Άρθρο 03 – Πίνακες μοριοδότησης

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Κύριους και Επικουρικούς πίνακες κατάταξης, γίνεται με τα παρακάτω κριτήρια :
1. Κριτήρια μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, έξι (6) μονάδες.
β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, τέσσερις (4) μονάδες.
γ) Ειδικά για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71, πέραν των ανωτέρω, πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, πέντε (5) μονάδες.
δ) Τίτλος διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, τρεις (3) μονάδες.
ε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω περ. α έως δ, κύρια ειδικότητα της παρ. 1.3 περ. γ του άρθρου 20 του ν. 3699/2008, δύο (2) μονάδες.
στ) Ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος περισσοτέρων του ενός προσόντων των ανωτέρω περιπτώσεων α έως ε μοριοδοτείται μόνο ο τίτλος που προσδίδει τη μεγαλύτερη μοριοδότηση.
Β. Προϋπηρεσία:
Για κάθε μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν πρόσληψης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, είκοσι πέντε εκατοστά της μονάδας (0,25) της μονάδας.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
α) Η επ’ αόριστον αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές επτά (7) μονάδες.
β) Η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία επτά (7) μονάδες.
γ) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων επτά (7) μονάδες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης από το ΚΕΠΑ (ν. 3863/2010) και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
δ) Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν επτά (7) μονάδες.
ε) Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν τρεις (3) μονάδες.

2. Κριτήρια μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Β. Προϋπηρεσία: Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπαρ. Β΄ της παρ. 1 του παρόντος.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια: Τα κοινωνικά κριτήρια μοριοδοτούνται σύμφωνα με την υποπαρ. Γ΄ της παρ. 1 του παρόντος.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:28 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Στη σωστή κατεύθυνση η μοριοδότηση. Θα πρέπει πράγματι να τερματιστεί η λογική της πρόταξης είτε των 70,5/60,5 που ίσχυε μέχρι το 2014, είτε των 71/61 που ισχύει τώρα.. Άλλωστε κάθε απόφοιτος Παιδαγωγικών σχολών ΠΤΔΕ/ΤΕΕΠΗ με ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ,αποκτούσε και αποκτά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού συνθήκη με την οποία έχουμε εργασιακά δικαιώματα σε Γενική και Ειδική σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στην περίπτωση ειδίκευσης μέσω Bachelor Ειδικής όμως, όπως ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού με σχολές και προγράμματα τύπου ΙΕΚ, η συνθήκη αυτή κάλλιστα μπορεί να αμφισβητηθεί. Σε κάθε περίπτωση μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Ισότιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και αναγνώριση της προσφοράς όλων των Παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:28 | Βασίλης N

    ΣΤΗΡΙΖΩ την τροπολογία

    Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που επιτέλους πάει να καταργήσει την αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί 70.50/60.50 ως προς την κατάταξη τους στον πίνακα αναπληρωτών. Να μάθουν πια όλοι πως δεν είμαστε ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΟΡΑΤΟΙ. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που μας αξίζουν.
    ΙΣΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:26 | ΚΩΣΤΑΣ

    Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο. Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών. Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή. Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο. Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί 15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία. Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.AYΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΟΡΑΤΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:24 | ΠΑΝΟΣ

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ!
    ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!
    Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών.Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών.Με την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:23 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ!
    ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!
    Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών.Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών.Με την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:21 | ζετα

    ΣΤΗΡΊΖΩ ΤΗΝ ΠΡΌΤΑΣΗ
    ΙΣΑ εργασιακά δικαιώματα.εργάζομαι Χρόνια στην ειδική αγωγη. Φτάνει η απαξίωση των σπουδών μας.λιγότερα μόρια για πολύτεκνους και τριτεκνους.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:21 | Δημήτρης

    ΠΡΟΤΑΞΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
    Με αυτό το νομοσχέδιο πρώτον υποβαθμίζεται ενα πτυχίο που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει.
    Δεύτερον δέν νομίζω να υπάρχει άλλος κλάδος εκπαιδευτικών και όχι μόνο στον οποίο να αποτελεί προσόν ένταξης στον πίνακα ένα μεταπτυχιακό,καποιο σεμινάριο η προυπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο… Γιατι να μην εντάσσονται στον πινακα με την ίδια λογική και άλλοι κλάδοι όπως λογοθεραπευτές με εκπαιδευτική επάρκεια η εργοθεραπευτές???Γελοίο δεν ακούγεται?
    Τρίτον η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής ειναι αναπόφευκτη προτάσσοντας πτυχία που δεν εχουν καμία σχέση με την ειδική εκπαίδευση.
    Η ισονομία και η δικαιοσύνη δεν εξασφαλίζονται εξισόνοντας διαφορετικά πτυχία ούτε κάνοντας το άσπρο μαύρο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:08 | Σμαρώ

    Πρέπει η παιδαγωγική επάρκεια να μην αποδεικνύεται με το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής. Κάθε τίτλος σπουδών να χρησιμοποιείται για ΜΙΑ μόνο μοριοδότηση.
    Έχει παραγίνει το κακό, ειδικά τα μεταπτυχιακά Ιταλίας μετράνε εις τριπλούν, δίνουν 4 μόρια, παιδαγωγική κατάρτιση και άριστη γνώση ιταλικής πχ στον ΑΣΕΠ. Αν είναι δυνατόν.

    Πρόταση: Μεταπτυχιακό ειδικής 4 μόρια και ΔΕΝ δίνει παιδαγωγική επάρκεια η οποία αποδεικνύεται με όλους τους άλλους τρόπους( ΑΣΠΑΙΤΕ, μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής κτλ).

    Γενικά τα ίδια προσόντα να κρίνονται απαξ. Το ίδιο ισχύει και σε άτομα με αναπηρία. Παίρνει κάποιος τα κοινωνικά μόρια γιατί έχει 67% και μόρια γιατί είναι πολύτεκνος. Ας τα παίρνει μια φορά.

    Και τα κοινωνικά μόρια είναι υπερβολικά. Το πολύ 3. Κάτω σίγουρα από το μεταπτυχιακό.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:03 | lena

    Αφου καίγεστε τόσο πολύ να εξισώσεται την γενική με την ειδική γιατί δεν πράτετε τα ίδια και με τους εκπαιδευτικούς για αναπηρία? Η αναπηρία δεν είναι προσόν για να την μοριοδοτείτε με 7 μορια. Είναι ντροπή!!!!! Οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία πρέπει να προτάσσονται στους πινάκες εφόσον έχουν τα τυπικά προσόντα πρόσληψης στην ειδική αγωγή όπως ισχύει και στη γενική. Παράφορη αδικία η κατάργηση του πίνακα α στην ειδική αγωγή και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται… Κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές με ειδικές ανάγκες εργάζονται μακρυά από το σπίτι τους και τους γιατρούς τους εξαιτίας τησ αδικίας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ντροπή σας που πρώτοι βγαίνατε στην βουλή σαν αξιωματική αντιπολίτευση και δεσμευόσασαταν για την επαναφορά των πινάκων α και β στην ειδική <αγωγή. Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας που επιθυμείτε?

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:01 | ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:00 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ο.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
    Με την εξής παρατήρηση – πρόταση επί του άρθρου 3 παρ. 1 Α. Θα ήταν σαφώς περισσότερο δίκαιο εάν τα μόρια των κατόχων μεταπτυχιακών ήταν επίσης πέντε (5) μονάδες όπως και των για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71, με πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:55 | Γεωργία τ.

    εμεις που ειμαστε τεκνα πολυτεκνης οικογενειας δεν πρέπει να λαμβάνουμε μερικά μόρια ;;; Στον Ασεπ ετσι ειναι

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:54 | Θάνος

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!
    Καιρός ήταν.
    Αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ.
    Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:52 | ΒΑΣΙΛΕΙΑ

    Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:51 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ! !!!! ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ .

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:51 | Άρης

    Απαράδεκτη η νέα τροπολογία για την ΕΑΕ. Υποβάθμιση των βασικών πτυχίων συνεπάγεται υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής. Θα θέσω ένα βασικό ερώτημα: Πόσοι από τους 70,50 θα γυρίσουν στην Ειδική Αγωγή μόλις εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μόρια για να διεκδικήσουν μια καλή θέση στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης; Αρκεί αυτό το επιχείρημα για να κατανοήσουμε την καιροσκοπική εκμετάλλευση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πρόταξη των ΠΕ71 και ΠΕ 61 ΤΩΡΑ!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:50 | Ελισσαβετ

    Έλεγχος και προσδιορισμός των σεμιναρίων που έχουν ισχύ ως μοριοδότηση καθότι επί πολλά χρόνια δουλεύουν σε βασικές δομές ειδικής αγωγής άτομα χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση κλέβοντας θέσεις από πτυχιούχους άριστους γνώστες των ειδικοτήτων τους μόνο έχοντας οι πρώτοι ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής τ 2008!!! Ποιες τακτικές πρόσληψεις για άτομα με αναπηρία όντας μεταπτυχιούχοι και κάτοχοι πολύωρων σεμιναρίων?

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:49 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ‘Aμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ΕΑΕ και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Με την τροπολογία αυτή: Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:49 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
    ‘Aμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ΕΑΕ και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Με την τροπολογία αυτή: Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:47 | Κατερίνα

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΕ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΑΕ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ. Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:47 | ΕΛΕΝΑ

    Επιτέλους να επέλθει δικαιοσύνη στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70.50/60.50, που χρόνια τώρα υπηρετούμε με ζήλο και μεράκι και κυρίως όντας άρτια καταρτισμένοι την εα ( σε αντίθεση με την λασπολογία «συναδέλφων»). Ζητούμε και διεκδικούμε ισότητα..Ότι ισχύει στους μόνιμους συναδέλφους 70.50/60.50 να ισχύσει κ για τους αναπληρωτές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.Εγκληματικό δεν είναι που «απαξιώνεται το βασικό πτυχίο» όπως πολύ ύπουλα θέλουν να πλασάρουν κάποιοι. Εγκληματικό είναι που άτομα ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ δουλεύουν τόσα χρόνια σε δημόσια σχολεία και αυτοχαρακτηρίζονται ως αυθεντίες. ΝΤΡΟΠΗ!!!Από πότε απαξιώνεται το βασικό πτυχίο; Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70.50/60.50 έχουν όλοι τους βασικό πτυχίο στα παιδαγωγικά!!!!! Δηλαδή και οι μαθηματικοί/φυσικοί/φιλόλογοι ειδικής αγωγής σύμφωνα με τα λεγόμενα σας θα έπρεπε πρώτα να τελειώσουν το ΠΑΜΑΚ ή το Παιδαγωγικό ειδικής Βόλου. Επιχειρήματα για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα….70.50/60.50 υπηρετούν χρόνια τώρα τον ευαίσθητο κλάδο της ειδικής αγωγής και το ευχαριστώ των εκάστοτε κυβερνήσεων ήταν να εκδιώκονται χρόνο με τον χρόνο από τους πίνακες αναπληρωτών πέφτοντας εκατοντάδες θέσεις από νέους αποφοίτους με 0 προϋπηρεσία!!! ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
    • ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    • ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 71/61 ΚΑΙ 70.50/60.50.
    • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ.Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που επιτέλους πάει να καταργήσει την αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί 70.50/60.50 ως προς την κατάταξη τους στον πίνακα αναπληρωτών. Να μάθουν πια όλοι πως δεν είμαστε ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΟΡΑΤΟΙ. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που μας αξίζουν.
    ΙΣΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:45 | Στελιος Τσιριμωκος

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:44 | ΕΒΕΛΙΝΑ

    ΝΑΙ στην απόφαση.
    Στηρίζουμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον χώρο.Είμαι περήφανος αναπληρωτής ΔΑΣΚΑΛΟΣ δάσκαλος δάσκαλος (ΠΕ 70) και έχω μεταπτυχιακό στην ειδική.Τα περί ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μου στο πίνακα που ΑΝΗΚΩ είναι προσβολή. Το ότι δουλεύω και στην ειδική επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες δεν μου αφαιρεί το δικαίωμά μου στον πίνακα γενικής, καθώς εκεί ανήκω.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:42 | ΕΚΑΤΗ

    ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ!
    Θα ήθελα να παραθέσω ένα παράδειγμα ως επιχείρημα για το πόσο άδικη είναι η πρόταξη στην ειδική αγωγή. Επειδή στο θέμα της ειδικής αγωγής είμαστε όλοι λίγο πολύ προκατειλημμένοι είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
    Ας υποθέσουμε ότι αύριο κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου αποφασίζουν να δημιουργήσουν, για τους δικούς τους λόγους, δύο νέα τμήματα προπτυχιακών σπουδών. Το ένα θα το ονομάσουν, ας πούμε, “Ηγεσία και διοίκηση σχολικών μονάδων” και το άλλο “Παιδαγωγικό τμήμα Εκπαίδευσης Διευθυντών”. Έτσι θα δημιουργηθεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών ένας νέος και δυναμικός κλάδος “Διευθυντές Π.Ε 75”.
    Οι απόφοιτοι λοιπόν αυτών των σχολών θα προηγούνται στις θέσεις προϊσταμένου ολιγοθέσιων σχολείων, τις οποίες στις μέρες μας καταλαμβάνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής. Επίσης, θα έχουν σαν αίτημα τους κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός να μη παίρνει τη θέση διευθυντή στα δημοτικά σχολεία, διότι δεν έχει τα τυπικά προσόντα, το βασικό πτυχίο του Διευθυντή και απαξιώνει με αυτό το τρόπο το πτυχίο τους και το δημόσιο σχολείο.
    Εννοείται ότι θα ανθίσει το εμπόριο μεταπτυχιακών διοίκησης σχολικών μονάδων, η μπάλα όμως θα πάρει και όσους έχουν αξιόλογες σπουδές πολλών ετών και χρόνια προϋπηρεσίας ως διευθυντές.
    Έτσι λοιπόν το πολύ σε δέκα δεκαπέντε χρόνια κανένας δάσκαλος δεν θα έχει το δικαίωμα να γίνει διευθυντής, γιατί δε θα έχει όπως θα λένε τα προσόντα, δηλαδή το βασικό πτυχίο του διευθυντή και οι δάσκαλοι θα αποκλειστούν μια για πάντα από τη θέση των διευθυντών στα ίδια τους τα σχολεία.
    Επίσης, ένα τεράστιο χάσμα και ένας ασταμάτητος πόλεμος θα δημιουργηθεί ανάμεσα στο κλάδο των δασκάλων και στον κλάδο των διευθυντών.
    Τι θα γινόταν λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση; θα είχε ο κλάδος των διευθυντών τη στήριξη των δασκάλων; θα είχε τη στήριξη της ΔΟΕ; Η απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ποιος έχει δίκαιο λοιπόν και ποιος άδικο; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια για όλους. Γι’ αυτό στηρίζουμε τη νέα δίκαιη τροπολογία του υπουργείου. Όλοι έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα. Να μοριοδοτηθούν όλα τα προσόντα!!Να μην χαθεί κανενός ο κόπος, είτε είναι προϋπηρεσία είτε είναι επιπλέον σπουδές!!Τέλος στην αδικία!!!Υ.Σ: Ελπίζω το παράδειγμα να μη γίνει πραγματικότητα!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:40 | ΚΩΣΤΑΣ ΖΔΡΑΛΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:40 | Ελπινίκη

    ΝΑΙ στην απόφαση.
    Στηρίζουμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον χώρο.Είμαι περήφανος αναπληρωτής ΔΑΣΚΑΛΟΣ δάσκαλος δάσκαλος (ΠΕ 70) και έχω μεταπτυχιακό στην ειδική.Τα περί ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μου στο πίνακα που ΑΝΗΚΩ είναι προσβολή. Το ότι δουλεύω και στην ειδική επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες δεν μου αφαιρεί το δικαίωμά μου στον πίνακα γενικής, καθώς εκεί ανήκω.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:37 | ΜΖ

    Είναι δυνατόν η πολυτεκνία και η αναπηρία να μετρούν περισσότερο από ένα διδακτορικό??? Είναι εξωφρενικό!! Έτσι δείχνει το κράτος το κοινωνικό του πρόσωπο?? Δώστε επιδόματα και διευκολύνσεις, όχι να στέλνετε στην ανεργία ανθρώπους που σπούδαζαν μια δεκαετία. Είναι πιο κατάλληλος ο πολύτεκνος για την ΕΑΕ από τον διδάκτορα?? Τι μας λέτε τώρα δηλαδή? Ότι κακώς σπουδάζαμε και έπρεπε να κάνουμε παιδιά? Αυτή είναι η ισότητα και η αξιοκρατία? Αίσχος!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:37 | Παναγιώτα

    Σας συγχαίρουμε για την πρόταση μοριοδότησης των προσόντων και όχι πρόταξης των προπτυχιακών!!!!!Δικαιώνονται άνθρωποι που ενώ είχαν
    1.τέσσερα χρόνια παιδαγωγικών σπουδών,
    2.δυο χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή,
    3.ενα χρόνο εξειδίκευσης(στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τους ιδους καθηγητές που έχουν και οι προπτυχιακοί και θεωρούν ότι είναι ικανοί να εξειδικεύσουν αυτούς αλλά όχι τους υπόλοιπους)
    4.και από 7 έως 10 χρόνια προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή,
    ωστόσο έπεφταν συνεχώς στον πίνακα διακινδυνεύοντας να μείνουν άνεργοι καθώς έμπαιναν επάνω άτομα 22 ετών με ενώ προπτυχιακό 4 χρόνων και καθόλου προϋπηρεσία!!!Κάποιοι μιλανε για απαξίωση των πτυχίων τους και των χρόνων προϋπηρεσίας τους αλλά φυσικά απαιτούν να μην μετρηθούν τα δικά μας πτυχία και η δική μας προϋπηρεσία, πόσο δίκαιο και ηθικό είναι αυτό για μια κοινωνία?? έτσι πρέπει να επιβραβευτούν άνθρωποι που διάλεξαν να θυσιάσουν χρόνια σε σπουδές ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι και να εργαστούν? δηλαδή κάποιοι έχουν εργασιακά δικαιώματα και οι υπόλοιποι δεν έχουν? θα μας απαγορέψουν να κάνουμε επιπλέον σπουδές?? επειδή θεωρούν ότι αυτοί γίνονται κατευθείαν ειδικοί με ένα πτυχίο? σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει αυτό? ποιος γιατρός γίνεται κατευθείαν καρδιολόγος χωρίς να σπουδάσει γενική ιατρική???γιατί θα πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς τα αυτονόητα? σε καμία άλλη χώρα δεν συμβαίνει αυτό!!!!Ισχυρίζονται ότι τα μεταπτυχιακά είναι πληρωμένα αλλά δεν αναφέρουν τα μεταπτυχιακά που κάνουμε στην Ελλάδα γιατί δεν τους συμφέρει!!!εάν ένα μεταπτυχιακό δεν είναι άξιο να το κρίνει το κράτος και να μην το προσμετρήσει όχι όμως να θυσιαστούν όλοι για να βολεύει μερικούς! Είναι κατάφορα άδικο!!πουθενά δεν θεωρείται το προπτυχιακό ανώτερο του μεταπτυχιακού! Αδίκως τους δίνονται περισσότερες μονάδες!
    Να δικαιωθούν επιτέλους οι άνθρωποι που έχουν κοπιάσει κάνοντας περισσότερα χρόνια σπουδών και που έχουν υπηρετήσει χρόνια ολόκληρα την ειδική αγωγή!!!
    Ζητάμε δικαιοσύνη και ισότητα!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:37 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:35 | Δήμος Μπαμπαλής

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:34 | ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΙΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:33 | Κωστας

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:30 | Kostas

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:25 | Γιώτα Κ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:24 | Βασίλης Δ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Στηρίζω την τροπολογία η οποία προσφέρει ίση μεταχείριση των εκπαιδευτικών Π.Ε. 60.50 &70.50 ΜΕ ΤΟΥΣ Π.Ε. 61 & 71 αντίστοιχα. Επιτέλους η κατάταξη στους πίνακες θα γίνεται σύμφωνα με την προϋπηρεσία!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:22 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΟ

    ΆΜΕΣΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΉΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ,ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ή ΜΟΝΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ???????????????????????????
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ (4ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(ΒΟΛΟΥ) ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ).
    ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ 2 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ (4 ΧΡΟΝΩΝ) ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ(ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ 1 Ή 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ)?????????????
    ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΈΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ?????????ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ????????????????????
    ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?????
    ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ???????????ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ??????ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ <>????????
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ??????????????ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?
    Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ »ΠΡΟΧΕΙΡΗ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:20 | Νίκη Κότσαρη

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:19 | ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:16 | Δημήτρης Λιόντης

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:16 | Νίκος

    Ναι στη νέα τροπολογία και μπράβο στο Υπουργείο που προχώρησε σ’ αυτήν. Βέβαια, μέσα στη νέα Υ.Α. που αφορά τη μοριοδότηση, υπάρχει μια εκ παραδρομής πιστεύω φράση που αδικεί μεγάλη μερίδα συναδέλφων με αναπηρία και συγκεκριμένα αναφέρομαι στη μοριοδότηση με 7 μονάδες στην αναπηρία απ’ αόριστον με 67% και άνω. Με τον τρόπο αυτό ελάχιστοι ανάπηροι συνάδελφοι θα ωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις της νέας ΚΥΑ, αφού είναι γνωστό πως τα ΚΕΠΑ πλέον σε πολύ λίγες περιπτώσεις χορηγούν πιστοποιητικά αναπηρίας «επ’ αόριστον». Τα περισσότερα πιστοποιητικά χορηγούνται με ορισμένη διάρκεια. Και ο κάτοχος ενός πιστοποιητικού αναπηρίας με ορισμένη διάρκεια δεν είναι λιγότερο ανάπηρος από έναν αντίστοιχα με το ίδιο ποσοστό αλλά με αναπηρία επ’ αόριστον. Για τον λόγο αυτό θα ήταν δίκαιο και σωστό να απαλειφθεί η φράση «επ’ αόριστον» για να μοριοδοτηθούν όλοι οι συνάδελφοι με αναπηρία 67% και άνω σε ισχύ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:16 | Κωνσταντίνος

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Στηρίζω την τροπολογία η οποία προσφέρει ίση μεταχείριση των εκπαιδευτικών Π.Ε. 60.50 &70.50 ΜΕ ΤΟΥΣ Π.Ε. 61 & 71 αντίστοιχα. Επιτέλους η κατάταξη στους πίνακες θα γίνεται σύμφωνα με την προϋπηρεσία!!!
    Κρίνω απαράδεκτη την μοριοδότηση των τρίτεκτων και πολύτεκνων, η οποία προσπερνά και τα μόρια ενός διδακτορικού τίτλου, που έχει αποκτηθεί με τεράστιο κόπο.Ναι σε κοινωνικά κριτήρια αλλά με λογικό τρόπο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:15 | ΝΙΚΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:11 | ΒΑΣΙΛΕΙΑ

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ!
    ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!
    Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών.Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών.Με την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:11 | Markos F.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:09 | Κατερίνα

    Στήριξη της πρότασης
    Ας πάψει να διαχωρίζεται με τέτοιο μένος η ειδική από τη γενική αγωγή καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η ειδική αγωγή εντάσσεται συχνά στο πλαίσιο της γενικής αγωγής (παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης μέσα σε γενικά σχολεία). Επίσης, ας μην παραγνωρίζουμε το γεγονός πως οι ΠΕ 70.50 που κατέχουν μεταπτυχιακό κουβαλούν κι αυτοί άλλα 4 χρόνια βασικών σπουδών σε έναν τομέα που μόνο άσχετος δεν μπορεί να θεωρηθεί από τον τομέα της ειδικής αγωγής. Οι ΠΕ 70.50 – κι αυτό φυσικά ισχύει και για τους ΠΕ 71- είμαστε άνθρωποι καταρτισμένοι, επιμορφωμένοι και με μεγάλη όρεξη γι’ αυτό που κάνουμε και κανείς αυθαίρετα δεν μπορεί να ισχυρίζεται το αντίθετο. Είμαστε συνάδελφοι, είμαστε ισάξιοι και η κατάταξη στους πίνακες πρέπει να πραγματοποιηθεί με αξιολόγηση τυπικών προσόντων και προϋπηρεσίας. Επομένως, στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:08 | ευαγγελια

    Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο.

    Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών. Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή. Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο. Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί 15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία. Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.

    AYΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΟΡΑΤΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:08 | ευαγγελια

    Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο.

    Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών. Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή. Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο. Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί 15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία. Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.

    AYΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΟΡΑΤΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:08 | ΒΙΚΥ

    Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο.

    Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών. Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή. Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο. Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί 15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία. Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.

    AYΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΟΡΑΤΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:07 | Φρειδερίκη

    Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο.

    Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών. Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή. Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο. Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί 15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία. Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.

    AYΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΟΡΑΤΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 20:07 | ευα

    Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο.

    Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών. Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό. Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή. Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο. Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί 15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία. Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.

    AYΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΟΡΑΤΟ!