1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:43 | μάκης

    κυρία υπουργέ

    η λογική «πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι» που λένε στο χωριό μου, δεν νομίζω πως είναι ο σωστότερος τρόπος για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα!!!

    ως υποψήφια βουλευτής και σεις, αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας το βιογραφικό σας, με κύριο επιχείρημα την «προϋπηρεσία σας» στα κοινά του τόπου…και καλώς πράξατε!
    Πώς λοιπόν στην ανάλογη περίπτωση των εκπαιδευτικών, διαγράφετε διά μιας την προϋπηρεσία τους; Μάλιστα δε, προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μέσα από διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διδασκαλία σε δημόσια σχολεία του υπεπθ;
    Δεν θα μπω καν στην διαδικασία απολογισμού και υπολογισμού χιλιομέτρων, ξενητιάς από τα σπίτια και τον τόπο μας, φθορά αυτοκινήτων και το βασικότερο, φθορά ψυχολογική…ο καθένας έχει την ιστορία του και τα προβλήματά του!!! Όλοι με μια βαλίτσα στο χέρι, γιατί το υπεπθ μας κάλεσε κάπου αναπληρωτές, να υπηρετήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση, με αντάλλαγμα μόρια προϋπηρεσίας και μελλοντικό διορισμό με κάποιον από τους νόμιμους τρόπους διορισμού!!!
    Αν λοιπόν έχετε σκοπό την αλλαγή του συστήματος πρόσληψης, ας γίνει τουλάχιστον χωρίς εκπλήξεις!!! Σε βάθος χρόνου, ώστε ο καθένας να κάνει τον προγραμματισμό του! Δεν είπατε τίποτα για το 24μηνο+ΑΣΕΠ, σαν τα πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτόν δεν έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ!!!! Τίποτα ξεκάθαρα για το 40%, σαν αυτοί οι άνθρωποι δεν προσέφεραν υπηρεσία στην ελληνική Παιδεία στα σχολεία του υπεπθ!!!
    Σε ποιο χώρο δεν ζητούν προϋπηρεσία; Αντιθέτως δε, ίσως είναι το σημαντικότερο προσόν κάποιου για την πρόσληψη!
    Δεν χρειάζεται βιασύνη! Η βιασύνη είναι ίσως ο χειρότερος σύμβουλός σας αυτή τη στιγμή! Αναλογιστείτε και πράξτε σοφά!!!
    «έλεγχε σοφόν και σοφότερος έσται, μη έλεγχε σοφόν ίνα μη μισήση σε»!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    2 φορές επιτυχών του ΑΣΕΠ
    & 2η χρόνια αναπληρωτής.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:37 | Γρηγόρης Γ.

    από Αλεξανδρος εκπαιδευτικος πρωτοβαθμιας – — Δεκεμβρίου 1, 2009 @ 4:44 μμ

    Να μην αλλάξει τίποτα.
    Να παραμεινει το συστημα οπως ειναι, 60-40.
    Τεραστειος αριθμος εκπαιδευτικων εχει κανονισει ολη τη ζωη του με το υπαρχον συστημα, οποιαδηποτε αλλαγη θα αδικησει και θα δυσαρεστησει τους παντες.
    Ο ΑΣΕΠ δεν καθοριζει αν ειμαστε καλοι δασκαλοι , αλλα καλοι παπαγαλοι.
    Η αξιολογηση θα καταφερει να ορισει αν ειμαστε αποτελεσματικοι.

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

    (αξιολογηση και αλλαγη στην μοριοδοτηση μπορουν να γινουν χωρις να καταταστραφουν τοσο τα παιδια που θα μεινουν χωρις δασκαλους, οσο και οι εκπαιδευτικοι που θυσιαζουν τα παντα για αυτο το επαγγελμα.)

    Το Πασοκ θα καταψηφιστει απο το συνολο των εκπαιδευτικων ανα την Ελλάδα αν πραγματοποιησετε αυτα που προτεινετε.Μην γραφτειτε με μελανα χρωματα στην Ιστορια, μολις σας εμπιστευτηκαμε την εξουσια της Ελλαδας!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:33 | Γρηγόρης Γ.

    από ΛΙΑ Λ. ΠΕ11 – — Δεκεμβρίου 1, 2009 @ 9:43 μμ

    Κα Υπουργέ,
    είμαι αδιόριστη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και έχω αποφοιτήσει το 1992.
    Κατάφερα να δουλέψω στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ως ωρομίσθια το 2004, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα της αποφοίτησής μου κι αυτό γιατί ήμουν και εγώ όπως χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί που αδικήθηκαν από τη μεταρρύθμιση του Αρσένη το 1998. Από τότε, εδώ και 10 χρόνια προσπαθώ και αγωνίζομαι να φτάσω τα κάθε φορά νέα δεδομένα που επιβάλλουν οι εκάστοτε υπουργοί παιδείας. Έτσι, παρόλο που ήμουν αντίθετη στο μέτρο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, έχω συμμετάσχει και είμαι επιτυχούσα 2 φορές στον εν λόγω διαγωνισμό, έχω τελειώσει με επιτυχία ένα μεταπτυχιακό, πήρα διπλώματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής επενδύοντας στη δια βίου επιμόρφωσή μου (φυσικά με δικά μου έξοδα όλα αυτά), δουλεύω ως ωρομίσθια στο δημόσιο σχολείο με 20 μήνες καθαρή προϋπηρεσία (6 χρόνια ωρομίσθια), που αποκτήθηκε σε δυσπρόσιτες περιοχές ακριτικών νησιών… Και όλα αυτά για εσάς δεν είναι αρκετά και δε με καθιστούν ικανή για να διδάξω;;;;; Έχοντας πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, 2 επιτυχίες ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.ά., θεωρείτε πως δεν έχω ακόμη τα τυπικά προσόντα για να διδάξω επιτέλους μόνιμα στο δημόσιο σχολείο;
    Μετά από 17 χρόνια προσωπικού αγώνα και ενώ ήδη έχω υποστεί την αδικία της κατάργησης της επετηρίδας, τώρα που είδα κάποιο φως μπροστά μου και είπα πως την επόμενη χρονιά θα διοριστώ επιτέλους κι εγώ, έρχεστε ΠΑΛΙ εσείς και μου τα γκρεμίζετε όλα. Υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μου που είναι στην ίδια θέση με τη δική μου και αγωνιούν κι αυτοί για το τι θα αποφασίσετε τελικά και τι θα γίνει με όλους εμάς. Με το ισχύον σύστημα εγώ, όπως και τόσοι άλλοι εκπαιδευτικοί θα διοριζόμασταν σε ένα με δύο χρόνια. Ξαφνικά έρχεστε εσείς και ανατρέπετε τα πάντα. Θέλετε να ακυρώσετε τα πάντα, την εμπειρία μας που αποκτήθηκε μέσα στα σχολεία, την προσφορά μας, τη δουλειά μας, τους κόπους μας, τις θυσίες μας. Θα διαπράξετε δηλαδή, για ακόμη μία φορά μια τεράστια κοινωνική αδικία.
    Αυτό που ζητάω από εσάς κυρία Υπουργέ, αν φυσικά μπορεί να ακουστεί η άποψή μου (που αμφιβάλω, αν κρίνω από τις απαράδεκτες προτάσεις σας), είναι να ενσκήψετε με προσοχή στο πρόβλημά μας, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις δυσκολίες του κάθε κλάδου και να μη μας αδικήσετε ξανά.
    • ΟΧΙ στην κατάργηση του 24μηνου. Όσοι συμπληρώνουν 24 μήνες προϋπηρεσίας και έχουν περάσει τουλάχιστον μία φορά με επιτυχία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να διορίζονται. Δεν καταλαβαίνω, γιατί αυτοί που έχουν περάσει από την επίπονη διαδικασία του εν λόγω διαγωνισμού, να πρέπει να δίνουν εξετάσεις ξανά και ξανά.
    • Διορισμός όλων όσων έχουν πάνω από 2 χρόνια προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση, αφού είναι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει πλέον εμπειρία στον κλάδο τους. Άλλωστε κι εσείς προεκλογικά ζητούσατε «τη θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;» Τι έγινε ξαφνικά και ζητάτε τώρα άλλα;
    • Αν τελικά θελήσετε να περάσετε τη μεταρρύθμισή σας, να υπάρξει μεγάλη μεταβατική περίοδος τουλάχιστον 3-5 ετών ώστε αυτοί που έχουν φτάσει με κόπο κοντά στο διορισμό τους να μη βρεθούνε και πάλι εκτός. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι εντελώς φασιστικό και αντιδημοκρατικό αυτό που πάτε να κάνετε.
    • Επιπλέον, αν τόσο πια επιμένετε στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να ισχύσει για τους μη έχοντες προϋπηρεσία και τους μη έχοντες επιτυχία σε προηγούμενους ΑΣΕΠ.
    • Οι διορισμοί για την -ΠΔΣ, ΣΙΒΗΤΑΝΙΔΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ- να γίνονται αποκλειστικά από τους ενιαίους πίνακες και όχι όπως τώρα που διορίζονται με…συνέντευξη ή με «μπάρμπα» και στη συνέχεια η προϋπηρεσία που μαζεύουν προσμετράται κανονικά στον πίνακα.
    • Φυσικά και πρέπει τα μόρια που δίνει ο κάθε τόπος να ΜΗΝ ακολουθούν τους αποσπασμένους. Να δουλεύει κάποιος στην Αθήνα και να παίρνει τα μόρια της Καρπάθου; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
    Ελπίζοντας πως δε θα μας αδικήσετε ξανά!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:32 | μακης

    οι προτασεις της υπουργου παιδειας ειναι στο σωστο δρομο.
    επιτελους να μπει ταξη στο αλλαλουμ του τροπου διορισμου.

    θεωρω οτι ΟΛΟΙ με ΑΣΕΠ και μαλιστα στο τελευταιο (οχι σε οποιοδηποτε) και αν ειναι στους επιτυχοντες (βαση 55) τοτε μονο να προσμετρουνται τα μορια προυπηρεσιας και μαλιστα στο μισο, ωστε και οι υποψηφιοι που πετυχαν μεγαλυτερη βαθμολογια στο διαγωνισμο να μη παραγκωνιζονται.

    γενικα ειναι στο σωστο δρομο η προσπαθεια.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:32 | παπαδοπουλου

    Ειναι πραγματικα παρωδια να δινουν τα ιδια ατομα ασεπ,να εχουν απανωτες επιτυχιες και να μη μπορουν να δουλεψουν.
    θα ειναι ομως μεγαλυτερη παρωδια,αν κληθουν να ξαναδωσουν για να επιτυχουν αλλη μια φορα.
    Αυτοι απεδειξαν οτι ειναι ικανοι να διδαξουν..ας παμε παρακατω.
    Ας αξιολογηθουν οι διορισμενοι..και στο κατω κατω οσοι δεν ειναι ικανοι να διδαξουν ας μετατεθουν σε αλλα υπουργεια και θεσεις.
    γιατι..μη γελιομαστε..το ζητημα ειναι οτι δεν υπαρχουν θεσεις.
    για αυτο και γινεται τοσος σαματας.
    Εγω αρνουμαι να ξαναδωσω ασεπ,ενω αλλοι κατελαβαν θεσεις σε αλλες εποχες και για αυτο θεωρουν οτι νομιμοποιουνται να κραταν τις θεσεις χωρις να ξερουμε αν το αξιζουν.ειναι αδικο.στα πλαισια λοιπον ενος Κρατους Δικαιου ας επικρατησουν ιδια μετρα και σταθμα για ολους.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:27 | Γρηγόρης Γ.

    από Πόπη – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 1:11 μμ

    Κυρία υπουργέ,

    πώς γίνεται εν μία νυκτί να καταργείτε την προϋπηρεσία μας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε και να απαξιώνετε τα πτυχία και την ως τώρα προσφορά μας??

    Όταν μας χρειαζόσασταν για να καλύψουμε πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης ήμασταν χρήσιμοι και ικανοί και τώρα λέτε προκλητικά ότι «πέρασε ο καιρός που με ένα πτυχίο δούλευες στην εκπαίδευση»?? Ε, λοιπόν, εμείς έχουμε πτυχίο, μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία (που σημαίνει εμπειρία) στο χώρο της εκπαίδευσης.
    Ούτε αυτό φαίνεται να αρκεί όμως! Θα πρέπει μια ζωή να δίνουμε εξετάσεις για να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα. Αν θέλετε ικανούς εκπαιδευτικούς επιμορφώστε μας και μη μας αναγκάζετε να διαβάζουμε κάθε χρόνο, πράγματα που μάλλον μας είναι άχρηστα, για να δίνουμε και να ξαναδίνουμε ΑΣΕΠ.

    Τι θα γίνει με εμάς που φέτος συμπληρώνουμε 18, 19, 20 μήνες προϋπηρεσίας???
    Και να τονίσω ότι δεν έχουν αποκτήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί την προϋπηρεσία τους με ρουσφετολογικό τρόπο.
    Γιατί και βέβαια το σύστημα προσλήψεων στην πρόσθετη ήταν κατάπτυστο, αλλά εσείς το κάνατε έτσι! Υπάρχει κόσμος που έχει παλέψει, με σπουδές, με μεταπτυχιακά, με χίλια δύο να εξειδικευτεί και τώρα τί??

    Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, είναι απαράδεκτη η πρόθεση σας και εύχομαι όλοι μας να αντισταθούμε για να μην περάσει τελικά αυτό. Για να μην μπορείτε να αποφασίζετε χωρίς εμάς για εμάς.

    Είναι ντροπή

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:26 | Γρηγόρης Γ.

    από Κική Παπαδημητρίου – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 1:18 μμ

    Κα Διαμαντοπούλου
    1. Ήρθατε και γκρεμίσατε μονομιάς, όλα τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες χιλιάδων εκπαιδευτικών.
    2. Ήρθατε και διαγράψατε με μια μονοκοντυλιά, ό,τι το ίδιο το κόμμα σας πριν από την παρένθεση της Νέας Δημοκρατίας είχε θεσπίσει.
    3. Ήρθατε και αντί να διαμορφώσετε ένα καθαρό πλαίσιο που να περιφρουρεί το ισχύον και μετρήσιμο σύστημα προσλήψεων, θεωρήσατε ότι ήγκικε η ώρα να το ανατρέψετε.
    4. Καταργείτε τους πίνακες που παρέχουν κάποια διαφάνεια και κάποια νόμιμη σειρά στην κούρσα των διορισμών για τους πολύπαθους πτυχιούχους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και επαναφέρετε σαν μοναδικό κριτήριο, έναν ισχνό, διάτρητο και λαχειφόρο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    5. Για όλα τα παραπάνω, αφήνετε «μεγαλόθυμα» και μια μεταβατική περίοδο, που δεν υπερβαίνει σε διάρκεια τον ένα χρόνο!!!
    ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;
    1. Ότι έχετε δίκαιο;
    2. Ότι υπάρχει μια οικονομική κρίση που δεν σας επιτρέπει να διορίσετε από δω και πέρα άλλους;
    3. Ότι οι ελάχιστοι που θα διοριστούν θα περνάνε πια μέσα από έναν ηθμό, τον ΑΣΕΠ, που διαμορφωμένος κατά κανόνα σύμφωνα με τις δικές σας επιταγές, θα διατηρεί και πάλι τις πολιτικές πελατειακές σχέσεις;

    ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΔΙΩΓΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. Ότι το μόνο που δεν θα λείψει ποτέ, είναι οι πολιτικές πελατειακές σχέσεις.
    2. Ότι οποιοσδήποτε προσωπικός αγώνας του (πτυχίο, δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό, συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία), πάνε περίπατο.
    3. Ότι η πολύδυναμη προσωπικότητά του (γνώσεις, διάθεση για δουλειά, μεταδοτικότητα, όρεξη για διάπλαση παιδικών χαρακτήρων) θα εξαρτάται από την χαντζάρα (ΑΣΕΠ), αλλά και από τον ίδιο τον Προκρούστη (κράτος).
    Δεν λέω να καταργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ας αποτελεί και αυτός αφού θα γίνει πρώτα μια πλήρης αναμόρφωσή του, ένα από τα πολλά κριτήρια. Αλλά μόνο ένα. Όχι το μοναδικό.
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣ.
    Είναι εύκολο να καταστρέφετε κα Διαμαντοπούλου, αλλά για να οικοδομήσετε ξανά χρειάζεστε και πάλι κάποια υλικά. Και η προχειρότητα με την οποία βλέπω να διατυπώνεται το σχέδιό σας, δείχνει ότι στερείστε από αυτά. Ο ακρογωνιαίος σας λίθος το ΑΣΕΠ, δεν αναγεννά για τους Εκπαιδευτικούς ούτε και για την Εκπαίδευση καμιά ελπίδα. Καμιά προσδοκία. Αν προστεθεί και η στενη τριετής παρακολούθηση του «δόκιμου» από κάποιον προϊστάμενο, καμιά ελευθερία. Καμιά δημιουργία.
    Δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση κα Υπουργέ. Έχουμε κρίση αρχών, αξιών, ιδεών, μετρήσιμων μεγεθών, οργάνωσης και ελευθερίας του πνεύματος.
    Για σκεφτείτε το. Για όλα αυτά εσείς προτάσσετε για τους εκπαιδευτικούς μια πανάκεια. Μια πανάκεια χωρίς καν φαντασία. Ένα παλιό, κουρασμένο και φθαρμένο ΑΣΕΠ. Δεν σας φαίνετε αυτό ότι είναι πολύ λίγο;
    Δεν έχουμε το δικαίωμα κι εμείς να σκεφτούμε ότι αυτό το λίγο προέρχεται εκ του πονηρού

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:23 | Γρηγόρης Γ.

    από Μωραΐτη Νέλλη – http://ΑνατολικήΑττική — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 2:48 μμ

    Κα Υπουργέ

    Να μην αλλάξετε ΤΙΠΟΤΑ στον τρόπο διορισμού όλων των εκπαιδευτικών.
    Να διορίσετε πρώτα όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα των αναπληρωτών και είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ/μερικοί από αυτούς είναι πάνω από 4 και περισσότερες φορές.

    Συγκεκριμένα, εγώ είμαι αναπληρώτρια για 2η χρονιά και γυρνάω από επαρχία σε επαρχία μ’ένα μικρό παιδί για να συγκεντρώσω τα μόρια της προϋπηρεσίας μου. Πληρώνω 2 ενοίκια, ένα στον τόπο μόνιμης κατοικίας και ένα στον εκάστοτε τόπο υπηρεσίας. Έχω εργαστεί ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ σε ιδιωτικό σχολείο, τα οποία ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ σαν προϋπηρεσία και είμαι επιτυχούσα μη διοριστέα στον ΑΣΕΠ 4 φορές.

    ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ???????

    Με εκτίμηση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,
    Μωραΐτη Ν.
    Αναπληρώτρια/Τσιγγάνα για 2η χρόνια….

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:23 | Ελλη

    Πόσα χρόνια θα διαβάζουμε ακόμα; Πόσες φορές να δίνουμε και να ξαναδίνουμε ΑΣΕΠ. Κάντε εξετάσεις εσωτερικές σε κάθε πανεπιστήμιο για παιδαγωγική επάρκεια και τέλος. Όσοι είναι ικανοί να μπουν στην τάξη όσοι δεν είναι ας μείνουν στην έρευνα.
    Μια ζωή εξετάσεις θα δίνουμε εμείς;
    Έτσι διορίζονται και σε άλλα κράτη οι εκπαιδευτικοί;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:22 | Γρηγόρης Γ.

    από ANNA – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 4:03 μμ

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
    εδώ και 4 χρόνια εργάζομαι ως ωρομίσθια Αγγλικής και διανύω πάνω από 650 χλμ. όλη την βδομάδα. Με το να αναφέρω το προσωπικό μου παράδειγμα δεν θέλω να συγκινήσω κάποιον απλά θεωρώ πως είναι η ελληνική πραγματικότητα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικοί σ’ολην την χώρα. Και μέσα σ’ενα βράδυ συνειδητοποιήσαμε όλοι μαζί πώς κάνουμε τόσο κόπο άδικα.
    Θεωρώ πως κάποια σημεία των προτάσεων σας είναι πραγματικά σωστά και θα βοηθήσουν πολύ στην βελτίωση της παιδείας.
    Πως όμως η αλλαγή του συστήματος πρόσληψης εκπαιδευτικών ζημιώνει την παιδεία μέχρι σήμερα;
    Κατά την δική μου ταπεινή γνώμη δεν θα έπρεπε να βάζουμε τον ΑΣΕΠ και την αξιοκρατία στην ίδια ζυγαριά.
    – Είναι αξιοκρατικό ένας νέος που μόλις έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο χωρίς πείρα να περνά τον ΑΣΕΠ απλά και μόνο έχει διδαχθεί την ύλη πιο πρόσφατα από έναν εκπαιδευτικό που διδάξει είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 10 χρόνια;
    – Είναι αξιοκρατικό ο νέος αυτός να είναι διοριστείς στον ΑΣΕΠ απλά και μονό επειδή ο καθηγητής Πανεπιστημίου που του έκανε μάθημα να είναι ένα από αυτά τα άτομα που επιλεγούν τα θέματα του ΑΣΕΠ κι άρα αυτός ο νεος να έχει περισσότερες πιθανότητες από άλλους;
    – Είναι αξιοκρατικό να πρέπει κάποιος να ξοδέψει μια περιουσία στα φροντιστήρια προετοιμασίας για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ οπού διδάσκουν άτομα τα οποία είναι στην επιτροπή επιλογής θεμάτων;
    Ελπίζω όλες οι απόψεις και οι απελπισμένες εκκλήσεις τόσων εκπαιδευτικών αυτήν την ανοιχτή διαβουλευση να ληφθούν πραγματικά υποψιών και να μην έχει ήδη αποφασιστεί ερήμην μάς το μέλλον μας.

    Με σεβασμό
    ΆΝΝΑ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:20 | Δημήτρης Γ.

    από ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 6:33 μμ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!!!

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΣΠΙΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ την ουρα

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:19 | ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Κυρία υπουργέ κύριοι καθηγητές σας γράφω όχι σαν καθηγητής αλλά σαν γονέας και σύζυγος αδιόριστης φιλόλογου .

    Κατ΄αρχήν θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι για αυτά που διαβάζω στην δημόσια διαβούλευση από ανθρώπους που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο, και διδάσκουν τα δικά ΜΑΣ παιδιά. Οφείλω να ομολογήσω ότι εγώ δεν έχω τελειώσει ανώτερη σχολή και έτσι σας θεωρώ όλους κάτι ανώτερο από εμένα .

    Θα ήθελα να θέσω λοιπόν ερωτήματα για τα οποία με τα λύπης μου δεν είδα να τα γράφει κανένας από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την μόρφωση των παιδιών μας …..
    1) Γιατί κάποιος που τελειώνει μια ανώτερη σχολή πρέπει να δώσει πάλι εξετάσεις για να αποδείξει ότι ξέρει π.χ ιστορία ή λογοτεχνία ή αρχαία ελληνικά το πανεπιστήμιο πια έννοια έχει?

    2) Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στους άλλους κλάδους γιατροί ,δικηγόροι , μηχανικοί….κλπ επιστήμονες ? Θα έπεφτε πολύ γέλιο πιστεύω .

    3) Εσείς κυρία υπουργέ σε ποιόν ΑΣΕΠ δώσατε? και αν ναι γιατί δεν δίνεται και εσείς σε αυτήν την ηλικία (όπως ζητάτε από πολλούς άλλους ) για να αποδείξετε την αξία σας? Θα το κάνατε? Για σκεφτείτε το λίγο και ελάτε στην θέση ενός 40αρη ,45αρη 50αρη….ήθελα πολύ να δω τα αποτελέσματα …….και την βαθμολογία σας..

    4) Το να έχεις περάσει ΑΣΕΠ ,να έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο ,να έχεις και κάνα 2 διδακτορικά κ.λ.π σημαίνει αυτόματα ότι μπορείς και να διδάξεις ? Γιατί γνώσεις μπορεί να έχεις ….μεταδοτικότητα όμως και αν κάνεις για αυτήν την δουλειά η οποία είναι από τις πιο σημαντικές ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΩΣ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; Το σχολείο δεν είναι κύριοι μια … δημόσια υπηρεσία, έχει να κάνει με ανθρώπινες ψυχές ο δάσκαλος διαμορφώνει χαρακτήρες και την αυριανή κοινωνία.

    5) Υπάρχει στο πρόγραμμα του υπουργείου η δια βίου εκπαίδευση των εκπαιδευτικών …με σεμινάρια (ουσίας…εννοείται) ή άμα έχεις περάσει ΑΣΕΠ κ.λ.π όλα είναι ωραία και καλά και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι ; Οι δάσκαλοι ,καθηγητές δεν πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς ; δεν πρέπει να επαναξιολογούνται ; και από ΠΟΙΟΥΣ ; και ΠΩΣ; Ή μήπως δεν πρέπει;

    6) Ως πότε ο κάθε υπουργός θα εφαρμόζει και τις δικές του ιδέες και θα πειραματίζεται σε καθηγητές και στα παιδιά μας; Ο ένας καταργεί την επετηρίδα ,ο άλλος 60-40 , εσείς ΑΣΕΠ …..ο άλλος δεν ξέρω και εγώ τι…καθιστέ κάτω και βρέστε τα επιτέλους …είναι δύσκολο; Ή μήπως δεν βολεύει;

    7) Ποίος ο λόγος της κατάργησης της επετηρίδας και η δημιουργία 3-4 άλλων (24μηνο κ.λ.π) υπήρχε πιο αξιοκρατικό κριτήριο από αυτήν ; Ή μήπως κάποιους ενοχλούσε; Γιατί δηλαδή κάποιος που μπήκε το 1986 στην φιλοσοφική με 19,3 είναι χειρότερος από έναν άλλο που μπήκε το 2006 με 14,5 ; χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν ..προς θεού αλλά δεν μπορώ να διαβάζω απόψεις 25αριδων ότι είναι πιο άξιοι επειδή έχουν πετύχει σε έναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ στον οποίο και έναν μαθητή της 3ης λυκείου να βάλεις μπορεί να περάσει ( ή διαφωνείτε;) Άποψή μου είναι και λυπάμαι για αυτό και για τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και των δασκάλων καθώς και των Πανεπιστημιακών που δεχτήκατε να απαξιώνεται με τέτοιο τρόπο το πτυχίο που με τόσους κόπους αποκτήσατε .

    Κυρία υπουργέ δέν αναφέρομε καθόλου σε προτάσεις γιατί ξέρω ότι οι αποφάσεις είναι παρμένες εδώ και πολλά πολλά χρόνια .Αυτό που ξέρω είναι ότι στα δικά μου παιδικά χρόνια στα ιδιωτικά σχολεία πήγαιναν παιδιά με τον γενικό χαρακτηρισμό «προβληματικά» , οι δάσκαλοι μας ήτανε άνθρωποι με αρχές και παλεύανε να μας μάθουνε γράμματα (και είχανε μπει χωρίς ΑΣΕΠ ,και ας ρίχνανε και κανένα χαστουκάκι) σήμερα «προβληματικά» είναι τα δικά μας παιδιά που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουμε στα ιδιωτικά (και ακούνε απο τον καθηγητή του «ΑΣΕΠ» ότι αν δεν το καταλάβατε αυτό θα σας το πούνε το απόγευμα στο φροντιστήριο ) ..όπως κάνετε εσείς (φαντάζομε ) γιατί αν πηγαίνατε το δικό σας παιδί στο δημόσιο σχολείο ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα …….

    Ξέρω όμως τι θέλετε ..μαθητές ημιμαθείς που να ξέρουνε πολλά αλλά να μην ξέρουνε τίποτα ……καθηγητές υποχείρια του κάθε βουλευτή …..ημιμαθείς κακομοίρηδες ……πανεπιστήμια που να παράγουν αμόρφωτους επιστήμονες ,με βολεμένους «πανεπιστημιακούς δασκάλους» που παράγουν ….το τίποτα …….. ανθρώπους κλεισμένους στον μικρόκοσμό τους …..και τίποτα άλλο ..

    Κύριοι καθηγητές –ες από τις απόψεις που εκφράζεται αποδεικνύεται ότι μας έχουνε κάνει μια κοινωνία που ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του ο καθένας εκφράζει αυτό που βολεύει τον καθένα ξεχωριστά ……ξέρω ότι δεν είναι η εύθηνη δεν είναι μόνο δική σας και σας φέρανε σε αυτήν τη θέση όλοι αυτοί που κάνουνε πειράματα σε εσάς και στα παιδιά μας και παίζουνε με την ζωή μας –σας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:19 | Ελλη

    Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να πούμε την άποψή μας. Είμαι αναπληρώτρια με οικογένεια και 2 χρόνια τώρα είμαι μακριά από την οικογένειά μου περίπου 300 χλμ για να μαζέψω μόρια. Είναι δική μου επιλογή όπως και τόσων άλλων συναδέλφων άλλωστε.
    Πείτε μου τι μου προτείνεται να κάνω από δω και πέρα;

    Να παραιτηθώ και να κάνω ένα μεταπτυχιακό;

    Να αρχίσω διάβασμα για τον ΑΣΕΠ από τώρα για όποτε γίνει (που σημειωτέον στον κλάδο μας ΠΕ16,
    7 χρόνια έκανε να ξαναγίνει ΑΣΕΠ )

    Ή Να ψάξω άλλη δουλειά;

    Με τα νέα σας σχέδια ανατρέπεται πολλών χιλιάδων οικογενειών τον οικογενειακό προγραμματισμό!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | Δ.Κ.

    Με αυτή μου την πρόταση θέλω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην προσπάθεια που κάνετε να αναμορφωθεί ένα προβληματικό σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση.

    Τα κύρια σημεία της πρότασης μου έχουν ως εξής :

    1. O υφιστάμενος «κλειστός» πίνακας του 30μηνου να εξαντληθεί την επόμενη σχολική χρονιά καθώς έχουν ήδη διοριστεί από αυτόν τον πίνακα πάνω από το 60% των εκπαιδευτικών που ήταν μέσα σε αυτόν και θα είναι ΚΑΤΑΦΟΡΗ αδικία να υπάρξει διάκριση μεταξύ των εκπαιδευτικών που μπήκαν σε αυτόν τον πίνακα για κοινωνικούς λόγους. Με τον διορισμό όλων των εκπαιδευτικών από τον πίνακα του 30μηνου να γίνει ΣΑΦΕΣ ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση στο μέλλον.

    2. Για την επόμενη σχολική χρονιά να διοριστούν όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώσουν 24 μήνες προϋπηρεσίας και έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

    3. Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πίνακας διορισμών. Για την είσοδο στον πίνακα αυτό να είναι προαπαιτούμενη η επιτυχία στον ΑΣΕΠ . Όσοι έχουν ήδη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση την ημερομηνία ψήφισης του νέο νόμου να έχουν δικαίωμα εισόδου σε αυτόν τον πίνακα.

    4. Η σειρά κατάταξης στον ΕΝΑ πίνακα διορισμών να εξαρτάται και να μοριοδοτείται από τα εξής :

    α. Το έτος κτήσης πτυχίου

    β. Η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση

    γ. Ο βαθμός στον ΑΣΕΠ ( εφόσον είναι πάνω από την βάση & οι έχοντες ήδη προϋπηρεσία να έχουν 0 μόρια στο χαρακτηριστικό αυτό).

    δ. Οι μεταπτυχιακές σπουδές

    5. Το ποσοστό συμμετοχής του κάθε από τα πιο πάνω κριτήρια να μπορεί να διαμορφωθεί ανά ειδικότητα με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και εκπαιδευτικών και όχι το συμφέρον του Υπουργείου Οικονομικών .

    Με την σιγουριά ότι οι αποφάσεις σας δεν θα αδικήσουν τους ανθρώπους που εδώ και πολλά χρόνια έχουν προσφέρει στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι και τους έχουν ήδη μια φορά τραβήξει το «χαλί κάτω από τα πόδια» με την εφαρμογή του ΑΣΕΠ το 1997 , αλλά και θα δώσουν ευκαιρίες στους αξιόλογους νέους πτυχιούχους , με την ψήφιση του νέου νομου , σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω την αποψή μου.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | Δημήτρης Γ.

    από ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 9:16 μμ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΠΥΡΙ ΣΠΥΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΣΤΥΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ??
    ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ….ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ …..ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΒΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!!
    ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | Θεοδοσης

    Κ.Υπουργέ,
    Άποψη μου είναι οτι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.Τα χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης σε σχέση με τα κενά και τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε άλλες θέσεις του δημοσίου πρέπει να λυθούν.
    Θα ήθελα πάντως,συμβάλοντας στην προσπάθεια για την βελτίωση του παρόντος νομοσχεδίου ,να σας θέσω υπ’ όψιν τους εκπαιδευτικούς που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε χώρες της Ε.Ε. (Κύπρος κ.α.) και ενδιαφέρονται να γυρίσουν στην Ελλάδα.Με αυτούς τι θα γίνει;Θα υποχρεωθούν να δώσουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ;Η προυπηρεσία τους προσμετράται;
    Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:17 | Δημήτρης Γ.

    από Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ‘60 – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 10:49 μμ

    Είμαι 43 χρονών.
    Πρώτη φορά με πέταξε έξω απο την επετηρίδα ο Αρσένης που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση ,καθώς δε φρόντισε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος και άφησε ορθάνοιχτα παράθυρα για διορισμούς απο το παράθυρο (Π.Δ.Σ.Εκλησιαστικα,κ.λ.π.)που επιδείνωσαν την κατάσταση.
    Δέκα χρόνια μετά ξαναζώ το ίδιο σκηνικό.Η μικρή προΰπηρεσία που κατόρθωσα να μαζέψω κινδυνεύει να πεταχτεί στο καλάθι τών αχρήστων κι εγώ για μιάν ακόμη φορά έξω απ¨την εκπαίδευση ,καθώς με τις εξαγγελίες σας ούτε στην Π.Δ.Σ.δεν θα μπορώ να δουλέψω.
    Πέρσυ,για πρώτη φορά αποφάσισα να δώσω στον Α.Σ.Ε.Π. Πρέπει να πώ οτι υπέβαλλα τον εαυτό μου αλλα και την οικογένιά μου σε μιά δοκιμασία καθώς είμαι μητέρα δύο μικρών παιδιών και για την προετοιμασία μου έπρεπε να ξενυχτάω και να ξεκλέβω χρόνο απ’τα παιδιά μου ,τις υποχρεώσεις του σπιτιου (βλέπετε τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν να προσλάβω Φιλλιπινέζα )
    Παρ’ ολ’αυτά κατάφερα να είμαι στους επιτυχόντες.
    Ρωτάω όμως:πόσες φορές ακόμα πρέπει να υποβληθώ εγώ και η οικογένιά μου σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία?
    Ας ΜΕΊΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΕΧΕΙ ή ας υπάρχει ένας μόνο πίνακας στον οποίο θα εντάσσονται οι υποψήφιοι με μοριοδότηση και στην οποία θα προσμετράται :η προΰπηρεσία,ο χρόνος κτήσης πτυχίου,ο βαθμός πτυχίου,ο καλύτερος βαθμός στον Α.Σ.Ε.Π.,ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,αλλά και η οικογενιακή κατάσταση,ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικές αδικίες
    Ο Α.Σ.Ε.Π. απο μόνος του δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση Είδατε εσείς καμιά βελτίωση στην εκπαίδευση τώρα που το 30% των εκπαιδευτικών είναι επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π.?
    Όμως όποιο σύστημα και αν επιλέξετε διασφαλίστε να μην μείνουν ανοιχτά παράθυρα για διορισμούς απ’ το παράθυρο

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:16 | Δημήτρης Γ.

    από ολγα πεο5 – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 12:18 πμ

    Το συστημα 60%-40% ειναι το πιο αξιοκρατικο συστημα γιατι δινει τη δυνατοτητα και σε αυτους που εχουν προυπηρεσια να διοριστουν αφου πρωτα εχουν δωσει ΑΣΕΠ αλλα και αυτοι που εγραψαν αριστα να διοριστουν.Πρεπει επιτελους σε αυτη τη χωρα να αναγνωριζονται τα δικαιωματα εκεινων που εχουν κοπιασει τρεχοντας απο δω κι απο κει για να μαζεψουν μορια,αφηνοντας πισω μια οικογενεια με παιδια.Ευχομαι οτι η κυρια υπουργος θα σκεφτει πιο λογικα και δεν θα καταδικασει στον απολυτο μηδενισμο τον απληρωτο κοπο μας τοσων ετων.Στο ονομα ποιας αξιοκρατιας καταργειτε με τοση ανεση τον μακροχρονιο αγωνα μας αδιαφορωντας για τις συνεπειες σε προσωπικο, οικογενειακο και κοινωνικο τομεα?Εξαλλου ενα σοσιαλιστικο κομμα δεν θα πρεπει να εγκλωβιζεται σε αιφνιδιαστικες εξαγγελιες αλλα να λαμβανει υποψη την γνωμη μας και να αναγνωριζει τον αγωνα μας,ιδιαιτερα οταν εμεις σας δωσαμε την εξουσια.Και κατι αλλο,η αναβαθμιση της Παιδειας εξαρταται απο το 100%του ΑΣΕΠ και οχι απο το 60-40?Δηλαδη το 40% του ενιαιου πινακα υποβαθμιζε την Παιδεια?ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ???

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:16 | Λένα

    Συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο αυτό.Είναι ότι πιο δίκαιο έχει υπάρξει έως τώρα.’Ολοι γνωρίζουμε πως αρκετοί έχουν αποκτήσει την προυπηρεσία τους και ιδιαίτερα μέσα από τα αθλητικά γυμνάσια.
    ‘Εχω τελειώσει Τ.Ε.Φ.Α.Α,είμαι δύο φορές μέσα στους 800 επιτυχόντες και δεν έχω δουλέψει καν ωρομίσθια.
    Αναρωτιέμαι εάν θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση και για τους επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π.
    Δεν είναι δυνατόν να χάνεται η επιτυχία σου κάθε δύο χρόνια.
    Είναι πολύ άδικο..
    Θα πρέπει να χάνεται και η προυπηρεσία τότε..

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:15 | Δημήτρης Γ.

    από ΙΑΣΩΝΑΣ – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 12:18 πμ

    – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
    – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ + ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ / 30ΜΗΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ
    – ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
    – ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑ-ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:14 | Δημήτρης Γ.

    από Μαρία – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 2:10 πμ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    είμαι ωρομίσθια εκπαιδευτικός ΠΕ11(πτυχιούχος 2004).Εχω δοκιμάσει τις δυνάμεις μου στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2φορές με επιτυχία(365η και 250η σειρά αντίστοιχα).Δεν ήταν όμως αρκετό για να διοριστώ,γιατί οι θέσεις διοριστέων στον κλάδο μας περιορίζονται κάθε φορά σε μικρό διψήφιο νούμερο.Το γεγονός αυτό και μόνο καθιστά τον διορισμό μας μέσω ΑΣΕΠ άπιαστο όνειρο,παρά τις σκληρές μας προσπάθειες.Παρόλα αυτά,τα μόρια του ΑΣΕΠ με βοήθησαν να δουλέψω ως ωρομίσθια,να μπώ στην τάξη και να δείξω τις ικανοτητές μου.Δεν μπήκα απο κανένα »παραθυράκι».
    Τώρα δουλεύω για τέταρτη χρονιά και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πρέπει να δίνω και να ξαναδίνω ΑΣΕΠ κάθε 1 ή 2 χρόνια για να ξαναδουλέψω με τις ίδιες συνθήκες.Να αποδείξω ξανά τί; Οτι γνωρίζω το αντικειμενό μου; Είχα την εντύπωση ότι το απέδειξα αυτό και μάλιστα δύο φορές. Ή μήπως για να διοριστώ; Με διψήφια νούμερα διορισμού,κάτι σαν Τζόκερ μου μοιάζει.

    Κατα γενική ομολογία το σύστημα 60%-40%,με24μήνες και μία επιτυχία ΑΣΕΠ, είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ .Και αυτό γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους μέσα απο το ΑΣΕΠ να διοριστούν ή να μαζέψουν μόρια, ώστε να μπούν στους πίνακες και να δουλέψουν.Απο την άλλη,δίνει στους παλαιότερους το κίνητρο να διαβάσουν,έτσι ώστε να επιτύχουν μία φορά σε ΑΣΕΠ και να διοριστούν μετά απο 24μήνες προυπηρεσίας.

    Επιπλέον,μια μεταβατική περίοδος του ενός ή δύο ετών κ.Υπουργέ αρκεί για κάποιους που έχουν 24 ή 20μήνες+ΑΣΕΠ.Οι υπόλοιποι όμως που έχουν 18,15,10 ή 8μήνες+ΑΣΕΠ τί θα απογίνουν;Θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων;Θα ακολουθήσετε την τακτική: ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ…ΠΡΟΛΑΒΕ? Κάθε φορά που θέλετε κάτι να αλλάξετε,θα πληρώνουμε εμείς;Δεν είμαστε πειραματόζωα.Είμαστε εκπαιδευτικοί με κατάρτιση,γνώσεις και αγάπη για τη δουλειά μας.Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια,που κοπιάσαμε να φτάσουμε ως εδώ.

    Όλα τα χρόνια προσφοράς,οι κόποι,το τρέξιμο,τα έξοδα,οι προσωπικές θυσίες…Παλεύουμε με την ωρομισθία(με τρείς και εξήντα),γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε την προοπτική του διορισμού μας στους 24μήνες.Όταν δεν θα υπάρχει αυτό,γιατί να παλέψουμε;Να δίνουμε ξανά και ξανά ΑΣΕΠ,να είμαστε και πάλι παρολίγο διοριστέοι(στην καλύτερη περίπτωση) και να πηγαίνουμε ξανά ωρομίσθιοι ή και αναπληρωτές για 1 ή 2 χρόνια;Αυτή τη φορά όμως χωρίς καμιά προοπτική διορισμού!!!’Ολα θα μηδενίζουν και ο επόμενος ΑΣΕΠ θα τα κρίνει όλα απο την αρχή.Γιατί ποιος μπορεί να σου διασφαλίσει πως κάθε φορά θα γράφεις άριστα στον ΑΣΕΠ ή ότι θα είσαι μέσα στους πρώτους 50 διοριστέους;Θα διαβάζουμε δια βίου,θα παλεύουμε με τα νούμερα και τα φροντιστήρια θα πλουτίζουν!!!

    ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ…

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:11 | Γιώργος Ε.

    από Γιώργος – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 10:59 πμ

    1752 σχόλια ως τώρα και τουλάχιστον το 80% αυτών απαιτεί τη διατηρηση του ισχύοντος συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών με τα ποσοστά 60 – 40.Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να το αλλάξετε; Δεν φτάνει που οι μισθοί είναι χαμηλότατοι, δεν φτάνει που οι εκπαιδευτικοί διορίζονται τόσο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που δημιουργεί οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, πρέπει να αναγκάζονται να δίνουν εξετάσεις ξανά και ξανά ειδικά σε κάποιες ειδικότητες όπου έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ελλείψεις και κενά;Αυτό είναι παράλογο!Τι θα γίνει με τα τεράστια κενά των δασκάλων?Θα δίνουν και αυτοί υποχρεωτικά όλοι ΑΣΕΠ ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος απ’ οταν πήραν το πτυχίο τους;Ετσι υποβαθμίζετε τα πτυχία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.Να λαμβάνονται υπόψη μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερα πτυχία ΑΕΙ για διορισμό, αναπληρωτές, πρόκριση στην επιλογή του τόπου διορισμού ή τοποθέτησης, αποσπάσεις και μεταθέσεις.Επιτέλους ακούστε τις φωνές των πολιτών!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:11 | Γιώργος Ε.

    από Ζωή – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 11:58 πμ

    κ. Υπουργέ

    Είμαι ωρομίσθια εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία για 7η συνεχή χρονιά.Την πρόσληψή μου ως ωρομίσθια την ωφείλω σε 2 συνεχόμενες επιτυχίες στο Ασεπ.Δεν είναι άδικο να διαγραφούν οι επιτυχίες αυτές και να ακυρωθεί η προΰπηρεσία μου η οποία αποκτήθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια;ΔΥΟ ΑΣΕΠ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ;Ναι κ Διαμαντοπούλου υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που οι προσλήψεις γίνονται με αδιαφανείς
    τρόπους.Κλείστε αυτά τα ‘παράθυρα’ αλλά μη μας ακυρώνεται όλους.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!ΤΟ 24μηνο με Ασεπ δεν πρέπει να καταργηθεί.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:10 | Μ.Σ.

    Καμία αλλαγή στο υπάρχον σύστημα διορισμών!
    Οποιαδήποτε αλλαγή θα μας οδηγήσει σε σθεναρή αντίσταση!
    Ως πότε τα δημόσια σχολεία θα στηρίζουν τη λειτουργία τους στη φιλοτιμία των εκπαιδευτικών (διορισμένων, αναπληρωτών και πολύ περισσότερο ωρομισθίων;)
    Και μια ακόμη παρατήρηση για το τυποποιημένο μήνυμα των κ.κ εργαζομένων στα φροντιστήρια, που έχει κατακλύσει τη δημόσια διαβούλευση:
    Εσείς κύριοι και κυρίες που εργάζεστε στην παραπαιδεία (η οποία ανθεί μόνο στην Ελλάδα) και που σε κάθε ευκαιρία κατηγορείτε και απαξιώνετε με κάθε τρόπο τη δημόσια εκπαίδευση, θέλετε τώρα να διοριστείτε στο «άχρηστο» δημόσιο σχολείο;
    Αφού παράγετε πιο ποιοτική παιδεία εκμεταλλευόμενοι τις ανεπάρκειες τους δημόσιου σχολείου γιατί επιθυμείτε διακαώς το διορισμό σας σ’ αυτό;
    Απλά διαπιστώνω και επισημαίνω το αντιφατικό και παράδοξο της στάση σας!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:09 | Σταύρος Λέτης

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:09 | Γιώργος Ε.

    από ΕΥΘΗΜΗΣ – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 2:27 μμ

    ΕΙΜΑΙ 38 ΕΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Κ.Φ.Α. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 38 ΜΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΝΕΚΡΟΥΣ» ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΗΤΑΝ 3 ΑΛΛΕΣ 4 ΑΛΛΕΣ 5 ΜΗΝΕΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΑΣΕΠ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗΝ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:09 | Γιώργος Ευθυμιάδης.

    από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ζ. – — Δεκεμβρίου 3, 2009 @ 1:16 μμ

    Κα Υπουργέ

    Συγχαρητήρια για την ιδέα της δημόσιας διαβούλευσης στο βαθμό που θα το λάβετε υπόψη.

    Είμαι άνεργος καθηγητής φυσικής αγωγής 45 χρονών με πενταετή προϋπηρεσία στη Κρήτη με εντοπιότητα στη Θεσσαλία και σαν και μένα πολλοί σε όλη την Ελλάδα. Σας ψηφήσαμε για να λήξει επιτέλους το θέμα της κατάφορης αδικίας και σήψης που έφερε η δεξιά στη χώρα. Μία παράκληση από όλους εμάς ,μην συνεχίζετε την γενιά των 40+ να την υποβαθμίζετε και δεν μιλώ μονό για την παιδεία, γιατί τίποτα δε μένει χωρίς συνέπειες …
    Πολλοί από μας που έχουν συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση εκθέτουν προβλήματα προσωπικά, που αγγίζουν τους περισσότερους από εμάς γιατί ως δια μαγείας είναι τα ίδια !
    Κάνοντας μια εξαίρεση θα χρησιμοποιήσω πρώτο πληθυντικό πρόσωπο γιατί δεν υπάρχουν εγώ αλλά εμείς και οι αποδέκτες του έργου μας τα παιδιά , που κατ’ επέκταση είναι και οι τελικοί απόδέκτες της όποιας λύσης του προβλήματος των Διορισμών .

    -Με γνώμονα ότι ο μαθητής είναι πάνω από όλα ποια η επίδραση της κατάργησης των υπαρχόντων πινάκων προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στους μαθητές ; Αυτομάτως αποκλείονται μερικώς η ολικώς των υπηρεσιών και της πείρας ανθρώπων, που δούλεψαν επί πολλά χρόνια στις σχολικές αίθουσες ,επενδύοντας οικογενειακά σε αυτό που κάνουν . Σε όλους είναι γνωστό ότι όταν κάποιος επενδύει σε αυτό που κάνει το κάνει με πλήρη συνείδηση και αποδοτικότητα.
    Τίθεται λοιπόν το ερώτημα , αξίζει να χαθεί η ευκαιρία ένας τέτοιος συνάδελφος να προσφέρει τις γνώσεις του σε μαθητές – ανθρώπους που απαιτούν την γνώση. Τι κοινωνία είναι αυτή που στερεί από τα παιδιά της έμπειρους (οι περισσότεροι αναπληρωτές προετοιμάζουν τάξεις για τις πανελλαδικές για τα περισσότερα χρόνια που εργάζονται – είμαι αυτόπτης μάρτυς σε αυτό) δασκάλους ;
    Μέσα από την πρότασή σας προτείνεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.
    Είστε τόσο σίγουροι ότι είναι αδιάβλητη εξέταση;
    Είστε τόσο σίγουροι ότι τα θέματα και οι απαντήσεις τους είναι σωστά?
    Πολλές φορές στο παρελθόν υπήρχαν ασάφειες και ως προς τα θέματα και ως προς τις απαντήσεις τους (τόσες φορές που φτάνει την εγκληματική αμέλεια ,δεν παίζουμε με τις τύχες των ανθρώπων)……
    Φαίνεται ότι είναι πιο έντιμο και σε αυτούς που πρόσφεραν ασκώντας το λειτούργημά τους σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και στους υπόλοιπους που θέλουν να επενδύσουν επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα, η παραμονή της υπάρχουσας κατάστασης διορισμών των εκπαιδευτικών σε βάθος χρόνου 4 ετίας για να είμαστε όλοι έτοιμοι να αλλάξουμε και να δεχτούμε τις αλλαγές στις νέες συνθήκες διορισμών.

    -Ως προς την περίοδο 2 ετών δοκιμής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μετά από αξιολόγηση θα γίνεται η κανονική πρόσληψή τους ,τίθεται το ερώτημα της αξιολόγησης . Ποιος θα είναι ο αξιολογητής που θα κρίνει και με ποια κριτήρια την καταλληλότητα των συναδέλφων? Και αν δεν του αρέσουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του κρινόμενου? Στην Ελλάδα ζούμε και όλα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη.

    -Ως προς το χρόνο παραμονής στην πρώτη τοποθέτηση , η περίοδος 2 χρόνων είναι αρκετή, δεν χρειάζεται και επιπλέον τιμωρία ο εκπαιδευτικός αρκετά γύρισε όλη την Ελλάδα προσφέροντας. Ίσως πρέπει να λειφθεί υπόψη και ο τόπος καταγωγής του νεοδιοριζόμενου, είναι άτοπο κάποιος που είναι από Κρήτη να τοποθετείται στη Θράκη και το αντίθετο την ίδια στιγμή σε λειτουργικά κενά.

    -Στο καυτό θέμα των αποσπάσεων η προχειρότητα των διαφόρων ηγεσιών γιατί να επηρεάζει τόσο πολύ το υπουργείο παιδείας ; Πως οι προηγούμενες ηγεσίες και ο ΑΣΕΠ δεν προέβλεψε κενά διοικητικών υπαλλήλων στο υπουργείο παιδείας ; ποιον βόλευε η παρούσα κατασταση των αποσπασμένων συναδέλφων εκεί ;(πολιτικά εννοώ).

    Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μας δίνετε με τη δημόσια αυτή διαβούλευση, έστω να εκφράσουμε τις απόψεις μας .

    Με Τιμή

    Παναγιώτης Ζ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:05 | ΔΡΟΣΟΥ ΟΛΓΑ

    Αν και αναφέρθηκε και σε προηγούμενα μηνύματα το επαναλαμβάνω καθώς το θεωρώ κρίσιμο και σημαντικό για όλους τους αναπληρωτές – ωρομίσθιους:

    Το 24μηνο πρέπει να παραμείνει ως έχει! Περιλαμβάνει και επιτυχία ΑΣΕΠ και παιδαγωγική κατάρτιση και 24 μήνες πραγματικής προυπηρεσίας που σημαίνει 5-6 χρόνια κατά μέσο όρο ταλαιπωρίας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:43 | Ε.

    Μοριοδότηση προϋπηρεσίας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ: Μη αξιοκρατικό μέτρο γιατί απλά δεν είχαν όλοι την ευκαιρία να την αποκτήσουν. Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ), δε φτάνει με τίποτα τα μόρια που χρειάζονται, υπάρχουν τόσοι παλαιότεροι πάνω από αυτή!!!!Τα παλιότερα χρόνια ήταν ευκολότερο να προσληφθείς αναπληρωτής, τώρα οι νέοι δηλώνουμε ωρομίσθιοι σε παραμεθόριες και δε μας παίρνουνε.. Πέραν αυτού, ειδικά κάποιες προσλήψεις (πρόσθετη διδασκαλία κ.λ.π. που μετά οδηγούσε και στους αναπληρωτές) ήταν με αδιαφανείς διαδικασίες, επομένως είναι μέγιστη αδικία να μοριοδοτείται κάτι που αποκτήθηκε με παράκαμψη της αξιοκρατίας. Η μόνη ελπίδα της νέας γενιάς είναι ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, αφήστε τουλάχιστον αυτόν ελεύθερο από ποικίλα κριτήρια και προσαυξήσεις!Διαγωνισμός σημαίνει ό,τι γράψει ο καθένας, τέρμα τα παζαρέματα!Οι καλύτεροι ας διοριστούν για το καλό και των μαθητών!

    Προτείνω:
    1) Τη μοριοδότηση ΜΟΝΟ ανθρώπων που επί ΠΟΛΛΑ έτη ήταν αναληρωτές με την προϋπόθεση όμως επιτυχίας στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ (εξασφαλίζεται έτσι η γνωστική τους επάρκεια διότι όλοι έχουμε ζήσει καθηγητές ανίκανους για το έργο τους..). Οι υπόλοιποι αναπληρωτές,με λίγα χρόνια υπηρεσίας, συγχωρέστε με, αλλά τολμώ να πω ότι ήταν και προνομιούχοι γιατί ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ την ώρα που πολλοί από εμάς ήταν στα ταμεία ανεργίας…Θα θέλαμε κι εμείς να «οργώνουμε» τη χώρα αλλά δε μας δόθηκε η ευκαιρία..

    2) ΟΛΕΣ οι άλλες προσλήψεις να γίνουν με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ το βαθμό που γράψαμε στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
    Τέρμα οι «παράπλευροι» διορισμοί 60-40, 24μηνο, 30μηνο κλπ…Αυτό διαιωνίζει την ελπίδα διορισμού και δυστυχώς εν τέλει και την κατάντια των εκπαιδευτικών να περιμένουν χρόνια για να διοριστούν..Το ότι ένα σύστημα υπήρχε χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει επειδή υπάρχουν πολλά θύματά του. Αν γίνει αυτό, θα υπάρξουν περισσότερα. Ας ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο για όλους για να μην έχουμε πάλι τα φαινόμενο ο εκπαιδευτικός να είναι 10 χρόνια αναπληρωτής περιμένοντας αν θα μονιμοποιηθεί. Απαλλάξτε τουλάχιστον τη νέα γενιά από το να γεράσει περιμένοντας το διορισμό. Tο μόνο σύστημα που δίνει πραγματικά ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ είναι ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Και δε δέχομαι ότι δεν αποτελεί καλό κριτήριο,παγκοσμίως οι γραπτές εξετάσεις χρησιμοποιούνται ως τρόπος αξιολόγησης..

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:41 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Αγαπητη Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ¨.ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΣΕΠ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ?
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:40 | ΒΑΣΙΛΗΣ Μ.

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΦΤΑΣΕ ΠΛΕΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ.ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ.ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ.ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΞΕΙ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:37 | ΓΙΑΝΝΗΣ Τ.

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο. Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω, στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

    Με τιμή Γιάννης Τ. – φιλόλόγος – φροντιστής.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:33 | ΜΗΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ: 50% ΑΣΕΠ – 50% ΠΙΝΑΚΕΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

    ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    ΠΔΣ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

    ΣΜΕΑ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

    ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΣΔΕ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΝΑΥΤΙΚΑ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΟΑΕΔ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ)

    ΣΤΕ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ)

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:31 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Συνάδελφοι,

    όσο λέω να σταματήσω να γράφω με το σκεπτικό ότι πλέον έχουν εξηγηθεί ακόμα και τα αυτονόητα τόσο νέα σχόλια μου δίνουν αφορμή να συνεχίσω.

    Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε κουραστεί όλοι πλέον. Αισθάνομαι σαν να κάνω μάθημα σε μαθητές λυκείου και να προσπαθώ επί σειρά μαθημάτων να τους εξηγήσω με λογικούς συλλογισμούς ότι η λύση της εξίσωσης 3x + 4 = 10 είναι x = 2 και αυτοί να μην το καταλαβαίνουν με τίποτα. Για τέτοιο πράγμα μιλάμε.

    Θέλω να πιστεύω ότι είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στο θέμα.

    Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη απ’ όλους, που θα χρησιμοποιήσω και προσωπικά δεδομένα, πράγμα αντίθετο στα πιστεύω μου.

    Απευθύνομαι κατ’ αρχήν στους συνομηλίκους μου (42 ετών) και σ’ όσους είναι κοντά εκεί. Αναφέρεστε πολλοί από εσάς στην επετηρίδα. Και τι κρίμα που την κατάργησαν αφού ήταν το πιο δίκαιο σύστημα και διάφορα άλλα τέτοια. Και ερωτώ συνάδελφοι.

    Κάποιος που πήρε πτυχίο μαθηματικών το ’92 ξέρετε με τι σειρά έμπενε στην επετηρίδα; Περίπου με 11000. Ξέρετε κατά μέσο όρο πόσοι διορίζονταν κάθε χρόνο τότε; Περίπου 200. Για κάντε λίγο τη διαίρεση σας παρακαλώ. 11000:200 = 55 χρόνια. !!! Ακριβώς τόσο θα κάναμε να διοριστούμε με την επετηρίδα. Θέλετε να αυξήσουμε το μέσο όρο επειδή τα 8 τελευταία χρόνια παίρνουν περισσότερους (κι ας μην χρειαζόμαστε όλοι); Να τους κάνουμε 400; Είναι 27,5 χρόνια. Να τους κάνουμε 500; Που δεν είναι. Είναι 22 χρόνια. Ας βάλλουμε 25 χρόνια αναμονή.
    23 χρονών περίπου είμασταν όταν τελειώσαμε + 25 αναμονή = 48 χρονών στην πιο αισιόδοξη περίπτωση. Αυτό μας προτείνετε λοιπόν; Και μέχρι τα 48 τι θα κάναμε; Θα κλαίγαμε τη μοίρα μας; Όχι βέβαια. 25χρονα παιδιά είμασταν τότε (μετά το στρατό), έπρεπε να βάλλουμε το μυαλουδάκι μας σε λειτουργία και να βρούμε διεξόδους. Κανένας απ’ όσους προσπάθησαν σοβαρά δεν βγήκε ζημιωμένος.

    Κάποιοι που γράφουν για τους απόφοιτους 1990-1997 μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Για να μας πει κάποιος απόφοιτος του ’97 με τι σειρά μπήκε στην επετηρίδα και πόσα χρόνια ήταν το αναμενόμενο της παραμονής εκεί;

    Για όσους απέκτησαν προϋπηρεσία απ’ το 98 και μετά και δεν έχουν διοριστεί ακόμα ας απαντήσουν στα εξής:

    Είστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα υπάρχουν τόσα πολλά κενά στην ειδικότητά σας και θα δουλεύετε σίγουρα ως αναπληρωτές; Πως μπορείτε και ποντάρετε σε κάτι τέτοιο; απορώ. Του χρόνου θα δείτε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

    Αν δεν είχαμε την ατυχία ως χώρα να έχουμε υπουργό τον Στυλιανίδη που άρχισε να διορίζει με δύο επιπλέον πίνακες ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ καθηγητές, τι θα κάνατε; Θα τον δημιουργούσατε; Τους υπόλοιπους φορολογούμενους τους ρωτήσατε αν έχουν διάθεση να φορολογούνται για κάτι τέτοιο;

    Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που τα πήραν όλα με την απαράδεκτη ρύθμιση της Γιαννάκου ας απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά στα εξής:
    Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι θα γινόσαστε πολύτεκνοι χωρίς τη ρύθμιση; Αν το ποσοστό είναι μικρό, τότε είναι ολοφάνερη η συναλλαγή που κάνατε με το κράτος. Σου δίνω παιδιά δώσε μου διορισμό σε βάρος κάποιου άλλου.

    Γιατί οι πολύτεκνοι που δεν είναι εκπαιδευτικοί να μην έχουν κι αυτοί σίγουρο διορισμό σε μια δουλειά της ειδικότητάς τους κοντά στο σπίτι τους χωρίς άλλες υποχρεώσεις;

    Θα κάνατε τα επιπλέον παιδιά, που κάνατε για να διορισθείτε, αν η κοινωνική βοήθεια που είχατε ήταν ένα γενναίο μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί μέχρι τα 18 του και φυσικά και όλες τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας; Αν η απάντησή σας είναι «ναι» τότε μπράβο σας τα αξίζετε γιατί τα θέλετε πραγματικά.

    Συνάδελφοι,

    όπως όλοι ξέρουμε το πρόβλημα είναι η υπερπροσφορά πτυχιούχων από όλες τις σχολές που δίνουν και διέξοδο στην εκπαίδευση (εκτός των παιδαγωγικών πλέον). Τα περί ικανότητας κάποιου που δούλεψε ως αναπληρωτής σε σχέση με κάποιον που δεν δούλεψε, προσωπικά, τα ακούω βερεσέ.

    Πιστεύω ότι είμαστε όλοι στο ίδιο μετερίζι για να διεκδικήσουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, ολοήμερα γυμνάσια και λύκεια, καλύτερες εγκαταστάσεις, καλύτερες αμοιβές, καινούργια αναλυτικά προγράμματα σπουδών και άλλα πολλά.

    Όσων αφορά όμως τις προσλήψεις ας είμαστε ρεαλιστές. Όσο οι θέσεις είναι λίγες και οι ενδιαφερόμενοι πολλαπλάσιοι πρέπει να υπάρχει σύστημα που δεν θα αποκλείεται κανείς εκ των προτέρων. Προτέσεις γι’ αυτό έχουν δημοσιευθεί αρκετές. Ακόμα και για μεταβατική περίοδο.

    Ελπίζω, καθώς φτάνουμε στο τέλος της διαβούλευσης να μην χρειασθεί να επανέλθω για να εξηγήσω κι άλλα αυτονόητα.

    Ευχαριστώ για την υπομονή που δείξατε.

    Κωνσταντίνος Ταμπάκος
    μαθηματικός
    Τρίκαλα

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:22 | Νικόλαος Αναστασιάδης

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:04 | Ι. Κατσαρός

    Επανέρχομαι για να προσθέσω μια παράγραφο που εκ παραδρομής παρέλειψα στο προηγούμενο σχόλιό μου.
    Θεωρώ ιδιαίτερα θετική την προσπάθεια απόδοσης ουσιαστικού περιεχομένου στην τυπική διαδικασία διετούς «δοκιμασίας»των νεοδιορισμένων, και μάλιστα με την έμφαση που δίνεται στην επιμόρφωση. Γενικότερα όμως θα πρέπει να διερευνηθεί η διαμόρφωση ενός πλήρους πλαισίου για την «υποδοχή» των νεοδιορισμένων. Η παρούσα κατάσταση χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία επίσημων προγραμμάτων υποδοχής. Οι νέοι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία ουσιαστικά την επομένη του διορισμού τους, μετά από ένα μικρής διάρκειας εισαγωγικό σεμινάριο. Στην πραγματικότητα οι ανάγκες τους για καθοδήγηση, συμβουλευτική αξιολόγηση, συναδελφικότητα επαφίενται σε άτυπες διαδικασίες που σχετίζονται με το κλίμα και με την κουλτούρα της σχολικής μονάδας, καθώς και στη λειτουργία του παραδείγματος και των μηχανισμών συμμόρφωσης που αναπτύσσονται. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν στελέχη της εκπαίδευσης και έμπειροι συνάδελφοι, οι οποίοι μπορούν και επιθυμούν να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο, και από την άλλη να φροντίσουν με κατάλληλες παρεμβάσεις να αναδείξουν και να αποσαφηνίσουν πτυχές της λειτουργίας και της κουλτούρας του σχολείου που δυσκολεύεται να προσλάβει ο νέος συνάδελφος. Παράλληλα, διευθυντές και εκπαιδευτικοί καλούνται να λειτουργήσουν με τρόπο που θα επιτρέψει στους νέους συναδέλφους να αναπτύξουν τον προσωπικό τους τρόπο συμπεριφοράς και να συμβάλουν με τις γνώσεις, τις ιδιαίτερες ικανότητες, τη δημιουργικότητα και τις πρωτοβουλίες τους στη διαμόρφωση μιας καλύτερης σχολικής πραγματικότητας. Θα πρέπει λοιπόν να εξεταστεί η εισαγωγή θεσμών όπως αυτός του «μέντορα» (με ανάλογα κίνητρα – αμοιβή, μοριοδότηση της εξέλιξης).

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:04 | Λια

    Δεν μπορει καποιος να φτανει 40 χρονων, να εχει προσπαθησει συμφωνα με τις συντεταγμενες που υποτιθεται πρεπει να ακολουθησει,και να βγαινει μια κυβερνηση και αιφνης να τα ακυρωνει ολα.
    πραγματικα ειναι τραγικο και γελοιο αυτο που συμβαινει…

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:02 | ομαδα εκπαιδευτικων

    αν ψηφίσετε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, θα έχετε δώσει μόνοι σας απάντηση στην ερώτηση του κ Παπανδρέου: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;
    λυπούμεθα πολύ που το ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 1981. οι σταλινικές σας μέθοδοι θα γυρίσουν πίσω σε εσας σαν μπούμερανγκ. τα λέμε στις κάλπες. το δις εξαμαρτείν…..

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 15:01 | Σπύρος Μαμμωνάς

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο. Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω, στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:57 | Παρασκευή

    Κα Διαμαντοπούλου

    είμαι αναπληρώτρια και την θέση που έχω την κατέκτησα μέσω της καλής σειράς μου στον ασεπ,όπως και οι περισσότεροι αναπληρωτές φαντάζομαι.

    Με το καινούριο λοιπόν σύστημα δεν θα αρκεί ούτε η μία επιτυχία στον ασεπ αν δεν προλάβεις να διοριστείς!
    Δηλαδή ένας εκαπιδευτικός είναι ικανός τη μια χρονιά να διδάξει,αφού είναι επιτυχών στον ασεπ,αν την επόμενη χρονιά αποτύχει?είναι λίγότερο ικανός?θα πρέπει να περιμένει την επόμενη φορά?
    Νομίζω πως η προυπηρεσία και η παραμονή μας στα σχολεία πρέπει να προσμετράται όπως ισχύει στο υπάρχον σύστημα,εξάλλου και οι αναπληρωτές μεσώ ασεπ προσλαμβάνονται.
    Είναι ακυρωτικό και άδικο να κρινόμαστε συνέχεια κυρίως όταν έχουμε αποδείξει,μέσω εξετάσεων,ότι αξίζουμε τη θέση που έχουμε αναλάβει.
    Ελπίζω να λάβετε υπόψη την περίπτωση των αναπληρωτών και να μην εφαρμοστεί ένα σύστημα που συνέχεια θα κρίνει αυτούς που ήδη έκρινε ως ικανούς.
    Ευχαριστώ πολύ γι αυτή την ευκαιρία.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:50 | koleygr

    Κυρία Υπουργέ,

    Η διαβούλευση θα τελειώσει σιγά-σιγά…
    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ… ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ… Δε μπορώ να καταλάβω πού βρέθηκαν τόσοι εκπαιδευτικοί που υπερμάχονται της υπάρχουσας κατάστασης….

    Ακόμα κι αν τα «παραθυράκια» ήταν λίγα… Ακόμα κι αν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών διοριζόταν αξιοκρατικά μέχρι σήμερα… Σίγουρα ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ…
    ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ… Η παιδεία είναι και καθορίζει το μέλλον της χώρας μας… Μετά την ψήφιση των οποιονδήποτε νόμων ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ που μπαίνουν μέσα στις τάξεις… οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να βοηθήσουν τα παιδιά να διαμορφώσουν χαρακτήρα, συνείδηση, αξιοπρέπεια κλπ… ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ για να πετύχουν το στόχο τους(ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ)… Αλλιώς καταδικάζεται ολόκληρο το μέλλον της χώρας μας…
    Προφανώς και ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ για την παιδεία… Προφανώς όμως επίσης… ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ!!!

    ΥΓ: Ότι κι αν κάνετε τελικά, σε όποια πλαίσια κι αν κινηθεί το νέο σύστημα διορισμών ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ… Όλοι μας ζούμε στην Ελλάδα… Ξέρουμε πολύ καλά πως «δουλευει το σύστημα»…
    Εδώ οι εξαιρέσεις γίνονται κανόνες και τα παράθυρα μετατρέπονται σε κυρια οδό… ΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΕΚΕΙ…
    Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο αδιαμφισβήτητα δύσκολο έργο σας

    Με τιμή,
    Λελεδάκης Κωνσταντίνος
    Ωρομίσθιος Φυσικός

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:41 | Γιώργος

    -Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΜΟΝΟΝ από τη λίστα επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ κατά φθίνουσα σειρά όπως αυτή θα προκύπτει μετά τις προσαυξήσεις.

    -Οι προσαυξήσεις θα πρέπει να βασίζονται ΚΥΡΙΩΣ και επαυξημένα στο βαθμό του πτυχίου και στην μοριοδότηση των μεταπτυχιακών σπουδών.

    -Η προυπηρεσία θα πρέπει να προσμετράται στην προσαύξηση των μορίων του ΑΣΕΠ όπως ακριβώς ισχύει σήμερα (0,5 ή 1 μόριο ανά πέντε μήνες) και να καταργηθεί μετά την πάροδο μιας μεταβατικής περιόδου ενός έτους.

    – Να προσμετράται στην προσαύξηση και ο βαθμός του προηγούμενου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, υπό τη μορφή προσμέτρησης των μορίων πάνω από τη βάση(55) του βαθμού του προηγούμενου ΑΣΕΠ , είτε αυτούσιος, είτε κατά το ήμισυ.

    -Άμεση κατάργηση του ενιαίου πίνακα διορισμών (δεν είναι δυνατόν να προηγούνται άτομα με προϋπηρεσία και να έπονται αυτοί που έχουν γράψει καλύτερα στον ΑΣΕΠ)

    -Η όποια μεταβατική περίοδος δοθεί να αφορά ΜΟΝΟΝ όσους έχουν συγκεντρώσει μόρια προϋπηρεσίας μέχρι και το σχολικό έτος 2008-2009 και μάλιστα αυτούς που έχουν πάνω από 18 και πλησιάζουν το 24μηνο. Πέραν αυτών καμμία μονιμοποίηση αναπληρωτών και μακροχρόνια ωρομισθίων

    Ολες οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα (σύμφωνα με την κυβέρνηση) θα υπάγονται πλεον στον ΑΣΕΠ. Είναι αδιανόητο ο χώρος της εκπαίδευσης να παραμείνει δέσμιος των πελατειακών σχέσεων.

    Οι αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της παιδείας είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να υλοποιηθούν και να μην μείνουν απλές εξαγγελίες κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών.

    Ολοι έχουν δικαίωμα να διαγωνίζονται με ίσες ευκαιρίες

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:41 | ΜΑΡΙΝΑ Χ.

    Κα Υπουργέ
    Με την ελπίδα ότι η δημόσια διαβούλευση θα ληφθεί υπόψη στις επερχόμενες αλλαγές του εκπαιδευτικού χώρου σας παραθέτω τις σκέψεις μου:
    Α) Να διατηρηθεί ως έχει το ποσοστό 60%-40%, η οποιαδήποτε αλλαγή να γίνει σε βάθος χρόνου 3ετίας το λιγότερο ……γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» …. αλλά και σωστή με δημοκρατικές διαδικασίες που δεν καταπατούν δικαιώματα και όνειρα που η ίδια η πολιτεία θέσπισε.
    Β) Απλώς κλείστε τα παραθυράκια όπως ΣΔΕ, ΠΔΣ κ.α και υποχρεώστε γι αυτά οι προσλήψεις να γίνονται από τον ενιαίο πίνακα αξιοκρατικά.
    Απορία : Αν δεν καταργηθεί η ωρομισθία και πάμε με το σύστημα « όλα μέσω ΑΣΕΠ» θα κάνω την εξής ακραία ίσως ερώτηση: αν π.χ στους 4 νομούς της Κρήτης δεν υπάρξει επιτυχόν του ΑΣΕΠ σε μια ειδικότητα πώς θα καλυφτούν τα τυχόν κενά λίγων ωρών που μπορεί να προκύψουν σε κάποια απομακρυσμένα σχολεία; Με αναπληρωτή; Δηλαδή θα πληρώνεται εξ ολοκλήρου για λίγες μόνο ώρες ανεβάζοντας έτσι το κόστος της παιδείας; Η μήπως θα καλυφτεί με δεύτερη και τρίτη ανάθεση; Τελικά ποιος είναι άρτια καταρτισμένος να διδάξει; Ο ΑΣΕΠίτης με δεύτερη και τρίτη ανάθεση (που μπορεί πιθανόν να μην το έχει διδαχθεί ούτε ο ίδιος) ή ο εκπαιδευτικός από τον ενιαίο που το έχει διδάξει χρόνια;
    Γ) Επίσης ΑΣΕΠ κάθε χρόνο σημαίνει κόστος στην οικονομία και ψυχική φθορά σε αυτόν που συμμετέχει.
    Δ) Ο διορισμός του εκπαιδευτικού να γίνεται με γνώμονα τον τόπο κατοικίας του ………..πώς μπορεί κάποιος να αποδώσει τα μέγιστα όταν προσπαθεί με κάθε τρόπο να γυρίσει στην οικογένεια του για να μην συντηρεί 2 σπίτια;
    Ε) να υπάρχει αξιολόγηση αλλά με άμεπτο τρόπο (δεν ξέρω το πώς)
    Υ.Γ: Αν μιλάμε για το Φιλανδικό μοντέλο …. και θέλουμε τα προτερήματα του ας ικανοποιήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς (τάξεις των 5 μαθητών με εποπτικά μέσα, καθηγητές με μεταπτυχιακά αλλά κοντά στα σπίτια τους στις οικογένειες τους με τις απολαβές των Φιλανδών εκπαιδευτικών)…… τότε όλοι μας θα δεχθούμε και την αξιολόγηση και την σύγκριση. Γιατί ξέρουμε καλά όλοι μας ότι η διοίκηση ανθρώπινων πόρων είναι το κλειδί της επιτυχίας. Δυσαρεστημένος εργαζόμενος ίσον χαμηλή αποδοτικότητα.
    Με τιμή
    ΜΑΡΙΝΑ Χ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:27 | ΕΥΘΗΜΗΣ

    ΕΙΜΑΙ 38 ΕΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Κ.Φ.Α. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 38 ΜΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΝΕΚΡΟΥΣ» ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΗΤΑΝ 3 ΑΛΛΕΣ 4 ΑΛΛΕΣ 5 ΜΗΝΕΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΑΣΕΠ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗΝ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:26 | stel

    Απορώ πως δίνονται τέτοιου είδους προνόμια, σε βάρος των υπολοίπων, στους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, στην εκπαίδευση. Η αδικία αυτή πρέπει να σταματήσει τώρα.

    Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν διοριστεί και οι δυο γονείς από μια οικογένεια μόνο και μόνο επειδή έκαναν 4 παιδιά ενώ οι διορισμοί των μη εχόντων 4 παιδιά γίνονται με το σταγονόμετρο, ειδικά στις τεχνικές ειδικότητες. Αυτό δεν αποτελεί κοινωνική αδικία και ανισότητα;
    Βεβαίως, δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται οι πολύτεκνοι δηλαδή ότι αυτοί οι διορισμοί είναι επιπλέον. Αυτό που ισχύει είναι ότι οι θέσεις αυτές αφαιρούνται (βλ. σελ 163 της διαβούλευσης το σχόλιο από Στατιστικός το πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των θέσεων που καταλαμβάνουν οι πολύτεκνοι στην εκπαίδευση) από τις θέσεις που διεκδικούν, είτε με ΑΣΕΠ, είτε με προϋπηρεσία (πολλές φορές σε δυσπρόσιτες περιοχές και μακριά από τις οικογένειές τους) αδιόριστοι στην εκπαίδευση.

    Πολλοί πολύτεκνοι παραδέχονται ότι έκαναν το 4ο παιδί για να διοριστούν (το γράφουν στις διάφορες επιστολές στις οποίες παρακαλούν να μην τους κοπούν τα προνόμια, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους). Ισχυρίζονται μάλιστα ότι δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν για ΑΣΕΠ. Ας μη κοροϊδευόμαστε γιατί τότε θα σκεφτούμε πως βρίσκουν χρόνο να προετοιμαστούν για το σχολείο ή μήπως δεν προετοιμάζονται; Να σημειωθεί ότι οι πολύτεκνοι των τεχνικών ειδικοτήτων δε διαθέτουν ούτε πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ )αλλά είπαμε στου κασίδη το κεφάλι, όπου κασίδης βάλτε μαθητής). Επίσης κάποιοι πολύτεκνοι διατηρούν παράλληλα με την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις τους και πιστέψτε με είναι πολύ πιο πλούσιοι από μένα.

    Το πρόβλημα διογκώνεται και θα προκύπτουν συνεχώς καινούργιοι πολύτεκνοι οι οποίοι θα καταλαμβάνουν σε λίγο καιρό τις λιγοστές θέσεις διορισμού. Αλίμονο σε αυτούς που δεν μπορούν ή δεν έχουν επιλέξει να κάνουν 4 παιδιά.
    Αφού λοιπόν διοριστούν με αυτό τον τρόπο, διώχνουν από την οργανική τους εκπαιδευτικούς της ίδιας ειδικότητας (με όση προϋπηρεσία ανά την Ελλάδα την απέκτησαν) γιατί οι πολύτεκνοι δεν βγαίνουν υπεράριθμοι! Δηλαδή φύγετε εσείς να έρθουν οι πολύτεκνοι! Πως μπορεί να πει κανείς ότι αυτό είναι δίκαιο; Κανείς λογικός άνθρωπος νομίζω.

    Α, ξέχασα οι πολύτεκνοι δεν πρέπει επίσης να κάνουν εξωδιδακτικές εργασίες γιατί κουράζονται στο σπίτι και πρέπει να τις κάνουν οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι πολύτεκνοι.

    Είναι λοιπόν δίκαιο να χαρίζεται στους πολύτεκνους και ο διορισμός και μια θέση δίπλα στο σπίτι τους;
    Τα παραπάνω δυστυχώς συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.
    Θίγονται όμως έτσι και οι αδιόριστοι και οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί.

    Να καταργηθεί ο διορισμός των πολυτέκνων με βάση τον αριθμό των παιδιών τους γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισότητας και να καταργηθεί άμεσα το ότι οι πολύτεκνοι δε βγαίνουν υπεράριθμοι για να σταματήσει η ανασφάλεια των εκπαιδευτικών στο σχολείο τους.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:14 | dim22

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΑΡΑΘΕΤΩ KAΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    (ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ALFAVITA.GR)

    Νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

    Υπαγωγή όλου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ, σχετικά με τις προσλήψεις του πάσης φύσεως προσωπικού τους.

    Του Ηλία Μπενέκου
    Με μικρές τροποποιήσεις κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο. Βάσει των νέων ρυθμίσεων προβλέπεται:
    Η υπαγωγή όλου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ, σχετικά με τις προσλήψεις του πάσης φύσεως προσωπικού τους.

    ……………………………………………………..

    Η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% των μορίων της εμπειρίας, ρύθμιση που επεκτείνεται και για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.———-

    Η εξισορρόπηση των μορίων ανεργίας – εμπειρίας.————-

    Η αναβάθμιση των τίτλων σπουδών.———–

    ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΜΕΝΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΑΣΕΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΕΤΩΝ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ) ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΜΟΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…..ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΔ, ΟΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΤΛ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ…..

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:08 | ΠΟΠΗ

    Να διατηρηθει το συστημα 60%-40% διοτι ειναι δικαιο για μεγαλη ομαδα εκπαιδευικων , με μονο διρθωτικες κινησεις σε καποια σημεια,
    Ειναι ΑΔΙΚΟ να δημιουργηθει γεννια ανεργων σαρανταρηδων -σαρανταπενταρηδων οι οποιο ξεκινησαν την ζωη τους με αλλα δεδομενα και
    τους τα αλλαζετε αρδην.
    Αυτες δεν ειναι μεταρριθμυσεις με κοινωνικο προσωπο οπως προεκλογικα εξαγγελατε , αλλα μεταρρυθμισεις με αποφασεις που παιρνουν τα ολοκληρωτικα καθεστωτα.

  • 1.
    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

    2.
    Το 2004, λίγο πριν τις τότε εθνικές εκλογές, είχε δημοσιευθεί το παρακάτω άρθρο
    στον τοπικό τύπο-σαν διαφήμηση του φροντιστηρίου μου-και είχε σταλεί στους τότε
    υποψηφίους προθυπουργούς(αρχηγούς των κομμάτων).
    Σήμερα είναι νομίζω πιό επίκαιρο.
    Δείτε το στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου.
    Ευχαριστώ.

    http://www.efklidis.edu.gr/general/107718619350148.shtml

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:01 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κυρία υπουργέ,
    θα ηθελα να καταθέσω τις απόψεις μου αφού ευχαριστησω το υπουργείο για αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει για πρώτη φορά.
    Οσον αφορά για το κριτήριο της αξιοκρατείας στις προσλήψεις επικροτούμε την καινούργια αντίληψη του υπουργείου θα πρεπει όμως να συνυπάρχει μαζί με το κριτήριο της δικαιοσύνης. Θα πρεπει να υπάρξει δίκαιοσύνη για όλους.Δικαιοσύνη για τους συνάδελφους που χρόνια τώρα έχουν παρατήσει τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους για να υπηρετήσουν το υπάρχον σύστημα εκπαίδευσης τρέχοντας όπου τους εχει ζητηθεί σε όλη την Ελλάδα, με στόχο μαζεύοντας προυπηρεσία κάποια στιγμή να διοριστούν. Εδώ θα κάνω παρένθεση και θα σας αναφέρω οτί πλην της π.δ.σ. οι προσλήψεις των αναπληρωτών έχουν γίνει με αξιοκρατεία. Αν κοιτάξεται την μοριοποίηση των ΤΑΔ-ΑΤΑΔ θα δείτε ότι είναι αρκετά δίκαιη και εργάζονται σε αυτά η ελίτ των γυμναστών πολλοί από αυτούς με βιογραφικά ισάξια με το δικό σας΄. Γυμναστές που δουλεύουν χρόνια σε συλλόγους αθλητικούς και πολιτιστικούς με εκατοντάδες παιδιά ,προσφέροντας στην κοινωνία τα μέγιστα με εξευτελιστικές απολαβές, μια και ο αθλητισμός μας επίσης νοσεί βαριά.
    Ζητάμε σεβασμό ζητάμε αξιοκρατεία αλλα και δικαιοσύνη για όλους.
    Η γνώση θα πρέπει να συμπληρώνει την εμπειρία.Στην διαβούλευση που είχαται με τους μαθητές σας τονίσαν ότι το πρόβλημα τους είναι η υπερβολική ύλη αλλά και μηδενική επαφή με τους περισσοτέρους εκπαιδευτικούς.Πρέπει να βρεθεί τρόπος οι εκπαιδευτικοί να έχουν παιδαγωγικές ικανότητες ,υγιής στα μυαλά , να είναι καθοδηγητές των παιδιών . Την απόσταση μαθητή εκπαιδευτικού δεν θα την μειώσει ούτε ο ασεπ ούτε τα μεταπτυχιακά. Χρειαζεσται ανθρώπους δοκιμασμένους . Αν δεν κάνω λάθος και εσάς κυρία υπουργέ η μακρόχρονη εμπειρια σας και τα αποτελέσματα σας ήταν το κριτήριο τοποθέτησης σας στο υπουργείο.

    με εκτίμηση

    γυμναστής στα ταδ – εταδ για 5 χρόνια χωρίς ασεπ με οικογένεια

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:45 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΣ

    ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ- ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΕΣΤΕΡΟΥ -ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΥ ΙΣΩΣ- ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΕ02.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΕΡΟΓΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΓΙΣΜΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ, ΕΝΩ ΑΜΕΣΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ -ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟ- ΧΡΗΖΕΙ Η ΑΧΑΝΕΣΤΑΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ,ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ- ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΟΝΟ 2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ 4 ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ, ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ή ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ -ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ- ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΠΕ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ) ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ – ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ- ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;
    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ -ΚΑΘΩΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80!- ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ -ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!).
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΨΙΛΟΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ, ΕΠΕΤΕΙΝΑΝ ΠΑΡΑ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ, ΕΝΩ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ.ΤΕΛΙΚΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ;
    ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ (ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΓΝΩΣΗ Η/Υ, ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ κτλ.). Η 4ΩΡΗ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ -ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ -ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΑΠΟ ΟΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ (ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ).