1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:42 | ΑΜΑΛΙΑ ΣΙΣΚΟΥ

    Κυρια Διαμαντοπουλου ,

    Εχοντας διαβασει τις ανακοινωσεις σας για το νεο νομοσχεδιο προσληψης των εκπαιδευτικων εχω να προτεινω τα εξης :

    – Διατηρηση του 24μηνου + μια τουλαχιστον επιτυχια στον ΑΣΕΠ ως προυποθεση για διορισμο εως οτου εξαντληθουν οσοι βρισκονται σε αυτη την κατηγορια.

    – να προσμετρηθουν στους νεους πινακες διορισμων που θα δημιουργηθουν , ως διπλα , τα μορια που απεκτησαν οι αναπληρωτες που πηγαν σε δυσπροσιτα σχολεια .

    – Την τοποθετηση Νηπιαγωγων στην Α’ και Β’ ταξη των δημοτικων σχολειων ωστε να αντιμετωπιστει τα προβλημα ελλειψεις δασκαλων , οπου παρατηρειται δυστυχως , να εξακολουθειτε να διοριζετε ως και προχθες (http://www.ypepth.gr/docs/z__fash_pe70__internet__091126.xls )
    δασκαλους χωρις να εχουν δωσει καν ΑΣΕΠ !!
    ( Αληθεια πως γινετε εσεις που ευαγγελιζεστε τον ΑΣΕΠ να διοριζετε εκπαιδευτικους οι οποιοι δεν εχουν δωσει η αποτυχει στον ΑΣΕΠ ?? )

    – θεωρω οτι ειναι εντελως αναχρονιστικο να παραμενει καποιος 3 χρονια στο τοπο διορισμου του. Σκεφτειτε οτι υπαρχουν αναπληρωτες οι οποιο εχουν ζησει ηδη 2 η 3 χρονια μακρια απο τα σπιτια τους.

    – Οσον αφορα το διαγωνισμο του ΑΣΕΠ για τον οποιο θελετε να γινεται καθε χρονο , αυτο απο μονο του ειναι εντελως αδυνατο , αν σκεφτειτε ποσο καθυστερει να βγαλει τα αποτελεσματα ο ΑΣΕΠ στους ως τωρα διαγωνισμους.

    Ελπιζω να λαβετε υποψην τα χιλιαδες μηνυματα των εκπαιδευτικων και να αδικησετε οσο γινετε λιγοτερους .

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:28 | Χρήστος

    Κάποιοι θεωρούν ότι οι αναπληρωτές ή είναι άσχετοι ή έχουν κονέ(ρουσφέτι)ή και δεν ξέρω γω τι άλλο. Επίσης ότι μαθαίνουν στου κασίδι (ωραία άποψη για τους μαθητές) το κεφάλι και ότι καταστρέφουν αθώες ψυχές!!!!!!!!
    Μα είναι δυνατόν να λέγονται από πτυχιούχους αυτά τα πράγματα; Το/τα ίδιο/ίδια πτυχίο/α έχουν όλοι, γιατί τόσο δηλητήριο ρε παιδιά; Δηλαδή αν διδάξει ο π.χ. Νίκος δεν θα καταστρέψει αθώους μαθητές και οι άλλοι που διδάσκουν χρόνια το κάνουν; Ωραίες στερεότυπες και δημοκρατικές απόψεις!!! Έλεος !!!!
    Κάθε μέρα, και η κυβέρνηση και η υπουργός και ο καθένας μας, δίνουμε εξετάσεις δημοκρατίας και ευαισθησίας. Όσοι αποτυγχάνουν πάνε σπίτι τους. Τελεία και παύλα, οι εποχές έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν συγχωρεί πλέον εύκολα και για πολύ διάστημα.
    Και αυτοί που θέλουν προσλήψεις ΜΟΝΟ μέσω ΑΣΕΠ (ο οποίος και τώρα υπάρχει ρε παιδιά, τι σας εμποδίζει να περάσετε;) σύντομα θα μετανοιώσουν. Γιατί κάποιοι άνθρωποι ξέρετε, ερωτεύονται και κάνουν παιδιά (τι ρομαντικό για την εγωϊστική εποχή μας), χώρια που τόσα και τόσα μπορούν να τύχουν (υγεία κ.α.) και να σε πάρουν λίγο τα χρόνια. Ή να γράφουν σχεδόν άριστα αλλά να γράφουν οι υπόλοιποι τέλεια, αλλά και πάλι, γιατί να ΘΕΩΡΟΎΝΤΑΙ καταλληλότεροι για να διδάξουν ή να μεταδώσουν γνώσεις;
    Προτάσεις:
    1. Να ισχύσουν οι υφιστάμενοι πίνακες αναπληρωτών για όσο διάστημα που και ο τελευταίος (που έχει ήδη από το 2009/2010) μπει και έχει έστω και 0,1 μόρια.
    2. Να ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις για πολύτεκνους και τρίτεκνους. (γιατί μάλλον δεν ενδιαφέρονται όλοι για να υπάρχουν παιδιά στις τάξεις για να διορίζονται εκπαιδευτικοί).
    3. Συμφωνώ με την δοκιμαστική περίοδο όπως και σε όλο το υπόλοιπο Δημόσιο.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:27 | ΠΕΤΡΟΣ

    Δώστε αξία , μόρια – χρήματα , στα μεταπτυχιακά τα διδακτορικά και τις επιμορφώσεις .Προσοχή όμως : στα συναφή με το έργο του κάθε εκπαιδευτικού(διδακτικό ή διοικητικό έργο).
    Η ποιότητα της εκπαίδευσης θα απογειωθεί.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:22 | Σταυρούλα Δούγκα

    κα Υπουργέ, κατά αρχάς συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας και καλό κουράγιο στο έργο σας.
    Είμαι αναπληρώτρια καθηγήτρια για 2η χρονιά και τελειώνοντας το σχολικό έτος θα έχω συμπληρώσει 19 μήνες προυπηρεσίες, ενώ έχω περάσει σε όλους τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ από το 2002 μέχρι και τον τελευταίο. Βρίσκομαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας με δύο μωρά (3 χρονών και 7 μηνών χωρίς το σύζυγο μου) απολαμβάνω ωστόσο την εμπειρία της διδασκαλίας, της εργασίας και της παραγωγικότητας που μου είχε λήψει.
    Είμαι 38 ετών και αναρωτιέμαι πραγματικά ποιον συμφέρει αυτή η γρήγορη και βεβιασμένη αλλαγή. Χάνω δηλαδή τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τη μόρφωση μου τον Ιούλιο του 2011 που εγώ καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διοριζόμουν με το 24μηνο – με επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και 28 μήνες προυπηρεσία;
    Τονίζω το γεγονός ότι κι εγώ ως επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ μοριοδοτήθηκα και τελικά εργάζομαι ως καθηγήτρια.
    Θεωρείται δηλαδή ότι είναι άξιο το σύστημα που προσπαθείτε να εφαρμόσετε όχι μόνο για εμένα αλλά και για τα ίδια μας τα παιδιά που διδάσκουμε αλλά και για την ίδια μας την παιδεία;

    Ευχαριστώ πολύ

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:19 | ΛΙΟΥΤΑ ΕΛΕΝΗ

    Είμαι ωρομίσθια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε τμήμα ένταξης στο Γεννάδι Ρόδου.Πέρσυ υπηρέτησα ωε ωρομίσθια εκπαιδευτικός στην Αντίπαρο.Περίμενα το 2010 να είμαι αναπληρώτρια,έτσι είχα προγραμματίσει τη ζωή μου(άφησα πίσω το μόλις 3 μηνών κοριτσάκι μου μόνο και μόνο για να μαζέψω τα μόρια και έχω μαζί μου το 4 χρονών αγόρι ).Τώρα μου λέτε οτι αλλάζει το σύστημα πρόσληψης;θα μπορέσετε να μου αναπληρώσετε το χρόνο που χάνω από την έπαφή με το παιδί μου;γιατί ως ωρομίσθια δεν έχω χρήματα να πληρώσω κάποια γυναίκα για να το φροντίζει εδώ που βρίσκομαι και έτσι τη φροντίζει η μητέρα μου δωρεάν στα Τρίκαλα ,οπου μένω.Φέτος, στην ειδική αγωγή πρασλάβατε ελάχιστους.Τα τμήματα ένταξης λειτουργούν αποκλειστικά με ωρομισθίους;γιατί;αυτά τα παιδιά χρείζουν μεγαλύτερης εκπαιδευτικής βοήθειας και εσείς τα αντιμετωπίζετε ως παιδιά ενός κατώτερου θεού;στα Κ.Ε.Δ.Υ. δεν προσλάβατε κανέναν και για να λάβει ένα παιδί με δυσλεξία τη γνωμάτευση πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 1 χρόνο.Γιατί;αυτά για όσα τμήματα ένταξης λειτουργούν, γιατί στα περισσότερα δεν υπάρχει ούτε ωρομίσθιος.Και τώρα τι λέτε ;σβήστε τα όλα και αρχίστε από την αρχή.Θέλω τουλάχιστον να με αποζημιώσετε για το χρόνο που έχασα από τα παιδιά μου για το οτι δεν ήμουν εκεί όταν έιπαν τις πρώτες τους κουβέντες και για άλλα τόσα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    θεωρω απαραδεκτη την διαδικασια της δημοσιας διαβουλευσης .
    ο ελληνικος λαος ψηφισε κυβερνηση .
    δεν ψηφισε διακομιστη internet .
    αν ειστε ανικανοι και δεν μπορειτε να κυβερνησετε να μας το πειτε .
    το να ζητατε ομως την γνωμη ολου του κοσμου για τα αυτονοητα που πρεπει να γινουν , και κανετε πως δηθεν δεν τα ξερετε , ειναι απαραδεκτο .
    εδω μεσα ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του . εσεις παιρνετε τα ωραια σας λεφτα σαν υπουργοι και αντι να κυβερνησετε ζητατε και εθελοντισμο στις κυβερνητικες προτασεις . ενω στο τελος δεν θα λαβετε τιποτα υποψη και θα κανετε απλη διαχειριση .
    τι πρεπει να γινει ;;;;;;;;

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ . ΤΕΛΟΣ .

    ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ . ΤΕΛΟΣ .

    ΙΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . ΤΕΛΟΣ .

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:15 | Νίκος

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    Αν τελικά μπλοκάρετε τους πίνακες της ντροπής που μπάζουν από παντού, άλλα δώσετε μεταβατική περίοδο (μικρή ελπίζω) στη θολούρα και την ασυδοσία, να μας πείτε με ποιόν τρόπο θα εξασφαλίσετε την Αξιοκρατία και την ισότητα στην προϋπηρεσία. Ειδικότερα:
    -Τί θα γίνει με τα σχολεία τύπου Σιβιτανίδειου, όπου κάποιοι μπαίνουν με μέσον και γίνονται πιό ίσοι από τους άλλους?
    -Τί θα γίνει με τα «κονέ» στις Δευτεροβάθμιες πο δίνουν αποκλειστικες πληροφορίες στους λίγους και εκλεκτούς σχετικά με τα κενά και μοιράζουν επιλεκτικά τα «καλά» σχολεία στους αρεστούς?
    -Τί θα γίνει με όσος έχουν μπει στους πίνακες μέσω βουλευτικών γραφείων, όπως ακούγεται?
    -Πώς θα ελέγξετε τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ «ΚΟΝΕ»?

    Κυρία, Υπουργέ, ειλικρινά, γιατί θέλετε να δώσετε παράταση σε μιά κατάσταση με τόσες αδικίες, θολούρες και στρεβλώσεις. Ακόμα και αν καταφέρετε να ελέγξετε τις παραπάνω αδικίες, δεν παύουν να υπάρχουν αυτοί που επί χρόνια επέλεξαν το μέσο και το ρουσφέτι για να δράσουν. Σε αυτούς θα χαρίσετε μεταβατική περίοδο κα Διαμαντοπούλου? Θα τους επιβραβεύσετε κι από πάνω?
    Ο κ. Παπανδρέου μιλούσε για μηδενική ανοχή στο ρουσφέτι και τα «κονέ». Εσεις γιατί ανέχεστε αυτήν την θολή κατάσταση? Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαιτεί Αξιοκρατία και ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΕΠ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΊΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΥΠΗΣ Η’ ΘΟΛΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.

    Με εκτίμηση.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | ΔΡΟΣΟΥ ΟΛΓΑ

    Αυτό που προσωπικά περιμένω από την νέα ηγεσία του υπουργείου και τη νέα κυβέρνηση είναι να αισθανθώ ότι δεν παίζει με το μέλλον μας και με τον προγραμματισμό μας.

    Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη μεταβατική περίοδο σε όλο το σύστημα ούτως ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από αυτούς που έχουν εμπλακεί με το παρόν σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών και έχουν αφιερώσει χρόνο, κόπο και χρήμα.

    Επίσης το μέτρο που αφορά το 24μηνο πιστεύω ότι πρέπει απαραίτητα να διατηρηθεί καθώς αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών που έχουν περάσει από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ επιτυχώς και έχουν αφοσιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο διαγωνισμό προκειμένου να πετύχουν αυτό το στόχο.

    Επιπλέον, προτείνω ετήσιο ΑΣΕΠ για όλες τις ειδικότητες (γενικές, τεχνικές)& αύξηση των εισακτέων στην ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να επιμορφωθούν οι ενδιαφερόμενοι παιδαγωγικά και διδακτικά.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:08 | Χρήστος

    Αγαπητή/έ Κυρία/ε,

    σε όλη την Ευρώπη, για να μην πω σε όλο τον κόσμο, ένας/μια εκπαιδευτικός που διαθέτει Πτυχίο+Μεταπτυχιακό+Διδακτορικό μπορεί να βρει αμέσως δουλειά σε δημόσιο σχολείο.
    Στην Ελλάδα το παραπάνω δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις (επιτυχία στον ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία ως ωρομίσθιος ή αναπληρωτής).
    Αυτό που προτείνεται είναι να οριστούν συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας (θα μπορούσαν να είναι μερικά απομακρυσμένα νησιά για παράδειγμα) στα οποία θα μπορούσαν να προσληφθούν εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων (χωρίς ΑΣΕΠ ή προυπηρεσία και εφόσον το επιθυμούν) με την προϋπόθεση ότι δεν θα μπορούν να μετακινηθούν από τη θέση στην οποία προσλήφθηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αξιοποιήσετε ικανό αριθμό εκπαιδευτικών αυξημένων προσόντων και να δημιουργήσετε πρότυπα σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές στα οποία η σύνθεση του προσωπικού θα παραμένει σταθερή για πολλά χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Με εκτίμηση,

    Χρήστος

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:07 | επιτυχων ασεπ 2005-2009

    Δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι εσκεμενα ξεχνανε πως το 80% των διορισμενων απο τους πινακες ειναι επιτυχοντες παλιοτερων ΑΣΕΠ κ αμφισβητουν την προυπηρεσια τους κ προτεινουν την καταργηση της….

    ναι στην καταργηση των πινακων
    ναι στην καταργηση μεταπτυχιακων κ διδακτορικων
    ναι στον ασεπ με βαση διορισμου το 90
    ναι σε διαγωνισμο καθε μηνα
    ναι στην αυξηση συμετοχης σε καθε διαγωνισμο στα 1000ευρω
    ναι στην καταργηση των πτυχιων κ να ξαναδωσουμε πανελληνιες

    ζητω η ισοπεδωση

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:07 | Δώρα

    Ο δικός μου προβληματισμός για το όλο θέμα είναι ο εξής: εισήχθηκα πρώτη από το νομό μου σε φιλολογικό τμήμα – ιστορίας αρχαιολογίας- της φιλοσοφικής Αθήνας. Τελείωσα μέσα σε τέσσερα χρόνια με λίαν καλώς. Για βιοποριστικούς λόγους εργάστηκα στον ιδιωτ.τομέα όπου απορρόφήθηκα άμεσα σε άσχετο αντικείμενο περιμένοντας την επετηρίδα. Οταν καταργήθηκε, συμμετείχα στο διαγωνισμό ασεπ 2006 και ήμουν επιτυχούσα αλλά μη διοριστέα. Διάβασα εξονυχιστικά τα 154 ποιήματα του Καβάφη, όλα τα έργα του Βιζυηνού και οτι άλλο είχαν σκεφτεί οι ιθύνουσες διάνοιες, και τελικά μας είχαν βάλει multiple choice ερωτήσεις με μια μόνο ερώτηση για τον Καβάφη και μια για τον Βιζυηνό!!! Οι υπόλοιπες ήταν παπαγαλία από τις εισαγωγές. Είναι καλό αυτό το σύστημα; Γιατί; Τί μετράει ακριβώς;

    Οσοι με γνωρίζουν΄μιλάνε για την υπομονή μου και την μεταδοτικότητα μου, αλλά πιθανότατα δεν θα με δει ποτέ σχολική αίθουσα γιατί γεννήθηκα στην Ελλάδα, όπου όλα αλλάζουν στη βάση μιας σχετικής λογικής, που απλά πρέπει να διαφορροποιείται από την προηγούμενη κατάσταση απλά για να κάνουμε πολιτική.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:02 | Βουτσελάς Βασίλης

    H πρόταση μου
    1)Απαραίτητα επιτυχία στον τελευταίο μόνο ΑΣΕΠ.Διαγωνισμός κάθε
    χρόνο με δικαίωμα κατωχύρωσης βαθμολογίας σε γνωστικό και
    διδακτική ξεχωριστά για δύο μόνο διαδοχικούς διαγωνισμούς.
    Άμεση κατάργηση διορισμού πολυτέκνων και προυπηρεσίας από
    ΟΑΕΔ και ιδιωτικά σχολεία.
    2)Οικογενειακή κατάσταση.Έγγαμος 1 μόριο και από 1 μόριο
    για κάθε τέκνο με μέγιστο τα 5 μόρια συνολικά.
    3)Χρόνος κτήσης πτυχίου 1 μόριο ανά πενταετία με μέγιστο
    τα 2 μόρια.
    4)Βαθμός πτυχίου ( πάνω από τη βάση ), 2 μόρια για μεταπτυ-
    χιακό και 4 μόρια για διδακτορικό , μόνο συναφή με εκπαί-
    δευση ή αντικείμενο.
    5)Προυπηρεσία 1 μόριο ανά εξάμηνο μόνο από σχολεία – ΠΔΣ
    και ίσως φροντιστήρια (έχουν αξιόλογο υλικό) , με μέγιστο
    τα 4 μόρια.(οδηγεί σε ανανέωση πινάκων προυπηρεσίας).
    6)Διορισμοί τον Ιούνιο κάθε έτους από έναν και μοναδικό πί-
    νακα που θα ισχύει για ένα έτος.Οι πρώτοι να διορίζονται
    μόνιμα (όχι δόκιμοι μετά από τόσες δοκιμασίες) , οι δεύτε-
    ροι αναπληρωτές ακόμη και σε όμορα σχολεία μέχρι συμπλή-
    ρωσης του ωραρίου για απόκτηση προυπηρεσίας και μόνον.
    Κατάργηση των ωρωμισθίων.
    7)Οι νεοδιόριστοι υποχρεωτικά για 3 χρόνια σε απλά σχολεία
    και για 2 χρόνια σε δυσπρόσιτα σχολεία.
    Μεταβατική περίοδος 2 χρόνων.Κατάργηση ΠΔΣ – εφαρμογή ολοήμε-
    ρου σχολείου μέχρι 4.30μμ.
    8)Συνυπηρέτηση για έγγαμο ζευγάρι εκπαιδευτικών.Μεταθέσεις
    και αποσπάσεις με βάση οικογενειακή κατάσταση ,εισόδημα ,
    εντοπιότητα καθώς και αμοιβαίες μεταγραφές.Κατάργηση απο-
    σπάσεων σε άλλες υπηρεσίες.

    Είμαι καθηγητής φυσικός διοριστέος μέσω ΑΣΕΠ χωρίς κανένα μόριο από πουθενά και μη μου πει κανένας ότι δεν γνωρίζω να διδάσκω ( ήμουν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου για 15 χρόνια ) που
    όμως περιμένω διορισμό το 2010 γιατί προηγούνται ακόμα και
    στην επιλογή του τόπου διορισμού οι 30μηνοι και 24μηνοι των ιδιωτικών σχολείων , του ΟΑΕΔ ,της ΠΔΣ των γνωστών και
    οι επαγγελματίες και πολύ καρπεροί πολύτεκνοι.
    Γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτές απλά επιβε-
    βαιώνουν τον κανόνα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 11:00 | Δ.Σ Συνταξιούχος Δάσκαλος

    Το υπάρχον σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών για διορισμούς σε ποσοστό 60% μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και 40% μέσω του ενιαίου πίνακα με βάση την προϋπηρεσία, είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ.
    ΄Εχει διαμορφωθεί μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών και δικαίως είναι και παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ θέση της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
    Με τις επικείμενες αλλαγές που τίθενται σε διαβούλευση θα υπάρξει αιφνιδιασμός,αναστάτωση και σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες αδικίες.΄Οπως:
    Διαβάζω στο Σύστημα Προσλήψεων <>.
    Ο γιος μου,πτυχιούχος Παιδ. Τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης που ορκίστηκε τον Ιούλιο 2009, εκλήθη από το ΥΠΕΠΘ να εργαστεί ως αναπληρωτής Δάσκαλος. Δεν μπόρεσε όμως να αναλάβει υπηρεσία ώστε να αποκτήσει προϋπηρεσία, την οποία απέκτησαν οι γυναίκες συναδελφοί του που κατετάγησαν στον πίνακα μετά από αυτόν, διότι ήδη είχε στρατευτεί και υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.
    Επομένως η στράτευση λειτουργεί τιμωρητικά.
    Η αδικία αυτή – σε περίπτωση αλλαγής του συστήματος – για λόγους ισονομίας, μπορεί και πρέπει να αρθεί μόνο αν συνεχίσουν να τροφο-δοτούνται οι πίνακες μέχρι τον Ιούλιο 2011 ή η στρατιωτική θητεία στη περίπτωση αυτή να θεωρηθεί προϋπηρεσία και όχι τιμωρία.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:57 | Δίκαιος

    Κυρία υπουργέ,
    το ζητούμενο είναι ένα σύστημα το οποίο θα είναι αξιοκρατικό αλλά συνάμα και δίκαιο. Σύμφωνα όμως με τις προτάσεις που έχετε θέσει σε διαβούλευση, οι οποίες δυστυχώς είναι ελλιπέστατες και πρόχειρα διατυπωμένες κάτι που δε συνάδει με τι σοβαρότητα του θέματος, θεωρώ ότι αδικείται το σύνολο των εκπαιδευτικών. Αδικούνται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια περιπλανήθηκαν ως την εσχατιά της Ελλάδας διδάσκοντας τον μαθητή της περιφέρειας. Αιμορραγώντας οι ίδιοι οικονομικά αλλά προσπαθώντας να πιάσουν νόμιμα το όριο που η ίδια η πολιτεία τους είχε θέσει για τον διορισμό τους. Αδικούνται όμως και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν μηδενική προϋπηρεσία αφού με την πρόταση σας να προσμετράται για κάποιον που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία, όσο καλά και να γράψει κάποιος ο οποίος έχει μηδενική προϋπηρεσία πολύ δύσκολα θα φτάσει κάποιον άλλον ο οποίος έχει για παράδειγμα 20 μήνες και θα παίρνει προσαύξηση για καθέναν από αυτούς. Το να μην είναι σημαντική αυτή η προσαύξηση ούτε καν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δε νομίζω να πιστεύετε ότι θα βρεθεί συνάδελφος να πάει αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε άλλο μέρος εκτός του τόπου διαμονής του αν δεν κερδίζει κάτι σημαντικό απ’ αυτή τη προϋπηρεσία (για τα χρήματα που θα λαμβάνει πάντως σίγουρα δε θα πάει).
    Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αδικούνται οι μαθητές διότι με την πρόθεση σας να γίνεται κάθε χρόνο διαγωνισμός ΑΣΕΠ και να καταρτίζεται νέος πίνακας κάθε χρόνο, ο αναπληρωτής ή ο ωρομίσθιος από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλίσει την πρόσληψη του για την επόμενη χρονιά είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο να προετοιμάζεται για το επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να μην προετοιμάζεται όπως οφείλει για τη διδασκαλία της επόμενης μέρας. Συνεπώς το νέο σύστημα αδικεί τους πάντες και οδηγεί την παιδεία σε έναν κυκεώνα. Αλλά κριτική χωρίς προτάσεις δεν έχει νόημα. Οι προτάσεις μου λοιπόν για το νέο σύστημα είναι:

    i) Το 60% των διορισμών να γίνεται από το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον οποίο ΔΕΝ θα προσμετράται η προϋπηρεσία αλλά θα συνεχίσει να προσμετράται όπως και στο υπάρχων σύστημα ο μεταπτυχιακός και ο διδακτορικός τίτλος.
    ii) To 40% των διορισμών να γίνεται από τον πίνακα της προϋπηρεσίας με την προϋπόθεσή ότι ο εκπαιδευτικός θα έχει επιτύχει σε ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    Τα μεταβατικό στάδιο που πρέπει να ισχύσει γι’ αυτόν τον πίνακα είναι για τους εκπαιδευτικούς που μέχρι την 30/6/2010 έχουν πάνω από 14 μήνες (ενδεικτική τιμή) πραγματικής προϋπηρεσίας σε σχολεία που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας να ΜΗΝ απαιτείται επιτυχία ΑΣΕΠ. Σε όσους έχουν αποκτήσει αυτή την προϋπηρεσία σε σχολές που δεν
    ανήκουν/αν στο Υπουργείο Παιδείας (ΟΑΕΔ, Σιβιτανήδειος, εκκλησιαστικά σχολεία) να απαιτείται μία επιτυχία σε ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    iii) Οι διορισμοί πολυτέκνων να συνεχίσουν να διενεργούνται με το υπάρχον σύστημα.
    iv) Οι προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομισθίων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΔΣ να συνεχίσουν να γίνονται από τον πίνακα αναπληρωτών.

    (Είμαι Μαθηματικός χωρίς μεταπτυχιακό, επιτυχών ΑΣΕΠ 2007 με 3 μόρια διαφορά από το τελευταίο διοριστέο, επιτυχών ΑΣΕΠ 2009 με 0,6 μόρια διαφορά από το τελευταίο διοριστέο και με λιγότερη από 6 μήνες προϋπηρεσία έως το τέλος της χρονιάς)

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:46 | ελενη

    Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου ως εκπαιδευτικός. Θεωρώ το υπάρχον σύστημα δίκαιο τόσο γι αυτούς που έχουν προϋπηρεσία όσο και γι αυτούς που έχουν επιτυχίες ασεπ. Εμείς οι παλαιότεροι πάθαμε το σοκ της επετηρίδας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμαστε από αιφνιδιαστικές ανατροπές της κάθε κυβέρνησης!!!Εξάλλου οι περισσότεροι έχουμε ξενιτευτεί έχουμε ξεμείνει οικονομικά και έχουμε χάσει τις οικογένειές μας προσπαθώντας να μαζέψουμε κάποια μόρια…Δεν είναι δυνατό να πεταχτούμε στο δρόμο ή να περιμένουμε ακόμα περισσότερα χρόνια προκειμένου να μονιμοποιηθούμε. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να δίνουμε κάθε τρεις και λίγο στον ασεπ, έχοντας μάλιστα οι περισσότεροι πολλές επιτυχίες σε αυτόν. Θα σας παρακαλούσα να μην επιμείνετε στις δραστικές αυτές αλλαγές για τον τρόπο πρόσληψης που έχετε σκεφτεί. Δεν φταίει ο εκπαιδευτικός για τα στραβά στο χώρο της παιδείας…

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:44 | FILIPPOS

    μονιμη αξιοκρατια με συμβασιουχο αναξιοκρατια. εξαιρετικα ευφυες σκεπτικο.συνεχιστε ετσι , βολεψτε τους λιγους για να μην φωναζουν και μετα εφαρμοστε την αξιοκρατια σας. θαψτε τα θυματα που δεν εχουν οργανωμενη φωνη και διοργανωστε αλλον εναν διαγωνισμο ΑΣΕΠ με τους ανεπαρκεις διορθωτες για να τζογαρουμε τον μελλον μας ελπιζοντας ο διορθωτης του γραπτου μας να γνωριζει διδακτικη.
    ψαξτε λιγο στο ΑΣΕΠ να δειτε τι εχει γινει με τους διορθωτες και τις βαθμολογιες του τελευταιου ΑΣΕΠ στην διδακτικη και μετα ξανασκεφτειτε απο την αρχη τις αλλαγες , αν η λεξη αξιοκρατια εχει καποιο νοημα για σας και δεν ειναι αλλο ενα επικοινωνιακο τρυκ.

    κουιζ
    με το 24μηνο + ΑΣΕΠ διοριζονται:
    Α) οσοι εχουν προϋπηρεσια τουλαχιστον 24 μηνες και ειναι επιτυχοντες σ’ εναν ΑΣΕΠ
    Β) οσοι εχουν προϋπηρεσια τουλαχιστον 21 μηνες ανεξαρτητα αν ειναι επιτυχοντες σε καποιο ΑΣΕΠ
    Γ) Ολοι οι παραπανω

    καλη συνεχεια. αλλωστε τα πρωτα δειγματα γραφης σας ηταν αποκαλυπτικα:
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΔΣ!!!! με την πιο γελοια δικαιολογια που θα μπορουσε να σκεφτει κανεις. σας το χαριζουμε το δημοσιο σχολειο. βουλιαξτε το κι αλλο. το πηγαδι δεν εχει πατο.
    μετα μαζευτειτε ολοι μαζι οι μεγαλοφυεις πολιτικοι , δημοσιογραφοι , συνδικαλιστες κλπ. και ψαξτε τις αιτιες για τις ντοματες και τα γιαουρτια

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:41 | Νίκος

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    Όλοι όσοι έχουν λίγη ή περισσότρη προϋπηρεσία, μέσα από θολούς πίνακες και ρουσφέτι, ισχυρίζονται ότι προσφέρουν έργο. Το ίδιο έλεγαν και τα παιδιά των stages: ότι αν φύγουν αυτοί θα παραλύσει το δημόσιο. Και απαιτούσαν μοριοδότηση της θολής προϋπηρεσίας τους. Ο Υπουργός Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά, έδειξε αποφασιστικότητα και αγνωόντας το πολιτικό κόστος απεκατέστησε εν μια νυκτί τη νομιμότητα. Γιατί δεν κάνετε το ίδιο και με τα stages της Εκπαίδευσης? Γιατί δεν τα καταργείτε αμέσως? Κάποιος που επεδιώξε μονιμοποίηση μέσω θολών πινάκων, πρέπει να χαίρει και μεταβατικής περιόδου. Αν τελικά δώσετε μεταβατική περίοδο άνω του έτους, τότε ό,ι και να νομοθετήσετε το ακυρώνετε εσείς η ίδια στην πράξη.
    Τα stages της Εκπαίδευσης είναι πιό επικίνδυνα από τα stages του Παυλόπουλου. Διότι εδώ πρόκειται για παιδιά. Δεν μπορεί κάποιος που μπήκε με πλάγιο τρόπο σε πίνακες που μπάζουν από παντού να μαθαίνει στου Κασίδη το κεφάλι και να καταστρέφει αθώες ψυχές μαθητών!
    Στο ρουσφέτι και στη θολούρα δεν δείχνουμε ανοχή και δεν δίνουμε παρατάσεις. ΑΣΕΠ, καθαρός και ανόθευτος, με κατάργηση όλων των πινάκων. Εκεί θα φανεί η αξία του καθενός (γι’αυτό ίσως και τον τρέμουν όσοι έμαθαν να δρούν με μέσον και κονέ)!

    Με εκτίμηση

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:40 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ.

    Συνέχεια από μήνυμα (Νοεμβρίου 29, 2009 @ 4:53 μμ)

    Αγαπητοί συνάδελφοι
    που είστε υπέρ του διορισμού μόνο μέσω ΑΣΕΠ, ξέρω ότι το ποιο πιθανό η ηλικία σας είναι κοντά στα 25.Η «καραμέλα» που σας δόθηκε αυτή τη στιγμή φαίνεται πράγματι να έχει πολύ γλυκιά γεύση. Θα έχει όμως την ίδια γλυκιά γεύση όταν θα δώσετε 1,2,3,4,5….φορές ΑΣΕΠ και θα έχουν περάσει 2,4,6,8,10….χρόνια από τη ζωή σας και θα δίνετε ακόμα εξετάσεις και θα προσπαθείτε να διοριστείτε? Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος αν «αναγκαστούμε» να δίνουμε όλοι εξετάσεις επομένως τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι η επιτυχία σας στον διαγωνισμό θα οδηγήσει και στον διορισμό. Μέχρι τότε τα παιδιά σας θα πάνε στο δημοτικό θα έχετε άραγε το χρόνο να διαβάζετε μαζί τους? Και εγώ στα 25 μου τα ίδια με εσάς θα σκεφτόμουνα θα είχα όλο το χρόνο να διαβάσω όταν όμως κάνετε οικογένεια θα με θυμηθείτε….

    Αγαπητή κ Διαμαντοπούλου
    Δεν θα σας πω τον «πόνο» μου και ούτε θα σας περιγράψω τη ζωή μου τα τελευταία 12 χρόνια. Δεν είστε ψυχολόγος ούτε αυτό εδώ το βήμα είναι ημερολόγιο να γράφει ο καθένας το τι έκανε στη ζωή του και σε πια σχολεία δούλεψε για την πολυπόθητη προϋπηρεσία.
    Θα σας πω γιατί σας ψήφισα. Το έκανα γιατί πίστεψα στα λόγια σας που έλεγαν ότι θα καταργήσετε την ωρομισθία και θα κάνετε ολοήμερα σχολεία.
    Ας υποθέσουμε ότι η διαβούλευση είναι σαν ένα δημοψήφισμα ή μια δημοσκόπηση όπως θέλετε πείτε το, φαίνεται από τα σχόλια ότι ένα ποσοστό σχεδόν 100% δεν θέλει να αλλάξει το 60-40 με την προϋπόθεση να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Θα λάβετε υπόψη σας το τι θέλει ο «πολίτης» ή ξεχάσατε τόσο γρήγορα το προεκλογικό σας σύνθημα «πρώτα ο πολίτης».Μήπως τελικά την απόφασή σας την έχετε ήδη πάρει απλά μας «κοροϊδεύετε» ότι δήθεν θα ακούσετε τις απόψεις μας?

    Είμαι Φυσικός
    Ας υποθέσουμε ότι στον επόμενο διαγωνισμό γράφω ένα τέλειο σχέδιο μαθήματος και παίρνω άριστα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο σχέδιο μαθήματος θα περιγράψω ένα πείραμα, έχετε μεριμνήσει ότι στο σχολείο που θα είμαι να υπάρχει εργαστήριο για να πραγματοποιηθεί? Γιατί καλή η θεωρία η πράξη όμως? Όταν εγώ και κάθε συνάδελφος μπαίνουμε στην τάξη και έχουμε 25 μαθητές το πρόβλημα είναι αν έχουμε ή όχι αποστηθίσει μερικά βιβλία παιδαγωγικών θεμάτων?
    Είμαστε επιστήμονες και όχι παπαγάλοι και δεν έχετε το δικαίωμα να το αμφισβητείτε.
    Δουλεύω στο αντικείμενο μου 12 χρόνια, έχω διδάξει κάτι χιλιάδες ώρες. Στην αρχή οφείλω να ομολογήσω ότι η έλλειψη εμπειρίας μου φαινόταν. Διάβασα όμως διάβασα πολύ πάνω στην ύλη των σχολικών βιβλίων και βιβλία με παιδαγωγικά θέματα. Όμως η βελτίωση μου ήρθε με τον καιρό, όταν με την επαφή με τους μαθητές «μαθαίνεις» πώς να μεταδίδεις γνώσεις αλλά και πώς να στέκεσε δίπλα στους μαθητές σου σαν αληθινός ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Αυτό είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!!

    Ζητάω την ευκαιρία να μπορέσω τελικά να προσφέρω σε ένα δημόσιο σχολείο αυτό που μπορώ και μπορώ γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχω δουλέψει πολύ με στόχο πάντα την προσωπική μου βελτίωση.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:39 | TRITEKNOS

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙΤΕ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΙΜΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΝΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:37 | Μάριος Κ.

    Με την ευκαιρία του νέου νομοσχεδίου για τις προσλήψεις, θα υπάρξει κάποια ρύθμιση για το θέμα των διορισμών πολυτέκνων στην εκπαίδευση;
    Οι πολύτεκνοι διορίζονται ως εκπαιδευτικοί έχοντας ως μοναδικό κριτήριο καταλληλότητας για την επαγγελματική τους θέση, τον αριθμό των παιδιών τους. Ούτε επιτυχία σε ΑΣΕΠ, ούτε ΑΣΠΑΙΤΕ, ούτε σημαντική προϋπηρεσία. Ειλικρινά αυτή την άκριτη και χωρίς αξιολογικές προϋποθέσεις διαδικασία διορισμού δεν την καταλαβαίνω. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο στον πρόσφατο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, σε τεχνική ειδικότητα να προκηρυχθούν μόνο 6 θέσεις για κοντά 300 υποψήφιους, με τη δικαιολογία ότι προς το παρόν δεν υπήρχε ανάγκη για περισσότερες, και την ίδια στιγμή να διορίζονται πέρα από κάθε διαδικασία διαγωνισμού 12 πολύτεκνοι.
    Βεβαίως και δεν υποτιμώ την σημασία της πολυτεκνίας, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με σημαντική υπογεννητικότητα, ούτε τις δυσκολίες που ανακύπτουν από την ανατροφή τόσων παιδιών. Υποθέτω όμως ότι ο ρόλος ενός κράτους πρόνοιας δεν είναι να διορίζει όλες τις «ειδικές» κατηγορίες πολιτών στο δημόσιο, αυτό δεν γίνεται πουθενά παγκοσμίως, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση να παρέχει στους πολύτεκνους ένα αξιοπρεπές επίδομα για το μεγάλωμα των παιδιών τους. Γιατί και ένας πολύτεκνος να μην δίνει ΑΣΕΠ, παίρνοντας βεβαίως κάποια προσαύξηση μορίων για την ιδιότητά του;
    Αν λοιπόν η επιτυχία στο ΑΣΕΠ πρόκειται γίνει απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε είδους πρόσληψη στον χώρο της εκπαίδευσης, συνοδευόμενη από κρίση και αξιολόγηση για την εκπαιδευτική επάρκεια του υποψηφίου, μήπως ήρθε η ώρα να ισχύσει το ίδιο και για τους πολύτεκνους;

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:31 | artemis

    Σχετικά με την πρόταση Νόμου περί πρόσληψης και υπηρεσιακών μεταβολών του εκπαιδευτικού προσωπικού θέλω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
    Για να μην υπάρξουν αδικίες, απογοήτευση χιλιάδων εκπαιδευτικών και μεγάλη αναταραχή στην παιδεία, να διευκρινιστεί ότι οι πίνακες διοριστέων που έχουν καταρτιστεί με βάση τα μόρια προυπηρεσίας των αναπληρωτών θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και να τροφοδοτούνται με μόρια για μια τριετία από την ψήφιση και δημοσίευση του νέου Νόμου, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και αυτοί που είναι για πρώτη φορά αναπληρωτές το 2009/10. Συμφωνώ ότι όσοι προσληφθούν για πρώτη φορά αναπληρωτές μετά την ψήφιση του Νόμου, δεν θα μοριοδοτούνται ούτε θα εγγράφονατι στους σχετικούς πίνακες. Έτσι δεν θα προκύψει καμία αδικία, αφού οι μεν παλιοί αναπληρωτές θα ικανοποιηθούν μα βάση τον ισχύοντα σήμερα Νόμο, οι δε νέοι αναπληρωτές θα γνωρίζουν τους όρους πρόσληψης σύμφωνα με το νέο Νόμο. Έτσι πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:29 | ΕΙΡΗΝΗ ΜΠ.

    Καλημέρα Κυρία Υπουργέ.
    Σας ευχαριστώ για το βήμα που δίνετε σε όλους εμάς τους πολίτες, έτσι ώστε να θέτουμε προβληματισμούς και προτάσεις. Πρέπει όμως να μας ακούσετε.
    Συμφωνώ με την αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ, όμως δεν φτάνει μόνο αυτή. Δεν είναι αντικειμενική για τους εξής λόγους:
    Ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να κρίνεται μόνο για τις γνώσεις του. Βασικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι και το κατα πόσο μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις. Αν όντως αυτά που γνωρίζει μπορεί να τα μεταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους μελλοντικούς του μαθητές. Ίσως επομένως να πρέπει να περνάει και από κάποιου άλλου είδους τεστ για το συγκεκριμένο θέμα.
    Άλλο ένα θέμα που χρήζει επεξεργασίας είναι το προφίλ του κάθε εκπαιδευτικού. Εδώ θα πρέπει να ελέγχεται με ψυχολογικά τεστ. Διότι τοποθετείται σε ένα τομέα που έχει να κάνει με ανηλίκους και ευαίσθητες ηλικίες. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ας μη κρυβόμαστε, πολλά παιδιά μίσησαν το σχολείο, απέκτησαν ψυχολογικά και άλλα προβλήματα εξαιτίας δασκάλων – καθηγητών που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:26 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Αγαπητή κα Υπουργέ,

    Συμφωνώ απόλυτα να γίνεται η επιλογή των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ, νομίζω όμως ότι αυτός ο διαγωνισμός χρειάζεται διαρθρωτικές και ριζικές αλλαγές ιδίως σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα και τις ειδικότητες.

    Αφ΄ενός θα πρέπει να θυμίσω ότι είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι πολυ-εργαλεία. Έχουμε ένα αντικείμενο πάνω στο οποίο αξιολογούμαστε, εδώ όμως αρχίζουν τα παράδοξα πχ:
    *Οι απόφοιτοι του τμήματος Φυσικής εξετάζονται στην Χημεία ή τη Γεωλογία (!).
    *Οι απόφοιτοι των τμημάτων Φιλοσοφίας, Κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών θεωρούνται φιλόλογοι(από πού κι ως πού;;;;)και εξετάζονται στα Αρχαία, τα Νέα Ελληνικά και την Ιστορία, πράγματα άσχετα με το αντικείμενο σπουδών τους.

    Επανακαθορίστε τα πτυχία και ομαδοποιήστε καλύτερα τις ειδικότητες! Βάζετε τουε φιλολόγους να δίνουν Ιστορία, αλλά στα σχολεία τα διδάσκουν οι καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και οι Θεολόγοι.Καταστήστε σαφείς τις αναθέσεις διότι σε πολλά σχολεία, άσχετης ειδικότητας καθηγητές διδάσκουν άσχετα μαθήματα (πχ σε Σχολείο στο Αιγάλεω η φιλόλογος κάνει Τεχνολογία!!!!)

    Επίσης έμαθα πρόσφατα ότι τα δοκίμια του ΑΣΕΠ τα βαθμολογούν καθηγητές της Β’βάθμιας εκπαίδευσης. Πως επιλέγονται και από ποιόν ελέγχονται;

    τέλος νομίζω ότι κάτι πρέπει να προβλεφθέι και για τους «επιτυχόντες αλλά μή διριστέους» Τι πάει να πει περνάς αλλά….όχι ακριβώς ή τα ήξερες αλλά…έλα να μας τα ξαναπείς;!

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και για το βήμα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:25 | Πασχαλίδου Ελένη

    Με το σύστημα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ πλεονέκτημα έχουν οι νέοι με οικονομική δυνατότητα παρακολούθησης καλού φροντιστηρίου. Όποιος έχει οικογενειακές υποχρεώσεις και δεν έχει τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας, ούτε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί με φροντιστήριο είναι καταδικασμένος να είναι μονίμως επιτυχών και ποτέ διοριστέος. Είμαι αδιόριστη εκπαιδευτικός, παντρεμένη με παιδιά, χωρίς οικονομική άνεση, επιτυχών 3 φορές στον διαγωνισμό και πέρα του ότι δεν με καλέσανε ποτέ έστω για αναπληρώτρια, τις υπόλοιπες φορές που έγινε διαγωνισμός δεν κατάφερα να πάρω μέρος λόγω οικογενειακών αναγκών. Πόσες φορές θα πρέπει να περάσω την ίδια διαδικασία.

    Οποιοδήποτε σύστημα και αν δημιουργήσετε καλό θα ήταν να μην υποχρεώνει τον εκπαιδευτικό να παίρνει μέρος κάθε 2 χρόνια στον διαγωνισμό. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε και άλλες υποχρεώσεις εκτός από το να δίνουμε κάθε τόσο εξετάσεις. Δημιουργήστε ένα σύστημα όπου ο επιτυχών να παραμένει επιτυχών και πριμοδοτήστε την παλαιότητα των πτυχίων. Μας το χρωστάτε είμαστε η γενιά που έχει πληγεί από όλες τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 χρόνων.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:04 | Λένα

    Πώς μπορεί ένας δάσκαλος να προετοιμαστεί για το σχολείο αν έχει διάβασμα για το ασεπ??? Αυτό δεν τον καθιστά αυτομάτως αδιάφορο για τους μαθητές του?? Και κάτι ακόμα.. Το δικαίωμα της προσμονής είναι ιερό. Εχουμε προγραμματίσει τις ζωές μας σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να ανατρέπει έτσι απλά τις ζωές μας.Αφήστε το σύστημα ως έχει!! Μη κάνετε θυμωμένους και αδιάφορους δασκάλους.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 10:02 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ Σ’ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΡΙΞΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ 21 ΚΑΙ 22 ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. (ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΟΛΑ Τ’ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ GOOGLE).
    AN EXETE ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΟΜΩΣ, ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΛΤΗΣ
    ΠΕ 04.01, ΠΕ 20

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:59 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ

    Αξιότιμη κα. Υπουργέ.
    Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που βρίσκεται τις ημέρες αυτές σε Δημόσια διαβούλευση σας αναφέρω τα εξής:

    1.ΑΣΕΠ
    Συμφωνώ μοναδικός τρόπος επιλογής του προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για αντικειμενικούς και αξιοκρατικούς λόγους, να είναι η επιτυχής συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    Η προσμέτρηση στα κριτήρια επιλογής και της αποκτηθείσας, μέχρι 30.6.2009, εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας να έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα και όχι ουσιαστικό γιατί διαφορετικά είναι δυνατό οι επιτυχόντες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο διαγωνισμό αν δεν έχουν προϋπηρεσία να κινδυνεύουν να βρεθούν τελευταίοι στον αξιολογικό πίνακα και να μηδενιστεί πρακτικά ο άμεσος διορισμός τους.
    Θεωρώ ότι η σημερινή προβλεπόμενη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, μισό μόριο για κάθε εξάμηνο, από την νομοθεσία του ΑΣΕΠ είναι υπέρ αρκετή και δεν πρέπει να αλλάξει.
    Η μοριοδότηση των πρόσθετων σπουδών (μεταπτυχιακό-διδακτορικό), που έχουν συνάφεια με το εκπαιδευτικό έργο, πρέπει να ενισχυθεί.
    Προτείνω όλοι οι επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, από το 1998 μέχρι το 2008, που δε διορίστηκαν ακόμη να τοποθετηθούν σε ένα πίνακα με χρονολογική σειρά επιτυχίας και με αύξοντα αριθμό μορίων, τα μόρια που συγκέντρωσαν στον καλύτερο για αυτούς διαγωνισμό από αυτούς που έλαβαν μέρος. Από τον πίνακα αυτό να γίνονται οι μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις των αναπληρωτών – ωρομισθίων.
    Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ να γίνεται κάθε δύο τουλάχιστον χρόνια
    i.για τους νέους πτυχιούχους των καθηγητικών σχολών
    ii.για όσους δεν έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα
    iii.για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους.

    Είναι επιεικώς απάνθρωπο οι επιτυχόντες και μη διορισθέντες να καλούνται υποχρεωτικά να δίνουν εξετάσεις κάθε δύο χρόνια.

    2.Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών
    Όλοι οι εγγεγραμμένοι σε αυτόν που έχουν και επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που έγιναν από το 1998 μέχρι και το 2008, διορίζονται σε ποσοστό 50% των ετήσιων προσλήψεων μέχρι εξαντλήσεως του πίνακα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:26 | Παναγιώτης

    Θεωρώ ότι οι λίστε του πίνακα διορισμών πρέπει να ισχύσουν αλλιώς δικαιότερο θα ήταν να αλλάζουν και οι λίστες του ΑΣΕΠ, διότι:΅

    προκυρήσσεται ένας διαγωνισμός το 2008 για παράδειγμα, οι υποψήφιοι καταθέτουν τα χαρτιά τους ως εκείνη τη στιγμή και οι προσλήψεις από αυτό το διαγωνισμό γίνονται μετά από 3χρόνια 2009 και 2010 πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτά τα χρόνια κάποιος μπορεί να μάζεψε μόρια με αξιοκρατικό τρόπο (π.χ. αναπληρωτής), τα οποία όμως δε μπορεί να χρησιμοποιήσει στις λίστες του ΑΣΕΠ γιατί μαζεύτηκαν μετά την προκύρηξη του διαγωνισμού

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:22 | Τσεφαλάς Κωνσταντίνος

    Δεν αρκεί μόνο το ΑΣΕΠ. Σήμερα από τον νέο εκπαιδευτικό λείπει η κοινωνική εμπειρία και η κοινωνική αντίληψη για να μπορεί να κρατήσει την τάξη να συγκινήσει τους μαθητές

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:15 | Παναγιώτης

    Νομίζω ότι τουλάχιστον για εφέτος αλλά καλύτερα για τα επόμενα 2 έτη θα πρέπει να ισχύσουν οι πίνακες διοριστέων και το 60%-40% διότι είναι άδικο για όσους με βάση αυτό το σύστημα διορίστηκαν ως αναπληρωτές με αξιοκρατικότατο τρόπο και με επιτυχία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για να μαζέψουν μόρια.

    Από ότι κατάλαβα αναπληρωτές με εφετινή προυπηρεσία θα εισαχθούν κανονικά στους πίνακες διοριστέων και μετά θα σταματήσει η τροφοδότηση τους, ή ούτε η εφετινή προυπηρεσία θα προσμετρηθεί στους πίνακες διοριστέων;;;;

    Όσον αφορά την παιδαγωγική κατάρτιση για τους αποφοίτους μη παιδαγωγικών σχολών νομίζω ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μία άριστη πιστοποίηση παιδαγωγικής κατάρτισης. Αν θυμάμαι καλά η Υπουργός είχε αναφέρει τον ορισμό κατευθύνσεων μέσα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα και Σχολές, έτσι ώστε ένας φοιτητής που θέλει να ακολουθήσει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού να ακολουθεί μέσα στο Πανεπιστήμιο την αντίστοιχη κατεύθυνση. Αυτό εννοεί το Υπουργείο με την έκφραση «πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.»;;;;

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:09 | ΣΑΚΗΣ Ν

    Αγαπητό Υπουργείο, κατά το αγαπημένο μου ημερολόγιο…
    Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει στα 45 μου, -τα κλείνω κι αυτά σε λίγο-να αρχίσω να ψάχνω για νέα καριέρα.
    Θα μου πεις τώρα, τι είδους καριέρα είναι αυτή με τον μισθό των 200 έως 300 ευρώ; Τι είδους καριέρα είναι αυτή που σε τρέχει εκατοντάδες χιλ. μακριά από την οικογένειά σου; Τι είδους καριέρα είναι αυτή που απαιτεί κάθε τρεις και λίγο να πιστοποιείς τις ικανότητές σου μέσω ΑΣΕΠ;
    Η καριέρα της υπομονής, της επιμονής και της ελπίδας ότι κάποτε το όνειρό σου θα γίνει πραγματικότητα.
    Γιατί πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ένοιωθα ότι ανήκα σε αυτήν. Φροντιστήρια, σεμινάρια, ότι εμπεριείχε διδασκαλία το υπηρέτησα. Παιδαγωγική κατάρτιση, μεταπτυχιακό, σεμινάριο Ειδικής αγωγής, επιμορφώσεις, επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, στο τεστ δεξιοτήτων…
    (Σε πείσμα των κολλημένων με τους τύπους, έτσι θα τον λέω: στον ΑΣΕΠ κι όχι «στο ΑΣΕΠ». Ο κόσμος καίγεται και κάποιοι κοιτούν την γραμματική. Να σας δω πού θα την διδάξετε όταν μείνετε σπίτι σας).
    Και τώρα με «καλούν» να κάνω νέα καριέρα, σε περίπτωση που δεν θα είμαι επιτυχούσα και στον επόμενο ΑΣΕΠ. (Θα τον λέω όπως θέλω, γιατί τα τελευταία χρόνια, πιο πολύ χρόνο αφιέρωνα σε αυτόν, παρά στα παιδιά μου και στον άντρα μου. Με την έγνοια του κοιμόμουν και ξυπνούσα).
    Αγαπημένο μου υπουργείο, μην με βλέπεις να μιλώ ήρεμα. Το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα. Έλα βρε, μην μασάς, η δική σου η γενιά έχει επιβιώσει μετά από την κατάργηση της επετηρίδας, αυτό θα φοβηθείς;
    Ναι, ξέρεις όμως αγαπημένο ημερολόγιο, Υπουργείο ήθελα να πω, τότε ήμουν 30 some thing και παρόλο που θα μπορούσα να δοκιμάσω κάτι άλλο, έκανα ότι μου ζήτησε το σύστημα και έφτασα ως εδώ, αποκτώντας τα όποια μόριά μου μετά από τον ΑΣΕΠ και ψιθύριζα στον εαυτό μου: «έλα, κουράγιο, κοντεύουμε».
    Κομμωτήριο δεν προλαβαίνω να ανοίξω. Η μάννα μου «βγήκε» για μία φορά ακόμη αληθινή. «Εμ, δεν μ’ άκουσες να γίνεις κομμώτρια. Η κόρη της Τούλας τριώροφο έχει στο χωριό».Δεν σ’ άκουσα μάννα και μένω πάλι στον άσο.
    Ποιός θα με πάρει εμένα σε δουλειά; Δεν θυμίζει τίποτε την όμορφη λεπτή φιγούρα που είχα κάποτε. Έχω δύο παιδιά και είμαι υπερήφανη, αλλά τα νιάτα δεν γυρνούν…
    Ο προηγούμενος ΑΣΕΠ είπα ότι ήταν ο Τελευταίος κι ότι επιτέλους τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί, αλλά για κοίτα έκπληξη!
    Θα δώσω ξανά, μαζί με την μεγάλη μου κόρη αυτήν την φορά. Κρίμα όμως που δεν θα καθόμαστε μαζί, γιατί αυτή έχει το επίθετο του πατέρα της…»

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 08:52 | ΑΝΝΑ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ,ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
    ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ?
    ΟΙ ΜΕΤΡΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΝΙΖΕΙ.ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΒΑΤΖΩΣΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΙΝΑΙ…..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΔΙΚΙΕΣ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ?ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΥΤΟ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 08:48 | ΑΝΝΑ Π.

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ.ΕΤΣΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓ.ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ,ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ(ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ)ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ Ή ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 40% ΠΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΑΣΕΠ.ΠΟΙΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
    ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΥ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΜΕΡΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.ΟΧΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΒΡΟ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
    ΤΕΛΟΣ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΔΟΚΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΓΧΟΙ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 08:38 | μηχανικός η/υ

    κ.Διαμαντοπούλου
    με την παρέμβασή μου στην παρούσα διαβούλευση θα ήθελα να επισημάνω μια ΑΔΙΚΙΑ που υφίσταται στον κλάδο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ ΠΕ 19 και στο οποίο συνυπάρχουν χωρίς καμία διαφοροποίηση απόφοιτοι ΑΕΙ 4-ετούς φοίτησης και απόφοιτοι ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 5-ετούς φοίτησης.
    Θεωρώντας ως βασικότερο κριτήριο κατάταξης σε έναν κλάδο την ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ καθώς επίσης και το γεγονός ότι σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο κλάδο δεν συνυπάρχουν απόφοιτοι με διαφορετικά έτη φοίτησης σας καλώ να ΑΡΕΤΕ την παραπάνω ΑΔΙΚΙΑ υιοθετώντας και νομοθετικά το αίτημα των διπλωματούχων Μηχανικών, του ΤΕΕ και των Πρυτάνεων :
    χορήγηση ισοτιμίας MASTER σε όλα τα πτυχία διάρκειας 10 ακαδημαϊκών εξαμήνων (300 διδακτικές μονάδες ECTS) όπως ισχύει σε όλα τα ομοταγή Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

    με εκτίμηση
    Μηχανικός Η/Υ

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 08:23 | ΣΤΕΦΟΥ ΣΤΑΘΟΥΛΑ

    Καλημέρα σας και πάλι. Συνεχίζω σήμερα με μια παρατήρηση που αφορά τον κλάδο ΠΕ 04 γενικά αλλά κυρίως για τον κλάδο ΠΕ 04.04 των Βιολόγων. Μιλάτε για ίσες ευκαιρίες στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Είναι δυνατό, τα παιδιά, να διδάσκονται Βιολογία από Φυσικό ή Χημικό, (στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να μη μιλήσω για τη χειρότερη), και μάλιστα παιδιά Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας ή και Κατεύθυνσης; Είναι Δυνατό ή Βιολογία στην Γ΄Λυκείου να είναι μονόωρο μάθημα. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί και μάλιστα όσο το δυνατό πιο σύντομα.

    Σας ευχαριστώ και πάλι.
    Στέφου Σταθούλα
    Βιολόγος

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 04:30 | Βαγγέλης

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Θεωρώ πως πια ειναι περιττό οποιδήποτε σχόλιο μετά απο το ξεκάθαρο μήνυμα όλων όσων έχουν πάρει μέρος στην διαβούλευση.ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ που στην συντριπτικη της πειοψηφία η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί δίκαιο.Καποιες διορθωτικές κινήσεις βεβαίως μπορούν και πρέπει να γίνουν όπου υπάρχουν παρατυπίες,άνομμες πράξεις και εμφανή αδικία.

    Η ηγεσία του τόπου μας εκρινε ότι είστε καταληλλη για υπουργός παιδείας (και ας μην εχετε περάσει ΑΣΕΠ, η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ σας φαίνεται να μετράει περισσότερο στην επιλογή σας) και παγματικά μακάρι να τα καταφέρετε.

    Η μεγάλη σας ΜΑΓΚΙΑ κυρια Διαμαντοπούλου, θα ειναι να αναγνωρίσετε
    το λάθος σας και να το πάρετε πίσω.Λαθη κάνουν οσοι δουλεύουν και έιναι ανθρώπινα.Το πρόβλημα δημιουργείται όταν κάποιος αρνείται να ακουσει να καταλάβει και να διορθώσει!

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 03:12 | Θόδωρος

    Παραμύθι Δίχως Τέλος….
    Μου θυμίζουν κάθε φορά οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
    Κάθε φορά φτιάχνουν ένα νέο σενάριο, αλλά πάντα με τους ίδιους πρωταγωνιστές (τους εκπαιδευτικούς).
    Στο Παραμύθι αυτό βλέπεις τους ήρωες να προσπαθούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για να καταφέρουν να λάμψη το δίκιο. Και εκεί που νομίζεις ότι τελείωσε τότε ο «σεναριογράφος» βάζει κι άλλα εμπόδια για να ανεβάσει το σασπενς του παραμυθιού. Έχει καταντήσει σαπουνόπερα!!.

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!

    ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 03:01 | Δασκάλα δημοτικού δυσαρεστημένη με τα νέα μέτρα

    Να μεινουν τα πραγματα ως έχουν πριν την αλλαγη της κυβερνησης. 60-40 δηλαδη.

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

    ******Οποιος συμφωνει να το δηλώσει με την επιλογη
    «Το βλέπω θετικά».
    ******Οποιος δεν συμφωνεί να το δηλώσει πατώντας την επιλογη
    «To βλέπω αρνητικά».

    (σιγα μην κατσουν και διαβασουν-μελετησουν το καθε ποστ και τις προτασεις του ξεχωριστα.Ας μαζευτουν οι γνωμες σε ενα ποστ για να τους «διευκολυνουμε».Αυτη η επιλογη της ψηφου θα επρεπε να υπηρχε παντως οπωσδηποτε ως προσθετο στοιχειο προσφορας στην διαβουλευση.)

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 02:38 | Βιβιάνα Καραγκούνη

    Σχετικά με τον «κακοποιημένο» κλάδο ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ένα μικρό μάθημα Ιστορίας:
    -1889, Οθωμανική Θεσσαλονίκη. Ήδη από το πρώτο από τα σχολεία της Alliance Israélite Universelle εισάγεται η σχολική θεατρική δραστηριότητα για παιδευτικούς λόγους. Οι μαθητές στήνουν παραστάσεις, γράφουν ακόμα και δικά τους έργα, αρχίζουν να αμφισβητούν, απαλλάσσονται από δογματισμούς, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, προβληματίζονται ενεργά για μια σειρά από ζητήματα όπως οι έννοιες της ταυτότητας, της συλλογικότητας, της κατανόησης του Άλλου. Από τότε και για τις επόμενες δεκαετίες, το σχολικό θέατρο θα αποτελέσει το όχημα για τον εκσυγχρονισμό και τη χειραφέτηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.
    Η Ελλάδα του 2009 δυστυχώς έχει κοντή μνήμη.
    Και επειδή υποκριτικά μάλλον, μιλάμε για ΑΣΕΠ και μιλάμε και για προϋπηρεσία: Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι μέχρι πέρσι εργαζόμουν ως ωρομίσθια. Επίσης, πέρσι πέτυχα (μη διοριστέα) στον μοναδικό ΑΣΕΠ. Τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό, διότι φέτος, δεν με έχουν καλέσει καν για ωρομίσθια.
    Το Υπουργείο πρέπει να καταλάβει ότι με τέτοια συμπεριφορά δεν απαξιώνει τους θεατρολόγους. Περισσότερο αυτο-ακυρώνεται.
    Γιατί τελικά αποδεικνύεται ότι ανήκω σε μια ειδικότητα που είναι και μπροστά και πέρα από τα δεδομένα ενός στενόμυαλου και στείρου κράτους.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 01:23 | Ωρομίσθια Φιλόλογος

    {Αλλά και πέρα από τις έρευνες, η ίδια η καθημερινή εμπειρία αποδεικνύει πως το υφιστάμενο σύστημα προσλήψεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων αλλά και επιλογής στελεχών διοίκησης έχει εξαντλήσει τα όριά του, και οδηγεί σε ανορθολογικές καταστάσεις και αδιέξοδα. Για να το πω μέσα από τη μεταφορά που χρησιμοποίησα, πάμε για «καρδιακή ανακοπή».}
    Απόσπασμα Συνέντευξης Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009
    Κα Υπουργέ
    Ο Προκάτοχος σας έδωσε στον Ασθενή (ΠΑΙΔΕΙΑ) το 1998 συγκεκριμένη αγωγή (ΑΣΕΠ 75%) κρίνοντας ότι το μέχρι τότε φάρμακο (ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ 100%) δεν ήταν ικανό να αντιμετωπίσει την ασθένεια, η οποία μέχρι τότε τουλάχιστον δεν είχε χαρακτηριστεί και από κανέναν θανατηφόρος!
    Σήμερα 2009 ο Ασθενής είναι λίγο πριν την «καρδιακή ανακοπή» και εσείς συστήνετε αύξηση της δόσης (ΑΣΕΠ 100%); Και το διαπιστώσατε αυτό πως; <>. Βλέπω ότι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ* έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανακάλυψη.
    Κα Υπουργέ κάτι δεν πάει καλά εδώ και σκέφτομαι ή τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέτε, δηλαδή ο ασθενής δεν είναι λίγο πριν την καρδιακή ανακοπή ή είναι όπως τα λέτε και προτίθεστε να δώσετε δουλειά σε φαρμακευτικές εταιρείες (…………………)
    Για να σωθεί ο Ασθενής εδώ που έφτασε η κατάσταση χρειάζεται έμπειρο χειρούργο, επαναλαμβάνω ΕΜΠΕΙΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ.
    Θα τον βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

    *Παρακαλώ σκεφτείτε καλά τι σημαίνει εμπειρία και πόσες φορές χρησιμοποιούμε την λέξη στη διάρκεια της ζωής μας για να προσδιορίσουμε κάτι πολύ καλό, κάτι το σίγουρο, κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Παραθέτω παραδείγματα όπως:
    Έμπειρος πιλότος με 3000 ώρες πτήσης,
    έμπειρος χειρούργος με 1000 επεμβάσεις,
    έμπειρος τερματοφύλακας με 300 συμμετοχές στο πρωτάθλημα,
    έμπειρος πολιτικός με 20 χρόνια στη Βουλή,
    Παρακαλώ τώρα σκεφτείτε την λέξη ΑΠΕΙΡΙΑ.
    Εμένα προσωπικά με πιάνει τρόμος. Θα ήθελα να μάθω ο κάθε εχέφρων άνθρωπος τι θα επέλεγε όταν επρόκειτο να διαλέξει μεταξύ ενός νέου και άπειρου χειρουργού και ενός παλαιού και έμπειρου όταν μάλιστα οικονομικά θα του στοίχιζε το ίδιο.
    Φτάνουν τα Φάρμακα τύπου ΑΣΕΠ.
    ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΡΩΓΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 01:13 | ΕΥΑΝΘΙΑ

    ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ,ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΧΑΛΑΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΕ ΕΠΕΒΑΛΕ!!!!
    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ?
    ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΣΕΠ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!ΓΙΑΤΙ ?ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ? ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ?
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!!!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!!!!!

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 01:01 | γιώργος

    Είμαι πτυχιούχος καθηγητικής σχολής με προυπηρεσία και έχοντας και μια αγάπη στην παραδοσιακή μας μουσική, είμαι επίσης καθηγητής (ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ) Παραδοσιακού οργάνου σε μουσικό σχολείο.
    1ον . Σαν καθηγητής Παραδοσιακού Οργάνου , τι είδος ΑΣΕΠ θα δώσω ??? ποιος θα με εξετάσει στο όργανο και σε τι ύλη , όταν το Ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την παραδοσιακή μουσική μας.
    2ον . Πρέπει σε όσους είμαστε σε δύο κλάδους στην εκπαίδευση να μας δωθεί η ευκαιρία να ενώσουμε τις προυπηρεσίες μας , όπως έχει γίνει και στο παρελθόν , αφού και στις δύο περιπτώσεις διδάσκουμε στην β’θμια εκπαίδευση και βέβαια πληρούμε και τα απαραίτητα προσόντα.
    3ον . Όταν διδάσκω περισσότερο από 3 χρόνια στο ίδιο σχολείο με πλήρες ωράριο….καλύπτω αυτό που λέτε »πάγιες και διαρκεις ανάγκες» ???
    Ευχαριστώ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 00:09 | maria

    Είμαι νηπιαγωγός 40 ετών,εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, έδωσα τρεις φορές εξετάσεις στον ΑΣΕΠ-΄΄ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ΄΄, έχω τρία παιδιά.Πώς θα ανταγωνιστώ τα παιδιά που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, που τώρα πήραν πτυχίο, όταν εγώ δεν έχω χρόνο για άλλο διάβασμα για τις εξετάσεις στον ΑΣΕΠ.Δε θεωρώ ότι είναι δίκαιο να εξισώνονται όλες οι περιπτώσεις. Είναι άδικο να καταργηθεί ο πίνακας των πολύτεκνων εκπαιδευτικών. Πού είναι το κοινωνικό κράτος του ΠΑΣΟΚ; Άρα λοιπόν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που εφάρμοσε το νόμο για εκτός διαδικασίες ΑΣΕΠ των πολύτεκνων εκπαιδευτικών είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη κοινωνικά. Τη δια βίου εκπαίδευση την εφαρμόσαμε εδώ και πολύ καιρό.Μπορείτε να διευρύνετε σε συχνότερη βάση τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τις διαλέξεις σε τοπικό επίπεδο. Το να αποκλείουμε τις παλαιότερες γενιές εκπαιδευτικών στο όνομα της ΄΄δια βίου μάθησης ΄΄δεν είναι δίκαιο, είναι ΑΔΙΚΟ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 00:05 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Αγαπητή κα Υπουργέ,

    Συμφωνώ απόλυτα να γίνεται η επιλογή των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ, νομίζω όμως ότι αυτός ο διαγωνισμός χρειάζεται διαρθρωτικές και ριζικές αλλαγές ιδίως σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα και τις ειδικότητες.

    Αφ΄ενός θα πρέπει να θυμίσω ότι είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι πολυ-εργαλεία. Έχουμε ένα αντικείμενο πάνω στο οποίο αξιολογούμαστε, εδώ όμως αρχίζουν τα παράδοξα πχ:
    *Οι απόφοιτοι του τμήματος Φυσικής εξετάζονται στην Χημεία ή τη Γεωλογία (!).
    *Οι απόφοιτοι των τμημάτων Φιλοσοφίας, Κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών θεωρούνται φιλόλογοι(από πού κι ως πού;;;;)και εξετάζονται στα Αρχαία, τα Νέα Ελληνικά και την Ιστορία, πράγματα άσχετα με το αντικείμενο σπουδών τους.

    Επανακαθορίστε τα πτυχία και ομαδοποιήστε καλύτερα τις ειδικότητες! Βάζετε τουε φιλολόγους να δίνουν Ιστορία, αλλά στα σχολεία τα διδάσκουν οι καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και οι Θεολόγοι.Καταστήστε σαφείς τις αναθέσεις διότι σε πολλά σχολεία, άσχετης ειδικότητας καθηγητές διδάσκουν άσχετα μαθήματα (πχ σε Σχολείο στο Αιγάλεω η φιλόλογος κάνει Τεχνολογία!!!!)

    Επίσης έμαθα πρόσφατα ότι τα δοκίμια του ΑΣΕΠ τα βαθμολογούν καθηγητές της Β’βάθμιας εκπαίδευσης. Πως επιλέγονται και από ποιόν ελέγχονται;

    τέλος νομίζω ότι κάτι πρέπει να προβλεφθέι και για τους «επιτυχόντες αλλά μή διριστέους» Τι πάει να πει περνάς αλλά….όχι ακριβώς ή τα ήξερες αλλά…έλα να μας τα ξαναπείς;!

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και για το βήμα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 00:02 | AXILLEAS

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 24ΜΗΝΟ + 1 ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που εφαρμοστηκε ποτε για την προσληψη εκπαιδευτικων …εχει ολα τα προσοντα . ..ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 24+ΑΣΕΠ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ(2010)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012.
    ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,,,

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 00:02 | Νικη

    Προσωπικά θα ήθελα να αναφερθώ σε μια άλλη κατηγορία, αυτή ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ όπως ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ (πολυμεταγγιζόμενα άτομα) ή ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης), οι οποίοι καταβάλλουν τεράστιο αγώνα για την καθημερινή τους επιβίωση. Αυτοί είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ στον ίδιο ΑΣΕΠ με τους υγιείς συναδέλφους τους αφού έχουν άλλες ταχύτητες γραψίματος, ΑΝ μπορούν να γράψουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλοί στο έργο τους. Υπάρχει κάποια κοινωνική ευαισθησία ή να τους πούμε να βγουν στα φανάρια για να ζητιανέψουν;

  • 30 Νοεμβρίου 2009, 23:51 | ΚΑΡΑΜΣΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Είμαι 48 χρονών, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.Είμαι πτυχιούχος φυσικός 22 χρόνια (ΑΠΘ 7/1987).Μετά από 14 χρόνια υποχρεωτικής αναμονής έχασα για λίγα χρόνια το διορισμό με την κατάργηση της επετηρίδας (απορρόφησε μέχρι φυσικούς του 1985). Προσπάθησα να πάρω ΠΔΣ, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές για μας τους εκτός των τειχών. Είμαι επιτυχών του ΑΣΕΠ 3 φορές (2004-2006-2008) με αρκετά μόρια. Έτσι πήγα ωρομίσθιος 2 χρονιές και φέτος είμαι αναπληρωτής. Οι αυθαιρεσίες όμως των κυβερνήσεων στην ΠΔΣ, στους τρίτεκνους και στους ΟΑΕΔίτες ήταν αυτές που πέρσυ δεν πήγα αναπληρωτής για 33 θέσεις.
    Στον πίνακα αναπληρωτών φέτος με 28.450 μόρια είμαι στη θέση 195 του πίνακα αναπληρωτών.
    Σε μόρια του ΑΣΕΠ μέχρι τη θέση μου είμαι 60ος, σε παλαιότητα πτυχίου 10ος και σε λιγότερη προϋπηρεσία 15ος.Έτσι στον πίνακα διορισμών είμαι στη θέση 807 !
    Ποια μεταβατική περίοδος μπορεί να με καλύψει εμένα που για λίγο δεν θα πάω 24μηνο;
    Ποια αξιοκρατική μέθοδος προσλήψεων μπορεί να αγνοήσει τα μόρια που έχω από τους τρεις διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ; (111ο γραπτό στη Διδακτική το 2006).
    Ποια κυβέρνηση μπορεί να ισχυρισθεί ότι προωθεί το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», αν φέρεται έτσι σε έναν εκπαιδευτικό σαν εμένα;
    Παρακαλώ προσέξτε τους παραπάνω αριθμούς και αναλύστε τους!!!
    Με τις προτάσεις σας τιμωρούμαστε εμείς και όχι αυτοί που νόθευσαν τους πίνακες.

  • 30 Νοεμβρίου 2009, 23:50 | Κώστας

    Το ότι πολλοί πτυχιούχοι έχουν τελειώσει το Φυσικό ή το Χημικό ή γυμναστές ή πληροφορική ή μουσική ή καλλιτεχνικά , δε σημαίνει ότι το κράτος είναι και υποχρεωμένο να τους διορίσει ως εκπαιδευτικούς στη δημόσια εκπαίδευση.
    Μπορούν να επιλέξουν όπως πολλοί άλλοι πτυχιούχοι τον ιδιωτικό τομέα ή και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Τέτοιες μπορεί να είναι μεγάλες ή μικρές βιομηχανίες, αθλητικά κέντρα,κέντρα διασκέδασης, πινακοθήκες, γυμναστήρια, ιδιωτικά σχολεία. Γιατί πρέπει να απολογηθεί το κράτος όταν κάποιοι από αυτούς τους αποφοιτους καλλιέργησαν την πεποίθηση ότι τελειώνοντας κάποια από αυτές τις σχολές θα διοριστούν στην δημόσια εκπαίδευση. Ναι είναι μια από τις προοπτικές, αλλά όχι η μοναδική.Γιατί όμως θέλουνε μόνο αυτή την προοπτική;

    Ψηφίστε αρνητικά, αλλά είναι η αλήθεια!!!

  • 30 Νοεμβρίου 2009, 23:50 | ΤΣΑΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Το γεγονός ότι για κάποιες ειδικότητες το να είσαι στον πίνακα πραγματικής προυπηρεσίας ίσως να οδηγεί σε αδιέξοδο και η μόνη λύση τελικά να είναι ο ΑΣΕΠ, μπορεί μέσα απο τον διάλογο να οδηγήσει σε κάποια λύση.Το παράλογο του να βρίσκεσαι σε ένα πίνακα που κανονικά,άν εφαρμοζόταν νόμος απο το 1986 όπως θα έπρεπε ,απλά δέν θα υπήρχαν αδιόριστοι για να μπούν μπορεί κάποιος απο το υπουργείο να μου το αιτιολογήσει;Για να γίνω πιό σαφής, σύμφωνα με το άρθρο 92 του Νόμου Πλαισίου 1566/1985 θα έπρεπε να είχε συθσταθεί κλάδος καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ8) στη βασική δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Είναι ο ίδιος νόμος με βάση τον οποίο διορίζονται οι Γυμναστές,οι Μουσικοί και οι συνάδελφοι των Ξένων Γλωσσών εδώ και αρκετά χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ΔΟΕ το 1992 τα κενά που αφορούν στο μάθημα των Εικαστικών άν εφαρμοζόταν ο νόμος ήταν 1400.Αυτή την στιγμή στον πίνακα πραγματικής αλλα και μηδενικής προυπηρεσίας ήμαστε γύρω στους 700!Τρέχαμε τόσα χρόνια απο ολοήμερο σε ολοήμερο για το καρότο των μορίων για 60 θέσεις την χρονιά,οποια αλαγή και άν υπάρξει πάλι θα μπούμε στην διαδικασία να προσαρμοστούμε.Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο,μήπως όμως θα έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα με τα παράλογα που πρίν ανέφερα;Εκτός και άν δέν είναι τόσο παράλογα τελικά,εκτός και άν η όλη αναστάτωση εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. δέ μένει παρά να το δούμε.

  • 30 Νοεμβρίου 2009, 23:45 | ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ; ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ; ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ;

    ΒΡΕΣΤΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ( πχ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΣΤΙς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ )

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10 ΚΑΙ ΤΟΥ 9 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ;

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ…

    ΓΡΑΨΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ( ΕΚΕΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ …)

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ…..