Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 22 Ιουνίου 2015, 19:32 | Αφροδίτη Παρδάλη

    Ο νόμος για τη διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων δεν καταργήθηκε ποτέ. Πάγωσε όπως πάγωσαν και οι πίνακες.
    Άρα όταν ανοίξουν οι πίνακες, θα ανοίξουν με τους όρους που ίσχυαν και πριν.
    Ο νόμος δεν εξαρτάται από την κρίση του καθενός και πως τον ερμηνεύει προς ιδίον όφελος.
    Ο νόμος δεν καταργήθηκε και έτσι άνοιγμα πινάκων σημαίνει και αυτόματα διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα.
    Για αυτό και ΟΛΜΕ – ΔΟΕ στηρίζουν το αυτονόητο. Την εφαρμογή του νόμου!

  • 22 Ιουνίου 2015, 19:20 | Βαγγέλης

    Αν και δεν αναφέρεται στο παρόν νομοσχέδιο, είναι απαράδεκτη η πρόθεση του υπουργείου να μην αναγνωρίζει την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε σε ιδιωτικό σχολείο στους μελλοντικούς διορισμούς στη δευτεροβαθμια εκπαίδευση. Με αυτον τον τρόπο δημιουργούνται εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων. Τελικά το υπουργείο είναι υπέρ της ισότιμης αντιμετώπισης των δημοσίων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως οι υπεύθυνοι δήλωναν προ των εκλογών;

  • 22 Ιουνίου 2015, 19:17 | Δημήτρης

    Προσλήψεις αναπληρωτών
    ΠΕ70 4205 & ΠΕ70.50 338 & ΠΕ71 1748
    ΠΕ60 1762 & ΠΕ60.50 549
    ΠΕ02 713 & ΠΕ02.50 619
    ΠΕ03 418 & ΠΕ03.50 327 & ΠΕ19-20 468
    Είναι παράλογο να προσπεράσουν με πλάγιους οδούς όσους εργάστηκαν στην γενική αγωγή αλλά και όσους δεν κατάφεραν να εργαστούν λόγω των β αναθέσεων !!!
    Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια , ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα επιλέξει το υπουργείο να καλύψει τα κενά, απαιτώ να ξεκλειδώσουν οι πίνακες με την προϋπηρεσία πριν γίνουν οι αιτήσεις αναπληρωτών και να δημοσιευτούν οι κενές θέσεις σε κάθε περιοχή.
    Οι πίνακες αναπληρωτών να βγαίνουν ξεχωριστά σε κάθε διεύθυνση έτσι ώστε να γνωρίζουμε τις πιθανότητες που έχουμε να προληφθούμε, τώρα που δεν θα υπάρχει διετής αποκλεισμός πρέπει να υπάρχει δυνατότητα να επιλέγουμε π.χ 10 περιοχές που δεν επιθυμούμε , οι 30 δεν επαρκούν και όταν οι προσλήψεις γίνεται στα μέσα της χρονιάς μπορεί να μην υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης.
    Αν όμως οι διευθύνσεις αναρτήσουν ξεχωριστούς πίνακες και υπάρχει δυνατότητα να τροποποιήσουμε την αίτηση μόνο για να διαγράψουμε περιοχές τότε θα περιοριστεί το φαινόμενο μαζικών παραιτήσεων ή μη ανάληψης υπηρεσίας.
    Ένα δίκαιο και σωστό μέτρο δεν πρέπει να καταστρέψει το μέλλον των μαθητών ούτε φυσικά να φτάσει το Πάσχα και να υπάρχουν ακόμη κενά…

  • 22 Ιουνίου 2015, 19:13 | Ελευθέριος

    Ο νομοθέτης δεν προβλέπει καμία μέριμνα για την προστασία της μητρότητας, θεμελιώδη αρχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε για τα ζευγάρια αναπληρωτών με νεογέννητα παιδιά.

    Δεν έχει λάβει υπ’ όψιν του τις αδικίες που δημιουργεί ο παραπάνω νόμος σε αυτές τις οικογένειες. Μια οικογένεια αναπληρωτών δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να διεκδικήσει θέση σε κάποια δυσπρόσιτη σχολική μονάδα διότι εκεί δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα λοιπά απαραίτητα για την επιβίωση ενός βρέφους. Ως αποτέλεσμα, χρόνο με το χρόνο θα υπολείπονται και οι δύο γονείς σε προϋπηρεσία σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Το οξύμωρο είναι ότι οι ίδιοι αναπληρωτές πριν αποκτήσουν παιδί ίσως μπόρεσαν και υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες χωρίς όμως η προϋπηρεσία τους αυτή να διπλασιαστεί. Συνεπώς αυτή η κατηγορία είναι αδικημένη διπλά. Επιπλέον, αν συμπληρώσουν μια κοινή δήλωση είναι πολύ πιθανό είτε να μη βρεθούν στον ίδιο νομό είτε να μείνουν άνεργοι εάν δηλώσουν μια περιοχή και τελικά δε γίνουν προσλήψεις σε αυτήν. Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι το ζευγάρι αυτό αναπληρωτών τοποθετείται σε διαφορετικό νομό, τότε η μητέρα δε μπορεί να ακολουθήσει τον πατέρα στο νομό που υπηρετεί αφού άδεια μητρότητας που να της εξασφαλίζει προϋπηρεσία δεν έχει προβλεφθεί. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο πατέρας να μη βρίσκεται κοντά στο παιδί του.

    Πρέπει τουλάχιστο λοιπόν να προστεθεί κάποια ρύθμιση στο νόμο αυτό ώστε να υπάρξει μέριμνα για αναπληρωτές με βρέφη. Οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ορίζουν το δίκαιον και πρέπον: Οποιαδήποτε μητέρα εργάζεται με ασφάλεια ΙΚΑ έχει το δικαίωμα να πάρει έξι μήνες άδεια ανατροφής τέκνου. Αντιθέτως μια αναπληρώτρια η οποία εδώ και πολλά χρόνια επαναπροσλαμβάνεται και επαναπολύεται από το Υπουργείο παιδείας δικαιούται τέσσερις μήνες άδεια άνευ αποδοχών χωρίς να προσμετρείται η προϋπηρεσία της.
    Η αδικία είναι κατάφωρη.

    Σύμφωνα με τα ως άνω, ζητάμε:

    1. στην παρ. 7 του άρθρου 47 πρέπει να συμπεριληφθεί για τους αναπληρωτές άδεια ανατροφής τέκνου που να εξασφαλίζει τα παρακάτω:
    Ο χρόνος απουσίας από την εργασία να είναι χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και συντάξιμος για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Να λογίζεται δηλαδή ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό της άδειας, της προϋπηρεσίας, τον καθορισμό της αμοιβής και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης αλλά και κάθε δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

    2. Να ληφθούν ορθά μέτρα για τη συνυπηρέτηση των αναπληρωτών.

  • 22 Ιουνίου 2015, 19:03 | ΝΙΚΟΛΑΣ

    Η Απόκτηση προσόντων για μια οποιαδήποτε εργασία είναι μια » διαρκής» διαδικασία και όχι αποτέλεσμα ενός …στιγμιαίου διαγωνισμού στον οποίο άλλωστε ένας νέος τελειόφοιτος έχει σαφές πλεονέκτημα από έναν παλαιό τελειόφοιτο 40 χρονών. Όλοι μας γνωρίζουμε πια πως για να ¨»σταθείς σε τάξη» χρειάζεσαι (πέραν από τα ηλικιακά προσόντα ) και άλλα προσόντα τα οποία δεν πιστοποιούνται από έναν και μόνο «στατικό» διαγωνισμό. Δεν το διδαχθήκατε αυτό στα παιδαγωγικά μήπως ;
    Συνεπώς:
    Όσοι υποστηρίζουν έναν γραπτό διαγωνισμό ως την δοκιμασία εισαγωγής στον πολυπόθητο διορισμό εγώ θα αντιπροτείνω όχι έναν διαγωνισμό …αλλά συνεχόμενους διαγωνισμούς για να παραμείνει κάποιος στην εκπαίδευση μιας και η εκπαίδευση συνεχώς μεταβάλλεται.
    Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας καταλάβουμε πώς ο «ικανότερος» δεν βγαίνει μέσα από μια στιγμιαία διαδικασία αλλά από το σύνολο των προσόντων που αυτός «κουβαλάει».
    Ας μετρήσει λοιπόν ισομερώς και ισόποσα , χωρίς περιορισμούς και αγκυλώσεις , αποκλείοντας προσωπικά συμφέροντα , ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ + ο βαθμός πτυχίου + το μεταπτυχιακό + τα κοινωνικά κριτήρια (πχ παιδιά) + μεταπτυχιακό + εργασιακή προυπηρεσία + διδακτική προϋπηρεσία + οτιδήποτε άλλο ξέχασα. Τον ικανότερο δεν ψάχνουμε ;
    Ας αφήσουμε λοιπόν τα παρατράγουδα στον βωμό του προσωπικού συμφέροντος επιτέλους και ας σκεφτούμε αληθινά τι θέλουμε από ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών..!!!!!

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:50 | ΜΕΝΙΑ

    Η κίνηση του υπουργείου να προχωρήσει σε διαχωρισμό των πινάκων της ειδικής και της γενικής αγωγής συνάδει με το δίκαιο και την κοινή λογική , δεδομένου πως πρόκειται για προϋπηρεσία που αποκτήθηκε με διαφορετικά κριτήρια πρόσληψης για τις δυο μορφές εκπαίδευσης . Στην ειδική εκπαίδευση έχουν προσληφθεί πολλοί εκπαιδευτικοί με προσόντα τους κάποιες ώρες σεμιναρίων , ενώ στην γενική εκπαίδευση οι κατάταξη των εκπαιδευτικών γίνεται με κριτήριο την επίδοσή τους στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ . Πολλοί είναι επίσης οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προϋπηρεσία τους ως Δούρειο Ίππο για να εισχωρήσουν τελικά στη Γενική Αγωγή. Γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί που ¨κόπτονται¨ τόσο επίμονα να υπηρετήσουν την ειδική Αγωγή ,δεν παραμένουν εκεί (με δεδομένο ότι αγαπούν το λειτούργημά τους) ,αλλά με την πρώτη ευκαιρία μεταπηδούν στην Γενική Εκπαίδευση ; Είναι ,επομένως ,πασιφανές ,πως η διαμαρτυρία των υπηρετούντων στην ειδική Αγωγή έχει μοναδικό στόχο την κάλυψη των προσωπικών συμφερόντων τους ,αφού με το νέο μέτρο χάνουν τη δυνατότητα να παίζουν σε διπλό παιχνίδι(εντασσόμενοι σε δύο πίνακες με μεγάλες προϋπηρεσίες ) και να ικανοποιούνται κατά το δοκούν κάθε φορά, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής σε διαρκή ανεργία . Κανείς δεν αμφισβητεί την προϋπηρεσία τους ούτε τα όποια προσόντα τους ,απλά είναι αυτονόητο να αναγνωρίζονται εκεί που προσφέρθηκαν . Τέλος, εννοείται πως ο διαχωρισμός τη προϋπηρεσίας στις δυο μορφές εκπαίδευσης, θα πρέπει να ισχύσει αναδρομικά και να αφορά στο σύνολο της προϋπηρεσίας και όχι μόνο για τα έτη από το 2015 και εξής ,γιατί τότε μιλάμε για μερική αποκατάσταση του δικαίου .

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:50 | Μαρία Ν.

    Εφόσον ακόμα ψάχνουμε τι μπορεί να μοριοδοτηθεί, να μια άλλη πρόταση που μπορεί να ληφθεί υπόψη: διάρκεια σπουδών. Κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι όχι όπως γίνεται και με το βαθμό του πτυχίου. Εξάλλου τόσα παράλογα συμβαίνουν και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστούν.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:46 | Αναστασια Τ.

    Αποσυρσση της παραγράφου 4 απο το αρθρο 47! Συμφωνα με πρόσφατη υπουργικη απόφαση οι προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικης Αγωγής γινονται χωρις καμια ποσοστωση των συναδελφων 70,50 και με απολυτη προταξη του βασικου τιτλου σπουδων στην ειδικη αγωγη! Τωρα γιατι αναιρειτε την εν λόγω υπουργική αποφαση θετοντας αυτη την »ελαχιστη ποσόστωση»; Είναι αδικο για τους νεους αποφοιτους των τμηματων ειδικης αγωγης που θα βρεθουν -κατα πασα πιθανοτητα- εκτος των δομων ειδικης αγωγης για να επωφεληθει η επιχειρηση των μεταπτυχιακών που ολοενα και πολλαπλασιαζεται!

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:45 | ΜΑΡΙΛΗ

    Να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και στον πίνακα ΠΕ 70.50-ΠΕ 60.50, η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:44 | michael

    Τα έτη 2010- 2012 η προϋπηρεσια δεν θα πρέπει να καταμετρηθεί καθώς σύμφωνα με την τοτε κυβέρνηση οι πινακες θα έμεναν κλειστοί και θα άνοιγαν σε επομενο διαγωνισμο Ασεπ με αποτέλεσμα πολλοί μεταξύ των οποιων και εγώ παρετηθηκαμε με αποτέλεσμα να χάνουμε εκείνα τα μορια. Μπορείτε να ανατρεξετε στην εγκύκλιο αναπληρωτων εκεινης της περιόδου. Αλλα βέβαια σε αυτή την χώρα ποτε δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Κάθε χρονο αλλάζουν ολα

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:42 | Γωγώ

    Oι πίνακες αναπληρωτών ξεκλειδώνουν με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι την έκδοση του 3848/2010 .
    O νόμος αυτός έχει και το παρακάτω άρθρο:
    3. α. Από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.3 του Ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/4-10-2005 τ.Α΄) ορίζεται ότι η υπηρεσία αναπληρωτών και ωροµισθίων εκπαιδευτικών σε σχολικές µονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ.5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004.
    Άρα αποδεικνύεται και νομικά ότι πρέπει να προσμετρηθεί η διπλή προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα και κατ’ επέκταση να υπερισχύσει το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:32 | ΙΟΥΝΙΑ

    ΟΧΙ στον διπλασιασμο των δυσπροσιτων το 2010-2014 ΟΛΟΙ ξεραμε οτι ΔΕΝ μετρουσαν διπλα οταν πηγαιναμε,εκ των υστερων εξυπνοι;

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:31 | Κώστας

    Σωστός ο διαχωρισμός μεταξύ ειδικής και γενικής αγωγής!
    Η προϋπηρεσία να υπολογίζεται μόνο σε έναν πίνακα!
    Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν 2 πτυχία. Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με τις β αναθέσεις ! Είναι παράλογο να εξαφανίζονται τα κενά και στη συνέχεια να προσλαμβάνονται εκατοντάδες αναπληρωτές όταν τους έχουν δοθεί ώρες για να συμπληρώνουν ωράριο. Να καλύψουν πρώτα όλα τα κενά πανελλαδικά με υποχρεωτικές μεταθέσεις!
    Θα πρέπει να καταργηθεί η ρύθμιση που επιτρέπει την πρόσληψη αναπληρωτή σε μια περιοχή και την μεταφορά του σε άλλη διεύθυνση της ίδιας περιφέρειας.
    Παρατηρείται το φαινόμενο να προσλαμβάνουν άτομα με λιγότερα μόρια και τελικά να μεταφέρονται σε γειτονικές περιοχές όπου πιθανόν να τις είχαν δηλωμένες εκπαιδευτικοί με περισσότερα μόρια!

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:26 | Ροζαλία Ζεϊμπέκη

    ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ Β ΦΑΣΗΣ ΑΣΕΠ – 40% (ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΙ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΚΤΛ)

    Κατά το έτος 2009- 2010, το υπουργείο προέβη στο διορισμό του μισού αριθμού των
    διορισθέντων όπως προέβλεπε ο νόμος, όμως δεν ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του υπόλοιπου
    αριθμού εκπαιδευτικών την επόμενη χρονιά. Δεδομένου ότι ανήκουμε στο δεύτερο μισό των
    προβλεπόμενων διορισμών νιώθουμε ότι καταστρατηγήθηκε το δικαίωμα ισότητας και
    ισονομίας έναντι των συναδέλφων που διορίστηκαν ομαλά με τις τότε ισχύουσες διατάξεις.
    Συγκεκριμένα, με το νόμο 3848/2010 και ενώ προβλεπόταν η απορρόφησή μας μέσα στην
    επόμενη διετία 2010-11 και 2011-12 κατά τη μεταβατική περίοδο, οι προηγούμενοι υπουργοί
    Παιδείας προέβησαν σε διορισμούς οι οποίοι δεν έγιναν από το προβλεπόμενο 60% ΑΣΕΠ και
    40% προϋπηρεσία όπως ορίζει ο νόμος 3255/2004. Αντιθέτως, προέβησαν στον διορισμό
    εκπαιδευτικών οι οποίοι ανήκαν σε κατηγορίες από άλλους πίνακες διορισμών ή και σε
    κάποιες ειδικότητες χωρίς την προβλεπόμενη ποσόστωση του 60-40. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή
    η αυθαίρετη και αιφνίδια εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ομηρία εκατοντάδες
    εκπαιδευτικοί και να μην μπορούν να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.
    Λόγω των παραπάνω, είναι λογικό να μας διακατέχουν έντονα συναισθήματα αγανάκτησης
    και θυμού τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι όλοι οι Υπουργοί από το 2010 έως σήμερα
    δεν έκαναν τίποτα για την άρση της αδικίας αντιθέτως άμβλυναν το πρόβλημά εις βάρος
    μας.
    Επιπλέον, ο Κος Λοβέρδος νομοθέτησε αιφνιδίως το άνοιγμα των πινάκων και την
    προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2012 μεσούσης της χρονιάς πράγμα το οποίο σημαίνει
    ότι αν μέχρι το Σεπτέμβρη (όπου και θα περαστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών) δεν

    έχουν απορροφηθεί οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ (60%) άρα και το αντίστοιχο ποσοστό από τον
    πίνακα προϋπηρεσίας(40%) θα ανατραπεί η σειρά των διοριστέων με προϋπηρεσία
    όπως αυτοί διαμορφώθηκαν και κλείδωσαν με τον νόμο 3848/2010.

    Ζητάμε, πριν το Υπουργείο προβεί στο άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών,
    όπως προωθεί με νομοσχέδιο, να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών ως αυτοί
    όφειλαν να γίνουν κατά τη μεταβατική περίοδο και να διοριστεί το σύνολο του
    αριθμού των συναδέλφων από τον πίνακα καθαρής προϋπηρεσίας 40%, που θα
    έπρεπε να έχει διοριστεί με βάση τη σειρά του στον πίνακα από το 2010! Το αίτημά
    μας υποστηρίζεται από ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ κι αποτελεί επίσημη θέση και
    πρόταση της Ομοσπονδίας σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:20 | θωμας

    Ολοι γνωριζαμε οτι η προυπηρεσια στα δυσπροσιτα δεν διπλασιαζεται απο το 2010. Δεν μπορει ξαφνικα να αλλαξει. Αναδρομικα να ισχυει ο διπλασιασμος ειναι αδικο. Αγνοια νομου δεν δικαιολογειται.ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:18 | κατερινα

    Σε ολες τις προσληψεις στο δημοσιο με διαδικασιες ασεπ παντα μεταπτυχιακα κ διδακτορικα μοριοδοτουνται.στο χωρο της εκπαιδευσης πως ειναι δυνατον κ υπουργε να αγνοειτε αυτα τα προσοντα στις προσληψεις μονιμων κ αναπληρωτων;εκει ειναι που απαιτουνται περισσοτερο απο αλλους φορεις

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:17 | ΠΕΤΡΟΣ

    1.ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ-ΕΙΔΙΚΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.
    2.ΟΡΘΩΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΠΛΗ,ΚΑΘΩΣ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΌΤΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ.
    3.ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ-ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΡΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ-ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΑΝ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΟ,ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΥΝΟΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:07 | ΚΥΡΙΑΚΗ

    Απαράδεκτη η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών 60,50 και 70,50 στον πίνακα της γενικής εκπαίδευσης. Οι ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61- ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δεν θα έχουν κανένα νόημα πλέον. Οι ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.

  • 22 Ιουνίου 2015, 18:01 | ΦΩΤΕΙΝΗ Π.

    Η παράγραφος 4 του άρθρου 47 είναι απαράδεκτη. Είναι απορίας άξιο πως μία ρύθμιση επιχειρεί να προσμετρήσει προηπυρεσία εκπαιδευτικών σε άλλον κλάδο από αυτόν που ανήκουν!! Σε έναν κλάδο μάλιστα στον οποίο δεν έχουν ουσιαστικά κανένα επαγγελματικό δικαίωμα. Πρακτικά είναι μια διαγραφή προηπυρεσίας!
    Ευτυχώς δεν προβλέπεται αναδρομική ισχύ!

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:51 | Maria

    Απαιτούμε να αποσυρθεί τελείως η παράαγραφος 4 του άρθρου 47 καθώς διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς σε κατηγορίες και φυσικά να ΜΗΝ έχει αναδρομική ισχύ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:44 | Αγαπη

    Να αποσυρθεί το άδικο αρθρο 47 του πολυνομοσχεδίου και να ισχύει η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών 60,50 και 70,50 στον πίνακα της γενικής εκπαίδευσης.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:40 | ΕΛΕΝΑ

    Απαράδεκτο να υπάρχει διαχωρισμός ειδικής και γενικής αγωγής, όταν όλοι πρεβεύουμε και αγωνιζόμαστε για ένα «σχολείο για όλους». Με τη μη αναγνώριση της προσφερθείσας προυπηρεσίας σε δομές της ειδικής αγωγής καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που νόμιμα εργάστηκαν σε αυτές τις δομές.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:29 | Ευαγγελια

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:21 | ΧΑΡΗΣ Κ.

    Θεωρώ άδικο το άρθρο 47 ως προς τους αναπληρωτές και των δύο κατηγοριών ( δυσπρόσιτα ειδική αγωγή) . Καλό θα είναι να αποσυρθεί καθώς έτσι έχετε εγείρει αδικίες αντί να τις φτιάξετε όπως θα θέλατε. Οι πίνακες πρέπει να ανοίξουν αλλά με τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι το 2010. Κανένας νόμος δεν πρέπει να ισχύει αναδρομικά καθώς έτσι μας «τιμωρείτε» για επιλογές που τυχόν κάναμε με βάση τους ισχύοντες νόμους. Και όσο και αν υπάρχει νόμος για τα δυσπρόσιτα ουσιαστικά καταργήθηκε μόνος του καθώς το 2012 τουλάχιστον έπρεπε να γίνει ασεπ που δεν έγινε ποτέ. Άρα για ποια νομοθεσία συζητάμε; Αφήστε τα ως έχουν τα κριτήρια να δούμε ποιος δικαιούται να πάρει τα μόρια του και μετά από του χρόνου θεσπίστε νέο νόμο διορισμό εκπαιδευτικών γιατί φέτος θα αδικηθούν πολλοί συνάδελφοι. Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:15 | Παναγιωτα!!

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 47

    ΕΙΜΑΙ ΠΕ 70 ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ

    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΟΥ=ΠΕ70.

    ΟΧΙ στην προσπαθεια μερικων… να

    κλεψουν δεδουλευμενη προυπηρεσια με τροπο παρανομο και αντισυνταγματικο.

    ΟΧΙ στο διαχωρισμο ειδικης και γενικης εκπαιδευσης.

    Οπισθοδρομικες αντιληψεις, εναντιες σε καθε εννοια συνεκπαιδευσης, ενιαιας

    εκπαιδευσης, ισοτητας εκπαιδευτικων ευκαιριων, δημοκρατικου σχολειου,

    εναντιες σε ολες τις διακυρηξεις για τα ανθρωπινα δικαιωματα!!! Υποτιθεται

    οτι το υπουργειο θα εδειχνε ευαισθησια στα θεματα ειδικης αγωγης…. Το

    γευτηκαμε…!!!

    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ….. ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗ

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!

  • 22 Ιουνίου 2015, 17:01 | Βάσω

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 47

    Απαράδεκτο να διαχωρίζονται οι προϋπηρεσίες. Είναι εντελώς αντίθετο με τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης των παιδιών με Ε.Ε.Α. ΔΟΕ-Σύλλογοι ΑΜΕΑ και ΠΕΣΕΑ είναι αντίθετοι στο διαχωρισμό αυτό και η κυβέρνηση εξυπηρετεί ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!

    Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60.50 έχουν επιτυχία στο ΑΣΕΠ και μεταπτυχιακά-διδακτορικά. Αν είναι δυνατόν να πετάγονται έξω απο την εκπαίδευση επειδή κλήθηκαν απο το Υπουργείο να εργαστούν σε δομές Ε.Α (μέσα στα γενικά σχολεία).
    Γιατί με την κατάργηση που προωθείται θα βρεθούν στην ανεργία από τη στιγμή που προηγούνται στις προσλήψεις αναπληρωτών 20χρονα παιδιά χωρίς προϋπηρεσία (ΠΕ61) και δεν θα έχουν και δικαίωμα να μετρούν την προϋπηρεσία τους σαν ΠΕ 60 ! Τη στιγμή μάλιστα που οι κλάδοι ΠΕ 60.50-70.50 δεν υπάρχουν αλλά δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσει η Ειδική Αγωγή!!
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ όπως ζητούν οι διάφορες μικροομάδες εκπαιδευτικών που λημαίνονται το Υπουργείο Παιδείας θα προσφύγουμε δικαστικά και θα διακαιωθούμε… Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:42 | kelly

    όχι στην ένωση των δύο πινάκων (γενικής – ειδικής) για να σωθεί η ειδική αγωγή.

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:40 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής
    Το Υπουργείο Παιδείας με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας εκφράζει την πολιτική βούληση για την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών που συμμετέχουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κάνει σαφές ότι αυτή δεν αποτελεί ένα ακόμη «παζάρι» δικαιωμάτων. Με το άνοιγμα και τον διαχωρισμό των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και όχι από το 2015 και την προσμέτρηση της προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, κατόχων σεμιναρίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών ειδικής αγωγής μόνο στον οικείο πίνακα και όχι και στους δύο (γενικής και ειδικής αγωγής) εξασφαλίζεται η ποιότητα και αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχοντας «αγορασμένα» μεταπτυχιακά μπαίνουν στους πίνακες της ειδικής αγωγής και στη συνέχεια μεταπηδούν σε αυτόν της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία;
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και η βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και έχουν κάποια κατάρτιση και εμπειρία στην ειδική αγωγή μοναδικό μέλημά τους είναι να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή και τελικά να διοριστούν σε αυτή;
    Αποτελεί νομοθετική και πανεκπαιδευτική πρωτοτυπία το φαινόμενο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής λόγω κάποιου ακαδημαϊκού προσόντος (διδακτορικό/μεταπτυχιακό/σεμινάριο ή απλά προϋπηρεσία ενός έτους) να ονομάζονται κλάδοι ΠΕ, ΔΕ 50 και με το ίδιο βασικό πτυχίο να εγγράφονται σε δύο (2) πίνακες αναπληρωτών ταυτόχρονα.
    Η συγκεκριμένη απόφαση του διαχωρισμού των πινάκων γενικής-ειδικής αγωγής έρχεται να ικανοποιήσει τις μέχρι τώρα δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, να ενισχύσουν το του αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο.

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ SALONICA

    Εφόσον υπάρχει η διάθεση του υπουργείου να διορθώσει τις όποιες αδικίες και τους παραλογισμούς τόσων ετών , θα πρέπει να προτάξει τους πολύτεκνους στους πίνακες αναπληρωτών ανεξαρτήτου προυπηρεσίας ή οχι , διότι με την κατάργηση του νόμου απο την απαράδεκτη Διαμαντοπούλου , προτασσόμεθα – τιμής ένεκεν – σε έναν πίνακα που ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να απορροφηθούμε . ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣ σε έναν πίνακα μηδενικής προυπηρεσίας και ποτέ δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψω έστω και μια χρονιά…ΠΟΤΕ και ούτε πρόκειται….ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία επιτέλους !!!!! Φτάνει πιά……….

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:31 | Iωάννα Γ.

    Πριν να κάνετε οποιοδήποτε νέο σύστημα διορισμών θα πρέπει πρώτα να τελειώσετε με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Θα πρέπει να προβλέψετε το διορισμό των διοριστέων 60%-40% που περιμένουν το διορισμό τους εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να ανοίγετε τους πίνακες χωρίς να έχετε τελειώσει με τη μεταβατική. Για εμάς, τους διοριστέους του 40% που έπρεπε να έχουμε διοριστεί από το 2010 πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση που να αποκαθιστά τη πολύχρονη ομηρία μας.

    1) διορίστε το 60%-KAI ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 40% ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ 2010!

    2)ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ με άνοιγμα πινάκων.

    Πρέπει να αρθούν επιτέλους οι αδικίες του παρελθόντος!

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:23 | ΑΛΕΚΑ ΜΠΡΑΦΑ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Β/ΜΙΑΣ Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Σ.Α.Ν.)
    Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283 Αρ. Μητρώου: 30155/2014
    Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014 e-mail: sylanny2014@gmail.com
    του Ειρηνοδικείου Αθηνών
    e -mail: pead2014@gmail.com.
    Αρ. Πρωτ.:18
    Προς Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.)
    Α) Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας ως εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και
    Β) Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ως εκπρόσωπος των αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν σχετικά με τα παρακάτω θέματα:
    1.Διπλασιασμός ή μη της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές.
    Συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο 47 του επικείμενου νομοσχεδίου και με τη δήλωση του αν. υπ. παιδείας σχετικά με τη μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες,. Κάθε διαφορετική ρύθμιση του θέματος έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη νομιμότητα. Επισημαίνουμε ότι τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων της τετραετίας 2010-2014 ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ αλλά θα προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους.
    Παραθέτουμε και τη σχετική δήλωση του αν. υπ Παιδείας Τ. Κουράκη «Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»
    2. Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής
    Το Υπουργείο Παιδείας με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας εκφράζει την πολιτική βούληση για την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών που συμμετέχουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κάνει σαφές ότι αυτή δεν αποτελεί ένα ακόμη «παζάρι» δικαιωμάτων. Με το άνοιγμα και τον διαχωρισμό των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και όχι από το 2015 και την προσμέτρηση της προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, κατόχων σεμιναρίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών ειδικής αγωγής μόνο στον οικείο πίνακα και όχι και στους δύο (γενικής και ειδικής αγωγής) εξασφαλίζεται η ποιότητα και αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχοντας «αγορασμένα» μεταπτυχιακά μπαίνουν στους πίνακες της ειδικής αγωγής και στη συνέχεια μεταπηδούν σε αυτόν της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία;
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και η βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και έχουν κάποια κατάρτιση και εμπειρία στην ειδική αγωγή μοναδικό μέλημά τους είναι να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή και τελικά να διοριστούν σε αυτή;
    Αποτελεί νομοθετική και πανεκπαιδευτική πρωτοτυπία το φαινόμενο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής λόγω κάποιου ακαδημαϊκού προσόντος (διδακτορικό/μεταπτυχιακό/σεμινάριο ή απλά προϋπηρεσία ενός έτους) να ονομάζονται κλάδοι ΠΕ, ΔΕ 50 και με το ίδιο βασικό πτυχίο να εγγράφονται σε δύο (2) πίνακες αναπληρωτών ταυτόχρονα.
    Οι συγκεκριμένες αποφάσεις (μη προσμέτρηση στο διπλάσιο δυσπρόσιτων και διαχωρισμός πινάκων γενικής-ειδικής αγωγής) έρχονται να ικανοποιήσουν τις μέχρι τώρα δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, να ενισχύσουν το του αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο.
    Η σημερινή αντίδραση της Π.Ε.Α.Δ και του Σ.Α.Ν δεν έχει συντεχνιακά ερείσματα αλλά αποτελεί έκφραση προάσπισης της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Θεωρώντας ότι πρέπει επιτέλους στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι να υπάρχει εντιμότητα και συνέπεια λόγων και έργων καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην υποκύψει σε συντεχνιακές μειοψηφίες και ομάδες αναπληρωτών (δυσπρόσιτων και ειδικής αγωγής). Τα αιτήματα και επιχειρήματα τους αποτελούν εσκεμμένες και ιδιοτελείς επιλογές που όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά γίνονται υπό το κράτος συντεχνιακής αντίληψης και επιπόλαιας και συμφεροντολογικής σκέψης. Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό ήθος, ανιδιοτέλεια και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας.
    Οι ανεξήγητες και αναιτιολόγητες αυτές ενέργειες αυτών αλλά και κάποιων συνδικαλιστικών ταγών παραπέμπουν συνειρμικά στην έκφραση «αἰδώς Ἀργεῖοι» (Ομήρου Ιλιάδα, Ε 787, 0 502.).
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
    ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ
    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
    Μπακόπουλος Νικόλαος Σπανού Μαρία

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:13 | ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    διαβάζοντας το πολυνομοσχέδιο σαν αναπληρώτρια ΠΕ 60 από το 2009 και έχοντας πετύχει σε τρεις ΑΣΕΠ πρέπει να επισημάνω κάποια σημαντικά πράγματα προτού παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θίγουν το μέλλον όλων εμάς που στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο χρόνια τώρα.
    Πρώτον η ρύθμιση για τη μη προσμέτρηση των δυσπρόσιτων τα έτη 2010-2014 είναι δίκαιη προστατεύοντας την ισότητα και τη δικαιοσύνη μεταξύ των αναπληρωτών. Βάσει του νόμου 3848 οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι και όποιος πήγαινε σαν αναπληρωτής σε δυσπρόσιτα πήγαινε τυχαία και εξαιτίας της χαμηλής του θέσης και όχι κατ επιλογήν του καθώς η προϋπηρεσία δεν θα λογιζόταν διπλά σε επερχόμενο άνοιγμα .Αν λοιπόν γνώριζαν όλοι ότι θα προσμετρούνταν αναδρομικά τα δυσπρόσιτα διπλά θα τα δήλωναν κι αυτοί που ήταν πιο ψηλά στον πίνακα ώστε να διατηρούν την καλή θέση στον πίνακα αναπληρωτών γενικής αγωγής. Συνεπώς, όσοι υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα και είναι σε χαμηλή θέση παίρνοντας διπλή προϋπηρεσία κατά τη τετραετία 2010-2014, θα προσπεράσουν αυτούς που αριθμητικά σε χρόνια έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία.
    Δεύτερον, η ρύθμιση της ειδικής, σχετικά με το διαχωρισμό των πινάκων γενικής και ειδικής αγωγής, είναι μια δίκαιη ρύθμιση, η οποία όμως θα πρέπει να εφαρμοσθεί αναδρομικά και όχι εφεξής. Ο διαχωρισμός θα πρέπει να γίνει συνολικά για όλα τα έτη από το 2010 και μετά. Και αυτό διότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη αδικία εις βάρος των αναπληρωτών γενικής αγωγής στο τομέα της αναπλήρωσης και όχι του διορισμού… Ο πίνακας γενικής αγωγής αποτελείται από 3873 νηπιαγωγούς ΠΕ 60.Μέχρι τον αριθμό 1400 περίπου είναι οι αναπληρωτές που στελεχώνουν τα τελευταία χρόνια τα νηπιαγωγεία σαν αναπληρωτές και οι υπόλοιποι έχουν πετύχει στους τελευταίους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους στο δικαίωμα της αναπλήρωσης.
    Στον αντίποδα ο πίνακας των ΠΕ 60.50 αποτελείται από 685 νηπιαγωγούς ΠΕ 60 που έχουν στραφεί στην ειδική αγωγή παρακολουθώντας τα σεμινάρια των 400 ωρών και ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή. Αποκτήσανε μια θέση δλδ σε έναν δεύτερο πίνακα , αυτόν της ειδικής αγωγής.Μια θέση που τους προσφέρει εργασία κάθε χρονιά στην ειδική αγωγή αποκτώντας προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή και μόνο εκεί. Και όχι στην γενική αγωγή. Αν ο νόμος που προτείνεται σήμερα για διαχωρισμό των δύο πινάκων δεν εφαρμοσθεί και αναδρομικά από το 2010 και μετά αλλά τον εφάρμόσετε από την επόμενη χρονιά αυτό θα σημαίνει ότι με το ξεκλείδωμα των πινάκων ναι μεν τα άτομα που εργαστήκανε στη γενική αγωγή θα αποκτήσουν επιτέλους την προϋπηρεσία της τετραετίας 2010-2014, αλλά από την άλλη τα άτομα που εργαστήκανε από τον πίνακα των ΠΕ 60.50 στην ειδική αγωγή θα πάρουν την προϋπηρεσία της ειδικής και στον πίνακα της γενικής.
    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσπεραστούν κατά πολύ τα άτομα που έχουν εργαστεί στην γενική αγωγή και μόνο εκεί από τα άτομα που έχουν εργαστεί στην ειδική αγωγή.Και αυτό με τη σειρά του θα επηρεάσει τις προσλήψεις αναπληρωτών της γενικής αλλά και της ειδικής αγωγής την επόμενη χρονιά.Η νέα χρονιά θα φέρει τα πάνω κάτω στις προσλήψεις της γενικής αγωγής καθώς αρκετά ψηλά ξαφνικά θα έρθουν τα άτομα της ειδικότητας ΠΕ 60.50 όποτε και θα προσληφθούν στην γενική αγωγή, τα άτομα με την ειδικότητα ΠΕ 60 θα έχουν πέσει πιο χαμηλά όποτε και δεν θα προσληφθούν στην γενική αγωγή, και η ειδική αγωγή δεν θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό να στελεχώσει τα σχολεία της… Στην ανεργία λοιπόν θα είναι οι νηπιαγωγοί ΠΕ 60 και όχι οι ΠΕ 60.50 όπως αυτό λέγεται.
    Διερωτώμαι λοιπόν εγώ σαν μια απλή ΠΕ 60 με προϋπηρεσία 6 χρόνων στην αναπλήρωση.. Για ποιο λόγο αφού έχεις πάρει μια εξειδίκευση στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής και έχεις πολύχρονη προϋπηρεσία στην ειδική, να θές να κατέχεις διπλή θέση…Κ στην ειδική και στην αγωγή.. Οδηγώντας στην ανεργία τους συναδέλφους ΠΕ 60
    Δεν σας ζητάω να εξυπηρετήσετε κάποια προσωπικά μου συμφέροντα.

  • 22 Ιουνίου 2015, 16:03 | Γιώργος

    Θα πρέπει να αποφασίσει το υπουργείο αν ΘΕΛΕΙ τα Μουσικά Σχολεία. Αν η απόφαση είναι ΝΑΙ, τότε ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να τα στελεχώσει με μόνιμους καθηγητές για τα μουσικά όργανα και κυρίως τα Ελληνικά παραδοσιακά μας όργανα. Πρέπει να σκεφτείτε και τα παιδιά που δεν ξέρουν αν θα έχουν καθηγητή και αυτό το πρόβλημα το έχουν κάθε μα κάθε χρόνο, με τον καθηγητή να αναλαμβάνει υπηρεσία, στην καλύτερη κατά τον Δεκέμβρη !!!. Επίσης πρέπει να δείτε σοβαρά το θέμα με τους Εμπειροτέχνες Μουσικούς(ΕΜ16)οι οποίοι έχουν δικαίωμα να προληφθούν μόνο ως ωρομίσθιοι και δεν τους αναγνωρίζεται το έργο που παράγουν ως εκπαιδευτικό, παρόλο που αρκετοί, έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου καθηγητικής σχολής(Παιδαγωγική επάρκεια) και πτυχία μουσικής και ουσιαστικά πάνω στους ΕΜ16 έχουν στηριχθεί τόσα χρόνια τα Μουσικά Σχολεία.
    Ευχαριστώ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:54 | ΕΛΕΝΗ

    Δεν υπάρχει διαχωρισμός ειδικής κ γενικής εκπαίδευσης, μία είναι η εκπαίδευση. Όλοι είμαστε εκπαιδευτικοί σε όποιον κλάδο κ αν ανήκουμε. Δεν υπάρχει αυτόνομος κλάδος με το συμπληρωματικό .50 άρα αυτοί οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στον κλάδο της γενικής αγωγής. Η περαιτέρω εξειδίκευση τους τους έδωσε τη δυνατότητα να διδάξουν στην ειδική. Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να τιμωρεί αυτούς τους εκπαιδευτικούς που κατέβαλλαν κόπο για να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο υποβαθμισμένο κομμάτι της ειδικής αγωγής. Χωρίς όλους εμάς που χρόνια τώρα τριγυρίζουμε στις εσχατιές της Ελλάδας, σε δύο και τρία σχολεία κάθε φορά, δεν θα λειτουργούσαν ή τουλάχιστον θα υπολειτουργούσαν όλα τα Ειδικά σχολεία, τα Τμήματα Ένταξης αλλά και η Παράλληλη Στήριξη. Τώρα δεχόμαστε τα πυρά συναδέλφων τους οποίους έχουμε βοηθήσει και στηρίξει στο εκπαιδευτικό έργο. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό, όλοι για το ίδιο προσπαθούμε για να στηρίξουμε τους μαθητές μας.
    Δεν ζητάμε τίποτε παράλογο. Μόνο τα αυτονόητα, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής και αδιαμφισβήτητα με αναδρομική ισχύ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:51 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Οι συγκεκριμένες αποφάσεις (μη προσμέτρηση στο διπλάσιο δυσπρόσιτων και διαχωρισμός πινάκων γενικής-ειδικής αγωγής) έρχονται να ικανοποιήσουν τις μέχρι τώρα δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, να ενισχύσουν το του αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο.ομως ειναι ακρως απαραίτητο το αρθρο 47 να εχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:50 | Χαρούλα

    Απόλυτος δίκαιος ο δια χωρισμός των δύο πινάκων γενικής και ειδικής αγωγής.Σε περίπτωση μη εφαρμογής αυτού του διαχωρισμού θα πρέπει να θεωρείται ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ και συνταγματικά και ηθικά ΙΣΟΤΙΜΗ η μεταφορά προϋπηρεσίας της γενικής αγωγής στους πίνακες της ειδικής, ειδικά για τους κατόχους σχετικού μεταπτυχιακού τίτλου,που ωστόσο επέλεξαν να εργάζονται στη γενική.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:48 | alekabrafa

    Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
    Oι ανισότητες μεταξύ αναπληρωτών και μονίμων πρέπει να αρθούν. Δεν θίγεται πουθενά το θέμα της ειδικής παροχής μητρότητας(6μηνη άδεια ΟΑΕΔ) με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, γιατί? Είμαστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ ή όχι? πληρώνουμε τις εισφορές μας ή όχι? γιατί τότε ΔΕΝ μπορούμε να πάρουμε την 6μηνη άδεια μητρότητας-ανατροφής? Ο ΟΑΕΔ θα μας πληρώνει τη μισθοδοσία, τα δικά μας τα παιδιά τί είναι? μόνο οι μόνιμες γεννούν παιδιά? οι αναπληρώτριες κάνουν αυγουλάκια… ούτε άνευ αποδοχών δεν μπορούμε να πάρουμε για να μη χαθεί η πολυπόθητη προϋπηρεσία.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Οταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι 15 ημερολογιακές ημέρες αναρρωτικής άδειας είναι ψίχουλα… Θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση στους μονογονείς εκπαιδευτικούς, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα ή καλύτερα να πω ότι είναι ήρωες.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:43 | ELLI LIS

    Η πρώτη ρύθμιση που με βρίσκει σύμφωνη είναι αυτή για τη μη προσμέτρηση διπλάσιων μορίων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014, καθώς οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι και κανείς δεν γνώριζε το ενδεχόμενο προσμέτρησης αυτών.
    Δηλώνω την αντίθεσή μου σχετικά με την προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ειδικής αγωγής κατόχων μεταπτυχιακών, διδακτορικών ή σεμιναρίου ειδικής αγωγής, στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής αγωγής. Η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ΕΑΕ και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπολογίζεται αποκλειστικά στον πίνακα του κλάδου, όπου προσφέρθηκε η προϋπηρεσία. Για τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής οι οποίοι έχουν κληθεί να υπηρετήσουν σε θέσεις ειδικής αγωγής από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών , η προϋπηρεσία τους να υπολογίζεται στον οικείο πίνακα καθώς η υπηρεσία που έχουν προσφέρει αφορά στον πίνακα της Ειδικής Αγωγής.
    Ο διαχωρισμός των πινάκων πρέπει να γίνει από το 2010 και μετά και όχι από το 2015, γιατί η προυπηρεσία των ΠΕ 60,50 και ΠΕ 70,50 έμπαινε όλα αυτά τα χρόνια στον πίνακα ειδικής, ότι οι ισχυρισμοί τους ότι θα μείνουν άνεργοι οι νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 δεν ευσταθούν καθώς οι ΠΕ 61 είναι μόλις 28 και αφετέρου στη ρύθμιση μάθαμε ότι θα προβλέπεται ένα ποσοστό προσλήψεων στην ειδική από τους ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50. Αντιθέτως αν προσμετρηθεί η προυπηρεσία τους η οποία προσφέρθηκε στην ειδική και στους πίνακες γενικής, μένουν άνεργοι οι αναπληρωτές γενικής που είναι και επιτυχόντες ΑΣΕΠ καθώς δε θα μπορούν να εργαστούν ούτε στη γενική ούτε φυσικά στην ειδική.
    Πρέπει να τονίσω ότι στην Ειδική Αγωγή γιατί δεν έγινε ποτέ ΑΣΕΠ ενώ εμείς της γενικής είμαστε επιτυχόντες ΑΣΕΠ με υψηλή βαθμολογία για να μας καλέσουν ως αναπληρωτές και να αποκτήσουμε την προυπηρεσία.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:41 | Ζωή

    Η ρύθμιση της ειδικής,αρθρο 47 σχετικά με το διαχωρισμό των πινάκων γενικής και ειδικής αγωγής,είναι μια δίκαιη ρύθμιση,η οποία όμως θα πρεπει να εφαρμοσθεί αναδρομικά και όχι εφεξής.Ο διαχωρισμός θα πρεπει να γίνει συνολικά για όλα τα έτη απο το 2010 και μετά.Θα πρεπει οπωσδήποτε να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ αλλιώς πετάει απέξω τους κόπους μας και μας αφήνει ανεργους εν αντιθεση με τους ΠΕ60,50 ΚΑΙ 70,50 που τους επιβραβευει ΔΙΠΛΑ…ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:38 | ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    Κύριε Υπουργέ,
    Θεωρούμε τη θέση αυτή άδικη και καταθέτουμε τα επιχειρήματα μας για τη μη προσμέτρηση των δυσπροσίτων κατά τη χρονική περίοδο 2010-2014:
    α)Όλοι από το 2010 -2014 κάναμε τις δηλώσεις προτίμησης γνωρίζοντας ότι δεν ισχύουν όχι μόνο τα διπλά αλλά ούτε και τα μονά μόρια.
    Άν ξέραμε ότι τα δυσπρόσιτα θα μετρούσαν διπλά ασφαλώς και η δήλωσή μας ως αναπληρωτές θα ήταν διαφορετική και αυτοί που τώρα ζητούν τη διπλή προσμέτρηση δε θα ήταν σε αυτά τα σχολεία.
    β)Αυτοί που επέλεξαν τα διπλά μόρια από το 2010-2014 δεν είναι το ίδιο με αυτούς που τα επέλεξαν πριν το 2010 ή μετά το 2014 αφού στις άλλες περιπτώσεις (πριν το 2010 και μετά 2014) υπήρχε η δυνατότητα συνειδητής επιλογής και ξέραμε από πριν ποια σχολεία μετρούν διπλά και ποια όχι. Συμμεριζόμαστε τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης των συναδέρφων στα δυσπρόσιτα αλλά η δήλωσή τους αυτή έγινε είτε με αίσθημα πονηρίας ή τυχαίας επιλογής αφού κανείς αναπληρωτής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν ήξερε ότι θα υπάρξει διπλή μοριοδότηση.
    Παραθέτουμε τη σχετική δήλωση του αν.υπ Παιδείας Τ.Κουράκη «Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014.
    Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»
    Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία θεωρώντας ότι πρέπει στην εκπαιδευτική κοινότητα να υπάρχει επιτέλους συνέπεια λόγων και έργων και έντιμοι κανόνες θεωρούμε την απόφαση του Υπουργείου δίκαιη, ηθική και νόμιμη δηλ. να μην υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαίδευσης υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που έχει πραγματοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2010-2011 έως και 2013-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές.
    Aς σταματήσουν επιτέλους κάποιες μικρές ομάδες σήμερα δυσπρόσιτα και ειδική αγωγή να θέλουν να πατούν πάνω στους συναδέρφους με μοναδικό τους σκοπό να βρεθούν μπροστά στους διάφορους πίνακες.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:35 | Ιωάννα

    Αλήθεια ποια σοφά μυαλά τριχοτόμησαν το χρόνο (1: προ του 2010, 2: από το 2010 μέχρι το 2014, 3: μετά το 2014) και ανάλογα με την ημερομηνία εργασίας μας προκύπτουν και διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα;
    Γιατί αυτό συμβαίνει μόνο στα δυσπρόσιτα? Τόσα χρόνια παλεύουμε για το άνοιγμα των πινάκων και τώρα με έκπληξή μας ανακαλύπτουμε ότι αυτό το άνοιγμα δεν γίνεται με δικαιοσύνη και βάση του Ν.3391/2005 αλλά με διαφορετικά μέτρα και σταθμά και δημιουργεί εκπαιδευτικούς 3 ταχυτήτων. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η υποστήριξη τόσων συλλόγων εκπαιδευτικών, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ αλλά και του συνόλου των μόνιμων συναδέλφων. Δεν νομίζω όλοι αυτοί να ζητούν κάτι παράλογο και άδικο σε αντίθεση με κάποιες μικρές υποομάδες στον χώρο των αναπληρωτών που μπροστά στο δίκαιο και ηθικό βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και μόνο. Ελπίζω κι εύχομαι να υπερισχύσει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ. ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΟ!

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:26 | Γιώργος

    Το αρθρο 47(παραγραφος 4)ερχεται και βρισκει συμφωνους τους περισσότερους εκπαιδευτικους ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων. Παρα ταυτα όμως είναι απαραίτητη η ΑΝΑΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ! Στο σημειο αυτό θα ήθελα να κάνω και μία πρόταση στο Υπουργειο. Ενας μεγάλος αριθμός διορισμών στις δομές ειδικής αγωγής και μία ρύθμιση τύπου εξομοίωση για τους ΠΕ60,50 και 70,50 έτσι ώστε να αποκτήσουν το βασικό πτυχίο και να διοριστούν στον τομέα που θυσιαστηκαν κόπιασαν μόχθησαν εξιδεικευτηκαν…. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιέιται όλη η εξαίρετη επαγγελματική τους πορεία και η πολύτιμη προυπηρεσία.Με λύπη παρατηρούμε όμως ότι κάτι τέτοιο που θεωρείται εύλογο δεν διεκδηκέιται στο βαθμό που του αναλογεί,μια πράξη που θα φανέρωνε την αφοσίωση και το σεβασμό που απατείται στο αντικείμενο μα και σε κάθε αντικείμενο πόσο μαλλον σε αυτο…

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:25 | Ευαγγελια

    Είναι δυνατόν να διεκδικούμε τα αυτονόητα; Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας πρέπει να γίνει και στους δύο πίνακες. Όλοι είμαστε ΠΕ 60 και 70. Τόσα χρόνια τώρα αφήνουμε τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας και τρέχουμε για να καλύψουμε τα κενά όπου και αν μας καλέσουν όπως κάνουν και οι συνάδελφοι της γενικής. Ποια η διαφορά λοιπόν; Είναι απαράδεκτο να διαχωρίζεται η προϋπηρεσία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Είναι δυνατόν μετά απ’ αυτό να μιλάμε για ενιαία εκπαίδευση όταν η ίδια η κυβέρνηση τη διαχωρίζει; Κατηγορούμαστε ότι είχαμε την οικονομική δυνατότητα και κάναμε τη μετεκπαίδευσή μας στην ειδική αγωγή. Όπως είναι γνωστό όμως δεν απαιτούν όλα τα μεταπτυχιακά δίδακτρα φτάνει να έχεις θέληση κ όρεξη. Αλλά και σε αυτά που απαιτούνται δίδακτρα ο καθένας προσωπικά ξέρει πως μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο εκάστοτε κόστος. Και ΑΣΕΠ έχουμε δώσει και μάλιστα με πολύ καλή βαθμολογία οπότε δεν υστερούμε σε τίποτα σε σχέση με όσους δουλεύουν στη γενική. Κατάργηση λοιπόν του άρθρου 47.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:24 | Τακης Παπαδημας

    Ελεος ρε με τους «συναδέλφους» που θέλουν τα διπλά μόρια μονο και μόνο για να περάσουν τους συναδέλφους τους. ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ . Γνωριζαμε οτι δεν μετρούσαν διπλά και τωρα κοιτάτε να το εκμεταλλευτειτε πονηρα. ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:09 | Ελένη Α.

    Διορθώστε τη 2η τροπολογία :

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΜΟΡΙΩΝ 2012-14,γνωρίζαμε πως θα γινόταν ΑΣΕΠ το 2012, επομένως θα μετρούσαν από το 2012 και εφεξής.

    Καταργείστε την 4η τροπολογία :

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, είναι αντισυνταγματικό, σκανδαλώδες

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:08 | Ελiσάβετ

    Οι συνθήκες στα δυσπρόσιτα είναι εξαιρετικά δύσκολες και δεν άλλαξαν ούτε θα αλλάξουν. Είναι απόλυτα δίκαιη λοιπόν η διπλή μοριοδότησή τους. Δεν καταλαβαίνω όμως την περίοδο 2010-2014 γιατί να μην ισχύσει το ίδιο. Τα μέρη αυτά δεν ήταν διαφορετικά. Ένας εκπαιδευτικός που πήγε στις Οινούσες το 2009 πήρε τα διπλά μόρια και τόσα χρόνια κατέχει μια καλή θέση στον πίνακα, αυτός που πήγε το 2010 και τόσα χρόνια περιμένει καρτερικά για να του αποδοθεί το ίδιο θα παραμείνει στην ίδια θέση; Προσέφερε εκπαιδευτικό έργο σε τόσο δύσκολες συνθήκες κι ενώ γνώριζε ότι δεν θα έπαιρνε τα διπλά μόρια άμεσα αλλά όχι και ποτέ. Αυτό είναι παντελώς άδικο και στερείτε ηθικής όσων υποστηρίζουν το αντίθετο. Ρωτήστε λοιπόν την συνείδησή σας και αποφασίστε.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:07 | strasaki25

    Είμαι αναπληρώτρια νηπιαγωγός ΠΕ60. Μετά απο 3 επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και 6 χρόνια αναπλήρωσης σε σχολεία ανα την Ελλάδα αισθάνομαι απογοήτευση και αδικία! Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών κατα την περίοδο 2010-2014.
    Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή πήγαν τυχαία και όχι απο επιλογή. Εκτός αυτού μην ξεχνάτε ότι πολλοί απο εμάς δεν μπορούν να δουλέψουν σε δυσπρόσιτες περιοχές αφήνοντας πίσω οικογένειες και παιδιά. Δεν είναι ΑΔΙΚΙΑ αυτό;
    Επίσης με την ρύθμιση για την ειδική αγωγή βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50 να μπούνε απο «παραθυράκια» και να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα αναπληρωτών. Καταδικάζετε σε ανεργία εκπαιδευτικούς ΠΕ60 που με τόσο κόπο έχουν φτάσει ως εδώ.
    Ο διαχωρισμός των πινάκων πρέπει να γίνει από το 2010 και μετά και όχι από το 2015, γιατί η προυπηρεσία των ΠΕ 60,50 και ΠΕ 70,50 έμπαινε όλα αυτά τα χρόνια στον πίνακα ειδικής και οι ισχυρισμοί τους ότι θα μείνουν άνεργοι οι νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 δεν ευσταθούν καθώς οι ΠΕ 61 είναι μόλις 28 αντιθέτως αν προσμετρηθεί η προυπηρεσία τους η οποία προσφέρθηκε στην ειδική και στους πίνακες γενικής, μένουν άνεργοι οι αναπληρωτές γενικής που είναι και επιτυχόντες ΑΣΕΠ καθώς δε θα μπορούν να εργαστούν ούτε στη γενική ούτε φυσικά στην ειδική.

  • 22 Ιουνίου 2015, 15:05 | Γεώργιος Ν.

    Καλησπέρα σας. Ήθελα να εκφράσω τη συμφωνία μου στο άρθρο 47 και συγκεκριμένα την παράγραφο 4 που θα πρέπει όμως να εφαρμοστεί ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για να είναι πιο ολοκληρωμένο. Θα ήθελα να εκφράσω επίσης ότι μόνο η φιλοσοφία της δικής σας πολιτικής θα μπορούσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλει τέλος σε μια τόσο μεγάλη αδικία που εφαρμόζονταν και συνέχιζε να εφαρμόζεται σχετικά με την προϋπηρεσία αποκτηθείσα στις δομές ΕΑΕ. Μια φιλοσοφία που στηρίζει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και φροντίζει να αναβαθμίζει το ρόλο του εκπαιδευτικού αλλά και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.. Μια φιλοσοφία που φροντίζει α μη τι άλλο να ενώνει τους εκπαιδευτικούς και όχι να τους διχοτομεί δημιουργώντας διακρίσεις σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα δηλαδή στους έχοντες και στους μη έχοντες.
    Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι έχοντες οικονομική δυνατότητα πολύ εύκολα «αγόραζαν» προϋπηρεσία στις δομές ΕΑΕ. Και αν δεν το γνωρίζουν κάποιοι μια έρευνα για το πώς αποκτήθηκαν τίτλοι του εξωτερικού εξ αποστάσεως ή ακόμα και δια ζώσης ΧΩΡΙΣ καν να γνωρίζουν τη συγκεκριμένη γλώσσα θα σας έπειθε. Ωστόσο δεν χρειάστηκε τότε να αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί γενικής παρόλο που η αδικία ήταν εμφανής γιατί κάθε χρόνο απορροφούνταν μεγάλο ποσοστό για διορισμό. Τώρα που οι διορισμοί είναι φειδωλοί η απόφαση σας αυτή θα έχει μεγαλύτερες αντιδράσεις και συνέπειες ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και αν δεν εφαρμοστεί αναδρομικά, όταν οι πίνακες θα έρθουν πάνω κάτω, πίνακες που αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς γενικής που περίμεναν τη σειρά τους καρτερικά όχι μόνο θα στραφούν στα δικαστήρια μαζικά αλλά η πράξη αυτή θα έχει το αντίστοιχο πολιτικό κόστος γιατί αφορά χιλιάδες οικογένειες και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μεμονωμένες ειδικότητες ή υποομάδες. Αναμένουμε από εσάς να πράξετε τα δέοντα.
    Μόνιμος ΠΕ70

  • 22 Ιουνίου 2015, 14:53 | ΖΩΗ Τ

    Κύριοι υπουργοί,
    1. Υποστηρίζω ρητά ότι η προϋπηρεσία πρέπει να μετράει και ότι πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε επαγγελματικής μας διεκδίκησης. Πρέπει όχι μόνο να μετράει και μάλιστα με μεγαλύτερους συντελεστές και πάνω από το 16,80 του νόμου 3848/2010 ,αλλά να αποτελεί καθοριστικό κριτήριο μόνιμου διορισμού είτε σε συνδυασμό με επιτυχία ΑΣΕΠ(60%) είτε μόνη της (40%).
    2. Αν ανοίξουν οι πίνακες μετά το 2010 θα διαιωνίσουν μια στρεβλή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά και θα δημιουργήσουν μια παρόμοια στρέβλωση και αδικία αφού θα παρεμβληθούν άτομα με προϋπηρεσίες που εργάζονται στην ειδική αγωγή. Είναι ανήθικο προς του συναδέρφους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι δεν μετράει η προϋπηρεσία, αρνήθηκαν το διορισμό τους ως αναπληρωτές σύμφωνα με την παρ.2του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) όπως το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε.
    Μοναδικός μου ενδοιασμός για το άνοιγμα των πινάκων αποτελεί η είσοδος στους πίνακες εκπαιδευτικών οι οποίοι απέκτησαν προϋπηρεσία με πρόσληψη εκτός πινάκων γενικής αγωγής.
    Αν διασφαλιστεί με όρους και προϋποθέσεις η μη είσοδος στους πίνακες γενικής αγωγής εκπαιδευτικών ειδικής δεν έχω κανένα πρόβλημα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από 1-7-2010 και ακόμη περισσότερο αυτή να αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος.
    Δικαιοσύνη, αξιοκρατία κ όχι στρέβλωση και αδικίες .