1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | ioannis apostoloo

    Το επαναλαμβάνω γιατί δεν φαίνονται οι λέξεις σε αποσιωπητικά στο κείμενο…

    Πολλά πράγματα στην θεωρία φαίνονται εφικτά και αποτελούν πρόκληση για να εφαρμοστούν στην πράξη. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύπλοκη και πάντα η θεωρία σκοντάφτει μέχρις ότου συνεχείς αναθεωρήσεις την φέρουν σε αντιστοιχία . Αυτό ακριβώς έγινε με το εγχείρημα του ασεπ στους εκπαιδευτικούς. Γι αυτό είχαμε αυτές τις διαδοχικές μεταμορφώσεις. Τελικά η εμπειρία οδήγησε σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
    Η ουσιαστική αδυναμία του ασεπ στην περίπτωση των εκπαιδευτικών είναι προφανής λόγω της αναλογίας υποψηφίων και διοριστέων.
    Η οριακή γραμμή επιτυχών αποδίδει αρκετά αντικειμενικά μια σχετική επάρκεια στο γνωστικό και την ανάπτυξη σχεδίου μαθήματος. Αυτό είναι και το όφελος του να δίνεις άλλωστε στο διαγωνισμό. Μπαίνεις σε ένα consept ανατροφοδότησης και εγρήγορσης.
    Η οριακή γραμμή διοριστέος όμως είναι θέμα τύχης. Γιατί αυτοί που συνωστίζονται ελάχιστα ποιο κάτω είναι εκατοντάδες.
    Αυτή νομίζω η αδυναμία του ασεπ ενίσχυσε την άποψη για μια εναλλακτική δυνατότητα όπως του 24μηνου κλπ. Και τελικά τα πράγματα οδηγήθηκαν σε μια ισορροπία που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Έκανε αρκετά ρεαλιστικότερο το να μετέχεις στους ασεπ αφού και τα μόρια της επιτυχίας προσμετρούνταν και τα μόρια προϋπηρεσίας κατοχύρωναν μελλοντικά αυτή την προσπάθεια.
    Τώρα η άποψη Διαμαντοπούλου στηρίζει μονοδιάστατα ασεπ. Υπονοεί ότι ,άτομα μεταξύ των οποίων και εγώ που δεν διορίστηκαν για πολύ λίγα μόρια σε διαγωνισμούς, έχουν αδικηθεί από την πλάγια πρόσληψη. Και είναι εν μέρει αληθές. Αν όμως εξαιρέσεις λίγες αυθαιρεσίες , η ύπαρξη της εναλλακτικής δυνατότητας αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό την ωμότητα του διαγωνισμού.
    Όσον αφορά τις όποιες αλλαγές να υπενθυμίσω την σημασία που έχει η ισορροπία σ’ ένα σύστημα, που αν διαταραχθεί βίαια θα αργήσει να αποκατασταθεί με ότι αυτό συνεπάγεται στις ζωές τόσων ανθρώπων.
    Γιατί η πραγματική αρρυθμία στην εκπαίδευση είναι η ύπαρξη χιλιάδων υπεράριθμων εκπαιδευτικών που διαγκωνίζονται εντός ,εκτός και επί του δημόσιου σχολείου για επαγγελματική αποκατάσταση. Αρρυθμία που μεταφέρεται παντού.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:24 | pada

    Προς Υπουργό Παιδείας

    και Υφυπουργούς

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    είμαστε εκπρόσωποι των εκατοντάδων καθηγητών, από όλους τους κλάδους – μας γνωρίζετε, όπως διαπιστώσαμε από τη συνέντευξή σας στο ΝΕΤ – που έχουμε επιτύχει μία, δυο τρεις, τέσσερις, κάποιοι κι έξι φορές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο εν λόγω διαγωνισμός παρά τα όποια προβλήματά του, είναι ένα κριτήριο πλέον που έχει θεσμοθετηθεί από την ελληνική πολιτεία.

    Είμαστε οι εκπαιδευτικοί που δεν τρομάζουμε στο άκουσμα του ΑΣΕΠ.
    Είμαστε εκείνοι που διαβάσαμε και επιτύχαμε, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους οι οποίοι σε «σκοτεινές εποχές» και με άδικους τρόπους, κατάφεραν να μαζέψουν προϋπηρεσία, χωρίς φυσικά να έχουν μπει ποτέ στη διαδικασία να εξεταστούν και να πετύχουν σε έναν από τους έξι διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Οι τρόποι μέσω των οποίων μας προσπέρασαν και διορίσθηκαν -και θα διορισθούν εάν δεν βάλετε ως προϋπόθεση για διορισμό την επιτυχία σε έναν ΑΣΕΠ – είναι πολλοί: είτε μέσω της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, είτε επειδή φάνηκαν ακόμα πιο «τυχεροί» και δούλευαν σε εκκλησιαστικά λύκεια και γυμνάσια, στη Σιβιτανίδειο, στον ΟΑΕΔ και κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διοριστούν, με συνοπτικές διαδικασίες, προσπερνώντας την σκόπελο του ΑΣΕΠ.

    Στους παραπάνω προσθέτουμε και τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων που επίσης λυμαίνονται μετά την απόλυσή τους θέσεις αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών. Οι κατηγορίες αυτών των συναδέλφων ουδέποτε συμμετείχαν σε κάποιον ΑΣΕΠ.
    Κάποιοι από τους παραπάνω παραμένουν στους πίνακες, καθώς ακόμα δεν έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μορίων για διορισμό.

    Αν ισχύσουν οι διορισμοί για το 2010-2011, ως έχουν, το 40% των θέσεων θα καλυφθεί στην πλειοψηφία του από αυτούς. Επίσης όταν ξεκινήσει η μεταβατική περίοδος πάλι θα καταφέρουν να μονιμοποιηθούν χωρίς καθόλου ΑΣΕΠ.

    Σε κάθε σας δήλωση αλλά και από τις χθεσινές σας ανακοινώσεις, μετά τη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τονίζετε «πρώτα απ’ όλα ο ΑΣΕΠ». Εφόσον λοιπόν ευαγγελίζεστε την αξιοκρατία και δηλώνετε ότι αυτή θα επιτευχθεί με επιτυχία στον ΑΣΕΠ,

    Σας παρακαλούμε να διορίσετε και για το 2010-2011 και κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, εκπαιδευτικούς που είναι στους πίνακες προϋπηρεσίας με μία τουλάχιστον επιτυχία σε κάποιον ΑΣΕΠ. Διαφορετική μεταχείριση θα ήταν άδικη για τους εκπαιδευτικούς που έχουν και προϋπηρεσία- σε κάποιες ειδικότητες και πάνω από 24 μήνες, και επιτυχία σε κάποιον ΑΣΕΠ και οι οποίοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, αποτελούν την προσωποποίηση της αξιοκρατίας.

    Ζητούμε να θέσετε ως προϋπόθεση για να διοριστεί κάποιος και για το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011, μια οποιαδήποτε επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Δεν είναι δύσκολο να το πράξετε ειδικά σε ειδικότητες όπως οι φιλόλογοι , οι μαθηματικοί, οι φυσικοί και των ξένων φιλολογιών, οι κοινωνιολόγοι. Για το έτος 2011-2012 όπου θα έχει προηγηθεί ο νέος ΑΣΕΠ, να διορίσετε ένα ποσοστό από εκεί και ένα ποσοστό από τον πίνακα με τους έχοντες προϋπηρεσία αλλά και μία τουλάχιστον επιτυχία σε κάποιον ΑΣΕΠ.
    Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω -κάτι το οποίο πιθανόν ήδη να γνωρίζετε-, ότι το προηγούμενο καλοκαίρι μια ομάδα 100 περίπου καθηγητών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ αποφάσισε να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό για να ξεκινήσει μια αγωγή εναντίων των αλεξιπτωτιστών ΟΑΕΔΙΤΩΝ που μπήκαν στους πίνακες εν μια νυχτί και ανέτρεψαν τις ισορροπίες. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί διέθεσαν χρήματα από το υστέρημά τους, άλλοι δανείστηκαν, άλλοι από το ταμείο ανεργίας, για να καταφέρουν να εμποδίσουν τον άδικο διορισμό αυτών των ατόμων. Με την εφαρμογή του παραπάνω πλαισίου διορισμών θα αρθεί αυτή η αδικία, καθώς ούτε αυτοί πληρούν το δίπτυχο αξιοκρατία και ΑΣΕΠ.

    Αξιότιμη κα Υπουργέ
    Αποτελούμε την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες και συμφωνούμε μαζί σας, ζητώντας ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Περιμένουμε να αποδείξετε εμπράκτως ότι αναγνωρίζετε τον κόπο των ανθρώπων που και προϋπηρεσία συγκέντρωσαν τρέχοντας ανά την Ελλάδα και μπήκαν και στη διαδικασία του ψυχοφθόρου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με επιτυχία. Οι προτάσεις μας για το νέο σύστημα είναι:

    1. Προϋπόθεση για κάθε διορισμό, και για το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011, επιτυχία σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είτε του παρελθόντος είτε του μέλλοντος.

    2.Διατήρηση του 24μηνου, με τη βασική προϋπόθεση της επιτυχίας στο ΑΣΕΠ.

    3.Να διατηρηθεί ένα ποσοστό διορισμών στο ύψος 40% από τον πίνακα προϋπηρεσίας, όπου θα υπάρχει και η προϋπόθεση ΑΣΕΠ.
    4.Για ειδικότητες που δεν έχουν 24 μήνες +ΑΣΕΠ, να ισχύσει το 16 μήνες προϋπηρεσία +ΑΣΕΠ.

    Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:23 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Μ

    Κ. Διαμαντοπούλου
    κάτι έχετε καταλάβει λάθος. Λέτε ότι θα διορίζεται μόνο από τον ΑΣΕΠ.
    Έχετε καταλάβει ότι όλοι είμαστε παιδιά του ΑΣΕΠ; Έχετε καταλάβει ότι έχουμε δώσει πάνω από τρεις φορές σε αυτή την αξιοκρατική για εσας διαδικασία; Έχετε καταλάβει ότι είμαστε επιτυχώντες πάνω από 3 φορές και έχουμε πιστοποιήσει στο Υπουργείο ότι έχουμε γνώσεις πάνω στο αντικειμενό μας; Πόσες φορές πρέπει δηλαδή να δώσουμε για να το καταλάβετε; Τρέχουμε συνεχώς να πάρουμε λίγα μόρια προϋπηρεσίας ΄στην άλλη άκρη της Ελλάδας τόσα χρόνια και αυτά θέλετε να μας τα πάρετε πίσω; Για να διορίσετε ποιους; Τα παιδάκια που τελειώνουν τώρα το πανεπιστήμιο και έχουν και το ανάλογο βίσμα…
    Τι κάνατε μέχρι τώρα; Τα σχολεία υπολειτουργούν Μόλις χθες βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ και μέχρι να βγουν οι τελικοί διορισμοί και οι διορισμοί αναπληρωτών θα πάει ΙΑνουάριος. Παίζεται με την ανοχή μας, τα νεύρα μας, την οικογενειά μας την τσέπη μας. Μήπως σας θυμίζει κάτι η φράση ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ; Ε αυτό θα λέβετε στις επόμενες εκλογές αν προλάβετε βέβαια να εξαντλήσετε την τετραετία.
    ΜΗΝ τα βάζετε με τους καθηγητές αυτοί δεν σας φταίνε σε τίποτα.
    Γνωρίζετε πόσο αξιοκρατικό είναι το σύστημα του Υπουργείου σας;
    Γνωρίζετε ότι είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα παιδαγωγικά λαι το υπουγεό σας δεν το δέχτηκε γιατί λέει ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει ορίσει ποια μεταπτυχιακά αντικαθιστούν την ΑΣΠΑΙΤΕ και με έβαλαν να τελειώσω και αυτή. ΚΑι μετά από τόσους κόπους και τόσο διάβασμα μου λέτε να έρθω και πάλι να δώσω ΑΣΕΠ να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου. Γιατί δεν υιοθετείται το συστημα της Φιλανδίας;
    Να σας πω γιατί; Φοβάστε την αποκέντρωση. Φοβάστε μη σας πάρουν τον συγκεντρωτισμό της εξουσίας, φοβάστε μη δε βολεφτούν κάποιο δικοί σας φοβάστε, φοβάστε φοβάστε…
    Ξέρετε την ιστορία του κάθε αναπληρωτή και με πόσο κόπο απέκτησε την προϋπηρεσία του που εσεις αναιτείται τώρα;
    Έλεος πια… Θα μας βρείτε μπροστά σας αν συνεχίσετε την ίδια πολιτική και σας μιλάει μια συναγωνίστρια που πρεσβεύει τις ιδέες του κόμματός σας. Αλλά αυτό δεν θα περάσει έτσι
    Μια εκπαιδευτικός ΠΕ. 18.02

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | ΙΩΑΝΝΑ

    Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θεωρώ οτι πρέπει να γίνονται με ποσοστό 30 απο τον ΑΣΕΠ και 70 από τον πίνακα αναπληρωτών. Κατα τα ψέματα όσα χαρτιά κι αν γεμίσει κάποιος με ωραίες ιδέες και «σωστές» απαντήσεις, αν δεν μπει μέσα στην τάξη δεν μπορεί να θεωρηθεί καλός εκπαιδευτικός. Η εμπειρία είναι αυτή που κάνει ικανούς τους ανθρώπους και όχι οι κάθε είδους διαγωνισμοί.
    Όσον αφορά το χρόνο πρώτου διορισμού πιστεύω οτι τα 3 χρόνια είναι πάρα πολλά. Πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να αφήσει την οικογένειά του για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα αν είναι γυναίκα, μητέρα μικρών παιδιών.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:21 | βασω-φιλολογος

    1.Το 24μηνο + ασεπ πρέπει να παραμείνει γιατί είναι δίκαιο,έχει την παράμετρο του ασεπ και βοηθάει να προγραμματίσει κανείς τη ζω η και το μέλλον του,’οπως προσπαθούσαμε να κάνουμε τόσα χρόνια.Δεν είναι αναγκαίο να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης όταν μάλιστα η ηλικία δεν μας το επιτρέπει. 2.Η μεταβατική περίοδος πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 5 χρόνια για να αποφύγουμε την κοινωνική αναταραχή 3.Οι πίνακες αναπληρωτών πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά αφού μπερί η προυπόθεση ασεπ για να είμαστε και σύμφωνοι με το νόμο.Αυτοί οι πίνακες θα οδηγούν στο 24μηνο. 4.Ηπροσμέτρηση της προθπηρεσίας μόνο στον πίνακα του ασεπ θα βλάψει τους πάντες όσο και αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται τώρα.Ενας καλός βαθμός δεν θα οδηγεί στο διορισμό εφόσον θα υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξεις με βάση την προυπηρεσία. 5.Το 24μηνο θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα για εισαγωγή στην ασπαίτε υποχρεωτικά. κ.υπουργέ,έίναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | Μαρία

    κ.Υπουργέ,
    πιστεύω οτι η υπάρχουσα εκπαίδευση χρειάζεται κάποιες διορθώσεις, σίγουρα όμως οι διορθώσεις αυτές δε θα πρέπει να γίνουν στον τομέα των προσλήψεων ,κυρίως για τους δασκάλους, (για τον απλό λόγο ότι εξαιτίας των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία εσείς οι ίδιοι θα βρεθείτε σε αδιέξοδο καθώς δε θα μπορείτε να τα καλύψετε).Επίσης θα ήθελα να τονίσω οτι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ διεξάγεται για να επιλεχθούν π.χ. από 1000 άτομα οι 500 καλύτεροι που χρειάζεστε, όταν όμως χρειάζεστε 2000 άτομα και έχετε μόνο 1000 άτομα «για ποιο λόγο γίνεται ο ΑΣΕΠ (και δεν τους μονιμοποιείτε κατευθείαν) αφού τους χρειάζεστε όλους και θέλετε και άλλους;»
    Πάντως αν τελικά γίνει υποχρεωτική η διαδικασία του ΑΣΕΠ θα πρέπει τουλάχιστον οι δάσκαλοι που έχουν έστω και ελάχιστη προυπηρεσία να διοριστούν, και το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους επόμενους τελειόφοιτους.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | ioannis apostoloo

    Πολλά πράγματα στην θεωρία φαίνονται εφικτά και αποτελούν πρόκληση για να εφαρμοστούν στην πράξη. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύπλοκη και πάντα η θεωρία σκοντάφτει μέχρις ότου συνεχείς αναθεωρήσεις την φέρουν σε αντιστοιχία . Αυτό ακριβώς έγινε με το εγχείρημα του ασεπ στους εκπαιδευτικούς. Γι αυτό είχαμε αυτές τις διαδοχικές μεταμορφώσεις. Τελικά η εμπειρία οδήγησε σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
    Η ουσιαστική αδυναμία του ασεπ στην περίπτωση των εκπαιδευτικών είναι προφανής λόγω της αναλογίας υποψηφίων και διοριστέων.
    Η οριακή γραμμή αποδίδει αρκετά αντικειμενικά μια σχετική επάρκεια στο γνωστικό και την ανάπτυξη σχεδίου μαθήματος. Αυτό είναι και το όφελος του να δίνεις άλλωστε στο διαγωνισμό. Μπαίνεις σε ένα consept ανατροφοδότησης και εγρήγορσης.
    Η οριακή γραμμή όμως είναι θέμα τύχης. Γιατί αυτοί που συνωστίζονται ελάχιστα ποιο κάτω είναι εκατοντάδες.
    Αυτή νομίζω η αδυναμία του ασεπ ενίσχυσε την άποψη για μια εναλλακτική δυνατότητα όπως του 24μηνου κλπ. Και τελικά τα πράγματα οδηγήθηκαν σε μια ισορροπία που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Έκανε αρκετά ρεαλιστικότερο το να μετέχεις στους ασεπ αφού και τα μόρια της επιτυχίας προσμετρούνταν και τα μόρια προϋπηρεσίας κατοχύρωναν μελλοντικά αυτή την προσπάθεια.
    Τώρα η άποψη Διαμαντοπούλου στηρίζει μονοδιάστατα ασεπ. Υπονοεί ότι ,άτομα μεταξύ των οποίων και εγώ που δεν διορίστηκαν για πολύ λίγα μόρια σε διαγωνισμούς, έχουν αδικηθεί από την πλάγια πρόσληψη. Και είναι εν μέρει αληθές. Αν όμως εξαιρέσεις λίγες αυθαιρεσίες , η ύπαρξη της εναλλακτικής δυνατότητας αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό την ωμότητα του διαγωνισμού.
    Όσον αφορά τις όποιες αλλαγές να υπενθυμίσω την σημασία που έχει η ισορροπία σ’ ένα σύστημα, που αν διαταραχθεί βίαια θα αργήσει να αποκατασταθεί με ότι αυτό συνεπάγεται στις ζωές τόσων ανθρώπων.
    Γιατί η πραγματική αρρυθμία στην εκπαίδευση είναι η ύπαρξη χιλιάδων υπεράριθμων εκπαιδευτικών που διαγκωνίζονται εντός ,εκτός και επί του δημόσιου σχολείου για επαγγελματική αποκατάσταση. Αρρυθμία που μεταφέρεται παντού.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | Μαίρη

    Κυρία Υπουργέ,

    αυτό που έχω βιώσει είναι η τεράστια αδικία από την κατάργηση της επετηρίδας και η άρδην ανατροπή ολόκληρης της ζωής μου και των κόπων της οικογένειάς μου. Κι ούτε είχα το «μέσο» να αποκτήσω προυπηρεσία με τους διάφορους τρόπους που γνωρίζουμε όλοι. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ειδική ρύθμιση για όσους μπήκαμε στο Πανεπιστήμιο και γνωρίζαμε ότι θα περιμένουμε τη σειρά μας για να διοριστούμε.
    Αποκαταστήστε αυτό το τεράστιο λάθος που έγινε τότε!

    Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δίνετε να εκφραστούμε

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:18 | Elena

    Πραγματικά χαίρομαι που δίνεται σε όλους η δυνατότητα να μιλήσει και να εκφράσει τη γνώμη του. Αρκεί να μην γίνεται στα πλαίσια της φιλοσοφίας του «πείτε να τελειώνουμε».
    Θα έκρινα το προσχέδιο τουλάχιστον ασαφές. Δεν προσδιορίζεται στο προσχέδιο αν θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να είναι επιτυχών κάθε φορά στο ΑΣΕΠ.Αλήθεια γνωρίζει η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό?Αν ένας εκπαιδευτικός πετύχει την πρώτη φορά είναι ένας καλός και άξιος εκπαιδευτικός , αν αποτύχει τη δεύτερη ξαφνικά γίνεται ανάξιος για την τάξη?
    Και πώς θα μετράει η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα σχολεία? Τι θα γίνει με όλους αυτούς που έτρεχαν στα δυσπρόσιτα για τη «διπλή» προϋπηρεσία?
    Δεν αναφέρεται τίποτα για τους εκπαιδευτικούς που απέκτησαν προύπηρεσία από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και βρέθηκάν ξαφνικά μέσα στους πίνακες του ΥΠΕΠΘ αφήνοντας πίσω εκατοντάδες συναδέλφους τους που έτρεχαν σε όλη την Ελλάδα να μαζέψουν τα μόριά τους και αν άλλάξει ο τρόπος διορισμού δεν θα διοριστούν.Για να μην αναφερθώ στη Σιβιτανίδειο,την Αθωνιάδα κτλ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να μην θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού να δεν συμπληρώσουν τρια χρόνια αναπλήρωσης. Ό,τι ισχύει δηλαδή και για τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
    Ο εκπαιδευτικός στην τάξη! Σύμφωνοι! Αλλά και ηγέτης της τάξης! Περήφανος και όχι κουρασμένος από τις δυσκολίες του διορισμού.Ο εκπαιδευτικός πλάθεται στην τάξη και όχι στους διαγωνισμούς.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:μοναδικο κριτίριο διορισμού 24 μήνες και μια οποιαδήποτε επιτυχία στο ΑΣΕΠ.
    Ας είμαστε μαζί με τον εκπαιδευτικό και όχι απέναντί του.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:17 | Εκπαιδευτικός

    κ. Υπουργέ,

    Θα ήθελα να καταθέσω τις παρακάτω προτάσεις, για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
    1. Όλες οι προσλήψεις (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι) θα πρέπει να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αυτό να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό (και χτες αν γίνεται) .
    2. Όσοι πετύχουν στον ΑΣΕΠ και αυτοί που πέτυχαν και σε παλαιότερους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον νέο πίνακα.
    3. Στον νέο πίνακα θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα του ένος ή δυο κριτηρίων. Τι εννοώ με αυτό, στον νέο πίνακα θα πρέπει τα μόρια να υπολογίζοντε ως εξής: τα μόρια επιτυχίας του ΑΣΕΠ, ο βαθμός πτυχίου, ο χρόνος κτίσεις πτυχίου (έστω και ως ποσοστό π.χ 5%), τα μόρια από την προϋπηρεσία και τέλος μόρια απο μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Έτσι πιστεύω ότι ο νέος πίνακας θα είναι αντικειμενικός.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:15 | ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    για να φθασει το σχολείο σημερα εκει ππου ειναι και να ζητάνε να διοριστούνε μονο αυτοι που πετυχανε στον ασεπ εχουν τρέξει στα κατσάβραχα και στα ξερονησια χωρις να γλυψουν κανενα οι ωρομισθιοι και οι αναπληρωτες για να εχετε εσειεσ οι ασεπιτεσ την ευκαρία την ζεστασια και την ανεση του διαβασματος

    ναι στο 60 -40 ναι στυο 50 -50 αν ειανι δυνατο ενα μικτο συστημα

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:14 | ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΕΙ «ΠΛΑΘΕΙΣ» ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΤΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΕΥΔΕΥΣΗ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:12 | ΑΣ

    Κυρία υπουργέ,

    Ζούμε σε μία χώρα (προφανώς όχι τη μοναδική) όπου όλο και περισσότερο ο καθένας νοιάζεται μόνο για το προσωπικό του συμφέρον και αδιαφορεί για το κοινωνικό/συλλογικό καλό. Είναι δουλειά του κράτους όμως να προτάξει το κοινωνικό συμφέρον και σιγά σιγά να διαπαιδαγωγεί τους πολίτες του όσον αφορά τη στενή σχέση του συλλογικού και του ατομικού συμφέροντος (αν διοριστείς για παράδειγμα με «μέσο», με «μέσο» θα διοριστεί και αυτός που θα κάνει μάθημα στα παιδιά σου). Το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό βέβαια, είναι να θέσει το κράτος ξεκάθαρους κανόνες (νόμους) που να ισχύουν για όλους τους πολίτες σε κάθε συναλλαγή με αυτό. Αισθάνομαι όμως ότι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είμαστε μάλλον η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ. Μακάρι να έχετε (όλη η κυβέρνηση) στόχο αυτό να αλλάξει. Το παρόν βέβαια πλαίσιο είναι τόσο γενικόλογο (σε σχέση με όσα είχαν ήδη ειπωθεί) που μου δημιουργεί ένα φόβο ότι οι πιέσεις κάποιων ομάδων προσωπικών συμφερόντων άρχισαν ήδη να πιάνουν τόπο. Επλίζω να κάνω λάθος.

    Από συζητήσεις με συναδέλφους βλέπω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν με τις προτάσεις σας. Λίγοι θα το εκφράσουν δημόσια όμως. Για να το κάνουν πρέπει να συγκεκριμενοποιήσετε το συνολικό σας σχέδιο για την παιδεία, να δουν ότι υπάρχει όραμα να πιστέψουν και να συγκρουστούν για να πραγματοποιηθεί. Αλλιώς ποιος ο λόγος να μιλήσουν, όταν ήδη βλέπουν ότι ο κίνδυνος στρογγυλοποίησης των αρχικών εξαγγελιών είναι ήδη ορατός.

    Προφανώς οι όποιες αλλαγές θίγουν το συμφέρον, αλλά και τα όνειρα πολλών ανθρώπων. Και αυτό είναι πάντα κρίμα, άσχετα αν χτίστηκαν σε λάθος λογικές. Για κάποιους αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού εργασία, πιθανώς και σε άλλους κλάδους πέρα της εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι για να τους (μας) πείσετε για την ειλικρίνεια των εξαγγελιών (και των πράξεών) σας πρέπει:
    a) Οι κανόνες που θα τεθούν να δημιουργούν τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους χωρίς εξαιρέσεις (π.χ. να βρεθεί τρόπος οι πολύτεκνοι να υποστηρίζονται σημαντικά από το κράτος, όχι όμως εις βάρος των συμπολιτών τους) και
    b) να δείξετε ότι όλη η ηγεσία του υπουργείου είναι έτοιμη να «θυσιάσει» το δικό της προσωπικό συμφέρον, γιατί μόνο τότε μπορείτε να ζητάτε από κάθε πολίτη να θυσιάσει το δικό του.

    Με τιμή
    ΑΣ – μαθηματικός

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:10 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΑ ΓΙΑ 350 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΟΡΙΩΝ Η ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΟΣ…

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:09 | ΔΩΡΑ

    EIMAI ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ 1992.ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ,ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ11 ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ[ΠΕΡΥΣΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΗΤΑΝ ΕΞΙ].ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΠΟΥ ΜΕΝΩ[ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ].ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ?.ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ
    -ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΙΑ,ΔΥΟ,ΤΡΕΙΣ…..ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ?
    -ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΣΕΠ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ?
    -ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ?
    -ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ?
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    -ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    -ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ
    -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΣΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:08 | Δάνος

    Αξιότιμη κυρία Διαμαντοπούλου

    Αισθάνομαι πως πρέπει οι πίνακες των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων να καταργηθούν οριστικά αμέσως μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Μόνο έτσι θα δοθεί ένα καλό δείγμα γραφής πως δεν παζαρεύετε με κανέναν.
    Η πρόσληψη των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει από τους πίνακες των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2009 και 24μήνου από το επόμενο έτος για να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία των προηγούμενων ετών. Παράλληλα δεν θα δίνεται η αίσθηση ότι οι παλιοί με τους καινούργιους θα χωριστούν για άλλη μια φορά σε ‘πατρικίους και πληβείους’, όπου οι πρώτοι θα γεμίζουν για άλλη μια φορά το λεωφορείο και θα κλείνουν ερμητικά την πόρτα ενώ οι δεύτεροι θα τρέχουν πάλι πίσω από αυτό ιδρωμένοι.
    Είναι αξιοκρατικό να διορίζονται το έτος 2010-11 έστω και σε μεταβατικό στάδιο εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν περάσει ποτέ από ΑΣΕΠ στη δημόσια εκπαίδευση , και να μένουν απ έξω χιλιάδες επιλαχόντες υψηλόβαθμοι του διαγωνισμού 2009;; Ενώ την επόμενη χρονιά δίκαιο κάποιοι να μην διορίζονται έστω και εάν έχουν αλεπάλληλες επιτυχίες στο διαγωνισμό;;;
    Κυρία Διαμαντοπούλου όλα αυτά τα χρόνια βιώσαμε την κατάφορη αδικία όπου δεκάδες εκπαιδευτικοί μιλούσαν απαξιωτικά για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ λέγοντας πως έχουν βρεί άλλο τρόπο για τον διορισμό τους… (Σιβιτανιδειος, Εκκλησιαστικά, ΠΔΣ, ΣΔΕ κ.τ.λ.).
    Πρέπει να αποδείξουμε ότι σαν κοινωνία μπορούμε να κάνουμε τα αναγκαία βήματα χωρίς εκπτώσεις και λαϊκισμούς. Μόνο έτσι θα μπορέσει η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνά, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Κλείστε τα παράθυρα, πολύτεκνους και ειδικές κατηγορίες. Αυτοί που θα διοριστούν θα διδάξουν τα παιδιά μας…
    Για να πάνε μπροστά οι άριστοι και όχι οι αρεστοί.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 40% ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 2009 ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠ ΕΞΩ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:02 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Να παραμείνει το σύστημα πρόσληψης ως έχει 60% ΑΣΕΠ 40% χωρίς ΑΣΕΠ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:02 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΤΟ 1992, ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΣΟΦΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΖΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ. ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ». ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 1)ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (ΩΣΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΣΟΥ Η ΌΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ), 2)ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ), 3)ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ(ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ Η ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ? ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Π.Χ. ΙΑΤΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ?). ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ». ΟΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ!
    ΒΑΣΙΛΗΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΜΟΝΙΜΩΣ «ΡΙΓΜΕΝΟΣ»

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 21:00 | ΝΙΚΟΣ

    Απο όλα τα post που έχω διαβάσει έως τώρα προτείνω να αλλάξετε πάλι το όνομα του Υπουργείου σε :

    YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:58 | Θεοδότα Εκπαιδευτικός

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΩΣΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ; ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ-ΜΑΘΗΤΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΝΕΑ-ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΧΥΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ. ΤΕΛΟΣ, ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ. ΑΣ ΛΗΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΠΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:57 | Ελένη

    Αρχικά, εύχομαι υπομονή σε όλους τους εκπαιδευτικούς που μπαίνουν σε τάξεις και διδάσκουν τα παιδιά μας υπό συνθήκες δύσκολες, με μισθούς εξευτελιστικούς (ωρομίσθιοι) και μακριά από τα σπίτια τους. Πραγματικά για όλους εμάς το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» μόνο αβάσιμος ιδεαλισμός μπορεί να χαρακτηριστεί και παρολαυτά έχουμε ακόμα το κουράγιο να δίνουμε την ψυχή μας μέσα στις τάξεις από αγάπη στους ανθρώπους που έχουμε μπροστά μας. Ως πότε όμως θα το παίζουμε ήρωες;
    Δεύτερον, περιμέναμε πολύ καιρό να βγει το νομοσχέδιο για να ξεκαθαριστούν επιτέλους οι ασάφειες των εξαγγελιών της υπουργού. Ακόμα όμως και τώρα εξακολουθώ να βλέπω ασάφειες και γενικόλογες προτάσεις. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί είχαν οργανώσει τη ζωή τους προσβλέποντας στο 24μηνο και εν μια νυκτί, τα πάντα φαίνεται να ανατρέπονται. Νομίζω ότι τέτοιου είδους αιφνιδιασμοί υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη θέση των εκπαιδευτικών, καθώς στο καθεστώς ανασφάλειας που ήδη εργάζονται προστίθεται ακόμα μια αβεβαιότητα.
    Θέλω να επισημάνω ότι το σύστημα 60 – 40, ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανένα για την αντικειμενικότητά του. Κανένας από όσοι δουλεύουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, δεν έχει καταφύγει σε «μέσον» και όλοι αξιοκρατικότατα μπήκαν στην εκπαίδευση μέσω ΑΣΕΠ, που τόση σημασία του δίνει η κυρία υπουργός. Βεβαίως το πόσο αξιόπιστα κρίνει το ΑΣΕΠ την ικανότητα ενός εκπαιδευτικού είναι άλλη υπόθεση.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με την πρόταση της κυρίας Όλγας Δρόσου που έχει αφήσει σχόλιο λίγο πιο κάτω. Αξιώνουμε άμεση διευκρίνηση της μεταβατικής περιόδου και σαφή προσδιορισμό της χρονικής της διάρκειας καθώς και τους εκπαιδευτικούς που αφορά. Δεν είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη προυπηρεσία η βρίσκονται κοντά στο διορισμό να υφίστανται τέτοιου είδους δοκιμασία.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | comba

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ισχύουν τα παρακάτω:
    1ον:Πρώτα η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ η οποία αποδεικύεται με:
    α)διδακτορικό στην παιδαγωγική,διδακτική κ.α.
    β)μεταπτυχιακό στην παιδαγωγική,διδακτική κ.α.
    γ)ΑΣΠΑΙΤΕ
    2ον:πέραν των παραπάνω[ΠΙΝΑΚΑΣ-1] οι οποίοι ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ,να μοριοδοτούνται με συντελεστές βαρύτητας όλα όπως και στον λοιπό Δημόσιο Τομέα δηλαδή «ΑΣΕΠ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ» ήτοι [ΠΙΝΑΚΑΣ-2]:
    α)Πτυχία (βασικό,μεταπτυχιακό,διδακτορικό)
    β)Βαθμός βασικού πτυχίου
    γ)Εμπειρία
    δ)Γλωσσομάθεια
    ε)Γνώση Η/Υ
    στ)Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ (ο οποίως θα ισχύει για 5 ετη όπως το αντίστοιχο ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ)
    ζ)Εντοπιότητα
    η)Κοινωνικά κριτήρια (αρ.τεκνων,ΑΜΕΑ,κ.λ.π)

    από τα παραπάνω κριτήρια θα βγαίνει μια τελική βαθμολογία με την οποία ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ θα κατατάσσονται όλοι[ΠΙΝΑΚΑΣ-1]&[ΠΙΝΑΚΑΣ-2] βάσει των προσόντων τους.
    Διότι εκτός από τον γραπτό διαγωνισμό υπαρχει και ο αντικειμενικότερος «ΑΣΕΠ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ» όπως ισχύει για κατηγορίες Τ.Ε. & Π.Ε. σε όλο το λοιπό Δημόσιο Τομέα .

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:49 | Διονύσης

    Ο διορισμός όλων των εκπαιδευτικών από τον διαγωνισμό του ασεπ όπως προτείνεται από το νομοσχέδιο είναι άδικος, αναξιοκρατικός και καταστροφικός.
    Αδικος για όλους τους εκπαιδευτικούς που ταξίδεψαν όλη την Ελλάδα και δούλεψαν ως ωρομίσθιοι. Ανθρώπους που πληρώνονταν 300 Ε με καθυστέρηση 6 μηνών και μπορεί να ξόδευαν περισσότερα από αυτά για μετακινήσεις, ενοικιάσεις σπιτιών κτλ με μόνο κίνητρο την απόκτηση μορίων.
    Αναξιοκρατικός γιατί «Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του». Η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί και από πδς, εκκλησιαστικά, σιβιτανίδειο, σδε.
    Καταστροφικός για θεσμούς όπως το ολοήμερο που βασίζονται σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς πληροφορικής, ξένων γλωσσών, μουσικής και εικαστικών, καταστροφικός για όλα τα ακριτικά μέρη που η διδασκαλεία στηρίζεται σε ωρομισθίους. Ποιος θα δουλέψει σε αυτά τα σχολεία χωρίς να πληρώνεται και χωρίς το κίνητρο των μορίων.

    Το ισχύον σύστημα 60-40 χρειάζεται βελτίωση και όχι απόσυρση.
    Προσμέτρηση προϋπηρεσίας που αποκτάται αξιοκρατικά. Να κοπούν οι αναξιοκρατικοί τρόποι απόκτησης πδς, εκκλησιαστικά, σιβιτανίδειος, σδε, απόλυση από ιδιωτικά λύκεια.
    Μηδενικοί προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    Έτσι δεν αδικούνται οι συνάδελφοι που δουλεύουν ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, υπάρχουν κίνητρα για να δουλέψει κάποιος σαν ωρομίσθιος και δίνεται η δυνατότητα διορισμού επί ίσοις όροις (χωρίς προσμέτρηση της προϋπηρεσίας) μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:49 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΠΕ04

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 100% ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ (ΔΗΛΑΔΗ 0,5 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 5 ΜΗΝΕΣ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΦΌΣΟΝ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2011 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΕΠ.

    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ 90+ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΠΕ04

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΤΛ.ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΠΩΣ Η ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ,ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΧΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ,ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ 5΄ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Κ.Τ.Λ. ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Π.Δ.Σ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΥΤΑ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ,ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ….

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:48 | Φωτεινή Χαρδαλιά

    Κα Υπουργέ,
    είμαι Φιλόλογος, πήρα πτυχίο το 1994. Είμαι επιτυχούσα στους τρεις τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (2005, 2007, 2009). Δεν ήμουν στους διοριστέους για 2 ερωτήσεις! Με τα μόρια του ΑΣΕΠ και μόνο (χωρίς τις γνωστές διαδικασίες της ΠΔΣ) κλήθηκα αρχικά ως ωρομίσθια σε ένα σχολείο πολλά χλμ μακριά από το σπίτι μου. Πέρυσι υπηρέτησα ως αναπληρώτρια σε δυσπρόσιτο σχολείο της Δ Δωδεκανήσου και φέτος κάνω καθημερινά 120 χλμ για να διδάξω στο σχολείο μου. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα έχω 23 μήνες καθαρής προϋπηρεσίας. Χωρίς καμία βοήθεια από ΠΔΣ, εντελώς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ! Δεν μπορώ να δεχτώ πως δε θα διοριστώ και θα χάσω το όνειρο της ζωής μου για ένα μήνα προϋπηρεσίας! Είναι πολύ ελπιδοφόρο να πατάξετε επιτέλους την αναξιοκρατία (ΠΔΣ, Εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειος, ΟΑΕΔ)! Όμως, οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε συνδυασμό με τον πίνακα αναπληρωτών είναι το μόνο δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα! Σκεφτείτε πως στο δικό μας κλάδο (ΠΕ02) διορίζεται ο 1 στους 40 περίπου! Δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 39 είμαστε άχρηστοι και ανεπαρκείς! Είναι απίστευτα ψυχοφθόρο να διαγωνιζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε χιλιάδες συναδέλφους κάθε ένα ή δύο χρόνια! Κανένας από μας δεν μπορεί να έχει ήρεμη οικογενειακή ζωή, όταν ζούμε στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια! Ελπίζω να πρυτανεύσει η δικαιοσύνη και να πάρετε τη σωστή απόφαση! Για τους περισσότερους από εμάς, η εκπαίδευση είναι όνειρο ζωής, όχι απλώς βόλεμα και επαγγελματική αποκατάσταση!Μην υποστούμε και εξαιτίας σας άλλη μια αδικία, όπως όλα αυτά τα χρόνια που διορίστηκαν στρατιές «πελατών»!
    Με εκτίμηση,
    Φωτεινή Χαρδαλιά

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:47 | Μπάρδα Δήμητρα

    Κα Υπουργέ

    Θεωρώ πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ, με τον τρόπο που διεξάγωνται μέχρι στιγμής- γραπτή εξέταση- δεν αποτελεί και τον πιο σωστό και δίκαιο τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Αφενός γιατί ο καθένας μπορεί να επιτύχει στις εξετάσεις παπαγαλίζοντας έναν αρκετά μεγάλο όγκο σελίδων (εκεί άλλωστε στηρίζεται και μέχρι σήμερα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, στην παπαγαλία), αφετέρου γιατί δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί ικανοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διδασκαλίας, πόσο μάλλον να διαπλάθουν χαρακτήρες. Επομένως πιστεύω ότι οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα ήταν απαραίτητες μόνο αν οι εκπαιδευτικοί περνούσαν από ψυχολογικά τεστ και έπειτα αν εξετάζονταν οι ικανότητές τους στην πράξη. Ειδάλλως προσλαμβάνεται κάποιος που είτε έδωσε ΑΣΕΠ, είτε προσλήφθηκε λόγω προϋπηρεσίας, δεν φαίνεται αν έχει τα κατάλληλα προσόντα.Είναι καθαρά διαδικαστικό.
    Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω ότι ο τρόπος προσλήψεων που θέλετε να περάσετε τώρα δεν είναι δυνατόν να βρει ανταπόκριση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εκτός αν δεν υπάρχουν τόσες ελλείψεις όσες ακούμε…Πιστεύω ότι το μέτρο αυτό θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος τουλάχιστον 5 χρόνια αργότερα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:45 | Γιωργος

    ΑΣΕΠ ΝΑΙ αλλα γιατι γραπτος διαγωνισμος?
    Το πτυχιο δεν ειναι αρκετο για την επιστημονικη επαρκεια?
    Μηπως ετσι ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ τα πτυχια?
    Ποιος μπορει να πει οτι αυτος που πετυχαινει στο διαγωνισμο ειναι καλυτερος απο καποιον αλλον στο να μεταλαμπαδευσει τις γνωσεις του στους μαθητες?
    Ο εκπαιδευτικος δεν ειναι απλα ενα επαγγελμα .
    Ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!

    Η γνωμη μου ειναι λοιπον

    1)ΑΣΕΠ αλλα Ο Χ Ι γραπτος διαγωνισμος αλλα με βαθμο πτυχιου,μεταπτυχιακα στην μοριοδοτηση

    2)Ετος κτησης πτυχιου με μοριοδοτηση ανα ετος.

    3)Οικογενειακη κατασταση με μοριοδοτηση τεκνων.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:43 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Κυρία Διαμαντοπούλου,
    το νομόσχέδιο που θα ψηφιστεί μετά τη διαδικασία της διαβούλευσης οφείλει να είναι δίκαιο και αξιοκρατικό. Για να συμβεί αυτό βασική προϋπόθεση, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί:
    1) η διατήρησή του συστήματος διορισμού μέσω 24μήνου + επιτυχία ΑΣΕΠ, για όλους τους εκπαιδευτικούς που θα έχουν μόρια προϋπηρεσίας (από ο,ο1 – 60 μόρια) μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί εφόσον μελλοντικά αποκτούν επιπρόσθετα μόρια μέσω προϋπηρεσίας και συμπληρώσουν 24μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, θα μπορούν να διορίζονται. Έτσι με αυτόν τον τρόπο οι ‘παλιοί’ εκπαιδευτικοι δε θα αδικηθούν, ενώ οι ‘νέοι’ θα διεκδικούν επί ίσοις όροις τον διορισμό τους χωρίς αδικούνται στο ελάχιστο.
    Η μεταβατική περίοδος να είναι τουλάχιστον 5 ετών, μέχρι να απορρόφηθούν-διοριστούν σταδιακά όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων.
    2) βελτίωση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, α) καθοριμένη ύλη και μαθήματα,
    β)κατάργηση της εξέτασης της ειδικής διδακτικής
    3)συνεχή επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγησή του διδακτικού τους έργου μέσα στην αίθουσα, και όχι σε ένα φύλλο χαρτιού όπου άλλα γράφονται και άλλα πράττονται.
    4)προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Π.Δ.Σ, Σιβιτανίδειο σχολή, εκκλησιαστικά σχολεία μόνο μέσω πίνακα κατάταξης από επιτυχίες ασεπ και προϋπηρεσία. Όλα τα ονόματα των προσληφθέντων δημοσιοποιημένα στο διαδίκτυο.
    5)τα μόρια από προηγούμενες επιτυχίες ΑΣΕΠ να μετράνε στο ακέραιο.

    Ελπίζω να λάβετε υπόψη τις παραπάνω θέσεις,
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:43 | Ωρομισθιος

    Στα σχολεία υπάρχουν τάξεις με 20 και 30 παιδιά πως είναι δυνατον όσο καλη προαίρεση και να έχει ο εκπαιδευτικός να κάνει σωστά τη δουλειά του.Αυτη η κατάσταση οδηγεί τους περισσότερους μαθητές σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα για τον εξής απλό λόγο στα φροντιστήρια τα τμήματα αποτελούνται απο 5-10 παιδιά και στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται καλύτερη δουλειά απο το σχολείο.Θα πρέπει να καταργηθει ο θεσμος των ωρομίσθιων όπου υπάρχουν ανάγκες να προσλαμβάνεται μόνιμοι. Ενα άλλο σημαντικο κομμάτι στο έργο των εκπαιδευτικων είναι η πληρωμή τους.Ειδικά για το θεσμο των ωρομίσθιων θα πρέπει οι άνθρωποι να πληρώνονται κάθε μήνα όχι μια φορά τον χρόνο ή καθε 2 χρονια.Οσον αφορα τον τρόπο προσλήψεων κατα τη γνώμη μου δεν είναι τοσο σημαντικό αυτό το θέμα.Περισσότερο σημαντικό είναι οι καθηγητές που προσλαμβάνονται να επιμορφώνονται κατα τακτά χρονικα διαστήματα να κρίνεται το έργο τους ωστε να μπορούν να βελτιώνονται και αυτοί.Η απόκτηση πτυχίου δεν συνεπάγεται και ικανότητα μετάδοσης γνώσεων και γενικά ικανότητα ένταξης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:42 | ΧΡΙΣΤΟΣ

    Κ. υπουργέ, είμαι και γω ένας από τους χιλιάδες, άτυχους εκπαιδευτικούς που πλέον φέρει και τη ρετσινιά του <>. Θεσπίστηκε ένας διαγωνισμός και μάλιστα γραπτός στου οποίου το βωμό της δήθεν αξιοκρατίας θυσιάστηκε η υπόληψη του εκπαιδευτικού κόσμου. Καμιά κατηγορία επιστημονικού προσωπικού τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (αν επιμένουμε να θέτουμε το μέτρο σύγκρισης μας εκεί) δεν υποβιβάζει τόσο πολύ ανθρώπους και γνώσεις. Καλός εκπαιδευτικός δεν είναι εκείνος που κλείνεται στο σπίτι 2-3 χρόνια, έχοντας μεσάνυχτα για την εκπαιδευτική πραγματικότητα, που πηγαίνει σε <> πληρώνοντας 3-4000 χιλιάδες ευρώ και τελικά περνά τη βάση της λεγόμενης επιτυχίας και διορίζεται. Αλήθεια υπάρχει κάποια έρευνα που αποτυπώνει την ποιοτική διαφορά όσων έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ από τους υπόλοιπους; Η παιδεία μας έγινε μήπως καλύτερη; Άλλωστε ποιοι είναι εκείνοι που διαθέτουν τόσο χρόνο και χρήμα για να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό; Οι έχοντες. Εμείς οι υπόλοιποι κ. υπουργέ τρέχουμε μέρα-νύχτα για να κάνουμε αυτό που σπουδάσαμε όσο το δυνατό καλύτερα. Γιατί διαφορετικά ο νόμος της αγοράς είναι σκληρός. Δεν είσαι καλός- φεύγεις. Ο πραγματικός ΑΣΕΠ λοιπόν βρίσκεται στα φροντιστήρια, εκεί που μαζί με γονείς και παιδιά κάθε χρόνο προετοιμάζουμε αριστούχους. Είμαι 34 ετών και ακόμη ακούω την ίδια κουβέντα που άκουγα και στα 7, στα 12 , στα 16. ΔΙΑΒΑΣΕ.Αν είναι δυνατόν!!!πόσο ακόμη. Μπήκα στη φιλοσοφική με 18,3, πήρα πτυχίο με 8, πήρα μεταπτυχιακό με άριστα, διδάσκω 10 χρόνια και είμαι ΑΠΟΤΥΧΩΝ!Δηλαδή αποτυχημένος!! Πολύ ωραία. Τότε προτείνω στις 3 αποτυχίες να μας αφαιρείται το πτυχίο και η άδεια διδασκαλίας.Έτσι για τιμωρία επειδή δε διαβάζουμε.
    Ας σοβαρευτούμε όλοι μας επιτέλους σ’ αυτήν τη χώρα. Δεν είμαι από κείνους που εισηγούνται την κατάργηση του ασεπ και την επαναφορά της επετηρίδας. Δηλαδή αξιότερος ο γηραιότερος. Θα ήταν λάθος. Τολμώ να σας προτείνω έναν περισσότερο αντικειμενικό τρόπο κατάταξης σε μια ενιαία λίστα ανά ειδικότητα από την οποία θα τροφοδοτούνται όλες οι δομές μάθησης που ελέγχονται από το υπουργείο παιδείας. Το σύνολο των μορίων να έχει αρκετές μετρήσιμες συνιστώσες. Ειδικότερα.
    1.βαθμός εισαγωγής του συγκεκριμένου ατόμου στο πανεπιστήμιο. Έτσι ανταμείβεται η προσπάθεια όλων των ετών. Για παράδειγμα προσωπικά εισήχθην στη φιλοσοφική με 18.3 ενω πριν δύο χρόνια στην ίδια σχολή στην Καλαμάτα εισήχθησαν υποψήφιοι με 13.7. ΑΔΙΚΙΑ.
    2. Να προσμετράται ο βαθμός του πτυχίου και τα έτη σπουδών. Κάποιος που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα 4 χρόνια να παίρνει το ανώτερο της μοριοδοτησης.
    3. τιτλοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών να μοριοδοτούνται
    4. Να προσμετράται και η όποια εκπαιδευτική προϋπηρεσία από φροντιστήρια , ιεκ, κεκ, ιδεκε (δια βίου μάθηση )
    5.γνώσεις η/υ, ξένων γλωσσών να συνεκτιμώνται, όχι όμως στο βαθμό εκείνο που κάποιος με 2 πτυχία ξένων γλωσσών να υποσκελίζει το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.
    6.Τέλος να υπάρχει ο ΑΣΕΠ όχι όμως με τη μορφή που έχει σήμερα. Χωρίς βάση. Όσα μόρια συγκεντρώνει κάποιος να προστίθενται στα υπόλοιπα που περιέγραψα παραπάνω και να μην είναι προ απαιτούμενος.
    Θεωρώ ότι έτσι καταγράφεται συνολικότερα η προσωπικότητα, ο αγώνας ζωής κάποιου και όχι κρίνοντάς τον σε μια εξευτελιστική διαδικασία χωρίς πρακτικά αποτελέσματα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:37 | ΜΑΚΗΣ

    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΕΙ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΛΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΤΕΧΝΟΙ ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.(ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ)ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟΝΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:36 | Βασιλική Παπαϊωάννου

    Κα Υπουργέ, έχω διδάξει στα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα τριών κρατών (Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιαπωνίας) και από την πείρα που έχω αποκομίσει, θα ήθελα να επισημάνω ένα φλέγον ζήτημα του σημερινού δημόσιου σχολείου, το οποίο δεν έχετε καν θίξει στο συγκεκριμένο προσχέδιο, αν και είχατε τονίσει προεκλογικά:

    Στο συμφέρον του ΜΑΘΗΤΗ και του δημόσιου σχολείου είναι η άμεση και δραστική ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των ωρομίσθιων καθηγητών (που η χρήση τους έχει γίνει πολύ εκτεταμένη τα τελευταία χρόνια για καθαρά οικονομικούς λόγους), με παράλληλη άμεση και δραστική ΑΥΞΗΣΗ των διορισμών αναπληρωτών και μόνιμων καθηγητών.

    Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους μαθητές και στην εκπαιδευτική διαδικασία, όταν τα σχολεία στελεχώνονται από ωρομίσθιους καθηγητές που βρίσκονται εκεί για ελάχιστες ώρες, οι οποίοι μάλιστα μπορεί ν’αλλάξουν μια, δυο ή και περισσότερες φορές μέσα σε λίγους μήνες.

    Πριν από μια δεκαετία, δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι ωρομίσθιοι καθηγητές στην Ελλάδα. ‘Οταν υπήρχαν κενά 7-10 ωρών σε 2-3 σχολεία, προσλάμβαναν έναν αναπληρωτή για να τα καλύψει, ενώ σήμερα προσλαμβάνονται 2-3 ωρομίσθιοι! Δυστυχώς, ακόμη και για ένα κενό 20 ωρών σ’ένα σχολείο προσλαμβάνονται πλέον 2 ωρομίσθιοι αντί ενός αναπληρωτή!

    Είναι ντροπή όλα αυτά να γίνονται για καθαρά οικονομικούς λόγους, με τη σταθερή δικαιολογία «δεν υπάρχουν χρήματα», όταν βλέπουμε ότι χρήματα υπάρχουν για τόσα και τόσα άλλα! Για τη δημόσια Παιδεία είναι που ποτέ δεν υπάρχουν χρήματα, ειδικά όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό της?

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | ΣΟΦΙΑ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.
    Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ.
    Ο ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΣΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΒΓΕΙΤΕ
    ΧΙΛΙΟΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ…
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | Νίκος

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, 24ΜΗΝΟΥ, 30ΜΗΝΟΥ, ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.
    ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ: ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ (ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ -0,5 ΜΟΡΙΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ- Η’ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΣΕΠ)
    ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΦΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ».
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ!

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:30 | Σοφία

    Το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών από το 60 – 40 είναι ότι πιο δίκαιο, ότι πιο αξιοκρατικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια!!Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο!Ποιος αναπληρωτής, ποιος ωρομίσθιος θα δεχτεί να ξενιτευτεί όταν δεν θα μπορεί, κάνοντας αυτή τη θυσία, να εξασφαλίσει το διορισμό του? Κυρία Διαμαντοπούλου, άποψή μου είναι πως πρέπει να παραμείνει ο ισχύοντας νόμος και να ελέγχονται οι πίνακες μέσω ΑΣΕΠ!Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν φοβερές δυσλειτουργίες στην εκπαίδευση!
    Επιπλέον, δεν λογίζεται ως μεταβατική περίοδος το 2010- 2011, αφού έτσι και αλλίως αυτοί οι διορισμοί ήταν a priori προγραμματισμένοι!!Θεωρώ λοιπόν πως είναι κοροιδία να ανακοινώνετε πως μας δίνετε περίοδο χάριτος!Εσείς , με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω, εν μία νυκτί γκρεμίζετε τα όνειρά μας, διαγράφετε τις ζωές μας!Αλήθεια ξέρετε πως είναι να μην ξέρεις τί σου ξημερώνει αύριο?Ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:25 | ΘΑΝΟΣ

    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:15 | Βασίλης Κόλλιας

    Η αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης μπορεί να γίνει σταδιακά. Να κινηθούμε προς τον ΑΣΕΠ (όπου όμως μάλλον αξίζει να εξεταστούν περισσότερο οι ερωτήσεις που μπαίνουν) με κάποια προσμέτρηση (μικρή) προυπηρεσίας αλλά σε προοπτική πχ πενταετίας. Έτσι όποιος αποφασίζει να ακολουθήσει την οδό των ωρομισθίων και αναπληρωτών τώρα να ξέρει ότι το κάνει για τρέχοντα έξοδα και καλύτερη προετοιμασία για τον ΑΣΕΠ.
    Από την άλλη όσοι σχεδίασαν στη βάση των προηγούμενων νομοθεσιών και έχουν ήδη επενδύσει αρκετά σε αυτό θα πρέπει να μπορούν να ακολουθήσουν την υπάρχουσα πορεία.
    Μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να συνδιαστεί με εξορθολογισμό της διαδικασίας εκπαίδευσης των μελλοντικών εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τμήματα που να εκπαιδεύουν πχ Φυσικούς, εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας. Υπάρχουν τμήματα που εκπαιδεύουν πχ δυνάμει ερευνητές Φυσικούς με ελλειπή προετοιμασία για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Είναι δουλειά της πολιτείας το να μην αναγκάζει αυτούς τους ανθρώπους να ξεκινούν την επαγγελματική τους ζωή με μειονεκτήματα που τους φορτώνουν τα συμφέροντα άλλων. (το «πρώτα ο μαθητής» ίσως έχει εφαρμογή και εκεί)

    Νομίζω ότι η υπουργός αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ζητήματος δεν θα θέσει ως προταιρετότητα τον πειρασμό που αισθάνεται ο πολιτικός να «αφήσει το στίγμα του» με εντυπωσιακές κινήσεις.
    Επίσης κατά τη γνώμη μου μια αλλαγή στην εκπαίδευση θα πετύχει αν η υπουργός καταφέρει, παρά το ότι πιθανώς αισθάνεται ότι αυτή και οι συνεργάτες της είναι σε πολλά σημεία πιο «προχωρημένη» από τους περισσότερους εκπαιδευτικούς, να αναπτύξει και να εμπιστευτεί ανθρώπους από το χώρο της δημοσιουπαλληλίας δίνοντάς τους πραγματική διακριτική ευχέρεια.

    Η υπουργός και οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς θα παρέλθουν. Ο οργανισμός που θα μείνει πίσω θα έχει μάθει να μαθαίνει;

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:12 | Δημήτρης

    Είμαι εκπαιδευτικός με 27 χρόνια προϋπηρεσία και θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών. Τόσα χρόνια μέσα στο σχολείο κατάλαβα ότι ΔΑΣΚΑΛΟΣ σημαίνει <>. Άν νομίζουν μερικοί ότι με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ θα προκριθούν οι καλύτεροι, κάνουν λάθος. Τι προτείνω:
    1)Να μη γίνουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ τα επόμενα χρόνια μέχρι να διοριστούν όλοι αυτοί που βρίσκονται σε κάποιον πίνακα διοριστέων
    (δικαιολογημένα διαμαρτύρονται).
    2)Στη συνέχεια να δημιουργηθούν 2 πίνακες:
    α)Ο ένας πίνακας να περιλαμβάνει όσους θέλουν να διοριστούν με βάση το έτος κτήσης του πτυχίου τους σε ποσοστό 40%. Αυτοί θα είναι προφανώς οι παλιοί πτυχιούχοι με οικογενειακές υποχρεώσεις, παιδιά κτλ. που τους στέρησαν το όνειρο να διδάξουν ενώ περίμεναν τον διορισμό τους 10-15 χρόνια με την επετηρίδα (πώς άραγε να συναγωνιτούν τα νέα παιδιά;). Αύτοί οι εκπαιδευτικοί είναι καταδικασμένοι στην ανεργία. (πού να διδάξει ένας θεολόγος, μια νηπιαγωγός…)
    β) Ο δεύτερος πίνακας να περιλαμβάνει τους διοριστέους με τον ΑΣΕΠ σε ποσοστό 60%.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | σταθης

    Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί
    δε γραφτηκαν μονοι τους
    διοριστε τους πρωτα ολους και μετα αλλαξτε το συστημα
    15000 εκπαιδευτικοι 5 για καθε σχολειο και σε 3 χρονια τελειωσε ο πινακας
    50000 επι 20000 ο ενας = ενα δις για την παιδεια
    ο πινακας δεν εχει αδιεξοδο
    αδιεξοδο εχουν τα μυαλα
    και ανναλγησια

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | io

    γιατι οι πολύτεκνοι με μία αίτηση να διορίζονται και οι τρίτεκνοι να γίνονται αναπληρωτές κατά 20% των θέσεων κάθε φάσης?

    Όσοι έχουν δύο παιδιά, έχουν το χρόνο να διαβάσουν για ένα διαγωνισμό του ασεπ ενώ όσοι έχουν τρία δεν έχουν?

    Οι πολύτεκνοι διορίζονται στον τόπο τους που συνήθως είναι και οι μεγάλες πόλεις. Πράγματι ειναι δύσκολο να έχεις παιδιά και να μετακομίζεις σε κάποια δύσκολη περιοχή. Υπάρχουν όμως και άλλοι που θέλουν αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Ίσως να χρειάζονται και ιατρική βοήθεια για να αποκτήσουν παιδί. Αυτοί λοιπόν γιατί να υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές, μήπως δεν χρειάζεται να βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις για να έχουν την κατάλληλη βοήθεια;
    Γιατί να είναι κριτήριο ο αριθμός των παιδιών; Ας δίνονται επιδόματα στους πολύτεκνους μετά τον διορισμό τους. Και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν όλοι στην εκπαίδευση, υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:04 | γεωργία Κ

    πως ένας υπουργός είναι δυνατόν να επιτρέπει διορισμό 1200 αναπληρωτών φιλολόγων και μόλις 500 μονίμων. αυτές οι θέσεις αναπληρωτών αν καλύπονταν από 1η σεπτέμβρη από μονίμους θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά. γιατί τόσοι αναπληρωτές εφόσον προκειται για κενά γνωστά; όλοι αυτοί μείνανε ξαφνικά έγγυοι;

    πρέπει να ληφθεί κάποια μέριμνα για το συνωστισμό σε πολλούς κλάδους αν δε θέλετε να απαξιωθούν τελείως οι καθηγητικές σχολές.
    ας μειωθούν επιτέλους οι μαθητές σε κάθε τάξη, κυρίως στη β και γ λυκείου.
    ας λειτουργήσει επιτέλους το ολοήμερο και στη δευτεροβάθμια.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:04 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

    Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!!!!

    Είμαι διορισμένος καθηγητής πληροφορικής. Παντρεμένος με 2 παιδιά.
    Η σύζυγός μου έχει πτυχίο του 1996. Έχασε τον διορισμό της το ’98, λόγω του νόμου ΑΡΣΕΝΗ. (ΑΣΕΠ πήγε να δώσει σε σχολείο της Τούμπας/θεσσαλονίκης συνοδεία ΜΑΤ…). Τα παράτησε και δούλεψε στο Α.Π.Θ. ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Ο νόμος Παυλόπουλου την άφησε απ’ έξω… Ξεκινήσαμε ξανά από την αρχή, πήρα μετάθεση στον τόπο από τον οποίο κατάγεστε Κα Διαμαντοπούλου, διαμένουμε σε δυσπρόσιτη περιοχή και εδώ και μια τετραετεία η σύζυγός μου εργάζεται ωρομίσθια σε δυσπρόσιτα Δημοτικά, Γ/σια και Λύκεια. Τη κάλεσαν από τον πίνακα Γ και εργάστηκε σε ολοήμερο. Δίδαξε ΠΔΣ λόγω εντοποιότητας, γάμου και παιδιών και λόγω παλαιότητας πτυχίου. Έχουμε διαγράψει την προσωπική μας ζωή και πολεμούμε καθημερινά χωρίς καμία βοήθεια για 3 και 4 μόρια την χρονιά. Έχουμε ξοδέψει πάνω από 20.000Ε σε βενζίνες, νταντάδες για τα μωρά μας, δεν βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους παρά μόνο 2-3 φορές τον χρόνο κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Έχουμε χαράξει μία πορεία και ξαφνικά όλα τέλος???? Η σύζυγός μου έχει διδακτική εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα. Και ισχυρίζεστε ότι επειδή δεν πέρασε ΑΣΕΠ δεν είναι ικανή να διδάξει????
    Αυτό που πρόκειται να κάνει αύριο το πρωι με τα παιδιά των «συμμαθητών σας» Κα Διαμαντοπούλου τι είναι??? Κοροϊδία? Μας προσβάλατε στον υψηλότατο βαθμό. Προσβάλατε όμως και τους ανθρώπους που διαμένουν στην περιοχή που ΕΣΕΙΣ μεγαλώσατε και τα παιδιά των οποίων εμείς εκπαιδεύουμε. Να ξέρετε ότι η αγάπη και η εκτίμησή τους προς το πρόσωπό μας είναι το δικό μας ΒΡΑΒΕΙΟ.

    Αυτό που δώσατε για συζήτηση ΔΕΝ είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟ. Δεν προσδιορίζει ΤΙΠΟΤΕ απολύτως. Γενικά και αόριστα…. Περιμένατε 10 ημέρες από την στιγμή που ανακοινώσατε τις προθέσεις σας για να δημοσιεύσετε αυτό το κείμενο?
    Η σύζυγός μου τον Ιόύνιο του 2010 ΔΕΝ συμπληρώνει καθαρό 24μηνο. Δεν είναι επιτυχούσα ΑΣΕΠ. Με δύο παιδιά 3 και 4 χρονών, και 7-8 ώρες καθημερινά στους δρόμους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ απόφοιτους 25 και 27 χρονών που αφιερώνουν καθημερινά αυτές τις ώρες για να πηγαίνουν στα φροντιστήρια ΜΠΟΝΙΑ! (Υπάρχει ή δεν υπάρχει Νόμος που απαγορεύει φροντιστηριακά μαθήματα ΑΣΕΠ?????).

    ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΟΜΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ‘Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ????
    ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ??????

    Μιλάτε για μεταβατική περίοδο. Τι εννοείτε? Για 2-3 χρόνια π.χ.??? ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ σε αυτά τα 2-3 χρόνια. ΑΝ προσλάβετε μια χρονιά 100 άτομα ενώ μέχρι τώρα προσλαμβάνατε 300, η μεταβατική περίοδος αντίστοιχα μειώνεται στο 1/3 αυτής που εννοούν οι περισσότεροι.

    Τι θα κάνετε με όσους εργάζονται εδώ και χρόνια μαζεύοντας 2,3,4 μόρια την χρονιά και δεν συμπληρώνουν 24μηνο. Θα χάσουν τα πάντα αν δεν δώσουν ΑΣΕΠ???? ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και αν δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις ή να ανταγωνιστούν τα φροντιστήρια και τουσ σπουδαστές τους???? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ!!!

    Ε Λ Ε Ο Σ!!!!

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    ΤΟ 60-40 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΤΏΡΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
    1) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ (ΟΑΕΔ, ΠΔΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΛΠ).
    2) ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 3ΤΕΚΝΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    3) ΠΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1998 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΓΙΑ 2η, 3η Ή ΚΑΙ 4η ΦΟΡΑ.
    4) ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ.
    5) Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Β’ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Γ’ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

    Πιστεύω στην δικαιοσύνη και όχι στην ισοπέδωση

    Με εκτίμηση
    Π.Μ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:03 | νηπιαγωγός_

    * Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.

    μιλάτε μόνο για τους πίνακες διορισμών όπου εκεί βρίσκονται μόνο όσοι έχουν προύπηρεσία. οι πίνακες αναπληρωτών που βρίσκονται εκπαιδευτικοί με μεγάλο βαθμό στους διαγωνισμούς του ασεπ βρίσκονται εκτός αναπλήρωσης για 0,5% τι γίνεται; θα αφανιστούν; ποιος έκρινε ότι το 0,5 τον καθιστά ανίκανο να διδάξει;

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | K T

    * Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.

    Κάποιοι επιλέγουν να δουλεύουν ως αναπληρωτές/ωρομίσθιοι ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή το υπουργείο θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και θα γίνουν μόνιμοι ως 16μηνίτες/40μηνίτες/12μηνίτες/… Κάποιοι άλλοι όταν βλέπουν πρόσκληση για ωρομίσθιους/αναπληρωτές δεν εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους γιατί θεωρούν ότι το δημόσιο αναζητεί αυτό ακριβώς το πράγμα, δηλαδή εκπαιδευτικό για ολιγόμην απασχόληση και περιμένουν πότε θα ‘ανοίξουν’ μόνιμες θέσεις για να συμμετάσχουν και αυτοί στην διαδικασία. Θέσεις που μειώνονται κάθε τόσο με τα ποσοστά προσλήψεων από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να μειώνονται συνεχώς από το 100% που είχαν υποσχεθεί αρχικά στο μισό σήμερα.

    * Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.

    Μα και τώρα οι προσήψεις δεν γίνονται σε συγκεκριμένη περιοχή; Και γιατί να θεσπιστεί ελάχιστος χρόνος παραμονής; Να γίνονται προσλήψεις εκεί που υπάρχουν πραγματικά κενά (και φυσικά όχι εκεί όπου δεν έχουν εγκριθεί μεταθέσεις την προηγούμενη χρονιά) και ο εκπαιδευτικός να μετατίθεται όταν θέλει, αρκεί στην περιοχή μετάθεσης να υπάρχει θέση στην οποία να μπορεί να τοποθετηθεί.

    * Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

    ΜΑΚΑΡΙ. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί από μας δεν σπουδάσαμε δάσκαλοι, αλλά φοιτήσαμε σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή και είμαστε οι πρώτοι που θα θέλαμε κάποιος να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά και πώς να είμαστε αποδοτικοί στην τάξη και πάντως όχι με την μορφή που έχουν τα ΠΕΚ σήμερα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 19:58 | Γαβριήλ Π Ε 11

    ΕΛΕΟΣ κ. Διαμαντοπούλου

    Εγώ – όπως και πολλοί άλλοι συνάδερφοι πήρα προυπηρεσία, χωρίς βύσματα, κονέ κ.ά.
    Χωρίς ΠΔΣ, Σεβιτανίδιο, ΤΑΔ, Ειδική Αγωγή. Απο κανονικό ωράριο ωρομισθίου σε δημόσιο σχολείο.

    Πραγματικά με κόπο και πόνο. Αφήνοντας τα παιδιά μου και ταξιδεύοντας καθημερινά 100 χλμ. για να πάω στο σχολείο και να πάρω 3,5 μόρια όλο τον χρόνο, για 285 Ε τον μήνα.

    Με ένα σκοπό. Την μόνιμη εργασία. Το δικαίωμα να μεγαλώσω τα παιδιά μου.
    ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΑ ΣΕ ΚΑΤΙ. Δεν θέλω να έρθω σε διαμάχη ή αντιπαράθεση με κανένα συνάδερφο. Νέο ή παλαιότερο. Όλοι να έχουν δικαίωμα στην εργασία με αξιοκρατικά κριτήρια. Εγώ όμως σε τι έφταιξα ;

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΕΟΣ. Εντάχθηκα όμως σε ένα σύστημα προσλήψεων!
    Καλώς ή κακώς ! Περίμενα, έκανα υπομονή, θυσίες, μα πάνω απο όλα προσπάθησα ! Και εγώ ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές, να κάνω μεταπτυχιακό.
    Εντάχθηκα όμως στο ύπάρχον σύστημα προσλήψεων και έπέλεξα την ωρομισθία με τα πενηχρά χρήματα, λόγω ανάγκης για εργασία και μελλοντική προσμονή.
    Για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Για να εργαστώ σε αυτό που σπούδασα !

    Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω και δεν έκανα ;

    Δεν δικαιούμε κάτι παραπάνω ;

    Γιατί καλούμε να παραμερήσω ΤΩΡΑ εγώ, για τυχόν προτεραιότητα κάποιου επιτυχόντα, κάτοχο μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ;

    Του κόσμου τα δίκια να έχει οποιαδήποτε θεωρία σας, σκεφτείτε και εμένα ! ΥΠΑΡΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ και πάνω απο όλα δεν έφταιξα σε τίποτα εδώ και 8 χρόνια που τρέχω σε όλη την Ελλάδα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 19:58 | Φ.Γ.

    Αξιότιμη Κυρία Διαμαντοπούλου,

    άκουσα τις δηλώσεις σας περί διορισμού των εκπαιδευτικών και θέλω να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου παρόλο που για την προσεχή χρονιά 2010-2011 είπατε ότι δε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.
    Συμφωνώ με την απόφασή σας να βάλετε ως κριτήριο επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για την ενισχυτική διδασκαλία την παλαιότητα του πτυχίου. Συμφωνώ με την άποψη σας που λέτε ότι κάποιοι είχαν «μπάρμπα» (χρησιμοποιώ τα δικά σας λόγια) και απόκτησαν προϋπηρεσια με την ενισχυτική διδασκαλία και μόνον αυτήν.
    Όμως υπάρχουν άτομα,όπως και εγώ,που ξεσπιτώθηκα για να μαζέψω μόρια, χωρίς να έχω «μπάρμπα» γιατί προσλήφθηκα αξιοκρατικά περιμένοντας τη σειρά μου και αφού πέτυχα στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συν τα μόρια της προύπηρεσιας που απόκτησα σε δυσπρόσιτο νησί.
    Άφησα την οικογένειά μου για να πάω ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ, όχι για τα 336 ευρώ που μας δίνετε αλλά για την προύπηρεσια. Αν ήταν με μέσον θα ήμουν στο σπίτι μου και δε θα είχα υποβληθεί σε τόση οικονομική και ψυχική ταλαιπωρία.Δεν πρέπει λοιπόν να μας βάζετε στ ίδιο σακί.
    Θα ήθελα λοιπόν να μου διευκρινίσετε τα εξής:

    Τι θα γίνει με αυτούς που έχουν προύπηρεσία και είναι επιτυχόντες στον προηγούμενο διαγωνισμό;
    Τι θα γίνει αν κάποιος δεν περάσει στον επόμενο διαγωνισμό αλλά έχει προύπηρεσία; Σε ποιον πίνακα θα εγγράφεται; Η μήπως δε θα μετράει τίποτα από όσα έχει με κόπο αποκτήσει;

    Άποψη μου είναι να διορίζεται ένα ποσοστό εκπαιδευτικών με την προύπηρεσια που έχει αποκτήσει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.

    Αν δεν έχετε σκοπό να κρατήσετε τον πίνακα αναπληρωτών και διορισμού με βάση την προύπηρεσία αλλα και επιτυχία στο ΑΣΕΠ(κοινώς 24 μηνο) παρακαλώ να μας ενημερώσετε σύντομα ώστε να παραιτηθούμε όλοι εμείς που οργώνουμε την Έλλαδα για να μαζέψουμε μόρια.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 19:55 | Χρήστος

    1.

    Πρέπει στο θεσμός της ΠΔΣ και στα σχολεία (ΣΔΕ-Σιβιτανίδειος-Εκκλησιαστικά-κτλ) που δίνουν μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας να επιλέγονται άτομα που βρίσκονται στους πίνακες Αναπληρωτών-Ωρομισθίων.

    2.

    Η υπάρχουσα κατάσταση δεν πρέπει να αλλάξει.Αν ισχύσουν τα παραπάνω για να μπει κάποιος στον πίνακα με μόρια πρέπει να περάσει τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αρα και για να πάει κάποιος Ωρομίσθιος αναπληρωτής πρέπει να έχει περάσει πρώτα σε έναν ΑΣΕΠ.Ετσι αν διοριστεί κάποιος με το 40% θα πρέπει να έχει περάσει από τον ΑΣΕΠ.

    3.

    Ετσι δίνεται κίνητρο να κάνουν τα χαρτιά τους οι συνάδελφοι και σε απομακρυσμένες περιοχές(ωστε δεν θα υπαρχουν κενα),αφού η προϋπηρεσία τους αυτή θα προσμετράται οχι μόνο στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    4.

    Πρέπει να ξεκαθαριστεί λίγο η πρόταση προς διαβούλευση γιατι αυτό που φοβομαστε όλοι είναι οτι θα δίνουμε ΑΣΕΠ μέχρι να πεθάνουμε,αν δεν είμαστε τυχεροί να είμαστε στους διοριστέους,γιατί περι τλυχης πρόκειται.

    5.

    Ξεκαθαρίστε τι θα γίνει με όσους είναι κοντα στον διορισμό μέσα στην επόμενη 3ετία.
    Ξεκαθαρίστε πόσα μόρια θα μετράει η προϋπηρεσία για τον ΑΣΕΠ (γιατί αν μετράει όσα και τώρα…..)

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 19:51 | Βαγγέλης

    Ειναι τουλαχιστον γελοιο τελικα το θεαμα της δημοσιας διαβουλευσης!!!
    Εχουν γραφει 18 σελιδες,εκ των οποιων πολυ αμφιβαλλω αν θα διαβασει η αξιοτιμη υπουργος μας εστω και μια.
    Για τα ματια του κοσμου γινεται και τιποτα αλλο.
    Οπως παντα,στου καμπουρη την πλατη…

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 19:51 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Κυρία υπουργέ

    Aυτό δεν είναι σχέδιο νόμου.
    Μιληστε ξεκάθαρα.