Άρθρο 03 – Πίνακες μοριοδότησης

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Κύριους και Επικουρικούς πίνακες κατάταξης, γίνεται με τα παρακάτω κριτήρια :
1. Κριτήρια μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, έξι (6) μονάδες.
β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, τέσσερις (4) μονάδες.
γ) Ειδικά για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71, πέραν των ανωτέρω, πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, πέντε (5) μονάδες.
δ) Τίτλος διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, τρεις (3) μονάδες.
ε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω περ. α έως δ, κύρια ειδικότητα της παρ. 1.3 περ. γ του άρθρου 20 του ν. 3699/2008, δύο (2) μονάδες.
στ) Ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος περισσοτέρων του ενός προσόντων των ανωτέρω περιπτώσεων α έως ε μοριοδοτείται μόνο ο τίτλος που προσδίδει τη μεγαλύτερη μοριοδότηση.
Β. Προϋπηρεσία:
Για κάθε μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν πρόσληψης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, είκοσι πέντε εκατοστά της μονάδας (0,25) της μονάδας.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
α) Η επ’ αόριστον αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές επτά (7) μονάδες.
β) Η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία επτά (7) μονάδες.
γ) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων επτά (7) μονάδες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης από το ΚΕΠΑ (ν. 3863/2010) και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
δ) Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν επτά (7) μονάδες.
ε) Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν τρεις (3) μονάδες.

2. Κριτήρια μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Β. Προϋπηρεσία: Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπαρ. Β΄ της παρ. 1 του παρόντος.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια: Τα κοινωνικά κριτήρια μοριοδοτούνται σύμφωνα με την υποπαρ. Γ΄ της παρ. 1 του παρόντος.

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:20 | Ανθή

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας.

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:19 | Έλσα

    Μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Θέλω να θυμίσω απλά πως την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού την αποκτούσες και την αποκτάς, πέρα από το βασικό πτυχίο από την ίδρυση των αντιστοιχων τμηματων, μέσω μεταπτυχιακής/διδακτορικής ειδίκευσης στην ΕΑΕ, συνθήκη που σου έδινε μάλιστα πρόταξη μεχρι την αιφνίδια υπουργική απόφαση του 2014 και συνεπώς, φοιτητές και απόφοιτοι των ΠΤΔΕ και των ΠΤΕΑ ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν επακριβώς το εργασιακό πλαίσιο που ίσχυε και να έπαιρναν αντίστοιχα τις αποφάσεις τους σε επίπεδο σπουδών.

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:17 | Panagiotis K.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

    Εμείς δεν ζητούμε τον αφανισμό των ΠΕ 71 και 61 αλλά να μπει τέλος στην άνιση μεταχείριση.

    3000 μόνιμοι ΠΕ 70/60 στήριξαν και στηρίζουν την ειδική αγωγή, οι καθηγητές των σχολών ειδικής είναι γενικής αγωγής οι σχολικοί σύμβουλοι επίσης όλοι οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης επίσης.
    Τέλος, η ειδική αγωγή βρίσκεται και στα γενικά σχολεία όπου απαιτείται γνώση αναλυτικών προγραμμάτων τα οποία οι ΠΕ 70 κατέχουν.

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:17 | john

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Επιτέλους να επέλθει δικαιοσύνη στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70.50/60.50, που χρόνια τώρα υπηρετούμε με ζήλο και μεράκι και κυρίως όντας άρτια καταρτισμένοι την EA ( σε αντίθεση με την λασπολογία «συναδέλφων»). Ζητούμε και διεκδικούμε ισότητα..Ότι ισχύει στους μόνιμους συναδέλφους 70.50/60.50 να ισχύσει κ για τους αναπληρωτές.

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:09 | Γρηγόρης K.

    κ. Υπουργέ Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,

    είμαι αναπληρωτής ΔΑΣΚΑΛΟΣ απόφοιτος από το ακριτικό παιδαγωγικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης. Καθώς σπούδαζα είχα τεράστιες προσδοκίες και ήμουν σίγουρος πως θα δουλέψω ως δάσκαλος μόλις αποφοιτήσω και τελειώσω το στρατιωτικό μου. Στην πορεία ήρθε η κρίση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξαθλίωσαν το επάγγελμά μου στο βωμό της λιτότητας. (Ακόμη και η δική σας!)
    Υποβάθμισαν τα δημόσια σχολεία κλείνοντας ή συγχωνεύοντας τα. Έτσι έμεινα επί χρόνια στην αδιοριστία και στο να ψάξω τι θα κάνω με το μέλλον μου, όπως είναι λογικό.
    Δεν επαναπαύτηκα και έτσι δουλεύοντας σκληρά κατάφερα και απόκτησα το μεταπτυχιακό μου, σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού βέβαια καθώς δε κατάφερα να εισαχθώ σε ελληνικά πανεπιστήμια για διάφορους λόγους.
    Το έκανα αυτό με γνώμονα την επαγγελματική μου αποκατάσταση.

    Και ερωτώ, από πότε θεωρείται παράτυπο μέχρι και ανήθικο κάποιος να επιδιώκει το καλύτερο για το μέλλον του; Άλλωστε, αυτός δεν είναι και ένας από τους βασικότερους σκοπούς της εκπαίδευσης;

    Ειδικά σε περιόδους κρίσης, το να έχω τη δυνατότητα όντας δάσκαλος απλός να μπορώ να απορροφηθώ και σε ένα όμορο κλάδο αυτόν της ειδικής, που παρεμπιπτόντως παγκοσμίως θεωρείται προέκταση της γενικής δηλαδή του βασικού μου πτυχίου, θεωρήθηκε από μέρους μου ως η μοναδική ευκαιρία για τίμια και αξιοπρεπή δουλειά στον τομέα που σπούδασα τα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ.
    Την περίοδο εκείνη μάλιστα ο κάτοχοι μεταπτυχιακών κατείχαν πρόταξη στους πίνακες ειδικής, κάτι που σαφώς εθεωρείτο ελκυστικό για πολλούς. Το αν ήταν σωστό ή όχι δε με αφορούσε καθώς τότε δεν είχα την κατάλληλη εμπειρία ώστε να κρίνω κάτι τέτοιο. Αφού το Υπουργείο το επιλέγει κάτι θα ξέρει, έλεγα.
    Αυτό έληξε με μια Υπουργική απόφαση προ μερικών ετών.
    Παράλληλα λόγω των αυξημένων αναγκών στην ειδική το Υπουργείο με προσέλαβε ως αναπληρωτή δάσκαλο ΠΕ70 στην παράλληλη στήριξη. Τότε δεν είχα ακόμα το μεταπτυχιακό μου, ωστόσο με καλέσατε από τον πίνακα Γενικής να καλύψω βασικές και σημαντικές ανάγκες στην Ειδική! Εμένα που δεν είχα ΚΑΜΙΑ εξειδίκευση τότε. Έτσι λοιπόν προσέφερα τις υπηρεσίες μου σε ακριτική περιοχή της Θράκης για ένα έτος με αντίτιμο την αντίστοιχη προϋπηρεσία.
    Δε μου είπε κανείς τίποτα τότε.
    Την επόμενη χρονιά, και αφού είχα πάρει το μεταπτυχιακό μου, πλέον, είχα αυξημένα προσόντα και την δυνατότητα να κάνω αίτηση και στον πίνακα της ειδικής. Τη δυνατότητα αυτή μου την έδωσε το Υπουργείο και με αντάμειψε με την ανάλογη προϋπηρεσία. Μου την έδωσε γιατί είχε ανάγκες στην ειδική και ήταν προτιμότερο να προσλάβει προσωπικό πιο εξειδικευμένο από έναν απλό δάσκαλο.
    Τότε λοιπόν ξαφνικά έγινα αντικείμενο σχολιασμού λες και έκανα κάτι κακό. Επειδή δηλαδή αποκτούσα προϋπηρεσία, την οποία επαναλαμβάνω μου την έδινε το Υπουργείο δεν την έκλεβα, οι συνάδερφοι μου που δεν είχαν μεταπτυχιακό και προσλαμβάνονταν αργότερα από μένα γκρίνιαζαν και ήθελαν να τιμωρηθώ. Να μη μετράει δηλαδή η προϋπηρεσία μου στον πίνακα γενικής, τον πίνακά μου! Σε περίπτωση που το Υπουργείο προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση θα πετούσε 2 χρόνια από τη ζωή μου καθώς δεν είχα κανένα δικαίωμα στην ειδική, όπου και θα μετρούσε η προϋπηρεσία μου, διότι σε μερικά χρόνια θα έχανα τη σειρά μου από τους νέους απόφοιτους ΠΕ 71 ειδικής επειδή προτάσσονταν έναντι όλων.
    Η εκπαίδευση είναι μία και ενιαία. Στα νέα πλαίσια της συμπερίληψης ο εκπαιδευτικός της τάξης καλείται να ανταποκριθεί ισότιμα σε όλους τους μαθητές του, και σε αυτούς με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Στα πλαίσια αυτά ένας δάσκαλος όπως εγώ με επιπλέον εξειδίκευση κιόλας σε θέματα ειδικής είναι ο πλέον κατάλληλος στο να αναλάβει και να χειριστεί μια τάξη και να είναι και υπεύθυνος για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως των αναγκών τους. Θα μου πείτε ουτοπικό… Αυτό απαιτούν όμως οι σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις για το νέο συμπεριληπτικό σχολείο. Ένα σχολείο όπου ο κανονικός μαθητής θα είναι απόλυτα ίσος με έναν μαθητή με ιδιαίτερες ανάγκες όπως επίσης θα είναι ίσος και με έναν αλλοδαπό ή έναν πρόσφυγα μαθητή. Αυτές άλλωστε είναι και η βασικότερες αξίες του πολιτεύματός μας.

    Συνεπώς και με την συγκεκριμένη προωθούμενη απόφασή σας οφείλω να ομολογήσω πως δικαιώνονται οι κόποι μου και θεωρώ πως οδεύετε προς τη σωστή πορεία. Την πορεία της ολοκλήρωσης του σχολείου του μέλλοντος, του σχολείου της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της εξάλειψης των διαφορών.

    Παρά την προφανή μου δικαίωση ΟΜΩΣ δε μπορώ να κρύψω την έντονη ανησυχία μου για την μελλοντική ανταμοιβή μου από εσάς. Διότι μπορεί η προϋπηρεσία μου να φαίνεται κατοχυρωμένη και ακλόνητη, αλλά μερικοί συνάδελφοί μου μιλούν για αδικία εις βάρος τους και απαιτούν ακόμη και δικαστικά την αποπομπή μου από το νέο αυτό σχολείο.
    Οφείλεται να κατοχυρώσετε την εργασία μου στην εκπαίδευση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ΜΟΝΙΜΟΥΣ δασκάλους, ασχέτως δηλαδή του πίνακα που προσλήφθηκα καθώς το βασικό μου πτυχίο είναι ΕΝΑ, αυτό του ΔΑΣΚΑΛΟΥ. Άρα θα ήταν αδιανόητο να μη μετράει η προϋπηρεσία μου σε πίνακα δασκάλων γενικής. Όπως επίσης και θα ήταν καταδικαστέος σε οποιοδήποτε δικαστήριο ενδεχόμενος εμπαιγμός από μέρους υπουργείου αναφορικά με την ΜΗ προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μου.
    Το κράτος ως μηχανισμός εξυπηρέτησης των πολιτών οφείλει να είναι αξιόπιστο και δίκαιο με βάση τους νόμους του.

    Με βάση όλα τα παραπάνω και με την προϋπόθεση της κατοχύρωσης της ΔΙΠΛΗΣ προσμέτρησης μπορώ να ΣΤΗΡΙΞΩ ανοιχτά την Υπουργική σας Απόφαση.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

    Υ.Γ: Ευελπιστώ να εισακουστώ και η επιστολή μου αυτή να φτάσει στα χέρια σας.

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:08 | Μαρία Π

    Δεκτό το πλαίσιο μοριοδότησης, όμως ως ΠΕ71 του Βόλου θέλω να υπάρξει επιπλέον μοριοδότηση συγκριτικά με αυτούς του ΠΑΜΑΚ που δεν είχαν καν Παιδαγωγική Επάρκεια!!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 23:08 | Χρυσάνθη

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
    Η συγκεκριμένη τροπολογία καταργεί την αναγκαιότητα του βασικού τίτλου προπτυχιακών σπουδών στην ΕΑΕ και το εξισώνει με μεταπτυχιακές σπουδές ή/και διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ.Οι διατάξεις αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και αποτελούν μια επιχείρηση ανατροπής της νόμιμης σειράς διορισμού ειδικά σε ότι αφορά τους Αναπληρωτές ΠΕ61, ΠΕ71. Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:56 | vaso

    Σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα η ειδική αγωγή είναι εξειδίκευση και αναποσπαστο τμήμα της ευρύτερης εκπαίδευσης. Είναι επιστημονικά άτοπο να ακυρώνεται το βασικό πτυχίο του δασκάλου και το μεταπτυχιακό του. Εξειδίκευση σε βασικό πτυχίο δεν υφίσταται παγκοσμίως .

    Συμφωνώ με την υπουργική .

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:54 | Κατερίνα

    Η τροπολογία είναι απαράδεκτη και υποβαθμίζει τέσσερα χρόνια σπουδών στην Ειδική Εκπαίδευση. Σπουδές που εμείς διαλέξαμε επειδή το θέλαμε και όχι για να βρούμε δουλειά. Τέσσερα χρόνια με μαθήματα του παιδαγωγικού και επιπλέον μαθήματα ειδικής αγωγής. Έχουμε κάνει από ένα χρόνο πρακτική στη γενική εκπαίδευση και ένα χρόνο στην ειδική.
    Ακόμη, πολλοί από εμάς έχουμε και μεταπτυχιακά τα οποία βέβαια ενώ για τους άλλους μετράνε κανονικά, για εμάς δεν μετράνε.
    Το μεταπτυχιακό σου δίνει εξειδίκευση σε έναν τομέα και όχι εργασιακά δικαιώματα. Με την ίδια λογική κάποιος ΠΕ70 κάνοντας ένα μεταπτυχιακό στην ιστορία της τέχνης να μπορεί να γίνεται και εικαστικός. Δεν είναι λογικό κάτι τέτοιο.
    Η δουλειά μας φαίνεται.Τα παιδιά και οι γονείς μπορούν να το κρίνουν καλύτερα από όλους. Δεν είναι τυχαία η στήριξή τους και η στήριξη της ΔΟΕ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:53 | Γιάνναio

    Στυρίζω την υπουργική απόφαση,επιτέλους αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι στους δασκάλους με ειδίκευση στην ειδ. Αγωγή.Τα μόρια που δόθηκαν στους πε71 είναι υπερβολικά πολλα. Η γνώμη μου είναι οτι θα έπρεπε να διορίζονται μόνο στα ειδικά σχολεία και στα γενικά μόνο οι δασκαλοι με ειδικευση. Δε γνωρίζουν το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των τάξεων .

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:52 | κατερινα

    Τα δυσπρόσιτα πρέπει να υπολογίζονται διπλά και στους πίνακες της ειδικής αγωγής.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:50 | ΦΡΟΣΩ

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Υ.Α.
    Επειδή διαβάζω εδώ για ένα «αόρατο πτυχίο» καλό θα ήταν να γίνει μια υπενθύμιση προς τους συναδέλφους του ΣΑΤΕΑ.
    Η εξής:
    Κι οι συνάδελφοι μας οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της εαε ήταν «αόρατοι» επί της ουσίας γιατί οι οργανικές τους είχαν χαθεί το 2011 σε μια νύχτα.Τότε που ήταν συνάδελφοι ΠΕ61-ΠΕ71 τα αισθήματα σας για ισονομία και δικαιοσύνη;Γιατί δεν φέρατε αντίρρηση σε αυτή την επαίσχυντη παρ.1 του άρθρου 56 του Ν.3966 του 2011;Ποιος επεδίωξε τον αφανισμό των μονίμων.Φυσικά και είχατε επιδιώξει αυτή την νομοθετική ρύθμιση και γι αυτό συνέχεια τονίζατε ότι οι οργανικές σας ανήκουν!Να ειπωθούν οι αλήθειες γιατί μια δημόσια διαβούλευση είναι ένδειξη δημοκρατίας.Κι εδώ δεν στέκει το επιχείρημα πώς γίνονταν οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων (;) Φυσικά γίνοντανγιατί δεν έχετε διοριστεί στην εαε (κι ο διορισμός είναι ευχής έργον συνάδελφοι κι είναι ειλικρινής ευχή) …κι ήταν στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου το να γίνονται και μόνο.Ποιο αίσθημα δικαίου είχατε όταν συναδέλφοί σας που γνωρίζουν την ειδική αγωγή από τα σπάργανά της στην Ελλάδα έμειναν χωρίς οργανική;Γιατί αντιδράσατε και αντιδράτε ακόμα στην απόδοση των οργανικών ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΙΝΕΣ;Αναρωτηθήκατε ποτέ μήπως κι οι ίδιοι έχετε πέσει στην παγίδα «των κολακειών» άλλων για προσωπικό όφελος των κολάκων;Και γιατί δεν διοριστήκατε τα προηγούμενα έτη;Γιατί τώρα τόση πικρία ενώ και πάλι προηγείστε;Αλήθεια αν αύριο γίνει κατεύθυνση η ειδική αγωγή σε ένα ΠΤΔΕ και αποκτήσουν οι απόφοιτοι επαγγελματικά δικαιώματα σε τούτη θα θεωρήσετε δίκαιο ένας απόφοιτος του Ιούνη να δουλέψει τον Σεπτέμβρη κι όχι εσείς με προυπηρεσία;Συνάδελφοι η πληθώρα μαθημάτων των σχολών σας που προβάλλετε δεν είναι καν επιχείρημα.Ξεκινήσατε με 74 μαθήματα και τώρα υπάρχουν 52 από τα οποία τα 18 είναι ειδικής αγωγής..Και μπορεί εδώ να τεθεί ο προβληματισμός:υπάρχει ή όχι διαφορά ανάμεσα στους απόφοιτους του ίδιου τμηματος;Μιλάμε για 18 μαθήματα διαφορά,περίπου τα μαθήματα ενός Διδασκαλείου στο οποίο τα μαθήματα ήταν 24.Είναι ενάντια σε κάθε αίσθημα δικαίου η μη ισότιμη μεταχείριση των αναπληρωτών ΠΟΥ ΠΆΛΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑΤΊ ΠΡΟΗΓΕΊΣΤΕ…
    ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΑ .ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΕΑΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΑΕ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:47 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ

    ΣΤΗΡΙΖΩ!

    Η μοριοδότηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως να σας υπενθυμίσω πως στην ειδική αγωγή που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της γενικής αγωγής έχουμε συνολικά 5(++) χρόνια σπουδών. Βασικό πτυχίο του ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ της χώρας, πυλώνες της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, καθώς και μεταπτυχιακή/διδακτορική εξειδίκευση την Ειδική Αγωγή. Οι εξειδικευμένες γνώσεις μας στην Παιδαγωγική Επιστήμη συνολικά, μας καθιστούν ως τους πλέον ικανούς στο μοντέλο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Όπως και να’ χει συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:45 | Ηλιάνα

    Ναι στην τροπολογία!!!!

    Η ύπαρξη τμημάτων αποκλειστικά ειδικής αγωγής είναι λανθασμένη, διότι δεν αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως ενιαία, αλλά ως κατηγορία. Το βασικό πτυχίο του δασκάλου ή του νηπιαγωγού που θα είχε ως συνέχεια μια περαιτέρω εξειδίκευση (μεταπτυχιακό-διδακτορικό), ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης που θέλει όλα τα παιδιά να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:42 | Μ. Μ.

    Συγχαρητήρια κύριε υπουργέ , επιτέλους ισονομία και δικαιοσύνη για όλους τους επιστημονικά ενεργούς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

    Και οι απόφοιτοι των κοινών παιδαγωγικών τμημάτων διαθέτουν βασικό πτυχίο! Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εκπαιδεύονται υποχρεωτικά από τον δάσκαλο ΠΕ 70 και ανήκουν ισότιμα στο δυναμικό της τάξης του ακόμη και όταν το σχολείο του δεν διαθέτει τμήμα ένταξης ή παράλληλη στήριξη. Όταν ο δάσκαλος επιλέξει να εξειδικευθεί μέσω συμπληρωματικών μεταπτυχιακών σπουδών στην ΕΑΕ , τότε κατά το σκεπτικό των συναδέλφων ΠΕ71 είναι ακατάλληλος να διδάσκει τους μαθητές τους οποίους δίδασκε πριν τις μεταπτυχιακές σπουδές του;

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:32 | Μαριανθη Μανουση

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!!
    Η ειδική αγωγή χρειάζεται στελέχωση από ανθρώπους ειδικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ αυτόν τον τομέα. Χρειάζεται στελέχωση από αποφοίτους τμημάτων ειδικής αγωγής. Ένα μεταπτυχιακο δεν κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιωματα, είναι τουλάχιστον αντισυνταγματικό όλο αυτό!!! Ντροπή που υποβιβάζετε μ αυτόν τον τρόπο την ειδική αγωγή και υποτιμάτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες!!!!! Στην ειδική αγωγή πρέπει να υποστηρίζεται το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ περισσότερο από κάθε τι άλλο!!!!! Είμαστε ο μόνος κλάδος στον οποίο υποβιβάζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα του βασικού τίτλου σπουδών και προτάσσεται ένα άλλο πτυχίο (απλό παιδαγωγική στην προκειμένη περίπτωση) με μεταπτυχιακό στην εαε!

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:30 | Λία κ.

    Θα ήθελα να συγχαρώ το Υπουργείο Παιδείας για τη τροπολογία και επιθυμώ την ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ καθώς 1) τερματίζει τη λογική της πρόταξης και κατά επέκταση το μονοπώλιο στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (π.χ. της εργασίας στην ειδική αγωγή της απόκτησης εξειδίκευσης)2) Συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα της απόκτησης πρώτα παιδαγωγικού πτυχίου και ύστερα εξειδίκευσης μέσω μεταπτυχιακού/διδακτορικού προγραμμάτων σπουδών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση 3) Συμβαδίζει με τα δεδομένα που ισχύουν και για τους μόνιμους συναδέλφους μας. 4) Αίρει την αδικία εις βάρος μιας μερίδας εργαζομένων (κατόχων μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων) που είδαν εν μια νυκτί χωρίς επιστημονικά επιχειρήματα (δουλεύουμε σε γενικά σχολεία μέσω ειδικής, πρώτα είμαστε παιδαγωγοί κ.ο.κ.) να χάνονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

    Ωστόσο, παρακαλώ το υπουργείο και τον Διευθυντή της ειδικής αγωγής κ. Κασιανό να λάβει υπόψη και να ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ 1 ΕΣΤΩ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΣΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ/ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ)!!!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΏΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.

    ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ (ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ).

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΟΡΙΩΝ!!!!

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ/ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:22 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΣΤΗΡΙΖΩ!

    Η μοριοδότηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως να σας υπενθυμίσω πως στην ειδική αγωγή που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της γενικής αγωγής έχουμε συνολικά 5(++) χρόνια σπουδών. Βασικό πτυχίο του ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ της χώρας, πυλώνες της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, καθώς και μεταπτυχιακή/διδακτορική εξειδίκευση την Ειδική Αγωγή. Οι εξειδικευμένες γνώσεις μας στην Παιδαγωγική Επιστήμη συνολικά, μας καθιστούν ως τους πλέον ικανούς στο μοντέλο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Όπως και να’ χει συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:20 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Δίκαιη είναι η πρόταξη των ΠΕ71 στον πίνακα.Η συγκεκριμένη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών των ΠΕ70.50 ακυρώνει το βασικό πτυχίο των ειδικών παιδαγωγών ΠΕ71 ,μιας και το 1 μόριο παραπάνω αντιστοιχεί μόνο σε 4 μήνες προϋπηρεσίας.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:17 | Στέλλα

    ΠΡΟΤΑΞΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
    Με αυτό το νομοσχέδιο πρώτον υποβαθμίζεται ενα πτυχίο που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει.
    Δεύτερον δέν νομίζω να υπάρχει άλλος κλάδος εκπαιδευτικών και όχι μόνο στον οποίο να αποτελεί προσόν ένταξης στον πίνακα ένα μεταπτυχιακό,καποιο σεμινάριο η προυπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο… Γιατι να μην εντάσσονται στον πινακα με την ίδια λογική και άλλοι κλάδοι όπως λογοθεραπευτές με εκπαιδευτική επάρκεια η εργοθεραπευτές???Γελοίο δεν ακούγεται?
    Τρίτον η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής ειναι αναπόφευκτη προτάσσοντας πτυχία που δεν εχουν καμία σχέση με την ειδική εκπαίδευση.
    Η ισονομία και η δικαιοσύνη δεν εξασφαλίζονται εξισόνοντας διαφορετικά πτυχία ούτε κάνοντας το άσπρο μαύρο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:17 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Στήριξη της πρότασης
    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας.Σωστη η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΠΣΑΕΠ για κατάργηση της μοριοδότησης του βαθμού πτυχίου και προσμέτρηση του χρόνου κτήσης πτυχίου σε περίπτωση ισοβαθμίας!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:15 | ΚΙΚΗ

    ΠΡΟΤΑΞΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
    Με αυτό το νομοσχέδιο πρώτον υποβαθμίζεται ενα πτυχίο που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει.
    Δεύτερον δέν νομίζω να υπάρχει άλλος κλάδος εκπαιδευτικών και όχι μόνο στον οποίο να αποτελεί προσόν ένταξης στον πίνακα ένα μεταπτυχιακό,καποιο σεμινάριο η προυπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο… Γιατι να μην εντάσσονται στον πινακα με την ίδια λογική και άλλοι κλάδοι όπως λογοθεραπευτές με εκπαιδευτική επάρκεια η εργοθεραπευτές???Γελοίο δεν ακούγεται?
    Τρίτον η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής ειναι αναπόφευκτη προτάσσοντας πτυχία που δεν εχουν καμία σχέση με την ειδική εκπαίδευση.
    Η ισονομία και η δικαιοσύνη δεν εξασφαλίζονται εξισόνοντας διαφορετικά πτυχία ούτε κάνοντας το άσπρο μαύρο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:13 | Χάρης Β.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

    Η ειδική αγωγή βρίσκεται και στα γενικά σχολεία όπου απαιτείται γνώση αναλυτικών προγραμμάτων τα οποία οι ΠΕ 70.50 τα κατέχουν. Δεν είμαστε κατώτεροι εκπαιδευτικοί και ζητούμε επιτέλους ισονομία. Υπάρχουν θέσεις για όλους.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:10 | ΦΑΝΗΣ ΣΠ.

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε στις προσλήψεις αναπληρωτών ο απόφοιτος ΠΕ71/61 να έχει πρόταξη ακόμη και από τον πανεπιστημιακό του δάσκαλο ΠΕ70,5/60,5. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:09 | Άννα Π.

    Επιτέλους δικαίωση.Μπράβο στο Υπουργείο!!
    Κανένας δεν θέλει να απαξιώσει την προσφορά των ΠΕ71/61 στον χώρο, όμως δυστυχώς ο σύλλογος τους και κάποια από τα μέλη του, αποδεικνύουν πως πέρα από εξειδίκευση στην ΕΑΕ με το βασικο πτυχιο που διαθέτουν, κατέχουν όπως φαίνεται διδακτορική εξειδίκευση στη δημιουργία εντυπώσεων με συκοφαντίες που επι χρόνια αναπαράγουν, στον ευαίσθητο χώρο της ΕΑΕ. Συγκεκριμένα, προσπαθούν επι χρόνια να περάσουν την εικόνα των αλεξιπτωτιστών στην ΕΑΕ σε ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ με ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (ΠΤΔΕ/ΤΕΕΠΗ-master/phd ειδικής), παρουσιάζοντας τους ως άσχετους ή ημιμαθείς. Η συγκεκριμένη στάση είναι τουλάχιστον προκλητική αν όχι αντισυναδελφική. Επειδή όμως η νέα πολιτική ηγεσία και η διιεύθυνση ΕΑΕ γνωρίζει επακριβώς τι ισχύει, θέλω να σας συγχαρώ για τον τερματισμό της αδικίας..

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:08 | Χρήστος Παπαθεοδώρου

    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
    Εμείς σε καμία περίπτωση δεν ζητούμε τον αφανισμό των ΠΕ 71 και 61 αλλά να μπει τέλος στην άνιση μεταχείριση. Με την τροπολογία κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του, αφού ουσιαστικά οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:07 | Κυριάκος

    ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ!
    Θα ήθελα να παραθέσω ένα παράδειγμα ως επιχείρημα για το πόσο άδικη είναι η πρόταξη στην ειδική αγωγή. Επειδή στο θέμα της ειδικής αγωγής είμαστε όλοι λίγο πολύ προκατειλημμένοι είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
    Ας υποθέσουμε ότι αύριο κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου αποφασίζουν να δημιουργήσουν, για τους δικούς τους λόγους, δύο νέα τμήματα προπτυχιακών σπουδών. Το ένα θα το ονομάσουν, ας πούμε, “Ηγεσία και διοίκηση σχολικών μονάδων” και το άλλο “Παιδαγωγικό τμήμα Εκπαίδευσης Διευθυντών”. Έτσι θα δημιουργηθεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών ένας νέος και δυναμικός κλάδος “Διευθυντές Π.Ε 75”.
    Οι απόφοιτοι λοιπόν αυτών των σχολών θα προηγούνται στις θέσεις προϊσταμένου ολιγοθέσιων σχολείων, τις οποίες στις μέρες μας καταλαμβάνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής. Επίσης, θα έχουν σαν αίτημα τους κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός να μη παίρνει τη θέση διευθυντή στα δημοτικά σχολεία, διότι δεν έχει τα τυπικά προσόντα, το βασικό πτυχίο του Διευθυντή και απαξιώνει με αυτό το τρόπο το πτυχίο τους και το δημόσιο σχολείο.
    Εννοείται ότι θα ανθίσει το εμπόριο μεταπτυχιακών διοίκησης σχολικών μονάδων, η μπάλα όμως θα πάρει και όσους έχουν αξιόλογες σπουδές πολλών ετών και χρόνια προϋπηρεσίας ως διευθυντές.
    Έτσι λοιπόν το πολύ σε δέκα δεκαπέντε χρόνια κανένας δάσκαλος δεν θα έχει το δικαίωμα να γίνει διευθυντής, γιατί δε θα έχει όπως θα λένε τα προσόντα, δηλαδή το βασικό πτυχίο του διευθυντή και οι δάσκαλοι θα αποκλειστούν μια για πάντα από τη θέση των διευθυντών στα ίδια τους τα σχολεία.
    Επίσης, ένα τεράστιο χάσμα και ένας ασταμάτητος πόλεμος θα δημιουργηθεί ανάμεσα στο κλάδο των δασκάλων και στον κλάδο των διευθυντών.
    Τι θα γινόταν λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση; θα είχε ο κλάδος των διευθυντών τη στήριξη των δασκάλων; θα είχε τη στήριξη της ΔΟΕ; Η απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ποιος έχει δίκαιο λοιπόν και ποιος άδικο; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια για όλους. Γι’ αυτό στηρίζουμε τη νέα δίκαιη τροπολογία του υπουργείου. Όλοι έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα. Να μοριοδοτηθούν όλα τα προσόντα!!Να μην χαθεί κανενός ο κόπος, είτε είναι προϋπηρεσία είτε είναι επιπλέον σπουδές!!Τέλος στην αδικία!!!Υ.Σ: Ελπίζω το παράδειγμα να μη γίνει πραγματικότητα!

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:05 | Ντινος Σ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:04 | ζωη

    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑΣ!
    λιγότερα μόρια σε τριτεκνους και πολυτεκνους

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:03 | ΕΛΕΝΑ Κ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε στις προσλήψεις αναπληρωτών ο απόφοιτος ΠΕ71/61 να έχει πρόταξη ακόμη και από τον πανεπιστημιακό του δάσκαλο ΠΕ70,5/60,5. Η συκοφαντία, η λάσπη και το ψέμα δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς ΕΑΕ. Κρίμα στους ΠΕ71/61 και τη στάση που κρατάνε τα τελευταία χρόνια. Σεβασμό και ισότιμη αναγνώριση των αναπληρωτών ΠΕ70,5-60,5.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:02 | Δάμίάνός δημητριάδης

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Καιρός ήταν.
    Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:02 | Δημήτρης

    Ο βασικός τίτλος σπουδών στην Ειδική Αγωγή προσφέρει όλες εκείνες τις γνώσεις που κανένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό δεν προσφέρει. Ακουμπάει όλο το φάσμα των αναπηριών και δεν εξειδικεύεται. Η απαξίωση της πρόταξης του βασικού πτυχίου δημιουργεί σοβαρές υποψίες! Στην χώρα τα τμήματα Ειδικής Αγωγής δημιουργήθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο γι’ αυτό δεν επαρκούν τα άτομα. Οι Ειδικοί Παιδαγωγοί (ΠΕ71) είναι οι πρώτοι που πρέπει να στελεχώνουν τις δομές και μετά οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Κανείς δεν αρνείται την προσφορά και την προυπηρεσία στον χώρο, αλλά το φάσμα των γνώσεων έχει μεγάλη διαφορά. Δεν πρέπει μόνο η εύρεση εργασίας να μας αφορά αλλά και η προσφορά και το αποτέλεσμα στην δουλειά.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:01 | Ιωαννα

    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ!!!
    ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ 71/61.

  • 31 Μαρτίου 2017, 22:00 | ΕΛΕΑΝΝΑ

    Στήριξη της πρότασης
    Ας πάψει να διαχωρίζεται με τέτοιο μένος η ειδική από τη γενική αγωγή καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η ειδική αγωγή εντάσσεται συχνά στο πλαίσιο της γενικής αγωγής (παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης μέσα σε γενικά σχολεία). Επίσης, ας μην παραγνωρίζουμε το γεγονός πως οι ΠΕ 70.50 που κατέχουν μεταπτυχιακό κουβαλούν κι αυτοί άλλα 4 χρόνια βασικών σπουδών σε έναν τομέα που μόνο άσχετος δεν μπορεί να θεωρηθεί από τον τομέα της ειδικής αγωγής. Οι ΠΕ 70.50 – κι αυτό φυσικά ισχύει και για τους ΠΕ 71- είμαστε άνθρωποι καταρτισμένοι, επιμορφωμένοι και με μεγάλη όρεξη γι’ αυτό που κάνουμε και κανείς αυθαίρετα δεν μπορεί να ισχυρίζεται το αντίθετο. Είμαστε συνάδελφοι, είμαστε ισάξιοι και η κατάταξη στους πίνακες πρέπει να πραγματοποιηθεί με αξιολόγηση τυπικών προσόντων και προϋπηρεσίας. Επομένως, στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:59 | ΖΩΗ Ζ

    Ό,τι συμβαίνει σε όλους τος κλάδους να γίνει και για την Ειδική Αγωγή. Πρόταξη του Βασικού Πτυχίου. Αν όλοι αυτοί οι μεταπτυχιακοί που τώρα κόπτονται για τα ΑμεΑ έβρισκαν θέση στη γενική αγωγή θα είχαν εξαφανιστεί!!!!! Για αυτούς είναι θέμα επιβίωσης απλά και το αντιμετωπίζουν όλο αυτό ως μια απλή δουλειά.

    Έκαστος στο είδος του….

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:59 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΚΤΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. Η ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΞΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 71/61 ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ 1 ΜΕΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΕΛΟΣ…ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ..ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ.. ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:59 | Γιαννης

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:57 | ΠΑΣΧΑΛΗΣ

    Είναι η αξιοκρατικότερη και πλέον δημοκρατική απόφαση που έχει επέλθει αναφορικά με την θέμα της ορθής αξιοποίησης των ακαδημαϊκών προσόντων της Ειδικής Αγωγής. Η μεταπτυχιακή εξειδίκευση προσδίδει επιστημονική αξιοπιστία και πηγαίνει το επιστημόνικό επίπεδο παιδαγωγικής γνώσης ένα επίπεδο πιο μπροστά ,ξεφεύγοντας απο την γενική γνώση της προπτυχιακής γνώσης.Μακάρι στο μέλλον να ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες ανάλογες αυτής της πρωτοβουλίας καθότι μόνο ε΄τσι προάγεται το κύρος και η αξιοπιστία της έννοιας των ακαδημαϊκών προσόντων και η αξία της επιστημονικής εξειδίκευσης που οφείλει να έχει το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:56 | Ελένη Γ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ!
    Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεκπαιδευση και το γεγονός ότι ξεκίνησε αρχικά από παιδαγωγους Γενικής Αγωγής, το γεγονός ότι οι συμβουλοι ειδικης αγωγης έχουν γνώσεις Γενικής εκπαίδευσης και εξειδίκευση στην ειδική, τα δεδομένα που ισχουν σε όλο τον κόσμο για την ειδική αγωγη ειμαι υπέρ της τροπολογιας και της πρότασης του υπουργειο. Δε γίνεται άτομο πχ που έχει αποφοιτήσει το 16 απο το παμακ ή το πτεα να περνά εκπαιδευτικό με περισσότερη προϋπηρεσία. Να ισχύει το ίδιο με τους μόνιμους. ΤΑ μόρια για παιδιά θεωρώ ότι εινσι πολλά. Ίσως θα έπρεπε νσ είναι λιγότερα. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:54 | Γιάννης Κ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η μοριοδότηση και ο τερματισμός της λογικής της πρόταξης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ό,τι ισχύει για τους μόνιμους δασκάλους-νηπιαγωγούς με ειδικευση στην ΕΑΕ (70,5-60,5) να ισχύει και στους αναπληρωτές. Ισοτιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς εαε. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:53 | γεωργια

    ΣΤΗΡΙΖΩ!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:52 | Βασίλειος Κομπατσιάρης

    4 μονάδες το Μεταπτυχιακό Ειδικής (να συμπεριλαμβάνονται άραγε και τα 5.000 ύποπτα ?) και 3 μονάδες το ΔΩΡΕΑΝ και υποχρεωτικής φοίτησης Διδασκαλείο. Όταν μιλάμε για Δικαιοσύνη, Ισονομία και προπαντός στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης….!!!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:51 | Γαρυφαλιά

    Ειδικά για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έπρεπε να ίσχυε το προηγούμενο σύστημα κατάταξης στο οποίο υπήρχε μέριμνα και για τις ειδικές κατηγορίες:

    ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    Οι υποψήφιοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, κατατάσσονται κατά σειρά με βάση το βασικό τίτλο σπουδών και στη συνέχεια τα ειδικά προσόντα στην ΕΑΕ, ώστε να προσλαμβάνονται κατά βαθμίδα εκπαίδευσης, κλάδο και ειδικότητα.

    Στον ΠΙΝΑΚΑ Α΄ εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Κατατάσσονται κατά κλάδο και ειδικότητα σύμφωνα με το βασικό τίτλο σπουδών και προηγούνται:
    α) οι πολύτεκνοι (όπως περιγράφονται αναλυτικά στην παρ. 11 του Κεφαλαίου Γ΄ του Δεύτερου Μέρους) και
    β) όσοι έχουν επιπλέον τυπικά προσόντα τοποθέτησης στην ΕΑΕ, οι οποίοι κατατάσσονται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης του Πίνακα Β΄ και ανάλογα με την προϋπηρεσία τους ανά κατηγορία τυπικών προσόντων.

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
    α) Ως προϋπηρεσία στον Πίνακα Α΄, λογίζεται η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί από τη Γενική Εκπαίδευση έως 30-6-2010 και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση έως 30-6-2012 (κατά την επισήμανση του μέρους Α΄).
    β) Στις περιπτώσεις ίσης ή μηδενικής προϋπηρεσίας οι υποψήφιοι κατατάσσονται σύμφωνα με την παρακάτω «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι» του ΠΙΝΑΚΑ Β΄- Τμήμα 1.
    γ) Εκπαιδευτικοί που τους έχει αποδοθεί το ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, διότι πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν τη δυνατότητα ένταξης στον Πίνακα Α΄ (εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ, με ή χωρίς τυπικά προσόντα), ως εκπαιδευτικοί πλέον με αναπηρία τουλάχιστον 67% χωρίς δεύτερη προσμέτρηση των ειδικών παθήσεων στον Πίνακα αυτόν.(Σχετ. Αναφ και στην παρακάτω «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ IV » του ΠΙΝΑΚΑ Β΄-Τμήμα 1).

    Στον ΠΙΝΑΚΑ Β΄ εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα με την εξής σειρά και ανάλογα με την προϋπηρεσία τους στην ΕΑΕ και μόνο, ανά κατηγορία τυπικών προσόντων:

    1.

    α) Οι εκπαιδευτικοί με διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία.

    β) Οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία.

    γ) Οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι πτυχίου του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή αναγνωρισμένου -ισότιμου και αντίστοιχου- τίτλου Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

    δ) Είναι κάτοχοι τίτλου διετούς μετεκπαίδευσης ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής (Μόνο για τους πρώην διορισμένους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60)

    ε) Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες (αναπηρία 67% και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμόδιων διαγνωστικών υπηρεσιών) χωρίς τίτλους στην ΕΑΕ.

    στ) Οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία τριών διδακτικών ετών σε δομές ΕΑΕ και ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην ΕΑΕ που αποκτήθηκε μέχρι και 31-8-2010, από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών. Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ που έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ. Α΄/2-10-2008) από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια των τετρακοσίων (400) ωρών.

    ζ) Οι εκπαιδευτικοί με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών σε δομές ΕΑΕ.

    η)Οι εκπαιδευτικοί με ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην ΕΑΕ που αποκτήθηκε μέχρι και 31-8-2010 από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το ΥΠΔΒΜΘ αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών.

    θ) Οι εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον ένα διδακτικό έτος προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ (10 μήνες).

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί ανά κατηγορία τυπικών προσόντων κατατάσσονται βάσει των μορίων προϋπηρεσίας τους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού στην ΕΑΕ). Η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία ΕΑΕ μέχρι και τις 30-6-2010 υπολογίζεται στο διπλάσιο (2 μόρια το μήνα) μόνο για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων.

    Στις περιπτώσεις ίσης ή μηδενικής προϋπηρεσίας ΕΑΕ οι υποψήφιοι κατατάσσονται σύμφωνα με τα γενικά λοιπά κριτήρια των εκπαιδευτικών (μόρια ΑΣΕΠ, ημεροχρονολογία κτήσης και βαθμός πτυχίου).

    Αναλυτικότερα:

    I. τα μόρια των δύο τελευταίων διαγωνισμών ΑΣΕΠ ως εξής:
    α. ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και
    β. μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση, από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    γ. Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις (α. και β.) λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.

    II. την ημεροχρονολογία κτήσης του βασικού τίτλου σπουδών και

    III. το βαθμό του βασικού τίτλου σπουδών.

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πολύτεκνοι εξ’ ιδίας οικογένειας οι οποίοι διαθέτουν τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ, προτάσσονται στον Πίνακα Β΄ αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ.

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ IΙΙ: Σε κάθε μία από τις κατηγορίες τυπικών προσόντων α), β), γ) και δ) της κατάταξης του πίνακα Β΄, προτάσσονται οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες (αναπηρία 67% και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμόδιων διαγνωστικών υπηρεσιών), που διαθέτουν και τους αντίστοιχους τίτλους στην ΕΑΕ.

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ IV: Σε κάθε κατηγορία τυπικών προσόντων του πίνακα Β΄ προτάσσονται και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και διαθέτουν τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ, μετά τους παραπάνω υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι εξ’ ιδίας οικογενείας, γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία.
    Διευκρινίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας και η πάθηση αυτή τους προσδίδει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, έχουν τη δυνατότητα ένταξης στον Πίνακα Α΄ ως εκπαιδευτικοί με αναπηρία (εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ, με ή χωρίς τυπικά προσόντα) με τη σειρά κατάταξης του πίνακα Α΄ και χωρίς άλλη πρόταξη όπως ισχύει στον πίνακα Β΄. Εφόσον οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ του Πίνακα Β΄, τότε μόνο τους δίνεται η δυνατότητα ένταξης και στον Πίνακα Β΄, με τον προαναφερόμενο τρόπο κατάταξης σε αυτόν.

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ V: Σε κάθε κατηγορία τυπικών προσόντων προτάσσονται, αμέσως μετά τις παραπάνω ειδικές κατηγορίες υποψήφιων εκπαιδευτικών, όσοι απέκτησαν πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο που αντικαθιστά αυτό κατά τις ισχύουσες διατάξεις.

    2. Ειδικά για τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ (τον κλάδο ΠΕ11.01-Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ), οι υποψήφιοι κατατάσσονται με την εξής σειρά και ανάλογα με την προϋπηρεσία τους στην ΕΑΕ και μόνο, ανά κατηγορία τυπικών προσόντων:

    α) Οι εκπαιδευτικοί με διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή την Ειδική Φυσική Αγωγή

    β) Οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή την Ειδική Φυσική Αγωγή

    γ) Οι εκπαιδευτικοί με κύρια ειδικότητα στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», την «Ειδική Φυσική Αγωγή», την «Ειδική Φυσική Αγωγή–Θεραπευτική Γυμναστική», την «Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή», την «Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή» ή την «Άσκηση σε Χρόνιες Παθήσεις και Αναπηρία».

    δ) Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες (αναπηρία 67% και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμόδιων διαγνωστικών υπηρεσιών) χωρίς τίτλους στην ΕΑΕ.

    ε) Οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία τριών διδακτικών ετών σε δομές ΕΑΕ και ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην ΕΑΕ που αποκτήθηκε μέχρι και 31.8.2010, από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το ΥΠΔΒΜΘ αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών. Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ που έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ. Α΄/2-10-2008) από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το ΥΠΔΒΜΘ αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια των τετρακοσίων (400) ωρών.

    στ΄) Οι εκπαιδευτικοί με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών σε δομές ΕΑΕ.

    ζ) Οι εκπαιδευτικοί με ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που αποκτήθηκε μέχρι και 31.8.2010, από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το ΥΠΔΒΜΘ αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών.

    η) Οι εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον ένα διδακτικό έτος προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ (10 μήνες).

    Για την αναλυτικότερη κατάταξη των υποψηφίων του κλάδου ισχύουν οι επισημάνσεις I-V παραπάνω.

    3. Για τις προσλήψεις σε δομές ΕΑΕ κωφών, τυφλών, τυφλών πολυαναπήρων και τυφλοκωφών θα συνταχθούν Πίνακες Α΄ και Β΄ Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ), Braille, Νοηματικής Γλώσσας(ΕΝΓ)+Braille αντίστοιχα, με τους υποψήφιους οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ και επιπλέον εξειδίκευση στην ΕΝΓ ή/και τη γραφή Braille και έχουν επιλέξει στην αίτησή τους ότι αποδέχονται πρόσληψη:
    «γ1)ως αναπληρωτής ΕΑΕ με γνώση της γραφής Braille και της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας(ΕΝΓ)»
    «γ2) ως αναπληρωτής ΕΑΕ με γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ΕΝΓ)»
    «γ3) ως αναπληρωτής ΕΑΕ με γνώση της γραφής Braille»
    Στους Πίνακες αυτούς η κατάταξη γίνεται όπως περιγράφεται στις προηγούμενες παραγράφους (ανά κατηγορία τυπικών προσόντων ΕΑΕ).

    Στους πίνακες με γνώση της ΕΝΓ, στους Πίνακες Braille καθώς και στους Πίνακες ΕΝΓ+Braille του σχολικού έτους 2011-2012 δεν θα υπάρχει ανατροπή της σειράς σε σχέση με τον Πίνακα ΕΑΕ, δεδομένου ότι γίνεται δεκτή μόνο η επάρκεια της γνώσης της γραφής Braille και της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας (ΕΝΓ)

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Δεν θα γίνουν δεκτές και δεν θα καταχωριστούν βεβαιώσεις παρακολούθησης ΕΝΓ πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου έτους (Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ κύκλου/επιπέδου) και ενός ή δύο ή τριών εξαμήνων εκμάθησης της ΕΝΓ στα Πανεπιστημιακά Τμήματα (για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71).

    Επίσης δεν θα καταχωριστούν βεβαιώσεις εκμάθησης της γραφής Braille.

    Διευκρινίζεται ότι δεν θα ληφθούν υπόψη για την ένταξη των υποψηφίων στους πίνακες της ΕΝΓ, Braille και ΕΝΓ+Braille οι παραπάνω βεβαιώσεις που είχαν ήδη καταχωριστεί στο Ο.Π.Σ. τα προηγούμενα έτη έως 30.06.2011.

    Κατά τη διαδικασία πρόσληψης, στους εκπαιδευτικούς που εντάσσονται σε περισσότερους από έναν πίνακα(ΕΑΕ – ΕΝΓ – Braille – ΕΝΓ+Braille)και δύνανται να προσλαμβάνονται ταυτόχρονα από περισσότερους του ενός πίνακα σε διαφορετικές περιοχές, θα δίνεται τελικά η θέση – περιοχή προτίμησης, που βρίσκεται στην καλύτερη σειρά προτεραιότητας στις προτιμήσεις τους.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:48 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:47 | Θανάσης

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!

    Μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Θέλω να θυμίσω απλά πως απλά την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού την αποκτούσες και την αποκτάς, πέρα από το βασικό πτυχίο από την ίδρυση των αντιστοιχων τμηματων, μέσω μεταπτυχιακής/διδακτορικής ειδίκευσης στην ΕΑΕ, συνθήκη που σου έδινε μάλιστα πρόταξη μεχρι την αιφνίδια υπουργική απόφαση του 2014 και συνεπώς, φοιτητές και απόφοιτοι των ΠΤΔΕ και των ΠΤΕΑ ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν επακριβώς το εργασιακό πλαίσιο που ίσχυε και να έπαιρναν αντίστοιχα τις αποφάσεις τους σε επίπεδο σπουδών. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:38 | μαρινα

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ!
    Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεκπαιδευση και το γεγονός ότι ξεκίνησε αρχικά από παιδαγωγους Γενικής Αγωγής, το γεγονός ότι οι συμβουλοι ειδικης αγωγης έχουν γνώσεις Γενικής εκπαίδευσης και εξειδίκευση στην ειδική, τα δεδομένα που ισχουν σε όλο τον κόσμο για την ειδική αγωγη ειμαι υπέρ της τροπολογιας και της πρότασης του υπουργειο. Δε γίνεται άτομο πχ που έχει αποφοιτήσει το 16 απο το παμακ ή το πτεα να περνά εκπαιδευτικό με περισσότερη προϋπηρεσία. Να ισχύει το ίδιο με τους μόνιμους. ΤΑ μόρια για παιδιά θεωρώ ότι εινσι πολλά. Ίσως θα έπρεπε νσ είναι λιγότερα. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:38 | Ελένη Π.

    ΣΤΗΡΙΖΩ!

    Η μοριοδότηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως να σας υπενθυμίσω πως στην ειδική αγωγή που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της γενικής αγωγής έχουμε συνολικά 5(++) χρόνια σπουδών. Βασικό πτυχίο του ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ της χώρας, πυλώνες της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, καθώς και μεταπτυχιακή/διδακτορική εξειδίκευση την Ειδική Αγωγή. Οι εξειδικευμένες γνώσεις μας στην Παιδαγωγική Επιστήμη συνολικά, μας καθιστούν ως τους πλέον ικανούς στο μοντέλο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Όπως και να’ χει συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:36 | Ελένη Φ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!

    Αμφισβητώντας ή υποβιβάζοντας την προσφορά και τις υπηρεσίες των αναπληρωτών ΠΕ70,5/60,5 στις δομές της ΕΑΕ, όπως συνέβη με την Υ.Α. της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι σαν να αμφισβητούν και την κατάρτιση των μόνιμων συναδέλφων (70,50/60,50) και την κατάρτιση τους στα σχολεία, τα στελέχη εκπαίδευσης ειδικής αγωγής (διευθυντές, σχολικούς συμβούλους), μέχρι και τους ίδιους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους ειδικής αγωγής. Απαιτούμε ισοτιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας. Όπως και να’χει συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:31 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
    ‘Aμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ΕΑΕ και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Με την τροπολογία αυτή: Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

  • 31 Μαρτίου 2017, 21:29 | Παναγιώτης Δ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Καιρός ήταν. Αποκατάταση της κατάφωρης αδικίας. Ισοτιμία μεταξύ όλων των αναπληρωτών παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.