΣΕΠ? Στην τελική δουλεύτε ως αναπληρωτές και ασφαλίζεστε κανονικά και έχετε και τον μισθό σας.Σταματήστε επιτέλους την μιζέρια και το τι χάσατε όσο ήσασταν μακριά απο το σπίτι σας.Το να δίνεις ΑΣΕΠ δεν είναι πιο εύκολο. Εσείς κάνατε ανέμελα Χριστούγεννα στο σπίτι σας ενώ εμείς κλεισμένοι στο γραφείο και χάνοντας επαφή με τις μέρες και τις γιορτές και με τον κόσμο!

    Επιτέλους ένα σύστημα για όλους!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | Νίκος

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ! ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ (ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΔΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΦΡΑΦΕΙΑ, ΚΟΛΛΗΤΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ Β’ΒΑΘΜΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΛΠ). ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΣΕΠ, ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΕΠ, ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ! Η ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ ΜΕ ΤΑ STAGES. Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο Κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ STAGE ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ STAGES ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (=ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ). ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ… ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΔΙΤΕΚΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΝΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΚΟΠΟΙΗΣΕ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ, Η’ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ Η’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ?

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ), ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ LIGHT (ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ) Η’ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ (ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΚΛΠ -ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ). ΚΑΙ -ΚΑΤΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ! ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ «ΚΟΝΕ» ΣΤΙΣ Β’ΒΑΘΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ!

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ (Η’ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ -ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ «ΒΥΣΜΑΤΑ».

    ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΕΠ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΟΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ… ΔΥΣΚΟΛΟ, ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΤΣΙ? ΤΟ ΞΕΡΩ…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ

    1) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ (ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ)

    2) ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ( ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΕΣΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΑΒΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

    3) ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΩΜΑΤΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΣΟ 0

    4)ΑΣΕΠ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Κ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | lena

    Το θεμα δεν ειναι να ισχυει ΑΣΕΠ ή 60-40, το θεμα ειναι να γινονται διορισμοι! Οσοι λενε μονο Ασεπ, θα πρεπει να προσεχουν να μην ξεγελαστουν και γινεται ασεπ καθε χρονο με 30 θεσεις και 2.000 καθηγητες! Γιατι; Γιατι αντι για ενα μονιμο προτιμαμε 2 ωρομισθιους! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ! Να ξερει καποιος οτι αν εχει επιτυχια στον ΑΣΕΠ εστω και μια φορα και δουλευει 2 χρονια, θα διοριστει. Γιατι δεν ειναι 2 χρονια αλλα 5 – 6 χρονια ωρομισθιας, αγωνιας , τρεξιματος! Αρα, το 24μηνο ηταν ενας δικαιος τροπος διορισμου, αρκει να «διορθωθουν ΠΔΣ, Συβιτανιδιος, εκκλησιαστικες». Απο τη στιγμη που μετρα η προυπηρεσια τους θα πρεπει παντου οι προσλήψεις να γινονται απο τους πινακες αναπληρωτων!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | Γιάννης

    Αξιότιμη κυριά Διαμαντοπούλου
    Θεωρώ πως πως τα μέτρα σας κινούνται κατα τη θετική κατεύθυνση.Καταλαβαίνω οτι στόχος σας είναι να θεσπίσετε ένα αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης.Θα ήθελα να σας πώ οτι πρέπει να σκεφτούμε κάποια στιγμή και τα παιδιά που δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη».Τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να πάρουν προυπηρεσία απο ΠΔΣ,Σιβιτανίδιο κτλ(εσείς λογικά θα τα ξέρετε καλύτερα απο εμένα)και παρόλο που μπορεί να είχαν επιτυχία σε ΑΣΕΠ έβλεπαν να μην αποκτούν ποτέ προυπηρεσία και στο τέλος να εξαφανίζονται τα μόρια τους.(τα μόρια απο ΑΣΕΠ μετα απο 2 χρόνια μηδενίζονται).Σε αντίθεση άλλοι με μπάρμπα στην κορώνη δεν έχαναν ποτέ τα μόρια τους και τα έβλεπαν ολοένα να αυξάνονται.(Τα μόρια απο ΠΔΣ κτλ δεν μηδενίζονται ποτέ!!).Ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε πως κάποιοι απόκτησαν τα πρώτα τους μόρια και μπήκαν στο χωρό της προυπηρεσίας.
    Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αδικηθούν συνάδελφοι που απέκτησαν προυπηρεσία μετα απο επιτυχία σε ΑΣΕΠ.
    Κάποιοι λένε οτι έχουν κάνει θυσίες για να αποκτήσουν αυτήν την προυπηρεσία.Υπήρχαν και άλλοι όμως που ήθελαν και αυτοί να κάνουν θυσίες και δεν τους δώθηκε η δυνατότητα ούτε θυσίες να κάνουν…

    Αποψή μου:Προυπόθεση επιτυχίας σε ΑΣΕΠ και μετά προσμετράται η προυπηρεσία με κάποιον συντελεστή

    Ή

    Να μην υπάρχει βάση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ,αλλά με βάση τη βαθμολογία που κάποιος συγκεντρώνει να παίρνει τα ανάλογα μόρια, ΣΥΝ τα μόρια της προυπηρεσίας πολλαπλασιασμένα με κάποιο συντελεστή και θα βρίσκουμε τα τελικά μόρια του κάθε εκπαιδευτικού και με αυτά θα κατατάσονται στον πίνακα.

    Οποιαδήποτε άλλα πινακάκια και παραπινακάκια θα έπρεπε να καταργηθούν.
    Αποψή μου πάντα

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:34 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟ.ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, Η ΙΔΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΣΥΝ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΣΥΝ ΑΣΕΠ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ, ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ.

    ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ Π.Δ.Σ.,ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΔΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ 80% ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

    ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΙΔΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΤΕ. ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΕΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟ.ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, Η ΙΔΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΣΥΝ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΣΥΝ ΑΣΕΠ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ, ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ.

    ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ Π.Δ.Σ.,ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΔΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ 80% ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

    ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΙΔΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΤΕ. ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΕΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | Γιαννης Π

    Προτεινω σε ολους τους συναδελφους να ψηφισουν θετικα στον παρον αρθρο αν ΔΕΝ συμφωνουν με τα νεα μετρα του υπουργειου και αρνητικα αν συμφωνουν, ουτως ωστε να φανουν τα καθαρα ποσοστα αποδοχής η οχι του νεου νοοσχεδιου

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | παπαδοπουλου

    .η καταργηση του ασεπ ειναι ουτοπια.Επιπλεον η προσοχη δεν πρεπει να στρεφεται μονο στους καινουργιους που θα μπουν,αλλα και σ αυτους που ηδη υπαρχουν εδω και χρονια και οι ανθρωποι ειναι αφημενοι σε μια κατασταση νιρβανα,αφου ουτε επιμορφωνονται,ουτε αξιολογηση υφιστανται,αλλα απλως διοριστηκαν σε αλλες εποχες ,με αλλα κριτηρια.δεν λεω να τους διωξουν,αλλα κατι πρεπει να γινει να παιζουμε ολοι με τους ιδιους ορους.Να μπουν οι καλυτεροι ναι.αλλα που;καποιοι θα ναι πολυ καλοι και καποιοι θα ναι τοσο πισω΄;

    ειναι αδικο και για τους μεν και για τους δε.
    αλλα η ΟΛΜΕ φυσικα δεν θελει ουτε καν ν ακουσει για αξιολογηση με το επισφαλες επιχειρημα.Μα ποιος θα μας αξιολογησει;
    Σιγουρα παντως δεν θα κατεβει ο θεος να αξιολογησει,αλλα θα η αξιολογηση θα γινει απο ανθρωπους.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:18 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ
    10 χρόνια ωρομίσθια
    10 χρόνια σε 10 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας
    10 χρόνια μετακομίσεις
    10 χρόνια μακριά από τα παιδιά μου
    10 χρόνια όπου το αυτοκίνητο έγινε το σπίτι μου
    10 χρόνια όπου ο πιο κοντινός μου άνθρωπος είναι ο βενζινάς μου
    10 χρόνια όπου η σύζυγος μου είναι ο μόνιμος χορηγός των εξόδων μου που τρέχουν
    10 χρόνια συνεχείς αποχωρισμοί κάθε Ιούνιο με τους μαθητές-τριες μου, να έχουν πάντα την ίδια θλιμμένη έκφραση στα μάτια τους και το ερώτημα τους – σταθερό : «Θα μας ξαναέρθετε κυριε;»
    10 χρόνια από τη ΖΩΗ ΜΟΥ !
    ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΚΑΡΑΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑχθει προσφατα .ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΕΧΕΙ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 21:03 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΘΕΩΡΩ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΘΕΙ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:42 | ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Είμαι 40 ετών και μητέρα δυο παιδιών.
    Είμαι φιλόλογος, 3 φορές επιτυχούσα στο ΑΣΕΠ και με μόρια που απέκτησα μόνο από τους διαγωνισμούς (και όχι με άλλα μέσα) εργάστηκα μια χρονιά ωρομίσθια και φέτος είμαι δεύτερη χρονιά αναπληρώτρια. Τον Ιούλιο του 2010 θα έχω συμπληρώσει 23,5 μόρια πραγματικής προυπηρεσίας και μάλλον δε θα διοριστώ (με το 24μηνο) και θα είμαι ξανά αναπληρώτρια.
    Κυρία Υπουργέ,
    Μετά από 4 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο και 3 επιτυχίες στο ΑΣΕΠ, θα με ξαναστείλετε να δώσω εξετάσεις;
    Οι τωρινοί, αλλά και οι μελλοντικοί αναπληρωτές, πόσα ΑΣΕΠ πρέπει να περάσουν για να τους κρίνετε ικανούς για διορισμό;

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | ΟΡΦΕΑΣ

    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ.Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΖΩΗΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ «ΘΟΛΗΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ…ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:30 | Ανδριοπουλος Γ.

    ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΉΨΕΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΩΡΙΟ. ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:28 | Θάνος

    Συνάδελφοι

    προτείνω
    – Διορισμούς 50% μέσω ΑΣΕΠ και50% μέσω πίνακα προυπηρεσίας.
    – Πρόσληψη στην πρόσθετη διδακτική στήριξη μέσω πίνακα .
    – Πρόσληψη στην σιβιτανίδειο σχολή μέσω πίνακα.
    – Ολοήμερα λύκεια τεχνικής και γενικής εκπαίδευσης.
    – Κατάργηση ωρομισθίας.
    – Έμφαση επιτέλους στην χτυπημένη επαγγελματική εκπαίδευση.
    – Δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | eleni

    Το ΑΣΕΠ δεν αποτελεί πανάκεια.
    Προσωπικά γνωρίζω κοπέλα,διοριστέα ΑΣΕΠ που φοβάται να μπει στην τάξη να διδάξει.
    Αν και έγραψε άψογα τη θεωρία,στην πράξη φροντίζει να παίρνει αποσπάσεις στη Διεύθυνση του νομού της.
    Η διδασκαλία απαιτεί να συνδυάζει ο εκπαιδευτικός πολλά προσόντα.
    Είναι δύσκολο και κοπιαστικό έργο.
    Οι αναπληρωτές ρίχνονται με μιας στα βαθιά και καλούνται να κολυμπήσουν.
    Να υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος διορισμού,αλλά να μοριοδοτείται γενναία η προϋπηρεσία.
    Όχι 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.
    Και προς Θεού:Κλείσιμο των παραθύρων,ΟΧΙ οαεδίτες,ΟΧΙ σιβιτανίδειος,ΟΧΙ εκκλησιαστικά,ΟΧΙ πολύτεκνοι και τρίτεκνοι,ΟΧΙ στην προϋπηρεσία από ιδιωτικά σχολεία που κλείνουν.
    ΕΛΕΟΣ με τις συντεχνίες.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | ΕΛΕΝΗ

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΜΟΥΝΑ.ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΟΥΝΑ.ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΩ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ;

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:19 | βασω-φιλολογος

    κ.Δδιαμαντοπούλου,είπατε ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ.Ποιός νομίζετε ότι είναι αυτός που βάζει πρώτα τον μαθητή τόσα χρόνια?Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.Ασχοληθείτε λοιπόν με τον εκπαιδευτικό με αγάπη και κατανόηση στα προβληματά του.Ευτυχισμένος εκπαιδευτικός σημαίνει ευτυχισμένος μαθητής.Ο εκπαιδευτικός δεν είναι ανάγκη να αναλώνεται σε ασεπ.Ενας φτάνει.Μετά αφήστε τον να ασχοληθεί με τον μαθητή.Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι.Δεν βρεθήκαμε τυχαία σε αυτήν τη θέση.Το ονειρευτήκαμε από μικρά παιδιά.Γι αυτό έχουμε την υπομονή να περιμένουμε.Και περιμέναμε πολλά χρόνια.Τώρα λοιπόν που φτάνουμε στην Ιθάκη μη σηκώνετε φουρτούνα.Πιστεύω ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική.Το 24μηνο είναι η πιο δίκαια ρύθμιση που υπήρξε ποτέ.Βοηθά να προγραμματίσει κανείς τη ζωή του.Να ξέρει ποιο είναι το θηρίο με το οποίο παλεύει και πως θα το νικήσει.Τα προβλήματα με τους πίνακες είναι τα βυσματικά μόριαΌμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά?ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ.ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:14 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    TO 90% των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ με καθαρό τον βαθμό εξέτασης, χωρίς άλλες προσμετρήσεις. Το υπόλοιπο 10% των θέσεων με πίνακα όπου θα προσμετρώνται στο ακέραιο τα μόρια παλιότερων επιτυχιών στον ΑΣΕΠ και οι τυχόν προυπηρεσίες! Έτσι τίποτα δεν θα πηγαίνει χαμένο και εννοείται οτι ευνοούνται οι παλιότεροι εφόσον θα έχουν δώσει σε περισσότερους ΑΣΕΠ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | Χριστόδουλος Βαρτζής

    Θέλω να πω κι εγώ με τη σειρά μου, κάτι εξίσου σημαντικό, που κανείς μέχρι στιγμής και κανένα εκπαιδευτικό σύστημα ή κάποια κυβέρνηση δεν το έχει λάβει υπόψη…

    Γιατί για τους ΑΡΡΕΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ (ή γενικότερα εκπαιδευτικούς) δεν προσμετράται ως ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και ο ένας χρόνος των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ;;;;; Δεν θα πρέπει κάποια στιγμη να ληφθεί κι αυτό υπόψη;;;

    Είμαι εδώ και 3 χρόνια αναπληρωτής δάσκαλος και η στρατιωτική μου θητεία, όπως και άλλων πολλών ανδρών συναδέλφων, με άφησε πολύ πίσω σε ΜΟΡΙΑ… Από τη στιγμή που άντρες και γυναίκες πλέον «εξισώνονται» σε όλα, δεν θα πρέπει να εξισωθούν και σ’ αυτό το θέμα;… Και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να πηγαίνουν και οι γυναίκες υποχρεωτικά στο στρατό, αλλά απλούστατα εννοώ «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΔΕΝ ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ;»

    Θεωρώντας κατά το Σύνταγμα ότι ΌΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε ίσοι, θα πρέπει κι αυτή η συνεισφορά μας να αναγνωρίζεται…

    Ίδωμεν…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 20:03 | Αλεξανδρος Τ.

    Προς Γιώργο Ευθυμιάδη

    1) Ποτέ δεν υπερασπίστηκα τον διαγωνισμό του Ασεπ
    2) Τουλάχιστον τώρα βγάλαμε μια άκρη…καθώς σε καμία περίπτωση δεν είπα να πάει χαμένος ο κόπος αυτών που προσλήφθηκαν μέσω πινάκων… Αντιθέτως, ζήτησα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ των ΠΙΝΑΚΩΝ…προσλήψεις μέσω της προτεραιότητας των ΠΙΝΑΚΩΝ!
    3)Οι τρύπες και τα παράθυρα, να κλείσουν με υποχρεωτική τήρηση των πινάκων και ΟΧΙ με γραπτό διαγωνισμό του Ασέπ.
    Θεωρω ότι αν κλείσουν όλα τα παράθυρα (στον κλάδο μου είναι πάρα πολλά), και περάσουν όλα μέσα από τους πίνακες , τότε το 40-60 είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα προσλήψεων…

    Τέλος, ας μην πεφτουμε στην παγίδα ποιος είναι καλύτερος και ποιος όχι
    Αυτή είναι μια προσπάθεια αποπλάνησης του λαού από την κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το εγγενές χαρακτηριστικό του συστήματος, την ανεργία..Δεν υπάρχει όμως αξιοκρατική ανεργία!!…
    Από τη στιγμή που τα πανεπιστήμιά μας, μας έκριναν ικανούς, ΟΛΟΙ δικαιούμαστε μια θέση εργασίας!!..Εκτός, αν κ.Διαμαντοπούλου, αμφισβητείτε την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ελληνικών πανεπιστημίων, ας μας το πείτε ανοιχτά!!