1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:57 | ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    ΥΠΑΡΧΕΙ επιτέλους ένας νόμός σε αυτόν τον τόπο να βοηθήσει τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ας μην τον πειράξουμε είναι από τις λίγες υγιείς κοινωνικές ομάδες που έχουν μείνει στον τόπο μας που ενάντια στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μάχονται με σύμμαχο το ήθος και την αξιοπρέπεια.
    ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ έναν νόμο που βοηθά πολύτεκνους με τεσσερα παιδιά και πάνω η οικογένειες με έναν γονέα και τρία παιδιά να διορισθούν αλλωστε σε λίγο καιρό όπως πάμε δεν θα βρίσκουμε τέτοιες οικογένεις ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ…….
    Αλλωστε οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν πρακτικά να συμμετέχουν σε εξετάσεις ,όταν οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες ειδικά στις μέρες μας …
    Βοηθήστε να μπουν στην εκπαίδευση γονείς που αγαπούν τα παιδιά και το αποδεικνύουν έμπρακτα με τον καθημερινό τους αγώνα μην τους πολεμάτε.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:57 | ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΥΜΠΕΛΗ

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ -ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΑΝ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ?
    ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ(ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ),ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 24ΜΗΝΟΥ),ΓΥΡΙΖΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΠΡΩΙ,ΕΧΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ???!!!ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΝ 37 ΧΡΟΝΩΝ!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:51 | ΣΟΦΙΑ

    «Επ΄ ουδενί δεν συμβαίνει, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε σχόλιο μαθητή και σημείωσε: «Δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας».
    « Επομένως, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».

    ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ!
    ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ!
    ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΕΛΛΑΣ
    ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:50 | Παναγιωτης Β.

    – Γνωριζετε κυριοι του υπουργειου οτι με εγκυκλιο
    οι νεοδιοριστοι του ΑΣΕΠ τοποθετουνται τελευταιοι
    αφου πρωτα εχουν τοποθετηθει οι 30μηνιτες, οι 24μηνιτες
    και οι του ενιαιου πινακα με αποτελεσμα αυτοι που αγωνιζονται
    πραγματικα και πετυχαινουν να τιμωρουνται με τις πιο απομακρυσμενες περιοχες. Δεν νομιζετε οτι για την τοποθετηση θα επρεπε να λαμβανεται υποψη η οικογενειακη κατασταση (εγγαμος, αριθμος παιδιων) διοτι εαν μια μητερα τοποθετειται πολυ μακρια απο τα παιδια της να ειστε βεβαιοι οτι θα κανει οτι περναει απο το χερι της για να επιστρεψει κοντα τους (μεταθεσεις, αποσπασεις).
    – Η τριετια για την τοποθετηση κρινεται μεγαλο διαστημα.
    – Νομιζω πως καποιος που υποχρεωνεται να τοποθετηθει μακρια απο το σπιτι του θα επρεπε να παιρνει καποιο επιδομα γιατι τα εξοδα διαμονης και τα μεταφορικα εξανεμιζουν τον ηδη χαμηλο μισθο

    ευχαριστω και ελπιζω ολοι εμεις να μη χανουμε την ωρα μας γραφοντας, αλλα καποιος να λαβει πραγματικα υποψη τα σχολια μας

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:47 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ 30ΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΙΧΑ ΠΛΕΟΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ…ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΩ ΑΣΕΠ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ….ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ? ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΕΠ…
    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ 24ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ Η ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ….ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΠΑΛΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:47 | Γιώργος Π.

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόσληψη εκπαιδευτικών μόνο μέσω ΑΣΕΠ και την σταδιακή κατάργηση όλων των επετηρίδων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Απαραίτητη προυπόθεση όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι η αναμόρφωση του διαγωνισμού ως προς το περιεχόμενο και την ουσία, όσο και του συστήματος μοριοδότησης. Επιπλέον δεν είμαστε όλοι κατάλληλοι για εκπαιδευτικοί, όσους και όποιους τίτλους σπουδών και αν έχουμε και όσο καλές βαθμολογίες και αν πετύχουμε στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Προσέξτε ιδιαίτερα κυρία υπουργέ (και) αυτό το θέμα. Οι προσλήψεις ανά ειδικότητα να γίνονται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και να προκηρύσσονται ανά σχολείο ή ομάδα σχολείων.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:42 | ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ 1801
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
    ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕ08

    ΑΠΟΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
    ΑΣ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ…

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:41 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,

    ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    1) Ο 3255 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ!!!. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ!!. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ- ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ 3255- ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ;;;;

    2) Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ-ΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ή ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ <> ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ <>. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ!!!!

    ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:40 | ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
    ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΑΠΟ 2/09/2003.ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 59 ΜΗΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ.ΓΥΡΙΣΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ,ΞΕΡΩ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΤΡΕΧΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ 2002-2003 ΔΙΕΤΕΛΕΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΤΟ 1ο ΤΕΕ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΤΑΣΗ ΠΕΥΚΑΚΙΑ!!ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗ ΣΕΛΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2003) Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ:ΜΑΡΤΙΟΣ 2003 5 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ.ΠΑΡΟΛΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΧΕΙΣ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ;ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ.ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ.ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ:ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΛΑΘΟΣ.ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΡΤΙΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΩΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΕΕΙ:<>.ΜΗΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ.

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 40% ΜΕΣΩ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ, ΤΟ 60% ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ.Η ΟΛΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΕΚΠ/ΚΟΣ ΕΠΑΛ 5 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
    ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6973033513 ΛΑΡΙΣΑ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:40 | Nerantzis Nikolaos

    To 60% ΑΣΕΠ – 40% απο τους πίνακες είναι το πιό δίκαιο για όλους.
    Το ΠΑΣΟΚ και η υπουργός γιατί δεν είχαν προεκλογικά εξαγγείλει τις προθέσεις τους να καταργήσουν τους πίνακες αναπληρωτών ?
    Γιατί δεν είχαν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους πρίν τις εκλογές ?Σκέφτηκαν μήπως το πολιτικό κόστος ? Μετά την ρουσφετολογική κατάργιση της Επετηρίδας απο τον κ. Αρσένη το 1997, έρχονται τώρα να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
    Γιατι ? Γιατί πριν τις εκλογές τίποτα ?

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:40 | ΝΙΚΟΣ Δ.

    Δυστυχως για ακομη μια φορα οι Ελληνες δε θελουν αξιοκρατία.Θελουν δυο μέτρα και δυο σταθμά φωνάζουν ολοι για τον ΑΣΕΠ αλλα μολις καποιος υπουργος αναγγέλει οτι ολες οι προσλήψεις οτι θα γίνουν μεσω ΑΣΕΠ αυτοι που θιγονται αντιδρουν.Και αυτοι που θιγουνται πως έγιναν ωρομίσθιοι και αναπληρωτες?Δυστυχως ολοι εχουν μαθει με τα παραθυράκια και σε αυτο φταίνε ολοι.Τοσα χρόνια έχουμε οτι μας αξιζει.Ολοι ζητάνε την αξιοκρατια αλλα μόλις φτάσει στον κλάδο τους ολοι αντιδρουν.Λοιπον η αξιοκρατια παντου η πουθενα αποφασιστε τι θέλετε.Το ΑΣΕΠ ειναι το πιο δίκαιο γιατι σίγουρα το γνωρίζετε οτι οταν καποιος ειναι επιτυχών στον ΑΣΕΠ με αρκετα μόρια με τους πίνακες που υπάρχουν δε τον παιρνουν ούτε ωρομίσθιο ουτε αναπληρωτη.Αυτη ειναι δικαιοσυνη για εσας λοιπον.Καληνυχτα σας κυριοι εκπαιδευτικοι που με το που θιγονται τα δικαιωματα σας τα βολεμενα δικαιωματα δηλαδη κατευθειαν διαμαρτυρεστε.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:39 | ΣΑΚΗΣ Ν

    1.ΠΡΩΤΑ Ο ΑΣΕΠ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ.
    2.ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 24 ΜΗΝΟΥ.
    3.ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΤΑΝΙΔΕΙΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΔΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ…….
    4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ.
    5.Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ (ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ).

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:37 | ΠΛΟΥΣΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

    Κυρια Διαμαντοπουλου,

    Διαβαζοντας επιλεκτικα καποια σχολια υποψηφιων εκπαιδευτικων αναρωτιεμαι κατα ποσο ηταν η επιλογη τους να ακολουθησουν την καριερα του εκπαιδευτικου η να καταληξουν σ΄αυτη για καθαρα λογους επιβιωσης λογω της οικονομικης κρισης .

    Σκληρη διαπιστωση οταν ο κυριος στοχος δεν ειναι ο μαθητης,παρα η επαγγελματικη αποκατασταση του καθενος.

    Ετσι προτεινω στις πανεπιστημιακες σχολες να εισαχθει η ειδικοτητα της παιδαγωγικης ειδικα για τους υποψηφιους καθηγητες ,ωστε οσοι πραγματικα θελουν να ακολουθησουν αυτη την κατευθυνση να εχει δημιουργηθει η πρωτη δεξαμενη αντλησης μελλοντικων εκπαιδευτικων -παιδαγωγων.

    Να υπαρχει δοκιμαστικη περιοδος-27 εκπαιδευτικοι μηνες- πριν την προσληψη η οποια θα γινεται μετα απο αντικειμενικη αξιολογηση απο τους μαθητες ,τους γονεις και τους συναδελφους εκπαιδευτικους μεσω ηλεκτρονικου πολλαπλου ερωτηματολογιου.

    Δε νοειται να υπαρχει εκπαιδευτικος πριν εισελθει στο συστημα που να μην ειναι σε θεση να γνωματευει ,να καταλαβαινει τις αναγκες των μαθητων του και να ενδιαφερεται για την διδαχη τους και την εμπεδωση των γνωσεων που πρεπει να διδαξει .

    Επειδη δυστυχως το αναλυτικο προγραμμα του υπουργειου απευθυνεται και ειναι φτιαγμενο για το μαθητη πανω απο το μεσο ορο με κυριο στοχο την εγκαταλειψη της βασικης εκπαιδευσης (η υλη εχει κατεβει κατα μια ταξη προς τα κατω ,δηλ. τα παιδια πρεπει να εχουν γεννηθει με το τσιπακι της γνωσης,της αναγνωσης και της γραφης-γιατι τα απλα πραγματα εχουν γινει δυσκολα-εις βαρος της αφομιωσης )απο τους μη εχοντες την εξωτερικη υποστηριξη (φροντιστηριο) αποκλειοντας τους απο την παραγωγικη διαδικασια .
    Δυστυχως στο μελλον θα παραχθουν ανθρωποι οι οποιοι δεν θα ειναι σε θεση να διαμορφωνουν αποψη ,δεν θα μπορουν να γνωριζουν τα δικαιωματα τους και θα ειναι αποκλεισμενοι απο την συγχρονες τεχνολογιες κλπ.
    Το νεο εκπαιδευτικο συστημα που θα διαμορθωθει πρεπει να φτιαχνει ανθρωπους ανεξαρτητους και οχι εξαρτημενους απο τους τριτους γιατι η φιλοσοφια του ηδη υφισταμενου ειναι οτι οι γονεις γνωριζουν γραμματα και ειναι υποχρεωμενοι να τα βοηθανε στα μαθηματα τους .

    Προσωπικα θελω μια ουσιαστικη πρωτοβαθμια ,δευτεροβαθμια και τριτοβαθμια εκπαιδευση που να παραγει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ετοιμους να εργαστουν(μεσα απο πραγματικο επαγγελματικο προσανατολισμο )

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:36 | Θεόδωρος Πούλιας

    Αξιότιμη Κα Υπουργέ
    Στα 41 μου, με 2 παιδιά, κι έχοντας αναθεωρήσει τον προγραμματισμό με βάση τον οποίο πραγματοποίησα τις σπουδές μου, το 1998, με την κατάργηση της επετηρίδας, αναρωτιέμαι αν αντέχω μια νέα ματαίωση του προγραμματισμού που έχω κάνει, προκειμένου επιτέλους να διοριστώ, ως επιτυχών του 2000 και του 2007 (με 0,61 του μορίου κάτω από τον τελευταίο διοριστέο). Όπως μου ζήτησαν οι κυβερνήσεις των παρελθόντων ετών, διαγωνίστηκα και μάλιστα σε διαγωνισμούς που στην ειδικότητά μου – ΠΕ02 – δεν κρίνουν τη γνώση ή την παιδαγωγική επάρκεια, αλλά την τύχη πρωτίστως (θέματα υποκειμενικά στην αξιολόγησή τους ή πολλαπλής επιλογής για τα οποία άλλα απαντούν τα σχολικά βιβλία και άλλες απαντήσεις αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ). Τελικά, κατόρθωσα – σε πείσμα της έλλειψης χρόνου και του πλήθους των υποχρεώσεων – να εξασφαλίσω, ως επιτυχών το 2007, καθαρά μόρια – ικανά να μ’ εντάξουν στον πίνακα αναπληρωτών σε τέτοια θέση, ώστε να κληθώ το 2007 ωρομίσθιος πρωινού προγράμματος (160 χιλιόμετρα από την οικία μου), το 2008 αναπληρωτής (90 χιλιόμετρα από την οικία μου) και φέτος, για την ώρα, ωρομίσθιος (90 χιλιόμετρα από την οικία μου), ενώ, αν δεν υπήρχε η άδικη τροπολογία του περασμένου Μαΐου σχετικά με την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών πρώην εργαζομένων του ΟΑΕΔ, θα είχα ήδη κληθεί αναπληρωτής. Ο προγραμματισμός, που – επαναλαμβάνω – οι κυβερνήσεις των παρελθόντων ετών μου επιβάλατε, μου επέτρεπε, πριν τις όποιες αλλαγές σας, να κληθώ αναπληρωτής το 2010 (αν δε διοριζόμουν με το 40%) και να διοριστώ τελικά το 2011, με το 24μηνο + ΑΣΕΠ.
    Στα πλαίσια της προαναφερθείσας προσπάθειας, δυστυχώς, διαπίστωσα πως, ενώ ο δικός μου προγραμματισμός στηρίχτηκε στον ΑΣΕΠ και μόνο, ο προγραμματισμός άλλων, με τις «ευλογίες» των εκάστοτε κυβερνήσεων, στηρίχτηκε σε δεκάδες «παράθυρα» / παρατυπίες, νομότυπες ή παράνομες. Άνθρωποι, που ποτέ δεν καταδέχθηκαν να δώσουν ΑΣΕΠ, συγκέντρωναν πλήθος μορίων και, τελικά, διορίζονταν ή προηγούνται εμού στους πίνακες, εκμεταλλευόμενοι την ΠΔΣ (χωρίς κριτήρια) και μάλιστα σε δυσπρόσιτα σχολεία, τον ΟΑΕΔ, τη Σιβιτανίδειο, τα Εκκλησιαστικά σχολεία, τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπου κυριαρχούν, σε μεγαλύτερο ή απόλυτο βαθμό, οι αδιαφανείς διαδικασίες και το «μέσον». Άνθρωποι, επίσης, καλούνταν αναπληρωτές κι, ενώ υπηρετούσαν σε κανονικά σχολεία, λάμβαναν μόρια από δυσπρόσιτα ή καλούνταν ωρομίσθιοι σε δυσπρόσιτα, ενώ άλλοι, με περισσότερα μόρια αυτών, σε κανονικά σχολεία.
    Αν επιδιώκετε, πράγματι, την αξιοκρατία, υιοθετήστε τα εξής αυτονόητα:
    – Διορισμοί και κλήσεις αναπληρωτών, το 2010, με προϋπόθεση επιτυχία σε όποιον ΑΣΕΠ του παρελθόντος. Με τον τρόπο αυτόν, θα επέλθει στους πίνακες η δικαιοσύνη που ποτέ, ως τώρα, δεν υπήρξε.
    – Μεταβατική περίοδο τέτοια, που να διοριστούν όλοι όσοι, μέχρι και το 2010, συγκέντρωσαν μόρια από πρωινή ωρομισθία και αναπλήρωση, κατακτημένες από μόρια επιτυχίας σε ΑΣΕΠ. Άρα, ακόμη και 3 καθαρά μόρια να έχει κάποιος τον Ιούνιο του 2010 να ενταχθεί στη μεταβατική περίοδο, αρκεί αυτά να τα εξασφάλισε από επιτυχία σε ΑΣΕΠ και όχι από τα τόσα «παράθυρα» των πελατειακών σχέσεων.
    – Οι διορισμοί , με βάση το νέο σύστημα, να γίνονται σε ποσοστό από τον ΑΣΕΠ (που οφείλει να κρίνει επιτέλους γνώσεις και παιδαγωγική επάρκεια και να μην αποτελεί «τζόγο») και σε ποσοστό από πίνακα αναπληρωτών, όπου θα τοποθετούνται μόνον επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, διαφορετικά το κίνητρο για ωρομισθία – αναπλήρωση αποδυναμώνεται.
    – Οι κλήσεις ωρομισθίωνν – αναπληρωτών που δε θα προέρχονται από τον πίνακα, να μην οδηγούν σε διορισμό στα κανονικά σχολεία. Αν, για π.χ., υπάρξει διαφορετική διαδικασία για τους αναπληρωτές των Εκκλησιαστικών ή τη Ειδικής Αγωγής, αυτοί να διορίζονται στα Εκκλησιαστικά ή στην Ειδική Αγωγή αντίστοιχα.

    Με την ελπίδα και την πίστη πως εγώ και όσοι συγκεντρώσαμε, μέσω ΑΣΕΠ και με τόσες θυσίες, τα μόριά μας δε θ’ αδικηθούμε για πολλοστή φορά, αναμένουμε το δυνατόν συντομότερα τις αποφάσεις σας, αφού άλλωστε δεν αξίζουμε, εμείς και οι οικογένειές μας, λεπτό άλλης αγωνίας.
    Με τιμή,
    Θεόδωρος Πούλιας του Ιωάννη (ΠΕ02 – 20,803 μόρια στον πίνακα αναπληρωτών 2009-10).

    ΥΓ: Επιτέλους, συμπληρώστε τα φετινά κενά στα σχολεία με αναπληρωτές, εργαζόμενους δηλ. με αξιοπρέπεια, και όχι με ωρομίσθιους, εργαζόμενους δηλ. απαξιωμένους.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:30 | ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Επιπλέον στα παραπάνω θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει στις τεχνικές ειδικότητες περισσότερη προσοχή. Τονίζω ότι είχε να γίνει ΑΣΕΠ από το 2004 που είχε βγει η προηγούμενη προκήρυξη.

    Παράλληλα, πρέπει για τις ειδικότητες που έχουν ίδιες αναθέσεις μαθημάτων στα σχολεία να υπάρχει και μια ίση κατανομή των προκηρυσσόμενων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ. Δεν θεωρώ λογικό να είναι υπερδιπλάσιες οι προκηρυσσόμενες θέσεις για παράδειγμα των ΤΕΙ σε σχέση με τους απόφοιτους Πολυτεχνείου. Και οι δύο κατηγορίες έχουν να προσφέρουν πολλά στην τεχνική εκπαίδευση και πρέπει να αντιμετωπίζονται εξίσου με τις ίδιες ευκαιρίες.

    Επιπλέον δεν θεωρώ λογικό να υποστηρίζουμε το «πρώτα ο μαθητής» αλλά τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ της χώρας να είναι σήμερα 26/11 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ & ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ!!! Ούτε ο πίνακας αναπληρωτών δεν έχει φτιαχτεί! Ούτε το ΦΕΚ των διοριστέων δεν έχει δημοσιευτεί!

    Δεν νομίζω ότι αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση οι μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης που λογικά αισθάνονται ότι βρίσκονται σε σχολείο δεύτερης κατηγορίας, παραγκωνισμένο από το υπουργείο.

    Τι να φαντάζονται άραγε οι γονείς τους;;;

    Και από την άλλη πλευρά, είναι λογικό οι υποψήφιοι αναπληρωτές να είναι άνεργοι από πέρσι τον Ιούνιο;;;

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:29 | comba

    κ.Διαμαντοπούλου
    το σύστημα 60-40 έχει κριθεί στην πράξη και το έχει αποδεχθεί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών(μόνιμοι+ωρομίσθιοι),εάν κλείσετε ΚΑΙ τα «παράθυρα» από τα οποία μπάζει(=Πρόσθετη,…) θα είναι το ΒΕΛΤΙΣΤΟ σύστημα και θα εξασφαλίζει το απαραίτητο στοιχείο κάθε επιτυχούς εκπαιδευτικής πολιτικής :την ΣΥΝΕΧΕΙΑ και την ΣΥΝΕΠΕΙΑ….

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:26 | Δημήτρης Γ. Γυμναστής

    κ. Υποργέ

    Έχω 12 χρόνια στην εκπαίδευση διορισμένος.

    Βλέπω συναδέρφους με προυπηρεσία ετών να αγωνιούν και να εκληπαρούν για το μέλλον τους.
    Θλίβομαι και στεναχωριέμαι.
    Γιατί τόσο αδικία ;
    Γιατί να προσλαμβάνονται 15000 ωραμίσθιοι και χιλιάδες αναπληρωτές και να μην διορίζονται σε οργανικές θέσεις οι συνάδερφοι που έχουν μακροχρόνια προυπηρεσία ;
    Μέχρι τώρα που εργαζόταν δεν ήταν άξιοι και ικανοί για τα σχολεία ;

    Να προσπαθήσουν για μια αξιοπρεπή επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Εντάξει, αλλά μέχρι εκεί.

    Αυτοί δεν χρειάζονται απλώς ένα κόκκαλο μοριοδότησης.

    ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ + 24 μήνες προυπηρεσία = ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

    Η πλέον αξιοκρατική απάντηση απο ένα ευνομούμενο κράτος, αναλογιζόμενο την αξιολόγηση του εκπ/κου και το δίκιο της επίπονης και σκληρής για ένα ωρομίσθιο μακροχρόνιας προυπηρεσίας.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:19 | Σ.Π.

    Κλάδος ΠΕ11.Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε όλους αυτούς που δουλεύουν ως ωρομίσθιοι εδώ και 6-8 χρόνια και παρά τις αντίξοοες συνθήκες έβρισκαν το κουράγιο να μελετούν και για το ΑΣΕΠ πετυχαίνοντας 2,3,4 φορές.
    Τι θα γίνει με αυτούς;Θα τους αναγκάσεται να ξαναδώσουν ΑΣΕΠ ενώ χιλιάδες συνάδελφοι διορίστηκαν, χωρίς ποτέ να έχουν πιάσει τη βάση;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:19 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ…
    κάθε σκέψη για προσλήψεις μόνο με τον ΑΣΕΠ.
    Πως θα μπορέσει ένας πολύτεκνος, ένας τρίτεκνος και ένας με δύο παιδιά να συναγωνιστεί στο διάβασμα ένα παιδί που μόλις έχει τελειώσει τη σχολή και έχει 20 ΩΡΕΣ/24ΩΡΟ ελέυθερο χρόνο;;;;;;;Είναι ΔΙΚΑΙΟ;;;;
    Αλλά ας υποθέσουμε ότι τελικά οι προσλήψεις θα γίνονται μόνο με τον ασέπ και δεν υπάρχει άλλος τρόπος διορισμού, ποιος θα πάει να δουλέψει ωρομίσθιος ή αναπληρωτής αν δεν παίρνει μόρια για διορισμό;;;;KANENAΣ!!!!
    Αλλά ακόμη και αν σταματησούν να υπάρχουν οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές και γίνινται μόνο μόνιμοι διορισμοί, τι θα κάνουν όλοι οι υπόλοιποι που δε θα καταφέρουν να διοριστουν;Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι καθηγητές που έχουν βγει ή θα βγουν από τις σχολές;
    ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ <>.
    ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ «»»»»ΠΑΙΔΕΙΑ»»»» ΜΙΛΑΜΕ!!!!!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:18 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΡΑΨΕΙ 62(ΔΗΛΑΔΗ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ),ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΩΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΕΤΥΓΧΑΙΝΕΙ!ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 7+5=12 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!!ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ (ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑΣ!

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕ11

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:17 | Έλενα

    Είμαι φιλόλογος με πτυχίο από το 1997. Για χρόνια προσπαθούσα να πάρω κάποια ώρα στην ΠΔΣ, αλλά μάταια. Δεν είχα, φαίνεται, το απαραίτητο μέσον. Έδώ και τρία χρόνια απέκτησα τρίτο παιδί και χάρη σ’ αυτό πήρα ελάχιστες ώρες στην ΠΔΣ οι οποίες μου έδωσαν 0,96 μόρια. Έίναι δυνατό να διοριστώ με αυτά τα μόρια; Όχι, βέβαια. Έχω αγανακτήσει. Θεωρώ ότι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι πρέπει να διορίζονται με μία μόνο αίτηση και τίποτα άλλο. Αν μη τι άλλο, προσφέρουν ελληνόπουλα σε μια Ελλάδα που χάνει σιγά – σιγά τον ελληνικό πληθυσμό της. Όσο για τους συναδέλφους που αντιτίθενται πιστεύω ότι ούτε οι πολύτεκνοι, ούτε οι τρίτεκνοι είναι τόσοι πολλοί που θα στερήσουν τις θέσεις από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Νομίζω με μια γνήσια μέριμνα και έναν σωστό προγραμματισμό της πολιτείας μπορούν να απορροφηθούν όλοι. Εξάλλου χρειάζονται όλοι. Χρειάζεται το νέο αίμα στην εκπαίδευση. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο ένας εκπαιδευτικός στα 60 να έχει την υπομονή και την όρεξη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 15χρονων. Πρέπει να παίρνουν νωρίς σύνταξη. Στους εκπαιδευτικούς επιβάλλεται (και όχι στους στρατιωτικούς και αστυνομικούς).Πώς θα καλυφθει το περίφημο χάσμα γενεών;
    Εξάλλου πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να θεσπιστεί το ολοήμερο γυμνάσιο και λύκειο. Τα παιδιά να μάθουν να δουλεύουν στο σχολέιο και να αξιοποιούν πιο εποικοδομητικά τον υπόλοιπο χρόνο τους. Επιβάλλεται να κάνουμε νέους πολυπράγμονες και ευτυχισμένους, όχι μίζερους και απομονωμένους από τον κόσμο, χωμένους στα φροντιστήριά τους.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:16 | Χαρούλα Π Ε 11

    Καταργήστε οτι θέλετε και προσπαθήστε να επαναφέρεται τυχόν αδικίες και κενά. Μπράβο σας. Αποκαταστήστε τους αδικιμένους και τιμωρήστε τα βύσματα και τα κονέ. Μέχρι εδώ εντάξει.

    Αυτοί όμως οι άμοιροι που ταλαιπωρούνται εδώ και 4-5-6-7 ..χρόνια σε τί έφταιξαν ! Ακολούθησαν τους νόμους και το σύστημα προσλήψεων του Ελληνικού κράτους. Έπρεπε να γίνουν αναρχικοί ; Έπρεπε να πουν όχι στην πρόσληψη ωρομισθίου ή αναπληρωτή ; Έπρεπε να μην έχουν δικαίωμα στο εργασιακό όνειρο ;

    Αποκαταστείστε με δίκαιο τρόπο τους έχοντες 24μηνη τουλάχιστον προυπηρεσία στο Ελληνικό σχολείο!

    Τραβήξτε την οποιαδήποτε διαχωριστική γραμμή στις προσλήψεις απο εδώ και πέρα.

    Πάνω απο όλα ΈΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ να πετάτε την προηγούμενη ζωή τους στα σκουπίδια.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ απο κανένα δίκαιο νόμο να έχει τις ίδιες ευκαιρίε διορισμού ένας νεαρός πτυχιούχος επιτυχών στο ΑΣΕΠ, με έναν επίσης επιτυχών που συγκέντρωσε την τελευταία 5ετία 20-25-30 μόρια.

    Δικαιούται κάτι παραπάνω απο μια απλή μοριοδότηση!

    Αποκαταστείστε πρώτο απο όλα αυτό !

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:15 | Σωτηρης

    Καλο το ΑΣΕΠ καλη και η αξιοκρατια αλλα σε αυτο το τοπο κανενας δεν μπορει να προγραμματισει τιποτα.

    Εχω πτυχιο 1986 και ενω πλησιαζα τον διορισμο ηρθε ο Αρσενης και …..
    Αρκετα χρονια μετα αποφασισα να επανελθω. Στους δυο τελευταιους ΑΣΕΠ δεν ειμαι διοριστεος για μια ως δυο μοναδες. Απο τα μορια προυπηρεσιας που μαζευω σαν ωρομισθιος ( δουλευω λογω επιτυχιας στον ΑΣΕΠ ) αρχισα να το ξανακοντευω. Και τωρα παλι ηρθε η Διαμαντοπουλου και …..

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Εκτος απο την δημοσια προυπηρεσια που θελετε να προσμετρατε γιατι δεν προσμετρατε και την δουλεια μου σε ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ που αποδεικνειεται απο τις ασφαλιστικες μου εισφορες? Τα εικοσι χρονια που με πληρωναν οι γονεις σημαινουν ανικανοτητα ή κατι αλλο. Εξαλου οταν στην δεκαετια του 1980 το ΠΑΣΟΚ ιδρυσε τα φροντιστηριακα τμηματα προελαβε διευθυντες αυτων ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ.

    Νησιαγκας Σωτηριος

    Μαθηματικος

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:13 | Γιάννης Α.

    οχι κυριε πανο τελος με τους πολυτεκνους αρκετες αδικιες εγιναν γνωριζω περιπτωσεις πολυτεκνων που εχοιιυν μεγαλο εισοδημα απο τον ενα συζυγο και εχει προνομια ο αλλος διορισμου στο σχολειο χωρις ασεπ το θεωρειτε σωστο? εμεισ οι αλλοι ποτε θα κανουμε οικογενεια και παιδια οταν χανονται τοσες θεσεις πολυτιμες απο πολυτεκνους? δεν παει αλλο αρκετα ειμαστε κι εμεις ανθρωποι σε ηλικια οπου αλλοι εχουν παιδια ενω εμεις οχι και χουμε κι εμεις αναγκες οικονομικες κοινωνικες οχι μονο οι πολυτεκνοι.αυτο ειναι παγκοσμια προτοτυπια και παο οσο ξερω πολλοι εχουν κινηθει δικαστικως και καλα εκαναν. αντι να προσλαμβανονται ετσι χωρτιος καμια διαδικασια ασ τους δωσει επιδομα ηξ αυξηση μισθου

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:08 | ΓΙΩΡΓΟΣ Λ

    ΕΧΩ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑΖΕΤΕ Η΄ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ Η΄ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΑΣ! ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ!!!
    ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!!!
    ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΣΤΟ » ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ » ΓΙΑ ΝΑ «ΒΓΑΛΕΤΕ» ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ «ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ».
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:05 | ΓΙΩΡΓΟΣ Λ

    ΕΧΩ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑΖΕΤΕ Η΄ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ Η΄ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΑΣ! ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ!!!
    ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!!!
    ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΣΤΟ » ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ » ΓΙΑ ΝΑ «ΒΓΑΛΕΤΕ» ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ «ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ».
    ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΑΤΑ!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:00 | Αντωνης Μπαλτζόπουλος

    Κα. Υπουργέ

    Οι πολύτεκνοι που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ/ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ την βαση σε κάποιον ΑΣΕΠ , να τοποθετούνται / τοποθετηθούν ως διοικητικοί στις Β Βαθμιες ΙΕΚ κτλ του τόπου διαμονής τους.
    Οι πολύτεκνοι που εχουν ΠΙΑΣΕΙ την βάση σε διαγωνισμο του ΑΣΕΠ να τοποθετούνται σε σχολεία ( εάν το επιθυμούν )

    Με αυτόν τον τρόπο …

    – Συνεχίζεται η κοινωνική πολιτική απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα που – κατα την αποψή μου – πρέπει να προστατευθεί , καθώς :

    α. διατηρείται ο διορισμός τους στο Δημόσιο χωρίς εξετάσεις με μονη προυπόθεση την πολυτεκνία τους και το πτυχίο από ΑΕΙ-ΤΕΙ
    β. διατηρείται η απ’ευθείας τοποθέτησή τους στον τόπο διαμονής τους

    – Το σχολείο στελεχώνεται με εκπαιδευτικούς που έχουν πιστοποιημένες γνώσεις και παιδαγωγική επάρκεια , μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ( μην ξεχνάμε και τις οικογένειες των υπολοίπων πολιτών …. Των οποίων τα παιδιά διδάσκονται από εκπαιδευτικούς που προσελήφθηκαν με κριτήριο το πλήθος των τέκνων τους )

    – Σταματά η αδικία απέναντι στους άλλους εκπαιδευτικούς ( που βολοδέρνουν το χειμώνα στα νησια και την ανοιξη στα βουλευτικά γραφεία για απόσπαση) καθώς :
    α. ελευθερώνονται περίπου 1,5 – 2,5 χιλιάδες θέσεις σε σχολεία
    β. δεν δεσμεύονται περιπου 1200 θέσεις ανα διετία ( τόσες είναι περίπου οι πιστώσεις των πολυτέκνων ) και διατίθενται αυτές στους απευθείας διορισμούς μεσω ΑΣΕΠ

    – Οι Β βαθμιες γεμίζουν με κόσμο
    α. και έτσι σταματα / μειώνεται το αίσχος των βισματικών αποσπάσεων που ξεχρεώνουν
    β. αποκτουν σταθερό προσωπικό

    Με τιμή

    Αντώνης Μπαλτζόπουλος
    Χημικός

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 09:00 | ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΟΣ

    Προσλήψεις 40% απο επετηρίδα και 60% απο ΑΣΕΠ,εκτός μόνο των Πολυτέκνων.να συνεχίσει να ισχύει ο διορισμός τους για τους κάτωθι λόγους:

    1. Είναι αυτοί που με τα παιδιά των δημιουργούν νέες Οργανικές στα σχολεία μας για να έχουμε οι υπόλοιποι ελπίδα να διοριστούμε κάποτε.

    2. Οι πολύτεκνοι κατά την συντριπτική των πλειοψηφία αγαπούν τα παιδιά, είναι εργατικοί, έχουν τα χαρακτηριστικά που ισοδυναμούν με διδακτορικά στα παιδαγωγικά ! Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στα σχολεία μας…

    Κυρία υπουργέ, Πιστεύω ότι είναι λάθος η όλη διενέργεια της διαβούλευσης διότι καταφέρατε να διογκώσετε την αντιπαράθεση μεταξύ των εκπαιδευτικών.Κατα καιρούς έχουν εφαρμοσθεί τόσοι άλλοι νόμοι οι οποίοι ευνόησαν άλλους.Οι πολύτεκνοι προσφέρουν και η προσφορά πρέπει να αμοίβεται.Και εξάλου το κράτος λεέι:δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε,ας δώσουμε θεσμικά.Αυτό έκανε.
    Εξάλου η ΑΣΠΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΠΟΛΥΤΈΚΝΩΝ) προβάλει στις διεκδικήσεις της: η πολύτεκνη μητέρα να συνταξιοδοτείται, να παίρνει μισθό 800€, να παραμένει στο σπίτι της, να μην στέλνει τα παιδιά της σε παιδικούς σταθμούς και να ασχολείται με τα παιδιά της.Ενα μέτρο το οποίο θα συμβάλει και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

    Κύριοι,τα παιδιά οι πολύτεκνοι δεν τα κάνανε για να διορισθούνε.Τα κάνανε ,με τη βοήθεια του Θεού,γιατί αγαπάνε τα παιδιά.Αν ζούσανε στη Γαλλία ή στη Σουηδία δεν θα χρειαζόταν να δουλεύουν γιατί εκεί αναγνωρίζεται οικονομικά η συμβολή των πολυτέκνων.

    Ναι στους διορισμούς των πολυτέκνων γιατί είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε.Κάποτε πρέπει να πούμε κι ένα εύγε στους πολύτεκνους,άσχετα αν δεν μας συμφέρει ο διορισμός τους.
    Εκπαιδευτικός πατέρας δυο παιδιών στο πανεπιστήμιο ΧΑΛΚΙΔΑ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:56 | ΚΩΣΤΑΣ .Τ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΣΕΠ.
    Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:56 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΑ,ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ,ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΚΑΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΑΓΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:54 | Αστέριος Mόκας

    Είμαι έξι χρόνια αναπληρωτής, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και η εμπειρία μου αποτελεί το ισχυρότερο «εργαλείο» ώστε να αντεπεξέλθω στις ανάγκες μιας τάξης με παιδιά. Πιστεύετε ότι ο κάθε επιτυχών του ΑΣΕΠ με όσα σεμινάρια και να παρακολουθήσει, χωρίς ίχνος εμπειρίας είναι ικανός να ακολουθήσει αυτόν τον δύσκολο δρόμο της διδασκαλίας; Πραγματικά αυτό έχετε στο μυαλό σας όταν βροντοφωνάζετε «πρώτα ο μαθητής»;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:47 | ΣΤΕΦΟΥ ΣΤΑΘΟΥΛΑ

    Καλημέρα σας και ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να σας εκφράσω την άποψή μου. Είμαι 40 χρονών, είμαι Βιολόγος και αυτή τη στιγμή είμαι ωρομίσθια καθηγήτρια και σε ωρομισθία και στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, και επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια, φέτος μόνο (μετά την τροποποίηση που κάνατε) έχω πλήρες ωράριο 11 ωρών.
    Όταν ήμουν κοντά στο διορισμό μου με την επετηρίδα, ήρθε ο ΑΣΕΠ και άλλαξε τα πράγματα προς το χειρότερο για μένα. Τώρα που είμαι πάλι κοντά στο διορισμό με την προϋπηρεσία μου, έρχεται πάλι ένα νέο νομοσχέδιο και πάλι δυσκολεύει τα πράγματα για μένα.
    Η λογική του νέου νομοσχεδίου πιστεύω πως είναι και σωστή και δίκαιη αλλά για εμάς τους παλαιότερους, που μπήκαμε στις Σχολές μας συνειδητά, έχοντας ως όνειρο ζωής τη διδασκαλία στην τάξη, και για οποιονδήποτε λόγο ακόμα δεν είμαστε εκεί (στην τάξη), πιστεύω πως κάτι πρέπει να γίνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω σε κάτι καλύτερο, και για μένα και για τα παιδιά μας.
    Με εκτίμηση
    Στέφου Σταθούλα, Βιολόγος

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:44 | ΤΑΚΗΣ Α.

    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα θέμα που υπάρχει τόσο καιρό με Προεδρικά Διατάγματα από το 1996 ήδη ,πρέπει να εξακολουθεί να συζητιέται ακόμα. Και μάλιστα προς το χειρότερο και όχι στο καλύτερο. Και αναφέρομαι στα προνόμια των ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
    Τα μέτρα για τα δημογραφικό δεν έχουν πετύχει γιατί και περιορισμένα ήσαν από την πολιτεία και πάντα έβρισκαν την αντίδραση κάποιων που θεωρούσαν ότι το παιδί αποτελεί βάρος στην δικιά τους ζωή. Βάρος στην τσέπη τους και βάρος στην διασκέδασή τους (εξαιρούνται οι περιπτώσεις αδυναμίας τεκνοποίησης). Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδιανόητο να θεωρούνται ταυτόχρονα ικανοί να επιτελέσουν εκπαιδευτικό έργο το οποίο διατείνονται ότι τους «κλέβουν» οι πολύτεκνοι..
    Αντί λοιπόν να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε το υπάρχον καθεστώς αλλά και να το εμπλουτίσουμε με άλλες κατηγορίες, κοιτάμε να απεμπολήσουμε ένα κεκτημένο δικαίωμα .Λάθος και προπάντων λάθος συνδικαλιστικό.
    Μιλώντας για συνδικαλιστικά λάθη θα αναφέρω ότι πολλές φορές μέλη της ΟΛΜΕ διαμαρτύρονται γιατί πολύτεκνοι δεν κάνουν εξωδιδακτικό έργο ξεχνώντας ότι αυτό είναι δυνητικό και γίνεται φυσικά όπου υπάρχουν ανάγκες, αλλά ξεχνάν επίσης ότι για σχολεία με πάνω από 200 μαθητές θα έπρεπε να είχαν διοριστεί γραμματείς για τις εξωδιδακτικές εργασίες. Και δεν το διεκδικούν.

    Υπάρχει διαμαρτυρία ότι πολλοί καθηγητές χωρίς παιδιά ή και με μόνο ένα, υπηρετούν πολλά χρόνια στην επαρχία (ή εκτός «έδρας» )και δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση για τον τόπο τους. Αυτό μαζί με άλλα, αποτελούσε για χρόνια τώρα ένα τεράστιο πρόβλημα που ποτέ δεν είχα δεί η ΟΛΜΕ να το θίγει. Πρόβλημα που επηρεάζει κυρίως οικονομικά τις οικογένειες
    1ον Ποιος είναι ο τόπος ΜΑΣ; ή ΕΔΡΑ μας άραγε;;…Πώς καθορίζεται αυτός στην πραγματικότητα; Πώς καθορίζεται που βρίσκεται η περιουσία μας; Και αναρωτιέμαι γιατί οι μετακινήσεις κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, ή εκλογές άλλα δείχνουν.
    2ον Γιατί εγώ άραγε γέννημα θρέμμα Αθηναίος διορίστηκα και πήγα στην Εύβοια και ένας Κρητικός πήγε στην Θήβα; Ομοίως κάποιος άλλος από Θεσσαλονίκη πήγε στην Ηλεία;; Γιατί δεν κοιτάμε να οργανώσουμε σωστά το σύστημα μεταθέσεων/αρχικών διορισμών;;
    3ον Έστω ότι δεν μπορεί να φτιαχτεί το παραπάνω σύστημα που αναφέρω, γιατί δεν έχουμε ποτέ διεκδικήσει αποτελεσματικά κάποια αποζημίωση μεταφοράς και εγκατάστασης όπως γίνεται με όσους υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις;; Και γιατί δεν έχουμε λάβει επίδομα ενοικίου ή κάποιο κατάλυμα για διαμονή εκτός ΕΔΡΑΣ όπως παίρνουν εκτός των προηγουμένων και άλλοι υπάλληλοι ΔΕΚΟ ;;
    4ον Γιατί σαν πολιτεία ενώ έχουμε τόσους καθηγητές, τους αποσπάμε σε άλλες υπηρεσίες;;Και στο τέλος απαιτούμε να γίνονται υπερωρίες των 7€ η ώρα καθαρά παρακαλώ (αν μοίραζα πίτσες περισσότερα θα έπαιρνα).
    5ον Γιατί δεν έχουν διαμαρτυρηθεί ακόμα Λογιστές εφόσον οι καθηγητές κάνουν λογιστική δουλειά στα σχολεία τους;; Από την μισθοδοσία μέχρι διαχείριση σχολικής επιτροπής και συνταξιοδοτικά.

    Καταλήγω λοιπόν ότι για μια ακόμα φορά οτιόσοι διαμαρτύρονται για τα ελάχιστα προνόμια των Πολυτέκνων που αποτελούν μια μικρή αλλά συμπαγή μάζα στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δεν έχουν την παραμικρή κοινωνική ευαισθησία αλλά αντιθέτως ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους καλοπέραση …
    Γιαυτό λοιπόν και μόνο τον λόγο θεωρώ ότι δεν είναι άξιοι για εκπαιδευτικοί ,δεν είναι άξιοι να διδάξουν τα δικά μου και των άλλων πολυτέκνων τα παιδιά αλλά δυστυχώς δεν είναι άξιοι και δεν έχουν την υπομονή να διδάξουν ούτε τα παιδιά των μεταναστών.
    Ενας ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ που έγινε με χαρά αφότου διορίστηκε.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:35 | Σοφία

    Κυρία Υπουργέ,
    μην επιτρέψετε να γίνει ένα έγκλημα σε βάρος των ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ, με ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο ΑΣΕΠ, με ΑΣΠΑΙΤΕ για κάποιες ειδικότητες. ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ αναμονής αρκούν.
    Εφόσον επιθυμούμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ένα ποσοστό των διορισμών και για το 2010-2011, πρέπει να γίνει βάση της ΗΜΕΡΟΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥ, με προυπόθεση την ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και την ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον ΑΣΕΠ.
    Εντάξτε ως κριτήριο και για όλους τους διορισμούς που θα γίνουν το 2010-2011, την επιτυχία σε κάποιον πρόσφατο ΑΣΕΠ. (οι παλιοί ούτως ή άλλως δεν μετράνε σήμερα). Αυτό σημαίνει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στην παρούσα κατάσταση.

    Μην ευνοήσετε για άλλη μία φορά όσους δεν έχουν καμία επιτυχία σε κάποιο ΑΣΕΠ.
    ΟΧΙ ΣΤΟ 40% ΧΩΡΙΣ επιτυχία σε ΑΣΕΠ.
    ΟΧΙ στη μεταβατική περίοδο που ευνοεί τους μη έχοντες επιτυχία σε ΑΣΕΠ.
    ΟΧΙ στη μεταβατική περίοδο του ενός έτους.

    Ολα αυτά προυποθέτουν δουλειά από τους συνεργάτες σας και όχι αποφάσεις στο πόδι,

    ΟΧΙ στη λογική του «όλα στο ίδιο τσουβάλι»,
    ΟΧΙ στη λογική «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:31 | Femke Vermeulen

    Δυστυχώς τα σχόλια εστιάζονται κυρίως στις πολύτεκνες οικογένειες και στο να ισχύει το ΑΣΕΠ (για όσους το πέρασαν), και στο υπάρχων σύστημα για όσουν δεν πέρασαν ή δεν δώσαν ΑΣΕΠ. Αυτό είναι λοιπών το επίπεδο μας?
    Το ζητούμενο είναι ποιο είναι το πιο δικαιο για τους εργαζόμενους και τι πιο σωστό για τους μαθητές?
    Πρώτων για τα παιδιά πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κατάλληλοι εκπαιδευτικοί με γνώση του αντικειμένου τους και παιδαγωγικές ικανότητες. Αυτό θα μπορούσε να αξιολογηθεί στη διάρκεια της φοίτησης στο παναπιστήμιο. Αν δεν πληρεί ο φοιτητής/ η φοιτήτρια της προυποθέσεις να γίνει καλός εκπαιδευτικός να γίνει μετά το πρώτο έτος ένα ξεκαθάρισμα, δεν γίνεται να σπουδάσει κανείς χρόνια και μετά να αξιολογηθεί ως ανίκανο να δουλέψει! Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν εκπαιδευτικούς να τους διδάξουν. Δύσκολα όμως για μια οικογένεια (με ή χωρίς παιδιά)να χωρίσει για χρόνια, καταστρέφονται οικγένειες, καταστρέφεται το περιβάλλον (σκεφτείτε τα καύσιμα που κάιγονται από τις μεταφορές των εκπαιδευτικών!). Γιατί να μήν κάνουν οι απόφοιτοι των σχολών «αγροτικό» δύο ή τρια χρόνια (ανάλογα με το πόσο απομακρισμένο είναι το μέρος που πάνε) όταν δεν έχουν ακόμα οιγένειες και έχουν διάθεση να γνωρίσουν καινούργια μέρη.
    Ναι να υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι μάνατζερ (αν και θα προτιμούσα άλλη λέξη)άλλα να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή σχολή επιστήμης της εκπαίδευσης όπου να εκπαιδεύονται άνθρωποι για αυτό. Αυτό υπάρχει σε χώρες της Ευρώπης εδώ και δεκάδες χρόνια. Οι απόφοιτοι δουλεύουν σε υπουργεία, δοιηκιτικές θέσεις και σε θέσεις που ασχολούνται με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
    Για να έρθουμε στο θέμα της πρόσληψης. Όποια αλλαγή και αν γίνει, βάση το εργατικό δίκαιο δεν γίνεται κατασρέψεις ζωές για να αλλάξεις κάτι το οποίο δεν είναι και άδικο. Οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να γίνεται μόνο για αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ακόμα με από τους πίνακες των αναπληρωτών. Όλοι οι άλλοι έχουν κλείσει επιχειρίσεις, έχουν παρατηθεί από θέσεις εργασίας και θα μείνουν άνεργοι! Εχετε σκεφτεί τι κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα θα δημιουργήσουν στην κοινωνία και στο κράτος( επιδόματα ανεργίας, επιδόματα έκτακτα κτλ.)για να μην μιλήσουμε για χαμένη πείρα! Ας πάρει επιτέλους κάποιος την γεναία απόφαση να μείωσει τις θέσεις ή να κάνει ένα προσορινο «στοπ» για εκπαιδευτικούς στα πανεπιστήμια μέχρι να υπάρχουν πάλι ανάγκες. Και αυτό γίνεται στις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, να μήν αναπαράγουμε από εκει ότι θέλουμε άλλα ότι χρειαζόμαστε.
    Τέλος επειδή πιστεύω ακράταντα ότι η μόρφωση των εκπαιδευτικών είναι άπο τα πιο σημαντικά πραγματα για μια καλή εκπαίδευση προτείνω όσοι έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά να διορίζονται χωρίς ΑΣΕΠ!

    Με τιμή Φέμκε Βερμέουλεν νηπιαγωγώς ειδικής αγωγής

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:26 | ΜΑΡΙΑ

    Αγαπητή Κα Υπουργέ,
    Είναι πολλοί (αν το ψάξετε θα το διαπιστώσετε) οι καθηγητές διπλής ειδικότητας πχ (με πτυχία 2 ξένων γλωσσών) υπάρχουν και συνάδελφοι με 3 ειδικότητες (ξέρω συνάδελφο με πτυχία τριών ξένων γλωσσών).
    Το έχουμε λοιπόν εμπεδώσει το Δια βίου μάθηση.
    Όταν όμως φτάνουμε να κάνουμε τα χαρτία μας καταλαβαίνουμε ότι δεν θα διδάξουμε τις 2 ή τις 3 ειδικότητες που σπουδάσαμε, για να φτάσουμε στο εντελώς παράλογο του συστήματος(αφού περάσουμε ΑΣΕΠ και επιλέξουμε ποιά γλώσσα θα διδάξουμε), πάμε σε 2-3 σχολεία για να διδάξουμε αυτήν την μία ειδικότητα.
    Φυσικά στα σχολεία αυτά πάει και άλλος καθηγητής για να διδάξει την άλλη ειδικότητα (για την οποία έχουμε πτυχίο και φυσικά θα μπορούσαμε να διδάξουμε)
    Δηλαδή ταλαιπωρούμαστε ως άνθρωποι και οικογένειες, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε πλήρη κάλυψη του ωραρίου μας (με τις 2 ειδικότητες) σε ένα σχολείο κάνουμε…άσκοπα χιλιόμετρα.
    Γιατί το ΥΠΕΠΘ τιμωρεί αυτούς τους καθηγητές που κάνανε το ζητούμενο δηλαδή αποκτήσανε περισσότερα προσόντα ?
    To παράλογο επίσης συνεχίζετε αν σκεφθεί κανείς ότι η απασχόληση ενός καθηγητή με 2 ειδικότητες συμφέρει πολλαπλώς το κράτος.
    Ο δντης της σχολικής μονάδας θα έχει να ασχοληθεί με έναν καθηγητή αντί με δύο, όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ δεν θα ασχολούνται με δύο καθηγητές αλλά με έναν (αν σκεφθείτε πόσοι είμαστε φανταστείτε εργατώρες και χρήμα που γλυτώνει το κράτος) κτλ.
    Νομίζω ότι το να μας βάζετε να διαλέξουμε το ποιό απο τα δύο πεδία στα οποία σπουδάσαμε και αγαπήσαμε, να διδάξουμε είναι και ανήθικο μιας και αφιερώσαμε άλλα 5 χρόνια απο την ζωή μας και αγαπάμε τις δύο ειδικότητες εξίσου.
    Παρακαλώ να σκεφθείτε την πρόταση μου και να συντονίσουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας, τους καθηγητές διπλής ειδικότητας ώστε να εξασκούν και τις 2 ειδικότητες τους στο ίδιο σχολείο, αφού φυσικά περνάνε ΑΣΕΠ και για τις δύο ειδικότητες.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:24 | stratoylias

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 40ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΜΟΧΘΟΥΝ ΣΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΟΥΛΕΥΩΝΤΑΣ ΟΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΣΑΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ…ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ Α Μ Ε Σ Α

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 08:21 | N. Νικολόπουλος

    ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    (ΠΛΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ…)
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ(Γιατί δηλ. όχι των ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ;…)

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 07:45 | Νικολιδάκη Στέλλα

    Κυρία Υπουργέ,

    Ονομάζομαι Νικολιδάκη Στέλλα και είμαι αδιόριστη Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός (ΠΕ 17.02) απόφοιτη της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ (και για την ακρίβεια ο τίτλος πτυχίου είναι Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός) με έτος κτήσης 2003.
    Ακούγοντάς τις εξαγγελίες σας την περασμένη εβδομάδα το αρχικό αίσθημα που είχα ήταν αυτό της οργής…. Οργή γιατί αισθάνομαι πλέον ότι μας κοροϊδεύεται, και δεν το λέω για την παρούσα κυβέρνηση μόνο. Ο εκάστοτε υπουργός προσπαθεί να βάλει την δική του σφραγίδα στο εκπαιδευτικό σύστημα κάνοντας «μεταρρυθμίσεις» με την λογική ότι θα υπάρξει πλέον ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    Και ρωτώ εγώ:
    • Που είναι αυτή η αξιοκρατία τόσο χρόνια;;;; (έχω ημερομηνία κτήσης πτυχίου το 2003 και προηγούνται εμού στον πίνακα συνάδελφοι που έχουν πάρει το πτυχίο τους μετά από εμένα και φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη).
    • Πόσες εξετάσεις πρέπει να δώσω πια για να με κρίνεται ΑΞΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ (τα χρόνια σπουδών στην σχολή που αποφοίτησα δεν σας λένε επιτέλους τίποτα ή οι καθηγητές που μου έδωσαν το πτυχίο δεν ήταν άξιοι να με διδάξουν γιατί δεν είχαν δώσει ΑΣΕΠ;).
    • Ο εκπαιδευτικός που έγραψε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 54,80% δεν είναι ικανός να διδάξει ενώ είναι ικανός αυτός που έγραψε 55,00%;

    Τέλος θα αναφερθώ σε κάτι ακόμα, σχετικά με τις Τεχνικές Ειδικότητες:
    Στην χώρα μας από το 1959 λειτουργούσε η ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ (την όποια από το 2002 έως και σήμερα διαδέχθηκε η ΑΣΠΑΙΤΕ). Κύριο έργο της σχολής είναι να τροφοδοτεί την επαγγελματική εκπαίδευση με εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.
    Και ρωτώ λοιπόν:
    • Γιατί οι ανάγκες των επαγγελματικών λυκείων και σχολών δεν καλύπτονται από τους αποφοίτους της σχολής αυτής και μόνο από αυτούς, για τις ανωτέρω ειδικότητες τουλάχιστον, μιας και ο αριθμός των πτυχιούχων από την σχολή φτάνει και περισσεύει για το κενά που δημιουργούνται κάθε χρόνο στα σχολεία.
    • Γιατί να επιλέξω να σπουδάσω στη σχολή αυτή από την στιγμή που έχω τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους πτυχιούχους των ΤΕΙ και του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ενώ έχω περισσότερα χρόνια σπουδών από τους μεν και τα ίδια σε διάρκεια χρόνια σπουδών με τους δε;
    • Τέλος γιατί να εξεταστώ μέσω ΑΣΕΠ από την στιγμή που ήδη η πολιτεία μου έχει δώσει ένα πτυχίο που αναγράφει ότι είμαι: Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός;;;;;;

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    Νικολιδάκη Στέλλα.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 07:42 | ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΙΚΗ

    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1995 ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΗΣΗΣ Η ΛΟΧΕΙΑΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ,ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ.
    ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 07:32 | ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΑΣ

    Καλημέρα,
    το παρακάτω κείμενο ίσως να το έχετε ξεχάσει. Με όλο μου το θάρρος σας το υπενθυμίζω.

    BΟ Υ Λ Η Τ Ω Ν Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν

    Π Α Σ Ο Κ Κ Ο Ι Ν Ο Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Ι Κ Η Ο Μ Α Δ Α

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2008

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Στυλιανίδη

    ΘΕΜΑ: Σε πολύχρονη πολιτική ομηρία οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί! – Εργασιακή ανασφάλεια, ανασφάλεια σε σχέση με την απόληψη των αποδοχών, συνεχής ταλαιπωρία με την ανορθολογική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπονομεύουν την προσφορά τους και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! Κάθε είδους «παράγοντες» έχουν στο χέρι τους την εργασιακή τύχη των νέων εκπαιδευτικών!

    Βασική συνιστώσα επιτυχίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαράδεκτη η χρόνια απασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως η αναπλήρωση και η ωρομίσθια απασχόληση.

    Σε κάποιες μάλιστα ειδικότητες η απασχόληση αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών τείνει να γίνει «θεσμός»! Ένας «θεσμός» ο οποίος εκθέτει τους εκπαιδευτικούς σε πολιτική ομηρία, δεν τους επιτρέπει να σχεδιάσουν την ζωή τους και τους κρατά επί χρόνια σε εργασιακή ανασφάλεια: Δεν γνωρίζουν αν θα απασχοληθούν και την επόμενη σχολική χρονιά, πού θα υπηρετήσουν, αν θα πληρώνονται στην ώρα τους! Ταυτόχρονα είναι αδύνατη η οργανική σύνδεσή τους με το σχολικό περιβάλλον και την συγκεκριμένη σχολική κοινότητα, λόγω της εφήμερης υπηρεσίας τους! Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο για τους διδάσκοντες στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη: 4.000 άτομα απασχολούνται με δίωρη, τρίωρη ή τετράωρη διδασκαλία την εβδομάδα!

    Ειδικά το ζήτημα του τόπου και του σχολείου απασχόλησης γίνεται συχνά αντικείμενο κάθε λογής «εκδουλεύσεων» από ποικίλους «παράγοντες» της διοίκησης της εκπαίδευσης, πολιτικά πρόσωπα και δίκτυα πελατειακών σχέσεων, εξουθενώνοντας ηθικά τους νέους εκπαιδευτικούς. Για να καταδείξουμε το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος και των πιέσεων, αναφέρουμε εδώ το παράδειγμα καθηγητή από τα Τρίκαλα, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Άγιο Ευστράτιο, στην Λήμνο, στην Πάρο, στην Αντίπαρο και στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς το παράδειγμα δεν είναι ούτε ακραίο, ούτε σπάνιο!

    Υπό τις συνθήκες αυτές εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, αλλά και υπό την πίεση και τον εκμαυλισμό δικτύων πολιτικής πελατείας, δεν είναι δυνατόν να απαιτηθούν από τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων κατηγοριών υψηλές αποδόσεις στην τάξη και γενικότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία! Η αδικία δε συνεχίζεται και μετά την τυχόν μονιμοποίησή τους, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο υπηρέτησαν ως αναπληρωτές δεν υπολογίζεται για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη!

    Κατόπιν των ανωτέρω

    Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός

    1. Ποια είναι η συνολική θέση του υπουργείου έναντι της απασχόλησης στην

    εκπαίδευση αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών;

    2. Ποιος είναι ο δικαιολογητικός λόγος των εργασιακών σχέσεων αυτού του τύπου, σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται, σε ποιο ποσοστό επί του συνολικού υπηρετούντος εκπαιδευτικού προσωπικού ή του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε σχολικής μονάδας και για πόσο χρόνο;

    3. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας έναντι δύο βασικών από τα πολλά δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

    3.1. Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;

    3.2. Οι προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων να υπολογίζεται, μετά τον μόνιμο διορισμό τους, να υπολογίζεται ως πραγματική

    δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία και να λαμβάνεται υπʼ όψιν για την εν γένει εξέλιξή τους στην εκπαίδευση;

    ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    1. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

    2. ΑΗAΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    3. ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    4. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ

    5. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ AΗΜΗΤΡΗΣ

    6. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    7. AΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    8. AΡΑΓ_ΝΑ ΘΑΛΕΙΑ

    9. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    10. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

    11. ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    12. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ AΗΜΗΤΡΗΣ

    13. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    14. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    15. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

    16. ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    17. ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜAXOΣ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 06:19 | ΚΑΛΕΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

    Αξιότιμη κα. Υπουργός,

    τυγχάνει να είστε πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου παιδείας της μοναδικής χώρας Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που τείνει να προβεί σε καθολική πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στη δημόσια παιδεία μέσω γραπτού διαγωνισμού. Δεν αντιλέγω για το αξιόπιστο και αδιάβλητο του ΑΣΕΠ. Ούτε παραβλέπω την αναγκαιότητα πάταξης των φαινομένων διαφθοράς που ταλανίζουν το δημόσιο βίο εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, σας υπενθιμίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λοιπών Ευρωπαϊκών χωρών εφαρμόζει σύστημα διορισμών βασισμένο σε αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού συναφούς τίτλου σπουδών, η παραγωγή ερευνητικού και συγγραφικού έργου, η προϋπηρεσία και η επιτυχής συμμετοχή σε ψυχομετρικά tests.
    Είναι αδιανόητο να θέλεται να εμπιστευτείται τις τύχες των παιδιών μας, της μαγιάς του έθνους μας στους επιτυχόντες ενός απρόσωπου, γραπτού διαγωνισμού δομημένου με τέτοιο τρόπο που στην ουσία ωθεί αφενός, τη στείρα αποστήθιση ενός μεγάλου και δυσανάλογου όγκου εξεταστέας ύλης και αφετέρου στην ενίσχυση της παραπαιδείας μέσω της οικονομικής ενίσχυσης πάσης φύσεως ιδιωτικών φροντιστηρίων. Σαν παιδαγωγός που είστε και η ίδια γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο εκπαιδευτικός δεν αποτελεί μόνο πηγή γνώσης. Ο εκπαιδευτικός συνιστά εν δυνάμει σύμβουλο, καθοδηγητή, μέντορα, φίλο, υποστηρικτή και διευκολυντή της ζωής των νέων παιδιών. Είναι άνθρωπος με ακεραιότητα χαρακτήρα, με σύνεση, ορθολογισμό αλλά και πηγαία, γνήσια συναισθήματα. Αλήθεια, μπορείτε να μου εξηγήσετε πως Ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει τα παραπάνω;Μήπως στην προσπάθεια να εξυγιάνουμε το σύστημα προσλήψεων βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, κατάσταση που θα ευνοεί την παρασκευή «σαρδελοποιημένων» και μόνο κατ’όνομα καθηγητών;
    Ένα τελευταίο σημείο στο οποιό θα ήθελα να σταθώ είναι η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή. Το ισχύον σύστημα, με τις όποιες αδυναμίες του, διασφαλίζει την πρόσληψη όλων εκείνων των συναδέλφων που επένδύοντας προσωπικό χρόνο και χρήμα απέκτησαν εξειδίκευση μέσω της κτήσης διδακτορικών, μεταπτυχιακών, σεμιναρίων, πιστοποιητικών braile και νοηματικής γλώσσης. Το ρουσφέτι, το μέσο και το βίσμα δεν έχει χώρο σ’ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η εκπαίδευση των συνανθρώπων μας με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Όπως επίσης δε έχει θέση στην ειδική αγωγή και ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Η αξιοκρατία είναι δεδομένη. Αυτό που λείπει από την ειδική αγωγή στη χώρα μας είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας, η συγγραφή νέων, αναλόγως προσαρμοσμένων αναλυτικών προγραμμάτων, η προμήθεια οπτικοακουστικών μέσων, η μετεκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού, η τόνωση των διαδικασιών πρόωρης διαγνωσης και παρέμβασης. Μόνο έτσι δύναται να επιτευχθεί η ενσωμάτωση (mainstreaming) του κάθε παιδιού και η ψυχολογική υποβοήθηση της οικογενείας του.

    Μετα τιμής,
    Καλέας Μάριος

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 03:46 | Λάκης Παπαδόπουλος

    Αφήστε το σύστημα των διορισμών όπως είχει…Αφήνει περιθόρια τόσο σε αυτούς που τόσα χρόνια αναλώθηκαν στο μάζεμα προϋπηρεσίας, όσο και σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν και να περάσουν μέσω ασέπ…έλεος πια με τισ τόσο άσκοπες αλλαγές που δεν εξυπηρετούν κανέναν…

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 03:27 | Μάνος

    ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!
    4ο.ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ». ΓΙΑ ΤΟ 30ΜΗΝΟ!!ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 03:18 | Μάνος

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΓΡΙΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ!!!
    ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ.
    ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?..

    1ο. ΚΑΤΑΡΧΗΝ!
    ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ». Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ,ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ. Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΑ..ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..

    2ο. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ!
    ΑΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΑΣΕΠ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.

    3ο.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΟΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΥ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ 50% ΑΣΕΠ ΚΑΙ 50%ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ… Τ Ι Π Ο Τ Α Α Λ Λ Ο!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ 40% ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ή ΤΟ 30ΜΗΝΟ!!! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ!!!

    4ο.ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ». ΓΙΑ ΤΟ 30ΜΗΝΟ!!ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω!!!

    5ο. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΥΜΑΝΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ 30ΜΗΝΟ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 24ΜΗΝΙΤΕΣ+ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΙΝΑΚΩΝ?
    ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ Μ Ε Γ Α ΕΡΩΤΗΜΑ!
    ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ. ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΔΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ???
    ΑΝ ΟΧΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ? ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ???

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 02:55 | Ειρηνη Καρυοφυλλιδου

    Κυρια Διαμαντοπουλου παντα σας θεωρουσα μια δυναμικη πολιτικο,με κοινωνικες ευαισθησιες(λογω του πολιτικου χωρου που ανηκετε),αξιοκρατικη και διορατικη.Θελω να πιστευω οτι το οποιο συστημα προσληψεων επιλεχθει θα ειναι ανταξιο των παραπανω…. αν οχι, τοτε εχω την εξης απορια….. θα εχετε ποτε την δυναμη να κοιταξετε εναν απο εμας στα ματια και να στηριξετε την αδικια που προγραμματιζετε? Ειμαι 41 ετων,επιτυχουσα στους 4 τελευταιους ΑΣΕΠ,με πτυχιο 1990(πε11),δουλευω με την αξια μου 7 χρονια ως ωρομισθια και τον Ιουνιο θα εχω 23 μηνες και 15 μερες προυπηρεσια και….για δευτερη φορα μετα το 1998 ανατρεπονται τα παντα για μενα αλλα και για πολλους αλλους εκπαιδευτικους.Συμφωνω οτι πρεπει να μπει μια ταξη στην εκπαιδευση αλλα με γνωμονα το δικαιο και το σεβασμο στον αγωνα και τη γνωση των εκπαιδευτικων. Το 24μηνο+ΑΣΕΠ ηταν η πιο δικαιη ρυθμιση εως τωρα και δεν τη στηριζετε…λυπαμαι! Ελπιζω οτι στις τελικες σας επιλογες θα μας εχετε στο πλευρο σας και οχι απεναντι. Με εκτιμηση Ειρηνη Καρυοφυλλιδου

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 02:51 | Αλεξανδρος

    Διακρίνεται έντονη σύγχυση τόσο στην πλειοψηφία των πολιτών όσο και στην Κυβέρνηση..Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα μιας υποτιμημένης Παιδείας με στόχο την παραγωγή καταρτισμένων ρομπότ με μειωμένη κριτική ικανότητα…
    Καταρχήν, το ήδη υπάρχον καθεστώς των πινάκων έχει καταπατηθεί από τους περισσότερους ‘συναδέλφους’ μέσω των πελατειακών παραθύρων της ενισχυτικής, πρόσθετης διδακτικής, αλλα και πολλών άλλων μορφών παράκαμψης των πινάκων όπως εκκλησιαστικά, δεύτερης ευκαιρίας, ιδιωτικά, κ.λ.π. Δηλαδή, παρακάμπτουμε την δίκαιη προτεραιότητα των πινάκων με την πρώτη ευκαιρία, και εν συνεχεία, αφού καβαντζώσουμε τα πολυπόθητα μόρια, επικαλούμαστε την ‘δίκαιη’ πρόσληψή μας μέσω πινάκων…Αυτό ή αφέλεια ή κουτοπονηριά με άκρως ιδιοτελή συμφέρον και ‘συναδελφική’ αλληλοεξόντωση μπορεί να χαρακτηρισθεί…
    Από την άλλη πλευρά, η Κυβέρνηση καταρρίπτει αρχές της συνέχειας και της εμπιστοσύνης του Κράτους, καθώς ριζικές και αλλαγές εν’αιθρία, θίγουν τις αρχές της Διοίκησης του Κράτους, δημιουργώντας μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον των πολιτών του…Και εδώ δηλώνεται αφερεγγυότητα που οφείλεται είτε σε αφέλεια, ή σε ένα μεθοδευμένο σχέδιο εξασφάλισης εξουσίας με πολύ πλάγιο και έντεχνο τρόπο καθώς η προσαρμογή των πολιτών σε ραγδαίες ‘πράσινες’ αλλαγές, αλλοιώνουν την πραγματική βούληση του λαού, στρεβλώνοντας ακόμη και την αυθεντικότητα μελλοντικών εκλογικών διαδικασιών, καθώς ο υποσυνειδητος φόβος του εκλογικού σώματος για νέες αλλαγές σε πιθανή αλλαγή κυβέρνησης, παγιώνει ακρως αντιδημοκρατικά την εξουσία του νυν κυβερνώντος κόμματος…
    Δικαιοσύνη ή Υποκρισία;;;
    Ο δρόμος της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας έχει μια μονο κατεύθυνση… Η προϋπηρεσία που κατακτήθηκε με τόσο κόπο αλλά και με σεβασμό της δίκαης προτεραιότητας των πινάκων, σαφώς και πρέπει να προσμετράται. Δηλαδή, ΜΟΝΟ η προϋπηρεσία ωρομισθίων αναπληρωτών που αποκτήθηκε μέσω πρόσληψης από τους ΠΙΝΑΚΕΣ θα πρέπει να προσμετράται, ήτοι όχι από ενισχυτική, πρόσθετη, και κάθε μορφή καταπάτησης των πινάκων.Είναι άκρως αντιφατικό αν όχι ύποπτος ο ισχυρισμός υπέρ των πινάκων αλλά ταυτόχρονα και η προσμέτρηση μορίων που αποσπάστηκαν κατα την κατάρριψή τους.Είναι αδιανόητο κάποιοι να αποκτούν 3 μόρια το χρόνο και κάποιοι άλλοι 20!!!Μία σκέτη κοροϊδία!!!..
    Εν συνεχεία, θα πρέπει να υπάρξουν 2 χρόνια μεταβατικής περιόδου, μέχρι ο διαγωνισμός του Ασεπ, να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στους πίνακες…Τελικά θα αθροίζεται η πραγματική προϋπηρεσία(οχι πρόσθετη διδακτικη,κτλ..) με αυτή της βαθμολογίας του Ασεπ…
    Δε μοιάζει να είναι το αίνιγμα της σφίγγας, ούτε γρίφος για δυνατούς λύτες…Πραγματική προϋπηρεσία(που αποκτήθηκε μέσω δίκαιης προτεραιότητας ΠΙΝΑΚΩΝ) συν τη βαθμολογία(πάνω από το 55%) που επιτεύχθηκε μέσω Ασέπ…
    Σαφώς η εξεύρεση μιας άδικης πελατειακής λύσης σερβιρισμένη σε αξιοκρατικό πακέτο,είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς παρά το υποτιμημένο εκπαιδευτικό σύστημα, εν’τούτοις υπάρχουν ακόμα άτομα με κρίση αλλά και ακεραιότητα…Ο δρόμος της αξιοκρατίας, είναι πολύ πιο απλός…

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 02:40 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Είμαι νέος εκπαιδευτικός και τα τελευταια χρόνια έχω αφιερωθει σε κατι που λατρεύω, την τεχνικη εκπαίδευση. Όλες μου οι επαγγελματικές αποφάσεις από το 2006 και μετα λαμβάνονται με γνώμονα μόνο την εκπαίδευση. Μέχρι και διορισμό αρνήθηκα για να μείνω στην εκπάιδευση. Ξεκίνησα με ΠΔΣ την οποία και δε πήρα βυσματικά. Εχω ΑΣΠΑΙΤΕ και πέρασα τον ΑΣΕΠ φέτος. Από οτι καταλαβαίνω ο καθένας εδώ μιλάει με βάση το ατομικό συμφέρον. Ο ένας θέλει Ασεπ ο άλλος μόνο προυπηρεσία. όλα χρειάζονται. Αλλά δεν μπορείς να εμένεις στον ασεπ που με τη φύση των διφορούμενων ερωτήσεων πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στο σκοπο. Ας μπορούσε ο καθένας να δει το γραπτό του για να ξέρει αξιοκρατικα πως τον βαθμολόγησαν…. Η παιδεια δεν αντεχει τα πειράματα του καθενός. Βρείτε καθηγητές για τα κενα, γράψτε νέα βιβλία, βελτιώστε την κτιρισκή υποδομή των σχολείων και ετά βρειτε την ακρη με τις βυσματικές αποσπάσεις – μεταθέσεις. Να σεβαστούμε όσους μοχθούν για το σχολείο και μοριο μόριο τρέχουν για μια θέση στον ήλιο….όταν έκανα ΑΣΠΑΙΤΕ μεταξύ 5 σημείων η εμπειρία είναι 2ο δευτερο σε σημαντικότητα στοιχειο του καλού εκπαιδευτικού. Δε κρίνεται καποιος από μια τυχαία πολλες φορες επιτυχια σε ενα γραπτο γιατί παιδεία και η γνώση δε μπαίνει σε καλούπι! Προτείνω:
    Να είναι ο ΑΣΕΠ προεραιτική διαδικασία και όχι υποχρεωτική.
    Να διατηρηθεί αναλογία προσληψεων π.χ 60 – 40
    Να σεβαστούμε τους κόπους μιας ζωής.

    Αλήθεια πως θα γινεται ο ΑΣΕΠ?

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 02:39 | ΜΠ

    O νόμος 2190/1994 στο άρθρο 15 § 8 αναφέρει:
    Απαγορεύεται η λειτουργία ιδιωτικών φροντιστηρίων ή η οργάνωση προγραμμάτων ή μαθημάτων από ιδιωτικά φροντιστήρια ή «ινστιτούτα» ή σχολές, περιλαμβανομένων και εκείνων που λειτουργούν ως παραρτήματα ή κατ’ εξουσιοδότηση σχολών της αλλοδαπής, κάθε βαθμίδας και μορφής, για προετοιμασία συμμετοχής σε διαγωνισμούς καθιερούμενους ή προβλεπόμενους με τον παρόντα νόμο. Παράβαση της παρούσας διάταξης από σχολές, φροντιστήρια, «ινστιτούτα», κέντρα κ.λπ. οποιασδήποτε ονομασίας, που λειτουργούν για υποψήφιους άλλων κατηγοριών, συνεπάγεται την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ;;;;;;

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΤΟΥ/ΤΗΣ ………, ΚΑΤΟΊΚΟΥ ….., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ …..

    ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
    ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ: …………
    ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ «Στόχος ΣΑΣ είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.
    Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας».
    Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Μ.Μ.Ε.

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 ΜΗΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2190/1994, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΒΛΑΨΑΝ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ,

    ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΕΡΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.

    ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ……. ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥ.

    ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΟΣΩΝ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ 2000-4000E ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΗΓΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΝΙΑ…. ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΟΝΟ…..

    Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ???
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΙΩΝ ΝΑ ΨΑΡΕΨΕΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ : ‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ’. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΩ ΟΛΟΙ ΚΑΝΕΝΩΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 02:06 | ΔΑΣΚΑΛΟΣ

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ.
    ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΑΕΙΣ!
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ-ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ Κ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ?

    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΕΞΩ ΤΟ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΗΜΑΡΤΟΝ!

    ΠΡΟΤΑΣΗ: ΕΝΑΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΔΙΚΕΙ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ, ΑΔΙΚΕΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΥΛΗ ΚΤΛ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ (ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΧ 50% -50%), ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ