Άρθρο 22: Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΑΕ

1. Αν για οποιαδήποτε αιτία απουσιάζουν από ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί ή δημιουργηθούν έκτακτα λειτουργικά κενά κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, προσλαμβάνονται, με αίτησή τους, προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Αν οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες διδασκαλίας και ασκήσεων στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλης ή περιοχής μετάθεσης δεν δικαιολογούν την πρόσληψη αναπληρωτή πλήρους ωραρίου, προσλαμβάνονται αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιοι, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Οι αποδοχές που καταβάλλονται στους προσλαμβανομένους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς υπολογίζονται με το γινόμενο των μηνιαίων αποδοχών του εισαγωγικού κλιμακίου με το κλάσμα που έχει αριθμητή τις δεδουλευμένες ώρες και παρανομαστή τις ώρες του πρωτοδιόριστου του κλάδου τους. Η προϋπηρεσία αυτών υπολογίζεται με την αναγωγή του συνόλου των δεδουλευμένων ωρών σε έτη, μήνες, ημέρες.

2. Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται βάσει πινάκων κατάταξης, οι οποίοι συντάσσονται ανά κλάδο ή ειδικότητα για κάθε σχολικό έτος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι ανωτέρω πίνακες συντάσσονται σύμφωνα με τη σειρά που έχουν οι εκπαιδευτικοί στους τελικούς πίνακες.

3. Για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ συντάσσεται ένας πίνακας υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στον πίνακα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ προηγούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ61 και ΠΕ71 κατατασσόμενοι και συγκρινόμενοι μεταξύ τους με την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία. Σε περίπτωση ισοψηφίας λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου. Εν συνεχεία ακολουθούν οι ΠΕ60.50 και οι ΠΕ70.50 κατατασσόμενοι με τα παρακάτω κριτήρια.
Επίσης, οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων ΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικό τους και προέκταση « .50». κατατάσσονται με τα ίδια παρακάτω κριτήρια.

i) Ακαδημαϊκά κριτήρια:

α) Ο βαθμός του πτυχίου: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζεται μια (1) μονάδα για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από το βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτής με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
β) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στην ΕΑΕ, έξι (6) μονάδες
γ) είναι κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία, τρεις (3) μονάδες
δ) είναι κάτοχοι δευτέρου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην ΕΑΕ, διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου από το πρώτο, δύο (2) μονάδα
ε) είναι κάτοχοι δευτέρου τίτλου σπουδών στην ΕΑΕ, διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου από το πρώτο, μιάμιση (1,5) μονάδα
στ) είναι κάτοχοι τίτλου διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου τρεις (3) μονάδες
ζ) είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης πιστοποιημένης ετήσιας επιμόρφωσης στην ΕΑΕ που υλοποιείται από Πανεπιστήμια μιάμιση (1,5) μονάδα.
η) είναι κάτοχοι δευτερεύουσας ειδικότητας στην Ειδική Φυσική Αγωγή για τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ μία (1) μονάδα.

Για να είναι μια ετήσια επιμόρφωση στην ΕΑΕ πιστοποιημένη, θα πρέπει να ισχύουν τα εξής:
1) να λειτουργεί στο πανεπιστήμιο που θα υλοποιεί την ετήσια επιμόρφωση προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών απόλυτα σχετικό με την ΕΑΕ,
2) η επιμόρφωση να περιλαμβάνει 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 120 πρακτικής άσκησης σε δομές ΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ,
3) τουλάχιστον το 80% των μαθημάτων του προγράμματος να είναι απόλυτα σχετικό με την ΕΑΕ,
4) τουλάχιστον το 15% των μαθημάτων του προγράμματος να καλύπτει την περιοχή των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής στην ΕΑΕ και στο προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό και
5) τουλάχιστον το 70% των μαθημάτων του προγράμματος να διδάσκονται από μέλη ΔΕΠ ή διδάκτορες που το γνωστικό αντικείμενό τους ή το διδακτορικό τους (στην περίπτωση των διδακτόρων) είναι απόλυτα σχετικό με την ΕΑΕ, ενώ το υπόλοιπο 30% των μαθημάτων να διδάσκεται από αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονες με ειδικά προσόντα και σχετικό δημοσιευμένο έργο ή από ή ειδικούς εκπαιδευτές (π.χ. πληροφορικοί Υποστηρικτικών Τεχνολογιών ΑμεΑ, δάσκαλοι κινητικότητας για τυφλούς…). Το ΙΕΠ θα εγκρίνει ή όχι τις προτεινόμενες για πιστοποίηση ετήσιες επιμορφώσεις ελέγχοντας την κάλυψη των παραπάνω απαιτήσεων.
Σεμινάρια αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών στην ΕΑΕ, που θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2014, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μοριοδοτούνται με μία (1) μονάδα.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στο ίδιο αντικείμενο, μοριοδοτείται μόνον ο διδακτορικός τίτλος.

ii) Πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε δομές ΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ
Η προϋπηρεσία για κάθε μήνα μοριοδοτείται με 0,20 μονάδες .
Υπολογίζεται το σύνολο της προϋπηρεσίας σε μήνες πολλαπλασιαζόμενο επί 0,20
Προϋπηρεσία μεγαλύτερη των δεκαπέντε (15) ημερών στρογγυλοποιείται σε μήνα. Προϋπηρεσία μικρότερη των δεκαπέντε (15) ημερών δεν υπολογίζεται.

iii) Κοινωνικά κριτήρια
− Η επ’ αόριστον αναπηρία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%), σε μια μόνο αναπηρία και εφόσον αυτή, σε κανένα ποσοστό δεν οφείλεται σε παθήσεις ψυχικών διαταραχών και είναι ικανοί για εργασία (εκπαιδευτικό έργο), τρεις (3) μονάδες
− Η επ’ αόριστον αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, σε μία μόνο αναπηρία τέκνου ύστερα από σχετική πιστοποίηση του ΚΕΠΑ σύμφωνα με όσα ορίζει ο ν. 3863/2010: δύο (2) μονάδες για το πρώτο, τρεις (3) μονάδες για το δεύτερο και πέντε μονάδες (5) για το τρίτο τέκνο.
− Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν δυο (2) μονάδες.

Η σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων στον τελικό πίνακα προσδιορίζεται από τις μονάδες που συγκέντρωσαν, από ακαδημαϊκά κριτήρια, από την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικοί και από κοινωνικά κριτήρια.

4. Εφόσον δεν καλύπτονται οι θέσεις με εκπαιδευτικούς με τα παραπάνω προσόντα προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί που έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη των δέκα (10) μηνών διδακτικών, η οποία αποκτήθηκε από πρόσληψη στην ΕΑΕ μέσω του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις των κλάδων ΠΕ71 και ΠΕ70.50 δασκάλων ΕΑΕ προσλαμβάνονται αναπληρωτές από τους πίνακες υποψήφιων αναπληρωτών ΕΑΕ των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, αντίστοιχα, οι οποίοι: α) τοποθετούνται στην προκαταρκτική τάξη και στις τάξεις Α΄ και Β΄ των ειδικών δημοτικών σχολείων και β) παρέχουν παράλληλη στήριξη − συνεκπαίδευση σε μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των τάξεων Α΄ και Β΄ των λοιπών δημοτικών σχολείων. Η προϋπηρεσία των προσλαμβανομένων σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο προσμετράται στους κλάδους και ΠΕ61 και ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, αντίστοιχα.

5. Στη πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων κατά περιοχή πρόσληψης και εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις, αυτές καλύπτονται από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης.

6. Οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ οι οποίοι διαθέτουν επιπλέον εξειδίκευση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) και στην Ελληνική γραφή braille (ΕΓΒ), τοποθετούνται ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου ή ως ωρομίσθιοι κατά προτεραιότητα σε σχολικές μονάδες κωφών και τυφλών. Δημιουργούνται δύο (2) πίνακες. Ο ένας περιλαμβάνει αυτούς που έχουν επάρκεια στην ΕΝΓ και ο άλλος στην ΕΓΒ. H πιστοποίηση γίνεται με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του παρόντος νόμου

  • 30 Απριλίου 2014, 21:38 | Bούλγαρη Παναγιώτα

    Εγώ θέλω να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή στο πανεπιστημίο Αθηνών γιατί παρέχει τα παρακάτω όπως διαβάζω στο πρόγραμμα της ιστοσελίδας του.Διαφωνείται κ. υπουργέ;

    «Το ΠΜΣ «Ειδική Αγωγή» αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του Τ.Ε.Α.Π.Η. ως προς τα μέλη ΔΕΠ που διαθέτει, τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη της έρευνας και της επαγγελματικής εξειδίκευσης, καθώς επίσης και τις διεθνείς συνεργασίες του Τμήματος με άλλα Α.Ε.Ι και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλές κοινωνικές διαφορές και προκλήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
    Οι ΜΦ του Προγράμματος «Ειδική Αγωγή» αποκτούν γνώσεις: (α) για την αναπηρία, (β) για τις σύγχρονες προσεγγίσεις σχετικά με την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρίες, (γ) για την ερευνητική μεθοδολογία που ακολουθείται στην ειδική αγωγή, στην ενταξιακή εκπαίδευση και στην αναπηρία. Επίσης, αποκτούν τη δυνατότητα να διδάξουν σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων της γενικής εκπαίδευσης.»

  • 30 Απριλίου 2014, 21:24 | Γιάννης Χριστόδουλόπουλος

    Απόσπασμα απο την ομιλία του κύριου Λολίτσα στην βουλή:

    «Σε ότι αφορά την πρόταξη των 61, 71. Επίσης, για αυτό το θέμα, υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση. Θα ήθελα να πω ότι τους Π.Ε. 61 και 71, τους προέτασσαν όλοι και ο ν.3699 και ο ν.3966 και κάποιες σχετικές τροπολογίες που υπήρχαν κατά καιρούς, όλοι το έκαναν αυτό. Δεν το κάνουμε εμείς, δεν το κάνουμε για 1η φορά, είναι όμως κάτι που είναι δίκαιο. Δεν μπορεί να έχουμε κάποιον που έχει βασικό πτυχίο κάπου και να του λέμε ότι εσύ που έχεις βασικό πτυχίο δεν μπορείς να προτάσσεσαι, αλλά θα σε βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τον μεταπτυχιακό ή τον διδακτορικό ή το οτιδήποτε. Δηλαδή, είναι σαν να έχουμε 1 φιλόλογο που έχει αποφοιτήσει από μία Φιλολογική Σχολή που δίνει διορισμό ως φιλόλογο σε 1 σχολείο και να έχουμε και 1 κοινωνιολόγο που έχει 1 μεταπτυχιακό στην φιλολογία και εμείς να λέμε, όχι, δεν θα πάρουμε πρώτα το φιλόλογο αλλά θα πάρουμε τον κοινωνιολόγο επειδή έχει μεταπτυχιακό στην φιλολογία. Δηλαδή, έχει και κάτι παραπάνω, είναι εκπαιδευτικός και έχει και κάτι παραπάνω. Ακούγετε αυτό το παράδειγμα κάπως αλλά επί της ουσίας αυτό είναι».

    Σχολιασμός και κατάρριψη του επιχειρήματος για πρόταξη βασικού πτυχίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

    Κύριε Υπουργέ,
    τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκεί δεν υπάρχουν βασικά πτυχία σχετικά με την ειδική αγωγή. Κατα συνέπεια και μόνο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να προτάσσεται: α)το διδακτορικό και β)το μεταπτυχιακό στην Ειδική αγωγή ή να δίνεται η αναλογούσα μοριοδότηση 4 μορια για μεταπτυχιακό και 8 μόρια για διδακτορικό. Η μοριοδότηση για κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού θα πρέπει να είναι αθροιστική όπως και η μοριοδότηση που προτείνεται για σεμινάριο και μεταπτυχιακό.
    Επιπρόσθετα ενώ στην αθμια εκπαίδευση θεωρείτε οτι το πτύχιο κάνει τον ειδικό παιδαγωγό στην δευτεροβάθμια λόγω της εξαιρετικά υψηλής πριμοδότησης της εμπειρίας (0,20 μόρια ανα μήνα) θεωρείτε οτι η εμπειρία διαμορφώνει αποτελεσματικούς εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.
    Κατα συνέπεια κρίνετε με διαφορετικό τρόπο την ποιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και συγκεκριμένα:
    Στην πρωτοβάθμια θέλετε εκπαιδευτικούς με βασικό πτυχίο στην ειδική αγωγή.
    Στην δευτεροβάθμια θέλετε εκπαιδευτικούς με εμπειρία.
    Σε κάθε περίπτωση δεν με έχετε πείσει για την αξιοπιστία των επιχειρημάτων σας.
    Επιπρόσθετα εισάγετε κριτήρια των οποίων η αξιοπιστία είναι αμφισβητίσιμη. Συγκεκριμένα κατα πόσο ο βαθμός πτυχίου είναι κριτήριο το οποίο πιστοποιεί την επάρκεια των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής αφού ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν σχετίζονται τα βασικά πτυχία με την ειδική αγωγή! Αν και χρησιμοποιείτε το κριτήριο αυτό στην δευτεροβάθμια, με την πρόταξη των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας με βασικό πτυχίο στην ειδική αγωγή, φαίνεται να το αγνοείτε. Είναι το ίδιο να ολοκληρώνει κάποιος σπουδές σε 4 χρόνια με οχι τόσο καλό βαθμό πτυχίου και το ίδιο να ολοκληρώνει σε 6 και 7 με βαθμό πτυχίου κοντά στο άριστα;
    Παρακαλώ να διορθωθεί η αδικία. Κάτι τέτοιο και ειδικά για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση σημαίνει:
    α) πρόταξη κατα σειρά των διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων
    β) μείωση της εμπειρίας για κάθε μήνα στα 0,10 μόρια.
    γ)σε περίπτωση που δεν γίνει η πρόταξη θα πρέπει να δοθούν τα μόρια που αναλογούν στον κόπο και την γνώση των διδακτορικών (8 μόρια) και των μεταπτυχιακών (4 μόρια)
    Κατα την άποψη μου αυτό αποτελεί αντίφαση η οποία και καταρρίπτει
    Είναι τελείως διαφορετική περίπτωση η αθμια εκπαίδευση απο την δευτεροβάθμια.
    δ) να προσμετράται ο βαθμός πτυχίου μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας

  • 30 Απριλίου 2014, 21:03 | Ζωη Χαρίτου

    Καταλαβαίνω ότι οι παιδαγωγοί ειδικής αγωγής θέλουν να αναγνωριστεί η αξία τους. Όμως και αυτοί ε.α. διδάχτηκαν από καθηγητές με μεταπτυχιακά, διδακτορικά μεγάλη εμπειρία και έρευνα πάνω στην ε.α. Σαν αυτούς δηλαδή που το σχέδιο νόμου προτείνει να βγουν από τους πίνακες. Αλήθεια πως ακούγεται αυτό; Άρα λοιπόν ο υπουργός αν θέλει να φανεί απόλυτα δίκαιος, πρέπει να εκκινήσει με την παραδοχή ότι και οι πε60-50,πε70-50 και οι 61,71 είναι όλοι εκπαιδευτικοί και να αξιολογήσει τα προσόντα τους μεταπτυχιακές σπουδές, προυπηρεσία, διδακτορικά. Έτσι οι ειδικές τάξεις θα είναι στελεχωμένες άριστα.

  • 30 Απριλίου 2014, 19:17 | Σταύρος

    Δύο σύντομα σχόλια και ελπίζω να φανούν χρήσιμα αν διαβαστούν και ληφθούν υπόψη από κάποιο υπεύθυνο.

    Το να μετράει ο βαθμός του πτυχίου του ΑΕΙ ή ΤΕΙ που τελείωσε ο καθένας μας είναι άνισο. Δε μπορεί ένα απόφοιτος τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος εσωτερικού ή εξωτερικού με βαθμό πτυχίου για παράδειγμα 9, να ξεκινάει σχεδόν από την ίδια αφετηρία με έναν άλλο απόφοιτο που έχει τελείωσε την πρώτη σχολή του με 5,5 ή 6 άλλα έχει και μεταπτυχιακό. Ουσιαστικά ένας καλός βαθμός πτυχίου εξισώνεται σχεδόν με ένα μεταπτυχιακό τίτλο.

    Επιπρόσθετα αν πραγματική διάθεση του υπουργείου είναι να εργάζονται ως αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα θα πρέπει η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας να είναι ο,1 και όχι 0,2. Αυτό το λέω γιατί με τον τρόπο αυτό δεν δίνεται ουσιαστικό προβάδισμα σε ανθρώπους που έχουν σπουδάσει στην ειδική αγωγή, άλλα σε αυτούς που έχουν προϋπηρεσία. Σίγουρα η προϋπηρεσία είναι ένας παράγοντας που πρέπει να μοριοδοτηθεί άλλα με 0,1 ώστε εμπειρία και ακαδημαϊκή γνώση να έχουν μία ισορροπία.

    Ευχαριστώ

  • 30 Απριλίου 2014, 19:12 | Γεωργία

    παντού απο τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης φαίνεται ότι εκτός από την πολυτεκνία τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μια μέριμνα για τους τριτέκνους. στις θέσεις του κ .Υπυργού δεν αναφέρεται αν θα μοριοδοτηθούν και οι τρίτεκνοι όπως μοριοδοτούνταν έως τώρα. Κάτι τέτοιο είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τη μέχρι τώρα στάση της απέναντι στους τριτέκνους. Ας ξεκαθαριστεί και αυτό το σημείο από τον κ.Υπουργό τη στήριξη του οποίου και περιμένουμε.

  • 30 Απριλίου 2014, 17:44 | Αλεξάνδρα Μαρκουλάκη

    Σε καμμιά περίπτωση να μην εφαρμοστεί ο νόμος της αδικίας. Και φτάνει πια η καραμέλα με τα μεταπτυχιακά της Βουλγαρίας. Αφού εγκρίνονται από Ελλάδα αφήστε τους ειδικούς να αποφασίσουν. Ένα μεταπτυχιακό έπεται του προπτυχιακού γι αυτό και απαιτείται το πτυχίο για να το παρακολουθήσει κάποιος. Είναι παραπάνω μόρφωση και εξειδίκευση πως να το κάνουμε;

  • 30 Απριλίου 2014, 17:38 | μεταπτυχιακοι αποφοιτοι ειδικης αγωγης

    Κύριε υπουργέ δεν σχολιάζουμε απλά. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, στεναχωρημένοι και θυμωμένοι από την κατάφωρη αδικία που πάτε να κάνετε. Ξαφνικά μας πετάτε έξω από τον πίνακα των αναπληρωτών και χάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είμαστε πια επαρκείς για σας; Και τότε πως τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαμε να την κάνουμε;
    Με δεδομένο ότι διαφορετικές επιστήμες συμβάλλουν σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, τα μαθήματα των παιδαγωγικών Τμημάτων καλύπτουν ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων. Περιλαμβάνονται ειδικεύσεις της εφαρμοσμένης παιδαγωγικής και της διδακτικής ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, καθώς και της θεωρίας και της έρευνας σε διάφορα πεδία των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Αυτό σημαίνει βασικό πτυχίο παιδαγωγικής επιστήμης. Εύρος γνώσεων έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ΟΛΩΝ των παιδιών!! Το μεταπτυχιακό εξιδεικεύει τη γνώση αυτή και προτάσσει τα καινούργια δεδομένα. Και εσείς μας βγάζετε άνίκανους για την ε.α. Σταματήστε να επιτίθεστε σε ανθρώπους που κάθε ημέρα προσφέρουν ένα λειτούργημα.

  • 30 Απριλίου 2014, 17:04 | Σπυρος

    Τα 0,2 μόρια της προϋπηρεσίας τείνουν στην υπεβολή.

  • 30 Απριλίου 2014, 16:22 | Γιώργος Τουρλής

    Η πρόταση για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που παρουσιάστηκε από το Υπουργείο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και διορθώνει μια μεγάλη αδικία. Εννοείται ότι το βασικό πτυχίο πρέπει να αποτελεί το πρωταρχικό, αν όχι το μόνο, κριτήριο για την πρόσληψη κάποιου ως μόνιμου ή αναπληρωτή εκπαιδευτικού σε κάθε ειδικότητα. Αυτό άλλωστε δε συμβαίνει στους πίνακες όλων των άλλων ειδικοτήτων;
    Τόσα χρόνια οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής αδικήθηκαν κατάφωρα. Όταν γίνονταν διορισμοί μονίμου προσωπικού με τη σέσουλα και διορίζονταν δασκάλες ακόμα και 23 ετών, το Υπουργείο στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ δεν προκήρυσσε θέσεις για δασκάλους και νηπιαγωγούς ΠΕ71 και ΠΕ61, με ανυπόστατες δικαιολογίες. Ο λόγος ήταν απλός: κάποιοι πίεζαν ώστε στις θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής να τοποθετούνται μόνο αναπληρωτές, προκειμένου να είναι κενές, να τις καταλαμβάνουν διορισμένοι δάσκαλοι της γενικής αγωγής και να εισπράττουν το περιβόητο επίδομα των 200 ευρώ, που ευτυχώς κόπηκε.
    Η αδικία όμως συνεχίστηκε και στους πίνακες των αναπληρωτών. Αρκούσε να πάρει κάποιος ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή για να προτάσσεται στους πίνακες έναντι όσων είχαν πτυχίο στην ειδική αγωγή και προϋπηρεσία ακόμα και 100 μηνών!!! Και αυτό κάποιοι το θεωρούν δίκαιο και έχουν το θράσος να το υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα! Δυστυχώς στις μέρες μας ο καθένας κοιτάζει μόνο την πάρτη του και αδιαφορεί για κάθε έννοια δικαίου.
    Δηλαδή με τη λογική αυτή εγώ, ως Φιλόλογος, αν κάνω ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλική Φιλολογία, θα πρέπει να ζητήσω, εφόσον ζούμε σε κράτος δικαίου, να τοποθετηθώ πρώτος στον πίνακα των συναδέλφων της Αγγλικής Φιλολογίας, παρότι το πτυχίο μου είναι στην Ελληνική Φιλολογία (αφού όλοι φιλόλογοι είμαστε και έχουμε και πολλά κοινά μαθήματα, π.χ. γλωσσολογίας, διδακτικής, ψυχολογίας, παιδαγωγικής, θεάτρου, λογοτεχνίας κτλ…). Αυτό ούτε στην Ουγκάντα δε νομίζω ότι γίνεται.

    Ελπίζω μόνο το Υπουργείο να μην υποχωρήσει στις πιέσεις (και πανεπιστημίων που βγάζουν εκατομμύρια από τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής) και να προχωρήσει στην ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου. Για μια φορά ας επικρατήσει η αξιοκρατία και όχι η μικροκομματική-ψηφοθηρική λογική.

    Γιώργος Τουρλής (Φιλόλογος)

  • 30 Απριλίου 2014, 16:17 | ΚΤ

    -ΟΧΙ στην κατάργηση του πίνακα Α.
    -ΟΧΙ στην παράλογη μοριοδότηση του βαθμού του πρώτου πτυχίου που δε σχετίζεται με την ΕΑΕ.
    -ΟΧΙ στη μοριοδότηση των σεμιναρίων.
    -ΝΑΙ στην πρόταξη των ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ που σχετίζονται με την ΕΑΕ.
    -ΝΑΙ στη λογική μοριοδότηση της ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2014, 15:53 | ΜΑΡΙΝΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.
    ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ71-61 ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. ΕΦΟΣΟΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ.
    ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ <> 400 ΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010 ΜΕ ΤΟ ν.3848.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2014, 15:39 | Παναγιώτης

    Θεωρώ υπερβολική και άδικη την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας με 0,2 μόρια ανά μήνα και θεωρώ ότι πρέπει να μειωθεί το πολύ στο 0,1 μόριο ανά μήνα. Δεν γίνεται 15 ή 30 μήνες προϋπηρεσίας να ισοδυναμούν με έναν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο αντίστοιχα, ειδικά άμα σκεφτούμε οι συνάδελφοι απέκτησαν αυτή η προϋπηρεσία έχοντας μόνο τα σεμινάρια των 400 ωρών. Τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά προφανώς χρειάζονται περισσότερο κόπο και χρόνο για να ολοκληρωθούν και η μοριοδότηση τους πρέπει να αυξηθεί. Ευχαριστώ!

  • 30 Απριλίου 2014, 15:32 | ΜΑΡΙΝΑ

    ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ <>:
    Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕ71/61 ΛΕΕΙ:
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (Π.Χ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ) ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ71 ΚΑΙ ΠΕ61, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕ60 ΚΑΙ ΠΕ70 ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΙΝΑΚΑ/ΚΛΑΔΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

    ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ.

  • 30 Απριλίου 2014, 14:53 | Ρένα

    Θα ήθελα να επισημάνω ένα σημαντικό πρόβλημα που ανακύπτει με αυτό το σχέδιο νόμου και αφορά τους αναπληρωτές καθηγητές Δ.Ε των τεχνικών ειδικοτήτων (όπως Πληροφορικής, Γεωπονίας κ.α.), οι οποίοι είναι απόφοιτοι «μη καθηγητικών» σχολών. Μέχρι τώρα στους πίνακες Ειδικής Αγωγής, προτάσσονται όσοι από αυτούς έχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια κατέχοντας πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ, μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής ή δεύτερο πτυχίο παιδαγωγικής σχολής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στους πίνακες Γενικής αγωγής. Μάλιστα, με τον ν. 3848/2010 η παιδαγωγική επάρκεια αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού. (Αρθ. 2), ενώ για την κατάταξη των αναπληρωτών σε πίνακες το μεταπτυχιακό στις επιστήμες της Αγωγής ή η κατοχή πτυχίου παιδαγωγικής σχολής δίνει 2,5 μόρια (Αρθ. 3)

    Με το νέο σχέδιο νόμου της Ειδικής Αγωγής το Υπουργείο Παιδείας προφανώς θεωρεί άχρηστη την παιδαγωγική επάρκεια και κατάρτιση των καθηγητών ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού δεν την αναφέρει πουθενά σαν προσόν, ούτε μοριοδοτείται. Πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται «εξειδικευμένος» στην Ειδική Αγωγή, χωρίς να έχει πρώτα ασχοληθεί με την Παιδαγωγική Επιστήμη και την Διδακτική; Οποιαδήποτε «εξειδίκευση» στην Ειδική Αγωγή μόνο ως ελλειμματική και αποσπασματική μπορεί να χαρακτηριστεί, αν δεν υπάρχουν βασικές παιδαγωγικές γνώσεις.

    Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να συνεχίσουν να προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής Μη καθηγητικών ειδικοτήτων όσοι κατέχουν παιδαγωγική επάρκεια και κατάρτιση, όπως συμβαίνει και στην Γενική Αγωγή, ή τουλάχιστον να μοριοδοτείται το δεύτερο μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής ή το δεύτερο πτυχίο σε παιδαγωγική σχολή, όπως μοριοδοτείται και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ασχοληθείτε σοβαρά με αυτό το θέμα.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 30 Απριλίου 2014, 14:30 | Καίτη

    Την εμπειρία ετών, την τεχνογνωσία (όπως θέλετε πείτε το…), τη διδασκαλία (σε διαφορετικά κάθε χρόνο σχολεία και σε διαφορετικές πόλεις) με πολύ αντίξοες συνθήκες (χωρίς εξοπλισμό, σε ακατάλληλα κτίρια, με ελλείψεις προσωπικού και πολλά άλλα), την παράλληλη βοήθεια που προσέφερε κάποιος εκτός των καθηκόντων του (από το να κουβαλάει θρανία και καρέκλες, μέχρι να ψάχνει για χορηγούς, να επισκευάζει πράγματα και να κάνει και διοικητική δουλειά), δεν είναι δυνατόν να την πετάς στα σκουπίδια επειδή πολλοί απέκτησαν μεταπτυχιακά από γειτονικές χώρες χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα (!) και χωρίς να κάνουν εμπειρικές ερευνητικές διπλωματικές εργασίες επιπέδου πραγματικού master και όχι μαϊμού…!
    Ας βρεθεί τρόπος να γίνει διαχωρισμός των fast track μεταπτυχιακών με τα υπόλοιπα. Για ποιο λόγο να απαξιωθούν όσοι έχουν μεταπτυχιακό διετούς διάρκειας (με αυστηρή παρακολούθηση και πρακτική άσκηση μέσα σε σχολεία και εννοείται με διπλωματική εργασία) και προϋπηρεσία στις δομές της Ειδικής Αγωγής για να δουλέψει η «μπίζνα» των μεταπτυχιακών (όπου δαπανώνται χιλιάδες ευρώ και φυσικά κάποιοι επωφελούνται απ’ αυτό);;;

  • 30 Απριλίου 2014, 13:57 | Ευη

    Ναι στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και την επιβράβευση των σπουδών μας με αύξηση της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών. ΟΧΙ στα 0,2 μόρια της προϋπηρεσίας που υποβιβάζει τις μεταπτυχιακές σπουδές και αναγνωρίζει τα σεμινάρια της ντροπής.

  • 30 Απριλίου 2014, 13:35 | Γιάννης

    Παρακαλώ το υπουργείο να λάβει σοβαρά την πρόταση πάρα πολλών να ισχύσει η μοριοδότηση που προβλέπει ο Ν.3848/2010. Είναι η πιο δίκαιη μοριοδότηση. Σας ευχαριστώ.

    − Η προϋπηρεσία από 0 έως και 8 μήνες: 0,10 μονάδες για κάθε μήνα
    − Η προϋπηρεσία από 8 έως και 16 μήνες: 0,15 μονάδες για κάθε μήνα
    − Η προϋπηρεσία από 16 έως και 24 μήνες: 0,20 μονάδες για κάθε μήνα
    − Η προϋπηρεσία από 24 έως και 32 μήνες: 0,30 μονάδες για κάθε μήνα
    − Η προϋπηρεσία από 32 έως και 40 μήνες: 0,35 μονάδες για κάθε μήνα
    − Η προϋπηρεσία από 40 έως και 60 μήνες: 0,40 μονάδες για κάθε μήνα

  • 30 Απριλίου 2014, 12:53 | Χρήστος

    Θεωρώ ότι σωστό είναι να τοποθετούνται όλοι σε κοινό πίνακα (ΠΕ71-ΠΕ70.50). Το βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής να μοριοδοτείται περισσότερο από το μεταπτυχιακό (πχ 4-5 μόρια) και παράλληλα να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια αναγνώρισης των μεταπτυχιακών.

  • 30 Απριλίου 2014, 12:23 | Γιώργος

    Η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας με ο,2 μόριο/μήνα είναι υπερβολική… Δεν γίνεται 15 ή 30 μήνες προϋπηρεσία να ισοδυναμούν σε μόρια με έναν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο αντίστοιχα!

  • 30 Απριλίου 2014, 12:20 | ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Θα ήθελα να πώ και εγώ την άποψη μου για ένα δυο πράγματα.
    1. Δεν θεωρώ λογικό την μοριοδότηση με βάση τον βαθμό πτυχίου γιατί αυτό καμία σχέση δεν έχει με την παιδαγωγική επάρκεια ή μη του εκπαιδευτικού ειδικά όσο αφορά τις περισσότερες καθηγητικές σχολές.
    2. Θεωρώ ότι τα ετήσια σεμινάρια κάλυψαν κάποτε την ανάγκη για γρήγορη επιμόρφωση όσων εργάζονταν ή ήθελαν να εργαστούν στην ειδική αγωγή. Τώρα πιά, που υπάρχουν πληθώρα ανθρώπων με προϋπηρεσία και μεταπτυχιακά δεν βρίσκω πραγματικά λόγο να μοριοδοτούνται για οποιαδήποτε θέση εργασίας. Είναι τουλάχιστον προφανές ότι οι εξελίζεις στην ειδική αγωγή, η πληθώρα των ανθρώπων που ήδη εργάζονται και η πληθώρα των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων κάνει την μοριοδότηση σεμιναρίων αναχρονιστικό εμπόριο ελπίδας.
    3. Σχετικά με την μοριοδότηση του μεταπτυχιακού θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάπως περισσότερη +1 μονάδα ας πούμε, γιατί η κατοχή του σε συνδυασμό με την προυπηρεσία θα έπρεπε να προτάασεται στους πίνακες. Με την ισοδύναμη μοριοδότηση με άλλα χαρακτηριστικά ή με λίγη προϋπηρεσία ουσιαστικά υποβαθμίζεται ο ρόλος του.
    4. Με απασχολεί τρομερά η έννοια της ιδρυματποίησης. Εργάζομαι τα τελευταία 6 χρόνια και έχω αλλάξει πολλές βαθμίδες και μοναδες εκπαίδευσης. Τολμώ να πω ότι η μοριοδότηση ατόμων με αναπηρία – σε ισοδυναμία με το μεταπτυχιακό πχ- θα οδηγήσει να εργάζονται στα εδικά σχολεία άτομα με αναπηρίες. Για μένα, που η ειδική αγωγή αποτελεί ουσιαστικά μέρος της γενικής εκπαίδευσης , θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί αναπηρια να προτάασονται με απόλυτο τρόπο στους πίνακες γενικής παιδείας, γεγονός που είναι καλό τόσο για την δική τους εκπαιδευτική, επαγγελματική πορεία όσο και τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    5. Θεωρώ απαράδεκτη την χρήση του .50 που προστέθηκε (με ποιό κριτήριο δεν γνωρίζω) σε εκπαιδευτικούς που εργαζονται στην ειδική αγωγή. Δεν κατανοώ γιατί οι κάποιες παραπάνω γνώσεις ή η εξειδίκευση μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σαν κλάδος; που στηρίζεται αυτό; Η κατηγοριοποίηση αυτή υπηρετεί τις ανάγκες της συμπερίληψης;

  • 30 Απριλίου 2014, 10:29 | Γιάννης Αθ.

    Η μοριοδότηση πάσχει σε κάποια σημεία.
    Δεν είναι δυνατόν από το βαθμό του βασικού πτυχίου να μπορείς να φτάσεις το μεταπτυχιακό ή και να το περάσεις!
    Μετά δεν είναι δυνατό να μετράνε και τα νέα και τα παλιά!
    Δηλαδή σαφάρι για συλλογή τίτλων και έξοδα;
    Όλα τα σεμινάρια να μετράνε το ίδιο και μία φορά!!!!
    Επίσης δεν είναι δυνατόν να μετράνε 2 μεταπτυχιακά στην ….ΕΑΕ!!!!!

    Αυτά!

  • 30 Απριλίου 2014, 08:28 | ΠΟΠΗ

    Με τη λογική κάποιων από σας, εγώ που δουλεύω 11 χρόνια αναπληρώτρια στην ειδική αγωγή και έχω τελειώσει και μεταπτυχιακό στη γενική αγωγή, απαιτώ και ζητώ φέτος να προτάσσομαι στους πίνακες της γενική! Αυτή είναι η λογική σας και με βολεύει πολύ! τη θεωρείτε δίκαιη; Και σύμφωνα με την προϋπηρεσία μου και τα προσόντα μου θα είμαι σε πολύ καλή σειρά στον πίνακα αναπληρωτών ΠΕ70!

  • 30 Απριλίου 2014, 06:52 | Γιάννης

    Mειώστε την μοριοδότηση της προυπηρεσίας στην δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε 0,10 μορια ανα μήνα.Αυξήστε την μοριοδότηση για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού στην Ειδική Αγωγή σε 4 και 8 μόρια αντίστοιχα τουλάχιστον.
    Γιατί στην βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών το διδακτορικό δίνει 6 χρόνια προυπηρεσίας και στην μοριοδότηση για την ένταξη στους πίνακες μόνο 3 χρόνια. Γιατί στην βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών συνυπολογίζονται μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίνοντας 7 χρόνια προυπηρεσίας (βαθμό Δ0) και στην μοριοδότηση για την ένταξη στους πίνακες δεν υπολογίζονται αθροιστικά.
    Επειδή θεωρείτε το σεμινάριο ειδικής αγωγής ως προσόν τότε να το μοριοδοτήσετε και για την βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών!
    Επειδή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει τμήμα ειδικής αγωγής το οποίο και θα πρέπει να πριμοδοτηθεί υπέρ του δέοντος (με πρόταξη)πράγμα αντιδεοντολογικό, αντιεπιστημονικό και το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την ηθική και το δίκαιο δεν σημαίνει οτι συλλήβδην θα υποτιμηθεί και η κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού στην ειδική αγωγή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκεί δεν έχετε καν την δικαιολογία οτι υπάρχει προπτυχιακό τμήμα ειδικής αγωγής. Εξάλλου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρώτα λαμβάνεις ειδικότητα με βάση την οποία και θα τοποθετηθείς σύμφωνα με τις ανάγκες σε σχολείο (Φιλολογος, Μαθηματικός, Φυσικός) και μετά εξειδικεύεσαι (στην Ειδική Αγωγή).
    Θα δημιουργήσετε αδικίες και παράδοξα! Δώστε τα μόρια που αναλογούν στους εξειδικευμένους (μεταπτυχιακό και διδακτορικό). Μην κρίνετε και προπαντώς μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την άδικη πράξη σας (πρόταξη πτυχίου στην πρωτοβάθμια και όχι μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών) με τον ίδιο τρόπο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
    Δεν θα κάψετε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά!

  • 30 Απριλίου 2014, 04:22 | Olivia

    Ορθως τα λεει το νεο νομοσχεδιο!!!!!! Οι ΠΕ71 ειναι απολυτο φυσιολογικο και δικαιο να προτασσονται στους πινακες!!

  • 30 Απριλίου 2014, 00:52 | Γεώργιος

    Ωραία, μιας που τελειώσαμε προπτυχιακό στη γενική αγωγή, δουλέψαμε 5 χρόνια, κάναμε μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, τώρα για να μη χάσουμε τη δουλειά μας θα πρέπει να κάνουμε προπτυχιακό στην ειδική!! Το θέατρο του παραλόγου!!

    Και πριν προτείνω αυτό που θεωρώ σωστό, να κάνω μία ερώτηση. Με δεδομένη τη σημερινή αδικία να προηγούνται άτομα που δεν έχουν το βασικό πτυχίο(ειδικής), αλλά έχουν μεταπτυχιακό, ατόμων με 10 χρόνια προυπηρεσίας κάτι θα έπρεπε να αλλάξει..Συμφωνώ..

    Αν προηγούνται οι ΠΕ71 ανεξαρτήτως προυπηρεσίας και προσόντων σε δέκα χρόνια(και πολύ λιγότερο) θα υπάρχει ακριβώς η αντίστροφη αδικία.. Να βρίσκομαι εγώ και ο καθένας που έχει μεταπτυχιακό με προυπηρεσία 10 ετών στην ειδική αγωγή και να βγαίνει μόλις κάποιος από τη σχολή και να κατατάσσεται πάνω από εμάς. Εσείς οι ΠΕ71 που βιώνετε την αδικία το βλέπετε δικαιο;; Ή μηπως θα έχει περισσότερες γνώσεις από εναν με 4 χρονια βασικού πτυχίου στη γενική, 2 χρόνια μεταπτυχιακό στην ειδική, 4 χρόνια προυπηρεσία στη γενική και άλλα 10 στην ειδική;;; Να είμαστε σοβαροί..

    Αυτό που έχω να προτείνω είναι να μοριοδοτηθούν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά όλων (ΠΕ71 και ΠΕ70.50), να προστεθεί η προυπηρεσία τους και έτσι να βγαίνει του καθενός η θέση στο νέο πίνακα. Ετσι κι αλλιώς η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΕ71 θα βρίσκεται από πάνω, αλλά όχι και να χάνουν τη θέση τους κάθε χρόνο οι ΠΕ70.50 με μεταπτυχιακά και προυπηρεσία.

  • 29 Απριλίου 2014, 23:54 | Μαρία

    Αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα εισάγει αδικίες που αργότερα δεν θα μπορούν να αποκατασταθούν . Γιατί είναι σίγουρο πως αν ψηφιστεί με αυτή τη μορφή κάποια στιγμή θα αλλάξει αφού αφήνει πολύ κόσμο δυσαρεστημένο. Τότε όμως ίσως είναι αργά αφού άτομα με ελάχιστα ακαδημαϊκά προσόντα θα έχουν συμπληρώσει ήδη πολλούς μήνες προϋπηρεσίας.
    Μειώστε, παρακαλώ, τα μόρια της προϋπηρεσίας στο 0,05 ή 0,1. Είναι πιστεύω το πιο δίκαιο σενάριο.

  • 29 Απριλίου 2014, 23:43 | Γιωτα Δ.

    Κανενός είδους πρόταξη, άλλωστε πριν λίγους μήνες η πρόταξη των μεταπτυχιακών θεωρήθηκε αντισυνταγματική και μοριοδότηση των ακαδημαϊκών κριτηρίων ανάλογα με τη «βαρύτητά» τους.
    Αύξηση των μορίων των μάστερ ή μείωση των μορίων της προϋπηρεσίας έτσι ώστε το μεταπτυχιακό να ισοδυναμεί τουλάχιστον με 3 ή 4 χρόνια προϋπηρεσίας.

  • 29 Απριλίου 2014, 23:16 | ΠΑΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Η μοριοδότηση είναι λάθος. Επιπλέον οδηγεί σε συλλογή τίτλων και ανάπτυξη νέας γενιάς/φάμπρικας σεμιναρίων.

  • 29 Απριλίου 2014, 22:30 | Μάγδα

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
    Είμαι απόφοιτη του παιδαγωγικού τμήματος ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου του Βόλου θα ήθελα να σας ενημερώσω όλους ότι:
    Για να πάρω πτυχίο πήρα 71 μαθήματα μαζί με τις πρακτικές, και γιατί λέω πρακτικές???Γιατί στο τρίτο έτος έκανα 1 χρόνο πρακτική στη γενική τάξη μαθαίνοντας το καινούριο αναλυτικό πρόγραμμα και διδάσκοντας σε όλες τις τάξεις, επιπλεόν στο τέταρτο έτος έκανα 1 χρόνο πρακτική σε μονάδες ειδικής αγωγής, τέλος ο ελάχιστος αριθμός μαθημάτων ειδικής αγωγής που έπρεπε να πάρουμε σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών μας ήταν 21!!!
    Μετά απ’όλα αυτά θα παρακαλούσα οποιονδήποτε δάσκαλο γενικής αγωγής που θέλει να μπει πάνω από το βασικό μου πτυχίο να μου απαντήσει σε περίπτωση που έχει κάνει κάτι παραπάνω από μας και τότε ευχαριστως εγώ προσωπικά του δίνω τη θέση μου!!!

    Ευχαριστώ και καλό βράδυ!!!

  • 29 Απριλίου 2014, 21:26 | Μαρία Βασιλείου

    Η απαξίωση των σπουδών στην ΕΑ ξεπερνά κάθε όριο, αφού ένας εκπαιδευτικός Α΄/θμιας ή Β΄/θμιας εκπαίδευσης με ανύπαρκτες σπουδές στην ΕΑΕ και 16 μήνες προϋπηρεσία προηγείται ενός εκπαιδευτικού με μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ. Με πενταετή προϋπηρεσία (10 μόρια) προτιμάται ενός εκπαιδευτικού με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην ΕΑ!
    Αυτό το πράγμα είναι απίστευτο, μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να συμβεί.

    Τα κριτήρια του νέου νόμου φαίνεται να είναι συντεχνιακά, «κατοχύρωσης βασικού πτυχίου», αλλά και κατοχύρωσης όσων δεν έχουν σπουδές στην ειδική αγωγή, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και οι σύγχρονες τάσεις στη στελέχωση της Ε.Α.

    Να μειωθούν τα μόρια της προϋπηρεσίας στο 0,1.

    Τα χρυσοπληρωμένα σεμινάρια έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάθε απόπειρα επαναφοράς τους συνιστά «εμπαιγμό», για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια της τότε υφυπουργού παιδείας (Ε. Χριστοφιλοπούλου, 22/12/2009).
    Σταματήστε να ενισχύετε τα σεμινάρια που έδωσαν προϋπηρεσία σε λίγους και »εκλεκτούς’. Ας σταματήσει το εμπόριο ελπίδας.

  • 29 Απριλίου 2014, 21:00 | Eύα

    Καλησπέρα σας ! Είμαι φοιτήτρια τ στο Π.Τ.Ε.Α του Βόλου. Το τμήμα μας ήταν , είναι και θα είναι το καλύτερο τμήμα για εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Ο οδηγός σπουδών του περιέχει μαθήματα που ούτε στο ελάχιστο δεν συγκρίνονται με αυτά τα μαθήματα που γίνονται στα μεταπτυχιακά. Έχω φτάσει τρίτο έτος και είμαι σχεδόν μπορώ να πώ καταρτισμένα με εφόδια που θα με βοηθήσουν στην επαγγελματική μου καργιέρα. Για ποιο λόγο εχώ που έχω μοχθήσει για να μπώ σε αυτή τη σχολή με τις Πανελλήνιες και με τα απαιτητικά μαθήματα που έχει η σχολή μου που συνολικά ξεπερνούν τα 60 να συγκρίνομαι με κάποιους ( δεν θέλω να προσβάλω κανέναν φυσικά ! ) οι οποίοι κάναν 5 μαθήματα ειδικής αγωγής στο μεταπτυχιακό τους και θεωρούνται να έχουν εξειδίκευση ? Τα 4 χρόνια όλοι οι απόφοιτοί μας δουλεύουν αρκετά για εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

  • 29 Απριλίου 2014, 20:46 | Albert

    Η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας με 0,2 μόρια είναι υπερβολική και ΑΔΙΚΗ.

  • 29 Απριλίου 2014, 20:40 | Έφη Αγ.

    Επιτέλους μην υποβαθμίζετε άλλο τις σπουδές μας! Έχουμε αγανακτήσει. Αν είναι δυνατόν να εξισώνετε τα μεταπτυχιακά με 1,5 χρόνο προϋπηρεσίας! Να προλάβω όσους γράψουν για Τορίνα και Βουλγαρίες ότι υπάρχουμε κι εμείς που κάναμε διετή αγγλικά ή ελληνικά μεταπτυχιακά και έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Στο κάτω κάτω ας ήταν πιο αυστηρός ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Σταματείστε το εμπόριο σεμιναρίων ελληνικής εμπνεύσεως και μοριοδοτείστε μόνο τους τίτλους σπουδών και την προϋπηρεσία.
    Χαίρομαι που διαβάζω τόσα άτομα με τα ίδια δίκαια αιτήματα. Ευχαριστώ και ευελπιστώ πως θα ισακουστούμε αν ενώσουμε τις φωνές μας.

  • 29 Απριλίου 2014, 20:37 | Θωμάς

    Γιατί ένας ειδικός παιδαγωγός πρέπει να θεωρείται ο μοναδικός ειδήμων πάνω στην ειδική αγωγή;;; Όλοι εμείς οι δάσκαλοι με πτυχίο δημοτικής εκπαίδευσης, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και πολυετή εμπειρία- προυπηρεσία στην ειδική αγωγή πρέπει να θεωρούμαστε η έσχατη λύση για πρόσληψη;;; το θεωρώ απαράδεκτο…. όλοι πρέπει να μοριοδοτηθούμε ώστε να μην μπορεί ένας απόφοιτος ειδικής του 2014 να προηγείται από έναν δάσκαλο με μεταπτυχιακό και προυπηρεσία…
    Προτείνω:
    Ισότιμη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών με σπουδές στην ΕΑΕ σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο ή διετή μετεκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό ή μόνο διδακτορικό στην ΕΑΕ δε θα προηγούνται των πτυχιούχων τμημάτων ειδικής αγωγής, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά θα κρίνονται ισότιμα.Για παράδειγμα ένας απόφοιτος δάσκαλος του 2010 με μεταπτυχιακό και προυπηρεσία θα μπαίνει στην ίδια σειρά με τους απόφοιτους ειδικής του 2010.

  • 29 Απριλίου 2014, 19:26 | Κ.Α.

    Ζητείται απο τους Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής να ισχύει οτι και στους Πίνακες όλων των άλλων κλάδων Αναπληρωτών. Δίκαιο ακούγεται… Όμως Ζητώ μια απάντηση στα εξής ερωτήματα: Πείτε μου ποιος άλλος κλάδος περιμένει τον απόφοιτό του με Πτυχίο 9, 8, 7, 6 να ορκιστεί για να του δώσει δουλεία, χωρίς να διαγωνιστεί στο ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, μια και δυο και τρείς ή και παραπάνω φορές; Σε ποιόν άλλο εκπαιδευτικό χαρίστηκε ο διορισμός του ως αναπληρωτής χωρίς να λιώσει στο διάβασμα; Και αυτοί βεβαίως είχαν το πτυχίο τους. Μα αυτό δεν αρκούσε για να γίνει αναπληρωτής. Το κατάφερε αφου αγωνίστηκε, διαγωνίστηκε και πέτυχε.
    Κι εσύ αγαπητέ συνάδελφε της Ειδικής Αγωγής τετραετούς φοίτησης ναι. Έχεις το πτυχίο σου..Απο πότε αυτό και μόνο θεωρείς οτι σου δίνει το δικαίωμα διορισμού σου ως αναπληρωτή; Θέλεις το δίκαιο; Θέλεις οτι συμβαίνει με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς να συμβεί και σε σένα; Διαγωνίσου στο γραπτό διαγωνισμό και τότε ναι. Σου αναγνωρίζω οτι δικαιούσαι το διορισμό σου..Δεν υπάρχει πια ο Διαγωνισμός του Ασεπ; Λυπάμαι.. Δε σου έδωσε πότε το δικαίωμα το Υπουργείο Παιδείας να συμμετέχεις σε αυτόν όταν οι πάντες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν;;; Λυπάμαι ακόμα περισσότερο..Μα δε μπορώ να καταλάβω πως τόσα χρόνια δεν έχεις αντιληφθεί οτι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο τυπικά ανήκεις σε απορροφά βοηθητικά χωρίς να σου δίνει τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών μιας και απλούστατα δε σε θεωρεί ξεχωριστό εκπαιδευτικό κλάδο; Μια ταπεινότητα που όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε και ανεχόμαστε την κατάφορη αδικία όλοι εσείς, οι «ειδικοί» εκπαιδευτικόι, να είστε στο σχολείο τη στιγμή που όλοι οι άλλοι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί απέδειξαν γραπτά ότι αξίζει να βρίσκονται εκεί δε βλάπτει…
    Ειδικός γίνεσαι, δεν ξεκινάς ως τέτοιος. Απο το Γενικό και μόνο ξεκινώντας θα περάσουμε, εμείς οι εκπαιδευτικοί της τάξης μας, και υποχρεούμαστε να περάσουμε στο Ειδικό. Το ξέρουμε καλύτερα απο όλους μιας και στις τάξεις μας βρίσκονται τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
    ΈΝΑΣ είναι ο Νηπιαγωγός, ΈΝΑΣ ο Δάσκαλος κύριε Υπουργέ Παιδείας. Δε μπορεί παρά το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει έναν ενιαίο πίνακα και στην Ειδική Αγωγή επιτέλους δίνοντας αξία όχι μόνο σε ένα πτυχίο, που πλέον έχουν οι πάντες, άλλα σε όλες τις μετέπειτα, για χρόνια σπουδές, και τα χρόνια προυπηρεσίας κάθε εκπαιδευτικού που δεν ακυρώνονται έτσι εύκολα ή μοριοδοτούνται με ψίχουλα.

  • 29 Απριλίου 2014, 18:59 | Ελένη

    Στο παρόν άρθρο αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στο ίδιο αντικείμενο, μοριοδοτείται μόνον ο διδακτορικός τίτλος.

    Το 8ο Παράρτημα (Appendix 8) της έκθεση A Framework for qualification of the European Higher Education Area (Bologna Working Groups on Qualification, 2005) αναφέρει ότι η διαφορά ανάμεσα σε σπουδές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου είναι υπαρκτή και κάθε βαθμίδα προσόντων αντιστοιχεί σε αυξημένες δεξιότητες και γνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη. Η κατάργηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου επειδή μπορεί να τυχαίνει να βρίσκεται στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο είναι αυθαίρετη, επιστημονικά ανορθολογική, καταργεί την εξειδίκευση, παραβιάζει τις βασικές αρχές αξιοκρατίας, δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών ως προς τα πτυχία τους, τα οποία εφόσον είναι συναφή με την ειδική αγωγή θα πρέπει να μοριοδοτούνται ισότιμα.

    Επίσης, συμφωνώ με τον σχολιασμό της Μπουγιουκλής Πολυξένης 28 Απριλίου 2014, 10:40 | και άλλων συναδέλφων που υποστηρίζουν την βαθμολογική πρόταξη των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων

    Πηγή
    Bologna Working Groups on Qualification (2005). A Framework for Qualifications of the European Higher Education Area, Copenhagen, Denmark: Ministry of Science, Technology and Innovation.

  • 29 Απριλίου 2014, 18:56 | Ελένη

    Στο άρθρο 22 αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στο ίδιο αντικείμενο, μοριοδοτείται μόνον ο διδακτορικός τίτλος.
    Το 8ο Παράρτημα (Appendix 8) της έκθεση A Framework for qualification of the European Higher Education Area (Bologna Working Groups on Qualification, 2005) αναφέρει ότι η διαφορά ανάμεσα σε σπουδές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου είναι υπαρκτή και κάθε βαθμίδα προσόντων αντιστοιχεί σε αυξημένες δεξιότητες και γνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη. Η κατάργηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου επειδή μπορεί να τυχαίνει να βρίσκεται στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο είναι αυθαίρετη, επιστημονικά ανορθολογική, καταργεί την εξειδίκευση, παραβιάζει τις βασικές αρχές αξιοκρατίας, δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών ως προς τα πτυχία τους, τα οποία εφόσον είναι συναφή με την ειδική αγωγή θα πρέπει να μοριοδοτούνται ισότιμα.

    Επίσης, συμφωνώ με τον σχολιασμό της Μπουγιουκλής Πολυξένης 28 Απριλίου 2014, 10:40 | και άλλων συναδέλφων που υποστηρίζουν την βαθμολογική πρόταξη των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων

    Πηγή
    Bologna Working Groups on Qualification (2005). A Framework for Qualifications of the European Higher Education Area, Copenhagen, Denmark: Ministry of Science, Technology and Innovation.

  • 29 Απριλίου 2014, 18:15 | Κ.Α.

    Ζητείται απο τους Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής να ισχύει οτι και στους Πίνακες όλων των άλλων κλάδων Αναπληρωτών. Δίκαιο ακούγεται… Όμως Ζητώ μια απάντηση στα εξής ερωτήματα: Πείτε μου ποιος άλλος κλάδος περιμένει τον απόφοιτό του με Πτυχίο 9, 8, 7, 6 να ορκιστεί για να του δώσει δουλεία, χωρίς να διαγωνιστεί στο ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, μια και δυο και τρείς ή και παραπάνω φορές; Σε ποιόν άλλο εκπαιδευτικό χαρίστηκε ο διορισμός του ως αναπληρωτής χωρίς να λιώσει στο διάβασμα; Και αυτοί βεβαίως είχαν το πτυχίο τους. Μα αυτό δεν αρκούσε για να γίνει αναπληρωτής. Το κατάφερε αφου αγωνίστηκε, διαγωνίστηκε και πέτυχε.
    Κι εσύ αγαπητέ συνάδελφε της Ειδικής Αγωγής τετραετούς φοίτησης ναι. Έχεις το πτυχίο σου..Απο πότε αυτό και μόνο θεωρείς οτι σου δίνει το δικαίωμα διορισμού σου ως αναπληρωτή; Θέλεις το δίκαιο; Θέλεις οτι συμβαίνει με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς να συμβεί και σε σένα; Διαγωνίσου στο γραπτό διαγωνισμό και τότε ναι. Σου αναγνωρίζω οτι δικαιούσαι το διορισμό σου..Δεν υπάρχει πια ο Διαγωνισμός του Ασεπ; Λυπάμαι.. Δε σου έδωσε πότε το δικαίωμα το Υπουργείο Παιδείας να συμμετέχεις σε αυτόν όταν οι πάντες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν;;; Λυπάμαι ακόμα περισσότερο..Μα δε μπορώ να καταλάβω πως τόσα χρόνια δεν έχεις αντιληφθεί οτι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο τυπικά ανήκεις σε χρησιμοποιεί βοηθητικά χωρίς να σου δίνει τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών μιας και απλούστατα δε σε θεωρεί ξεχωριστό εκπαιδευτικό κλάδο; Ένα ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε και ανεχόμαστε όλοι εμείς να είστε στο σχολείο τη στιγμή που όλοι οι άλλοι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί απέδειξαν γραπτά ότι αξίζει να βρίσκονται εκεί δε βλάπτει…
    Ειδικός γίνεσαι, δεν ξεκινάς ως τέτοιος. Απο το Γενικό και μόνο ξεκινώντας θα περάσουμε, εμείς οι εκπαιδευτικοί της τάξης μας, και υποχρεούμαστε να περάσουμε στο Ειδικό. Το ξέρουμε καλύτερα απο όλους μιας και στις τάξεις μας βρίσκονται τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
    ΈΝΑΣ είναι ο Νηπιαγωγός, ΈΝΑΣ ο Δάσκαλος κύριε Υπουργέ Παιδείας. Δε μπορεί παρά το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει έναν ενιαίο πίνακα και στην Ειδική Αγωγή επιτέλους δίνοντας αξία όχι μόνο σε ένα πτυχίο, που πλέον έχουν οι πάντες, άλλα σε όλες τις μετέπειτα, για χρόνια σπουδές, και τα χρόνια προυπηρεσίας κάθε εκπαιδευτικού που δεν ακυρώνονται έτσι εύκολα ή μοριοδοτούνται με ψίχουλα.

  • 29 Απριλίου 2014, 18:09 | vagelis

    Αγαπητέ υπουργέ
    Στο σχέδιο νόμου που καταθέσατε για την ειδική αγωγή υπάρχουν πολλές ασάφειες που θα αναφέρω παρακάτω:
    Στο Άρθρο 16: Εκπαιδευτικό Προσωπικό
    παρ 1…………, οι οποίοι τοποθετούνται με τα ισχύοντα κριτήρια της γενικής εκπαίδευσης με μετάθεση, διορισμό, απόσπαση ή αναπλήρωση.
    Άρθρο 22: Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΑΕ
    Παρ 3…………………….Η σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων στον τελικό πίνακα προσδιορίζεται από τις μονάδες που συγκέντρωσαν, από ακαδημαϊκά κριτήρια, από την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικοί και από κοινωνικά κριτήρια.
    Για την γενική αγωγή ισχύει ο Νόμος 3848
    Άρθρο 3
    Τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
    Παρ 1. Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού συντάσσονται από το Α.Σ.Ε.Π., κατά κλάδο και ειδικότητα, οι τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Πίνακες Επιλογής Εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Π.Ε.Ε.Π.Δ.Ε.), στους οποίους εντάσσονται όσοι συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό αυτόν ή σε έναν τουλάχιστον από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς.
    Η σειρά κατάταξης των μετεχόντων στον τελικό πίνακα προσδιορίζεται από τις μονάδες που συγκέντρωσαν στο διαγωνισμό, από ακαδημαϊκά κριτήρια, από την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών και από κοινωνικά κριτήρια ως ακολούθως:…………….
    Από τα παραπάνω γίνετε σαφές ότι τα ισχύοντα κριτήρια της γενικής εκπαίδευσης για μετάθεση, διορισμό, απόσπαση ή αναπλήρωση, δεν ισχύουν στην ειδική αγωγή.
    Ο νόμος 3848 είναι από του πιο δίκαιους και αξιοκρατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί για την εκπαίδευση , με μικρές αλλαγές θα μπορούσατε να τον εφαρμόσετε και στην ειδική αγωγή. Ο ΑΣΕΠ διεξάγει εξετάσεις για πτυχιούχους πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο τη διδακτική και τα παιδαγωγικά για όλους τους κλάδους των εκπαιδευτικών εκτός των ΠΕ71 και ΠΕ61 . Άρα το μόνο που λείπει από το νόμο αυτό είναι να πραγματοποιηθούν εξετάσεις ΑΣΕΠ για του ΠΕ71 και ΠΕ61 και κάποιες τροποποιήσεις στην μοριοδότηδη των ακαδημαϊκών – κοινωνικών κριτηρίων . Για τους υπόλοιπους κλάδους πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας έχουν γίνει και θα γίνουν κι άλλες εξετάσεις ΑΣΕΠ στο μέλλον .Με βάση τα παραπάνω να ισχύσει ο 3848 δηλαδή:
    1)Ένας πίνακας διορισμών – αναπληρωτών ανά κλάδο.
    2)Στον πίνακα αυτό να εγγράφονται οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ οι οποίοι συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση σε ένα από τους τρεις τελευταίους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
    τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
    (α) Μονάδες από το διαγωνισμό:
    Υπολογίζεται η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε ο υποψήφιος στο διαγωνισμό ή σε έναν από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Αν ο υποψήφιος συγκέντρωσε τη βαθμολογική βάση σε περισσότερους διαγωνισμούς, λαμβάνεται υπόψη εκείνος στον οποίο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.
    (β) Ακαδημαϊκά κριτήρια:
    Ο βαθμός του πτυχίου: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζεται μία (1) μονάδα για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από το βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτής με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο
    Η γλωσσομάθεια: δύο (2) μονάδες για την άριστη, μιάμιση (1,50) για την πολύ καλή και μία (1) μονάδα για την καλή γνώση ξένης γλώσσας
    Η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή,: μία (1) μονάδα.
    Η κατοχή σεμιναρίου 400 και άνω ωρών ετήσια διάρκειας :μία (1) μονάδα
    Η κατοχή δεύτερου πτυχίου στις επιστήμες της αγωγής ή σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα μαθήματα που διδάσκονται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης: δυόμιση (2,50) μονάδες.
    Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στο γνωστικό αντικείμενο: δύο (2) μονάδες.
    Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου: δυόμιση (2,50) μονάδες.
    Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη ειδική αγωγή : τρεις (3) μονάδες.
    Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο: τρεις (3) μονάδες.
    Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου : πέντε (5) μονάδες.
    Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στην ειδική αγωγή: έξι (6) μονάδες.
    Σε περίπτωση υποψηφίου που έχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό τίτλο στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο, μοριοδοτείται μόνο το διδακτορικό δίπλωμα.
    Σε περίπτωση υποψηφίου που έχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής και σεμινάριο 400 ωρών , μοριοδοτείται μόνο ο μεταπτυχιακός τίτλος.
    Σε περίπτωση υποψηφίου που έχει διδακτορικό ειδικής αγωγής και σεμινάριο 400 ωρών , μοριοδοτείται μόνο το διδακτορικό .
    (γ) Πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης:
    – Η προϋπηρεσία από 0 έως και 8 μήνες: 0,10 μονάδες για κάθε μήνα
    – Η προϋπηρεσία από 8 έως και 16 μήνες: 0,15 μονάδες για κάθε μήνα
    – Η προϋπηρεσία από 16 έως και 24 μήνες: 0,20 μονάδες για κάθε μήνα
    – Η προϋπηρεσία από 24 έως και 32 μήνες: 0,30 μονάδες για κάθε μήνα
    – Η προϋπηρεσία από 32 έως και 40 μήνες: 0,35 μονάδες για κάθε μήνα
    – Η προϋπηρεσία από 40 έως και 60 μήνες: 0,40 μονάδες για κάθε μήνα
    Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από προϋπηρεσία είναι 16,80 μονάδες.

    (δ) Κοινωνικά κριτήρια:
    – Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω: επτά (3) μονάδες
    – Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω τέκνου: πέντε (2) μονάδες
    – Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: δέκα (2) μονάδες
    – Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: πέντε (1) μονάδες.
    Οι πρώτοι σε βαθμολογία εκπαιδευτικοί από αυτούς τους πίνακες θα καλύπτουν τις ανάγκες για διορισμούς και οι επόμενοι για αναπλήρωση.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 29 Απριλίου 2014, 17:35 | Α.Μ.

    Ζητείται απο τους Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής να ισχύει οτι και στους Πίνακες όλων των άλλων κλάδων Αναπληρωτών. Δίκαιο ακούγεται… Όμως Ζητώ μια απάντηση στα εξής ερωτήματα: Πείτε μου ποιος άλλος κλάδος περιμένει τον απόφοιτό του με Πτυχίο 9, 8, 7, 6 να ορκιστεί για να του δώσει δουλεία, χωρίς να διαγωνιστεί στο ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, μια και δυο και τρείς ή και παραπάνω φορές; Σε ποιόν άλλο εκπαιδευτικό χαρίστηκε ο διορισμός του ως αναπληρωτής χωρίς να λιώσει στο διάβασμα; Και αυτοί βεβαίως είχαν το πτυχίο τους. Μα αυτό δεν αρκούσε για να γίνει αναπληρωτής. Το κατάφερε αφου αγωνίστηκε, διαγωνίστηκε και πέτυχε.
    Κι εσύ αγαπητέ συνάδελφε της Ειδικής Αγωγής τετραετούς φοίτησης ναι. Έχεις το πτυχίο σου..Απο πότε αυτό και μόνο θεωρείς οτι σου δίνει το δικαίωμα διορισμού σου ως αναπληρωτή; Θέλεις το δίκαιο; Θέλεις οτι συμβαίνει με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς να συμβεί και σε σένα; Διαγωνίσου στο γραπτό διαγωνισμό και τότε ναι. Σου αναγνωρίζω οτι δικαιούσαι το διορισμό σου..Δεν υπάρχει πια ο Διαγωνισμός του Ασεπ; Λυπάμαι.. Δε σου έδωσε πότε το δικαίωμα το Υπουργείο Παιδείας να συμμετέχεις σε αυτόν όταν οι πάντες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν;;; Λυπάμαι ακόμα περισσότερο..Μα δε μπορώ να καταλάβω πως τόσα χρόνια δεν έχεις αντιληφθεί οτι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο τυπικά ανήκεις σε χρησιμοποιεί βοηθητικά χωρίς να σου δίνει τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών μιας και απλούστατα δε σε θεωρεί ξεχωριστό εκπαιδευτικό κλάδο; Ένα ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε και ανεχόμαστε όλοι εμείς να είστε στο σχολείο τη στιγμή που όλοι οι άλλοι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί απέδειξαν γραπτά οτι αξίζει να βρίσκονται εκεί δε βλάπτει…
    ΈΝΑΣ είναι ο Νηπιαγωγός, ΈΝΑΣ ο Δάσκαλος κύριε Υπουργέ Παιδείας. Ειδικός γίνεσαι, δεν ξεκινάς ως τέτοιος. Δε μπορεί παρά το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει έναν ενιαίο πίνακα και στην Ειδική Αγωγή επιτέλους.

  • 29 Απριλίου 2014, 17:21 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    TI KOINO EXOYN TO MAΛΑΙΣΙΑΝΟ ΜΠΟΙΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

  • 29 Απριλίου 2014, 17:14 | Ολγα

    Η προ¨θπηρεσία πρέπει να έχει περισσότε μοριοδότηση. Δεν μπορεί ένας με απολυτήριο 9 να καλύπτει έναν εκπαιδευτικό που έχει στο απολυτήριο 6,5 και προΥπηρεσία δύο έτη. ΝΤΟΠΗ. Ο βαθμός δθσκολίας είναι ο ίδιος σε όλες της σχολές. ΟΙ δάσκαλοι έπαιρναν τα 10αρια για πλάκα. Στο τμήμα φιλοσοφικής στο Ρέθυμνο σπάνιζαν οι καλοί βαθμοί κι ας διάβαζες ένα μήνα το μάθημα ενώ οι φάσκαλοι με ένα απογευα 10:::
    Αλάξτε το

  • 29 Απριλίου 2014, 16:38 | ΜΑΡΙΑ

    Πιστεύω ότι δεν είναι αξιοκρατικό και είναι άδικο που δεν γίνεται η προσμέτρηση των μορίων ΑΣΕΠ, τουλάχιστον για τη δευτεροβάθμια και μέχρι να γίνει ΑΣΕΠ ειδικής.
    Η προσμέτρηση της προυπηρεσίας πρέπει να μειωθεί,υποσκελίζει τα υπόλοιπα κριτήρια. Επίσης θα ήθελα επιτέλους το ΔΟΑΤΑΠ να ελέγξει τα μεταπτυχιακά που δίνονται από τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Όλοι γνωρίζουν τον τρόπο που αυτά δίνονται, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.
    Υπάρχουν άτομα που έχουν πάρει την ισοτιμία από τις παραπάνω χώρες, χωρίς να γνωρίζουν ούτε αγγλικά, αλλά ούτε ιταλικά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

  • 29 Απριλίου 2014, 16:16 | K.X.

    http://www.change.org/petitions/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82?utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_mobile&recruiter=87852412

    Κυριε Υπουργε 2000 πολίτες συμφωνούν με τους πε 71/61. θα τους ακουσετε ή οχι;

  • 29 Απριλίου 2014, 16:12 | Νικος

    Μια παράλειψη που έχει ο νόμος είναι ότι στα πλαίσια ισότιμης εκπαίδευσης είναι ότι ο Ειδικός Παιδαγωγός δε μπορεί να μπει στους Πίνακες Γενικής με ενα μεταπτυχιακό/διδακτορικό.παρακαλώ το Υπουργείο να το κοιτάξει και να αποκατασταθεί η αδικία μιας και οι συνάδελφοι Γενικής θεωρούν την Ειδική Αγωγή προέκταση της Γενικής. παρακαλώ την επιτροπή να αναθεωρήσει και να εντάξει 1500 εως τωρα ειδικούς παιδαγωγούς με μεταπτυχιακό στους πίνακες Γενικής Αγωγής.

  • 29 Απριλίου 2014, 16:09 | Κ.Χ.

    Επισης θα ηθελα να πω οτι στην Αμερικη τα προπτυχιακα τμηματα ισχυουν χρονια τωρα.οι κυβερνησεις εως τωρα δεν εδειχναν σεβασμο σε συναδελφους που το ιδιο το κρατος τους εκρινε ΑΞΙΟΥΣ μιας και δημιουργησε τα τμηματα Ειδικης Αγωγης.επιτελους η δικαιοσυνη αρχιζει να εφαρμοζεται στην Ελληνικη κοινωνια

  • 29 Απριλίου 2014, 16:07 | Κ.Χ.

    Επιτελους ενα δικαιο νομοσχεδιο!τα φτηνα επιχειρηματα οτι μας διδασκουν πε 70 με διαδακτορικο ας τα πουν στον κλαδο τους.Οι Δασκαλοι Γενικης εχουν καθηγητες που αν μπουν σε πινακα αναπληρωτων θα μπουν με βαση το βασικο τους πτυχιο και οχι ενα μεταπτυχιακο ή διδακτορικο.Νομικα επιτελους παει να γινει κατι σωστο.να ισχυσει οτι ισχυει και στους αλλους κλαδους της εκπαιδευσης.πουθενα τοσα χρονια δε μετρουσαν μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε πινακα αναπληρωτων και το Υπουργειο εκλεινε τα αυτια του στο αιτημα του ΣΑΤΕΑ για δικαιο συστημα προσληψεων στην Ειδικη Αγωγη.επισης το Υπουργειο θα πρεπει να κοιταξει τα μεταπτυχιακα της Ειδικης Αγωγης.προσφατα ηρθε στο σχολειο δασκαλα απο μεταπτυχιακο του Τορινο.της ειπα μια καλημερα στα Ιταλικα και με ειδε σαν εξωγηινο.πως πηρε Ιταλοφωνο μεταπτυχιακο χωρις να ξερει καν Ιταλικα;το ιδιο ισχυει και για Βουλγαρια.μπραβο στην επιτροπη για το θεμα της προταξης που δειχνει να αφουγκραζεται την κοινωνια και τους γονεις των παιδιων.

  • 29 Απριλίου 2014, 15:41 | Αννα

    Τοτε να κλεισουν τα 2 τμηματα ειδικής αγωγής επειδή συμφωνα με εσας ενας γενικος παιδαγωγος με μεταπτυχιακο στην ΕΑ ειναι περισσότερο επαρκής και αποτελεσματικος απο καποιον που τελειωσε τμημα ειδικης αγωγης! Σωστα; Τα νεα παιδιά δεν εχουν λογο τοτε να σπουδαζουν στα τμηματα ειδικης αγωγης. Αφου καθε χρονο θα βγαινουν ολοενα και περισσότεροι δασκαλοι γενικης με μεταπτυχιακο, σε λιγα χρονια ολες θεσεις θα καλυπτονται απο τους ΠΕ 70.50! Δηλαδη φτανουμε σε σημειο να πουμε σε καποιον μαθητη που δινει τωρα πανελλαδικες και θελει να ασχοληθει με την ΕΑ: »Mη δηλωσεις το ΠΤΕΑ και το ΕΚΠ του ΠΑΜΑΚ, δηλωσε παιδαγωγικο και κανε μεταπτυχιακο στην Ειδικη Αγωγη» ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ! Απο τη στιγμη που υπαρχουν τμηματα ειδικης αγωγης πρεπει να προηγουνται γιατι πολυ απλα οι αποφοιτοι εχουν βασικο πτυχιο στην Ειδικη Αγωγη. Γιατι πρεπει να ερχομαστε σε αντιπαραθεση για το αυτονοητο; Διεκδικουμε το δεδομενο. Σε μια χωρα του εξωτερικου μπορεί να μην υπαρχει τμημα που βγαζει αποκλειστικα ειδικους παιδαγωγους και γι αυτο σε θεσεις ειδικης αγωγης να εργαζονται δασκαλοι με μετεκπαιδευση στην ΕΑ. ΣΕ ολους τους πινακες όλων των κλάδων προτάσσεται ο βασικος τιτλος σπουδων, πρέπει επιτελους να συμβεί αυτο και στον πινακα των ΠΕ71!

  • 29 Απριλίου 2014, 15:34 | Γωγώ

    Το κράτος και το Υπουργείο ΟΦΕΙΛΕΙ να αποκαταστήσει τους αποφοίτους ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Απο τη στιγμή που ιδρυσε τις δυι σχολές οφειλει να αποκαταστησει τους ΠΕ71-61. Αμεσος διορισμος και φυσικα καθαροι πινακες. Οτι ισχυει στη γενικη αγωγη ΟΦΕΙΛΕΙ το υπουργειο να καθιερωσει και στην ειδική.Δει είναι για διαπραγμάτευση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Αν σέβεται τους εκπαδευτικούς. Η ειδική αγωγή δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα , να ΄δεχεται όσους τυχόν από ανεργεόα επέλεξαν το κλάδο. Αυτο δεν είναι αγάπη για τα παιδιά, είναι καταναγκασμος.

  • 29 Απριλίου 2014, 15:29 | olga

    Να τοποθετούνται όλοι σε κοινό πίνακα (ΠΕ71-ΠΕ70.50). Απλά, να μοριοδοτείται το βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής. Για παράδειγμα, ένας δάσκαλος Π.Ε.71 ή ΠΕ61, επειδή διαθέτει βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής, να παίρνει 2 ή 3 μόρια. Προτείνω να υπολογίζονται στην κατάταξη των αναπληρωτών όλα τα προσόντα (διδακτορικό, μεταπτυχιακό,δεύτερo πτυχίo, προϋπηρεσία). Τέλος, τα σεμινάρια δεν πρέπει να μοριοδοτούνται καθόλου