1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:55 | Μία μάχιμη εκπαιδευτικός-φιλόλογος

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    καλή επιτυχία για την επίπονη προσπάθεια που ξεκινήσατε, προκειμένου να αναμορφώσετε την «ταλαίπωρη» παιδεία μας. Εύχομαι και ελπίζω να τα καταφέρετε!
    Είμαι εκπαιδευτικός -καθηγήτρια φιλόλογος- τριάντα γεμάτα χρόνια στο δημόσιο σχολείο. Αγαπάω πραγματικά τη δουλειά μου, που ήταν εξάλλου απόλυτα συνειδητή επιλογή μου. «Πονάω» λοιπόν το σχολείο και ό,τι γενικότερα καλούμε «δημόσια εκπαίδευση» και στενοχωριέμαι που χρόνο με το χρόνο βιώνω την απαξίωσή του! Και όλα αυτά, ενώ πολλά χρόνια διδάσκω σ’ ένα γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης μου, που θεωρείται το καλύτερο! Όμως το επίπεδο των μαθητών χρόνο με το χρόνο φθίνει, ενώ ένα μεγάλο μέρος αδιαφορεί για το σχολείο και για ό,τι αυτό του παρέχει. Βέβαια τα σημερινά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο, καθώς τις απογευματινές ώρες «τρέχουν» σε εξωσχολικά μαθήματα και δραστηριότητες, για να συμπληρώσουν τα εφόδιά τους, καλύπτοντας έτσι τις ανασφάλειες των γονιών κυρίως. Έτσι το σχολείο λειτουργεί συχνά σαν «παιδική χαρά». Δυστυχώς σε αυτό συμβάλλουμε κάποτε και κάποιοι από εμάς, αλλά και η εκπαίδευση που παίρνουν τα παιδιά μας στο δημοτικό. Χάρηκα λοιπόν που σας άκουσα να λέτε σε συνέντευξή σας ότι πρώτη σας προτεραιότητα αποτελεί το δημοτικό, γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος! Εκεί το παιδί μαθαίνει να «εκπαιδεύεται», εκεί διαμορφώνεται και ολοκληρώνεται ως προσωπικότητα, εκεί πρέπει να λαμβάνει τις βασικές γνώσεις. Και όμως χρόνο με το χρόνο τα «πρωτάκια» μας καταφθάνουν όλο και περισσότερο αδαή, αλλά και απείθαρχα! Και εγώ π.χ. καλούμαι να τους διδάξω αρχαία, όταν δεν ξέρουν να μιλούν και να γράφουν -περίπου- σωστά στα νέα ελληνικά! Και αναρωτιέμαι πώς μπορεί να βελτιωθεί το μαθησιακό επίπεδο στο δημοτικό, όταν οι νέοι δάσκαλοι σήμερα διορίζονται, πριν καλά-καλά πάρουν πτυχίο, χωρίς εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εφόδια, που απαιτεί η πράγματι απαιτητική δουλειά-λειτούργημα του εκπαιδευτικού; Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα αφοσιωθούν σε αυτό το πολύπλευρο έργο, όταν ο κύριος λόγος που το επιλέγουν είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση; Και θα πείτε και τι να γίνει, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, καθώς τα τελευταία χρόνια -κυρίως λόγω του ολοήμερου σχολείου- οι πτυχιούχοι των παιδαγωγικών σχολών ίσα που επαρκούν για τις υπάρχουσες ανάγκες. Από την άλλη μεριά όμως οι πτυχιούχοι των «καθηγητικών» σχολών περνούν χρόνια αδιόριστοι ή κάποιοι αλλάζουν ακόμα και επάγγελμα, καθώς δε διορίζονται ποτέ! Και πρέπει μάλιστα αυτοί να περνούν άπειρες φορές από τη διαδικασία των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, χρόνια ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές, προκειμένου κάποτε να διοριστούν! Αυτοί χρειάζονται εξετάσεις – έλεγχο γνώσεων και οι δάσκαλοι όχι; Γιατί βέβαια οι τελευταίοι διορίζονται συνήθως χωρίς να χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις ή χωρίς να είναι καν στον πίνακα επιτυγχόντων λόγω ανάγκης.
    Έχετε σκεφτεί αλήθεια κάτι και απλό και σωστό όμως και πράγματι ωφέλιμο, που θα βοηθούσε και στην ουσιαστική αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου; Κάτι που γίνεται χρόνια σε πολλά ιδιωτικά δημοτικά στη πρωτεύουσα – τη μισή Ελλάδα; Δηλαδή στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού – εξάλλου η εννιάχρονη εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ενιαία – να διδάσκουν ειδικότητες καθηγητών τα αντίστοιχα μαθήματα, π.χ. Ν. Γλώσσα, Μαθηματικά. Εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια γυμναστές και ξενόγλωσσοι φιλόλογοι έχουν ήδη μπει στο δημοτικό. Με αυτό τον τρόπο και καλύτερα θα γίνεται το μάθημα (λόγω εξειδίκευσης) και οι πραγματικά καλύτεροι διδάσκοντες θα επιλέγονται, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί πραγματικά το μαθησιακό επίπεδο όλων.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι και δίκαιο αυτό για τους πτυχιούχους των φιλολογικών σχολών για παράδειγμα ή τους φυσικούς, μαθηματικούς …, των οποίων η επιστημονική επάρκεια αμφισβητείται, προκειμένου να διδάξουν στα σχολεία και πρέπει να ξαναδοκιμαστούν σε αντίθεση με τους πτυχιούχους των παιδαγωγικών σχολών, που η πανεπιστημιακή τους μόρφωση και παιδαγωγική εμπειρία κρίνεται επαρκέστατη. Και να έχετε υπόψη σας ότι, αν εξαιρέσετε τα τελευταία χρόνια (4 – 5), που και καλοί πια μαθητές επιλέγουν τις παιδαγωγικές σχολές λόγω της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης, όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτό δε συνέβαινε βέβαια. Στις τελευταίες προτιμήσεις των μαθητών ήταν οι σχολές αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαια υψηλό το επίπεδο των μαθητών – φοιτητών και κατά συνέπεια πολλών από τους σημερινούς δασκάλους. Και αυτό, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω βέβαια τους πολλούς και άξιους δασκάλους – παιδαγωγούς που χρόνια δίδασκαν και εξακολουθούν να διδάσκουν στα δημοτικά μας.
    Όμως σήμερα, που οι απαιτήσεις είναι περισσότερες αλλά και ο ανταγωνισμός των νέων σκληρός, θεωρώ δίκαιη μία τέτοια λύση, που και το δημοτικό σχολείο θα βοηθήσει, ώστε πραγματικά να αναβαθμιστεί, αλλά και τους νέους υποψήφιους εκπαιδευτικούς θα βοηθήσει, ώστε αξιοκρατικά πράγματι να διορίζονται οι ικανότεροι και οι καλύτεροι.
    Οπωσδήποτε χρειάζονται και άλλες τομές στην παιδεία, για τις οποίες είμαι σίγουρη πολλές γνώμες θα ακούσετε, απλώς εγώ θέλησα να σταθώ σε αυτό και ευχαριστώ που μου δώσατε τη δυνατότητα να εκφραστώ και να με «ακούσετε».

    Με εκτίμηση,
    μια μάχιμη εκπαιδευτικός-φιλόλογος

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:45 | ΕΛΕΝΗ

    2.000 σχόλια αγωνίας έως απόγνωσης για τον διορισμό εκπαιδευτικών που προσπάθησαν και προσπαθούν να αποκτήσουν τα προσόντα που η εκάστοτε κυβέρνηση θεσπίζει.
    Για την ισονομία όμως, θα πρέπει να εξεταστεί και ο τρόπος διορισμού των πολυτέκνων,αφού με το σημερινό νόμο χρειάζεται μόνο να έχει κάποιος τέσσερα παιδιά. Είναι απαράδεκτο οι πολύτεκνοι να διορίζονται στο μέρος που εκείνοι επιλέγουν είτε υπάρχει κενό, είτε όχι, χωρίς καμία απολύτως θυσία (ούτε ΑΣΕΠ, ούτε προϋπηρεσία, ούτε παιδαγωγική κατάρτιση).
    Μετά το διορισμό τους ως ειδική κατηγορία, επιλέγουν πρώτοι ανεξάρτητα από τα μόρια τους το σχολείο της επιλογής τους. Μετά την τοποθέτησή τους σε περίπτωση υπεραριθμίας, δεν θα κριθούν υπεράριθμοι, αλλά εκπαιδευτικοί αρχαιότεροι απ΄αυτούς. Δεν επιτρέπεται να τους ανατεθεί καμία εξωδιδακτική εργασία, ούτε καν η εφημερία.
    Η ίση μεταχείρηση και η μη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος επιβάλλει να διορίζονται εκεί που πράγματι υπάρχουν κενά και όχι να είναι στην πραγματικότητα υπεράριθμοι ή να πετούν εκπαιδευτικούς με χρόνια υπηρεσίας στην υπεραριθμία και να επανεξαταστούν και όλα τα υπόλοιπα προνόμια γιατί πραγματικά είναι πρόκληση.
    Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα (π.χ. οικονομολόγοι, νομικοί κ.α.) με βάση το Ν. 1566/85 για να θεωρηθεί ο πτυχιούχος εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει και παιδαγωγική κατάρτιση.Στην εποχή που από τους νέους ζητούνται όλο και περισσότερα προσόντα γιατί από τους πολύτεκνους ζητούνται λιγότερα; Γιατί οι τελευταίοι να θεωρούνται εκπαιδευτικοί και το Υπουργείο Παιδείας να τους διορίζει με την απλή κατάθεση της αίτησης διορισμού, έστω και αν δεν τους έχει ανάγκη;Δεν θα ήταν άραγε πιο ορθολογικό οι συγκεκριμένοι πτυχιούχοι να διοριστούν σε άλλα Υπουργεία στα οποία υπάρχουν πραγματικές ελλείψεις;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:45 | Νεκταρία

    Θα ήθελα να αναφέρω και κάποια πράγματα για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο:
    Είναι δικαίωμα των ελλήνων φορολογούμενων να μαθαίνουν τα παιδιά τους αποτελεσματικά ξένες γλώσσες και να μην υφίστανται την αφαίμαξη των φροντιστηρίων. Είναι επίσης δικαίωμα των διορισμένων εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών να μπορούν να παράξουν έργο και όχι να παίζουν διακοσμητικό ρόλο στο δημόσιο σχολείο. Σε ποιά σύγχρονη χώρα είναι δυνατόν το μάθημα των ξένων γλωσσών να θεωρείται «δευτερεύον», να είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των μαθητών και των οικογενειών τους; Ας δούμε πόσο καλά μιλούν ξένες γλώσσες πολίτες άλλων χωρών, οι οποίοι τις διδάσκονται στο σχολείο: Ολλανδοί, Σουηδοί, Γερμανοί… Αν είναι πραγματικά στις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ να πιστοποιούνται τα παιδιά στις ξένες γλώσσες μέσω του σχολέιου, τότε θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στα εξής βήματα:
    -Δημιουργία οργανικών θέσεων ΠΕ05 και ΠΕ07 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με ένα ρεαλιστικό ωράριο. Καλό θα ήταν, πριν να σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν οι δάσκαλοι, να σκεφτούν ότι ένας εκπαιδευτικός των κλάδων αυτών, αν υποχρεωθεί να εφαρμόσει το ωράριο της Α/θμιας, θα πρέπει να πηγαίνει σε 4-5 σχολεία, πράγμα που εκτός από εξοντωτικό, είναι και πρακτικά μη εφαρμόσιμο.
    -Αύξηση των ωρών διδασκαλίας – οι δύο ώρες την εβδομάδα είναι πραγματική κοροϊδία.
    -Δημιουργία παράλληλων τμημάτων, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται τη β ξένη γλώσσα που επιθυμούν και όχι αυτή που τους επιβάλλεται από διευθυντές που προχωρούν σε συμπτήξεις.
    Τμήματα όσο το δυνατόν μικρότερα. Δε διδάσκεται γλώσσα με 25 και 30 στο κάθε τμήμα.
    -Δυνατότητα περαιτέρω εκμάθησης των ξένων γλωσσών στο πλαίσιο του ολοήμερου σχολείου. Να κάνουν όσα παιδιά το επιθυμούν και το μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος ξένες γλώσσες, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε φροντιστήρια.
    -Να γίνει υποχρεωτική η διδασκαλίας της β ξένης γλώσσας και στο λύκειο.

    Δεν έχει κανένα κανένα νόημα να μας διορίζει το ελληνικό κράτος και μετά να μας έχει παροπλισμένους. Μη μας κόβετε την όρεξη για δουλειά. Μη μας αναγκάζετε να πηγαίνουμε στο σχολείο για να ελέγχουμε απλώς την πρόοδο των μαθητών στα φροντιστήρια. Εξασφαλίστε μας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνουμε τη δουλειά μας αποτελεσματικά, για να κάνουμε αυτό για το οποίο πληρωνόμαστε: να μάθουμε ξένες γλώσσες στα παιδιά των ελλήνων πολιτών, χωρίς να χρειάζεται αυτοί να ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού στην παραπαιδεία.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:40 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ(ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΕΣΑΤΕ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ )ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ!
    ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ
    ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ!
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ.ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΠΩ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ.

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΕΠ ΜΙΑ ΖΩΗ?ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ?
    ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ?
    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ?ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ?

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ(ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ) ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΞΙΟΥΣ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΤΕ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ!
    ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:38 | Γιάννης Λεκάτης

    Κα Υπουργέ και κύριοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
    Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία κοινότυπη πρόταση.
    Τα σχολεία τα φτιάξαμε για τους μαθητές και τα νοσοκομεία για τους αρ-ρώστους. Δεν τα φτιάξαμε ούτε για τους εκπαιδευτικούς ούτε για τους γιατρούς
    Είναι λογικό και δίκαιο ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα να τοποθετεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος του πρώτα και κύρια το μαθητή.
    Πρώτα ο μαθητής Αυτό το σύνθημα – στόχος που μπορεί να ακούγεται απλός και όμορφος κάθε άλλο παρά απλός είναι στη πράξη.
    Διαβάζοντας αρκετές από τις παρεμβάσεις των συναδέλφων φαίνεται πόσο δύσκολο είναι να συγκερασθούν τα συμφέροντά τους (σε σχέση με τις μεταθέσεις και τις απο-σπάσεις) με αυτά των μαθητών.
    Υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια σε ένα σχολείο απομακρυσμένου νησιού που δεν αποτε-λεί προσφιλή προορισμό για τους νεοδιόριστους συναδέλφους αφού το 40% του προ-σωπικού κατά μέσο όρο αλλάζει κάθε χρόνο λόγω των μεταθέσεων και αποσπάσεων. Αφήστε δε που αρκετοί παίρνουν αμέσως αποσπάσεις και στη συνέχεια μεταθέσεις χωρίς καν να υπηρετήσουν στο σχολείο που τοποθετήθηκαν.
    Πέρυσι μισθοδοτούνταν από το σχολείο μας 39 καθηγητές εκ των οποίων οι 23 ήταν αποσπασμένοι (σε άλλα σχολεία, Α.Ε.Ι., γραφεία κ.ά.) και μία ήταν σε άδεια.
    Οι μετακινήσεις αυτές μπορεί να εξυπηρετούν τους συναδέλφους δημιουργούν όμως τεράστια προβλήματα στο σχολείο και κατά συνέπεια στους μαθητές οι οποίοι απο-τελούν αντικείμενο εξάσκησης των νεοδιόριστων καθηγητών που αφού εξοικειωθούν για ένα χρόνο με τα προβλήματα της τάξης παίρνουν τη μετάθεσή τους.
    Σημαντική είναι και η επιβάρυνση των συναδέλφων που παραμένουν στο σχο-λείο και αποτελούν το κορμό του, αφού αναλαμβάνουν τις σημαντικότερες εξωδιδα-κτικές εργασίες (Γραμματειακή υποστήριξη, Οικονομικά, Πρόγραμμα, Πρακτικά κ.ά.) μια και αυτές δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να τις αναλάβουν οι διερχόμενοι νεοδιόριστοι καθηγητές.
    Η πρότασή σας για παραμονή των νεοδιόριστων 3 χρόνια στην οργανική τους θέση καθώς και ο όρος να μην μετακινείται κάποιος αν δεν έλθει ο αντικαταστάτης του, αποτελούν σημαντικά βήματα και ελπίζω να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτής της ά-θλιας κατάστασης που επικρατεί σήμερα.
    Θέλω να σας υποβάλλω και άλλη πρόταση που αν θέλετε μπορείτε να συνε-κτιμήσετε.
    Συγκεκριμένα προτείνω για το διορισμό ενός επιτυχόντος στον ΑΣΕΠ να μοριο-δοτείται επιπλέον για το τόπο και το χρόνο της προτίμησής του. Να προσλαμβά-νεται δηλαδή με προτεραιότητα ο καθηγητής που επιθυμεί να υπηρετήσει σε προβλη-ματικές περιοχές και για περισσότερα χρόνια. (Ως προβληματικές περιοχές με διαφο-ρετική μοριοδότηση πρέπει να θεωρηθούν όλες οι νησιώτικες και οι απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές). Να ισχύει πάντα βέβαια ο όρος «δεν μετακινείται κανείς αν δεν έλθει ο αντικαταστάτης του».

    Προχωρήστε, τολμήστε έχετε μαζί σας τους μαθητές και τους καθηγητές που χρόνια τώρα βιώνουν τραγικές καταστάσεις στις προβληματικές περιοχές.
    Αγνοείστε το πολιτικό κόστος και μετρείστε μόνο το κοινωνικό όφελος.

    Με εκτίμηση

    Γιάννης Λεκάτης

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:38 | Μία μάχιμη εκπαιδευτικός-φιλόλογος

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    καλή επιτυχία για την επίπονη προσπάθεια που ξεκινήσατε, προκειμένου να αναμορφώσετε την «ταλαίπωρη» παιδεία μας. Εύχομαι και ελπίζω να τα καταφέρετε!
    Είμαι εκπαιδευτικός -καθηγήτρια φιλόλογος- τριάντα γεμάτα χρόνια στο δημόσιο σχολείο. Αγαπάω πραγματικά τη δουλειά μου, που ήταν εξάλλου απόλυτα συνειδητή επιλογή μου. «Πονάω» λοιπόν το σχολείο και ό,τι γενικότερα καλούμε «δημόσια εκπαίδευση» και στενοχωριέμαι που χρόνο με το χρόνο βιώνω την απαξίωσή του! Και όλα αυτά, ενώ πολλά χρόνια διδάσκω σ’ ένα γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης μου, που θεωρείται το καλύτερο! Όμως το επίπεδο των μαθητών χρόνο με το χρόνο φθίνει, ενώ ένα μεγάλο μέρος αδιαφορεί για το σχολείο και για ό,τι αυτό του παρέχει. Βέβαια τα σημερινά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο, καθώς τις απογευματινές ώρες «τρέχουν» σε εξωσχολικά μαθήματα και δραστηριότητες, για να συμπληρώσουν τα εφόδιά τους, καλύπτοντας έτσι τις ανασφάλειες των γονιών κυρίως. Έτσι το σχολείο λειτουργεί συχνά σαν «παιδική χαρά». Δυστυχώς σε αυτό συμβάλλουμε κάποτε και κάποιοι από εμάς, αλλά και η εκπαίδευση που παίρνουν τα παιδιά μας στο δημοτικό. Χάρηκα λοιπόν που σας άκουσα να λέτε σε συνέντευξή σας ότι πρώτη σας προτεραιότητα αποτελεί το δημοτικό, γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος! Εκεί το παιδί μαθαίνει να «εκπαιδεύεται», εκεί διαμορφώνεται και ολοκληρώνεται ως προσωπικότητα, εκεί πρέπει να λαμβάνει τις βασικές γνώσεις. Και όμως χρόνο με το χρόνο τα «πρωτάκια» μας καταφθάνουν όλο και περισσότερο αδαή, αλλά και απείθαρχα! Και εγώ π.χ. καλούμαι να τους διδάξω αρχαία, όταν δεν ξέρουν να μιλούν και να γράφουν -περίπου- σωστά στα νέα ελληνικά! Και αναρωτιέμαι πώς μπορεί να βελτιωθεί το μαθησιακό επίπεδο στο δημοτικό, όταν οι νέοι δάσκαλοι σήμερα διορίζονται, πριν καλά-καλά πάρουν πτυχίο, χωρίς εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εφόδια, που απαιτεί η πράγματι απαιτητική δουλειά-λειτούργημα του εκπαιδευτικού; Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα αφοσιωθούν σε αυτό το πολύπλευρο έργο, όταν ο κύριος λόγος που το επιλέγουν είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση; Και θα πείτε και τι να γίνει, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, καθώς τα τελευταία χρόνια -κυρίως λόγω του ολοήμερου σχολείου- οι πτυχιούχοι των παιδαγωγικών σχολών ίσα που επαρκούν για τις υπάρχουσες ανάγκες. Από την άλλη μεριά όμως οι πτυχιούχοι των «καθηγητικών» σχολών περνούν χρόνια αδιόριστοι ή κάποιοι αλλάζουν ακόμα και επάγγελμα, καθώς δε διορίζονται ποτέ!Και πρέπει μάλιστα αυτοί να περνούν άπειρες φορές από τη διαδικασία των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, χρόναι ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές, προκειμένου κάποτε να διοριστούν! Αυτοί χρειάζονται εξετάσεις – έλεγχο γνώσεων και οι δάσκαλοι όχι; Γιατί βέβαια οι τελευταίοι διορίζονται συνήθως χωρίς να χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις ή χωρίς να είναι καν στον πίνακα επιτυγχόντων λόγω ανάγκης.
    Έχετε σκεφτεί αλήθεια κάτι και απλό και σωστό όμως και πράγματι ωφέλιμο, που θα βοηθούσε και στην ουσιαστική αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου; Κάτι που γίνεται χρόνια σε πολλά ιδιωτικά δημοτικά στη πρωτεύουσα – τη μισή Ελλάδα; Δηλαδή στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού – εξάλλου η εννιάχρονη εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ενιαία – να διδάσκουν ειδικότητες καθηγητών τα αντίστοιχα μαθήματα, π.χ. Ν. Γλώσσα, Μαθηματικά. Εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια γυμναστές και ξενόγλωσσοι φιλόλογοι έχουν ήδη μπει στο δημοτικό. Με αυτό τον τρόπο και καλύτερα θα γίνεται το μάθημα (λόγω εξειδίκευσης) και οι πραγματικά καλύτεροι διδάσκοντες θα επιλέγονται, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί πραγματικά το μαθησιακό επίπεδο όλων.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι και δίκαιο αυτό για τους πτυχιούχους των φιλολογικών σχολών για παράδειγμα ή τους φυσικούς, μαθηματικούς …, των οποίων η επιστημονική επάρκεια αμφισβητείται, προκειμένου να διδάξουν στα σχολεία και πρέπει να ξαναδοκιμαστούν σε αντίθεση με τους πτυχιούχους των παιδαγωγικών σχολών, που η πανεπιστημιακή τους μόρφωση και παιδαγωγική εμπειρία κρίνεται επαρκέστατη. Και να έχετε υπόψη σας ότι αν εξαιρέσετε τα τελευταία χρόνια (4 – 5), που και καλοί πια μαθητές επιλέγουν τις παιδαγωγικές σχολές λόγω της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης. Όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτό δε συνέβαινε βέβαια. Στις τελευταίες προτιμήσεις των μαθητών ήταν οι σχολές αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαια υψηλό το επίπεδο των μαθητών – φοιτητών και κατά συνέπεια πολλών από τους σημερινούς δασκάλους. Και αυτό, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω βέβαια τους πολλούς και άξιους δασκάλους – παιδαγωγούς που χρόνια δίδασκαν και εξακολουθούν να διδάσκουν στα δημοτικά μας.
    Όμως σήμερα, που οι απαιτήσεις είναι περισσότερες αλλά και ο ανταγωνισμός των νέων σκληρός, θεωρώ δίκαιη μία τέτοια λύση, που και το δημοτικό σχολείο θα βοηθήσει, ώστε πραγματικά να αναβαθμιστεί, αλλά και τους νέους υποψήφιους εκπαιδευτικούς θα βοηθήσει, ώστε αξιοκρατικά πράγματι να διορίζονται οι ικανότεροι και οι καλύτεροι.
    Οπωσδήποτε χρειάζονται και άλλες τομές στην παιδεία, για τις οποίες είμαι σίγουρη πολλές γνώμες θα ακούσετε, απλώς εγώ θέλησα να σταθώ σε αυτό και ευχαριστώ που μου δώσατε τη δυνατότητα να εκφραστώ και να με «ακούσετε».

    Με εκτίμηση,
    μια μάχιμη εκπαιδευτικός-φιλόλογος

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:35 | λια

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ Κ.Φ.Α. ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1993.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ .ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΟΧΙ. ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Η ΟΧΙ.ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΡΕΜΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΣΕΠ ΘΕΛΩΝΤΑΣ Ο ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ , ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΗΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ.ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ.

    Το σύνταγμα της χώρας μας επιτρέπει το κάθε κυβερνών κόμμα να ψηφίζει ότι νόμο «του έρθει στο κεφάλι» απλά και μόνο επειδή έχει πλειοψηφία στη βουλή? Μπορεί έτσι εύκολα να ψηφίζει κάθε 3 και λίγο νόμους που ανατρέπουν προηγούμενους νόμους? Αν διαβάζει κάποιος ειδικός τα μηνύματα μας ας μας διαφωτίσει παρακαλώ πάνω σε θέματα δικαιοσύνης! Μπορεί η ζωή ενός ανθρώπου να ανατρέπετε χωρίς να έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη?
    Δεν μπορεί το κράτος μέχρι χθες που μας χρειαζόταν να μας έλεγε ότι με το 60-40 κάποιοι διορίζονται με το ΑΣΕΠ και κάποιοι με την προϋπηρεσία και σήμερα να τα ισοπεδώνει ΟΛΑ!!! Αυτή είναι η συνέχεια του κράτους?
    Μας έταξαν βέβαια αόριστα μια μεταβατική περίοδο, τίποτα συγκεκριμένο, να έχουμε να λέμε δηλαδή.
    Τι είναι οι προϋπηρεσίες «κοντέρ» αυτοκινήτου να τις μηδενίζουμε?
    Ή μήπως είναι έτσι οι ζωές μας!!!
    Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι σύμφωνοι με την «αδικία» που προετοιμάζει το υπουργείο παιδείας?
    Ο πρωθυπουργός της χώρας τι λέει για όλα αυτά?
    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που βρίσκονται?
    Αλλά βέβαια ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους, αρκετά ασχολήθηκαν μαζί μας στην προεκλογική περίοδο, στις επόμενες εκλογές θα μας ξαναθυμηθούν να είστε σίγουροι.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | Aλεξανδρος

    Ανηκω σε κατηγορια εκπαιδευτικου με αρκετα σοβαρο προβλημα υγειας (οχι βεβαια οτι αυτο δεν μου επιτρεπει να ασκησω τα καθηκοντα μου , ισως μαλιστα και καλυτερα απο αρκετους απολυτα υγιεις συναδελφους) , ταλανισα την υγεια μου ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΑ καισυμμετεχοντας και πετυχαινοντας σε διαγωνισμους ΑΣΕΠ (σε εναν μαλιστα απο αυτους ημουν πολυ κοντα στους αμεσα διοριζομενους)και αυτην τη στιγμη επειτα απο πολυ κοπο και τρεξιμο σε διαφορες περιοχες για συλλογη μοριων , ειμαι αναπληρωτης.Παραθετω την προσωπικη μου ιστορια οχι για να ζητησω οικτο η ειδικη μεταχειρηση για εκπαιδευτικους που πιθανοτατα ανηκουν στηνιδια με μενα κατηγορια αλλα για να ευαισθητοποιησω ως προς τον κοινωνικο αντικτυπο που θα ειχε μια ριζικη αλλαγη του υπαρχοντος συστηματος προσληψης. ΝΑΙ στην αξιοκρατια (=απαραιτητη προυποθεση η επιτυχια σε διαγωνισμο ΑΣΕΠ + οποια αλλη ασφαλιστικη δικλιδα μπορει να υπαρξει προς αυτην την κατευθυνση) , ΟΧΙ στην αλλογιστη αλλαγη του υπαρχοντος συστηματος που μονο αξιοκρατικη δεν μπορει να ειναι για οσους μεχρι τωρα εχουν αγωνιστει με θεμιτα μεσα για την προσληψη τους , εχοντας μαλιστα δει να υπερσκελιζονται απο ατομα που χρησιμοποιησαν τα ανοικτα παραθυρα του υπαρχοντος συστηματος.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:28 | Κρομμύδας Αθανάσιος

    Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών
    Είναι αδύνατο να ισχύσουν οι υπάρχοντες πίνακες – επετηρίδες για να διοριστούν οι πάνω από 100.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που έχουν εργασθεί στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα και ελπίζουν σε διορισμό τους.
    Το σύστημα πρόσληψης στην εκπαίδευση μέσω του ΑΣΕΠ δείχνει να είναι αντικειμενικό, με την έννοια ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν ρουσφετολογικοί διορισμοί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει κάποιος και απόλυτα αξιοκρατικό, μήπως θα μπορούσε να συμπληρωθεί, ώστε να γίνει;
    Ή θα έπρεπε να αντικατασταθεί με άλλο ποιο αξιοκρατικό αλλά και εξίσου αντικειμενικό; Δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, καλό θα είναι όμως να έχουμε εναλλακτικές προτάσεις.
    Πως θα μπορούσε να γίνει συνδυασμός ΑΣΕΠ και πινάκων;
    Εκπαιδευτικός που επιτυγχάνει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και έχει προϋπηρεσία, θα διατηρεί το δικαίωμα μόνιμου διορισμού μέχρι την επόμενη προκύρηξη ή θα πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα μόνιμου διορισμού για 6 ή 8 χρόνια χωρίς να διαγωνιστεί ενδιάμεσα σε εξετάσεις ΑΣΕΠ;
    Θα μπορεί το ίδιο χρονικό διάστημα να εργάζεται ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, χωρίς να διαγωνίζεται ενδιάμεσα σε εξετάσεις ΑΣΕΠ;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:27 | Γλαύκη

    Είμαι 38 χρονών και σας γράφω από το παιδικό μου δωμάτιο. Σ’ αυτό το δωμάτιο διάβαζα ως μάθήτρια για να περάσω στις πανελλαδικές και να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο: να γίνω φιλόλογος. Αποστήθιζα την ιστορία (μαζί με τα κόμματα και τις τελείες) και τη «δίδασκα» σε φανταστικούς μαθητές για ν’ αντέχω…
    Στο πανεπιστήμιο μου δόθηκαν ευκαιρίες να συνεχίσω στο εξωτερικό ή να κάνω μεταπτυχιακό, αλλά αρνήθηκα με τη σκέψη να βρεθώ όσο γίνεται γρηγορότερα κοντά σ’ αυτούς τους μαθητές που σχεδόν τους ήξερα…
    Όταν γράφτηκα στην επετηρίδα είχα σειρά 18500. Αδιέξοδο…
    1998 πρώτος ΑΣΕΠ. Δεν ήθελα να δώσω, όπως χιλιάδες άλλοι. Ήξερα ότι το μέτρο θα περάσει. Πήγα. Ή μάλλον πήγα συνοδεία Αστυνομίας. Οι συνάδελφοι μου φώναξαν: «ντροπή σου». Έκλαιγα. Γράψαμε 8 ώρες χωρίς διάλειμμα. Από έξω οι συνάδελφοι χτύπαγαν με σίδερα τα κάγκελα, για να δημιουργήσουν φασαρία. Ήθελα να πάω μαζί τους. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα είχα κοπεί για 0,5 σε ένα μάθημα (δε γινόταν ακόμα συμψηφισμός, υπήρχε η βάση του 14 σε κάθε μια από τις 5 ενότητες. Είχα γράψει πέντε 17 κι ένα 13,5) Έμεινα δύο χρόνια άνεργη…
    2000 δεύτερος ΑΣΕΠ. Ξημερώματα σε άλλη πόλη. Οι συνάδελφοι περισσότεροι. Ένας έπαθε έμφραγμα από το άγχος. Μία κοπέλα δίπλα μου την έπιασαν οι πόνοι της γέννας. Έγραφα ό,τι ήξερα. Σάμπως υπήρχε ύλη;
    Κόπηκα πάλι σε ένα μάθημα. Έμεινα δύο χρόνια άνεργη…
    2002 τρίτος ΑΣΕΠ. Αλλάξαμε πόλη. «Πιο καλύτερα» που λέει κι ο πατέρας μου. Μου έφερε γούρι. Πέρασα τη βάση για 0,2 μόρια. Πήρα τα πάνω μου. Στον επόμενο είπα. Έμεινα δύο χρόνια άνεργη…
    2004 τέταρτος ΑΣΕΠ.Θριάμβος. Πέρασα κατά πολύ την προηγούμενη βάση των διοριστέων. Αλλά, δεν έφτανε πια. Οι συνάδελφοι που έδιναν ήταν χιλιάδες και οι θέσεις ελάχιστες. Δεν πειράζει είπα, θα μείνω άλλα δυο χρόνια άνεργη…
    2005 Τελικά, με τα μόρια του ΑΣΕΠ κλήθηκα ωρομίσθια. Μακριά βέβαια. Αλλά ποιος νοιάζεται, όταν πρόκειται να μπει στην τάξη πρώτη φορά; Μου έδωσαν 10 ώρες μοιρασμένες σε 5 μέρες κι όλες την πρώτη ώρα, για να μην αλλάξει το πρόγραμμα των μονίμων. Δέχτηκα μπροστά στα έκπληκτα αυτιά της υπαλλήλου της Δευτεροβάθμιας. Εγώ θα πήγαινα! Μοναδική εμπειρία. Επιτέλους συνάντησα τους μαθητές μου. Τους δικούς μου μαθητές. Και δεν ήμουν πια άνεργη. Πληρώθηκα μετά από ένα χρόνο 1500 ευρώ. Λίγα είναι;
    2006 κι ενώ ήμουν ωρομίσθια είχαμε πάλι ΑΣΕΠ (ο 5ος μου). Ο διευθυντής δεν μου έδωσε άδεια την προηγούμενη. Έτσι πήγα κατευθείαν στο εξεταστικό κέντρο αδιάβαστη. Κι ούτε μ’ ένιαζε να γράψω. Είχα μπει ήδη σε τάξη.Ευτυχώς πήρα αρκετά μόρια.
    2007. Κλήθηκα επιτέλους ωρομίσθα στο νομό μου… Μεγαλεία…
    2008. Κλήθηκα αναπληρώτρια… Ήμουν πια κανονική καθηγήτρια. Έτσι νόμιζα. Το όνειρο της μονιμοποίησης ερχόταν δειλά στην επιφάνεια. Λες;
    2009. Έκτος ΑΣΕΠ. Κόπηκα για λίγο στα αρχαία (όταν στο σχολείο δίδασκα τα αρχαία της κατεύθυνσης), ενώ στη διδακτική και τα παιδαγωγικά αρίστευσα.
    2009. Άργησα (λόγω των εκλογών), αλλά τελικά ξαναδιορίστηκα αναπληρώτρια.Δουλεύω τόσους μήνες κι είμαι απλήρωτη και κοντεύουν Χριστούγεννα, αλλά πάω με χαρά στη δουλειά. Κάτι πήρε το αυτί μου ότι θα καταργηθούν οι πίνακες προϋπηρεσίας και θα διοριζόμαστε μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Στο τέλος της φετινής χρονιάς θα έχω συμπληρώσει 27 μόρια προϋπηρεσίας και 3 επιτυχίες στον ΑΣΕΠ. Αν η μεταβατική περίοδος διαρκέσει ένα χρόνο και δεν απορροφηθούν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στον πίνακα του 24μηνου, δεν θα διοριστώ. Και θα πρέπει να ξαναδώσω ΑΣΕΠ.
    Ο κόσμος έξω προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα κι εμείς κάνουμε «διαβούλευση» για τη ζωή μας. Τη συζητάμε. Την προαποφασίζουμε, λες και ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες της ζωής του καθένα. Όλοι, και οι επιτυχόντες μη διοριστέοι του ΑΣΕΠ και οι έχοντες μόνο προϋπηρεσία, έναν καημό έχουν: να μπουν επιτέλους στην τάξη. Και θέλουν αξιοκρατία, ναι. Και έχουν δίκιο ο καθένας από την πλευρά του.
    Το θέμα που επιχειρείτε να λύσετε είναι ακανθώδες και πονάει. Υποτίθεται πως πρέπει εδώ να καταθέσουμε προτάσεις. Δεν έχω πρόχειρες. Ξέρω ποια βολεύει εμένα. Αλλά αυτό δεν είναι πρόταση. Είναι συμφέρον. Ξέρω μόνο ότι έγινα 38 χρονών και δεν μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου οικονομικά και να βγω από το παιδικό μου δωμάτιο.
    Πείτε μου μόνο αυτό: Θα με βάλετε να ξαναδώσω ΑΣΕΠ;

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:08 | Πανος Πανιδης

    Κυρία Υπουργε σας ευχομαι να βρειτε το πολιτικο θαρρος να υλοποιησετε τις υποσχεσεις σας.

    Οι νομοι του 24 μηνου ειναι η εκδικηση της παλιοτερης γενιας σε αυτην που ερχεται. Εχουν ηδη συσσωρευτει χιλιαδες ωρομισθιοι που συμπληρωνουν την προυπηρεσια αυτην με αποτελεσμα το μελλοντικο(αν οχι σημερινο) «φρακαρισμα» των θεσεων. Κι οσοι γεννηθηκαν καποια χρονια αργοτερα? Δε θα μπουν ποτε ?

    Ας αποκτησουν το θαρρος οι ωρομισθιοι να απεμπολησουν τη μοριοδοτηση κι ας απαιτησουν υψηλοτερους μισθους. Θα ειμαστε μαζι τους.

    Το μονο δικαιο συστημα ειναι το 100% ΑΣΕΠ. Κανενα παραθυρακι ποτε και πουθενα.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:02 | ΚΟΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Θεσσαλονίκη 3-12-209
    Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

    Ονομάζομαι Κόλια Αικατερίνη, είμαι 40 ετών, πτυχιούχος φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., έτους 1991 και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Είμαι επιτυχούσα του ΑΣΕΠ στους τρεις τελευταίους διαγωνισμούς αλλά μη διοριστέα για λίγα μόρια. Με πάρα πολύ κόπο και αγωνία ξεκίνησα να μαζεύω προϋπηρεσία (με άκρως αντικειμενικά κριτήρια, όχι κομματικά, εξαιτίας της επιτυχίας μου στους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών) σύμφωνα με τις αποφάσεις του προηγούμενου υπουργείου Παιδείας, πηγαίνοντας για 2- 4 ώρες ωρομίσθια 100 χιλ. μακριά αρχικά και κατόπιν ως αναπληρώτρια σε ακριτικό νησί (Σάμος), παίρνοντας μαζί όλη την οικογένεια. Με το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς θα έχω συμπληρώσει 23,4 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να κατοχυρώσω τον διορισμό μου για ελάχιστες ημέρες. Πολύ φοβάμαι ότι θα μείνω εκτός διορισμών αφού μου είναι αδύνατον να μπορέσω να ξαναδώσω εξετάσεις για 4η φορά και να είμαι για άλλη μια φορά «επιτυχούσα – αποτυχούσα». Θα υπάρξει κάποια μέριμνα για περιπτώσεις σαν την δική μου; Να σημειωθεί ότι είμαι παντρεμένη με εκπαιδευτικό και με τρία παιδιά.

    Με εκτίμηση

    Κόλια Αικατερίνη
    Φιλόλογος

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:58 | Ι. Παπαδάκης

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Δεδομένου ότι σε δυο μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες από τις σκέψεις μου για το πλαίσιο αλλαγών που έχετε θέσει, με την πεποίθηση ότι αυτή η δημόσια συζήτηση δεν είναι μόνο φαινομενικά καινοτόμα αλλά και ουσιαστικά ειλικρινής.
    1) Το σύστημα προσλήψεων που ισχύει (60-40) έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι φτιάχτηκε σταδιακά, βάζοντας το λιθαράκι τους όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και σχεδόν όλοι οι υπουργοί παιδείας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).
    2) Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους νέους εκπαιδευτικούς, που μόλις αποφοίτησαν, να διεκδικήσουν, μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μια από τις λίγες θέσεις που προκηρύσσονται ανά έτος στην ειδικότητά τους. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί που τραβάνε το κουπί της εκπαίδευσης επί πολλά έτη (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι) μπορούν να ελπίζουν στη μονιμοποίησή τους αφού συμπληρώσουν 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και είναι επιτυχόντες σε ένα τουλάχιστον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
    3) Δεν πρέπει να λησμονείτε ότι όχι μόνο οι πτυχιούχοι που μόλις αποφοίτησαν αλλά και οι έχοντες προϋπηρεσία έχουν επίσης φοιτήσει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχουν καταβάλει τον αντίστοιχο κόπο για την κτήση του πτυχίου τους. Επιπλέον όμως, οι έχοντες προϋπηρεσία θυσιάζουν για τόσα χρόνια την προσωπική τους ζωή δουλεύοντας στα σχολεία για τα μόρια και συμμετέχοντας 2 και 3 και 4 φορές στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, πετυχαίνοντας στους περισσότερους από αυτούς αλλά δεν διορίστηκαν λόγω μεγάλου ανταγωνισμού. Οι νέοι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν η αναλογία συμμετεχόντων προς διοριστέους ήταν μέχρι σήμερα 1:25… και μόνο μέσω ΑΣΕΠ να γίνονται οι διορισμοί και ο αριθμός των διοριστέων ανά χρονιά να παραμείνει αμετάβλητος, η αναλογία δεν θα πέσει και πολύ! Άντε να πάει 1:17. Αναρωτιέμαι αν κάποιος καινούργιος συνάδελφος μπορεί πραγματικά να ελπίζει σε σίγουρο διορισμό; Όσοι δεν έχουν λάβει μέρος σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, φυσικά και δεν γνωρίζουν ότι ο τρόπος εξέτασης δεν έχει καμιά σχέση με την σχολική πραγματικότητα! Συνολικά, προβλέπω ότι τα πράγματα στο μέλλον θα είναι χειρότερα από τα όσα ισχύουν σήμερα, δεδομένου ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα συνδυαστούν και με μείωση του αριθμού των θέσεων ανά έτος.
    4) Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί μπήκαν στον πίνακα των αναπληρωτών και ωρομισθίων απολύτως αξιοκρατικά, χρησιμοποιώντας τα μόρια που κέρδισαν μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και μόνο. Μάλιστα οι πίνακες αυτοί λαμβάνουν υπόψη την προϊστορία συμμετοχής κάθε εκπαιδευτικού όχι σε ένα αλλά σε δύο γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και πριμοδοτεί αναλογικά τον καθένα με βάση το βαθμό επιτυχίας του. Η αποτυχία δεν πριμοδοτείται σε καμιά περίπτωση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ορισμένα πρακτικά ζητήματα, όπως το ότι είναι αδύνατο σε όσους δουλεύουν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι να προετοιμαστούν επαρκώς για ένα νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ αφού απαιτείται πολύμηνη αποκλειστική προετοιμασία και ο χρόνος τους δεν επαρκή (απασχόληση στο σχολείο, εξωδιδακτική προετοιμασία και οικογένεια). Δεν αναφέρομαι καθόλου στην ύλη εξετάσεων που δίδεται για την προετοιμασία των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό το ΑΣΕΠ, πού είναι ατελείωτη σε ορισμένους κλάδους, όπως στον ΠΕ02. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος είχε κληθεί ως αναπληρωτής δεν μπορούσε να αρνηθεί την τοποθέτησή του προκειμένου να προετοιμαστεί για τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό, όχι μόνο γιατί σκέφτονταν τα τόσο χρήσιμα μόρια που θα έχανε αλλά και επειδή το υπουργείο θα τον τιμωρούσε, αποκλείοντας τον για μια ακόμη χρονιά από τους πίνακες.
    5) Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι περισσότεροι από τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές που δουλεύουν στα σχολεία βρίσκονται σε ηλικία που έχουν κάνει οικογένεια και έχουν μικρά παιδιά. Οι περισσότεροι από αυτούς γυρνάνε «από χωρίον εις χωρίον» προκειμένου να αποκτήσουν ακόμα και ένα εκατοστό μορίου προϋπηρεσίας. Δεν υπάρχει άλλο κίνητρο πέρα από τη συμπλήρωση της απαιτούμενης προϋπηρεσίας που θα σημάνει τη μονιμοποίησή τους. Ξενιτεύονται ακόμα και για 300 ευρώ, που δεν φτάνουν ούτε για το ενοίκιο τους. Βρίσκονται στα 30 και στα 35 τους και στηρίζονται από γονείς και λοιπούς συγγενείς προκειμένου να συντηρούν το όνειρο του διορισμού. Μπορείτε μήπως να σκεφτείτε πόσα χρήματα έχει στοιχίσει αυτή η ιδιότυπη «επένδυση» σε χιλιάδες ελληνικών οικογενειών; Και τώρα έρχονται τα πάνω κάτω.
    6) Όπως ανέφερα παραπάνω, το υπάρχον σύστημα διορισμού προϋποθέτει όχι μόνο επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας. Όπως λέει ο λαός μας «όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει» και εξηγώ αμέσως. Εικοσιτέσσερις (24) μήνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ προϋπηρεσίας ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 6 ΚΑΙ 8 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΤΩΝ. Σε καμιά περίπτωση, η πραγματική προϋπηρεσία δεν είναι αντίστοιχη με 2 δωδεκάμηνα ή 3 οκτάμηνα, που μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου που γνωρίζει το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης.
    7) Πάνω σε αυτό το σύστημα στηρίζονται εδώ και χρόνια χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους, προγραμματίζοντας τη ζωή τους με βάση την πιθανή ημερομηνία μονιμοποίησής τους. Γάμος, παιδιά, αγορά σπιτιού, δάνεια κτλ. Με τις προτεινόμενες αλλαγές θα βρεθούν όλοι ξεκρέμαστοι. Ένα επιπλέον κοινωνικό πρόβλημα θα προστεθεί στα τόσα άλλα που υπάρχουν.
    8) Στόχος του υπουργείου είναι «πρώτα ο μαθητής» και θέλει ένα σύστημα που δεν θα έχει ανάγκη εξωσχολικής βοήθειας (φροντιστήρια). Ωστόσο, οι προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες των φροντιστηρίων προετοιμασίας των πτυχιούχων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Γνωρίζετε κυρία Υπουργέ πόσα χρήματα σπαταλιούνται σήμερα στα λεγόμενα πανεπιστημιακά φροντιστήρια, λόγω της φύσης των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Κάντε μια έρευνα για το ποσό που σπαταλιέται σήμερα και μια πρόβλεψη για το ποσό που θα φεύγει από την τσέπη πολλών οικογενειών μετά την εφαρμογή των αλλαγών που προτίθεστε να κάνετε. Είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν καθόλου την αναδιανομή του εισοδήματος που προσπαθεί να κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής: ένα βήμα μπροστά και πέντε πίσω.

    Με εκτίμηση,
    Ι. Παπαδάκης

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:56 | Αριστείδης Δήμου

    κυρία Υπουργέ ,
    ως δικό μου επίλογο στη διαδικασία αυτή (ορθή χωρίς αμφιβολία) προτείνω να σταματήσετε από σήμερα μάλιστα να τροφοδοτείτε με νέες προυπηρεσίες τους υφιστάμενους πίνακες αναπληρωτών . Προσλάβετε , αν υπάρχει ανάγκη , από τους ήδη υπάρχοντες στους πίνακες προυπηρετούντες αναπληρωτές . Μη προχωρήσετε σε νέες συμπληρωματικές εγκυκλίους . Έτσι δεν θα υπάρχει επανάληψη των φαινομένων , να παραπονούνται άτομα που έχουν δουλέψει έστω και κάποιους μήνες και διεκδικούν μόρια προυπηρεσίας .
    Ο συνάδελφός σας του Υπουργείου Εσωτερικών , δεν άφησε κανένα μεταβατικό στάδιο στο θέμα των κρατικών αυτοκινήτων . Έτσι δεν δημιουργήθηκε κανένα παραθυράκι .
    Τολμήστε να βάλλετε τάξη . Μπορείτε .

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:54 | Στέργιος

    Απορώ που υπάρχουν πολίτες σ’αυτήν τη χώρα οι οποίοι από τη μια θέλουν ένα αξιοκρατικό σύστημα διορισμού στο δημόσιο και από την άλλη δέχονται το τωρινό σύστημα διορισμού στο δημόσιο τομέα της εκπαίδευσης το οποίο είναι διάτρητο, έχει αλλοιωθεί και αλωθεί κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας.
    Καλώς ή κακώς το παλιό σύστημα διορισμού με επετηρίδα καταργήθηκε. Τότε είχε νόημα η σειρά στον ένα και μοναδικό πίνακα αναπληρωτών ο οποίος βασίζονταν στη σειρά εγγραφής στην επετηρίδα και πραγματικά όποιος έφθανε να τον καλούν αναπληρωτή, μάλλον ήταν κοντά και στον διορισμό. Αυτό ακριβώς το νόημα είχε και η μεταβατική- μετά ΑΣΕΠ-περίοδος. Να σημειώσω ότι επειδή υπήρχε ένας, ενιαίος τρόπος διορισμού, υπήρχε σχετική ηρεμία ανάμεσα στους συναδέλφους.
    Σήμερα υπάρχουν -αλήθεια πόσοι-πίνακας 16μηνο,24μηνο,30μηνο, με διάφορες υποδιαιρέσεις, με προϋπηρεσία, χωρίς προϋπηρεσία,με επιτυχία ΑΣΕΠ, χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ, καθηγητές ιδιωτικών σχολείων,ΠΔΣ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι…κλπ. Ξέχασα κάτι; Μπερδεύτηκα…
    Τελικά, ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δίνει την εντύπωση ενός μεγάλου χωνευτηρίου όπου εδώ επιτρέπονται τα πάντα.
    Παρεπιπτόντως υπάρχει σοβαρός προβληματισμός μεταξύ συναδέλφων να ιδρυθεί σύλλογος διτέκνων, μονοτέκνων, ατέκων(άτυχων,που έχουν ξοδέψει περιουσία για τεκνοποίηση)διότι νιώθουμε αδικημένοι από τους πολύτεκνους, και διότι πιστεύουμε ότι έχουμε προσφέρει αγόγγιστα σ’αυτή τη πατρίδα και στο ελληνικό σχολείο περιμένοντας χρόνια και πηγαίνοντας(12 χρόνια μετά ακόμα πάμε) όπου μας τοποθετούσαν πάντα μακριά από το σπίτι μας. Ζητάμε άμεσα διορισμό-μετάθεση κοντά στο σπίτι μας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών. Και τα δικά μας δυο παιδιά έχουν δικαιώματα. Ε με λίγη πίεση μπορεί να τα καταφέρουμε…
    Καταλάβετέ το όσοι περισσότεροι πίνακες υπάρχουν δεν αυξάνουν τον αριθμό των διοριστέων, ΑΝΤΊΘΕΤΑ επιτρέπουν σε διάφορους «αλεξιπτω-
    τιστές» να εκμεταλεύονται τις διάφορες «τρύπες» του συστήματος.
    Και μάλιστα όσο ο αριθμός των πτυχιούχων θα αυξάνεται τόσο χειρότερα.
    Κυρία υπουργέ, συγχαρητήρια για τις προτάσεις σας, μένει μόνο να τολμήσετε. Ειληκρινά θα δικαιώσετε την πλειοψηφία των πολιτων που ζητούν αξιοκρατία και σοβαρότητα.
    ΟΛΟΙ οι διορισμοί να γίνουν με ένα εννιαίο σύστημα ΑΣΕΠ καθολικά-μόνο στο ΥΠΕΠΘ ισχύει κουτσός,60%- τον οποίο θεωρώ τον δικαιότερο θεσμό για τις προσλήψεις στο δημόσιο.
    Νομίζω, ότι όλοι οι πολίτες, μάλλον θα έπρεπε να απαιτούμε και να συζητάμε, πώς αυτός ο θεσμός θα βελτιωθεί, θα ισχυροποιηθεί,θα ελέγχει τις διάφορες αυθερεσίες στις προσλήψεις, θα είναι απαλλαγμένος από διάφορους κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς, αντί να ζητάμε την κατάργησή του.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:52 | Ελένη

    Η προϋπηρεσία σε φροντιστήριο να προσμετράται οπωσδήποτε, αλλά μετά τον διορισμό για προαγωγές και μισθολογικά.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:50 | Γιώργος

    Νομίζω ότι τα μέτρα αυτά είναι στη σωστή κατεύθυνση αν και χρειάζονται ακόμη λίγο προσοχή στη λεπτομέρειά τους. Υποστηρίζω ότι ο τρόπος που προσλαμβάνονται οι πολύτεκνοι συνάδελφοι εξοβελίζει κάθε ένοια δεοντολογίας. Προτείνω να υποστηρίζονται και να διορίζονται απευθείας αφού πρώτα είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ και όχι …κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα (μεγάλη η χάρη του!). Όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είμαστε διορισμένοι πολύ περισσότεροι απ’ότι θα’πρεπε και γι’αυτό είναι επείγον για τα δημοσιονομικά της πατρίδας μας να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι όποιες ανάγκες νέων προσλήψεων και να εξορθολογιστεί επιτέλους ο αριθμός τους. Η αντιστοίχηση πρόσληψης-περιοχής είναι δικαιότερη για τους μαθητές των απανταχού σχολείων και είναι σε ισχύ στο εξωτερικό (μέχρι και στη Ρουμανία).

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:49 | Α. Γρηγοροπούλου

    κα Υπουργέ,
    μετα τις δηλώσεις σας σχετικά με τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, την απαξίωση και την περιφρόνηση που δείξατε στο πρόσωπο τους θεωρώ απαράδεκτη και υποκριτική τη διαδικασία της ανοικτής δαβούλευσης. Κάθε μήνυμα, κάθε συμμετοχή είναι και μια περιπέτεια, μια αγωνία, ένας πόνος εκατοντάδων ανθρώπων. Αλλά και πόνος χιλίαδων ανθρώπων που παραμένουν σιωπηλοί απέναντι σε μια ουσιαστικά αδιάφορη πολιτεία. Αυτοί οι πολύ λίγοι που τελικά αποφασίζουν στην απελπισία τους να επικοινωνήσουν μαζί σας αποτελούν σταγόνα μπροστά στο κύμα. Παρακαλώ σεβαστείτε τους και μη περιφέρετε τον πόνο και την αγωνία τους στο διαδύκτιο. Ειμαστε άνθρωποι. Και μάλιστα πολλοί.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:42 | Πάζης Νίκος

    Είμαι σύζυγος εκπαιδευτικού και θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου στις επικείμενες αλλαγές που θέλετε να προωθήσετε. Εδώ και πολλά χρόνια οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων έχουν δρομολογήσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον τρόπο πρόσληψης που ΕΣΕΙΣ φτιάξατε. Ξαφνικά θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών και να πετάξετε στον δρόμο ότι χτίζανε τόσα χρόνια. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι θα κάνετε ΕΣΕΙΣ εάν ήσασταν στη θέση αυτών των εκπαιδευτικών που γύρισαν όλη την Ελλάδα για να μαζεύουν προϋπηρεσία. ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ;
    Με το νέο σύστημα διορισμών προσπαθείτε να αυξήσετε τα έσοδα της παραπαιδείας (φροντιστήρια ΑΣΕΠ) και να μειώσετε τους διορισμούς στο ελάχιστο. Οι εκπαιδευτικοί καταλαβαίνουν την κοροϊδία. ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
    Ως πότε θα μπορούνε να δίνουν ΑΣΕΠ; Το ίδιο είναι να δίνει εξετάσεις κάποιος που τελείωσε σήμερα το πανεπιστήμιο και το ίδιο αυτός που τελείωσε πριν από 5 χρόνια και περισσότερα; Πόσο εύκολο είναι να διαβάσει κάποιος με οικογένεια και παιδιά; ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ;
    Πρέπει επίσης να σκεφτείτε ότι υπάρχουν κλάδοι που δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί ΑΣΕΠ ή έχει γίνει μόνο ένας. Πως είναι δυνατόν να ζητάτε προϋπόθεση επιτυχίας στον ΑΣΕΠ όταν δεν έχουν γίνει; Πως είναι δυνατόν να μην μετράει η προϋπηρεσία για αυτούς τους εκπαιδευτικούς;
    Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν συγκεντρώσει αξιοκρατικά πολλά μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας. Τι θα τους κάνετε αυτούς? Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να απορροφήσετε άμεσα όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν πραγματική προϋπηρεσία άνω των 20 μορίων και να δώσετε ευκαιρίες διορισμού σε αυτούς κάτω των 20 μορίων με μεταβατικές περιόδους τριών η τεσσάρων χρόνων. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που ήταν 2 χρόνια αναπληρωτές πρέπει να διοριστούν άμεσα όπως επίσης και οι αναπληρωτές του επόμενου σχολικού έτους.
    Με το ισχύον σύστημα όλοι είχαν ευκαιρίες, (άλλοι με ΑΣΕΠ και άλλοι με προϋπηρεσία). Αφήστε το σύστημα ως έχει 60%-40%. Είναι κρίμα. Μην πετάτε στον δρόμο τις προσπάθειες όλων των εκπαιδευτικών. Βάλτε για λίγο τον εαυτό σας στην θέση τους.
    Με εκτίμηση

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:30 | Στατιστικός

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ.Όσα σας παραθέτω
    είναι προσωπική εργασία και δείχνουν την πραγματικότητα.Όποιος έχει
    αμφιβολίες να τα επιβεβαιώσει και μόνος του.Τα παρακάτω είναι οι διορισμοί για το έτος 2009-2010 κατά ειδικότητα μπορούμε να δούμε το σύνολο των διορισμών κάτα ειδικότητα, τους διορισμούς από ΑΣΕΠ και πίνακες αναπληρωτών,τους διορισμούς από τον συγκεκριμένο νόμο για τους πολύτεκνους και το ποσοστό διορισμών των πολυτέκνων κατά ειδικότητα.

    ΔΕ01.01 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 7, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 7,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.10 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.11 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.12 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.17 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΠΕ01 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 122, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 73,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 49,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 40,16%.

    ΠΕ02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 676, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 611,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 65,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 9,62%.

    ΠΕ03 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 289, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 268,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 21,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,27%.

    ΠΕ04.01 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 212, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 189,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 23,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10,85%.

    ΠΕ04.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 89, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 74,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 15,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 16,85%.

    ΠΕ04.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 55, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 46,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 9,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 16,36%.

    ΠΕ04.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 28, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 23,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 5,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 17,86%.

    ΠΕ05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 132, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 122,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,58%.

    ΠΕ06 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 17, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 11,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 64,71%.

    ΠΕ07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 123, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 120,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,44%.

    ΠΕ08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΠΕ09 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 44, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 40,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 90,91%.

    ΠΕ10 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 11, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 8,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 72,73%.

    ΠΕ11 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 503, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 436,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 67,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 13,32%.

    ΠΕ12.01,12.02,12.03 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 8, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 8,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ12,04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ12.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ12.08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ13 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 50, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 27,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 23,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 46%.

    ΠΕ14.01,14.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 9,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ14.04,14.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 15, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 12,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 80%.

    ΠΕ15 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 25, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 25,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΠΕ17.02,17.06 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 20, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 10,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ17.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 77,78%.

    ΠΕ17.07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 13, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 11,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 84,62%.

    ΠΕ17.08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 4,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 66,67%.

    ΠΕ17.12 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ18.01,18.26,18.27,18.28 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ18.02,18.03,18.35,18.40 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 55, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 9,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 46,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 83,64%.

    ΠΕ18.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 14, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 13,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,14%.

    ΠΕ18.07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 77,78%.

    ΠΕ18.08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ18.09 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ18.12,18.13,18.14,18.15,18.16,18.17,18.30 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 38, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 11,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 27,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 71,05%.

    ΠΕ18.18 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 33,33%.

    ΠΕ18.20 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 4, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 25%.

    ΠΕ18.22 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ18.23 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 33,33%.

    ΠΕ18.25 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 66,67%.

    ΠΕ18.31 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 33,33%.

    ΠΕ18.33 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 5,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 83,33%.

    ΠΕ18.36 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 8,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 11,11%.

    ΠΕ19,20 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 12, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 7,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 5,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 41,67%.

    ΠΕ34 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 16, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 13,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 18,75%.

    ΤΕ01.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.03 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 4, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.06 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.13 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.19 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 55, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 55,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.20 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.30 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ 2807, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2245,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 562,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 20,02%.

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Π.Χ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 33, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 29.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.

    Η Κα Υπουργός οφείλει να αναζητήσει τα στατιστικά στοιχεία από τους υπαλλήλους του υπουργείου και να τα λάβει σοβαρά υπόψιν της.Η προνομιακή μεταχείριση των πολυτέκνων να σταματήσει τώρα.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:25 | pap

    Mε μια φωνή, το 80% των συμμετεχόντων στην παρούσα δημόσια διαβούλευση απαιτεί τη διατήρηση της ποσόστωσης 60-40.
    Από τη μεριά των υπευθύνων, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
    Οι έχοντες τα ηνία της εξουσίας στα χέρια τους δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι:
    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:24 | Χρήστος

    Οι περισσότεροι εδώ μέσα απλά γράφουν με βάση τη προσωπική τους ανάγκη και αυτό είναι σεβαστό αλλά δε μπορεί να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Αν θέλουμε να ελαχιστοποίησουμε τη πιθάνότητα άσχετων σε γνωστικό ή παιδαγωγικό αντικείμενο καθηγητών πρέπει ο ΑΣΕΠ να παίξει καθοριστικό ρόλο… Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα εκ του πονηρού και για ιδιοτελείς λόγους…

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:23 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΑΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΑΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΑΠ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
    ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:21 | Γιώργος

    Σχετικά με τη διδακτική προυπηρεσία σε ΙΕΚ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ κλπ, θα πρέπει να μετρά ως και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γιατί είναι μεν μεταδευτεροβάθμια αλλά η ύλη είναι ίδια με αυτή της δευτεροβάθμιας. Επίσης οι κάτοχοι ΑΣΠΑΙΤΕ να παίρνουν κάποια μόρια αλλά όχι να προηγούνται έναντι όλων των υπολοίπων.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:20 | antonis

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΩΡΩΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5,6,7,8,9, ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙ «ΜΙΑΣΜΑ»
    ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕΠ60% ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ40%
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:16 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Αξιότιμη,κ.Διαμαντοπούλου,είμαι πτυχιούχος κλασσικής φιλολογίας του παν/μίου Αθηνών με μεταπτυχιακό.Θεωρώ πως πρέπει να καθιερωθεί ο θεσμός του ασεπ.Είναι πλέον το μόνο αξιόλογο κριτήριο επιλογής προσωπικού.Βέβαια θα ήθελα να εκφράσω ορισμένες δυσαρέσκειες που μπορεί σε ορισμένους συναδέλφους μα μην γίνουν αρεστές.Πρώτα-πρώτα ομολογουμένως,ότι οι κλασσικοί φιλόλογοι είναι δύσκολο να καταφέρουν να κατακτήσουν υψηλή βαθμολογία,δεδομένου του δυσκολότερου προγράμματος σπουδων,επουδενί δεν αναγνωρίζεται.Και όχι μόνο αυτό αλλά επέρχεται και πλήρης εξομοίωση!
    Να σας μεταφέρω και μια τραγελαφική κατάσταση που βίωσα.Πήγα σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της περιοχής μου(επαρχία) και δέχτηκα ΈΝΑΝ πρωτόγνωρο εξευτέλισμο.Ο <> που επωνομάζεται εκπαιδευτικός μου πρότεινε να εργαστώ κάτω από εξευτελιστικές συνθήκες.Είμαι από φτωχή οικογένεια,είμαι αυτοδημιούργητη,αγαπώ το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και δεν ανέχομαι κανενός είδους εξευτελισμό.θέλω να εξασκήσω το επάγγελμα του εκπαιδευτικου,όπως και πολλοί συνάδελφοι μου.Άς μας δώσουν μια ευκαιρία.Συγχαρητήρια γι΄ αυτό το διαβημά σας κ. υπουργέ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:14 | ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αχαρνών

    Από τη στιγμή που για πρώτη φορά καλώς ή κακώς μπήκαμε στους πίνακες, ο καθένας από εμάς οργάνωσε τη ζωή του (παντρεμένοι ή ανύπαντροι) με τέτοιο τρόπο ώστε το μέλλον του να είναι ο χώρος της εκπαίδευσης. Παράδειγμα: η Δέσποινα άφησε την επί μακρόν εργασία της στα Τρίκαλα για κάτι καλύτερο στο Μενίδι. Παρόμοια, ο Λουκάς με τρία παιδιά άφησε μια ταπεινή αλλά αξιοπρεπή δουλειά σε αποθήκη για κάτι που ονειρευόταν και προσπάθησε πάρα πολύ γι’ αυτό. Και πόσοι ακόμα στην ίδια θέση.

    Εσείς μπορείτε να μπείτε στη θέση μας;

    Ο γράφων έχει δώσει 2 φορές στο ΑΣΕΠ, την πρώτη το 2000 με επιτυχία και τη 2η το 2004. Με τι δυνάμεις και έχοντας δεύτερη δουλειά το βράδυ και οικογένεια να ετοιμαστεί για ακόμη μία φορά για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ;

    Δεν παραβλέπουμε ότι η λογική του εγχειρήματος είναι σωστή, έχοντας υπόψη αυτά που συμβαίνουν στις αποσπάσεις, στις αξιολογήσεις. Όμως η κατάργηση των πινάκων θα είναι εγκληματική.

    Απορροφήστε σταδιακά όσους βρίσκονται στους πίνακες και εργάζονται ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρείτε απέναντί σας.

    Εργαζόμενοι στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αχαρνών

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:13 | ΜΕΛΑΔΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1993 ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2002 2004 2006 2008.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:10 | ΒΑΣΙΑ

    Διαβάζοντας αρκετά προσεκτικά τα όσα γράφτηκαν στα πλαίσια της διαβούλευσης διαπίστωσα ότι το 24μηνο με επιτυχία στο ΑΣΕΠ θεωρείται από την πλειοψηφία ως ένα δίκαιο μέτρο το οποίο και το κριτήριο ΑΣΕΠ καλύπτει, αν δεχτούμε ότι το ΑΣΕΠ μπορεί να αποφανθεί ως προς την κατάρτιση ενός εκπαιδευτικού, και θέτει ένα ανώτερο όριο παραμονής στην αναπλήρωση ή την ωρομισθία. Τα ως άνω θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το Υπουργείο στο νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει.
    Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μη καθηγητικές σχολές. Το πολύ μικρό αριθμό εισακτέων στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Στα πλαίσια της όποιας μεταβατικής περιόδου αποφασιστεί θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να ενταχθούν στις ρυθμίσεις όσοι έχουν μεγάλες προϋπηρεσίες και δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Με το «60-40» που δηλώσατε ότι θα ισχύσει και για φέτος θα διοριστούν άνθρωποι με πολύ λιγότερη προϋπηρεσία γιατί θα έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Σε πολλές ειδικότητες υπάρχουν συνάδελφοι με 30μηνο (έως 30-06-2008) ή 24μηνο με ΑΣΕΠ που δεν έχουν προλάβει ακόμη να εισαχθούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ αν και υπάρχει ειδική προκήρυξη για αυτές τις δύο κατηγορίες.
    Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά την προσωπική μου άποψη το υπάρχον μεικτό σύστημα (διοριστέοι του ΑΣΕΠ και διορισμοί από πίνακα με προϋπηρεσίες) δεν χρίζει αλλαγής αλλά κάποιων βελτιώσεων που θα εξασφαλίζουν την μέγιστη αξιοκρατία.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:10 | Άννα

    Γιατί ταλαιπωρείστε; Χρόνια αναπληρωτές, χρόνια ωρομίσθιοι, με ΑΣΕΠ και ενδεχόμενους διορισμούς σε δυσπρόσιτα απ΄ όπου όσα μόρια κι΄ αν μαζέψετε δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψετε κοντά στην οικογένειά σας; Σαν τις άδικες κατάρες, απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας…

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ!
    1.Αμέσως θα διοριστείτε απέναντι από το σπίτι σας.
    2.Θα έχετε απαλλαγή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα.
    3.Θα επιλέξετε τα μαθήματα (τάξεις, τμήματα) της αρέσκειά σας.
    4.Σε περίπτωση συνδιδασκαλίας σε εργαστηριακά μαθήματα θα κάνετε την πάπια διότι «έχετε παιδιά στο σπίτι, δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε ασκήσεις, ας τα ετοιμάσει ο συνάδελφος», και άλλα πολλά.
    Αν, τώρα, δεν έχετε εμπειρία διδακτική και παιδαγωγική, είστε άσχετοι δηλαδή, no problem. Κανένας δεν ασχολείται μ’ αυτό.

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:07 | ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ(ωρομίσθια Γαλλικών)

    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ, ΤΟΣΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ:
    1. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    2. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 40% ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.
    3. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    4. ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑΣ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ.
    5. ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΒΑΡΑ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 18:06 | Θωμάς

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό
    Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική
    Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η
    οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
    Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων
    επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,
    στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά
    φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε
    δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις
    πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:58 | Νίκος

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ! ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Η’ ΟΣΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 30-06-2010. ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-1011 ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ (ΟΠΩΣ Η ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ). ΔΩΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ).
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΣΕΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΣΕΠ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΙ ΑΝΟΘΕΥΤΟΣ!
    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ
    ΑΠΟΤΕΛΛΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΑΝ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΤΗΣ Η’ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΕΣΜΕΝΕΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ Η’ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (ΡΩΣΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ), ΔΙΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΟΧΙ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ), ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.
    ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ! ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:54 | ΔΑΛΑΜΠΙΡΑ ΚΟΡΙΝΑ

    Δεν ξέρω αν θα διαβαστούν αυτές οι απόψεις, αλλά αφού μας δίνετε, για πρώτη φορά η ευκαιρία,δυο λόγια.

    – Οι επιτυχόντες των προηγουμενων ΑΣΕΠ είναι ανάξιοι να συνεχίσουν να διδάσκουν(ως αναπληρωτές κ ωρομίσθιοι) και θα γίνουν άξιοι με το νέο ΑΣΕΠ; Θα έχει κάτι το διαφορετικό;

    – Όσοι έχουν προυπηρεσία χωρίς ΑΣΕΠ είναι εύκολα να βρεθεί από που την απέκτησαν κι αν είναι «αλεξιπτωτιστές»ξεκαθάρισμα και δρόμο!! Οι υπόλοιποι τόσο καιρό ήταν άξιοι και τώρα χρειάζεται το ΑΣΕΠ για να το επιβεβαιώσει; Δηλαδή το Υπουργείο δεν έκανε καλά που τους έστειλε στα σχολεία; Ανάξιοι και αυτοί;
    Γιατί φτάσαμε σε μια διαβούλευση που με τόση ικανοποίηση ακούσαμε οτι θα γίνει χωρίς να ξέρουμε γιατί μιλάμε;
    Είναι τόσο δύσκολο να ξεκαθαριστεί τί θα γίνει με τις προηγούμενες επιτυχίες του ΑΣΕΠ και τις προυπηρεσίες με ή χωρίς επιτυχία(ξαναλέω μακριά απο εμάς οι «αλεξιπτωτιστές»)

    Δαλαμπίρα Κορίνα
    ΠΕΟ1

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:47 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ «ΠΟΝΗΡΟ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ Ή ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΩΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ»

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:45 | ΜΑΡΙΝΑ ΣΙΣΚΟΥ

    Kυριες Διαμαντοπουλου , Χριστοφιλοπουλου .
    Κυριε Παναρετε .

    Για ποσο ακομα θα με τιμωρειτε επειδη :

    Tελειωσα το Λυκειο ( γιατι το ηθελα ).
    Εδωσα , περασα στις πανελληνιες ( γιατι μου αρεσε ).
    Φοιτησα , πηρα πτυχιο απο ελληνικο Πανεπηστημιο ( γιατι ειχα ονειρα ).
    Μπηκα στην επητηριδα ( γιατι ο νομος ετσι το οριζε ) για να διοριστω σε αυτο που σπουδασα.
    Δεν προλαβαινω να διοριστω , καταργειται η επετηριδα ( αφου ο νομος αυτο οριζε πλεον )
    Θεσπιζετε ο ΑΣΕΠ.
    Δινω ΑΣΕΠ , περναω στους επιτυχοντες , ομως δεν διοριζομαι μονιμη ( γιατι ο νομος ετσι οριζει )
    Διοριζομαι Αναπληρωτρια ( γιατι ο νομος ετσι οριζει)
    Δουλευω 2 χρονια αναπληρωτρια σε νησια μακρια απο το σπιτι μου ,γνωριζοντας οτι μολις συμπηρωσω 24 μηνες ( γιατι ετσι οριζει ο νομος ) θα διοριστω μονιμη .
    Εχω φτασει πλεον 40 χρονων ( γιατι τα χρονια περνανε )

    Ερχεστε εσεις Κυριες – ε και μου λετε οτι ολα αυτα δεν ειναι αρκετα !
    θα βγει καινουργιος νομος και τωρα θα ισχυουν αλλα γιατι αυτα που οριζαν οι προηγουμενοι νομοι δεν ηταν σωστα !!

    Εγω δεν βγηκα ποτε με κουκουλα και λοστους στους δρομους να καταστρεψω , γιατι δεν πιστευω οτι με εκφραζει αυτος ο τροπος διαμαρτυριας ( εξαλλου ο νομος δεν προβλεπει κατι τετοιο ).

    Γιατι λοιπον με τιμωρειτε ετσι ??
    Τι απο ολα αυτα που εκανα ηταν εναντια στο νομο ??

    Μηπως να παψω και γω να σκεφτομαι και να κινουμαι με αυτο που οριζει ο νομος ??
    Μηπως δεν εχω πια σε τι, και σε ποιον , απο αλλους εσας τους πολιτικους , να πιστεψω ??
    Τελικα δεν ειναι ποτε αργα για να βαλει κανεις μυαλο !!

    Σας ευχαριστω πολυ Κυριοι.

    Μια αναπληρωτρια Νηπιαγωγος .

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:33 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Αναγκαία είναι η προσεκτική επιλογή των εκπαιδευτικών με βάση το ήθος, την επιστημονική γνώση και το ταλέντο. Και όχι όπως γίνεται τώρα, να διορίζονται π.χ. πολύτεκνοι με απόλυτη προτεραιότητα
    ( 700 περίπου κάθε χρόνο!), με μόνο προσόν το πτυχίο και μάλιστα πολλές φορές ειδικότητες άσχετες, κυρίως από ΤΕΙ που δεν χρειάζονται και με προφανή την αδυναμία να ανταποκριθούν. Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει τους πολύτεκνους , ας τους διορίζει σε άλλες υπηρεσίες, όχι στα σχολεία.
    Κατά τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, Θεοδόσιο Π. Τάσιο, η πολλαπλασιαστικότητα, ενός κακού δασκάλου είναι απείρως δυσμενέστερη από αυτήν ενός κακού υποδηματοποιού.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα διορίζονται στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και άνθρωποι που έχουν τελειώσει μόνο την υποχρεωτική εκπαίδευση ή μόνο την δευτεροβάθμια εκπαίδευση! τη στιγμή που υπάρχουν πτυχιούχοι ΤΕΙ και κυρίως διπλωματούχοι Πολυτεχνικών σχολών που επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση. Οι τελευταίοι θα έπρεπε να προτάσσονται των άλλων και είναι τόσοι πολλοί πλέον, που θα μπορούσαν να επιλεγούν οι καλύτεροι από αυτούς, για να καλύπτουν όλα τα κενά.
    Το μικτό σύστημα προσλήψεων, με ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία, μπορεί να βελτιωθεί. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ πρέπει να μην έχει νησίδες αδιαφάνειας με γραπτά που δεν είναι γνωστό από ποιους και πώς διορθώνονται, αλλά και πώς στο τέλος βαθμολογούνται. Για αυτό πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να εξετάζονται μόνο με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice) όπου οι απαντήσεις είναι συγκεκριμένες.
    Αν θελήσει η κυρία Υπουργός και ψάξει λίγο το θέμα της βαθμολογίας των γραπτών, ιδιαίτερα στις ειδικότητες που διαγωνίζονται πολλοί και διορίζονται λίγοι, θα προβληματιστεί. Παράπονα ακούγονται μάλλον δικαιολογημένα. Ας το αναθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να κάνει τη σχετική έρευνα.
    Τα μόρια της προϋπηρεσίας ενός ωρομίσθιου με 11 ώρες την εβδομάδα δεν μπορεί να είναι λιγότερα από τα μισά ενός αναπληρωτή με 21 ώρες για το ίδιο χρονικό διάστημα- μία διδακτική χρονιά. Παίρνουν που παίρνουν ψίχουλα οι ωρομίσθιοι, να μην παίρνουν και τα μόρια;
    Η πιστοποιημένη γνώση μιας ξένης γλώσσας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να μοριοδοτείται. Είναι μικρό πράγμα να ομιλεί μια ξένη γλώσσα ο εκπαιδευτικός ( Αγγλικά –Γαλλικά, Γερμανικά κλπ); Δεν είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για αυτόν και τους μαθητές του;
    Το τεστ δεξιοτήτων είναι χρήσιμο εργαλείο για την μοριοδότηση και των εκπαιδευτικών. Γιατί ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο διδακτικός. Είναι και καθοδηγητικός και συμβουλευτικός. Επίσης από την πρώτη στιγμή ο εκπαιδευτικός ασκεί διοικητικά καθήκοντα, αφού ανατίθενται εξωδιδακτικά καθήκοντα σε όλους.
    Οι νεοδιόριστοι θα πρέπει να τοποθετούνται υποχρεωτικά στα Γυμνάσια για τουλάχιστον πέντε χρόνια και μετά να πηγαίνουν στα Λύκεια όπου είναι φυσικό να προβλέπονται καλύτερες αμοιβές.
    Τέλος οι νεοδιόριστοι θα πρέπει να προτρέπονται και να έχουν κίνητρα για την μετεκπαίδευσή τους με προτεραιότητα σε προγράμματα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Αισθητικής Αγωγής κατά κύριο λόγο, στο ανοιχτό πανεπιστήμιο.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:32 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΟΥΓΙΑΞΗ

    Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’αυτήν την καινοτόμο προσπάθεια της ανοικτής διαβούλευσης, δηλαδή ακόμη και να παροτρύνεται ο πολίτης να πάψει να είναι » ιδιώτης «, με άλλα λόγια να καταλάβουμε ή να ανασύρουμε τα πρότυπα της περίφημης » αθηναϊκής δημοκρατίας «, όπου ήταν υποχρέωση του κάθε πολίτη να συμμετέχει στα κοινά, να υπάρχει όπως θα λέγαμε ένας επιμερισμός των ευθυνών και του πολίτη, του οποίου η ιδιότητα σε μιά ευνομούμενη πολιτεία αναλύεται σε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Διότι ας μην λησμονούμε την αριστοτελική ρήση, ότι είναι στην φύση του ανθρώπου να εκφράζει πιο εύκολα την » αντίθεση » παρά την » θέση «, στην περίπτωση μας σαφώς είναι πιο εύκολο να κρίνουμε, να κατακρίνουμε ή να επικρίνουμε αντι να προτείνουμε! Θα μου επιτρέψετε όμως να είμαι λίγο επιφυλακτική, να συμμερίζομαι κάπως την θέση του » άπιστου Θωμά «, διότι η όλη ιδέα της ανοικτής διαβούλευσης είναι » πολύ καλή για να είναι αληθινή «!
    Παρά τις επιφυλάξεις μου μπαίνω στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις ή προβληματισμούς, ιδέες που με ταλανίζουν τα τελευταία περίπου 12 χρόνια, θεωρώ, ενεργής παρουσίας στην θέση του του εκπαιδευτικού που εκπαιδεύει αλλά κα θέλει να εκπαιδεύεται, όπως ίσως οι περισσότεροι συνάδελφοι:
    α/ ο εκπ/κος που διορίζεται μακριά από την φυσική του έδρα, δηλαδή τον τόπο κατοικίας του για ποιό λόγο δεν παίρνει κάποια αποζημίωση για » εκτός έδρας», όπως κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι; Μήπως αυτό θα έπρεπε να αναθεωρηθεί;
    β/ μήπως πρέπει να δοθεί μια κάποια λύση στο πρόβλημα της υπεραριθμίας κυρίως των καθηγητών της δεύτερης ξένης γλώσσας
    ( γαλλικών, γερμανικών ) τώρα μάλιστα που οι επιλεγόμενες γλώσσες γίνονται περισσότερες κάνοντας πράξη και του διεθνούς οργανισμού γαλλοφωνίας; Κάποιες οργανικές θέσεις, όπως αυτές των καθηγητών γαλλικής συρρικνώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Μιά σκέψη ίσως θα ήταν να δοθει σημασία στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η πραγματική εκμάθηση ξένων γλωσσών από το στάδιο της ΥΕ σε ένα καλό επίπεδο Β1 σύμφωνα με το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο γλωσσομάθειας. Άλλωστε η γλωσσομάθεια όπως και η ανάπτυξη της κοινωνίας τησ πληροφορίας έχουν πρωτεύουσα θέση στα προγράμματα εκπ/σης της ΕΕ. Υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα μελέτη του ΚΕΜΕΤΕ σε συνεργασία με τους συλλόγους καθηγητών ξένων γλωσσών, τα πορίσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σε συνέδρι που έλαβε χώρα στο Πάντειο Παν/μιο από το οποίο » έλαμψε δια της απουσίας του » το ΥΠΕΠΘ, αν και προσεκλήθη!
    γ/ καλό θα ήταν να μην προβάλλουμε μόνο την » ανηθικότητα » του αποσπασμένου εκπ/κου ο οποίος κάνει χρήση των κειμένων διατάξεων για να δώσει λύση σε επαγγελματικά-προσωπικά προβλήματα, πράγμα, νομίζω, θεμιτό!
    δ/ σε ότι αφορά την 3/ετή απόσπαση στον Κεντρικό Φορέα, όσων αποσπάστηκαν το 2009, νομίζω ότι εγείρει ένα κάποιο θέμα » ζαβολιάς» αν γίνει ετεροχρονισμένη ανάκληση της. Η πολιτεία είθισται να δίνει το καλό ηθικό παράδεγμα. Το θέμα θα έπρεπε να επανεξεταστεί ίσως για τους επερχόμενους.
    ε/ η πλειοψηφία των εκπ/κων ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί αλλά ίσως οι ευκαιρίες που του δίνει το Υπουργείο δεν είναι αρκετές και σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως φειδωλές είναι και οι εκπ/κες άδειες. Θα έπερπε να επανεξεταστεί και το κόστος των μεταπτυχιακών στην ημεδαπή ( μινιμουμ 3000 ευρώ ) σε σύγκριση με αυτό των άλλων Ευρωπαϊκών Παν/μίων
    Ευχαριστώ που μοιραστήκατε μαζί μου κάποιους από τους προβληματισμούς μου. Ελπίζω και εύχομαι το καλύτερο για την ελληνική κυρίως δημόσια εκπ/ση ώστε ο καθένας να προχωρά σύμφωνα με τις αρετές του όπως αναφέρει και ο Ρουσώ στο » κοινωνικό συμβόλαιο «!

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:30 | Μαρία Αντωνιαδου

    Είμαι από το 93 πτυχιούχος.
    Σε κάθε κατάθεση χαρτιών για να δουλέψω ως αναπληρώτρια έπεφτα σε αλλαγές .
    Ώσπου ήρθε ο καρκίνος.
    Πέρασα ότι περνάει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει ανάλογη ιστορία.
    Μετά 7 χρόνια ξαναπερνώ .
    Θα με αφήσετε να δουλέψω αν περάσω την κρίση?
    Θα είμαι υποχρεωμένη να δίνω ΑΣΕΠ?
    Πιστεύετε ότι δεν έχω το δικαίωμα να δουλέψω έστω και ως αναπληρώτρια?
    Μπορεί να ζήσω άλλα 20 χρόνια.
    Θα ήταν πολύ να ζητήσω να δουλέψω προσπερνώντας ένα συνάδελφο που έκανε από διάφορες διαδρομές 24 μήνες και πέρασε το ΑΣΕΠ.
    Υπάρχει η ανεργία.Υπάρχει η ανασφάλεια.Υπάρχουν οι υποχρεώσεις.
    Υπάρχει όμως και ο θάνατος.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:20 | Σταύρος Τ.

    Εργάζομαι ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός τα τελευταία 5 ακαδημαϊκά έτη. Με δεδομένο την προηγούμενη ισχύουσα κατάσταση για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, είχα πάρει την απόφαση να πάω παντού ως ωρομίσθιος και με οποιοιδήποτε κόστος.
    Τι εννοώ. Εκτός της πρώτης χρονιάς, τα υπόλοιπα χρόνια δούλευα ωρομίσθιος εκτός της μόνιμης κατοικίας μου. Έκανα άπειρα χιλιόμετρα προσπαθώντας να αποκτήσω έστω και 0,1 μόριο παραπάνω, νοίκιαζα σπίτι, γιατί πίστευα πως θα με φέρει πιο κοντά στο διορισμό ή έστω στο να είμαι αναπληρωτής. Επέλεξα δυσπρόσιτα σχολεία, όποτε μου δινόταν η δυνατότητα. Δεν το έκανα για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για την προϋπηρεσία.
    Ξεκαθαρίζω πως θεωρώ πως πρέπει να κλείσουν οι διάφορες «μαύρες τρύπες» μοριοδότησης (βλέπε Εκκλησιαστικά σχολεία, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, Ιδιωτικά Σχολεία κτλ.), από τις οποίες κατάφεραν και διορίστηκαν κάποιοι, και συμφωνώ με την διάθεση του ΥΠΕΠΘ, να πάψουν να υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις.
    Δεν πρέπει όμως να λειτουργήσουμε με την λογική «πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι».Επειδή κάποιοι κατάφεραν με πλάγιους τρόπους να αναρριχηθούν στον Πίνακα Αναπληρωτών, δεν πρέπει να επηρεάσει η όποια απόφαση θα παρθεί, και όσους ΕΝΤΕΛΩΣ αξιοκρατικά, έντιμα και ηθικά κέρδισαν την όποια προϋπηρεσία τους έως τώρα.
    Επιπρόσθετα θα ήθελα να τονίσω και το εξής. Το προηγούμενο σύστημα έδινε ουσιαστικά την δυνατότητα διορισμού με τρεις τρόπους. Πρώτος: Προϋπηρεσία (βλέπε 30μηνο), Δεύτερος: Επιτυχία ΑΣΕΠ και Τρίτος: Προϋπηρεσία + Επιτυχία ΑΣΕΠ. Άρα έδινε την επιλογή στο εκάστοτε εκπαιδευτικό ή να δουλεύει όσο περισσότερο γίνεται, για απόκτηση προϋπηρεσίας ή να διαβάζει όσο περισσότερο γίνεται για επιτυχία στον ΑΣΕΠ ή ένα συνδυασμό των δύο. Δεν είναι ηθικό να ακυρώσουμε όσους αφιέρωσαν όλο τους τον εαυτό στην προσπάθεια να διοριστούν μόνο με την προϋπηρεσία. Ας αναλογιστούμε πως όλοι αυτοί έχουνε κάνει ένα σχεδιασμό ζωής και με υπολογισμούς βάσει μορίων, προσπαθούν να κάνουν το όνειρο της μόνιμης εργασίας ,και όχι της ωρομίσθιας ,πραγματικότητα. Όλοι αυτοί δεν είχανε το χρόνο εκ των πραγμάτων να ασχοληθούνε με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σοβαρά, και να αποκτήσουν την έστω μια επιτυχία σε ΑΣΕΠ (εύκολο να το λες, δύσκολο αν συμμετέχεις στον αγώνα απόκτησης προϋπηρεσίας με 20 ώρες σε δύο και τρείς διαφορετικές πόλεις). Παράλληλα να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η απόφαση αυτή, των όποιων συναδέλφων να κυνηγάνε την προϋπηρεσία, πρόεκυψε από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν ήτανε μια αυθαίρετη επιλογή ˙ ήτανε όμως μία απόφαση σχεδιασμού ζωής.
    Παράλληλα, τώρα που ανοίγει η συζήτηση για τους εκπαιδευτικούς και το σύστημα διορισμών τους, θα ήθελα να επισημάνω και ακόμη μία παράμετρο. Την απόκτηση Παιδαγωγικής επάρκειας. Πιστεύω πως τόσα χρόνια κλάδοι όπως αυτός της Πληροφορικής, και όχι μόνο, βιώνουν μια μεγάλη αδικία. Δηλαδή, το σύστημα τους θεωρεί ικανούς να διαγωνίζονται στον ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά μαθήματα αλλά Παιδαγωγική επάρκεια δεν έχουνε. Μπορούνε να διδάσκουν στα σχολεία ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές αλλά Παιδαγωγική επάρκεια δεν έχουνε. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό τον Σεπτέμβρη του 2009, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών έρχεται η τροπολογία Λυκουρέτζου (πρώην Υφυπουργού ΥΠΕΠΘ) να μεγιστοποιήσει την ήδη υπάρχουσα αδικία. Αναγνωρίζει Παιδαγωγική επάρκεια μόνο σε μία σχολή Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πληροφορικής Πειραιά) της οποίας το πρόγραμμα σπουδών δεν διαφοροποιείται πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό από όλα τα προγράμματα σπουδών των σχολών Πληροφορικής. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι απόφοιτοι αυτής της Σχολής να προηγηθούν όλων των υπολοίπων στον πίνακα Αναπληρωτών ΠΕ19-20 και να «προσπερνούν» με 0,1 μόριο κάποιον που έχει 15 ή και παραπάνω μόρια..
    Επομένως θεωρώ ότι Παιδαγωγική επάρκεια θα πρέπει να αναγνωρίζεται και με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα να αναγνωρίζεται η Παιδαγωγική επάρκεια, σε όσους έχουνε περάσει τα παιδαγωγικά μαθήματα στον ΑΣΕΠ ανεξαρτήτως του αν είναι επιτυχόντες ή όχι (εφόσον ο ΑΣΕΠ έχει εξελιχθεί σε θεσμό πιστοποίησης γνώσης). Ακόμη και σε όσους διδάσκουν από κάποιο χρονικό διάστημα (πχ. 15 μήνες προϋπηρεσίας) και επάνω. Η εκπαιδευτική εμπειρία και ο χρόνος μέσα στην τάξη που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να συνυπολογίζεται, ουσιαστικά ως προσόν. Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί θεωρώ πως είναι κλειστές οι πόρτες της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) για κάποιους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν τα ουσιαστικά προσόντα να διδάσκουν, άλλα όχι τα τυπικά και βλέπουν κάποιους με πλάγιους τρόπους να τους προσπερνούνε…
    Αν λοιπόν το Υπουργείο πραγματικά πιστεύει πως πάνω από όλα είναι ο μαθητής, συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Άλλα να θυμηθούμε όλοι, πως ο μαθητής θα μπορέσει να αποκτήσει τα μέγιστα από ένα εκπαιδευτικό που θα αφιερώνεται στο μάθημα του, την προετοιμασία του και γενικότερα από αυτόν που ονομάζουμε όλοι «άξιο εκπαιδευτικό». Πως είναι δυνατό ένας καθηγητής να αποδώσει τα μέγιστα όταν ζει όλη αυτή την αβεβαιότητα που έχει προκύψει.
    Παρακαλώ όλους τους αρμόδιους στο Υπουργείο, να αναλογιστούν το ζήτημα αυτό και όλες τις παράπλευρες πτυχές του, με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Σας παρακαλώ ακόμη, να σκεφτείτε πως έχετε να κάνετε με ανθρώπους και όχι μόνο με στατιστικές και αριθμούς. Ανθρώπους μάλιστα που έχουνε σκοπό την μεταλαμπάδευση γνώσης και εκπαίδευσης των νέων αυτής της χώρας. Με ηθικές αλλαγές και μόνο, πιστεύω πως το σύνθημα «Πάνω από όλα ο μαθητής» θα γίνει πράξη.
    Ελπίζω οι προτάσεις μου παραπάνω να «φώτισαν» κάποια σημεία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ευελπιστώ επίσης η ηλεκτρονική αυτή αποστολή να «καταφέρει» να αναγνωστεί από τους αρμόδιους, και να την λάβουν υπόψη τους στην τελική τους πρόταση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
    Κλείνοντας να υπενθυμίσω πως: «Σωστά οργανωμένη Παιδεία σημαίνει η βάση για σωστά οργανωμένη κοινωνία».

    Ευχαριστώ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:18 | δημητρησ

    αγαπητη κυρια αννα διαμαντοπουλου.απο το 98 το συστημα διορισμου ηταν το ασεπ με ποσοστο στουσ διορισμουσ 80% και ο ενιαιοσ πινακασ 20%.σε αυτη την θεση σασ τοτε το πασοκ υποχωρησε και εδωσε 60% ασπ και 40% ενιαιο.ομωσ απο τοτε καταστρατηγηται τον νομο που εσεισ ψηφισατε.διορισατε χωρισ ασεπ 2οοο αναπληρωτεσ γυμναστεσ οι οποιοι δουλευαν στο προγραμμα τησ ολυμπιακησ παιδειασ.πολλοι απο αυτουσ δουλεψαν στο προγραμμα χωρισ να ειναι επιτυχοντεσ σε διαγωνισμο του ασεπ.στα χρονια διακυβερνησησ τησ νεασ δημοκρατιασ οι ρυθμισεισ συνεχιστηκαν.τι τελικωσ ομωσ εγινε?το 60 -40 να ειναι καλπικο τουλαχιστον για τουσ καθηγητεσ φυσικησ αγωγησ.η νεα δημιοκρατια ειπε οτο θα διορισει τουσ εχοντεσ 30μηνεσ προυπηρεσια χωρισ ασεπ.γιατι ολοι αυτοι να διοριστουν εκτοσ ασεπ?τι ειναι ολοι οι υπολοιποι καθηγητεσ φυσικησ αγωγησ τα κοροιδα.μεσα σε ολουσ αυτουσ υπαρχουν και ατομα που προερχονται απο τα ταδ και οπωσ και εσεισ γνωριζεται αρκετοι δουλεψαν με πλαστα συμβολαια η ομοσπονδιακοι γιατι ανηκαν στο κομα τησ νεασ δημοκρατιασ(κολητοι του κυριου γιαννη ιωαννιδη).αλλωστε ολοι αυτοι στα ταδ κυριε υπουργε πηραν χαριστικα την αναπληρωση και αυτη δεν δοθηκε στον ενιαιο πινακα αναπληρωτων οπωσ και το τελευταιο ηταν το πιο σωστο και το πιο δικαιο.για αυτο κυρια αννα διαμαντοπουλου κατα την γνωμη μου πρεπει να αποκατασταθει ολη η αδικια των προηγουμενων ετων στον κλαδο τησ φυσικησ αγωγησ .κατα την γνωμη μου να εφαρμοστει το πραγματικο 60-40%. στα ταδ να δουλευουν μονο με μιονιμουσ εκπαιδευτικουσ φυσικησ αγωγησ.αναπληρωτεσ να πανε αυτοι που ειναι επιτυχοντεσ στον ασεπ.να σταματησουν η πασησ φυσεωσ ρυθμισεισ.οταν κυρια υπουργε υπαρχει ενιαιο συστημα αξιολογησησ για τουσ εκπαιδευτικουσ τοτε και μονο τοτε κανεισ δεν θα αδικειται.κανεισ κυρια διαμαντοπουλου που δεν εχει δωσει ασεπ και δεν εχει περασει στον ασεπ δεν θα πρεπει να διοριζετε .ακομα και στον ενιαιο με ποσοστο 40% θα πρεπει να υπαρχει επιτυχια στον ασεπ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:11 | ΜΗΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ: 50% ΑΣΕΠ – 50% ΠΙΝΑΚΕΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

    ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    ΠΔΣ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

    ΣΜΕΑ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

    ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΣΔΕ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΝΑΥΤΙΚΑ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

    ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ)

    ΕΠΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ)

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:05 | ΘΕΟΔΟΣΙΑ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ,ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ…ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ 33 ΕΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΡΙΟ-ΜΟΡΙΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ.ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ…ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ Η’ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΕΠ.ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ…

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 17:01 | ΘΕΟΔΟΣΙΑ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ,ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ…ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ 33 ΕΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΡΙΟ-ΜΟΡΙΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ.ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ…ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ Η’ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΕΠ.ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ…

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:59 | Βασιλική Κ.

    Οι όποιες αλλαγές πρέπει να έχουν στόχο την ενίσχυση του κύρους του ΑΣΕΠ.
    Οι ωρομίσθιοι και ειδικά οι καθηγητές της ΠΔΣ να λαμβάνονται από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Κάθε επιτυχία να μοριοδοτείται με 10 μόρια (συν τα άνω των 55) και να προστίθεται η προϋπηρεσία.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:57 | Σ.Κ

    ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:50 | Αναστασία Φίλου

    κα.Υπουργέ συμφωνώ ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διαγωνίζονται μέσω ΑΣΕΠ, αλλά ο κόπος των μη διοριστέων θα πρέπει να ανταμοίβεται-όπως συμβαίνει με το 40%- και σε βάθος χρόνου να διορίζονται και όχι να υποβάλλονται κάθε χρόνο σε ψυχοφθόρες και οικονομικά δυσβάσταχτες εξετάσεις(γνωρίζεται φαντάζομαι ότι πολλόι εκπαιδευτικοί καταφεύγουν στα φροντιστήρια για να μπορέσουν να είναι διοριστέοι).Είμαι ανάπληρώτρια και θα πρέπει να γυρίσω την Ελλάδα όλη για να διοριστώ και να μείνω μακριά από τον άντρα μου.Αν δεν προλάβω να διοριστώ με το 40% θα πρέπει να δίνω εξετάσεις
    ξανά και ξανά για να είμαι ή διοριστέα ή αναπληρώτρια ή άνεργη!!Το μότο σας ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ,φαντάζομαι ισχύει και για τα παιδιά των αναπληρωτών που δυστυχώς αναγκάζονται να μένουν με τον έναν από τους δυο γονείς.Τώρα μας ζητάτε,αν καταφέρουμε ποτέ να διοριστούμε,να μένουμε ‘εξορία» για 3 χρόνια μακριά από τις οικογένειές μας γιατί για σας είναι ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ(αλλά όχι τα παίδια των εκπαιδευτικών που είναι και αυτοί μαθητές)και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!
    Σημ:Είμαι 3 φορές επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ με ποσοστό 77/100 μέσο όρο και κατάφερα στον τελευταίο ΑΣΕΠ με πολύ κόπο να είμαι αναληρώτρια.Μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε «μόνιμους» αναπληρωτές και ανέργους!Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να δώσουμε εξετάσεις μια χρονιά(πχ.για λόγους υγείας)θα μένουμε άνεργοι και θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά;Είστε σε αυτή την υπεύθυνη θέση για να πάτε την παιδεία πολλά βήματα μπροστά και όχι για να γύρίσουμε πίσω σε άλλες εποχές.Σας εύχομαι ολόψυχα να το κάνετε,έχοντας τους εκπαιδευτικούς δίπλα σας και όχι απέναντί σας.Σας ευχαριστώ πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τη γνώμη μας και εύχομαι να εισακουστούμε.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:50 | ΑΡΗΣ

    Κατά την άποψή μου η προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται ως εξής:
    1.Μέσω ΑΣΕΠ και για συγκεκριμένες θέσεις περιοχής στην Ελλάδα. Πχ για νομό ιωαννίνων πε10 5 θέσεις. Επίσης κάθε εκπαιδευτικός ο οποίος διορίζεται σε συγκεκριμένη θέση να μην μπορεί με ΤΙΠΟΤΑ να πάρει μετάθεση τα πρώτα 5 έτη (εκτός σοβαρού λόγου υγείας). Αν υπάρχει εκπαιδευτικός ο οποίος είναι πχ από το νομό ιωαννίνων επιτυχών, να τοποθετείται στο νομό αυτό κοκ και να έχει περισσότερα μόρια για την τοποθέτηση του στο νομό καταγωγής του ακόμα και από τον πρώτο επιτυχών του ΑΣΕΠ (εξάλλου και οι εξέτασεις δεν αποδεικνύουν την άριστη ικανότητα ενός εκπευδευτικού).
    2.Να καταργηθούν οι αναπληρωτές και ο πίνακας τους και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΤΑΝΕΙΔΙΟΥ (συνέντευξη, αν είναι δυνατόν).
    3.Όσον αφορά τους ωρομισθίους που είναι αναγκαίοι. Ανά νομό και όχι ανά περιφέρεια να βγαίνει προκύρηξη κάθε έτος και πρόσληψη αναλόγως προσόντων.Σε περίπτωση που δεν καλύπτονται οι θέσεις ανοικτή προκύρηξη σε όλη την ελλάδα για τον συγκεκριμένο νομό.
    4.Ωρομίσθιοι που εργάζονται και συμπληρώνουν ορισμένη προυπηρεσία η 5 ετών να διορίζονται μέσω πινάκων ένος ενιαίου πίνακα σε θέση σε όλη την ελλάδα η γρηγορότερα για τον εξής σκοπό: αν δεν υπάρχει άλλος εκπαιδευτικός στη λίστα του ΑΣΕΠ για ολη την ελλαδα και δημιουργηθεί πλήρης θέση (πχ λόγω παραίτησης, θανάτου κοκ) ο πρώτος σε προυπηρεσία κοκ ωρομίσθιος αναπληρώνει την θέση του μόνιμου και διορίζεται μονιμα στη θέση του επίσης χωρίς δικαίωμα μετάθεσης
    5.Κανείς εκπαιδευτικός χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση…και να μην έχει και δικαίωμα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σύστημα ούτε στον ΑΣΕΠ.Όσοι δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση και είναι ήδη διορισμένοι υποχρεωτική δωρεαν επιμόρφωση η απόλυση!
    6.Για τους συνάδελφους που είναι σε οποιοδήποτε πίνακα μέχρι στιγμής να παραμείνουν και να διοριστούν με τα σημερινά κριτήρια επιλογής να υπαρξει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεταβατική περίοδος.
    6.Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικου ιδρυματος και μπονους στους καλύτερους 10 εκπαιδευτικους πχ χρηματικο ή δωρεαν μεταπτυχιακό. Η αξιολόγηση να γίνεται κάθε έτος να υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις και ακολούθως απόλυση.
    Η αξιολόγηση να γίνεται ως εξής με ποσοστά:
    1.επιτυχία μαθητών σε τριτοβάθμιες σχολές 20% ή 0%
    2.άποψη μαθητών για τον συγκεκριμένο καθηγητή μέσω ερωτηματολογίου 20-40%
    3.άποψη διευθυντή σχολείου για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό 30%
    4.συμπεριφορά θέμματα τα οποία προκαλούν και αναφέρονται μέσω εγγράφων καταγγελειών από μαθητές – καθηγητές 20% (βαβαίως μπορεί και 100% υπό σοβαρό παράπτωμα αλλά τότε απευθείας απόλυση)
    5.διδαχθείσα ύλη 10%

    Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς ωρομίσθιους. Και δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτούς τους ανθρώπους και να τους έχουμε σε κατάσταση ομηρείας!Θυμηθείτε και τον τρόπο πληρωμής τους…

    Και οποσδήποτε αξιολόγηση…

    Υπενθυμίζω Αυτή είναι μόνο και μόνο η άποψη μου.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 16:43 | Ειρήνη Παπαδοπούλου

    αξιοτιμη κυρία υπουργέ,
    έχω 2 πτυχία και μεγάλη επιμόρφωση (με δικα μου εξοδα) και «τιμωρήθηκα» για αυτό. Κατέχω πτυχίο θεατρικών σπουδών (ΠΕ 32) και πτυχιο φιλολογίας (ΠΕ02), δυο συγγενεις και αλληλενδετοι κλάδοι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε. Ως φιλόλογος δεν μπορεσα να εργαστώ, αν και είχα επτυχια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, εξαιτιας των χιλιαδων φιλολογων στον Πινακα. Ως ωρομίσθια θεατρολόγος εργαζομουν τα τελευταια 6 χρόνια στα Δημοτικά σχολεία και συμπλήρωσα 22 μηνες προυπηρεσία χωρις να μου δινουν τη δυνατότητα μέχρι τωρα να διοριστώ ούτε ως αναπληρώτρια ούτε ως μόνιμη. Παραλληλα έδωσα στον ΑΣΕΠ των θεατρολόγων και πέτυχα (επιτυχούσα, μη διοριστέα). Μεχρι που έφτασε το 2009, με κάλεσαν αναπληρώτρια φιλόλογο (περίπου 25/9) λόγω τριτεκνίας και φυσικά δεχτηκα, αφου δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους θεατρολογους (αυτό έγινε τον Δεκεμβριο και τους δόθηκαν λίγες θέσεις), αφου θα είχα μηνιαίο και άρτιο μισθό (όχι ψίχουλα) και αφού στα επόμενα 2 χρόνια με βαση το ισχύον σύστημα θα μπορούσα να διεκδικήσω μια σίγουρη και συγκερκιμένη οργανική θέση.
    Όμως υστερα απο τις δικες σας προτασεις κι αν το μεταβατικό σταδιο αλλαγης του συστηματος πρόσληψης είναι μόνο για ένα έτος:
    1. μπορεί να χάσω τον διορισμό ως θεατρολόγος, αφου δεν θα δουλέψω φετος ως ωρομίσθια και δεν θα μπορέσω να συμπληρώσω το 24μηνο
    2. δεν θα μπορέσω να διοριστώ ως φιλολογος, αφου δεν θα προλάβω να συμπληρώσω την προυπηρεσία.
    ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ;
    Μηπως θα ήταν δίκαιο για κλαδους που δεν υπήρχε διορισμός μέχρι πέρσι, είτε να μπορούν να μεταφέρουν την προυπηρεσία τους στην άλλη ειδικότητα, είτε να δοθεί ένα μεγαλύτερο μεταβατικό σταδιο αλλαγής του συστηματος (τουλαχιστον 3ετία), ώστε να προσαρμόσουμε τη ζωή μας με κάποια προοπτική;
    ευχαριστώ