1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 20:09 | ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    ΒΡΊΣΚΩ ΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ. NΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ-ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ-ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

    κ.Υπουργέ
    Βλέποντας στις συνεντεύξεις σας πως είστε γνώστης του μεγάλου θέματος «Παιδεία» και πως έχετε τη θέληση και την πυγμή για ουσιαστικά βήματα αποφασίσαμε να σας γράψουμε αυτή την επιστολή γιατί πράγματι δεν πήγαινε άλλο.
    Είμαστε γονείς που χαρήκαμε για την επιτυχία της κόρης μας στην πρώτη θέση σε ένα τμήμα των ΤΕΙ Χαλκίδας που έχει το προνόμιο της μοναδικότητας.Στο τμήμα «Τεχνολογίας Αεροσκαφών»..Βέβαια και το παιδί μας χάρηκε και καμάρωνε πολύ γιατί ήταν η επιθυμία της.
    Πέρυσι λοιπόν στο 1ο έτος περίμενε με χαρά και αγωνία την εγγραφή της και την έναρξη των σπουδών.Για «καλή αρχή» οι ημερομηνίες άλλαζαν και μετατίθεντο χωρίς λογική και καμμία ειδοποίηση από τη γραμματεία της σχολής όπως θα ήταν φυσικο,αλλά από την ΟΝΝΕΔ.
    Κάποτε τα μαθήματα άρχισαν με σοβαρές και απροειδοποίητες απουσίες των διδασκόντων και τα περισσότερα κενά δεν αναπληρώθηκαν ποτέ.
    Το πρόγραμμα σπουδών παρουσίαζε ανακολουθίες,είτε ως προς το περιεχόμενο,το οποιο ήταν δύσκολο είτε ως προς τον τρόπο διδασκαλίας που ήταν δυσπροσιτος και αντιεκπαιδευτικός. Ο καθηγητής-τρια «αυθεντία» δεν εξέδιδε σημειώσεις, γνωρίζοντας οτι οι σπουδαστές δεν είχαν βιβλία(και πιο άλλωστε ν αγοράσεις αφού υπήρχε λίστα από το υπουργείο),και φυσικά δεν γινόταν λόγος για ανέβασμα των σημειώσεων στο διαδίκτυο. Κάθε προσπάθεια βοήθειας έπεφτε σε τοίχο «αυθεντίας» και «απαξίωσης». Βέβαια, ευτυχώς το παιδί μας κρατήθηκε σε ισορροπία, για να μην τα παρατήσει, από την φιλοτιμία δύο-τριών εκπαιδευτικών.
    Παρόλο που πρόκειται για σχολή με εφαρμοσμένη γνώση, τα εργαστήρια γινόντουσαν χωρίς εργαλεία εφαρμογής-γεννήτριες, ταλαντοσήμετρα κλπ.- τα οποία ή ήταν χαλασμένα ,δεν επαρκούσαν η τα εργαστήρια δεν ήταν εξοπλισμένα με τα κατάλληλα όργανα.
    Και φτάνουμε στη εξεταστική περίοδο, χωρίς βιβλία, χωρίς σημειώσεις, χωρίς βοήθεια(η βιβλιοθήκη λίγα βιβλία και ξεπερασμένα)και τις αυθεντίες καθηγητές-τριες να ζητούν «αυτά που γράφει το βιβλίο».
    Στηνεξεταστική αίθουσα του 1ου έτους ερχόντουσαν 300 άτομα να εξετασθούν (είναι τυχαίος άραγε ο αριθμός;) και περνούσαν το μάθημα 3 συνδικαλιστές της ΟΝΝΕΔ και καθόλου συνεπείς στα μαθήματα φοιτητές.
    Το παιδί μας έφθασε σε αδιέξοδο συναισθηματικό και σκέφθηκε να τα παρατήσειγια να συνεχίσει σε ιδιωτικό κολλέγιο ή στο εξωτερικό. Με δική μας παρότρυνση συνέχισε και φέτος δοκιμαστικά τις σπουδές της στη Σχολή αυτή που της αρέσει τόσο πολύ.
    Οι ΠΡΩΤΕΣ εντυπώσεις κ.Υπουργέ είναι ενθαρρυντικές.
    Έγινε κάποια αλλαγή εκπαιδευτικού προσωπικού και οι παραδόσεις μαθημάτων επιτέλους γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Βέβαια οι καθηγητές είναι νέοι και ορισμένοι χωρίς εμπειρία ορισμένοι αλλά φαίνεται πως έχουν θέληση για κάτι καλό. Τα εργαστήρια δυστυχώς είναι ακόμη χωρίς όργανα αλλά ευτυχώς η γραμματεία της σχολής δεν κλείνει την πόρτα στα παιδιά κατάμουτρα.
    Ακουμπάμε την αγωνία μας, για τα παιδιά μας σε σας και ελπίζουμε στην οργανοτικότητα και αποφασιστηκότητά σας για μια αναβάθμιση της σχολής και του προγράμματος σπουδών(περιεχόμενο-βιβλία-εξοπλισμός-μέθοδος διδασκαλίας-προσωπικό) και να θυμάστε οτι είναι μια σχολή που βγάζει επιστήμονες που έμμεσα «παίζουν με ανθρώπινες ζωές».
    Παρακαλούμε δε να σκεφτείτε και μας όλους τους γονείς που επιφορτιζόμαστε με όλα αυτά τα έξοδα, τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα, ελπίζοντας οτι το παιδί μας θα λάβει τη χαρά της γνώσης και της επαγγελματικής κατάρτισης.
    Με εκτίμηση
    Ντουλμπέρης Γιάννης
    Νικολοπούλου Ειρήνη

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | ΑΚΗΣ

    Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ:
    απόσπασμα αιτιολογικής έκθεσης του νόμου για την εισαγωγή γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών «η πρώτη θεματική ενότητα έχει ως σκοπό να ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΟΧΗΣ !!!! ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ!!!! τα οποία θα κληθεί να διδάξει ,εφόσον και όταν διορισθεί».
    Μας προτείνεται δηλαδή ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ των πτυχίων μας να αποτελεί και το βασικό κριτήριο διορισμού!!!
    Αν είναι δυνατόν!!!σε ποια άλλη χώρα ισχύουν αυτά???

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | Χρήστου Κων/νος

    Κυρία Υπουργέ,
    γι΄ άλλη μια φορά στην Ελλάδα κινδυνεύουν να αδικηθούν όσοι προσπαθούν δίκαια και καθαρά να πετύχουν το σκοπό τους.
    Τόσα χρόνια χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει επιτυχώς σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ,οι οποίοι (όπως και εγώ) αν και είχαν πολύ καλή σειρά κατάταξης δεν κατάφεραν να διοριστούν επειδή έβρισκαν μπροστά τους συναδέλφους με πολλά μόρια αγνώστου προελεύσεως.Εσείς,λοιπόν, απ΄ ότι καταλαβαίνω προτίθεστε να ακυρώσετε αυτές μας τις προσπάθειες και να επανέλθουμε έτσι στο σημείο εκκίνησης ,αφού χρησιμοποιηθήκαμε για χρόνια ως αναλώσιμο προϊόν κάλυψης κενών σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
    Συμφωνώ απόλυτα με τη λογική ΑΣΕΠ,αλλά δε μπορώ να διανοηθώ τη μη ύπαρξη ενός πίνακα που θα αποτελείται ΜΟΝΟ από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ,
    στον οποίο θα προσμετρούνται τα μόρια των επιτυχιών και της προϋπηρεσίας και από τον οποίο θα διορίζεται ένα ποσοστό εκπαιδευτικών.Ένας πίνακας του τύπου 24-μηνο με ΑΣΕΠ ή κάτι τέτοιο.
    Γιατί θα πρέπει να μπούμε στη λογική της απόλυτης αβεβαιότητας,της πιθανής διετούς ανεργίας,της διαρκούς αμφισβήτησης και να μην διατηρούμε κάποια κεκτημένα μόρια από επιτυχίες στον διαγωνισμό και από προϋπηρεσία που αποκτήσαμε μέσω αυτών;
    Επιπροσθέτως ρωτώ: γιατί προτείνετε να ΄΄κλειδώσουν΄΄ οι πίνακες το καλοκαίρι του 2010;Μ΄ αυτό τον τρόπο αλλάζετε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ τους κανόνες του προηγούμενου διαγωνισμού ΑΣΕΠ που όπως και όλοι οι προηγούμενοι είχαν διετή ισχύ και προσέφεραν μόρια στους επιτυχόντες τους για δύο χρόνια.Το δίκαιο λοιπόν είναι να μετρήσει για διορισμό η προϋπηρεσία,όχι μόνο της τρέχουσας χρονιάς,αλλά και της επόμενης γιατί αυτό προέβλεπε ο διαγωνισμός όταν διεξήχθη!
    Κυρία υπουργέ, μέσω των γενικόλογων προτάσεων που καταθέσατε έχετε προκαλέσει,προφανώς άθελά σας,πρωτοφανή αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.
    Για να είμαστε όλοι εμείς μαζί σας στις όποιες απαιτούμενες αλλαγές, προσπαθήστε παρακαλώ να μην αδικήσετε ανθρώπους που λειτούργησαν με αξιοπρέπεια και εντιμότητα και να μη μετατρέψετε τον εκπαιδευτικό σε δια βίου εξεταζόμενο,αλλά σε δια βίου καταρτιζόμενο.
    Με σεβασμό,
    Χρήστου Κωνσταντίνος,μαθηματικός.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:54 | Γ. Σ.

    Για όλους αυτούς που υποστηρίζουν με τόση θέρμη ένα σύστημα πρόσληψης ΜΟΝΟ με εξετάσεις ΑΣΕΠ. Στην ειδικότητα μου ( Φυσικός ) , ο αριθμός των θέσεων , σε κάθε ΑΣΕΠ , είναι περίπου 70 κάθε χρόνο. Αν δεν υπάρχει το 40 % , οι θέσεις θα γίνουν 120. Πιστεύετε ότι αλλάζει κάτι σημαντικά , όταν ο αριθμός των διαγωνιζομένων είναι περίπου 3000 ;Δηλαδή οι 70 στους 3000 , απέχει τόσο πολύ από τους 120 στους 3000 ; Και φυσικά προσθέστε κάθε χρόνο και άλλους 600 με 700 νέους συμμετέχοντες, όπως εσεις τώρα. Όλοι δηλαδή είστε μη διοριστέοι παρά τρίχα; Και αν συμβαίνει αυτό , πως γίνεται και , με τα μόρια του ΑΣΕΠ, δεν είστε αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι;Πόσες φορές θα αντέξετε ( μιλάω για εσας που δεν έχετε δώσει ποτέ ) να δώσετε και να καταταγείτε στην 121 θέση και άρα ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙΤΕ ; Τότε δεν θα θέλατε την δεύτερη ευκαιρία που σας δίνει το υπάρχον σύστημα με την προϋπηρεσία; Ακούστε και κάποιον που μπορεί να ήταν καθηγητής σας στο Φροντιστήριο ( ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ) , με 21 χρόνια πτυχίο , 60 ώρες την εβδομάδα μέσο όρο δουλειάς, και για να σας εκπλήξω συμμετοχή σε όλους τους ΑΣΕΠ και επιτυχών ΜΟΝΟ 4 φορές…..
    Συμφωνώ μαζί σας ότι όλα τα παραθυράκια θα πρέπει να κλείσουν , έτσι ώστε το σύστημα να γίνει αδιάβλητο και δίκαιο. Όχι όμως να κρίνεται από μια εξέταση 4 ωρών. Σκεφτείτε ότι σε μια δεκαετία θα είστε εσείς , εδώ που τώρα βρίσκομαι εγώ και οι όμοιοί μου ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:48 | Αμαλία Παπαδοπούλου

    Νομίζαμε πως με την καινούρια κυβέρνηση δεν χρειαζόταν καν να ασχοληθούμε με τα αυτονόητα . Απ’ οτι διαβάζω τα δίκαια και τα αυτονόητα δεν θα ισχύσουν γι’ αυτό ο κύριος Παπανικολάου πτυχιούχος απο το 1986 με δύο επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και αφου εχει διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα στην περιφέρεια μαζεύοντας προυπηρεσία μάλλον κα υπουργέ θα πρέπει να αναζητήσει μπάρμπα στην κορώνη . Οσο προλαβαίνει δηλαδή γιατί είναι ηδη 47 χρονών .

    Με τιμή
    Αμαλία Παπαδοπούλου
    (ευτυχώς δεν είμαι εκπαιδευτικός)

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:45 | Χάρης Κανδηλαναύτης

    Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ:–> Ο εκπαιδευτικός εξετάζεται στην τάξη. Μόνο εκεί μπορεί να κριθεί διδακτικά και παιδαγωγικά. Κατ’ αυτήν την έννοια, δε θα μπορέσει ποτέ ένας γραπτός διαγωνισμός να αποτυπώσει τις ικανότητες ενός εκπαιδευτικού. Αν είμαστε της άποψης ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διδακτικά και παιδαγωγικά πιστοποιημένοι, τότε πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στα πανεπιστήμια και στην ποιότητα των σπουδών που προσφέρουν.

    Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του:–> Αυτό γίνεται και τώρα.

    Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία:–> Αυτό είναι υποχρέωση του Κράτους. Δε θα έπρπε ούτε να συζητιέται.

    Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου:–> Αυτό γίνεται και τώρα.

    Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος:–> Αυτό γίνεται και τώρα.

    …πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο:–> Σκοπός δεν είναι η μεγαλύτερη παραμονή ενός εκπαιδευτικού σε ένα συγκεκριμένο σχολείο αλλά να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν για παράδειγμα υπάρχει έλλειψη σε ένα σχολείο το οποίο ζητά ο εκπαιδευτικός και αντίστοιχα το σχολείο στο οποίο βρίσκεται ζητείται από κάποιον άλλον, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλυσοδέσουμε τον εκπαιδευτικό στο συγκεκριμένο σχολείο. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με όρεξη και εκπαιδευτικό οίστρο και αυτή δεν είναι η λύση. Πρέπει να στραφεί αλλού η προσοχή μας.

    Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν:–> Σε αυτό συμφωνούμε αλλά δεν πρέπει να περιοριστούμε εκεί. Κάτι μου έρχεται στο νου για διά βίου… Όμως τι προϋποθέτουν αυτά; Πριν σκεφτούμε θα θέσω το πρώτο: χρήμα!

    Όμως δεν κατέθεσα ακόμα τις προτάσεις μου. Θεωρώ ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε αρκεί να μοριοδοτήσουμε επιπλέον τους επιτυγχόντες του ΑΣΕΠ. Προτείνω λοιπόν, να διατηρούνται όλα τα μόρια επιτυχίας όλων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:44 | akis

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ» ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΡΟΠΟ: ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ :ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΑΣΕΠ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ;ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΕΚΕ;ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Σ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ;
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΩΣ ΤΟ 1998 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ;ΑΥΤΟΙ,ΟΙ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΕΠ ;ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Σ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ;ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ( ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!) ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ;ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ;ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΝΑΣ ΕΞΗΝΤΆΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΟ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ 30 ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΜΕ 20;ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ;
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:41 | Νικος

    Για τον Δημητρη:

    Μη στεναχωριέσαι και πολύ Δημήτρη. Είναι φανερό ότι δεν διαθέτεις αρκετό από αυτό που λέγεται κοινωνική ευαισθησία.
    Αν δεν επιθυμείς αυτούς/αυτές να διδάξουν τα παιδάκια σου υπάρχουν και τα ιδιωτικά ξέρεις. Αν δεν έχεις χρήματα να βοηθήσουμε όλοι.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:40 | Nikos Triantafillydis

    Κυρία Υπουργέ.

    Απο το 100 % εγγεγραμμέων στον πίνακα αναπληρωτών, το 80 % είναι επιτυχόντες προηγουμένων ΑΣΕΠ που με τα μόρια της επιτυχίας τους μπήκαν στον ενιαίο πίνακα, δούλεψαν αναπληρωτές και έχουν αποκτήσει προϋπηρεσία. Το 10 % είναι απο Σιβιτανίδειο, Εκκλησιαστικά, ΣΜΕΑ και ΠΔΣ (με πλάγιους τρόπους), και το 10 % είναι απο τον ΟΑΕΔ (πατέντα Λυκουρέντζου). Χτυπάτε ένα πίνακα (για λόγους αξιοκρατίας) που το 80% είναι μέσα απο επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

    Ένα έχω να πώ.
    Κύριε. …άφες αυτοίς· ου γάρ οίδασι τι ποιούσι..

    Νικος Τριανταφυλλίδης.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:38 | Κώστας – ΠΕ 11

    Δεν μπορώ να καταλάβω, τι μπορεί να κερδίσει ένας μαθητής (πρώτα ο μαθητής λέτε…), από έναν πικραμένο εκπαιδευτικό…
    Δεν μπορώ να κατανοήσω, τι μπορεί να προσφέρει ένας απογοητευμένος εκπαιδευτικός σε έναν μαθητή…
    Δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει: <>… Τι είμαστε; κρέας και μας χωρίζουνε ανάλογα με την όρεξή τους;
    Τι άλλαξε από τότε που δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ; Βελτιώθηκε κάτι στην παιδεία και δε τό ‘χουμε καταλάβει;(επιτυχών κι εγώ το 2006)
    Και τώρα που οδεύουμε βάσει αυτού του συστήματος, πάλι μας τραβάτε το χαλί κάτω από τα πόδια μας;
    Ξεκινήστε την αναβάθμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος δίνοντας και μετά παίρνοντας!
    Γιά 31 ώρες μάθημα, δεν διορίστικα πέρισυ…
    8η χρονιά ωρομισθίας, και η μεγαλύτερη μου κόρη με ρωτάει πότε θα πληρωθείς για να πάμε στον παιδότοπο; όχι ότι της λείπει τίποτα, αλλά μας ακούει που το συζητάμε και αναρωτιέται.
    Τι να πω… θα τα πούμε στις επόμενες εκλογές…

    Πρώην ψηφοφόρος σας!
    Αφού μας εκβιάζεται, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:38 | μαρια

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Ο ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ. ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:36 | ΚΩΣΤΑΣ

    Η αναλογια 60-40 ειναι πλαστη τα 2 τελευταια χρονια, αφου το 24μηνο και 30μηνο ειναι περα των ποσοστων.Οποτε το ποσοστο στην ουσια σημερα ειναι αντιστροφο δηλ 40 Ασεπ και 60 απο τους αλλους πινακες.

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΤΕ 100% ΑΣΕΠ!!!!!!!!!!!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:34 | TRIKLOPODIA

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 1) ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ??? ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ!!

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 2) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ????? ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ) ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ?

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 3) ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ¨ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΜΙΣΘΑΚΟ ΜΟΥ¨.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΧΑΡΑΜΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ!!!
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:33 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΟ 60% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΣΥΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΔΙΚΑΙΟ) ΤΟΥ 40%.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΘΙΓΕΤΑΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΤΟ
    ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΩΡΩΜΙΣΘΙΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΧΡΟΝΩΝ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΦΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΥΣΜΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΑ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:28 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΑΣΕΠ κ μονο ΑΣΕΠ, διοτι στον ΑΣΕΠ μπορουν να συμμετασχουν ολοι ειτε εχουν προυπηρεσια είτε οχι, ενω εκτος ΑΣΕΠ μπορουν να διοριστουν ΜΟΝΟ οσοι απο γνωριμιες απεκτησαν μορια προυπηρεσιας.

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ 100%

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:28 | Ανδριόπουλος Ι.

    Είναι δυνατόν η προυπηρεσία που θα αποκτήσουν κάποιοι το 2010-11 να μην προσμετρηθεί;; Μήπως η διοίκηση θα πρέπει να γίνει λιγότερο εκδικητική και περισσότερο δίκαιη αντικειμενική χωρίς να ξεχνά και το ανθρώπινη!!!!!!, άλλωστε αυτά επαγγέλεται.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:25 | Νίκος

    Απάντηση σε Δημήτρη σελ.62
    Ο απαράδεχτος τρόπος που εσύ μιλάς, μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι σε απόλυτους τύπους σαν και εσένα, δεν θα ήθελα να εμπιστευτώ τα δικά μου παιδιά.
    Και όταν ψάχνεις για αλητεία σε αναπληρωτές 40+, θα τολμούσα να σου πω δες ποιοί χρεωκόπησαν τη χώρα, δες τα golden boys με 600000 € το χρόνο, δες τι έλεγε η Διαμαντοπούλου πριν 2 χρόνια στη βουλή για τους αναπληρωτές, άνοιξε επιτέλους τα μάτια σου ήρωα της αξιοκρατίας.

    Τρίτεκνος εκπαιδευτικός.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:24 | lela

    Όπως πολύ σωστά γράφουν οι συνάδελφοι, πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο διάστημα ως μεταβατικό, για την εφαρμογή του συστήματος προσλήψεων αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα, μέχρι το 2013-14 ή 15, ούτως ώστε αυτοί που τώρα περνάνε στις καθηγητικές σχολές, να γνωρίζουν και να προετοιμάζονται για τον τρόπο που θα απορροφηθούν από το δημόσιο σχολείο. Αυτό βέβαια θα βοηθήσει και στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του συστήματος, γιατί αυτά που προτείνονται επί του παρόντος αποπνέουν αέρα ‘δουλειάς του ποδαριού’. Αναρωτιόμαστε, αν είχατε τελικά σοβαρό και αξιόπιστο προεκλογικό πρόγραμμα, που να αφορά την παιδεία.
    Από την άλλη, όταν οι προσλήψεις γίνονται αποκλειστικά από ΑΣΕΠ, θα πρέπει να διεξάγονται κάθε χρόνο, και να πραγματοποιηθούν τμήματα προετοιμασίας δωρεάν στα πανεπιστήμια, τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν οι απόφοιτοι. Είναι απαράδεκτη και τριτοκοσμική η παρουσία φροντιστηρίων προετοιμασίας για το ΑΣΕΠ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:23 | Charis P.

    Κυρίες και κύριοι,

    το πλαίσιο της παρούσας διαβούλευσης θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Σκοπός είναι να αλλάξει το σύστημα προσλήψεων επ’ αγαθω της μαθητιώσας νεολαίας και όχι επ’ αγαθω των εκπαιδευτικών.
    Αναμφίβολα, αν ο εκπαιδευτικός είναι ευχαριστημένος τότε θα είναι αποδοτικότερος και πιο χρήσιμος.
    Ωστόσο, αν επιδιώκει διακαώς την βόλη του, μεροληπτεί στην ουσία εις βάρος των μαθητών και δυστυχώς με το άλλοθι της σύγχυσης και του αλληλοσπαραγμού των εκπαιδευτικών.
    Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα επιβίωσης των εκπαιδευτικών μονάχα, αλλά με την Παιδεία του ελληνικού κράτους και τον αγώνα επιβίωσης της επόμενης γενιάς.
    Συνεπώς κρίνεται σκόπιμο να τεθούν οι ορθές συνισταμένες στο θέμα που τυγχάνει συλλογικής επεξεργασίας.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:23 | Maria S

    Κυρια υπουργέ,
    Ο λόγος που βγήκε το ΠΑΣΟΚ με δέκα μονάδες είναι γιατί είπε οτι 8α μπει ΑΣΕΠ και ΜΟΝΟ ΠΑΝΤΟΥ. Είναι τραγικό να διαβάζουμε και κάποιοι άλλοι να διορίζονται από 10 διαφορετικούς πίνακες που ένας θεός ξέρει πως μπαίνουν!

    Από τη στιγμή που είμαστε ΤΟΣΟ πολλοί πρέπει να υπάρχει ένα αξιοκρατικό σύστημα ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    Και ο λόγος που προφανώς δεν υπάρχουν περισσότερες φωνές σαν τη δικιά μου είναι γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμφωνούν μαζί μου δουλεύουν στα φροντιστήρια 10ωρα!!!Εκεί που δεν αλλάζει ΠΟΤΕ κανένας νόμος!Μόνος ένας: ο ιδιώτης σε σουτάρει όποτε θέλεις!!!
    ΑΣΕΠ και αξιοκρατία ΠΑΝΤΟΥ!!!

    Και κανένα μεταβατικό στάδιο!Είναι τόσοι πολλοί οι πίνακες, τα παράθυρα που για να βολευτούν όλοι αυτοί 8έλουμε 20 με τριάντα χρόνια!!

    Οι δέκα μονάδες ήρ8αν από αυτούς που δεν έχουν μπάρμπα, δεν έχουν κολλητο στις δευτεροά8μιες, στον ΟΑΕΔ, ή τον Παπά της γειτονιάς για τα εκλησσιαστικά σχολεία!!!ΕΛΕΟΣ!Μπαφιάσαμε πια! stage, συμβασιούχοι, αναπληρωτές, ο καθένας με ένα άλλο όνομα, 24μηνα, 30 μηνα, που απαιτουν όλοι μονιμοποιηση γιατί έχουν προσφέρει!!!

    Στους αναπληρωτές που προσφερουνε 8α τους τα έδινε και ο ιδιώτης τα 1000+ ευρώ με αυτές τις ώρες???Ξέρετε πόσοι 8α ήθελαν να προσφέρουν που παίρνουν 500 ευρώ στα φροντιστηρια για ναδουλεύουν 10 ωρα τη μέρα??? ΠΟΛΛΟΙ!!

    Εμείς που διαβάζουμε ΑΣΕΠ αλλά δεν έχουμε βύσμα μας ρώτησε κανείς αν θέλλουμε να προσφέρουμε???Εμάς γιατί δεν μας φωνάζει κανείς να προσφέρουμε???

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦ8ΟΡΑ!
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ!!
    ΑΣΕΠ Όποιος διαβάσεις περνάει! ΤΕΛΟΣ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | EIRINI S.

    κα Διαμαντοπούλου, ξανασκεφτήτε λίγο γιατί σας ψηφίσαμε! Ήσασταν αντίθετη με τον θεσμό των ωρομισθιων! ΔΕΝ ΤΡΕΧΑΜΕ ΑΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ!

    Π Α Σ Ο Κ – Κ Ο Ι Ν Ο Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Ι Κ Η Ο Μ Α Δ Α
    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2008

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Στυλιανίδη

    3.1. Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;

    3.2. Οι προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων να

    υπολογίζεται, μετά τον μόνιμο διορισμό τους, να υπολογίζεται ως πραγματική

    δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία και να λαμβάνεται υπ’ όψιν για την εν γένει εξέλιξή τους στην εκπαίδευση;

    ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    .
    .
    .

    7. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    8. ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
    .
    .

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | Ιωάννης Σαβ

    Η απόρία μου είναι στο γεγονός ότι δεν θα αιφνιδίαζε το νομοσχέδιο.Μήπως δεν είναι αιφνιδιασμός το γεγονός ότι αναπληρωτής ο οποίος πήγε φέτος στη θέση που του δόθηκε γιατί υπολόγιζε ότι σε 2 χρόνια θα έφτανε τον ικανοποιητικό αριθμό μορίων για να διοριστεί χάνει τα μόρια του από του χρόνου αφού δεν θα ανανεωθούν οι πίνακες; ‘εάν δεν δοθεί μεγαλύτερο διάστημα (τουλαχιστον άλλο ένα έτος για ανανέωση των πινάκων) είναι έυλογο ότι θίγεται το περί δικαίου άισθημα των πολιτών αφού αιφνιδιάζονται από το ίδιο το κράτος και φυσικά θα ακολουθήσουν προσφυγές σε Συνήγορο του πολίτη και Συμβούλιο της Επικρατείας. Κοινώς κυρία υπουργέ εάν ήξερε καποιός ότι του χρόνου δεν θα ισχύει το 40% δεν θα πήγαινε φέτος αναπληρωτής στον Εβρο. Σκοπεύεται να πληρώσετε εσείς τα έξοδα που έκανε αδίκως; Εχει όμως κάθε δικαίωμα μετά να τα ζητήσει δικαστικώς.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:21 | Ανδριόπουλος Ι.

    Κυρία υπουργέ,

    οι ανθρώπινες ανάγκες και η ανθρώπινη διαφορετικότητα με το πέρασμα των χρόνων και μέσα από συνεχείς εξελικτικές διαδικασίες βελτίωσης διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα προσλήψεων. Λέτε »σήμερα λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορ… διοριστέων», τι πιο φυσικό αντικειμενικο και ανθρώπινο!!!. Άνθρωποι που έχουν διαφορετικές υποχρεώσεις 3 και τέσσερα παιδιά προσπαθούν μεσω της προυπηρεσίας γιατί οι υποχρεώσεις που κουβαλούν δεν τους επιτρέπουν κάτι διαφορετικό (οι περισσότεροι από αυτή την κατηγορία εάν δεν καταργούταν η επετηρίδα τώρα θα εργαζόταν), οι νέοι που μόλις τελείωσαν και έχουν τον χρόνο, χωρις υποχρεώσεις αλλά και επίκαιρη την γνώση τους είναι πολύ πιο εύκολος ο ΑΣΕΠ,τώρα να γίνεται προσπάθεια να τους κάνουμε όλους το ίδιο »ψηλούς» ή το ίδιο »κοντούς» και να τους πούμε ότι έχουν τις ίδιες δυνατότητες αξιοκρατικά και αντικειμενικά με τον ΑΣΕΠ μοιάζει αστείο.
    Ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σημαίνει πολύ απλά για παράδειγμα, αυτός που είναι 35 ή 40 ετών με 3-4 παιδιά να έχει τον ίδιο τουλάχιστον χρόνο να διαβάσει με αυτόν που είναι 22 ετών και τα έχει όλα πρόσφατα, ΓΊΝΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!;άρα για ποιά αξιοκρατία και αντικειμενικότητα μιλάμε;

    Επίσης αυτός που φέτος άφησε το καλοκαίρι την δουλειά του, πουλήσε την επιχείρησή του (λόγω ασυμβίβαστου), για να εργαστεί για πρώτη φορά αναπληρωτής αντιμετωπίζεται με αντικειμενικότητα από τις σημερινές σας εξαγγελίες;;;; Πώς σκέφτεστε να τον αποζημιώσετε αυτόν;;;

    Αλήθεια πόσο ανθρώπινο είναι ένας οικογενειάρχης να πρέπει να πάει 2 ή 3 χρόνια να πρωτοδιοριστεί στην άλλη άκρη της Ελλάδας.!!!!
    Αλήθεια θα του δώσετε 1000 ή 2000 ευρώ το μήνα για επιδομα ενοίκίου και μεταφορικών εξόδων;;;
    Θα του αυξήσετε τον μισθό το μήνα στα 2500 έως 3000 ευρώ;;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:21 | ΕΛΕΝΗ

    ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 100% ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ 3 ΦΟΡΕΣ.ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΑΜΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ?ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ….
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
    5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ…ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ 3 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ.
    ΠΡΙΝ ΦΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΜΙΛΑΤΕ….

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:19 | EIRINI S.

    Είναι εξοργιστικό να απαξιώνετε τα ελληνικά πανεπιστήμια και να θεωρείτε ότι δεν μας παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις! Τελειώσαμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΔΕΝ χρειαζόμαστε ΑΣΕΠ για να διοριστούμε για να μας κρίνει αν είμαστε καλοί ή όχι! Δεν είναι αξιοκρατικός ο Ασεπ τη στιγμή που πολλοί πάνε σε φροντιστήρια και ξοδεύουν 2.000 – 3.000 ευρώ για μια επιτυχία η οποία δεν σου εξασφαλίζει και διορισμό! Να δίνουν και οι γιατροί μετα ΑΣΕΠ και οι δικηγόροι ,οι μηχανικοί και οι βουλευτές ! Για να μπαίνουν μόνο οι καλύτεροι

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:12 | ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ-ΠΕ03

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΜΟΡΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ.ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ .ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕΤΕ.ΝΑΙ ΡΕ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΡΕ .ΔΕΝ ΓΛΥΦΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΡΕΣ.ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΓΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 10ΕΥΡΩ.ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ <> ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΕΚΑΜΒΡΙΑΝΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ 2012 ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕΤΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:07 | Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

    Κυρία Υπουργέ,
    Είμαι ετών 48, κάτοικος επαρχιακής πόλης, φυσικός (ΠΕ 4.01), έγγαμος και με πολυετή πείρα στην ιδιωτική εκπαίδευση (υπάλληλος φροντιστηρίου). Εδώ και μια δεκαετία για προσωπικούς λόγους πήρα την απόφαση να διοριστώ.
    Έχω επιτύχει σε τρεις διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με βαθμολογίες 70% (ΑΣΕΠ 2004), 65% (ΑΣΕΠ 2006), 71% (ΑΣΕΠ 2008) που αν ίσχυαν τα όσα ευαγγελίζεται η κυρία Υπουργός θα είχα διοριστεί από το 2004. Με την ύπαρξη παράλληλων πινάκων αποδύθηκα κι εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι, με τεράστια ψυχική και οικονομική θυσία στο σισύφειο αγώνα συγκέντρωσης προϋπηρεσίας κυνηγώντας πρόσθετη διδασκαλία και ωρομισθία για να καταλήξω φέτος για πρώτη φορά να κληθώ ως αναπληρωτής. Μέχρι τον Ιούλιο του 2010 θα έχω, μετά χιλίων κόπων και βασάνων αλλά κυρίως εξόδων και χιλιομέτρων, συγκεντρώσει 13 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και 20 πλασματικά μόρια από τις δύο τελευταίες στον ΑΣΕΠ (συνολικά 33 μόρια). Φέτος, μάλιστα, ως αναπληρωτής στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής (Δημόσιο Μειονοτικό Σχολείο Μουσουλμανοπαίδων) διανύω καθημερινά 280 χιλιόμετρα.
    Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η βόμβα για νέα αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών. Επί δύο εβδομάδες επικράτησε πλήρης σύγχυση με αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις της κυρίας Υπουργού και υποσχέσεις για μεταβατική περίοδο.
    Με βάση λοιπόν τις τελευταίες οριστικές προτάσεις που δόθηκαν στη Δημόσια Διαβούλευση επ΄ ουδενί δεν αρκεί ένας χρόνος για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα προσλήψεων των χιλιάδων εκπαιδευτικών –ομήρων που έχουν επενδύσει τουλάχιστον μια πενταετία συγκεντρώνοντας εκατοστά μορίων για να ενταχθούν στο πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία.
    Επίσης για άλλη μια φορά ακυρώνονται οι πολλαπλές επιτυχίες σε διαγωνισμούς και αναγκάζομαι και εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί να προετοιμαστώ και να πάρω μέρος σε ακόμη έναν ακόμη διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω, κυρία Υπουργέ, πώς εξασφαλίζεται η ισότητα ευκαιριών και η αξιοκρατία όταν εξετάζονται με τα ίδια κριτήρια οι 22χρονοι απόφοιτοι του πανεπιστημίου συντηρούμενοι ακόμη από τις οικογένειες τους και οι 45χρονοι και άνω εργαζόμενοι, αυτοσυντηρούμενοι και με οικογενειακές υποχρεώσεις; Πόσες φορές ακόμη πρέπει να επιτύχω υψηλή βαθμολογία στον ΑΣΕΠ για να αποδείξω την επιστημονική μου αρτιότητα και την παιδαγωγική μου κατάρτιση;

    Προτάσεις
    • Μεταβατικό στάδιο τουλάχιστον πενταετίας για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στους πίνακες και έχουν έστω και μια επιτυχία ΑΣΕΠ
    • Διατήρηση 24μηνου με μια επιτυχία ΑΣΕΠ.
    • Αξιοποίηση μορίων προηγουμένων ΑΣΕΠ με περαιτέρω μοριοδότηση χωρίς να είναι απαραίτητη η εκ νέου συμμετοχή σε διαγωνισμό.
    • Δέσμευση ότι η προϋπηρεσία θα μετρήσει τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία τόσο στην πρόσληψη των εκπαιδευτικών ως αναπληρωτές όσο και για το μόνιμο διορισμό.
    • Δέσμευση ότι όσοι έχουν εργαστεί έστω και μια χρονιά ως αναπληρωτές, δηλ. ελάχιστη προϋπηρεσία 8 μηνών, και είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν άμεσα διότι εγκατέλειψαν κάθε άλλη εργασία.
    Μήπως μετά από τόση εκπαιδευτική εμπειρία και έχοντας εγκαταλείψει κάθε άλλη εργασιακή απασχόληση μπορείτε, κυρία Υπουργέ, να μου προτείνετε, τι δουλειά να κάνω;

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:04 | ιλ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ-ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κ.Λ.Π ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.ΝΑ ΙΣΧΥΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:03 | ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

    κ.Υπουργέ
    Βλέποντας στις συνεντευξεις σας πως είστε γνώστης του μεγάλου θέματος «Παιδεία» και πως έχετε τη θέληση και την πυγμή για ουσιαστικά βήματα αποφασίσαμε να σας γράψουμε αυτή την επιστολή γιατί πράγματι δεν πήγαινε άλλο. Είμαστε γονείς που χαρήκαμε για την επιτυχία της κορης μας στην πρώτη θέση σε ένα τμήμα των ΤΕΙ Χαλκίδας που έχει το προνόμιο της μοναδικότητας.Στο τμήμα «Τεχνολογιας Αεροσκαφών»..Βέβαια και το παοδί μας χαρηκε και καμάρωνε πολύ γιατί ήταν η επιθυμία της.Πέρισυ λοιπόν στο 1ο έτος περίμενε με χαρά και αγωνία την εγγραφή της και την έναρξη των σπουδών.Για καλή αρχή οι ημερρομηνίες άλλαζαν και μετατιθεντο χωρις λογική, ειδοποίηση συνάφεια με τις εανακοινώσεις του υπουργείου και όχι απο τη γραμματεία της σχολης όπως θα ήταν φυσικο,αλλά από την ΟΝΝΕΔ.Κάποτε τα μαθήματα άρχισαν με σοβαρές και απροειδοποίητες απουσίες των διδασκόντων και τα περισσότερα κενά δεν αναπληρώθηκαν ποτέ. Το πρόγραμμα σπουδών παρουσίαζε ανακολουθίες,είτε ως περιεχόμενο,είτε ως τροπος διδασκαλίας λογω διδακτικής ανεπέρκειας τωνκαθηγητών.Ο καθηγητής-τρια «αυθεντία» δεν εξέδιδε σημειώσεις,γνωρίζοντας οτι οι σπουδαστές δεν είχαν βιβλία(και πιο άλλωστε ν αγοράσεις αφου υπήρχε λίστα από το υπουργείο),και φυσικά δεν γινοταν λογος για ανέβασμα των σημειώσεων στο διαδύκτιο.Κάθε προσπάθεια βοήθειας έπεφτε σε τοιχο «αυθεντίας» και «απαξίωσης».Βέβαια,ευτυχώς το παιδί μας κρατήθηκε σε ισορροπία,για να μην τα παρατήσει,από την φιλοτιμία δύο-τριών εκπαιδευτικών.Παρ΄όλο που πρόκειται για σχολή με εφαρμοσμένη γνώση,τα εργαστήρια γινόντυασαν χωρίς εργαλεία εφαρμογής-γεννήτριες,ταλαντοσήμετρα κ.λ.π.- τα οποία ή ήταν χαλασμένα δεν επαρκούσαν η τα εργαστήρια δεν ήταν εξοπλισμένα με τα κατάλληλα όργανα.Και φτάνουμε στη εξεταστική περίοδο,χωρίς βιβλία,χωρίς σημειώσεις,χωρίς βοήθεια(η βιβλιοθήκη λίγα βιβλία και ξεπερασμένα)και τις αυθεντιες καθηγητές-τριες να ζητούν «αυτά που γράφει το βιβλίο».
    Στην αίθουσα του 1ου έτους ερχόντουσαν 300 άτομα να εξετασθούν (ειναι τυχαίος άραγε ο αριθμός;) και περνούσαν το μάθημα 3 συνδικαλιστές της ΟΝΝΕΔ και καθόλου συνεπείς στα μαθήματα φοιτητές.Το παιδίμας έφθασε σε αδιέξοδο συναισθηματικό και σκέφθηκε να τα παρατήση και να συνεχίσει σε ιδιωτικο κολλέγια ή στο εξωτερικό.Με δική μας παρότρυνση συνέχισε εφετος δοκιμαστικά τις σπουδες της στη Σχολή αυτή που της αρέσει τοσο πολύ.Οι ΠΡΩΤΕΣ εντυπωσεις κ.Υπουργέ είναι ενθαρυντικές.
    Έγινε καποια αλλαγή εκπαιδευτικού προσωπικού και οι παραδόσεις μαθημάτων επιτέλου γίνονται συμφωνα με το πρόγραμμα.Βέβαια οι καθηγητές είναι νέοι και χωρίς εμπειρία ορισμένοι αλλά φαινεται πως έχουν θέληση για κατι καλό.Τα εργαστήρια δυστυχώς είναι ακόμη χωρίς όργανα αλλά ευτυχώς η γραμματεία της σχολής δεν κλείνει την πορτα στα παιδια κατάμουτρα.
    Ακουμπάμε την αγωνία μας,για τα παιδιά μας σε σασ και ελπίζουμε στην οργανοτικότητα και αποφασιστηκότητά σας για μια αναβάθμιση της σχολής και του προγράμματος σπουδών(περιεχόμενο-βιβλία-εξοπλισμός-μεθοπδος διδασκαλίας-προσωπικό) και να θυμάστε οτι είναι μια σχολή που βγάζει επιστήμονες που έμμεσα «παίζουν με ανθρώπινες ζωές».
    Παρακαλούμε δε να σκεφτείται και μας όλους τουσ γονείς που επιφορτιζόμζστε με όλα αυτά τα έξοδα,τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα,ελπίζοντας οτι το παιδί μας θα λάβει τη χαρά της γνώσης και της επαγγελματικής κατάρτισης.
    Με εκτίμηση
    Ντουλμπέρης Γιάννης
    Νικολοπούλου Ειρήνη

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 19:00 | ΠΕΠΗ

    Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

    Μπορείτε να μας πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο για το τί προτίθεστε να κάνετε όσον αφορά τα μόρια προϋπηρεσίας ?
    Πόσο θα μετρούν και για πόσο καιρό?
    Πόσο θα είναι η μεταβατική περίοδος?
    Όλα αυτά που αναφέρονται στην πρόταση που καταθέσατε είναι πολύ γενικά και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

    Ευχαριστώ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:59 | EIRINI STASINOY

    Μέχρι τώρα ήξερες ότι αν γράψεις ασεπ και πας 4 – 5 χρόνια ωρομίσθιος και μετά αναπληρωτής θα διοριζόσουν σε 7-8-9 χρόνια! τώρα με το νεο νομοσχεδιο το υπουργειο θα μας έχει όμηρους μια ολόκληρη ζωή, να γράφουμε κάθε χρόνο ασεπ και να μην ξέρουμε αν θα δουλέψουμε την επόμενη χρόνια. Ακόμα και σε 10 χρόνια δεν έχουμε τίποτε σίγουρο! Κανένας δεν μας εγγυάται ότι θα διοριστούμε! Γιατί? Γιατί το κράτος θα εξακολουθεί να βολεύεται με ωρομίσθιους! Κοστίζουν ελάχιστα και συμφέρουν! Μπορεί να είναι τόσο λίγες οι θέσεις κάθε χρόνια, οπότε πάντα θα είμαστε εκτός όσο και να γράψουμε στον Ασεπ! Αν δίνει δηλαδή το υπουργείο κάθε χρόνια 20 -30 θέσεις εγώ δεν έχω καμία ελπίδα να διοριστώ κάποτε μιας και οι υποψήφιοι είναι χιλιάδες! Άρα πως θα ζήσω και πως θα αντεπεξέλθω σε υποχρεώσεις γάμου, οικογένειας, παιδιών. Ή με τι κουράγιο θα πηγαίνω μετά από πολύ κόπο και διάβασμα ωρομίσθια και τι μάθημα θα κάνω από τη στιγμή που με εκμεταλλεύεται το κράτος; Ήμασταν πάντα οι πιο ριγμένοι οι ωρομίσθιοι και τώρα με το νέο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η Διαμαντόπουλου μας πατάει σαν το σκουλήκι! Από αλλού να κόψει το υπουργειο χρήματα, όχι από την παιδεία. Έτσι κι αλλιώς δεν γινόταν ποτέ πολλοί διορισμοί, τώρα πάει να τους εκμηδενίσει; Πρέπει να καταλάβουν ότι αν ο εκπαιδευτικός αισθάνεται ότι τον εκμεταλλεύονται δεν θα μπορέσει να είναι και ο ίδιος καλός στο μάθημα του. Όχι για τίποτε άλλο αλλά θα τον έχει φάει το άγχος της επιβίωσης! Δεν γίνεται να με χρησιμοποιεί 4 χρόνια το κράτος και ΞΑΦΝΙΚΑ να με πετάει και να μου λέει ότι ΔΕΝ θα διοριστείς όπως νόμιζες, και γι αυτό έτρεχες τόσα χρόνια! Θέλω να ξέρω μετά από ποσά χρόνια χρησιμοποίησης μου από το κράτος σαν ωρομίσθια θα με μονιμοποιήσει! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ 24μηνο! Να μην αλλάξει το σύστημα προσλήψεων αν δεν αποκατασταθούν ΟΛΟΙ όσοι είναι όμηροι τόσα χρόνια σαν ωρομίσθιοι, παρατάνε οικογένειες για 350ευρω !
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;
    Ευχαριστω!

    ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ!!! ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ! ΔΕΝ ΤΡΕΧΑΜΕ ΑΔΙΚΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΓΙΑ 350ΕΥΡΩ! ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!

    *****************************************************
    ωρομισθια καθηγητρια πληροφορικης για 4 χρονια!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:56 | ΠΑΡΤΑΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΕ

    Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΣΑΝ, ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΡΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΤΥΧΩΝΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ? ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ?
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ
    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

  • Το κάθε σχολείο να μπορεί να προσλάβει το προσωπικό του , ανάλογα με τις ανάγκες του.
    Κατά προτίμηση καθηγητές από την περιοχή του .
    Τα κριτήρια πρόσληψης να είναι ίδια για όλες τις περιοχές της χώρας , για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης δημόσιες ή ιδιωτικές.
    Ο ΑΣΕΠ , δεν είναι το καλύτερο σύστημα διορισμού .Το σύστημα αυτό είναι , στην ουσία , το ίδιο με την επετηρίδα παλιά ή την τυπική προϋπηρεσία σήμερα.
    Ο δάσκαλος , πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη και πολιτισμένη προσωπικότητα , με κοινωνική και παιδαγωγική παρουσία Και αυτό δεν εξασφαλίζεται από εξετάσεις. Οι τοπικές κοινωνίες όμως γνωρίζουν ποιος είναι ο καλύτερος και συνήθως επιλέγουν σωστά. Και όταν κάνουν λάθος πρέπει να μπορούν και να το διορθώνουν.
    Το ωράριο εργασίας να είναι το ίδιο , όπως και των άλλων εργαζομένων.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:44 | Βαγγέλης

    Κα Υπουργέ,

    οι εξαγγελίες σας περι αλλαγής του τρόπου των προσλήψεων των εκπαιδευτικών για την επόμενη ας πούμε 4ετία που προτίθεστε να κυβερνήσετε σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, φαίνεται εκ πρώτης όψεως, οτι περιέχουν αίσθηση πανικού.Κα Υπουργέ, προτείνετε τροποποίηση προσλήψεων για μας, δεδομένου οτι πριν απο 1 μονο χρόνο,το 2008,ψηφίστηκε νομοσχέδιο περι αυτού στο ελληνικό κοινοβούλιο με την συγκατάθεση του κόμματος σας που σεις αντιπροσωπεύετε σήμερα στη κυβέρνηση αλλα τοτε απο τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης.Δώσατε την συγκατάθεσή σας σ’αυτο,το οποίο είχε 3 βασικούς αξονες οσον αφορά την πρόσληψή μας:30μηνο χωρις ΑΣΕΠ σε βαθος 5 ετών, 24μηνο+ΑΣΕΠ με άμμεση προσληψη,60-40 & διοριστέοι του ΑΣΕΠ. Αυτό,κατα την γνώμη μου…αλλά & κατα την γνώμη της πλειοψηφίας των συναδέλφων που βρίσκονται στον ενιαίο πίνακα με μορια προυπηρεσιας & ΑΣΕΠ είναι ο πιο δίκαιος τρόπος προς όλους μας, παλιους & νεους,με προυπηρεσία ή μόνο με μόρια ΑΣΕΠ ή ακομα καλύτερα & με τα 2. Έρχεστε λοιπον εσεις μετα απο 1 χρόνο & θέλετε ουσιαστικά να τα καταργήσετε ολα αυτα που εγιναν αποδεκτα απο όλες τις επισημες οργανώσεις της εκπαίδευσης,απο το 80% του ελληνικού λαού & απο τους εκπαιδευτικους στο συνολό τους.
    Είναι προφανες Κα Υπουργε, οτι,αντι να πείτε ξεκάθαρα οτι θέλω να μειώσω τις προσλήψεις στα σχολεία & να μην προσλάβω κανεναν μονιμο..(αν μπορώ ακομα & απο σήμερα),προτείνω να «τροποποιήσω» το τρόπο πρόσληψης….Δηλ.μας λετε οτι με τα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνετε, έμμεσα πλην σαφως, πετάω στο κάλαθο των αχρήστων ολη την προσπάθειά που έχετε κάνει τα τελευταια απο 10 εως…& 1 χρόνο χτενίζοντας σπιθαμή με σπιθαμή καθε γωνια της Ελλάδος με αίμα,ιδρώτα,τεράστια ταλαιπωρία για ψίχουλα,αφήνοντας οικογένειες πισω,παιδιά…, σας διαγραφω απο τους πινακες & μ’αυτο σας καταστρέφω οτι έχετε πετύχει μεχρι τώρα….!!!
    Γιατί το κάναμε αυτό Κα Υπουργέ;..Δεν το κάναμε για να βαδίσουμε πανω σ’αυτο το δρόμο που χάραξε το δικο σας Υπουργείο ανταποκρινόμενοι στο καθηκον που το επισημο κρατος μας έχρισε & το με τεραστιο ψυχικο,συναισθηματικο & οικονομικο κόστος ως απωτερο σκοπο να καταφερουμε να φάμε & μεις στη ζωη μας ενα γλυκο κομματι ψωμί το οποιο θα το αξίζουμε & με το παραπάνω διοτι θα προσληφθούμε με πληρή διαφανή & νομότυπα κριτήρια απο τα επικείμενα νομοσχέδια…;;;;;Δηλ.τι άλλο πρέπει να κάνουμε μετα απο όλη αυτή τη προσπάθεια ετων & δεκαετιων για να διοριστούμε;;;
    Θεωρείτε σωστό & δίκαιο μετα απο τόσα χρόνια κάλυψης των αναγκών του Υπουργείου Παιδείας ειτε ως ημιαπασχολούμενοι-ωρομίσθιοι,ειτε ως αναπληρωτες να μας πετάξετε εξω διαγράφοντας μας απ’ τους πινακες & βαζοντας συνάμα ταφόπλακα στη δαιδαλώδη αυτή προσπάθεια που κανουμε εδω & 1 δεκαετια ως ωρομισθιοι;;;..& ειδικά τώρα που φτάνουμε στη βρύση για να πιούμε νερο, να μας κόβετε την ύδρευση…;;;;Προσωπικά δουλεύω ως ωρομισθιος απο το 2002,εχω περάσει ΑΣΕΠ 1 φορα,βρισκομουν στην επετηρίδα πριν το 1998,εχω πάρει πτυχιο εδω & 14 χρόνια & τώρα που πάτησα τα 40,& μετα απο αυτή τη προσπάθεια που έχω κάνει,μου τα γκρεμίζετε ολα μέσα σε 1 νύχτα…όπως βέβαια & σε άλλους συναδέλφους που συμπάσχουν & αγωνιούν μαζι μου.Διορίζομαι με το 24μηνο κανονικά τη σχολική χρονια 2011-’12.
    Συμφωνα με τη προσωπική μου εκτίμηση αλλά & το ήθος μου,πρέπει να διατηρηθεί το συγκεκριμένο σύστημα πρόσληψης διότι είναι το πιο δίκαιο & αποδεκτό απο όλους τους εκπαιδευτικούς στη πλειοψηφία διοτι αφενος δίνει δυνατότητα & στο νέο πτυχιούχο μεσω ΑΣΕΠ να ανεβει στο πίνακα & να αρχίζει να δουλεύει ως ωρομίσθιος ή αναπληρωτής με στόχο το 24μηνο,δεν παραγκωνίνεται η σειρά των 35άρηδων & 40άρηδων που παλεύουν χρόνια ως ωρομίσθιοι & έχουν περάσει εστω σε 1 ΑΣΕΠ,& αφετέρου διατηρείται & η σειρά του 30μηνήτη μεχρι το 2008 οι οποίοι θα απορροφούνται σταδιακά μέχρι & το 2013.Επίσης διατηρήται & η ευκαιρία απευθείας άμμεσου διορισμού μεσω ΑΣΕΠ απ’το πίνακα των διοριστέων.
    Κα Υπουργέ,θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ποιες είναι οι προθέσεις σας με τα νέα μέτρα που προτείνετε;; Θέλετε στην ουσία να πριμοδοτήσετε τη γενιά των νεων αποφοίτων 23,24 ετών στη πλάτη των παλιών που έχουν εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Υπουργείου με απαράμμιλη προσπάθεια & τεράστιο κόστος τη τελευταια δεκαετία,βρίσκονταν στην επετηρίδα & έχουν εστω & 1 επιτυχία στο ΑΣΕΠ;;; Θέλετε δηλ.να μας εξοντώσετε μια & έξω μετα απο τοσα χρόνια που μας έχετε ξεζουμίσει απο τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη….;;;Δεν μας αξίζει να εκτιμηθεί πρωτίστως η δική μας προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε τόσα χρόνια & συμπεριλαμβάνει το χαρακτηριστικό της επιτυχίας του ΑΣΕΠ….;;;(ένα διαγωνισμό που το κόμμα σας έφερε το 1997 οπου κριθήκαμε & απο κει επιτυχώς)…Δηλ.τι άλλο επιπλεον πρέπει να κάνουμε;;;
    Εαν,θέλετε αυτό,να μας το πείτε ανοιχτα σε δημοσια διαβούλευση για να ξέρουμε & μεις τι θα κάνουμε…!!
    εκπαιδευτικός φυσ.αγωγής που βρίσκεται κοντα στο 24μηνο μετα απο 8 χρόνια ωρομισθίας & επιτυχιας στον ΑΣΕΠ.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:43 | Μουσικός

    Ο κλάδος των Μουσικών είναι ΣΚΟΠΙΜΑ διασπασμένος τα τελευταία χρόνια σε ΠΕ.16.01, ΠΕ.16.02, ΤΕ.16 με Παιδαγωγική Επάρκεια, ΤΕ.16 χωρίς αυτήν και ΕΜ (μπορεί να ξεχνώ και κάποιον κλάδο τόσοι που είναι) και λέω σκόπιμα γιατί συμφέρει την εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να μην είναι ενιαίος ο κλάδος μας, να υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές οργανώσεις καθηγητών Μουσικής, ώστε ποτέ να μην γίνουν κοινές οι διεκδικήσεις μας και οι αγώνες μας.
    1. Για τους συναδέλφους ΠΕ έχει γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ και μάλιστα πρόσφατα. Για τους ΤΕ δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Για τους δε ΕΜ ούτε λόγος. Τι θα κάνετε λοιπόν με τους ΤΕ και ΠΕ? Θα προκυρήξετε διαγωνισμό σύντομα? Ποιοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν? Και πάνω σε τι θα εξεταστούμε οι Καθηγητές Μουσικών Οργάνων και σε τι οι Καθηγητές Θεωρητικών?
    2. Διακυρήσεττε ότι όλες οι θέσεις του Δημοσίου θα περνούν διαμέσου ΑΣΕΠ. Αυτός ο ΑΣΕΠ μέχρι πρώτινος ήταν τρομερά υποβαθμισμένος. Τώρα ξαφνικά πώς θα καταφέρει να ανταπεξέλθει απέναντι στο τεράστιο έργο που του αναθέτετε και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα?

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:37 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Ειμαι αδιοριστη φιλολογος και με λυπη παρακολουθω τις τελευταιες εξελιξεις.Κατα την αποψή μου το προβλημα δεν ειναι μονο πως θα γινονται οι προσληψεις, αλλα τι θα κανετε για να ανοιξουν οι θεσεις.Διαβαζω τις δηλωσεις της Υπουργου που λεει οτι προτεραιοτητα της ειναι τα δημοτικα και τα νηπιαγωγεια.Αναρωτιεμαι στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση που υπαρχουν τοσα προβληματα γιατι αδιαφορει?Γιατι δεν επεκτεινει το θεσμο του ολοημερο σχολειου στις υπολοιπες βαθμιδες (γυμνασιο-λυκειο), οπως τονιζαν προεκλογικα?Μεχρι ποτε η παραπαιδεια θα βασιλευει και μεχρι ποτε οι γονεις θα πληρωνουν την «δωρεαν» παιδεια στα φροντιστηρια?Ας ρωτησει καποιον ειδικο εαν ενα πενταχρονο μπορει να βρισκεται στο σχολειο απο τις 7 το πρωι και να φευγει στις 4 το απογευμα.Αφου θελει αξιοκρατια γιατι δεν το εφαρμοζει στους δασκαλους, οι οποιοι τοσα χρονια διοριζονται χωρις να εχουν δωσει ΑΣΕΠ?Η λυση δεν ειναι να δυσκολεψει τη ζωη των νεων με παραλογες εξετασεις, διοτι κανενας διαγωνισμος δεν μπορει να αποδειξει τις παιδαγωγικες ικανοτητες.Αυτο μπορει να φανει μονο στην πραξη και κριτης ειναι ο μαθητης.Θα ηθελα ομως να επιβαλει το συστημα αξιολογησης και στους μονιμους καθηγητες, οι οποιοι εχουν μεγαλο μεριδιο ευθυνης για την κακη ποιοτητα της παιδειας.Κατανοω οτι τοσα χρονια οι κυβερνησεις ανοιγαν σχολες και εβγαζαν πτυχιουχους καθηγητικων σχολων.Αυτη ειναι ευθυνη των πολιτκων και δεν μπορειτε να ριχνετε το φταιξιμο στους πτυχιουχους.Δικαιο συστημα για διορισμο ειναι ο βαθμος πτυχιου και οι τιτλοι σπουδων (μεταπτυχιακα, διδακτορικα).Πρεπει να τελειωσει ο εξευτελισμος των καθηγητων και η Υπουργος να εστιασει στη δευτεροβαθμια.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:33 | ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

    κυρία Υπουργέ
    Στα ειδικά σχολεία συμβαίνει το εξής τραγελαφικό.
    Ο μαθηματικός, ο γυμναστής,ο γεωπόνος κλπ. εφόσον είναι αναπληρωτής απολαμβάνει ότι και οι λοιποί συνάδελφοί του στα υπόλοιπα σχολεία.
    Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τους κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους κλπ. αναπληρωτές, οι οποίοι προσλήφθηκαν κανονικά με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση.
    Ευχαριστώ
    Γ.Π.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:32 | ioannis apostoloo

    Νομίζω που ένας λόγος που ορισμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκφράζονται ισοπεδωτικά για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους είναι ότι έχουν οικειοποιηθεί τελείως το σχολείο.
    Είναι ο χώρος τους και κάθε μη μόνιμος είναι παρείσακτος, νιώθουν άβολα όταν κάποιος δεν ανήκει στην κάστα τους. Μεταξύ τους υπάρχει αμοιβαιότητα , στο δικό τους άλλωστε χωράφι. Φυσικά μην τολμήσει η ολμε να τους ζητήσει συμπαράσταση για τους αναπληρωτές, αυτό δα έλλειπε.
    Η Διαμαντοπούλου τα έβαλε με τους ανίσχυρους, ας τολμήσει να σκουντήξει τους μόνιμους από την ραθυμία τους. Γιατί από εκεί έπρεπε να ξεκινήσει την προσπάθεια για αναμόρφωση της εκπαίδευσης. Το γιατί το σχολείο είναι σ’ αυτά τα χάλια ας το αναζητήσει στην ασυλία που απολαμβάνουν όλοι οι κρίκοι του συστήματος.
    Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είναι ξεκάρφωτοι και προσεχώς στο κενό. Τους ζητάς να περάσουν από την τρύπα της βελόνας και το κάνουν. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό πρέπει να γίνουν υπερθέαμα καιόμενοι στους κήπους του Νέρωνα, προσφέροντας στιγμές ηδονής στους Ρωμαίους πολίτες της εκπαίδευσης!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:30 | lela

    Και να μην ξεχνάμε επίσης, ότι στην Ελλάδα πληρώνεις και έξτρα παράβολο 23 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής, για να συμμετάσχεις κάθε φορά στον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Ενώ σε άλλες ευρωπαικές χώρες, οι οποίες διενεργούν αντίστοιχους διαγωνισμούς, δεν πληρώνεις τίποτα παρά μόνο τα έξοδα αποστολής των δικαιολογητικών. Πχ Γαλλία.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:29 | MEMOS

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ & ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ
    ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ & ΦΕΤΟΣ -2009_- ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ.(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ)
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ & ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΣΕΠ (ΓΙΑ 0,09 ΜΟΡΙΑ ΜΗ ΔΙΟΡΕΣΤΕΑ)ΠΟΥ ΤΟ 2010 ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ & ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ & ΑΠΟ ΤΟ 24ΜΗΝΟ(ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ (ΟΠΩΣ & ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ).

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:29 | Δημήτρης

    ΑΣΕΠ και μόνο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών. Η δημιουργία του ΑΣΕΠ ήταν ευλογία για τον τόπο και θαρραλέο βήμα για την εξάλειψη νοσηρών πρακτικών δεκαετιών.
    ΑΣΕΠ και μόνο ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για εκπαιδευτικούς. Εαν ο υποψήφιος εκπαιδευτικός δε μπορεί να διαβάσει και να επιτύχει σε γραπτό διαγωνισμό πάνω στο αντικείμενό του, τότε αλλίμονο στα παιδιά μας εαν επιθυμούμε να διορίσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο για να τα διδάσκει και να αξιολογεί τους δικούς τους γραπτούς διαγωνισμούς.
    Καιρός να αρχίσουμε σε αυτή τη χώρα να επιβραβεύουμε τους ικανούς ή τους δουλευταράδες. ΤΕΛΟΣ με την αλητεία. Όσοι/όσες γράψουν καλύτερα στο διαγωνισμό να διοριστούν. Όμορφα και απλά.
    Και συγνώμη σε εκείνους/ες που είναι 40+ χρονών και όπως λένε δε μπορούν/θέλουν να διαβάσουν αλλά και εγώ από τη μεριά μου δε θέλω εκείνοι/ες να διδάσκουν τα παιδιά μου.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:12 | Α.Μ

    Αλλάξτε τα ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ κάντε τα αυτόνομα και διορίστε όλους τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που εργάζονται σε αυτά για πάνω από 3 χρόνια. Η εμπειρία πάνω από όλα για το καλό του μαθητή – αθλητή και πάνω από την στεγνή αποστήθιση ενός διαγωνισμού που θα προάγει επικίνδυνους ανθρώπους για τον κόσμο του σχολικού αθλητισμού και που θα έχουν επιλεγεί με μόνο γνώμονα την αποστήθιση των βημάτων της…Καραγκούνας (που είναι βέβαια ωραίος χορός)

    Ευχαριστώ!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | ευγενια

    Kυρία Υπουργέ,

    Τα προβλήματα στο χωρο της παιδείας είναι ενίαια και για όλα αυτά δεν είναι δίκαιο να στοχοποιείται μόνο ο εκπαιδευτικός. Θα ήθελα να θυμηθείτε σας παρακαλώ ότι όλες οι πορείες και οι καριέρες των εκπαιδευτικών στηρίχθηκαν σε μία συντεταγμένη πολιτική που ψηφίστηκε αρχικά από τη δική σας κυβέρνηση. Και ερωτώ. Γιατί δεν αντιδράσατε τότε,αφού ήσασταν μέλος της Κυβέρνησης έτσι ώστε να μην παρασύρετε κι εμάς στη δίνη των συνεχών μετατροπών.
    Όλοι οι εκπαιδευτικοί που τρέχουν από νησί σε νησί,από χωριό σε χωριό πώς θα ανταγωνιστουν τα νέα παιδιά-ηλικίας 22 και πάνω-που οι γονείς τους θα τους στείλουν στον ΜΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΕΠ;Ξέρατε ότι ο ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη βιομηχανία με γνώμονα τις εξετάσεις αυτες και κάνει χρυσές δουλειές;Πώς λοιπόν διασφαλίζετε το μέλλον του καθηγητή που έχει 20 μόρια,τρέχει σε όλα τα μέρη της χώρας.έχει δοκιμαστεί στην τάξη πολλάκις και τώρα θα τρέξει να δώσει ΑΣΕΠ;ΜΠΟΡΕΙ;;!
    Σταματήστε να τροφοδοτείτε τους πίνακες,απορροφήστε τον κόσμο που έχει μια προυπηρεσια σεβαστή και μπορείτε να παίρνετε 50% από τον ΑΣΕΠ ΚΑΙ 50% από την προυπηρεσία.
    Και μπορείτε φυσικά. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ= Να υλοποιηθεί ο θεσμός του Ολοήμερου Γυμνασίου και Λυκείου,όπως υπάρχει στην Πρωτοβάθμια και να ανοίξετε θέσεις οργανικές στην Ειδική Αγωγή.ΌΛες οι δόμες στην Ειδική Αγωγή υπαρχουν στην Α΄θμια!Αλήθεια,τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δε συνεχίζουν μετά;Οι καθηγητές δηλ δεν πρέπει κι αυτοί με τη σειρά τους να καταρτιστούν;Γιατί η Μέση Εκπαίδευση δεν έχει Διδασκαλείο;Δεν έχει μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην Ειδική Αγωγή;
    Αυτες είναι προτάσεις Κυρία Υπουργέ. Κι έτσι αποδεικνύετε ότι είναι πρώτα ο μαθητής μαζί με τον καθηγητή του. Γιατί ο μαθητής δεν έχει ταυτότητα,αν δεν έχει καθηγητή.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 18:08 | ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Ηράκλειο 23/11/2009

    ΥΠΟΜΝΗΜΑ

    ΠΡΟΣ:

    – Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου Άννα
    – Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γεώργιο Παπανδρέου

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

    – Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων – Σύλλογο Γονέων Μουσικού Γυμνάσιου – Λυκείου Ηρακλείου και Ρεθύμνης
    – Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου – Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνης – Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

    ΘΕΜΑ: Μόνιμοι διορισμοί 30μηνιτών εμπειροτεχνών στα μουσικά σχολεία.

    Στα δημόσια μουσικά σχολεία της χώρας μας η διδασκαλία των παραδοσιακών μουσικών οργάνων γίνεται από συμβασιούχους (αποκλειστικά από το 2006 ωρομίσθιους) καθηγητές που απασχολούνται επί σειρά ετών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων, προσλαμβάνονταν ως ΠΕ16 όπως όλοι οι μουσικοί, ωρομίσθιοι, μετά αναπληρωτές, μετά πάλι ωρομίσθιοι, ανάλογα με τη διάθεση του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας. Παρ’ ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι μουσικών τίτλων σπουδών, «βαπτίστηκαν» με τον Ν.3475/2006 «εμπειροτέχνες ιδιώτες» (ΕΜ), μιας και ωδειακοί τίτλοι για τα όργανα αυτά δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι περισσότεροι δουλεύουν με 18, 20 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε καν στην αναπλήρωση μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου, επί υπουργίας της
    κ. Γιαννακου. Δυο μουσικοί και οι δυο με 22 ώρες εβδομαδιαίως, ο ένας αναπληρωτής και 1300 ευρω, ενώ ο άλλος ωρομίσθιος με τα μισά!!! ΓΙΑΤΙ; Αυτό στην σοσιαλιστική φρασεολογία λέγετε… λίαν επιεικώς… ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. Τι θα κάνετε γι’ αυτό;

    Κατά τη συζήτηση που έγινε πέρυσι τον Ιούλιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου και, στη συνέχεια, κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια του Ν.3687/2008, κατατέθηκε, τόσον από την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε., όσο και – από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – από τους βουλευτές κ.κ. Παντούλα και Μπόλαρη το αίτημα του μόνιμου διορισμού των εμπειροτεχνών μουσικών σε προσωποπαγείς θέσεις, μιας και η – πολύ σημαντική για τη διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής στους νέους – κατηγορία αυτή των μουσικών εξαιρέθηκε κατ΄ επανάληψη από ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις συμβασιούχοι του δημόσιου τομέα αλλά και εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων που συμπλήρωναν 24μηνη ή 30μηνη προϋπηρεσία (Π.Δ.164/2004, Ν.3255/2004, Ν.3475/2006, Ν.3687/2008). Ο παριστάμενος τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος, συμφώνησε με την αναγκαιότητα να δοθεί λύση στο ζήτημα και δεσμεύτηκε να μελετήσει τις σχετικές προτάσεις των φορέων και των βουλευτών.

    Εδώ και αρκετούς μήνες, προεκλογικά, σύμφωνα με πληροφορίες που απέσπασαν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι αλλά και το σωματείο που τους εκπροσωπεί από στελέχη του Υπουργείου, η σχετική νομοθετική ρύθμιση ήταν πλέον έτοιμη για κατάθεση στη Βουλή, έχοντας ενσωματωθεί σε υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπ. Παιδείας. Είχαν εγκριθεί μάλιστα από το υπουργείο Οικονομικών και 150 θέσεις, γιατί περί αυτού του αριθμού πρόκειται. Δυστυχώς φυσικά για τους συναδέλφους ΕΜ, οι τελευταίοι για ακόμη μία φορά δεν δικαιώθηκαν, μιας και το πολυπόθητο νομοσχέδιο προοριζόταν για το 3ο θερινό τμήμα της Βουλής, τμήμα το οποίο όπως γνωρίζετε δεν λειτούργησε λόγω των προκηρυχθεισών εκλογών. Με μεγάλη πικρία, οι ΕΜ, καθηγητές με 50, 70, 100 και πλέον πια μόρια προϋπηρεσίας, οικογενειάρχες πολλοί εξ’ αυτών, είδαν για μια ακόμη φορά την ελπίδα τους να γκρεμίζεται. Κάποιοι το αποκάλεσαν ατυχία, άλλοι ακόμα και κατάρα.. Όλοι όμως πια, στηρίζονται σε εσάς. Εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο κόμμα που πρότεινε τον διορισμό αυτής της ομάδας μουσικών εντός της Βουλής και στήριξε τα σωματεία και τους συναδέλφους που τον διεκδικούσαν.

    Όμως, οι τόσες αδικίες που βιώσαν οι ΕΜ, η πολυετής παραμονή τους σε καθεστώς ομηρίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τις άθλιες συνθήκες της ωρομίσθιας εργασίας, φτάνουν τους εν λόγω συναδέλφους σε σημείο να χάνουν με το πέρασμα του χρόνου την εμπιστοσύνη τους στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

    Μετά απ’ όλα αυτά, οι «εμπειροτέχνες» καθηγητές των Μουσικών Σχολείων Ηρακλείου και Ρεθύμνης αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα μέχρι η Υπουργός Παιδείας να απαντήσει εάν, πότε και πώς σκέφτεται να δώσει λύση σε αυτό το θέμα.

    Οι μουσικοί

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 17:59 | Πετρόπουλος Γεώργιος

    Αναφορικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών

    Η άποψη μου είναι ότι δεν μπορεί να διορίζονται σαν εκπαιδευτικοί άνθρωποι που μόνο γράφουν στο ΑΣΕΠ ή που έχουν μεγάλη προϋπηρεσία.

    Η Πρόταση μου είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ παρόμοια με την σχολή των δικαστών. Για παράδειγμα θα μπορούσε όσοι γράφουν την βάση στον ΑΣΕΠ να έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν στη σχολή.

    Δεν μπορεί ο καθένας να διδάσκει στα σχολεία με την μόνη προϋπόθεσή να περάσει σε ένα διαγωνισμό ή με το να έχει προϋπηρεσία ( όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι ωρομίσθιοι στα σχολεία.

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

    Πετρόπουλος Γεώργιος

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 17:59 | Πλουσή Βασιλική

    Πρέπει να αντιληφθείτε ότι όλο αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες είναι χωρίς νόημα.
    Αν απλά κλείνατε τα παράθυρα ο ασεπ σε λιγα χρόνια θα ήταν μονόδρομος για να μπει κάποιος στους πίνακες να μαζέψει προυπηρεσία.
    Όλοι θα σας χειροκροτούσαν κυρία υπουργέ και θα μένατε στην ιστορία χωρίς θύματα, αναίμακτα. Εμείς αυτό περιμέναμε από σας όταν αναλάβατε στο υπουργείο και φαινόταν ότι γνωρίζετε το εκπαιδευτικό.

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 17:54 | ΣΟΦΙΑ

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 20ΩΡΕΣ/24ΩΡΟ ΕΛΕΥΘΥΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ Ή ΕΝΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ;
    KAI ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΑΦΟΥ Ο ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ.ΕΤΣΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΧΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΓΚΑΘΙ, ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ 10 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ 4-5-6 ΠΑΙΔΙΑ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΠΑΤΑNΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ;ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ OI ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΕΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ!

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 17:53 | ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

    Το ’89 πηρα πτυχιο ΠΕ11 στα 23 μου χρονια και στα 44 ειμαι ωρομισθια επι 10 χρονια εκ των οποιων τα τρια εκανα 230χλμ την ημερα για να μαζεψω μοριο μοριο την προ’υ’πηρεσια που το συστημα διορισμων ζητουσε.Ταυτοχρονα μεγαλωνα τα παιδια μου και διαβαζα για τον ΑΣΕΠ.Δεν ημουν επιτυχουσα γιατι οπως ολοι καταλαβαινουμε δεν διαγωνιζομουν με ισους ορους [ηλικια,υποχρεωσεις,ικανοτητα αποστηθισης]Οταν ομως μπαινω στο σχολειο δουλευω με ολη μου την ψυχη και ολες μου τις γνωσεις γιατι εμεις οι χρονια ταλαιπωρημενοι εχουμε αξιες και βαζουμε ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ.Και τωρα αφου καταφερα να μαζεψω χωρις βυσματα και πλαγιους τροπους την προ’υ’πηρεσια μου [37 μηνες] και να μπω στη ρυθμιση του 30μηνου και στα επομενα ενα-δυο χρονια θα διοριζομουν ερχεστε ΕΣΕΙΣ να μου τραβηξετε το χαλι κατω απο τα ποδια.Μας καταστρεψατε πρωτη φορα το ’97 μην αφησετε να ξανασυμβει τωρα. Αν θεωρειτε ελλειπεις τις γνωσεις μας επιμορφωστε μας.Τελειωνετε ομως με τα παλια πτυχια δεν αντεχουμε αλλο.ΕΛΛΕΟΣ ΠΙΑ.Ευχομαι δε στους νεοτερους που απαξιωνουν εμας τους παλιους που ξεκινησαμε με τα ιδια ονειρα που κανουν αυτοι τωρα να μην φτασουν στα 45τους και κοιτωντας πισω τους να καταλαβουν τελικα οτι μονο παιχνιδια παιζονταν στις πλατες τους

  • 26 Νοεμβρίου 2009, 17:51 | Νίκος

    ΚΑΝΤΕ ΑΣΕΠ ΑΜΕΣΑ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ! ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ (ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΩΡΕΣ) Η’ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΣΤΗ ΣΥΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ Η’ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΙΑ!
    ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ‘Η ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΣΤΗ ΣΥΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ! ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΣΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΣΥΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ?
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ! ΚΑΜΜΙΑΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ! ΕΞΥΓΙΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
    ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!