1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:30 | Βασιλειάδου Σοφία

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΩΡΑ!!!
    Έχουν κατακλύσει τη διαβούλευση και μιλούν για 100% συμφωνία σε κάτι που οι περισσότεροι δεν επιθυμούν!!! Και να έχουν το θάρρος να καταθέτουν επώνυμα αυτήν την παραπληροφόρηση!!!
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΣΕΠ! Όπως μπορούν να διαβάζουν για να διδάσκουν στο σχολείο, έτσι να διαβάσουν και για το διαγωνισμό! Οι θέσεις εργασίας είναι λίγες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΔΙΚΙΑ!!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:30 | Βάσω

    κυρία υπουργέ προτείνω τα εξής:
    – 60% – 40% να παραμείνει μέψρι την απορρόφηση όλων των εγγεγραμμένων στους πίνακες. Έτσι και αλλιώς θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με τον ίδιο ρυθμό αν κάθε χρόνο από το 2010 καθιερώσετε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
    -Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ να γίνεται κάθε χρόνο και να ισχύει για τις θέσεις που διεξάγεται καιγια ένα χρόνο. Έτσι γίνεται σε όλους τους διαγωνισμούς.Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί ένα κριτήριο αντικειμενικό που απαιτεί εξοικείωση με τη διαδικασία και δεν αξιολογεί το πόσο φιλόλογος ή μαθηματικός είναι κάποιος.
    -Ξεκάθαρη ύλη – συγκεκριμένοι εκδότες και βιβλία ώστε να μην εναι επιτυχόντες οι παρακολουθήσαντες πανεπιστημιακά φροντηστήρια
    -ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής κάθε χρόνο. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια ειδικής αγωγής , υπάρχουν πιο εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί Β/θμιας από αυτούς που έχουν έστω αυτά;
    -ολοήμερα σχολεία παντού έως το 2011
    -στην πρόσθετη να ισχύουν οι πίνακες 60% – 40%
    -συνεχή εκπαίδευση και στήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο τους

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ
    ΣΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΤΥΧΙΑ
    ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΗΣ ΠΔΣ ΥΠΗΡΕΤΗΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:23 | Ντούλιας Νικόλαος

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:22 | Γιάννης Λεκάτης

    Κα Υπουργέ και κύριοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
    Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία κοινότυπη πρόταση.
    Τα σχολεία τα φτιάξαμε για τους μαθητές και τα νοσοκομεία για τους αρ-ρώστους. Δεν τα φτιάξαμε ούτε για τους εκπαιδευτικούς ούτε για τους γιατρούς
    Είναι λογικό και δίκαιο ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα να τοποθετεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος του πρώτα και κύρια το μαθητή.
    Πρώτα ο μαθητής Αυτό το σύνθημα – στόχος που μπορεί να ακούγεται απλός και όμορφος κάθε άλλο παρά απλός είναι στη πράξη.
    Διαβάζοντας αρκετές από τις παρεμβάσεις των συναδέλφων φαίνεται πόσο δύσκολο είναι να συγκερασθούν τα συμφέροντά τους (σε σχέση με τις μεταθέσεις και τις απο-σπάσεις) με αυτά των μαθητών.
    Υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια σε ένα σχολείο απομακρυσμένου νησιού που δεν αποτε-λεί προσφιλή προορισμό για τους νεοδιόριστους συναδέλφους αφού το 40% του προ-σωπικού κατά μέσο όρο αλλάζει κάθε χρόνο λόγω των μεταθέσεων και αποσπάσεων. Αφήστε δε που αρκετοί παίρνουν αμέσως αποσπάσεις και στη συνέχεια μεταθέσεις χωρίς καν να υπηρετήσουν στο σχολείο που τοποθετήθηκαν.
    Πέρυσι μισθοδοτούνταν από το σχολείο μας 39 καθηγητές εκ των οποίων οι 23 ήταν αποσπασμένοι (σε άλλα σχολεία, Α.Ε.Ι., γραφεία κ.ά.) και μία ήταν σε άδεια.
    Οι μετακινήσεις αυτές μπορεί να εξυπηρετούν τους συναδέλφους δημιουργούν όμως τεράστια προβλήματα στο σχολείο και κατά συνέπεια στους μαθητές οι οποίοι απο-τελούν αντικείμενο εξάσκησης των νεοδιόριστων καθηγητών που αφού εξοικειωθούν για ένα χρόνο με τα προβλήματα της τάξης παίρνουν τη μετάθεσή τους.
    Σημαντική είναι και επιβάρυνση των συναδέλφων που παραμένουν στο σχο-λείο και αποτελούν το κορμό του, αφού αναλαμβάνουν τις σημαντικότερες εξωδιδα-κτικές εργασίες (Γραμματειακή υποστήριξη, Οικονομικά, Πρόγραμμα, Πρακτικά κ.ά.) μια και αυτές δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να τις αναλάβουν οι διερχόμενοι νεοδιόριστοι καθηγητές.
    Η πρότασή σας για παραμονή των νεοδιόριστων 3 χρόνια στην οργανική τους θέση καθώς και ο όρος να μην μετακινείται κάποιος αν δεν έλθει ο αντικαταστάτης του, αποτελούν σημαντικά βήματα και ελπίζω να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτής της ά-θλιας κατάστασης που επικρατεί σήμερα.
    Θέλω να σας υποβάλλω και άλλη πρόταση που αν θέλετε μπορείτε να συνε-κτιμήσετε.
    Συγκεκριμένα προτείνω για το διορισμό ενός επιτυχόντος στον ΑΣΕΠ να μοριο-δοτείται επιπλέον για το τόπο και το χρόνο της προτίμησής του. Να προσλαμβά-νεται δηλαδή με προτεραιότητα ο καθηγητής που επιθυμεί να υπηρετήσει σε προβλη-ματικές περιοχές και για περισσότερα χρόνια. (Ως προβληματικές περιοχές με διαφο-ρετική μοριοδότηση πρέπει να θεωρηθούν όλες οι νησιώτικες και οι απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές). Να ισχύει πάντα βέβαια ο όρος «δεν μετακινείται κανείς αν δεν έλθει ο αντικαταστάτης του».

    Προχωρήστε, τολμήστε έχετε μαζί σας τους μαθητές και τους καθηγητές που χρόνια τώρα βιώνουν τραγικές καταστάσεις στις προβληματικές περιοχές.
    Αγνοείστε το πολιτικό κόστος και μετρείστε μόνο το κοινωνικό όφελος.

    Με εκτίμηση

    Γιάννης Λεκάτης

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:16 | ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΠΥΡΙ ΣΠΥΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΣΤΥΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ??
    ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ….ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ …..ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΒΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!!
    ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ….

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:14 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Σύμφωνα με το υπάρχον προσοντολόγιο Παιδαγωγική Επάρκεια αποκτούν μεταξύ άλλων και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών παιδαγωγικών τμημάτων.
    Στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την προσληψη εκπαιδευτικών αυτο ισχυεί!!!
    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ???????

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ????
    Η΄ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ????

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:14 | Bαγγέλης

    Μια κυβέρνηση με τέτοια καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για ανατροπές πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την προσχολική, την υποχρεωτική (9χρονη) και την δευτερβάθμια εκπαίδευση.
    Αφού καθοριστούν οι στόχοι της κάθε βαθμίδας χωριστά τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με ποιους εκπ/κούς θα τους υλοποιήσουμε.
    Ο διορισμός των εκπ/κών δεν πρέπει να γίνεται ούτε από επετηρίδα ούτε μέσω ΑΣΕΠ.
    Είμαι οπαδός της αποκεντρωμένης προκύρηξης θέσεων και στελέχωση από ετήσια λίστα.
    Καθοριστικό ρόλο να παίζει η συνέντευξη που θα δίνεται όταν καλείται ο ενδιαφερόμενος για διορισμό.
    Όλα αυτά να τελειώνουν τον Απρίλιο για την επόμενη σχολική χρονιά.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:14 | Νικόλας

    Κα Υπουργέ,
    Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς συστηματικά εσείς οι πολιτικοί καταφέρνετε, όταν φαίνεται ότι υπάρχει κάποια ηρεμία και εμείς οι γονείς πιστεύαμε ότι θα κυλούσε η σχολική χρονιά ομαλά, έρχεστε και χωρίς λόγο πιστεύω, αναστατώνετε την εκπαιδευτική κοινότητα. Ακούμε ότι ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί κινητοποιήσεις. Ποιοι θα πληρώσουν αυτή την αναταραχή; Αναμφίβολα οι μαθητές. Είναι τόσο δύσκολο πριν από κάθε μέτρο να προηγηθεί κάποια συννενόηση με τους εμπλεκώμενους και να τους πείσετε ότι τα μέτρα είναι σωστά; Από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι το υπάρχον σύστημα προσλήψεων είναι αποδεκτό από αυτούς και από όλους θεωρείται δίκαιο, γιατί να το αλλάξετε;
    Υπάρχουν στοιχεία στο υπουργείο σας που δείχνουν ότι από τότε που ίσχυσε το ΑΣΕΠ, έχουμε κάποια βελτίωση σε κάποιο τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Μήπως έχει μειωθεί η παραπαιδεία; Μήπως έχουν μειωθεί τα ιδιωτικά σχολεία; Μήπως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που κατέχουν μεταπτυχικά, διδακτορικά, masters κλπ (επιτυχώντες των ΑΣΕΠ) έχουν αλλάξει το επίπεδο στα σχολεία και έκαναν τα παιδιά μας πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα κατά την παραμονή τους στο σχολείο; Αν για όλα αυτά έχετε στοιχεία, απαντήστε μας για να πειστούμε εμείς και να πείσετε και τους εκπαιδευτικούς ότι έχετε δίκιο.
    «ΑΛΛΙΩΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ»

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:13 | ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

    ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΦΥΣΙΚΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:12 | Σαμαρά Στυλιανή

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο. Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω, στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 21:00 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    – Στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα η «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» διδάσκεται απο εκαπιδευτικούς η οποίοι απλά παρακολουθούν κάποια σεμινάρια για να αποκτήσουν την σχετική κατάρτιση.
    Ανιδείκευτοι ουσιαστκά σε θέματα περιβάλλοντος (περιβαλλοντικά ζητήματα, αειφορία κτλ).
    Την ιδια στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι ΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ MASTER ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    Σε μια εποχή που οπως μας λέτε οτι το «περιβάλλον» αποτελει βασική προτεραιότητα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»????

    ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΠΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:56 | Μαρία

    Δε γνωρίζω αν αναφέρεστε αλλού για την ειδική αγωγή, αλλά πρέπει να διοριστούν κι αυτοί οι εκπαιδευτικοί κάποια στιγμή! Δουλεύουμε 8 χρόνια ακόμη σαν αναπληρωτές, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διορισμού. Κι εμείς δάσκαλοι δεν είμαστε;; Γιατί πάντα μένουμε απ’ έξω;;; Έχουμε όχι 30, αλλά πάνω από 70 μήνες πρϋπηρεσία! Πρέπει κι εμείς να δώσουμε ΑΣΕΠ;;
    Είναι αδιανόητο όλο αυτό! Τουλάχιστον να εξαιρεθούν όσοι βρίσκονται ήδη στους πίνακες και το νέο σύστημα να ισχύσει για αυτούς που βγαίνουν τώρα από τις σχολές. Δε γίνεται όλοι να μπούμε στο ίδιο σακί…

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:56 | v

    Κυρία υπουργέ

    Είμαι ιδιωτικός εκπαιδευτικός που εργάζομαι 9 χρόνια σε ιδιωτικό λύκειο,έχοντας δουλέψει πριν το σχολείο και 10 χρόνια σε φροντιστήριο (αποδεικνύεται από μαθητολόγιο, ένσημα ,βιβλίο εσόδων εξόδων κλπ).
    Όλα αυτά το χρόνια βοήθησα στην εισαγωγή εκατοντάδων μαθητών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η προυπηρεσία που έχω με βάση τους νόμους του υπουργείου είναι 90 μήνες, προυπηρεσία με τεράστια διαφορά από τους αντίστοιχους συναδέλφους της ειδικότητας μου του δημοσίου σχολείου. Πιστεύω πως αυτή η προυπηρεσία μου δεν πρέπει να χαθεί και πως κανένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν θα πιστοποιήσει τις ικανότητες μου, διαγράφοντας την εμπειρία 19 ετών στην εκπαίδευση (θεωρώ εξίσου σημαντική και την προσφορά των φροντιστηρίων).
    θεωρώ ότι το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών πρέπει να παραμείνει ως έχει με μικρές τροποποιήσεις.
    Να ισχύει το 40% από πίνακα αναπληρωτών ,γιατί η κάθε προυπηρεσία είναι ιερή , και αποκτήθηκε ιδιαίτερα από τους συναδέλφους του δημοσίου με πολλούς κόπους και προσωπικές θυσίες.
    Να ισχύει το 60% μέσω ΑΣΕΠ αλλά για να είναι πιο αξιοκρατικός και δίκαιος η πρόσληψη να γίνεται μόνο με την γραπτή βαθμολογία , ώστε να διαγωνίζονται όλοι επί ισοις όροις.
    Όσοι δεν διορίζονται αλλά είναι επιτυχόντες να εγγράφονται στον πίνακα αναπληρωτών με τα μόρια που κέρδισαν από την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.
    Δεν πρέπει να χάνεται κανένα μόριο , από κανένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ , για οποιον έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς αλλά αντίθετα να αθροίζονται ολόκληρα
    Βέβαια υπάρχουν και αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο που γίνεται ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ ,αλλά τα έχουν επισημάνει αρκετοί συνάδελφοι στην διαβούλευση
    Ελπίζω να διαβάσετε όλες τις απόψεις και να πράξετε σωστά και δίκαια.

    Με εκτίμηση

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:50 | Παλαιός Φροντιστής από Φθιώτιδα

    Κυρία Υπουργέ,
    Είμαι ένας από τους παλαιότερους φροντιστές της περιοχής μου, χωρίς βλέψεις διορισμού στο πολύπαθο δημόσιο Σχολείο.
    Θεωρώ όμως πολύ δίκαιο το αίτημα των υπολοίπων συναδέλφων, να μπορούν να συμπεριληφθούν στους πίνακες των καθ’ οιονδήποτε τρόπο, διοριστέων.
    Έτσι υποβάλλω και εγώ το ίδιο αίτημα με τους νεώτερους συναδέλφους μου με τη βεβαιότητα, ότι η θέση μας θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Θεωρώ άσκοπο, το να παραβλέπεται η παροχή υπηρεσιών στα φροντιστήριά μας, χώρους όπου μόνο οι υπεύθυνοι και άξιοι συνεργάτες, καθηγητές, επιβιώνουν.
    Θεωρώ άδικο το να «πηγαίνουν χαμένοι» τόσοι έμπειροι, «έτοιμοι» να διδάξουν, καθηγητές.
    Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθεί αυτό το εμψυχο δυναμικό προς όφελος της παιδείας μας.

    Το αίτημά μου (μας) είναι:
    Ως Έλληνας Πολίτης ,που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω « στο εξής η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας».

    Μετά τιμής
    (Γ.Ν.) Παλαιός Φροντιστής από Φθιώτιδα

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:49 | 30ΜΗΝΙΤΙΣΣΑ

    Είχατε ζηττήσει στις 26/02/2008 – ως αντιπολίτευση τότε από τον τότε υπουργό Παιδείας, τα εξής:

    «Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων»

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ κα. ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΗΜΕΡΑ – ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΙΣ 26/02/2008 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!

    **ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!!!!!!

    Μήπως είναι πάντα ψεύτικες για να δημιουργούν μόνο εντυπώσεις;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:47 | Κουτάντος Σπύρος

    Πιστέυετε ότι πρέπει να μπουν διαιτολόγοι στα σχολεία, ΝΑΙ ή ΟΧΙ και γιατί;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:43 | Δημήτρης Γιάννενα

    Κυρία Διαμαντοπούλου είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς αδιόριστους ωρομήσθιούς εκπαιδευτικούς που παλεύω να μαζέψω μόρια για να διοριστώ και κάνω καθημερινά πολλά χιλιόμετρα.Υπήρχε ο νόμος που μας επέτρεπε συμπληρώνοντας 24 μήνες πραγματική υπηρεςία να μπορούμε να διοριστούμε. Ολοι κάναμε ένα προγραματισμό με αυτά τα δεδομένα στη ζωή μας και τώρα έρχεστε να τα ανατρέψετε όλα αυτά.Με σχέδιο που δώσατε στη δημοσιότητα προβλέπετε όλοι οι διορισμοί θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ χωρίς να μας λέτε τι θα γίνει με όσους έχουν προυπηρεσία ,εάν θα ισχύουν και οι προηγούμενες επιτυχίες,εάν θα ισχύουν τα μόρια από όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.Τι θα γίνει με κάποιον που έχει 15 μόρια προυπηρεσία και δεν πετύχει στον ΑΣΕΠ,και τι θα γίνει αν κάποιος ειναι σε σειρά διοροσμού στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χωρίς προυπηρεσία αλλά δεν διορίζετε αφού θα τον περάσει αυτός που θα έχει προυπηρεσία γιατί θα προστήθενται τα μόρια ;Επειδή όλες οι αλλαγές έχουν μεταβατική περίοδο,την οποίαν εσεις δεν την αναφέρετε και επειδή ο καθένας ανάλογα με το πως βολεύεται προτείνει και μιά χρονική διάρκεια ,επειδή στα θέματα παιδείας χρειάζονται προσεκτικά βήματα και επειδή λέτε ότι και τα επόμενα έτη θα υπάρχουν ωρομήσθιοι άρα και μόρια προυπηρεσίας προτείνω με το νέο διδακτικό έτος να κλείσουν οι πίνακες ,να μη γίνουν καινούργιες εγγραφές οι ωρομήσθιοι που θα προσλαμβάνονται να είναι από τους υπάρχοντες πίνακες και να γίνονται οι διορισμοι από αυτούς μαζι με το ΑΣΕΠ μέχρι να μηδενισθούν.Ετσι δεν θα υπάρχει κοινωνική αναστάτωση με απεργίες.Εάν προχωρήσετε και τη ΠΔΣ συστηματικά τότε η απορόφηση από τους πίνακες των ωρομησθίων και αναπληρωτών θα είναι πολύ εύκολη.Πιστεύω και ελπίζω να μη διαψευσετε τις προσδοκείες μας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:38 | Περδίου Κωνσταντίνα

    Έίμαι για 2η φορά αναπληρώτρια νηπιαγωγός και το καλοκαίρι του 2011 θα διοριζόμουν με το 24μηνο. Και λέω θα διοριζόμουν γιατί δεν πιστέυω σε αυτό πια.
    Έχω δώσει 4 φορές ΑΣΕΠ…
    Τη 2η φορά ήμουν 1,5 μόρια κάτω από τον τελευταίο διορισταίο και την 3η φορά απλώς επιτυχούσα χωρίς να καταλάβω ποτέ τι δεν έγραψα καλά. Έκανα άνσταση για να δω το γραπτό μου. Τρελάθηκα. Είδα ένα γραπτό χωρίς ούτε ένα σημαδάκι απάνω. Η υπεύθυνη μου είπε ότι υπήρχε οδηγία να μην διορθώνουν πάνω στο γραπτό.
    Με μεγάλη μου έκπληξη κοιτάω το 2ο γραπτό που αυτό όμως είχε απάνω κόκκινες διορθώσεις. Εκεί υπήρχε άλλη οδηγία;;;Άρα το άλλο γράπτό ήταν ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ.
    Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να μην με πάρουν ως αναπληρώτρια την επόμενη διετία και να χρειαστεί να ξαναδώσω ΑΣΕΠ.
    Σας λέω αυτή την ιστορία για να καταλάβετε πόσο αξιοκρατικός και δίκαιος είναι ο ΑΣΕΠ.
    Επιπλέον ότι για να πάει κανείς αναπληρωτής χρειάζεται να δίνει και να ξαναδίνει ΑΣΕΠ.
    Μην αλλαζεται λοιπόν το σύστημα διορισμού γιατι μπορώ να πω ότι πιο δίκαιο είναι να διορίζεσαι από τον πίνακα παρά απο το ΑΣΕΠ.
    Κάντε διορθώσεις που πραγματικά χρειάζονται όπως για να διοριστεί κάποιος να έχει έστω και μια επιτυχία στο ΑΣΕΠ.
    -Προσφέρετέ μας τη δυνατότητα επιμόρφωσης συνεχούς. Την έχουμε ανάγκη.
    -Μην μας βάζεται να δουλέυουμε σε μια τάξη με 25 παιδιά είναι αδύνατον να γίνει καλή δουλειά.
    -Προσφέρετε τάξεις κατάλληλες κι όχι αίθουσες που προορίζονταν για καταστήματα.

    Έτσι βάζετε πάνω από όλα τον μαθητη!!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:12 | ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας, ο ρόλος των τρίτεκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα
    Το δε μέτρο αυτό, που σωστά το ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο νομοθετήσει, δεν έχει κανένα κόστος για το Κράτος και είναι αποτελεσματικό, αποτελεί δε δημογραφικό κίνητρο και κτυπά την ανεργία των τριτέκνων.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:08 | ΙΩΑΝΝΑ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ)

    Η αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών δε θα προσφέρει κάτι, μάλλον αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα!!
    Δηλώσατε ότι από τη σχολική χρονιά 2011/12 οι εκπαιδευτικοί θα προσλαμβάνονται μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στον οποίο θα μοριοδοτείται μετά από επιτυχία και η προϋπηρεσία.
    Δώστε διευκρινίσεις!!Του χρόνου λέτε για τελευταία χρονιά θα ισχύσει ο τρόπος προσλήψεων από ΑΣΕΠ 60% και ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ 40%.Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010;Όποιος δε διοριστεί του χρόνου θα πρέπει να ξαναδώσει στο διαγωνισμό;Τι θα γίνει με όσους έχουν προηγούμενες επιτυχίες;Τι ακριβώς θα γίνει με το 24μηνο;
    Έχω δώσει 3 φορές στο διαγωνισμό και ήμουν επιτυχούσα και τις 3, έχω δώσει εξετάσεις σε δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο (παιδαγωγική σχολή) για μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά, πέρασα πρώτη και τελείωσα με άριστα. Θεωρείτε ότι πρέπει να ξαναδώσω στο διαγωνισμό;Τι άλλο πρέπει να αποδείξει κανείς;Μην μας υποτιμάτε!Δουλεύω τρία χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,ένα χρόνο ωρομίσθια και δυο αναπληρώτρια.Τον Ιούνιο θα έχω 21,5 πραγματική προϋπηρεσία ενώ μαζί με τα μόρια από τις επιτυχίες στο ΑΣΕΠ γύρω στα 40.Θα πρέπει να δώσω πάλι στο διαγωνισμό για να μου προσμετρήσετε την προϋπηρεσία μου;Δώστε απαντήσεις!Μην μας αδικείτε, σεβαστείτε τους αγώνες μας, τις οικογένειές μας, τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για τη ζωή μας. Μην αναγκάσετε όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν δώσει στο διαγωνισμό να ξαναδώσουν.
    Δίνουμε εξετάσεις καθημερινά στα ελληνικά σχολεία με τα τόσα προβλήματα που έχουν.Ελάτε πρώτα στα σχολεία, καταγράψτε τα προβλήματα, ακούστε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, μειώστε την ύλη, εκσυχρονίστε τα προγράμματα σπουδών,δώστε χρήματα στην παιδεία.
    Επιπλέον, καταγράψτε τους αποσπασμένους και μην απειλείτε ότι δε θα κάνετε προσλήψεις, τα σχολεία έχουν κενά.
    Η αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών δε θα προσφέρει κάτι, μάλλον αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:06 | Περδίου Κωνσταντίνα

    Δεν μπορεί κανείς να περιγράψει την αναστάτωση που δημιούργησαν οι ανακοινώσει σας σε μας και στις οικογένειές μας.Δεν μπορώ να κρύψω ότι πολλά απο αυτά που εξαγγήλατε με βρίσκουν σύμφωνη.Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για την αλλάγή στον τρόπο διορισμού των εκαπαιδευτικών. Όλοι αυτόι που έχουμε αποκτήσει προυπηρεσεία ως αναπληρωτές πέρασαμε από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και μάλιστα είμασταν λίγες θέσεις κάτω από τους διοριστέους. Αν μέχρι σήμερα ίσχυε το συστημα αυτό που προτείνετε θα είχαμε διοριστεί. Αντιθέτως όμως πήγαμε αναπληρωτές σε όποιο μέρος μας κάλεσαν και κάναμε ΥΠΟΜΟΝΗ με πολλά έξοδα, μακρυά από τους συζύγους μας και τις οικογένειές μας. Και όλα αυτά με την προσμονή του πολυπόθητου ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ. Μια λέξη τόσο σημαντική για όλους μας από την άποψη ότι θα υπάρχει ένας σταθερός μισθός για τις οικογένειές μας. Κάναμε σχέδια΄, όπως ένα στεγαστικό δάνειο και τώρα ουσιαστικά βρισκόμαστε στο ΔΡΟΜΟ. Πως να ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΕΠ; Με τι κουράγιο;(κάποιος για να πάει αναπληρωτής χρειάζεται κατα μέσο όρο 3 ΕΠΙΤΥΧΊΕς ΣΤΟ ΑΣΕΠ).Και θα μιλήσω και για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους οι οποίοι διορίζονται χωρίς να έχουν ούτε μια επιτυχία στο ΑΣΕΠ.
    ΣΑΣ ΠΙΣΤΈΨΑΜΕ!!! Πιστέψαμε ότι θα αλλάξετε πολλά κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα.
    Δεν μπορόυσαμε όμως να διανοηθούμε ότι από έργα σας θα γίνει η ζωή μας άνω κάτω….
    Πολλοί απο εμάς αφήσαμε άλλες δουλειές για να πάμε αναπληρωτές και τώρα;;;;;;
    Δεν είναι δίκαιο αυτοί που έχουν μπει στους πίνακες διοριστέων και περιμένουν σε 1, 2, 3,.. να διοριστούν να τους ΠΕΤΑΞΕΤΕ.
    Κλειδώστε τους πίνακες αυτούς τον Ιούλιο του 2010 και σταδιακά διορίστε αυτούς που βρίσκονται στους πίνακες έχοντας αποκτήσει προυπηρεσεία ως αναπληρωτές έχοντας έστω και μια επιτυχία στο ΑΣΕΠ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 20:01 | KT1

    Στις τεχνικές ειδικότητες υπάρχει το πρόβλημα της απόλυτης προτεραιότητας των κατόχων του πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ (παιδαγωγικής επάρκειας). Επειδή αν επικρατήσει το 100% ΑΣΕΠ στους διορισμούς εμείς που δεν έχουμε το συγκεκριμένο πτυχίο θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα θα ήθελα να λάβετε κάποια μέριμνα για τα παρακάτω:
    Σύμφωνα με παλαιότερο νόμο του 1997(αν δεν κάνω λάθος) τα ΑΕΙ θα είχαν την υποχρέωση να καταρτίζουν προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης διάρκειας 2 εξαμήνων τα οποία θα παρακολουθούσαν όσοι ενδιαφέρονται για διορισμό στην δημόσια εκπαίδευση και των οποίων η επιτυχής παρακολούθηση θα οδηγούσε στην λήψη του πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Απ΄όσο γνωρίζω αυτά τα προγράμματα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
    Θα ήθελα να μάθω αν είναι στις προθέσεις σας να γίνει κάτι τέτοιο έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πτυχιούχοι οι οποίοι ενδιαφέρονται για διορισμό σε δημόσιο σχολείο?
    Η εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι δύσκολη εώς αδύνατη και οι θέσεις εξαιρετικά λίγες , αν δεν μας δώσετε την δυνατότητα να αποκτήσουμε το συγκεκριμένο πτυχίο είναι σαν να θέλετε να μας αποκλείσετε από την διαδικασία.
    Ποιες είναι οι θέσεις σας σε σχέση με το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ και τις τεχνικές ειδικότητες;

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:59 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

    Γνωρίζουμε ότι όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο λαμβάνεται μέριμνα για την επιβράβευση (πολύ περισσότερο από τους έχοντες εμπειρία ) των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.
    Είναι σωστό και δίκαιο αφού οι τίτλοι αποκτούνται μετά μεγάλων κόπων και μετά από εκπόνηση σοβαρών επιστημονικών εργασιών ενώ παράλληλα απαιτείται προς τούτο πολυετές χρονικό διάστημα κατά το οποίο όχι μόνο δεν αμείβονται αλλά επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειες τους με μοναδικό σκοπό να επενδύσουν στο μέλλον τους.
    Εν όψει του νέου αξιοκρατικού νομοσχεδίου προσλήψεων θα πρέπει έτι περισσότερο να ισχύει το ίδιο τουλάχιστον ως προς την μοριοδότηση και για τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν αντίστοιχους τίτλους σπουδών φυσικά μόνο σε αντικείμενο συναφές προς το της διδασκαλίας των και να μοριοδοτούνται πολύ περισσότερο από τους λοιπούς συνυποψήφιους τους για τέσσερις βασικούς λόγους:
    1) Για να υπάρξει ίση μεταχείριση με τους προσλαμβανόμενους στο Δημόσιο.
    2) Επειδή οι επιπλέον γνώσεις των που αποτελούν και την μοναδική τους παρακαταθήκη και φυσικά αποτέλεσαν και τροχοπέδη για την απόκτηση προϋπηρεσίας των είναι σαφώς ανώτερες των γνώσεων που απαιτούνται για την συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
    3) Στην προκειμένη περίπτωση η επιπλέον γνώση είναι και ουσιαστικά χρήσιμη και αξιοποιείται στο έπακρο.
    4) Γιατί καμιά προϋπηρεσία δεν μπορεί να θεωρηθεί σπουδαιότερη από ένα ευρύτερο κύκλο σπουδών ικανό να παρέχει την δυνατότητα στους διδάσκοντες να απαντήσουν σε οποιοδήποτε θέμα ή απορία των μαθητών τους.

  • Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    για να δημιουργηθεί ένα αξιοκρατικό-αντικειμενικό σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, θα πρέπει καταρχήν να ληφθούν τα εξής βασικά προτεινόμενα μέτρα και μετά να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των λοιπών προβλημάτων:

    1)ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
    Δεν μπορεί, για παράδειγμα, στον κλάδο ΠΕ13 το πτυχίο της Νομικής να έχει την ίδια «αντικειμενική» αξία με το πτυχίο της Σχολής των Πολιτικών Επιστημών. Ο ίδιος προβληματισμός ισχύει και για τον κλάδο ΠΕ02. Την ίδια «αντικειμενική» αξία έχει το πτυχίο της Ελληνικής Φιλολογίας με αυτό της Ιστορίας; Πώς θα ληφθεί αντικειμενικά υπόψη ο βαθμός πτυχίου σε αυτές τις περιπτώσεις; Το ίδιο είναι ο βαθμός πτυχίου πέντε (5) της Νομικής και ο βαθμός πτυχίου πέντε (5) των Πολιτικών Επιστημών; Εκ των πραγμάτων όλοι γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα τμήματα ουδεμία σχέση έχουν, ειδικότερα όσον αφορά στο βαθμό δυσκολίας τους. Πρέπει λοιπόν να διαχωριστούν και να ομαδοποιηθούν οι περισσότεροι κλάδοι των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να ομαδοποιηθούν και οι αντίστοιχες προκηρυσσόμενες θέσεις.

    2)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΏΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
    Δεν μπορεί ο μόνος τρόπος αποδείξεως της παιδαγωγικής κατάρτισης να δίδεται μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίου κάποιας «καθηγητικής» Σχολής, όπου ως επί το πλείστον διδάσκονται απλά και μόνο 2 παιδαγωγικά μαθήματα!!!! Δεν μπορεί με αυτούς και μόνο τους τρόπους να αποδεικνύεται η παιδαγωγική κατάρτιση κάποιου εν δυνάμει εκπαιδευτικού. Έτσι για παράδειγμα, για να μπορέσει κάποιος να εισαχθεί στην ΑΣΠΑΙΤΕ, θα πρέπει να προσκομίσει σε κάποιους κλάδους όχι μόνο δύο (2) τίτλους άριστης γνώσης ξένων γλωσσών, αλλά και τίτλους μεταπτυχιακών και διδακτορικών!!!!! Πρέπει λοιπόν να δίδετε η δυνατότητα στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να αποδεικνύουν την παιδαγωγική τους κατάρτιση μέσω γραπτών εξετάσεων π.χ. αν κάποιος λάβει το ποσοστό των 65% ή 70% της εξεταζόμενης ενότητας «Παιδαγωγικά-Διδακτική» του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ. Δεν είναι άδικο, αν κάποιος υποψήφιος λάβει έναν μεσό όρο 90% σε όλες τις ενότητες (Γνωστικό Αντικείμενο-Παιδαγωγικά/Διδακτική)και παρόλα αυτά δεν διοριστεί, καθώς δεν μπορεί να αποδείξει με κάποιο έγγραφο την παιδαγωγική του κατάρτιση;;

    3)ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    Δεν μπορεί να διαφοροποιείται η σχολική μονάδα της ΕΠΑ.Σ. που υπάγεται στο Υπουργείο Απασχόλησης από την ΕΠΑ.Σ. που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, από την στιγμή που και οι δύο σχολικές μονάδες λειτουργούν για τον ίδιο σκοπό, σέβονται τις ίδιες αρχές και περαιτέρω διδάσκονται τα ίδια σχολικά εγχειρίδια!!!!Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το Υπουργείο, στο οποίο ανήκει μια σχολική μονάδα, αλλά η σχολική μονάδα αυτή καθ’αυτή.

    4)ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ-ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    Δεν μπορεί όλα τα αναπτυγμένα κράτη του δυτικού κόσμου να υπάγουν όλες τις σχολικές μονάδες, ανεξαρτήτως βαθμίδας, στο αντίστοιχο Υπουργείο Παιδείας και εμείς στην Ελλάδα να τις διαφοροποιούμαι ανάλογα με το Υπουργείο, στο οποίο υπάγονται οργανικά και μόνο. Δεν μπορεί να διαφοροποιείται η σχολική μονάδα του Ι.Ε.Κ. που υπάγεται στο Υπουργείο Απασχόλησης από το Ι.Ε.Κ. που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Η διαφοροποίηση αυτή δεν είναι μόνο εις βάρος των εκπαιδευτικών, αλλά και των εκπαιδευόμενων-καταρτιζόμενων-μαθητών!

    Κυρία Υπουργέ, στην Ελλάδα της «Μικράς Ευρώπης» (αντίστοιχο της Μικράς Ασίας) καθημερινά μαχόμαστε για τα αυτονόητα και τα ευκόλως εννοούμενα, δυστυχώς απέχουμε «έτη φωτός» από την υπόλοιπη αναπτυγμένη Ευρώπη. ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ!!

    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΠΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΚΑ!

    Ευχαριστώ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:47 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Κυρία Διαμαντοπούλου,

    ο λαός σας ψήφισε για να τολμήσετε να πάρετε αποφάσεις.

    Το σκεπτικό σας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Εκλιπαρώ την κυβέρνηση, εγω και όλοι όσοι την ψηφίσαμε να τολμήσει ΤΩΡΑ να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

    Πιστέψτε με έχετε τη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της υπόλοιπης ελληνικής κοινωνίας. Αυτά που συζητάμε μεταξύ μας οι εκπαιδευτικοί είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που γράφουν τα μέλη της ΠΕΑ στη διαβούλευση.

    Και να μη φοβούνται οι συνάδελφοι ότι αν γίνουν αυτά θα έχουμε καταλήψεις. Εκτός αν τις υποκινήσουν, οπότε τότε αλλάζουν τα γράμματα. Αν η ΟΛΜΕ προκυρήξει απεργία και το βάλλει αυτό ως αίτημα καθήστε να δείτε τα ποσοστά συμμετοχής. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Πορείες μπορεί να γίνουν. Αν όμως δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί απλώς είναι οργανωμένοι και φαίνονται ενώ η πλειοψηφία που δεν θα συμμετέχει είναι ανοργάνωτη, δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκύψετε.

    Διορθώστε και το πρόβλημα που δημιουργείται με τις προσλήψεις των πολύτεκνων χωρίς άλλα κριτήρια. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε πολύ καλά.

    Επιτέλους ξεκαθαρίστε το για να καταλάβουν όλοι μια και καλή.

    ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    Τολμήστε να πείτε την αλήθεια τώρα και αυτή η δήλωσή σας θα σας ακολουθεί πάντα. Στο μέλλον θα είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα.

    Στη συνέχεια, οργανώστε σωστά και προχωρήστε το ολοήμερο γυμνάσιο και λύκειο ( δημιουργώντας εκεί θέσεις εργασίας ) και ανοίξτε επιτέλους το δημόσιο διάλογο για την Παιδεία.

    Κυρία Υπουργέ στο διάλογο αυτό εκφράσθηκαν μέχρι τώρα αρκετές προτάσεις για ένα βιώσιμο σύστημα προσλήψεων για τις επόμενες γενιές. Ένα σύστημα που δεν θα αποκλείει εκ των προτέρων κανέναν και ταυτόχρονα θα βρίσκει τους καλύτερους.

    Αναζητήστε τες.

    Υ.Γ. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εκλάθετε την προστακτική (όπου τη χρησιμοποίησα) ως διαταγή αλλά ως κραυγή αγωνίας γι αυτό που μπορεί να συμβεί σε αντίθετη περίπτωση.

    Ευχαριστώ πολύ

    Κωνσταντίνος Ταμπάκος
    μαθηματικός
    Τρίκαλα

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:47 | χρύσα

    Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ07(γερμανικής). Από νωρίς ξεκίνησα το’μαραθώνιο’ της προυπηρεσίας και του ΑΣΕΠ καθώς πάντα υποστήριζα το ρητό’ τα αγαθά κόποις κτώνται’ και έτσι έφτασα σε ένα σημείο,όπου έχω 3 επιτυχίες ΑΣΕΠ( πανω από 73 μέσο όρο πάντα αλλά ποτέ διοριστέα καθώς η γερμανική έχει υψηλές βάσεις),ωρομισθίες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές(πάντα σε πάνω από 2 σχολεία εως και 6!!λόγω της ειδικότητας)και αναπληρώτρια σε νησί βορείου Αιγαίου.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

    Πρέπει – να συνεχίσει να μοριοδοτείται η προυπηρεσία καθώς είναι το μόνο κίνητρο για έναν ωρομίσθιο ή αναπληρωτή,ωστε να ξενιτευτεί και να αφήσει την οικογένειά του
    -να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στον ΑΣΕΠ όπως π.χ. τουλάχιστον μια επιτυχία για να διοριστείς αλλα να προσμετράται και η προυπηρεσία

    Αν ουτως ή αλλως σκοπεύετε να θέσετε σε ισχύ το ‘ΑΣΕΠ 100%’ ας υπάρξει τουλάχιστον μεταβατική περίοδος 3-5 ετών(όπως έγινε και με την επετηρίδα)
    Ευχαριστώ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:43 | μία εκπαιδευτικός και μέλλουσα μητέρα

    Καταργείστε τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας όπως κάνατε και με τους stagiers. Κάποιοι τα αξίζουν τα μόρια, κάποιοι όμως όχι γιατί τα πήραν λόγω βυσμάτων.

    Όσον αφορά στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους να προηγούνται μεν αλλά μόνο εφόσον είναι επιτυχόντες και ισοβαθμούν με μη πολύτεκνους. Γιατί και οι υπόλοιποι έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και οι υπόλοιποι διαβάζουν και οι υπόλοιποι θέλουν δουλειά. Κι εγώ θέλω πολλά παιδιά, αλλά αν δεν έχω δουλειά πώς θα τα κάνω?

    Όσον αφορά στον ίδιο το διαγωνισμό:
    όπως είναι τώρα ευνοεί τα φροντιστήρια. Αλλάξτε τον. Κάντε τις ερωτήσεις αντικειμενικές. Οι εκθέσεις και τα σχέδια μαθήματος καλώς ή κακώς είναι υποκειμενικά. Κάντε όλες τις εξετάσεις με multiple choise. Μη ζητάτε παπαγαλίες, ζητήστε να εξετάσετε την κριτική μας ικανότητα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:43 | Αχιλλέας ΠΕ 70

    To 6o% και 40% στον τρόπο πρόληψης αποτέλεσε πυξίδα για πολλές οικογένειες.Απομένει να σεβαστούμε τις οικογένειες αυτές δηλαδή
    την κοινωνία.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:42 | ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Είμαι καθηγητής μουσικής και πατέρας τριών παιδιών. Από το 2003 προσπαθώ να εδραιωθώ στον χώρο αυτό. Απέκτησα 5 ωδειακούς τίτλους, και στα 35 μπήκα με κατατακτήριες εξετάσεις από ΑΤΕΙ στο τμήμα ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ του ΑΠΘ. Ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν και είναι η απόκτηση μιας ολοκλήρωμένης γνώσης επάνω στην δουλεια μου. Εκείνο που πραγματικά μ’ έχει κουράσει είναι η αγωνία που έχω κάθε χρονιά σχετικά με το πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Φέτος παίρνω το τελευταίο πτυχίο στην ζωή μου και δεν έχω άλλα περιθώρια για αλλαγές. Προσπαθώ να κάνω αυτή την δουλειά και μόνο εμπόδια βρίσκω.
    Ο κάθε υπουργός πειραματίζεται στην δική μου πλάτη. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να πάρει ένα τέλος.

    Πιστεύω πως παλαιότερα υπήρχαν περισσότερα κονέ και βύσματα τόσο στη πρόσθετη τόσο στα μουσικά σχολεία κλπ. Την ευθύνη όμως δεν την έχω εγώ που προσπαθώ να εδραιωθώ στον χώρο μέσα απο τους πίνακες. Ευθύνη έχουν οι δυο κυβερνήσεις. Ως το 2004 η δκή σας κυβέρνηση διόριζε πολλούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους (μουσικούς) με βύσμα. Στην συνέχεια η ΝΔ μονιμοποιήσε όλους αυτούς που είχαν αποκτήσει προυπηρεσία στα χρόνια τα δικά σας.
    Τα πράγματα τελευταια κάπως ομαλοποιήθηκαν απο το 2006 και μετά όπου πλέον, δίνεται κάποια έμφαση στους πτυχιούχους ΑΕΙ.
    Το θέμα πρέπει να το ψάξετε πρώτα σ’ αυτούς που είναι ήδη διορισμένοι.
    Υπάρχουν πολλοί μόνιμοι καθηγητές μουσικής που είναι ανεπαρκείς. Αυτοί όλοι είναι δυνατό να αξιολογηθούν; Πιστεύω πως πρώτα από εκεί πρέπει να αρχίσετε. Δεν είναι δυνατό ένας πτυχιούχος Αρμονίας λχ να εξισώνεται στο ελληνικό σχολείο με έναν πτυχιούχο ΑΕΙ Μουσικοπαιδαγωγικής.

    Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιοι είναι καθηγητές και ποιοι όχι. Οταν εγώ έχω παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό σχετικών μαθημάτων πιστεύω ότι έχω τις προυποθέσεις του να διδάξω στα σχολεία μας.

    Πιστεύω πως δεν χρειάζονται απότομες αλλαγές. Χρειάζεται διάλογος γιατί δεν είναι όλο το συστημα λανθασμένο. Πρέπει πρώτα να διαφυλαχθούν οι μη βυσματίες καθηγητές. Παρακαλώ πιστέψτε με! είναι πάρα πολλοί!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:40 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ.
    ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:33 | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Κα Διαμαντοπούλου,
    θα ξεκινήσω λέγοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή θέλει το χρόνο της..Είμαι ανπληρώτρια καθηγήτρια,τον Ιούνιο συγκεντρώνω 28 μήνες προυπηρεσίας και είμαι επιτυχούσα σε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.¨Εχω κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό μου (όπως και πολλοί άλλοι καθηγητές) με βάση το γεγονός ότι περιμένω τον διορισμό μου τον Αύγουστο του 2010.Ακόμα και αν το νέο σύστημα προσλήψεων δεν θα με επηρεάσει,σύμφωνα με τις δηλώσεις σας,νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσετε κατά προτεραιότητα τους διορισμούς:α)από ΑΣΕΠ και β)το 24μηνο+επιτυχία σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    θεωρώ ότι είναι άδικο για όσους από εμάς εργαστήκαμε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,έχοντας παράλληλα περάσει την δύσκολη διαδικασία του ΑΣΕΠ,να βρεθούμε άνεργοι και αναγκασμένοι να δίνουμε συνεχώς εξετάσεις μέχρι τον διορισμό μας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:32 | κατερίνα βλαχοσωτηρίου

    Ιδεκε-Κεε-Νελε-Οαεδ-Εκεπις-Λαεκ-Ιεκ-Β’Βάθμια :Να υπάρξει ένας ενιαίος πίνακας-μητρώο με εναν κωδικό ανά εκπαιδευτή και οχι πίνακας ανα φορέα. Και άλλος ένας πίνακας εκπαιδευτών εκπαιδευτικών.

    Ασεπ:Υποβιβάζει και παραγκωνίζει σπουδές. Να αρκεί η μριοδότηση με βάση τα πτυχία, σεμινάρια, επιμορφώσεις, συνέδρια, κλπ. και την παλαιότητα λήψης πτυχίου.

    Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας :Να ιδρυθούν περισσότερα ώστε να υπάρξουν και νέες θέσεις. Η δημιουργία ενός σε κάθε φυλακή της χώρας , σε κάθε αναμορφωτήριο, σε κάθε νησί, είναι απαραίτητη .Να ακυρωθούν οι τωρινές αδιαφανείς συνεντεύξεις επιλογής μέσω γνωριμιών και να γίνουν άμεσα νέες , με αληθινές τίμιες και αξιόπιστες επιτροπές.

    Εσπερινά Λύκεια:Είναι πολύ λίγα, να δημιουργηθούν όπου υπάρχουν Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας άμεσα,αλλά και αλλού , ώστε να απορροφηθούν κι άλλοι εκπαιδευτικοί.Ετσι κι αλλιώς οι αίθουσες υπάρχουν για τα ΣΔΕ.

    Καπή, Γηροκομεία :Να διορίζονται κι εκεί εκπαιδευτικοί κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ

    Κατηχητικά Σχολεία: Να διορίζονται κι εκεί θεολόγοι κλπ.

    Νοσοκομεία: Να ιδρυθούν τμήματα για νοσηλευομένους , και για νοσηλευτικό προσωπικό που να μοριοδοτούνται για τους εργαζομένους στον τομέα υγείας, ώστε να απορροφώνται ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ. Αίθουσες υπάρχουν , μπορούν να ονομαστούν «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Ζωής» κ.ά.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

    1)Από πού προκύπτει η υποχρέωση του κράτους να διορίζει ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους των διαφόρων τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους «εκπαιδευτικούς»; Ή μήπως έτσι τους έμαθαν !!!!!!!!
    2)Είδα με έκπληξη ότι και οι εργαζόμενοι (και μάλιστα συνειδητά)σε Ιδιωτικά Φροντιστήρια «αξιώνουν» να τους αναγνωριστεί προϋπηρεσία ο χρόνος που ασχολήθηκαν σ΄αυτά . Μου θυμίζουν τους «κλέφτες» που φωνάζουν για να φοβηθεί ο «νοικοκύρης».Μήπως και να τους δώσουν κατά προτεραιότητα θέση;Και το κόστος της επιλογής ποιός θα το πληρώσει; Ή τους ξεζουμίζουν τα Φροντιστήρια στα νιάτα τους και θέλουν να «αράξουν» στο Δημόσιο
    για να πάρουν σύνταξη.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | Αναστασόπουλος Τάσος

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
    Καλό θα ήταν όλοι όσοι βρίσκονται ήδη στους πίνακες να διοριστούν, ανεξαρτήτως επιτυχίας στο ΑΣΕΠ.
    Να μπουν σε μια λίστα και σταδιακά να απορροφούνται (πίνακας 40%)
    Δεν φταίνε αυτοί που το Υπουργείο τους κάλεσε και τους χρησιμοποίησε για να κλείσουν τρύπες στην εκπαίδευση.
    Άφησαν άλλες καριέρες, φροντιστήρια, επιχειρήσεις, ιδιαίτερα μαθήματα, αφού τους ζητούσε το ΥΠΕΠΘ να δηλώσουν και να υπογράψουν πως δεν εργάζονται σε φροντιστήριο και δεν παραδίδουν μαθήματα….
    Άφησαν Οικογένειες και παιδιά σε άλλους νομούς ……..
    και όλα αυτά γιατί?
    Ελπίζοντας στους πίνακες Διορισμών 40%
    Ποιος ή ποια θα μετακόμιζε σε άλλο νομό θα άφηνε τον άντρα ή τη γυναίκα του, τα παιδιά του, θα άφηνε τους μαθητές του, τα μαθήματα του απλά και μόνο για να προσμετράτε η προϋπηρεσία του.
    Πως γίνεται κάποιος που ζει στις παραπάνω συνθήκες να δίνει εξετάσεις ΑΣΕΠ κάθε 2 χρόνια;
    Δε φτάνουν τόσες εξετάσεις που έδωσε για να πάρει πτυχίο;

    Σχετικά με την αξιοκρατία.
    Ας κλείσουν οι τρύπες, δηλαδή:
    Η Σιβιτανιδιος, η ΠΔΣ οι σχολές ΟΑΕΔ κλπ να προσλαμβάνουν αποκλειστικά από τους πίνακες του υπουργείου (αναπληρωτών και ωρομισθίων), έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αξιοκρατίας
    Δεν είναι μόνο ο ΑΣΕΠ συνώνυμο της αξιοκρατίας.

    Σχετικά με την μεταβατική περίοδο.
    Πόση θα είναι? 1, 2, 3, 4, ή …πόσα χρόνια;
    πόσοι θα διοριστούν;
    Θα απαιτείται και επιτυχία σε ΑΣΕΠ;

    Θα ήθελα να σας καταθέσω και μια πρόταση
    Να μην αλλάξει το σύστημα 60-40 μέχρι να διοριστούν όσοι βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες ή ακόμα καλύτερα να μην αλλάξει καθόλου.
    Το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα και την ελπίδα στο φοιτητή που μόλις τέλειωσε να διοριστεί (60 % ΑΣΕΠ)
    αλλά και στον έμπειρο και χιλιοβασανισμένο καθηγητή να διοριστεί με αξιοπρέπεια (40% προυπήρεσία)
    Είναι ένα σύστημα λειτουργικό και αποδεκτό από την πλειοψηφία των καθηγητών, γιατί να αλλάξει;;
    Με μια προϋπόθεση: όλοι οι διορισμοί αναπληρωτών και ωρομισθίων να γίνονται από τους πίνακες (αξιοκρατία) χωρίς συνεντευξεις

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Αναστασόπουλος Τάσος
    Διορισμένος Καθηγητής

    ΥΓ
    ας λάβετε υπόψιν και την ηθική ενίσχυση της οικογένειας
    Τόσα χρόνια τρέχει ο κόσμος από Πόλη σε πόλη κι από νομό σε νομό κι έχουν διαλυθεί οικογένειες. Κι εσείς με μιας τα αχρηστεύετε όλα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:18 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΟ 24ΜΗΝΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΙΣΧΥ ΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΝΤΡΟΠΗ.ΕΛΕΟΣ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ.ΟΧΟ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:12 | ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

    να λαμβάνεται υποψη η επιτυχια στους προηγούμενους ΑΣΕΠ.Βγάλτε απο τον ενιαίο πίνακα τους βυσματούχους βλ.ΣΙΒΗΤΑΝΙΔΕΙΟ ΟΑΕΔ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ και θα δείτε αυτούς που μπήκαν με πραγματική προυπηρεσία από ασεπ και παλιά πτυχία.Αποδείξτε κ.Υπουργέ τις αγνές σας προθέσεις.Μην ακυρώνεται τις προηγούμενες επιτυχίες ασεπ.
    Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων είναι οι μόνοι κερδισμένοι αν κάνετε κάθε χρόνο διαγωνισμό

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:10 | ειρήνη

    Κα Διαμαντοπούλου,
    Πιστεύω πως το μικτό σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών (60%-40%) πρέπει να παραμείνει ως έχει γιατί είναι δίκαιο. Με αυτό δίνεται η δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να ασχοληθούν αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου τους με την εκπαίδευση, αφού επιτύχουν πρώτα στον ΑΣΕΠ. Επίσης και οι επιτυχόντες μη διοριστέοι του ΑΣΕΠ με το σύστημα αυτό ωφελούνται διότι μπορούν να δουλέψουν ως αναπληρωτές την πρώτη χρονιά και την επόμενη έχοντας τα μόρια αναπλήρωσης αλλά και τα μόρια από την επιτυχία στον ΑΣΕΠ μπορούν να διορισθούν μόνιμοι. Από την άλλη πλευρά το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν παλαιότεροι συνάδελφοι με βάση την εμπειρία τους (που την απέκτησαν κάνοντας θυσίες οικονομικές, οικογενειακές και προσωπικές τρέχοντας σε απομωνομένες και ξεχασμένες περιοχές της χώρας). Το σύστημα αυτό αντιπροσωπεύει αυτό που χρειάζεται το νέο σχολείο: τη νέα γενιά αλλά και την εμπειρία.
    Αν όντως σας ενδιαφέρει η ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην εκπαίδευση τότε:
    1) Μειώστε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Όποιον εκπαιδευτικό και να ρωτήσετε θα σας πει ότι με 25 μαθητές στην τάξη είναι αδύνατον να γίνει μάθημα. Πόσον μάλλον σήμερα που στα μεγάλα αστικά κέντρα ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διδασκαλία. Ποιος είναι ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στις χώρες που έχουν βγει πρώτες στον ΟΟΣΑ; Στη Σουηδία για παράδειγμα, ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι 15.
    2) Βρείτε τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό και κάντε μόνιμους διορισμούς. Γιατί, τι απόδοση μπορεί να έχει κάποιος που κάθε χρόνο αναγκάζεται να αλλάζει επαγγελματικό περιβάλλον και την επόμενη χρονιά δεν ξέρει αν και που θα δουλέψει; και για πόσα χρόνια μπορεί να το κάνει αυτό; Σταματήστε τους διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων.

    Είναι υπέρ σας που κλείσατε το «παραθυράκι» της ΠΔΣ αλλά τι θα κάνετε με τα αντίστοιχα «παραθυράκια» της Σιβιτανιδείου, των εκκλησιαστικών σχολείων, των ΙΔΕΚΕ και άλλων τέτοιων σχολείων; Στο κάτω-κάτω κάποιος με την ΠΔΣ μπορούσε να βγάλει γύρω στα 2,5 με 3 μόρια το χρόνο ενώ στη Σιβιτανίδειο και στα εκκλησιαστικά θα έβγαζε 8 με 9 μόρια το χρόνο.

    Αν όντως θεωρείτε ότι ο εκπαιδευτικός βρίσκεται στην καρδιά της εκπαιδευτικής διαδικασίας σταματήστε να τον καταρρακώνετε οικονομικά και ψυχολογικά. Σταματήστε τους αιφνιδιασμούς στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (αλήθεια έχετε σκεφτεί με τι αρχές θα διαπαιδαγωγήσουμε τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας όταν νοιώθουμε για χρόνια τώρα ότι το κράτος μας εμπαίζει – μας δίνει πτυχία και μετά μας λέει ότι δεν είναι αρκετά, μας χρησιμοποιεί για τις χρόνιες ανάγκες του και μετά μας λέει δώστε στο διαγωνισμό για να δούμε αν είστε οι καλύτεροι. Γιατί να είμαστε έντιμοι πολίτες όταν νοιώθουμε ότι το κράτος δεν ξέρει τι σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη;). Δεν αντέχουμε άλλες αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Κάντε μικρές αλλαγές αλλά ουσιαστικές(όπως αυτή που ήδη κάνατε στην ΠΔΣ). Μην προσπαθήσετε σε μια μέρα να αλλάξετε ολόκληρη την εκπαίδευση.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:09 | Στέλιος

    Το συγκεκριμενο νομοσχεδιο πιστευω οτι κινειται στη λαθος κατευθυνση. Να μεινουν οι πινακες οπους εχουν αλλα για να διοριστει καποιος να μπει προϋποθεση μια τουλαχιστον επιτυχια στον ΑΣΕΠ. Με αυτον τον τροπο θα σταματησουν να διοριζονται ατομα που δεν περασαν τον ΑΣΕΠ. Ετσι ειναι το σωστοτερο και δικαιοτερο. Υπαρχουν ανθρωποι που οργανωσαν τη ζωη τους με βαση το ισχυον συστημα και δεν πρεπει να αλλαξει.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:07 | Χριστίνα Σ. – Εκπαιδευτικός

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ
    Σχετικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών έχει αποδειχθεί ότι το υπάρχον σύστημα 60% μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και 40% μέσω του ενιαίου πίνακα με βάση την προϋπηρεσία είναι ΔΙΚΑΙΟ – ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ και η αντικειμενικότητά του αδιαμφισβήτητη.
    Μπορούν να γίνουν μερικές διορθωτικές κινήσεις επ΄ουδενί τρόπο όμως δεν πρέπει να σταματήσει η ισχύ του.
    Με τις επικείμενες αλλαγές του τίθενται σε διαβούλευση θα υπάρξει αιφνιδιασμός, αναστάτωση και πολλές αδικίες.
    Σε περίπτωση αλλαγής θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο διάστημα ως μεταβατικό και να μη σταματήσουν να τροφοδοτούνται οι πίνακες με νέες προϋπηρεσίες τον Ιούλιο 2010 αλλά τον Ιούλιο 2014.
    ΄Ετσι ώστε αυτοί που μπαίνουν στις Καθηγητικές και Παιδαγωγικές Σχολές θα γνωρίζουν τον τρόπο που θα απορροφηθούν από το Δημόσιο.
    Επίσης έτσι θα δικαιωθούν και αυτοί που υπηρετούν τη στρατωτική τους θητεία και δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν προϋπηρεσία την οποία απέκτησαν οι γυναίκες συνάδελφοί τους που κατετάγησαν στον ίδιο πίκακα αναπληρωτών.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:06 | ΣΤΕΛΛΑ

    Κυρία υπουργέ προτείνετε 3 χρόνια στον νεοδιόριστο να παραμένει στον τόπο διορισμού.Μπορείτε να μου εξηγήσετε, γιατί υπήρξατε και μητέρα με μικρό παιδάκι,πως κάποιος ή κάποια που έχει οικογένεια να μπορέσει να την κρατήσει όταν αυτή θα είναι διαλυμένη για τρία χρόνια;
    Δώστε λοιπόν κινητρα να παραμένουν μετά τον πρώτο χρόνο διορισμού(ενοείται πως κανείς νεοδιόριστος δεν θα παίρνει απόσπαση)όσοι το επιθυμούν αλλά και το μπορούν.
    Και δεύτερον θεωρώ πως δεν είναι σωστό κάποιος να μην μπορεί να αποσπαστεί ή να μετατεθεί μετά τον πρώτο χρόνο διορισμού επαναλαμβάνω (διότιαυτό που έγινε φέτοςάνθρωποι που πρωτοδιορίστηκαν να φεύγουν με απόσπαση την επομένη από τον τόπο διορισμού ήταν τραγελαφικό και άδικο)εάν υπάρχει θέση και να διορίζεται κάποιος στη θέση αυτή με λιγότερα μόρια.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:02 | ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

    ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΓΙΑ ΤΙΣ 40 ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ01. ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4000 ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΟΙ 1500 ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΞΟΥΝ 3000Ε ΕΚΑΣΤΟΣ.ΑΙΣΧΟΣ…
    ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ κτλ.ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΗΛ.ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.ΔΗΛ.ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ 40 ΘΕΣΕΙΣ ΟΝΤΑΣ 5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΙΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ,ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.ΗΡΘΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΡΥΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ 300Ε ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.

    ΣΕΝΑΡΙΟ? ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΩΣ

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 19:01 | Πιπερτζή Κατερίνα

    Κυρία Υπουργέ, θεωρώ πως αυτό που θα πρέπει να κάνει το Υπουργείο δεν είναι να καταργήσει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών μιας και όλοι αυτοί αγωνίσθηκαν τόσα χρόνια για να μπορέσουν να την αποκτήσουν, αλλά να έχει το κράτος τους μηχανισμούς εκείνους που είναι απαραίτητοι έτσι ώστε αξιοκρατικά να προσλαμβάνονται και να αποκτούν την προϋπηρεσία αυτοί που πρέπει.
    Δεν είναι δυνατο΄ν απ’ τη μια να ζητούμε από τους μαθητές να καλλιεργουν την κριτική σκέψη και τους εκπαιδευτικούς να εφαρμώζουν τη διαμορφωτική αξιολόγηση, τη στιγμή που στον ΑΣΕΠ εξετάζουμε την παπαγαλία και την απομνημόνευση και μάλιστα με μια τελική αξιολόγηση χειρίστου είδους.
    Δεν μπορεί η επιτροπή θεμάτων του ΑΣΕΠ να μην υπογράφει καν τα θέματα και να μη μπορέί κάποιος ούτε αναβαθμολόγηση να κάνει.
    Δεν μπορεί κάποιοι να διορίζονται στο δημόσιο σχολείο μόνο και μόνο επειδή είναι πολύτεκνοι, ενώ γι’ άλλους να μην αποτελούν κριτήρια πρόσληψης τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά;
    Το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει ένα μικτό σύστημα διορισμών με κριτήρια το βαθμό πτυχίου, τα διδακτορικά και μεταπτυχιακά, την προϋπηρεσία και τυχόν επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Όποιος συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια σύμφωνα μ’ αυτά τα κριτήρια, να διορίζονται.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:52 | maria

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Α ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ 7 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ 2, 3 ,4,ΦΟΡΕΣ(ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ;)ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ.
    ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΘΙΓΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ,ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ,ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΙΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ»ΗΜΕΤΕΡΩΝ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:42 | Νίκος

    Είμαι άλλος ένας ακόμη, από την γενιά των σαραντάρηδων, με πτυχίο 1992.
    Για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με τον νόμο Αρσένη) αισθάνομαι να χάνω την »γη κάτω από τα πόδια μου».
    Με κόπο αλλά και πολύ υπομονή κατάφερα να μαζέψω την απαιτούμενη προϋπηρεσία,
    είτε σαν ωρομίσθιος , είτε σαν αναπληρωτής, για να μπω σε ένα πίνακα για διορισμό.
    Έχοντας βάλει την ζωή μου, αλλά και της οικογενείας μου, σε μια σειρά, έρχεστε κυρία υπουργέ και τα ανατρέπεται όλα.
    Πιστεύω ότι το ισχύον σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών είναι και δίκαιο και σωστό.
    Δίνει ευκαιρίες και σε έναν που έχει χρόνια στην εκπαίδευση με την προϋπηρεσία του, να διοριστεί αλλά και σε έναν νέο συνάδελφο να διοριστεί στην εκπαίδευση αν πετύχει στον ΑΣΕΠ.
    Το να υπάρχει μόνο ο ΑΣΕΠ, ο μοναδικός τομέας που θα είναι κερδισμένος θα είναι ο τομέας των φροντιστηρίων!!!!!
    Και αυτός ο τομέας είναι αρκετά δαπανηρός και το γνωρίζεται πολύ καλά αυτό.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα αυξηθούν τα φροντιστήρια, αλλά και μαζί με αυτά και τα δίδακτρα.
    Άλλωστε και τώρα αν κάνετε μια έρευνα θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλο το σύνολο των επιτυχόντων πηγαίνει στα φροντιστήρια για ΑΣΕΠ, για να διοριστεί.
    Πολλοί από εμάς που είναι στην ηλικία μου, τους είναι πολύ δύσκολο, να διαβάσουν – αποστηθίσουν και δεν εννοώ ότι δεν θα τα μάθουμε, αλλά όταν έχεις οικογένεια και παιδιά, το πρώτο μέλημα σου είναι να τα ζήσεις.
    Πως λοιπόν θα συναγωνιστώ (συναγωνιστούμε) έναν πολύ μικρότερο σε ηλικία από εμένα (εμάς) , όταν δεν έχει υποχρεώσεις όπως εμείς, και στηρίζεται οικονομικά από την οικογένεια του;
    Άλλωστε το να έχω 40 μήνες προϋπηρεσία, σημαίνει ότι δεν είμαι ικανός να διδάξω, και είμαι ικανός μόνο αν περάσω με τον ΑΣΕΠ χωρίς να έχω προϋπηρεσία;
    Γι αυτό λοιπόν πιστεύω κυρία υπουργέ, ότι το μεικτό σύστημα που υπάρχει αυτή την στιγμή, είναι το πιο δίκαιο και πιο σωστό.
    Κα υπουργέ κρατήστε το 60% – 40% που είναι δίκαιο και για αυτούς που μαζεύουν προϋπηρεσία , αλλά και για όσους θέλουν τον ΑΣΕΠ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:39 | Κάποιος που για χρόνια δουλεύει σε φροντιστήρια

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο. Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω, στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:36 | Εlena

    O τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι αποκλειστικά μέσω αδιάβλητου διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Τα θέματα να έχουν έναν σημαντικό Α βαθμό δυσκολίας και να ανταποκρίνονται στους εκπαιδευτικούς εκείνους που είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό που θέλουν να κάνουν. Να υπάρχουν θέματα που θα αποδευκνυουν τις παιδαγωγικές δεξιότητες των εκπαιδευτικών αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει πρόσβαση στην γνώση για ολους αυτους που θέλουν να είναι εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν ορισμένα σεμινάρια που προετοιμάζουν τους νεοδιόριστους καθηγητές να μπουν στα σχολεία. Πιστεύω ότι σε αυτά θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα αυτο.Να υπάρχει η πρακτική εξασκηση για ολους τους φοιτητές που σπουδαζουν στις παιδαγωγικες σχολές. Οι φιλόλογοι δεν κάνουν. Να δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν με την εκπαιδευση όσοι θέλουν να ασχοληθουν με την εκπαίδευση. Δευτερον. Να διοριστουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Να δημιουργηθούν μικρότερα σχολικά τμήματα. Δεν μπορεί ένας καθηγητής να κατευθύνει το μάθημα προς το θεμητό αποτέλεσμα αν έχει στην αίθουσα 30 παιδιά. Να αυξηθεί η ωριαία διδασκαλία. Δεν μπορεις μέσα σε 45 λεπτά να πεις και να αφομοιώσεις αυτά που πρέπει. Να υπάρχει σωστή και αυστηρή οργάνωση στα σχολεία. Να υπάρχει αυστηρός και αξιοκρατικός και αξιολογικός έλεγχος στο έργο του εκπαιδευτικού. Να ενισχύεται ο εκπαιδευτικός με εκπαιδευτικά βιβλία συνεχώς επιστημονικά και όχι της πλάκας. Να γίνει ο εκπαιδευτικός αυτο που πρέπει να είναι Φορεας της γνωσης και όποιος δεν μπορεί να το κάνει να μην το κάνει. Να αξιολογηται ο καθηγητης απο το συνολικο βαθμό επίδοσης της σχολικής τάξης με τεστ που θα προετοιμάζονται απο την Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση και τα οποία θα αποστέλονται στα σχολεία. Να μπαίνουν στην εκπαιδευση νέοι δάσκαλοι και οι παλιότεροι να αναλαμβάνουν οργανωτικές δραστηριότητες. Ο εκπαιδευτικός να είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την τάξη που θα πρέπει να υπάρχει στο χωρο του σχολείου και να λογοδοτεί ο εκπαιδευτικος μεμονωμένα η συνολικά όταν κάτι δεν πάει καλά. Να υπάρχουν ομάδες κοινωνικών λειτουργών που θα εποπτεύουν την ευρρυθμη λειτουργεια των σχολείων. Θες να καταπατήσεις την μάστιγα των ναρκωτικών? Γιατί δεν ξεκινάς από τα σχολεία, από το Γυμνάσιο όταν οι μαθητές πειραματίζονται με το πρώτο τους πακέτο? Που είναι η ενημέρωση? που είναι η εποπτεία? Φανταζομαι πολλά σχολεία θα έχουν μια πίσω αυλή στην οποία ποτέ δεν πάει κανένας καθηγητής και εκεί στα διαλείμματα φθάνουν εξωτερικοί επισκέπτες ή γινονται πηγαδακια… Εκπαιδευτικός δεν είναι μόνο φορέας της γνώσης. Ο εκπαιδευτικος θα πρέπει να αγαπαει τα παιδια, να είναι 2 φορές άνθρωπος να εποπτεύει το χώρο εντός της εμβελεειας του σχολείου και να προλαμβάνει διάφορες καταστάσεις προς όφελος των μαθητών. Και όλα αυτα χωρις να στερεί ο καθηγητης το δικαίωμα στο κάθε παιδί ξεχωριστά να κάνει τις δικές του επιλογές.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:34 | panos2

    Κα Υπουργέ,

    Μερικές σκέψεις, αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν ή συμβεί αυτό που προτείνετε εσείς…

    Θα συμβούλευα ένα μαθητή μου που θέλει να γίνει εκπαιδευτικός μαθηματικός ως εξής:

    Δώσε στο λύκειο σημασία μόνο σε εκείνο το μέρος της ύλης των μαθημάτων που σχετίζονται με την ύλη που εξετάζεται πανελλαδικά για να πετύχεις τον σκοπό σου και να περάσεις στο μαθηματικό τμήμα.
    Η υπόλοιπη ύλη και τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας είναι περιττό βάρος…
    Φυσικά το φροντιστήριο είναι απαραίτητο… (3 χρόνια στείρας γνώσης)

    Αφού πετύχεις τον σκοπό σου και περάσεις στο μαθηματικό τμήμα, πρόσεξε να μην παρασυρθείς από τις σπουδές σου… Μετά το δεύτερο έτος προσπαθείς απλά να περνάς τα μαθήματα και ξεκινάς την προετοιμασία σου σε διάφορα φροντιστήρια για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ…
    Με την φρεσκάδα που θα έχεις, αλλά και την γνώση που θα έχεις πάλι αγοράσει, θα έχεις μεγάλη πιθανότητα να είσαι στους διοριστέους μετά από 1 ή 2 προσπάθειες… (με τον στρατό 6- 8 χρόνια στείρας γνώσης).

    Μετά σαν διορισμένος θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου και την δυνατότητα, στα ψηλά βουνά ή στα μακρινά νησιά που θα βρίσκεσαι για 3 χρόνια, να αφοσιωθείς στην επιστήμη σου, να ανακαλύψεις τις χαρές που προσφέρει και το κυριότερο θα μάθεις τελικά πως μπορείς και μόνος σου να μάθεις αρκετά… Δε με πιστεύεις, αλλά γίνεται…

    ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

    ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!!!

    ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!

    ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!

    Τι φωνάζω;..

    Τούμπας Π. Αναπληρωτής ΠΕ0401

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:33 | ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!!!

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΣΠΙΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ την ουρα!!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:30 | daskala

    60%-40%. Μην αλλαξετε τιποτα στον τροπο διορισμου των δασκαλων.

    2000 σχολια ελληνων πολιτων (μαθητων,γονεων , εκπαιδευτικων) σας εκλιπαρουνε να μην αλλαξετε τιποτα στο συστημα διορισμου των εκπαιδευτικων.
    Διορθωσεις μπορουν να γινουν (ασφαλως να αναγνωριζονται τριτεκνοι και πολυτεκνοι, να αλλαξει ο τροπος μοριοδοτησης σε καποιες επιπλεον καταρτισεις των υποψηφιων εκπαιδευτικων,και αλλες διορθωσεις.)

    Αλλα ο τροπος 60%-40% ειναι ο πλεον δοκιμος και δικαιος για ολους.
    100% ΑΣΕΠ δεν αποδεικνυει αν ο αλλος θα ειναι καλος δασκαλος.
    Ουτε βεβαια και ο αναπληρωτης χωρις εξετασεις το αποδεικνυει.
    Υποτιθεται οτι εχουμε ελεγχθει ηδη στις γνωσεις μας σε γραπτες εξετασεις και προφορικες και εργασιες στο Πανεπιστημιο.
    Τωρα πρεπει να ελεγχθουμε στην ταξη, δηλαδη με την αξιολογηση, αν ειστε τοσο προθυμη να εξασφαλισετε καλους δασκαλους στα παιδια.

    Τρια χρονια υποχρεωτικης παραμονης καταδικαζονται απο ΟΛΟΥΣ και ειναι περιττα καθως 2 ειναι τα χρονια που μπορουν να εχουν τον ιδιο δασκαλο οι μαθητες.

    Δωστε τελος στην αναστατωση που εχετε προκαλεσει σε ολη την Ελλαδα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:29 | Βασίλης Κ. Γούναρης

    Η αλλαγή που εισηγείσθε θα αποκτήσει νόημα μόνον εφόσον οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ αναμορφωθούν. Προς το παρόν το σύστημα (τουλάχιστον όσον αφορά τους φιλολόγους) ευνοεί όσους έχουν τη δυνατότητα να απομνημονεύουν ημερομηνίες και ονόματα. Η γνώση αυτή μπορεί να αποτελεί ένδειξη μελετηρότητας και συνέπειας αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις ζητούμενες αρετές του εκπαιδευτικού ούτε καν με την ουσία των γνωστικών αντικειμένων. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω το τμήμα της εξέτασης των παιδαγωγικών ικανοτήτων. Αρκεί να επισημάνω ότι πρόκειται για αναπαραγωγή εγχειριδίων που κυκλοφορούν στην αγορά.
    Θα πρότεινα μια σωστή εξέταση σε βάθος και μετά ετήσια φοίτηση-σεμινάρια παιδαγωγικής και διδακτικής με άσκηση και αξιολόγηση στα πειραματικά σχολεία της χώρας. Σεμινάρια από τα οποία δεν είναι ανάγκη να αποφοιτούν επιτυχώς όλοι τεκμαίρεται οι επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ.
    Το ζήτημα της προϋπηρεσίας πρέπει απαραιτήτως να διευκρινιστεί. Γιατί να μην μετρά η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση ή στα φροντιστήρια (εφόσον τεκμαίρεται); Αγνοείτε ότι εκεί έχουν καταφύγει και επιβιώσει γενεές ικανών φιλολόγων που έμειναν εκτός διορισμών λόγω της κατάργησης της επετηρίδας; Δεν είναι αυτοί στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας για να καλύψουν τα κενά του δημοσίου σχολείου;
    H αποκλιμάκωση του ποσοστού των εισερχομένων μέσω της προϋπηρεσίας πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην θίγει όσους για χρόνια τώρα έχουν οργανώσει τη ζωή τους διαφορετικά. Nulla poena sine lege…