Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:59 | ΜΑΡΙΑ Φ.

    Συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη δίκαιη και απόλυτα νόμιμη ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα την περίοδο 2010- 2014, όπου και οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι. Κατά την περίοδο αυτή εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα συνάδελφοι από καθαρή τύχη και όχι συνειδητά από επιλογή. Είναι πολύ σωστή η επιλογή της κυβέρνησης να μην μετρήσει με διπλά μόρια την υπηρέτηση σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς εάν ήταν γνωστό πολύ συνάδελφοι με υψηλή θέση στον πίνακα αναπληρωτών θα επέλεγαν να εργαστούν σε δομές δυσπρόσιτων περιοχών.
    Είμαι μια περιπλανώμενη τρίτεκνη αναπληρώτρια ΠΕ60, που έχω διαλύσει το σπίτι μου για την προϋπηρεσία. Το τρίτο παιδί, αν και πέτυχε σε ΑΕΙ δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε σε τρίτη διαφορετική πόλη. Εγώ τρέχω σε όλη την Ελλάδα και ο σύζυγος στο πατρικό. Ξέρετε πόσες φορές θέλησα να παραιτηθώ?
    Πόσα νοικοκυριά? τέσσερα τον αριθμό σε διαφορετικές πόλεις και χωριά. Ευτυχώς που βοηθά και ο παππούς αλλιώς….
    Και ερωτώ κύριε υπουργέ,
    γιατί δεν μπορεί να πάρει μετεγγραφή έστω το ένα παιδί? θα μου πείτε ότι έχετε οικονομικά κριτήρια ….
    γιατί δεν υπάρχει η συνυπηρέτηση στους αναπληρωτές? μόνο τα σώματα ασφαλείας έχουν οικογένεια?
    πώς θα βοηθήσετε τους νέους να κάνουν οικογένεια?
    τί οικογενειακό προγραμματισμό να κάνουν σήμερα οι νέοι?
    Στην εκπαίδευση έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, μόνιμες μητέρες, αναπληρώτριες μητέρες.
    Τί αναπληρώνουμε τελικά?
    Η γενική και η ειδική αγωγή σωστά είναι διαχωρισμένες κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γιατί άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής θέλουν ξαφνικά να μπουν στη γενική με τα μόρια της ειδικής; Μήπως γιατί επιθυμούν να διοριστούν ξαφνικά στη γενική; Αφού τόσα χρόνια διατείνονται ότι επιτελούν λειτούργημα στην ειδική και δεν το αμφισβητώ σε καμία περίπτωση, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να μην συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους και θέλουν να «εισβάλλουν» στους πίνακες της γενικής (που οι περισσότεροι στη γενική δουλεύουν μετά από ΑΣΕΠ).
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι να δικαιωθούμε όλοι οι αναπληρωτές, μητέρες ή όχι και να κάνετε μαζικούς διορισμούς στην ΠΕ και ΔΕ.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:57 | δερμετζιδου

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:56 | Εφη

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 και ζητάμε την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σε δομές ειδικής εκπαίδευσης ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία.
    Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:55 | Μαρινα

    Πάγια θέση των ΣΑΤΕΑ αποτελεί η εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.
    Σε αυτήν την κατεύθυνση προτείνουμε:

    Α) Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, όπως συμβαίνει σε κάθε κλάδο εκπαιδευτικών.
    Σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική εκπαίδευση, να υπάρχει επικουρικός πίνακας αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση (διδακτορικό ή μεταπτυχιακό) για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι προσλήψεις αναπληρωτών από τον επικουρικό πίνακα να γίνονται με βάση την προϋπηρεσία (όχι με μοριοδότηση), όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών.

    Διαφωνούμε κάθετα και θα εναντιωθούμε με κάθε νόμιμο μέσο απέναντι στην ποσόστωση που μπαίνει για τους πίνακες αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης, ποσόστωση που στην ουσία καταργεί για μία ακόμη φορά το βασικό τίτλο σπουδών των εκπαιδευτικών, καταργεί την Υπουργική Απόφαση 128005/Δ2/08-08-2014, ΦΕΚ 2217/23.08.2014 Τ.Β΄ που έβαλε εν μέρει φρένο στην εμπορευματοποίηση της ειδικής εκπαίδευσης, αποτελεί ρύθμιση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του κλάδου (όπως αναφέρεται στο Διεκδικητικό Πλαίσιο της Οριστικής Ημερήσιας Διάταξης της 84ης Γ.Σ. της ΔΟΕ, ΙΙΙ. Ειδική Αγωγή – σελ.8-10, 18-5-2015).

    Β) Στη βάση των παραπάνω, οι αναπληρωτές γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην Ειδική Εκπαίδευση (.50) θα πρέπει να λαμβάνουν την προϋπηρεσία τους τόσο στην Ειδική Εκπαίδευση (για να κατατάσσονται στον επικουρικό πίνακα και να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές) όσο και στη Γενική Εκπαίδευση. Είναι κομβικής σημασίας για το συμφέρον τους (και πάγια θέση των ΣΑΤΕΑ εδώ και χρόνια) να προσμετράται η προϋπηρεσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στον κλάδο τους, διότι ο μόνος τρόπος να διοριστούν οι συνάδελφοι γενικής εκπαίδευσης είναι μέσω του βασικού τους τίτλου σπουδών (δεν αποτελούν ξεχωριστό κλάδο και οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ γίνονται στη βάση του βασικού τίτλου σπουδών/κλάδου του κάθε εκπαιδευτικού).

    Γ) Οι συνάδελφοι γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση, μετά το διορισμό τους στη Γενική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), μπορούν να μετατεθούν ή να αποσπαστούν στην ειδική εκπαίδευση. Η θέση των ΣΑΤΕΑ για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις είναι εδώ και χρόνια γνωστή και είναι θέση της ΔΟΕ. Ζητάμε ενιαίο πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή τα κριτήρια μεταθέσεων-αποσπάσεων στην ειδική εκπαίδευση θα πρέπει να είναι τα ίδια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ κριτήρια με αυτά που ισχύουν και στη γενική εκπαίδευση (εντοπιότητα, οικογενειακή κατάσταση κτλ.) και δικαίωμα μετάθεσης-απόσπασης να έχουν οι συνάδελφοι με μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία, οι εκπαιδευτικοί με βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση, δηλαδή με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Μέσω των μεταθέσεων-αποσπάσεων υπάρχει «κανάλι», για να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές ) στην ειδική εκπαίδευση.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:55 | ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ

    Ως αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ70 επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ70.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ70 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ70.
    Αυτοί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί θα μπούνε τώρα στον πίνακα Γενικής Αγωγής αν ο νόμος δεν ισχύσει αναδρομικά. Εκπαιδευτικοί θα περάσουν εμάς που έχουμε προϋπηρεσία. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η αναδρομική ισχύ του νόμου.
    Ελπίζουμε σε σας, στο να διορθώσετε αυτή την αδικία και να δώσετε τέλος στην αγωνία τόσων χρόνων.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47.Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, κατά την περίοδο 2010-2014. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές
    Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:53 | Sofia R

    Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του ΣΑΤΕΑ. Να αποσυρθεί η ρύθμιση τωρα!

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:51 | Μαρινα

    Ζητούμε άμεση απόσυρση της παρ. 4 του άρθρου 47.

    Ως ΠΕ 70 με εξειδίκευση να ευχαριστήσω και τους ΣΑΤΕΑ για την στήριξη τους. Ακόμα ένας μεγάλος σύλλογος αναπληρωτών προστίθεται στις φωνές που φωνάζουν για την απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 και την προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών 60/70 με εξειδίκευση και στους δυο πίνακες.

    Ως τώρα κατά του άρθρου 47 είτε για δυσπρόσιτα είτε για διαχωρισμό ειδικής/γενικής ή κατά και των δυο έχουμε.

    1. ΔΟΕ (με πανηγυρική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της 84ης ΓΣ και μπροστά σε 700 συναδέλφους)
    2. ΟΛΜΕ
    3. ΕΡΑ (οι συνδικαλιστές του Σύριζα αν τους γνωρίζετε…)
    4. Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.
    5. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου ΄΄Δομήνικος Θεοτοκόπουλος΄΄
    6. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ΄΄Ο Αδαμάντιος Κοραής΄΄
    7. Σύλλογος Π.Ε. Κέρκυρας,
    8. Σύλλογος Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων
    9. Σύλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Παρου – Αντιπαρου “Παναγιωτης Καλλιέρος”,
    10. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γιάννης Ρίτσος”
    11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ‘’ Κωνσταντίνος Κούμας ‘’
    12. Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας
    13. Εκπαιδευτικοί Μικρών Κυκλάδων,
    14. ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων
    15. ΣΑΚΕΑ (Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής)
    16. Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου “Θεόφιλος Καΐρης”
    17. ΕΛΜΕ Ν.Κυκλάδων
    18. Β” ΕΛΜΕ Δωδεκανήσο
    19. Παρεμβάσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
    20. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
    21. ΔΑΚΕ/Π.Ε
    22. Κ.Ο Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
    23. Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε
    24. ΑΝΕΛ μέσω της βουλευτού Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού των ΑΝΕΛ.
    25. ΠΕΣΕΑ
    26. ΣΑΤΕΑ

    Πέραν των παραπάνω αρκετοί ακόμα σύλλογοι στήριξαν με ανακοινώσεις ή με την ψήφο τους στις γενικές συνελεύσεις ή στο Δ.Σ. της ΔΟΕ τη μία ή και τις δύο θέσεις για τις οποίες τοποθετούμαστε και συνεχώς βγαίνουν νέες ανακονώσεις.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:50 | ELLI LIS

    Δικαιοσύνη, αξιοκρατία κ όχι στρέβλωση και αδικίες .
    1. Υποστηρίζω ρητά ότι η προϋπηρεσία πρέπει να μετράει και ότι πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε επαγγελματικής μας διεκδίκησης. Πρέπει όχι μόνο να μετράει και μάλιστα με μεγαλύτερους συντελεστές και πάνω από το 16,80 του νόμου 3848/2010 ,αλλά να αποτελεί καθοριστικό κριτήριο μόνιμου διορισμού είτε σε συνδυασμό με επιτυχία ΑΣΕΠ(60%) είτε μόνη της (40%).
    2. Αν ανοίξουν οι πίνακες μετά το 2010 θα διαιωνίσουν μια στρεβλή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά και θα δημιουργήσουν μια παρόμοια στρέβλωση και αδικία αφού θα παρεμβληθούν άτομα με προϋπηρεσίες που εργάζονται στην ειδική αγωγή. Είναι ανήθικο προς του συναδέρφους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι δεν μετράει η προϋπηρεσία, αρνήθηκαν το διορισμό τους ως αναπληρωτές σύμφωνα με την παρ.2του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) όπως το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε.
    Μοναδικός μου ενδοιασμός για το άνοιγμα των πινάκων αποτελεί η είσοδος στους πίνακες εκπαιδευτικών οι οποίοι απέκτησαν προϋπηρεσία με πρόσληψη εκτός πινάκων γενικής αγωγής.
    Αν διασφαλιστεί με όρους και προϋποθέσεις η μη είσοδος στους πίνακες γενικής αγωγής εκπαιδευτικών ειδικής δεν έχω κανένα πρόβλημα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από 1-7-2010 και ακόμη περισσότερο αυτή να αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:50 | Stavroula Stoumpou

    Η προϋπηρεσία των ΠΕ70.50 και των ΠΕ60.50 πρέπει να προσμετράται στους πίνακες ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, στο βασικό μας πτυχίο! Απαράδεκτη η ρύθμιση που διαχωρίζει τη γενική και την ειδική εκπαίδευση! Οι ΠΕ70.50 και οι ΠΕ60.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με επιπλέον εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.Απαιτούμε λοιπόν να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:49 | Μαρία Στέφωση

    Όποιος έχει υπηρετήσει σε δυσπρόσιτο σχολείο γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει δυσπρόσιτο και τι συνθήκες βιώνει! Όλο αυτό δεν αλλάζει από χρονιά σε χρονιά, κάθε σχολική η χρονιά οι δυσκολίες είναι ίδιες! Όλοι γνωρίζαμε πως με το άνοιγμα του πίνακα θα προσμετρηθούν τα πάντα! Όσοι πήγαμε στα δυσπρόσιτα την περίοδο 2010-2014 δεν είδαμε την ηθική ικανοποίηση των κόπων μας άμεσα, δηλαδή την επόμενη σχολική χρονιά και περιμέναμε υπομονετικά το άνοιγμα των πινάκων. Και τώρα για επιβράβευση που σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, που ανοίξαμε αυτά τα σχολεία, μας τιμωρείται μη δίνοντας μας ότι προβλέπει ο νόμος και ότι έλαβαν οι προκάτοχοι μας αλλά και οι επόμενοι που θα υπηρετήσουν εκεί;
    Ζητάμε δικαιοσύνη! ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ 2010-14!!!!

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:47 | Ηρακλής

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47.
    Ανεπίτρεπτο να μην προσμετράται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών στον πίνακα γενικής από όπου και προέρχεται το βασικό πτυχίο.
    Για ποιο λόγο τόσα χρόνια να είμαστε αναπληρωτές μακριά από τα σπίτια μας οργώνοντας τα νησιά…
    Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:47 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Είμαι αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ60 και επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ60.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47.Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, κατά την περίοδο 2010-2014. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:43 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μ

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ
    Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τους αναπληρωτές;

    1. Με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 «ξεκλειδώνουν» οι πίνακες και υπολογίζεται ολόκληρη η προϋπηρεσία από 1-9-2010 και μετά. Δεν διπλασιάζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα σχολεία από το 2010 έως το 2014.
    2. Με την παράγραφο 3 του άρθρου 47 καταργείται η ποινή της δίχρονης διαγραφής από τους πίνακες και η διαγραφή ισχύει μόνο για το σχολικό έτος που αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία ως αναπληρωτές.
    3. Με την παράγραφο 4 του άρθρου 47 διαχωρίζεται η προϋπηρεσία για όσους έχουν διδακτορικά, μεταπτυχιακά ή σεμινάρια 400 ωρών που αποκτήθηκαν μέχρι 31-8- 10 και υπολογίζεται πλέον στις δομές που προσφέρθηκε ( Γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης). Η διάταξη αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ. Ισχύει εφεξής.
    4. Με την παράγραφο 7 του άρθρου 47 χορηγούνται και στους αναπληρωτές άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς λόγους, όπως ακριβώς και στους μόνιμους
    5. Με την παράγραφο 8 του άρθρου 47 λύνεται το θέμα που προέκυψε στην αρχή της χρονιάς με τη διαφορά μιας μέρας στην προϋπηρεσία μεταξύ των συναδέλφων που προσελήφθησαν στην ίδια φάση (ΕΣΠΑ-κρατικός προϋπολογισμός).
    Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
    1. Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.
    2. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ-ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο-δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.
    3. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
    «α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».
    4. Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα¬ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.
    5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.
    6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε¬τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω¬τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.
    8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:38 | ioanna

    Κύριοι υπουργοί,
    γνωρίζω ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη διαπραγμάτευση αλλά θα ήθελα την προσοχή σας στο θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Π.Ε. και Δ.Ε.
    1. ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές
    Συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο 47 του επικείμενου νομοσχεδίου και με τη δήλωση του αν. υπ. παιδείας σχετικά με τη μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες,. Κάθε διαφορετική ρύθμιση του θέματος έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη νομιμότητα. Επισημαίνουμε ότι τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων της τετραετίας 2010-2014 ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ αλλά θα προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους. Παραθέτουμε και τη σχετική δήλωση του αν. υπ Παιδείας Τ. Κουράκη «Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»
    2. Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής
    Το Υπουργείο Παιδείας με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας εκφράζει την πολιτική βούληση για την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών που συμμετέχουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κάνει σαφές ότι αυτή δεν αποτελεί ένα ακόμη «παζάρι» δικαιωμάτων. Με το άνοιγμα και τον διαχωρισμό των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και όχι από το 2015 και την προσμέτρηση της προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, κατόχων σεμιναρίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών ειδικής αγωγής μόνο στον οικείο πίνακα και όχι και στους δύο (γενικής και ειδικής αγωγής) εξασφαλίζεται η ποιότητα και αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης. Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχοντας «αγορασμένα» μεταπτυχιακά μπαίνουν στους πίνακες της ειδικής αγωγής και στη συνέχεια μεταπηδούν σε αυτόν της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία; Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και η βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και έχουν κάποια κατάρτιση και εμπειρία στην ειδική αγωγή μοναδικό μέλημά τους είναι να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή και τελικά να διοριστούν σε αυτή; Αποτελεί νομοθετική και πανεκπαιδευτική πρωτοτυπία το φαινόμενο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής λόγω κάποιου ακαδημαϊκού προσόντος (διδακτορικό/μεταπτυχιακό/σεμινάριο ή απλά προϋπηρεσία ενός έτους) να ονομάζονται κλάδοι ΠΕ, ΔΕ 50 και με το ίδιο βασικό πτυχίο να εγγράφονται σε δύο (2) πίνακες αναπληρωτών ταυτόχρονα. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις (μη προσμέτρηση στο διπλάσιο δυσπρόσιτων και διαχωρισμός πινάκων γενικής-ειδικής αγωγής) έρχονται να ικανοποιήσουν τις μέχρι τώρα δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, να ενισχύσουν το του αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο.
    Θεωρώντας ότι πρέπει επιτέλους στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι να υπάρχει εντιμότητα και συνέπεια λόγων και έργων καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην υποκύψει σε συντεχνιακές μειοψηφίες και ομάδες αναπληρωτών (δυσπρόσιτων και ειδικής αγωγής). Τα αιτήματα και επιχειρήματα τους αποτελούν εσκεμμένες και ιδιοτελείς επιλογές που όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά γίνονται υπό το κράτος συντεχνιακής αντίληψης και επιπόλαιας και συμφεροντολογικής σκέψης. Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό ήθος, ανιδιοτέλεια και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:34 | tsanter

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47

    Δεν υπάρχει διπλή προϋπηρεσία όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Η προϋπηρεσία ναι μεν μπαίνει σε δυο πίνακες αλλά μόνο του πίνακα της γενικής λειτουργεί για μελλοντικό διορισμό.

    Στον πίνακα ΕΑ λειτουργεί αποκλειστικά ως μπούσουλας κατάταξης αναπληρωτών. Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60/70 με εξειδίκευση μια χρήσιμη προϋπηρεσία παίρνουν, αυτή του κλάδου τους. Οι ΠΕ 71/61 έχουν απόλυτη πρόταξη στην ΕΑ. Ακούγεται συνεχώς η λέξη διπλή προϋπηρεσία και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ μύθος.

    Αν περάσει η σχετική ρύθμιση διαλύετε την ΕΑ καθώς δεν θα υπάρχει κανείς για να καλύψει τα κενά.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:31 | strasaki25

    Κύριοι υπουργοί,
    γνωρίζω ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη διαπραγμάτευση και η σκέψη όλων μας είναι στις Βρυξέλλες. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση-συμφωνία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών θα ήθελα την προσοχή σας στο θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Π.Ε. και Δ.Ε.
    Επισημαίνω ότι ο χώρος της παιδείας είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αποχωρήσει πάνω από 11.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προσληφθεί, ως μόνιμοι, μόνο 272. Δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για προσλήψεις 1:5 ή 1:10. Είναι βέβαιο πως αν δεν υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί και φέτος το σύστημα θα καταρρεύσει.
    Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στο θέμα της ανάγκης μόνιμων διορισμών στην ΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, καθώς και στο θέμα της αναγνώρισης ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 1/9/2010. Οι μόνιμοι διορισμοί μπορούν να γίνουν, άμεσα, με το σύστημα 60-40%.
    Υπενθυμίζω, ότι το σύστημα διορισμών 60%-40% είναι ένα σύστημα αντικειμενικό και δίκαιο το οποίο αναγνωρίζει τόσο την επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όσο και την προϋπηρεσία. Το 2014 και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του δικαίωσε Ιταλούς συμβασιούχους συναδέλφους μας, αναγνωρίζοντας στην ουσία το δικαίωμά τους για μόνιμο διορισμό μετά από 36 μήνες προϋπηρεσία. Η απόφαση αυτή πρέπει να ισχύσει και στη χώρα μας, αφού οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Π.Ε. έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.
    Να ανοίξουν οι πίνακες και να λυθεί το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας της περιόδου 2010-2014 στους πίνακες αναπληρωτών, με την προσμέτρηση της καθαρής προϋπηρεσίας και του βαθμού από την επιτυχία του ΑΣΕΠ, χωρίς τον υπολογισμό των δυσπρόσιτων για το διάστημα αυτό, καθώς ουδείς γνώριζε το ενδεχόμενο προσμέτρησης αυτών, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 3848/2010 .
    Κύριοι υπουργοί,
    γνωρίζω ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη διαπραγμάτευση και η σκέψη όλων μας είναι στις Βρυξέλλες. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση-συμφωνία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών θα ήθελα την προσοχή σας στο θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Π.Ε. και Δ.Ε.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:30 | Μαρία Χ.

    Ο νόμος 3848/2010 ποτέ δεν κατηργησε τα δυσπρόσιτα. Απλά σταμάτησε την ανατροφοδότηση των πινάκων αναπληρωτών και δεν άλλαξε τίποτα άλλο. Τα δυσπρόσιτα υπήρχαν πάντα και ίσχυαν κανονικά. Οπότε οποιοδήποτε επιχείρημα κάποιων ότι δεν γνώριζαν δεν ευσταθεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε και τους αρμοδίους στις πρωτοβάθμιες που συμβούλευαν και ισχυρίζονταν ότι καμία προϋπηρεσία δεν πρόκειται να χαθεί. Απλά κάποιο βολεύτηκαν στη θέση που είχαν και με δεδομένο ότι καμία προϋπηρεσία δεν θα μετρούσε άμεσα έκαναν τις επιλογές τους.
    Αν θέλετε να εφαρμόσετε το δίκαιο διπλασιάστε τα μόρια των δυσπρόσιτων σχολείων και για τα έτη 2010 έως 2014. Αυτό είναι το σωστό και το αυτονόητο.
    Με το νόμο που προτείνετε κάνετε επιλεκτικό άνοιγμα των πινάκων. Ή τα ανοίγετε όλα ή τίποτα. Αυτό είναι δικαιοσύνη και ισονομία από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν στα ίδια σχολεία!!!
    Η ΔΟΕ έχει πάρει απόφαση καθώς και το σύνολο των συλλόγων υπέρ της διπλής προσμέτρησης .Εσείς ποιον ακούτε ;

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:29 | Ηλίας

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:19 | Δημήτρης Β.

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!!
    ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2014!
    Άλλωστε δεν άλλαξε κάτι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς σε αυτά τα μέρη.
    Αν υπάρχει έστω και ένας που δε συμφωνεί με την προσμέτρηση των δυσπρόσιτων ας βάλει τον εαυτό του στη θέση εκείνου που υπηρέτησε και 1 και 2 και 3 χρόνια. Ας φανούμε άνθρωποι επιτέλους! Ας μην τυφλώνονται κάποιοι από το προσωπικό τους συμφέρον και τάσσονται ενάντια σε κάτι που είναι το μόνο δίκαιο και ανθρώπινο!!! Ο διπλασιασμός είναι το ελάχιστο που μπορεί να δοθεί!
    Γι’αυτό, λοιπόν, ζητάμε αυτή την επιβράβευση για όσα περάσαμε από τη στιγμή που ο νόμος ποτέ δεν άλλαξε και ποτέ δε βγήκε νόμος που να ακυρώνει τα δυσπρόσιτα.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:19 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κύριοι υπουργοί,
    το πολυπόθητο πολυνομοσχέδιο που πολύ καιρό τώρα αναμέναμε για να μας σώσει από τα ¨κακώς κείμενα¨ των προηγούμενων κυβερνήσεων έφτασε, αλλά δυστυχώς όχι μόνο για να διορθώσει προηγούμενα λάθη..
    Αλλά να μας ταράξει με νέες αλλαγές.
    Έχοντας ήδη βιώσει τις επιτυχείς εξετάσεις σε τρεις διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και την ψυχοφθόρα διαδικασία της αναμονής και τοποθέτησης, την τελευταία στιγμή πάντα (είτε αυτό ήταν στην αρχή είτε στην μέση της χρονιάς) για έξι συνεχείς χρονιές.
    Φυσικά σε διαφορετικά μέρη ανά την Ελλάδα , όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των αναπληρωτών.
    Ανακοινώνεται λοιπόν, ότι δύο από αυτές τις χρονιές τα μόρια μας δεν θα προσμετρηθούν. Και μέχρι να αναρτηθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο και να δούμε εγγράφως ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν πρόκειται να ισχύσει, αγωνιούμε.
    Συνεχίζουμε να αγωνιούμε όταν μαθαίνουμε ότι ίσως οι αναπληρωτές που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να δουλεύουν στην ειδική αγωγή, πολλοί από τους οποίους δεν το κάνανε επειδή θέλανε να αφιερωθούν στην ειδική αγωγή αλλά:
    είτε γιατί δεν είχαν δώσει ΑΣΕΠ
    είτε γιατί ήταν σε χαμηλή θέση στον πίνακα του ΑΣΕΠ
    (κάτι που θα σημαίνει ότι δεν είχαν καμμιά πιθανότητα να εργαστούν).
    Και λέω ότι δεν θέλανε να αφιερωθούνε στην ειδική αγωγή γιατί πολύ απλά τώρα που τέθηκε όλο αυτό το ζήτημα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας , δεν θα επιθυμούσανε διακαώς να μπούνε στον πίνακα Γενικής αλλά στον πίνακα Ειδικής Αγωγής, αφού άλλωστε στην ειδική αγωγή ήταν και η προϋπηρεσία τους.
    Άρα κάνοντας αυτό το σεμινάριο των 400 ωρών ( που πλέον έχει καταργηθεί), προσλαμβάνονταν και εργάζονταν, μερικές φορές από την αρχή της χρονιάς.
    Σε σύγκριση με άλλους συναδέλφους μάλιστα που αν και στην αρχή του πίνακα γενικής, κατέληγαν να διορίζονται στην μέση της χρονιάς.
    Αυτοί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί θα μπούνε τώρα στον πίνακα Γενικής Αγωγής αν ο νόμος δεν ισχύσει αναδρομικά. Εκπαιδευτικοί, πολλών εκ των οποίων δεν έχουν δώσει ΑΣΕΠ, θα περάσουν εμάς, που έχουμε δώσει 1, 2 ή και 3 φορές ΑΣΕΠ και έχουμε προϋπηρεσία. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η αναδρομική ισχύ του νόμου.
    Ελπίζουμε σε σας, στο να διορθώσετε αυτή την αδικία και να δώσετε τέλος στην αγωνία τόσων χρόνων.
    Σας ευχαριστώ πολύ

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:17 | ΜΑΡΙΑ ΚΑΦ

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:17 | Δήμητρα Π.

    Δεν είναι δίκαιο να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στην ειδική στη γενική αγωγή. Κι αυτό γιατί τα κριτήρια πρόσληψης είναι διαφορετικά. Στην πρώτη περίπτωση είναι το σεμινάριο/μεταπτυχιακό και στη δεύτερη τα μόρια που αποκτήθηκαν στον ΑΣΕΠ. Δηλαδή οι μεν απέκτησαν τα μόρια με τα λεφτά τους και οι δε με την επίδοσή τους σε έναν αντικειμενικό διαγωνισμό.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:17 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Π

    κύριε Υπουργέ, επισημαίνω ότι ο χώρος της παιδείας είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αποχωρήσει πάνω από 11.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προσληφθεί, ως μόνιμοι, μόνο 272. Δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για προσλήψεις 1:5 ή 1:10. Είναι βέβαιο πως αν δεν υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί και φέτος το σύστημα θα καταρρεύσει.
    κύριε Υπουργέ, ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στο θέμα της ανάγκης μόνιμων διορισμών στην ΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, καθώς και στο θέμα της αναγνώρισης ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 1/9/2010. Οι μόνιμοι διορισμοί μπορούν να γίνουν, άμεσα, με το σύστημα 60-40%.
    Υπενθυμίζω, κύριε Υπουργέ, ότι το σύστημα διορισμών 60%-40% είναι ένα σύστημα αντικειμενικό και δίκαιο το οποίο αναγνωρίζει τόσο την επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όσο και την προϋπηρεσία. Το 2014 και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του δικαίωσε Ιταλούς συμβασιούχους συναδέλφους μας, αναγνωρίζοντας στην ουσία το δικαίωμά τους για μόνιμο διορισμό μετά από 36 μήνες προϋπηρεσία.
    κύριε Υπουργέ, θα πρέπει να γίνει άμεσα η σύνταξη των νέων πινάκων αναπληρωτών, να ανοίξουν οι πίνακες και να λυθεί το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας της περιόδου 2010-2014 στους πίνακες αναπληρωτών, με την προσμέτρηση της καθαρής προϋπηρεσίας και του βαθμού από την επιτυχία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες αδικίες που έχουν δημιουργήσει οι προκάτοχοι σας στο υπουργείο.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:16 | Δέσποινα Τσιάνταρη

    ΥΠΕΡ της απόσυρσης της παρ. 4

    1.ΔΟΕ
    2. 84Η Συνέλευση της ΔΟΕ
    3. ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
    4. .Παρεμβάσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
    5. ΔΑΚΕ/Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
    6. Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.
    7. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
    8. ΠΕΣΕΑ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής)
    9. ΣΑΚΕΑ (Αναπληρωτές Καθηγητές Ειδικής Αγωγής)
    10. ΣΑΤΕΑ (Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής)
    11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας
    12. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης
    13. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης (Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη)
    14. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περικλής
    15. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου
    16. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
    17. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων
    18. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σεφέρης ( Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης)
    19. Συντονιστικό Συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Παρθενώνας», Δυτ. Αττικής, «Κ. Σωτηρίου», Αμαρουσίου, Ν. Σμύρνης, Κερατσινίου-Περάματος, Αιγάλεω, Σαλαμίνας. Α΄ Αθηνών, «Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Μολάων, Λακωνικής (Γυθείου), Σπάρτης, Αρκαδίας, Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, «Δ. Γληνός», «Θεόφιλος Καΐρης», Λέσβου, Ζ΄ Θεσ/νίκης, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

    Θα αγνοήσετε όλες αυτές τις φωνές και θα προτάξετε το συμφέρον μιας συγκεκριμένης ομάδας σε βάρος τόσων εκπαιδευτικών;

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:14 | Ελπιδα

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:14 | ΜΑΡΙΑ Φ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
    Τι προβλέπει το άρθρο 47 του πολυνομοσχεδίου για τους αναπληρωτές
    1.Με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 «ξεκλειδώνουν» οι πίνακες και υπολογίζεται ολόκληρη η προϋπηρεσία από 1-9-2010 και μετά. Δεν διπλασιάζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα σχολεία από το 2010 έως το 2014.
    2. Με την παράγραφο 3 του άρθρου 47 καταργείται η ποινή της δίχρονης διαγραφής από τους πίνακες και η διαγραφή ισχύει μόνο για το σχολικό έτος που αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία ως αναπληρωτές.
    3. Με την παράγραφο 4 του άρθρου 47 διαχωρίζεται η προϋπηρεσία για όσους έχουν διδακτορικά, μεταπτυχιακά ή σεμινάρια 400 ωρών που αποκτήθηκαν μέχρι 31-8- 10 και υπολογίζεται πλέον στις δομές που προσφέρθηκε ( Γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης). Η διάταξη αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ. Ισχύει εφεξής.
    4. Με την παράγραφο 7 του άρθρου 47 χορηγούνται και στους αναπληρωτές άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς λόγους, όπως ακριβώς και στους μόνιμους
    5. Με την παράγραφο 8 του άρθρου 47 λύνεται το θέμα που προέκυψε στην αρχή της χρονιάς με τη διαφορά μιας μέρας στην προϋπηρεσία μεταξύ των συναδέλφων που προσελήφθησαν στην ίδια φάση (ΕΣΠΑ-κρατικός προϋπολογισμός).
    ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ «ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:14 | Αθηνά Μ.

    ΥΠΕΡ της απόσυρσης της παρ. 4

    1.ΔΟΕ
    2. 84Η Συνέλευση της ΔΟΕ
    3. ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
    4. .Παρεμβάσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
    5. ΔΑΚΕ/Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
    6. Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.
    7. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
    8. ΠΕΣΕΑ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής)
    9. ΣΑΚΕΑ (Αναπληρωτές Καθηγητές Ειδικής Αγωγής)
    10. ΣΑΤΕΑ (Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής)
    11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας
    12. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης
    13. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης (Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη)
    14. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περικλής
    15. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου
    16. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
    17. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων
    18. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σεφέρης ( Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης)
    19. Συντονιστικό Συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Παρθενώνας», Δυτ. Αττικής, «Κ. Σωτηρίου», Αμαρουσίου, Ν. Σμύρνης, Κερατσινίου-Περάματος, Αιγάλεω, Σαλαμίνας. Α΄ Αθηνών, «Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Μολάων, Λακωνικής (Γυθείου), Σπάρτης, Αρκαδίας, Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, «Δ. Γληνός», «Θεόφιλος Καΐρης», Λέσβου, Ζ΄ Θεσ/νίκης, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

    Θα αγνοήσετε όλες αυτές τις φωνές και θα προτάξετε το συμφέρον μιας συγκεκριμένης ομάδας σε βάρος τόσων εκπαιδευτικών;

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:12 | αθανασιος

    Στηρίζω τις θεσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:10 | Ελισσάβετ

    Προσμέτρηση της διπλής προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα για όλα τα χρόνια ανεξαιρέτως όπως ορίζει ο υπάρχων νόμος Ν.3391/2005 καθώς ισχύει ακόμα και όπως άλλωστε υποστηρίζουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, οι επίσημοι εκπρόσωποι μας αλλά και πάρα πολλοί Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών ανά την Ελλάδα.Αυτό άλλωστε είναι και το δίκαιο, δεν το βλέπετε;

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:09 | Χρηστος

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ. Απλά και κατηγορηματικά . Το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ πρώτα από » όλους «

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:08 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:07 | ΧΑΡΗΣ

    Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:07 | ΛΑΜΠΡΙΝΗ Σ

    ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές
    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο 47 του επικείμενου νομοσχεδίου και με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας σχετικά με τη μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες,. Κάθε διαφορετική ρύθμιση του θέματος έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη νομιμότητα. Επισημαίνω ότι τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων της τετραετίας 2010-2014 ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ αλλά θα προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους. Παραθέτω και τη σχετική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τ. Κουράκη «Κατά τα άλλα, σε ότι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:02 | Ιωάννα

    Δεν υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα στη μη διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων περιοχών για το 2010-2014. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τη 84 γενική συνέλευση της ΔΟΕ, το δίκαιο αίτημα μας για αναγνώρισης ολόκληρης της προϋπηρεσίας που έγινε αποδεκτό από τους εκλογικούς αντιπρόσωπους όλων των εκπαιδευτικών συλλόγων της χώρας. Οφείλει το υπουργείο να πράξει το δίκαιο.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:01 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕ 60.50 & ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:01 | ΧΑΡΑ Γ

    Εμεις, οι νεοι αποφοιτοι των Τμηματων Ειδικης Αγωγης θα βρεθούμε σε εργασιακο αδιεξοδο λογω της ποσοστωσης που δινετε στα Μεταπτυχιακα των 70,50 και 60,50!
    Επιλεξαμε αυτο τμημα, σπουδασαμε 4 χρονια , εχουμε βασικο τιτλο στη Ειδικη Αγωγη που καθοριζει την ειδικοτητα μας!
    Δικαιως ζητουμε τοσα χρονια να ισχυει στην ειδικη αγωγη ο,τι ισχυει και στους αλλους κλάδους!

  • 25 Ιουνίου 2015, 23:00 | EΙΡΗΝΗ

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:59 | Ελ. Πα

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47.

    Ανεπίτρεπτο να μην προσμετράται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών στον πίνακα γενικής από όπου και προέρχεται το βασικό πτυχίο.

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:58 | ΕΛΕΝΗ Μ.

    Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
    Oι ανισότητες μεταξύ αναπληρωτών και μονίμων πρέπει να αρθούν.
    Δεν θίγεται πουθενά το θέμα της ειδικής παροχής μητρότητας(6μηνη άδεια ΟΑΕΔ) με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, γιατί? Είμαστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ ή όχι? πληρώνουμε τις εισφορές μας ή όχι? γιατί τότε ΔΕΝ μπορούμε να πάρουμε την 6μηνη άδεια μητρότητας-ανατροφής? Ο ΟΑΕΔ θα μας πληρώνει τη μισθοδοσία, τα δικά μας τα παιδιά τί είναι? μόνο οι μόνιμες γεννούν παιδιά? οι αναπληρώτριες τι κάνουν? ούτε άνευ αποδοχών δεν μπορούμε να πάρουμε για να μη χαθεί η πολυπόθητη προϋπηρεσία. Στην παρ.6 αναφέρει «Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Πού γράφει για τους αναπληρωτές? Γιατί να κλαίει η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με «γεμάτο» γάλα στήθος της και να αναγκάζεται να το «βγάζει» στην τουαλέτα του σχολείου ενώ η μόνιμη συνάδελφος απολαμβάνει υπέροχες στιγμές ζωής με το βρέφος της?
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.
    Οταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι 15 ημερολογιακές ημέρες αναρρωτικής άδειας είναι ψίχουλα…
    Θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση στους μονογονείς εκπαιδευτικούς, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα ή καλύτερα να πω ότι είναι ήρωες.
    Δηλώνω την αντίθεσή μου σχετικά με την προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ειδικής αγωγής κατόχων μεταπτυχιακών, διδακτορικών ή σεμιναρίου ειδικής αγωγής, στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής αγωγής.
    Να ανοίξουν οι πίνακες και να λυθεί το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας της περιόδου 2010-2014 στους πίνακες αναπληρωτών, με την προσμέτρηση της καθαρής προϋπηρεσίας και του βαθμού από την επιτυχία του ΑΣΕΠ, χωρίς τον υπολογισμό των δυσπρόσιτων για το διάστημα αυτό.

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:57 | ΧΑΡΟΥΛΑ

    Και οι ΣΑΤΕΑ στηρίζουν με τις θέσεις τους την απόσυρση της παρ.4.
    Διαφωνούμε κάθετα και θα εναντιωθούμε με κάθε νόμιμο μέσο απέναντι στην ποσόστωση που μπαίνει για τους πίνακες αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης, ποσόστωση που στην ουσία καταργεί για μία ακόμη φορά το βασικό τίτλο σπουδών των εκπαιδευτικών, καταργεί την Υπουργική Απόφαση 128005/Δ2/08-08-2014, ΦΕΚ 2217/23.08.2014 Τ.Β΄ που έβαλε εν μέρει φρένο στην εμπορευματοποίηση της ειδικής εκπαίδευσης, αποτελεί ρύθμιση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του κλάδου (όπως αναφέρεται στο Διεκδικητικό Πλαίσιο της Οριστικής Ημερήσιας Διάταξης της 84ης Γ.Σ. της ΔΟΕ, ΙΙΙ. Ειδική Αγωγή – σελ.8-10, 18-5-2015).Β) Στη βάση των παραπάνω, οι αναπληρωτές γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην Ειδική Εκπαίδευση (.50) θα πρέπει να λαμβάνουν την προϋπηρεσία τους τόσο στην Ειδική Εκπαίδευση (για να κατατάσσονται στον επικουρικό πίνακα και να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές) όσο και στη Γενική Εκπαίδευση. Είναι κομβικής σημασίας για το συμφέρον τους (και πάγια θέση των ΣΑΤΕΑ εδώ και χρόνια) να προσμετράται η προϋπηρεσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στον κλάδο τους, διότι ο μόνος τρόπος να διοριστούν οι συνάδελφοι γενικής εκπαίδευσης είναι μέσω του βασικού τους τίτλου σπουδών (δεν αποτελούν ξεχωριστό κλάδο και οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ γίνονται στη βάση του βασικού τίτλου σπουδών/κλάδου του κάθε εκπαιδευτικού). Γ) Οι συνάδελφοι γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση, μετά το διορισμό τους στη Γενική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), μπορούν να μετατεθούν ή να αποσπαστούν στην ειδική εκπαίδευση.

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:56 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τους πίνακες αναπληρωτών και ιδιαίτερα για το θέμα της Ειδικής Αγωγής επισημαίνω τα εξής:
    1.Ο κλάδος έχει ταχθεί από το 2008 και μάλιστα ομόφωνα κατά των σεμιναρίων των 400 ωρών τα οποία χαρακτήριζε μάλιστα ως σεμινάρια της “ντροπής”. Ταυτόχρονα είχε ζητήσει την κατάργηση του Ν3699/08 για την ειδική αγωγή που καθιέρωνε τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια ως “προσόν” διορισμού.
    2.Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αδιανόητο να προταχθούν στους πίνακες γενικής εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν αυτόνομα στην ειδική με μεταπτυχιακά ή σεμινάρια και να εξοβελίσουν από τους πίνακες γενικής συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νηπιαγωγούς, που έχουν δυο και τρεις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και να τους οδηγήσουν στην ανεργία.
    3.Επισημαίνουμε ότι η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 σε καμία περίπτωση δεν χάνεται. Μετρά στον πίνακα Γενικής για τους μόνιμους διορισμούς. Οι αναπληρωτές όμως έχουν ξεχωριστούς πίνακες γι αυτό και όσοι προσλήφθηκαν αυτόνομα από τον πίνακα ειδικής, εκεί πρέπει να υπολογισθεί η προϋπηρεσία τους.
    4.Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα τη ρύθμιση σεβόμενο τις θέσεις του κλάδου, αλλά και τη δικαιολογημένη αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας.

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:56 | ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ

    Στηριζω τις θεσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:55 | Αθηνά

    Για ποιόν λόγο αποσιωπάται η αντισυνταγματικότητα του χρόνου κτήσης πτυχίου για προσλήψεις/διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση; Πρόκειται για ένα κριτήριο που εισάγει διακρίσεις και απροσδιόριστες χρονικές σταθμίσεις μεταξύ των συνυποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μηδενικής προϋπηρεσίας, όπως εισήγαγε και στο παρελθόν η χρήση του στην προγενέστερη της σύγχρονης θεσμική εφαρμογή της επετηρίδας.Η μέχρι σήμερα αναγωγή του χρόνου κτήσης πτυχίου σε οιονεί κριτήριο προϋπηρεσίας δεν ευσταθεί,εφόσον δεν συνεπάγεται ακριβή και αληθή αποτύπωση πράγματι κτηθέντος χρόνου προϋπηρεσίας. Η δε προϋπηρεσία που συγκέντρωσαν μέχρι σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μηδενικής προϋπηρεσίας στη βάση της ισχύουσας επετηρίδας αποτελεί ένα de facto και όχι de jure προσόν που έχει αποκτηθεί χωρίς αξιοκρατικές εγγυήσεις (στη βάση του μη αξιολογικού κριτηρίου του χρόνου κτήσης πτυχίου) εκτός του ελέγχου ανεξάρτητης αρχής. Είναι νόμιμο να διαιωνίζεται το κριτήριο του χρόνου κτήσης πτυχίου προσδίδοντας στους όποιους αναπληρωτές μηδενικής προϋπηρεσίας προσλαμβάνονται κάθε σχολική χρονιά και μεγαλύτερη προϋπηρεσία, η οποία στο μέλλον θα αναγνωρισθεί δίχως άλλο, χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση/μοριοδότηση με ακαδημαϊκά και άλλα αντικειμενικά κριτήρια των εν λόγω υποψηφίων κατά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξής τους; Είναι νόμιμο να αποκλείονται de facto υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας εξαιτίας της ισχύουσας σύγχρονης μορφής της επετηρίδας, δηλαδή του χρόνου κτήσης πτυχίου, χωρίς καμιά αξιολογική στάθμιση των προσόντων τους;
    Πρόσφατα εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 527/2015 απόφαση του ΣτΕ (Αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του Ν. 3848/2010 περί του διορισμού αναπληρωτών καθηγητών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση),που κρίνει ως αντικείμενους στις συνταγματικές διατάξεις διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής η Ολομέλεια του ΣτΕ προσδιόρισε εμμέσως πλην σαφώς την θεσμική αντισυνταγματικότητα της επετηρίδας, ήτοι του κριτηρίου του χρόνου κτήσης πτυχίου που καθόριζε στο παρελθόν τις προσλήψεις στις οποίες αναφέρεται το ιστορικό της υπόθεσης και καθορίζει μέχρι και σήμερα ως αναχρονιστικό κατάλοιπο του παρελθόντος την κατάταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μηδενικής προϋπηρεσίας: {σκέψη 13η απόφασης …η απόκτηση όμως της προϋπηρεσίας αυτής ανάγεται σε προσλήψεις αναπληρωτών ή ωρομισθίων, οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και,ενόψει και των σχετικών διάσπαρτων στη νομοθεσία διατάξεων (όπως αυτές που αφορούν τις μνημονευθείσες στις δέκατη και ενδέκατη σκέψεις περιπτώσεις των άρθρων 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 και 41 παρ. 4 του ν. 3762/2009), δεν προκύπτει ότι έχουν γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις..}. Επομένως, ο χρόνος κτήσης πτυχίου ως βάση κατάταξης των υποψηφίων προς πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών μηδενικής προϋπηρεσίας εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ αποτελεί ένα μη αντικειμενικό και μη αξιολογικό κριτήριο κατά παράβαση της αρχής ισότητας και αξιοκρατίας που προστατεύονται συνταγματικά και αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της έννομής μας τάξης.Ποιός λόγος υπαγορεύει την διατήρηση της ισχύος της διάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010, αν και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί περί μη συνταγματικότητας του κατάταξης υποψηφίων βάσει του θεσμού της επετηρίδας; Συνιστά η κατάρτιση των ισχυόντων πινάκων αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος 2014-2015, καθώς και των πινάκων μηδενικής που θα καταρτισθούν για το ερχόμενο σχολικό έτος, κατ’ άρθρον 9 παρ. 4 Ν. 3848/2010, εξαιρετική (ή μήπως συνήθη κατ’ έτος και συστηματικώς προκύπτουσα) περίπτωση της εξάντλησης ενός ή περισσότερων πινάκων της παραγράφου 2 του άρθρου 9 Ν. 3848/2010 και της εφαρμογής του κριτηρίου του χρόνου κτήσης πτυχίου;

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:54 | Βούλα

    Δηλαδή αν προσληφθεί ένας δάσκαλος π.χ. για παράλληλη στήριξη σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο σαν ΠΕ70 θα μετρήσει η προϋπηρεσία του στον πίνακα της γενικής αγωγής κι αν ο ίδιος δάσκαλος προσληφθεί σαν ΠΕ70.50 για την ίδια ακριβώς δουλειά – θέση δεν θα μετρήσει η προϋπηρεσία του στον πίνακα του κλάδου στον οποίο ανήκει;;; Είναι άδικη και παράλογη αυτή η ρύθμιση!! Το βασικό πτυχίο είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Δεν υπάρχει κλάδος ΠΕ70.50! Το .50 είναι απλά ένας κωδικός για να μπορούν να ξεχωρίζουν αυτοί οι δάσκαλοι που έχουν επιπλέον εξειδίκευση για να εργαστούν σε δομές της ειδικής αγωγής εφόσον εξαντληθούν οι ΠΕ71.

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:53 | Ιωάννα Μ.

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:53 | Δέσποινα

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ!!!!

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:52 | ΑΛΕΚΑ ΜΠΡΑΦΑ

    Είμαι αναπληρώτρια ΠΕ60, όταν ήρθε η σειρά μου να διοριστώ μόνιμα, ο κ.Αρσένης κατήργησε την Επητερίδα. Εδωσα εξετάσεις με επιτυχία στον ΑΣΕΠ, υψηλή βαθμολογία και ξεκίνησα να δουλεύω αναπληρώτρια θεωρώντας ότι με ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία θα διοριστώ. Μετά έρχεται η κ.Διαμαντοπούλου με το ν.3848/2010 και κλείδωσε τους πίνακες. Τα τελευταία χρόνια διασχίζω τέσσερις νομούς καθημερινά, διανύοντας πάνω από 300 χιλιόμετρα για να δουλέψω. Αυτό κάνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί ΚΑΘΕ μέρα σε όλη την Ελλάδα, με πολύ κόπο, κακοπληρωμένοι και με πολλές θυσίες. Το υπουργείο έχει καταφέρει να στρέψει τον έναν εκπαιδευτικό εναντίον του άλλου.
    Τι αναπληρώνουμε τόσα χρόνια? Τους εαυτούς μας αναπληρώνουμε!!! Μέχρι πότε θα πάει αυτό? Τι κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί για τις δικές μας οικογένειες? Έχουν διαλυθεί οικογένειες, δεν μπορούμε να κάνουμε ατομικό και ούτε οικογενειακό προγραμματισμό, τα πράγματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ.
    Ως εκπαιδευτικοί βιώνουμε με το πιο δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της κρίσης.
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
    Θέλουμε ΜΑΖΙΚΟΥΣ μόνιμους διορισμούς.
    Δημιουργία μίας ενιαίας λίστας μόνιμων διορισμών στην οποία να υπολογίζονται δυο κριτήρια.
    Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ του 2008 και η προϋπηρεσία.
    Οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται σε μία, το πολύ δύο φάσεις.

    Η ρύθμιση της παραγράφου 2 με βρίσκει σύμφωνη, για τη μη προσμέτρηση διπλάσιων μορίων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014, καθώς οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι και κανείς δεν γνώριζε το ενδεχόμενο προσμέτρησης αυτών.
    Για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας θα πρέπει να ισχύσει και ο αναδρομικός διαχωρισμός των πινάκων από το 2010. Αν προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους η οποία προσφέρθηκε στην ειδική και στους πίνακες γενικής, μένουν άνεργοι οι αναπληρωτές γενικής που είναι και επιτυχόντες ΑΣΕΠ καθώς δε θα μπορούν να εργαστούν ούτε στη γενική ούτε φυσικά στην ειδική. Οι νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι καθώς οι ΠΕ 61 είναι μόλις 28 ενώ της γενικής είμαστε χιλιάδες.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 47 που καταργείται η ποινή της δίχρονης διαγραφής από τους πίνακες και η διαγραφή ισχύει μόνο για το σχολικό έτος που αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία ως αναπληρωτές.
    Ως αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ60 επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ60.
    Η γενική και η ειδική αγωγή σωστά είναι διαχωρισμένες κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γιατί άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής θέλουν ξαφνικά να μπουν στη γενική με τα μόρια της ειδικής; Μήπως γιατί επιθυμούν να διοριστούν ξαφνικά στη γενική; Αφού τόσα χρόνια διατείνονται ότι επιτελούν λειτούργημα στην ειδική και δεν το αμφισβητώ σε καμία περίπτωση, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να μην συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους και θέλουν να «εισβάλλουν» στους πίνακες της γενικής (που οι περισσότεροι στη γενική δουλεύουν μετά από ΑΣΕΠ, ενώ στην ειδική οι περισσότεροι δεν έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ στον ΑΣΕΠ γενικής).
    Στο παρελθόν, με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής και στους δυο πίνακες δημιουργήθηκαν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής άθροιζαν προϋπηρεσία και στους δυο πίνακες δουλεύοντας μόνο σε μια δομή, της ειδικής με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και στην κατάταξη του πίνακα γενικής. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα, ανάλογα και με τις διαθέσιμες πιστώσεις κάθε χρονιά, να μεταπηδούν ανά πάσα στιγμή-ως υποψήφιοι και των δυο πινάκων αναπληρωτών-και να εργάζονται στην γενική αγωγή, στερώντας θέσεις από τους συναδέλφους τους της γενικής αγωγής!
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 κατά το οποίο οι πίνακες αναπληρωτών δεν τροφοδοτούνταν με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας, συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 και καλώς σχεδιάζεται να προσμετρηθεί άνευ διπλασιασμού. Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών στις αιτήσεις υποψήφιων αναπληρωτών γινόταν με άλλα δεδομένα επομένως εκ των υστέρων αλλαγή θα δημιουργήσει ανατροπές στους πίνακες κατάταξης. Η συμπλήρωση των αιτήσεων γινόταν γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα, όχι μόνο δεν επρόκειτο να υπολογισθεί στο διπλάσιο αλλά ακόμα και όταν τελικά προσμετρηθεί (μετά από διεξαγωγή νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ),αυτό θα γινόταν με τρόπο που όριζε ο σχετικός νόμος 3848 (1 μήνας προϋπηρεσίας=0,1 μόριο!). Τα δεδομένα αυτά λειτούργησαν όπως είναι φυσικό αποτρεπτικά για οποιονδήποτε υποψήφιο αναπληρωτή με αποτέλεσμα, αν κάποιος τελικά βρέθηκε εκείνο το διάστημα να υπηρετεί σε δυσπρόσιτα αυτό έγινε λόγω της χαμηλής του θέσης στον πίνακα και όχι από συνειδητή επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    Με ενδεχόμενο διπλασιασμό, τα άτομα αυτά θα βρεθούν σε ευνοϊκή θέση στον πίνακα κατάταξης εις βάρος συναδέλφων τους που ενώ είχαν την επιλογή των δυσπρόσιτων, έκαναν τις επιλογές τους σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία. Τέτοιες πρακτικές, υπό τον μανδύα της δήθεν αποκατάστασης όχι μόνο καταστρατηγούν κάθε έννοια λογικής, αξιοκρατίας και ισονομίας αλλά είναι ανήθικες και ανέντιμες. Καλώς λοιπόν δεν προβλέπεται διπλασιασμός της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα της περιόδου 2010-2014!
    Oι ανισότητες μεταξύ αναπληρωτών και μονίμων πρέπει να αρθούν.
    Δεν θίγεται πουθενά το θέμα της ειδικής παροχής μητρότητας(6μηνη άδεια) με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, γιατί? Είμαστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ ή όχι? πληρώνουμε τις εισφορές μας ή όχι? γιατί τότε ΔΕΝ μπορούμε να πάρουμε την 6μηνη άδεια μητρότητας-ανατροφής? Ο ΟΑΕΔ θα μας πληρώνει τη μισθοδοσία, τα δικά μας τα παιδιά τί είναι? μόνο οι μόνιμες γεννούν παιδιά? οι αναπληρώτριες κάνουν? ούτε άνευ αποδοχών δεν μπορούμε να πάρουμε για να μη χαθεί η πολυπόθητη προϋπηρεσία.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.
    Οταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι 15 ημερολογιακές ημέρες αναρρωτικής άδειας είναι ψίχουλα…
    Θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση στους μονογονείς εκπαιδευτικούς, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα ή καλύτερα να πω ότι είναι ήρωες.
    «Με την παράγραφο 7 του άρθρου 47 χορηγούνται στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε¬τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω¬τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία» έχω να επισημάνω τα παρακάτω.

    Γνωρίζετε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται άδεια για συμμετοχή σε εξετάσεις των Προγραμμάτων Εξομοίωσης Πτυχίου γιατί θεωρείται ίσης αξίας πτυχίο με αυτό που έχουν? Είναι δίκαιο αυτό?
    Όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι γενικής αγωγής όχι μόνο έχουμε αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά έχουμε κατορθώσει να παρακολουθήσουμε επιτυχώς απαιτητικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με παρουσίες, εργασίες και πρακτική άσκηση, συμμετοχή σε συνέδρια με παρουσιάσεις, αλλά και διδακτορικά διπλώματα, με παρουσίες και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδος. Στους συναδέλφους Γενικής Αγωγής ΔΕΝ παρέχεται ανάλογη μεταχείριση για τη προσμέτρηση των ακαδημαϊκών μας προσόντων.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 8 του άρθρου 47 που λύνεται το θέμα που προέκυψε στην αρχή της χρονιάς με τη διαφορά μιας μέρας στην προϋπηρεσία μεταξύ των συναδέλφων που προσελήφθησαν στην ίδια φάση (ΕΣΠΑ-κρατικός προϋπολογισμός).

    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ άλλη μια σημαντική ομάδα που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή!!!
    Για τους εκπαιδευτικούς με ειδικές ανάγκες θεωρώ ότι είναι αυτονόητο η φροντίδα της πολιτείας.
    Ελπίζω σε σας, στο να διορθώσετε αυτή την αδικία και να δώσετε τέλος στην αγωνία τόσων χρόνων.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  • Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) η προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:49 | Πελαγία

    Συμφωνώ με τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ και γι αυτό και τις στηρίζω

  • 25 Ιουνίου 2015, 22:49 | Κατερίνα

    Στηρίζω τις θέσεις των Σ.Α.Τ.Ε.Α.