ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΥΣ ΜΕΡΟΥΣ Ε΄ | |
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΥΣ Α’ | |
Άρθρο 336 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Β’ |
Άρθρο 337 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Γ’ |
Άρθρο 338 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΙΕ’ |
Άρθρο 339 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΙΣΤ’ |
Άρθρο 340 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίων ΚΔ’ και ΚΖ΄ |
Άρθρο 341 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΚΘ’ |
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΥΣ Β’ | |
Άρθρο 342 | Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίων Α’ – Γ’ |
ΜΕΡΟΣ Ε’
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΥΣ Α’
Άρθρο 336
Μεταβατικές Διατάξεις Κεφαλαίου Β΄
1. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) που η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών λήγει την 31η.8.2022 και η διάρκεια της οποίας παρατείνεται έως την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών και το αργότερο έως την 31η.12.2022 δυνάμει του εξηκοστού άρθρου του ν. 4917/2022 (Α΄ 67) υποχρεούνται να συγκροτήσουν το Συμβούλιο Διοίκησης του άρθρου 8 το αργότερο έως την 30ή.10.2022. Με επιμέλεια του Πρύτανη του Α.Ε.Ι., κατά παρέκκλιση του άρθρου 9 η προκήρυξη για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης εκδίδονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
2. Κατ’ εξαίρεση σε όσα Α.Ε.Ι. λήγει η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών την 31η.8.2022, η διάρκεια της οποίας παρατείνεται έως την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών και το αργότερο έως την 31η.12.2022 δυνάμει του εξηκοστού άρθρου του ν. 4917/2022 (Α΄ 67), η πρώτη προκηρυσσόμενη θητεία του Συμβουλίου Διοίκησης και του Πρύτανη λήγει την 31η.8.2026.
3. Τα Α.Ε.Ι. των οποίων η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών λήγει την 31η.8.2023 ή την 31η. 8.2024 υποχρεούνται να συγκροτήσουν το Συμβούλιο Διοίκησης και να αναδείξουν τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις σύμφωνα με τα άρθρα 9 έως 11 και εντός των προθεσμιών που τίθενται στα άρθρα αυτά.
4. Η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος παρατείνεται για ένα (1) έτος από την ημερομηνία λήξης της, ήτοι έως 31.8.2023. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος υποχρεούνται όπως συγκροτήσει το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος το αργότερο έως την 31η.8.2023.
5. Έως τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης ανά Α.Ε.Ι. και την ανάληψη των καθηκόντων του οι αρμοδιότητες του άρθρου 14, πλην των περ. κβ) και της παρ. 3 του άρθρου 14 ασκούνται από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Ε.Ι.
Άρθρο 337
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Γ’
1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) που η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών λήγει την 31η.8.2022 και παράλληλα λήγει η θητεία των υπηρετούντων Κοσμητόρων των Σχολών του Α.Ε.Ι. την 31η.8.2022, η διάρκεια της οποίας δύναται να παρατείνεται δυνάμει του εξηκοστού άρθρου του ν. 4917/2022 (Α΄ 67) έως την ανάδειξη των νέων Κοσμητόρων, η διαδικασία ανάδειξη των νέων Κοσμητόρων πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 24 του παρόντος. Η προκήρυξη πραγματοποιείται από τον υπηρετούντα Πρύτανη του Α.Ε.Ι. εντός ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος. Εντός της ίδιας προθεσμίας συγκροτείται και η Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 24. Κατ’ εξαίρεση η διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας είναι μικρότερη των τριών (3) ακαδημαϊκών ετών και λήγει την 31η.8.2025. Η αξιολόγηση των υποψηφίων πραγματοποιείται το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι.
2. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) που η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών λήγει την 31η.8.2023 και η θητεία υπηρετούντων Κοσμητόρων Σχολών του Α.Ε.Ι. λήγει την 31η.8.2022, παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων Κοσμητόρων από την ημερομηνία λήξης της έως τη συγκρότηση του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του νέου Κοσμήτορα, και για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει της 31ης.10.2023. Κατ’ εξαίρεση η διάρκεια της επόμενης θητείας του Κοσμήτορα είναι μικρότερη των τριών (3) ακαδημαϊκών ετών και λήγει την 31η.8.2026. Ειδικά για τα Α.Ε.Ι. που η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών λήγει την 31η.8.2023, η προκηρυσσόμενη θητεία του Κοσμήτορα είναι έως 31.8.2023.
3. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) που η θητεία των υπηρετούντων Πρυτανικών Αρχών λήγει την 31η.8.2024 και παράλληλα λήγει η θητεία των υπηρετούντων Κοσμητόρων Σχολών του Α.Ε.Ι. την 31η.8.2022 και η διάρκειά της δύναται να παρατείνεται δυνάμει του εξηκοστού άρθρου του ν. 4917/2022 (Α΄ 67) έως την ανάδειξη των νέων Κοσμητόρων, η ανάδειξη των Κοσμητόρων πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 4485/2017. Κατ’ εξαίρεση η διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας είναι μικρότερη των τριών (3) ακαδημαϊκών ετών και λήγει την 31η.10.2024.
Άρθρο 338
Μεταβατικές Διατάξεις Κεφαλαίου ΙΕ’
1. Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν δυνάμει των άρθρων 4, 15, 26, 37, 47, 62 του ν. 4610/2019 (A’ 70), του άρθρου 7 του ν. 4559/2018 (Α΄142) και των άρθρων 17 και 23 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), μετατρέπονται σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.) του Κεφαλαίου ΙΕ΄ με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι., η οποία εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και κοινοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εάν τα υφιστάμενα Π.Ε.Κ. δεν μετατραπούν σε ΠΑ.Κ.Ε.Κ. του παρόντος Κεφαλαίου, εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καταργούνται αυτοδικαίως.
2. Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) των Α.Ε.Ι., καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα, απορροφώνται από το Α.Ε.Ι. που ανήκουν και μετατρέπονται σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.) του παρόντος κεφαλαίου σύμφωνα με την παρ. 1. Για την ένταξή τους απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου. Εάν τα Α.Ε.Ι. στα οποία λειτουργούν Π.Ε.Κ. ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δεν αποφασίσουν την μετατροπή τους σε ΠΑ.Κ.Ε.Κ. του Κεφαλαίου ΙΕ΄ και παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τα Π.Ε.Κ. καταργούνται αυτοδικαίως. Για την κατάργησή τους απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα Α.Ε.Ι. που απορροφούν Π.Ε.Κ. υπεισέρχονται αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και σε όλες τις υποχρεώσεις τους, ως οιονεί καθολικοί διάδοχοί τους, χωρίς την υποχρέωση καταβολής φόρου, τέλους ή άλλου δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή άλλων νομικών προσώπων, τηρουμένων των διατυπώσεων δημοσιότητας για τα ακίνητα. Εκκρεμείς δίκες με Π.Ε.Κ. συνεχίζονται από το Α.Ε.Ι., στο οποίο εντάχθηκε, χωρίς διακοπή της δίκης.
3. Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) των Α.Ε.Ι., που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, δύνανται να μετατρέπονται σε Ερευνητικά Ινστιτούτα (Ε.Ι.) του ΠΑ.Κ.Ε.Κ. του Α.Ε.Ι. , κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου, και σύμφωνης γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Π.Ι., που εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και κοινοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για την ένταξή τους και την κατάργηση ως αυτοτελών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα Α.Ε.Ι. που απορροφούν Ε.Π.Ι. υπεισέρχονται αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και σε όλες τις υποχρεώσεις τους, ως οιονεί καθολικοί διάδοχοί τους, χωρίς την υποχρέωση καταβολής φόρου, τέλους ή άλλου δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή άλλων νομικών προσώπων, τηρουμένων των διατυπώσεων δημοσιότητας για τα ακίνητα. Εκκρεμείς δίκες με Π.Ε.Κ. συνεχίζονται από το Α.Ε.Ι., στο οποίο εντάχθηκε, χωρίς διακοπή της δίκης.
Άρθρο 339
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΙΣΤ’
1. Η διαδικασία κατάρτισης των μητρώων γνωστικών αντικειμένων του άρθρου 144 των Τμημάτων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 31η.12.2022 και τα μητρώα αναρτώνται στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης εκλογής και εξέλιξης μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του άρθρου 142.
2. Η διαδικασία κατάρτισης των μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών εκλεκτόρων των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 31η.1.2023 και τα μητρώα αναρτώνται στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης εκλογής και εξέλιξης μελών Δ.Ε.Π. του άρθρου 142. Κατ’ εξαίρεση η ισχύς των πρώτων μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών εκλεκτόρων αρχίζει από την ημερομηνία έγκρισής τους και την ανάρτησή τους στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης του άρθρου 142 και τα μητρώα αυτά ισχύουν έως την 31η.12.2023.
3. Η διαδικασία εκλογής και εξέλιξης των μελών Δ.Ε.Π. σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου ΙΣΤ’ εφαρμόζεται κατά τη διαδικασία εκλογής ή εξέλιξης μελών Δ.Ε.Π. που προκηρύσσονται από την 1η.2.2023 και εξής. Διαδικασίες για την εκλογή ή εξέλιξη μελών Δ.Ε.Π. που έχουν προκηρυχτεί ή προκηρύσσονται το αργότερο έως την 31η.1.2023 ολοκληρώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις για την εκλογή και εξέλιξη μελών Δ.Ε.Π. που ισχύουν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος και ολοκληρώνονται το αργότερο έως την 30.06.2023.
Άρθρο 340
Μεταβατικές Διατάξεις των Κεφαλαίων ΚΔ’ και ΚΖ΄
1. Η υποβολή των προτάσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) για την έκδοση των Οργανισμών του άρθρου 206 πραγματοποιείται εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία της παρούσας δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.
2. Οργανικές Μονάδες των Α.Ε.Ι. που έχουν συσταθεί με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι. δυνάμει ειδικών διατάξεων, συνεχίζουν και λειτουργούν νομίμως έως την έναρξη ισχύος του Οργανισμού του Α.Ε.Ι. Εάν οι εν λόγω Μονάδες δεν συμπεριληφθούν στον Οργανισμό παύουν να υφίστανται και να λειτουργούν νομίμως.
3. Οι διατάξεις του Κεφαλαίου ΚΖ’, πλην του άρθρου 257, εφαρμόζονται στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) των ερευνητικών κέντρων – ινστιτούτων και των τεχνολογικών φορέων του αρ. 13Α του ν. 4310/2014 (Α’ 258). Οι Ε.Λ.Κ.Ε., οι οποίοι έχουν συσταθεί και λειτουργούν στους εν λόγω φορείς, σύμφωνα με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις 5439/1985 (Β΄ 298) και 120/1/837/1988 (Β΄ 696) εξακολουθούν να υφίστανται και διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4310/2014 (Α’ 258). Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ερευνών του άρθρου 232, καθώς και οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι. που σχετίζονται με τη διαχείριση πόρων των Ε.Λ.Κ.Ε. ασκούνται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ερευνητικού κέντρου – ινστιτούτου ή τεχνολογικού φορέα του άρθρου 13 Α του ν. 4310/2014 (Α’ 258). Οι αρμοδιότητες του άρθρου 233 ασκούνται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου φορέα.
Άρθρο 341
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΚΘ’
1. Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αξιολογούνται υποχρεωτικά από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε). Για τον σκοπό αυτό υποβάλλουν φάκελο αξιολόγησης προς την ΕΘ.Α.Α.Ε. το αργότερο εντός οκτώ (8) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
2. Τα Ε.Π.Ι. που δεν αξιολογούνται επιτυχώς ή δεν έχουν υποβάλει φάκελο για την αξιολόγησή τους, από τη λήξη της προθεσμίας της παρ. 1 καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και απορροφώνται από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) των οικείων Α.Ε.Ι. Οι Ε.Λ.Κ.Ε. υποκαθίστανται αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις των Ε.Π.Ι. που εντάσσονται και η ένταξη αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή, οι δε δίκες των νομικών προσώπων που εντάσσονται συνεχίζονται από τον Ε.Λ.Κ.Ε. χωρίς καμία άλλη διατύπωση και χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή τους, λόγω της ένταξης. Τα εντασσόμενα νομικά πρόσωπα λύονται χωρίς να ακολουθήσει εκκαθάριση και το σύνολο της περιουσίας τους, ενεργητικό και παθητικό, μεταβιβάζεται στον Ε.Λ.Κ.Ε., ο οποίος καθίσταται αποκλειστικός κύριος, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου των εντασσόμενων νομικών προσώπων, με την επιφύλαξη των διατάξεων για δωρεές, κληρονομίες και κληροδοσίες και των διατυπώσεων δημοσιότητας για τα ακίνητα. Το προσωπικό των Ε.Π.Ι. μεταφέρεται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας στον Ε.Λ.Κ.Ε., διατηρώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχέση εργασίας που ισχύουν κατά τον χρόνο συγχώνευσης. Για τη μεταφορά του προσωπικού απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του Πρύτανη του Α.Ε.Ι.
3. Για την κατάργηση των Ε.Π.Ι. ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και την απορρόφησή τους από τους Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι. σύμφωνα με την παρ. 2, εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΥΣ Β’
Άρθρο 342
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίων Α’ – Γ’
1. Ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και τα μέλη του Δ.Σ. που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους το αργότερο έως την 30ή.9.2022. Μέχρι το αργότερο την ημερομηνία αυτή ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επιλογής νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με το παρόντα. Με τη δημοσίευση της πράξης ορισμού των προσώπων του προηγούμενου εδαφίου λήγει αυτοδικαίως και αζημίως η θητεία των προσώπων του πρώτου εδαφίου. Έως την επιλογή Εκτελεστικού Διευθυντή σύμφωνα με το παρόν, ο Εκτελεστικός Διευθυντής ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
2. Εκκρεμείς δίκες του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π συνεχίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. χωρίς διακοπή της δίκης.
3. Τα στοιχεία των καταλόγων των ομοταγών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής και των τίτλων που απονέμουν, οι οποίοι τηρούνται στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., εντάσσονται αντίστοιχα στο Εθνικό Μητρώο αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής και το Εθνικό Μητρώο τίτλων σπουδών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, με απόφαση του Δ.Σ. σύμφωνα με το παρόν.
4. Για τις ανάγκες του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. συστήνονται πέντε (5) θέσεις κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).
5. Οι δέκα τέσσερις (14) οργανικές θέσεις των Ειδικών Εισηγητών του άρθρου 10 του ν. 3328/2005 (Α’ 80) μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις ΠΕ. Οι θέσεις αυτές καταλαμβάνονται από τους υπηρετούντες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος ως Ειδικοί Εισηγητές οι οποίοι μετατάσσονται στην κατηγορία ΠΕ με την ίδια σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και κατατάσσονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Εσωτερικών σε ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο (ΜΚ.)
6. α) Εκκρεμείς αιτήσεις κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αναγνώριση ισοτιμίας βασικού τίτλου σπουδών της αλλοδαπής σύμφωνα με τον ν. 3328/2005, που σκοπούν στις περιπτώσεις της παρ. 4 του άρθρου 293, καθίστανται άνευ αντικειμένου και το καταβληθέν παράβολο επιστρέφεται από τη δημοσίευση των Εθνικών Μητρώων του άρθρου 293 του παρόντος κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους.
β) Εκκρεμείς αιτήσεις κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. που σκοπούν στην αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας εξετάζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με το παρόν. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. δύναται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά από τον ενδιαφερόμενο. Η αίτηση δεν εξετάζεται αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους, ότι δεν επιθυμεί την εξέταση της εκκρεμούς αίτησής του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και το καταβληθέν παράβολο επιστρέφεται.
γ) Εκκρεμείς αιτήσεις κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. που σκοπούν στην αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας με συνεκτίμηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εξετάζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με το παρόν, όπως ορίζεται στην προηγούμενη περίπτωση. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κατά την εξέταση της αίτησης δεν συνεκτιμά τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
δ) Εκκρεμείς αιτήσεις κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αναγνώριση ισοτιμίας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που σκοπούν στις περιπτώσεις της παρ. 4 του άρθρου 293 καθίστανται άνευ αντικειμένου με τη δημοσίευση των Εθνικών Μητρώων του άρθρου 293 και το καταβληθέν παράβολο επιστρέφεται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις αυτές σκοπούν στην αναγνώριση ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών εξετάζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με το παρόν. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. δύναται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά από τον ενδιαφερόμενο. Η αίτηση δεν εξετάζεται αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους, ότι δεν επιθυμεί την εξέταση της εκκρεμούς αίτησής του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και το καταβληθέν παράβολο επιστρέφεται.
7. Εκκρεμείς αιτήσεις επανεξέτασης στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. καταργούνται και επιστρέφεται το παράβολο. Με την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εκκινεί η νόμιμη προθεσμία άσκησης του ενδίκου βοηθήματος της αίτησης ακύρωσης.
Σε όσες περιπτώσεις δεν έχει παρέλθει το διάστημα άσκησης αίτησης επανεξέτασης στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. καταργείται το δικαίωμα άσκησης αίτησης επανεξέτασης. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκκινεί η νόμιμη προθεσμία άσκησης του ενδίκου βοηθήματος της αίτησης ακύρωσης.
8. Όπου στον νόμο αναφέρεται αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., εφεξής νοείται και η απόφαση αναγνώρισης ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
9. Δεν δύναται να υποβληθεί αίτηση αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοδυναμίας που απορρέει από τίτλο σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης εφόσον ο τίτλος αυτός έχει συνεκτιμηθεί για «ισοτιμία ή «ισοτιμία και αντιστοιχία» από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με προγενέστερες διατάξεις.
Αμαγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από των πτυχίων.
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Είναι απαράδεκτο μέρα από μια σειρά νόμων από το 2001 και έπειτα οι απόφοιτοι ΤΕΙ να αντιμετωπιζονται το ίδιο το Κράτος ως αποφοιτοι β’ κατηγορίας. Ιδιαίτερα για εμάς τους αποφοίτους ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ όπου ολοκληρώσαμε πτυχία 240 ects και βλέπουμε λίγα χρόνια αργότερα οι ίδιες Σχολές, με τους ίδιους καθηγητές στα ίδια κτίρια, να αποδίδουν πτυχία ΠΕ πτυχία 240 ects, στην ουσία ακυρώνοντας τα προηγούμενα ΤΕ πτυχία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΣΔΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΒ ΠΤΥΧΙΩΝ Τ.Ε ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΜΟΙΑ ΝΕΑ ΠΤΥΧΙΑ Π.Ε
Από την αρχή των σπουδών μου το 2001 και μετά , αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, ένας ατελείωτος αγώνας απόδειξης των δυνατοτήτων μας . Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου αντιλήφθηκα πως τελικά οι συντεχνίες αδιαφορούν για το καλό των πτυχιούχων τους … Στο εν λόγω σχέδιο Νόμου παρατηρώ και πάλι, ότι δεν προβλέπεται άρθρο που να ορίζει τον τρόπο αντιστοίχισης των πτυχιούχων των πρώην ΤΕΙ με αυτούς των αντίστοιχων τμημάτων ΑΕΙ που δημιουργήθηκαν με την κατάργηση των ΤΕΙ.
Είμαστε απόφοιτοι με πτυχία 4ετούς φοίτησης, έχουμε μεταπτυχιακά και επαγγελματική εμπειρία ετών. Η φοίτηση μας ολοκληρώθηκε στα 4 έτη με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις εργαστηρίων, απίστευτο μετά από τόσα χρόνια να αναρωτιόμαστε τι πτυχίο έχουμε και τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουμε. Απίστευτο να μην έχει προνοήσει κάποιος θεσμοθετώντας αντιστοίχιση των πτυχίων και το πιο παράδοξο δουλεύω ως εκπαιδεύτρια πιστοποιημένη στον ΕΟΠΠΕΠ ως ΠΕ 88.01, αλλά το πτυχίο μου είναι ΤΕ . Αυτό είναι γελοίο, μου θυμίζει τον πρόεδρο του Εδεσσαικού «και εμείς θέλαμε και εσείς δεν θέλατε αλλά αφού θέλαμε, θα θέλετε» …
Τι και αν μέσα στα χρόνια αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών; Όλοι γνωρίζουμε πως η γνώση είναι παλαιωμένη και λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης η γνώση εξελίσσετε και αναβαθμίζεται όσοι δουλεύουμε εξελίσσουμε και ανανεώνουμε την γνώση μας βάσει των τρεχόντων καταστάσεων και δεδομένων … Το πτυχίο μας όμως δεν ανανεώνεται υποβαθμίζεται ή εξαϋλώνεται εδώ που έχουμε φτάσει.
Έφτασε λοιπόν η ώρα, η νομοθετική εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πιάσει την καυτή πατάτα άρωντας την αδικία απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους των πρώην Τ.Ε.Ι. Θεωρώ ως ελάχιστη οφειλόμενη ενέργεια ενός κράτους δικαίου που σέβεται τους πολίτες του, την άμεση νομοθέτηση και επίλυση του μακροχρόνιου αυτού προβλήματος. Άμεσα λοιπόν αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην Τ.Ε.Ι. με τα αντίστοιχα τμήματα των σημερινών Α.Ε.Ι, άμεσα, με σαφή, ξεκάθαρα και αντικειμενικά κριτήρια και με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους τους.
Δώστε άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και μηχανισμός ώστε να εξισωθούν τα πτυχία 4ετούς φοίτησης των παλιών ΤΕΙ με τα σημερινά αντίστοιχα ΑΕΙ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
MSc ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Είναι επιβεβλημένο μετά από τόσα έτη ταλαιπωρίας, το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει στο παρόν σχέδιο νόμου διατάξεις με τις οποίες θα κατοχυρώνουν τη δημιουργία διαδικασιών αντιστοίχισης/εξομοίωσης των πτυχίων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με εκείνα των νέων ακαδημαϊκών δομών.
Άλλωστε στο παρελθόν, ανάλογες διαδικασίες προβλέφθηκαν για τους αποφοίτους των παλαιών παιδαγωγικών ακαδημιών, τις 2ετεις ακαδημίες φυσικής αγωγής κλπ.
Επομένως, είναι αδιανόητο και άδικο να μην μπορούν να προβλεφθούν διαδικασίες ανάμεσα σε 4ετεις σχολές ανώτατης εκπαίδευσης, όπως στην περίπτωση των πτυχίων των αποφοίτων των Α.Ε.Ι. Τ.Τ. και των νέων ακαδημαϊκών δομών!
Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας!
Η άνιση μεταχείριση μεταξύ όμοιων επαγγελματικών ομάδων δεν μπορεί να υφίσταται νόμιμα με κανένα νομοσχέδιο. Εκτος αν βρισκόμαστε σε καθεστώτα μη δημοκρατικά. Το γεγονός οτι κατι τέτοιο βρισκεται σε διαβούλευση ειναι απο μονο του ανήθικο και προσβάλει ακομα και τους ιδιους τους νομοθέτες αφου δεν πληρεί βασικες αρχές δικαιοσύνης. Η επένδυση σε ενιαίο και ενδυναμωμενο επιστημονικό προσωπικό ειναι παγκόσμια επιταγή του OECD για καθε χωρα και ειναι προϋπόθεση για την πολυπόθητη τροχια αναπυξης και ευημερίας του τόπου μας αλλά και την διεπιστημονικη διαπολιτισμικη συνεργασία και έρευνα.
Ως απόφοιτοι ΑΕΙ ΤΤ (πρώην ΤΕΙ) απαιτούμε την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών. Διαχωρισμός ΠΕ και ΤΕ μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.
Πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η αντιστοίχηση των πτυχίων των Ανώτατων Τεχνολογικών ιδρυμάτων με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών. Είναι απολύτως άδικο να παραμένει σε εκκρεμότητα αυτό το μείζον θέμα για πολλές χιλιάδες απόφοιτους την στιγμή που με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων κατατάσσονται στην ίδια ακριβώς βαθμίδα (6) με τις πανεπιστημιακές σχολές! Πολλοί δε εκ των αποφοίτων κατέχουν τίτλους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών επιπέδων 7 και 8 (μεταπτυχιακά και διδακτορικά) της κλίμακας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Πρέπει να γίνει ρύθμιση και αντιστοίχηση των πτυχίων των ΤΕΙ, ΑΤΕΙ με τα Πανεπιστήμιακά πτυχία, έχουμε σπουδές επιπέδου bachelor σε διεθνές επίπεδο , μεταπτυχιακά, διδακτορικά και μας έχετε ακυρώσει το βασικό μας πτυχίο. Αν είχαμε πάρει το ίδιο ή χειρότερο πτυχίο από το εξωτερικό θα το είχατε αναγνωρισμένο από την πρώτη στιγμή ως πανεπιστημιακό. Αν πληρώναμε για πτυχίο κολεγίου πάλι ΠΕ θα το αναγνωρίζετε.
Είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών. Δεν μπορεί να σβήνετε τα πτυχία των ΤΕΙ από το χάρτη, επειδή τα αναβαθμίσατε σε Πανεπιστήμια!!! Εχουμε δικαίωμα ως απόφοιτοι των ΤΕΙ την αναγνώριση των πτυχίων μας και την εξομοίωση με τη νέα κατάσταση. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όταν τα παλιά ΚΑΤΕΕ αναβαθμίστηκαν σε ΤΕΙ… ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!! Αλλιώς αυτό δεν λέγεται εκσυγχρονισμός!! Είμαστε ιστότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και οφείλετε να αναγνωρίσετε τους κόπους μας. Αυτό προτάσει ο «πολιτισμός» και ο «σεβασμός»!!!
Επιβάλλεται η αναγνώριση των πτυχίων μας (ΑΤΕΙ) ως πανεπιστημιακού επιπέδου. Με τετραετείς σπουδές είναι αδιανόητο να μη μας εξισώνουν.Ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων έχουμε πολυετή εργασιακή εμπειρία, μετεκπαιδεύσεις και μεταπτυχιακά διπλώματα.
Δώστε άμεση λύση στο πρόβλημα!!
Ως απόφοιτοι ΑΕΙ ΤΤ (πρώην ΤΕΙ) απαιτούμε την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαικών δομών
Να γίνει άμεσα η διευθέτηση των πτυχιων. Δεν είμαστε εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων. Τελειώσαμε μια σχολή όπως ήταν την περιοδο που φοίτησε ο καθένας κ ξαφνικά αποφασίζουμε ότι δεν υφίστατα;;Όλα θέμα τυχης δηλαδη.;;
Ως πτυχιουχος ΤΕΙ , ζητω αμεση αντιστοιχιση πτυχιων ΤΕΙ με τα πτυχια των νεων εκπαιδευτικων δομων.Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, να υφίσταται διαχωρισμός, ειδικά μετά από δεκαετίες, εμπειρίας!
Οι μεταβατικές διατάξεις θα πρέπει να μεριμνούν και για την αντιστοίχιση τω πτυχίων ΤΕΙ τετραετούς διάρκειας με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ. Ως πρώην σπουδαστής πληροφορικής στο ΠΑΔΑ, το επίπεδο ήταν *τουλάχιστον* ισότιμο με αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ.
Μετά το πέρασμα τόσων ετών και τις αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, οφείλει η νομοθετική εξουσία να άρει την αδικία απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι. Θεωρώ ως ελάχιστη οφειλόμενη ενέργεια ενός κράτους δικαίου που σέβεται τους πολίτες του, την άμεση νομοθέτηση και επίλυση του μακροχρόνιου αυτού προβλήματος. Αντιστοίχηση των πτυχίων των πρώην Τ.Ε.Ι. με τα αντίστοιχα τμήματα των σημερινών Α.Ε.Ι, άμεσα, με σαφή, ξεκάθαρα και αντικειμενικά κριτήρια και με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους τους.
1) Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι Ηρακλείου Κρήτης, έτος 1990.
2) Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, έτος 1995.
3) MSc στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έτος 2002.
Τι θα προβλέψετε για τις δύο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Ρόδου και Κρήτης) του Υπουργείου Τουρισμού; Θα τις εντάξετε στο Υπ.Παιδείας; Θα τις αντιστοιχίσετε με όλες τις τριτοβάθμιες σχολές;
Ως πτυχιούχος ΑΤΕΙ 4ετούς φοίτησης ζητώ άμεση αντιστοίχιση του πτυχίου μου με το αντίστοιχο πτυχίο ΑΕΙ.
Ως δημόσιος υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ ζητώ άμεση επανακατάταξη στην κατηγορία ΠΕ.
Όπως συμβαίνει με τις ισοετεις σχολές του εξωτερικού, επιβάλλεται η ισοτιμία του ΤΕΙ. Ο όγκος των μαθημάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από ΑΕΙ στην Ελλάδα.
Συνεβει με τα κατεε που δεν ήταν καν 4ετους φοίτησης.
Στο εν λόγω σχέδιο Νόμου δεν προβλέπεται άρθρο που να ορίζει τον τρόπο αντιστοίχισης των πτυχιούχων των πρώην ΤΕΙ με αυτούς των αντίστοιχων τμημάτων ΑΕΙ που δημιουργήθηκαν με την κατάργηση των ΤΕΙ.
Έχουμε παρει πτυχία 4ετούς φοίτησης, πολλοί έχουμε πάρει και μεταπτυχιακά, πρέπει να γίνει αντιστοίχιση των πτυχίων μας. Μετά από 4 έτη φοίτηση στα ΑΤΕΙ με υποχρεωτική παρακολούθηση σε εργαστήρια , είναι δυνατόν τα πτυχία μας να μην είναι αντίστοιχα με τα σημερινά; Τι και αν μέσα στα χρόνια αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών; Όπως οι ΠΕ 5ετούς φοιτησης απέκτησαν στα καλά καθούμενα μεταπτυχιακό, έτσι κι εμείς αναλόγως πρέπει από ΤΕ να γίνουμε ΠΕ.
Στο παρελθόν τα πτυχία ΚΑΤΕΕ αντιστοιχήθηκαν αμέσως με αυτά των ΤΕΙ.
Αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα! Εξομοίωση Αντιστοίχιση των
Πτυχίων ΑΤΕΙ τωρα!
Απόφοιτος Μηχανικός Αυτοματισμού Α.ΤΕΙ Πειραιά. Το θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρξει αντιστοίχηση του πτυχίου μας με τα τωρινά πτυχία. Έχει αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πτυχία δυο και τριών ταχυτήτων στην αγορά εργασίας. Ειναι αδιανόητο να μην υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και παρακολούθηση μαθημάτων για να επιτευχθεί η αντιστοίχηση του παλιαού πτυχίου με του επομένου. Τέλος, μέχρι που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και πήρα το πτυχίο στα χέρια μου τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα!!! Τέλος οι καραμέλες των υποσχέσεων!!! Είναι καιρός να γίνουν πράξη ολά αυτα που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν!! Δώστε ΤΕΛΟΣ στο διαχωρισμό!!
Επιβάλλεται η αναγνώριση των πτυχίων μας (ΑΤΕΙ) ως πανεπιστημιακού επιπέδου. Με τετραετείς σπουδές είναι αδιανόητο να μη μας εξισώνουν.
Ως πτυχιουχος ΑΤΕΙ , ζητω αμεση αντιστοιχιση πτυχιων ΑΤΕΙ με τα πτυχια των νεων εκπαιδευτικων δομων.
Ως απόφοιτοι ΑΕΙ ΤΤ (πρώην ΤΕΙ) απαιτούμε την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών. Διαχωρισμός ΠΕ και ΤΕ μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.
Δώστε άμεσα λύση στο πρόβλημα.
ζητω αμεση αντιστοιχιση πτυχιων ΑΤΕΙ με τα πτυχια των νεων εκπαιδευτικων δομων.
-Να ολοκληρωθεί επιτέλους η αναγνώριση των πτυχιούχων ΑΤΕΙ, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει το επιπρόσθετο 6μηνο, σε αντίστοιχα πτυχία Α.Ε.Ι.
– Να οριστούν διαδικασίες αντιστοίχισης των καταργημένων σχολών ΑΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστήμια.
Ως απόφοιτοι ΑΕΙ ΤΤ (πρώην ΤΕΙ) απαιτούμε την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών. Διαχωρισμός ΠΕ και ΤΕ μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.
Ως απόφοιτοι ΑΕΙ ΤΤ (πρώην ΤΕΙ) απαιτούμε την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαικών δομών
Ως πτυχιουχος ΑΤΕΙ , ζητω αμεση αντιστοιχιση πτυχιων ΑΤΕΙ με τα πτυχια των νεων εκπαιδευτικων δομων.
Ως αποφοιτος ΤΕΙ και επαγγελματιας τα τελευταια 20 χρονια, θεωρω απολυτως δικαιη και επιβεβλημενη την αντιστοιχηση των πτυχιων μας.
Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και μηχανισμός ώστε να εξισωθούν τα πτυχία 4ετούς φοίτησης των παλιών ΤΕΙ με τα σημερινά αντίστοιχα ΑΕΙ
Είμαι απόφοιτη ΤΕΙ Κοινωνικής εργασίας. Απαιτούμε άμεση αντιστοίχηση των πτυχίων μας και αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας. Είναι απαράδεκτος ο διαχωρισμός.
Δωστε λύση επιτέλους στο πρόβλημα των παλαιότερων πτυχιούχων ΤΕΙ να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους
Aναφορικά
Άρθρο 337
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Γ’
τι ισχύει για τους διορισμένους από διοικούσα κοσμήτορες και λήγει η θητεία τους στις 31.8.22 δεν θα έπρεπε να αντικατασταθούν; γιατί να πάρουν παράταση;
Τι θα γίνει σε μη αυτοδύναμες Σχολές με τους διορισμένους Κοσμήτορες;
Και εκεί δεν θα έπρεπε το ίδρυμα να προχωρήσει τις διαδικασίες;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΙ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΩΜΕΙΩΣΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΨΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ;ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ……ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.
Ο διαχωρισμός αποφοίτων ΤΕ-ΠΕ στην Ελλάδα είναι ανήθικος. Επιτέλους κάντε κάτι για αυτό!
Παρακαλώ για την αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ με τα νέα πανεπιστημιακά πτυχία που χορηγούν οι αντίστοιχες σχολές των πρώην ΤΕΙ που μετατράπηκαν σε Πανεπιστήμια. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, κατεύθυνση «Πληροφορική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» (2 ετών) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ευχαριστώ.
Υπέρ της αντίστοιχης εξομοίωσης των πτυχίων ΤΕΙ ΑΤΕΙ με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών
Απαράδεκτο, ενώ προβλέπεται από το νόμο ο οποίος τάσσει τα ΤΕΙ μαζί με τα ΑΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να μην έχει γίνει ακόμη η αντιστοίχιση- εξομοίωση των πτυχίων!
Να θεσμοθετηθεί άμεσα η αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ με τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα!
Είμαι υπέρ της αντιστοίχισης/εξομοίωσης των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών!
Παρακαλώ πολύ να προβλεφθεί διάταξη για την αντιστοίχιση των παλαιών πτυχίων ΤΕΙ με τα νέα πανεπιστημιακά πτυχία που χορηγούν οι αντίστοιχες σχολές των πρώην ΤΕΙ που μετατράπηκαν σε πανεπιστήμια.Έχουμε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο σας για το θέμα αυτό και στο παρελθόν εγγράφως και θεωρώ ότι πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση στο θέμα.Έχουμε ζητήσει για το ίδιο θέμα να ενημερωθεί και το γραφείο τόσο της Υπουργού Παιδείας όσο και το Πρωθυπουργικό Γραφείο προκειμένου να βρεθεί μία άμεση λύση.Είμαι απόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας – Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -πρώην ΤΕΙ Καλαμάτας (έτος αποφοίτησης 2005 – 4 ετών) με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας ΕΑΠ (3 ετών). Ευελπιστώ ότι ο σχολιασμός τόσων αποφοίτων πρώην ΤΕΙ να τύχει της προσοχής σας αυτή την φορά και στη λήψη της σωστής ισότιμης δίκαιης αναγνώρισής μας.
Υπέρ της αντίστοιχης εξομοίωσης των πτυχίων ΤΕΙ ΑΤΕΙ με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών
Είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθεί άμεσα η αντιστοίχιση / εξομοίωση των πτυχίων των αποφοίτων των πρώην ΑΕΙ Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι). με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών καθώς και η πλήρης εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία μας και να εξασφαλιστούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
Ο τίτλος Τ.Ε. έχει καταντήσει να είναι ρατσιστικός. Αυτό ισχύει μόνο στην Ελλάδα, καθώς βλέπουμε ολοένα και περισσότερους συναδέλφους να διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπου καταλαμβάνουν αξιόλογες θέσεις. Είναι προφανές πως με τον παρωχημένο διαχωρισμό Τ.Ε.-Π.Ε. των πτυχίων επιπέδου 6 (σε πολλές περιπτώσεις 7 ή 8) δύσκολα θα φέρεις πίσω τα μυαλά που πλήρωσες για να τα εκπαιδεύσεις.
Ως πτυχιουχος ΑΤΕΙ , ζητω αμεση αντιστοιχιση πτυχιων ΑΤΕΙ με τα πτυχια των νεων εκπαιδευτικων δομων.
Επιτέλους καταργήστε την ελληνική Πατέντα ΠΕ ΤΕ. Δεν υφίσταται πουθενά κάτι τέτοιο. Τα πτυχία ΤΕΙ, ΑΕΙ είναι Bachelor.
Ζητούμε την αντιστοίχιση εξομοίωση των πρώην ΤΕΙ με τις νέες δομές.
Ως Πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του (πρώην) Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης από το 1993,με προϋπηρεσία 28 έτη,απαιτώ την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων μας με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών!
Για τους πτυχιούχους ΤΕΙ καμία αναφορά.
Ακόμη μέχρι και σήμερα δεν τολμάτε το αυτονόητο.
Δώστε ΤΕΛΟΣ στο διαχωρισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
αναγνωρίζοντας τους πτυχιούχους ΤΕΙ ως ΑΕΙ.
Επίσης αναφέρετε και την διαδικασία αντιστοίχισης των κατηργημένων σχολών ΤΕΙ με των νέων (π.χ. οι σχολές ΤΕΙ που ήταν 4ετης και συγχωνευθήκαν με σχολές 5ετούς φοίτησης).
Απόφοιτη Κοινωνική Λειτουργός- Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας- από το 2015- όπου το τμήμα ήταν ΤΕΙ και άνηκε στη Σχολή της ΣΕΥΠ. Είναι απαράδεκτο να υφίσταται ο διαχωρισμός μεταξύ μας, σε ΠΕ και ΤΕ. Θέλουμε να αντιστοιχηθούν τώρα!