Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.
Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.
Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.
Συγκεκριμένα:
* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.
Ξεκινώ με τις εξής παραδοχές :
• Η κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και η κάθε ειδικότητα εκπαιδευτικού έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες .
• Το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι με το σύστημα των εξετάσεων μπαίνουν οι καλύτεροι και όλοι όσοι μένουν έξω είναι ακατάλληλοι .Οφείλει την ύπαρξη του στη πληθώρα αδιόριστων εκπαιδευτικών .Είναι ένα σύστημα επιλογής που δεν θα είχε λόγω ύπαρξης αν οι θέσεις εργασίας ήταν περισσότερες από αυτούς που ζητούσαν εργασία .
• Κανένας δεν μπορεί να ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς ετών .
• Δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί να «πληρώνουν» τα λάθη των προηγούμενων ετών .
• Δεν είναι δυνατόν να εργάζονται στην ίδια σχολική μονάδα και στο ίδιο τμήμα μόνιμοι , αναπληρωτές και ωρομίσθιοι , να παράγουν το ίδιο έργο και να έχουν διαφορετικά δικαιώματα και αμοιβές .
Πρέπει λοιπόν :
• Να μην κυριαρχήσει λογική νομοσχεδίου «σκούπα» αλλά να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε βαθμίδας .
• Να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός .
• Να παραμείνει το 60 / 40
• Να πάψει ο θεσμός του ωρομίσθιου και να συσταθούν οργανικές θέσεις ανά ομάδες σχολείων.
• Να μοριοδοτούνται τα παιδιά με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όσοι έχουν πολλά παιδιά να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα διορισμού (Πχ. 1ο παιδί 2 ,μόρια 2ο ,παιδί 4μόρια ,3 παιδί 8 μόρια κτλ ). Στα υπόλοιπα να κρίνονται το ίδιο .
Διάβασα για την προσαύξηση των μορίων από τους τίτλους των μεταπτυχιακών
σπουδών, κάτι που προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Δε θα υπάρξει
προσαύξηση και για 2ο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών; Άλλωστε, όπως δεν είναι της ίδιας εμβέλειας ο απλός πτυχιούχος με τον κάτοχο master, από θέμα εξειδίκευσης, έτσι δεν είναι της ίδιας εμβέλειας από θέμα διεπιστημονικότητας ο απλός πτυχιούχος, με τον κάτοχο δύο πτυχίων. Ειδικά στην επαρχία, διευκολύνει ένας καθηγητής με 2 πτυχία, άρα περισσότερες ουσιαστικά αναθέσεις (και όχι τυπικά με βάση την ειδικότητα που έγινε η πρόσληψη), που ειδικά αν είναι λίγες οι περισσευούμενες ώρες, δε βρίσκεται εύκολα καθηγητής.
Με εκτίμηση
Μαρία
Εκπαιδευτικός ΠΕ04
Κύρια Διαμαντοπούλου Θα ήθελα πραγαμτικά να σας κάνω μία ερώτηση.
«Zήτε σ’αυτή τη χώρα;Ζήτε στην ίδια χώρα με εμένα;Ζήτε στην ΕΛΛΑΔΑ;»
Προφανώς όχι!!!!!
Αφού το σύνολο των πολιτικών της χώρας μας ζει αλλού εσείς ξιατί να αποτελείται εξαίρεση.Ζείτε αλλού κυρία μου, γιατί αν ζούσατε εδώ δε θα κάνατε αυτές της εξαγγελίες.
«Πρώτα ο μαθητής».»Κομένες οι αποσπάσεις».»Δόκιμος εκπαιδευτικός»
«ΑΣΕΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!».και πόσα άλλα
Βρήκαμε τις καραμέλες για να γλυκάνουμε τα αυτιά μερικών,τις μαγικές λέξεις για να πείσουμε πως είμαστε υπέρμαχοι της αξιοκρατίας,πως είμαστε καλύτεροι από τους προηγούμενους,πως τάχα μου θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη.Πλανάσται πλάνην οικτρά. Μόνο αυτό δε θα πετύχετε.
θα ήθελα να σας κάνω άλλη μια ερώτηση πολύ πιο ουσιώδη από την προήγούμενη η οποία ήταν ρητορική γιατί την απάντηση την ήξερα.
Είμαι 38 χρονών,χωρίς ΑΣΕΠ,(αν είχα θα έίχα διοριστεί ήδη με 24+ΑΣΕΠ),τρίτεκνος(8,6,3 χρόνων),αναπληρωτής στα Τ.Α.Δ. για 4η χρονιά,είμαι προπονητής σε ομάδα(για να υπάρχουν παιδια στα Τ.Α.Δ.
εκτός βέβαια από την τρέλλα που έχω με το άθλημά μου),δουλέω part time και στην προηγούμενη δουλειά μου,γιατί δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο,και είναι και η γυναίκα μου εργαζόμενη ως πωλήτρια.
Πείτε μου σας παρακαλώ που θα βρώ το χρόνο να διαβάσω για να περάσω στον ΑΣΕΠ που θέλετε;Εδώ δεν έχω χρόνο να δω τα παιδιά μου.Άντε και βρήκα το χρόνο θα πρέπει να πάω φροντιστήριο,όπως και η κόρη μου «τι πλάκα εεε;».Άρα με οδηγείτε στην παραπαιδεία έτσι;Σας είχα ακούσει στη βουλή που λέγατε η τσάντα στο σπίτι και οδηγείτε τον εκπαιδευτικό στην παραπαδεία;Ωραία!!!!
Άντε και είμαι επιτυχών και δουλεύω αναπληρωτής.Του χρόνου πάλι τα ίδια,έτσι;και του παραχρόνου,και τον άλλο χρόνο και πάει λέγοντας.
Νομίζω πως εσείς οι πολιτικοί εκλεχτήκατε για βοηθήσετε εμάς τους απλούς πολίτες και όχι να τους κάνετε τη ζωή πιο δύσκολη.Αν το πρόβλημα της κατάρευσης της οικονομίας και κατ’επέκταση του Ελληνικού κράτους είναι οι εκπαιδευτικοί τότε να θυσιαστούμε βρε αδερφέ για να σώσουμε αυτό το έρημο το κράτος.Και ΑΣΕΠ και οτι τραβάει η ψυχή σας.Παρεπιπτόντως μόνο οι εκπαιδευτικοί δίνουν ΑΣΕΠ για διοριστούν στο δημόσιο,αλλά είπαμε ας θυσιαστούμε.
Κυρία υπουργέ θα μας βρείτε απέναντί σας.Εμείς δεν είμαστε τα λαμόγια των συνδικαλιστικών παρατάξεων.Έχουμε προτάσεις.Προτάσεις που δίνουν πραγματικές λύσεις.Ακούστε μας.Πιστεύω πως εκφράζω πολύ κοσμο με τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα γι’ αυτό καλό είναι να μας ακούσετε.Μην ξεχνάτε τι έπαθε η κ. Γιαννάκου στις εκλόγες του 2007.
Αν και είμαι σίγουρος πως κανείς από το υπουργείο δεν θα τα διαβάσει ήθελα να βγάλω τα εσώψυχά μου στη φόρα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
Θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου,μιας και μας δίνεται η ευκαιρία,για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας και αυτό από την κ.Υπουργό Παιδείας -δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων.Το θέμα κ. Υπουργέ αφορά τους πάρα πολλούς αδιόριστους πτυχιούχους του κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής.Θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι ή ενώσεις αυτών να προσλαμβάνουν επισήμως και να απασχολούν μόνο πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ και όχι πρακτικούς και στην ειδικότητα που έχουν αποκτήσει κατά τη φοίτησή τους.Επίσης πολλοί πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής έχουν κάνει μεταπτυχικά σε διάφορους τομείς,όπως π.χ.Διατροφολογία,Κινησιολογία κλπ.Αυτοί να έχουν το δικαίωμα να διορίζονται και στα Δημόσια Νοσοκομεία και στίς ιδιωτικές κλινικές,ως βοηθοί ιατρών στα ανάλογα τμήματα π.χ σε ορθοπεδικές κλινικές οι κινησιολόγοι και ανάλογα οι διατροφολόγοι(οι κινησιολόγοι ασχολούνται με την τρισδιάτατη απεικόνηση των κακώσεων των αρθρώσεων των αθλητών).Για τους διορισμούς στο Δημόσιο να λαμβάνονται υπόψη τα πτυχία,μεταπτυχικά,διδακτορικά που διαθέτει ο υποψήφιος και όχι οι μακροχρόνια άνεργοι και πολύτεκνοι μάλιστα(άραγε πολλά χρόνια άνεργοι πως συντηρούσαν την πολύτεκνη οικογένειά τους) ή εργάζονταν ανασφάλιστοι ώστε να συγκεντρώσουν πολλά μόρια λόγω ανεργίας και πολυτεκνείας για να διοριστούν στο Δημόσιο.Επίσης να χρηματοδοτουνται όσοι ασχολούνται στα Πανεπιστήμια με την Έρευνα και να αμείβονται κανονικά και να είναι ασφαλισμένοι,διότι τρώνε τα χρόνια τους τα παιδιά σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά και στην έρευνα και έρχονται οι άλλοι που δεν κουράστηκαν με τέτοια να θεωρούνται άνεργοι και να διορίζονται πιο γρήγορα.Όσον αφορά το οικονομικό μέρος θα πρέπει η κάθε κυβέρνηση να εμπνεύσει στον Έλληνα πολίτη να αποκτήσει φορολογική συνείδηση δηλαδή να καταλάβει για ποιόν λόγο πρέπει να είναι ειλικρινής φορολογούμενος πολίτης,διότι αυτό θα αποβεί μακροπρόθεσμα προς όφελος και του ιδίου και των απογόνων του και της πατρίδας του γενικότερα.Η φορολογική συνείδηση θα μεταδοθεί από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά από το νηπιαγωγεί ακόμη.Ελπίζοντας ότι θα ληφθούν υπόψη σας κ. Υπουργέ όλα τα παραπάνω,διατελώ μετά τιμής.
ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΠΩΣ ΘΑ ΣΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΕΠ;ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΠΑΛΙ ΑΛΛΑΓΕΣ;ΕΛΕΟΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ 24ΜΗΝΟ 30ΜΗΝΟ 40% 60% ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΣ ΟΥΤΕ ΝΕΟΣ.Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ,ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
Είμαι εκπαιδευτικός με πτυχίο από το 1991. Όλοι οι εκπαιδευτικοί της γενιάς μου έχουν “χάσει” 8 με 10 χρόνια περιμένοντας τον διορισμό μέσω επετηρίδας, την οποία κατάργησαν με το πρόσχημα της επιλογής μέσω ΑΣΕΠ των καλύτερων εκπαιδευτικών, που ως αποτέλεσμα είχε να δημιουργηθούν νέες επετηρίδες με προϋπηρεσία που αποκτήθηκε βασισμένη στις πολιτικές και κοινωνικές γνωριμίες του κάθε συναδέλφου. Στα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχαμε στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ( να σας θυμίσω τα λάθος θέματα ή τις αλλαγές σε ημερομηνίες εξέτασης για διάφορες ειδικότητες που υπήρξαν κατά καιρούς ) και παρόλα αυτά αρκετές φορές ήμασταν επιτυχόντες αλλά δυστυχώς όχι διοριστέοι. Όλοι φωνάζουν ότι αφιέρωσαν χρόνο να μαζέψουν προϋπηρεσία και είναι αδικία να καταργήσουν τον διορισμό με μόνο κριτήριο την προϋπηρεσία άσχετα με όποιο τρόπο και εάν αυτή έχει κατοχυρωθεί. Για εμάς που περιμέναμε τόσo δεν είναι αδικία που για όλα αυτά τα “χαμένα” χρόνια ποτέ δεν μοριοδοτηθήκαμε μέσα από την παλαιότητα του πτυχίου μας;
Στο νέο σύστημα πρόσληψης τα κριτήρια θα πρέπει να είναι περισσότερο αξιοκρατικά :
Η παλαιότητα πτυχίου, τα μεταπτυχιακά προγράμματα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός σε συναφή ή μη αντικείμενο ( η γνώση δεν έχει σύνορα ), η επιτυχία στον ΑΣΕΠ, τα σεμινάρια και οι επιμορφώσεις , οι ξένες γλώσσες , οι γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τέλος η προϋπηρεσία.
Αξιότιμη Kυρία Διαμαντοπούλου,
προτείνω να δίνετε μόρια σε αυτούς που έχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ από το να προηγούνται έναντι όλων των άλλων. Για να καταλάβετε το γελοίο της ιστορίας, σας λέω το εξής: Στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 για κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών γεωπόνων, ακόμα και 10 μόρια να δίνατε στους κατόχους πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ (μόρια υπερβολικά δεδομένου ότι το μεταπτυχιακό και διδακτορικό πέρνει μόνο 2 και 4 μόρια αντίστοιχα), πάλι θα προηγούνταν στα αποτέλεσματα τουλάχιστον 3 ,4 άτομα που δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ. Αριθμός μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο 6 άτομα θα διορίσετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα της παιδαγωγικής κατάρτισης. Παιδαγωγική κατάρτιση την οποία τα άτομα που την κατέχουν δεν μπορούν να την αποδείξουν σε ένα απλό διαγωνισμό, πόσο μάλλον στην τάξη.
Προτείνω σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Αδιόριστων Εκπαιδευτικών όλοι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 που γράψαμε πολύ υψηλότερα από τους ΑΣΠΑΙΤΕ να καταφύγουμε στην διακαιοσύνη, προκειμένου να βγει ο συγκεκριμένος νόμος τελείως αντισυνταγματικός και άδικος και για να διεκδικήσουμε δικαίωμα μονιμοποίησης.
-ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?
-ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ?
-ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΕΠ?
-ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΦΟΥ Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ??
Β Ο Η Θ Η Σ Τ Ε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
Ως Έλληνας Πολίτης ,που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.
Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω « στο εξής η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας».
Αξιότιμη Kυρία Διαμαντοπούλου,
προτείνω να δίνετε μόρια σε αυτούς που έχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ από το να προηγούνται έναντι όλων των άλλων. Για να καταλάβετε το γελείο της ιστορίας, σας λέω το εξής: Στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 για κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών γεωπόνων, ακόμα και 10 μόρια να δίνατε στους κατόχους πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ (μόρια υπερβολικά δεδομένου ότι το μεταπτυχιακό και διδακτορικό πέρνει μόνο 2 και 4 μόρια αντίστοιχα), πάλι θα προηγούνταν στα αποτέλεσματα τουλάχιστον 3 ,4 άτομα που δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ. Αριθμός μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο 6 άτομα θα διορίσετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα της παιδαγωγικής κατάρτισης. Παιδαγωγική κατάρτιση την οποία τα άτομα που την κατέχουν δεν μπορούν να την αποδείξουν σε ένα απλό διαγωνισμό, πόσο μάλλον στην τάξη.
Προτείνω σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Αδιόριστων Εκπαιδευτικών όλοι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 που γράψαμε πολύ υψηλότερα από τους ΑΣΠΑΙΤΕ να καταφύγουμε στην διακαιοσύνη, προκειμένου να βγει ο συγκεκριμένος νόμος τελείως αντισυνταγματικός και άδικος και για να διεκδικήσουμε δικαίωμα μονιμοποίησης.
ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ,2 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΕΝΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ¨ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ?
ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΑ ΗΔΗ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ….
Αξιότιμη Kυρία Διαμαντοπούλου,
προτείνω να δίνεται μόρια σε αυτούς που έχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ από το να προηγούνται έναντι όλων των άλλων. Για να καταλάβετε το γελείο της ιστορίας, σας λέω το εξής: Στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 για κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών γεωπόνων, ακόμα και 10 μόρια να δίνατε στους κατόχους πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ (μόρια υπερβολικά δεδομένου ότι το μεταπτυχιακό και διδακτορικό πέρνει μόνο 2 και 4 μόρια αντίστοιχα), πάλι θα προηγούνταν στα αποτέλεσματα τουλάχιστον 3 ,4 άτομα που δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ. Αριθμός μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο 6 άτομα θα διορίσετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα της παιδαγωγικής κατάρτισης. Παιδαγωγική κατάρτιση την οποία τα άτομα που την κατέχουν δεν μπορούν να την αποδείξουν σε ένα απλό διαγωνισμό, πόσο μάλλον στην τάξη.
Προτείνω σε συννόηση με τον Σύλλογο Αδιόριστων Εκπαιδευτικών όλοι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 που γράωαμε πολύ υψηλότερα από τους ΑΣΠΑΙΤΕ να καταφύγουμε στην διακαισύνη, προκειμένου να βγει ο συγκεκριμένος νόμος τελείως αντισυνταγματικός και άδικος και για να διεκδικήσουμε δικαίωμα μονιμοποίησης.
Αξιότιμη κυρία Διαμαντοπούλου,
διάβασα πριν από λίγο ότι γονείς έκαναν μήνυση σε υποδιευθύντρια σχολείου, επειδή δήθεν διαπόμπευσε την κόρη τους. Δε γνωρίζω φυσικά πώς ακριβώς διαδραματίστηκαν τα πράγματα, αλλά ελπίζω να μην είναι ένα δείγμα της επίδρασης των εξαγγελιών σας «Πρώτα ο μαθητής». Θα περίμενα μεγαλύτερη περίσκεψη και υπευθυνότητα από έναν άνθρωπο που κάθεται στη δύσκολη καρέκλα του/της υπουργού Παιδείας. Με την απαξίωση των εκπαιδευτικών που φάνηκε από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις σας δίνεται το δικαίωμα σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, σε γονείς που πιστεύουν ότι τα παιδιά τους έχουν μόνο δικαιώματα και τα μετατρέπουν σε τυραννίσκους, να μη σέβονται το ρόλο και το παιδαγωγικό μας έργο. Αν συνεχίσετε έτσι, θα καταλήξουμε να μας τρέχουν στα δικαστήρια για μια απλή παρατήρηση. Μη σας ξεγελά η ανεργία που σπρώχνει τόσους νέους στη δουλειά του δασκάλου. Αν η ίδια ηγεσία του ΥΠΕΠΘ συνεχίσει να εκφράζεται απαξιωτικά για τους εκπαιδευτικούς και να τους παρουσιάζει ως υπεύθυνους για τα κακά της εκπαίδευσης, αποσιωπώντας σκόπιμα τις εγγενείς και χρόνιες αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, τις οποίες όχι μόνο δε δημιουργούν οι εκπαιδευτικοί, αλλά ταλαιπωρούνται από αυτές, τότε θα έλθει η στιγμή που δε θα βρίσκεται πια ανθρώπους που θα είναι διατεθειμένοι να κάνουν την εξαιρετικά κουραστική αυτή δουλειά για τα ψίχουλα που αμείβονται.
Διάβασα επίσης ότι προσλάβατε συμβούλους. Είναι κανένας εκπαιδευτικός ανάμεσά τους για να σας πει αυτά που δε λένε οι στατιστικές και οι κομματικοί συνδικαλιστές;
Αντιπροτείνω λοιπόν στο σύνθημά σας το «Πρώτα ο πολίτης» του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό το σύνθημα γέννησε πολλές ελπίδες για ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης, ελπίδες που δυστυχώς έσβησαν πολύ γρήγορα με τη στάση του ΥΠΕΠΘ. Εμείς σας ψηφίσαμε, κ. Διαμαντοπούλου. Και δεν το κάναμε για να μας απαξιώνετε…
Κα Διαμαντοπούλου είμαι στην μάχιμη εκπαίδευση 21 χρόνια,είμαι επιτυχούσα του ΑΣΕΠ και προσλήφθηκα από την δική σας κυβέρνηση ως αναπληρώτρια 6 Νοεμβρίου. Σας ερωτώ, πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει ακόμη κάποιος στο χώρο της εκπαίδευσης και πόσους ΑΣΕΠ πρέπει ακόμη να δώσει ώστε να θεωρηθεί κατάλληλος εκπαιδευτικός;Προφανώς το πτυχίο μας είναι και το εφαλτήριο για τον Γολγοθά μας.Οι εξαγγελίες σας για
<> δημιούργησαν αρνητική εξέλιξη στην εκπαίδευση, ας ελπίσουμε ότι τελικά θα δείξετε σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών.
MΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, το 80% των συμμετεχόντων στην παρούσα δημόσια διαβούλευση απαιτεί τη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος.
Μέχρι στιγμής, από τη μεριά των υπευθύνων, ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ.
Οι έχοντες τα ηνία της εξουσίας στα χέρια τους δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι: ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!
Εάν σκοπός του νέου τρόπου πρόσληψης είναι και το να δοθεί η ευκαιρία σε νέους έκπαιδευτικούς να απορροφηθούν στη εκπαίδευση μέσω του ΑΣΕΠ δεν μπορεί η προϋπηρεσία να προσαυξάνει κατά πολύ το βαθμό της γραπτής εξέτασης. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τους μη έχοντες προϋπηρεσία. Επίσης πρέπει να μετράνε τα μόρια των προηγούμενων ΑΣΕΠ ή έστω του τελευταίου.
Επιτέλους κυρία Διαμαντοπούλου!
Κλείστε όλους τους πίνακες που έχουν μετατρέψει όσους θέλουν να διοριστούν μόνιμα στο Δημόσιο σε συλλέκτες μορίων προϋπηρεσίας με κάθε κόστος, πατώντας ακόμα και επί πτωμάτων. Βάζουν μέσα, ζητούν ρουσφέτια, συχνάζουν σε πολιτικά γραφεία, αναπτύσσουν κολλητηλίκια με παπάδες και πανεπιστημιακούς για να τους βολέψουν στη Σιβιτανίδειο, ψάχνουν «κονέ» με υπαλλήλους των Β’βάθμιων Διευθύνσεων μπας και τους δώσουν κάποιο καλό σχολείο με πολλές ώρες, έχουν κολλητηλίκια με διευθυντές σχολείων μπας και τους βάλουν καμιά ώρα παραπάνω σε γιορτές, αργίες, απεργίες! Προσθέστε και όσους επωφελήθηκαν και από την ΠΔΣ, και από άλλες «τρύπες» που μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή… Είναι κατάσταση αυτή? Το σύστημα προσλήψεων είναι διάτρητο!
Και μέσα σ’όλα αυτά, πού βρισκονται οι μαθητές? Αυτοί που θέλουν να τρυπώσουν στο Δημόσιο, τους βλέπουν σαν ζωντανά μόρια. Άτομα τα οποία θέλουν να διοριστούν παρακάμπτωντας τον ΑΣΕΠ, άτομα που θεωρούν ότι κοροϊδεύουν όλους τους άλλους, την σιωπηρή πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, που ζητεί Αξοικρατία και ΑΣΕΠ! ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΣΕΠ!
Επιτέλους κυρία Διαμαντοπούλου, κλείστε τους πίνακες, μην δέχεστε άλλη προϋπηρεσία από κανέναν! Σταματήστε τα μέσα, τα «κονέ» και τα Ρουσφέτια! Και μην πνίγετε τον ΑΣΕΠ με παράταση στο «κονέ» και με μεταβατικές περιόδους που δεν γίνονται καθεστώς! Μια μεταβατική περίοδος άνω του έτους θα ακυρώσει την όποια αλλαγή!
Λένε πολλοί, κυρία Διαμαντοπούλου, ότι δεν θα μπορέσετε να αντεξετε στις πιέσεις των κοματικών συνδικαλιστών και αυτών που ξέρουν να κλαίγοντια και να φωνάζουν. Και ότι θα κάνετε μια αλλαγή που δεν θα είναι καθόλου τολμηρή…
Αν δεν σκέπτεστε να επιβάλετε 100% ΑΣΕΠ, ΧΩΡΊΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ, καλύτερα να μην κάνετε τίποτα.
Με εκτίμηση.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ και κύριοι Υφυπουργοί,
θεωρώ πως το υπάρχον σύστημα προσλήψεων 40% προϋπηρεσια 60% γραπτός ΑΣΕΠ είναι δίκαιο και απόρροια επίπονης, χρόνιας σκέψης. Δίνει δε και την ευκαιρία σε πιο μεγάλους σε ηλικία αδιόριστους εκπαιδευτικούς με πολύτιμη πείρα που έχουν φύγει από τα θρανία και τις γραπτές εξετάσεις, λόγω ηλικίας και οικογενειακών υποχρεώσεων, να μπορούν να διορισθούν δίκαια μεν, αλλά σίγουρα όχι εύκολα, αφού κάθε χρόνο τρέχουν σε διαφορερτικά μέρη, βάζοντας και από την τσέπη τους χρήματα, κάνοντας και οικονομία στο δημόσιο ταμείο της χώρας! Ειδικότερα για το χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν πρέπει να εφαρμοσθεί κανένας γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, διότι δεν μπορεί να αναδείξει τις πολύχρονες γνώσεις και εμπειρίες, που έχουν κατακτηθεί από τα διδακτορικά της Ειδικής Αγωγής, από τα ελληνικά μεταπτυχιακά διετούς φοίτησης στην Ειδική Αγωγή, που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, από τη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, από τη γνώση της γραφής Braille, από το πλήθος τον σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή, από την εξειδικευμένη γνώση συστημάτων επικοινωνίας (Makaton, Teech, Pecs), που χρησιμοποιούνται κατακόρον στον αυτισμό στη νοητική καθυσέρηση και σε άλλες μορφές αναπηρίας. Η συνθήκη της Λισαβώνας τονίζει την άρτια εκπαίδευση και επιμόρφωση των ανάπηρων μαθητών με ειδικούς εκπαιδευτικούς, που κατέχουν τα παραπάνω προσόντα. Πουθένα σε καμία χώρα παγκοσμίως για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν γίνεται γραπτώς διαγωνισμός, αλλά λαμβάνονται υπόψη τα παραπάνω προσόντα, καθώς και η πολύτιμη προϋπηρεσία στις ειδικές εκπαιδευτικές δομές της χώρας, που πλαισιώνει και τροφοδοτεί τα προαναφερθέντα προσόντα της Ειδικής Αγωγής. Προτείνω να λαμβάνονται ιεραρχικά υπόψη
1. Οι κάτοχοι με διδακτορικό της Ειδικής Αγωγής
2. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού διετούς φοίτησης στην Ειδική Αγωγή
3. Ταυτόχρονα να συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή, η γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η γνώση της γραφής Braille, η γνώση Η/Υ, η κατοχή σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή και η γνώση συστημάτων εναλλακτικής επικοινωνίας, όπως το Makaton, Pecs κτλ.
Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να εκφέρουμε τις προτάσεις μας μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης.
Καμμία αλλαγή στο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στον εννιαίο πίνακα αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής.
Άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων στην εκπαίδευση.
Να γίνει απορρόφηση του υπάρχοντος αριθμού εκπαιδευτικών με 30μηνη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με νέα ρύθμιση που να οδηγεί σε μόνιμο διορισμό.
Να συνεχίσει να ισχύει η ρύθμιση όπου η 24μηνη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνδυασμό με την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, οδηγεί σε μόνιμο διορισμό ως εκπαιδευτικός.
Να γίνετε η πρόσληψη όλων των αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Εισαγωγή του μαθήματος της φυσικής αγωγής στα Νηπιαγωγεία και διδασκαλία του από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής.
Εφαρμογή της τρίτης ώρας φυσικής αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία (σύμφωνα και με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία το μάθημα της φυσικής αγωγής να διεξάγεται μόνο από τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής.
Αύξηση των ωρών στο μάθημα της φυσικής αγωγής στα Λύκεια.
Ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και εισαγωγή του θεσμού του ολοήμερου Γυμνασίου.
Αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.
Να καλυφθούν οι κενές θέσεις αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής στα Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.
Σωστή αντιστοιχία αριθμού μαθητών ΤΑΔ με τον εκπαιδευτικό ανά θεματικό αθλητικό αντικείμενο (ομαδικά # ατομικά αθλήματα).
Να δημιουργηθεί υποδομή για προεργασία στην επιλογή των μαθητών της 5ης και 6ης Δημοτικού Σχολείου και την τελική προώθησή τους στα Τ.Α.Δ..
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
e-mail: akisbadm@yahoo.gr
6947984841
.
Προς κάθε ενδιαφερόμενο στο υπουργείο και εκτός,
όταν μπήκα στο χορό του διορισμού για τον κλαδο μου, το ΑΣΕΠ έδειχνε ως η μόνη δυνατή λύση για το σκοπό αυτό. Η 1η φορά που έδωσα ήταν τελείως πειραματική αφού σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορούσα να δώσω αλλά ο τότε υπουργός παιδείας κ. Παπανδρέου προεκλογικά ανήγγειλε το δικαίωμα στον διαγωνισμό στους επί πτυχίω και στους δικατσάδες. Τι διπλωματικό κίνητρό ε???
Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής: είμαι 4 χρόνια ωρομίσθια αγγλικών πάω στον 5ο, έχω δώσει 4 φορές ΑΣΕΠ την 2η ήμουν επιτυχούσα αλλά όχι διοριστέα, είμαι 31 ετών, με έναν άντρα να αγωνιά κάθε μέρα αν θα γυρίσω σπίτι μου με τα τόσα χιλιόμετρα που κάνω κι έναν πατέρα που για το μεγαλύτερο διάστημα αυτής της ιστορίας είχε γίνει σοφέρ στα 63 του λες και δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει στη σύνταξή του ξεροσταλιάζοντας έξω από το σχολείο περιμένοντάς με από το μάθημα. Έχω γυρίσει το περισσότερο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας, κάποια χρονιά είχα 2 νομούς -Πέλλα και Χαλκιδική- πηγαίνοντας και στους 2 σερί σε μια μέρα και γράφοντας το καταπληκτικό νούμερο των 1500 χιλιομέτρων εβδομαδιαίως!!!!! Εταιρία μεταφορών να είχα και τόσα χιλιόμετρα δεν θα έκανα!!!! Τι να πω και τι να μην πω για την ομηρία που ονομάζεται «ωρομισθία»? το οτι μας δίνουν 9,21 μεικτά -όταν μας τα δίνουν-? το οτι ταξιδεύουμε με νταλίκες γεμάτους τους δρόμους όταν έχουμε νομούς κοντά στα σύνορα? το οτι δασκάλα και γυναίκα του διευθυντή μου μου είπε να μη σκάω και πολύ για το μάθημά μου γιατί είναι ούτως ή άλλως η ώρα του παιδιού? το οτι συνάδελφοί μας -ευτυχώς ελαχιστοι- μας έχουν αποκαλέσει «αλβανούς της υπόθεσης»? το οτι δεν δικαιούμαστε επίδομα μεταπτυχιακού λες και δεν υπάρχεί? το οτι δεν δικαιούμαστε αποζημίωση για την χιλιομετρική απόσταση που καλύπτουμε από την πρωτεύουσα νομού και που όλα αυτά τα έξοδα τα καλύπτουμε με το υπέρογκο ποσό των 9,21 μεικτών που 8α έπρεπε να ντρέπεστε και μόνο να το λέτε? (φέτος με κάλεσαν και από Κυκλάδες να πάω ωρομίσθια από Θεσσαλονίκη, με τι κίνητρό? τα 9,21 μεικτά?)? το οτι το καλύτερο που έχω ακούσει από μαθήτρια 3ης δημοτικού στην Πέλλα ήταν «τουλάχιστον η δασκάλα μου στο φροντιστήριο έχει και ένα πτυχίο εσείς τι έχετε?»? το οτι τα κοριτσάκια των 22 που τελείωσαν το παιδαγωγικό τον Ιούνιο είναι ήδη αναπληρώτριες με μισθό περίπου 1200 ευρώ και το μόνο που τους στεναχωρεί είναι που φύγαν από το σπιτι τους? Δεν σας κάνει εντύπωση το πόσοι δάσκαλοι αναπληρωτές έχουν πάρει μέρος στη διαβούλευση??? Να μη σας πω κανένας… και ξέρετε γιατι???? γιατί θεωρούν πως τα νέα μέτρα δεν τους αφορούν καθώς όπως λένε έτσι και μπεις αναπληρωτής πάει διορίστηκες, το θέμα είναι να μπεις. Δηλαδή όλοι εμείς των άλλων κλάδων είμαστε τα κορόιδα-θύματα. Ως πότε θα κρατήσει η αδικία σε βάρος όλων αυτών των εκπαιδευτικών που τόσα χρόνια γυρίζουν την Ελλάδα για να καλύψουν κενά σε περιοχές που κάποιοι δεν ξέρουν πού είναι στον χάρτη??? Εχω ήδη αρκετά δυσπρόσιτα στο ενεργητικό μου και δεν μας έχετε ξεκαθαρίσει κ. υπουργε με ποιον τρόπο θα λαμβάνεται υπόψιν την προυπηρεσία μας. Γιατί ο πίνακας διορισμού να μην προσμετρά και την προυπηρεσία στα δυσπρόσιτα λες και δεν έγινε ποτέ??? Όταν τρέχαμε και την κάναμε ήταν καλα???? Να δώσετε κι άλλα κίνητρα γιατί σας βλεπω να ψάχνετε κόσμο να στείλετε!!!!!
Γιατί αφήσατε τόσα αναπάντητα ερωτήματα στις δηλώσεις σας για τα νέα μέτρα? Με ποιόν τρόπο κ. υπουργέ θα λαμβάνεται υπόψιν την προυπηρεσία? Τόσα χρόνια που γυρίζουμε τα όρη, τα βουνά και τα λαγκάδια θα πιάσουν τόπο ή δε θα θέλουμε να ξαναπάμε στα μέρη αυτά ούτε για εκδρόμη? Οι ασάφειες που αφήσατε στις δηλώσεις σας περι «μόνο ΑΣΕΠ» είναι κάρβουνα που καίνε στα πόδια όλων μας!!! Κάντε μία ξεκάθαρη κουβέντα και μην κρύβεστε πίσω από ελλειπείς δηλώσεις. Διώξτε όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από τα γραφεία του υπουργείου και των διευθύνσεων. Ο διορισμός τους είναι για την σχολική τάξη και όχι για το γραφείο και το κενό της απόσπασής τους πιθανότατα το καλύπτει κάποιος ωρομίσθιος από εμάς!!! Να κάνετε διορισμούς για διοικητικό προσωπικό για τα γραφεία ασς, ανοίγωντας έτσι θέσεις για τόσους άλλους που θέλουν να διοριστούν. Δηλαδη τί στο ΙΚΑ στα γραφεία εχει αποσπασμένους γιατρους που αντι να εξετάζουν, σφραγίζουν ένσημα?
Ως πότε θα κινδυνεύουμε καθημερινά στους δρόμους? Ως πότε θε μας δίνετε το εξευτελιστικό ποσό των 9,21 μεικτών έχοντας παράλληλα σπόνσορα στα έξοδά μας τον μπαμπά ή τον άντρα μας? Ως πότε θα μηδενίζετε τον κόπο όλων αυτών που τόσα χρόνια σας βοηθούν στο έργο σας κι εσείς ακυρώνετε κάθε τους προσπάθεια?
Τόσα χρόνια σπουδών, τόσα έξοδα, τόση αγωνία γιατί???? Για να έρθετε μία ωραία πρωία και να πείτε «τα αλλάζω όλα»? Γιατί σε ένα τόσο πονεμένο υπουργείο από άδικες ρυθμίσεις στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών, το μόνο που σκέφτέται κά8ε υπουργός ειναι να αλλάξει κάτι?
Εμείς αυτήν την προυπηρεσία την δουλέψαμε και μόνο όταν κι εσείς κάνετε 1500 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως στα βουνά και στα λαγκάδια να έρθετε να συζητήσουμε αν θα την ακυρώστε, τροποποιήσετε, προσμετρήσετε ή οτιδήποτε άλλο!!!!!!!
Κάποτε δώσατε παράταση στον κ. Παπανδρέου για να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος. Εμείς δίνουμε την δική μας παράταση σε αυτήν την κυβέρνηση και οποιαδηποτε άλλη που θα γκρεμίσει τον κόπο ανθρώπων που κάνουν μάθημα στα παιδιά σας, ανθρώπων που θα έπρεπε να παίρνουν επιπλέον κίνητρα για να πηγαίνουν εκεί που πηγαινουν, ανθρώπων που το αυτοκίνητο είναι το 2ο σπίτι τουσ και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν ζωντανοί το βράδι.
Κοιτάξτε λοιπόν τι αλλαγές θέλετε να κάνετε γιατί οποιαδήποτε αδικία σε βάρος μας δεν θα μας βρει συμμάχους!!!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 26.11.2009
Στη συνέλευση των αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής Νομού Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στις 26.11.09, εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα και άμεση προώθηση των αιτημάτων του, στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.
Καμμία αλλαγή στο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στον εννιαίο πίνακα αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής.
Άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων στην εκπαίδευση.
Να γίνει απορρόφηση του υπάρχοντος αριθμού εκπαιδευτικών με 30μηνη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με νέα ρύθμιση που να οδηγεί σε μόνιμο διορισμό.
Να συνεχίσει να ισχύει η ρύθμιση όπου 24μηνη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνδυασμό με την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, οδηγεί σε μόνιμο διορισμό ως εκπαιδευτικός.
Να γίνετε η πρόσληψη όλων των αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Εισαγωγή του μαθήματος της φυσικής αγωγής στα Νηπιαγωγεία και διδασκαλία του από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής.
Εφαρμογή της τρίτης ώρας φυσικής αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία (σύμφωνα και με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία το μάθημα της φυσικής αγωγής να διεξάγεται μόνο από τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής.
Αύξηση των ωρών στο μάθημα της φυσικής αγωγής στα Λύκεια.
Ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και εισαγωγή του θεσμού του ολοήμερου Γυμνασίου.
Αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.
Να καλυφθούν οι κενές θέσεις αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής στα Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.
Σωστός καταμερισμός του αριθμού των μαθητών στα ΤΑΔ, ανά εκπαιδευτικό και θεματικό αθλητικό αντικείμενο (ατομικά-ομαδικά αθλήματα).
Να δημιουργηθεί υποδομή για προεργασία στην επιλογή των μαθητών της 5ης και 6ης Δημοτικού Σχολείου και την τελική προώθησή τους στα Τ.Α.Δ..
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
e-mail: akisbadm@yahoo.gr
6947984841
Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε πάλι τα λάθη των πολιτικών.
Την ανεργία στην χώρα εσείς οι εκάστοτε κυβερνήσεις την δημιουργήσατε. Πανελλαδικά φύτρωσαν σχολές με χρήματα από το 3 κοινοτικό πλαίσιο χωρίς ποτέ κανείς να μελετήσει την βιωσιμότητα αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτούντων. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο φοιτητής δεν είναι άνεργος και ήταν ανέκαθεν ένας τρόπος που μειώνατε την ανεργία και έρχεστε τώρα να εξαλείψετε κάθε ελπίδα ενός πτυχιούχου. Θα συμφωνήσω μαζί σας περί ισονομία και αξιοκρατίας για ποια αξιοκρατία όμως μπορείτε να μιλήσετε σε έναν που έχει δυο παιδία και θυσίασε την ανατροφή τους για να πάει αναπληρωτής η ωρομίσθιος σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα. Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω από ποιο πρότυπο παιδείας ευρωπαϊκής χώρας εμπνευστήκατε τον γραπτό διαγωνισμό στους εκπαιδευτικούς η μήπως είναι ένα ακόμα τρικ για να δικαιολογήσετε το μπάχαλο που εσείς οι κυβερνώντες δημιουργήσατε; Βρίσκεστε εκεί για να δώσετε ουσιαστικές λύσεις και όχι για να ξεφορτωθείτε τους άνεργους με πρόσχημα τον γραπτό διαγωνισμό. Οι Πολίτες σας τίμησαν όπως δεν έχουν τιμήσει καμία άλλη παράταξη για περισσότερα από 15 χρόνια και πρέπει να φανείτε αντάξιοι αυτής της τιμής που τόσο απλόχερα σας έδωσαν.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
θεωρώ πως το υπάρχον σύστημα προσλήψεων 40% προϋπηρεσια 60% γραπτός ΑΣΕΠ είναι δίκαιο και απόρροια επίπονης, χρόνιας σκέψης. Δίνει δε και την ευκαιρία σε πιο μεγάλους σε ηλικία αδιόριστους εκπαιδευτικούς με πολύτιμη πείρα που έχουν φύγει από τα θρανία και τις γραπτές εξετάσεις, λόγω ηλικίας και οικογενειακών υποχρεώσεων, να μπορούν να διορισθούν δίκαια μεν, αλλά σίγουρα όχι εύκολα, αφού κάθε χρόνο τρέχουν σε διαφορερτικά μέρη, βάζοντας και από την τσέπη τους χρήματα, κάνοντας και οικονομία στο δημόσιο ταμείο της χώρας! Ειδικότερα για το χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν πρέπει να εφαρμοσθεί κανένας γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, διότι δεν μπορεί να αναδείξει τις πολύχρονες γνώσεις και εμπειρίες, που έχουν κατακτηθεί από τα διδακτορικά της Ειδικής Αγωγής, από τα ελληνικά μεταπτυχιακά διετούς φοίτησης στην Ειδική Αγωγή, που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, από τη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, από τη γνώση της γραφής Braille, από το πλήθος τον σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή, από την εξειδικευμένη γνώση συστημάτων επικοινωνίας (Makaton, Teech, Pecs), που χρησιμοποιούνται κατακόρον στον αυτισμό στη νοητική καθυσέρηση και σε άλλες μορφές αναπηρίας. Η συνθήκη της Λισαβώνας τονίζει την άρτια εκπαίδευση και επιμόρφωση των ανάπηρων μαθητών με ειδικούς εκπαιδευτικούς, που κατέχουν τα παραπάνω προσόντα. Πουθένα σε καμία χώρα παγκοσμίως για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν γίνεται γραπτώς διαγωνισμός, αλλά λαμβάνονται υπόψη τα παραπάνω προσόντα, καθώς και η πολύτιμη προϋπηρεσία στις ειδικές εκπαιδευτικές δομές της χώρας, που πλαισιώνει και τροφοδοτεί τα προαναφερθέντα προσόντα της Ειδικής Αγωγής. Προτείνω να λαμβάνονται ιεραρχικά υπόψη
1. Οι κάτοχοι με διδακτορικό της Ειδικής Αγωγής
2. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού διετούς φοίτησης στην Ειδική Αγωγή
3. Ταυτόχρονα να συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή, η γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η γνώση της γραφής Braille, η γνώση Η/Υ, η κατοχή σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή και η γνώση συστημάτων εναλλακτικής επικοινωνίας, όπως το Makaton, Pecs κτλ.
Σας ευχαριστώ
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
θεωρώ πως το υπάρχον σύστημα προσλήψεων 40% προϋπηρεσια 60% γραπτός ΑΣΕΠ είναι δίκαιο και απόρροια επίπονης, χρόνιας σκέψης. Δίνει δε και την ευκαιρία σε πιο μεγάλους σε ηλικία αδιόριστους εκπαιδευτικούς με πολύτιμη πείρα που έχουν φύγει από τα θρανία και τις γραπτές εξετάσεις, λόγω ηλικίας και οικογενειακών υποχρεώσεων, να μπορούν να διορισθούν δίκαια μεν, αλλά σίγουρα όχι εύκολα, αφού κάθε χρόνο τρέχουν σε διαφορερτικά μέρη, βάζοντας και από την τσέπη τους χρήματα, κάνοντας και οικονομία στο δημόσιο ταμείο της χώρας! Ειδικότερα για το χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν πρέπει να εφαρμοσθεί κανένας γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, διότι δεν μπορεί να αναδείξει τις πολύχρονες γνώσεις και εμπειρίες, που έχουν κατακτηθεί από τα διδακτορικά της Ειδικής Αγωγής, από τα ελληνικά μεταπτυχιακά διετούς φοίτησης στην Ειδική Αγωγή, που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, από τη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, από τη γνώση της γραφής Braille, από το πλήθος τον σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή, από την εξειδικευμένη γνώση συστημάτων επικοινωνίας (Makaton, Teech, Pecs), που χρησιμοποιούνται κατακόρον στον αυτισμό στη νοητική καθυσέρηση και σε άλλες μορφές αναπηρίας. Η συνθήκη της Λισαβώνας τονίζει την άρτια εκπαίδευση και επιμόρφωση των ανάπηρων μαθητών με ειδικούς εκπαιδευτικούς, που κατέχουν τα παραπάνω προσόντα. Πουθένα σε καμία χώρα παγκοσμίως για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν γίνεται γραπτώς διαγωνισμός, αλλά λαμβάνονται υπόψη τα παραπάνω προσόντα, καθώς και η πολύτιμη προϋπηρεσία στις ειδικές εκπαιδευτικές δομές της χώρας, που πλαισιώνει και τροφοδοτεί τα προαναφερθέντα προσόντα της Ειδικής Αγωγής. Προτείνω να λαμβάνονται ιεραρχικά υπόψη
1. Οι κάτοχοι με διδακτορικό της Ειδικής Αγωγής
2. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού διετούς φοίτησης στην Ειδική Αγωγή
3. Ταυτόχρονα να συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή, η γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η γνώση της γραφής Braille, η γνώση Η/Υ, η κατοχή σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή και η γνώση συστημάτων εναλλακτικής επικοινωνίας, όπως το Makaton, Pecs κτλ.
Σας ευχαριστώ
Είναι κρίμα να δίνετε τριετής περίοδος προσαρμογής των μαθητών στο ΝΕΟ εξεταστικό σύστημα και να μην προβλέπεται κάτι αντίστοιχο τουλάχιστο για τους εκπαιδευτικούς.
Η προϋπηρεσία σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης είναι απαραίτητο στοιχείο για την προσφορά του εκπαιδευτικού στις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης.
Όσοι ασχολήθηκαν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με την εκπαίδευση δαπάνησαν χρόνο-χρήμα-έργο σε τόσο πολυεπίπεδα σημεία που δεν πρέπει να αγνοηθούν και απλά να μπουν σε μόνο ένα πίνακα που θα μετράει πάλι η επιτυχία στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, κάτι τρομερά υποκειμενικό και τελικά άδικο για τους εκπαιδευτικούς.
Συχνά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί φυλάσσουν Θερμοπύλες σε τομείς-περιοχές που άλλοι μόνιμοι δεν επιλέγουν να πάνε.
Κανείς από τους έχοντες προϋπηρεσία δεν ήξερε ότι οι επαγγελματικές του επιλογές θα είναι σε αμφιβολία και το μέλλον του στην εκπαίδευση μετά από πολλούς μήνες (μεταφράζεται σε ημερολογιακά χρόνια) προϋπηρεσίας βλέπει μπροστά του την ανεργία ή την εργασιακή ανασφάλεια.
Παλιοί πτυχιούχοι ιδίως ξανά αδικούνται με την Νέα αλλαγή όπως τότε με τη «μεταρρύθμιση» στην Παιδεία που επέβαλλε το νομοσχέδιο του Αρσένη.
Όλες λοιπόν οι προϋπηρεσίες στην εκπαίδευση είναι άδικο να αγνοηθούν ή να συνδεθούν με την επιτυχία στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Κυρία Υπουργέ,
δεν πρέπει ο εκπ/κός να ΕΠΑΙΤΕΙ τον διορισμό του,όταν μάλιστα ευρίσκεται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων,κατόπιν δύο και τριών επιτυχιών στον ΑΣΕΠ και κάποιας προϋπηρεσίας που με πολλές θυσίες έχει αποκτήσει.
Είναι υποχρέωσή σας να δώσετε τον απαιτούμενο χρόνο σε όλους αυτούς να αποκατασταθούν επαγγελματικά,όπως εξάλλου και σεις ως αντιπολίτευση εξαγγέλατε.Πόσες φορές πρέπει και μπορεί να συμμετέχεικάποιος στον ψυχοφθόρο ΑΣΕΠ όταν μάλιστα για αυτή τη συμμετοχή χρειάζεται αποκλειστικό και εντατικό πολύμηνο διάβασμα σε ακαθόριστη ύλη,φροντιστήρια για διαγωνισμό εκπ/κών (η παραπαιδεία σε όλο της το μεγαλείο),άρα και οικονομική αιμορραγία;
Εξάλλου μια νέα συμμετοχή στον ΑΣΕΠ,όσων έχουν ήδη έχουν επιτύχει δεν τους εξασφαλίζει τίποτε.Αρκεί να παρατηρήσετε ότι στον διαγωνισμό του 2006 οι επιτυχόντες φιλόλογοι ήταν 4.500 ενώ στον τελευταίο του 2008 ήταν 3.000 και στον επόμενο θα είναι αρκετά λιγότεροι,ώστε ως μη επιτυχόντες να μην έχουν δικαίωμα καμιάς διεκδίκησης.Αυτή είναι άραγε η επιδίωξής σας;
ΠΡΟΤΑΣΗ:1.Να μην χάνονται τα μόρια επιτυχίας στον ΑΣΕΠ
κατά το ήμισυ στη διετία και εντελώς στην τετραετίας.
2)Να απορροφηθούν όσοι έχουν αγωνισθεί με το υπάρχον σύστημα(που εσείς καθιερώσατε),οιδε επερχόμενοι να προγραμματίσουν την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή με τα νέα δεδομένα.
Ευελπιστούμε στην δίκαιη αντιμετώπιση των προτάσεων που όπως διατυπώθηκαν στη δημόσια διαβούλευση εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.
Κα Υπουργέ,
Υπηρετώ από το 1986 στο νομό Λέσβου ως αναπληρώτρια- όταν πρωτοήρθα στο νησί από την Αθήνα κατόπιν επιλογής μου -και από το 1987 που διορίστηκα με δυσπρόσιτο διορισμό. Διαμένω σε απόσταση 75 χλμ από την πρωτεύουσα του νομού και πάλι κατόπιν επιλογής μου. Από το 2002 έως τον Απρίλιο του 2009 υπηρέτησα την εκπαίδευση και ως διευθύντρια, στο ένα από τα δύο σχολεία που υπηρέτησα τα 22 αυτά χρόνια μόνιμης υπηρεσίας μου.
Θα μιλήσω λοιπόν ως εκπαιδευτικός με αρκετή πείρα , αλλά και ως στέλεχος που είδα από κοντά τη δημόσια εκπαίδευση στα δυσπρόσιτα σχολεία της.
Είδα πολλούς νεοδιόριστους συναδέλφους τα πρώτα χρόνια της θητείας μου να αποδέχονται τον δυσπρόσιτο ή όχι διορισμό τους και να τον υπηρετούν πάντα με δυσκολία στην αρχή –μιας και αρκετοί άφηναν πίσω τους οικογένειες και φίλους- ερχόμενοι σε ένα νησί που ειδικά τον χειμώνα ήταν παρακινδυνευμένο να προγραμματίζεις ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, δεν μιλώ για Θεσσαλονίκη ή άλλη περιοχή της Ελλάδας, γιατί οι ώρες ταξιδιού ήταν απαγορευτικές, τότε τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν πανάκριβα. Γι’ αυτό και η δυσκολία που έγραψα παραπάνω. Όμως έμεναν, και στο τέλος της θητείας τους έφευγαν με δάκρυα στα μάτια.
Τα τελευταία αυτά χρόνια η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Οι περισσότεροι νεοδιόριστοι με δυσπρόσιτο ή κανονικό διορισμό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να φύγουν από το σχολείο. Με δύο τρόπους τα καταφέρνουν όσοι το καταφέρουν. Όσες συναδέλφισσες έχουν τη δυνατότητα, κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, ώστε τα δύο αυτά χρόνια ή και περισσότερα να τα περάσουν εκτός σχολείου απολαμβάνοντας βεβαίως τα μόρια που έδινε το σχολείο. Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα «χτυπούν » απόσπαση στην απόσπαση μέχρι να μαζέψουν και πάλι ικανοποιητικό αριθμό μορίων μέχρι να πάρουν μετάθεση στον τόπο κατοικίας τους. Μου έτυχε χρονιά -ως διευθύντρια- που τοποθετήθηκαν με προσωρινή τοποθέτηση 4 φιλόλογοι και οι 4 έφυγαν από την 1η Σεπτεμβρίου εκτός των 2 δυσπρόσιτων που υπηρέτησαν κανονικά. Ποιος προγραμματισμός να γίνει; Πόσοι διορισμοί να γίνουν για να μην υπάρχουν κενά στις 11 Σεπτεμβρίου;
Τι άλλαξε λοιπόν μέσα σε 20 χρόνια;
Οι αποσπασμένοι για τους οποίους μιλάτε -και δικαίως- είναι κάτω των 10 ετών μόνιμης υπηρεσίας οι περισσότεροι. (Κάντε την έρευνά σας (αφού τους εντοπίσετε σε οποιαδήποτε υπηρεσία είναι αποσπασμένοι) και για να το εξακριβώσετε ζητήστε τα δελτία κίνησης που συντάσσει κάθε διευθυντής , σ’ αυτά φαίνεται που βρίσκεται ο καθένας που λείπει από το σχολείο από το οποίο μισθοδοτείται). Σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές. Φταίει ο μηχανισμός που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια για τις αποσπάσεις. Στην δική μου την εποχή κάποιος που είχε «μπάρμπα στην Κορώνη» ήταν δακτυλοδεικτούμενος. Σήμερα η ποσότητα των αποσπάσεων -όχι των αναγκαίων- αλλά κυρίως των βολεμάτων μέχρι να φύγουν οι δύσκολες χρονιές- δείχνει ότι εντέλει ο καθένας έχει και ένα «μπάρμπα στην Κορώνη» δηλ αυτή η «συνομοταξία» μάλλον έγινε πολυπληθής !
Αν λοιπόν εντοπιστούν τα αίτια της συμπεριφοράς αυτής θα βρεθεί και η λύση της.
Επίσης πολλά κενά εμφανίζονται και από τις άδειες λόγω εγκυμοσύνης. Βρείτε φόρμουλα ώστε οι νεοδιόριστες εκπαιδευτικοί αν είναι ήδη έγκυες να μην χάνουν μεν τη σειρά του διορισμού τους , αλλά να μην εμφανίζονται καν στα σχολεία για ανάληψη υπηρεσίας. Είναι προτιμότερο να απασχολούνται σε διοικητικές υπηρεσίες στον τόπο κατοικίας τους μέχρι την κανονική τους άδεια, τους παρά να λείπουν για 7 ή 8 μήνες από την εργασία τους.
Διορισμοί: Ένας καθηγητής που έχει περάσει τον ΑΣΕΠ θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις; Θα ξεχάσει αυτά εντωμεταξύ αυτά που ξέρει; Αυτός που περνάει στο ΑΣΕΠ και με την προϋπηρεσία του θα παίρνει τη σειρά του στον πίνακα διοριστέων. Από αυτόν να γίνονται οι διορισμοί. Αν κάποιος θέλει να βελτιώσει την τελική του βαθμολογία (μαζί με την προϋπηρεσία) να έχει το δικαίωμα να ξαναδώσει. Αλλιώς να μην χάνει το δικαίωμά του να βρίσκεται στη λίστα αυτή ή για να το πούμε με μια λέξη που ξεχάστηκε στην ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ. Όσο κι αν θέλησε ο σύντροφός υπουργός να την καταργήσει, κατήργησε μόνο τη λέξη και όχι την ουσία.
Το κάθε σχολείο με δική του ευθύνη να δημιουργήσει το δικό του οργανόγραμμα ώστε να γνωρίζει η κεντρική διοίκηση ακριβώς το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Επίσης πέρα από τα μαθήματα υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες μέσα στα σχολεία ( Βιβλιοθήκη, Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού υπεύθυνοι ενισχυτικής διδασκαλίας) που και αυτές χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν.
Στις ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό να υπολογίζονται και οι ανάγκες τις ενισχυτικής και της πρόσθετης διδασκαλίας , ώστε να σταματήσει αυτή η ντροπή με τους ωρομίσθιους που πληρώνουν σε χρήμα για να αγοράσουν προϋπηρεσία . Δηλ το κάθε σχολείο εκτός των ωρών του πρωινού ωραρίου να υπολογίζει και τις ώρες για την ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία του, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών του . Μαθητών που μερικοί απ’ αυτούς διαμένουν σε χωριά που έχουν 1 φορά την εβδομάδα λεωφορείο που τους ενώνει με τον έξω κόσμο.
Και αυτό να γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών από το ένα σχολείο στο άλλο (οικονομία στα εκτός έδρας και οδοιπορικά)- (ζητήστε στοιχεία μετακινούμενων καθηγητών για κάλυψη ωραρίου και ζητήστε στοιχεία πόσοι καθηγητές προσλαμβάνονται για την ενισχυτική και την Πρόσθετη ) Έτσι και το προσωπικό θα παραμένει σε ένα σχολείο και θα απορροφήσετε και έναν ικανοποιητικό αριθμό εκπαιδευτικών που επένδυσαν σε αυτή την εργασία. Υπολογίστε ότι ωρομίσθιος μπορεί να διανύει καθημερινά μέχρι και 150 χιλιόμετρα για το πολύ 10 ώρες απασχόλησης ή και λιγότερες στις περισσότερες περιπτώσεις.
Αποσπάσεις: κάνετε τώρα μια σειρά μετατάξεων (για όποιον δεν θέλει να ενταχθεί σε σχολική μονάδα) και από εδώ και στο εξής για καθαρά διοικητικό προσωπικό χωρίς επιπλέον εξειδίκευση να προσλαμβάνονται με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και διοικητικοί υπάλληλοι. [Διοικητικούς υπαλλήλους πρέπει να έχουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γιατί ο διευθυντής εκεί θα πρέπει να είναι καθοδηγητής (παιδιών και καθηγητών) και όχι διοικητικός υπάλληλος. Αντί να παταχθεί το τέρας της γραφειοκρατίας, με τη χρήση της τεχνολογίας η μόνη δουλειά που προλαβαίνει να κάνει είναι να συμπληρώνει πίνακες και πινακάκια. Στοιχεία που δίνονται μια φορά ζητούνται με άλλη μορφή ξανά και ξανά].
Οι μόνες αποσπάσεις που θα υπάρχουν θα πρέπει να είναι από σχολείο σε σχολείο και μάλιστα να διευκολύνονται, ώστε ο καθένας που χωρίζεται από την οικογένειά του να έχει τη δυνατότητα της επανένωσης. Έτσι θα πάψουν όλοι οι δόλιοι τρόποι που μετέρχεται ο καθένας για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Άρα οι αποσπάσεις θα πρέπει να βγαίνουν πριν από τους διορισμούς παράλληλα με τις μεταθέσεις. Και τότε θα υπολογίζονται τα πραγματικά κενά για παραπέρα διορισμούς.
Μονιμοποίηση: δημιουργήστε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η έκθεση μονιμοποίησης που συντάσσουν οι διευθυντές να μην είναι ένα τυπικό έγγραφο, (που κυκλοφορεί μεταξύ των διευθυντών και αλλάζουν μόνο τα στοιχεία) αλλά να περιγράφει με διαβαθμίσεις το προφίλ του κάθε εκπαιδευτικού σε συγκεκριμένα πεδία( πρωτοβουλίες, συμμετοχή σε προγράμματα και δραστηριότητες, εκτέλεση καθηκόντων του , σχέσεις με γονείς και μαθητές, σχέσεις με φορείς της εκπαίδευσης, επιστημονική πληρότητα κλπ) Μετρήσιμα στοιχεία, που αν υπάρχει δολιότητα από πλευράς του διευθυντή ή όποιου άλλου ( γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις) να μπορεί ο καθηγητής να ανατρέψει τη δυσμενή έκθεση.
Κρίσεις στελεχών: Κρίθηκα 2 φορές για διευθύντρια. Δεν ξέρω αν ο διευθυντής πρέπει κρίνεται από το πόσα μεταπτυχιακά έχει ή αν έχει γνώσεις διοίκησης και βέβαια ικανότητες και δεξιότητες που να του επιτρέπουν να ασκεί διοίκηση όχι απλά σε μια επιχείρηση αλλά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο επαγγελματικό χώρο. Οπωσδήποτε χρειάζεται -όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν θέσεις ευθύνης- να περνούν από σχετικά σεμινάρια. Επίσης τα σεμινάρια να έχουν βιωματικά για λύσεις κρίσεων στη σχολική μονάδα (γιατί εδώ ο καθένας όπως νομίζει ενεργεί). Σωστό το μέτρο της σημερινής υποχρεωτικής 12χρονης θητείας για να είναι κάποιος υποψήφιος. Και σωστό θα ήταν η κρίση του να είναι αντικειμενική: πέρα από τα τυπικά του προσόντα να περνά από εξετάσεις σε διοικητικά και παιδαγωγικά θέματα για την τελική κρίση. Η συνέντευξη θα πρέπει και εδώ να καταργηθεί.
Είμαι πολύτεκνη εκπαιδευτικός(φιλόλογος), μητέρα πέντε ανήλικων παιδιών. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία κάποιοι να μας κατηγορούν ότι δεν αναλαμβάνουμε σχολικές υπευθυνότητες παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Ο σύλλογος του σχολείου μου έχει 32 καθηγητές. Παρόλα αυτά και σχολική γιορτή έχω αναλάβει και υπεύθυνη τμήματος είμαι και κατεβαίνω στην αυλή στα διαλείμματα και απολυτήρια προετοίμαζα το καλοκαίρι. Και οπωσδήποτε δεν είμαι η εξαίρεση, αλλά πολλοί γνωστοί μου πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν παρόμοιες ευθύνες.
Η ανάληψη υπευθυνοτήτων είναι καθαρά ζήτημα φιλότιμου και διάθεσης προσφοράς την οποία ή την έχεις ή όχι ανεξαρτήτως πολυτεκνείας ή μη.
Γι’ αυτό παρακαλώ πολύ να σταματήσει αυτός ο μύθος.
Δουλεύω ως ωρομίσθια γαλλικών εδώ και τέσσερα χρόνια αποκλειστικά και μόνο ως επιτυχούσα του ΑΣΕΠ. Ούτε βύσματα, ούτε μπάρμπα στην Κορώνη και εκνευρίζομαι που ακούω όλα αυτά τα απαξιωτικά σχόλια για μας που νομιμότατα έχουμε συγκεντρώσει τα μόρια μας.
Προτείνω να διατηρηθεί το 60-40% για να μην αδικηθούμε όσοι βασιστήκαμε σ’αυτό το σύστημα. Οι αλλαγές που θα γίνουν να είναι στα πλαίσια βελτίωσης του και εδραίωσης της αξιοκρατίας, δηλαδή πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωτών μόνο από τους πίνακες, χωρίς παράθυρα. (ΟΑΕΔ,ΠΔΣ κλπ).
Κι αν το υπουργείο έχει στοιχεία αυτών που μη αξιοκρατικά προσελήφθησαν, ας βρει έναν τρόπο να τους αφαιρεθούν τα μόρια.
από ΙΣΚΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 12:39 μμ
Έχοντας μελετήσει το κείμενο για την δημόσια διαβούλευση σχετικά με τισ προτάσεις για τις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές μπορώ να πω ότι με βρίσκουν σύμφωνο στα περισσότερα σημεία.
Έχω όμως να κάνω κάποιες προτάσεις σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών,έχοντας συζητήσει με εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο όπου ασκώ τα διευθυντικά καθήκοντα και ειδικότερα με τους ωρομίσθιους.
Πολλοί εκπαιδευτικοί είναι εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα προυπηρεσίας με πτυχία πριν το 1998.
Έχουν μια, δυο, τρεις ή και περισσότερες επιτυχίες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η καθαρή προυπηρεσία τους είναι πάνω από 18 μήνες και αντί να διοριστούν ή τουλάχιστον να προσληφθούν ως αναπληρωτές ανταμοίβονται με μια μακροχρόνια ομηρία του ωρομισθίου των 350ευρώ.
Δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν 200 χλμ μακρυά από τα σπίτια τους και να πηγαινοέρχονται σε καθημερινή βάση και επιπλέον να αποζημιώνονται κάθε 2-3 μήνες,βάζοντας στο περιθώριο τις οικογενειές τους και τις υποχρεώσεις τους και να λαμβάνουν σαν αντίτιμο την αβεβαιότητα για το μέλλον και την αναγκαστική ψυχοφθόρο διαδικασία ενός νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ όπου μια ενδεχόμενη αποτυχία τους ακυρώνει τις προσπάθειες χρόνων.
Η πρόταση λοιπόν είναι να μην καταργηθεί η 24μηνη προυπηρεσία συν μιας οποιασδήποτε επιτυχίας στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κατάληψη μιας θέσης στο δημόσιο εκπ/κό σύστημα.
Επίσης θεωρείται αδικία να τεθούν στο περιθώριο εκπ/κοί οι οποίοι δεν έχουν επιτύχει στον ΑΣΕΠ , το σύστημα όμως τους απασχολούσε τα τελευταία χρόνια ως ωρομισθίους ή αναπληρωτές δίνοντας τους ελπίδες για μελλοντικό διορισμό τους.
μετα τιμής
ΙΣΚΕΛΗ ΗΛΙΑΣ
Δ/ντής 13ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης
Θα συμφωνήσω απολύτως με την κυρία Παπαδοπούλου σχετικά με την ύπαρξη των μονοθεσιών, διθεσίων κ.λ.π. σχολείων. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η ύπαρξη και λειτουργία τους στον 21ο αιώνα σε μια χώρα που είναι στην Ε.Ε. Δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν κανένα σκοπό και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Όσο για τις δικαιολογίες σχετικά με την παρουσίαση του σχολείου ως κομβικού σημείου για τη μη ερήμωση των χωριών, νομίζω ότι αγγίζουν την αστειότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχουν άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές για να συγκρατήσουν τον πληθυσμό. Είναι οι δικαιολογίες τοπικών παραγόντων και πολιτευτών για να θεωρήσουν οι ψηφοφόροι τους ότι κάτι κάνουν, είναι μια γενικότερη αντίληψη του «Έλληνα» που θεωρεί ότι όλες οι υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται έξω από την πόρτα του, και είναι επίσης μια αντίληψη ορισμένων συνδικαλιστών για να μη χαθούν οργανικές θέσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι στην προσπάθεια να έχουμε μεγαλύτερα, ισχυρότερα, πιο οργανωμένα και σύγχρονα σχολεία, θα πρέπει να χαθούν οργανικές θέσεις. Η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στη συγκρότηση τάξεων με μικρότερο αριθμό μαθητών/τριών και στη διεύρυνση της λειτουργίας του σχολείου και όχι στη διατήρηση των προαναφερόμενων σχολείων. Στο ίδιο πλαίσιο, υποστηρίζω ότι και τα νηπιαγωγεία θα πρέπει να συγκροτηθούν σε μεγαλύτερες μονάδες. Εφόσον ο στόχος είναι η υποχρεωτική ποιοτική πρωτοσχολική εκπαίδευση, αυτός δεν επιτυγχάνεται με μονοθέσια και διθέσια νηπιαγωγεία που τις περισσότερες φορές δεν διαθέτουν σοβαρές υποδομές.
Ροδή Καβούνη
Νηπιαγωγός
Νηπιαγωγείο οικισμού Ρομά «Αγία Σοφία»
από ΑΝΕΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜ – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 2:25 μμ
κ υπουργε…
ΕΧΩ ΞΟΔΕΨΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ
ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ…….
ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ,ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ,ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ………
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ [ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ/ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ] ..
ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ…………
.ΟΧΙ Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΧΙ Κ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ .
ΘΑ ΚΛΑΨΩ ..ΘΑ ΠΟΝΕΣΩ ..ΘΑ ΜΑΤΩΣΩ …
.
ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΤΑΛΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΟΧΙ Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ….
ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ….ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ/ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ-ΤΙΣ ΕΔΩΣΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΛΙΓΟ.. ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
ΟΧΙ ΝΑ ΜΕ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ 38 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1500 ΕΥΡΩ …ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ 22 23 ΕΤΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ.
από ΕΛΕΝΗ – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 3:55 μμ
Εκπαιδευτικός ετών 40! αδιόριστη.
Τι θα γίνει επιτέλους!
Κάθε φορά και αλλαγές στην διαδικασία πρόσληψης των εκπαιδευτικών.
Δεχθήκαμε το πρώτο χτύπημα με την κατάργηση της επετηρίδας και ξεκινήσαμε τη διαδικασία εξετάσεων του ΑΣΕΠ, άλλοτε επιτυχόντες και άλλοτε όχι, ακόμη αδιόριστη.
Έως πότε θα δίνουμε εξετάσεις.
Μήπως πρέπει να αναλογιστούν και τη γενιά αυτήν;
Και αν τελικά καταφέρουμε να διοριστούμε θα πρέπει να αφήσουμε την οικογένεια μας (σύζυγο και παιδιά) και να μείνουμε για τουλάχιστον 3 χρόνια μακριά από τον τόπο κατοικία μας.
Έλεος πια.
Θα πρέπει ή να αρνηθούμε τον διορισμό μας ή την οικογένεια μας !!!
Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι ότι οι εκπαιδευτικοί αυτής της ηλικίας είναι και οι πλέον ταλαιπωρημένοι.
Μήπως τα πτυχία μας είναι πλέον για τα σκουπίδια;
από Αλεξανδρος εκπαιδευτικος πρωτοβαθμιας – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 4:44 μμ
Να μην αλλάξει τίποτα.
Να παραμεινει το συστημα οπως ειναι, 60-40.
Τεραστειος αριθμος εκπαιδευτικων εχει κανονισει ολη τη ζωη του με το υπαρχον συστημα, οποιαδηποτε αλλαγη θα αδικησει και θα δυσαρεστησει τους παντες.
Ο ΑΣΕΠ δεν καθοριζει αν ειμαστε καλοι δασκαλοι , αλλα καλοι παπαγαλοι.
Η αξιολογηση θα καταφερει να ορισει αν ειμαστε αποτελεσματικοι.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
(αξιολογηση και αλλαγη στην μοριοδοτηση μπορουν να γινουν χωρις να καταταστραφουν τοσο τα παιδια που θα μεινουν χωρις δασκαλους, οσο και οι εκπαιδευτικοι που θυσιαζουν τα παντα για αυτο το επαγγελμα.)
Το Πασοκ θα καταψηφιστει απο το συνολο των εκπαιδευτικων ανα την Ελλάδα αν πραγματοποιησετε αυτα που προτεινετε.
Μην γραφτειτε με μελανα χρωματα στην Ιστορια, μολις σας εμπιστευτηκαμε την εξουσια της Ελλαδας!!
από ΘΑΝΆΣΗΣ – http://yahoo — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 9:52 μμ
Κυρία Διαμαντοπούλου,
είμαι παντρεμένος με μία ωρομίσθια καθηγήτρια και κανονίζουμε να κάνουμε οικογένεια
αλλά δε μας αφήνετε!!!
Τη μια χρονιά βρίσκεται 3 μέρες μακρυά από το σπίτι μας και φέτος που το πήραμε απόφαση να κάνουμε παιδί την αγχώνετε με τις απόφάσεις σας!
!
!Η ζωή μας δεν είναι έρμαιο στα χέρια του κάθε υπουργού και η απόκτηση οικογένειας πρέπει να ευαισθητοποιεί όλους μας….
Βαρέθηκα να τη βλέπω να δίνει εξετάσεις στο ασεπ, να μετράει μόρια,να φεύγει μακρυά από το σπίτι μας για λίγα ψίχουλα…μπορεί εσας να μη σας συγκινεί η ιστορία μας αλλά ελπίζω οι χιλιάδες συνάδελφοι της να συμπάσχουν.
Eimai mitera paidiou me noitiki kathisterisi kai i idia filologos me metaptyxiako!Tha einai tragiko na topotheteisete kathigites me epityxia ston Asep sta eidika sxoleia kai na dioxetai tous anaplirotes kai oromisthious pou doulevoun s afta.Einai oloi neoi anthrwpoi me orexi kai spoudes. H eidiki agwgi den exei sxesi me tin geniki kai tha prepei na yparxoyn alla kritiria kai allos tropos epilogis ton kathigiton. An stamatisei na metraei i proipiresia opws lete…poios nomizete oti tha thelisei na xespitothei gia na kanei mathima sta paidia mas????
Απορώ ποιοι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν αυτήν την πρόταση…
«Οι προτάσεις του υπουργείου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα μόνο να συμπληρώσω ότι χρειάζονται και κάποια συμπληρωματικά τεστ ώστε να σκιαγραφείται το ψυχολογικό προφίλ του υποψήφιου. Πολλοί καθηγητές έχουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση των μαθητών και ιδίως των εφήβων. Χρειάζονται άνθρωποι με επικοινωνιακές ικανότητες, υπομονή, επιμονή, ευελιξία και διάθεση να δουλέψουν με δύσκολες ηλικίες».
από ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 11:39 μμ
Η άποψή μου είναι να μην αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης αφού πλέον είναι αποδεκτός από όλους, αυτός που ισχύει.
Επιπλέον δίνει σε όλους τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις.Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε οικογένειες,είμαστε πάνω από 40 χρονών και το μόνο που έχει μείνει είναι ο διορισμός μας.
Το νέο σύστημα που προτείνετε βάζει ταφόπλακα στην τελευταία ελπίδα που μας έχει απομείνει.
Η αβεβαιότητα είναι κύριο χαρακτηριστικό του και θα αφαιρέσει από τον εκπαιδευτικό την τελευταία ικμάδα διάθεσης για μάθημα και προσφοράς μέσα στην τάξη.
Εκτός και αν τελικά ο στόχος σας είναι αυτός.
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ03 – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 1:02 πμ
Κα Υπουργέ,
χρόνια τώρα βασιζόμενος στους νόμους του κράτους μας που εσεις ψηφίσατε στη βουλή των Ελλήνων ως αντιπρόσωποί μας,δίδαξα ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στην ΠΔΣ και στο πρωινό πρόγραμμα χωρίς να παρακαλέσω κανένα διευθυντή ή βουλευτή.
Δε μπορώ να καταλάβω τι κακό έχω κάνει και κατηγορούμαι εγώ και χιλιάδες συνάδελφοί μου,που προσφέραμε μόρφωση ,ήθος και ένα καλύτερο μέλλον σε χιλιάδες μαθητές μας,όταν κληθήκαμε να διδάξουμε.
Ισως οι νόμοι να είχαν κάπου παράθυρα και κάποιοι τα εκμεταλεύτηκαν!Ομως ακόμη και τότε αυτός που φταίει είστε εσείς που αφήσατε ανοικτό παράθυρο.
Πάντως σε καμία περίπτωση δε φταίω εγώ που εργάστηκα όπου το κράτος με έβαλε να δουλέψω και να συγκεντρώσω μόρια με πολύ κόπο,μετά από πολύ χρόνο και χωρίς βύσμα!!!
Σε όλους εμάς που απλά κάναμε το καθήκον μας νόμιμα χωρίς πλάγιο τρόπο,τι έχετε να μας πείτε;
Κα Υπουργέ,
αναγνωρίστε το δίκιο που έχουμε!!!
Δεν είναι δυνατόν να είσαι κατάλληλος για την εκπαίδευση ως ωρομίσθιος χρόνια δέκα αλλά όχι για μόνιμος,παρα μόνο αν έχεις περάσει απο ΑΣΕΠ!!!
Οταν ακούν αυτά οι μαθητές μας γελούν και συγχρόνως ανατριχιάζουν γιατί καταλαβαίνουν πως δεν ενδιαφέρεστε γι΄αυτούς.
Κα Υπουργέ,
αφήστε και απλά βελτιώστε το σύστημα διορισμών 50% ενιαίος 50% ΑΣΕΠ.
Είναι ότι πιο δίκαιο έχει υπάρξει έως τώρα στη παιδεία για τους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Εσείς το αρχίσατε ως κόμμα και κυβέρνηση,η Ν.Δ το έκανε λίγο καλύτερα,εσείς έχετε την ευκαιρία να το βελτιώσετε και να το τελειοποιήσετε όπως παραπάνω αναφέρθηκα.
Ευχαριστώ.
από Ανδρέας Σμάγαδης – http://www.andreasonline.com — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 4:29 πμ
Είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες ωρομίσθιους που επί χρόνια προσπαθούμε να μαζέψουμε προυπηρεσία για να επιτύχουμε κάποια στιγμή τον διορισμό μας, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε με τον ΑΣΕΠ.
Θα ήθελα να επισημάνω στην υπουργό ένα πολύ απλό αλλά και σοβαρό θέμα: μερικοί από εμάς είμαστε νέοι άνθρωποι αλλά όχι πολύ νέοι- είμαστε 35άρηδες. Πρέπει να αποκατασταθούμε επαγγελματικά.
Με την φετινή ρύθμιση της ΠΔΣ διαλύσατε το ρουσφετολογικό καθεστώς της προηγούμενης κυβέρνησης και μας δώσατε προτεραιότητα.
Ευχαριστούμε για αυτό, όμως προσέξτε την συμπεριφορά του ελληνικού κράτους προς εμάς:
Όταν είμασταν στο πανεπιστήμιο ξέραμε ότι θα υπάρχει η επετηρίδα.
Μόλις τελειώσαμε το κράτος μας είπε ότι θα δημιουργηθεί ο ΑΣΕΠ. Λίγο μετά άρχισε να μετράει η προυπηρεσία (με διαφορετικές ρυθμίσεις όσο περνούσαν τα χρόνια) και τώρα, 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ και ενώ εμείς έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό ζωής μας λέει: δεν ισχύει η προύπηρεσία. Με άλλα λόγια μας λέει: Είσασταν κορόιδα που τρέχατε όπου νάναι, με μικρά ωρομίσθια και μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών!
Αυτό δεν είναι ασυνέπεια; Δεν είναι αιφνιδιασμός; Θα μας ωφελήσει η μεταβατική περίοδος 1 χρόνου;
Μπορείτε να εισηγηθείτε όποια αλλαγή θέλετε, ΑΛΛΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ! Όχι για εμάς που παλεύουμε χρόνια με ένα συγκεκριμένο πλάνο. Λέω κάτι παράλογο;
Στην ενδεχόμενη απορία σας γιατί δεν σκοπεύουμε να περάσουμε με τον ΑΣΕΠ η απάντηση είναι: προσπαθούμε αλλά για να πιάσουμε το 70% και άνω που απαιτείται για διορισμό πρέπει να εγκαταλείψουμε όλες τις ασχολίες μας και να μην δουλεύουμε πουθενά για να διαβάσουμε τα πανεπιστημιακά μαθήματα και όχι μόνο μετά από τόσα χρόνια.
Δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον, εκτός αν μας δώσετε επίδομα ανεργίας για 12 μήνες προετοιμασίας…
Η προυπηρεσία δείχνει ότι μπήκαμε στην τάξη και κάναμε την δουλειά! Ο ΑΣΕΠ απλώς δείχνει οι επιτυχόντες είχαν πολύ χρόνο για διάβασμα ύλης ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ και λίγο τύχη για να πιάσουν πάνω από 70%. Είναι ένα φίλτρο αλλά δεν δείχνει τίποτα.
Αυτή είναι η αλήθεια.
από φραγκος κωνσταντινος –
— Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 9:25 πμ
Κ.Διαμαντοπούλου με πτυχίο του1991 ασχολούμαι ανελλιπώς με το επάγγελμα μου ,πε11 φυσικής αγωγής .
Προσπαθώ δηλαδή να κάνω αυτό που σπούδασα.
Κατάργηση της επιτηρήδας ενώ ήμουν κοντά στον διορισμό,βάζω όλες μου τις δυνάμεις και μπαίνω στον ιδιωτικό τομέα με δάνεια για να κάνω αυτό που σπούδασα δηλαδή γυμναστική και συνεχίζω ,
ξαφνικά το 2003 με καλεί το ΥΠΕΠΘ για ωρομισθία καθώς και το 2004 το 2005 με καλεί αναπληρωτή στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ και το 2006 στην ΑΡΙΔΑΙΑ 2007 ΑΡΙΔΑΙΑ 2008 ΑΡΙΔΑΙΑ 2009 ΦΛΩΡΙΝΑ φυσικά η επένδυση που είχα κάνει στον ιδιωτικό τομέα μετά από 7 επτά χρόνια στην υπηρεσία της εκπαίδευσης δεν υπάρχει πια είμαι γενιά του 1967 με οικογένεια με 2 παιδιά με 47 μήνες προϋπηρεσία ,
και περίμενα από τον φορέα που υπηρετώ και έχω σπουδάσει για να μπορώ να το κάνω αυτό να έχει τη γνώση ότι οι νόμοι που θέτει το κράτος και όχι οι εκπαιδευτικοί διαμορφώνουν καταστάσεις και τρόπο ζωής και δεν αλλάζουν σε μια ΝΥΧΤΑ(σχολική χρονιά)
με τιμή
φραγκος.κ
από ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 11:52 πμ
Το υπάρχον σύστημα 60-40 είναι το καλύτερο και βρήκε τις ισορροπίες του μετά από πολύχρονη δοκιμασία και εμπειρία.
Ας σταματήσουν πλέον οι πειραματισμοί από τον εκάστοτε υπουργό παιδείας, που αποβλέποντας στην προσωπική του προβολή και μόνο, αγνοεί και περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς και τις θυσίες τους.
Έλεγχος από το ΑΣΕΠ μόνο της συνολικής μοριοδότησης, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους διορισμούς των δημοσίων υπαλλήλων και άμεση κατάργηση του επαίσχυντου διαγωνισμού που μόνο τα μεγάλα φροντιστήρια ευνοεί και καταρρακώνει ψυχές, αξιοπρέπεια και αγώνες ζωής.
Κανείς άλλος σε αυτή την πολιτεία δεν έχει περάσει συνολικά τις αξιολογήσεις που έχουν περάσει οι εκπαιδευτικοί, που φθάσαν να παίρνουν τα μισά χρήματα από πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, ενώ έχουν αξιολογηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε.
Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης δεν φτιασιδώνεται με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
Ας σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ μας επειδή έτσι βολεύει στο Υπουργείο Παιδείας.
συνέχεια
2. Ότι οποιοσδήποτε προσωπικός αγώνας του (πτυχίο, δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό, συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία), πάνε περίπατο.
3. Ότι η πολύδυναμη προσωπικότητά του (γνώσεις, διάθεση για δουλειά, μεταδοτικότητα, όρεξη για διάπλαση παιδικών χαρακτήρων) θα εξαρτάται από την χαντζάρα (ΑΣΕΠ), αλλά και από τον ίδιο τον Προκρούστη (κράτος).
Δεν λέω να καταργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ας αποτελεί και αυτός αφού θα γίνει πρώτα μια πλήρης αναμόρφωσή του, ένα από τα πολλά κριτήρια. Αλλά μόνο ένα. Όχι το μοναδικό.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣ.
Είναι εύκολο να καταστρέφετε κα Διαμαντοπούλου, αλλά για να οικοδομήσετε ξανά χρειάζεστε και πάλι κάποια υλικά. Και η προχειρότητα με την οποία βλέπω να διατυπώνεται το σχέδιό σας, δείχνει ότι στερείστε από αυτά. Ο ακρογωνιαίος σας λίθος το ΑΣΕΠ, δεν αναγεννά για τους Εκπαιδευτικούς ούτε και για την Εκπαίδευση καμιά ελπίδα. Καμιά προσδοκία. Αν προστεθεί και η στενη τριετής παρακολούθηση του «δόκιμου» από κάποιον προϊστάμενο, καμιά ελευθερία. Καμιά δημιουργία.
Δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση κα Υπουργέ. Έχουμε κρίση αρχών, αξιών, ιδεών, μετρήσιμων μεγεθών, οργάνωσης και ελευθερίας του πνεύματος.
Για σκεφτείτε το. Για όλα αυτά εσείς προτάσσετε για τους εκπαιδευτικούς μια πανάκεια. Μια πανάκεια χωρίς καν φαντασία. Ένα παλιό, κουρασμένο και φθαρμένο ΑΣΕΠ. Δεν σας φαίνετε αυτό ότι είναι πολύ λίγο;
Δεν έχουμε το δικαίωμα κι εμείς να σκεφτούμε ότι αυτό το λίγο προέρχεται εκ του πονηρού;
. από Κική Παπαδημητρίου – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 1:18 μμ
Κα Διαμαντοπούλου
1. Ήρθατε και γκρεμίσατε μονομιάς, όλα τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες χιλιάδων εκπαιδευτικών.
2. Ήρθατε και διαγράψατε με μια μονοκοντυλιά, ό,τι το ίδιο το κόμμα σας πριν από την παρένθεση της Νέας Δημοκρατίας είχε θεσπίσει.
3. Ήρθατε και αντί να διαμορφώσετε ένα καθαρό πλαίσιο που να περιφρουρεί το ισχύον και μετρήσιμο σύστημα προσλήψεων, θεωρήσατε ότι ήγκικε η ώρα να το ανατρέψετε.
4. Καταργείτε τους πίνακες που παρέχουν κάποια διαφάνεια και κάποια νόμιμη σειρά στην κούρσα των διορισμών για τους πολύπαθους πτυχιούχους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και επαναφέρετε σαν μοναδικό κριτήριο, έναν ισχνό, διάτρητο και λαχειφόρο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
5. Για όλα τα παραπάνω, αφήνετε «μεγαλόθυμα» και μια μεταβατική περίοδο, που δεν υπερβαίνει σε διάρκεια τον ένα χρόνο!!!
ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;
1. Ότι έχετε δίκαιο;
2. Ότι υπάρχει μια οικονομική κρίση που δεν σας επιτρέπει να διορίσετε από δω και πέρα άλλους;
3. Ότι οι ελάχιστοι που θα διοριστούν θα περνάνε πια μέσα από έναν ηθμό, τον ΑΣΕΠ, που διαμορφωμένος κατά κανόνα σύμφωνα με τις δικές σας επιταγές, θα διατηρεί και πάλι τις πολιτικές πελατειακές σχέσεις;
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΔΙΩΓΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1. Ότι το μόνο που δεν θα λείψει ποτέ, είναι οι πολιτικές πελατειακές σχέσεις.
Κυρία υπουργέ,
Πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί βάλλουν παντοιοτρόπως τους πολύτεκνους συναδέλφους τους. Θα ήθελα λοιπόν να τους υπενθυμίσω ότι οι πολύτεκνοι στηρίζουν τόσο το έθνος μας όσο και την εκπαίδευση.
Με δεδομένο ότι σε κάθε Ελληνίδα αντιστοιχεί 1,1 παιδί σε όλη την αναπαραγωγική της ηλικία, για να γεμίσει μια σχολική τάξη των 20 παιδιών χρειάζονται 20 οικογένειες τη στιγμή που η ίδια τάξη γεμίζει με 5 ή και λιγότερες πολύτεκνες οικογένειες. Επομένως οι αγαπητοί συνάδελφοι όχι μόνο θα έπρεπε να στηρίζουν τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς αλλά να τους ευγνομωνούν κι όλας. Γιατί δε γίνονται και οι ίδιοι πολύτεκνοι για να απολάβουν τα τόσα μεγάλα ευεργετήματα των πολυτέκνων συναδέλφων τους παρά μόνο ζητούν την κατάργησή τους;
Πιστεύω ότι ο νόμος για τον διορισμό των πολυτέκων εκπαιδευτικών έχει αποτελεσματικότητα και δίνει κίνητρα στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν πολύτεκνες οικογένειες κι αυτό φαίνεται από το ότι κάθε χρονιά, εδώ και 6 χρόνια που ισχύει, οι αιτήσεις των πολυτέκνων εκπαιδευτικών παραμένουν στον ίδιο αριθμό και δε μειώνονται.
Κι αν λάβουμε υπόψη ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της πατρίδας μας που δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα σε πολλούς τομείς, τόσο οικονομικούς όσο και εθνικούς, τότε θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι τέτοιοι νόμοι πρέπει όχι μόνο να μην καταργηθούν αλλά να επεκταθούν και σε άλλα εργασιακά πεδία. Το δημογραφικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένες πράξεις.
από Μωραΐτη Νέλλη – http://ΑνατολικήΑττική — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 2:48 μμ
Κα Υπουργέ
Να μην αλλάξετε ΤΙΠΟΤΑ στον τρόπο διορισμού όλων των εκπαιδευτικών.
Να διορίσετε πρώτα όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα των αναπληρωτών και είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ/μερικοί από αυτούς είναι πάνω από 4 και περισσότερες φορές.
Συγκεκριμένα, εγώ είμαι αναπληρώτρια για 2η χρονιά και γυρνάω από επαρχία σε επαρχία μ’ένα μικρό παιδί για να συγκεντρώσω τα μόρια της προϋπηρεσίας μου. Πληρώνω 2 ενοίκια, ένα στον τόπο μόνιμης κατοικίας και ένα στον εκάστοτε τόπο υπηρεσίας.
Έχω εργαστεί ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ σε ιδιωτικό σχολείο, τα οποία ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ σαν προϋπηρεσία και είμαι επιτυχούσα μη διοριστέα στον ΑΣΕΠ 4 φορές.
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ???????
Με εκτίμηση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,
Μωραΐτη Ν.
από Σεραφείμ Ζώτος – — Δεκεμβρίου 2, 2009 @ 4:42 μμ
Αξιότιμη κυρία Υπουργός,
Θεωρώ πολύ άδικο να σκεφτόσαστε να αλλάξετε τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών και μάλιστα αιφνιδίως.
Υπάρχουν συνάδελφοι με πολλούς μήνες προυπηρεσίας που αυτή την στιγμή αισθάνονται κατεστραμένοι.
Εγω συγκεκριμένα, τελειόφοιτος του 1989 (ΤΕΦΑΑ Αθηνών), βρισκόμουν στους πρώτους 150 όταν καταργήθηκε η επετηρίδα απο τον κ Αρσένη και τώρα και ενώ είμαι »κλειδωμένος» στο 30μηνο (ρύθμιση του 2008) με 45 μήνες προυπηρεσία αμφιβάλλω εάν μπορέσω να διοριστώ.
Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, έχουμε υπομένει και στερηθεί πολλά, έμεις, οι οικογενειές μας και τα παιδιά μας εδώ και χρόνια γιά να μαζέψουμε τα μόρια της προυπηρεσίας για να καταφέρουμε να μονιμοποιηθούμε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Ελληνικό δημόσιο σχολείο με ηρεμία και προγραμματισμό της ζωής μας.
Ελπίζω το παραπάνω κείμενο να διαβαστεί από εσάς την ιδια και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.
από daskala – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 6:30 μμ
60%-40%. Μην αλλαξετε τιποτα στον τροπο διορισμου των δασκαλων.
2000 σχολια ελληνων πολιτων (μαθητων,γονεων , εκπαιδευτικων) σας εκλιπαρουνε να μην αλλαξετε τιποτα στο συστημα διορισμου των εκπαιδευτικων.
Διορθωσεις μπορουν να γινουν (ασφαλως να αναγνωριζονται τριτεκνοι και πολυτεκνοι, να αλλαξει ο τροπος μοριοδοτησης σε καποιες επιπλεον καταρτισεις των υποψηφιων εκπαιδευτικων,και αλλες διορθωσεις.)
Αλλα ο τροπος 60%-40% ειναι ο πλεον δοκιμος και δικαιος για ολους.
100% ΑΣΕΠ δεν αποδεικνυει αν ο αλλος θα ειναι καλος δασκαλος.
Ουτε βεβαια και ο αναπληρωτης χωρις εξετασεις το αποδεικνυει.
Υποτιθεται οτι εχουμε ελεγχθει ηδη στις γνωσεις μας σε γραπτες εξετασεις και προφορικες και εργασιες στο Πανεπιστημιο.
Τωρα πρεπει να ελεγχθουμε στην ταξη, δηλαδη με την αξιολογηση, αν ειστε τοσο προθυμη να εξασφαλισετε καλους δασκαλους στα παιδια.
Τρια χρονια υποχρεωτικης παραμονης καταδικαζονται απο ΟΛΟΥΣ και ειναι περιττα καθως 2 ειναι τα χρονια που μπορουν να εχουν τον ιδιο δασκαλο οι μαθητες.
Δωστε τελος στην αναστατωση που εχετε προκαλεσει σε ολη την Ελλαδα
Δεν επιθυμώ να μακρυγορήσω, έχουν ήδη ειπωθεί και γραφεί αρκετά από τους συναδέλφους μου. Επιθυμώ όμως να ρωτήσω ένα πράγμα την κυρία Υπουργό. Για ποιο λόγο συντηρείτε ένα ομιχλώδες τοπίο, απο τις 12 Νοεμβρίου, που βάλατε ξαφνικά φωτιά στα σπίτια μας; Πολλοί συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί, που είναι ήδη επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (αρκετοί, όπως εγώ, σε περισσότερουτς από έναν) αναρωτιούνται αν θα πρέπει να ξαναπεράσουν την εξέταση αυτή προκειμένου να τους αναγνωριστεί η προϋπηρεσία. Σε τηλεοπτική σας συνέντευξη στη ΝΕΤ, στις 17 Νοεμβρίου, δηλώσατε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στους πίνακες έχουν ήδη περάσει από ΑΣΕΠ. Μας παροτρύνατε μάλιστα να περιμένουμε τη δημόσια διαβούλευση. Φτάσαμε όμως ήδη στις 4 Δεκεμρίου, τελευταία μέρα της ανοιχτής διαβούλευσης και δεν έχετε ξεκαθαρίσει αυτό το πολύ απλό, που απασχολεί αρκετούς εκπαιδευτικούς: όσοι έχουμε επιτύχει χρειάζεται να ξαναδώσουμε; Τι εννοείτε με τη φράση «Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του». Θα αρχίσουμε τα παιχνίδια ερμηνείας φράσεων; Παρόμοια ασάφεια παρατηρείται με την περίφημη «μεταβατική περίοδο». Γιατί δεν μας λέτε πόση θα είναι;
Δυστυχώς τις τελευταίες είκοσι μέρες έχει ξεσπάσει -με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου- ένας εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Γιατί αυτό; Ποιον τιμά αυτή η διαδικασία; Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτό το πανηγύρι, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, και να το θυμόμαστε σαν ένα εφιάλτη που… πέρασε και πάει!
από Αχιλλέας ΠΕ 70 – — Δεκεμβρίου 4, 2009 @ 7:43 μμ
To 6o% και 40% στον τρόπο πρόληψης αποτέλεσε πυξίδα για πολλές οικογένειες.
Απομένει να σεβαστούμε τις οικογένειες αυτές δηλαδή
την κοινωνία.