1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 15:27 | ΤΑΣΟΣ

    Ειμαι αδιοριστος φιλολογος και με λυπη παρακολουθω τις τελευταιες εξελιξεις.Κατα την αποψή μου το προβλημα δεν ειναι μονο πως θα γινονται οι προσληψεις, αλλα τι θα κανετε για να ανοιξουν οι θεσεις.Διαβαζω τις δηλωσεις της Υπουργου που λεει οτι προτεραιοτητα της ειναι τα δημοτικα και τα νηπιαγωγεια.Αναρωτιεμαι στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση που υπαρχουν τοσα προβληματα γιατι αδιαφορει?Γιατι δεν επεκτεινει το θεσμο του ολοημερο σχολειου στις υπολοιπες βαθμιδες (γυμνασιο-λυκειο), οπως τονιζαν προεκλογικα?Μεχρι ποτε η παραπαιδεια θα βασιλευει και μεχρι ποτε οι γονεις θα πληρωνουν την «δωρεαν» παιδεια στα φροντιστηρια?Ας ρωτησει καποιον ειδικο εαν ενα πενταχρονο μπορει να βρισκεται στο σχολειο απο τις 7 το πρωι και να φευγει στις 4 το απογευμα.Αφου θελει αξιοκρατια γιατι δεν το εφαρμοζει στους δασκαλους, οι οποιοι τοσα χρονια διοριζονται χωρις να εχουν δωσει ΑΣΕΠ?Η λυση δεν ειναι να δυσκολεψει τη ζωη των νεων με παραλογες εξετασεις, διοτι κανενας διαγωνισμος δεν μπορει να αποδειξει τις παιδαγωγικες ικανοτητες.Αυτο μπορει να φανει μονο στην πραξη και κριτης ειναι ο μαθητης.Θα ηθελα ομως να επιβαλει το συστημα αξιολογησης και στους μονιμους καθηγητες, οι οποιοι εχουν μεγαλο μεριδιο ευθυνης για την κακη ποιοτητα της παιδειας.Κατανοω οτι τοσα χρονια οι κυβερνησεις ανοιγαν σχολες και εβγαζαν πτυχιουχους καθηγητικων σχολων.Αυτη ειναι ευθυνη των πολιτκων και δεν μπορειτε να ριχνετε το φταιξιμο στους πτυχιουχους.Δικαιο συστημα για διορισμο ειναι ο βαθμος πτυχιου και οι τιτλοι σπουδων (μεταπτυχιακα, διδακτορικα).Πρεπει να τελειωσει ο εξευτελισμος των καθηγητων και η Υπουργος να εστιασει στη δευτεροβαθμια.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 15:13 | ΕΥΑ- ΑΘΗΝΑ

    Σχετικά με το σύστημα προσλήψεων των Πολυτέκνων Εκπαιδευτικών,που ισχύει σήμερα:
    Σύμφωνα μ’αυτό πολύτεκνοι πτυχιούχοι, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων,παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και χωρίς κανένα κριτήριο (παιδαγωγικό,προυπηρεσία ή άλλο), διορίζονται στον τόπο διαμονής τους χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι πραγματικές ανάγκες του σχολείου διορισμού τους,με αποτέλεσμα να προκύπτουν υπεραριθμίες στα σχολεία αυτά,συνάδελφοι(ήδη διορισμένοι με τα απαιτούμενα κριτήρια) να απειλούνται με μετακινήσεις και να χάνουν την οργανική τους θέση(γιατί οιπολύτεκνοι δεν θεωρούνται υπεράριθμοι),ή τέλος να παρεμένουν όλοι με ελλειπές ή καθόλου ωράριο.
    Επίσης με τον τελευταίο νόμο του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο,δίνεται η δυνατότητα σε ήδη διορισμένους με μόνιμη θέση στο δημόσιο πολύτεκνους να παραιτηθούν από την υπηρεσία τους 1 μήνα πριν και να διοριστούν ως εκπαιδευτικοί μόνιμοι σε σχολεία,αφήνοντας υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις προσωπικού(τρανταχτό παράδειγμα νοσηλευτές από νοσοκομεία).
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και ανεργίας τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο μ’αυτόν τον άνισο και άδικο νόμο που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα λειτουργίας στην εκπαίδευση;
    Κατανοούμε την κοινωνική πολιτική προς τους πολύτεκνους και συμφωνούμε στην ενίσχυσή τους,αλλά γιατί όλοι οι πολύτεκνοι και ειδικά των τεχνικών ειδικοτήτων πρέπει να διορίζονται αποκλειστικά στην εκπαίδευση,εκτός κι αν θεωρείται η εκπαίδευση χωνευτήρι όλων…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 15:09 | ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

    Στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία επιβάλλει να λάβετε ειδικά μέτρα για τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς.Συμφωνούμε πρώτα οι μαθητές ,όμως μην ξεχνάτε πως και εμείς έχουμε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και είμαστε αναγκασμένοι να τα περιφέρουμεαποπόλη σε πόλη και απο χωριό σε χωριό για πολλά χρόνια. Πολλοίαπο μας έχουν και παιδιά που σπουδάζουνκαιείμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε και να πληρώνουμε τρία σπίτια, ούτε αυτό σαςενδιαφέρι;

    ΖΗΤΑΜE:1) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, Να δοοθεί δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς απο τον πρώτο χρόνο διορισμού όταν αυτοί έχουν ήδη υπηρετήσει ως αναπληρωτές σε παραμεθόριες δυσπρόσιτες περιοχές.

    2)Να έχουν προτεραιότητα στις αποσπάσεις σε διοικητικές υπηρεσίες όταν ήδη έχουν υπηρετήσει ως αναπληρωτές σε παραμεθόριες δυσπρόσιτες περιοχές χωρίς να προσμετρώνται τα μόρια του σχολείου στο οποίο ανήκουν αλά τα μόρια της πλησιέστερης σχολικής μονάδας, όσοι τρίτεκνοι το επιθυμούν να τοποθετούνται οριστικά σε διοικητικές υπηρεσίες.

    3)Αν δεν υιοθετηθούν τα παραπάνω μέτρα στην ουσία μας εξοστρακίζετεαπο την εκπαίδευση αφου πολλοί απο μας δεν θα αντέξουν να συνεχίσουν τηνπολύχρονη περιπλάνηση.

    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

    1)O Συνδυασμός προυπηρεσίας 24μηνο -ΑΣΕΠ είναι ο καλίτερος τρόπος, απορούμε λοιπόν γιατί τόση σπουδή να το αλλάξουμε;

    2)ΑΝ καταργήσετετους πίνακες τι θα απογίνουν αυτοί που έίχαν προγραμματίσει τη ζωή τους και το διορισμό τους με βάση την προυπηρεσία; δεν σας ενδιαφέρει;

    3)Γιατί επιμένετε στον ΑΣΕΠ και δεν συμπεριλαμβάνετε στα κριτήρια το βαθμό πτυχίου και τα μεταπτυχιακά; δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι υποβαθμίζετε τα πτυχία μας και τα ΑΕΙ;

    4)Οι εκπαιδευτικοί όπως διαπιστώνετε διαφωνούν με όλες αυτές τις αλλαγές που προτείνετε , τι θα κάνετε; θα αδιαφορήσετε;

    5)ΘΑ πρέπει να καταλάβετε ότι η επαγγελματική ζωή του εκπαιδευτικού τιςπερισσότερες φορές δεν ξεκινά απο το διορισμό αλά απο τότε που ήταν ωρομίσθιος και αναπληρωτής και περιφερόταν σε ξερονήσια και σε δυσπρόσιτα χωριά, καλό θα ήταν λοιπόν να μην γενικεύτε ότα μιλάτεγια κενά και παρατυπίες.

    6)μήπως σκέπτεσθε να καταργήσετε και τις μεταγραφές σε ΑΕΙ για τα παιδιά των τρίτεκνων εκπαιδευτικών;

    ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΔΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    politeknia@in.gr

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:45 | petros

    Δουλευω ωρομισθιος 5 χρονια σε λυκεια της Βορειας Ελλαδας. Από Σουφλί μεχρι Νευροκοπι.Το ίδιο και η γυναικα μου.Εχω οικογενεια, ειμαι φτωχος, σχεδον στο οριο τησ φτωχιας.Καλά να ειναι τα ιδιαιτερα…
    -Μην στεναχωριεσαι γυναικα, ενα χρονο ακόμα και διοριζομαστε της λεω καθε χρονια
    Μιλαμε στα τηλεφωνα ευτυχως δωρεαν, και περνανε οι χειμωνες και ερχονται τα Χρισρτουγεννα. Βλεπω λιγακι τα παιδια μου και ξανα στους δρομους.Σε άλλους δρομους εγω σε άλλους το γυναικακι μου. Τα παιδια στην γιαγια..και ερχεται το Πάσχα και βλεπομαστε παλι όλοι μαζι. Το καλοκαιρι δουλευουμε με το γυναικακι μου στην λαντζα στο νησι για τα εξοδα του χειμωνα , βενζινες ενοικια φαγητα πανε έλα…
    -Ενα χρονο ακομα καρδουλα μου και θα ειμαστε παλι μαζι
    Η μεγαλη μου κορη φετος πρωτη δημοτικου έχει μια αναπληρωτρια δασκαλα..δεν μπορω να της δειξω πως να διαβαζει πως να καταλαβει τους αριθμους ειμαι μακρια…μαθαινω σε άλλα παιδια μαθηματικα εγω..
    -Ναι αγαπη μου, της λεω στο τηλεφωνο, από το 5 μεχρι το 10 θελω αλλα 5
    Ο Αρης μαθητης μου στην 3η λυκειου την πρωτη χρονια που διδασκα σαν ωρομισθιος. Περισυ τελειωσε το μαθηματικο Θεσ/νικης..
    -Κυριε με βοηθησατε πολυ εκεινη την χρονια μου ειπε και ενα δακρυ κατρακυλησε στα ματια μου ..σας ειχα για προτυπο καθηγητη και εγω ετσι θα ηθελα να ειμαι στην ταξη με ορεξη και μερακι
    Τωρα θα παω να δωσω εξετασεις μαζι με τον Αρη?
    Ποιος θα μου δωσει πισω τα χρονια που εχασα απο την οικογενεια μου?

    Ο ΑΣΕΠ?

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:34 | ΜΑΡΙΑ

    ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΛΗΣΕΩΝ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:33 | ΖΙΟΥΒΕΛΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    Για τον διορισμό ο βαθμός πτυχίου και η συμμετοχή σε Έναν ΑΣΕΠ επιτυχώς αρκεί. Γιατί θα πρέπει να δίνουν ΑΣΕΠ κάθε 2 χρόνια τη στιγμή που ήταν επιτυχόντες μια φορά; Να γίνει επετηρίδα αξιολογική ΑΣΕΠ και βαθμού πτυχίου και μόνο αν θέλει ο υποψήφιος για διορισμό να βελτιώσει τη βαθμολογία του να συμμετάσχει τότε και σε άλλον ΑΣΕΠ. Το σύνθημα πρώτα ο μαθητής μπορεί να ακούγεται ωραίο αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ότι ένας εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το καλό ή το κακό τόσες φορές όσοι είναι οι μαθητές του ή μάλλον όσες είναι οι μαθητοώρες του. Θέλω να πω ότι ένας εκπαιδευτικός μακρυά από το σπίτι του, από την οικογένειά του, τα παιδιά του, είναι ψυχολογικά βεβαρημένος. Τι καλό μάθημα θα κάνει στα ξένα παιδιά όταν είναι για χρόνια εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά απ’ τα δικά του; Αν μείνει 3 τουλάχιστον χρόνια σε μακρινή περιοχή διορισμού μια μητέρα π.χ. θα κοπιάζει για τους μαθητές της χωρίς να μπορεί να βλέπει τα παιδιά της ή να διαβάζει μαζί τους ποτέ; Θα τα αφήσει στην 3η δημοτικού και θα τα δει ξανά στο γυμνάσιο, ή στην 1η λυκείου και θα τα βρει φοιτητές; Ο εκπαιδευτικός δεν είναι μηχάνημα να το βάζεις στην πρίζα, έχει ψυχή και έχει να κάνει με ψυχές. Γι αυτό δικαίωμα μετάθεσης πρέπει να έχουν όλοι άπαξ και υπηρέτησαν 1 χρόνο στην οργανική τους. Δικαίωμα απόσπασης νάχουν κατά κύριο λόγω οι έχοντες οικογένεια, όσοι έχουν προβλήματα υγείας και μετά όλοι οι άλλοι. κάθε έγκριση απόσπασης και κάθε απόρριψη να αιτιολογείται προς τον ενδιαφερόμενο και προς το υπουργείο.Τα κενά για μεταθέσεις ή διορισμούς να είναι εντοπισμένα με αριθμό ωρών ανά περιοχή ώστε να μην περατηρείται το φαινόμενο να διορίζονται ή να μετατίθενται υπεράριθμοι. Σίγουρα δεν θα πρέπει να παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους όσοι υπηρετούν στο υπουργείο ή γενικά σε γραφεία και άλλες υπηρεσίες. Ο μαθητής θα βρίσκεται στην πρώτη θέση αν η πολιτεία του προσφέρει αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, τεχνολογική υποστήριξη και πάψει να τον αναγκάζει αυτόν και την οικογένειά του να πληρώνει πολλαπλώς για την εκπαίδευσή του. Είναι δυνατόν να διδάσκεται ο μαθητής 2 ξένες γλώσσες στο σχολείο του και να μην υπάρχει πρόγραμμα για να παίρνει πτυχίο σ΄αυτές στην 3η π.χ. γυμνασίου; Κάνει πληροφορική στο γυμνάσιο φτάνει σε εισαγωγή προγραμματισμού και στο λύκειο το μάθημα είναι προααιρετικό και θεωρητικό, ενώ διδάσκεται π.χ 6 ώρες εβδομαδιαίως αρχαία ελληνικά; Αυτό θεωρείται αναλυτικό πρόγραμμα ευρωπαικού σχολείου; Σταματήστε να κάνετε το εκπαιδευτικό σύστημα δρόμο για τον πρώτο ΑΣΕΠ της ζωής των μαθητών (πανελλαδικές εξετάσεις) και τότε πράγματι θα ισχύει το «πρώτα ο μαθητής» κι όχι να έχει εκπαιδευτικούς τυραννισμένους με πολλαπλούς ΑΣΕΠ, ξενιτεμένους, ψυχολογικά ράκη. Το υπουργείο πρέπει να έχει στην ίδια προτεραιότητα μαθητή και εκπαιδευτικό πρέπει και οι δύο να αισθάνονται ασφαλείς για να λειτουργήσουν και να συνυπάρξουν. Είμαι εκπαιδευτικός από το 1990 στα σχολεία, αναπληρωτής 7 χρόνια, το σύστημα προσλήψεων χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται, οι νέοι συνάδελφοι αν και έχουν όρεξη απογοητεύονται βλέποντας τον γολγοθά του ωρωμίσθιου και αναπληρωτή και της μονιμοποίησης μπροστά τους. Δεν λύνονται τα προβλήματα με το να αυστηροποιούνται οι όροι διορισμών και μεταθέσεων.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:26 | Αλεξανδρος Τ.

    Προς Γιώργο Ευθυμιάδη…

    Το να χαρακτηρίζεις όσους αναφέρονται στα πάμπολλα παράθυρα μορίων, ως άσχετους, ή αφέλεια δείχνει,ή κουτοπονηριά… Επειδή δεν θέλω να σε παραπέμψω σε αντίστοιχο πίνακα να δείς την ζούγκλα που επικρατεί με το πιο άναρχο και άδικο καθεστως να χαρίζει θέσεις σε επιτήδειους και να κόβει μεχρι και 350 θέσεις σε κάποιους που βαδίζουν με το σπαθί τους, θα σου προτείνω το εξής : Αφού είναι τόσοι λίγοι πια, όπως ισχυρίζεσαι, συμφωνείς να αφαιρεθούν ΟΛΑ τα μόρια που αποκτήθηκαν από τα παραθυρα;;(το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει με καθε λεπτομερεια την πηγή των μορίων)..
    Από την απάντησή σου, θα καταλάβω αν προκειται για αφέλεια, ή κουτοπονηριά με έντονα ιδιοτελή χαρακτήρα…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:22 | Μαριαννα Γιωτα

    Κυρια Διαμαντοπουλου .

    Διαβουλευση σημαινει οτι διαφορετικα μερη διαβουλευονται , συζητουν και ανταλασουν αποψεις .
    Η μονη αποψη ομως που απουσιαζει μετα απο 1000 και παραπανω σχολια ειναι η δικη σας !!
    Αραγε Κυρια Διαμαντοπουλου διαβαζετε τις αποψεις μας ??
    Θα λαβετε υποψην σας οτι 95% ειναι αρνητικες σε αυτο το σχεδιο νομου που δημοσιευσατε ??
    Θα μας πειτε και τη δικη σας γνωμη μετα απο ολα αυτα Κυρια Διαμαντοπουλου ??

    Περιμενουμε .

    Μαριαννα Γιωτα.
    2η χρονια αναπληρωτρια Νηπιαγωγος.
    3 φορες επιτυχουσα στον ΑΣΕΠ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:11 | Αλεξανδρος

    Προς όσους δείχνουν να τρελαίνονται στο άκουσμα ότι τα παράθυρα που παρακάμπτουν τους πινακες είναι πολλα…

    Επειδή πολλά ακούγονται για τα δίκαια μόρια των πινάκων, και ότι τα παράθυρα είναι σπάνια…θέλει καποιος μήπως να μου απαντήσει πόσα μόρια δικαιούται ενας ωρομίσθιος τη χρονιά;;;… Με μία απλή ματιά στους πίνακες θα καταλάβει οτι ο αριθμός κάτω του 4 ανα χρονιά σπανίζει!!!..Οι περισσότεροι παίρνουν 4,5,6,7 αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που φτάνουν και τα 20!!!…
    Υπάρχουν δε, πολλές περιπτώσεις που κάποιοι είναι στη θέση π.χ.600 με προϋπηρεσία παίρνοντας 3,5 καθε χρονιά(στον τρίτο χρόνο ωρομισθιας), και πετιούνται άλλοι από το πουθενά, από τον ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ προϋπηρεσίας, και εμφανίζονται με 9+ μόρια κατευθείαν!!
    Περιμένω κάποιον από αυτούς που ‘ξαφνιάζονται’ στο άκουσμα όλων αυτών, να μου ερμηνέψουν το φαινόμενο αυτό…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 14:02 | lena

    Να σας πω την εμπειρία μου απο στον Ασεπ του 2005! Επειδη στα Γιαννενα που ζω δεν υπαρχει εξεταστικο κεντρο για πληροφορικη, μας πηγανε στην Αθηνα! Εδω αρχιζει το ανέκδοτο! Εγραφα Σαββατο απο τις 8 μεχρι τις 8 το βραδύ!!! Πηρα αδεια από τη δουλεια μου λοιπον και πηγα με το ΚΤΕΛ την Παρασκευή Αθήνα. Πλήρωσα ξενοδοχείο για να εχω ησυχία και να μην παω σε συγγενεις στους οποιους δεν θα μπορούσαν διαβασω μια τελευταια επαναληψη και θα με «αναστατωναν » με κουβεντες. Τι το ήθελα; Μετά απο το πολυωρο ταξίδι και ενω ειχα πονοκεφαλο, πάω να κοιμηθω αλλα ματαια!Στο διπλανο δωματειο ειχε γλέντι βραδινο! Για να μη σας τα πολυλογω, ΔΕΝ κοιμηθηκα απο τα νευρα μου παρολοπου ειχα ωτοασπιδες, και εφτασε 5 το πρωι και επρεπε να σηκωθω! Δεν ηξερα και απο Αθηνα, ειχα αγχος και για τη μετακινηση και αρχισα να καλω ταξί γιατι στις 7 θα επρεπε να ειναι ειμαι στο σχολειο για εξετασεις! Να μη βρισκω ταξι τοτε γιατι ηταν νωρις, να εχω απελπιστει, να λεω θα χασω τις εξετασεις και να κοντευω να τρελλαθω! Ξαφνικα μετα απο 40 λεπτα περνα ενα ταξι, το παιρνω και εκει διαπιστωνω οτι ο ταξιτζης δεν ηξερε που ειναι το λυκειο αργυρουπολης που του ελεγα! Τ Ρ Ε Λ Λ Α Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μετα απο 1000ζωρια το βρηκε αλλα εγω πως ημουν??? Τοσο απελπισμένη που δεν ηθελα τιποτε αλλο απ το να τελειωνει αυτο το βασανο! Εκτος απο αυτο 12 ωρες με ενα διαλειμμα 2 ωρων με πονουσαν τα παντα!Ειχα ενα τεραστειο πονοκεφαλο και δεν ηθελα να ξανακουσω για ΑΣΕΠ.
    ΕΙΧΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΚΙΝΗΣΗ, ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ Κ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ;
    ΑΣΕΠ ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!!!
    ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ;

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:59 | Κωνσταντίνος Γ.

    Αγαπητή Κυρία Υπουργέ,

    Αγαπητοί Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
    Αγαπητοί συμπολίτες,
    Τα παιδιά μας ΔΕΝ χρειάζονται εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικών και masters! Για τη διδασκαλία στο σχολείο δεν χρειάζονται τα επικαμπύλια ολοκληρώματα ή οι δυναμοσειρές!
    Αυτό που χρειάζονται είναι εκπαιδευτικούς τους οποίους να μπορούν να καταλαβαίνουν και να εμπιστεύονται. Οι οποίοι θα έχουν μεταδοτικότητα όσον αφορά τη διδασκαλία του αντικειμένου τους. Οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν ΠΑΙΔΕΙΑ κατά προτεραιότητα και έπειτα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Οι οποίοι θα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις στο σχολείο.
    Είναι σημαντικό ο μαθητής να νοιώθει άνετα μέσα στο σχολικό περιβάλλον, να νοιώθει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τον δάσκαλό του. Αλλά και ο δάσκαλος να ξέρει πως θα προσεγγίσει τους μαθητές του.
    Το σημαντικότερο λοιπόν για έναν εκπαιδευτικό είναι η Παιδαγωγική και Διδακτική του επάρκεια.

    Όλα αυτά στη θεωρία. Η πράξη όμως είναι πολύ διαφορετική και κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
    Βαφτίσαμε «Καθηγητικές», σχολές οι οποίες προσφέρουν 2 ή 3 το πολύ προαιρετικά παιδαγωγικά μαθήματα. Ενώ άλλες σχολές οι οποίες και αυτές προσφέρουν 2ή 3 παιδαγωγικά μαθήματα δεν τις βαφτίσαμε «καθηγητικές».

    Στη δημόσια εκπαίδευση αυτή την στιγμή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκπαιδευτικοί κυρίως μόνιμοι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν υποστηριχτεί όπως θα έπρεπε όσον αφορά στην παιδαγωγική τους κατάρτιση. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί ουδέποτε αξιολογήθηκαν για τις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζουν αλλά και για την επιστημονική τους ενημέρωση και επάρκεια. Το πρόβλημα αυτό γίνεται εντονότερο στα μαθήματα των νέων τεχνολογιών και στην τεχνική εκπαίδευση, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

    Κυρία υπουργέ,
    ξεκινήστε από το επίκεντρο του προβλήματος που είναι ο ΜΟΝΙΜΟΣ εκπαιδευτικός, ο οποίος σήμερα παρέχει γραμματειακή υποστήριξη διότι ΔΕΝ αγαπάει αυτό που η πολιτεία του όρισε να κάνει. Οι περισσότεροι από αυτούς ΔΕΝ έχουν να προσφέρουν τίποτα στην παιδευτική διαδικασία! Θεωρούν αυτό που κανουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και όχι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ! Επαναφέροντάς τους στην ενεργό δράση, μέσα στην τάξη, ΔΕΝ έχετε να κερδίσετε τίποτα. Με το ζόρι δεν πάμε μπροστά!
    Αφήστε τους λοιπόν εκεί που βρίσκονται, στις αποσπάσεις τους, αφού ούτως ή άλλως δεν έχουν γίνει προσλήψεις διοικητικού προσωπικού από το 1990. Τόσο καιρό έχουν μάθει έτσι δεν γίνεται να ξεμάθουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

    Αυτό που χρειάζεται είναι νέος άνεμος, νέοι άνθρωποι που ονειρεύονται να προσφέρουν στην παιδεία οι οποίοι έχουν το «μεράκι» να διδάξουν και θεωρούν λειτούργημα τη διδασκαλία.
    Ενισχύστε τον ρόλο της ΑΣΠΑΙΤΕ στην εκπαίδευση. Όποιος θέλει να ονομάζεται εκπαιδευτικός ας πρέπει να έχει περάσει από σοβαρή παιδαγωγική κατάρτιση. Να είναι απαραίτητο όλοι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί «καθηγητικής» σχολής ή μη, να έχουν εκπαιδευτεί στην ΑΣΠΑΙΤΕ ή σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων. Δεν θέλουμε «Αυτοδίδακτους» εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα είναι επιτυχόντες σε 1 και Μοναδική εξέταση του ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά.
    Προτείνω λοιπόν τις εξής αλλαγές:

    1.Δημιουργία περισσοτέρων παραρτημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ και Ετήσιων Προγραμμάτων Παιδαγωγικής Κατάρτισης σε όλη την επικράτεια.

    2.Αύξηση του αριθμού εισακτέων στα παραπάνω προγράμματα.

    3.Κατάργηση του καθεστώτος των «Καθηγητικών» σχολών και δημιουργία της έννοιας των «Παιδαγωγικών Προσόντων»

    (π.χ. ΔΕΝ είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ κάποιος ΠΕ12.10, απόφοιτος φυσικός με μεταπτυχιακό στην ηλεκτρονική και 1-2 παιδαγωγικά μαθήματα να θεωρείται ισάξιος στην παιδαγωγική, τουλάχιστον, με ΠΕ12.06 Ηλεκτρονικό Μηχανικό & Μηχ Υπολογιστών, απόφοιτο ΕΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ με 14 παιδαγωγικά, Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας, εκπόνηση πτυχιακής εργασίας!, ο οποίος αξιολογήθηκε από παιδαγωγούς πανεπιστημιακούς δασκάλους και στην πράξη, από συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη!)

    4.Οι απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ και Παιδαγωγικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΝΑΙ να έχουν άμεση προτεραιότητα στους πίνακες για διορισμό ανεξαρτήτου προϋπηρεσίας.

    5.Οι αλλαγές να μην έχουν αναδρομική ισχύ για τους παλαιότερους οι οποίοι έχουν χαράξει την πορεία τους στην εκπαίδευση, αλλά για τους επόμενους που θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση

    6. Να δοθεί ικανή μεταβατική περίοδος τουλάχιστον 2-3 χρόνων

    7. Να είναι απαραίτητη η παιδαγωγική κατάρτιση για την ένταξη στους πίνακες αλλά και για τους μόνιμους διορισμούς!

    8. Στον ΑΣΕΠ να εξετάζεται μόνο το γνωστικό αντικείμενο

    9. Να είναι απαραίτητη 1 τουλάχιστον επιτυχία στον ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό.

    Με Εκτίμηση,
    Ένας Άνεργος απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:53 | 30ΜΗΝΙΤΙΣΣΑ

    Στη σελ 78 η συνάδελφος Ευδοκία στις 27/11 στις 11:05, έγραψε μία επιστολή που αξίζει να διαβάσουμε όλοι!
    Αυτή η επιστολή είναι η καλύτερη που έχω διαβάσει: εμπεριέχει λογική-επιχειρήματα-συναίσθημα και το κυριότερο… με λίγες λέξεις περιγράφει πως πρέπει να είναι ένας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ με κεφαλαία γράμματα!
    Συγχαρητήρια στη συνάδελφο !

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:41 | EIRINI S.

    κα Διαμαντοπουλου σας βγαλαμε στην κυβερνηση γιατι ειχατε στειλει την επιστολη στον Στυλιανιδη ωστε να μονιμοποιηθουν οσοι εχουν προυπηρεσια και ειναι ωρομισθιοι για αρκετο καιρο! Γ Ι Α Τ Ι Μ Α Σ Τ Α Α Λ Λ Α Ζ Ε Τ Ε Τ Ω Ρ Α ;

    Που ειναι τα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ; Που ειναι το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ; Γιατι τα παιδια μας να πληρωνουν ecdl, cambridge? Γιατι να μην τα παρεχει τα πτυχια το κρατος και να μην εχει και κερδος απο τα παραβολα;

    Γιατι να μην γινουν και οι υπολοιπες σχολες Πληροφορικης ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ; Μόνο μια συγκεκριμενη σχολη ειναι Αξια;;;; Οι γυμναστες, οι μαθηματικοι κ.α. κανουν περισσοτερα μαθηματα «παιδαγωγικων» και θεωρούνται καθηγητικες;

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | Ε.Ε.

    Σχετικά με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα των υποψηφίων εκπαιδευτικών.

    Θα ήθελα να επισημάνω τη χαμηλή βαθμολόγησή τους στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπως επίσης και τη μη προσμέτρησή τους στους μέχρι πρότινος πίνακες των αναπληρωτών και των ωρομισθίων.

    Πώς είναι δυνατόν, για διορισμό στους πίνακες των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, να προσμετρώνται μεταπτυχιακά, διδακτορικά, βαθμός πτυχίου, και στους πίνακες αναπληρωτών, ωρομισθίων, τα ανωτέρω προσόντα να παραγράφονται και να μετράει μόνο η εμπειρία η οποία μπορεί να αποκτήθηκε με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ.

    Στους πίνακες των ειδικών σχολείων τα μεταπτυχιακά των συναδέλφων προσμετρώνται θετικά σε αντίθεση με τους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης. Αυτά δεν είναι άδικο για όσους τόσα χρόνια έχουν προσπαθήσει να εντρυφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο επάγγελμά τους; Γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός από τους άλλους συναδέλφους;

    Συμφωνώ με την επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά επισημαίνω την αναβάθμιση των μεταπτυχιακών-διδακτορικών και στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, όπως ακριβώς προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο των άλλων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ εκτός εκπαίδευσης.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:34 | Μάριος Κ.

    Εκτιμώ ότι ένα σύστημα διορισμών αποκλειστικά μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα ήταν εφαρμόσιμο μόνο στην περίπτωση που το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα λειτουργούσε με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Τότε όντως θα μπορούσε να γίνεται ένας προγραμματισμός για το ποιος αριθμός εκπαιδευτικών θα χρειαστεί ανά ειδικότητα για την επόμενη πχ 4ετία, να προκηρύσσονται οι αντίστοιχες θέσεις μέσω του ΑΣΕΠ και να διορίζονται οι επιτυχόντες.

    Στην περίπτωση όμως του ελληνικού εκπαιδευτικούς συστήματος, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σε μεγάλο βαθμό αυτό λειτουργεί με τη βοήθεια χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών. Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει κάθε χρόνο να συντάσσονται πίνακες αναπληρωτών, από τους οποίους θα γίνεται και η επιλογή των αντίστοιχων εκπαιδευτικών. Ακόμα λοιπόν και αν αυτοί οι πίνακες θα συντάσσονται κατ’ αρχήν με βασικό κριτήριο την επιτυχία στο ΑΣΕΠ, ακολούθως θα προστίθενται και οι προϋπηρεσίες που θα αποκτούν τα επόμενα χρόνια οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι. Αν λοιπόν αυτή η προϋπηρεσία δεν εξασφαλίζει στους κατόχους της καμία προοπτική μελλοντικού διορισμού, γιατί θα πρέπει ο κάθε εκπαιδευτικός να τρέχει ως αναπληρωτής και ωρομίσθιος στην άλλη άκρη της Ελλάδας; Δεν μπορεί λοιπόν η απόκτηση προϋπηρεσία να μην έχει καμία πρακτική χρησιμότητα.

    Με βάση λοιπόν τα παραπάνω εκτιμώ ότι ένα μικτό σύστημα με επιτυχία στο ΑΣΕΠ αλλά και προϋπηρεσία θα ήταν μια ικανοποιητική λύση, πέρα απο τον ίδιο τον γραπτό διαγωνισμό ο οποίος μπορει νε εξακολουθήσει να διεξάγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ίδιο εξάλλου το νομοσχέδιο λέει ότι «Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στο ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του». Το σύστημα βεβαίως αυτό υπάρχει και σήμερα και είναι το 24μηνο. Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο που αυτό θα πρέπει να καταργηθεί ή να τροποποιηθεί. Σε κάθε όμως περίπτωση οφείλω να πω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ειδική μέριμνα για τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι χωρίς ίσως να έχουν επιτυχία στο ΑΣΕΠ, έχουν γυρίσει επί χρόνια όλη την Ελλάδα, καταφέρνοντας τελικά να μαζέψουν μια σεβαστή προϋπηρεσία, προσβλέποντας έτσι στο διορισμό τους μέσω των παρόντων ρυθμίσεων που το ίδιο το ελληνικό κράτος έχει θεσμοθετήσει (30μηνο, 40%).

    Το όποιο καινούριο σύστημα διορισμών και προσλήψεων καλό θα ήταν λοιπόν να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να μην αιφνιδιάσει τους παλαιότερους και αφετέρου να προετοιμάσει τους νεότερους για τα νέα δεδομένα.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:29 | EIRINI S.

    Δεν ειναι σωστό να απαξιώνετε τα ελληνικά πανεπιστήμια και να θεωρείτε ότι δεν μας παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις! Τελειώσαμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΔΕΝ χρειαζόμαστε ΑΣΕΠ για να διοριστούμε για να μας κρίνει αν είμαστε καλοί ή όχι! Αν είναι ετσι να δινουν ασεπ και οι γιατροι και οι δικιγοροι και οι μηχανικοι! Δεν είναι αξιοκρατικός ο Ασεπ τη στιγμή που πολλοί πάνε σε φροντιστήρια και ξοδεύουν 2.000 – 3.000 ευρώ για μια επιτυχία η οποία δεν σου εξασφαλίζει και διορισμό! Παμε να βγαλουμε τα φροντιστήρια απο τους μαθητες και να χτυπησουμε την παραπαιδεια! Τωρα θα αναγκαστουν οι καθηγητες να πανε στα φροντηστηρια. Ήδη εχει ξεκινήσει.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:27 | Κώστας Μπουρνατζίδης

    1. από Κώστας Μπουρνατζίδης – — Νοεμβρίου 27, 2009 @ 11:21 μμ
    Αξιότιμα στελέχη του υπουργείου, εσείς που θα αποφασίσετε για τις τύχες μας,λάβετε, για μια φορά σ’ αυτή τη χώρα που πληγώνει τα παιδιά της, υπόψη σας την ανθρώπινη πλευρά του αιτήματος μας για πραγματική απονομή δικαιοσύνης, χωρίς εξιλαστήρια θύματα αυτή τη φορά.Κι ας γίνει η αρχή από το χώρο της εκπαίδευσης που είναι η μόνη ελπίδα μας να γαλουχήσουμε τη νέα γενιά με νέα ιδανικά, όραμα για μια νέα εποχή για την Ελλάδα που θα αγαπάει όλα τα παιδιά της και θα τα ανταμοίβει για τους κόπους τους, για το μεράκι τους σ’ αυτό που κάνουν.
    Ευαγγελίζεστε λοιπόν ότι θα αποκαταστήσετε αδικίες του παρελθόντος αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Πίσω από κάθε μέρα υπηρεσίας μας στο ελληνικό σχολείο κρύβεται μια πικρή ιστορία, ανθρώπινη ιστορία, που δεν μπορεί να λυθεί με μαθηματικό, τεχνοκρατικό τρόπο, με κομπιουτεράκια. Όχι τουλάχιστον στο χώρο της παιδείας. Για ποια ανθρωπιστική παιδεία να μιλήσουμε στους μαθητές μας;Ποιο όραμα, ποια ελπίδα να τους δώσουμε;
    Ίσως στους κόλπους των καθηγητών με προυπηρεσία, μαζεμένη σταλιά σταλιά,να βρίσκεται ο ανθός της ελληνικής εκπαίδευσης. Άνθρωποι ζυμωμένοι στην καθημερινή βιοπάλη, με δεύτερες και τρίτες δουλειές για να επιβιώσουμε, για να θρέψουμε τις οικογένειες μας, έχουμε δοκιμαστεί σε όλα τα επίπεδα. Αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να νοιωσουμε την ανθρώπινη αγωνία , τον πόνο, την απογοήτευση,αλλά και το κουράγιο ,τη δύναμη, την αξία του ανθρώπου δίπλα μας που μας στηρίζει στο δύσκολο αγώνα μας.Άρα να νοιώσουμε και το σημερινό μαθητή, το γονιό του, τις αγωνίες και τα άγχη τους. Να εκτιμήσουμε τη δυνατότητα που μας προσφέρει το δημόσιο σχολείο να δώσουμε ελπίδα και όραμα στη νέα γενιά. Κι αυτός ειναι ο λόγος που διεκδικούμε τη θέση μας στο σχολείο που μας πήραν μέσα από τα χέρια οι κατά συρροή άδικες αποφάσεις των υπουργών μια δεκαετία τώρα.
    Αντιμετωπίστε μας λοιπόν ως ανθρώπους, με καρδιά και συναίσθημα, κι αφήστε μας έστω και τώρα,μετά από τόσα χρόνια ταπείνωσης, να γίνουμε οι ταπεινοί που θα κάνουν το ελληνικό σχολείο να σηκώσει το ανάστημά του. Δε φαντάζεστε τι ούριους ανέμους θα σηκώσουν οι στεναγμοί ανακούφισης μας και πως θα ταξιδέψουν το πολύπαθο καράβι της παιδείας σε πρωτόγνωρους ορίζοντες ή πίσω στην πολυπόθητη Ιθάκη.Δοκιμάστε μας, εκμεταλλευτείτε μας. Κάντε για μια φορά σ’ αυτή τη χώρα κάτι το διαφορετικό. Κάντε το σωστό, το ανθρώπινο. Τολμήστε!
    Κλείνοντας, θα σας τονίσω ότι τόσοι άνθρωποι δεν μπήκαμε στον κόπο να γράψουμε όμορφα λόγια γιατί υποκριτικά θέλουμε το «βόλεμα» στο δημόσιο. Είναι η αγωνία μας και η πίκρα μας όλα αυτά τα χρόνια που δε μας άφησαν να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας να διδάσκουμε σ’ ένα σχολείο, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν.Είναι για τα παιδιά μας και τους συντρόφους μας που όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσαν το τίμημα μαζί μας. Είναι για την αγάπη και το μεράκι μας για τη δημόσια δωρεάν παιδεία (γιατί μην ξεχνάτε ότι όσοι αγαπάμε το «εκπαιδευτιλίκι» το υπηρετήσαμε και μέσα από τα φροντιστήρια, εμπειρία που δεν είναι αμελητέα)
    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Να’ στε καλά!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:27 | Παναγιώτα

    Σκοπός σας είναι να μειώσετε το δημόσιο χρήμα που δαπανάτε και όχι να δημιουργήσετε ένα σύστημα πιο δίκαιο. Τι θα κάνετε αν στον κλάδο ΠΕ-70 δεν υπάρχουν τόσοι επιτυχόντες στον διαγωνισμό όσοι χρειάζεστε; Το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν να μειώσετε το ποσοστό σταδιακά, δηλαδή για το 2010-11 να ισχύσει το 60-40, για το 2011-12 να ισχύει το 70-30 για το 2012-13 το 80-20 και πάει λέγοντας…. Έτσι δεν θα βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:23 | Αλέξανδρος

    Σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια της ΑΣΠΑΙΤΕ για τις τεχνικές ειδικότήτες.

    Ενημερώνω αρχικά για τις συνθήκες επιλογής και φοίτησης στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Για την επιλογή προσμετρώνται με μόρια ο βαθμός πτυχίου, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, ECDL, ο,τιδήποτε προσμετράται
    και στις προκυρήξεις μέσω ΑΣΕΠ για θέσεις δημοσίου.

    Η φοίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ απαιτεί υποχρεωτική καθημερινή παρακολούθηση. Περιλαμβάνει εκτός από τη διδασκαλία πλήθους παιδαγωγικών μαθημάτων, τη διεξαγωγή από τους σπουδαστές πρακτικών ασκήσεων διδασκαλίας, αρχικά στο χώρο φοίτησης και στη συνέχεια σε επαγγελματικά λύκεια, καθώς και υποχρεωτική παρακολούθηση σε αίθουσα διδασκαλίας επαγγελματικών λυκείων.

    Είναι ο μοναδικός φορέας που παρέχει πρακτική άσκηση διδασκαλίας, και μάλιστα σε απόφοιτους σχολών όπου δε διδάσκονται παιδαγωγικά μαθήματα (π.χ. πολυτεχνικές σχολές).

    Στα πλαίσια των παραπάνω επισημάνσεων, υποστηρίζω την άποψη της διατήρησης της παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Θεωρώ όμως σωστό, το συνυπολογισμό μιας τουλάχιστον επιτυχίας στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, για τη δικαιότερη και ορθότερη επιλογή των εκπαιδευτικών.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:22 | Βαγγέλης

    Προς τον Νικο

    Συνεχίζεις να είσαι προκλητικος,αυθάδης,αναιδής & συμπεριφέρεσαι με πικρόχολα σχόλια προς όλους εμας που κοπιάζουμε χρόνια,κάποιοι απο μας δεκαετία με πληρη διαφανή & αξιοκρατικά κριτήρια.
    Είναι δυνατον να πιστεύεις συνάδελφε Νίκο & να δηλώνεις δημόσια οτι, η «ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ» όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με προσλήψεις πείνας δηλ.ωρομισθία γύρω απο κάθε νομο της Ελλάδας θυσιάζοντας προσωπική ζωή,σπίτι,παιδιά για να ανταποκριθούμε στο κάθε κάλεσμα του Υπουργείου με συνέπεια, αποκτήσαμε κάθε χρόνο τα μόρια προυπηρεσίας με γνωστούς τους εκάστοτε Διευθυντες εκπαίδευσης ανα νομό…;;;;;…Για το όνομα του Θεού;;; Είσαι «σοβαρός» συνάδελφος;;;;
    Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις οτι ο εκάστοτε διευθυντής εκπαίδευσης ανα νομό δύναται να χαρίζει μόρια ή να προσλαμβάνει άλλους που βρίσκονται π.χ. κάτω απο σένα στον ενιαίο πίνακα ή στον πίνακα ωρομισθίων ανα περιφέρεια & να μην έχει καλέσει εκ των προτέρων εσένα, εφόσον προηγήσαι στον πίνακα δηλ.βρίσκεσαι πάνω απο αυτούς;;;…Σε διαβεβαιώνω οτι είναι αδύνατον να το κάνει αυτό,δεν υπάρχει περίπτωση διότι ξέρει ο καθένας τη σειρά του κάθε χρόνο & κάθε Αύγουστο περίπου που ανανεώνεται ο πίνακας με τα μορια που λαμβάνει ο καθένας απο ΑΣΕΠ & προυπηρεσία.Συνεπώς οταν εσύ γράψεις στον ΑΣΕΠ 70,χωρις να έχεις καμια προυπηρεσία αμέσως παίρνεις 15 μόρια για 2 χρόνια(απ’τα οποία κρατάς τα μισά για τα επόμενα 2) & έχεις παρα πολλες πιθανότητες να κληθείς να δουλέψεις ωρομίσθιος διότι θα έχεις ξεπεράσει π.χ.εμένα που έχω πάρει 4-5 μόρια στον προηγούμενο ΑΣΕΠ & έχω δουλέψει 2 με 3 χρονιες ωρομισθιος(δηλ.σύνολο περίπου στα 14 μόρια).
    Πως λοιπόν στη προκειμένη περίπτωση ο εκάστοτε διευθυντής θα είναι σε θέση να αλλοιώσει τη θέση σου;;; Αντιλαμβλανεσαι & ο ίδιος οτι όλα τα προαναφερθέντα που ισχυρίζεσαι, δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση & βεβαίως διακατέχονται απο ύφος εκδικητικό (με το τρόπο & το σθένος που τα εκφράζεις) απέναντι στη ΚΑΘΑΡΟ,ΕΥΓΕΝΗ,ΔΙΚΑΙΟ αγώνα που έχουμε καταβάλλει & συνεχίζουμε να καταβάλλουμε μεχρι σήμερα.Όλη αυτη η προσπάθειά μας είναι ΑΔΙΑΤΡΗΤΗ & όσο & αν προσπαθήσεις να βάλλεις προς αυτήν, δεν πρόκειτε να καταφέρεις τίποτα.
    Τελικά μήπως εσυ ο ίδιος προσπάθησες να χρησιμοποιήσεις τους ίδιους»διευθυντές» που τώρα καταδικάζεις & δεν κατάφερες τίποτα απολύτως,οπότε εξαιτίας αυτών των συναισθημάτων που προφανως προήλθαν,καταφέρεσαι τώρα εναντιον πρωτίστως των διευθυντών & συνάμα της πλειοψηφίας των παλιών εκπαιδευτικών & ειδικά εκείνων που βρίσκονται κοντα στο διορισμό;;;
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ…!!!…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ!!!.
    Γι’αυτό να είσαι απόλυτα σίγουρος….& μάλιστα αρκετοί απο μας έχουμε τουλάχιστον 1 επιτυχία στον ΑΣΕΠ & την προυπηρεσία μας τη δουλέψαμε σε καθ’αυτά δημόσια σχολεία (χωρις ΤΑΔ,εκκλησιαστικά,Σιβατεινίδιος κ.λ.π.)….δεν θέλω να παρεξηγηθώ απο συναδέλφους που δουλεύουν εκει διοτι δεν ασπάζομαι σε καμια περίπτωση τους ισχυρισμούς του Νικου…
    Είναι αδιαντροπιά να δηλώνεις τέτοια πράγματα & να προσβάλλεις με τέτοιο βάναυσο τρόπό,την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά & το ίδιο το Υπουργείο.
    εκπαιδευτικός φυσ.αγωγής,ωρομίσθιος απο το 2002,υποψήφιος διορισθείς με 24μηνο+ ΑΣΕΠ το 2011.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:18 | EIRINI S.

    Κα Διαμαντοπούλου βλέπετε οτι το 95% των εκπαιδευτικών θεωρεί Δ Ι Κ Α Ι Ο το 24μηνο + ΑΣΕΠ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ 60-40. Ας μην αλλάξει κατι τετοιο που οδήγησε χιλιάδες κόσμο να ξενητευτούν για την απόκτηση προϋπηρεσίας! Είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ να δουλεύεις χρονια ωρομισθιος χωρις να ξερεις ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ! Καλά κανατε και αλλάξατε την ΠΔΣ γιατι ΜΟΝΟ εκει γινοταν ΑΔΙΚΙΑ. Ολοι οι υπολοιποι μπηκαμε στους πινακες με την αξια μας! ( εκτος απο αυτους σε εκκλησιαστικες σχολες , οαεδ και τετοια παραθυρακια στα οποια δεν πηγαινεις μεσω πινακων )

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | 30ΜΗΝΙΤΙΣΣΑ

    Στη σελ 78 η συνάδελφος Ευδοκία, έγραψε μία επιστολή που αξίζει να διαβάσουμε όλοι!
    Αυτή η επιστολή είναι η καλύτερη που έχω διαβάσει: εμπεριέχει λογική-επιχειρήματα-συναίσθημα και το κυριότερο… με λίγες λέξεις περιγράφει πως πρέπει να είναι ένας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ με κεφαλαία γράμματα!
    Συγχαρητήρια στη συνάδελφο – που έβαλε τα γυαλιά στην κα. Διαμαντοπούλου το επιτελείο της και σ’ένα ολόκληρο κυβερνητικό σχήμα!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:41 | Κώστας-χημικός

    Κυρία Υπουργέ
    Έχω συμμετάσχει με επιτυχία σε 3 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και με βάση την βαθμολογία μου στον τελευταίο, κλήθηκα ως αναπληρωτής από τον πίνακα στον οποίο επροσμετρείτο και η προυπηρεσία μου από ΠΔΣ.
    Θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

    1. Ανήκω σε μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που ¨αναρριχήθηκαν¨ στον πίνακα των αναπληρωτών με πολύ κόπο, δεδομένου οτι έχω συμμετάσχει ΕΠΙΤΥΧΏΣ πάνω από μια φορά στον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει τεράστια προσπάθεια και θυσίες(είμαι 38 ετών με 2 παιδιά και η σύζυγός μου είναι άνεργη) αφού ήμουν στη δεινή θέση να βρώ χρόνο για διάβασμα ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα αναρωτιέμαι τι θα γίνει με όλους εμάς που είμαστε μια ανάσα πριν τον διορισμό; Οι προηγούμενοι ΑΣΕΠ απαξιώνονται και θα υποχρεωθούμε για πολλοστή φορά να ξαναδώσουμε εξετάσεις; Για ποιό λόγο να υποβληθούμε πάλι σε αυτό το μαρτύριο; Γιατί δεν διευκρινίζετε εάν όσοι έχουν ήδη επιτυχή συμμετοχή στον ΑΣΕΠ θα χρειαστεί να δώσουν και πάλι εξετάσεις; και άλλωστε τι θα εξυπηρετούσε ό μηδενισμός μιας τεράστιας προσπάθειας που χτίζεται χρόνια; Προτείνω στη μεταβατική περίοδο προσλήψεων να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που έχουν επιτυχία στον τελευταίο ΑΣΕΠ και βρίσκονται κοντά στον διορισμό.
    2. Όλοι συμφωνούμε οτι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης αλλά ούτε ο ΑΣΕΠ είναι πανάκεια ούτε οι χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί φταίνε σε κάτι που προσπαθούν να προσαρμοστούν στο εκάστοτε σύστημα και ξαφνικά βρίσκονται ξεκρέμαστοι από τις ξαφνικές αλλαγές. Προτείνω η μεταβατική περίοδος να είναι μεγάλη ώστε να περιοριστούν οι αδικίες.
    3. Έχει αναπτυχθεί μια τεράστια παραφιλιλογία γύρω από τα αθέμιτα μέσα αυτών που έχουν αποκτήσει κάποια προυπηρεσία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν έχουν όλοι προυπηρεσίες από Σιβιτανίδειο, ιδιωτικά σχολεία εκκλησιαστικά λύκεια κλπ -αυτοί κακώς βρίσκονται μέσα στους πίνακες. Η συντριπτικη πλειοψηφία είναι από ανθρώπους που έχουν κοπιάσει μαζεύοντας μήνα-μήνα προυπηρεσία σε δυσπροσιτες περιοχες και με χρήματα απο την τσέπη τους. Να είστε σίγουροι ότι αυτοί που διαθέτουν τα μέσα θα βρούν τον τρόπο να τακτοποιηθούν ακόμα και αν το ΑΣΕΠ γίνει ο αποκλειστικός τρόπος διορισμού!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:40 | Vania

    Αγαπητό και αξιότιμο Υπουργείο,
    είμαι απόφοιτη του 2007 επιτυχούσα του πρόσφατου διαγωνισμού ΠΕ02 με βαθμολογία διόλου απαξιωτική (70%). Αφιέρωσα κόπο,μεράκι,δύναμη για να προετοιμαστω για τον διαγωνισμό επιτυγχάνοντας τον στόχο μου.Βαθμολογικά κριθηκά καταλλήλοτερη απο 20.000 φιλολόγους που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του 2008 κι όμως σήμερα θεωρούμαι άνεργη ενώ την ίδια στιγμή ατομά της ειδικότητας μου καταλαμβάνουν θέσεις που αξιοκρατικά δεν τους ανήκουν αλλά καθαρά ρουσφετολογικά, μη έχοντας ουδεμία επιτυχία στον ασεπ, μη έχοντας καν προσπαθήσει,μη έχοντας αφιερώσει ουτέ μία ώρα διαβάσματος.
    Τα παραδείγματα του παραπάνω φαινομένου είναι πολλά και χαρακτηριστικά: πδσ,εκκλησιαστικα,σδε,σχολεία ειδικής αγωγής κα.Τα παραπάνω απαξιώνουν όχι μονάχα τον διαγωνισμό του ασεπ,όχι μόνο τους επιτυχόντες του διαγωνισμου , ο οποίος κατ εμέ ειναί και πρέπει να θεωρείται το μόνο αξιοκρατικό μέσον και κριτήριο επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και το ρόλο του υπουργείου παιδείας που ενώ θέσπισε και διατήρησε τον θεσμό του ασεπ , ουσιαστικά ελάχιστα κατ εμέ αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα του και η σημασία του,
    τη στιγμή μάλιστα που αρμόδια άτομα Ββάθμιας χαρακτηρίζουν την επιτυχία του ασεπ ως χαρτί του ¨ΣΩΡΟΥ¨…
    Παρέθεσα το δικό μου, προσσωπικό παράδειγμα όχι από εγωισμό αλλά διότι πιστεύω ακράδαντα πώς ανάλογα περιστατικά έχουν περάσει κι άλλοι συνάδελφοι…
    Από συναδέλφους ειπώθηκαν διάφορες απόψεις , οι περισσότερες όμως αντικρούουν και καθαιρούν την αξιοκρατιά.Ούτε η πολυτεκνία,ούτε η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου αποτελούν αξιοκρατικά κριτήρια και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.Ικανός και κατάλληλος δεν θεωτείται εκείνος ο εκπαιδευτικός που ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1900,εξάλλου πείρα θα πει προσπάθεια κι όχι ηλικία,αλλά ούτε οιέχοντες 3 ή παραπάνω παιδία.
    Ευελπιστώ
    1)ΣΕ ένα αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης με πρώτο και βασικότερο κριτήριο την επιτυχία του ασεπ, την διατήρηση των μοριών προηγούμενων διαγωνισμών και την πρόσληψη των εκπαιδευτικών όλων των μορφών Ββάθμιας εκπαίδευσης μέσα από έναν ενιαίο πίνακα απαλλαγμένο από τους μή έχοντας εστώ μία επιτυχία στον διαγωνισμο
    2)ΣΕ ένα σύστημα που επιτέλους θα θέσει τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου,κλείνοντας όλα τα παράθυρα εισβολής στο δημόσιο
    3)ΣΕ ένα σύστημα που θα σέβεται τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για την κατάκτηση των στόχων τους
    4)ΣΕ ένα σύστημα που δίδει ίσες ευκαιρίες σε όλους να αποδείξουν την αξία τους, διότι η αξία δεν αποδεικνυεται στα λόγια αλλά στις θυσίες,στις πράξεις ,στη δοκιμασία.
    Αγαπητό Υπουργείο ,σέβομαι και τιμώ το δίκαιο, το σωστό, το ηθικό , το αξιοκρατικό κι όχι το άδικο, το ανήθικο ,το αναξιοκρατικό τα οποία εδώ και χρόνια μαστίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και ελπίζω πώς πλέον πρέπει να έρθει η ώρα τα παραπάνω να εκλείψουν.Προτυπό μου είναι ο άνθρωπός που προσπαθεί και νικά με τις δυνάμεις του και οι πρόσφατες ανακοινώσεις σας με έκαναν να ελπίζω πως ίσως και εσείς το πισετύτε και πως θα σταθείτε στο πλευρό αυτού του ανθρώπου.Περιμένω τα όσα είπατε να τα κάνετε πράξη.Ονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:40 | lela

    Και ο ελληνικός εκλογικός νόμος, ο οποίος έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας, και υποτίθεται θα ήταν από τα πρώτα νομοσχέδια που θα έφερνε σε διαβούλευση η κυβέρνηση, αναμένεται προσεχώς. Μήπως γιατί θα θίγει αποκλειστικά και μόνο τα βουλευτικά προνόμια και θα έχουνε αντιδράσεις εκ των έσω?
    Δώστε μας τη δύναμη να συγκρουστούμε…Τη δώσαμε.
    Με ποιούς όμως, με τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές?

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:29 | Γιώργος Ε.

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο τα 945 σχόλια που δημοσιευονται ως τώρα κρίνω οτι είναι του κ. Ι. Παπαδάκη ( 28 Νοε 11.37 )

    Πληρέστατο, αντικειμενικο, τεκμηριωμένο.

    ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ απο κάθε εκπ/κο.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ συνάδερφε

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:24 | Χρήστος T.

    Μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι προτείνατε αλλαγές σε έναν τομέα που «θίγει» δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και δεν είπατε κουβέντα για τους διορισμούς σε εκκλησιαστικά σχολεία, ΟΑΕΔ, σχολεία φυλακών κτλ. Αυτά είναι παράθυρα που κλόνισαν την εμπιστοσύνη προς τον πίνακα αναπληρωτών (μαζί φυσικά με την «αμαρτωλή» ΠΔΣ). Δεν είπατε τίποτα για την καταστρατήγηση του 60-40 τόσα χρόνια. Δεν είπατε τίποτα για την τακτική του υπουργείου να ανακοινώνει 200 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και μετά να παίρνει 400 αναπληρωτές. Υπάρχουν τελικά τα κενά αυτά; Αν υπάρχουν γιατί δεν αυξάνεται ο αριθμός των διοριστέων;
    Μου φαίνεται σαν να ξυπνήσατε τώρα σε μια κατάσταση που εσείς δημιουργήσατε και να αναρωτιέστε «τι είναι αυτό»; Ο κόσμος πηγαίνει φροντιστήρια για να περάσει στον ΅ΑΣΕΠ, γεννάει παιδιά για να διοριστεί, διορίζεται αναπληρωτής με 1 μόριο επειδή είναι τρίτεκνος και ένας άλλος με 20 μόρια μένει απ’ έξω, αφήνει την οικογένειά του για να πάει στην άλλη πλευρά της Ελλάδας για 350 ευρώ, ψάχνει κάποιον για να πάρει μια απόσπαση κτλ.
    τελικά ποιο είναι το πρόβλημα αν κλείσετε όλα τα παράθυρα πρόσβασης στον πίνακα αναπληρωτών και ισχύσει αυστηρά το 60-40; Εκτός κι αν πιστεύετε ότι αυτοί που δίδασκαν τα παιδιά για 2, 3, 5 χρόνια είναι ανάξιοι.
    Να σημειωθεί ότι εγώ μπήκα στη δημόσια εκπαίδευση μέσω ΑΣΕΠ αλλά είχα ζήσει και την εμπειρία του αναπληρωτή σε μακρινή από την Αθήνα περιοχή.
    Για την ωρομισθία δε λέω τίποτα. Είπατε ότι θα καταργηθεί. Περιμένουμε.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:15 | Σμυρλής Νικόλαος

    Η εμπειρία στην εκπαίδευση θα έπρεπε να θεωρείται το καλύτερο εφόδιο σήμερα προκειμένου κάποιος εκπαιδευτικός να διδάξει σε σχολείο. Αν θέλετε να θεσπίσετε τον ΑΣΕΠ ως μόνο σύστημα διορισμού, θα πρέπει τα νέα παιδιά που πετυχαίνουν να περνούν από διετή εκπαίδευση πρώτα πριν αρθρώσουν λόγο μέσα σε αίθουσα. Φαντάζομαι ότι, δεν θα σας άρεσε την ίδια να διδάσκουν τα παιδιά σας άπειροι καθηγητές και που θα βλέπουν το παιδί σας ως μέσο για να πειραματίζονται.

    Μέχρι τότε, θα πρέπει όλοι οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσία, (υπήρξε και δική σας πρόταση προς τον τέως υπουργό κύριο Στυλιανίδη στη βουλή)να διοριστούν ώστε να απεμπλακούν οι πίνακες για να μπαίνουν στη συνέχεια τα νέα παιδιά με ΑΣΕΠ και με την ανάλογη ΟΜΩΣ διετή εκπαίδευση πριν μπουν σε κάποια αίθουσα.

    ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 12:05 | Γιαννης Π

    Τι θα γινει μ αυτους που έχουν δυο και τρεις επιτυχιες σε προηγούμενους ασεπ;θα εξαναγκαστουν να ξαναδωσουν;και γιατι πρεπει να ξανακριθουν αφού εχουν ηδη κριθει τοσες φορες;θα ληφθουν υπόψη οι προηγούμενοι διαγωνισμοι η θα ισχυει μονο ο τελευταιος;Με το συστημα που προτείνετε (μονο ασεπ)θα ευνοηθουν τα καθε ειδους φροντιστηρια.Αυτο θελετε;Γιατι δεν ξεκαθαριζετε πώς ακριβως θα πριμοδοτείται η προυπερεσια;Τι θα κάνουν αυτοι που εχουν δρομολογησει πορεια διορισμου αλλά δεν διορίζονται του χρόνου γιατι δεν συμπληρωνουν 24μηνο;(πχ 22 μηνες)

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:58 | Γιαννης Χ

    Γιατί δεν αναγνωρίζεται η Διδακτική Προυπηρεσία από Πανεπιστημιο-ΑΤΕΙ στη Β/βαθμια??

    Δέκα λόγοι για δικαιολογήσεις το αυτονόητο!

    1. Οι συμβασιούχοι διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια με το ΠΔ 407/80, καθώς και Επιστημονικοί και οι Εργαστηριακοί Συνεργάτες των ΤΕΙ έχουν υψηλά προσόντα, όπως κατοχή διδακτορικού διπλώματος, ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή περιοδικά, συγγραφή σημειώσεων, μονογραφίες κ.λ.π.
    2. Οι παραπάνω διδάσκοντες επιλέγονται, μετά από αξιολόγηση, να διδάξουν αυτοδύναμα και όχι από κάποια επετηρίδα. (διδασκαλία καθώς και διενέργεια τελικών εξετάσεων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του εκάστοτε τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ).
    3. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση των πτυχίων πολλών από εκείνους οι οποίοι στη συνέχεια διδάσκουν ως αναπληρωτές ή ως μόνιμοι στη Β/βάθμια Εκπαίδευση, των οποίων όμως η προϋπηρεσία προσμετράται για πρόσληψη στη Β/βάθμια!
    4. Οι απαιτήσεις διδασκαλίας στη Γ/βάθμια εκπαίδευση είναι σαφώς υψηλότερες και επομένως οι διδάσκοντες σε αυτή είναι τουλάχιστον εξίσου ικανοί να διδάσκουν και στη Β/βάθμια.
    5. Οι παραπάνω διδάσκοντες γιατί δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα αυξημένα προσόντα τους τόσο στη Γ/βάθμια όσο και στη Β/βάθμια εκπαίδευση? Είναι μειονέκτημα τα πρόσθετα προσόντα? Αν όχι γιατί δεν αναγνωρίζονται?
    6. Ο αριθμός των παραπάνω διδασκόντων που πιθανώς θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα (αν τους δοθεί) να εργασθούν στη Β/βάθμια εκπαίδευση είναι αρκετά μικρός (και επιμερίζεται σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα) και θα επηρεάσει αμελητέα τους διορισμούς από τους πίνακες αναπληρωτών. Φυσικά, η αναγνώριση μπορεί να γίνει θεσμικά ή έστω μέσω μιας αντιστοίχισης της διδακτικής τους απασχόλησης από τη Γ-βάθμια Εκπ/ση στη Β-βάθμια.
    7. Επιστήμονες με αυξημένα προσόντα είναι αναγκαίοι και στη Β/βάθμια εκπαίδευση όχι μόνο για διδασκαλία αλλά και για τη αξιοποίησή τους σε ειδικά σεμινάρια-διαλέξεις τόσο προς τους συναδέλφους τους όσο και τους μαθητές των σχολείων της ευρύτερης περιφέρειας τους και ακόμη και τη συμβολή τους σε απαιτήσεις σχολικών βιβλιοθηκών, του παιδαγωγικού ινστιτούτου, ακόμη και του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας αν τους χρειαστεί.
    8. Υπάρχει ήδη μια διάταξη η οποία επιτρέπει σε κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (αρκεί επιπέδου master) οι οποίοι έχουν διδάξει 5-6 χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο να πηγαίνουν στη συνέχεια σε Δημόσιο σχολείο και μάλιστα σε περιφέρεια της αρεσκείας τους!!
    9. Γιατί δεν είναι επιθυμητό και λογικό όσοι έχουν πρόσθετα προσόντα να διεκδικούν (όταν το θελήσουν) δουλειά και σε θέσεις όπου απαιτούνται λιγότερα προσόντα? Δεν γίνεται λόγος για Αρεστούς αλλά για…Άριστους!!! Δεν συμβαλλουν τέτοιοι επιστήμονες στην περαιτέρω αναβάθμιση της Β/θμιας Εκπ/σης?? Ή μήπως κάποιες συντεχνίες τους αντιπαλεύουν??

    10. Ως πότε τα περισσότερα προσόντα θα μας καθιστούν ζητιάνους μιας εργασίας? Το αυτονόητο ζητάμε!!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | Γιαννης Χ

    κ. Υπουργε,

    Γιατί δε δημιουργούνται 2 δεξαμενες πρόσληψης α) μονίμων και β) αναπληρωτών-ωρομισθίων με κριτήρια επί το ορθότερο (π.χ. χρονος κτησης πτυχίου, προυπηρεσία, μεταπτυχιακες σπουδες κλπ). Είναι λογικο-επιθυμητό να προσλαμβανονται εκπαιδευτικοί με ΜΗΔΕΝΙΚΗ διδακτική προυπηρεσία (λόγω μόνο επιτυχίας στον ΑΣΕΠ)??? Δηλαδή ένας 23-χρονος με μηδενική εκπαιδευτικη προυπηρεσία είναι προτιμότερος (λογω ΑΣΕΠ) από κάποιον αντιστοιχο 35, 40-χρονο έμπειρο (ίδια τουλάχιστο προσόντα) που βρισκεται σ’ αυτη τη διαδικασία και όχι σερβιτόρος, μπάρμαν ή οικοδόμος «καθηγητής» κλπ που δούλευε στο μεσοδιαστημα για να τραφεί???!!!!!!!

    Γιαννης
    Δρ Μαθηματικός

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:44 | Ηλίας Βασιλείου

    Αξιότιμε «Νίκος»

    Ονομάζομαι Ηλίας Βασιλείου και εργάζομαι επί τρία χρόνια ως αναπληρωτής σε Σχολικές Μονάδες Κωφών κ Βαρηκόων, είμαι Φιλόλογος του Εθνικού & Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών MSc Ειδικής Αγωγής Ψυχολογίας του ιδίου πανεπιστημίου. Επίσης έχω μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδικεύσεις από το πανεπιστήμιο του Middlesex και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχω πτυχίο επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της γραφής Braille. Έχω επίσης διδάξει ως συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ανωτέρω προέκυψαν από προσωπική εργασία καθώς η φορολογική δήλωση της οικογενείας μου ουδέποτε ξεπέρασε τις 20000€. Συνδικαλίζομαι στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και συνεργάζομαι πολλάκις με μέλη της ΟΛΜΕ και κυρίως όσων πρόσκεινται στο κυβερνόν κόμμα, αλλά προσελήφθην επί παλαιότερης κυβέρνησης στης οποίας τον χώρο δεν ανήκω.Έχω προσληφθεί ως αναπληρωτής βάσει νόμου για την Ειδική Αγωγή καταθέτοντας 5 διαφορετικά πτυχία και τυπικά προσόντα για να διδάξω σε σχολείο με κωφά παιδιά .

    Αν θεωρείς ότι είσαι αξιότερος από εμένα σε προσκαλώ να καταθέσεις και εσύ το όνομά σου όπως και εγώ, την θέση σου και το βιογραφικό σου για να καταλήξουμε αν πράγματι κάποιος που έχει περάσει μια βάση είναι καταλληλότερος από έναν άλλο συνάδελφό του. Τότε σου δίνω το λόγο μου επώνυμα και με μάρτυρες, αφού πρόκειται για δημόσια διαβούλευση ότι θα υποβάλω την παραίτηση μου από το σχολείο για να προσλαμβάνονται άτομα σαν και εσένα.

    Αν όμως δεν προβείς σε κάτι τέτοιο ή δεν αποκαταστήσεις την αλήθεια, την οποία παρουσιάζεις μερικώς, για το ποιοι προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές, εκ μέρους και άλλων συναδέλφων μου της Ειδικής Αγωγής, θα ζητήσω με τις νόμιμες διαδικασίες τα στοιχεία σου και θα σου καταθέσουμε ομαδικά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή υπονοείς ότι συλλήβδην οι εργαζόμενοι αναπληρωτές πλην εσού και των ομοίων σου προσελήφθησαν με παράνομες ή ανήθικες διαδικασίες ή είναι ανάξιοι.

    Ως προς την υπουργό παρακαλώ να ενημερώσει για τις κινήσεις της τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής καθώς οι ΣΜΕΑ έχουν άμεση ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό. Θεωρούμε ότι όχι μόνο τα υπάρχοντα κριτήρια είναι αποτελεσματικά για την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αφού ισχύει η ακαδημαϊκή ιεράρχηση ήτοι α)διδακτορικό Ειδικής Αγωγής β) μεταπτυχιακό ΕΑ κ.ο.κ. Αντίθετα η επιτυχία στον ΑΣΕΠ είναι παντελώς παράταιρη και θα αποτελέσει παγκόσμια πρώτη (βλέπε και «συνήγορο του πολίτη»). Ένας εκπαιδευτικός με βαθμό στα αρχαία, μαθηματικά ή φυσική, ερωτώ απλά πως θα διδάξει έναν μαθητή κωφό, τυφλό ή αυτιστικό.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:41 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    πολύ φοβάμαι ότι θα προσπαθήσουν να σας βγάλουν εκτεθειμένη απ’ αυτή τη διαβούλευση.

    Επειδή οι περισσότεροι ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ απ’ ότι φαίνεται θίγονται απ’ τη μεταρρύθμισή που προτείνετε και προφανώς αντιδρούν, θα βγουν μετά το τέλος της διαβούλευσης και θα πουν ότι «Ορίστε τα αποτελέσματα. Οι βολεμένοι αυτής της κατάστασης δεν θέλουμε καμία αλλαγή.» Είστε έτοιμη να το αντικρούσετε αυτό με επιχειρήματα ή θα βάλετε την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και θα οπισθοχωρήσετε;

    Πολλές απ’ τις προτάσεις που διάβασα – λυπάμαι που θα το πω αλλά – δεν λάμβάνουν υπόψιν καθόλου τις ανάγκες της εκπαίδευσης και του δημόσιου συμφέροντος. Πολύ δε περισσότερο, δεν δίνουν απάντηση στο αύριο.

    Καθένας εδώ πέρα λέει τον πόνο του. Αυτό είναι το νόημα της διαβούλευσης;

    Κυρία Διαμαντοπούλου, μετά την αλλαγή σελίδας της 4ης Οκτωβρίου, ένας άνεμος αισιοδοξίας ότι τα πράγματα θα αλλάζουν προς το καλύτερο άρχισε να πνέει και να τον αντιλαμβανόμαστε όλοι.

    Παγιωμένες καρκινικές καταστάσεις του δημοσίου, μας πείσατε ότι έχετε τη θέληση και την τόλμη να τις αλλάξετε χωρίς να υπολογίσετε το πολιτικό κόστος. Μην κάνετε πίσω ούτε εσείς ούτε κανένα άλλο από τα στελέχη της κυβέρνησης που θα χρειαστεί να πάρετε μη δημοφιλείς αποφάσεις. Αποφάσεις που ίσως κάποιοι να ζημιώνονται τώρα αλλά που θα δημιουργήσουν εκείνο το θεσμικό πλαίσιο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας για το μέλλον.

    Να μην σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή ότι δεν έχετε την κοινωνία με το μέρος σας. Η κοινωνία είναι μαζί σας όταν δημιουργείτε προοπτική για όλους.

    Σας θεωρώ πολύ έξυπνη και αποφασιστική για να κάνετε το καλύτερο δυνατόν στον τομέα σας για τον τόπο. Ήδη απ’ όσα έχετε πει και κάνει μέχρι στιγμής, διακρίνεται καθαρά η θέλησή σας να δαμάσετε αυτό το θηρίο που λέγεται Ελληνική Παιδεία.

    Συνεχίστε με θάρρος και αυτοπεποίθηση και μην ακυρώσετε ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, που τιμώρησε τους ανίκανους και επικίνδυνους όπως φάνηκε για τον τόπο και σας ανέθεσε το ρόλο της δημιουργικής ανάτασης δίνοντάς μας ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

    Με τη σιγουριά ότι δεν θα μας απογοητεύσετε

    Κωνσταντίνος Ταμπάκος
    μαθηματικός
    Τρίκαλα

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:37 | Ι. Παπαδάκης

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, θα ήθελα να καταθέσω τις σκέψεις μου για το πλαίσιο αλλαγών που έχετε θέσει, με την πεποίθηση ότι αυτή η δημόσια συζήτηση δεν είναι μόνο φαινομενικά καινοτόμα αλλά και ουσιαστικά ειλικρινής.
    1) Το σύστημα προσλήψεων που ισχύει (60-40) έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι φτιάχτηκε σταδιακά, βάζοντας το λιθαράκι τους όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και σχεδόν όλοι οι υπουργοί παιδείας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).
    2) Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους νέους εκπαιδευτικούς, που μόλις αποφοίτησαν, να διεκδικήσουν, μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μια από τις λίγες θέσεις που προκηρύσσονται ανά έτος στην ειδικότητά τους. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί που τραβάνε το κουπί της εκπαίδευσης επί πολλά έτη (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι) μπορούν να ελπίζουν στη μονιμοποίησή τους αφού συμπληρώσουν 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και είναι επιτυχόντες σε ένα τουλάχιστον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Η ποσόστωση (60-40) ευνοεί δικαίως αυτούς που επιτυγχάνουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    3) Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί μπήκαν στον πίνακα των αναπληρωτών και ωρομισθίων απολύτως αξιοκρατικά, χρησιμοποιώντας τα μόρια που κέρδισαν μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και μόνο. Μάλιστα οι πίνακες αυτοί λαμβάνουν υπόψη την προϊστορία συμμετοχής κάθε εκπαιδευτικού όχι σε ένα αλλά σε δύο γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και πριμοδοτεί αναλογικά τον καθένα με βάση το βαθμό επιτυχίας του. Η αποτυχία δεν πριμοδοτείται σε καμιά περίπτωση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ορισμένα πρακτικά ζητήματα, όπως το ότι είναι αδύνατο σε όσους δουλεύουν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι να προετοιμαστούν επαρκώς για ένα νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ αφού απαιτείται πολύμηνη αποκλειστική προετοιμασία και ο χρόνος τους δεν επαρκή (απασχόληση στο σχολείο, εξωδιδακτική προετοιμασία και οικογένεια). Δεν αναφέρομαι καθόλου στην ύλη εξετάσεων που δίδεται για την προετοιμασία των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό το ΑΣΕΠ, πού είναι ατελείωτη σε ορισμένους κλάδους, όπως στον ΠΕ02. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος είχε κληθεί ως αναπληρωτής δεν μπορούσε να αρνηθεί την τοποθέτησή του προκειμένου να προετοιμαστεί για τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό, όχι μόνο γιατί σκέφτονταν τα τόσο χρήσιμα μόρια που θα έχανε αλλά και επειδή το υπουργείο θα τον τιμωρούσε, αποκλείοντας τον για μια ακόμη χρονιά από τους πίνακες.
    4) Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι περισσότεροι από τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές που δουλεύουν στα σχολεία βρίσκονται σε ηλικία που έχουν κάνει οικογένεια και έχουν μικρά παιδιά. Οι περισσότεροι από αυτούς γυρνάνε «από χωρίον εις χωρίον» προκειμένου να αποκτήσουν ακόμα και ένα εκατοστό μορίου προϋπηρεσίας. Δεν υπάρχει άλλο κίνητρο πέρα από τη συμπλήρωση της απαιτούμενης προϋπηρεσίας που θα σημάνει τη μονιμοποίησή τους. Ξενιτεύονται ακόμα και για 300 ευρώ, που δεν φτάνουν ούτε για το ενοίκιο τους. Βρίσκονται στα 30 και στα 35 τους και στηρίζονται από γονείς και λοιπούς συγγενείς προκειμένου να συντηρούν το όνειρο του διορισμού. Μπορείτε μήπως να σκεφτείτε πόσα χρήματα έχει στοιχίσει αυτή η ιδιότυπη «επένδυση» σε χιλιάδες ελληνικών οικογενειών; Και τώρα έρχονται τα πάνω κάτω.
    5) Όπως ανέφερα παραπάνω, το υπάρχον σύστημα διορισμού προϋποθέτει όχι μόνο επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας. Όπως λέει ο λαός μας «όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει» και εξηγώ αμέσως. Εικοσιτέσσερις (24) μήνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ προϋπηρεσίας ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 6 ΚΑΙ 8 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΤΩΝ. Σε καμιά περίπτωση, η πραγματική προϋπηρεσία δεν είναι αντίστοιχη με 2 δωδεκάμηνα ή 3 οκτάμηνα, που μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου που γνωρίζει το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης.
    6) Πάνω σε αυτό το σύστημα στηρίζονται εδώ και χρόνια χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους, προγραμματίζοντας τη ζωή τους με βάση την πιθανή ημερομηνία μονιμοποίησής τους. Γάμος, παιδιά, αγορά σπιτιού, δάνεια κτλ. Με τις προτεινόμενες αλλαγές θα βρεθούν όλοι ξεκρέμαστοι. Ένα επιπλέον κοινωνικό πρόβλημα θα προστεθεί στα τόσα άλλα που υπάρχουν.
    7) Στόχος του υπουργείου είναι «πρώτα ο μαθητής» και θέλει ένα σύστημα που δεν θα έχει ανάγκη εξωσχολικής βοήθειας (φροντιστήρια). Ωστόσο, οι προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες των φροντιστηρίων προετοιμασίας των πτυχιούχων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Γνωρίζετε κυρία Υπουργέ πόσα χρήματα σπαταλιούνται σήμερα στα λεγόμενα πανεπιστημιακά φροντιστήρια, λόγω της φύσης των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Κάντε μια έρευνα για το ποσό που σπαταλιέται σήμερα και μια πρόβλεψη για το ποσό που θα φεύγει από την τσέπη πολλών οικογενειών μετά την εφαρμογή των αλλαγών που προτίθεστε να κάνετε. Είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν καθόλου την ανακατανομή του εισοδήματος που προσπαθεί να κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής: ένα βήμα μπροστά και πέντε πίσω.

    Με εκτίμηση,
    Ι. Παπαδάκης

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:12 | Μανια Γαρεδακη

    Αγαπητη κυρια υπουργε ειμαι Χημικος με πτυχιο του 1988.Οπως καταλαβαινετε λοιπον ημουν απο αυτους που ξερουν τι σημαινε η καταργηση της επετηριδας(ξερετε σε εκεινο το συστημσ αν μη τι αλλο ,δεν υπηρχε ο «μπαρμπας απο την Κορωνη».Απο τοτε κυλισε πολυ νερο στ’αυλακι.Ολα αυτα τα χρονια ασχοληθηκα με την εκπαιδευση{ στο χωρο των φροντιστηριων,οπου κανεις επιχειρηματιας ιδιοκτητης δεν σε πληρωνει αν δεν αξιζει τον κοπο].Για να μην παρεξηγηθω επισης ημουν επιτυχουσα αλλα οχι διοριστεα σε δυο απο τους αξιοκρατικους διαγωνισμους Ασεπ[Διαβαζοντας λογω ειδικοτητας τεσσερα μαθηματα,εχοντας πια δυο παιδια,δουλευονταςδεκαωρα καθημερινα και μην εχοντας και μπαμπα να μου πληρωνει τα καταλληλα φροντιστηρια για τα sos θεματα].Επισης χωρις καταλληλες γνωριμιες μαζεψα την προυπηρεσια μου[ΠΑΡΑΛΙΓΟ 24ΜΗΝΟ]διανυοντας χιλιομετρα σε διαφορους νομους.Μετα απο ολα αυτα ,τα νεα ειναι οτι ο καλυτερος εκπαιδευτικος ειναι αυτος που κανει τις καλυτερες παιδαγωγικες ασκησεις επι χαρτου διαβαζοντας τις αναλογες θεωριες.Νομιζω λοιπον οτι ειναι θεμα αυτοσεβασμου να μην συμμετεχω σε εναν διαγωνισμο που κατα τη γνωμη σας θα κρινει αν ειμαι ικανη να διδαξω.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:05 | Γιώργος Ευθιμιάδης

    Φτάνει πια η ΄΄ΚΑΡΑΜΕΛΑ΄΄ για την πρόσληψη κατα το παρελθόν αναπληρωτών και ωρομισθίων απο τα ΄΄παράθυρα΄΄!!
    Αυτοί που τα λένε είναι εντελώς Α Σ Χ Ε Τ Ο Ι !!

    Οι 9 στους 10 έχουν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ τα μόρια της προυπηρεσίας τους.

    Η ΠΔΣ, Σεβιτανίδιο και όλα τα άλλα είναι σε αριθμούς το 1% στον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων!!!

    Η συντριπτική πλειοψηφία προσλαμβάνεται απο τους πίνακες, είτε γιατί πέτυχαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς, είτε λόγω κατάταξης προυπηρεσίας 30μηνου.

    Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥ εκπ/κων με προυπηρεσία είναι αν μη τι άλλο δόλια επίθεση στον εκπ/κο απο τον ίδιο τον συνάδερφο και εξυπηρετεί την ΔΙΧΟΝΙΑ και τίποτε άλλο!!

    Δεν μπορεί για 100- 200 προσλήψεις να ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ 15000 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων !! Όποιος τους βάζει όλους σε ένα τσουβάλι φαίνεται οτι μάλλον εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

    Μόνο και μόνο οι αριθμοί μιλούν!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 11:03 | ΈΡΙΚΑ

    Κυρία υπουργέ,
    δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μεταβατική περίοδος να μην ισχύσει μόνο για φέτος!
    Γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται για άλλον έναν χρόνο η επονείδιστη ρύθμιση Στυλιανίδη(επιπλέον του 40% θα προσλαμβάνονταικ.τ.λ.);
    Πάλι Τρίτεκνοι,πολύτεκνοι,ΠΔΣ,ΟΑΕΔ,Σιτηβανίδειος,Ειδική Αγωγή κ.τ.λ.;
    Ναι θα πρέπει να υπάρχει διάκριση για όσους πραγματικά κοπίασαν μέσω ΑΣΕΠ και απέκτησαν την προϋπηρεσία.
    Ξεκινήστε αμέσως!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:55 | p.s

    Κυρία Υπουργέ

    Είμαι επιτυχών στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2004 και διορίστηκα την ίδια χρονιά. θα ήθελα να σας αναφέρω την δική μου εμπειρία από τον διαγωνισμό. Δεν θεωρώ ότι είναι ο αξιοκρατικότερος τρόπος πρόσληψης ενός εκπαιδευτικού. Όταν διαγωνίστηκα μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους για την πρόσληψη μου σε δημόσιο σχολείο οι βαθμοί που έγραψα ήταν σχετικά καλοί. Βέβαια με τους συγκεκριμένους βαθμούς δεν θα είχα προσληφθεί αν δεν μετρούσε ως προσαύξηση ο βαθμός του πτυχίου και η μεγάλη προυπηρεσία από ιδιωτικό σχολείο (από το οποίο δεν είχα απολυθεί ωστε να κάνω χρήση αλλων νόμων ). Έτσι η τελική μου βαθμολογία ήταν αρκετά καλή ώστε να ανεβώ αρκετές θέσεις στην κατάταξη αφήνοντας εξω άλλους που είχαν γράψει καλύτερα αλλά δεν είχαν τις δικές μου προσαυξήσεις.Εγώ φυσικά και χάρηκα αλλά δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση κάποιου από τους συγκεκριμένους συνυποψηφίους.Για ποιόν τελικά ήταν αξιοκρατικός ο διαγωνισμός ;
    Προτείνω να εξακολουθήσει να ισχύει ο μεικτός τρόπος πρόσληψης όπως είναι με μικρές διαφοροποιήσεις . Όσοι συμμετέχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να προσλαμβάνονται μόνο με βάση την γραπτή τους επίδοση ,για να είναι δίκαιος και αξιοκρατικός . Όσοι έχουν μόρια είτε από προυπηρεσία είτε από διαγωνισμό ΑΣΕΠ να μπαίνουν σε πίνακα αναπληρωτών και να διορίζονται με την σειρά τους. Εννοείται οτι δεν πρέπει να χάνονται μόρια από προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ούτε να υπολογίζονται κατά το ήμισυ. Όσοι διδάσκουν ΠΔΣ να προσλαμβάνονται μέσα από τον πίνακα.

    Με εκτίμηση

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:53 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ

    κ. Υπουργέ

    Με αφορμή την Δημόσια Διαβούλευση για το πλαίσιο αρχών και προτάσεων στο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών αποκλειστικά και μόνο μέσω Α.Σ.Ε.Π. υπογραμμίζουμε κατηγορηματικά ότι:

    1) Σε ό,τι αφορά το γνωστικό μας αντικείμενο, έχουμε προηγουμένως εξεταστεί με την κείμενη Νομοθεσία από τα εξουσιοδοτημένα για το σκοπό αυτό Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του κράτους.

    2) Σε ό,τι αφορά την παιδαγωγική μας επάρκεια, έχουμε προηγουμένως εξεταστεί με την κείμενη Νομοθεσία ως απόφοιτοι Καθηγητικών σχολών.

    3) Σε ό,τι αφορά την ισονομία και την ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με την διαδικασία πρόσληψής τους στο δημόσιο τομέα, οι καθηγητές εξαιρούμαστε αυτής της δίκαιης μεταχείρισης. Το Α.Σ.Ε.Π. και η κυβέρνηση αμφισβητεί την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών μας και πιστεύει πως χρήζουμε επανεξέτασης μέσω γραπτού διαγωνισμού όταν άλλοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. όπως ιατροί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, ιερωμένοι, γενικοί γραμματείς, μέλη Δ.Ε.Π., λέκτορες κ.ο.κ. διορίζονται σε ανώτατα και υπεύθυνα αξιώματα χωρίς γραπτό διαγωνισμό.

    Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε και διεκδικούμε:

    1) Άμεση κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. των εκπαιδευτικών.

    2) Προσλήψεις ( μονίμων – αναπληρωτών ) υπό την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π. με αντικειμενικά κριτήρια, όπως σε άλλους κλάδους. Κατάταξη και επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού με σειρά προτεραιότητας που θα προκύπτει με μοριοδότηση οποιονδήποτε εκ’ των κάτωθι:

    α) Υπάρχουσας και μελλοντικής προϋπηρεσίας στην εκπαίδευση με βαρύνουσα σημασία. ( Τονίζουμε ότι στο λοιπό δημόσιο τομέα η προϋπηρεσία σε συναφή θέση μοριοδοτείται σημαντικά).

    β) Κάθε χρόνου αναμονής στην καταργηθείσα επετηρίδα. Επισημαίνουμε την υποχρέωση ενός δημοκρατικού κράτους στη συνέπεια και συνέχεία του. Υπενθυμίζουμε την υποχρεωτική αναμονή στην επετηρίδα χωρίς καμία άλλη επαγγελματική διέξοδο για τους καθηγητικούς κλάδους. (π.χ. ΠΕ01,ΠΕ02 μόνο στην εκπαίδευση).

    γ) Βαθμού και χρόνου κτήσης πτυχίου. (Βλέπε σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών Κυπριακής Δημοκρατίας).

    δ) Μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

    ε) Κοινωνικών κριτηρίων ( τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α.).
    στ) Επιτυχίας μόνο των δύο γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ (2006- 2008) που άλλωστε θα είναι και οι τελευταίοι.

    ζ) Γνώσης και χειρισμού Η/Υ εν’ όψη των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.(Διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικό βιβλίο).

    Εννοείται ότι απαιτούμε:
    α) την άμεση κατάργηση του θεσμού της ωρομισθίας και μετατροπή της σε καθεστώς αναπλήρωσης.

    β) Την υπαγωγή στην παραπάνω διαδικασία όλων των προσλήψεων στην εκπαίδευση. ( Σιβιτανίδειος, Εκκλησιαστικά λύκεια, Σ.Δ.Ε., Διαπολιτισμικά, Σχολές μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Π.Δ.Σ., φυλακές, ΣΜΕΑΕ, κ.ο.κ.).

    Με το παραπάνω σύστημα θα προκύπτει κάθε χρόνο ένας αξιολογικός πίνακας με ουσιαστικά προσόντα όπου το υπουργείο έγκαιρα θα μπορεί να προγραμματίζει τις απαιτούμενες προσλήψεις, οι δε εκπαιδευτικοί θα έχουν το κίνητρο ν’αυξάνουν κάθε χρόνο τα προσόντα τους είτε σε προϋπηρεσία είτε με απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων.

    Καταλήγοντας, πιστεύουμε ότι η αποδοχή των παραπάνω προτάσεων θα άρει την αδικία που έχει υποστεί ο εκπαιδευτικός κλάδος επί σειρά ετών και θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα!

    Με τιμή
    ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ03
    ΜΟΥΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ02

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:50 | ΜΑΡΙΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ!ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΕΜΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ,ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ..ΑΡΑΞΟΥΜΕ(ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ,ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ!)ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!
    ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΣ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:47 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Οι πολύτεκνοι συνεχίζουν να προκαλούν.Καταρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός από το 2004 και συμφέρον προσωπικό δεν έχω αλλά ως εκπαιδευτικός τα πράγματα τα βλέπω και τα ξέρω καλύτερα από αυτούς που δεν έχουν ούτε μια μέρα στο σχολείο να δουλέψουν και θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο μπάχαλο από αυτό που ήδη δημιούργησαν.Να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμα ότι με την συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχω τίποτα έχω όμως με τον ευνοικό υπέρ τους νόμο που τους ευνοεί εναντίον όλων προκαλούν όμως.Κάποιοι για να διοριστούν δίνουν ΑΣΕΠ κάποιοι μαζεύουν τα μόρια ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι ένα ένα, γυρίζουν όλη την Ελλάδα και στηρίζουν την εκπαίδευση το ίδιο είχα κάνει και εγώ.Αυτά που ανέφερε η Κατερίνα Μ είναι η πραγματικότητα και δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πολλά ακόμα χειρότερα.Ο κλάδος που ζεί το πρόβλημα είναι αντίθετος, η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται.Οι πολύτεκνοι κατηγορούν την ΟΛΜΕ γιατί λέει την αλήθεια τα θέλουν όλα δικά τους έχουν ετοιμαστεί για να διοριστούν ξέρετε τον τρόπο και δημιουργούν κλίμα και από εδώ μέσα.ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ που ζητούν από τα μέλη τους να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση αυτοί αλλά και άλλες οικογένειες που γνωρίζουν.Όσοι είστε υπερ του ΑΣΕΠ ή είστε ωρομίσθιοι και αναπληρωτές θέλετε τον διορισμό αλλά μετά θα θέλετε και αποσπάσεις και μεταθέσεις θυμηθείτε με θα έχετε μεγάλο πρόβλημα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ήδη υπάρχει πρόβλημα σοβαρό βλέπε Κατερίνα Μ. και υπολογίστε ότι ήδη σας κόβουν αρκετές θέσεις δείτε τον προηγούμενο νόμο και θα καταλάβετε.
    Στους πολυτέκνους η πολιτεία έχει φροντίσει ήδη με πολλές άλλες παροχές για αυτούς, κανένα πρόβλημα, σωστά πράττει και δίνει παροχές αλλά εδώ υπάρχει θέμα δεν είναι αυτό κοινωνική πολιτική στρέφεται ο νόμος εναντίον όλων των υπολοίπων.Ναι στο σχολείο δεν είναι αποδεκτοί από το σύνολο των υπολοίπων συναδέλφων γιατί αναρωτήθηκε κανείς;Ας αναρωτηθεί όμως τι θα γίνει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.Τέλος ας κάνει κάποιος τον κόπο να δει και τα δικαιώματα τους σε διάφορες ιστοσελίδες τους αλλά και τα αιτήματα τους μας προκαλούν.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:43 | ioannis apostoloo

    Προσπάθησα να εξερευνήσω την συνέπεια και τις προθέσεις των όσων τίθενται στην διαβούλευση από την κυβέρνηση. Υπήρχε στο παρελθόν άποψη για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων ή προέκυψε εντελώς συγκυριακά;
    Διάβασα με προσοχή την συζήτηση στη βουλή που έγινε όταν ψηφίστηκε το 24μηνο, καθώς και τις ερωτήσεις των βουλευτών του πασοκ για εφαρμογή ανώτατης διαμόρφωσης προϋπηρεσίας 24μηνών για πρόσληψη.
    Πράγματι είχαν εκφράσει ως αντιπολίτευση αντίρρηση στην υποβάθμιση του ασεπ με την διατήρηση του 40% ,τον πλάγιο τρόπο απόκτησης προϋπηρεσίας και για τα προβλήματα που θα συσσωρεύονταν στο μέλλον.
    Άρα υπάρχει μια συνέχεια λόγων και απόψεων , και πιθανότατα έχουν πράγματι καλές και έντιμες προθέσεις.
    Αυτό που έχω να πω είναι ότι το μέχρι τώρα σύστημα ,που είναι σε εξέλιξη και φέτος ,είναι προϊόν της τότε πλειοψηφίας. Οι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν τους, καθορισμένους από την πολιτεία , κανόνες και δεν παρανόμησαν σε κάτι. Δεν έχει ,λοιπόν, νόημα να φορτωθούν με ενοχές .
    Ορισμένοι εκφράζονται απαξιωτικά για τους πολίτες που απλά ακολούθησαν το επιτρεπτό .
    Το επιτρεπτό δεν είναι πάντα και το ηθικό φυσικά, αλλά όταν έχεις τέτοιο οξύ ανταγωνισμό δύσκολα μπορείς να πείσεις και τον εαυτό σου.
    Η πλειοψηφία πάντως, μπήκε σε μια καθαρή διαδικασία με συγκεκριμένους κανόνες.
    Και το τονίζω αυτό για να ηρεμήσω τις εκδικητικές τάσεις ορισμένων.
    Το σύστημα για άλλους πρέπει να αλλάξει ή να παραμείνει με βελτιώσεις ή να καταργηθεί.
    Ότι και να γίνει αφού η πλειοψηφία ,κάθε φορά, έχει τον λόγο, ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΜΑΛΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ.
    Στην κοινωνία δεν πρέπει να υπάρχουν κβαντικές μεταπτώσεις. Πρέπει να επιδιώκεται η μεταβολή με περιθώρια προσαρμογής. Αυτό δεν ζητάμε κάθε λίγο από την ευρωπαϊκή ένωση; Γιατί στους εκπαιδευτικούς πρέπει να μη ισχύει;
    Σκεφτείτε πως κάποιος είτε προσβλέποντας στο 24μηνο ή στο 40% έχει δρομολογήσει την ζωή του. Εγκατέλειψε την δουλειά του , ξενοίκιασε το σπίτι του, χρεώθηκε και ένα σωρό άλλα. Και όλα αυτά όχι με την επίγνωση ότι ρισκάρει αλλά με την βεβαιότητα των νόμων που ψηφιστήκαν στη βουλή.
    Σκεφτείτε πως νιώθει ένας που έδωσε στο φετινό ασεπ και περιμένει το καλοκαίρι ή του χρόνου μονιμοποίηση. Νιώθει να τον εξαπατούν. Ότι του κάνουν το πιο κακόγουστο αστείο. Και σαν φάρσα αντιλαμβάνεται και τις επιχειρούμενες αλλαγές.
    Από την άλλη η Διαμαντοπούλου συνεχώς διαβεβαιώνει ότι δεν θα ανατραπεί η ζωή κανενός.
    Για να γίνει αυτό πρέπει με πολύ προσοχή να σχεδιαστεί η μετάβαση, για να μπορέσει κάποιος να βγει από την μια κατάσταση στην άλλη χωρίς να ισοπεδωθεί.
    Η στείρα ηθικολογία δεν έχει να αποδώσει τίποτα , παρά να τσαλακώσει κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο .

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:37 | ερριετα

    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΕΧΟΥΝ,ΠΟΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ.ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ.ΞΥΠΝΑΩ 5.00 ΤΟ ΠΡΩΙ,ΓΥΡΝΑΩ 2.ΟΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
    ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΝΑ ΤΑ ΤΑΪΣΩ,ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Σ Υ Ν Ε Π Η Σ ΚΑΙ Κ Α Λ Ο Σ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ.ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ΄ΜΟΥ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ Α Λ Η Θ Ι Ν Ο ΣΧΟΛΕΙΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΑΓΧΟΣ ΠΙΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ…
    ΚΑΝΑΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ.Μ΄ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ΄ΜΟΥ.ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ,ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ,ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ.
    ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ,ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ,ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ;,Ο ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΘΕΛΩ ΝΑ Τ΄ΑΚΟΥΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΕΤΣΙ ΛΑΪΚΑ,ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ…
    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΣΕΠ…ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ…
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΠΑΛΙ.ΑΣ ΕΧΩ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ΄ΜΟΥ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΑΡΑΓΕ-ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:35 | CHRISSOOF

    Κυρία Διαμαντοπούλου και λοιποί κυβερνήτες αυτής τις χωράς.

    Θέλετε σωστή λειτουργία στο δημόσιο τομέα;
    Θέλετε υπαλλήλους που θα σέβονται το <>;
    Θέλετε δημόσιο τομέα που να λειτουργεί με προδιαγραφές ιδιωτικού.

    Η ΛΥΣΗ είναι μία. Κανένας διορισμός στο δημόσιο τομέα, εάν πρώτα ο κάθε πολίτης που θέλει να εργαστεί στο δημόσιο, δεν έχει δουλέψει πρώτα στον ιδιωτικό τομέα για τουλάχιστον 6 χρόνια.(Εργασία μπορεί να παρέχει ο ιδιωτικός τομέας σε όλες τις ειδικότητες.)

    Για να μάθουν κάποιοι που είναι στο δημόσιο πως στέλνουν ένα fax, και μετά να πάνε να φωλιάσουν στην ασφάλεια του δημοσίου.(Όπως διαπιστώσατε και εσείς όταν αναλάβατε στο νέο υπουργείο).

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:33 | apostolos

    ΟΙ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ Α.Σ.Ε.Π. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΟΣΕΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:24 | μόνιμος από ΑΣΕΠ, με υψηλό περί δικαίου αίσθημα

    ΕΛΕΟΣ…
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ‘‘ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ’’. ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΣΑΛΑΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.

    ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΣΕΠ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

    ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ. ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ…
    ΕΛΕΟΣ…

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:15 | evelfil.ΠE02

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝΙΖΕΤΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ,Π Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ Α Σ Ε Π ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Ο ΑΣΕΠ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΜΟΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΣΕΠ Π.Χ. 10ΜΟΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ 0 ΜΟΡΙΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΟΡΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ.
    ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ Π.Χ. ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Κ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Π.Χ.ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΕ02. Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΜΕΑ Κ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ »ΚΑΝΟΝΙΚΑ» ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΔΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ.ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΕΤΣΙ;ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ;ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Π.Χ. ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΜΕΑ ΣΤΑ »ΚΑΝΟΝΙΚΑ»ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΟΠΟΥ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ,ΟΠΩΣ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΞΕ Η Π.Δ.Σ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ Ε Π Ι Τ Υ Χ Ο Ν Τ Ε Σ ,ΕΤΣΙ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ Κ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2010-11 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-11 ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ 1 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΟΚΡΑΤΙΑ Κ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Κ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.ΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ,ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ- ΑΡΚΕΤΟΙ Κ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ-Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.ΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ.
    ΗΔΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΣΕΠ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:09 | Νίκος

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,

    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΙ ΑΝΟΘΕΥΤΟ ΑΣΕΠ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ(ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ), ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟΥΣ:
    1)ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΒΥΣΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ (Η’ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ)
    2)ΣΕ ΟΣΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΑΜΠΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.
    3)ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΣΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΑΡΓΙΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ (ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ)!
    4)ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΗΜΙΣΥ, ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ Η ΚΑΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ? ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΕ’…)

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΠΟΥ …ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ… ΒΛΕΠΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ)
    ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ: «ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ?»
    ΜΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ? ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΜΟΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΣΕ’ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ 2009».

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ.

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:09 | ΜΑΡΙΑ

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΡΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.
    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ;
    ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • 28 Νοεμβρίου 2009, 10:08 | Papadopoulou S.

    ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΘΕΩΡΗΜΑ: «Η εις άτοπον απαγωγή των εκπαιδευτικών»

    Έστω «Χ» ένας εκπαιδευτικός με τα παρακάτω προσόντα :
    ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ με βαθμό 10 και 5έτη σπουδών + ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ με 2,5 έτη σπουδών + ΑΣΠΑΙΤΕ με 1 έτος σπουδών + ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ 10 ετών + επίδοση στον ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 54,9 . Ο ανωτέρω εκπαιδευτικός από εδώ και στο εξής θα καλείται «κατά Διαμαντοπούλου ΑΝΙΚΑΝΟΣ».

    Έστω «Υ» ένας άλλος εκπαιδευτικό με τα παρακάτω προσόντα :
    ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ με βαθμό 5 και 5έτη σπουδών + επίδοση στον ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 55,1 . Ο ανωτέρω εκπαιδευτικός από εδώ και στο εξής θα καλείται «κατά Διαμαντοπούλου ΙΚΑΝΟΣ».

    «ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ (=Χ) ΕΣΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ (=Υ) ΠΡΩΤΟΙ….»

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ένας ανίκανος