Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:21 | ΒΑΣΙΑ

    Έστω και 1 ημέρα να μετρήσει η προυπηρεσία μου στην ειδική αγωγή και μόνο, απαιτώ να έχω ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ διορισμού στην ειδική !!

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:19 | spiros

    NAI ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ Δ\ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:18 | Π.

    Απαράδεκτη η μη προσμέτρηση των δυσπρόσιτων!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:06 | giota

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ !
    ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ
    ΠΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Τ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ!

  • 23 Ιουνίου 2015, 14:00 | Έλλη

    Να αποδώσετε ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΑΠΌ 2012-1015, διότι θα γινόταν ΑΣΕΠ το 2012, άρα από το 2012 γνώριζαν οι εκπαιδευτικοί πως θα μετρούσαν τα διπλά μόρια. Είναι άδικο να ακυρώσετε τα δυσπρόσιτα, το ίδιο είναι να υπηρετείς στο Καστελόριζο και το ίδιο Ζωγράφου Αθήνας;

    Να ακυρώσετε τον διαχωρισμό ειδικής και γενικής παιδείας. Είναι άδικο και για μαθητές και για εκπαιδευτικούς. Αυτό δεν συνάδει με τη συνεκπαίδευση,»ένα σχολείο για όλους»

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:53 | Φωτεινή

    Οσον αφορα τη ρυθμιση: «Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.»
    Ειναι μια πολυ σωστη ρυθμιση και μπραβο στο υπουργειο!!! Προσπαθησε να διορθωσει την αδικια που δημιουργησε ο κυριος Λοβερδος οταν στις 6-9-2014 εβγαλε 2 φασεις αναπληρωτων (ΕΣΠΑ και κρατικου) με διαφορετικες ημερομηνιες αναληψης προυπηρεσιας. Δεν σκεφτηκε ομως κανεις πως αυτο επρεπε να γινει πριν παρουμε τα χαρτια της απολυσης μας (πριν τις 22-6-2015)!!! Γιατι τωρα εχουμε στα χερια μας ενα χαρτι που εχει μια μερα λιγοτερη. Το γεγονος αυτο μπορει για καποιους να μη σημαινει τιποτα αλλα για τους αναπληρωτες σημαινει πολλες θεσεις κατω στο πινακα. Θα αλλαξει αυτο? Η ρυθμιαη λεει οτι θα ισχυσει απο το 2014-2015! Πρεπει να παρουμε το σωστο εγγραφο στα χερια μας πριν αναρτηθουν οι νεοι πινακες προυπηρεσιας !!! Το υπουργειο οφειλει να μεριμνησει για αυτο το λαθος και να το διορθωσει αμεσα !

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:43 | Νικολέτα

    οι πε 60.50 και 70.50 εργαζονται σε σχολεία γενικής αγωγής!!!!!!! σε τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη! δεν μπορείτε να μην προσμετράτε την προϋπηρεσία τους και στους δύο πίνακες! Παραβιάζετε τις βασικές αρχές της Διακήρυξης της Salamanca και του Πλαισίου Δράσεων για την Ειδική Αγωγή της UNESCO (1994) και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία των Ηνωμένων Εθνών (2006).

    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και στους δυο πίνακες και διορισμούς στην εκπαίδευση, ο οποία είναι μία και αδιαίρετη!!!!!!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:38 | Χριστινα Κοντουλάκου

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4, ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.

    Ο εμπαιγμός και οι συκοφαντίες που υφίστανται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής είναι άνευ προηγουμένου, τόσο από συναδέλφους με δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική (μόνο) εκπαίδευση – και λέω μόνο διότι εξυπακούεται ότι ΚΑΙ εμείς έχουμε πλήρη δικαιώματα διδασκαλίας στη Γενική εκπαίδευση – όσο και από το Υπουργείο Παιδείας.
    Σε ότι αφορά τους συναδέλφους της Γενικής (μόνο) εκπαίδευσης, ισχυρίζονται ότι:
    1) αποκτήσαμε δικαίωμα συμμετοχής στην Ειδική Αγωγή με κάτι «λίγες» (απαξιωτικά) ώρες «αγορασμένων» σεμιναρίων, καθώς και με «αγορασμένα» Μεταπτυχιακά.
    Απάντηση: Οι φορείς των σεμιναρίων ήταν πιστοποιημένοι από το επίσημο Κράτος. Τα Μεταπτυχιακά αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ (επίσημο φορέα του Κράτους), εκτός και αν ο ΔΟΑΤΑΠ συμμετέχει σε παράνομη επιχείρηση «ξεπλύματος» εξαγορασμένων τίτλων και δεν το έχουμε καταλάβει. Επίσης, από πότε τα δίδακτρα θεωρούνται «εξαγορά»; Διότι τότε παγκοσμίως γίνεται όργιο εξαγοράς τίτλων. Εν πάσει περιπτώσει, ο χαρακτηρισμός των Μεταπτυχιακών ως (συλλήβδην) εξαγορασμένων αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση και επισύρει ποινές, ιδίως όταν αυτός ο χαρακτηρισμός εκφέρεται από Συλλόγους άλλων εκπαιδευτικών οι οποίοι αποτελούν και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής δεν έχουν καμία υποχρέωση να κάνουν τους ντετέκτιβ και οι οποιεσδήποτε κατηγορίες πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία και επίσημες καταγγελίες. Για να τελειώνει επιτέλους αυτό το παραμύθι.
    2) χρησιμοποιούμε, λένε, την Ειδική Αγωγή ως «όχημα», «δούρειο ίππο» (ή ότι άλλο ευφάνταστο για να τους «φάμε, δήθεν, τις θέσεις τους).
    Απάντηση: Ποιες θέσεις «τους»; Από πότε τις ιδιοποιήθηκαν και τους ανήκουν δικαιωματικά; Και εμείς τι ακριβώς κάναμε τόσα χρόνια; Όταν λένε ότι αυτοί γυρίζανε ανά την Ελλάδα, εμείς τι κάναμε; Ξέρουν σε ποιους αναφέρονται; Ξέρουν και πότε ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την Ειδική Αγωγή; Ξέρουν αν έχουμε επιτυχία ΑΣΕΠ ή όχι; Ξέρουν αν αποκτήσαμε ήδη από πριν υπολογίσιμη προϋπηρεσία; Ξέρουν άραγε ότι ανήκουμε στον ίδιο κλάδο ή κατεβήκαμε ως αλεξιπτωτιστές για να «φάμε» τις θέσεις «τους». Ξέρουν πως όταν δεν προσλαμβανόμαστε στην Ειδική αγωγή, προσλαμβανόμαστε και υπηρετούμε δίπλα σε αυτούς στη Γενική Εκπαίδευση και ανήκουμε στον ίδιο Σύλλογο Διδασκόντων; Αλήθεια, όταν προσμετρήθηκε προϋπηρεσία του ΟΑΕΔ στους πίνακες της Γενικής, ήρθαν οι «άλλοι» και τους φάγανε τις θέσεις «τους»; Τι έχουν να πουν όταν προσμετράται στους πίνακες Γενικής η προϋπηρεσία από Εκκλησιαστικά σχολεία ή από Σιβιτανίδειο όπου (παρακαλώ) απαιτείται και Συστατική Επιστολή. Εκεί μάλλον τους πειράζει πάλι, αλλά λένε, «άστους είναι λίγοι αυτοί, δεν πειράζει, με τους άλλους της Ειδικής τι κάνουμε που είναι πολλοί»!
    3) λένε (και μάλιστα με διάφορους τόνους ειρωνίας) ότι αφού μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η Ειδική Αγωγή να ασχοληθούμε αποκλειστικά με αυτή και με τίποτα άλλο.
    Απάντηση: Δεν το ξέραμε όταν αποφασίζαμε να διευρύνουμε τα προσόντα, τους ορίζοντες και τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ότι θα έπρεπε να ρωτάμε κάποιους «δραγουμάνους» της εκπαίδευσης με ποιο Τομέα θα ασχοληθούμε και για πόσο διάστημα, ανάλογα και με τις αντοχές του καθενός μας.
    4) λένε ότι κατατασσόμαστε με διαφορετικά κριτήρια και ότι στον πίνακα της γενικής η κατάταξη γίνεται (ψευδώς) αποκλειστικά με επιτυχία στον ΑΣΕΠ (τον οποίο έχουν αναγάγει σε θεότητα) και ότι παρεμβαίνουν άτομα από την Ειδική με μεγάλες προϋπηρεσίες, χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ και τους προσπερνούν.
    Απάντηση: η κατάταξη στον πίνακα της Γενικής δεν γίνεται αποκλειστικά με επιτυχία ΑΣΕΠ. Υπάρχουν συνάδελφοι με ήδη τεράστιες προϋπηρεσίες που προσπερνούν ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Το κριτήριο του ΑΣΕΠ στον πίνακα της Γενικής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ (καταρχήν) χαρακτήρα, είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ για όσους θέλανε να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καθώς επίσης υφίσταται η επιπρόσθετη αδικία οι νέοι πτυχιούχοι να μην μπορούν να αποκτήσουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ γιατί πολύ απλά αυτός δεν διενεργείται. Επιπροσθέτως, η σειρά κατάταξης στους πίνακες της Γενικής επηρεάζεται από Ειδικές κατηγορίες, τρίτεκνους, πολύτεκνους, παιδαγωγική επάρκεια κλπ κλπ. Άρα το έτερο παραμύθι ότι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ έχουν την «πρωτοκαθεδρία» στους πίνακες Γενικής καταρρίπτεται επίσης. Τέλος, δεν ευθύνονται οι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής που δεν διενεργήθηκε ποτέ αντίστοιχος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για αυτούς.
    5) Σε ενδεχόμενο ΣΟΒΑΡΟ, με όλη τη σημασία της λέξης, δικαστικό αγώνα θα διεκδικηθεί μαζί με το συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας της Ειδικής στη Γενική εκπαίδευση και η εξίσωση των κριτηρίων μοριοδότησης των δύο πινάκων. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ για την ίδια θέση του Δημοσίου, με το ίδιο καθηκοντολόγιο, με το ίδιο Μισθολόγιο, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και με τον ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, να είναι διαφορετικά τα κριτήρια για τους υποψήφιους εργαζόμενους αναπληρωτές.
    Στην Ειδική Αγωγή, η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου καθώς και ο βαθμός πτυχίου δύνανται να επηρεάσουν τη σειρά κατάταξης του υποψηφίου αναπληρωτή, ενώ στη γενική όχι. Γιατί να μη μετράει και στη Γενική ένα μεταπτυχιακό στην ειδικότητα; Μήπως και αυτό είναι αγορασμένο; Γιατί να μη μετρούν στη Γενική τα μεταπτυχιακά στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ; Σας είπε κανείς ότι ΣΧΟΛΕΙΑ ονομάζονται μόνο αυτά της ειδικής αγωγής; Τα άλλα τι είναι; Η Παιδαγωγική επάρκεια θεωρείται απαραίτητο προσόν για έναν εκπαιδευτικό. Η επιμόρφωση σε θέματα Σχολικής Ψυχολογίας δεν θεωρείται;
    Στην Ειδική Αγωγή, τα κοινωνικά κριτήρια μοριοδοτούνται και επηρεάζουν τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, ενώ στη Γενική δίνεται ποσόστωση επί των προσλήψεων.
    Στην Ειδική Αγωγή εφαρμόστηκε με πυγμή το δόγμα της «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» εισάγοντας ολοένα και περισσότερα κριτήρια και προσόντα που έπρεπε να πληροί κάποιος προκειμένου απλά και μόνο να μπορεί να συμμετέχει στους πίνακες με αξιώσεις.
    Το δόγμα της «Δια βίου Μάθησης» πήγε «περίπατο» για τους συναδέλφους της Γενικής εκπαίδευσης που έχουν εφησυχάσει στην κατοχή και μόνο του βασικού πτυχίου τους.
    Αυτό και μόνο καταστρατηγεί την Αρχή της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας απέναντι στους υποψηφίους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
    Και εδώ μπαίνει ο εμπαιγμός από πλευράς του Κράτους. Διότι όλα αυτά εφαρμόστηκαν κατά διαστήματα στην Ειδική Αγωγή κατόπιν πιέσεων μικροσυμφεροντολογικών ομάδων και συγκεκριμένων κλάδων, ενώ το καθεστώς σύνταξης και μοριοδότησης των Πινάκων της Γενικής κρατάει τη σκούφια του από την εποχή του Γεράσιμου Αρσένη και ουδέποτε τροποποιήθηκε.
    Υφιστάμεθα τεράστιο εμπαιγμό διότι ενώ επενδύουμε κόπο και χρήμα για να αυξήσουμε τα προσόντα μας, δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε μια ενέργεια ακολουθώντας τη Νομοθεσία, και αυτή αλλάζει με την ταχύτητα του φωτός, ανάλογα με τις πολύ συχνές πλέον εναλλαγές των Υπουργών. Τη μία τα μεταπτυχιακά προτάσσονται, αλλά μέχρι να τα τελειώσεις δεν προτάσσονται και μοριοδοτούνται. Τη μία προηγούνται οι γονείς ΑΜΕΑ, την άλλη μοριοδοτούνται. Τη μία μετράνε τα σεμινάρια, την άλλη καταργούνται (από το 2010 και μετά). Τη μία μετράνε οι κύκλοι της νοηματικής, την άλλη θέλει αποκλειστικά επάρκεια. Τη μία έχεις δικαίωμα επιλογής του Τομέα που θα υπηρετήσεις, την άλλη διαγράφεσαι από τον άλλο πίνακα. Από πού να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς! (Ενώ οι πίνακες της Γενικής ίδιοι και απαράλλακτοι ακολουθούν το μοντέλο Αρσένη! Μη μου τους κύκλους τάραττε!)
    Και τώρα έχουμε το κερασάκι στην τούρτα, όπου μας λένε «αδειάστε μας και τη γωνιά, γιατί ενοχλείτε τα «παιδιά» που επαναπαύτηκαν στο πτυχίο τους!
    Ε, ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ, και αυτή τη φορά θα πάρει πολλά η «μπάλα» στα δικαστήρια, εάν εκεί θέλετε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη!
    Από το γκρουπ «Αναπληρωτές καθηγητές ειδικής αγωγής».

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:36 | Φωτεινή

    Διαφωνω με τη ρυθμιση για το μη διπλασιασμο των μοριων οσων εκπαιδευτικων υπηρετησαν σε δυσπροσιτα σχολεια τα ετη 2010-2014. Δεν βγηκε ποτε κανενας υπευθυνος να ενημερωσει τους εκπαιδευτικους οτι δεν θα μετρησουν τα δυσπροσιτα οταν ανοιξουν οι πινακες. Αντιθετως ολοι οι διευθυντες εκπαιδευσης ελεγαν πως δεν εχει καταργηθει ο νομος για τα δυσπροσιτα απλα εχει παγωσει οπως και ολοκληρη η προυπηρεσια.
    Oι πίνακες αναπληρωτών ξεκλειδώνουν με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι την έκδοση του 3848/2010. Δηλαδη από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.3 του Ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/4-10-2005 τ.Α΄) ορίζεται ότι η υπηρεσία αναπληρωτών και ωροµισθίων εκπαιδευτικών σε σχολικές µονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ.5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004. Αρα ο νόμος διευκρινίζει οτι η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα μετράει στο διπλάσιο απο το 2002 και μετά.Απο το 2002 μέχρι το 2010 μετρούσαν κανονικά διπλάσια.Με βάση το παράπανω άρθρο του νόμου, με το άνοιγμα των πινάκων, αυτό πρέπει να γίνει και για το διάστημα 2010-2014.
    Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ στηριζουν το αιτημα των αναπληρωτων και ζητουν να προσμετρηθει στο διπλασιο η προυπηρεσια των αναπληρωτων που προσφερθηκε σε δυσπροσιτα σχολεια !!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:32 | Λυδία

    Η διαβούλευση δεν είναι facebook για να μετράει τα like στις απόψεις!ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ για τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ στα θέματα της ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και των ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ από τους αρμόδιους νόμιμους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της χώρας ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ και όχι από μικροομάδες που πλασάρονται με βαρύγδουπους τίτλους και οι γνωριμίε τους υπονομεύουν το δίκιο για εξόφθαλμο ρουσφέτι άνευ προηγουμένου!!!ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2014!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:27 | Διονυσία Δ.

    Με το υπάρχον νομοσχέδιο οι εκπαιδευτικοί με το διακριτικό .50 καταδικάζονται στην ανεργία παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους για εξειδίκευση και τα όσα προσφέρουν στο νευραλγικό τομέα της ειδικής εκπαίδευσης που κατά κύριο λόγο λαμβάνει χώρα μέσα σε σχολεία γενικής αγωγής!!
    Πώς μπορεί μια φιλολαϊκή, αριστερή κυβέρνηση να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αυτούς τους εκπαιδευτικούς, αφού τους » εκμεταλλεύτηκε» λόγω ελλείψεως αποφοίτων των τμημάτων Βόλου και Μακεδονίας;;

    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους στον κλάδο τους, άρα στους πίνακες γενικής αγωγής και φυσικά με αναδρομικότητα!!!
    Τιμωρείστε την στασιμότητα και όχι την εξέλιξη των εκπαιδευτικών!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:23 | Ελισάβετ

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 του πολυνομοσχεδίου! Η προϋπηρεσία είναι ενιαία σε όποια δομή και αν αποκτάται. Δεν νοείται ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας των δασκάλων/νηπιαγωγών που δουλεύουν στην Ειδική Αγωγή. Σε κάθε τομέα του δημοσίου η προϋπηρεσία ακολουθεί τον εργαζόμενο, όπως συμβαίνει και στους μόνιμους συναδέλφους μας που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή έχοντας τα ίδια προσόντα με εμάς.

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:15 | ΕΛΕΝΑ Μ.

    Είμαι διορισμένη νηπιαγωγός και στηρίζω αδιαμφισβήτητα τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 60.50 και 70.50.
    Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τους κόπους αυτών των συναδέλφων που δε σταμάτησαν στο βασικό τους πτυχίο, όπως επαναπαύτηκαν αρκετοί!!!, αλλά επέλεξαν να επιμορφωθούν με σεμινάρια, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, κύκλους νοηματικής, μέθοδο braille στην εποχή της ενιαίας εκπαίδευσης όπου όλοι οι εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής θα έπρεπε να στοχεύουν στην απόκτηση γνώσεων ώστε να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις ανάγκες οποιουδήποτε μαθητή της τάξης του με ειδικές ή μη εκπαιδευτικές ανάγκες!’Άλλωστε όλοι αυτοί οι μαθητές μέσω παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης βρίσκονται στα σχολεία γενικής αγωγής!!!
    Αντίθετα, συνήθως επιλέγεται ο εύκολος δρόμος της συκοφαντίας και ειρωνικής στάσης απέναντι σ’ αυτούς που συνεχίζουν να κοπιάζουν στην εποχή της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ!!

    Ευελπιστώ πως η καινούρια αριστερή κυβέρνηση θ’ αναγνωρίσει και θα επιβραβεύσει τα προσόντα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της και δε θ’ αποτελέσει μια νέα απογοήτευση για τον εκπαιδευτικό κλάδο!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:11 | Μαρία κ

    …που είναι η προεκλογική ευαισθησία σας για τους εκπαιδευτικούς αμεα????…

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:11 | Σ.Π

    Εντελώς απαράδεκτη η μη διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία! Δεν γίνεται οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά! Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όσοι υπηρετήσαμε σε δυσπρόσιτα σχολεία είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που θα αντιμετωπίζουν και οι μετέπειτα συνάδελφοι! Κάποιοι επιλέξαμε εντελώς συνειδητά να υπηρετήσουμε σε περιοχές, των οποίων τα σχολεία ήταν όλα δυσπρόσιτα..επομένως δεν πήγαμε «τυχαία» εκεί! Οι αδικίες πρέπει να διορθώνονται και όχι να δημιουργούνται επιπλέον!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:06 | Μαρίνα Ράπτη

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47!!! Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 και 70.50 στους πίνακες αναπληρωτών της γενικής και αναδρομικά!!!

    Oι πίνακες αναπληρωτών ξεκλειδώνουν με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι την έκδοση του 3848/2010 .
    Σύμφωνα με το νόμο αυτό η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή ΠΕ 70 Ή Π Ε60 προσμετράται πάντα στον κλάδο που προσφέρθηκε(κλάδος= ΠΕ 70 ή ΠΕ 60) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον πίνακα πρόσληψης(γενικής-ειδικής).
    Δηλαδή οι ΠΕ 70.50/ΠΕ 60.50 θα πρέπει να έχουν την προϋπηρεσία τους και στους 2 πίνακες(γενικής και ειδικής) διότι ο κλάδος που ανήκουν είναι ΠΕ 70/ΠΕ 60 αντίστοιχα.

    Αυτό συνέβαινε μέχρι το 2010.
    Αυτό πρέπει να γίνει και για το διάστημα 2010-2014 με το άνοιγμα των πινάκων.
    Αυτό οφείλει να συνεχίσει να γίνεται σε μια χώρα που θέλει να προασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στοχεύει σε μια ΕΝΙΑΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 13:00 | Αποστολης

    Με λυπη μου παρατηρω πως πολλοι αναπληρωτες ζητουν να μην προσμετρηθουν τα δυσπροσιτα και συγχαιρουν το υπουργειο για τη ρυθμιση της παραγραφου 2. Ολο αυτο γινεται γιατι δεν τους συμφερει να μετρησουν τα δυσπροσιτα καθως καποιοι θα τους περασουν στο πινακα αναπληρωτων. Πρεπει οι ιθυνοντες του υπουργειου να σκεφτουν πως οι εκπαιδευτικοι που υπηρετησαν σε δυσπροσιτα σχολεια ειναι σαφως λιγοτεροι απο αυτους που δεν πηγαν. Και αυτο γιατι δεν εχουν ολοι την αντοχη ή τη διαθεση να υπηρετησουν σε αυτα τα σχολεια. Γιατι ξερουν οτι ειναι δυσκολο. Ξερουν οτι θα εχουν πολλες ταξεις μαζι. Ξερουν οτι θα δινουν 200 ευρω βενζινη το μηνα για να πηγαινουν καθε πρωι στο σχολειο. Ξερουν οτι θα πηγαινουν στο σπιτι τους 2 φορες το χρονο (χριστουγεννα και πασχα). Ολα αυτα δεν τους αρεσουν και γι αυτο δεν τα δηλωναν στις αιτησεις τους. Αυτη ειναι η αληθεια!
    Καθε χρονο οταν στριμοχνωμασταν στις πρωτοβαθμιες και δηλωναμε σχολεια, οσοι ηταν στις πρωτες θεσεις διαλεγαν τα σχολεια του κεντρου και κοροιδευαν τους καημενους αναπληρωτες που βρισκονταν στις τελευταιες θεσεις γιατι αυτοι θα πηγαιναν στα δυσπροσιτα. Παραλληλα οι αναπληρωτες που μαθαιναν οτι θα δουλεψουν σε δυσπροσιτα ξεσπουσαν σε κλαματα γιατι γνωριζαν πως τους περιμενει μια δυσκολη χρονια.
    Και ερχεται η ωρα (μετα απο 5 χρονια) να ανοιξουν επιτελους αυτοι οι πινακες! Και ποιο ειναι το ευχαριστω; Ποια ειναι η αντιμετωπιση που εχουν αυτοι οι ανθρωποι; Πως δειχνει η κυβερνηση την συμπαρασταση της ωστε να μπορεσουν να συνεχισουν το εργο τους και τα επομενα χρονια; Γιατι να βιωσουν αυτη τη ματαιωση εκπαιδευτικοι που εχουν προσφερει σε αυτη τη χωρα;Επειδη καποιοι μπορουσαν να τα δηλωσαουν και δεν τα δηλωσαν;
    Και στη τελικη ας μην ξεχναμε πως ο νομος τους καλυπτει πληρως! Και θα τα παρουν αυτα τα μορια καποια στιγμη ! Ειτε φετος ειτε του χρονου θα τα παρουν! Ειτε με αλλαγη στη ρυθμιση του πολυνομοσχεδιου ειτε δικαστικα! ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ! ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2014!

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:58 | ΑΝΘΗ

    Καλό είναι να γράφουμε την άποψη μας και να μην προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς όσων έχουν την αντίθετη με την δική μας!Το υπουργείο δε μετράει κολακείες και χαρακτηρισμούς στην δημόσια διαβούλευση αλλά επιχειρήματα!Τα «δεν ήξερα» για την προσμέτρηση των δυσπροσίτων στο διπλάσιο για το 2010-2014 δεν μετράνε παντού…μόνο κάπου συγκεκριμένα!ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2014 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!!!
    ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ) ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΖΙΡΗΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ……………
    ΕΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ…

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:53 | Δήμητρα Μιχαλοπούλου

    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 στους πίνακες γενικής αγωγής και αναδρομικά!!!

    Βάλτε φρένο στις συκοφαντίες εναντίον των εκπαιδευτικών με το διακριτικό .50, κατηγορώντας τους για τα πρόσθετα προσόντα τους!!Οι φορείς των σεμιναρίων ήταν πιστοποιημένοι από το επίσημο Κράτος. Τα Μεταπτυχιακά αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ που είναι επίσημος φορέας του Κράτους.
    Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί ταλαιπωρήθηκαν όπως και οι υπόλοιποι της γενικής αγωγής γυρνώντας στα διάφορα μέρη της Ελλάδας για να προσφέρουν το έργο τους!
    Λένε ειρωνικά ότι εφ’ όσον ενδιαφέρονται για την ειδική εκπαίδευση εκεί θα πρέπει να παραμείνουν….. Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τη διεύρυνση των οριζόντων και δυνατοτήτων και θα καθορίσει το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει ν’ ασχοληθεί;;
    Οι εκπαιδευτικοί αυτοί υφίστανται τεράστιο εμπαιγμό διότι ενώ επενδύουν κόπο και χρήμα για να αυξήσουν τα προσόντα τους, δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν μια ενέργεια ακολουθώντας τη Νομοθεσία, και αυτή αλλάζει με την ταχύτητα του φωτός, ανάλογα με τις πολύ συχνές πλέον εναλλαγές των Υπουργών.
    Μην προωθείτε την στασιμότητα στην εκπαίδευση!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:52 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Να μετρήσουν τα δυσπρόσιτα, γιατί αξίζει μια αμοιβή σε αυτούς που πήγαν.Να αποσυρθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 47 , να καταργηθεί ο πίνακας .50 αν τον συγχέετε με τους πίνακες που αντιστοιχούν σε κλάδους και η πρόσληψη να γίνεται από τον πίνακα του κλάδου.

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:35 | STELIOS

    Ελπιζω ο διαχειριστης των σχολιων σε αυτο το αρθρο του πολυνομοσχεδιου να δει τι πανικος εχει δημιουργηθει με τις ρυθμισεις και να μεταφερει στο υπουργειο τα επιχειρηματα των αναπληρωτων…
    Οσον αφορα τη ρυθμιση για το ανοιγμα των πινακων ειμαστε ολοι συμφωνοι και μπραβο στο υπουργειο που πηρε την αποφαση να δωσει επιτελους στους αναληρωτες αυτο που τους αξιζει, αυτο που εχουν δουλεψει. Δεν σκεφτηκαν ομως οσους αναπληρωτες εργαστηκαν αυτα τα χρονια σε δυσπροσιτα σχολεια! Και ρωτω γιατι; Εμειναν κλειστα αυτα τα σχολεια; Δεν υπαρχουν μαθητες εκει; Δεν υπηρετησαν εκπαιδευτικοι σε αυτα τα σχολεια; Αναρωτηθηκαν ποτε κατω απο ποιες συνθηκες ζουν εκει οι αναπληρωτες; Ξερετε τι ειναι να αφηνεις το σπιτι σου (που βρισκεται στη βορεια Ελλαδα) και να πρεπει μεσα σε 2 ή 3 μερες μερες να βρεθεις σε ενα μακρινο νησι στα Δωδεκανησα; Και αντε και πας πως περνανε οι μερες στις παραμεθοριες και ακριτικες περιοχες; Για ενα νεο ανθρωπο (οπως ειναι οι περισσοτεροι αναπληρωτες) ειναι πολυ δυσκολο, ειναι απομονωση αλλα παρολα αυτα εμειναν εκει και προσφεραν τις υπηρεσιες τους στηριζοντας τους μαθητες τους. Στα μερη αυτα δεν υπαρχουν καταστηματα, γιατροι, φαρμακα, συλλογοι και αλλα πολλα.
    Μετα απο ολα αυτα λοιπον το λιγοτερο που πρεπει να κανει μια αριστερη κυβερνηση ειναι να αναγνωριζει το κοπο και τις θυσιες τους και να εφαρμοσει το νομο που διπλασιαζει τη προυπηρεσια τους.

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:33 | Παναγιώτης

    Είμαι δάσκαλος ΠΕ70 με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή (ναι πλήρωσα σταυρώστε με) και φέτος δούλευα παράλληλη από τον πίνακα γενικής.
    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4. Είναι αντίθετο από κάθε εργασιακό κεκτημένο και ευρωπαϊκό πρότυπο εκπαίδευσης διότι διαχωρίζει αντί να ενώνει.
    Ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι απεχθές. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ίδια. Τι και αν κάποιος δούλευε ως ειδικής ή γενικής. Το ίδιο είναι. Στα ίδια σχολεία δουλεύουμε όλοι. Αν είναι δυνατόν. Απαράδεκτο αυτό από τον νέο Υπουργό, που είναι προφανές πως εξυπηρετεί κάποια μεμονωμένα μειοψηφικά συντεχνιακά τερτίπια και ζήλιες (τώρα το θυμήθηκαν;). Πότε θα αντιληφθούμε ότι αυτό που μας συμφέρει είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι και μαζί οι εκπαιδευτικοί να διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς άμεσα και μόνιμα.
    Αντ’ αυτού θεωρώ απαράδεκτο ο καθένας μας να διεκδικεί μεμονωμένα τα κατά περίπτωση δικά του προσωπικά συμφέροντα. Από την άλλη, τόσα χρόνια είχε τεθεί μια βάση πάνω στην οποία κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν, να διαβάσουν, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και ναι γιατί όχι να αποκομίσουν και μια θέση αναπληρωτή σε δομές ειδικής ΜΕΣΑ στο δημοτικό σχολείο (αυτό λέγεται και ανάπτυξη και εξειδίκευση) και έρχεται ο οποιοσδήποτε και λέει όχι άκυρη η προσπάθειά σας πάρτε δρόμο, εμείς που δεν έχουμε μεταπτυχιακά είμαστε καλύτεροι…γιατί; γιατί έτσι.. ΈΛΕΟΣ!
    Ρε παιδιά τι έμεινε πια στην ειδική.. τίποτα.. για πόσο νομίζετε θα δουλεύουν οι ΠΕ70 στην ειδική ούτε ένα χρόνο. Αφού επιτρέψαμε ως δίκαιο φυσικά να μπαίνουν στο κανονικό δημοτικό σχολείο οι ΠΕ71 που μόλις αποφοιτούν δουλεύουν και τόσοι δάσκαλοιΠΕ70 που αναμένουν χρόνια μένουν εκτός κανονικού δημοτικού σχολείου. Γιατί λοιπόν να μην μπαίνουν στο δημοτικό φιλόλογοι και μαθηματικοί εξάλλου έχουν ΒΑΣΙΚΟ πτυχίο οι άνθρωποι.
    Έχω φτάσει στο σημείο να ντρέπομαι που είμαι ΠΕ70 και έχω μεταπτυχιακό.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ..

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:13 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πρόσφεραν υπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες ή απομακρυσμένες περιοχές κατά την περίοδο 2010-2014, με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερη απογοήτευση είδαν τη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από το 2010, να μην υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.
    Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική μιας τέτοιας απόφασης, για την οποία δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας, καθώς νιώθουμε ότι απαξιώνεται με αυτό τον τρόπο από την πολιτεία το εκπαιδευτικό έργο που προσφέραμε υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ειδικά όταν συνεχίζεται να προσμετράτε στο διπλάσιο η προϋπηρεσία των συναδέλφων που υπηρέτησαν στις ίδιες σχολικές μονάδες πριν το 2010 και μετά το 2014. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή τη διάκριση στην αντιμετώπιση των συναδέλφων και ποια συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί!!!
    Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε σε δυσπρόσιτα σχολεία τα σχολικά έτη 2010 – 2014 ζητάμε να ανακληθεί η ρύθμιση που αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών που δε δίστασαν να υπηρετήσουν σε δύσκολα προσβάσιμες και απομονωμένες περιοχές, και να υπάρξει άμεση τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε αυτή να ισχύει για όλους και όχι μόνο για συναδέλφους που υπηρέτησαν πριν το 2010 και μετά το 2014. Με τη λογική του υπουργείου, ότι δεν ήξεραν οι συνάδελφοι ότι θα ανοίξουν οι πίνακες, θα μπορούσε να μην αναγνωριστεί καμία προϋπηρεσία στους αναπληρωτές. Η διαιώνιση των αδικιών προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν τον κόπο των ανθρώπων που εργάστηκαν σε δυσμενείς συνθήκες ανά τη χώρα.

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:11 | Γιωργος

    Αν θελουμε να ανοιξουμε τους πινακες με βαση τους νομους αυτης της χωρας, την αξιοκρατια και τη δικαιοσυνη οφειλουμε να αναγνωρισουμε εξ ολοκληρου τη προυπηρεσια. Και οταν λεμε εξ ολοκληρου εννοουμε και τη διπλη προυπηρεσια για τα δυσπροσιτα !!! Δωστε επιτελους ενα τελος στην εκμεταλλευση των αναπληρωτων. Αυτοι ειναι που κρατανε τα σχολεια μας ανοιχτα !!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:09 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Η ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα των ετών 2010-2014 είναι απαράδεκτη. Πού είναι το δίκαιο σε αυτόν τον νόμο; Το επιχείρημα ότι οι θέσεις αυτές καλύφθηκαν από αναπληρωτές που ήταν στο τέλος του πίνακα δεν ισχύει. Τα δυσπρόσιτα σχολεία άνοιγαν κάθε χρόνο στην πρώτη φάση οπότε αυτοί που πήγαν εκεί ήταν οι πρώτοι.Ο νόμος της Διαμαντοπούλου δεν ακύρωσε τα δυσπρόσιτα απλά τα πάγωσε όπως πάγωσε και την προυπηρεσία. Αφού λοιπόν θέλετε να αποκαταστήσετε το δίκαιο μετρήστε τη συνολική προυπηρεσία όλων με τα ίδια κριτήρια όμως.
    Σύμφωνα με το σκεπτικό σας θα δημιουργηθούν νέες αδικίες φέτος καθώς κάποιος που μπορεί να έχει 45 μήνες προυπηρεσίας και 3 χρόνια σε δυσπρόσιτο να βρεθεί κάτω από αυτόν που έχει 40 μήνες προυπηρεσία και τη φετινή χρονιά σε δυσπρόσιτο. Δεν βλέπετε ότι με τη ρύθμισή σας θα δημιουργήσετε τεράστιες αδικίες σ’ έναν κλάδο που έχει ήδη υποστεί πολλά; Πού είναι το δίκαιο στην περίπτωση που σας περιέγραψα πιο πάνω;
    Αποκαταστήστε την αδικία και μην την κάνετε μεγαλύτερη. Υπήρξαν άτομα που άνοιξαν τα δυσπρόσιτα σχολεία εκείνες τις χρονιές.

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:07 | xristina

    Να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:07 | Ελ. Πα

    Ειμαι πε 70.50

    Σε περιπτωση που ΕΣΤΩ και 1 ΜΕΡΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ παει στον Πινακα ΕΙΔΙΚΗΣ

    ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,

    ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ!!!!

    ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

    ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ

    ΑΠΑΙΤΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ

    ΑΠΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ!!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:05 | ΣΤΕΛΛΑ

    Δυστυχώς η παράγραφος 2 του άρθρου 47 είναι άδικη καθώς ματαιώνει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που τα έτη 2010-2014 υπηρέτησαν έργο σε δύσβατες σχολικές μονάδες, είτε συνειδητά προσδοκώντας το άνοιγμα/ξεκλείδωμα των πινάκων ώστε να λάβουν τη διπλή μοριοδότηση κ να επιστρέψουν επιτέλους κάποια στιγμή σπίτι τους, είτε αναγκαστικά αντιμετωπίζοντας αλλιώς διετή αποκλεισμό από τον πίνακα. Οπότε το επιχείρημα ότι η τοποθέτηση τους ήταν τυχαία και δεν πρέπει να λάβουν τα διπλά μόρια που έλαβαν τα προηγούμενα έτη μα και φέτος οι συνάδελφοί τους, είναι τουλάχιστον άτοπο. Άλλωστε, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 19/6/2015 ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίσει στο διπλάσιο τα μόρια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες για τα έτη 2010-2014 καθώς και να ακυρώσει την παράγραφο 4 του άρθρου 47 που θα διαχωρίζει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 προσμετρώντας την μόνο στις δομές όπου έχει προσφερθεί. Σχετική ανακοίνωση έχει εκφράσει νωρίτερα και η ΟΛΜΕ. Πρέπει επιτέλους να εισακουστεί η πλειοψηφία και να εφαρμοστεί το δίκαιο για το σύνολο των αναπληρωτών.

  • 23 Ιουνίου 2015, 12:02 | Αχιλλέας

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ.

    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014.

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΠΥΣΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΛΕΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ.

    ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας εάν η προϋπηρεσία μας για τα έτη 2010-2014 σε δυσπρόσιτα υπολογιστεί στο διπλάσιο καθώς ο Ν.3391/2005 δεν καταργήθηκε ποτέ με άλλο νόμο αλλά δεν είχε δυνατότητα εφαρμογής από το 2010 και εφεξής όσο βρισκόταν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Ν.3848/2010.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:44 | marinaki

    ΝΑΙ στο διπλασιασμό των δυσπρόσιτων για το 2010-2014 δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά ο νόμος!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:44 | marinaki

    ΝΑΙ στο διπλασιασμό των δυσπρόσιτων για το 2010-2014 δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά ο νόμος!!9

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:41 | Πάπογλου Ειρηναίος

    Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Για την παράγραφο:
    1. Συμφωνώ
    2. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: 1. Πίνακας πρώτης προτεραιότητας στον οποίο συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε σειρά διορισμού, δηλαδή οι έχοντες εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως τις 30/6/2010. Οι εκπαιδευτικοί του πίνακα αυτού προσλαμβάνονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων. 2. Πίνακας δεύτερης προτεραιότητας στον οποίο συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που απέκτησαν προϋπηρεσία μετά τις 30/6/2010. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο. Οι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών της δεύτερης προτεραιότητας τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016. Οι εκπαιδευτικοί του πίνακα αυτού προσλαμβάνονται μετά την εξάντληση του πίνακα πρώτης προτεραιότητας. 3. Πίνακας τρίτης προτεραιότητας στον οποίο συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί μηδενικής προϋπηρεσίας και κατατάσσονται σύμφωνα με την ημερομηνία κτήσης πτυχίου, την βαθμολογία, την ημερομηνία γέννησης. Οι εκπαιδευτικοί του πίνακα αυτού προσλαμβάνονται μετά την εξάντληση του πίνακα πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας.
    3. Συμφωνώ
    4. Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται και στον ενιαίο πίνακα πρόσληψης αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης.
    5. Οι υποπεριπτώσεις γ, ε, στ, θ, ια, (ιγ του άρθρου 5 του ν.2525/1997-ΦΕΚ 188/Α΄-) της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργούνται. Στις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 41 του ν.3762/2009 (ΦΕΚ 75/15.05.2009 τ.Α΄) ορίζονται όλες οι ειδικότητες Π.Ε. ανεξαρτήτου κλάδου … (σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 1999/70 και το περί δικαίου αίσθημα για την αποφυγή διακριτικής μεταχείρισης ορισμένων κοινωνικών ομάδων αλλά και της μη διάκρισης των πολιτών και την παροχή ίσων ευκαιριών.
    6. Συμφωνώ
    7. Συμφωνώ
    8. Διαφωνώ, να παραμείνει ως έχει το νομικό πλαίσιο.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:40 | eya

    Θεωρώ ότι είναι δίκαιο να προσμετρηθεί η διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα για το σύνολο της προϋπηρεσίας και όχι μόνο για το σχ. έτος 2014-15. Οι συνάδελφοι υπηρέτησαν σε αυτά τα σχολεία από το 2009 μέχρι το 2013 ακόμη κι αν ήξεραν ότι δε θα έχουν κάποιο όφελος. Είναι καιρός να ανταμειφθούν γι’αυτό.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:39 | ΤΟΛΗΣ

    Εκτιμω ότι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου σε σχέση με τα θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πέρα από το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας για το χρονικό διάστημα 2010 – 2014 καθώς και τη μείωση της «ποινής» για τους αναπληρωτές που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο τρέχον έτος, διαιωνίζει το καθεστώς κατακερματισμού ως προς την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.
    Οι ρυθμίσεις για τα θέματα αναπληρωτών που εισάγονται με το άρθρο 47 φανερώνουν ότι η πολιτική ηγεσία κινείται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης της τακτικής της καλλιέργειας κατηγοριοποιήσεων εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη διατήρηση ενός ιδιότυπου καθεστώτος σύγκρουσης «συμφερόντων».
    Η πολύ θετική ρύθμιση του ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών για το διάστημα 2010-2014 σκιάζεται από την αδικία που υφίστανται οι αναπληρωτές που έχουν προσφέρει υπηρεσια στα δυσπρόσιτα σχολεία. Θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει αναγνώριση όλης της εκπαιδευτικής υπηρεσίας σε όποιον τύπο σχολείου κι αν έχει παρασχεθεί, επομένως αυτό θα πρέπει να συμβαίνει με την προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία που θα πρέπει να δίνει διπλά μόρια σε όλους και όχι σε κάποιους μόνο!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:38 | basilis

    Η επίσημη θέση της ΟΛΜΕ για την προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και την περίοδο 1/9/2010 έως 30/6/201405-06-2015 Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών05/06/2015 BY ΟΛΜΕ
    Αθήνα, 5/6/2015ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το ΥΠΟΠΑΙΘ, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010-14, να ισχύσει ο διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και την περίοδο 1/9/2010 έως 30/6/2014.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:34 | stayroyla

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβερνηση???? Ούτε η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση δεν τόλμησε να ακυρώσει δεδουλευμένη προϋπηρεσία. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του άρθρου 47 για το διαχωρισμό γενικής και ειδικής αγωγής και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ διπλής προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:31 | Σταθης

    Παρόλο που ή συγκεκριμένη μου αναφορά δεν έχει άμεση σχέση με την παρούσα διαβούλευση θα ήθελα να αναφερθω στην καταφορα άδικη πρόθεση του υπουργείου να δημιουργήσει εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων αναγνωριζοντας ως προσόν διορισμού μόνο την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στο δημόσιο σχολείο και όχι στο ιδιωτικό σχολείο.ελπίζω ή κυβέρνηση να μείνει στις προεκλογικές της εξαγγελίες στις οποίες μιλούσε για ισονομία μεταξύ των εκπαιδευτικών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:31 | ΠΑΥΛΙΝΑ

    Συμφωνώ με την παρακάτω άποψη όπως την διατύπωσε η συνάδελφος:
    Ο νόμος για τη διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων δεν καταργήθηκε ποτέ. Πάγωσε όπως πάγωσαν και οι πίνακες.
    Άρα όταν ανοίξουν οι πίνακες, θα ανοίξουν με τους όρους που ίσχυαν και πριν.
    Ο νόμος δεν εξαρτάται από την κρίση του καθενός και πως τον ερμηνεύει προς ιδίον όφελος.
    Ο νόμος δεν καταργήθηκε και έτσι άνοιγμα πινάκων σημαίνει και αυτόματα διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα.
    Για αυτό και ΟΛΜΕ – ΔΟΕ στηρίζουν το αυτονόητο. Την εφαρμογή του νόμου!

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:23 | ΜΕΛΑΝΙΑ

    Oι πίνακες αναπληρωτών ξεκλειδώνουν με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι την έκδοση του 3848/2010 .
    O νόμος αυτός έχει και το παρακάτω άρθρο:
    3. α. Από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.3 του Ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/4-10-2005 τ.Α΄) ορίζεται ότι η υπηρεσία αναπληρωτών και ωροµισθίων εκπαιδευτικών σε σχολικές µονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ.5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004.
    Άρα αποδεικνύεται και νομικά ότι πρέπει να προσμετρηθεί η διπλή προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα και κατ’ επέκταση να υπερισχύσει το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό.
    Η προσπάθεια και οι θυσίες μας πρέπει να ανταμειφθούν!!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:21 | spiros

    Θα πρέπει να μοριοδοτούνται και τα επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) στους πίνακες αναπληρωτών

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:17 | ΜΑΡΙΑ

    Όποιος πήγε σε δυσπρόσιτο παρέμεινε εκεί με την παρηγοριά ότι όταν ανοίξουν οι πίνακες θα πάρει την ηθική ικανοποίηση της διπλής μοριοδότησης , αλλιώς θα έκανε και βελτίωση θέσης. Όλοι οι αρμόδιοι της εκπαιδευτικής κοινότητας Αιρετοί, Διευθυντές πρωτοβάθμιας και Προϊστάμενοι διαβεβαίωναν ότι θα πάρουμε τα διπλά μόρια «εν καιρώ» βασιζόμενοι και αυτοί στο ΝΟΜΟ Ν.3391/2005 καθώς δεν καταργήθηκε με το κλείδωμα των πινάκων. Ζητάμε να εφαρμοστεί εξ’ ολοκλήρου ο νόμος και όχι κατά το ήμισυ.

  • 23 Ιουνίου 2015, 11:16 | ΜΕΛΑΝΙΑ

    Όποιος πήγε σε δυσπρόσιτο παρέμεινε εκεί με την παρηγοριά ότι όταν ανοίξουν οι πίνακες θα πάρει την ηθική ικανοποίηση της διπλής μοριοδότησης , αλλιώς θα έκανε και βελτίωση θέσης. Όλοι οι αρμόδιοι της εκπαιδευτικής κοινότητας Αιρετοί, Διευθυντές πρωτοβάθμιας και Προϊστάμενοι διαβεβαίωναν ότι θα πάρουμε τα διπλά μόρια «εν καιρώ» βασιζόμενοι και αυτοί στο ΝΟΜΟ Ν.3391/2005 καθώς δεν καταργήθηκε με το κλείδωμα των πινάκων. Ζητάμε να εφαρμοστεί εξ’ ολοκλήρου ο νόμος και όχι κατά το ήμισυ. Δικαιοσύνη και ηθική ικανοποίηση ζητάμε.

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:42 | Manos

    Η έλλειψη σχεδιασμού και οι αποσπασματικές ρυθμίσεις κάθε κυβέρνησης αλλά και Υπουργού Παιδείας έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική κατάσταση και φέρνει σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, σε σύγκρουση τους εκπαιδευτικούς.
    Η δικαιότερη λύση αυτή τη στιγμή είναι η προσμέτρηση της όποιας προσφερθείσας προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο και σε όλους τους πίνακες. Αυτό σημαίνει:
    Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2010 ως το 2014.
    Διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία (ότι ίσχυε για όλους τους εκπαιδευτικούς άλλων ετών) αφού οι εκπαιδευτικοί πρακτικά δεν μπορούσαν να επιλέξουν το να μην τοποθετηθούν σε αυτά υπό την απειλή του αποκλεισμού.

    Προσμέτρηση της μέχρι και το τρέχον σχολικό έτος προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50 και 70.50 τόσο στους πίνακες της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής (αφού αποκλεισμός τους από τον ένα από τους δυο θα αποτελούσε αναδρομική δυσμενή πράξη καθώς με αυτό το δεδομένο προσλαμβάνονταν).

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:41 | Γιώργος

    Άρθρο 47παρ.4 σχετικά με τη Β΄θμια.
    (Να αναφέρουμε ότι ειδική αγωγή δεν σημαίνει αποκλειστικά Α΄θμια 60.50, 70.50, 61, 71, με πληθώρα μηνυμάτων στη διαβούλευση).

    Πρέπει και είναι δίκαιο να προσμετράτε η προϋπηρεσία της ειδικής στους πίνακες των αναπληρωτών όπως ίσχυε μέχρι τώρα, επειδή πολλοί αναπληρωτές έχουν προϋπηρεσία και στους δύο πίνακες έχουν επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και ως εκ’ τούτου δεν μπορούν να αποκλειστούν αυθαίρετα και παράνομα από μια προϋπηρεσία που απέκτησαν άλλωστε υπηρετώντας στο Δημόσιο Σχολείο.

    Εναλλακτικά θα μπορούσε να συνεχίσει να προσμετράτε η προϋπηρεσία της ειδικής, όσων είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα Β΄ Αναπληρωτών με επιτυχία στον ΑΣΕΠ, αναφέρομαι στην Β΄θμια εκπαίδευση.

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:41 | ΡΙΤΣΑ

    ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ 60.50 ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ!

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:37 | Φανή

    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΣΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ – ΑΔΙΚΗ – ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ
    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΙΚΡΩΝ Η ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΥΨΗΛΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ»

    Το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μας, έχει ταχθεί κατά των παραπάνω φωτογραφικών ρυθμίσεων. Οφείλεται να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις του:

    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου σε σχέση με τα θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκτιμά πως το πολυνομοσχέδιο πέρα από το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας για το χρονικό διάστημα 2010 – 2014 που ικανοποιεί το αίτημα που έχει επανειλημμένα καταθέσει καθώς και τη μείωση της «ποινής» για τους αναπληρωτές που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο τρέχον έτος, διαιωνίζει το καθεστώς κατακερματισμού ως προς την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.
    Οι ρυθμίσεις για τα θέματα αναπληρωτών που εισάγονται με το άρθρο 47 φανερώνουν ότι η πολιτική ηγεσία κινείται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης της τακτικής της καλλιέργειας κατηγοριοποιήσεων εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη διατήρηση ενός ιδιότυπου καθεστώτος σύγκρουσης «συμφερόντων».
    Η πολύ θετική ρύθμιση του ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών για το διάστημα 2010-2014 σκιάζεται από την αδικία που υφίστανται οι αναπληρωτές που έχουν προσφέρει υπηρεσία στην ειδική Αγωγή (ως κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων κλπ.) με το να στερούνται του δικαιώματος της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους και στη Γενική Αγωγή κάτι που ανατρέπει την ενιαία αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αφού, αν και δεν κάνει αναφορά στην «κανονιστική» κατηγοριοποίηση ΠΕ 60.50 και 70.50, επί της ουσίας την υιοθετεί τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς για το ότι πρόσφεραν στο νευραλγικό τομέα της Ειδικής Αγωγής . Το ίδιο ισχύει και για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία όπου το Δ.Σ. επαναδιατυπώνει την αρχική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συνολικής και ενιαίας αντιμετώπισης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, θεωρώντας πως θα πρέπει να γίνει αναγνώριση όλης της εκπαιδευτικής υπηρεσίας σε όποιον τύπο σχολείου κι αν έχει παρασχεθεί, επομένως αυτό θα πρέπει να συμβαίνει με την προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία που θα πρέπει να δίνει διπλά μόρια σε όλους και όχι σε κάποιους μόνο.
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άρση των παραπάνω ρυθμίσεων και την αντιμετώπιση της κάθε προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο για όλους.
    Μέσα από τις εργασίες της 84ης Γ.Σ., ο Κλάδος θα τοποθετηθεί αναλυτικότερα επί του πολυνομοσχεδίου καθώς και επί όλων των μεγάλων ζητημάτων της εκπαίδευσης που η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. δείχνει να αγνοεί, με κυρίαρχο αυτό για την πραγματοποίηση μαζικών διορισμών που το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σχολείο.

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:37 | ΡΟΥΛΑ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑ!ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:34 | Στυλιανή

    Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να προσμετρώνται στους πινάκες τα μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, άλλα το σύνολο των μορίων. Στην πρώτη περίπτωση ένας τελικός βαθμός κοντά στη βάση(π.χ 60) ισοδυναμεί με λίγους μήνες προυπηρεσίας(5). Με τον τρόπο αυτό το βάρος δίνεται στην προυπηρεσία των εκπαιδευτικών, και ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις απόκτησης προυπηρεσίας με αναξιοκρατικό τρόπο στο παρελθόν.

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:32 | Marianna T.

    ***Απαράδεκτη η μη προσμέτρηση !!!!

  • 23 Ιουνίου 2015, 10:31 | Marianna T.

    απαράδεκτη η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών 60,50 και 70.50. άμεση κατάργηση της παραγράφου 4, του άρθρου 47. Κατάφορη αδικία και απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου εκπαιδευτικών οι οποίοι κάλυψαν πραγματικές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος. Παραβιάζουν τις βασικές αρχές της Διακήρυξης της Salamanca και του Πλαισίου Δράσεων για την Ειδική Αγωγή της UNESCO (1994) και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία των Ηνωμένων Εθνών (2006).