Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 20 Ιουνίου 2015, 10:33 | φωτεινη

    Απαιτούμε να αποσυρθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 47 τελείως καθώς διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς και φυσικά να ΜΗΝ έχει αναδρομική ισχύ..

  • 20 Ιουνίου 2015, 10:31 | Mαρίνα

    Κανένας δεν πήγε τυχαία στα δυσπρόσιτα!!!Ας σταματήσουν οι ατεκμηρίωτες απόψεις!Από επιλογή ή αναγκαστικά τοποθετούνταν σε δυσπρόσιτα!Όταν οι έχοντας καλή θέση στον πίνακα βολεύτηκαν και δεν τα ήθελαν!Αναγνωρίστε τα στο διπλάσιο και για το 2010-2014!

  • 20 Ιουνίου 2015, 10:26 | Αγάθη Τζούτη

    Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που στελεχώσαμε τα δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα σχολεία της χώρας κατά την περίοδο 2010-2014 νιώθουμε ότι απαξιώνεται πλήρως το εκπαιδευτικό έργο και ο κόπος μας.
    Ο μη διπλασιασμός της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σ’ αυτά τα σχολεία είναι άδικος και παράλογος. Ο Ν.3848/2010 (άρθρο 9, παρ.3) προέβλεπε την παύση τροφοδότησης των πινάκων προϋπηρεσίας με νέα στοιχεία από 1.9.2010. Δεν καταργούσε τον Ν.3391/2005 ο οποίος τελεί σε ισχύ αλλά στερούσε τη δυνατότητα εφαρμογής του.
    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.
    Τη σχολική χρονιά 2013-2014 υπηρέτησα στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο ενός απομονωμένου νησιού 50 κατοίκων. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσέφεραν υπηρεσία στο ίδιο νησί κατά την περίοδο 2010-2014 το έπραξαν κάτω από τις ίδιες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης όπως και οι εκπαιδευτικοί πριν από αυτούς ή οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν μετά από αυτούς. Περιμένουμε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία! Δεν πρέπει να ακυρωθεί η προσφορά των εκπαιδευτικών που με προσωπικό και οικονομικό κόστος αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών στις ξεχασμένες γωνιές της Ελλάδας.

  • 20 Ιουνίου 2015, 10:26 | Τάσος

    Απόλυτα δικαίο το αίτημα για διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων.

    Αντίθετα, το αίτημα ορισμένων ομάδων για ανάγνωση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σε δομές της γενικής αγωγής, είναι πέρα για πέρα άδικο και αντισυναδελφικό καταργώντας ουσιαστικά την επετηρίδα των νηπιαγωγών και των δασκάλων.

  • 20 Ιουνίου 2015, 10:02 | ΜΑΡΙΑ Π.

    Είναι απαράδεκτο να μη μετράει η προϋπηρεσία που προσφέρθηκε στην ειδική αγωγή και στον πίνακα της γενικής. Ο νέος νόμος τιμωρεί αυτούς τους συναδέλφους, με ανήθικο τρόπο. Οι ίδιοι έχουν προσπαθώντας συνεχώς, αποκτώντας γνώσεις, επιπλέον προσόντα, δεξιότητες και εμπειρία, τώρα με τον διαχωρισμό παραγκωνίζονται και θα οδηγηθούν στην ΑΝΕΡΓΙΑ. Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και ανεπίτρεπτο να μη μετρηθεί η προυπηρεσία τους! Οι 60.50 και 70.50 ανήκουν στον κλάδο γενικής αγωγής (είναι το βασικό τους πτυχίο) και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα,αλλά και εμπειρία(οι περισσότεροι δουλεύουν για χρόνια στην ειδική αγωγή) για να εργαστούν και στην ειδική αγωγή λόγω της εξειδίκευσής τους.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:57 | Κωνσταντίνα Κ.

    Τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη (ειδικά τα δύο τελευταία αποτελούν δομές-τρόποι υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία/ή εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία!) είναι ΟΛΕΣ δημόσιες δομές του Υπουργείου Παιδείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ. β) Η διαφύλαξη και η ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης (ο οποίος είναι σαφής στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του νόμου 3699/2008) αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Η εκπαίδευση είναι ενιαία. Η διάκρισης μεταξύ ειδικής- γενικής αγωγής σε όλα τα επίπεδα (μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολείων) αποτελεί σαφή παραβίαση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ισότιμη εκπαίδευση και δεν ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, γ) Όταν το υπουργείο μας έδωσε το δικαίωμα να εργαστούμε σε δομές της Ειδικής Αγωγής και κληθήκαμε να δουλέψουμε σε αυτές έχοντας ως βασικό πτυχίο αυτό του εκπαιδευτικού της

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Η εκπαίδευση είναι ενιαία. Οι όροι ένταξη και συνεκπαίδευση προφανώς είναι άγνωστοι όροι για μερικούς.Οι ΠΕ70.50 και οι ΠΕ60.50 ανήκουν στον κλάδο ΠΕ70/ΠΕ60. Είμαστε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα ειδικής αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61- ΠΕ 71.

    Η ρύθμιση αυτή (αν ισχύσει και φέτος), δεν είναι μόνο εργασιακό θέμα ή θέμα διοικητικού περιεχομένου, αλλά μια θεσμική αλλαγή η οποία έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις ευρωπαϊκές διακηρύξεις και συμβάσεις.
    Επιγραμματικά:
    – παραβιάζουν τις βασικές αρχές της Διακήρυξης της Salamanca και του Πλαισίου Δράσεων για την Ειδική Αγωγή της UNESCO (1994) και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία των Ηνωμένων Εθνών (2006).
    – η λογική ότι η ειδική εκπαίδευση αποτελεί ξεχωριστό κλάδο από τη γενική εκπαίδευση και ότι ο ειδικός παιδαγωγός αποτελεί μια ανεξάρτητη επιστημονική και επαγγελματική οντότητα από τον παιδαγωγό είναι εκ’ διαμέτρου αντίθετη με τα διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα ό,τι για τους ειδικούς παιδαγωγούς η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί επιπλέον προσόν το οποίο θα συμπληρώνει τη βασική τους εκπαίδευση στη γενική αγωγή. Επιπλέον, πισωγυρίζει το εκπαιδευτικό σύστημα σε παρωχημένα ιατρικά μοντέλα εκπαίδευσης, που έχουν στο επίκεντρό τους τη φυσιοπαθολογία των παιδιών.
    – απαξιώνει τις σπουδές μιας μερίδας εκπαιδευτικών στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την προϋπηρεσία/προσφορά τους στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (οι απόφοιτοι των εν λόγω τμημάτων αμέσως με την απόκτηση του πτυχίου και χωρίς προϋπηρεσία, θα προηγούνται στους πίνακες των αναπληρωτών έναντι όλων των εκπαιδευτικών). Επομένως, καταπατά τα εργασιακά/επαγγελματικά τους δικαιώματα, το ευρωπαϊκό προσοντολόγιο, αφού κάτοχοι του βασικού πτυχίου και επιπλέον κάτοχοι μεταπτυχιακού ή /-ων ή ακόμα και διδακτορικού τίτλου σπουδών δεν τίθενται ΟΥΤΕ ΚΑΝ επί ίσοις όροις και δεν εκκινούν σε ισότιμη.
    Παράλληλα, ενώ εμείς με βάση την προηγούμενη νομοθεσία είχαμε πάρει αποφάσεις για επένδυση χρημάτων και χρόνου σε επιπρόσθετα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια), με το νέο ΦΕΚ, εν μια νυκτί και χωρίς καμία επιστημονική λογική αχρηστεύτηκαν.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:55 | ΕΛΕΝΗ

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:52 | ολυμπια

    Τα δυσπρόσιτα θα πρέπει να μετρήσουν το ίδιο για όλους!Οι νησιωτικές περιοχές,πλην 3,4 νησιά όλα τα υπόλοιπα ειναι δυσπρόσιτα!Συνεπώς η φράση΄΄βρέθηκα τυχαία δεν ισχύει΄!Η τοποθέτηση των αναπληρωτών(κοινωνικα κριτήρια) γίνεται με τέτοιο τρόπο που πολλές φορές κάποιος που βρίσκεται στις πρώτες σειρές του πίνακα μπορεί να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις τοποθέτησής!Όλοι όσοι κατά καιρούς βρέθηκαν εκεί,το επέλεξαν για τους ίδιους λόγους που το επέλεξαν οι προηγούμενοι και θα το επιλέξουν και οι επόμενοι.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:32 | Argiris

    Πιστεύω ότι η πρόταξη των πολυτέκνων εκπαιδευτικών στους πίνακες Αναπληρωτών,πρέπει να εφαρμόζεται ανεξάρτητα ύπαρξης προϋπηρεσίας ή όχι.Κάποιοι πίστεψαν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, έγιναν πολύτεκνοι και ακόμα τρέχουν στα δικαστήρια για να διοριστούν.Πρέπει να απορροφηθούν όλοι αυτοί.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:28 | Χρύσα Μαργαρίτη

    Βάζουν ως επιχείρημα ότι τα μεταπτυχιακά είναι αγορασμένα και γι’ αυτό η προϋπηρεσία όλων των κατόχων μεταπτυχιακού ανεξαιρέτως να προσμετράται μόνο στην ειδική. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, δηλαδή; Ο αδαής σε θέματα ειδικής αγωγής με το αγορασμένο μεταπτυχιακό να δουλέψει στην ειδική αλλά όχι στη γενική…
    Γιατί να τιμωρηθούν όλοι αν κάποιοι γιατροί παίρνουν φακελάκια; Και με τι είδους τιμωρία; Να τους αφήνουμε να δουλεύουν προσωρινά επειδή τους χρειαζόμαστε αλλά στο μέλλον να καταργούμε την προϋπηρεσία τους όταν δεν τους χρειαζόμαστε πια, όπως συμφέρει να κάνουν και σε εμάς με το μεταπτυχιακό. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Απόσυρση της παραγράφου 4 στο άρθρο 47 και όχι στην αναδρομική ισχύ.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:17 | ΤΑΚΗΣ

    Δίκαιο το αρθρο για τη μη προσμετρηση διπλων μορίων. Τυχαία πηγαν στα δυσπροσιτα και τωρα θέλουν να το εκμεταλλευτούν πονηρά.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:09 | ΝΣΜΟΛ

    Η εφαρμογή του συντάγματος πρωτίστως είναι καθήκον της πολιτείας και αυτό πρέπει πρώτα να διαβάσει ο υπουργός κ. Μπαλτάς στο αρθρο 21 παρ. 2,3,4 και μετά να συντάξει το νομοσχέδιο. Εμείς το ΔΣ Σύλλογου Πολυτέκνων Δράμας προτείνουμε , Η πρόταξη των πολυτέκνων εκπαιδευτικών στους πίνακες Αναπληρωτών, να εφαρμόζεται ανεξάρτητα ύπαρξης προϋπηρεσίας ή όχι.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:06 | thodor

    Θέλω να θέσω 2 ζητήματα και ο καθένας ας κρίνει τι είναι δίκαιο και τι όχι.
    1.Είναι πραγματικά «πρωτότυπο» οι 2 από τις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης, δηλαδή του θεσμού παραγωγής και διάχυσης της γνώσης, να αποτελούν έναν από τους λίγους τομείς της δημόσιας διοίκησης όπου ακυρώνονται ως κριτήριο επιλογής μη μόνιμων υπαλλήλων τα ακαδημαϊκά προσόντα, όπως οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.
    2. Αναρωτιέμαι πόσο δίκαιο είναι να «εξορίζεται» εντελώς από τη διαδικασία επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο βαθμό που αποτελεί πραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:03 | ifigeni

    Απαράδεκτο το να διαχωρίζεται η προϋπηρεσία ανάμεσα στην Γενική και την Ειδική Αγωγή, παρόλο που η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει πάψει να διαχωρίζει συνολικά την εκπαίδευση .Oι εκπαιδευτικοί 60.50 και 70,50 έχουν αποκτήσει εμπειρία και επιστημονικές γνώσεις –Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά, Σεμινάρια – στην Ειδική εκπαίδευση την οποία απαξιώνει και ακυρώνει η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στην γενική επειδή στην ειδική δεν υπάρχει δικαίωμα διορισμού και σε 1-2 χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε η δυνατότητα εργασίας ως αναπληρωτές. Νομίζω ότι είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο που η επίσημη εκπαιδευτική πολιτική απαξιώνει τις ακαδημαϊκές γνώσεις(τόσο στην Ειδική όσο και στην Γενική) ή ακόμα και τις τιμωρεί με ρυθμίσεις σαν αυτές. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν έχει αναδρομική ισχύ.

  • 20 Ιουνίου 2015, 09:02 | ΄Νίκη Τ.

    Στηρίζω τη θέση στου συναδέλφου οιυ αναφέρει:

    Ο ορισμός της πολιτικής συνέπειας στην ειδική αγωγή!
    Το αίσχος της πολιτικής ηγεσίας στο νομοσχέδιο της εκπαίδευσης με ντοκουμέντα!

    ΣΥΡΙΖΑ 6/6/2014
    Πηγή: (http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/desmeyseis-syriza-gia-thn-eidikh-agvgh)
    Με αφετηρία το, υπό διαμόρφωση, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή Έλεγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μία μεγάλη συζήτηση, σήμερα στη Βουλή, με πάνω από 20 φορείς της ειδικής αγωγής, άκουσε τις προτάσεις τους για όλα τα ανοικτά ζητήματα, ενώ ανέλυσε και όψεις τις προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο αυτό εκπαιδευτικό πεδίο.
    Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία τους για την συνεχή υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και την υποχρηματοδότησή της.
    Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι:
    Α. Υψιστη εκπαιδευτική προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της ειδικής αγωγής, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης(!!!!).
    Β. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι κανένα παιδί να μην παραμένει αποκλεισμένο από την δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
    Γ. Η στήριξη ενός συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και θα χρηματοδοτείται με επαρκείς πόρους, αποτελεί στο πλαίσιο αυτό, προγραμματική και αξιακή δέσμευση για το ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΥΡΙΖΑ 18/6/2015
    Τι λένε τώρα:
    Άρθρο 47 4: »Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

    Παρακαλούμε σταματήστε να παίζετε με τις ζωές μας! Ούτε στις πιο «δεξιές» κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έγινε αυτό με τόσο αισχρό και απόλυτο τρόπο.

    Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ-Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ
    ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΟΠΩς ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ!!
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙς ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:53 | Όλγα

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣÂ Â
      ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ιωάννινα, 28 -5-2015
    Αρ. Πρωτ.: 226
    Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A – Â 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    Τηλ. – FAX: 26510 78747
    email: sepenioa@gmail.com
    Ιστοσελίδα: http://www.syldnioa.gr
    Â
    ΠΡΟΣ
    1. Δ.Ο.Ε.
    2. Μ.Μ.Ε.
    3. Μέλη
    Θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50»
    Ο Σύλλογός μας μετά από συνάντησή του με αναπληρωτές συναδέλφους ειδικοτήτων ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 που έχουν υπηρετήσει μέχρι τώρα τόσο σε δομές της Γενικής Αγωγής, όσο και σε δομές της Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, μεταφέρει τις διαμαρτυρίες τους για την τροπολογία που τους αφορά στο υπό κατάθεση Σ/Ν.
    Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική από το 2010 και μετά, για το διορισμό τους ως αναπληρωτές για τη νέα σχολική χρονιά.
    Αυτό αποτελεί αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές που κατέχουν πτυχίο Γενικής Αγωγής και επιπλέον μεταπτυχιακό ή σεμινάριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως προσόν διορισμού σε σχολεία στην Ειδική Αγωγή. Κλήθηκαν να υπηρετήσουν και σε δομές της Ειδικής Αγωγής (π.χ. Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης), καλύπτοντας κενά που δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από άτομα της Ειδικής Αγωγής ΠΕ 71 και ΠΕ 61 λόγω εξάντλησης των πινάκων. Η προτίμησή τους αυτή μπορεί πολλές φορές να μην ήταν επιλογή τους, αλλά για διάφορους λόγους- κυρίως βιοποριστικούς- καλύπτοντας πάντα για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
    Ζητούμε:
    Â την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου που προβλέπει μάλιστα και αναδρομική ισχύ από το 2010
    Â την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών στη Γενική Αγωγή συνολικά για όλα τα χρόνια που υπηρέτησαν από το 2010 μέχρι σήμερα
    Â δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση.
    Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, χωρίς διαχωρισμούς, να πλαισιώσουν τους τοπικούς συλλόγους, συμμετέχοντας όσο το δυνατό πιο ενεργά μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους, με τους οποίους δεν τους χωρίζει τίποτα, ισχυροποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο την δύναμη του συνδικαλιστικού μας φορέα. Μόνο με συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες μπορούμε να αποτελέσουμε παράγοντα αλλαγής και ρύθμισης των καταστάσεων.
    ΤΟ ΔΣ
    http://www.syldnioa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2481:-6050-7050&catid=34:2009-04-16-11-21-52&Itemid=1

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:52 | Nτίνα Τ.

    Το καλοκαίρι με το ΦΕΚ μας είπαν στην ειδική αγωγή θα προτάσσονται αυτοί με βασικό πτυχίο εσείς θα καλύπτετε προσωρινά τα κενά που υπάρχουν και όταν σε λίγα χρόνια οι απόφοιτοι είναι αρκετοί με την προϋπηρεσία η οποία προσμετράται στον κλαδο σας ΠΕ 70 θα δουλέψετε στη γενική αγωγή γιατί εκεί είναι το βασικό σας πτυχίο.Τώρα ξαφνιά επικαλείστε ότι εργαστήκαμε στην ειδική αγωγη και η προϋπηρεσία πρέπει αν αναγνωρίζεται στον πίνακα της ειδικής γιατί δε μετράει τόσο το πτυχίο όσο το μεταπτυχιακό. Αποφασίστε τελικά τι είμαστε δάσκαλοι γενικής ή ειδικής , γιατί προς το παρόν είμαστε κλωτσοσκούφια.

    Μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής υπάρχουν και δωρεάν, έλεγξε πρώτα πριν βιαστείς να μιλήσεις, γιατί εκτίθεσαι. Τέλος, γιατί το «δωρεάν» πτυχίο δεν το πλήρωσες; Ποιος σου πλήρωνε τα φροντιστήρια στο λύκειο για να περάσεις, το σπίτι και τους λογαριασμούς στην πόλη που σπούδαζες;

    Ξέρεις δε γεννηθήκαμε όλοι στις πόλεις που υπάρχουν παιδαγωγικά τμήματα.

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:46 | Γιάννης Μ.

    Σταματήστε πια με αυτήν την καραμέλα ότι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 θα «φάνε» τις θέσεις στη γενική αγωγή! Οι περισσότεροι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 εργάζονται τα 2-3 τελευταία χρόνια με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και μάλιστα όχι από την αρχή της χρονιάς!! Πώς θα φτάσουν σε προϋπηρεσία τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008;;;
    Αναγνώριση της προϋπηρεσία τους στους πίνακες αναπληρωτών γενικής ΚΑΙ αναδρομικά!!!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:46 | ΤΣΙΑΠΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Αν θέλουμε να μιλάμε για κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ θα πρέπει να φτιαχτεί ένας ενιαίος πίνακας κατάταξης (μονίμων και αναπληρωτών) με τα κάτωθι κριτήρια:

    1) Αναγνώριση επιτυχίας σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ(2002,2004,2006,2008) λαμβάνοντας υπόψη τη μεγαλύτερη βαθμολογία ή όλες με ποσοστό.
    2)Αναγνώριση πραγματικής προϋπηρεσίας πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας ανεξάρτητα από το που προσφέρεται ειδική ή γενική αγωγή τουλάχιστον μέχρι το 2015.
    3)Αναγνώριση πραγματικής προϋπηρεσίας πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας με ανώτατο όριο (50 ή 60 μήνες) από την στιγμή που μπαίνουν στους πίνακες εκπαιδευτικοί που προέρχονται από ΙΔΙΩΤΙΚΑ σχολεία και χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ.
    4)ΟΧΙ στο διπλασιασμό των μορίων σε δυσπρόσιτες περιοχές γιατί οι περισσότεροι γνώριζαν ότι δεν μετρούσαν τα διπλά μόρια και γι’αυτό δεν επέλεξαν δυσπρόσιτες περιοχές. Όποιοι το ζητούν κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον.

    Διαφορετικά προσπαθούμε να διορίσουμε τους εκπαιδευτικούς των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ που έχουν μεγάλες προϋπηρεσίες. Από την στιγμή που οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο, το υπουργείο πρέπει να προστατέψει τους εκπαιδευτικούς που έχουν προσφέρει υπηρεσίες στο δημόσιο σχολείο .Το Υπουργείο Παιδείας αδικεί κατάφορα τους εκπαιδευτικούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε απομακρυσμένες περιοχές του τόπου κατοικίας τους μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ. Αντί η πολιτεία να τους επιβραβεύσει και να τους ανταμείψει ηθικά που πάλεψαν δίκαια και αξιοκρατικά τους υπονομεύει και δημιουργεί ανισορροπίες και αδικίες έναντι άλλων συναδέλφων που προσέφεραν υπηρεσίες στον τόπο διαμονής τους χρησιμοποιώντας άλλα μέσα.
    Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να δείτε το θέμα με μεγαλύτερη ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Περιμένω από την πλευρά σας μια επιβράβευση και όχι μια ακόμη αδικία.

    Υ.Γ. Τα σχολικά έτη 2010-2011& 2011-2012 στους πίνακες ειδικής αγωγής μετρούσε και η επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ.

    Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου.

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:39 | Βιβή

    Ως μητέρα εκπαιδευτικού ΠΕ 60.50 παρακολούθησα από κοντά τις προσπάθειες του παιδιού μου για επιπλέον εξειδίκευση κι επιμόρφωση, για τα οποία χρειάστηκε πολύ κόπο και χρόνο. Επομένως μου προκαλεί ιδιαίτερο εκνευρισμό όταν χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τα «πληρωμένα» μεταπτυχιακά, παραβλέποντας την προσπάθεια του εκπαιδευομενου! Αιτούμαι λοιπόν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 και βέβαια και αναδρομικά!!! Μην ξεχνάτε πως αυτοί οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στον κλάδο γενικής αγωγής!!!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:33 | ΧΡΥΣΑ T.

    Για το άρθρο 47 παράγραφος 4 , πιστεύω ότι πρέπει να προσμετράται η υπηρεσία αναπληρωτών συνολικά σαν «εκπαιδευτική υπηρεσία», και όχι αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία, καθώς ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε ο πίνακας της ειδικής (,50) είναι καθαρά λειτουργικός. Παρακαλώ να μην εφαρμοστεί η παραπάνω παράγραφος και να προσμετρηθούν αθροιστικά ΟΛΑ τα μόρια τόσο απο ΑΣΕΠ όσο και απο ΟΛΗ την προυπηρεσία σε δημόσια σχολεία!!!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:32 | Βαρβάρα

    Απαράδεχτος ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας. Οι κλάδοι είναι ΠΕ60 και ΠΕ70 και η εκπαίδευση είναι ενιαία.

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:32 | Μιχαλίτσα Χατζηκαλλινικίδου

    Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»
    Απόφαση ΓΣ για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας σε γενική και ειδική αγωγή

    Λίγες μόνο μέρες πριν την έκδοση εγκύκλιου για τους πίνακες των αναπληρωτών και πριν την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών για τα συνέδρια των ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, είχαμε την ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ και τη δήλωση- πρόθεση του υπουργείου, μέσω στόματος κ. Κουράκη, να υπάρξει διαχωρισμός ως προς την προϋπηρεσία των αναπληρωτών που υπηρέτησαν σε δομές ειδικής εκπαίδευσης.
    Έτσι η αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς για μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διευρύνεται, «αγκαλιάζοντας» και όσους για χρόνια έχουν εργαστεί στην Ειδική Αγωγή. Οι δηλώσεις του υπουργείου δηλώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών γενικής αγωγής που δούλεψαν υποστηρίζοντας με το θεσμό της παράλληλης στήριξης μαθητές, στα γενικά σχολεία.
    Φαίνεται λοιπόν, ότι το κράτος έχει συνέχεια στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, στην ανακύκλωση των ανέργων, στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.
    Μία τέτοια απαράδεκτη ρύθμιση:
    -Θα επισημοποιήσει νομοθετικά το διαχωρισμό της ειδικής από τη γενική εκπαίδευση.
    -Θα έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο η προοπτική πρόσληψης γι’ αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έχουν προϋπηρεσία, με δεδομένο ότι διορισμοί και προσλήψεις στην εκπαίδευση γίνονται με το «σταγονόμετρο», αντί να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.
    -Θα ανοίξει προϋποθέσεις κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών δομών, ακυρώνοντας τη βασική αρχή ότι η προϋπηρεσία είναι συνολική, σε όποια εκπαιδευτική δομή και αν αποκτήθηκε. Αν μάλιστα το κριτήριο αυτό επεκταθεί και στο χώρο του μόνιμου εκπαιδευτικού, τότε το τοπίο θα είναι τελείως διαφορετικό τα επόμενα χρόνια…
    -Θα δημιουργήσει προϋποθέσεις πελατειακών σχέσεων ανάμεσα σε υποκατηγορίες εργαζομένων στο χώρο. Οι εκπαιδευτικοί της ειδικής εκπαίδευσης αποτέλεσαν διαχρονικά στόχο απατηλών υποσχέσεων από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, υποσχέσεων που έκαναν φτερά μόλις έκλειναν οι όποιες… κάλπες…

    ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, την δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε γνωστικό αντικείμενο, τη δημιουργία οργανικών θέσεων στα ΕΑΕΠ, τη μείωση των μαθητών και νηπίων ανά τμήμα και την αύξηση των οργανικών θέσεων στα Σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών.

    Οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθώς και τη συνολικότερη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων με βάση τις ανάγκες μας.

    ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.sylaristotelis.com/products/apofasi-gs-gia-tin-prosmetrisi-proypiresias-se-geniki-kai-eidiki-agogi/

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:27 | Παναγιώτης

    Ο νόμος κινείται προς την σωστή κατεύθυνση όσον αναφορά στην αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών. Με το νόμο αυτό θα βελτιωθούν αδικίες του παρελθόντος.

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:27 | ΕNΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    Ζητούμε την απόσυρση της ρύθμισης 4 και ζητούμε να επανεξεταστεί το θέμα και να δοθεί παράταση για μια χρονιά, γιατί φτάνει πια με τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής σε 1 μήνα κάνουμε τις δηλώσεις μας.

    Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. Σεφέρης

    Προτείνουμε να τροποποιηθεί η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του νόμου ως εξής:
    Η διανυθείσα προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 60.50, καθώς και ΠΕ 70 και ΠΕ 70.50 υπολογίζεται συνολικά στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης.

    Σύλλογος εκπαιδευτικών Περικλής (Ψηφίσματα – http://www.syllogosperiklis.gr/category/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3-%CF%83/)

    Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά και στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και στον πίνακα των ΠΕ 70.50-ΠΕ 60.50, η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60 όπως και συνολικά αναγνώριση και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας όλων των συναδέλφων των συναδέλφων εφόσον έχει προσφερθεί σε δημόσια σχολεία ανεξαρτήτως βαθμίδας ή κλάδου.

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:24 | ΠΕΤΡΟΣ

    Είναι απαράδεκτο αυτό που προσπαθεί να περάσει το Υπουργείο !!
    ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΔΙΠΛΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!!!!
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να εξισώνετε τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο της Αθήνας μ αυτή στις Οινούσες, τους Φούρνους, του Αρκιούς, την Ανάφη και άλλα μέρη !!
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μας επιβραβεύετε μ αυτόν τον άδικο και τιμωρητικό τρόπο.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μας εκμεταλλεύεστε μ αυτόν τον τρόπο στέλνοντάς μας για μία χρονιά σε συνθήκες πραγματικά δύσκολες, όπου και το κρέας θεωρείται αγαθό πολυτελείας. Το χαρτόνι ή οι κόλλες Α4 θέλει ειδική παραγγελία από διπλανό νησί !!
    Σας προκαλώ να επισκεφθείτε μέρη τέτοια για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει !!!!!
    ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;
    ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !!!
    ΟΧΙ στα δύο μέτρα και δύο σταθμά
    Μη γίνεστε η συνέχεια των δεξιόστροφων κυβερνήσεων!!!
    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΤΩΡΑ !!!!!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:22 | Λένα

    Μην οδηγείτε στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50!! Η προϋπηρεσία τους πρέπει να προσμετράται στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής και με αναδρομική ισχύ σύμφωνα με τον κλάδο τους!!! Με την πρόταξη των ΠΕ 61 ΚΑΙ 71 οι εκπαιδευτικοί αυτοί σύντομα θα μείνουν στο δρόμο!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:21 | ΣΠΥΡΟΣ Σ.

    Α/ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΣΕΠ ΙΣ ΜΕ 55 ΕΠΥΤΙΧΙΑ ΝΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 7-8 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ….!!!!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ( ΜΕ ΠΡΟΥΠ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ( ΜΕ ασεπ)
    Β/ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ .ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ …..ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΡΟΥΠ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ?ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:18 | Γιάννης

    Είμαι διορισμένος δάσκαλος γενικής αγωγής και στηρίζω ακράδαντα τους ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50. Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής και αναδρομικά!
    Κάποια στιγμή αυτή η χώρα θα πρέπει ν’ αρχίσει να αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τα προσόντα!!

  • 20 Ιουνίου 2015, 08:06 | Ε.Π

    Δε διαθέτω ούτε πισίνα, ούτε βίλα. Είμαι πολύτεκνη μητέρα και διέθεσα λίγα χρήματα από το υστέρημα μου, για το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής του παιδιού μου (ΠΕ 70.50). Ντρέπομαι για όσα λέγονται βάζοντας όλους τους εκπαιδευτικούς με όλα τα μεταπτυχιακά στο ίδιο τσουβάλι. Είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που αύριο θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά ως ξεχωριστές προσωπικότητες; Ζητώ από τους βουλευτές να επανεξετάσου το ζήτημα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας στον κλάδο των παιδιών αυτών με γνήσια μεταπτυχιακά, αφού διερευνήσουν το ζήτημα.Με την ίδια λογική να τιμωρήσουμε όλους τους βουλευτές για τα παραπτώματα κάποιων από αυτούς. Και επίσης δυσκολεύομαι να καταλάβω πως το γεγονός να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία μόνο στον προσωρινό πίνακα .50 τιμωρεί τα αγορασμένα μεταπτυχιακά!
    Τι σχέση έχει αυτό;

    Ζητώ από τους βουλευτές να επανεξετάσουν το ζήτημα και να ακούσουν και τις 2 πλευρές. Επίσης επειδή είναι 20 Ιούνη και θέλει καιρό να τελειωσει η διαβούλευση και να ψηφιστεί και εμείς πλέον είναι αργά να αναζητήσουμε εργασία αλλού να μας δώσουν ένα χρόνο ακόμη με το ισχύον καθεστώς. Σταματήστε πια να φέρεστε στους αναπληρωτές σα να είναι μαριονέτες. Σήμερα ο Χ υπουργός αύριο ο Ψ, συνεργαστείτε για μια κοινή πολιτική που εκφράζει την πλειοψηφία.

  • 20 Ιουνίου 2015, 07:42 | Κωνσταντίνα

    Zητώ να αποσυρθεί η ρύθμιση που απορρίπτει την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 70.50 στον κλάδο τους δηλαδή στον ΠΕ 70. Παραθέτω ψήφισμα του συλλόγου ΠΕ Λάρισας

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ « ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

    Θέμα : Διευκρινίσεις σχετικά με την προϋπηρεσία και τον τρόπο πρόσληψης δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής εκπαίδευσης με συμβάσεις ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

    Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική, για το διορισμό τους ως αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.

    Εμείς, είμαστε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που εργαζόμαστε ως εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και αυτό που μας ενώνει είναι ο αγώνας για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Εργαζόμαστε σε δομές Ειδικής Αγωγής από ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται κάθε χρονιά και για τα οποία δεν αρκούν οι απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71 – ΠΕ 61). Όταν λοιπόν καλυφθούν στο εγγύς μέλλον τα κενά που υπάρχουν, από συναδέλφους ΠΕ 71 – ΠΕ 61, τότε δε θα έχουμε λόγο ύπαρξης και οι πίνακες .50 θα εξαφανιστούν, μαζί με την προϋπηρεσία μας!

    Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 και ΠΕ 60 γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 λόγω πρόσθετων προσόντων (μεταπτυχιακά-διδακτορικά, σεμινάρια) ή λόγω προϋπηρεσίας 10μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής. Στο σημείο αυτό θα αναφέρουμε την άποψη του κ. Λολίτσα ως πιο διευκρινιστική όπως τη διαβάσαμε στην ακόλουθη πηγή (http://seepea-stella.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7271.html, προσπελάστηκε στις 26/05/2015).

    “Το .50, ως διακριτικό αυτών που έχουνε προϋποθέσεις ειδικής αγωγής. Εμείς, στους πίνακες που έχουμε για να διορίζουμε κάθε φορά, το δίνουμε το .50 και το έχουμε δώσει για να μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι από την ειδική αγωγή και ποιοι δεν είναι, ποιοι έρχονται από την γενική εκπαίδευση χωρίς να έχουμε προϋποθέσεις ειδικής αγωγής και αναγκαστικά τους παίρνουμε γιατί δεν έχουμε άλλους από την ειδική αγωγή”.

    Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα στην ειδική αγωγή, ο κλάδος όμως δεν αλλάζει. Δεύτερον, η παράγραφος 1 του άρθρου 19 του νόμου 3699/2008, που συστήνει τους νέους κλάδους για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ΕΑΕ, αναφέρει μόνο τους κλάδους ΠΕ 61 και ΠΕ 71. Πουθενά δεν υφίστανται σαν κλάδοι οι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50.

    Πέραν όλων των άλλων, οι φετινές προσλήψεις μας έγιναν με ΦΕΚ το οποίο ψηφίστηκε, αφού ήδη είχαμε κάνει τις αιτήσεις μας. Ενώ εμείς με βάση την προηγούμενη νομοθεσία είχαμε πάρει αποφάσεις για επένδυση χρημάτων και χρόνου σε επιπρόσθετα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια), τα οποία με το νέο ΦΕΚ αχρηστεύτηκαν.

    Με βάση τα παραπάνω: Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΑ ΜΕΛΗ
    ΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΜΠΛΑΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΞΥΔΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • 20 Ιουνίου 2015, 07:36 | Ιωάννης Καλφ.

    ΟΧΙ στην ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ της παραγράφου 4 στο άρθρο 47. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να ζητούν να μην ισχύσει η προϋπηρεσία μας για να ανέβουν θέσεις. Απαιτούμε να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας. Η ποσόστωση σε έναν πίνακα που δεν έχουμε μέλλον δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά στέλνει στην ανεργία το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό.

  • 20 Ιουνίου 2015, 07:26 | Βαζγιουράκη Ελευθερία

    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε στην ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του υπουργείου ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!
    Υπενθυμίζω ότι πριν από μερικά χρόνια προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία από τις σχολές του ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας)!!!!

  • 20 Ιουνίου 2015, 07:25 | Σταύρος

    Δεν μπορείτε να απαξιώνετε τα μεταπτυχιακά και την προσπάθεια όλων των εκπαιδευτικών και να τους βάζετε στο ίδιο σακί με κάποιους που υπάρχουν υπόνοιες ότι τα αγόρασαν. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη ούτε αξιοκρατία. Βρείτε τους και τιμωρήστε τους. Οι υπόλοιποι δεν φταίμε για να τιμωρηθούμε. Η αναδρομική ισχύ της παραγράφου 4 στο άρθρο 47 είναι αντισυνταγματική και ακυρώνει τα δεδουλευμένα και τα κεκτημένα μας.

  • 20 Ιουνίου 2015, 06:43 | Ευη

    Δεν συμφωνω με τον διαχωρισμο γεικης και ειδικης εκπαιδευσης, διοτι οσοι δουλεψαν στην ειδικη αγωγη δουλεψαν με μαθητες που ανηκουν σε σχολεια του υπ. Παιδειας.Ο πίνακας της Γενικής έχει μόρια από προϋπηρεσία στο Υπουργείο εργασίας, από ιδιωτική εκπαίδευση και θα αφήσουν έξω την προϋπηρεσία στο Δημόσιο σχολείο?

  • 20 Ιουνίου 2015, 06:35 | ΜΑΤΙΝΑ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ?ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ?ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ.

  • 20 Ιουνίου 2015, 05:48 | Βασίλης Κ.

    Πολύ σωστός ο διαχωρισμός πινάκων γενικής και ειδικής αγωγής. Ας μη γελιόμαστε. Πολλοί χρησιμοποίησαν το χώρο της ειδικής αγωγής όχι τόσο από μεράκι, αλλά για να αποκτήσουν προυπηρεσία και στη συνέχεια επιστρατεύοντάς τον ως δούρειο ίππο να μεταπηδήσουν στον πίνακα της γενικής και να το έχουν δίπορτο. Αυτό όμως είναι άδικο. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

  • 20 Ιουνίου 2015, 04:57 | ΒΙΒΗ ΝΙΑΒΗ

    Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να εξαπολύονται διαρκώς κατηγορίες για πληρωμένα μεταπτυχιακά, παράνομα αναγνωρισμένα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ενημερωτικά δεν διαθέτω κάποιο μεταπτυχιακό, έχω μπει στον Πίνακα ΠΕ 70,5 με βάση τη 10μηνη προυπηρεσία, οπότε δεν έχω ιδίον όφελος ως προς αυτά που θα πω. Όποιος θεωρεί πως όσοι έχουν μεταπτυχιακό στη Ειδική Αγωγή το έχουν «αγοράσει» από το εξωτερικό μπορεί να κάνει μήνυση στον ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αναγνώρισή τους. Όποιος επίσης θεωρεί πως κάποιος που έχει αντίστοιχο μεταπτυχιακό εσωτερικού δεν του προσφέρει επάρκεια εξειδίκευσης προσβάλλει και αμφισβητεί τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, από τα οποία αποφοιτήσαμε όλοι μας, και επομένως προσβάλλει και αμφισβητεί ο ίδιος τις σπουδές του. ΕΊΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ να γίνει ενδελεχής έρευνα σε μεταπτυχιακά Εσωτερικού και Εξωτερικού όλων των αντικειμένων, και να αποσυρθούν όσα κριθούν «μαϊμού»,επιστημονικά ανεπαρκή, παράνομα κλπ αλλά προς θεού σταματήστε να βάζετε όλα τα μεταπτυχιακά στο ίδιο τσουβάλι και να αμφισβητείτε την Επιστημονική αξία και επάρκεια συναδέλφων. Οι περισσότεροι άλλωστε από αυτούς που επικρίνουν τα μεταπτυχιακά και προβάλλουν διαρκώς ως επιχείρημα όρους όπως «πληρωμένα»κλπ, δεν διαθέτουν οι ίδιοι κάποιο μεταπτυχιακό. Και για να προλάβω τα επόμενα σχόλια, είναι αχαρακτήριστο (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) να θεωρούμε πως όλοι όσοι διαθέτουν κάποιο μεταπτυχιακό είναι «λεφτάδες» και τους τρέχουν από τα μπατζάκια κλπ, όπως διαβάζω συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται και κάνουν φρικτές οικονομίες, και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν τόσο επιστημονικά όσο και επαγγελματικά. Λες κι αν ήταν λεφτάδες θα διαμαρτύρονταν και θα πάλευαν για μια θέση εργασίας είτε στην Ειδική αγωγή, είτε στην Γενική. Επομένως τους κατηγορείται γιατί…;;; Όχι γιατί διαθέτουν κάποιο μεταπτυχιακό, αλλά γιατί αυτό το χαρτί τους βοήθησε να δουλέψουν στην Ειδική αγωγή, να απασχοληθούν σε μια θέση εργασίας, να δουλέψουν για να ζήσουν. Πόσο δημοκρατικό και δίκαιο είναι άραγε αυτό… Κατηγορείτε κάποιοι ανθρώπους οι οποίοι χρησιμοποίησαν νόμιμα δικαιώματα που τους παρείχε το ίδιο το υπουργείο για να εργαστούν και υπερασπίζεστε μια ρύθμιση που τους καταδικάζει στην ανεργία γιατί με τον τρόπο αυτό θεωρείτε πως υπερασπίζεστε και προασπίζετε τα δικά σας συμφέροντα και τη δική σας θέση εργασίας. Σπέρνετε τη διχόνοια στον κλάδο. Αν αρχίσει ο καθένας να σκέφτεται με γνώμονα τα δικά του ατομικά οφέλη και συμφέροντα δεν πρόκειται να επικρατήσει ποτέ σύμπνοια και ομόνοια, ο κλάδος δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά, να εξελιχθεί και να αναβαθμιστεί.Δεν αναλογίζεστε πως αν αύριο, μεθαύριο έρθει ένα άλλο νομοσχέδιο και μια άλλη ρύθμιση που θα βλάπτει εσάς τους ίδιους και τη δική σας θέση θα θέλατε κι εσείς τον κλάδο στο πλευρό σας… Με την εικόνα που δίνετε όμως και με τις ενέργειες που κάνετε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ποιος άραγε θα σας υπερασπιστεί…;; Το θέμα δεν είναι να σκέφτεται ο καθένας με γνώμονα το ατομικό συμφέρον, αλλά το συλλογικό, Πρέπει να μαχόμαστε όλοι για να υπάρχουν δίκαιες μεταρρυθμίσεις για ΟΛΟΥΣ μας και όχι να ψαχνόμαστε για το πως θα τη γλιτώσουμε εμείς αδιαφορώντας για τους συναδέλφους μας, επικροτώντας μάλιστα απαράδεκτες ρυθμίσεις που τους βλάπτουν. Καταλήγοντας θεωρώ πως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΤΡΑΓΙΚΟ να υπάρχει διαχωρισμός της Ειδικής από τη Γενική αγωγή τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι ο ένας κλάδος του άλλου, είναι αλληλένδετοι και θα πρέπει να παραμείνουν προς όφελος κυρίως της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας που έχει να κάνει με την Ειδική αγωγή.

  • 20 Ιουνίου 2015, 02:58 | Δημήρης

    Δεν βλέπω πουθενά μέριμνα για τους πολύτεκνους αδιόριστους εκπαιδευτικούς! Ελπίζω τουλάχιστον αν όχι των διορισμό τους όπως υπήρχε παλιά(2004-2009) να προσλαμβάνονται ώς αναπληρωτές ανεξαρτήτως προυπηρεσίας.Μεγάλο θέμα και εθνικό η στήριξη των πολυτέκνων. Και ο νοών νοείτο.

  • 20 Ιουνίου 2015, 01:44 | Σοφία Κατ

    Προσμέτρηση πτυχίων συναφούς αντικειμένου

    Θεωρώ δίκαιο, να προσμετρώνται στα προσόντα διορισμού των εκπαιδευτικών (εκτός από τα μεταπτυχιακά κτλ), και άλλα πτυχία με συναφές προς την εκπαίδευση αντικείμενο. Π.χ ένα πτυχίο όπως είναι αυτό των λογοθεραπευτών, (το οποίο έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση, π.χ για μονάδες ειδικής αγωγής), θα έπρεπε λογικά να προσμετράται ως επιπλέον προσόν για έναν δάσκαλο (είτε γενικής, είτε ειδικής). Έως τώρα τα συναφή πτυχία, δεν εμφανίζονται πουθενά ως προσόν διορισμού, ακόμη κι όταν πρόκειται για ειδικότητες με αδιαμφισβήτητη συνάφεια ως προς το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

    Παρακαλώ, όπως διερευνήσετε την προσμέτρηση της συνάφειας άλλων πτυχίων (όπως αυτό της λογοθεραπείας), ως επιπλέον προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Σας ευχαριστώ πολύ!

  • 20 Ιουνίου 2015, 01:28 | Όλγα Ν.

    Θεωρώ απίστευτη αδικία να υπολογίζεται η προϋπηρεσία της ειδικής στον πίνακα της γενικής. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πλάγιοι τρόποι έτσι ώστε να αποκτήσεις μόρια στον πίνακα των αναπληρωτων αφήνοντας στην ανεργία ανθρώπους που περιμένουν καρτέρικα να δουλέψουν με βάση την βαθμολογία
    τους στον ασεπ

  • 20 Ιουνίου 2015, 00:40 | P. A

    Το σύστημα μοριοδότησης και πρόσληψης είναι σε λάθος κατεύθυνση γιατί καταργεί την αρχή της ίσης μεταχείρισης αφού όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ ΤΕΙ των τελευταίων ετών είναι αποκλεισμένοι.
    Ανακυκλώνονται κατά ποσοστό πάνω από 80% οι πολύ παλιοί εκπαιδευτικοί που πολλοί από αυτούς είχαν αποκτήσει την πρώτη ή ένα σημαντιικό τμήμα από την προϋπηρεσία μέσω Ενισχυτικής ή ΠΔΣ με πρόσληψη μέσω μη αντικειμενικών κριτηρίων αλλά μέσω γνωριμιών με τα στελέχη της εκπαίδευσης.

    Να μοριοδοτούνται ποιοτικά κριτήρια όπως Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά – Βαθμός πτυχίου – Πιστοποιημένη γνώση ΤΠΕ – Σεμινάρια ΕΑΕ – Γνώση νοηματικής ή Braille (για ειδική αγωγή) κ.α.

    Σαν παιδαγωγική επάρκεια να αναγνωριστεί το εξάμηνο σεμινάριο του ΕΚΕΠΙΣ «Εκπαίδευση εκπαιδευτών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης» αφού σε αυτό διδάχθηκε η ίδια ύλη που διδάσκεται στην ΑΣΠΑΙΤΕ με τα βιβλία όπου επιστημονικός υπεύθυνος ήταν ο κ. Κοκκος Αλέξης

    Σε περίπτωση που παραμείνει ως βασικό κριτήριο η προσμέτρηση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας να προσμετράται η προϋπηρεσία σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΕΚΔΔΑ, ΚΔΒΜ κλπ

  • 20 Ιουνίου 2015, 00:35 | Μπαλατσουκα φωτεινη

    Νομίζω ότι οι επιτυχόντες του ασεπ μόνο θα πρέπει να πουν σε ενιαίο πινακα για να ξεκαθαρίσει η ασάφεια των πινάκων-επιτυχόντες τωνΑΣΕΠ δεν έχουν κληθεί ν εργαστούν ούτε καν ως ωρομίσθιοι και απόφοιτοι τελευταίων ετών,με μηδενική προ’υ’πηρεσια κ καμία επιτυχία μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα !επιπλέον με λυπεί ιδιαιτέρως όταν ακούω οτι καθηγητές ξενογλωσσων διδάσκουν ιστορία και άλλα φιλολογικά μαθήματα για να συμπληρωθούν τα ωράρια τους!είναι προφανές ότι οι επιτυχίες μας στον ΑΣΕΠ αποτελούν μόνο επιβράβευση της κατάρτισης μας και η διδασκαλία σε σχολική τάξη ένα άπιαστο όνειρο!φωτεινή Μπαλατσουκα,φιλολογος

  • 20 Ιουνίου 2015, 00:19 | Δημήτρης

    Κύριε Υπουργέ
    Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας, που προτίθεστε να κάνετε, όχι όμως κι από τη μη προσμέτρηση των δυσπρόσιτων `10-`14.
    Έχω κάνει αναπληρωτής σε παραμεθόριο δυσπρόσιτο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου 3 συνεχόμενα έτη: `08-09, 09-10, 10-11.
    Είναι τραγελαφικό να προσμετρούνται για το ίδιο νησί τα 2 πρώτα έτη διπλά και όχι το τρίτο.
    Ήταν θέμα επιλογής μου το συγκεκριμένο μέρος και δε μετανιώνω γι` αυτό. Καταλαβαίνω ότι περιορίζεστε από το προηγούμενο απαράδεκτο νομικό πλαίσιο αλλά υπολογίστε ότι, αν δε στελεχώνονταν αυτές οι δύσκολες περιοχές με εκπαιδευτικούς τα 4 χρόνια (`10-`14), θα υπήρχε πρόβλημα και το μόνο κίνητρο γι` αυτό ήταν η μοριοδότηση.

  • 19 Ιουνίου 2015, 23:50 | Βάσω Κ.

    Όσον αφορά το άρθρο 47 παράγραφο 4 ,η εκπαίδευση και η προϋπηρεσία είναι ενιαία.Οι εκπαιδευτκοί εξειδικεύτηκαν με βάση τα νόμιμα αιτούμενα και από τη στιγμή που το πτυχίο τους είναι γενικής το δίκαιο είναι να μετραει και εκεί η προύπηρεσία τους.Σε κάποια χρόνια οι πε61-71 θα επαρκούν και τότε οι συνάδελφοι γενικής που εργάστηκαν στην ειδική θα πεταχτούν έξω.Το ότι κάποιοι απέκτησαν προσόντα στην Ειδική Αγωγή είναι άξιο επαίνου και όχι τιμωρίας. Είναι άδικο να επιβάλλονται ποινές στους συναδέλφους για τις επιλογές που έκαναν σύμφωνα με το δικαίωμα που τους παρείχε το ίδιο το κράτος.Με το να είναι οι ΠΕ70,50/60,50 και στους δύο πίνακες δε παίρνουν τη θέση κανενός, καθώς με το που γίνεται πρόσληψη από τον έναν πίνακα διαγράφονται από τον άλλο.

  • 19 Ιουνίου 2015, 23:49 | Αδαμαντία

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    Να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μας στους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης όπως συμβαίνει ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις δομές του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος Παιδείας με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους καθηγητές της γενικής αγωγής.
    « Οτιδήποτε άλλο θα είναι έμμεση υποτίμηση της προσφοράς μας στον ευαίσθητο και παραμελημένο επί σειρά ετών τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία ανήκει στην Δημόσια Εκπαίδευση».

    1. Στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3687/2008 και του άρθρου 6 του ν. 3848/2010, της παρ.9β του αρθρου 26 του ν.3879/2010 (ΦΕΚ 163/21.09.2010 τ.Α΄) και της παρ.11 του άρθρου 8 του ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159/10.08.2012 τ.Α΄) ορίζεται η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ειδικότερα ορίζεται ότι:
    «34. α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
    «β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης»
    Μάλιστα, η ίδια εγκύκλιος ορίζει πως οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής μπορούν να προσληφθούν στις δομές ειδικής αγωγής ελλείψει εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Άρα αναγνωρίζει το αυτονόητο, πως οι δομές ειδικής αγωγής ανήκουν στο ΔΗΜΟΣΙΟ σύστημα Παιδείας της χώρας άρα οι προϋπηρεσία σε αυτές της δομές ΠΡΕΠΕΙ να προσμετράται στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής (καθώς τους καλεί να δηλώσουν πως επιθυμούν να εργαστούν σε αυτές).

    Απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στην φημολογία και να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μας στους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης όπως συμβαίνει ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις δομές του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος Παιδείας.

  • 19 Ιουνίου 2015, 23:47 | Κωστής Τσ.

    ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΥΤΟ.

  • 19 Ιουνίου 2015, 23:46 | Κώστας

    Ο διαχωρισμός ειδικής – γενικής αγωγής με μη αναδρομική ισχύ λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση τις ευκαιρίες απασχόλησης που δόθηκαν σε δομές γενικής παιδείας και σε αντίστοιχες δομές ειδικής τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο σαν εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Αναγνωρίζεται το λάθος των προηγούμενων αλλά δεν δείχνετε την απαραίτητη βούληση να το διορθώσετε. Και μια ερώτηση στους πίνακες διορισμών θα υπάρξουν πίνακες διορισμών ειδικής ή εκεί ο διαχωρισμός δεν θα υφίσταται; Όπως επίσης διαγωνισμός Ασεπ υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί, ή τελικά καταργήθηκε;

  • 19 Ιουνίου 2015, 23:31 | ΒΟΥΛΑ

    Είναι απαραδεκτη η μη διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων περιοχών, η εξαίρεση του διαστήματος 2010-2014 δεν γίνεται για να αποκατασταθεί η αδικία ως προς τους συναδέλφους που δεν γνώριζαν αλλά γίνεται καθαρά για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα , είναι πολύ βολικό άτομα που ίσως να επωμίστηκαν τα οφέλη της διπλής μοριοδότησης κάποια άλλη χρονιά να επικαλούνται άγνοια όμως είναι πολύ δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν εκείνο το διάστημα να ξεχάσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τις θυσίες που έκαναν τελικά χωρίς ακτίκρισμα.
    Επιπλέον ο διαχωρισμός ειδικής και γενικής εκπαίδευσης είναι αδιανόητος.
    Η εκπαίδευση είναι μία ενιαία και ίση για όλους παρέχεται σε γενικά σχολεία και εκεί θα πρέπει να υπολογίζεται. Σταματήστε να οξύνετε τις διαφορές σε όλα τα επίπεδα, η αποδοχή και η αντιμετώπιση της ισότητας αυτών των ατόμων και των αναγκών τους πρέπει να επέλθει και στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να υποστηρίξει την θέση της απέναντι στο διαφορετικό κάθε είδους διαχωρισμός μας πάει ένα βήμα πίσω.

  • 19 Ιουνίου 2015, 23:29 | Γεώργιος Αναγνωστόπουυλος

    Μία ακόμη ρύθμιση η οποία είναι πέρα για πέρα άδικη είναι η ρύθμιση για το διαχωρισμό της προϋπηρεσίας σε πίνακες της ειδικής και γενικής αγωγής των ατόμων με πρόσθετα προσόντα(μεταπτυχιακά κλπ).

    Σας παραθέτω το απόσπασμα της εγκυκλίου «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ. Α΄)» όπως αυτή συντάσσεται και ανακοινώνεται κάθε χρόνο όπου στο «Κεφάλαιο Β: Προϋπηρεσία που προσμετράται στου πίνακες», αναφέρεται πως:
    1. Στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3687/2008 και του άρθρου 6 του ν. 3848/2010, της παρ.9β του αρθρου 26 του ν.3879/2010 (ΦΕΚ 163/21.09.2010 τ.Α΄) και της παρ.11 του άρθρου 8 του ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159/10.08.2012 τ.Α΄) ορίζεται η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ειδικότερα ορίζεται ότι:
    «34. α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
    «β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης»

    Εμείς λοιπόν και σε δημόσια σχολεία εργαστήκαμε και από το Υπουργείο Παιδείας προσληφθήκαμε. Είμαστε εκπαιδευτικοί ΠΕ70 και ΠΕ60 οι οποίοι με αιματηρές οικονομίες επιλέξαμε να μορφωθούμε και να εξελιχθούμε ενεργώντας με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία. Νομοθεσία η οποία ανέφερε τα αυτονόητα: Η προϋπηρεσία μας πηγαίνει συνολικά στη γενική αφού η εκπαίδευση είναι ενιαία και όση προϋπηρεσία προσφέρθηκε σε δομές της ειδικής αγωγής προσμετράται ΚΑΙ στον οικείο πίνακα.

    Αν περάσετε τη ρύθμιση αναδρομικά μας οδηγείτε στην ανεργία αφού ένας εκπ/κος ΠΕ70 πχ με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή που έχει υπηρετήσει 3 χρόνια στη γενική και 2 σε δομές της ειδικής θα βρεθεί 2000 θέσεις πιο κάτω στον πίνακα της γενικής αγωγής. Από την άλλη στον πίνακα της ειδικής αγωγής με την την υπ΄αριθμ΄ 128005/Δ2/08-08-2014 υπουργική απόφαση προηγούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ71 και ΠΕ61 των εκπαιδευτικών ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 με αποτέλεσμα κάθε χρόνο οι τελευταίοι να βρίσκονται όλο και πιο χαμηλά στους συγκεκριμένους πίνακες αφού λαμβάνουν θέση από πάνω τους οι νέοι απόφοιτοι ΠΕ71 και ΠΕ61. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι σε φάσμα 1-2 ετών να είμαστε άνεργοι και η προϋπηρεσία τους σε αυτόν τον πίνακα να καθίσταται άχρηστη, αφού δε θα μας χρειάζεται πλέον το Υπουργείο Παιδείας για να καλύψει τα κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής.

    Αν αφήσετε τα πράγματα όπως ίσχυαν σας λύνουμε τα χέρια αφού με βάση την υπουργική απόφαση που προανέφερα (την οποία δεν είναι της ώρας να αναλύσω και να θέσω επιχειρήματα για τη νομιμότητα της εφαρμογής της) μας επιστρατεύετε όταν δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός απόφοιτων ΠΕ61 και ΠΕ71 για να καλύψουν τα κενά στην ειδική αγωγή.

    Συμπερασματικά, θεωρώ ότι η προϋπηρεσία που προσφέρεται σε δομές της ειδικής αγωγής πρέπει να προσμετράται και στους δύο πίνακες και αναδρομικά και εφεξής!

    Μην σκίσετε με τα χέρια μας τα πτυχία μας, διότι ακόμα και να θέλουμε να παραμείνουμε στην ειδική αγωγή, λόγω της πρόταξης των ΠΕ61 και ΠΕ71 θα αναγκαστούμε να μεταπηδήσουμε όλοι στη γενική, αφού σε 1-2 χρόνια θα αχρηστευτεί η προϋπηρεσία μας και θα μείνουμε άνεργοι..

    Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι είναι αντιφατικό στο τραπέζι της ειδικής αγωγής να κάθονται μαζί έννοιες όπως η ένταξη, η συνεκπαίδευση (που τοποθετούσασταν και τοποθετείστε υπέρ) και ο διαχωρισμός.

    Τέλος, σας καλώ να ακούσετε τη βάση της εκπαίδευσης, τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σύσσωμοι μακριά από κόμματα και παρατάξεις ψήφισαν στις γενικές τους συνελεύσεις κατά του διαχωρισμού της προϋπηρεσίας με γνώμονα το αίσθημα δικαίου και μόνο αυτό.