1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:20 | Νεκταρία

    Θα ήθελα να αναφέρω και κάποια πράγματα για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο:
    Είναι δικαίωμα των ελλήνων φορολογούμενων να μαθαίνουν τα παιδιά τους αποτελεσματικά ξένες γλώσσες και να μην υφίστανται την αφαίμαξη των φροντιστηρίων. Είναι επίσης δικαίωμα των διορισμένων εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών να μπορούν να παράξουν έργο και όχι να παίζουν διακοσμητικό ρόλο στο δημόσιο σχολείο. Σε ποιά σύγχρονη χώρα είναι δυνατόν το μάθημα των ξένων γλωσσών να θεωρείται «δευτερεύον», να είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των μαθητών και των οικογενειών τους; Ας δούμε πόσο καλά μιλούν ξένες γλώσσες πολίτες άλλων χωρών, οι οποίοι τις διδάσκονται στο σχολείο: Ολλανδοί, Σουηδοί, Γερμανοί… Αν είναι πραγματικά στις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ να πιστοποιούνται τα παιδιά στις ξένες γλώσσες μέσω του σχολέιου, τότε θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στα εξής βήματα:
    -Δημιουργία οργανικών θέσεων ΠΕ05 και ΠΕ07 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με ένα ρεαλιστικό ωράριο. Καλό θα ήταν, πριν να σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν οι δάσκαλοι, να σκεφτούν ότι ένας εκπαιδευτικός των κλάδων αυτών, αν υποχρεωθεί να εφαρμόσει το ωράριο της Α/θμιας, θα πρέπει να πηγαίνει σε 4-5 σχολεία, πράγμα που εκτός από εξοντωτικό, είναι και πρακτικά μη εφαρμόσιμο.
    -Αύξηση των ωρών διδασκαλίας – οι δύο ώρες την εβδομάδα είναι πραγματική κοροϊδία.
    -Δημιουργία παράλληλων τμημάτων, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται τη β ξένη γλώσσα που επιθυμούν και όχι αυτή που τους επιβάλλεται από διευθυντές που προχωρούν σε συμπτήξεις.
    Τμήματα όσο το δυνατόν μικρότερα. Δε διδάσκεται γλώσσα με 25 και 30 στο κάθε τμήμα.
    -Δυνατότητα περαιτέρω εκμάθησης των ξένων γλωσσών στο πλαίσιο του ολοήμερου σχολείου. Να κάνουν όσα παιδιά το επιθυμούν και το μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος ξένες γλώσσες, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε φροντιστήρια.
    -Να γίνει υποχρεωτική η διδασκαλίας της β ξένης γλώσσας και στο λύκειο.

    Δεν έχει κανένα κανένα νόημα να μας διορίζει το ελληνικό κράτος και μετά να μας έχει παροπλισμένους. Μη μας κόβετε την όρεξη για δουλειά. Μη μας αναγκάζετε να πηγαίνουμε στο σχολείο για να ελέγχουμε απλώς την πρόοδο των μαθητών στα φροντιστήρια. Εξασφαλίστε μας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνουμε τη δουλειά μας αποτελεσματικά, για να κάνουμε αυτό για το οποίο πληρωνόμαστε: να μάθουμε ξένες γλώσσες στα παιδιά των ελλήνων πολιτών, χωρίς να χρειάζεται αυτοί να ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού στην παραπαιδεία.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:18 | Ε.Χ.

    Το πρόβλημα είναι πως ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν κάποιοι μόρια
    α) χρησιμοποιώντας τους γνωστούς αδιαφανείς τρόπους για να κερδίσουν προυπηρεσία και μόρια;
    ή β) με διάβασμα, προσπάθεια και επιτυχία/χιες στον Ασεπ που κάποια στιγμή ανταμείφθηκε και πήραν κάποιες ωρίτσες προυηρεσίας και κάποια ελάχιστα μόρια (συγκριτικά με τους πρώτους);;;;;;;;
    Οι πρώτοι είναι ευνόητο γιατί δεν θέλουν τον διαγωνισμό. Δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν ποτέ και ούτε θα το κάνουν!!!! Οι δεύτεροι είναι κατανοητό γιατί αγανακτούν (το καταλαβαίνει μόνο όποιος πέρασε από αυτή τη διαδικασία). Για τον λόγο αυτό πρέπει να ανταμειφθούν και να μοριοδοτηθούν οι επιτυχίες τους!!!
    Δυστυχώς όμως ο ΑΣΕΠ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, αν θέλουμε κάποτε να απαλλαγούμε από τους βολεμένους!!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:18 | Γεωργάκαινας Χαράλαμπος

    Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες?

    Αγαπητή κ.Υπουργέ,
    Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι πρέπει να μπούνε κανόνες ισονομίας και αντικειμενικότητας στν τρόπο επιλογής των εκπαιδευτικών που πρόκειται να διοριστούν στο Δημόσιο Σχολείο. Γι αυτό και θεωρώ πως κανείς δεν διαφωνεί με το κλείσιμο όλων των παραθύρων μέσω των οποίων διάφοροι συνάδελφοι αναρριχούνταν στους πίνακες και εξασφάλιζαν διορισμό.

    Η πρόθεση σας να γίνεται η επιλογή βάση εξετάσεων ΑΣΕΠ και αναγνωρισμένης προυπηρεσίας σε σχολείο είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αυτό όμως που πρέπει να αλλάξει και να καταστήσει τις εξετάσεις αντικειμενικές, είναι η αλλάγη του τρόπου εξέτασης της Διδακτικής. Καλούμαστε να εξταστούμε σε ένα αντικείμενο το οποίο πολλοί από εμάς το ασκούμε επί δεκαετίες ως επάγγελμα, είτε σε φροντιστήρια, είτε σε ιδιωτικά σχολεία, είτε ως ωρομίσθιοι σε ΠΔΣ και παρόλα αυτά αξιολογούμαστε «επί χάρτου» χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι οι βαθμολογητές μας, τι ακριβώς θέλουν να γράψουμε για να κριθούμε ευνοικά και κυρίως σε ποια λάθη υποπίπτουμε όταν μας κρίνουν αρνητικά. Το σύστημα εξέτασης της Διδακτικής είναι πλήρως αδιαφανές, βασίζεται στην υποκειμενική κρίση του εκάστοτε βαθμολογητή και γεννά αμφιβολίες περί της αντικειμενικότητας της αξιολόγησης.

    Αν λοιπόν το Υπουργείο αποφασίσει τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ως τη βασικότερη διαδικασία επιλογής των στελεχών της Εκπαίδευσης, οφείλει να αλλάξει τον τρόπο εξέτασης της Διδακτικής και την αντικατάσταση του με άλλους τρόπους. Ενδεικτικά προτείνω:
    – Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλειστού τύπου
    – Πιστοποίηση διδακτικής ικανότητας μέσω προυπηρεσίας σε διδακτικούς οργανισμούς, δημόσιους ή και ιδιωτικούς.
    – Προφορική εξέταση σε αληθινή τάξη, με επιλεγμένους μαθητές που θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τον εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας.
    – Απόκτηση διδακτικής επάρκειας, με παρακολούθηση σεμιναρίων και γραπτές εξετάσεις. Η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου κατά τα πρότυπα του ΕΑΠ.

    Τέλος είναι αναγκαία η καθιέρωση ετήσιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, σε καθορισμένες ημερομηνίες, ώστε να καθίσταται δυνατή η καλή προετοιμασία των εκπαιδευτικών και να αποφεύγονται αιφνιδιασμοί και καθυστερήσεις.

    Με την πεποίθηση ότι θά λάβετε υπόψην σας όλα τα σχόλια και τις πρότάσεις που ειπώθηκαν στη Δημόσια Διαβούλευση, εύχομαι να οδηγηθούμε σε ένα Σύστημα Δίκαιο, Αξιοκρατικό και Αντικειμενικό, που θα στελεχώσει τη Δημόσια Εκπαίδευση με τους καλύτερους και ταυτόχρονα θα δώσει λύση σε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, που ζουν τις οικογένειες τους σε συνθήκες ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αγωνίας.

    Σας ευχαριστώ
    Χαράλαμπος Γεωργάκαινας

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:14 | Μαρια Τ.

    Κυρία Υπουργε,

    Την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη επιθυμούμε όλοι καθώς και σίγουρα ισες ευκαιρίες για όλους.Παρολα αυτά οιπροτεινόμενες αλλαγές που εμβόλίζουν υφιστάμενες καταστάσεις χωρίς να δίνεται ο επαρκής χρόνος! που να προετοιμάζει την ομαλή μετάβαση απο την μια κατάσταση στην άλλη, επηρεάζει αμετάκλητα ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί τεράστια ευθύνη μια και ανθρωποι στήριξαν όλη τους τη ζωή σε ενα παλαότερο θεσμοθετημένο σύστημα.

    Καταχωρώντας παρακάτω μια συγκεκριμένη περίπτωση,είμαι βέβαιη πως περιγράφω πλήθος άλλων παρόμοιων και αναφερόμαι πάντα στην απελπιστική κατάσταση που θα βρεθούν, με τα νέα μέτρα, πολλοί εκπαιδευτικοι.

    Φιλολογος στην ηλικία των 40 σήμερα,με τρία μικρά παιδιά, στην πορεία των χρόνων, αποφασίζει να δώσει τον προσωπικό της αγώνα,μέσα απο το δικαιώμα που της εδωσε το κράτος (στηριζόμεμενη στους νόμους),να αποκτήσει τα πολυπόθητα και προαπαιτούμενα μορια για τον πίνακα των αναπληρωτών με ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ για έξι ολόκληρα χρόνια,σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδος (κυριολεκτικά απο τον Εβρο μέχρι την Κρήτη)!! και να υπηρετήσει με αγάπη και πείσμα σε αντίξοες συνθήκες.

    Απο την Β.Ελλάδα λοιπόν εγκυμονούσα καποιες χρονιές, μετακινείται σε όλη την Ελλάδα για μερικές μόνο ημέρες (φτάνει στο σημείο να διανύει μέχρι και 1.500 χιλ για τρέις ώρες ωρομισθίας την εβδομαδα!!!!!!!) δαπανώντας για αυτό το σκοπό χιλιάδες ευρώ και έχοντας αφήσει την εργασία της στην ιδιωτική εκπαίδευση.Ευελπιστεί ότι όταν τελικά πέρσι διορίζεται ώς αναπληρώτρια ότι έχουν δικαιωθεί θυσίες χρόνων και ότι στα επόμενα χρόνια θα μονιμοποιηθεί.Και ξαφνικά κεραυνός εν αιθρια,η ζωή των ανθρώπων αυτών παγώνει.

    Με τις νεες ρυθμίσεις δεν προλαβαίνει να διοριστει του χρόνου ,ίσως και ποτέ!.Ανήκοντας στην κατηγορία αυτών που εφτασαν αρκετά ψηλά στον πινακα αναπληρωτών με την προυπηρεσία ως ωρομίσθια με πολλές θυσίες και χωρίς ΑΣΕΠ ,ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ βλέπει να μηδενίζονται πιθανόν όλα,κόποι και θυσίες χρόνων.

    Επιλογή η πορεία αυτη,μα στηριζόμεμη πάντα σε προγραμματισμό πανω σε θεσμούς.

    Η εξαγγελία της συμμετοχήςε στον ΑΣΕΠ ώς απαραίτητη προυπόθεση για τον μονιμο διορισμο στερεί απο την γενιά των 40ρηδων με αυξημένες οικογενειακές ή αλλου είδους υποχρεώσεις,την δυνατότητα το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών για τον διορισμό.Των ανθρώπων που υπηρέτησαν για χρόνια την παιδεία όμηροι στο θεσμό του ωρομισθιου .Ειναι λύση για να σταματήσει η ομηρία να σκοτώσουμε τους ομήρους;

    Ποιο συστημα δικαιοσύνης καταρρακώνει και φτανει ανθρώπους σε αδιέξοδο εξαιτίας μιας αιφνίδιας απόφασης που πλητει κυρίως περιπτώσεις σαν αυτές !! Περιγράφοντας με τα μελανα αυτά χρώματα μια συγκεκριμένη περίπτωση ,θελουμε απλά να δώσουμε το κλίμα που επικρατεί στον κλαδο για πολλούς εκπαιδευτικούς ,και να θεωρήσουμε ότι ολα αυτά θα ληφθούν υπόψη σε οριστικές αποφάσεις που θα παρθούν.

    Για οποια μέτρα λαμβάνονται είναι απαράιτητη μια Ε Κ Τ Ε Ν Η Σ μεταβατική περίοδο που να δινει την δυνατότητα να προσαρμόζεται μια κοινωνία και οι πολίτες της,ώστε να αποκτούν νοοτροπίες και στάσεις που να υποστηρίζουν τις νέες αρχές και τα νέα μέτρα που φαίνεται πρεσβεύουν τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας αλλά πρέπει και να το αποδεικνύουν.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:08 | ΝΕΝΑ

    Να μην αλλάξει τίποτα όσον αφορά το μόνιμο διορισμό των ατόμων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και των πολυτέκνων.Επιτέλους που είναι η κοινωνική πολιτική που διατείνεστε συνεχώς ότι κάνετε;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:08 | πε02

    Να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι με επιδόματα που αναλογούν σε ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και να καταργηθεί η παράλογη και πλέον του δέοντος πριμοδότησή τους στο δημόσιο. Υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα ή δύο παιδιά κι όμως δεν ευνοούνται…

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:05 | πε02

    Προτείνω στην Υπουργό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τουλάχιστον για τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού να θεσμοθετηθεί η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ με ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με καθηγητές κάποιων ΚΛΑΔΩΝ (μουσικής, πληροφορικής, γυμναστικής, ξένων γλωσσών)!!!! Υπάρχουν ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ διαφόρων ειδικοτήτων (μαθηματικών, θρησκευτικών, ελληνικής φιλολογίας κ.α.) ΠΡΟΘΥΜΟΙ να ΚΑΛΥΨΟΥΝ τα ΚΕΝΑ της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:03 | πε02

    Να επεκταθεί ο θεσμός του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που ισχύει στην πρωτοβάθμια και στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:02 | πε02

    Για ένα πιο δίκαιο σύστημα αξιολόγησης που δε θα παραγνωρίζει την προσπάθεια και τον αγώνα όλων εκείνων των εκπαιδευτικών που στο παρελθόν διαγωνίστηκαν, εξετάστηκαν, πέτυχαν αλλά δεν διορίστηκαν θα πρέπει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ να συνυπολογιστούν ΟΛΕΣ οι ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ στον ΑΣΕΠ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:01 | Πανοπούλου Παναγιώτα

    Επικροτώ την προώθηση του ολοήμερου σχολείου στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο προκειμένου α) να μειωθεί η παραπαιδεία που απομυζά την ελληνική οικογένεια και β) να γίνει αποσυμφόρηση όλων των εκπαιδευτικών κλάδεων και ιδιαίτερα των φιλολόγων. Είναι άδικο εκπαιδευτικοί που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο με υψηλές επιδόσεις, τελείωσαν τη φιλολογία με άριστα και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα να φτάνουν 40 χρονών και να είναι αδιόριστοι τη στιγμή που οι δάσκαλοι διορίζονται μόνο με τη βεβαίωση ότι έχουν περάσει όλα τα μαθήματα χωρίς να ορκιστούν.
    Όσον αφορά τους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων θα ήθελα να γίνει το εξής: Οι εγγεγραμένοι στον πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικοί, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα μόρια της προυπηρεσίας τους, έχουν διανύσει χιλιόμετρα και χιλιόμετρα πηγαίνοντας από σχολείο σε σχολείο. Γι’ αυτό συμφωνώ με την πρόταση της ΟΛΜΕ να απορροφηθούν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα. Επιπρόσθετα γιατί να μην διδάσκεται το μάθημα της Γλώσσας στην Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού από φιλολόγους; (ιδιαίτερα από τη στιγμή που αντίστοιχα εξειδικευμένα μαθήματα όπως Πληροφορική, ξένες γλώσσες κ.α. διδάσκονται στο Δημοτικό από εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας)
    Ολοκληρώνοτας θα ήθελα να τονίσω ότι ο τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αφορούσε 480 θέσεις φιλολόγων.Οι υπόλοιποι τι θα απογίνουν; Επιπλέον στον κλάδο των φιλολόγων έχουν χαρακτηριστεί ως φιλόλογοι οι απόφοιτοι παραμφερών σχολών φιλοσοφικής, με αποτέλεσμα να είναι πολλές χιλιάδες οι διαγωνιζόμενοι.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:01 | πε02

    Αν πραγματικά επιθυμείτε την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως προϋπόθεση είναι η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ του. Παραθέτω ορισμένες μόνο θέσεις.
    Επιβάλλεται η προκήρυξη του διαγωνισμού να συνοδεύεται από την ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ του διαγωνισμού.
    Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ της ΥΛΗΣ των εξετάσεων πρέπει να είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και να συνοδεύεται από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ σε ΟΛΑ τα εξεταζόμενα ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, δηλαδή και στα τόσο «ύποπτα» ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ και στην «ομιχλώδη» ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ. Η ΑΣΑΦΕΙΑ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα μεγάλων πανεπιστημιακών φροντιστηρίων και όλων των εμπλεκόμενων….
    Τα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ να αποτελέσουν αντικείμενο ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (καθώς παρατηρείται ότι η δυσκολία των θεμάτων διαφοροποιείται κατά κλάδο και ειδικότητα και είναι ανάλογη κάθε φορά με την προσφορά και ζήτηση….) Δεν ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΟΤΙΜΑ;;;;;;;;;
    Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ θα πρέπει επιτέλους να μην εξετάζεται ως ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, αλλά στην μορφή των ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ
    Τα ΘΕΜΑΤΑ των εξετάσεων, οι ΟΔΗΓΙΕΣ προς τους ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ «ΣΩΣΤΕΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ να αναρτώνται ΑΜΕΣΑ στο διαδίκτυο από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του ΑΣΕΠ.
    Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι εξεταζόμενοι να ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα γραπτά τους ΚΑΙ στις ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ των εξεταστών κι επιπλέον να μπορούν να ζητούν ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ του γραπτού τους.
    Και τελικά να ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ αυτοί που βάζουν τα θΕΜΑΤΑ!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 13:01 | Κωνσταντίνα

    Σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης εκπαιδευτικών, εκτός της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων και προϋπηρεσίας, μήπως θα ήταν σκόπιμο να μοριοδοτηθεί με μόρια η βαθμολογία που έλαβε κάποιος στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ?
    Το επισημαίνω αυτό γιατί το συγκεκριμένο τεστ δεξιοτήτων αφενός δεν είναι ειδικών, αλλά γενικών γνώσεων και συνεπώς απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών και αφετέρου δείχνει την ενημέρωση, τη γνώση του κάθε υποψηφίου σε διάφορα θέματα, περιέχει ερωτήσεις χειρισμού και κατανόησης της γλώσσας κ.λ.π.
    Ως γνωστό ένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να είναι μόνο άριστος γνώστης στενά του αντικειμένου που διδάσκει, αλλά να έχει και γενικότερες γνώσεις για να θεωρείται «ΔΑΣΚΑΛΟΣ» δηλαδή άνθρωπος που εμπνέει τους μαθητές του, που τους δίνει πρωτοβουλίες κ.λ.π.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:57 | Κωνσταντίνα

    Σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης εκπαιδευτικών, εκτός της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων, μήπως θα ήταν σκόπιμο να μοριοδοτηθεί με μόρια η βαθμολογία που έλαβε κάποιος στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ?
    Το επισημαίνω αυτό γιατί το συγκεκριμένο τεστ δεξιοτήτων αφενός δεν είναι ειδικών, αλλά γενικών γνώσεων και συνεπώς απευθύνεται σε όλες τις εικότητες εκπαιδευτικών και αφετέρου δείχνει την ενημέρωση, τη γνώση του κάθε υποψηφίου σε διάφορα θέματα, περιέχει ερωτήσεις χειρισμού και κατανόησης της γλώσσας κ.λ.π.
    Ως γνωστό ένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να είναι μόνο άριστος γνώστης στενά του αντικειμένου που διδάσκει, αλλά να έχει και γενικότερες γνώσεις για να θεωρείται «ΔΑΣΚΑΛΟΣ» δηλαδή άνθρωπος που εμπνέει τους μαθητές του, που τους δίνει πρωτοβουλίες κ.λ.π.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:56 | μαριος

    θεωρώ ότι το ισχύον σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών είναι και δίκαιο και σωστό!!
    Δίνει την δυνατότητα σε έναν να διοριστεί είτε μέσω του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που προϋποθέτει πολύ διάβασμα, είτε μέσω των πινάκων προϋπηρεσίας, που προϋποθέτει αγώνα, υπομονή και αρκετά χρόνια προσπάθειας συγκομιδής μορίων.
    Ο σημερινός ΑΣΕΠ, επειδή έχω δώσει 3 φορές δεν είναι καθόλου αντικειμενικός και ούτε αποτελεί κριτήριο επιλογής των πιο «άξιων» καθηγητών!! Κάθε άλλο μάλιστα – το μάθημα της Ειδικής Διδακτικής είναι τελείως υποκειμενικό, ενώ στα υπόλοιπα δύο, οι απαντήσεις των multiple choice διαφέρουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο ενώ πολύ συχνά υπάρχουν λάθος και ασαφή θέματα!!!!
    Παρόλα αυτά αν η Υπουργός εμμένει σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο οποίος είναι καταστροφικός για αρκετές χιλιάδες καθηγητών, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό διορισμού από 60-40 που είναι, σε 70-30 υπέρ του ΑΣΕΠ! Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να καταργήσει τους πίνακες, στους οποίους πολλές χιλιάδες καθηγητών έχουν επενδύσει στην κυριολεξία τη ζωή τους και έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα να μαζέψουν μόρια!!
    Επίσης η Υπουργός πρέπει να έχει υπόψη της ότι αν ορίσει τον ΑΣΕΠ, ως μοναδικό κριτήριο επιλογής, θα καταφέρει να πλουτίσουν τα φροντιστήρια προετοιμασίας ΑΣΕΠ. Από την μια μιλάει για δωρεάν δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ και από την άλλη θα οδηγούνται όλοι σε φροντιστήρια ακόμη και σε ηλικίες των 30 και 40 ετών!!!! Είναι τραγικό και καταστροφικό για έναν νέο επιστήμονα να τελειώνει την σχολή του, και να ξέρει ότι πρέπει να δίνει και να ξαναδίνει ΑΣΕΠ κάθε χρόνο, έχοντας να ανταγωνιστεί χιλιάδες, με τελείους άνισους όρους. Γιατί το να δώσεις στον ΑΣΕΠ, προϋποθέτει ότι δεν μπορείς να εργαστείς, πρέπει να σε «ταΐζουν» οι δικοί σου, να σε στηρίζουν οικονομικά οι δικοί σου, και να πηγαίνεις φροντιστήρια όπως όταν ήσουνα έφηβος!!
    Επίσης υπάρχει και μια κατηγορία σχολείων τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, στα οποία πιστεύω ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση ο ΑΣΕΠ!! Στα σχολεία αυτά πρέπει να τηρηθεί το ισχύον σύστημα, το οποίο και θεωρώ πολύ δίκαιο. Το να διδάξει κάποιος σε παιδιά κωφά, τυφλά, με σύνδρομο Down, κ.τ.λ αυτό που απαιτείται είναι το Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής, Οι Κύκλοι Νοηματικής, τα Ετήσια Σεμινάρια και καθόλου μα καθόλου ο ΑΣΕΠ!!!!!
    Για όλους αυτούς τους λόγους που παραθέτω, πιστεύω ότι εάν η Υπουργός θέλει να αλλάξει κάτι, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σε 70% υπέρ του ΑΣΕΠ και 30% με τους πίνακες αναπληρωτών. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι για την Π.Δ.Σ, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης και να επιλέγονται από τον πίνακα των ωρομισθίων(στον οποίο προσμετρούνται τα μόρια από ΑΣΕΠ και προϋπηρεσίας).
    Τέλος η διάταξη του 24-μηνο+1 επιτυχία στον ΑΣΕΠ πρέπει να παραμείνει!! Για ορισμένες κατηγορίες όπως Σιβιτανίδειος Σχολή, Μουσικά Λύκεια, Ναυτικά Λύκεια, κ.τ.λ πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε ο τρόπος πρόσληψης και να γίνεται μέσα από τον πίνακα των αναπληρωτών και ωρομισθίων και όχι με συνέντευξη και μέσο όπως γίνεται σήμερα!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:49 | πε02

    Η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος επιβάλλει –μεταξύ άλλων – την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των υποψήφιων εκπαιδευτικών. Θεωρώ ότι η αξιολόγηση αυτή πρέπει να αφορά τόσο στους αδιόριστους, όσο και στους διορισμένους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (κάτι που ισχύει ανεξαιρέτως για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά φροντιστηριακά μαθήματα). Δείκτης είναι οι αρνητικές εμπειρίες των ίδιων των μαθητών από τον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν είναι μόνο η απουσία υλικοτεχνικών υποδομών και οικονομικών πόρων…υπάρχουν ευθύνες και στο έμψυχο δυναμικό….Κι αν έχουμε ξεχάσει πώς σκέφτεται ένα παιδί ή ένας έφηβος –γιατί και τα χρόνια πέρασαν- αρκεί ένα μικρό πείραμα: προσπαθήστε να ανακαλέσετε ευχάριστες μνήμες και θετικές εμπειρίες από τη σχολική σας ζωή μέσα στην τάξη….
    Πιστεύω ότι η αντίδραση των περισσοτέρων στο άκουσμα των εξετάσεων είναι απόλυτα εύλογη: γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ; γιατί να αδικούνται οι εκπαιδευτικοί; μήπως γιατί είναι χιλιάδες και είναι άνεργοι;
    Ωστόσο, είναι τόσο κραυγαλέο και παράλληλα τόσο θλιβερό άνθρωποι, που φιλοδοξούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί, να ξεκινούν με ένα τέτοιο επιχείρημα τον οποιοδήποτε αγώνα τους… Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Το ΓΙΑΤΙ είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ….
    Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ μέσω ΑΣΕΠ είναι το πρώτο βήμα για την ΕΠΙΛΟΓΗ των ΙΚΑΝΟΤΕΡΩΝ. Επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ κατάργηση ΟΛΩΝ των ΕΜΜΕΣΩΝ και άρα ΥΠΟΠΤΩΝ τρόπων διορισμού!!!!
    Ποιος ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ θα φοβηθεί έναν ΔΙΚΑΙΟ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ; Το ΑΙΤΗΜΑ των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αφορά ΟΧΙ στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ του ΚΑΘΕΝΟΣ αλλά στον ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ έτσι ώστε να καταστεί ΔΙΚΑΙΟΣ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ και να αναδεικνύει τους πραγματικά και ουσιαστικά ΑΞΙΟΤΕΡΟΥΣ!!!! Ζητούμε ΑΛΛΑΓΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στον ΑΣΕΠ!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:45 | Γεώργιος Ράπτης

    Αγαπητή κ. Υπουργέ

    Συγχαρητήρια για την διαδικτυακή διαβούλευση και τη δυνατότητα που μας δίνετε να συμμετάσχουμε σε αυτή. Συνοπτικά θα αναφέρω τα παρακάτω.

    Οι προσλήψεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα παρακάτω:
    1. Τις επιδόσεις στα πτυχία – προσόντα. Καλό είναι οι άριστοι καθ’ όλα να μπορούν να προάγονται για αξιοκρατικούς λόγους.
    2. Την προϋπηρεσία διότι κάποτε θα πρέπει κάποιος να διορισθεί μόνιμα εφ’ όσον ήδη διδάσκει.
    3. Την οικογενειακή κατάσταση, αριθμό τέκνων, πολυτεκνική ιδιότητα κλπ. Είναι πολύ σημαντικό για την στήριξη του θεσμού της οικογένειας, ειδικά για αυτές τις οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά και μάλιστα πολύ σημαντικό και για εθνικούς λόγους στις προβληματικές περιοχές της χώρας. Να παραμείνουν οι προσλήψεις ειδικών κατηγοριών όπως είναι.
    4. Την ηλικία των καθηγητών – παλαιότητα πτυχίων διότι θα πρέπει κάποια στιγμή και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που τους έχουν πάρει τα χρόνια και είναι δυσκολότερο γι αυτούς να αποδώσουν σε ένα διαγωνισμό για πολλούς λόγους, (είτε οικογενειακούς είτε άλλους) να ενταχθούν στο σύστημα της εκπαίδευσης. Θα μπορούσαν να υπάρχουν κριτήρια σχετικά στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που να δίνουν ποσοστά εισαγωγής ηλικιακά, θα ήταν ίσως περισσότερο δίκαια. πχ. το 1/3 των εισακτέων από ηλικίες 20-30 χρόνων, το 1/3 από ηλικίες 30-40 και το 1/3 από ηλικίες 40-50 χρονών κλπ.
    5. Τις προσωπικές διακρίσεις που έχουν πετύχει στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό ανθρώπων – επιστημόνων σχετικών με το αντικείμενο πρόσληψής τους. Είναι καλό τέτοιοι επιστήμονες να είναι ενεργοί για να βοηθούν να βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:41 | Βεληζιώτη Σπυριδούλα

    Πολλαπλώς επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ

    Κυρία Υπουργέ,
    Συμφωνώ απόλυτα με τις διακηρύξεις σας για διορισμό των εκπαιδευτικών μόνο μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, όλοι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό δεν είναι πάντα διοριστέοι. Ιδιαίτερα σε ορισμένους κλάδους, όπως οι Φιλόλογοι, ο αριθμός των επιτυχόντων είναι κάθε χρόνο πολλαπλάσιος των διοριστέων. Υπάρχουν μάλιστα άτομα που έχουν κατορθώσει να επιτύχουν στο διαγωνισμό τέσσερις, πέντε ή και περισσότερες φορές, κι όμως παραμένουν εκτός διορισμού. Θεωρώ πως η κατάσταση αυτή αποτελεί αδικία για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, που προφανώς κατέχουν και τις γνώσεις και την παιδαγωγική επάρκεια για να στελεχώσουν τη δημόσια εκπαίδευση. Κάποια ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί, κατά τη γνώμη μου, για τέτοιες περιπτώσεις εκπαιδευτικών. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει ότι άτομα που έχουν επιτύχει περισσότερες από τέσσερις φορές στο διαγωνισμό διορίζονται άμεσα, ή ρύθμιση που να προβλέπει πρόσθετη μοριοδότηση για τους επιτυχόντες σε προηγούμενους διαγωνισμούς.

    Με εκτίμηση,

    Βεληζιώτη Σπυριδούλα
    Φιλόλογος

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:36 | ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ:
    – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
    – ΑΣΕΠ
    – ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
    – ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΚΝΩΝ
    – ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:30 | Θεόδωρος Γκανάτσος

    Προς MΑΡΙΑ: Κάνεις λάθος. Για το διορισμό ενός εκπαιδευτικού είναι πρώτιστης σημασίας η επιστημονική και διδακτική του επάρκεια, κάτι που δεν αποδεικνύεται ούτε με την προϋπηρεσία του (αν ήταν διδακτικά ανεπαρκής κατά τη διάρκεια της προϋπηρεσίας του, το έχει διαπιστώσει κάποιος εκτός από τους μαθητές του;) και φυσικά ούτε από την οικογενειακή του κατάσταση. Οι πολύτεκνοι θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν την επιστημονική και διδακτική τους επάρκεια, με την επιτυχία τους σε οποιονδήποτε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Συμφωνώ στην κοινωνική πολιτική, αλλά όχι για το διορισμό αυτόν καθεαυτόν, αλλά στις διευκολύνσεις που παρέχονται στον πολύτεκνο, αφού πρώτα διοριστεί με το καθεστώς που ισχύει για όλους. Διαφορετικά η κοινωνική πολιτική ασκείται εις βάρος των συναδέλφων τους.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:21 | andreas

    πειτε μου σε ποια του κοσμου διοριζεσαι επειδη εχεις 4 παιδια χωρις εξετασεις απο την στιγμη που αλλοι συναδελφοι διαγωνιζονται.αν θελουν για κοινωνικουσ λογους να κανουν τισ γεννησειςδωρεαν για ολους.ολοι οι φετινοι διορισμοι απο τος πινακες επετυχωντων ασεπ 2009

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:19 | ΚΩΣΤΑΣ

    Το 1997 καταργήθηκε η επετηρίδα με το πρόσχημα της επιλογής των καλυτέρων.Τι ακολούθησε? Ο ένας πίνακας (επετηρίδα)έγιναν τουλάχιστον 5 ( ΑΣΕΠ, 30ΜΗΝΟ, 24ΜΗΝΟ + ΑΣΕΠ,ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΤΛ).
    Οι περισσότεροι υποστηρίζουν τη διατήρηση των πινάκων προϋπηρεσίας.
    Ναι να διατηρηθούν αυτοί οι πίνακες, τί γίνεται ομως με αυτούς που είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ 3 και 4 φορές,αλλά ποτέ διοριστέοι γιατί απλούστατα ο αριθμός των διοριστέων απο τον διαγωνισμό είναι αρκετά μικρός???
    θα ήταν άδικο για αυτούς να υποχρεωθούν να διαγωνιστούν εκ νέου, ενώ έχουν ήδη επιτύχει.
    Είναι γεγονός οτι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απέκτησαν προϋπηρεσία με χάσιμο χρημάτων.Μήπως όμως και αυτοί που έδωσαν 3 και 4 φορές ΑΣΕΠ δεν έχασαν χρήματα και δεν υπέστησαν ψυχική φθορά ?? Αυτοί που έχουν δώσει ΑΣΕΠ έστω μία φορά ξέρουν…..
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
    Διατήρηση του 60% – 40%,ομως να δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ που θα καταρτιστεί με βάση τα ακόλοθα κριτήρια:
    – ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ( 0,5 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ )
    – ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ( ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ )
    – ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ( 3 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ )
    – ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ( ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΙΝΑΚΑ )
    – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ( ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ )

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ή ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:18 | βαγγελης μαθηματικος

    απο οτι διαβασα αξιοτιμη κυρια υπουργε το πασοκ ειχε προτεινει το νομο περι 24μηνου στον κυριο στυλιανιδη.πιστευω οτι δεν θα πρεπει να καταργηθει ο νομος αυτος.
    η διδακτικη ικανοτητα κρινετε αν ξερεις πολυ καλα τα μαθηματα σου? η αν εγραψες πολυ καλα.θελει να εχεις μερακι και ορεξη για να απλοποιεις και να μεταδιδεις τις γνωσεις στους μαθητες
    νομιζω οτι ο ασεπ δεν ειναι πανακεια
    θα ειναι δικαιο να μην χανονται τα μορια προηγουμενων ασεπ?
    θα ειναι καλυτερο για ολους να υπαρχει μια επιτυχια τουλαχιστον στον ασεπ.
    αν καποιος χασει οριακα το 24μηνο φετος τι μεριμνα θα υπαρχει για αυτον οταν τοσο καιρο πονταρε και προσπαθουσε και ετρεχε για προυπηρεσια.αν καποιος συναδελφος κατευθυνονταν προς τα εκει αλλα πχ ηξερε εβλεπε οτι παει το 2011 η το 2012
    τι θα απογινει
    ειναι δυσκολο να βρεθει νεο συστημα και δικαιο
    ισως ειναι καλυτερα να σκεφτουμε με βαση το παλιο αλλα με καποιες σημαντικες βελτιωσεις

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:17 | Πάζης Νίκος

    Είμαι σύζυγος εκπαιδευτικού και θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου στις επικείμενες αλλαγές που θέλετε να προωθήσετε. Εδώ και πολλά χρόνια οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων έχουν δρομολογήσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον τρόπο πρόσληψης που ΕΣΕΙΣ φτιάξατε. Ξαφνικά θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών και να πετάξετε στον δρόμο ότι χτίζανε τόσα χρόνια.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι θα κάνετε ΕΣΕΙΣ εάν ήσασταν στη θέση αυτών των εκπαιδευτικών που γύρισαν όλη την Ελλάδα για να μαζεύουν προϋπηρεσία. ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ;
    Με το νέο σύστημα διορισμών προσπαθείτε να αυξήσετε τα έσοδα της παραπαιδείας (φροντιστήρια ΑΣΕΠ) και να μειώσετε τους διορισμούς στο ελάχιστο. Οι εκπαιδευτικοί καταλαβαίνουν την κοροϊδία. ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
    Ως πότε θα μπορούνε να δίνουν ΑΣΕΠ; Το ίδιο είναι να δίνει εξετάσεις κάποιος που τελείωσε σήμερα το πανεπιστήμιο και το ίδιο αυτός που τελείωσε πριν από 5 χρόνια και περισσότερα; Πόσο εύκολο είναι να διαβάσει κάποιος με οικογένεια και παιδιά; ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ;
    Πρέπει επίσης να σκεφτείτε ότι υπάρχουν κλάδοι που δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί ΑΣΕΠ ή έχει γίνει μόνο ένας. Πώς είναι δυνατόν να ζητάτε προϋπόθεση επιτυχίας στον ΑΣΕΠ όταν δεν έχουν γίνει; Πώς είναι δυνατόν να μην μετράει η προϋπηρεσία για αυτούς τους εκπαιδευτικούς;
    Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει αξιοκρατικά πολλά μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας. Τι θα τους κάνετε αυτούς? Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να απορροφήσετε άμεσα όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν πραγματική προϋπηρεσία άνω των 20 μορίων και να δώσετε ευκαιρίες διορισμού σε αυτούς κάτω των 20 μορίων με μεταβατικές περιόδους τριών η τεσσάρων χρόνων. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που ήταν 2 χρόνια αναπληρωτές πρέπει να διοριστούν άμεσα όπως επίσης και οι αναπληρωτές του επόμενου σχολικού έτους.
    Με το ισχύον σύστημα όλοι είχαν ευκαιρίες, (άλλοι με ΑΣΕΠ και άλλοι με προϋπηρεσία). Αφήστε το σύστημα ως έχει 60%-40%. Είναι κρίμα. Μην πετάτε στον δρόμο τις προσπάθειες όλων των εκπαιδευτικών. Βάλτε για λίγο τον εαυτό σας στην θέση τους.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:14 | Από Ειδική Αγωγή

    Αξιότιμη κ.Υπουργέ
    Το υπάρχον σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και από τον πίνακα αναπληρωτών με κάποιες μικρές βελτιώσεις είναι και σωστό και αντικειμενικό.Από την μία επιβραβεύει τη διδακτική εμπειρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που αποκτήθηκε στα τόσα χρόνια διδασκαλίας βιωματικά και όχι μέσα από ψευτοσεμινάρια 400 ωρών με αντίτιμο 2000ευρώ.Είναι καιρός το Υπουργείο Παδείας να βάλει ένα τέλος σε αυτό το είδος των ψευτοσεμιναρίων.Ταυτοχρόνως το σύστημα πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ δίνει το δικαίωμα πρόσληψης σε όσους δεν έτυχε να αποκτήσουν την διδακτική εμπειρία των αναπληρωτών
    Επιτέλους τι θα γίνει με το διορισμό μας?

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:13 | Φωτης Σ

    το προβλημα στο ολο σχεδιο ειναι τελικα οι προσαυξησεις…
    ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ βαθμος μοριων ειναι περιπου

    στον ευρυτερο δημοσιο τομεα
    απο το τεστ δεξιοτητων 100*3=300μορια χωρις βαση κ ισχυει για 10 χρονια
    απο μεταπτυχιακο 200μορια
    απο προυπηρεσια 400μορια

    ενω στους εκπαιδευτικους
    απο τον διαγωνισμος 100μορια με βαση το 55 κ ισχυει για 2 χρονια
    απο μεταπτυχιακο 2μορια
    απο προυπηρεσια 4μορια

    πιστευω πως μονο αν αυξηθουν κατα 10 φορες μεταπτυχιακο κ προυπηρεσια καθως και παραταση στην χρονικη διαρκεια που ισχυει ο διαγωνισμος
    και μην ξεχναμε η σχολικη χρονια ειναι 10μηνες κ οχι 12
    μονο τοτε θα ειναι αντικειμενικο

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:12 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΜΗ ΨΑΡΩΝΕΤΑΙ,
    ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
    ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ,
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΡΙΣΤΟΥΣ», ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!
    ΜΗ ΣΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:03 | Γιώργος

    Καθηστέρηση 3 τριών μηνών στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ωρομισθίων και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας…. Ποιοί ευθήνονται? Θα αναζητηθούν ευθήνες? Θα αναπληρωθούν οι ώρες? Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους..!! Να αντικατασταθούν..

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:03 | Σοφία

    Αγαπητή κυρία υπουργέ,
    παρακολουθώντας τη διαδικτυακή διαβούλευση όλες αυτές τις ημέρες καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών συμφωνεί σε βασικά ζητήματα όπως:1) διατήρηση του 24μηνου και Ασέπ 2) διατήρηση του 60/40 μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος( το χρονικό διάστημα πρέπει να είναι τέτοιο που να καλύπτει τους συναδέλφους) 3) φυσικά την αύξηση του αριθμού των διορισμών 4) πραγματοποίηση του διαγωνισμού του ασέπ ανά διετία σε προκαθορισμένη ημερομηνία ( γιατί συνήθως ξεκινάμε από Οκτώβρη και δίνουμε Ιανουάριο- κατά τη γνώμη μου η ημερομηνία πρέπει να είναι καθορισμένη ,ώστε να μπορεί ο καθένας να κάνει τον προγραμματισμό του. Η ύλη του να είναι επίσης καθορισμένη και σαφής και γιατί όχι να προτείνεται βιβλιογραφία και να μην προσπαθούμε να ψυχανεμιζόμαστε το ύφος και στυλ του κάθε διαγωνισμού αλλά και να μην έχουμε δύο σωστές απαντήσεις ανάλογα με τη διατύπωση ή τα διαφορετικά συγγράμματα)5) οι αποσπάσεις πρέπει να γίνονται με τον τρόπο που προτείνετε αλλά χωρίς εξαιρέσεις για κάποιους που έχουν τα «κονέ», όπως εσείς έχετε πει και φυσικά να σταματήσει η μοριοδότηση ακριτικών περιοχών να ακολουθεί τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό.
    Όμως θα επαναλάβω ( γιατί αυτό αποτελεί το δεύτερο σχόλιο μου) ότι πρέπει να καταργηθεί ο αναξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης και σε εκκλησιαστικά λύκεια, οαέδ, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, Ταδ, Σιβιτανίδειο,γιατί εάν δε γίνει δεν μπορούμε να μιλάμε για ίσους όρους και διαφάνεια. Επίσης πάρτε τη γενναία απόφαση και προγραμματίστε πόσους εκπαιδευτικούς χρειάζεστε,ώστε να μην εισάγονται στα πανεπιστήμια τόσοι υπεράριθμοι για την αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα στον κλάδο των φιλολόγων είναι απαράδεκτο να υπάρχουν 4 σχολές σε κάθε μεγάλη πόλη από τις οποίες να αποφοιτούν εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας. Δεν υπάρχει περίπτωση να απορροφηθούν, όσο και να αυξηθούν οι διορισμοί. Τέλος, για το ζήτημα του κατά πόσο το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό επαρκεί και για το θέμα της αξιολόγησης , θα πρέπει να φροντίσετε ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις να μη ξεπερνά τα 15 με 17, όπως συμβαίνει και με τα ιδιωτικά σχολεία, στα οποία γίνεται πραγματικά δουλειά αλλά και να επιμορφώνετε τον εκπαιδευτικό συνεχώς και συστηματικά.
    Ακούστε, λοιπόν την κοινωνία και αγγίξτε το πρόβλημα με ευαισθησία και ανθρωπιά.
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:58 | Jordan ΠΕ11

    Κ. υπουργέ

    Μαζεύουμε ένα ένα τα χαρτάκια από τα κουπόνια της εργασίας μας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συμπληρώνοντας το παζλ της προϋπηρεσίας που μας έχουν ορίσει να ακολουθούμε και… ξαφνικά με ένα φύσημα γκρεμίζονται οι ελπίδες και τα όνειρα γυρνώντας μας πίσω και πάλι από την αρχή.

    Λίγο ΦΩΣ θέλουμε, λίγο ΦΩΣ για να γίνει το σκοτάδι ουρανός
    αυτά που βαραίνουν την παιδεία να καούν, μα πείτε μας πώς;

    Μας θέλετε στο παράθυρο της μοίρας γεννημένους θεατές;

    Έχουμε χάσει πια το δικαίωμα
    να αντικρίζουμε την αλήθεια καθώς θα χαράζει…

    Κλείνουμε τα μάτια και βλέπουμε το αύριο
    και είναι ένα αύριο δίχως εικόνες

    Ίσως να βρείτε τη λύση μεθαύριο
    Ίσως περάσουν κι αυτοί οι χειμώνες……

    Με εκτίμηση
    ωρομίσθιος Κ.Φ.Α.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:58 | ΛΙΑ

    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ ΜΙΛΑΜΕ; ΙΣΧΥΕΙ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:51 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Τα ποσοστά προσλήψεων τριτέκνων (20%) δεν μπορεί να τα πειράξει, γιατί είναι νόμος του Υπ. Εσωτερικών και όχι του Υπ. Παιδείας, και φυσικά θα παραμείνουν γιατί το θέλουν οι περίπου 250.000 τρίτεκνες οικογένειες (πάνω από 1.000.000 ψήφοι, που έχασαν κάποιοι … άλλοι πρόσφατα).
    Τολμάτε να αλλάξετε κάτι κα. Διαμαντοπούλου (ή το ΠΑΣΟΚ γενικά) στο παραπάνω; Θα εκτιμηθεί η στάση σας.

    Όσο αφορά τους πολύτεκνους ποιός λογικός διαφωνεί με τον απ’ ευθείας διορισμό; Αυτοί, άλλωστε,δεν κάνουν παιδιά για να διορίζονται και οι υπόλοιποι εκπαδευτικοί;(κοινώς, να έχουν δουλειά).
    Τολμάτε να αλλάξετε κάτι κα. Διαμαντοπούλου (ή το ΠΑΣΟΚ γενικά) και σ’ αυτό το παραπάνω; Θα εκτιμηθεί η στάση σας.

    Εάν οι παραπάνω άνθρωποι δεν γνωρίζουν από παιδιά και την ψυχολογία τους, ποιός γνωρίζει ρε παιδιά στην Ελλάδα;

    Με δεδομένο και το δημογραφικό μας πρόβλημα, Θα ήταν τελικά, τελείως μα τελείως ανήθικο, να θιγούν οι παραπάνω ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Και μάλιστα θα έπρεπε να διορίζονται και οι τρίτεκνοι όπως οι πολύτεκνοι (έστω και με προϋπηρεσία ενός ή δύο ετών).

    Κα. Διαμαντοπούλου ξεχάσατε την ερώτηση που θέσατε την 26-2-2008 στον τότε Υπ. Παιδείας;

    Ή το πρώτα ο Πολίτης, είναι διαφημηστικό σλόγκαν, όπως αυτά που ακούμε στις διαφημήσεις για ν’ αγοράσουμε κάποιο προϊόν;

    Θεωρείτε ότι είναι δίκαιο (ή διαφανές) να αγνοήσετε ανθρώπους που έχουν ήδη αποκτήσει πολύτιμη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, τόση όση θ’ αποκτήσουν κάποιοι που θα διορισθούν νέοι (στην εκπαίδευση) μετά από χρόνια;

    Θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι: οι προσλήψεις μόνο με ΑΣΕΠ; Η εκαίδευση δεν είναι Νομαρχία ή άλλη υπηρεσία του Δημοσίου!!!!
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Έλεος με την ισοπέδωση. Χρειάζονται ανθρωποι με εμπειρία. Πως θα αναβαθμιστεί η εκπαίδευση; με την απειρία κα Διαμαντοπούλου; Πέστε το στους συναδέλφους σας στην Ευρώπη να τους φτιάξετε το κέφι.

    Εγώ θεωρώ ότι το δικαιότερο θα ήταν:
    1. να καταθέτεις βιογραφικό και να μετράει ο βαθμός του πτυχίου
    2. προσαύξηση τυχόν μεταπτυχιακών τίτλων
    3. προσαύξηση εμπειρίας στη θέση, που ήδη έχουν όσοι είναι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι (ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ), ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ;
    4. προσαύξηση για ευαίσθητες ομάδες (π.χ.τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, είπαμε να διορίζονται απ’ ευθείας)
    5. Διατήρηση, έστω του 60-40
    6. ΑΣΕΠ κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε χρόνο(για να μη διογκοθεί η γραφειοκρατία και το δημόσιο κόστος, για το οποίο μας λέτε κα Υπουργέ ότι είναι το ΜΕΓΙΣΤΟ πρόβλημα)

    Όλοι κρινόμαστε κα Υπουργέ και μάλιστα με μικρή περίοδο χάριτος, πλέον, από τον κόσμο.

    ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:44 | MΑΡΙΑ

    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σε μία εποχή που ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο γεγονός που θα επηρεάσει την οικονομική ζωή του τόπου και θα μας οδηγήσει ως χώρα σε αδιέξοδα να μην δίνονται κίνητρα στους νέους ανθρώπους να κάνουν παιδιά.Θεωρώ ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς το οποίο δίνει τη δυνατότητα να μπορούν οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται . Είμαι βέβαιη επίσης ότι δεν είναι κατάλληλη εποχή για να γίνουν γενικά αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης το οποίο ισχύει σήμερα και με βάση το οποίο πολλοί εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία (την οποία έχουν μαζέψει με πολλή κόπο και θυσίες) και με οικογένειες με δύο τρία παιδιά αναμένουν να διοριστούν. Είμαι σίγουρη ότι θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’όψιν ότι για τον διορισμό ενός εκπαιδευτικού είναι πρώτιστης σημασίας η προϋπηρεσία και η οικογενειακή του κατάσταση.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:44 | Νίκος

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ , ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΩ ΚΟΠΙΑΣΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΝΥΟΝΤΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ , ΚΟΠΙΑΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:43 | Δημήτριος

    Διάβασα την άποψη ενός εργαζομένου στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και δεν άντεξα….
    κα Υπουργέ ,διάβασα τις πρώτες μέρες στην διαβούλευση μία άποψη κάποιου συναδέλφου και με λύπη διαπιστώνω ότι …λογοκρίθηκε!Την επαναδιατυπώνω λοιπον.
    Αυτήν την στιγμή κάθε δύο χρόνια 80.000 επιστήμονες καταναλώνουν 7 μήνες της ζωής τους 8 ώρες την ημέρα για να αποδείξουν ποιος είναι καλύτερος.Και δεν προσφέρουν τίποτε άλλο!Ο κ Παπανδρέου προεκλογικά μιλούσε για τον απίστευτο πλούτο που βρίσκετε κρυμένος στο εργατικό δυναμικό αυτής της χώρας.
    Πόσο πλούτο άραγε θα μπορούσαν να παράγουν αυτοί οι επιστήμονες με αυτές τις ώρες.Πόσο πολύ κατασπαταλεί το κράτος τον πλούτο του?
    Αλήθεια είναι δυνατό να σκέφτετε κάποιος να γίνει ετήσια αυτή η Αναίτια ,και θα μου επιτρέψετε να πω με κίνδυνο να λογοκριθεί ξανα, Ανόητη σπατάλη ?
    Αλήθεια για σκεφτείτε το …πόσες έρευνες θα μπορούσαν να γίνουν από αυτούς τους ανθρώπους?Πόσες Διατριβές?
    Κατα πόσο αυτό το προιόν θα μπορούσαμε να το εξάγουμε και να το χρησιμοποιήσουμε στην παραγωγή πνευματικού αλλά και υλικού πλούτου?
    Γιατί κα Υπουργέ, από την αρχαιότητα…αυτός ήταν ο πλούτος μας, και κανένας άλλος.
    Προσέξτε για τα παραπάνω δεν χρειάζεται καμία δαπάνη από τον εθνικό προυπολογισμό.Μιλώ για παραγωγή πλούτου μόνο από μια ….. ανακατανομή εργασίας.Για να το πώ απλά….
    Για να προσλάβεις τους εργαζόμενους μπορείς
    1) Να τους βάζεις να σπαν πέτρες για 7 μήνες με σκοπό να δεις ποιος τις σπάει καλύτερα.
    2) Να τους βάζεις να χτίζουν σπίτια για 7 μήνες παρέχοντας τα υλικά αλλά κερδίζοντας την εργασία.

    Κα Υπουργέ είναι προφανές τι έχουμε επιλέξει εώς τώρα.
    Άλωστε νομίζω ότι το παραπάνω είναι ο ορισμός της λέξης ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι πραγματικά είχα μια ολοκληρωμένη πρόταση αλλά ο τρόπος με τον οποίο …δεν ξύπνησε αλλά αναστατώθηκε ο εκπαιδευτικός κόσμος ,και ιδιαίτερα το γεγονός ότι προτάσσετε τα παιδιά, με απομάκρυνε από την συνεργασία μαζί σας.
    Πρέπει να πείσεται και να εμπνεύσετε τους συνεργάτες και όχι να τους επιβάλλεται το δίκιο του πελάτη.Νομίζω ότι ο τρόπος ήταν μακράν…. της έμπνευσης.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:41 | Νικολαϊδης Απ.

    Τα συμπεράσματα και οι ομαδοποιήσεις των προτάσεων της παρούσας διαβούλευσης κατά την ταπεινή μου άποψη έχουν ως εξής:

    1.διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος 60-40% με βελτιώσεις στα σημεία όπου υπήρχε αναξιοκρατία ή αριθμητικές παραλλαγές του τύπου 50-50% ή 70-30% αποσπούν μεγάλο ποσοστό θετικών σχολίων της τάξης +150 έως +240.
    2.ιδεολογικές διαφωνίες του τύπου :»δεν αποδέχομαι τον γραπτό διαγωνισμό ως αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης» +50 έως +180.
    3.σύστημα μοριοδότησης (κριτήρια) ΑΣΕΠ με προσαρμογή στα δεδομένα τις εκπαίδευσης θετικά σχόλια της τάξης +20 έως +110.
    4.επαναφορά της επετηρίδας με παραλλαγές του τύπου :κατάταξη με βάση τον χρόνο κτήσης πτυχίου, κ.α. κινούνται στο όριο του 0
    5.λοιπές κατηγορίες ανά ειδικότητα και κοινωνικά κριτήρια (τεχνικές-επαγγελματικές ειδικότητες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ειδικές κατηγορίες κ.α.) κινούνται οριακά θετικά ή οριακά αρνητικά ανάλογα με την πρόταση.
    6.Μόνο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 100% κινούνται αρνητικά της τάξης
    -130 έως -245.

    Η διαβούλευση απεφάνθει…
    κ.κ. Υπουργοί το λόγο έχετε τώρα εσείς: εάν λάβετε υπόψη «το κοινό περί δικαίου αίσθημα» έχει καλώς ,εάν όμως δεν το λάβετε αναλαμβάνετε επίσης και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος.
    Ίδωμεν…
    Υ.Γ.
    Άριστα στον κ.Ραγκούση ο οποίος έκανε δεκτές ΟΛΕΣ τις τροποποιήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες θετικών σχολίων όπως:
    1.μοριοδότηση των επιπλέον μεταπτυχιακών τίτλων
    2.συνάφεια μεταπτυχιακού-βασικού πτυχίου
    3.μείωση της βαρύτητας του ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ από 4 σε 3.
    4.αύξηση της μοριοδότησης της εμπειρίας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:36 | CHRISSOOF

    Κανένας γραπτός διαγωνισμός δεν μπορεί να αποτελεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την ισχύ των ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ!!!!!!!
    Που αλλού ισχύει αυτό (ιδιωτικός τομέας, λοιπός δημόσιος);;;;;;
    Σε ποια Χώρα;;;;;;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:35 | Γιώργος Θάνος

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

    Θεωρώ ότι για το διορισμό των εκπαιδευτικών εκτός από την προϋπηρεσία θα πρέπει να υπάρχει ένα minimum κριτηρίων τα οποία πρέπει ο κάθε εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται. Αν η πλήρωση αυτών των κριτηρίων μπορεί να γίνει μέσω ΑΣΕΠ δεν μπορώ να το κρίνω, έχω όμως την προσωπική αίσθηση ότι οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ, εξετάζουν το θεωρητική κατάρτηση του υποψηφίου, όχι όμως και την πραγματική του επάρκεια προκειμένου να διδάξει σε μία τάξη.

    Κατα συνέπεια το ΑΣΕΠ δεν είναι πανάκεια, ούτε το να πάρουμε τους θεωρητικά πιο καταρτισμένους σημαίνει ότι θα βελτιώσουμε και το αποτέλεσμα του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου. Η παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους είναι σωστή, επειδή όμως πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει το επαγγελματικό τους μέλλον στο υφιστάμενο καθεστώς, μία πιο ήπια προσαρμογή (π.χ. με ορίζοντα 3ετίας) θα διευκόλυνε την κατάσταση και θα άμβλυνε τις αντιδράσεις.

    Έμφαση θα πρέπει να δώσει το Υπουργείο Παιδείας στις διαδικασίες της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτκού έργου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στην αξιολόγηση πάσχει το σύστημα και όχι στη βελτιστοποίηση του τρόπου εισαγωγής. Ο σημερινός εκπαιδευτικός δεν έχει κίνητρο για να δουλέψει πέρα από την επιβράβευση που παίρνει από τους λίτους μαθητές του που ενδιαφέρονται και την άρνηση από όλους τους άλλους μαθητές τους οποίους παιδεύει. Δεν έχει οικονομικό κίνητρο, δεν έχει κίνητρο ότι θα αναγνωριστεί ευρύτερα η δουλειά του και δεν έχει το κίνητρο ότι μέσα από τη δουλειά του μπορεί να βελτιώσει και τους όρους της ζωής του. Αξιολόγηση και κίνητρα είναι η απάντηση για μία καλύτερη παιδεία και όχι να πάρουμε τους άριστους για να τους στείλουμε για το αγροτικό τους ανά την Ελλάδα.

    Όσον αφορά την πρόσληψη με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Η τριετία θα έλεγα ότι είνα το ελάχιστο. Θα μπορούσε το διάστημα να είναι και μεγαλύτερο, εφόσον ο εκπαιδευτικός που τοποθετείται σε κάθε θέση γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα παραμείνει εκεί. Το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει αποτέλεσμα με παράλληλο περιορισμό των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που αποτελούν ντροπή για την έννοια κράτους δικαίου, με την έκταση που έχουν πάρει. Δείτε μόνο πόσοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί υπάρχουν στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας. Αυτοί οι άνθρωποι από πιο ακριτικό μέρος λαμβάνουν μοριοδότηση;

    Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνεται δια βίου και όχι μόνον κατά την δοκιμαστική περιόδο πριν την μονιμοποίηση τους. Οι εκπαιδευτικοί κάθονται σχεδόν το σύνολο των 3 καλοκαιρινών μηνών. Θα μπορούσε τουλάχιστον ο Ιούλιος να είναι μήνας υποχρεωτικής επιμόρφωσης για όλους.

    Με εκτίμηση,

    – Γιώργος Θάνος

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:32 | Δάσκαλος

    60/40 XΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
    60/40 XΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
    60/40 XΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:30 | ευαγγελια

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ , ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΤΕΙ Η ΙΕΚ;ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΙΕΣ;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:29 | Βασίλειος Σπανός

    Με την εμπειρία 21 χρόνων υπηρεσίας σε σχολεία προβληματικών περιοχών (Γ΄ Αχαΐας), αλλά και πατέρας τριών παιδιών θέλω να καταθέσω και εγώ την άποψή μου.
    Τα σχολεία προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών έχουν καταντήσει Κέντρα Διερχομένων Εκπαιδευτικών. Στο σχολείο που υπηρετώ, οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι που παραμένουν για να υπηρετήσουν είναι η μειοψηφία και σε ελάχιστες περιπτώσεις κάποιος μένει για δεύτερο ή τρίτο χρόνο. Σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις και την τοποθέτηση στη θέση τους αναπληρωτών ή ωρομισθίων (50-70% του εκπαιδευτικού προσωπικού) γίνεται αντιληπτό ότι απουσιάζει το ελάχιστο έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τη λειτουργία του σχολείου.
    Επειδή λοιπόν και τα παιδιά των περιοχών αυτών πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους συμμαθητές τους των αστικών περιοχών, αφού και οι γονείς αυτών των παιδιών πληρώνουν τους ίδιους φόρους,
    επειδή το σχολείο υπάρχει γιατί υπάρχουν οι ΜΑΘΗΤΕΣ, τους οποίους έχουμε εντελώς παραβλέψει προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες και υποχρεώσεις όλων των άλλων (κομματικές, πολιτικές, προσωπικές κ.ά.) και
    επειδή κάποιοι συνάδελφοι που δεν έχουν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν «δόντι», έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτούς που δεν έχουν υπηρετήσει ούτε ώρα μακριά από το σπίτι τους αλλά έχουν μαζέψει δεκάδες μόρια από προβληματικές περιοχές ακόμα και δέκα ετών προτείνω:
    1. Η υποχρεωτική παραμονή στον τόπο πρώτου διορισμού δυσπρόσιτων ή προβληματικών περιοχών να είναι τριετής, χωρίς δικαίωμα απόσπασης
    2. Να αυξηθούν γενναία τα επιδόματα προβληματικών ή παραμεθορίων περιοχών
    3. Όποιος εκπαιδευτικός παραμείνει πέραν τις τριετίας στη θέση του να πριμοδοτείται με επιπλέον μόρια για κάθε επιπλέον χρόνο παραμονής στη θέση του (τον τέταρτο χρόνο για παράδειγμα να παίρνει τα μόρια της θέσης +2 κοκ)
    4. Να προβλέπεται ενδεικτικό στεγαστικό επίδομα για όσους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία καταργώντας παράλληλα το εφ΄ άπαξ επίδομα που δίνεται με τη συμπλήρωση της τριετίας
    Ευχαριστώ
    και ελπίζω η ηγεσία του υπουργείου να ζητά πάντα τη γνώμη των μαχόμενων στο σχολείο εκπαιδευτικών

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:26 | 30ΜΗΝΟ

    Κα υπουργέ,
    είμαι εκπαιδευτικός Τεχνικής Ειδικότητας (ΠΕ18.04) και εργάζομαι στην εκπαίδευση από το 2001. Έχω συμπληρώσει 32.000 μόρια – δουλεύοντας 2 φορές ως αναπληρώτρια-το 2002 και το 2004 και όλες τις υπόλοιπες χρονιές ως ωρομίσθια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος εκτός από την περσινή χρονιά που βρέθηκα …. για να παρακολουθήσω την ΑΣΠΑΙΤΕ-άνεργη φυσικά και με όλα τα έξοδα να βαραίνουν τον συζυγό μου ο οποίος ήταν μισθοσυντήρητος και λέω ήταν-γιατί στη μέση της περσινής χρονιάς τον απέλυσαν από την εργασία του με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης. Όπως καταλαβαίνετε, έχω ταλαιπωρηθει υπερβολικά και εγώ και οι οικογένεια μου 9 χρόνια τώρα για να »μαζέψω» τα μόρια αυτά και να διοριστώ. Θα ήθελα επίσης να σας επισημάνω ότι ποτέ – σε καμία από τις παραπάνω χρονιές δεν δούλεψα στον τόπο κατοικίας μου κι αυτό βεβαίως σημαίνει ότι τα έξοδα που προέκυπταν κάθε χρονιά ( μετακινήσεις, βενζίνες, ενοίκια, συντήρηση 2 σπιτιών με όλα τα έξοδα τους, κτλ.)επιβάρυναν αβάσταχτα την οικογένεια μου και ειδικά τα 2 ανήλικα παιδιά μου – οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά!
    Κατάφερα λοιπόν να ενταχθώ στο πίνακα του 30μηνου και δεν διορίστηκα φέτος. Τώρα, είμαι Νο 4 στον καινούργιο πίνακα του 30μηνου που θα προκύψει, είμαι άνεργη και εγώ και ο συζυγός μου – εγώ είμαι άνεργη λόγω της υπερβολικής και απαράδεκτης καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ, να βγάλει τα αποτελέσματα των Τεχνικών Ειδικοτήτων έτσι ώστε να σχηματιστούν οι πίνακες και να δουλέψω τουλάχιστον ως αναπληρώτρια φέτος – αφού πια κατέχω το πολυπόθητο πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ – και το κυριότερο…ζω μέσα σε μια απίστευτη αγωνία και έντονο φόβο μετά τις εξαγγελίες σας ότι θα σταματήσετε τους πίνακες και θα διορίζετε εκπαιδευτικούς μόνο μέσω του ΑΣΕΠ!
    τρο ερώτημα μου είναι το εξής: Τι θα γίνει με το πίνακα του 30μηνου; Είναι κλειστός πίνακας-έχουν ήδη διοριστεί τα 2/3 του πίνακα, το υπόλοιπο 1/3 που απέμεινε τι θα γίνει; Σας παρακαλώ ξεκαθαρίστε τι θα γίνει με το 30μηνο.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:19 | Ιωαννης Καραγιαννης

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:18 | Μαρία

    Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ11(πτυχίο 1990, μεταπτυχιακός τίτλος 2000). Έχω πετύχει στον ΑΣΕΠ 3 φορές όχι διοριστέα. Πόσες φορές πρέπει να δώσω ΑΣΕΠ?. Γιατί όσοι είναι επιτυχόντες στους τελευταίους διαγωνισμούς πριμοδοτούνται με περισσότερα μόρια με αποκορύφωμα τα ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΌΛΥΝΣΗΣ (2 μόρια και οι παλαιότεροι επιτυχόντες 0)?

    Έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς (ΑΣΕΠ, 24 μήνες & ΑΣΕΠ, 30 μήνες χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προυπυρεσία και ΑΣΕΠ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΤΑΔΙΤΕΣ,κ.λ.π.)τον οποίο υποθάλπει η κάθε κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της.

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΙΛ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙς ΣΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!!!!

    ΕΧΩ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 60-40 ΣΕ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

    ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ / ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥ
    ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΣΕΠ
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ
    ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:18 | ΖΙΑΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Προτάσεις για τις προσλήψεις , αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών.
    Α. Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών
    Για να προτείνουμε ένα σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών πρέπει πρώτα να μελετήσουμε το υπάρχον σύστημα
    Με την κατάργηση της επετηρίδας η οποία είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδα και προβλέπονταν η αντικατάστασή της με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ , κάτω από τις πιέσεις διαφόρων ομάδων προέκυψε το υπάρχον πολύπλοκο σύστημα των πολλών πινάκων.
    Το χειρότερο απ΄ όλα για πρώτη φορά στην εκπαίδευση παραβιάστηκε και η αχίλλειος πτέρνα του συστήματος προσλήψεων που ήταν το αδιάβλητο .Αυτό φαίνεται από την μελέτη των πινάκων προϋπηρεσιών όπου έχουμε περιπτώσεις εκπαιδευτικών που τελείωσαν το 2005-2006 και να προηγούνται άλλων που τελείωσαν το 92 κλπ.
    Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα πίνακα στον οποίο φαίνονται ο αριθμός των εκπαιδευτικών κατά ειδικότητα των πινάκων διορισμού.

    α)Πίνακας όσων συμπλήρωσαν τριαντάμηνο – β)Πίνακας όσων συμπλήρωσαν εικοσιτετράμηνο και επιτυχία στον ΑΣΕΠ – γ)Πίνακας διοριζομένων με προϋπηρεσία – δ)Πίνακας χωρίς προϋπηρεσία
    α) β) γ) δ)
    ΠΕ01 4 15 465 2οο7
    ΠΕ02 9 207 9328 8119
    ΠΕ03 3 59 2926 1186
    ΠΕ04.01 3 59 1970 751
    ΠΕ04.02 1 912 475
    ΠΕ04.04 1 364 374
    ΠΕ04.05 3 160 295
    ΠΕ05 3 1 1099 850
    ΠΕ06 4 158 2179 603
    ΠΕ07 1021 1076
    ΠΕ08 1 6 461 101
    ΠΕ09 4 1 642 1568
    ΠΕ10 3 155 589
    ΠΕ11 519 217 3765 3878
    ΠΕ12.01 111
    ΠΕ12.04 55
    ΠΕ12.05 32
    ΠΕ12.06 29
    ΠΕ12.08 42
    ΠΕ12.13 15
    ΠΕ13 86
    πε14.01 76
    ΠΕ1404 3 123
    ΠΕ15 31
    ΠΕ17.01 2 102
    ΠΕ19-20 1 1978 2828

    • Ο πίνακας όσων έχουν συμπληρώσει τριαντάμηνη προϋπηρεσία έχει πολύ μικρό αριθμό εκπαιδευτικών εκτός της ειδικότητας της Φυσικής Αγωγής
    • Ο πίνακας όσων έχουν συμπληρώσει εικοσιτετράμηνο και μία επιτυχία στον ΑΣΕΠ και αυτός έχει μικρό αριθμό και είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού να διορίζει όσους θέλει
    • Ο πίνακας διοριζομένων με προϋπηρεσία από τον οποίο διορίζεται το 40% στις περισσότερες ειδικότητες έχει φθάσει σε αδιέξοδο
    • Το ίδιο ισχύει και για τον πίνακα χωρίς προϋπηρεσία
    • Υπάρχει ακόμη και η κατηγορία των πολύτεκνων

    Με τα δεδομένα αυτά για να προτείνουμε ένα μεταβατικό σύστημα το οποίο να στηρίζεται στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να λαμβάνει υπόψη και την προϋπηρεσία πρέπει καθοριστεί ο συντελεστής βαρύτητας που θα παίζει κάθε μία από τις δύο παραμέτρους στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους

    1η πρόταση
    Θα υπάρχει ένας πίνακας διοριζομένων ο οποίος θα διαμορφώνεται με τη βαθμολογία του ΑΣΕΠ και την προϋπηρεσία .
    Για τον καθορισμό του συντελεστή βαρύτητας της προϋπηρεσίας, είναι ένα τεχνικό θέμα στο οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ύψος των μορίων των προϋπηρεσιών που έχουν οι εκπαιδευτικοί στους ήδη υπάρχοντες πίνακες προϋπηρεσιών.
    Ο πίνακας αυτός θα ισχύει και για την πρόσληψη των αναπληρωτών και ωρομισθίων

    2η πρόταση

    Θα υπάρχουν δυο πίνακες διορισμών ο ένας πίνακας διοριστέων με ΑΣΕΠ όπως ισχύει μέχρι σήμερα και θα διορίζονται απ΄αυτόν σε ποσοστό 60%. Ο δεύτερος πίνακας θα διαμορφώνεται από τον υπάρχοντα πίνακα προϋπηρεσιών και ως δεύτερη προϋπόθεση μία επιτυχία από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
    Οι πίνακες αυτοί ισχύουν και για τις προσλήψεις αναπληρωτών

    Για τον προσδιορισμό του τόπου διορισμού και του χρόνου παραμονής στον τόπο διορισμού .
    Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα οι διορισμοί να γίνονται σε σχολεία(Νόμος δυσπρόσιτων) με παραμονή δύο ετών και σε περιοχές με παραμονή ενός έτους .
    Προτείνεται να γίνονται περισσότεροι διορισμού με το Νόμο των δυσπρόσιτων να χαρακτηρίζονται δηλαδή περισσότερα σχολεία ως δυσπρόσιτα , έτσι εξασφαλίζονται ο διορισμός σε συγκεκριμένο σχολείο και η παραμονή διετίας.
    Δεν χρειάζονται άλλα κίνητρα για την παραμονή τους

    Οι διορισμοί να ανακοινώνονται μέχρι 15 Αυγούστου και οι τοποθετήσεις να γίνονται από 20-31 Αυγούστου .
    Πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των Αναπληρωτών
    Ο θεσμός του ωρομίσθιου πρέπει να περιοριστεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις

    Β΄Αποσπάσεις

    1) Αποσπάσεις σε Περιφερειακές Δ/νσεις – Δ/νσεις Δ.Ε.-Γραφεία Δ.Ε.
    Πρώτα πρέπει να καθοριστούν οι οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων των υπηρεσιών αυτών ανάλογα με τη δυναμικότητα τους (αριθμός σχολείων – αριθμός εκπαιδευτικών)
    Αν υπάρχουν κενά να συμπληρώνονται με αποσπάσεις εκπαιδευτικών με τη διαδικασία των μορίων οικογενειακής κατάστασης ,εντοπιότητας και συνυπηρέτησης.
    Να προτιμώνται εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε υπεράριθμους
    Στις Δ/νσεις και Γραφεία της Π.Ε. να δίνεται η δυνατότητα να αποσπώνται εκπαιδευτικοί της Δ.Ε. διότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη δασκάλων .
    Κάθε εκπαιδευτικός που αποσπάται παίρνει τα μόρια της πόλις που υπηρετεί
    2) Αποσπάσεις σε ΥΠΕΠΘ
    Πρώτα πρέπει να καθοριστεί ο αναγκαίος αριθμός των θέσεων που πρέπει να καλυφτούν με αποσπάσεις
    Οι περισσότερες θέσεις πρέπει να καλύπτονται από εκπαιδευτικούς Δ.Ε. διότι υπάρχουν ελλείψεις σε δασκάλους στα Δημοτικά σχολεία.
    Κάθε εκπαιδευτικός που αποσπάται παίρνει τα μόρια της πόλις που υπηρετεί
    3) Αποσπάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
    Πρέπει να καθορίζεται επακριβώς ο αριθμός των προς απόσπαση εκπαιδευτικών που κρίνονται απαραίτητοι για την υποστήριξη του διδακτικού έργου των Πανεπιστημίων και να εφαρμόζεται η διάταξη της περιπτ. Γ΄παραγρ 6 του άρθρου 16 του Ν 1566/85
    4) Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ
    Πρώτα έχουμε τις αυτοδίκαιες αποσπάσεις (σύζυγοι αξιωματικών κλπ.) Οι άλλες αποσπάσεις γίνονται σε λειτουργικά κενά που προκύπτουν από διάφορες αιτίες ,τα κενά θα υπολογίζονται από τα ΠΥΣΔΕ
    Οι αποσπάσεις γίνονται από το ΚΥΣΔΕ με τη διαδικασία των μορίων οικογενειακής κατάστασης εντοπιότητας και συνυπηρέτησης .
    5) Αποσπάσεις στα ΙΕΚ
    Σε κάθε ΙΕΚ ανάλογα με τη δυναμικότητα του να υπολογιστεί ο αναγκαίος αριθμός των προς απόσπαση εκπαιδευτικών .Οι αποσπάσεις να γίνονται με τα μόρια οικογενειακής κατάστασης συνυπηρέτησης και εντοπιότητας και αποσπασμένοι λαμβάνουν τα μόρια των πόλεων που υπηρετούν
    6) Σε κανένα άλλο φορέα δεν πρέπει να γίνονται αποσπάσεις

    Γ) Μεταθέσεις

    Η διαδικασία των μεταθέσεων είναι ικανοποιητική . Το σημείο που πρέπει να προσεχθεί είναι ο προσδιορισμός των οργανικών κενών ανά περιοχή
    Πρέπει να ελέγχεται η ακρίβεια των στοιχείων που αφορά τον αριθμό των τμημάτων σε κάθε σχολείο και αν λαμβάνονται υπόψη οι εγκύκλιοι που αναφέρονται στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και πως γίνεται η κατονομοί των μαθητών της ΣΤ΄τάξης Δημοτικού στην Α΄Γυμνασίου από τους Προϊσταμένους.

    Ορεστιάδα,4-12-09

    ΖΙΑΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 1ου ΔΕ
    Ν ΕΒΡΟΥ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:17 | Σπουδαστές ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας

    Οι σπουδαστές του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη Διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας κάνοντας τα εξής δύο σχόλια:

    1) Στη χώρα μας συζητείται χρόνια τώρα το θέμα της παιδαγωγικής κατάρτισης και κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί, που διορίζονται, την κατέχουν ή όχι. Με δεδομένο ότι στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης διδασκόμαστε 16 μαθήματα Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (κατά πολύ περισσότερα από όσα διδάσκονται στις λεγόμενες καθηγητικές σχολές), ασκούμαστε στη διδακτική σε πραγματικές συνθήκες σχολείου και εκπονούμε πτυχιακή εργασία παιδαγωγικού θέματος, θεωρούμε άκρως δίκαιο το γεγονός, ότι οι έχοντες το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ προηγούνται, τόσο στους πίνακες όσο και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, και πιστεύομε απόλυτα πως αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει.

    2) Ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί , οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούμαστε χρόνια με την εκπαίδευση θεωρούμε πως οι όποιες αλλαγές στις προσλήψεις αποφασιστούν από το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να γίνουν μετά από μια ουσιαστική μεταβατική περίοδο 4 – 5 ετών. Αυτό είναι δίκαιο και για τους εκπαιδευτικούς, που έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση ένα σύστημα προσλήψεων, που ισχύει μέχρι σήμερα (πίνακες ωρομίσθιων – αναπληρωτών), αλλά και για τους νεότερους, μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα προσλαμβάνονται στο μέλλον και θα προγραμματίσουν και αυτοί τη ζωή τους ανάλογα.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:12 | Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής – Αθανάσιος Αλ. Χονδρός

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
    ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ

    ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 74, 42 100, ΤΡΙΚΑΛΑ
    e mail: syllogos.apofoiton.tlpm@gmail.com

    3/12/2009
    Αρ. Πρωτ.:49

    Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης και ειδικά το κομμάτι που αφορά στο «Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών», παρά το γενικό τρόπο με τον οποίο έχουν διατυπωθεί στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσής τους, ήταν μια δικαίωση για το σύλλογό μας, καθώς έχουμε στο παρελθόν ζητήσει οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ.
    Είναι καταρχήν θετικό το γεγονός ότι τίθενται προς Διαβούλευση, μεταξύ άλλων, και ζητήματα αρχής. Δεν είναι ωστόσο πολιτικά ορθό σε μια δημοκρατική και συντεταγμένη πολιτεία να συζητάμε το αδιαπραγμάτευτο, ό,τι προφανώς στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς, όπως η έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας. Ο εκπαιδευτικός που χρωστά στο «πελατειακό σύστημα» σχέσεων την εργασιακή του θέση είναι αμφίβολο κατά πόσο είναι σε θέση να εμπνεύσει στις γενιές των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών τα ιδανικά της ισότητας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Με τον τρόπο αυτό αναπαράγεται ένα εκπαιδευτικό σύστημα με έντονα στοιχεία συντηρητισμού, το οποίο ταυτόχρονα αποθαρρύνει ή ενδεχομένως στερεί από τους μαθητές τη διάθεση για ευγενή άμιλλα. Όταν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές διαμορφώνουν τη συνείδηση ότι ζουν σε μια κοινωνία στην οποία ευδοκιμεί ο «πλάγιος τρόπος», χάνουν την ψυχική τους σύνδεση με τη διαδικασία της γνώσης και αντιμετωπίζουν με καχυποψία και διάθεση καταγγελίας ακόμα και όσες προσπάθειες μπορεί να είναι στη σωστή κατεύθυνση.
    Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής συμφωνεί απερίφραστα με το νέο Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών, αλλά υπό ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις:
    α. Οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ να προκηρυχθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εμείς ειδικά είμαστε ένας καινούργιος κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι συμβασιούχοι απόφοιτοι της Σχολής μας που στελεχώνουν τον κλάδο ΠΕ.16.02 απασχολούνται σε κενές θέσεις. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για καθυστέρηση.
    β. Οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ να προκηρύσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται μια μορφή επετηρίδας, η οποία περισσότερο δημιουργεί προβλήματα παρά λύνει.
    γ. Οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ να απευθύνονται επί της ουσίας στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ.16.02. Είμαστε, όπως αναφέραμε, ένας καινούργιος κλάδος και ως εκ τούτου η εξέταση του «Γνωστικού Αντικειμένου» οφείλει να συνδέεται επί της ουσίας με το διδακτικό μας αντικείμενο και με το περιεχόμενο των σπουδών μας.
    δ. Ο προσδιορισμός των αναγκών ενός σχολείου σε προσωπικό να διέπεται από τις ίδιες αρχές αξιοκρατίας και η χορήγηση των απαιτούμενων πιστώσεων να διέπεται από αρχές δικαιοσύνης. Όπως γνωρίζετε η επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν εξαρτάται μόνο από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και σε πολλές περιπτώσεις έχουν δικαιωθεί ενστάσεις εκπαιδευτικών -διαφόρων σχέσεων εργασίας- οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στο «πελατειακό σύστημα», ενώ η κατανομή των πιστώσεων δεν γίνεται ισότιμα μεταξύ των υφιστάμενων κλάδων.
    ε. Η μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες, να οδηγήσει σύντομα σε πλήρη κάλυψη των υπαρκτών οργανικών κενών θέσεων που μας αφορούν. Εφόσον είμαστε ένας καινούργιος κλάδος και οι συμβασιούχοι απόφοιτοι της Σχολής μας απασχολούνται σε κενές θέσεις και εφόσον εμείς ως Σύλλογος Αποφοίτων εκπροσωπούμε συλλογικά συμφέροντα των αποφοίτων, δεν υπάρχει λόγος για άλλη καθυστέρηση, αφού τούτο δεν έρχεται σε αντίφαση με τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά και με το πνεύμα των εξαγγελιών γενικότερα.

    Με τιμή,
    για το Δ.Σ
    ο Πρόεδρος του Συλλόγου
    Αθανάσιος Αλ. Χονδρός

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:10 | ΕΛΠΙΔΑ.Μ

    ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Η ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ;ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΒΑΘΜΙΔΑ.ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΣΕΠ ΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 60/40.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 11:01 | αγγελιδακη ελενη-αννα

    Κα υπουργέ,
    το πρόβλημα που όντως υφίστατο ήταν αυτό της ΠΔΣ, το οποίο «μοιραζόταν» με κριτήριο τα «κονε»όπως χαρακτηριστικά δηλώσατε. Τα υπόλοιπα που είπατε είναι εκτός πραγματικότητας. Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να εξευτελίζεται ένας πτυχιούχος και να έχουμε εκπαιδευτικούς «βεδουίνους» που περιπλανώνται στην «έρημο» της ελληνικής εκπαίδευσης και να τους λέτε ετεροχρονισμένα ότι δεν αξίζουν και πάμε πάλι απ την αρχή. δε χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες για να καταλάβετε ότι το ΑΣΕΠ που απ το 1998 ισχύει δεν έκανε την εκπαίδευση καλύτερη δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αλλά περιέπλεξε περαιτέρω τα πράγματα.Βάλατε όλον τον εν δυνάμει εκπαιδευτικό πληθυσμό ν ασχολειται με το διαγωνισμό αντί να στραφεί παραγωγικά στην εκπαιδευτική αποστολή του.
    Μα είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε τα αυτονόητα και να δημιουργείτε περισσότερα προβλήματα στην ήδη πολύπαθη εκπαόδευση ?

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 10:56 | andreas

    αποκαταστηστε την αδικια που εχει γινει με την παραβιαση του 60-40 και διοριστε απο το πινακα επιτυχοντων του 2009 ασεπ τον αναλογο αριθμο εκπαιδευτικων.απο φετοσ δικαιωμα ενταξης στους πινακες μονο με επιτυχια ασεπ . οσοι δεν εχουν ασεπ να δωσουν

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 10:47 | Γιατράς Παναγιώτης (ΠΕ07)

    Αυτό λοιπόν προστάζει η εποχή μας: το μόνο βέβαιο να είναι η αβεβαιότητα. Εξίσου βέβαιο δείχνει να είναι, οτι η υπουργός και το επιτελείο της επιδιώκουν και προσδοκούν με τις προτάσεις τους την αντικειμενικότητα και την εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων, αλλά θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε, ότι αυτός που μπορεί να σταυρώσει τη σωστή απάντηση ή να αναπτύξει θεωρητικά μια μέθοδο μπορεί να σταθεί και σε μια τάξη.
    Συμφωνώ λοιπόν με την κατάργηση της προυπηρεσίας. Διαφωνώ στο οτι χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχοντας επενδύσει σε ένα σύστημα διορισμού, έχοντας καταστρέψει πολλές φορές την προσωπική τους ζωή, οργώνοντας για χρόνια την Ελλάδα πότε ως ωρομίσθιοι και πότε ως αναπληρωτές, βλέπουν τώρα όλα αυτά τα χρόνια να έχουν περάσει άδικα. Βλέπουν τώρα ότι τα όνειρά και οι υπολογισμοί τους δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα «τοξικό προιόν» αυτή τη φορά στο «χρηματιστήριο της παιδείας»
    Προτείνω την κατάργηση της προυπηρεσίας σε ένα ορίζοντα 4 ετών με τη σταδιακή μείωση του ποσοστού απο το 60:40 σε 70:30, 80:20 κλπ.
    Ευχαριστώ