1. Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.
2. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.
3. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».
4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.
5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.
6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.
8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.
Θεωρώ άδικο την ακύρωση των προηγούμενων ΑΣΕΠ. Όλοι οι ΑΣΕΠ είχαν τον ίδιο
βαθμό δυσκολίας , η διαδικασία ήταν εξίσου ψυχοφθόρα και κάθε φορά προσπαθούσαμε να οργανώσουμε τη ζωή μας με βάση τη διαδικασία αυτή. Θεωρώ λοιπόν δικαιώτερο τη προσμέτρηση οποιουδήποτε ΑΣΕΠ όσων έχουν γράψει πάνω από τη βάση καθώς σε αντίθετη περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που δουλεύει χρόνια στα σχολεία θα μπει στην ανεργία. Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί στις αποφάσεις σας
Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για διαχωρισμό της προϋπηρεσίας της Ειδικής Αγωγής από τη Γενική Εκπαίδευση.
Τόσο η Ειδική όσο και η Γενική Εκπαίδευση εντάσσονται στο ενιαίο πλαίσιο της υποχρεωτικής παρεχόμενης εκπαίδευσης που προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα.
Απλά, η Ειδική εκπαίδευση θεσπίστηκε για τους μαθητές εκείνους που για διάφορους λόγους (π.χ. μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες) δεν μπορούν να ακολουθήσουν το μέσο ρυθμό εκπαίδευσης της πλειονότητας των μαθητών, γεγονός το οποίο θα οδηγούσε αναπόφευκτα είτε σε σχολική διαρροή (όπως και συνέβαινε τα παλαιότερα χρόνια) είτε σε αναγκαστική επιβράδυνση του ρυθμού διδασκαλίας της πλειοψηφίας των άλλων μαθητών (που φοιτούν στα γενικά σχολεία).
Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι τα Ειδικά Σχολεία αποτελούν ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα υποσύνολο αποτελούν τα Εκκλησιαστικά σχολεία, τα Μουσικά σχολεία, η Σιβιτανίδειος κλπ.
Οι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής δεν έχουν απωλέσει ούτε απεμπολήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη Γενική τους εξειδίκευση βάσει ειδικότητας. Το ότι συμμετέχουν ΚΑΙ στον πίνακα της Ειδικής Αγωγής οφείλεται σε ΠΡΟΣΘΕΤΑ προσόντα/κριτήρια που έχουν αποκτήσει και τα οποία τους δίνουν το δικαίωμα αυτό (καθώς και σε όποιον άλλο αποφασίσει να τα αποκτήσει ελεύθερα). Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής είναι ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ και στον αντίστοιχο πίνακα της Γενικής εκπαίδευσης του κλάδου τους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο τους απορροφά κατά προτεραιότητα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής γίνεται για να καλυφθούν τα ανάλογα κενά από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε.
Το ΥΠΟΠΑΙΘ αναγνωρίζει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να επιλέξουν την δομή που θα εργαστούν μεταφέροντας όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους χωρίς να κάνει διάκριση στο αν η υπηρεσία τους προσφέρθηκε στην γενική ή στην ειδική αγωγή, ακόμη και όταν έχουν διοριστεί ως εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής. Αυτό ως το θεωρώ απόλυτα λογικό και σωστό να συμβαίνει καθώς πρόκειται για χρόνια εργασίας με μαθητές και η εκπαίδευση έχει προσφερθεί στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και καθώς οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν τα τυπικά προσόντα. Πώς όμως, μπορεί να αφαιρείται η δυνατότητα αντίστοιχης επιλογής, με τους ίδιους όρους στους αναπληρωτές που έχουν τον ίδιο βασικό τίτλο σπουδών και έχουν αποκτήσει επιπλέον προσόντα που τους καθιστούν ικανούς να εργαστούν στην ειδική αγωγή; Όταν ένας εκπαιδευτικός διορίζεται ώστε να διδάξει το αντικείμενο του βασικού τίτλου σπουδών του, σε μαθητές με εκπαιδευτικές ή μαθησιακές ανάγκες τότε είναι άδικο να θεωρείται πως δεν έχει αποκτήσει εμπειρία στην διδασκαλία του αντικειμένου του και να μην του αναγνωρίζεται η διδασκαλία αυτή ως προϋπηρεσία στην εκπαίδευση μαθητών. Πού είναι λοιπόν η κοινή αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αλλά και συνεκδοχικά των πολιτών; Αν είσαι μόνιμος τότε αθροίζεται η υπηρεσία σου ανεξαρτήτως δομής ενώ αν είσαι αναπληρωτής ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και την συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές ειδικής εκπαίδευσης ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο.
Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία. Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει.
6/6/2014
Με αφετηρία το, υπό διαμόρφωση, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή Έλεγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μία μεγάλη συζήτηση, στη Βουλή, με πάνω από 20 φορείς της ειδικής αγωγής, άκουσε τις προτάσεις τους για όλα τα ανοικτά ζητήματα, ενώ ανέλυσε και όψεις τις προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο αυτό εκπαιδευτικό πεδίο.
Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία τους για την συνεχή υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και την υποχρηματοδότησή της.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι:
Α. Υψιστη εκπαιδευτική προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της ειδικής αγωγής, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης(!!!!).
Β. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι κανένα παιδί να μην παραμένει αποκλεισμένο από την δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
Γ. Η στήριξη ενός συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και θα χρηματοδοτείται με επαρκείς πόρους, αποτελεί στο πλαίσιο αυτό, προγραμματική και αξιακή δέσμευση για το ΣΥΡΙΖΑ.
Να αποσυρθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 47 , να καταργηθεί ο πίνακας .50 αν τον συγχέετε με τους πίνακες που αντιστοιχούν σε κλάδους και η πρόσληψη να γίνεται από τον πίνακα του κλάδου.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΟΗΕ, η οποία αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους (4074/2014), υποχρεώνει την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει ένα ενιαίο ενταξιακό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο διαχωρισμός των εκπαιδευτικών, η μη αναγνώριση νόμιμα αποκτημένων προσόντων και η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε σε δημόσια σχολεία είναι ανεπίτρεπτα και ΑΔΙΚΑ! Δεν μπορείτε να μιλάτε για αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και να καταδικάζετε στην ανεργία εκπαιδευτικούς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, ανατρέποντας ισχύοντες νόμους τόσων ετών! Η εκπαίδευση είναι μία, ενιαία και οι δομές ειδικής αγωγής υπό την εποπτεία του Υπουργείου και μέσα σε γενικά σχολεία. Σας παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει μία δίκαιη λύση για όλους μας, μην πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων, την προϋπηρεσία και τον αγώνα τόσων χρόνων! Ζητάμε να αναγνωρίζεται συνολικά και στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και στον πίνακα των ΠΕ 70.50-ΠΕ 60.50, η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής. Έτσι κι αλλιώς σε 2 χρόνια δεν θα υπάρχει πίνακας ειδικής αγωγής για τους ΠΕ60.50/70.50..
Είμαστε εκπαιδευτικοί με βασικούς τίτλους σπουδών που μας επιτρέπουν να εργαστούμε στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας. Έχουμε εργαστεί σε δομές ειδικής εκπαίδευσης όπως το τμήμα ένταξης εκπαιδεύοντας μαθητές των γενικών σχολείων πάνω στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών που ακολουθούν οι μαθητές της γενικής τάξης και τα περισσότερα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην ειδική εκπαίδευση έχουν υιοθετηθεί από εκπαιδευτικούς γενικής μετά από παρότρυνση και υπόδειξη των σχολικών συμβούλων. Η εργασία μας αυτή είναι συνέπεια της υπογραφής συμβάσεων με το ΥΠΟΠΑΙΘ και τις ΔΔΕ και κάθε χρόνο οι εγκύκλιοι με τις οποίες συντάσσονται οι πίνακες αναπληρωτών κάνουν λόγο για αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει αποκτηθεί με αυτούς τους όρους.Να αποσυρθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 47!
Θεωρώ οτι η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και κατάργηση της ειδικής αγωγής στα σχολεία .Είμαστε ολοι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής,απλα κάποιοι αποφάσισαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξειδικευτούν.Η Ειδικη αγωγή,ιδιαίτερα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αποκτάται προπτυχιακά, επομένως αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας.Γιατί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην ειδική αγωγή να στερούνται του δικαιώματος διορισμού εξίσου με αυτούς της γενικής?
Όλοι ,ανεξαρτήτως,οι αναπληρωτές καθηγητές-δάσκαλοι-νηπιαγωγοί ήρθαν αντιμέτωποι με το «κλείδωμα» των πινάκων προϋπηρεσίας από το 2010 και εξής. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς, παρέμειναν ενεργοί και προχώρησαν στην απόκτηση επιπλέον παιδαγωγικών και μορφωτικών προσόντων που τους έδωσαν την δυνατότητα να εργαστούν στην ειδική αγωγή. Πολλοί από αυτούς έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ, έχουν εργαστεί στην γενική εκπαίδευση και έχουν υποστεί τον εμπαιγμό των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις διαρκείς εξαγγελίες περί διενέργειας διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Όμως, θέλησαν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα στην λογική της δια βίου μάθησης και της διεύρυνσης και βελτίωσης των ικανοτήτων, με αποκλειστικό γνώμονα, να προσφέρουν στους μαθητές την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Τα προσόντα αυτά αφορούν ως επί το πλείστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς δίδακτρα (άρα δεν υπάρχει η λογική της ταξικής – οικονομικής ελιτ σε όσους τα απέκτησαν) και με την αναγνώριση του επίσημου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (άρα αναιρείται η παραφιλολογία περί ειδικών συνθηκών απόκτησης εκτός αν το ΥΠΟΠΑΙΘ συντηρεί εν γνώσει του ένα διαβλητό σύστημα) ΔΟΑΤΑΠ. Οπότε οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός επιθυμούσε πραγματικά να εργαστεί θα μπορούσε να προχωρήσει στην απόκτηση αντίστοιχου διπλώματος εξειδίκευσης και να αναγνωριστεί από τον επίσημο κρατικό φορέα.
Με την διάταξη όμως που προωθεί το ΥΠΟΠΑΙΘ, επί της ουσίας θεωρεί πως όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Ειδική Εκπαίδευσης δεν εργάζονταν με μαθητές αλλά σε κάποιο άλλον τομέα του Δημοσίου προχωρώντας σε έναν συγκεκαλυμμένο ιδιότυπο ρατσισμό ως προς τους μαθητές των δομών της ειδικής αγωγής. Αφήνει λοιπόν, στην άκρη την συμπεριληπτική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.Η στροφή προς το συμπεριληπτικό μοντέλο απαιτεί απομάκρυνση από το μοντέλο της λογικής της κατηγοριοποίησης των μαθητών σε φυσιολογικούς και αποκλίνοντες.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑ!ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47
Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60
Είμαι οικονομολόγος (ΠΕ 09),επιτυχών του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. με αριθμό προκήρυξης 8/1997 και Φ.Ε.Κ. αρ. φυλ. 45/3-11-1997 για την πλήρωση θέσεων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα.
Παρά την απόφαση δικαίωσης του Συμβουλίου Επικρατείας δεν διοριστήκαμε όλοι οι επιτυχόντες και είμαστε αδιόριστοι εδώ και 17 χρόνια.
Ένας οικονομολόγος που διαγωνίστηκε σε γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και πέρασε τη βάση και επιπλέον έχει πτυχίο παιδαγωγικής επάρκειας και ώρες προϋ-
πηρεσίας στην εκπαίδευση,σε τι διαφέρει ή σε τι υστερεί από έναν οικονομολόγο
που συμμετείχε σε γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών,πέρασε τη βάση και διορίστη-
κε; Σημειωτέον ότι στους τελευταίους γραπτούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικών του
Α.Σ.Ε.Π. μπορούσες να συμμετέχεις και χωρίς πτυχίο παιδαγωγικής επάρκειας.
Ο διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 ήταν πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι μόνο με γραπτούς διαγωνισμούς του
Α.Σ.Ε.Π. θα γίνονται οι διορισμοί στην εκπαίδευση.
Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και επιτέλους να ασχοληθούμε με περιπτώσεις που έμειναν στο περιθώριο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις;
Σχετικά με την παράγραφο 4:
τόσα χρόνια συμβαίνει το εξής απαράδεκτο: οι συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71 δεν μπορούν να διοριστούν γιατί απλά δεν υπάρχει ΑΣΕΠ ειδικής.
Τώρα τι μας λέτε; Ας μεταφέρουμε αυτό το απαράδεκτο και στη δευτεροβάθμια για συμπαράσταση. Πόσο τραγικό; Αντί να λύσετε ένα πρόβλημα τόσων ετών, θέλετε να το μεταφέρετε και σε άλλους εκπαιδευτικούς; Μα πόσο άσχετος με την υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να είναι κάποιος για να καταλάβει ότι αυτή η ρύθμιση θα οδηγήσει σε δικαίωση μέσω τη δικαστικής οδού;
Τόσα χρόνια είχαμε υποστεί την αδικία του αποκλεισμού μας από τους πίνακες της γενικής αγωγής.
Τώρα, αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της ανεργίας(γενική αγωγή) ή της μόνιμης αναπλήρωσης(ειδική αγωγή).
Πότε αυτή η χώρα θα αντιμετωπίσει τους πολίτες της ισάξια;
Πρέπει για πάντα να παλεύουμε και να φωνάζουμε για τα αυτονόητα;
Ζητώ να προσμετράται η προυπηρεσία μου και στους πίνακες της γενικής και στους πίνακες της εδικής αγωγής.
Ζητώ το αυτονόητο, είμαι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εργάζομαι σε δομές του υπουργείου παιδείας!
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Βλέπω να γίνεται λόγος και πάλι για τα αυτονόητα και χιλιοειπωμένα, και δεν αντέχω να μην καταθέσω την άποψή μου, για πρώτη φορά. Λοιπόν η θέση μου έχει ως εξής:
1. Θεωρώ δίκαιο να προσλαμβάνεται η προϋπηρεσία των καθηγητών ειδικής αγωγής, αλλά στον ξεχωριστό πίνακα ειδικής αγωγής. Δεν είναι δυνατόν θα μπουν και αυτοί (μαζί με όλους τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΟΑΕΔ, Ιδιωτικά, και λοιπούς αναξιοπαθούντες) μπροστά μου!
ΕΛΕΟΣ πλέον… Δεν είναι δυνατόν παιδιά. Ήμουνα νια και γέρασα.
2. Θεωρώ επίσης απαράδεκτο τον διπλασιασμό των μορίων στην υπηρέτηση στα δυσπρόσιτα για την σχολική χρονιά ’14-’15, που είναι κατάφωρη αδικία, γιατί εκατοντάδες που υπηρέτησαν στο παρελθόν στα δυσπρόσιτα διπλασιάστηκαν τα μόριά τους ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. Παρ’ όλο που εγώ δεν έχω υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα, δεν ανέχομαι και άλλη μία αδικία.
3. Και τί έγινε με την παλαιότητα πτυχίου; Δεν μας συμφέρει να την θίγουμε…, ε;
ΥΓ. Από το ’94 περιμένω παιδιά με τρεις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ. Με έχουν περάσει τόσοι και τόσοι!!!
Α.Π.
Είμαι δασκάλα και μαθαίνοντας όλα αυτά θεωρώ άδικο να μη δοθούν τα διπλά μόρια σε όσους πήγαν σε δυσπρόσιτα το 2010-2014.Όποια χρονολογία πήγε κάποιος σε δυσπρόσιτο πρέπει να υπολογίζεται…
απαράδεκτη αυτή η τροπή που προσπαθούν να εφαρμόσουν….είμαστε και θα είμστε δασκαλοι γενικής αγωγής αλλά δεν φταίμε εμείς που μας έδωσαν την δυνατότητα να εργαστούμε και από τον πίνακα ειδικής ως 70.50….δεν παίρνουμε την θέση των εκπαιδευτικών ειδικής ούτε ανήκουμε στον κλάδο τους..ελπίζω να μην περάσει να πολεμήσουμε όλοι για τα αυτονόητα και τα δεδουλευμενα μας τόσα χρόνια…θα χάσπυμε τόσα μόρια στις γενικής και δεν θα μας ξαναπάρουν από εκει…μας έχουν φτάσει στα όρια μας, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει…
Είμαι μόνιμη νηπιαγωγός και στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης έχω συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς ΠΕ 60.50 παρακολουθώντας από κοντά τις καθημερινές τους προσπάθειες στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της ειδικής εκπαίδευσης παράλληλα όμως με τη συνεισφορά τους στη γενική αγωγή! Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί πέρα από τις γνώσεις του βασικού τους πτυχίου, δηλαδή γενικής αγωγής, επέλεξαν να εξειδικευτούν και στην ειδική εκπαίδευση. Κανείς δεν πρέπει να τους τιμωρήσει γι’ αυτό αλλά αντίθετα να τους επιβραβεύσει!! Σε λίγα χρόνια όμως οι ΠΕ 60.50 και 70.50 λόγω της πρόταξης των εκπαιδευτικών ΠΕ 61 και 71 στους πίνακες αναπληρωτών θα οδηγηθούν σε επαγγελματικό αφανισμό! Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μια κυβέρνηση θα «εκμεταλλευτεί» αυτούς τους εκπαιδευτικούς όσο υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες σε δομές ειδικής αγωγής και εν συνεχεία θα τους πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων!
Στηρίζω αδιαπραγμάτευτα τους ΠΕ 60.50 και 70.50 οι οποίοι διεκδικούν θέσεις στον κλάδο τους! Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους στη γενική αγωγή και με αναδρομική ισχύ!!!
Πιστεύω πως η προυπηρεσία που προέρχεται από δημόσια σχολεία στα πλαίσια της ειδικής εκπαίδευσης πρέπει να προσμετράται και στους πίνακες γενικής εκπαίδευσης, όπως ίσχυε εδώ και τόσα χρόνια , γιατί η εκπαίδευση είναι ενιαία.
Για παράδειγμα τα Τμήματα ένταξης είναι μέσα στο σχολείο και η Παράλληλη Στήριξη είναι μέσα στην ίδια αίθουσα, όπου συνυπάρχουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους ακολουθώντας το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου τους στα πλαίσια της Γενικής εκπαίδευσης. Επομένως η προυπηρεσία από την ειδική αγωγή είναι μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της γενικής αγωγής και για αυτό το λόγο πρέπει να συνεχίσει η προσμέτρησή της και στους πίνακες αναπληρωτών Γενικής εκπαίδευσης.
Είμαι σίγουρη ότι τα 1.189 -ως τώρα σχόλια- στο παρόν άρθρο, θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας, σεβόμενοι πάντα το νόμο και τη Δημοκρατία. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως οι παράγραφοι 2 και 4 του άρθρου 47, που προκαλούν όλη αυτή την πολυγραφία, να εχουν διαμορφωθεί για ΄΄ένα πουκάμισο αδειανό…για μιαν Ελένη΄΄… ή όποιο άλλο όνομα θέλετε…
Απόσυρση της 4ης παραγράφου του άρθρου 47!!!
Πολύ σωστή η ρύθμιση της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ειδικής αγωγής στους πίνακες της γενικής. Έγινε το αυτονόητο, να εφαρμοστεί αναδρομικά.
Με τόσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα, είναι πολυτέλεια να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής για να βοηθήσουν τους αδύναμους μαθητές και γενικά άτομα με αναπηρίες, αφήνοντας στο έλεος του θεού όλους τους υπόλοιπους μαθητές για τους οποίους το κράτος πρέπει να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον . Παραβιάζει την αρχή της ισότητας η ειδική αντιμετώπιση των μαθητών, δεν γίνεται να έχουν ξεχωριστό δάσκαλο για ιδιαίτερα σε δημόσιο σχολείο όταν σε άλλες περιοχές υπάρχουν κενά και 30 μαθητές σε κάθε τμήμα!
Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η ειδική μεταχείριση για τα αμεα,
Μπαίνουν χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ και στη συνέχεια προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα στο δημόσιο.
Μια χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί σπαταλάει χρήματα για δομές ειδικής αγωγής. Σιγά τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος να διδάξει σε μαθητές με προβλήματα και ζητούν να μετρήσει η προϋπηρεσία στους πίνακες γενικής.
Ως εδώ με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος , να καταργηθεί εντελώς η ειδική αγωγή, για να μην υπάρχει πρόβλημα και με την προϋπηρεσία…
Μόλις βγούμε από τα μνημόνια ας επανέλθει!!!
Κύριοι του Υπουργείου ακούτε όλες αυτές τις φωνές των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα και της ΔΟΕ για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των πε70.50 στη γενική αγωγή (και για τώρα και για πάντα) όπου έχουν και το βασικό τους πτυχίο???? Ή ακούτε συγκεκριμένες μειοψηφίες που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και ΜΟΝΟ????
Άμεση κατάργηση του άρθρου 47, παράγραφος 4!Σε ένα αξιοκρατικό και ενιαίο σύστημα εκπαίδευσης δεν υφίσταται διαχωρισμός ανάμεσα σε ειδική και γενική αγωγή!!!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
«Ο Εμμ. Παπάς»
Θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50»
Ο Σύλλογός μας μετά από συνάντησή του με αναπληρωτές συναδέλφους ειδικοτήτων ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 που έχουν υπηρετήσει μέχρι τώρα τόσο σε δομές της Γενικής Αγωγής, όσο και σε δομές της Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, μεταφέρει τις διαμαρτυρίες τους για την τροπολογία που τους αφορά στο υπό ψήφιση Σ/Ν.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική από το 2010 και μετά, για το διορισμό τους ως αναπληρωτές για τη νέα σχολική χρονιά.
Αυτό αποτελεί αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές που κατέχουν πτυχίο Γενικής Αγωγής και επιπλέον μεταπτυχιακό ή σεμινάριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως προσόν διορισμού σε σχολεία στην Ειδική Αγωγή. Κλήθηκαν να υπηρετήσουν και σε δομές της Ειδικής Αγωγής (π.χ. Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης), καλύπτοντας κενά που δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από άτομα της Ειδικής Αγωγής ΠΕ 71 και ΠΕ 61 λόγω εξάντλησης των πινάκων. Η προτίμησή τους αυτή μπορεί πολλές φορές να μην ήταν επιλογή τους, αλλά για διάφορους λόγους- κυρίως βιοποριστικούς- καλύπτοντας πάντα για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Προσδοκούμε από τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας μίας αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης να δείξουν ευαισθησία στη συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα και να μην υποκύψουν σε ανθρωπαφαγικούς συντεχνιασμούς που διαμέσου μίας λανθάνουσας ιδεολογίας συντηρούν τον σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό, και απαιτούμε μια δημοκρατική στάση στη διαχείριση των διορισμών αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που να συνδέεται καθοριστικά με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Για να πάρει λοιπόν ουσιαστικό περιεχόμενο η μετονομασία της «ειδικής αγωγής» σε «ειδικής εκπαίδευση» και κυρίως προκειμένου η χώρα μας να διασφαλίσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα ένταξης/συμπερίληψης, όπως η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Αναπήρων επιβάλλει, είναι απαραίτητη συνταγματική προϋπόθεση η εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης που να κατοχυρώνει την προϋπηρεσία δασκάλων και νηπιαγωγών ανεξαρτήτως αν υπηρετούν σε θέσεις ειδικής ή γενικής αγωγής. Η διαφύλαξη και η ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης (ο οποίος είναι σαφής στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του νόμου 3699/2008) καθώς και η προώθηση ρυθμίσεων που αίρουν τα εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Και η δημιουργία, αλλά και η διατήρηση οποιουδήποτε χάσματος και διάκρισης μεταξύ ειδικής- γενικής αγωγής σε όλα τα επίπεδα (μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολείων) αποτελεί σαφή παραβίαση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ισότιμη εκπαίδευση, καθώς είναι τα προβλήματα ερευνητικής τεκμηρίωσης της χρησιμότητας μίας τέτοιας διάκρισης και του ρόλου της διάκρισης αυτής στη αναπαραγωγή κοινωνικών ανισοτήτων που κατέστησαν την απομάκρυνση από το μοντέλο της ειδικής αγωγής και τη στροφή προς τη συμπερίληψη επιτακτική ανάγκη.
Τέλος, η διάκριση αυτή της ειδικής-γενικής που σύμφωνα με φήμες επιχειρείται στο πολυνομοσχέδιο, δεν στηρίζεται επουδενί σε μια λογική επιχειρηματολογία, και καταπατά ολοφάνερα τα εργασιακά/επαγγελματικά δικαιώματα μιας μερίδας εκπαιδευτικών κατόχων βασικού πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων και επιπλέον μεταπτυχιακού ή /-ων ή ακόμα και διδακτορικού τίτλου σπουδών στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν εκπαιδευτική υποστήριξη στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε δημόσιες δομές του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα ακόμη και μέσα στα σχολεία Γενικής Αγωγής (π.χ. Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης). Μία τέτοιου είδους διάκριση σε συνδυασμό με την Υπουργική Απόφαση με αριθ. 128005/Δ2/08-08-2014(ΦΕΚ 2217/23.08.2014 Τ.Β’), η οποία για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2014-2015 δεν εφάρμοσε τα επί σειράς ετών ισχύοντα (κοινά με τα κριτήρια για τις υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων), και από τον νόμο 3699/2008 προβλεπόμενα, κριτήρια για την πρόσληψη των αναπληρωτών ειδικής αγωγής, αποτελεί κίνηση πλήρους αποκλεισμού των νηπιαγωγών και δασκάλων ΠΕ70.50 πε60.50 τόσο από την ειδική όσο και από την γενική εκπαίδευση. Οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης αλλά και το πρόβλημα της αδιοριστίας συγκεκριμένων κλάδων εκπαιδευτικών και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται με τον επαγγελματικό αφανισμό δασκάλων και νηπιαγωγών πλήρως εξειδικευμένων για τις ανάγκες της ένταξης/συμπερίληψης, όπως αυτή ορίζεται και περιγράφεται από τα σχετικά κείμενα της UNESCO.
Ζητούμε:
την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου
την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών στη Γενική Αγωγή συνολικά για όλα τα χρόνια που υπηρέτησαν από το 2010 μέχρι σήμερα
δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση.
Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, χωρίς διαχωρισμούς, να πλαισιώσουν τους τοπικούς συλλόγους, συμμετέχοντας όσο το δυνατό πιο ενεργά μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους, με τους οποίους δεν τους χωρίζει τίποτα, ισχυροποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο την δύναμη του συνδικαλιστικού μας φορέα. Μόνο με συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες μπορούμε να αποτελέσουμε παράγοντα αλλαγής και ρύθμισης των γεγονότων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Είμαι δασκάλα και θεωρώ απαράδεκτη την παράγραφο 4 του άρθρου 47, να αποσυρθεί! Η εκπαίδευση είναι ενιαία!
ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ SALAMANCA ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (1994).ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!!
ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ, ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣΤΕΡ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.
Κατάργηση του άρθρου 47 και όχι στην αναδρομική του ισχύ, ειδικότερα της παραγράφου 4. Καταπατά τα δικαιώματά μας και μας οδηγεί ακόμα πιο βαθιά στην ανεργία. Και η ειδική και η γενική αγωγή ανήκουν στην δημόσια ενιαία εκπαίδευση.Είναι το λιγότερο άδικο να διαχωρίζονται!!!
Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΙΝΑΚΑ!!!! ΓΙΑ ΝΑ EINAI ENIAIA O Λ Ο Ι OI ΓENIKHΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ MΠAINOYN ΣTON EIΔIKHΣ !!!
Μετά μεγάλης έκπληξης ήθελα να σας μεταφέρω την άποψή μου για την παράγραφο 4 του αρθρου 47. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ κύριοι υπουργοί με το άνοιγμα των πινάκων η προυπηρεσία που διανύθηκε από ΠΕ60,50 και 70,50 οι οποίοι προσλήφθηκαν από ειδικό πίνακα να μεταφερθεί στους πίνακες γενικής.Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να παρακαμφθούν συναδελφοι γενικής που η προυπηρεσία τους δικαίως μετρά σε έναν και μόνο πίνακα αυτόν από τον οποίο προσλήφθηκαν και περιμένουν να ξαναδουλεψουν κι αντι αυτού να ανταμοιφθούν με ΑΝΕΡΓΙΑ το επόμενο σχολικό έτος…τέλος είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να δημιουργείτε διακρίσεις επιβραβευοντας καποιους διπλά σε δυο πινακες …
Περιμένουμε από εσας να δουλεψουμε ΟΛΟΙ !!! περιμένουμε από εσάς ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡ.4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47!!!
Είμαι αναπληρώτρια ΠΕ7050 με τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας. Κάθε χρόνο εγώ και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ζούμε με την αβεβαιότητα, διανύουμε χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση, δαπανούμε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταβούμε στον τόπο εργασίας μας. Με άλλα λόγια κάνουμε πολλές θυσίες ώστε να αποκτήσουμε την απαραίτητη προϋπηρεσία. Η δεδουλευμένη προϋπηρεσία μας λοιπόν εκμηδενίζεται. Ο κόπος μας καταργείται. Καταπατάται και υποβαθμίζεται η περαιτέρω κατάρτιση μας και υποχρεωνόμαστε να διεκδικούμε κάτι που θεωρείται αυτονότητο. Απαιτούμε την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας και στη γενική αγωγή!
Συμφωνώ απολύτως με το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών για τις σχολικές περιόδους 2010-2015.
Παρόλα αυτά δεν έχει προβλεφτεί από το Υπουργείο για το διορισμό αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών, μοριοδότηση για την κατηγορία των γονέων τέκνων με αναπηρία άνω του 67% (όπως προβλέφτηκε μεν με το ν. 3848/2010 αρ.9, μόνο για διορισμό μονίμων, αλλά δεν εφαρμόστηκε σχεδόν ποτέ).
Κύριε Υπουργέ, είμαστε μια πολυάριθμη πλέον κατηγορία οι γονείς τέκνων με αναπηρία και πιστεύουμε ότι αναλογεί και σε μας μία ποσόστωση ή μοριοδότηση για διορισμό αναπληρωτών και μονίμων (μαζί με τρίτεκνους και πολύτεκνους – κοινωνικά κριτήρια).
Χρήζουμε ιδιαίτερης μέριμνας και παρακαλώ να δείτε το θέμα μας με ευαισθησία, όπως αρμόζει σε μία ανθρώπινη και πολιτισμένη Πολιτεία.
Ωραία διαβούλευση.
Ότι συμφέρει τον καθένα το προβάλει ως ηθικό,αλτρουιστικό,δεοντολογικό,επιστημονικό κλπ κλπ..
Η ουσία είναι ότι κάποιοι κατάφεραν να δουλεύουν και κάποιοι άλλοι διαγκωνίζονται να τους πάρουν την θέση.
Όλοι παλεύουν τελικά για να δουλέψουν στην δημόσια εκπαίδευση, στις λίγες διαθέσιμες θέσεις, με τους πολλούς που τις διεκδικούν.
Το λογικό θα ήταν, να δίνεται η προτεραιότητα σε όσους δουλεύουν ήδη αναπληρωτές πιο πολύ καιρό να μονιμοποιούνται και οι υπόλοιποι να παίρνουν την σειρά τους.
Αλλά δεν υπάρχει υπομονή και λόγω της οικονομικής χρεοκοπίας και λόγω νοοτροπίας και λόγω της σπέκουλας των πολιτικών περί θεωρητικής αξιοκρατίας χωρίς διορισμούς..
Τουλάχιστον να συμφωνούσαμε σε κάτι, να μην θολώνουμε τα νερά όπου δεν μας συμφέρει. Όλοι το ίδιο επιδιώκουμε, μια σταθερή εργασία στην εκπαίδευση.
ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 70,50&60,50 ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ..ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ!!!! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑΗ Η ΠΑΡ.4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47!!!!!
Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 του πολυνομοσχεδίου! Η προϋπηρεσία είναι ενιαία σε όποια δομή και αν αποκτάται. Δεν νοείται ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας των δασκάλων/νηπιαγωγών που δουλεύουν στην Ειδική Αγωγή. Σε κάθε τομέα του δημοσίου η προϋπηρεσία ακολουθεί τον εργαζόμενο, όπως συμβαίνει και στους μόνιμους συναδέλφους μας που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή έχοντας τα ίδια προσόντα με εμάς.
Σχετικά με το άρθρο 4,θεωρώ αδιανόητο να συνεχίσουμε να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα! Η παράγραφος 4 δε θα πρέπει ν έχει αναδρομική ισχύ. Όπως όριζε ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο δηλώσαμε να μπούμε στην ειδική αγωγή, τα χρόνια δουλειάς μας θα προσμετρώνται κανονικά στον πίνακα προϋπηρεσίας της γενικής αγωγής. Τα «παραθυράκια» και τα «ψεύτικα» μεταπτυχιακά είναι νόμοι και πτυχία αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κόπος για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού όχι μόνο δε θα με ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους προς το καλύτερο αλλά θα με αποκλείσει από τη δουλειά μου. Αρκετά πια με το πελατειακό κράτος! Το μεταπτυχιακό αποτελεί αντικειμενικό όργανο αξιολόγησης και όσοι το αμφισβητούν προφανώς δεν γνωρίζουν γιατί δεν ανδιάφερθηκαν να μάθουν.
Επειδή ορισμένοι διέθεσαν τα χρήματα τους κάπου αλλού περαν της μόρφωσης τους δεν ειναι σωστό να καταδικάζουν όσουν έκαναν μεταπτυχιακά. Ηταν επιλογή τους και μπορούσαν να κανουν και εκεινοι το ίδιο.Και για να μιλήσουμε ανοιχτά και εγώ οταν το ξεκίνησα ουτε 20 ευρω δεν ειχα.Τα δούλεψα και στερήθηκα πολλά όμως.ΑΠΟΣΥΡΣΗ παραγραφου 4 άρθρου 47.
Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για διαχωρισμό της προϋπηρεσίας της Ειδικής Αγωγής από τη Γενική Εκπαίδευση.
Τόσο η Ειδική όσο και η Γενική Εκπαίδευση εντάσσονται στο ενιαίο πλαίσιο της υποχρεωτικής παρεχόμενης εκπαίδευσης που προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε το δελτίο τύπου του ΥΠΟΠΑΙΘ στις 13/03/2015 όπου ο αναπληρωτής υπουργός κ.Α. Κουράκης αναφέρει ότι : «Η ενιαία εκπαίδευση ή «το Σχολείο για Όλους» μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον το πολιτικό σύστημα το αποφασίσει. Η θεσμοθέτησή του και η υποστήριξη της λειτουργίας του είναι ζήτημα άσκησης πολιτικής. Άλλωστε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΟΗΕ αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους και υποχρεώνει την πολιτεία να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της και τις πρακτικές της προς αυτήν την κατεύθυνση». Επίσης, η διαφύλαξη και η ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι σαφής και στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του νόμου 3699/2008 ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι ο θεσμός της παράλληλης στήριξης όπως και οι δομές των Τμήματα Ένταξης λειτουργούν μέσα στο γενικό σχολείο με μαθητές που ανήκουν όπως είναι το λογικό στον γενικό μαθητικό πληθυσμό χωρίς να θεωρούνται μαθητές άλλης κατηγορίας.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑ!ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!!
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΣΠΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ 1 ΜΗΝΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.
ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ!
Όπως θεωρούνται ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης τα Εκκλησιαστικά σχολεία, η Σιβιτανίδειος (όπου και εκεί απαιτούνται πρόσθετα προσόντα), τα Μουσικά σχολεία, ακόμα και ο ΟΑΕΔ (προσφάτως) όπου η εκεί αποκτηθείσα προϋπηρεσία αθροίζεται στον πίνακα της Γενικής εκπαίδευσης, έτσι ακριβώς και η Ειδική εκπαίδευση αποτελεί ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής (για στοχευμένο μαθητικό δυναμικό). Κανείς δεν μπορεί να την ξεχωρίσει ως κάτι το «άλλο», το «ξένο» που πρέπει να αποκοπεί από το γενικό κανόνα. Επιπλέον, δεν έχουμε ακούσει ποτέ φωνές διαχωρισμού για άλλες προϋπηρεσίες π.χ. σε άλλο ξεχωριστό πίνακα για τα Εκκλησιαστικά σχολεία, σε άλλο για τη Σιβιτανίδειο, σε άλλο για τα Μουσικά σχολεία κλπ. Γιατί αποκλειστικά για τα Ειδικά σχολεία; Μήπως το ζήτημα τελικά (και η «ενόχληση» που προκαλεί σε κάποιους) δεν είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ, αλλά ΠΟΣΟΤΙΚΟ; Διερωτώμαστε…ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ!
Διαχωρισμός της προϋπηρεσίας δεν γινόταν ούτε την εποχή που οι αναπληρωτές καλούνταν για εργασία τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση και είχαν και δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ σε ποια σχολεία τελικά θα αποφασίσουν να εργαστούν! Και θα γίνει τώρα διαχωρισμός της προϋπηρεσίας τη στιγμή μάλιστα που όταν προσλαμβάνεσαι από τον ένα πίνακα διαγράφεσαι από τον άλλο αυτόματα και χωρίς να ερωτηθείς; Τη στιγμή που οι συνολικές προσλήψεις διασπώνται σε πολλές επιμέρους φάσεις και δεν γνωρίζεις καν ποια φάση, πότε και σε ποια δομή θα σε προσλάβει; Δηλαδή θα κρίνεται στην τύχη ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για το που θα χρεωθεί τελικά η αποκτηθείσα προϋπηρεσία;ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Συνάδελφοι οι κλάδοι είναι αλληλένδετοι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι ο ένας του άλλου και πρέπει να συνυπάρχουν και όχι να αποκόπτονται τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, προς όφελος κυρίως της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας με την οποία ασχολείται η Ειδική αγωγή. Με βάση το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο όμως, και άλλα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν κινδυνεύει κάτι τέτοιο να γίνει πράξη.
Καταντούμε γραφικοί λέγοντας ότι ο κλάδος μας είναι ο ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Ζητούμε την κατάργηση του πίνακα ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50.
Το βασικό πτυχίο μας αποτελεί το βασικό εφόδιο για πρόσληψη αλλά και το αποκλειστικό για μόνιμους διορισμούς που αποτελούν και τον τελικό μας στόχο.
Δεν υφίσταται λοιπόν το επιχείρημα ότι παίζουμε σε διπλό ταμπλό ή σε 2 πίνακες.
Το θέμα των αντιδράσεων δεν ήταν η εργασία στην ειδική αγωγή γι αυτό και είπαν ότι όσοι δουλεύουν στην ειδική αγωγή από τον πίνακα ΠΕ 60 και ΠΕ 70 θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. Το πρόβλημα ήταν ο πίνακας.
Θα μπούμε λοιπόν στον πίνακα ΠΕ 60 και ΠΕ 70 όλοι με τα ήδη υπάρχοντα κριτήρια.
Στο τέλος του εγγράφου που συμπληρώνουμε για τις προσλήψεις στην γενική αγωγή υπάρχει ένα κουτάκι που επιβεβαιώνει την προθυμία για εργασία σε δομές της Ειδικής αγωγής.
Προτείνουμε λοιπόν να προστεθεί κάτω από αυτό ένα επιπλέον κουτάκι με τίτλο: « Διαθέτω εξειδίκευση ή προϋπηρεσία στην Ειδική αγωγή» και αναλυτικότερα από κάτω συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα επιλέγει ο ενδιαφερόμενος αναπληρωτής εκπαιδευτικός ανάλογα με το τι διαθέτει, π.χ
1. Διαθέτω διδακτορικό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
2. Διαθέτω μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
3. Διαθέτω σεμινάριο μέχρι το 2010.
4. Έχω ποσοστό αναπηρίας
5. Διαθέτω προϋπηρεσία άνω των 10 μηνών σε δομές τις ειδικής.
Όταν «τρέχουν» οι προσλήψεις για την ειδική αγωγή στον πίνακα της γενικής ούτως ή άλλως το σύστημα ελέγχει μόνο τα ονόματα που έχουν επιλέξει ότι θέλουν να εργασθούν και σε δομές τις ειδικής. Όταν λοιπόν «τρέχει» το σύστημα στον πίνακα ΠΕ 70 το σύστημα ελέγχει τα ονόματα με βάση την κατάταξη αυτών που έχουν επιλέξει το εν λόγω κουτάκι.
Μπορεί λοιπόν αρχικά να αποφασίσετε πόσα άτομα με αναπηρία θα πάρετε με βάση κάποιο ποσοστό. (π.χ. 100) Οπότε το σύστημα τρέχει και ελέγχει ποια είναι τα πρώτα 100 άτομα με αναπηρία.
Ούτως ή άλλως το σύστημα έτρεχε με βάση την επιλογή “θέλω να εργαστώ σε δομές της ειδικής”, απλώς θα γίνει προσθήκη κριτηρίων. Κι έτσι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση και εμπειρία.
Οπότε η προϋπηρεσία μας θα προσμετράται στον κλάδο που ανήκουμε, βάση πτυχίου και σπουδών (ΠΕ 70), όπου και θα έχουμε δικαίωμα διορισμού.
Οι ΠΕ 61 και ΠΕ 71 θα είναι ικανοποιημένοι και οι ΠΕ 60 και ΠΕ 70 επίσης, οι μόνοι υπαρκτοί και νομικά κατοχυρωμένοι κλάδοι δηλαδή.
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Γιατί μας κάνετε να διεκδικούμε το αυτονόητο;
Έχουν ακουστεί τόσες ανακρίβειες απο αυτούς που φοβούνται μη χασουν λιγες θέσεις στους πίνακες απο την αναγνώριση των μοριων στα δυσπρόσιτα το 2010-14…
Μέχρι και οτι ηθελημένα κοροιδεψαν τους άλλους…
Υπήρχε όμως ο Ν.3391/2005 και όποιος ήθελε θα μπορούσε να ανατρέξει και να ενημερωθεί για το τι ισχύει. Το 2010 οι πίνακες απλά κλείδωσαν και δεν τροφοδοτούνταν με νέα προϋπηρεσία, τίποτα άλλο δεν άλλαξε γι’ αυτό βρεθήκαμε όλοι προ δυσάρεστης εκπλήξεως βλέποντας την παράγραφο 2 του άρθρου 47. Παρ’ όλα αυτά στο τέλος ελπίζω να επικρατήσει η φωνή της λογικής και το αίσθημα του δικαίου
Από ποτε η απόκτηση πρόσθετων προσόντων μου αποκλείει το ήδη κεκτημένο;;;;;;;;;;;;
εξτρα προσόντα έχω για την ειδική δεν σπουδασα αυτο για να με αποκλείσει κάποιος. δηλαδη αν εσύ παρεις διδακτορικό πρέπει να σε αποκλείσουμε απο την 2ο βαθμια και να σε στείλουμε στην ουρά για την γβαθμια;;;;
Η προυπηρεσία εκπαιδευτικών ειδικής να πιάνεται και στους πίνακες ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.
Καταθέτω συνοπτικά τις προτάσεις μου :
1. Θέσπιση μεγίστου ορίου αναπλήρωσης τα τρία (3) διδακτικά έτη.
2. Άμεσος διορισμός αναπληρωτών πολυετούς προϋπηρεσίας, αλλά με βασική προϋπόθεση την επιτυχία σε ΑΣΕΠ (2008-2006). Προσμέτρηση της συνολικής βαθμολογίας από μηδενική βάση, μόνον για τους επιτυχόντες.
3. Προσμέτρηση ως κριτήριο διορισμού, προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε αποκλειστικά σε δημόσιο σχολείο.
4. Μη διπλασιασμός των δυσπρόσιτων της περιόδου 2010-2014.
5. Πλήρης εξίσωση των αδειών μητρότητας(κύησης-λοχείας) μόνιμων και αναπληρωτριών μητέρων. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφει μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στα διδακτικά της καθήκοντα μετά από δύο μόλις μήνες με ένα βρέφος αγκαλιά και μάλιστα μακριά από τον τόπο διαμονής της.
6. Επέκταση των αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών με αποδοχές, για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, μετά την εξάντληση του παραπάνω χρονικού ορίου, οι αναπληρωτές δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν αναρρωτική άδεια με περαιτέρω αξίωση καταβολής αποδοχών. Επιπλέον, το διάστημα αυτό δε λογίζεται ως προσφερόμενη διδακτική προϋπηρεσία.
7. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών και μετά τη συμπλήρωση πραγματικής επταετούς προϋπηρεσίας.
8. Επιστροφή των διορισμών σε αριθμητικά δεδομένα προ μνημονίου. Εξαίρεση παιδείας και υγείας από το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Διεκδίκηση επιπλέον κονδυλίων για μόνιμους διορισμούς.
ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΡΧΗΝ ΤΕ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΔΕΙΚΝΥΣΙ. Σας ευχαριστώ.
Όταν ένας εκπαιδευτικός διορίζεται ώστε να διδάξει το αντικείμενο του βασικού τίτλου σπουδών του, σε μαθητές με εκπαιδευτικές ή μαθησιακές ανάγκες τότε είναι άδικο να θεωρείται πως δεν έχει αποκτήσει εμπειρία στην διδασκαλία του αντικειμένου του και να μην του αναγνωρίζεται η διδασκαλία αυτή ως προϋπηρεσία στην εκπαίδευση μαθητών. Πού είναι λοιπόν η κοινή αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αλλά και συνεκδοχικά των πολιτών; Αν είσαι μόνιμος τότε αθροίζεται η υπηρεσία σου ανεξαρτήτως δομής ενώ αν είσαι αναπληρωτής ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου 4 του άρθρου 47 και την συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές ειδικής εκπαίδευσης ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο.
Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία. Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει.
Το πρόβλημα με την αναδρομική ισχύ του νόμου (πέρα του ότι είναι παράνομη) θα το είχαν όσοι έχουν προϋπηρεσία μισή μισή. Θα ήταν και στους 2 πίνακες σε μάλλον κακή σειρά.
Πάντως ούτε οι Πε70.50 ΠΕ60.50 φταίνε σε κάτι. Και αυτοί βάση νόμου λειτούργησαν. Νόμος αναδρομικής ισχύς δε νοείται σε κράτος δικαίου.H προυπηρεσία 2010-2014 των ΠΕ70.50 ΠΕ60.50 πρέπει να περαστεί και στους πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ.
Η προσμετρηση της προυπηρεσιας που προσφερθηκε σε δυσπροσιτα ή απομακρυσμενα σχολεια πρεπει να υπολογιστει στο διπλασιο !!! Ετσι γινοταν πριν το 2010 και ετσι θα γινει απο το σχολικο ετος 2014-2015 και μετα. Δεν μπορουμε να εχουμε προυπηρεσια τριων ταχυτητων!!! Που ειναι η ισοτητα και η ισονομια στην εκπαιδευση;! Και αφου δεν εχετε σκοπο να διορισετε, νομοθετηστε τουλαχιστον ενα δικαιο συστημα για την συνταξη των πινακων αναπληρωτων…
Δεν γινεται ενας εκπαιδευτικος που εργαστηκε στην Αθηνα και ενας εκπαιδευτικος που εργαστηκε στη Γαυδο να εχουν την ιδια προυπηρεσια !!! Δε το βλεπετε! Αδικειτε κοσμο !!! Ζητάμε το αυτονόητο!!!
Προφανώς και στην πρόταση υπάρχουν πολλές αδικίες. Είναι φανερό ότι το διαίρει και βασίλευε των προηγουμένων δεν μπορεί να συμμαζευτεί έτσι εύκολα. Συνεπώς:
1. Είναι άδικο για όσους επέλεξαν να «αυτοεξοριστούν» σε δυσπρόσιτα, υπό την αναταπόδοση του διπλασιασμού των μορίων, αναδρομικά να ακυρώνονται. Αυτή η «αναδρομική ισχύς» αρχίζει και γίνεται εφιάλτης στον τόπο. Γιατί μας αδικεί τόσο;
2. Προφανώς το ίδιο πρόβλημα αναδρομικής ισχύος είναι και η επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Τι πάει να πει «επιτυχών μη διοριστέος»; Τι πατέντα είναι αυτή; Με την ίδια λογική, οι περσινοί που δεν μπήκαν ιατρική επειδή τους έλειπαν μερικά μόρια, ας μπουν φέτος, που οι βάσεις θα πέσουν!!! Ο διαγωνισμός είχει υπέρ και κατά και έχει αμφισβητηθεί ως διαβλητός. Έχει αδικήσει κατάφορα εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και έχει ευνοήσει νεαρότερους, χωρίς επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, που είχαν άφθονο ελεύθερο χρόνο για προετοιμασία. Επιπλέον, μετά από 7 και χρόνια, ποια είναι η εγγύηση ότι ο τότε γνώστης (άραγε γνώστης ή καλά ετοιμασμένος για τον συγκερκιμένο μηανισμό;) εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και δεν τα έχει παρατήσει; Πείτε μου μια χώρα του κόσμου, έστω και τριτοκοσμική, που κριτήριο επιλογής είναι οι επιδόσεις κάποιου υποψηφιου προ επταετίας και άνω!!! Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.
3. Θεωρώ ότι η μοριοδότηση των επιτυχόντων ΑΣΕΠ είναι υπερβολική, με βάσει όσα προανέφερα. Ένα παράδειγμα: κάποιος που βαθμολογήθηκε σε ΑΣΕΠ με 65, και δεν δίδαξε ποτέ, λαμβάνει 65 μόρια. Εκπαιδευτικός με πέντε χρόνια διδασκαλίας, σε δυσπρόσιτα και εκτός έδρας σχολεία, λαμβάνει 60 μόρια!!! Αυτή δεν είναι αδικία; Και αν το δούμε αυστηρά, ποιος από τους δύο είναι πιο δοκιμασμένος και «ψημένος» στην αίθπυσα;
Προτείνω, για να μη θεωρηθεί ότι διαγράφεται η προσπάθεια οποιουδήποτε, να πριμοδοτείται στους πίνακες ο εκπαιδευτικός με τη φόρμουλα:
{καλύτερη βαθμολογία ΑΣΕΠ, οποιασδήποτε χρονιάς)-55}+(1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας).
Έτσι, δεν θα θεωρηθεί ότι κάποιος που έδωσε παλαιότερο ΑΣΕΠ αδικείται, ευνοείται η καλύτερη επίδοση και η μοριοδότηση δεν γίνεται υπερβολική.
Και επιτέλους, ένας πίνακας να τελειώνουμε. Αυτή η πασνπερμία πινάκων, ώστε κάθε φορά να ευνοούνται όσοι είχαν καλύτερη ενημέρωση και με πληρωμένα ολιγόωρα σεμινάρια της κακιάς ώρας να γίνονται «ειδικοί» πρέπει να τελειώνει. Είναι μια φάμπρικα που έχει προκαλέσει μόνο προβλήματα.
Τα υπόλοιπα είναι για να διαιωνίζουμε καταστάσεις.
Είμαι διορισμένη νηπιαγωγός και στηρίζω αδιαμφισβήτητα τους εκπαιδευτικούς ολων των ειδικοτητων.
Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τους κόπους των συναδέλφων που μελετησαν για να πετυχουν σε παννελήνιο διαγωνισμό και ετρεχαν ταυτοχρονα σε ολα τα σχολεια για αναπληρωση και ωρομισθία και παράλληλα κυνηγούσαν σε καθε σεμιναριο η μεταπτυχιακο που θα αναβαθμιζε το εργο τους και προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες οποιουδήποτε μαθητή της τάξης τουσ είτε με ειδικές είτε με μη εκπαιδευτικές ανάγκες. Μετα λύπης μου όμως παρακολούθω οτι η «ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» χρησιμοποιειται ως επιχείρημα μόνο από ΠΕ60,50 και ΠΕ70,50 δηλαδή μονόπλευρα καθώς και οι γενικής αγωγής ανταπεξήλθαν σε τέτοιες συνθήκες και εγώ η ιδια πολλές χρονιές.Αν ο πινακας προσληψης ήταν ένας δε θα υπήρχε και προβλημα στην προυπηρεσία ομως με δεδομένο διαφορετικούς πίνακες στους οποίους εντασσονται με διαφορετικά κτριτήρια οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητος πλεον ο διαχωρισμός. ‘Η Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ‘Η ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.Ετσι θα αποκατασταθεί το αισθημα δικαιου.Η εφαρμογή της παραγραφου 4 του αρθρου 47 συνεπώς πρέπει να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ.
Ευελπιστώ πως η καινούρια αριστερή κυβέρνηση θ’ αναγνωρίσει τους κόπους ετών λαμβανοντας υποψη όλους τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις εξαγγελίες της και δε θ’ αποτελέσει μια νέα απογοήτευση για τον εκπαιδευτικό κλάδο!
ίμαι διορισμένη νηπιαγωγός και στηρίζω αδιαμφισβήτητα τους εκπαιδευτικούς ολων των ειδικοτητων.
Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τους κόπους των συναδέλφων που μελετησαν για να πετυχουν σε παννελήνιο διαγωνισμό και ετρεχαν ταυτοχρονα σε ολα τα σχολεια για αναπληρωση και ωρομισθία και παράλληλα κυνηγούσαν σε καθε σεμιναριο η μεταπτυχιακο που θα αναβαθμιζε το εργο τους και προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες οποιουδήποτε μαθητή της τάξης τουσ είτε με ειδικές είτε με μη εκπαιδευτικές ανάγκες. Μετα λύπης μου όμως παρακολούθω οτι η χρησιμοποιειται ως επιχείρημα μόνο από ΠΕ60,50 και ΠΕ70,50 δηλαδή μονόπλευρα καθώς και οι γενικής αγωγής ανταπεξήλθαν σε τέτοιες συνθήκες και εγώ η ιδια πολλές χρονιές.Αν ο πινακας προσληψης ήταν ένας δε θα υπήρχε και προβλημα στην προυπηρεσία ομως με δεδομένο διαφορετικούς πίνακες στους οποίους εντασσονται με διαφορετικά κτριτήρια οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητος πλεον ο διαχωρισμός. ‘Η Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ‘Η ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.Ετσι θα αποκατασταθεί το αισθημα δικαιου.Η εφαρμογή της παραγραφου 4 του αρθρου 47 συνεπώς πρέπει να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ.
Ευελπιστώ πως η καινούρια αριστερή κυβέρνηση θ’ αναγνωρίσει τους κόπους ετών λαμβανοντας υποψη όλους τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις εξαγγελίες της και δε θ’ αποτελέσει μια νέα απογοήτευση για τον εκπαιδευτικό κλάδο!