1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:42 | νπ

    σε συνέχεια του απο 2 Δεκεμβρίου 2009 @3:18μμ κατάθεση άποψης για διορισμό προϋποθέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών, αναφέρω το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα http://www.iufm.fr/devenir-ens/actualites_pratiques/une.html

    ευχαριστώ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:40 | kostas

    Είναι ντροπή Κα υπουργέ να ανατρέπεις ζωές ανθρώπων χωρίς να έχεις προεκλογικά αναφέρεις τίποτα για όλα αυτά.

    Είναι ντροπή Κα υπουργέ να μιλάς με τόσο απόλυτο τρόπο, να έχεις πάρει αποφάσεις πριν για εμάς χωρίς εμάς και να στοχοποιείς εκπαιδευτικούς ενώ η πολιτική και οι πολιτικοί χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

    Ελάχιστες τρύπες αναξιοκρατίας τις ξέρετε, μπορείτε να τις διορθώσετε. Καμιά αλλαγή στο υπάρχον σύστημα.

    Καμιά αλλαγή στο τρόπο πρόσληψης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Η Ελλάδα θέλει νέους Έλληνες πρωτίστως, τα πτυχία ξευτελιστήκαν. Οι Αλβανοί εργάτες έχουν γεμάτα πορτοφόλια και οι χιλιάδες πτυχιούχων που βγάζει το σύστημα υποφέρουν. ΜΕΙΩΣΗ εισακτέων στις πανελλήνιες εξετάσεις ώστε όσοι δεν σπουδάζουν να ξέρουν ότι μπορούν και δεν είναι καθόλου ντροπή να κάνουν άλλες δουλειές. Γιατί γεμίσατε και τα βουνά με Σχολές;;; σε κάθε γωνιά της Ελλάδας;;; Ποιοι βολεύτηκαν από αυτό;;;; Περιμένετε ότι πτυχιούχος με μεταπτυχιακό 30 και βάλε θα γίνει εργάτης για να ζήσει;;;

    Όχι στα φροντιστήρια τύπου Μπόνια που τρίβουν τα χέρια τους για τις οικονόμες που θα κάνουν.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:39 | Ζήσης

    Τι γίνεται με τις προϋπηρεσίες ;;;;
    Άνθρωποι που έχουν δουλέψει 10 και 20 χρόνια σε φροντιστήρια θα συνεχίσουν να έχουν μηδενική προϋπηρεσία για τον δημόσιο τομέα;;
    Καλός ο ΑΣΕΠ αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι η απόλυτη αξιολόγηση από μαθητές και γονείς γίνεται δεκαετίες τώρα στους καθηγητές που δουλεύουν στα Φροντιστήρια. Άλλωστε αν δεν είναι ικανοί δεν έχουν και δουλειά. Για το Ελληνικό δημόσιο όμως η αξιολόγηση του κόσμου θεωρείτε άχρηστη !!!!
    Άλλωστε σε ποιο μέρος του κόσμου ο εργοδότης δεν θα ήθελε στη δουλειά του κάποιον με 10 και 20 χρόνια εργασίας απόλυτα αξιολογούμενης ;;;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:38 | γιωργος

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,

    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΝΑΙ,ΑΛΛΑ, ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ?ΜΕ 78% ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ(ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΠΑΙΤΕ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ Η ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ.ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΟΙΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ,ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΩΡΩΜΙΣΘΙΩΝ ΓΙΑ ΑΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ….ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:27 | Γιώργος Ευθυμιάδης.

    Κυρία Υπουργέ

    Κύριοι υπεύθυνοι της ΄΄ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ΄΄ !!

    Μετά απο 2000 μυνήματα και απόψεις εκπ/κων, γονέων και άλλων, έχω να ρωτήσω κάτι απλό την ηγεσία του υπουργείου :

    ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΑ ΥΠΟΨΗ ;

    κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ;

    Εσείς θεσπίσατε την δημόσια διαβούλευση!! Κάντε ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΑΣ!!

    Εχω αποθυκεύσει ( για να σας τα έχω αρχείο ), όλα τα μυνήματα και τα έχω ταξινομήσω ΄΄κατά άποψη΄΄ !!!

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : κατι παραπάνω απο 1700 μυνήματα μιλούν για την δικαίωση αυτών που ΄΄Έφαγαν μια ζωή΄΄ στην απόκτηση προυπηρεσίας, στην ΄΄νομαδική ζωή΄΄ του αναπληρωτή και ωρομίσθιου εκπ/κου, στην προσπάθεια μέσα στο σχολείο!!

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Η ΑΔΙΚΟ.

    Σε κάθε περίπτωση όμως σας ρωτώ κ. Διαμαντοπούλου :

    ΘΑ ΤΟΥς ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ;

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ;

    Αν όχι τι σημασία θα έχει η περίφημη αξία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:16 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ζ.

    Κα Υπουργέ

    Συγχαρητήρια για την ιδέα της δημόσιας διαβούλευσης στο βαθμό που θα το λάβετε υπόψη.

    Είμαι άνεργος καθηγητής φυσικής αγωγής 45 χρονών με πενταετή προϋπηρεσία στη Κρήτη με εντοπιότητα στη Θεσσαλία και σαν και μένα πολλοί σε όλη την Ελλάδα. Σας ψηφήσαμε για να λήξει επιτέλους το θέμα της κατάφορης αδικίας και σήψης που έφερε η δεξιά στη χώρα. Μία παράκληση από όλους εμάς ,μην συνεχίζετε την γενιά των 40+ να την υποβαθμίζετε και δεν μιλώ μονό για την παιδεία, γιατί τίποτα δε μένει χωρίς συνέπειες …
    Πολλοί από μας που έχουν συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση εκθέτουν προβλήματα προσωπικά, που αγγίζουν τους περισσότερους από εμάς γιατί ως δια μαγείας είναι τα ίδια !
    Κάνοντας μια εξαίρεση θα χρησιμοποιήσω πρώτο πληθυντικό πρόσωπο γιατί δεν υπάρχουν εγώ αλλά εμείς και οι αποδέκτες του έργου μας τα παιδιά , που κατ’ επέκταση είναι και οι τελικοί απόδέκτες της όποιας λύσης του προβλήματος των Διορισμών .

    -Με γνώμονα ότι ο μαθητής είναι πάνω από όλα ποια η επίδραση της κατάργησης των υπαρχόντων πινάκων προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στους μαθητές ; Αυτομάτως αποκλείονται μερικώς η ολικώς των υπηρεσιών και της πείρας ανθρώπων, που δούλεψαν επί πολλά χρόνια στις σχολικές αίθουσες ,επενδύοντας οικογενειακά σε αυτό που κάνουν . Σε όλους είναι γνωστό ότι όταν κάποιος επενδύει σε αυτό που κάνει το κάνει με πλήρη συνείδηση και αποδοτικότητα.
    Τίθεται λοιπόν το ερώτημα , αξίζει να χαθεί η ευκαιρία ένας τέτοιος συνάδελφος να προσφέρει τις γνώσεις του σε μαθητές – ανθρώπους που απαιτούν την γνώση. Τι κοινωνία είναι αυτή που στερεί από τα παιδιά της έμπειρους (οι περισσότεροι αναπληρωτές προετοιμάζουν τάξεις για τις πανελλαδικές για τα περισσότερα χρόνια που εργάζονται – είμαι αυτόπτης μάρτυς σε αυτό) δασκάλους ;
    Μέσα από την πρότασή σας προτείνεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.
    Είστε τόσο σίγουροι ότι είναι αδιάβλητη εξέταση;
    Είστε τόσο σίγουροι ότι τα θέματα και οι απαντήσεις τους είναι σωστά?
    Πολλές φορές στο παρελθόν υπήρχαν ασάφειες και ως προς τα θέματα και ως προς τις απαντήσεις τους (τόσες φορές που φτάνει την εγκληματική αμέλεια ,δεν παίζουμε με τις τύχες των ανθρώπων)……
    Φαίνεται ότι είναι πιο έντιμο και σε αυτούς που πρόσφεραν ασκώντας το λειτούργημά τους σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και στους υπόλοιπους που θέλουν να επενδύσουν επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα, η παραμονή της υπάρχουσας κατάστασης διορισμών των εκπαιδευτικών σε βάθος χρόνου 4 ετίας για να είμαστε όλοι έτοιμοι να αλλάξουμε και να δεχτούμε τις αλλαγές στις νέες συνθήκες διορισμών.

    -Ως προς την περίοδο 2 ετών δοκιμής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μετά από αξιολόγηση θα γίνεται η κανονική πρόσληψή τους ,τίθεται το ερώτημα της αξιολόγησης . Ποιος θα είναι ο αξιολογητής που θα κρίνει και με ποια κριτήρια την καταλληλότητα των συναδέλφων? Και αν δεν του αρέσουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του κρινόμενου? Στην Ελλάδα ζούμε και όλα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη.

    -Ως προς το χρόνο παραμονής στην πρώτη τοποθέτηση , η περίοδος 2 χρόνων είναι αρκετή, δεν χρειάζεται και επιπλέον τιμωρία ο εκπαιδευτικός αρκετά γύρισε όλη την Ελλάδα προσφέροντας. Ίσως πρέπει να λειφθεί υπόψη και ο τόπος καταγωγής του νεοδιοριζόμενου, είναι άτοπο κάποιος που είναι από Κρήτη να τοποθετείται στη Θράκη και το αντίθετο την ίδια στιγμή σε λειτουργικά κενά.

    -Στο καυτό θέμα των αποσπάσεων η προχειρότητα των διαφόρων ηγεσιών γιατί να επηρεάζει τόσο πολύ το υπουργείο παιδείας ; Πως οι προηγούμενες ηγεσίες και ο ΑΣΕΠ δεν προέβλεψε κενά διοικητικών υπαλλήλων στο υπουργείο παιδείας ; ποιον βόλευε η παρούσα κατασταση των αποσπασμένων συναδέλφων εκεί ;(πολιτικά εννοώ).

    Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μας δίνετε με τη δημόσια αυτή διαβούλευση, έστω να εκφράσουμε τις απόψεις μας .

    Με Τιμή

    Παναγιώτης Ζ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:07 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΟ3

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ Ο,ΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΩΣ – ΚΑΚΩΣ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ)
    ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ Τ0 1998.
    κ.ΥΠΟΥΡΓΕ

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!! ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ Μ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ 5,10,15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΕΞΩ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, Π.Δ.Σ. κ.ο.κ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ. ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Π.Δ.Σ. ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΩΝΤΩΝ ΑΣΕΠ.ΑΥΤΟ ΕΞ’ΑΛΛΟΥ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004.
    ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΑΕΔΙΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2000!!! Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ!!???

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Ο,ΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΚΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ(ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΗΤΟ ,ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ) ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ Ο ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ!!! ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!?? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1998 ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ο ΑΣΕΠ. ΕΞ’ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ‘Η ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 13:03 | ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΠΕ0401

    Είδα προχθές με λύπη μου σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας διαφήμιση φροντιστηρίου της Αθήνας για μαθήματα σε εκπαιδευτικούς για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Δυστυχώς σήμερα οι γονείς ξεπαραδιάζονται στέλνοντας τα παιδιά τους στα φροντιστήρια για να περάσουν στο Πανεπιστήμια, στη συνέχεια πληρώνουν για να τα σπουδάσουν και εκεί που θα περίμεναν να σταματήσει η αφαίμαξη αυτή αναγκάζονται να στείλουν ξανά τα παιδιά τους πτυχιούχους καθηγητές βέβαια στα φροντιστήρια να περάσουν στους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ.
    Το 1988 πήρα πτυχίο ακριβώς στα τέσσερα χρόνια-δουλεύοντας παράλληλα- χωρίς ποτέ να έχω κοπεί σε μάθημα, ελπίζοντας ότι με την επετηρίδα που ίσχυε θα μπορέσω να ασκήσω το επάγγελμα που αγαπώ. Δυστυχώς όμως με την κατάργηση της επετηρίδας γκρεμίστηκαν και μένα τα όνειρά μου.
    Είμαι τρίτεκνη και για πρώτη φορά δούλεψα στην Π.Δ.Σ. το 2003 όχι με μέσο αλλά δικαιωματικά αφού η εκάστοτε εγκύκλιος προέβλεπε ότι οι τρίτεκνοι προηγούνται σε κάθε περίπτωση. Ταυτόχρονα έβλεπα συναδέλφους να παίρνουν μέχρι και 20 ώρες σε δυσπρόσιτα και σε τρία χρόνια να διορίζονται μόνιμοι.
    Μέχρι το 2007 κατάφερα να συμπληρώσω 5 μόρια και εκμεταλλευόμενη το ευεργέτημα για τους τρίτεκνους αναπληρωτές (20%) κλήθηκα στην Καστοριά τον Φεβρουάριο του 2008 αφήνοντας στα Γιάννενα τα τρία παιδιά 2, 13 και 15 ετών με τον σύζυγό μου.
    Την περσινή χρονιά κλήθηκα στην Κομοτηνή (ευτυχώς απέφυγα το νησί και έβλεπα την οικογένειά μου μια φορά το μήνα).
    Φέτος κλήθηκα στην Ηγουμενίτσα (στο άλλο άκρο της Εγνατίας Οδού) και διανύω 160 χιλιόμετρα καθημερινά. Ευτυχώς όμως επιστρέφω στο σπίτι μου και βοηθάω την οικογένειά μου αλλά κυρίως την κόρη μου που πάει Γ’ Λυκείου.
    Αισίως έφτασα στην ηλικία των 44 ετών και μετά από 21 χρόνια πτυχίο πίστευα πώς την επόμενη ή μεθεπόμενη χρονιά θα ήμουν διοριστέα με το 40%.
    Δεν συμμετείχα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ όχι γιατί δεν θα μπορούσα να περάσω τη βάση του 55 αλλά γιατί με τις ισχύοντες διατάξεις (60%-40%) είχα δικαίωμα να επιλέξω τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να διοριστώ και γιατί πιστεύω ότι μετά από 5.000 περίπου ώρες διδασκαλίας σε ιδιωτικό ΤΕΕ, Γαλακτοκομική Σχολή, Νοσηλευτική Σχολή, Δημόσιο Σχολείο μια επιτυχία του ΑΣΕΠ δεν είναι ικανή να κρίνει τη διδασκαλική μου ικανότητα.
    Δυστυχώς όμως με την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης κατέρρευσε και η δική μου οικογενειακή γαλήνη με την ανακοίνωση του νέου τρόπου διορισμών.
    Ανακοινώσατε ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα γίνεται κάθε χρόνο και από τους πίνακες που θα προκύψουν θα γίνονται οι διορισμοί. Πιστεύετε ότι ο ΑΣΕΠ που ακόμη δεν έχει καταφέρει να ανακοινώσει αποτελέσματα διαφόρων ειδικοτήτων από τον περσινό διαγωνισμό είναι ικανός να διεξάγει κάθε χρόνο διαγωνισμό;
    Προτείνω να παραμείνει το σύστημα διορισμών ως έχει αφού αυτό εξάλλου αποτελεί και πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, με ορισμένες βελτιώσεις όπως η πρόσληψη στην Π.Δ.Σ. να γίνεται από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:46 | Θεόδωρος Κακαρδάκος

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:44 | ΣΟΦΙΑ

    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

    1. ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.

    2. ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
    (π.χ. ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ
    ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

    3. ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ
    ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

    4. ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (π.χ. ΕΓΓΑΜΟΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ
    ΤΕΚΝΩΝ )

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:40 | ioannis apostoloo

    Μιας και η διαβούλευση πλησιάζει στο τέλος ας συνοψίσουμε λίγα πράγματα:
    Όντως έχει ή τείνει να υπερκορεστεί το σύστημα και κάτι πρέπει να γίνει.
    Υπάρχει πληθώρα εκπαιδευτικών και είναι αδύνατο να διοριστούν όλοι.
    Ο ασεπ λειτουργεί σαν ένα πρόχειρο φίλτρο.
    Μπορεί να λειτουργήσει και καλύτερα.
    Πάντως τον σοβιετικό του χαρακτήρα δεν πρόκειται να τον ξεπεράσει.
    Η υπουργός άφησε μια μόνη διέξοδο, τον ασεπ. Και εκ’ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο ,παρά να βελτιωθεί λίγο η διαδικασία.
    Επομένως το πρόβλημα του υπάρχοντος μικτού συστήματος αφορά μόνο το στάδιο μετάβασης.
    Σίγουρα πρέπει να διευθετήσει πρώτα αυτούς που είναι μπροστά στο διορισμό.
    Αυτούς , τουλάχιστον, που έχουν παγιδευτεί ως αναπληρωτές γιατί θα μείνουν άνεργοι και θα επιστέψουν στον τόπο τους ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν.
    Κατά δεύτερο πρέπει να δώσει μια λογική διέξοδο σε όσους έχουν φτάσει αρκετά κοντά ώστε να μην μείνουν με μια αθεράπευτη αίσθηση αδικίας και εξαπάτησης.
    Σε αυτό να εστιάσουμε.
    Γιατί καλό το life style στην εκπαίδευση αλλά ,εκτός από μια ευχάριστη φαντασίωση , στην σημερινή Ελλάδα δεν ενσαρκώνει κάτι πιο ουσιαστικό.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:36 | ΜΑΡΙΑ

    Ακουω συνεχεια απο την Υπουργο οτι προτεραιοτητα ειναι η πρωτοβαθμια εκπαιδευση και γι αυτο το λογο θα διαθεσει 1 δις.Νομιζετε οτι το αγχος της ελληνικης οικογενειας ειναι αν θα κανετε τα νηπιαγωγια και τα δημοτικα ολοημερα?Σαφως οχι, η ουσια ειναι στο γυμνασιο και στο λυκειο που οι γονεις αναγκαζονται να καταθετουν το μισθο τους στα φροντιστηρια, αφου η δωρεαν παιδεια υπολειτουργει.Καντε ολοημερα γυμνασια, οπως ειχατε εξαγγειλει προεκλογικα.Το μετρο αυτο θα προσφερει σημαντικη βοηθεια στους μαθητες και θα βοηθησει στην απορροφηση των καθηγητων, οπως συνεβη με τους δασκαλους.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:36 | ΜΙΛΤΟΣ

    ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕ11 ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ.ΕΝΩ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΜΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ.Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΙΔΑΣ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.ΩΣ ΠΟΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:35 | Θοδωρής

    Ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να αλλάξει,τουλά-
    χιστον για όσους βρίσκονται στους πίνακες με προυπηρεσίες συν επιτυχία στον ΑΣΕΠ.Η μεταβατική περίοδος πρέπει να είναι ανάλογης χρονικής διάρκειας μέχρι την τελική απορρόφηση όλων των εκπαιδευ-
    τικών με το παραπάνω προσόν.
    Προσωπικά ως νηπιαγωγός παραιτήθηκα φέτος τον οκτώβριο από το ιδιωτικό νηπιαγωγείο(τον τελευταίο χρόνο πήρε και την άδεια του Υπουργείου παιδείας) έχοντας ιδιωτικό διοριστήριο ενώ μπορούσα να μείνω για μια χρονιά ακόμη και να παίρνω τα μόρια του αναπληρωτή.
    Παίρνοντας ως δεδομένο με την επιτυχία μου στον ΑΣΕΠ για δεύτερη φορά με καλό βαθμό καιτον ισχύοντα νόμο έφυγα ως αναπληρωτής ώστε σε δύο-τρια χρόνια να γίνω μόνιμος.
    Τώρα με τις νέες εξαγγελίες όλα είναι θολά για μένα αλλά και χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς.Μετά από έντεκα χρόνια εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και σε ηλικία τριάντα οκτώ χρονών και με οικογένεια μου ζητείται να ξαναδώσω ΑΣΕΠ……
    Αν δεν πετύχουμε ξανά στον ΑΣΕΠ ποιός θα μας βρεί εργασία…..

    Υ.Γ. Ευχαριστώ κ.Υπουργέ παιδείας για τα μηνύματα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αδιόριστων -αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως μας γράφατε στο κινητό μας πέρυσι το Σεπτέμβριο ώς τομέας Παιδείας στην Αντιπολίτευση………

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:30 | Πανούση Χρυσαυγή

    Αξιότιμη κ. υπουργέ,

    Διατηρήστε τη δίκαιη ρύθμιση που προβλέπει τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών εκείνων που συγκεντρώνουν 24μηνη υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση με παράλληλη επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η ρύθμιση αυτή:
    – είναι σύμφωνη με το πολιτικό σας πνεύμα, αφού αναδεικνύει την επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως βασική προϋπόθεση διορισμού.
    – αίρει ταυτόχρονα έναν παραλογισμό που είναι ο εξής: καλείται ένας εκπαιδευτικός ως αναπληρωτής λόγω της πολύ καλής ή και άριστης απόδοσής του στο διαγωνισμό (π.χ. ο 101ος στους 100 διοριστέους), γιατί τον εμπιστεύεται η πολιτεία… Είναι άδικο και ανάλγητο να του ζητά να περνά συνεχώς τη διαδικασία του διαγωνισμού μετά την εργασία του ως αναπληρωτή… Αν παρατηρήσετε τον ισχύοντα πίνακα, θα διαπιστώσετε ότι ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εργάζεται λόγω των επιτυχιών σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς (τουλάχιστον στους δυο τελευταίους από τους οποίους μπορούν να λάβουν τα μόρια της γραπτής βαθμολογίας τους).

    Αξιότιμη κ. υπουργέ,

    Είναι γνωστή η ευαισθησία που έχετε επιδείξει σε ζητήματα αξιοκρατίας αλλά και στο δικαίωμα της εργασίας που κατακτάται με προσωπικό αγώνα και θυσίες ατομικές και οικογενειακές. Γνωρίζετε ότι μια βίαιη ανατροπή προγραμματισμού ζωής και εργασίας γεννά το αίσθημα της αδικίας και την αίσθηση μιας πολιτείας ανάλγητης… Δε θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική επαγγελματική μου πορεία, την οποία από την επιστολή αυτή αντιλαμβάνεστε… Γιατί, εκτός των άλλων, το προσωπικό – στην περίπτωσή μας – είναι και συλλογικό.
    Με εκτίμηση
    Πανούση Χ.
    Φιλόλογος

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:25 | ΜΠΑΤΖΙΑΝΟΥΛΗΣ ΑΓΗΣ

    Θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία να διορθωθούν κάποια θέματα που απασχολούν , πιστεύω , το σύνολο των επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων , που ασχολούναι με την διδασκαλία σε φροντιστήρια.
    1)Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια όπως αναγνωρίζεται και στα δημόσια σχολεία,στις κρατικές σχολές μαθητείας(ενισχυτική,πρόσθετη,κ.λ.π.),σύμφωνα με την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών.
    2)Να αντιμετωπίζονται από την μεριά της πολιτείας ισότιμα με άλλους φορείς οι σύλλογοι των φροντιστών και να έχουν συμμετοχή (όχι μόνον σαν παρατηρητές)στις διαδικασίες που τους αφορούν.
    3)Να σταματήσει το παράβολο που πληρώνουν τα φροντιστήρια να πηγαίνει στο κωδικό που αφορά το σύλλογο των καθηγητών που δουλεύουν σε ιδωτικά σχολεία και να υπάρξει κωδικός για τους καθηγητές που δουλεύουν σε φροντιστήρια.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:13 | ΗΡΑΚΛΗΣ

    Οι «ΑΘΛΟΙ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ:
    «…Ο μύθος, που σώθηκε από τον Ξενοφώντα, μας διηγείται το περιστατικό εκείνο, που ο Ηρακλής (=ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ) καθισμένος σ’ ένα σταυροδρόμι, είδε να περνούν από μπροστά του δύο πανέμορφες κοπέλες.
    Η μια του έδειξε έναν εύκολο(=ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ), φαρδύ(=100% γραπτός ΑΣΕΠ) και ίσιο (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 40%), που αν τον ακολουθούσε, θα χαιρόταν τη ζωή (=ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ), αλλά θα έκανε ένα σωρό κακές πράξεις που θα τον καταδίκαζαν στην κρίση των ανθρώπων (=ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ).

    Αυτή ήταν η ΚΑΚΙΑ (=100% ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ).

    Η άλλη κόρη, η Αρετή (=ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΣΕΠ), του έδειξε ένα δύσκολο δρόμο (βλέπε: ΜΑΖΕΥΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ: ΠΤΥΧΙΑ με καλό βαθμό, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ), γεμάτο κοφτερές πέτρες (βλέπε: ΜΑΖΕΥΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) και αγκάθια (βλέπε: ΜΑΖΕΥΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ), στενό(=40%) και δύσβατο (ΒΙΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ») , που θα τον βάδιζε δύσκολα (ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ), αλλά θα κέρδιζε στο τέλος του την αναγνώριση από τους συνανθρώπους του(=ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ).

    Ο Ηρακλής ακολούθησε την Αρετή, προτιμώντας να ΥΠΟΦΕΡΕΙ για να διαβεί το δύσβατο δρόμο της, αλλά να γνωρίσει τη ΔΟΞΑ και την ΤΙΜΗ με τις καλές του πράξεις και την ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ…»

    κ.κ. Υπουργοί ζητάτε από τον Ηρακλή αφού ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ όλους τους ΑΘΛΟΥΣ (ακολουθώντας τον ηθικό δρόμο της ΑΡΕΤΗΣ και της ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ) να αποδείξει την αξία του περνώντας ΚΑΙ από τον δρόμο της ΚΑΚΙΑΣ (στρίβειν δια του «γραπτού διαγωνισμού») !!!!

    αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα παραμύθια.

    Υ.Γ. συμβουλή ΗΡΑΚΛΗ προς νομοθέτες:
    «Επί αιώνες γενεές-γενεών μεγάλωσαν με το ηθικό δίδαγμα του μύθου μου ότι στην ζωή πρέπει να πορευόμαστε από τον δρόμο της ΑΡΕΤΗΣ-ΑΝΔΡΕΙΑΣ και όχι από τον «κοφτό» δρόμο της ΚΑΚΙΑΣ . Μην αλλάζετε τον μύθο μου γιατί ανοίγετε του ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ .»

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:09 | Γ.Ζ.

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ,

    ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΑΡΚΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΛΟΤΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ . ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ????

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:05 | Γιαννηκώτσιου Παρασκευή

    Ως Ελληνίδα Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:04 | Μπέση Πάτσιου

    Ως Ελληνίδα Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 12:02 | Νίκος Παπουτσίδης

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:58 | Ζωή

    κ. Υπουργέ

    Είμαι ωρομίσθια εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία για 7η συνεχή χρονιά.Την πρόσληψή μου ως ωρομίσθια την ωφείλω σε 2 συνεχόμενες επιτυχίες στο Ασεπ.Δεν είναι άδικο να διαγραφούν οι επιτυχίες αυτές και να ακυρωθεί η προΰπηρεσία μου η οποία αποκτήθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια;ΔΥΟ ΑΣΕΠ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ;Ναι κ Διαμαντοπούλου υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που οι προσλήψεις γίνονται με αδιαφανείς
    τρόπους.Κλείστε αυτά τα ‘παράθυρα’ αλλά μη μας ακυρώνεται όλους.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!ΤΟ 24μηνο με Ασεπ δεν πρέπει να καταργηθεί.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:57 | ΟΜΑΔΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

    Σε σχέση με τις δηλώσεις σας για τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, εμείς, μία ομάδα αδιόριστων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θέλουμε να σας δηλώσουμε τα εξής:

    Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που «οργώνουν» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της την επικράτεια της χώρας μας, καλύπτοντας εκπαιδευτικές ανάγκες, νιώθουμε μεγάλη λύπη και απογοήτευση και αγωνιούμε για το μέλλον το δικό μας, αλλά και των οικογενειών μας.

    Οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουμε τη ζωή μας με βάση τους ισχύοντες κάθε φορά νόμους και δεν μπορεί να είμαστε πειραματόζωα κανενός, ούτε γίνεται η επιβίωση η δική μας, αλλά και των παιδιών μας να εξαρτάται από τις εναλλαγές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Για το λόγο αυτό, η οποιαδήποτε αλλαγή ή κατάργηση των ισχυόντων πινάκων προϋπηρεσίας μας βρίσκει σταθερά αντίθετους.

    Όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μεγαλύτεροι στην ηλικία, αλλά και οι νεώτεροι ακόμα, που αφήσαμε τις οικογένειές μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να καλύψουμε τα διδακτικά κενά ανά την Ελλάδα ως αναπληρωτές και ως ωρομίσθιοι υπομείναμε αυτήν την ψυχοφθόρα και δαπανηρή διαδικασία κυρίως λόγω των μορίων προϋπηρεσίας που λαμβάναμε από αυτήν, και έτσι της προοπτικής του διορισμού μας με βάση τον ισχύοντα μέχρι σήμερα νόμο για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις συναδέλφων, οι οποίοι δέχθηκαν θέση ωρομισθίου εκπαιδευτικού πολύ μακριά από τις εστίες τους με συνέπεια να χρειάζονται να ενοικιάζουν διαμερίσματα στον τόπο εργασίας τους και έτσι τα έξοδα της καθημερινής διαβίωσής τους να είναι πολύ περισσότερα από τα λιγοστά και με καθυστέρηση μηνών αποδιδόμενα έσοδά τους. Γιατί νομίζετε ότι μπήκαν σ’ αυτήν την ταλαιπωρία; Η απάντηση βέβαια είναι ότι το έκαναν για τα μόρια προϋπηρεσίας που θα λάμβαναν, ώστε κάποια στιγμή να διοριστούν στο δημόσιο σχολείο.

    Κατά τη γνώμη μας, οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών μας πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και μετά από επαρκή χρόνο διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή με όλους τους συλλόγους εν ενεργεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με όλους τους συλλόγους αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, και βεβαίως με τους συλλόγους γονέων. Επίσης, η όποια προσπάθεια αλλαγής του υπάρχοντος συστήματος προσλήψεων δε θα πρέπει να ματαιώνει τον προγραμματισμό και τις τεράστιες θυσίες των εκπαιδευτικών, και των οικείων τους, που υπηρέτησαν τη χώρα τους και κάλυψαν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.

    Εξάλλου, σε μία εποχή που παγκοσμίως ο τρόπος της γραπτής εξέτασης ελέγχεται και επανεξετάζεται ως ο μοναδικός ορθός τρόπος ελέγχου και αξιολόγησης των οποιωνδήποτε γνώσεων και ικανοτήτων, δεν μπορεί η επιτυχία στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, που γίνεται κάθε δύο χρόνια, να αποτελεί το μοναδικό και «εκ των ων ουκ άνευ» κριτήριο αξιοσύνης και επάρκειας των δοκιμασμένων στην τάξη εκπαιδευτικών.
    Σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε την διατήρηση των ποσοστών των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, 60% μέσω ΑΣΕΠ και 40% μέσω του πίνακα.

    Μετά τιμής,
    Ομάδα αδιόριστων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:54 | ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ

    Επειδή διαβάζω μέρες και παρακολουθώ τη διαβούλευση έχω καταλήξει στα εξής: Καταρχήν ξεκινώ με αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι η βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι να γίνονται όλα μέσω ασεπ. Σε αυτή την περίπτωση και επειδή πολλοί είναι ήδη επιτυχόντες σε αυτή τη διαδικασία και με αρκετούς μήνες προϋπηρεσίας, πρέπει κατά την προσωπική μου γνώμη να γίνουν τα εξής:

    Για τους έχοντες προϋπηρεσία :

    1. δεν πρέπει να καταργηθεί το 24 και ασεπ και το 60-40 για κάποιο διάστημα 2 η 3 χρόνια. Συνδυάζει 2 στοιχεία το ασεπ, αλλά και την προϋπηρεσία. Αυτό θα έβγαζε πολλούς εκπαιδευτικούς εκτός προγραμματισμού (εννοώντας πάντα τους εκπαιδευτικούς που είναι στους πίνακες επιτυχόντων και έχουν κατακτήσει με κόπο την προϋπηρεσία τους είτε υπηρετώντας ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι. Αυτό δεν αδικεί αυτούς που είναι στον ενιαίο πίνακα τώρα.

    2. Μετά τη μεταβατική περίοδο και επειδή κατά το διάστημα αυτό θα προκύψουν πάλι πιθανότατα κάποιες επιτυχίες (μη ξεχνάμε ότι ασεπ έχει γίνει φέτος δηλαδή το 2009) και από αυτόν το πίνακα θα προσληφθούν οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι για το 2010, ίσως το 24+ασεπ να έπρεπε να τροποποιηθεί και να γίνει δηλαδή 24 και επιτυχία σε έναν από τους 2 τελευταίους ασεπ για παράδειγμα ( 2007, 2009) αναγκάζοντας έτσι όλους να είναι σε εγρήγορση , επιδιώκοντας και τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

    3. επειδή σε πολλές ειδικότητες κατά το παρελθόν οι προσφερόμενες θέσεις του διαγωνισμού ήταν λίγες λόγω των υψηλών προϋπηρεσιών που υπήρχανε να είναι απαραίτητο στους έχοντας προϋπηρεσία να περνούν τη βαθμολογική βάση του ασεπ. Και αυτό γιατί το λέω ? αυτή τη στιγμή υπάρχουν άτομα στους πίνακες με μια πιθανή προϋπηρεσία για πχ 12 μήνες. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό την απέκτησε κατόπιν επιτυχίας , αλλά και πάλι εάν κάποιας μπήκε χωρίς ασεπ , να είναι αναγκασμένος να πετύχει σε έναν διαγωνισμό προκείμενου να του αναγνωριστούν τα μόρια της προϋπηρεσίας. Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο δεν αδικείτε κανένας γνωρίζει ότι για να διοριστεί πρέπει να κάτσει συγκεκριμένο διάστημα αναπλήρωσης η ωρομίσθιας (24 μηνών), πιθανόν εάν μπαίνω στο μυαλό σας δόκιμος εκπαιδευτικός , ενώ παράλληλα να βαθμολογηθεί πάνω από τη βάση σε διαγωνισμό του ασεπ.

    4. τριτέκνοι, πολύτεκνοι και 40αρηδες με προϋπηρεσία μεγάλη για πχ >24μηνων πρέπει να απαλλαγούν από την επιτυχία στον ασεπ με ειδική κοινωνική ρύθμιση όπως αυτή του 30 μηνου αλλά και του οαεδ. Αυτοί οι άνθρωποι αδικηθήκανε το 1998 , οι δε έχοντες 3 και 4 τεκνά δεν μπορούν να συναγωνιστούν επί ίσους όρους σε έναν διαγωνισμό μικρότερους στην ηλικία και με λιγότερες υποχρεώσεις.

    Για τους μη έχοντες προϋπηρεσία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

    Ο επομένος ασεπ είναι αρχές του 2011 προγραμματισμένος.
    Άρα ξεκάθαρος αριθμός προσφερομένων θέσεων!!!!!!!! Οι επιτυχόντες μη διοριστεοι αναπληρωτές η ωρομίσθιοι με σκοπό και στόχο τα παραπάνω
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:54 | ΠΟΛΙΤΗΣ2

    Σύμφωνα με Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1030 της 21 Ιουλίου 2005 και έχει τίτλο « Ρυθμίσεις θεμάτων πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΕΕΠ και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ΕΒΠ για ΣΜΕΑ και ΚΔΑΥ προβλέπεται η πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων ατόμων με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας 67% που έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα. Αλλάζει τίποτα σε αυτό; Αν είναι δυνατόν απαντήστε.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:51 | ΠΟΛΙΤΗΣ2

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Η παρ. 4 του άρθρου 39 του νόμου 3257/2009 «Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2009 προβλέπει:
    4. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2009-2010 και εφεξής οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπληρώνουν δώδεκα (12) μήνες τουλάχιστον πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και πέραν των οριζόμενων από τις σχετικές διατάξεις ποσοστών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των διοριζόμενων εκ- παιδευτικών κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου ανά κλάδο και ειδικότητα. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα ειδικότερα κριτήρια της σειράς διορισμού των υποψηφίων.
    Θα ισχύει ή όχι αυτή η διάταξη; Αν σας είναι δυνατόν κάντε μου αυτή τη διευκρίνιση.
    Τυχόν κατάργηση της σχετικής διάταξης αποτελεί επίδειξη πρωτοφανούς αναλγησίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.
    Η θεωρία των ίσων ευκαιριών πρέπει να αφορά άτομα με ίσες δυνατότητες. Για τα άτομα με αναπηρία 67% η απόκτηση ενός πτυχίου και ενός μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού αποτελεί ήδη ένα άθλο. Μη τους στερείτε μία δυνατότητα που αναγνωρίζοντας την ήδη καταβληθείσα προσπάθεια και το μέγεθος της ψυχικής τους δύναμης τους έδωσε ο παραπάνω νόμος.
    Αν είναι δυνατόν αποσαφηνίστε τις προθέσεις σας που αφορούν την παραπάνω διάταξη.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:43 | Ευάγγελος Κούτρας

    Θα ήθελα να θέσω 2 προβληματισμούς και ελπίζω να δώσει κάποιος μια σοβαρή λύση σε αυτά που κατ εμέ έχουν μια σοβαρότητα και παίζουν ρόλο στο διορισμό εκπαιδευτικών.
    Από την πρώτη μέρα λειτουργίας των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων απασχολούνται σε αυτά εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων χωρίς όμως η εκεί προυπηρεσία τους να αναγνωρίζεται στην δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
    Επειδή είμαι και γυμναστής θα ήθελα να σας τονίσω ότι στον κλάδο μας η αδικία συνεχίζεται και με την αναγνώριση της εν λόγω προυπηρεσίας επιλεκτικά στα ΤΑΔ και στον ΟΑΕΔ.Παρατηρείται δηλαδή μια επιλεκτική πριμοδότηση και δεν κινούμαστε προς την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.
    Όταν η παρούσα κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση είχε ψηφίσει την πρόταση του συνασπισμού στην βουλή για εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους και είχε επαφές με συλλόγους πολυτέκνων τις οποίες διαβεβαίωνε ότι θα διευκολύνει τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και θα βελτίωνε τις συνθήκες για αυτές και ειδικά στο τομέα των εκπαιδευτικών.Αντί όμως αυτής της δέσμευσης παρατηρείται μια προσπάθεια οι συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες με τους άλλους εκπαιδευτικούς για δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί.
    Σας ευχαριστώ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:41 | γεωργία Κ.

    πρέπει όλα να προσμετρούνται (προϋπηρεσία, μόρια για κάθε παιδί και όχι μόνο για τα τρία και πάνω, μεταπτυχιακά κα)

    αλλά έλεος… ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!

    μιλάω για τρίτεκνους, πολύτεκνους, σιβηταν, ειδικής, εκκλησιαστικών, οαδίτες, πδσίτες που δεν έχουν μπει στην διαδικασία της αγωνίας του ασεπ.
    δε λέω ότι ο ασεπ όπως γίνεται είναι ό τι καλύτερο…
    αλλά είναι κάτι κοινό για όλους και δε μπορούν κάποιοι να έχουν προνομιακή μεταχείρηση συνήθως χωρίς λόγο.

    οι πολύτεκνοι ας χαίρονται τα παιδάκια τους και όσοι από αυτούς έχουν ανάγκη ας τους δοθούν επιδόματα όπως γίνεται και στην ευρώπη. εξάλλου είναι καλύτερο για μια μαμά με 5 παιδάκια να παίρνει ένα επίδομα 1000 ευρώ χωρίς να εργάζεται από το να τρέχει σα το βέγγο και να μη μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα διδακτικά καθήκοντα ούτε στις οικογενειακές υποχρεώσεις. αλλά μάλλον η κυβέρνηση θέλει να γλιτώσει αυτά τα χρήματα των επιδομάτων και ΄΄φορτώνει΄΄ αυτούς τους συμπαθέστατους κατά τα άλλα συναδέρφους στους πίνακες που ήδη είναι κορεσμένοι.

    το ίδιο και για τους έχοντες αναπηρία… ποια είναι η λογική του διορισμού τους; οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται απλά χρήματα για να ανταποκρίνονται στις επιπλέον απαιτήσεις της κοινωνικής τους ζωής, δηλαδή επιδόματα που θα τους κάνουν τη ζωή εύκολη, και όχι ένα τσούρμο δεκαπεντάχρονα που θα τους κάνει τη ζωή πατίνι…

    της ειδικής πρέπει να μένουν για πάντα σε σχολεία ειδικής, εκτός αν θέλουν να δώσουν και αυτοί ασεπ για να μπουν στους γενικούς πίνακες και να πάνε σε σχολεία μη ειδικής.

    το ίδιο και για τη σιβητ, εκκλησ, οαεδ. ας μείνουν στα σχολεία τους ή ας δώσουν ασεπ και μόνο τότε να τους προσμετράται η προϋπηρεσία.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:41 | Νίκος Μπούρας

    Θα είναι βάρβαρο και απάνθρωπο εαν δεν λάβετε υπ’ όψιν σας την πρϋπηρεσία των ωρομισθίων στο νεο σύστημα προσλήψεων που ετοιμάζετε.Κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να απορροφηθούν οι υπάρχοντες στους πίνακες με τους όρους που γνώριζαν και μετά καν’τε οτι νομίζετε.

    Νίκος Μπούρας (δάσκαλος 31 χρόνια……)

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:38 | ΔΗΜΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    1.Να μην αλλάξει το ισχύον σύστημα διορισμών(60%-40%) το οποίο γενικά θεωρείται δίκαιο,αλλά να συνδεθεί και ο πίνακας αναπληρωτών με επιτυχία στο ΑΣΕΠ,προκειμένου να διορίζεται κάποιος(έτσι εξασφαλίζεται και η γνώση του αντικειμένου και η εμπειρία)

    2.Οι πολύτεκνοι,οι τρίτεκνοι και οι λοιπές ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών να προτάσσονται στους πίνακες διοριστέων και να διορίζονται μόνο εφόσον έχουν επιτυχία στο ΑΣΕΠ.

    3.Η πρόσληψη για διδακτική στήριξη,για τη Σιβιτανίδειο,εκκλησιαστικά Σχολεία κ.λ.π. να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους πίνακες αναπληρωτών.,για διαφάνεια και αξιοκρατία.

    4.Οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιμορφώνονται,αλλά δεν είναι σωστό να εργάζονται υπό τη «δαμόκλεια σπάθη» της απόλυσης.Η αξιολόγηση πρέπει να αφορά όλους τους εκπιδευτικούς και οι καταφανώς ακατάλληλοι για διδασκαλία να κατευθύνονται σε άλλους χώρους της δημόσιας διοίκησης.Άρα ναι στην αξιολόγηση αλλά με σκοπό να βελτιώσουμε τον εκπαιδευτικό και το δημόσιο σχολείο.

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας και καλή επιτυχία στο έργο σας

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:36 | Μάκης Μ.

    Συμπεράσματα διαβούλευσης:

    ΚΑΤΑ του παρόντος νομοσχεδίου ψηφίζουν οι έχοντες:
    1. Διδακτορικά
    2. Μεταπτυχιακά
    3. Δεύτερα πτυχία
    4. ΑΣΠΑΙΤΕ (όσοι δεν είναι «καθηγητικών σχολών»)
    5. Διδακτική προϋπηρεσία
    6. καλό βαθμό πρώτου πτυχίου
    7. επαγγελματική εμπειρία (όσοι είναι επαγγελματικών ειδικοτήτων)
    8. επιτυχία πάνω από 1 στον γραπτό διαγωνισμό
    9. ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, κ.α.)

    ΥΠΕΡ του παρόντος νομοσχεδίου ψηφίζουν οι έχοντες:
    1. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:36 | ΖΥΡΙΧΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:33 | Βασίλης Παπαδημητρίου

    Θα ήταν πολύ ωφέλιμο να μάθετε τί ισχύει στην πραγματικότητα, προτού λάβετε τις τελικές αποφάσεις.
    1)Οι πίνακες των αναπληρωτών ΔΕΝ τροφοδοτούνται από βύσματα και κολλητούς αποκλειστικά, όπως ίσως σας έχουν πει. Υπάρχουν και καθηγητές που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ικανότητες και στελεχώνουν κλάδους που αλλιώς δε θα δούλευαν, όπως συμβαίνει στην Ειδική Αγωγή (Ε.Α.). Δε μπορώ να φανταστώ πως θεωρείτε τους εκατοντάδες δασκάλους Ε.Α., τους καθηγητές Βθμιας με μεταπτυχιακά και διδακτορικά βύσματα. Απλά δε γίνεται. Με τη διαδικασία που πάτε να υιοθετήσετε, ελάχιστοι θα στελεχώνουν αυτές τις θέσεις, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστός ΑΣΕΠ. Πώς θα εκπαιδεύονται οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;
    2)Αν κάτι θέλετε να κάνετε, να κόψετε τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής, που είναι η απόλυτη εμπορευματοποίηση της παιδείας. Πάει ο κάθε άσχετος, υποτίθεται παρακολουθεί το σεμινάριο (και ας κοιμάται σπίτι του) και παίρνει ένα χαρτί, με το οποίο του ανοίγονται πόρτες. Το αντιστάθμισμα;τα 2000 που δίνει στην καλύτερη. Αυτόματα, όμως, ακυρώνονται ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΤΥΧΙΑ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ενώ οι θέσεις θα καλυφθούν από ήδη μόνιμους, που με ένα σεμινάριο της κακιάς ώρας, χρήζονται ειδικοί. Από πού κι ως πού;
    3) Πρέπει να καταλάβετε πως η αβεβαιότητα στην οποία ζουν οι νέοι, μόνο καλό δεν κάνει και κινδυνεύει η συνοχή του κοινωνικού ιστού. Πάτε να καταργήσετε το 24μηνο και ας έχει ο υποψήφιος επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Ως πότε θα επιτρέπεται η ομηρία των νέων καθηγητών;Γιατί διατηρείτε την ωρομισθία;Γιατί θέλετε να καταργήσετε το 24μηνο των αναπληρωτών;ποιον εξυπηρετεί όλη αυτή η αναστάτωση;
    4) Φυσικά να διατηρηθεί το ΑΣΕΠ, αλλά οι εξετάσεις πρέπει επιτέλους να διαγιγνώσκουν τους ικανούς και άξιους δασκάλους και όχι τους παπαγάλους ή όσους έχουν τα λεφτά για να τα δώσουν στα εποφθαλμιώντα φροντιστήρια

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:25 | Μπαλάφας Ιωάννης

    Κα Διαμαντοπούλου,
    Πράγματι το σύστημα και οι τρόποι πρόσληψης εκπ/κών δεν διέπονται από ενιαία αντίληψη, αρχές και φιλοσοφία που αποτελεί μία από τις συνιστώσες αναβάθμισης της εκπ/σης. οι διάφοροι πίνακες πρόσληψης σωστά δεν πάει άλλο πρέπει να καταργηθουν.Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ καλό είναι να επιμηκυνθούν στη τριετία η τετραετία. Δεν είναι εύκολο να δίδει κανείς κάθε δύο χρόνια εξετάσεις. Η προϋπηρεσία που απέκτησαν οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι επιβάλλεται να ληφθεί υπόψιν και να προσμετρηθεί. Να υπάρξει λογική μεταβατική περίοδος για τους αναπλ. & ωρομ. Όμως για να αντιμετωπίσεις την καθημερινή εκπ/κη πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός, τι θα γίνει μ΄αυτούς που δεν τα καταφέρνουν στην αίθουσα, αλλά στον ΑΣΕΠ διέπρεψαν; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να τους απομακρύνει;
    Να καταργηθούν οι προνομιακές ρυθμίσεις διορισμού υπέρ διαφόρων κοινωνικών κατηγοριών
    Η αίθουσα είναι δύσκολη, οι νέοι καθηγητές και δάσκαλοι ενω δεν αμφισβητεί κανείς την σκπ/κή τους επάρκεια, στερούνται εκπαιδευτικής ετοιμότητας για να ανταπεξελθουν στα διδακτικά τους καθήκοντα.
    Είναι αναγκαίο λοιπόν, όπως οι Δικηγόροι και οι γιατροί ασκούνται για δύο – πέντε χρόνια για να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα, έτσι και οι εκπαιδευτικοί πριν μπουν στη ΄ταξη πρέπει να κάνουν διετή άσκηση

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:25 | μια χρόνια πάσχουσα αδιόριστη εκπαιδευτικό

    Πείτε μας τι άλλη δουλειά να κάνουμε τώρα στην τέταρτη και πέμπτη δεκαετία της μίζερης(αποτέλεσμα των εκάστοτε πολιτικών »σας»)ζωής μας;!Με πτυχία μάλιστα που δε μας επιτρέπουν να παίρνουμε μέρος σε άλλους διαγωνισμούς!Αφήστε τα όρια ηλικίας…Το ‘χουμε χάσει το παιχνίδι! Εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλό για το σύνολο των εκπαιδευτικών,αφήστε,τουλάχιστον,τα πράγματα ως έχουν!Μη βάζετε και εσείς το δικό σας μελανό σημάδι στην εκπαίδευση.Αρκετά μαυρισμένη είναι!
    Σας επισυνάπτω και δυο δημοσιεύσεις από την alfavita τις οποίες επικροτώ:

    http://www.alfavita.gr/ank_b/ank3_12_9_822.php

    http://www.alfavita.gr/ank_b/ank29_11_9_936.php

    Όσον αφορά στη δεύτερη δημοσίευση, γι’ αυτές τις θέσεις σας ψηφίσαμε…ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:21 | ΠΑΝΑΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • Με αφορμή της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τα θέματα προσλήψεως εκπαιδευτικών, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (ΕΠΠΕ) θίγει το θέμα πρόσληψης Περιβαλλοντολόγων στην τυπική εκπαίδευση. Το αίτημα αυτό έχει κατατεθεί με επιστολές και διαβήματα προς το Υπουργείο.

    Με πολλές προσδοκίες διαπιστώνουμε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να δώσει επιτέλους περισσότερη σημασία στα Περιβαλλοντικά Θέματα. Η ΕΠΠΕ όμως, όπως και όλη η σχετική επιστημονική κοινότητα, υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να προωθηθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη χωρίς μια σωστή Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, που θα καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει τους αυριανούς πολίτες και να τους καταστήσει υπεύθυνους, ικανούς και ενεργούς να προσφέρουν τα μέγιστα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Σήμερα, όμως, η Π.Ε. διδάσκεται στα σχολεία μόνο ως επιλεγόμενο μάθημα από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων , χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένης γνώσης ή συνάφειας με τις επιστήμες του περιβάλλοντος και τις αρχές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή όμως η Περιβαλλοντική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπως ορίζει και το Π.Δ. 405/95, ΦΕΚ228/6-11-95, Άρθρο1, είναι μέρος του επιστημονικού αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων των Περιβαλλοντολόγων, οι οποίοι έχουν την αντίστοιχη και κατάλληλη κατάρτιση ήδη από τις προπτυχιακές σπουδές τους. Παρά ταύτα, ο κλάδος των Περιβαλλοντολόγων αποκλείεται από το χώρο της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης (σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλα).

    Οι Πτυχιούχοι Περιβαλλοντολόγοι ζητάμε:

    1ον: την αυτόματη αναγνώριση της εκπαιδευτικής μας ιδιότητας και
    2ον: κατ’ επέκταση, το διορισμό Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων, που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, ως υπευθύνων για το Μάθημα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και για τη διδασκαλία συναφών μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με Α΄ ή Β΄ ανάθεση,
    3ον: την ένταξη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ωρολόγιο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως κανονικό Μάθημα,
    4ον: τη στελέχωση των κατά τόπους Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) με Πτυχιούχους Περιβαλλοντολόγους, με στόχο το διεπιστημονικό χαρακτήρα στη σύνθεση της παιδαγωγικής ομάδας, την εφαρμογή των βασικών αρχών και μεθόδων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη σωστότερη ενημέρωση των επισκεπτών και την αρτιότερη λειτουργία των Κέντρων.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:13 | ΦΩΤΕΙΝΗ

    Όλο αυτό το διάστημα διαχέεται στην κοινή γνώμη ότι οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται με «βύσματα». ΟΧΙ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΣΕΠ. ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΜΗ ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΗ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ.

    1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΩΣ ΈΧΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2010-2011 ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΕΠ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    2. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

    3. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(δεν ανήκω σ’αυτέσ τις κατηγορίες αλλά θαυμάζω τους ανθρώπους που σε δυσκολους καιρούς κάνουν παιδιά όχι για διοριστούν. Διαδορετικά θα είμασταν όλοι πολύτεκνοι.)

    4. 3ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ. ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΌΤΙ Ο ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ;

    5. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΣΕΠ; ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΖΟΥΝ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΗΡΑΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΣΕΠ

    6. ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΤΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

    7.ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

    8. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΆΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

    9. ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΑΚΕΙΑ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:59 | Γιώργος

    1752 σχόλια ως τώρα και τουλάχιστον το 80% αυτών απαιτεί τη διατηρηση του ισχύοντος συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών με τα ποσοστά 60 – 40.Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να το αλλάξετε; Δεν φτάνει που οι μισθοί είναι χαμηλότατοι, δεν φτάνει που οι εκπαιδευτικοί διορίζονται τόσο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που δημιουργεί οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, πρέπει να αναγκάζονται να δίνουν εξετάσεις ξανά και ξανά ειδικά σε κάποιες ειδικότητες όπου έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ελλείψεις και κενά;Αυτό είναι παράλογο!Τι θα γίνει με τα τεράστια κενά των δασκάλων?Θα δίνουν και αυτοί υποχρεωτικά όλοι ΑΣΕΠ ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος απ’ οταν πήραν το πτυχίο τους;Ετσι υποβαθμίζετε τα πτυχία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.Να λαμβάνονται υπόψη μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερα πτυχία ΑΕΙ για διορισμό, αναπληρωτές, πρόκριση στην επιλογή του τόπου διορισμού ή τοποθέτησης, αποσπάσεις και μεταθέσεις.Επιτέλους ακούστε τις φωνές των πολιτών!!!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:54 | ΧΡΗΣΤΟΣ Π.

    Προτείνω την άμεση αναγνώριση της νομίμως αποδεικνυόμενης προϋπηρεσίας σε Φροντιστήρια. Είναι παράλογο να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία σε επισήμως αναγνωρισμένες, αδειοδοτημένες και φορολογούμενες από την Πολιτεία, Εκπαιδευτικές Μονάδες όπου λειτουργεί καθημερινά ο ανταγωνισμός και η επί της ουσίας αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου.
    Επίσης προτείνω την αναγνώριση της Εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας που αποκτάται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΤΕΙ, ΑΕΙ), η οποία μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι τα κριτήρια επιλογής (Διδακτορικό, Δημοσιεύσεις, Συνέδρια κλπ) είναι ιδιαίτερα υψηλά.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:49 | Γιώτα Γκρήτζαλη

    Ναι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ αλλά με test γενικών γνώσεων – δεξιοτήτων και ψυχομετρικών tests(για δασκάλους πρόκειται). Έτσι μπορούν να συμμετέχουν όλοι και περισσότερες φορές αν χρειαστεί, χωρίς επιπλέον παπαγαλία και χρυσοπληρωμένες σημειώσεις φροντιστηρίων.
    Τα πανεπιστήμια πρέπει να βγάζουν τους δασκάλους μας και όχι η παπαγαλία των σημειώσεων των φροντιστηρίων…(Σε πρόσφατο διαγωνισμό, στα παιδαγωγικά μπήκε έκθεση, γιατί η «καθηγητική» σχολή που έβαλε τα θέματα δεν διδάσκει παιδαγωγική…) Καλώς – κακώς αυτούς τους επιστήμονες βγάζουν τα ΑΕΙ μας και τους πιστοποίησαν με την αποφοίτησή τους απ’ αυτά.Αν θέλουμε να τους κάνουμε και εκπαιδευτικούς ας τους εκπαιδεύσουμε με υποχρεωτική ετήσια επιμόρφωση πριν μπουν στην τάξη, αλλά και κατά τη θητεία τους.
    Ναι στο συνυπολογισμό βαθμολογίας αποτελεσμάτων διαγωνισμών, προϋπηρεσίας και οικογενειακής κατάστασης όπως ισχύει για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο. Δεν μπορεί να επέχει το σχολείο θέση οικογενειακού επιδόματος.
    Ναι στη διεκδίκηση συγκεκριμένων αριθμητικά και γεωγραφικά θέσεων.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:45 | Σιδηρόπουλος Νίκος

    Κυρία Διαμαντοπούλου για τον διορισμό στο δημόσιο πιστεύω ότι πρέπει να έχει κανείς υπόψην του τα εξής:
    1. Μοριοδότηση της προυπηρεσίας
    2. Μοριοδότηση μεταπτυχιακών σπουδών. Οι μεταπτυχιακές σπουδές αποτελούν στοιχείο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και αποκτώνται με προσωπικό μεράκι και αγάπη από τους εκπαιδευτικούς για την δουλειά τους. Αποτελούν τις περισσότερες φορές και μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
    3. Μοριοδότηση επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    4. Μοριοδότηση κοινωνικών ιδιοτήτων. Η τριτεκνία και η πολυτεκνία αποτελούν ένα κοινωνικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για το διορισμό στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
    5.Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου εφόσον αυτή συνοδεύεται από προυπηρεσία στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
    Τέλος θα ήθελα να παρατηρήσω ότι κανένα από τα προηγούμενα δεν αποτελεί από μόνο του πανάκεια για τον διορισμό, ούτε και στοιχειοθετεί ενα δίκαιο σύστημα αξιολόγησης. Είναι προφανές ότι στα προηγούμενα πρέπει να υπάρχει ενας συντελεστής βαρύτητας,μεγαλύτερος για παράδειγμα στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός όμως του ΑΣΕΠ από μόνος δεν μπορεί να αποτελέσει ενα δίκαιο κριτήριο για τον διορισμό, για ευνόητους λόγους, είναι απλά ένας διαγωνισμός!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:39 | Π.Μ.

    ΟΧΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ 60-40. ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Β.

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!!!

    ΑΝ ΔΙΟΡΙΖΑ 300 ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ),ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΙΣΧΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ…

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:38 | FILIPPOS

    ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ( ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΤΟ 75 – 25 ΕΓΙΝΕ 60 – 40 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 100 – 0
    ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΤΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 30ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ , ΠΔΣ , ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ , ΙΔΕΚΕ , ΟΑΕΔ , ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΠΛ.
    Μ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
    ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ:
    39 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 2009
    26 ΑΠΟ ΤΟ 40%
    9 Ή 10 ΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ 40% ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ . ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 40% ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ)
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!1 15 ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (ΟΙ 9 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ)
    ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΟ 2010 – 2011 ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ; ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ Σ΄ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ;
    ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΦΩΝΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΣΕΠ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ.
    ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
    ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΥΣΙΚΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΑ – ΓΕΩΛΟΓΙΑ. Η ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.
    Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΥΣΕΙΣ. ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Μ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.
    ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΣΕΠ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣ
    ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΣ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 2009 ΜΕ ΤΟ 60%( ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 40% ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.
    ΤΟ 30ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
    ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΩΣΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ Σ’ ΕΝΑΝ ΣΩΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ. ΟΣΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΩΡΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:29 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ σε Ελληνικό Φροντιστήριο και στην συνεχεια να ιδρυσω, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω, στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

    με τιμη
    Αποστολοπουλος Κ
    μαχομενος φυσικος
    απο 1993

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:27 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    Έκπληκτος διάβασα σήμερα το παρακάτω δημοσίευμα που αναφέρεται σε ΦΕΚ της 27/10/2009.

    Ρυθμίσεις για την Ξένη Γλώσσα στα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ.

    Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β 2293/27-10-2009 Υπουργική Απόφαση με την οποία:

    Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου θα επιλέγουν ως ξένη γλώσσα μία από τις Γλώσσες που διδάχτηκαν στο Γυμνάσιο, μεταξύ της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Ιταλικής.
    Τα τμήματα Ξένων Γλωσσών θα συγκροτούνται με βάση τις επιλογές των μαθητών και ο αριθμός τους δεν θα υπερβαίνει τους εικοσιπέντε (25).
    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν ειδικοί λόγοι το επιβάλλουν, θα είναι δυνατόν, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, αφού προηγηθεί αιτιολογημένη εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ορίζονται και ολιγομελή τμήματα.

    Να σας θυμίσω ότι η Ισπανική Γλώσσα είναι απο το σχολικό έτος 2009-2010, γλώσσα 2ης επιλογής στην Δευτεροβάθμια παράλληλα με την Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική.
    Παρακαλώ να μου εξηγηθεί γιατί στην Υ.Α και στο παραπάνω ΦΕΚ δεν αναφέρεται η Ισπανική Γλώσσα απο την στιγμή που υπάρχει πλέον επίσημα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και οι μαθητές των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων μπορούν να την επιλέξουν (όταν και αν τους ενημερώνουν οι δντες των σχολικών μονάδων).
    Γιατί δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισόνομα όλες τις γλώσσες που η Πολιτεία προσφέρει στους μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Παρακαλώ να μου εξηγηθεί ποιά η διαφορά της Ισπανικής απο την Ιταλική μιας και οι δύο διδάσκονται, μόνο στην Δευτεροβάθμια και μπήκαν στην δημόσια εκπαίδευση με μόνο 1 χρόνο διαφορά.
    Γιατί εξαιρέσατε την Ισπανική γλώσσα και με ποιό σκεπτικό;
    Παρακαλώ αν πρόκειτε περί λάθους να γίνει διόρθωση στην Υ.Α. και να προστεθεί και η Ισπανική Γλώσσα προκειμένου να μπορούν μαθητές Επαγγελματικού Λυκείου να επιλέξουν και την Ισπανική Γλώσσα την επόμενη σχολική χρονιά.
    Επιτέλους δεν μπορεί να μεροληπτεί το ΥΠΕΠΘ κατά της δεύτερης πιο διαδεδομένης Παγκόσμιας γλώσσας (εξαιρώ τα Κινέζικά ως μη παγκόσμια γλώσσα) μετά τα Αγγλικά με 460.000.000 ομιλητές.

    Περιμένω την απάντηση σας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:16 | Αλεξάνδρα Μαζάνη

    Κυρία Διαμαντοπούλου,
    Αφορμή για την επιστολή μου αυτή, στάθηκε το γεγονός οτι εδώ και κάποια χρόνια επισημαίνω μια έλλειψη σχετικά με την εγκύκλιο πρόσληψης εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Ανήκώ στην κατηγορία εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής και εργάζομαι ως αναπληρώτρια εδώ και 2 χρόνια σε ειδικά σχολεία. Επίσης είμαι αδελφός και κηδεμόνας ατόμου με αναπηρία 67% και άνω. Στην εγύκλιο που αφορά στην ένταξη μας στους πίνακες ειδικής αγωγής, δεν μοριοδοτείται ο αδελφός ή ο κηδεμόνας ατόμου με αναπηρία, σε αντίθεση με την εγκύκλιο για το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όπου αναφέρεται το εξής : » Οι υποψήφιοι που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία ή έχουν αδέλφια με αναπηρία 67 % και άνω δύο (2) μονάδες». Στην δική μας εγκύκλιο μοριοδοτείται μόνο ο γονέας ατόμου με αναπηρία 67% και άνω (και όχι ο αδελφός αλλά ούτε και ο κηδεμόνας). Πρόκειται για μια άδικη μεταχείρηση ή ενδεχομένως και έλλειψη σχετικά με τις δυο εγκυκλίους, αν σκεφτείτε οτι και οι δυο κατηγορίες εκπαιδευτικών εργαζόμαστε σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

    Σας ευχαριστώ θερμά.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:16 | giannis

    ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΑ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:15 | Βασιλική Ζαρμακούπη

    Θα πρέπει να προσέξετε πως θα χειριστείτε τον ενιαίο πίνακα εκπαιδευτικών. Είναι μεγάλη αδικία να σταματήσετε την προσπάθεια χιλιάδων ωρομισθίων εκπαιδευτικών ώστε κάποια μέρα να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν άτομα, τα οποία κάνουν αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά για να αποκτήσουν την πολυπόθητη προϋπηρεσία, χωρίς χρηματική αμοιβή ΑΛΛΑ με μεγάλο κόπο για αρκετά χρόνια. Η προσπάθεια τους θα πάει στα σκουπίδια; Τι επάγγελμα θα κάνουν στην ηλικία των σαράντα ετών; Πως να συναγωνιστούν τα νέα παιδιά, τα οποία μόλις έχουν αποφοιτήσει;
    Σας παρακαλώ, μην προβείτε σ’ αυτήν τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ!
    Σας ευχαριστώ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 10:15 | Κατερίνα Β.

    Κ.Υπουργέ, θετική και επιβραβεύσιμη η κίνησή σας για δημόσια διαβούλευση, αρκεί όντως να διαβάσετε προσεκτικά και ένα προς ένα τα σχόλιά μας και όχι να έχετε ήδη αποφασίσει για εμάς πριν από εμάς.

    1.Κρατήστε ως έχει το σύστημα διορισμού 60%-40%.Βάση αυτού προγραμματίσαμε τη ζωή μας. Απορρόφηση-διορισμός των ήδη εγγεγραμένων στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων.

    2. Μοριοδοτήστε τριτέκνους-πολυτέκνους, αλλά μην τους χαρίζετε θέσεις άλλων!Σίγουρα το να έχει κάποιος μεγάλη οικογένεια χρίζει κοινωνικών και οικονομικών πριμοδοτήσεων και διευκολίνσεων, τι να κάνουμε όμως κι εμείς με ένα ή δύο παιδάκια? Ας δωθούν μόρια προσαύξησης για κάθε παιδί!

    3. Να προσμετράται ως προϋπηρεσία και η διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν καταλαβαίνω γιατί μετράει της Σιβιτανειδίου, του ΟΑΕΔ, κ.α. και όχι των στρατιωτικών σχολών, των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.Όλα ή τίποτα εκτός σχολείων.

    4. Το 100% ΑΣΕΠ δεν αποδεικνύει ότι ο διοριστέος είναι και σωστός δάσκαλος. Εξάλλου το πτυχίο μας, πιστοποιεί ότι έχουν ελεγχθεί ήδη οι γνώσεις μας σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις και εργασίες στο Πανεπιστημιο. Γιατί να μπαίνουμε διαρκώς σε διαδικασία εξετάσεων? Κι αν κάποιος πετύχει σε κάποιους ΑΣΕΠ και αποτύχει σε έναν,ξαφνικά θεωρείται ανίκανος και ανίδεος? Το θέμα είναι ο έλεγχος του εκπαιδευτικού στην τάξη για το συμφέρον πραγματικά του μαθητή!

    5. Μοριοδοτήστε κάθε επιτυχία σε προηγούμενους ΑΣΕΠ, αφού στηρίζετε τόσο εγκάρδια αυτό το θεσμό. Γιατί να χάνονται μόρια παρελθόντων ετών έτσι? Γιατί να δίνουμε και να ξαναδίνουμε εξετάσεις οι διαρκώς επιτυχόντες? Άλλωστε ορισμένοι κλάδοι δίνουν ελάχιστες θέσεις διορισμού, πχ.ΠΕ11 Γυμναστών. Μια επιτυχία στις πρώτες θέσεις μετά τους διοριστέους, όχι μόνο δε σε διορίζει, αλλά ούτε αναπληρωτής σε δουλεύεις!

    Θέλετε να μην υπάρχει αδικία? Προτού αλλάξετε το οτιδήποτε ας γίνει έλεγχος στις διευθύνσεις που δέχονται υπεράριθμους, οι οποίοι ουδέποτε δουλεύουν το πλήρες ωράριο για το οποίο προσλήφθηκαν και τα κενά που ήδη υπάρχουν τα καλύπτουν ωρομίσθιοι!Έλεγχος και στις διευθύνσεις που προσλαμβάνουν όχι με το πλήρες 12ωρο αλλά το πολύ με 4ωρα και 6ωρα ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δουλεύουν χρόνια ατελείωτα και δε συμπληρώνουν τα πολυπόθητα μόρια προϋπηρεσίας για να διοριστούν. Μεταθέσεις και αποσπάσεις ναι, αλλά σε όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη και τις δικαιούνται και όχι εις βάρος των συναδέλφων τους. Δώστε επιτέλους ώρες γυμναστικής στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και την τρίτη ώρα γυμναστικής στα σχολεία, όπως είχε προγραμματιστεί αλλά ποτέ υλοποιηθεί.

    Είμαι πτυχιούχος και μεταπτυχιακή γυμνάστρια, ωρομίσθια από το 2001 και πολλές φορές επιτυχούσα ΑΣΕΠ, αλλά όχι διοριστέα! Έχω οργώσει την Ελλάδα προσφέροντας (από την τσέπη μου στην ουσία, αφού οι μισθοί είναι μισθοί πείνας και ετεροχρονισμένοι)όπως πολλοί συνάδελφοι τις υπηρεσίες μου στην εκπαίδευση και ξαφνικά θέλετε να μου κόψετε τα φτερά? Γιατί? Πότε θα είμαι αρκετά ικανή για εσάς? Μη μας αναστατώνετε άλλο τη ζωή! Φτάνει!