1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 14:14 | ψαρρού στέλλα

    Θετικό το μέτρο της δημόσιας διαβούλευσης.
    Θετικά επίσης και τα σχέδια σας για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.
    Τι θα γίνει με τις σχολές που απλά γεμίζουν ανέργους την κοινωνία??
    Είμαι πτυχιούχος Κόινωνική Θεολόγος και στράφηκα στις σπουδές στην Οικονομία και το Μάνατζεμεντ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο για να αναζητησω εργασία.
    Τι θα γίνει με τις σχολές αυτές?
    Θα πάρετε ειδικά μέτρα?
    Θα μπορούσε να υπάρχει 6μην πρακτική άσκηση στις καθηγητικές σχολές και να προσμετράτε σαν προυπηρεσία…αν περιμένει ενας θεολόγος να διοριστέι θα περάσουν 30 χρόνια και αν..

    Ευχαριστώ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 14:08 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΠΕ12.13)

    Καλησπέρα κ. Διαμαντοπούλου,

    Και γω με τη σειρα μου θα ηθελα να σας ρωτησω,αν προκειται στο επομενο διαγωνισμο να εντάξετε την ειδικότητα του Περιβαλλοντολογου. Επειτα απο αρκετα χρονια η ΑΣΠΑΙΤΕ μας ξανα δεχτηκε στο ετησιο προγραμμα της ΕΠΠΑΙΚ ως μελλοντικους εν δυναμει εκπαιδευτικους, αν και σημειωτεον δεν ειμαστε μηχανικοι μονο. Αραγε, θα γίνει το ίδιο με το εκπαιδευτικό σύστημα; θα μπορέσει ο ειδικός, που η τριτοβαθμια εκπαιδευση της Ελλαδας τον κατέστησε ως τον πλέον κατάλληλο,να διδαξει ή ακόμα καλύτερα να καθοδηγησει το παιδι να αποκτησει μια ορθη περιβαλλοντικη αγωγή; Ή θα διαιωνιστει αυτη η αυθαιρεσία; Τα κεντρα περιβαλλοντικης εκπαιδευσης θα περιλαμβάνουν και τον περιβαλλοντολογο ή θα συνεχισουν να λειτουργουν με βαση τις οποιες εθελοντικες ευαισθησιες των γυμναστων, βιολογων και δασκαλων;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 14:07 | ΤΣΙΡΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 14:06 | vasant71

    Είμαι στο χώρο της εκπαίδευσης ενεργά για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια.Μέσα από αίθουσες σχολείου(ιδιωτικού,ίσως το πρώτο σε αριθμό μαθητών στην επαρχία),μέσα από αίθουσες οργανωμένου φροντιστηρίου(ως ιδιοκτήτης)και μέσα από πλήθος ιδιαιτέρων ωρών διδασκαλίας.Είμαι από τους άτυχους, εγγεγραμμένους στην επετηρίδα,που καταργήθηκε.Είμαι επιτυχών σε δύο από τους τρεις διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που συμμετείχα(στην ουσία αποτυχών…).Νομίζω ότι ο λόγος μου πλέον,πρέπει να μετράει.Πιστεύω λοιπόν ότι,οι όποιες αλλαγές γίνονται ,δεν πρέπει να ισχύουν αναδρομικά.Θα ήταν δικαιότερο να ισχύσουν για αυτούς που θα μπουν στις λεγόμενες καθηγητικές σχολές ,από όποιο χρόνο επιλέξετε εσείς και πέρα.Να γνωρίζει ο άλλος ότι για να διδάξει σε δημόσιο σχολείο,πρέπει απαραιτήτως να περάσει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.Όταν εγώ μπήκα στο Πανεπιστήμιο,γνώριζα για την επετηρίδα.Μετά το άλλαξαν και έβαλαν τον ΑΣΕΠ.Έδωσα τα διαπιστευτήριά μου δύο φορές και μάλιστα σε καλή σειρά.Θα είναι τελείως άδικο να αλλάξουν για τρίτη φορά τη διαδικασία πρόσληψης.
    Η δική μου γενιά(κοντά στα 40),θεωρώ ότι είναι η πιο αδικημένη από όλες. Το τωρινό σύστημα πρόσληψης είναι δίκαιο ,γιατί συνδυάζει επιτυχία στον ΑΣΕΠ με εργασιακή εμπειρία…Δικαιότερο,θα ήταν όμως η επετηρίδα,βγάζοντας έξω εκείνους που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την εκπαίδευση…

    Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

    Ένας ανώνυμος (και μαχόμενος) Μαθηματικός

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:55 | konstantinos72

    Και σε αυτόν το δημόσιο διάλογο πρυτανεύει η λογική «δίκαιο είναι ότι με συμφέρει». Είναι τουλάχιστον λυπηρό οι θέσεις που προτείνονται από τους συμμετέχοντες να διακατέχονται από αυτή τη λογική, όταν μάλιστα είναι εκπαιδευτικοί ή επιθυμούν να γίνουν.

    Είναι τουλάχιστον αστείο επειδή κάποιος έχει πτυχίο πανεπιστημίου να πιστεύει ότι θα πρέπει να διορίζεται χωρίς κάποια δοκιμασία ή ότι μια γραπτή δοκιμασία προσβάλει το πτυχίο του.

    Ο μοναδικός τρόπος διορισμού εκπαιδευτικών πρέπει να είναι μόνο μέσω ΑΣΕΠ για το 100% των θέσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει για όλες τις θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει με τελεσίδικο τρόπο από το 1998.

    Η επετηρίδα είναι ο πιο αναξιοκρατικός και ατελέσφορος τρόπος διορισμού.

    Φυσικά, με μεταβατικές διατάξεις θα μπορούσε να υπάρχει πίνακας αναπληρωτών με κριτήρια τα έτη υπηρεσίας πχ πάνω από 5 έτη και όριο ηλικίας πχ πάνω από τα 30 έτη, για να απορροφηθούν αυτοί που με το παλαιό σύστημα θα διορίζονταν σύντομα .

    Επίσης δεν είναι δυνατό να διορίζεται κάποιος ως εκπαιδευτικός, επειδή είναι πολύτεκνος. Το ορθότερο θα ήταν να υπάρχει μια επιπλέον μοριοδότηση πχ 4 μόρια.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:40 | Antonis

    Καλή λύση το ΑΣΕΠ , αλλά ένας δικαιότερος διαγωνισμός.Συμφωνώ με το παιδαγωγικό κομμάτι. Το γνωστικό κομμάτι θα έπρεπε να εξετάζεται συνεχώς; Δεν αρκει το πτυχίο μας για να πιστοποιήσει τις γνώσεις μας;Αν ωστόσο επιμείνετε να εξεταστούμε και στο παιδαγωγικό κομμάτι, σταθμήστε την ύλη ,καθορίστε την εκ νέου , για να συνδέεται με την ύλη που διδάσκεται στα σχολεία.Η ύλη του διαγωνισμού καθώς και η ημερομηνία θα πρέπει να γνωστοποιούνται τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα για να μην υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού!
    Τι μέριμνα θα ληφθεί για τους «επιτυχόντες αλλά… μη διοριστέους»;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:37 | Γιώργος

    Αν κάνετε κ. Υπουργέ όσα λέτε (τα οποία είναι και τελείως ασαφή) τότε νομίζω ότι θα καταφέρετε να ρίξετε σκοτάδι στη παιδεία, στα όειρα των μαθητών και τις επιδιώξεις των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο αύριο…
    Προτείνω απλά…….ΣΥΝΑΙΣΗ!Μη ψάχνετε τη συνέναισή μας στο παράλογο που προτείνετε!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:32 | ΘΑΝΑΣΗΣ Κ.

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ
    Θα ήθελα να παραθέσω και τη δική μου γνώμη στο διάλογο, ως εκπαιδευτικού υποψηφίου για διορισμό λόγω επιτυχίας στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π.
    Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τόσο τον τρόπο διορισμού όσο και τον τρόπο μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
    Το αν αυτοί οι νόμοι τηρούνται και εφαρμόζονται κατά γράμμα, είναι θέμα για το οποίο δεν ευθύνονται κυρίως οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδευτικοί.
    Υποτίθεται ότι γίνεται γραπτός διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για να δημιουργούνται πίνακες εκπαιδευτικών που κρίνονται ικανοί για να διδάξουν. Όμως κατά την διαδικασία τοποθέτησης και επιλογής θέσεων τον πρώτο λόγο έχουν οι πολύτεκνοι (ανεξαρτήτως συμμετοχής και επιτυχίας σε διαγωνισμό ή προϋπηρεσίας), οι προερχόμενοι από τους πίνακες αναπληρωτών και τέλος οι επιτυχόντες Α.Σ.Ε.Π.. Το ίδιο το σύστημα λοιπόν αυτοαναιρεί το κριτήριο που έχει θέσει για την κατ’ αρχήν αξιολόγηση των προσλαμβανομένων.
    Στη συνέχεια προτείνεται η δοκιμαστική διετής υπηρεσία. Γιατί; Δεν έχει κριθεί η ικανότητα των προσλαμβανομένων τόσο με τη λήψη του πτυχίου όσο και με την βαθμολογία στο διαγωνισμό ή την προϋπηρεσία;
    Μεταθέσεις ή αποσπάσεις πώς είναι δυνατόν να μην γίνονται και να κοπούν με το μαχαίρι; Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ζητά κάποιος να αποσπαστεί ή να μετατεθεί και ποιος τους αξιολογεί; Η λογική « πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι » δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αν υπάρχουν πραγματικά σοβαροί λόγοι να μετακινηθεί ένας νεοδιόριστος θα εξαντλήσετε κ. Υπουργέ πάνω του όλη την αναλγησία και αυστηρότητα του νόμου; Δεν νομίζω! Αυτό πάλι δεν θα μπορεί να αποτελέσει το άρμα των ρουσφετολογικών μετακινήσεων των «δικών μας παιδιών»; Αναμφισβήτητα ναι!
    Διευκρινίστε λοιπόν τις προϋποθέσεις και τους όρους που πρέπει να πληρούνται για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, ελέγξτε αυστηρά όσους παραβιάζουν τους νόμους (Υπηρεσιακά συμβούλια, Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. κ.λ.π. ή όσους επικαλούνται ψευδείς λόγους ζητώντας μετακίνηση ).
    Τέλος για την αξιολόγηση θα έλεγα ότι είναι απαραίτητη, αρκεί να γίνεται με διαφάνεια, με αντικειμενικά κριτήρια εκ των προτέρων γνωστά και συμφωνημένα τόσο από τους αξιολογητές όσο και από τους αξιολογούμενους. Αξιολόγηση για όλους, τόσο τους νεοπροσληφθέντες και ήδη υπηρετούντες όσο και τους αξιολογητές. Και οι κρίνοντες κρίνονται!!!
    Όση καλή θέληση και να έχει κάθε Υπουργός, δημιουργώντας αναστάτωση και γυρίζοντας ανάποδα ότι βρίσκει δεν κάνει μεταρρύθμιση! Ούτε αποκτά την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι προσπαθεί να σταματήσει την αναξιοκρατία και να επιβάλλει την τάξη. Νομίζω πως θα επέρχονταν σημαντική βελτίωση στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απόφαση να ΙΣΧΥΣΕΙ ένα και μόνο πράγμα: ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΙ !!!
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας
    ΘΑΝΑΣΗΣ Κ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:27 | ΕΣΔ

    Κυρία Υπουργέ

    Είμαι εκπαιδευτικός με ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΠΕΤΥΧΑ στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και είμαι στην ωρομισθία. Αν μου ξαναζητήσετε ΑΣΕΠ και καταργήσετε την προυπηρεσία πως θα μπορέσω να διοριστώ με βάση τον νόμο και την 12μηνη προυπηρεσία που θα πετύχαινα σε τρία τέσσερα χρόνια ?
    Γιατί με καταδικάζετε ???
    Πως θα μπορέσω να διατηρήσω το ασφαλιστικό κου δικαίωμα στο ΙΚΑ και να πέρνω τα φάρμακά μου ???
    Αυτό είναι το κοινωνικό σας πρόσωπο ???

    Κρίμα……

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:22 | Ε. Γερ.

    Όλοι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι λέμε ότι θέλουμε αναβάθμιση της παιδείας. Κι ότι αν αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση, θα αναβαθμιστεί και η εκπαίδευση στη χώρα μας.
    Ο Piaget έλεγε: «Η εκπαίδευση συνίσταται στη διαμόρφωση ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ[…], χρειάζεται η διαμόρφωση εφευρετών, ανακαινιστών, όχι κομφορμιστών».
    Με το χέρι στην καρδιά ας απαντήσουμε ο καθένας για τον εαυτό του: όσα λεφτά κι αν πέσουν στην εκπαίδευση, είμαστε έτοιμοι ή έστω πρόθυμοι για μια τέτοια «επανάσταση»; Γιατί, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόκειται για επανάσταση, τη στιγμή που δίνουμε τόσα δείγματα στενομυαλιάς καθημερινά, αλλά και μέσα από τη διαβούλευση!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:22 | Μαρία

    Είμαι καθηγήτρια ξένης γλώσσας, 45 ετών και έχω υποστεί κι εγώ τις συνέπειες κατάργησης της επετηρίδας. Εμείς, (η γενιά η δική μου εννοώ), όταν μπήκαμε στις σχολές, ξέραμε ότι η διαδικασία για να καταλήξουμε στα σχολεία, ήταν αυτή της επετηρίδας.
    Τώρα είμαστε αναγκασμένοι, σ’ αυτή την ηλικία να αφήνουμε τη δουλειά που κάνουμε για να επιβιώσουμε, να αφήνουμε την οικογένειά μας στην άκρη, για να διαβάσουμε και να τρέχουμε σε φροντιστήρια για να προετοιμαστούμε γι αυτό το διαγωνισμό. Να κάνω το πολύ σημαντικό σχόλιο, ότι οι διορθωτές των γραπτών δεν έχουν καμμιά κατάρτιση περισσότερη από τους εξεταζόμενους, γιατί τις ίδιες σχολές έχουν τελειώσει όλοι. Αυτό είναι σχόλιο και των καθηγητών-εισηγητών των φροντιστηριακών ωρών που παρακολούθησα για να προετοιμαστώ, η γλώσσα είναι μητρική τους (γαλλικά) και είναι διδάσκοντες σε πανεπιστήμια της χώρας τους. Ο χαρακτηρισμός που αποδίδουν στο διαγωνισμό, είναι ‘’fou”.
    Εχω περίπου δεκαπέντε χρόνια εμπειρία σε φροντιστήρια και αισθάνομαι πικρία για το ισχύον σύστημα επιλογής, το θεωρώ εμπαιγμό, ταλαιπωρία για τους εξεταζόμενους και δε βλέπω πως μπορεί να γίνει κανείς καλύτερος εκπαιδευτικός όταν καλείται να εξεταστεί α. σε ύλη που δε διδάχθηκε ποτέ, και β.σε ύλη που δεν είναι καθορισμένη, αλλά πρέπει να ψάχνει να βρίσκει μόνος του τι είναι αυτό που πρέπει να διαβάσει.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:22 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ 9 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ.ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΧΙ;ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ;ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΧΑΜΕΝΑ.ΕΛΕΟΣ.ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:18 | Κική Παπαδημητρίου

    Κα Διαμαντοπούλου
    1. Ήρθατε και γκρεμίσατε μονομιάς, όλα τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες χιλιάδων εκπαιδευτικών.
    2. Ήρθατε και διαγράψατε με μια μονοκοντυλιά, ό,τι το ίδιο το κόμμα σας πριν από την παρένθεση της Νέας Δημοκρατίας είχε θεσπίσει.
    3. Ήρθατε και αντί να διαμορφώσετε ένα καθαρό πλαίσιο που να περιφρουρεί το ισχύον και μετρήσιμο σύστημα προσλήψεων, θεωρήσατε ότι ήγκικε η ώρα να το ανατρέψετε.
    4. Καταργείτε τους πίνακες που παρέχουν κάποια διαφάνεια και κάποια νόμιμη σειρά στην κούρσα των διορισμών για τους πολύπαθους πτυχιούχους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και επαναφέρετε σαν μοναδικό κριτήριο, έναν ισχνό, διάτρητο και λαχειφόρο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    5. Για όλα τα παραπάνω, αφήνετε «μεγαλόθυμα» και μια μεταβατική περίοδο, που δεν υπερβαίνει σε διάρκεια τον ένα χρόνο!!!
    ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;
    1. Ότι έχετε δίκαιο;
    2. Ότι υπάρχει μια οικονομική κρίση που δεν σας επιτρέπει να διορίσετε από δω και πέρα άλλους;
    3. Ότι οι ελάχιστοι που θα διοριστούν θα περνάνε πια μέσα από έναν ηθμό, τον ΑΣΕΠ, που διαμορφωμένος κατά κανόνα σύμφωνα με τις δικές σας επιταγές, θα διατηρεί και πάλι τις πολιτικές πελατειακές σχέσεις;

    ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΔΙΩΓΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. Ότι το μόνο που δεν θα λείψει ποτέ, είναι οι πολιτικές πελατειακές σχέσεις.
    2. Ότι οποιοσδήποτε προσωπικός αγώνας του (πτυχίο, δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό, συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία), πάνε περίπατο.
    3. Ότι η πολύδυναμη προσωπικότητά του (γνώσεις, διάθεση για δουλειά, μεταδοτικότητα, όρεξη για διάπλαση παιδικών χαρακτήρων) θα εξαρτάται από την χαντζάρα (ΑΣΕΠ), αλλά και από τον ίδιο τον Προκρούστη (κράτος).
    Δεν λέω να καταργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ας αποτελεί και αυτός αφού θα γίνει πρώτα μια πλήρης αναμόρφωσή του, ένα από τα πολλά κριτήρια. Αλλά μόνο ένα. Όχι το μοναδικό.
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣ.
    Είναι εύκολο να καταστρέφετε κα Διαμαντοπούλου, αλλά για να οικοδομήσετε ξανά χρειάζεστε και πάλι κάποια υλικά. Και η προχειρότητα με την οποία βλέπω να διατυπώνεται το σχέδιό σας, δείχνει ότι στερείστε από αυτά. Ο ακρογωνιαίος σας λίθος το ΑΣΕΠ, δεν αναγεννά για τους Εκπαιδευτικούς ούτε και για την Εκπαίδευση καμιά ελπίδα. Καμιά προσδοκία. Αν προστεθεί και η στενη τριετής παρακολούθηση του «δόκιμου» από κάποιον προϊστάμενο, καμιά ελευθερία. Καμιά δημιουργία.
    Δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση κα Υπουργέ. Έχουμε κρίση αρχών, αξιών, ιδεών, μετρήσιμων μεγεθών, οργάνωσης και ελευθερίας του πνεύματος.
    Για σκεφτείτε το. Για όλα αυτά εσείς προτάσσετε για τους εκπαιδευτικούς μια πανάκεια. Μια πανάκεια χωρίς καν φαντασία. Ένα παλιό, κουρασμένο και φθαρμένο ΑΣΕΠ. Δεν σας φαίνετε αυτό ότι είναι πολύ λίγο;
    Δεν έχουμε το δικαίωμα κι εμείς να σκεφτούμε ότι αυτό το λίγο προέρχεται εκ του πονηρού;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:16 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ.

    Τι έγινε κ.Διαμαντοπούλου?

    Για να καταλάβουμε και εμείς δηλαδή…
    Γέμισε το «μαγαζί»-«πίνακες-εκπαίδευση» με πολλούς (κάτι χιλιάδες) «υπαλλήλους»-«εκπαιδευτικούς» και λέτε να το «ανακαινίσετε» λίγο!!!
    Ξεχνάτε όμως κάτι, ότι η «ψυχή» του «μαγαζιού» είμαστε εμείς οι «υπάλληλοι» του, στο οποίο δουλεύουμε πολλά χρόνια αφιλοκερδώς για 300 ευρώ το μήνα.
    Ξεχνάτε επίσης ότι εσείς είστε προσωρινά «αφεντικό» του «μαγαζιού», και σας τοποθετήσαμε εμείς γιατί πιστέψαμε στα λόγια σας, ότι θέλετε το «καλό» του.
    Τι θα γίνει θα μας βγάλετε όλους έξω και θα βάλετε «πόρτα»?
    Ποιοι θα την περνάνε? Όσοι από εμάς έχουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να δώσουν στα φροντιστήρια που προετοιμάζουν υποψηφίους για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ?
    Για αυτή την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ μιλάτε? Οι τιμές στα φροντιστήρια, λόγω της μεγάλης ζήτησης, σκέφτεστε που θα φθάσουν?

    Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας και στη μέχρι τώρα πολιτική σας πορεία επιτρέψτε μου να «αστειευτώ» λιγάκι…
    Αν είναι να δίνουμε κάθε 1 ή 2 χρόνια 10 και 20 χιλιάδες ευρώ στα φροντιστήρια, να τα δίνουμε στο κράτος (να πάεικαλύτερα καιη οικονομία μας) και να μας διορίζετε κατευθείαν. Έτσι και αλλιώς αυτοί που θα πληρώνουν θα διορίζονται.
    Άλλωστε το «αστείο» το αρχίσατε εσείς και το κακό είναι ότι το κάνετε σε βάρος της ζωής μας!!

    Είναι τουλάχιστον «σκάνδαλο» επίσημα να στηρίζει η ηγεσία ενός υπουργείου έμμεσα την ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ.
    Τι λέτε αυτή τη στιγμή στους μαθητές μας και στους γονείς τους ότι μέχρι τώρα οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ τους ήταν «άχρηστοι» και δούλευαν στα σχολεία χωρίς να έχουν τα προσόντα?
    Πως ζητάτε να μας σεβαστούν οι μαθητές μας όταν δεν μας σέβεστε ούτε εσείς?
    Να είστε σίγουρη όμως ότι οι μαθητές μας έχουν και την ωριμότητα και τη σωστή κρίση ώστε να καταλάβουν ποιος από εμάς δουλεύει πραγματικά και ποιος όχι.
    Για να δούμε επίσης ένα άλλο θέμα. Δούλεψε μέχρι τώρα κάποιος εκπαιδευτικός σε σχολείο χωρίς πτυχίο? Το ΠΤΥΧΙΟ δεν αποτελεί απόδειξη των γνώσεων μας?
    Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ τι αμφισβητεί σε τελική ανάλυση το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ? Εκτός αν υπονοείτε ότι και εκεί δίνουν πτυχία από τα «παράθυρα»

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:11 | Πόπη

    Κυρία υπουργέ,

    πώς γίνεται εν μία νυκτί να καταργείτε την προϋπηρεσία μας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε και να απαξιώνετε τα πτυχία και την ως τώρα προσφορά μας??

    Όταν μας χρειαζόσασταν για να καλύψουμε πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης ήμασταν χρήσιμοι και ικανοί και τώρα λέτε προκλητικά ότι «πέρασε ο καιρός που με ένα πτυχίο δούλευες στην εκπαίδευση»?? Ε, λοιπόν, εμείς έχουμε πτυχίο, μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία (που σημαίνει εμπειρία) στο χώρο της εκπαίδευσης. Ούτε αυτό φαίνεται να αρκεί όμως! Θα πρέπει μια ζωή να δίνουμε εξετάσεις για να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα. Αν θέλετε ικανούς εκπαιδευτικούς επιμορφώστε μας και μη μας αναγκάζετε να διαβάζουμε κάθε χρόνο, πράγματα που μάλλον μας είναι άχρηστα, για να δίνουμε και να ξαναδίνουμε ΑΣΕΠ.

    Τι θα γίνει με εμάς που φέτος συμπληρώνουμε 18, 19, 20 μήνες προϋπηρεσίας??? Και να τονίσω ότι δεν έχουν αποκτήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί την προϋπηρεσία τους με ρουσφετολογικό τρόπο. Γιατί και βέβαια το σύστημα προσλήψεων στην πρόσθετη ήταν κατάπτυστο, αλλά εσείς το κάνατε έτσι! Υπάρχει κόσμος που έχει παλέψει, με σπουδές, με μεταπτυχιακά, με χίλια δύο να εξειδικευτεί και τώρα τί??

    Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, είναι απαράδεκτη η πρόθεση σας και εύχομαι όλοι μας να αντισταθούμε για να μην περάσει τελικά αυτό. Για να μην μπορείτε να αποφασίζετε χωρίς εμάς για εμάς. Είναι ντροπή…

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:11 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η πρόσληψη αναπληρωτών, ωρομίσθιων και για την ΠΔΣ να γίνεται από τους υπάρχοντες ενιαίους πίνακες (εννοείται ότι με κατάλληλη ρύθμιση δε θα προσλαμβάνονται χωρίς τους πίνακες καθηγητές στη Σιβιτανίδειο Σχολή, στα Εκκλησιαστικά Λύκεια, στα ΣΔΕ και σε παρόμοιες περιπτώσεις). Είναι τελείως άδικο άτομα που δουλεύουν για αρκετά χρόνια ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές σε διάφορα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και έχουν εγκαταλείψει κάποια άλλη δουλειά που είχαν, να βρεθούν χωρίς δουλειά στην ηλικία των 40, 45 και 50 ετών και να χάσουν το προνόμιο της προϋπηρεσίας, βάζοντας ως υποχρεωτικό κριτήριο επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
    Για τον κανονικό διορισμό να συνεχίσει να ισχύει η ποσόστωση 60% από ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα της προϋπηρεσίας, χωρίς υποχρεωτική επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
    Τι θα ισχύσει για εμάς τους τρίτεκνους;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:11 | soti

    ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ-ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕΙΡΑ-ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ»ΒΑΣΙΜΕΣ»ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ-ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ-ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ»ΦΑΝΕΡΑ» ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 100 ΧΜ-ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ »ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ»ΠΟΣΟ ΤΩΝ 11 ΕΥΡΩ-ΜΕΙΚΤΑ?ΟΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΑ ΜΟΡΙΑ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ?ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ?ΕΠΟΜΕΝΩΣ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ,Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ,ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ»ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ»ΤΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 13:07 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Κυρία Διαμαντοπούλου καλημέρα σας.

    Παρακολουθώ εδώ και μέρες τις εξελίξεις αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στον τομέα της παιδείας καθώς είναι κάτι που αφορά άμεσα την επαγγελματική μου εξέλιξη και όχι μόνο.Έχουν γίνει πολλές ανακοινώσεις επι ανακοινώσεων από εμπλεκόμενους φορείς , παράγοντες και ανθρώπους σχετικούς ή μη με το θέμα διαδικτυακά και τηλεοπτικά και είναι γεγονός πως πολλά με βρίσκουν σύμφωνη και άλλα όχι.
    Σαν συμβασιούχος εκπαιδευτικός που είμαι τα τελευταία 6 χρόνια θα ήθελα να ακούσετε και τις δικές μου απόψεις γύρω απο το θέμα . Προσωπικά μιλώντας θεωρώ πως εκπροσωπώ πολλούς συναδέλφους μου που είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση με μένα. Είμαι καθηγήτρια αγγλικών και μετά απο την αποφοίτηση μου απο το Πανεπιστήμιο έχω δουλέψει είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου είτε με σύμβαση έργου πάνω κάτω σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης που υπάγονται στο ΥΠΕΠΘ .Και αυτό συμβαίνει λόγω ευρύτερης αναζήτησης μου επαγγελματικής και συγχρόνως επειδή θέλω να βλέπω πράγματα. Έχω συμμετάσχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δυο φορές επιτυχώς, κάτι το οποίο στην ουσία με βοήθησε να εργαστώ ως ωρομίσθια καθηγήτρια στην περιφέρεια μου μιας και αποφάσισα νωρίς να εγκαταλείψω το μεγάλο αστικό κέντρο στο οποίο σπούδασα .Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς , γνωρίζω ξένες γλώσσες και υπολογιστές και φέτος είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που παρακολουθώ σε συνδυασμό πάντα με την δουλεια μου,της οποίας το ωράριο είναι εντελώς ακατάστατο.
    Κανείς θα έλεγε καλά γιατί τα παραθέτει όλα αυτα? τι θέλει να της πούμε μπράβο?
    Όχι…Απλά θέλω να επισημάνω πως σε κάθε περίπτωση πέρα από την κατακτηθείσα απο εμένα προϋπηρεσία στην δημόσια εκπαίδευση που είναι απολύτως νόμιμη και όχι με παραθυράκια και γνωριμίες , θέλω να τονίσω πως πολύς κόσμος ανάμεσα τους και εγώ , με εργασιακή εμπειρία και γνώση του αντικείμενου, ταλαιπωρούμαστε ψυχικά πρωτίστως από την ειλικρινά πιστεύω καλή σας πρόθεση να δημιουργήσετε ένα ορθότερο πλαίσιο διαχείρισης προσωπικού. Γνωρίζω πως υπάρχουν συνάδελφοί μου που με κόπο και αφήνοντας πίσω οικογένειες κατάφεραν να μονιμοποιηθούν στο δημόσιο σχολείο. Γνωρίζω όμως και άλλους που με το τίποτα κατάφεραν πράγματα που άλλοι ονειρεύονται χρόνια …Αυτό που θα ήθελα να πως εν ολίγοις μέσα απο αυτή την μικρή μου εμπειρία στο δημόσιο σχολείο είναι πως για να βάλουμε πρώτον τον μαθητή πρέπει πρώτα να επιδείξουμε ΣΕΒΑΣΜΟ στον εργαζόμένο…Δηλαδή εαν τρέχει κάποιος από το ένα σημείο στο άλλο πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι άρτια προετοιμασμένος και να λειτουργήσει σωστά στην τάξη του? Σας λέω εγώ ΚΑΜΙΑ…
    Οπότε γνώμη μου είναι πως για να λειτουργήσουν οι θεσμοί καλύτερα πρέπει πρώτα να οργανώσουμε μια ορθότερη κατανομή προσωπικού μέσα απο την σύσταση νέων οργανικών θέσεων καθηγητών , ειδικά σε περιπτώσεις που καλύπτονται πάγιες ανάγκες,πράγμα το οποίο έζησα πολλές φορές στο παρελθόν…Το αν κάποιος θα μονιμοποιείται έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κοινωνία μας δεν μπορεί παρά να είναι πολυπρισματικό , λαμβάνοντας υπ»οψιν τόσο την επιτυχία στον διαγωνισμό όσο και την εμπειρια στην εκπαίδευση…κακά τα ψέματα ένας έμπειρος καθηγητής 40 ετών έχει να δώσει πολλά σε μια τάξη αλλά και ο 25αρης δάσκαλος μπορεί επίσης να μεταδώσει άλλα πράγματα….ΟΛΟΙ χρειάζονται…
    Γιαυτό εκτιμώ πως για να είμαστε δίκαιοι και ολοκληρωμένοι στις κρίσεις μας και τις επιλογές μας θα πρέπει και την εμπειρία να δουμε και τον διαγωνισμό να βελτιώσουμε, και την επιμόρφωση του εκάστοτε υποψηφίου καθηγητή να ελέγξουμε και να μην οδηγούμε τα πράγματα προς μια κατεύθυνση μόνο…πράγμα που προκαλεί ποκίλλες αντιδράσεις…και όχι πάντα αρεστές…
    Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:58 | ANNA

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
    εδώ και 4 χρόνια εργάζομαι ως ωρομίσθια Αγγλικής σε ολοημερα σχολεια τησ Δυτ. Μακεδονίας μιας περιοχης οικεία σε εσας. Ζω στην Κοζάνη και τα τελευταία 3 χρόνια οδηγώ καθημερινα μέχρι το Λέχοβο Φλωρίνης για να μπορέσω να μαζεψω προυπηρεσια. Αυτο σημαίνει πωσ διανυω πάνω απο 650 χλμ. ολην την βδομαδα. Με το να αναφερω το προσωπικο μου παραδειγμα δεν θελω να συγκινησω καποιον απλα θεωρω πος είναι η ελληνικη πραγματικότητα που ζουν καθημερινα χιλιαδες εκπαιδευτικοι σ’ολην την χώρα. Και μεσα σ’ενα βραδυ συνειδητοποιησαμε ολοι μαζι πως κανουμε τοσο κοπο αδικα.
    Θεωρω πως καποια σημεια των προτασεων σας ειναι πραγματικα σωστα και θα βοηθησουν πολυ στην βελτιωση της παιδειας.
    Πως όμως η αλλαγη του συστηματος προσληψης εκπαιδευτικών ζημειώνει την παιδεια μεχρι σημερα;
    Κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη δεν θα επρεπε να βάζουμε τον ΑΣΕΠ και την αξιοκρατια στην ιδια ζυγαρια.
    – Ειναι αξιοκρατικο ενας νεος που μολις εχει αποφοιτησει απο το πανεπιστημιο χωρις πειρα να περνα τον ΑΣΕΠ απλα και μονο επειδη εχει διδαχθει την υλη πιο προσφατα από εναν εκπαιδευτικο που εχει διδαξει ειτε στον δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα πανω απο 10 χρονια;
    – Είναι αξιοκρατικο ο νεος αυτος να ειναι διοριστεος στον ΑΣΕΠ απλα και μονο επειδη ο καθηγητης Πανεπιστημιου που του εκανε μαθημα να ειναι ενα απο αυτα τα ατομα που επιλεγουν τα θεματα του ΑΣΕΠ κι αρα αυτος ο νεος να εχει περισσοτερες πιθανοτητες απο αλλους;
    – Είναι αξιοκρατικο να πρεπει καποιος να ξοδεψει μια περιουσια στα φροντιστηρια προετοιμασιας για τις εξετασεις του ΑΣΕΠ οπου διδασκουν ατομα τα οποια ειναι στην επιτροπη επιλογης θεματων;
    Ελπιζω ολες οι αποψεις και οι απελπισμενες εκκλησεις τόσων εκπαιδευτικών σ’αυτην την ανοιχτη διαβουλευση να λειφθουν πραγματικα υποψιν και να μην έχει ηδη αποφασιστει ερημην μας το μελλον μας.

    Με σεβασμο
    ΑΝΝΑ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:58 | ΤΟΥΡΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Επικοινωνώ μαζί σας για να τονίσω ότι μια αναξιόπιστη ,ευκαιριακή και απαξιωτική γραπτή εξέταση περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΔΕΝ αποτελεί ένα αξιοκρατικό και αντικειμενικό κριτήριο επιλογής κάποιου/κάποιας για να ασκήσει το λειτούργημα ( επάγγελμα) του εκπαιδευτικού.
    Αντίθετα, η απαραίτητη προετοιμασία αφενός και η αρχική επιλογή ενός άπειρου και αδοκίμαστου εκπαιδευτικού άνευ προϋπηρεσίας αφετέρου θα πρέπει να πραγματοποιούνται αμφότερα μέσα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο βάσει μιας αυστηρής και συνεχούς αξιολόγησης η οποία θα βασίζεται στα ακόλουθα:
    i) Ικανοποιητική επίδοση σε μια σειρά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις επάνω σε θέματα παιδαγωγικής ψυχολογίας και κοινωνιολογίας
    ii) Μεθοδολογία και διδακτική του αντικειμένου/των αντικειμένων που πρόκειται να διδάξει ο υποψήφιος
    iii) Πλήρη κατανόηση των εφαρμογών των νέων τεχνολογιών ,ειδικά τωνΗ/Υ, στην εκπαίδευση
    iv) Υποχρεωτική γνώση μιας τουλάχιστον Ξένης Γλώσσας σε πολύ καλό επίπεδο
    v) Επισκέψεις του υποψήφιου για διορισμό εκπαιδευτικού σε διάφορα σχολεία για δοκιμαστική διδασκαλία διάρκειας περίπου πενήντα (50) ημερών υπό την επίβλεψη των Πανεπιστημιακών καθηγητών του/της καθώς επίσης και άλλων εκπαιδευτικών Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στα ως άνω σχολεία και διαθέτουν τουλάχιστον πενταετή διδακτική προϋπηρεσία
    vi) Σύνταξη και παρουσίαση σχεδίων μαθημάτων ενώπιον μαθητών/μαθητριών ,έμπειρων εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών καθηγητών.

    Είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι η άμεση εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων θα οδηγήσει μελλοντικά σε ένα αδιάβλητο ,καινοτόμο, σύγχρονο και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών.

    Τώρα, όσον αφορά την μεταβατική περίοδο , προτείνω την εξής αξιοκρατική μέθοδο διορισμών.
    Όλες οι προσλήψεις να γίνονται βάσει :
    i) της παλαιότητας του πτυχίου σε συνδυασμό με επιτυχή προσφορά διδακτικής υπηρεσίας σε Δημόσια Σχολεία της ημεδαπής ή αλλοδαπής διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών.
    Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να υπάρχει επίσημη αναγνώριση του ξένου τίτλου σπουδών και ,επίσης, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει αποκτήσει οπωσδήποτε την Ελληνική ή Ευρωπαϊκή υπηκοότητα και να δύναται να αποδεικνύει με πιστοποίηση ότι γνωρίζει την Ελληνική Γλώσσα σε άριστο επίπεδο .
    ii) της επαρκούς γνώσης των εφαρμογών των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:52 | Γεωργία

    Αξιότιμη κυρία Διαμαντοπούλου,
    εύχομαι και ελπίζω μέσω αυτής της διαβούλευσης να καταλάβετε το λάθος σας και να διορθώσετε αυτή την αδικία που πρόκειται να γίνει. Πως είναι δυνατόν εγώ που είμαι 2 χρόνια επαρχία να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία μου και να κινδυνεύω να μην είμαι ξανά και την επόμενη χρονιά;Τι σημαίνει θα σταματήσουν να ανανεώνονται οι πίνακες? Τόσος χρόνος μακριά από την οικογένειά μας θα πάει χαμένη και χωρίς πιθανότητα διορισμού μας?Πρέπει το νομοσχέδιο να ισχύσει τουλάχιστον μετά από 3 χρόνια, έτσι ώστε να έχουμε απορροφηθεί εμείς που είμαστε στους πίνακες…Επίσης τι θα γίνει με την Ειδική Αγωγή, δεν μπορεί να πραγματοποιήσετε ΑΣΕΠ, γιατί είναι σαν να νομιμοποιείτε όλα τα σεμινάρια?Είναι δυνατόν ένας με διδακτορικό ή με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών να είναι στην ίδια θέση και να διεκδικεί θέση με ένα σεμινάριο?Πως αυτός θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας ειδικής τάξης ή ενός τμηματος ένταξης?Πρέπει να προκυρηχθούν μόνιμες θέσεις ειδικής αγωγής και με βάση τα προσόντα μας να αξιολογούμαστε..
    Ελπίζω πραγματικά να διαβάσετε όλες μας τις απόψεις καινα πράξετε σωστά..
    Με εκτίμηση.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:49 | Ιωάννα Βλαμάκη

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας οφείλει να έχει υπ’ όψη του ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για να είναι αποτελεσματικές και να μην αποβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών πρέπει να είναι σωστά προγρμματισμένες και να υλοποιούνται σε βάθος χρόνου.

    Ανάμεσα στα μέτρα που έχετε εξαγγείλει, υπάρχουν προτάσεις που είναι λογικές και έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί, όπως για παράδειγμα να μη μοριοδοτείται ο αποσπασμένος στο ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικός της Τήλου με τα μόρια της Τήλου, να υπάρχουν αξιοκρατικές αποσπάσεις για αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

    ΩΣΤΟΣΟ… τα μέτρα δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν τις ζωές των εκπαιδευτικών! Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 ετών, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι προκάτοχοί σας, ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας, απέτυχαν στην πλειοψηφία των μέτρων τους, γιατί δεν προέβλεπαν την εφαρμογή τους σε βάθος χρόνου, αλλά επεβάλλονταν άμεσα. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των μέτρων, που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και εκείνων που πρέπει να υποβληθούν σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με το παραπάνω σκεπτικό, οφείλετε στο πλαίσιο της αλλαγής του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών να λάβετε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:

    1) Να διοριστούν στη διάρκεια των χρόνων όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες ενιαίου διορισμού. Να μην υπάρξει ένα απλό μεταβατικό στάδιο που να καθορίζεται με βάση τη χρονική διάρκεια, καθώς, στα 3-4 χρόνια, που πιθανώς μπορεί να δοθεί ως μεταβατικό στάδιο,ενδέχεται να γίνουν απειροελάχιστες προσλήψεις και τελικά να μονιμοποιηθεί πολύ μικρός αριθμός νυν αναπληρωτών, εφόσον η ίδια λέτε ότι δε χρειάζονται να γίνουν πολλές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

    …συγκεκριμένα για την Ειδική Αγωγή:

    2) Να «ανοίξει» αξιοπρεπής αριθμός οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, οι οποίες θα στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και ανάλογη κατάρτιση.

    Ελπίζουμε να λάβετε υπ’ όψη σας τα παραπάνω στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

    Με τιμή,

    Χριστίνα Κοτρώνη, ΜEd, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Ιφιγένεια Σιδηροπούλου, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Δήμητρα Χασιώτη, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Κατερίνα Τρανού, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ20
    Ιωάννα Βλαμάκη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Ωρομίσθια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:48 | Δήμητρα Χασιώτη

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας οφείλει να έχει υπ’ όψη του ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για να είναι αποτελεσματικές και να μην αποβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών πρέπει να είναι σωστά προγρμματισμένες και να υλοποιούνται σε βάθος χρόνου.

    Ανάμεσα στα μέτρα που έχετε εξαγγείλει, υπάρχουν προτάσεις που είναι λογικές και έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί, όπως για παράδειγμα να μη μοριοδοτείται ο αποσπασμένος στο ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικός της Τήλου με τα μόρια της Τήλου, να υπάρχουν αξιοκρατικές αποσπάσεις για αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

    ΩΣΤΟΣΟ… τα μέτρα δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν τις ζωές των εκπαιδευτικών! Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 ετών, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι προκάτοχοί σας, ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας, απέτυχαν στην πλειοψηφία των μέτρων τους, γιατί δεν προέβλεπαν την εφαρμογή τους σε βάθος χρόνου, αλλά επεβάλλονταν άμεσα. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των μέτρων, που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και εκείνων που πρέπει να υποβληθούν σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με το παραπάνω σκεπτικό, οφείλετε στο πλαίσιο της αλλαγής του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών να λάβετε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:

    1) Να διοριστούν στη διάρκεια των χρόνων όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες ενιαίου διορισμού. Να μην υπάρξει ένα απλό μεταβατικό στάδιο που να καθορίζεται με βάση τη χρονική διάρκεια, καθώς, στα 3-4 χρόνια, που πιθανώς μπορεί να δοθεί ως μεταβατικό στάδιο,ενδέχεται να γίνουν απειροελάχιστες προσλήψεις και τελικά να μονιμοποιηθεί πολύ μικρός αριθμός νυν αναπληρωτών, εφόσον η ίδια λέτε ότι δε χρειάζονται να γίνουν πολλές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

    …συγκεκριμένα για την Ειδική Αγωγή:

    2) Να «ανοίξει» αξιοπρεπής αριθμός οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, οι οποίες θα στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και ανάλογη κατάρτιση.

    Ελπίζουμε να λάβετε υπ’ όψη σας τα παραπάνω στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

    Με τιμή,

    Χριστίνα Κοτρώνη, ΜEd, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Ιφιγένεια Σιδηροπούλου, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Δήμητρα Χασιώτη, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Κατερίνα Τρανού, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ20
    Ιωάννα Βλαμάκη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Ωρομίσθια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:48 | Ιφιγένεια Σιδηροπούλου

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας οφείλει να έχει υπ’ όψη του ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για να είναι αποτελεσματικές και να μην αποβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών πρέπει να είναι σωστά προγρμματισμένες και να υλοποιούνται σε βάθος χρόνου.

    Ανάμεσα στα μέτρα που έχετε εξαγγείλει, υπάρχουν προτάσεις που είναι λογικές και έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί, όπως για παράδειγμα να μη μοριοδοτείται ο αποσπασμένος στο ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικός της Τήλου με τα μόρια της Τήλου, να υπάρχουν αξιοκρατικές αποσπάσεις για αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

    ΩΣΤΟΣΟ… τα μέτρα δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν τις ζωές των εκπαιδευτικών! Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 ετών, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι προκάτοχοί σας, ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας, απέτυχαν στην πλειοψηφία των μέτρων τους, γιατί δεν προέβλεπαν την εφαρμογή τους σε βάθος χρόνου, αλλά επεβάλλονταν άμεσα. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των μέτρων, που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και εκείνων που πρέπει να υποβληθούν σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με το παραπάνω σκεπτικό, οφείλετε στο πλαίσιο της αλλαγής του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών να λάβετε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:

    1) Να διοριστούν στη διάρκεια των χρόνων όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες ενιαίου διορισμού. Να μην υπάρξει ένα απλό μεταβατικό στάδιο που να καθορίζεται με βάση τη χρονική διάρκεια, καθώς, στα 3-4 χρόνια, που πιθανώς μπορεί να δοθεί ως μεταβατικό στάδιο,ενδέχεται να γίνουν απειροελάχιστες προσλήψεις και τελικά να μονιμοποιηθεί πολύ μικρός αριθμός νυν αναπληρωτών, εφόσον η ίδια λέτε ότι δε χρειάζονται να γίνουν πολλές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

    …συγκεκριμένα για την Ειδική Αγωγή:

    2) Να «ανοίξει» αξιοπρεπής αριθμός οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, οι οποίες θα στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και ανάλογη κατάρτιση.

    Ελπίζουμε να λάβετε υπ’ όψη σας τα παραπάνω στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

    Με τιμή,

    Χριστίνα Κοτρώνη, ΜEd, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Ιφιγένεια Σιδηροπούλου, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Δήμητρα Χασιώτη, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Κατερίνα Τρανού, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ20
    Ιωάννα Βλαμάκη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Ωρομίσθια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:46 | Kατερίνα Τρανού

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας οφείλει να έχει υπ’ όψη του ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για να είναι αποτελεσματικές και να μην αποβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών πρέπει να είναι σωστά προγρμματισμένες και να υλοποιούνται σε βάθος χρόνου.

    Ανάμεσα στα μέτρα που έχετε εξαγγείλει, υπάρχουν προτάσεις που είναι λογικές και έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί, όπως για παράδειγμα να μη μοριοδοτείται ο αποσπασμένος στο ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικός της Τήλου με τα μόρια της Τήλου, να υπάρχουν αξιοκρατικές αποσπάσεις για αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

    ΩΣΤΟΣΟ… τα μέτρα δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν τις ζωές των εκπαιδευτικών! Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 ετών, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι προκάτοχοί σας, ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας, απέτυχαν στην πλειοψηφία των μέτρων τους, γιατί δεν προέβλεπαν την εφαρμογή τους σε βάθος χρόνου, αλλά επεβάλλονταν άμεσα. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των μέτρων, που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και εκείνων που πρέπει να υποβληθούν σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με το παραπάνω σκεπτικό, οφείλετε στο πλαίσιο της αλλαγής του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών να λάβετε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:

    1) Να διοριστούν στη διάρκεια των χρόνων όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες ενιαίου διορισμού. Να μην υπάρξει ένα απλό μεταβατικό στάδιο που να καθορίζεται με βάση τη χρονική διάρκεια, καθώς, στα 3-4 χρόνια, που πιθανώς μπορεί να δοθεί ως μεταβατικό στάδιο,ενδέχεται να γίνουν απειροελάχιστες προσλήψεις και τελικά να μονιμοποιηθεί πολύ μικρός αριθμός νυν αναπληρωτών, εφόσον η ίδια λέτε ότι δε χρειάζονται να γίνουν πολλές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

    …συγκεκριμένα για την Ειδική Αγωγή:

    2) Να «ανοίξει» αξιοπρεπής αριθμός οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, οι οποίες θα στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και ανάλογη κατάρτιση.

    Ελπίζουμε να λάβετε υπ’ όψη σας τα παραπάνω στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

    Με τιμή,

    Χριστίνα Κοτρώνη, ΜEd, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Ιφιγένεια Σιδηροπούλου, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Δήμητρα Χασιώτη, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Κατερίνα Τρανού, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ20
    Ιωάννα Βλαμάκη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Ωρομίσθια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:45 | Χριστίνα Κοτρώνη

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας οφείλει να έχει υπ’ όψη του ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για να είναι αποτελεσματικές και να μην αποβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών πρέπει να είναι σωστά προγρμματισμένες και να υλοποιούνται σε βάθος χρόνου.

    Ανάμεσα στα μέτρα που έχετε εξαγγείλει, υπάρχουν προτάσεις που είναι λογικές και έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί, όπως για παράδειγμα να μη μοριοδοτείται ο αποσπασμένος στο ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικός της Τήλου με τα μόρια της Τήλου, να υπάρχουν αξιοκρατικές αποσπάσεις για αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

    ΩΣΤΟΣΟ… τα μέτρα δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν τις ζωές των εκπαιδευτικών! Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 ετών, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι προκάτοχοί σας, ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας, απέτυχαν στην πλειοψηφία των μέτρων τους, γιατί δεν προέβλεπαν την εφαρμογή τους σε βάθος χρόνου, αλλά επεβάλλονταν άμεσα. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των μέτρων, που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και εκείνων που πρέπει να υποβληθούν σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με το παραπάνω σκεπτικό, οφείλετε στο πλαίσιο της αλλαγής του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών να λάβετε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:

    1) Να διοριστούν στη διάρκεια των χρόνων όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες ενιαίου διορισμού. Να μην υπάρξει ένα απλό μεταβατικό στάδιο που να καθορίζεται με βάση τη χρονική διάρκεια, καθώς, στα 3-4 χρόνια, που πιθανώς μπορεί να δοθεί ως μεταβατικό στάδιο,ενδέχεται να γίνουν απειροελάχιστες προσλήψεις και τελικά να μονιμοποιηθεί πολύ μικρός αριθμός νυν αναπληρωτών, εφόσον η ίδια λέτε ότι δε χρειάζονται να γίνουν πολλές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

    …συγκεκριμένα για την Ειδική Αγωγή:

    2) Να «ανοίξει» αξιοπρεπής αριθμός οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, οι οποίες θα στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και ανάλογη κατάρτιση.

    Ελπίζουμε να λάβετε υπ’ όψη σας τα παραπάνω στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

    Με τιμή,

    Χριστίνα Κοτρώνη, ΜEd, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Ιφιγένεια Σιδηροπούλου, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Δήμητρα Χασιώτη, MSc, Aναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02
    Κατερίνα Τρανού, Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ΠΕ20
    Ιωάννα Βλαμάκη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Ωρομίσθια Ειδικής Αγωγής ΠΕ02

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:38 | Nikos

    Η εννοια Φιλολογος εχει παρεξηγηθεί, περιλαμβανει ο κλαδος πε02 ολες τις παρακατω ειδικοτητες, οι οποιες πολλες αυτες δεν εχουν καμια σχεση, αλλα θεωρουνται φιλολογοι μονο και μονο γιατι κανουν ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ.

    ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΣΕΠ ΘΕΩΡΕΙ ΙΣΟΣΥΝΑΜΑ ΜΕ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ:
    Πτυχίο Φιλοσοφικού Τμήματος Φιλοσοφικής Σχολής
    ή Φιλολογίας
    ή Ελληνικής Φιλολογίας
    ή Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή
    Ιστορίας και Εθνολογίας ή Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με κατευθύνσεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας
    ή Ιστορίας ή Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
    ή Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ή Φιλοσοφικών και
    Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίων.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
    Καθε χρονο εισαγωνται στις φιλοσοφικες σχολες 4500 φοιτητες εκ των οποιων μονο οι 1200 ανηκουν σε καθαρα φιλολογικα τμηματα.(30%)

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ. ΑΥΤΟΙ λοιπον που τελειωνουν καθαρα φιλολογικο τμήμα πρέπει να μοριοδοτούνται παραπάνω π.χ.με 2 μορια λογω 100% συναφειας του αντικειμενου με την προκηρυσομενη θεση.

    ΑΛΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ αλλο φιλοσοφικου τμηματος.

    Για αυτο λοιπον ο βαθμος πτυχιου του καθαρα φιλολογικου τμηματος πρεπει να εχει μεγαλυτερο συντελεστη.(σκεφετειτε οτι το 60% των μαθηματων των φιλιλογικων τμηματων ειναι αρχαια και οχι παιδαδωγικα και ψυχολογια.Μαθηματα χρησιμα αλλα αρκετα πιο ευκολα!!Αυτο μπορει νσ σποδεικτει με συγκριτκη μελετη των βαθμων των πτυχιων του καθε τμηματος)–> ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:34 | ΣΟΦΙΑ Κ.

    Κυρία Υπουργέ,

    Δε τη θεωρώ σκόπιμη και σίγουρα δεν αποβλέπει πουθενά η κατάργηση των πινάκων προυπηρεσίας. Το συγκεκριμένο καθεστώς είναι αξιοκρατικό σε αντίθεση με τον ΑΣΕΠ που ως διαγωνισμός είναι απαράδεκτος. Όποιος δεν έχει πάρει μέρος δε θεωρώ ότι είναι σε θέση να διατυπώνει άποψη είτε θετική είτε αρνητική.Και για όσους πιστεύουν ότι ο καλός εκπαιδευτικός θα κριθεί σωστά από ένα απαράδεκτο τεστ ερωτήσεων μάλλον απέχει πολύ από το τι σημαίνει καλός εκπαιδευτικός.Αυτό που θα έπρεπε να καταργηθεί είναι το καθεστώς των ωρομισθίων που δεν ωφελεί τους καθηγητές πόσο μάλλον τους μαθητές.Αυτό που θα πρέπει να υπάρξει είναι καλή οργάνωση, ώστε να τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων σε κάθε γωνιά της χώρας στην ώρα τους.Ειδικά, αξίζει νομίζω να αναφερθώ στα ΕΠΑΛ της χώρας που σήμερα υπολειτουργούν. Μόνο στο ΕΠΑΛ της Ιεράπετρας στην Κρήτη τα κενά στον κλάδο των Ηλεκτρολόγων αυτή τη στιγμή είναι 49 ώρες!! Βιαστείτε!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:34 | Νικολακόπουλος Ανδρέας

    Θεωρώ ότι το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, έτσι όπως εχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι επώδυνο για αυτους, όμως σχετικά ισορροπημένο και δίκαιο. Και αυτό γιατι δίνει την δυνατότητα προσληψης και μεσω ΑΣΕΠ ενος αριθμού εκπαιδευτικών που βάζουν αυτη την δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία προτεραιότητα στη ζωή τους και μεσω αναπλήρωσης και ωρομισθίας κάποιων άλλων που γυρνάνε όλη την Ελλάδα, απλήρωτοι και ταλαιπωρημένοι και μέσω 24μηνου που συνδυαζει και τα δύο και για μένα θεωρείται το πιο δίκαιο.

    Τα μόρια που παίρνεις από προυπηρεσία και από ΑΣΕΠ φαίνονται στους πίνακες που είναι προσβάσιμοι και αρκετα ελέγξιμοι.Βασανιστικό σύστημα, που όμως σου δίνει ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθούν οι αγώνες μιας ζωής.

    Μου κάνει λοιπόν τρομερή εντύπωση πως αυτο το αρκετά διαφανες και δίκαιο σύστημα προορίζεται για άμεση κατάργηση αντι να υποστεί καποιες βελτιώσεις έτσι ώστε να γίνει λιγότερο επώδυνο και εξαντλητικό για τους εκπαιδευτικούς !Μου κάνει τρομερη εντύπωση να στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί και να προβάλλεται το επικοινωνιακό και λαικιστικο μήνυμα «Πρώτα ο μαθητής» όταν :

    α)Σε πάρα πολλά σχολεία στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστια προβλήματα που δυσκολεύουν τη εκπαιδευτική διαδικασία. Ενδεικτικά αναφέρω στην περιοχή μου μερικά:Γυμνάσιο Αρτέμιδας(μάθημα μόνο σε τροχοβίλλες!),Λύκειο Πορτοράφτη(σχολείο συστεγαζόμενο με κατοικια), Δημοτικό Ραφήνας(έλλειψη δασκάλων) και δεκάδες αλλα.
    β)Έχεις καθηγητές που τους αφήνεις απλήρωτους, τους στέλνεις αναπληρωτές σε όλη την χώρα για να μαζέψουν μόρια,τους βάζεις να δίνουν συνεχώς ΑΣΕΠ και στο τέλος τους πετάς σαν σκουπίδια.Τους βαζεις και τρια ! χρόνια υποχρεωτικά στον πρώτο διορισμό όπου και να ειναι, καταστρέφοντας εντελως τον οικογενειακό προγραμματισμό τους ! Με τι σθένος και ψυχολογία θα διδάξουν σωστά αυτοί οι άνθρωποι !

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    Διατήρηση του ισχύοντος συστήματος με τις εξής βελτιώσεις:
    α)Προσλήψεις σε ΠΔΣ,ΟΑΕΔ και Σιβιτανείδιο μέσω υπάρχοντος πίνακα
    β)Αυξηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των μορίων που προέρχονται απο προυπηρεσία,μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
    γ)Δραστική μείωση ωρομισθίων και αύξηση αναπληρωτών(και να πληρώνονται κιόλας )!
    δ)Συνυπολογισμός στον πρωτο διορισμό της οικογενειακής κατάστασης και μεγιστος χρόνος παραμονης ένας χρόνος εκτός μόνιμης κατοικίας εκπαιδευτικού
    ε)Περικοπή αδικαιολόγητων αποσπάσεων (ψάξτε τα ρουσφέτια που έκαναν οι τελευταίες κυβερνήσεις και τιμωρήστε τους υπουργούς που τις υπεγραψαν) Καλό ε..

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ !!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:17 | Vasso

    Κ.Διαμαντοπούλου,

    συμμερίζομαι απόλυτα το σύνθημα σας «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ».
    Γι’αυτό λοιπόν προτείνω να διατάξετε:

    ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

    ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ.

    Οι περισσότεροι βρίσκονται στις θέσεις τους χωρίς να έχουν περάσει από τη διαδικασία ΑΣΕΠ.
    Γιατί αυτούς θα πρέπει να τους » ασφαλίζει» η προυπηρεσία τους ενώ εμάς οχι;
    Μόνο έτσι θα έχει ο μαθητής πόντα τους πιο άξιους τους πιο μάχιμους και τους πιο δραστήριους.
    Μόνο έτσι θα μας πείσετε πως όντως νοιάζεστε

    ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 12:15 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΣΤ Η ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:52 | ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Το υπάρχον σύστημα 60-40 είναι το καλύτερο και βρήκε τις ισορροπίες του μετά από πολύχρονη δοκιμασία και εμπειρία.
    Ας σταματήσουν πλέον οι πειραματισμοί από τον εκάστοτε υπουργό παιδείας, που αποβλέποντας στην προσωπική του προβολή και μόνο, αγνοεί και περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς και τις θυσίες τους.
    Έλεγχος από το ΑΣΕΠ μόνο της συνολικής μοριοδότησης, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους διορισμούς των δημοσίων υπαλλήλων και άμεση κατάργηση του επαίσχυντου διαγωνισμού που μόνο τα μεγάλα φροντιστήρια ευνοεί και καταρρακώνει ψυχές, αξιοπρέπεια και αγώνες ζωής.
    Κανείς άλλος σε αυτή την πολιτεία δεν έχει περάσει συνολικά τις αξιολογήσεις που έχουν περάσει οι εκπαιδευτικοί, που φθάσαν να παίρνουν τα μισά χρήματα από πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, ενώ έχουν αξιολογηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε.
    Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης δεν φτιασιδώνεται με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
    Ας σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ μας επειδή έτσι βολεύει στο Υπουργείο Παιδείας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:51 | Δημήτρης Τ.

    Για το κεφάλαιο του σχεδίου νόμου <>

    Συμφωνώ ότι όσοι συνάδελφοι εκπ/κοι χρειάζονται στα σχολεία των άγονων γραμμών πρέπει να αποσπώνται μόνο εφόσον υπάρξει αντικαταστάτης. Στις περιπτώσεις όμως που είναι υπεράριθμοι (και υπάρχουν αρκετοί), θα πρέπει να παίρνουν άμεσα απόσπαση σε σχολείο ή φορέα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι πολλοί από αυτούς είναι χρόνια στα νησιά χωρίς να μετατίθενται γιατί δε δίνονται μεταθέσεις. Η δικαιολογία ότι θα είναι υπεράριθμοι πιθανόν στα μέρη συμφερόντων των εκπ/κων δεν ευσταθεί, αφού και εκεί που υπηρετούν είναι ήδη υπεράριθμοι. Αντιθέτως, έτσι λύνεται ένα κοινωνικό πρόβλημα που ταλανίζει πολλές οικογένειες εκπ/κων.

    Όσον αφορά τις αποσπάσεις, θα πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικό τρόπο, παρόμοιο με αυτόν των μεταθέσεων. Δηλαδή πρέπει να <> τα έτη υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση και συνολικά μόρια μετάθεσης και πιθανόν κάποια άλλα όταν πρόκειται για απόσπαση σε γραφεία εκπ/σης. Μια πιθανή λύση θα ήταν για τους εκπ/κους που υπηρετούν σε γραφεία, να μην παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, ούτε όμως και της πόλης που είναι το γραφείου αλλά το μέσο όρο των δύο προαναφερθέντων (λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων των γραφείων).

    Σχετικά με τις τριετείς αποσπάσεις στα γραφεία, θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου να αποσαφηνίσει άμεσα τις προθέσεις του. Υπενθυμίζω στην υπουργό ότι με την ακύρωσή τους (εκτός από πιθανό νομικό πρόβλημα)θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό πολλών συναδέλφων. Άλλωστε η συνεχής εναλλαγή εκπ/κων δημιουργεί αναστάτωση και δυσλειτουργία στα γραφεία μέχρι οι καινούργιοι συνάδελφοι να εκπαιδευτούν και να ανταποκριθούν στις συνθήκες εργασίας των γραφείων. Η ανάκληση της τριετούς παραμονής όσων ήδη έχουν αποσπαστεί σε γραφεία, εκτός της αναστάτωσης της οικογενειακής τους ζωής, δε θα προσφέρει το ελάχιστο στην ποιότητα της εκπ/σης αφού αυτό το γεγονός δεν είναι το πρόβλημά της.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:51 | Μανώλης Παπαγιαννάκης

    Έχω μια απορία για τον τρόπο πρόσληψης με εξετάσεις μέσω του ΑΣΕΠ.Γιατί δε δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που δεν έχει πτυχίο να δώσει στις εξετάσεις που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.Αν τις περάσει δε σημαίνει ότι καλύπτει το βασικό προσόν διορισμού;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:49 | Σερασίδου Βέρα

    Κυρία Υπουργέ,

    Είμαι μια 3τεκνη νηπιαγωγός και μελλοντική πολύτεκνη. Έδωσα πανελλήνιες το 2003 έχοντας ήδη το ένα μου παιδί και τελείωσα με «Άριστα» το 2007 έχοντας αποκτήσει άλλα 2 παιδιά. ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΩΝ! Το θεωρείτε δίκαιο μια μητέρα 3 ή 4 παιδιών να συναγωνιστεί την 23χρονη που έχει απεριόριστο χρόνο να διαβάσει για τον ΑΣΕΠ; Άλλωστε ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΤΥΧΙΟ έχουμε κι εμείς, γιατί δεν είμαστε ικανοί να διδάξουμε;

    Από την άλλη δεν καταλαβαίνω την επίθεση των συναδέλφων κατά των πολυτέκνων… Από τους αυτούς νομίζετε πως κινδυνεύει η αξιοκρατία του συστήματος;Κι αυτή η απαξιωτική άποψη ορισμένων προς τους πολύτεκνους: «ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!», δεν σας τιμά καθόλου.

    Να σας θυμήσω κάτι: Τα σχολεία λειτουργούν μόνο όταν υπάρχουνμαθητές που κάποιοι γονείς αποφασίζουν να τους φέρουν στη ζωή!!!

    Και κάτι τελευταίο, κυρία Υπουργέ, μην κάνετε το ίδιο λάθος που κάνει η πλειοψηφία των πολιτικών: «ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

    Με τιμή
    μια 3τεκνη αναπληρωτρια νηπιαγωγός

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:38 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Κυρία Διαμαντοπούλου,
    περιμένετε ουσία στην διαβούλευση χωρίς εσείς να έχετε ανακοινώσει τις συγκεκριμένες προτάσεις σας;
    Γιατί δεν μας λέτε λεπτομερειακά τις προθέσεις σας,ώστε να σχολιάζουμε επί της ουσίας;
    Γιατί «ξεχάσατε» να ανακοινώσετε τι θα γίνει με τους τρίτεκνους και πολύτεκνους αναπληρωτές;
    Γιατί δεν δίνετε μια, έστω,ελάχιστη διαβεβαίωση για οτιδήποτε;
    Έχετε ή δεν έχετε προτάσεις για συζήτηση;
    Θέλετε να μας τρομάξετε ή να μας προειδοποιήσετε ότι είστε δυνατή/οί; πείτε το.
    Θέλετε να μειώσετε ραγδαία τις προσλήψεις στο δημόσιο; πείτε το.
    Θέλετε να βάζετε νέους (σε ηλικία) άπειρους ανθρώπους στην εκπαίδευση για να διδάσκουν αδιαμαρτήρητα, τα νέα βιβλία που θα ετοιμάσετε για τα παιδιά μας; πείτε το.
    Στο «παραγωγικό» ιδιωτικό τομέα ο βαθμός του πτυχίου ή η επιτυχία στο ΑΣΕΠ προκαλεί γέλιο. Αντίθετα η εμπειρία είναι το ζητούμενο, αυτό δεν ζητήσατε,αλλωστε, για να βάλετε Γεν. Γραμματείς (βιογραφικο); Στο αντιπαραγωγικό δημόσιο (όπως οι πολιτικοί λέτε)είναι η σημαία σας; Τι συμβαίνει; πείτε το.

    – Διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης προσλήψεων 60-40 ή και 50-50, μέχρι να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
    – Αυστηροποιήστε το σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων (με κύριο γνώμονα την οικογενειακή κατάσταση – πλήθος παιδιών).
    – Ναι στην δόκιμη περίοδο ενός ή δύο ετών (κάτι που ήδη πέρασαν οι αναπληρωτές για να μην ξεχνάμε).
    – Άμεση πρόσληψη όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.
    – Άμεση πρόσληψη όλων των τρίτεκνων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών) με διετή προϋπηρεσία στην εκπαίδευση.

    Ζητώ από όλους τους εκπαιδευτικούς να κινητοποιηθούν άμεσα, «ενοχλώντας» πρώτα από όλα την ΟΛΜΕ ώστε να ξεκαθαρίσει τη στάση της (όπως οφείλει), και έπειτα όλους του πολιτικούς της περιοχής σας (βουλευτές κλπ).
    Σας ζητώ κυριολεκτικά να τους ζαλίσετε ώστε να νοιώσουν την πίεση του κόσμου (το λεγόμενο πολιτικό κόστος). Σας πληροφορώ ότι μόνο αυτό τους νοιάζει!!!

    Ο πολίτης θέλει να του λύνετε τα προβλήματα, όχι να του δημιουργείτε νέα!

    Να μην φοβηθεί κανέναν και τίποτα η εκπαιδευτική κοινότητα.
    Το διαίρε και βασίλευε, έξυπνο από μέρος σας κα Υπουργέ, δεν θα περάσει.
    Η μοναδική δύναμη που θα ανατρέψει τα «δόλια» σχέδια, είναι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που θα βρείτε μπροστά σας, (καθώς και των ψήψων τους να μην ξεχνάμε βεβαίως – βεβαίως.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:33 | kostas

    Πολλοί εδώ μέσα υποστηρίζουν ΑΣΕΠ και μόνο ΑΣΕΠ. Τέρμα οι λίστες, τέρμα οι θυσίες και οι κόποι ετών. Κάποιος που με ΑΣΕΠ δηλ. δούλεψε αναπληρωτής και έχει βάλει τη ζωή του σε μια πορεία είναι και κοντά στα 40, εσείς που μάλλον τελειώσατε χθες τις σχολές που όλοι τελειώσαμε, λέτε ξανά ΟΧΙ. Βρίζετε πολύτεκνους με μένος, χωρίς ντροπή, αγνοώντας τον ηρωικό αγώνα αυτών των ανθρώπων που γεμίζουν τα σχολεία μας με παιδιά ( για να έχετε δουλειά και εσείς….). Δηλ μόνο ο εαυτούλης σας, πατάτε στις θυσίες των άλλων στα χαμένα τους χρόνια, για να έχετε μία ελπίδα παραπάνω εσείς;;; Μερικοί μιλάτε και σαν μηχανές, κάτω ο ανθρώπινος παράγοντας ναι στην σαρδελοποίηση του ΑΣΕΠ, χωρίς μάλιστα να έχετε μπει σε αίθουσα διδασκαλίας. Πιστεύω ότι εσείς με αυτές τις απόψεις (π.χ κάποιος περιφερόμενος Νίκος) είστε άσχετοι με την εκπαίδευση. Στις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν παιδιά και εκεί αυτό ειδικά το ΑΣΕΠ τίποτα δεν θα σε μάθει, εκεί χρειάζεται αγάπη –υπομονή –μεταδοτικότητα – επαφή με τους νέους ανθρώπους – ετοιμότητα για αντιμετώπιση καταστάσεων από νέους με οικογενειακά προβλήματα – πρωτίστως ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών. Το ΑΣΕΠ στη τωρινή μορφή επιβραβεύει παπαγάλους που μπορεί να επιτύχουν σε ένα διαγωνισμό και να αποτύχουν στον άλλο, απλά γιατί δεν παπαγάλισαν σωστά αυτή τη φορά. Η ικανότητα όμως που πάντα πρέπει να υπάρχει σε ένα εκπαιδευτικό, αφού είναι λειτούργημα το να είσαι εκπαιδευτικός, δεν εντοπίζεται με το υπάρχον σύστημα. Με αποστήθιση και παπαγαλία γνώσεων μόνο, δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στη τάξη, πρέπει να είσαι και άνθρωπος πάνω από όλα. Ίσως σε κάποια εφορία, νομαρχία κ.λ.π

    ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. Οι ελάχιστες τρύπες αναξιοκρατίας που υπάρχουν τις ξέρει το υπουργείο και μπορεί αν θέλει να τις θεραπεύσει. Η ανατροπή όμως ενός συστήματος καθολικά σημαίνει ανατροπή σε ζωές ανθρώπων, σε κάποιες περιπτώσεις πλήρη καταστροφή.
    Δεν υπήρχε προεκλογική εξαγγελία για κάτι τέτοιο, επιπλέον η τωρινή υπουργός πριν δύο χρόνια στη Βουλή των Ελλήνων άλλα έλεγε υποστηρίζοντας θερμά τους αναπληρωτές. Τι άλλαξε;;; Όταν δεν υπάρχει συνέπεια αλλά και συνέχεια δεν μπορώ να σέβομαι κάτι!!

    Είμαι εκπαιδευτικός διορισμένος το 1999 με επετηρίδα. Αγαπώ την εργασία μου, αγαπώ τα παιδιά , τελείωσα πολυτεχνείο και έχω μεταπτυχιακό και ΠΑΤΕΣ, Οι στείρες γνώσεις των σπουδών μου όμως δεν με κάνουν καλύτερο εκπαιδευτικό. Γίνομαι καλύτερος κάθε σχολική χρονιά, μέσα στη τάξη μαθαίνω και προσαρμόζομαι στo απαιτήσεις των παιδιών έχοντας όμως μια αρχή, όχι στην αποστήθιση και στην παπαγαλία ναι στην κριτική σκέψη, ναι στον σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης, ναι στην απλή λογική. Πως είναι δυνατό λοιπόν να στηρίζω ένα ΑΣΕΠ παπαγαλίας και αποστήθισης Μπορεί να είναι ΛΟΤΤΟ η ζωή μας; γιατί αυτός ο ΑΣΕΠ είναι ΛΟΤΤΟ. Και επειδή στα 10 χρόνια που είμαι σχολείο έχω δει συναδέλφους άξιους στην επιστήμη τους αλλά ανίκανους να κάνουν μάθημα, λέω ναι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε βάθος χρόνου με όρους και όχι με χατζάρα Ναι στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ναι στα σεμινάρια. Απαντώ σε μερικούς που μιλάνε απρεπώς για τους πολύτεχνους, λέγοντας ότι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που εγώ έχω γνωρίσει στα σχολεία, είναι άτομα εργατικά που με πλήρη συνείδηση κάνουν καταπληκτική δουλειά στα σχολεία τους. Έχουν παιδιά και γνωρίζουν ίσως κάτι παραπάνω για τα παιδιά…. Αντίθετα έχω δει ιδιοτροπίες από συναδέλφους μιας κάποιας ηλικίας που δεν έκαναν οικογένεια και δεν έχουν παιδιά, χωρίς βέβαια να είναι κανόνας αυτό.

    Και … τέλος πάντων έχω μια απορία, οι σύμβουλοι σας και οι τεχνοκράτες που σας συμβουλεύουν Κα Υπουργέ, έχουν μπει σε τάξη; έχουν κάνει μάθημα σε νυχτερινό η ΕΠΑΛ, ή μέσα από γυάλινο κλουβί βγάζουν μανιφέστα χωρίς να έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την κοινωνία, τον απλό κόσμο που σας εξέλεξε την 4Η Οκτωβρίου. Τελειώνω αναφέροντας μια είδηση που όλοι ακούσαμε στις τηλεοράσεις: λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν παιδόφιλος!!!! Στις περισσότερες οικογένειες που υπάρχει βία από την πλευρά του άντρα στη σύζυγο μητέρα, οι άντρες αυτοί είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και πέρα από κάθε υποψία. Σκέψου λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι σε σχολείο με επιτυχίες ΑΣΕΠ που τους έμαθε να είναι παπαγάλοι αλλά δεν έλεγξε την ψυχική τους υγεία.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:18 | zeus

    ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΤΑ ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

    ΖΕΥΣ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:14 | Νίκος

    Κα Υπουργέ

    Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον άδικο ο κάθε Υπουργός και κυβέρνηση που έρχεται στην εξουσία να αλλάζει τα πάντα μέσα σε μια νύχτα σε βάρος των εκπαιδευτικών που έχουν προγραμματίσει την ζωή τους με βάση τους υπάρχοντες νόμους .
    Πιστεύω ότι το ποιο δίκαιο είναι αν κάτι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει να δοθεί μεταβατική περίοδος τριών ετών ώστε όλοι να μπορούν να προγραμματίσουν την ζωή τους .

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ. aplifhi@yahoo.gr,http://paspif.blogspot.com
    Ακαδημίας 63, 3ος όροφος, γραφείο 11,Τ.Κ.10678, ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 6943-701085 Fax: 210-3825708

    Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π. ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ. Licenciados.isp@gmail.com,6978-602520
    Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών ASPE (Σ.Ε.Κ.Ι.) aspegr@otenet.gr,
    Μεσολογγίου 3, 3ος όροφος, Τ.Κ.10678, ΑΘΗΝΑ, http://users.otenet.gr/~aspegr, 6974-673887
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    Οι σύλλογοί μας καταθέτουν τις παρακάτω προτάσεις τους , θεωρώντας ότι τα θέματα που αναπτύσσονται σε αυτές σχετίζονται τόσο με το θέμα της πρόσληψης εκπαιδευτικών του κλάδου μας, όσο και με τη βελτίωση της παιδείας στο πλαίσιο και της θέσης του Υπουργείου “πρώτα ο μαθητής”:

     Συμμετοχή των καθηγητών Ισπανικής στις επόμενες εξετάσεις του ΑΣΕΠ
     Θέσπιση θέσης Συμβούλου Ισπανικής Γλώσσας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
     Να εξασφαλισθεί ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ενημερώνονται έγκαιρα σχετικά με τη δυνατότητά τους να διδάσκονται όποια γλώσσα επιλογής επιθυμούν, δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα ελλιπούς ή/και ανεπαρκής ενημέρωση των μαθητών.
     Συνέχεια και συνοχή όλων των βαθμίδων Εκπ/σης – Εισαγωγή της Ισπανικής γλώσσας και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
     Να συμπεριληφθεί η Ισπανική γλώσσα στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και να εισαχθεί η Ισπανική και σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΙΕΚ,ΤΕΙ, Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, Σχολές Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, Εμπορικών & Ναυτικών σχολών, ΙΔΕΚΕ κ.ά. .
     Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της β΄ξένης γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες. Οι 2 ώρες εβδομαδιαίως δεν είναι αρκετές για να καλύψουν την ύλη και μείωση του απαραίτητου αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα να διδάσκονται την γλώσσα που επιθυμούν, ακόμα και αν αποτελούν μειοψηφία.
     Κατάργηση του θεσμού του ωρομισθίου. Να υπάρχουν, αρχικά, τουλάχιστον δύο μόνιμοι καθηγητές ισπανικής ανά Νομό (κατά περίπτωση και παραπάνω), ώστε να καλύπτονται οι άμεσες ανάγκες.

    Υποστηρίζουμε, διακηρύττουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιλογή της ξένης γλώσσας αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα κάθε μαθητή.
    Οι σύλλογοί μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστείτε.
    Με τιμή,

    Χριστίνα Κατσικάρη (Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.)
    Δώρα Θεοδωροπούλου (Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ.)
    Inés Martín Expósito (Πρόεδρος ASPE)

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:05 | Παναγιώτης Α.

    Είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός μέσω επιτυχίας στον ΑΣΕΠ και δεν με απασχολεί το θέμα άμεσα. Έχω όμως, πιστεύω, την κοινή λογική και εκφράζω την άποψή μου. Όσοι έχουμε δώσει ΑΣΕΠ, γνωρίζουμε ότι δεν είναι και η πανάκεια για την επιλογή των άξιων και ικανών, όπως τουλάχιστον διενεργείται. Οι προτάσεις που καταθέτετε έχουν πολλά κενά, αλληλοσυγκρούονται και οδηγούν σε αδιέξοδα. Οι περισσότερες δεν θα βοηθήσουν πουθενά, είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, απλά και μόνο για να πείτε ότι αλλάξαμε την παιδεία. Εξαιρώ μόνο την πρόταση για τα μόρια των αποσπασμένων. Απλά ερωτήματα: Ποιος θα εργαστεί του χρόνου ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, εάν τα μόριά του είναι άχρηστα; Εάν και οι νεοδιόριστοι επιμορφώνονται για δύο χρόνια (κάτι που είναι σωστό) ποιος θα κάνει μάθημα; Πώς θα καλύψετε τα κενά στα σχολεία; Η φετινή σας πρακτική είναι δηλωτική για το μέλλον; Με πρόσχημα τους αποσπασμένους, τα σχολεία δεν έχουν καθηγητές. Ένα παράδειγμα συγκεκριμένο, ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζετε τα κενά στα σχολεία και τους αναπληρωτές και απαντήστε μου. Στις 24 Οκτωβρίου, στη Β΄ Ηρακλείου, τα κανονικά κενά (21 ωρών) θεολόγων ήταν δέκα (10). Προσλάβατε έναν (1). Μετά από λίγες ημέρες, άλλον ένα (1). Μετά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Φτάσαμε στην 1η Δεκεμβρίου, κατά την οποία τα κενά των αναπληρωτών έσπασαν, για να προσληφθούν ωρομίσθιοι. Η παρανομία και η ολιγωρία στο μεγαλείο τους. Γιατί; Ποιος ευθύνεται; Θα δώσει κανείς δημόσιες εξηγήσεις; Με τα λόγια τα παχιά και τα ωραία, δεν γίνεται σωστή παιδεία. Αν αυτό λέγεται σωστή αντιμετώπιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού δυναμικού, εγώ τότε είμαι τρελός.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:44 | mavrothanassi maria

    θα ήθελα να καταθέσω μερικές σκέψεις. Καταρχάς θεωρώ θετική την πρωτοβουλία της κατάργησης των πινάκων των αναπληρωτών,γιατί όπως όλοι ξέρουμε,είχε εξέλιχθει σε ένα ακόμη όργανο αναξιοκρατίας και ρουσφετολογίας. Ωστόσο δεν αποτελεί ανισότητα η πρόθεση της κυβέρνησης να προσμετρήσει την προΫπηρεσία στην επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό, τη στιγμή που θα ωφελήσει παλιότερους συναδέλφους που κάποιοι-μέσω της ΠΔΣ- είχαν πάρει μόρια με πλάγιους τρόπους? Κατα συνέπεια, δε θα αργήσουν πολύ να απορροφηθούν στην εκπαίδευση οι νέοι απόφοιτοι αφού η επιτυχία δε θα αρκεί για την πρόσληψη
    Αφ ης στιγμής η πρόσληψη θα γίνεται μέσω του γραπτού διαγωνισμού πως θα καλυφθούν οι ανάγκες που εξυπηρετούν τώρα οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές? Μήπως αυτο συνεπάγεται και την αύξηση του αριθμού των νεοπροσλαμβανόμενων? Επιπλέον δε θα έπρεπε να υπάρξουν σκέψεις και για την αναμόρφωση του ίδιου του θεσμού που ιδιαίτερα για τον κλάδο των φιλολόγων αποτελεί μια εξοντωτική διαδικασία? Όπως άλλωστε καταγγέλεται απο των σύλλογο των διδασκόντων του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, ο διαγωνισμός αυτός δεν εξετάζει την επιστημονική κατάρτιση και την παιδαγωγική καταλληλότητα των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως την ικανότητα απομνημόνευσης λεπτομερειών.
    Τέλος, με ποιά κριτήρια θα γίνεται η επιλογή του προσωπικού απο τις κατα τόπου Διευθύνσεις των νομαρχιών. Μήπως αφήνεται και πάλι ένα παραθυράκι για την πρόσληψη των ημετέρων και αρεστών σε βάρος των αρίστων όπως ευγγελίζονταν προεκλογικά ο κ πρωθυπουργός? Η ευνοικρατία θα συνεχίσει να επιχωριάζει στην στελέχωση ενός τόσο κρίσιμου για τον τόπο φορέα?
    Παράκαλω όπως λάβετε υπόψιν σας τους προβληματισμούς μου
    Με τιμή
    Μαυροθανάση Μαρία

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:27 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Κα υπουργέ,
    ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΞΊΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΠ/ΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΙΑ!
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΣΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ!ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ!ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ Σ ΑΥΤΑ(ΜΟΝΙΜΟΙ,ΑΠΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ)ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ(ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΚ(ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ))ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ!
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΣΕ ΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η΄ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΩΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ!ΕΚΠΛΗΞΗ!ΚΑΝΕΙΣ!
    ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ 5 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ…
    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ!ΔΩΣΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΓΑΘΟ ΠΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΕ ΣΥΝΑΔΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:24 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.Κάντε ό,τι νομίζετε καλλίτερο για τις προσλήψεις των μονίμων αφού λάβετε σοβαρά υπ’όψιν σας αυτά τα οποία σας έχουν σημειώσει εδώ αλλά προς Θεού, μην πειράξετε με τίποτε τους κάθε είδους αναπληρωτές.
    Ήταν είναι και θα παραμείνουν οι στηλοβάτες μας.Χωρίς αυτούς θα καταρρεύσουμε όλοι.Έχω 25 χρόνια προϋπηρεσία-δεν είμαι αναπληρωτής. Αν θέλετε να κάνετε κάτι για τους αναπληρωτές καλό θα ήταν και να ασφαλίζονται στο Ταμείο μας αμέσως μόλις προσληφθούν για να μην ταλαιπωρούνται από το ανάλγητο και απρόσωπο ΙΚΑ και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Οτιδήποτε κάνετε εναντίον τους θα μεταφερθεί ως ψυχολογική διατάραξη στην σχολική τάξη και θα είστε υπεύθυνη.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:23 | ΜΑΡΙΑΝΘΗ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
    ΑΡΧΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ…ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…
    ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΟΜΩΣ ΖΗΤΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

    1. ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕ.04 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ!!!)ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΩ ΟΛΗ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΑ;ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ;

    2. ΟΣΟΙ «ΜΑΖΕΨΑΝ» ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    3. ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ; ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ ΤΙΠΟΤΕ; ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΟΡΙΑ!!
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ.

    4. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΔΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ,ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ «ΝΕΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ, ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ) ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

    ΦΥΣΙΚΟΣ – ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΑΣΕΠ- ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΑΙΑ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:16 | Κωνσταντίνος

    Όταν έχει κάποιος πτυχίο είναι αυτονόητο ότι είναι ικανός (σε αντίθετη περίπτωση δεν θα αποφοιτούσε). Για σκεφτείτε να έπρεπε να δίνουν γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ ακόμη και οι ιατροί πριν διοριστούν στα νοσοκομεία; Τότε προς τι το πτυχίο;
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ γίνεται ένα φιλτράρισμα των υποψηφίων μιας και είναι αδύνατο να διορισθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Αλλά δεν είναι άδικο κάποιοι να δοκιμάζονται συνέχεια; Γιατί θα πρέπει η επιτυχία του εκπαιδευτικού εάν είναι επιτυχών αλλά μη διοριστέος να είναι δίχως αντίκρισμα; Από την άλλη ένας εκπαιδευτικός ο οποίος πέτυχε στον ΑΣΕΠ είναι καλύτερος από ένα άλλο ο οποίος έχει δουλέψει μέσα στην τάξη; Και από την άλλη με ποια κριτήρια δούλεψε ο ένας και δεν δούλεψε ο άλλος;

    Πιστεύω ότι με το ισχύων σύστημα μπορεί κανείς αποκτώντας προϋπηρεσία από πρόσθετη διδακτική στήριξη ή από ωρομισθία να μπει στους πίνακες και στην συνεχεία δουλεύοντας ως ωρομίσθιος στην αρχή και ως αναπληρωτής στην συνεχεία να διορισθεί. Οπότε χρειάζεται διαφάνεια και γιατί όχι ο ΑΣΕΠ. Από την άλλη εκπαιδευτικοί οι οποίοι πέτυχαν στον ΑΣΕΠ και είναι διοριστέοι δεν σημαίνει ότι είναι και ικανότεροι των μη διοριστέων. Σε πολλές ειδικότητες η διαφορά είναι μικρότερη της μονάδος.

    Γι’ αυτό και προτείνω:
    Οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών να γίνονται μόνο από πίνακες αναπληρωτών, (έτσι επιτυγχάνεις την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών με διδακτική εμπειρία) πίνακες στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται μόνο εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Η κατάταξη των εκπαιδευτικών στους εν λόγω πίνακες να γίνεται με μοριοδότηση ως παρακάτω.
    α. Για κάθε μονάδα πάνω από την βάση οποιουδήποτε διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ένα (1) μόριο. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι θα πρέπει να προσμετρούνε όλες οι φορές που ο εκπαιδευτικός συμμετείχε. Με τον παραπάνω τρόπο αποκλείεις εκπαιδευτικούς οι οποίοι με αδιαφανείς προϋπηρεσίες θα δροσισθούν μιας και δεν θα μπουν ποτέ στον πίνακα.
    β. Για κάθε μήνα προϋπηρεσίας σε σχολείο που δούλεψε κατόπιν πρόσκλησης από τον εν λόγω πίνακα και μόνο από αυτόν ένα μόριο. Με τον παραπάνω τρόπο δίνεις κίνητρα σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την θέση τους στον πίνακα να δηλώσουν όλη την επικράτεια και να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων και αποκλείεις προϋπηρεσίες που απόκτιουνται με απευθείας ανάθεση έργου (πχ ιδιωτικά σχολεία, ΠΔΣ, κτλ)

    Η αξιολόγηση να γίνεται και στους αναπληρωτές – ωρομισθίους οπότε όταν διορισθούν όσοι έχουν περισσότερους των 24 μηνών να μονιμοποιούνται κατευθείαν.

    Ως μεταβατικό στάδιο και για να μην αδικηθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον πίνακα αναπληρωτών ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν σε αυτό, προτείνω την παραμονή τους σε αυτόν, την συνέχιση του δικαιώματός τους να δουλεύουν ως αναπληρωτές – ωρομίσθιοι με την προσμέτρηση τις προϋπηρεσίας τους για την βελτίωση της θέσης τους στον πίνακα, αλλά μέχρι να πετύχουν σε ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να μην μπορούν να διορισθούν.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:01 | zeus

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΕΠ,ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 09:41 | Άννα Τ.

    Καλώς ή κακώς στο διορισμό των εκπαιδευτικών έχει επικρατήσει το σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ με τη λειτουργία και μιας παράλληλης επετηρίδας. Νομίζω ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι από μένα για να σχολιάσουν αυτή τη διαδιακασία μέσα από την οποία πέρασα κι εγώ για να κατέχω μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση. θέλω όμως να σχολιάσω ένα άλλο σοβαρό ζήτημα. Ο εκπαιδευτικός δεν είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος αλλά έχει να κάνει με παιδικές ψυχές. Μήπως λοιπόν εκτός από την εξέταση των γνώσεων που έχουν ή δεν έχουν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εξετάζεται και κατά πόσο είναι κατάλληλοι για να διαμορφώνουν και να πλάθουν παιδικές ψυχούλες;
    άννα..

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 09:28 | BAS

    Καλημέρα σας! θα ήθελα κι εγώ να εκφράσω κάποιες απορίες και σκέψεις σχετικά με το σύστημα πρόσληψης.
    α)Γιατί θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να αποδεικνύουν ότι πράγματι άξιζαν που πήραν το πτυχίο τους και είναι άξιοι να εργαστούν στο δημόσιο σχολείο, ενώ σε τομείς όπως αυτός της ΥΓΕΙΑΣ οι προσλήψεις γίνονται με μοριοδότηση;
    β)Γιατί θα πρέπει να δίνεται η ευκαιρία μόνο σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε να παρατήσουν τη δουλειά τους ή και την οικογένειά τους, είτε να πληρώσουν φροντιστήρια, για να ασχοληθούν μόνο με το ΑΣΕΠ;
    γ)Η καταλληλότητα του εκπαιδευτικού κρίνεται από 80 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για το γνωστικό, 30 παιδαγωγικών και δύο θέματα διδακτικής;
    δ)Σίγουρα δίνεται η ευκαιρία σε νεότερους να εργαστούν στο σχολείο αλλά μήπως έτσι <>;
    ε)Μήπως αυτά τα 10 χρόνια που έχουν γίνει προσλήψεις από ΑΣΕΠ η εκπαίδευση έχει γίνει καλύτερη;
    στ)Η πραγματική αξιολόγηση, που τόσο πολύ ακούγεται, δεν μπορεί να κρίνει ποιος νεοπροσλαμβανόμενος αλλά και ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ στο δημόσιο σχολείο κάνει σωστά τη δουλειά του;
    ζ) Το σύστημα της προϋπηρεσίας δική σας κυβέρνηση το ξεκίνησε με μη αξιοκρατικά μέσα -και το διαιώνισαν ΟΛΕΣ οι επόμενες- δίνοντας για ακόμη μια φορά ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες ωρομίσθιους που τώρα τους πετάτε ως άχρηστους. Μήπως και τώρα υπάρχει σκέψη για νέα <> για να βολευτούν οι <>;
    Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει. Νομίζω ότι η κυβέρνησή σας πρέπει να σκεφτεται και μετά να ανακοινώνει γιατί τα τέσσερα χρόνια δεν αργούν να περάσουν!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 09:27 | FILIPPOS

    κυριοι υπουργοι και υφυπουργοι θα πρεπει να γνωριζετε οτι καποιοι προγραμματισαν την ζωη τους δινοντας στον διαγωνισμο του ΑΣΕΠ. το εντιμο κρατος εκανε οτι μπορουσε ,με διαφορους τροπους ,για να μειωσει τις θεσεις διορισμου μεσω του ΑΣΕΠ. στην συνεχεια ερχεται το εντιμο ΑΣΕΠ και οριζει τον καθε ασχετο με την διδακτικη ως βαθμολογητη μ’ αποτελεσμα η καταταξη των διοριστεων και των επιτυχοντων να ειναι θεμα τυχης. επιπλεον δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να αμφισβητησουμε την αξιοπιστια του ΑΣΕΠ και να ζητησουμε δικαιωση ,αν θεωρουμε οτι εχουμε αδικηθει. ουτε το γραπτο μας δεν μπορουμε να παρουμε χωρις επεμβαση εισαγγελεα.
    αληθεια τι θα κανετε για ολους αυτους που θα επρεπε να ειναι διοριστεοι αλλα η ανικανοτητα ορισμενων τους στερησε αυτο το δικαιωμα.
    υπαρχουν στην ατζεντα σας αυτα τα ατομα ; η να τους πεταξουμε στα σκουπιδια ;
    πριν λοιπον κανετε οτι κανετε ελεξτε την διαδικασια βαθμολογησης των γραπτων του ΑΣΕΠ. δεν μπορει να δινουμε σ’ εναν διαγωνισμο και η θεση της καταταξης μας να καθοριζεται απο την τυχη, γιατι ετσι γινεται τωρα. δεν ειναι δυσκολο να μαθετε τις ατασθαλιες που εγιναν στον ΑΣΕΠ στον τελευταιο διαγωνισμο αν και πιστευω οτι τις γνωριζετε αλλα δεν σας ενδιαφερει να ασχοληθειτε αφου το ΑΣΕΠ ειναι καλα προστατευμενο απο τους νομους σας και μονο εσεις μπορειτε να επεμβειτε. ο κοινος θνητος να παει να …κουρευτει