Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 26 Ιουνίου 2015, 22:08 | Σοφία Π.

    Σταματήστε να κάνετε λόγο για διπλές προϋπηρεσίες και δίπορτο σε δύο πίνακες!!! Εφ΄ όσον οι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 έχουν δικαίωμα διορισμού μόνο από τον πίνακα γενικής αγωγής, εκεί θα πρέπει να αθροίζεται και η προϋπηρεσία τους!! Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί του Βόλου και του Παμάκ, οι οποίοι προτάσσονται στους πίνακες, σύντομα θα καλύψουν τις θέσεις στην ειδική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί με το διακριτικό .50 να βρίσκονται στον αέρα!!

    Ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη!!!
    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 και 70.50 στους πίνακες γενικής αγωγής και αναδρομικά!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 22:08 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ -ΔΑΣΚΑΛΑ

    Πρέπει κάποια στιγμή οι αναπληρωτές να πάψουn να αποτελούν έρμαια των πολιτικών εξελίξεων και να αποκατασταθούν ηθικά κ επαγγελματικά και όχι να αντιμετωπίζεται σαν εκπαιδευτικός δεύτερης κατηγορίας ενώ βρίσκονται σε ομηρία κ το εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα.
    Πινάκες πρέπει να ανοίξουν για όλους!!
    Οι 60.50 – 70.50 με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές υπηρετούν τον τομέα της ειδικής αγωγής είτε σα μόνιμο προσωπικό είτε σαν αναπληρωτές εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελούν καταρτισμένο προσωπικό, εξειδικευμένο πάνω σε ενταξιακά θέματα και θέματα ειδικής αγωγής ενω πολλοί από αυτούς έχουν επιμορφωθεί στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αντιμετωπίζοντας σαν έσχατη λύση σε περίπτωση που δεν επαρκεί το «κατάλληλο προσωπικό».
    Με αυτό το τρόπο πέρυσι παραγκωνιστήκαν στον πίνακα της ειδικής αγωγής ενω φέτος με το συγκεκριμένο άρθρο αμφισβητείται η προϋπηρεσία τους στη γενική αγωγή καταδικάζοντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς με μαθηματική ακρίβεια εκτός εκπαιδεύσεις. Οι 60.50 -70.50 δεν μπήκαν στην εκπαίδευση από το παράθυρο αλλά βάση νόμων του κράτους και δεν νοείται το κράτος να τους πετάξει στην άκρη όταν δεν τους χρειάζεται. Τα ακαδημαϊκά κριτήρια πρέπει επιτέλους να αναγνωριστούν , όπως γίνεται σε όλο το δημόσιο τομέα !! Κ
    ο ΑΣΕΠ χρειάζεται η να ξαναγίνει η να καταργηθεί, δεν μπορεί να πριμοδοτείται ένας ΑΣΕΠ που έγινε το 2008 κ έχει ισχύ δυο ετών
    Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει κάτι με τις άδειες μητρότητας και επαπειλουμένης λοχίας (όπου οι αναπληρωτές δικαιούνται μόνο 15 ημέρες όσες κ οι ημέρες αναρρωτικής άδειας). Δεν είναι δυνατόν μια γυναίκα αναπληρώτρια μόλις γεννά να επιστέφει μέσα σε 8 εβδομάδες σε ένα τόσο επικίνδυνο για το μωρό της χώρο εργασίας κ όντας αναπληρώτρια να χρειάζεται πολύ συχνά να αφήσει το μωρό της για να αναπληρώσει σε άλλη πόλη ή απομακρυσμένη περιοχή. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται 9 μήνες άδεια στην αντίστοιχη περίπτωση, ενώ ο αναπληρωτής αντιμετωπίζεται πάντα σαν εκπαιδευτικός δεύτερης κατηγορίας.

  • 26 Ιουνίου 2015, 22:06 | marili

    ΑΜΕΣΗ απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 του πολυνομοσχεδίου.Ειναι αδικη και παρανομη.

  • 26 Ιουνίου 2015, 22:04 | Γεωργία

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.
    Πάγια θέση των ΣΑΤΕΑ αποτελεί η εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.
    Σε αυτήν την κατεύθυνση προτείνουμε:Α) Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, όπως συμβαίνει σε κάθε κλάδο εκπαιδευτικών.
    Σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική εκπαίδευση, να υπάρχει επικουρικός πίνακας αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση (διδακτορικό ή μεταπτυχιακό) για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι προσλήψεις αναπληρωτών από τον επικουρικό πίνακα να γίνονται με βάση την προϋπηρεσία (όχι με μοριοδότηση), όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών. Διαφωνούμε κάθετα και θα εναντιωθούμε με κάθε νόμιμο μέσο απέναντι στην ποσόστωση που μπαίνει για τους πίνακες αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης, ποσόστωση που στην ουσία καταργεί για μία ακόμη φορά το βασικό τίτλο σπουδών των εκπαιδευτικών, καταργεί την Υπουργική Απόφαση 128005/Δ2/08-08-2014, ΦΕΚ 2217/23.08.2014 Τ.Β΄ που έβαλε εν μέρει φρένο στην εμπορευματοποίηση της ειδικής εκπαίδευσης, αποτελεί ρύθμιση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του κλάδου (όπως αναφέρεται στο Διεκδικητικό Πλαίσιο της Οριστικής Ημερήσιας Διάταξης της 84ης Γ.Σ. της ΔΟΕ, ΙΙΙ. Ειδική Αγωγή – σελ.8-10, 18-5-2015).Β) Στη βάση των παραπάνω, οι αναπληρωτές γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην Ειδική Εκπαίδευση (.50) θα πρέπει να λαμβάνουν την προϋπηρεσία τους τόσο στην Ειδική Εκπαίδευση (για να κατατάσσονται στον επικουρικό πίνακα και να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές) όσο και στη Γενική Εκπαίδευση. Είναι κομβικής σημασίας για το συμφέρον τους (και πάγια θέση των ΣΑΤΕΑ εδώ και χρόνια) να προσμετράται η προϋπηρεσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στον κλάδο τους, διότι ο μόνος τρόπος να διοριστούν οι συνάδελφοι γενικής εκπαίδευσης είναι μέσω του βασικού τους τίτλου σπουδών (δεν αποτελούν ξεχωριστό κλάδο και οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ γίνονται στη βάση του βασικού τίτλου σπουδών/κλάδου του κάθε εκπαιδευτικού). Γ) Οι συνάδελφοι γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση, μετά το διορισμό τους στη Γενική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), μπορούν να μετατεθούν ή να αποσπαστούν στην ειδική εκπαίδευση. Η θέση των ΣΑΤΕΑ για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις είναι εδώ και χρόνια γνωστή και είναι θέση της ΔΟΕ. Ζητάμε ενιαίο πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή τα κριτήρια μεταθέσεων-αποσπάσεων στην ειδική εκπαίδευση θα πρέπει να είναι τα ίδια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ κριτήρια με αυτά που ισχύουν και στη γενική εκπαίδευση (εντοπιότητα, οικογενειακή κατάσταση κτλ.) και δικαίωμα μετάθεσης-απόσπασης να έχουν οι συνάδελφοι με μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία, οι εκπαιδευτικοί με βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης με τυπικά προσόντα στην ειδική εκπαίδευση, δηλαδή με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Μέσω των μεταθέσεων-αποσπάσεων υπάρχει «κανάλι», για να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές ) στην ειδική εκπαίδευση.

  • 26 Ιουνίου 2015, 22:02 | Άκης Σ.

    Ο πίνακας αναπληρωτών ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 στην ειδική αγωγή είναι μονάχα επικουρικός για την κατάταξη των εκπαιδευτικών, εφ’ όσον δεν αποτελεί κατάταξη για διορισμό!!Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα πως πρόκειται για εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής που χάριν εξειδίκευσης εντάσσονται στον εν λόγω πίνακα καλύπτοντας τις ανάγκες στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης!!

    Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται απαραίτητη η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 στους πίνακες γενικής αγωγής και φυσικά με αναδρομικότητα!!!!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 22:00 | ΚΑΤ.Σ

    ΑΔΙΚΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!
    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.
    Μόνιμοι διορισμοί άμεσα με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου την προυπηρεσία
    και δικαίωμα επιλογής στον καλύτερο ΑΣΕΠ!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:58 | marili

    ΖΗΤΩ την αναγνώριση στη γενική εκπαίδευση της προϋπηρεσίας των ΠΕ70,50/60,50 που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόσο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όσο και στο ΜΕΛΛΟΝ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:58 | manolis stamatakis

    Kυριε Μπαλτα και Κυριε Κουρακη ,

    Σχετικα με το τροπο διορισμων μονιμου προσωπικου στην εκπαιδευση , αυτη ειναι η πιο εμπεριστατωμενη αποψη που εχει ακουστει :

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

    Αρ.Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283 Αρ.Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών
    e -mail: pead2014@gmail.com.
    Αρ. Πρωτ.:19

    Aθήνα ,26-6-2015

    ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΏΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ
    Μετά την ανακοίνωση της πρότασης νέου μεταβατικού τρόπου διορισμών εκπαιδευτικών από την αρμόδια επιτροπή η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας δηλώνει:

    1. Θεωρούμε πολύ θετικό ότι στη παρούσα πρόταση για πρώτη φορά κανείς συνάδερφος αναπληρωτής δεν αποκλείεται στον υπό κατάρτιση πίνακα.

    2. Θεωρούμε ακόμη πιο θετικό το γεγονός ότι κάθε μήνας προϋπηρεσίας ισοδυναμεί με ένα μόριο παρά τις αντίθετες φήμες για υποβάθμιση της προϋπηρεσίας με συντελεστή.

    3. Σε καμία πρόταση μας ,όπου υπήρχε συνδυασμός ΑΣΕΠ- προϋπηρεσίας (60%)δεν προτείναμε κάποιον συγκεκριμένο ΑΣΕΠ και ειδικότερα τον ΑΣΕΠ 2008.Θα είναι δίκαιη μια πρόταση που περιλαμβάνει όσο γίνεται περισσότερο επιτυχόντες αναπληρωτές άρα περισσότεροι από έναν ΑΣΕΠ

    4. Προτείνουμε επίσης την πάγια θέση μας να προσμετρηθεί ως κοινωνικό κριτήριο η ημερομηνία λήψης πτυχίου για ενεργούς αναπληρωτές που ήταν εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα (μία (1) μονάδα για κάθε χρόνο από την ημερομηνία λήψης πτυχίου).

    5. Διαφωνούμε κάθετα να προσμετρηθεί ως κοινωνικό κριτήριο η κατοχή παιδιών. Είναι ασυμβίβαστο να κρίνεται η ιδιότητα του εκπαιδευτικού –λειτουργού με μη εκπαιδευτικά κριτήρια. Τι θα απαντήσουμε σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι λόγω της πολύχρονης θητείας τους ως αναπληρωτές στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα δεν μπόρεσαν να κάνουν οικογένεια; Τι θα απαντήσουμε σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι για λόγους υγείας δεν έχουν τη δυνατότητα τεκνοποίησης;

    6. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε προσμέτρηση ιδιωτικής προϋπηρεσίας με οποιονδήποτε τρόπο. Θεωρούμε ότι πρέπει να προσμετράται μόνο η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από πρόσληψη σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου ΠΟ.ΠΑΙ.Θ λόγω των παρακάτω επιχειρημάτων:

    α) η πρόσληψη των εκπαιδευτικών αυτών έχει γίνει με όρους που δε συνάδουν τις περισσότερες φορές με τις συνταγματικές αρχές της ισονομίας αφού αν και υπάρχει επετηρίδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ η σειρά αυτή δεν τηρήθηκε ποτέ από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

    β) οι προϋπηρεσίες αυτών των απολυόμενων εκπαιδευτικών είναι κατά πολύ μεγαλύτερες( 170,180 μήνες) από αυτές των αναπληρωτών δημοσίων σχολείων και έτσι είναι σίγουρο ότι αυτοί φωτογραφικά θα καταλάβουν τις λιγοστές για την εποχή προσλήψεις όπως έγινε και στην περίπτωση των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Είναι δίκαιο ,αφού ωφελούνται μπαίνοντας στον πίνακα αναπληρωτών ως απολυόμενοι να δουλέψουν ως αναπληρωτές πρώτα και με τη δημόσια αυτή προϋπηρεσία τους να διεκδικήσουν μετέπειτα μια θέση μόνιμου διορισμού. Καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους αναπληρωτές σε γενική συνέλευση με αποκλειστικό θέμα τους προτεινομένους τρόπους διορισμού στις 4 Ιουλίου 2015 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟ Δ.Σ

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:57 | ΚΑΤ.Σ

    ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.
    Μόνιμοι διορισμοί άμεσα με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου την προυπηρεσία
    και δικαίωμα επιλογής στον καλύτερο ΑΣΕΠ!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:56 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

    Η παράγραφος 4 του αρ. 47 όπως διατυπώνεται δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους αναπληρωτές ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 ειδικής εκπαίδευσης οι οποίοι κατά πλειοψηφία ξεκίνησαν να εργάζονται με διαφορετικά εργασιακά δεδομένα έως το 2010 όπου κλείδωσαν οι πίνακες διορισμών . Σε περίπτωση που ισχύσουν τα παραπάνω οι έως σήμερα εργαζόμενοι αναπληρωτές ΕΑΕ ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στην ειδική εκπαίδευση θα οδηγηθούν τάχιστα σε βέβαιη απώλεια εργασίας εφόσον η προϋπηρεσία τους δεν θα αναγνωρίζεται στον πίνακα αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης και από την άλλη πλευρά πιέζουν οι απόφοιτοι τμημάτων ειδικής αγωγής ΠΕ71 και ΠΕ61 (με βασικό πτυχίο στην ΕΑΕ) για την μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στον πίνακα της ειδικής εκπαίδευσης. Η παραπάνω πρακτική θα έχει ως συνέπεια εκπαιδευτικοί με βασικές σπουδές δασκάλου και νηπιαγωγού, με εξειδίκευση στην ΕΑΕ μέσω μεταπτυχιακών και διδακτορικών , επιτυχία στον ΑΣΕΠ καθώς και πολυετή εργασιακή εμπειρία να αποκλειστούν και από τις δύο δομές εκπαίδευσης. Για να αρθεί οποιαδήποτε αδικία προτείνονται τα εξής :
    • Να συνεχίσει να προσμετρείται η προϋπηρεσία και στον πίνακα της γενικής εκπαίδευσης και στης ειδικής όπως ισχύει στις ενιαίες υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων ΠΕ70 & ΠΕ60 ΕΑΕ. Η παρ.4 του αρ.47 όπως είναι διατυπωμένη δεν διασφαλίζει την απρόσκοπτη εργασία των ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 στις δομές της εκπαίδευσης και επίσης θα σήμαινε τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της ειδικής εκπαίδευσης από την γενική της οποίας είναι προέκταση της.

    • Οι αναπληρωτές ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50(κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στην ΕΑΕ) θα πρέπει να κατατάσσονται ισότιμα στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών ΕΑΕ σύμφωνα με την προϋπηρεσία χωρίς πρόταξη των ΠΕ71 & ΠΕ61.( Επίσης ταυτόχρονα θα πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα, μέσω νομοθετικών διαδικασιών, σίγουρες προϋποθέσεις μόνιμου διορισμού στην ΕΑΕ σε περίπτωση που προσμετρηθεί η προϋπηρεσία αποκλειστικά στον πίνακα αναπληρωτών ΕΑΕ ή κληθεί ο εκπαιδευτικός ΠΕ60.50 & ΠΕ70.50 να επιλέξει σε ποιο πίνακα γενικής ή ειδικής να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία του).

    • Για μια δικαιότερη αντιμετώπιση των εργαζομένων στην ΕΑΕ η οποία θα άρει τον όποιο διαχωρισμό ανάμεσα τους, αιτούμαστε τη μετονομασία των οργανικών θέσεων από ΠΕ71 και ΠΕ61 σε θέσεις ΠΕ70 ΕΑΕ και ΠΕ60 ΕΑΕ όπου θα περιλαμβάνουν: Τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και ΠΕ60 με μετεκπαίδευση στην ΕΑΕ,(ΠΕ70 &ΠΕ60) κατόχους μεταπτυχιακών /διδακτορικών σπουδών στην ΕΑΕ , τους εκπαιδευτικούς ΠΕ71 & ΠΕ61 κατόχους βασικών τίτλων στην ΕΑΕ, τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και ΠΕ60 κατόχους σεμιναρίων στην ΕΑΕ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:54 | Ελενα

    AΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ
    Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 (Δάσκαλοι) και ΠΕ 60 (Νηπιαγωγοί) γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο, δηλαδή το Παιδαγωγικό, και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής ως ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 λόγω εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή(μεταπτυχιακά- διδακτορικά, σεμινάρια) ή λόγω προϋπηρεσίας τουλάχιστον 10 μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής όπως εξάλλου όριζε ο νόμος 3699/2008.Το «.50» στους πίνακες (π.χ. 60.50/70.50) πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση για να εργαστούν ΚΑΙ στην ειδική αγωγή, ο κλάδος όμως δεν αλλάζει. Δηλαδή είναι ένας λειτουργικός κωδικός, τίποτα άλλο.Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής(ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση ΚΑΙ στον τομέα της ειδικής αγωγής (δηλαδή πέραν του απαραίτητου παιδαγωγικού πτυχίου), ο κλάδος όμως δεν αλλάζει.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αναφέρει ότι η προϋπηρεσία των ΠΕ70.50 και 60.50, που αποκτήθηκε με μεταπτυχιακό τίτλο ή σεμινάριο ή με τη 10μηνη προϋπηρεσία, υπολογίζεται μόνο στον πίνακα Ειδικής. Η προϋπηρεσία των ΠΕ70 και ΠΕ60 που κλήθηκαν στην ειδική από τον πίνακα της Γενικής, υπολογίζεται στον οικείο πίνακα(Γενικής). Αυτή είναι μια τεράστια αδικία, που ουσιαστικά ακυρώνει την μέτρηση στη γενική αγωγή όλης της προϋπηρεσίας που αποκτήσαμε υπηρετώντας σε δομές της ειδικής αγωγής καθώς:α) Τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη (ειδικά τα δύο τελευταία αποτελούν δομές-τρόποι υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία/ή εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία!) είναι ΟΛΕΣ δημόσιες δομές του Υπουργείου Παιδείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ.β) Η διαφύλαξη και η ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης (ο οποίος είναι σαφής στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του νόμου 3699/2008) αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Η εκπαίδευση είναι ενιαία. Η διάκριση μεταξύ ειδικής- γενικής αγωγής σε όλα τα επίπεδα (μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολείων) αποτελεί σαφή παραβίαση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ισότιμη εκπαίδευση και δεν ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑγ) Όταν το υπουργείο μας έδωσε το δικαίωμα να εργαστούμε σε δομές της Ειδικής Αγωγής και κληθήκαμε να δουλέψουμε σε αυτές έχοντας ως βασικό πτυχίο αυτό του εκπαιδευτικού της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ,όταν αναγνώρισε τα επιπλέον τυπικά προσόντα του καθενός μας (10μηνη προϋπηρεσία) και την εξειδίκευσή μας σε σχέση με τον τομέα της Ειδικής Αγωγής (Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά, Σεμινάρια) και μας επέτρεψε να συμπεριληφθούμε στον πίνακα της ειδικής αγωγής (ως ΠΕ 70.5/ ΠΕ 60.5) παράλληλα με την παρουσία μας στον πίνακα της γενικής αγωγής (ΠΕ 70 / ΠΕ 60), Ουδεμία προειδοποίηση και ενημέρωση είχαμε λάβει ότι θα υπάρξει η συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη επίπτωση όσον αφορά το εργασιακό μας μέλλονδ) Με βάση τον ισχύοντα νόμο και στην περίπτωση που δεν είχε «παγώσει» η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας την 30/06/2010, η προϋπηρεσία μας θα βρισκόταν σήμερα καταχωρημένη και στον πίνακα της Γενικής(ως ΠΕ70-ΠΕ60) και αντίστοιχα στον πίνακα της Ειδικής (ως ΠΕ70,5-ΠΕ60.5). Είναι σαφές λοιπόν πως οι αποφάσεις μας και οι επιλογές μας έγιναν κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό που προσπαθούν να περάσουν με το νέο Πολυνομοσχέδιο και σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα να μας στερήσουν δικαιώματα που το ίδιο το υπουργείο μας παρείχε, πόσο μάλλον να μας «τιμωρήσουν» για αυτά και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.Επιπλέον, βαλλόμαστε:2) Με υπουργική απόφαση του πρώην Υπουργού Λοβέρδου, πέρυσι (με αριθ. 128005/Δ2/08-08-2014 ΦΕΚ 2217/23.08.2014 Τ.Β’), ανατρέπονται τελείως τα κριτήρια στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής. Ενώ στους πίνακες όλα αυτά τα χρόνια, προτάσσονταν σύμφωνα και με τον νόμο του 2008, όσοι είναι κάτοχοι παιδαγωγικού πτυχίου και μεταπτυχιακού στην ειδική αγωγή, με την υπουργική προτάσσονται οι απόφοιτοι του τμήματος Ειδικής Αγωγής Βόλου και Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της Ελλάδας (με κατεύθυνση και όχι επάρκεια δασκάλου ή νηπιαγωγού) κατατασσόμενοι και συγκρινόμενοι μεταξύ τους με την προϋπηρεσία, και στη συνέχεια ακολουθούν οι έχοντες τα προσόντα του άρθρου 20 παράγ 2.1,2 κατατασσόμενοι με ακαδημαϊκά (μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή/σχολική ψυχολογία, κάτοχοι σεμιναρίων στην ειδική αγωγή κ.ο.κ) και κοινωνικά κριτήρια.Η ρύθμιση αυτή (αν ισχύσει και φέτος), δεν είναι μόνο εργασιακό θέμα ή θέμα διοικητικού περιεχομένου, αλλά μια θεσμική αλλαγή η οποία έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις ευρωπαϊκές διακηρύξεις και συμβάσεις.Επιγραμματικά:- παραβιάζουν τις βασικές αρχές της Διακήρυξης της Salamanca και του Πλαισίου Δράσεων για την Ειδική Αγωγή της UNESCO (1994) και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία των Ηνωμένων Εθνών (2006).- η λογική ότι η ειδική εκπαίδευση αποτελεί ξεχωριστό κλάδο από τη γενική εκπαίδευση και ότι ο ειδικός παιδαγωγός αποτελεί μια ανεξάρτητη επιστημονική και επαγγελματική οντότητα από τον παιδαγωγό είναι εκ’ διαμέτρου αντίθετη με τα διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα ότι για τους ειδικούς παιδαγωγούς η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί επιπλέον προσόν το οποίο θα συμπληρώνει τη βασική τους εκπαίδευση στη γενική αγωγή. Επιπλέον, πισωγυρίζει το εκπαιδευτικό σύστημα σε παρωχημένα ιατρικά μοντέλα εκπαίδευσης, που έχουν στο επίκεντρό τους τη φυσιοπαθολογία των παιδιών.- απαξιώνει τις σπουδές μιας μερίδας εκπαιδευτικών στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την προϋπηρεσία/προσφορά τους στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (οι απόφοιτοι των εν λόγω τμημάτων αμέσως με την απόκτηση του πτυχίου και χωρίς προϋπηρεσία, θα προηγούνται στους πίνακες των αναπληρωτών έναντι όλων των εκπαιδευτικών). Επομένως, καταπατά τα εργασιακά/επαγγελματικά τους δικαιώματα, το ευρωπαϊκό προσοντολόγιο, αφού κάτοχοι του βασικού πτυχίου και επιπλέον κάτοχοι μεταπτυχιακού ή /-ων ή ακόμα και διδακτορικού τίτλου σπουδών δεν τίθενται ΟΥΤΕ ΚΑΝ επί ίσοις όροις και δεν εκκινούν σε ισότιμη.Παράλληλα, ενώ εμείς με βάση την προηγούμενη νομοθεσία είχαμε πάρει αποφάσεις για επένδυση χρημάτων και χρόνου σε επιπρόσθετα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια), με το νέο ΦΕΚ, εν μια νυκτί και χωρίς καμία επιστημονική λογική αχρηστεύτηκαν.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:53 | Αθηνά

    Εν έτει 2015 διαπραγματευόμαστε τις τύχες των μαθητών με αναπηρία επιδιώκοντας πολιτικές αποκλεισμού και διαχωριμού παιδιών γενικής και ειδικής αφού αυτό προκύπτει από τον διαχωρισμό εκπαιδευτικών γενικής-ειδικής! Απαράδεκτο! ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:53 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.
    Μόνιμοι διορισμοί άμεσα με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου την προυπηρεσία
    και δικαίωμα επιλογής στον καλύτερο ΑΣΕΠ!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:51 | Κωνσταντίνος

    Απαράδεκτος ο διαχωρισμός ειδικής και γενικής. Η προυπηρεσία να μετράει στον πίνακα της Γενικής. Ο πίνακας .50 είναι επικουρικός. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.4. ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:51 | Θοδωρής Α

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:47 | Nikol

    ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.
    Μόνιμοι διορισμοί άμεσα με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου την προυπηρεσία
    και δικαίωμα επιλογής στον καλύτερο ασεπ

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:47 | Σταμάτης

    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΔΙΟΤΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΑΊΣΘΗΤΗ ΟΜΆΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΈΝΑ ΛΟΓΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ. 50 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:46 | αλέξης κωνσταντοπουλος

    στηρίζω τις θεσεις του ΣΑΤΕΑ

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:44 | Νικος

    Τόσα χρόνια οι ΠΕ60.50 και ΠΕ.70.50 όταν επέλεγαν την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ το έκαναν γνωρίζοντας ότι η προϋπηρεσία τους θα μετράει στον κλάδο τους. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να έρχεται και να καταργεί την προϋπηρεσία μας. ΤΟ .50 είναι μια προέκταση για να ξεχωρίζουμε όσοι έχουμε εξειδίκευση. Τίποτα παραπάνω για να μετράει η προϋπηρεσία μας εκεί. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:43 | Κωνσταντίνα Κ.

    Αναφορικά με την προϋπηρεσία αναπληρωτών γενικής/ ειδικής αγωγής, θεωρώ πως το να μην προσμετράται η προσφερθείσα προϋπηρεσία και στους δύο πίνακες αναπληρωτών είναι κατάφορα άδικο. Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 (Δάσκαλοι) γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής ως ΠΕ 70.50 λόγω εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή (μεταπτυχιακά- διδακτορικά). Το «.50» στους πίνακες πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση για να εργαστούν και στην ειδική αγωγή, ο κλάδος όμως δεν αλλάζει. Είναι απλά ένας κωδικός.
    Το βασικό πτυχίο καθορίζει το που θα μετράει η προϋπηρεσία μας και όχι εκεί που συμφέρει ορισμένους. Φυσικά καταγγέλεται και η αναδρομική ισχύς αυτού του μέτρου, καθώς κάναμε τις επιλογές μας με βάση τον ισχύοντα νόμο και δεν μπορείτε να το αναιρείτε αυθαίρετα.
    Η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στη γενική αγωγή είναι μια τεράστια αδικία, που ουσιαστικά ακυρώνει την προϋπηρεσία που αποκτήσαμε υπηρετώντας σε δομές της ειδικής αγωγής, καθώς τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη αποτελούν δομές-τρόπους υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία/ή εκπαιδευτικές ανάγκες στα ΓΕΝΙΚΑ σχολεία και είναι όλες δημόσιες δομές του Υπουργείου Παιδείας υπό την εποπτεία του.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:42 | Nikol

    Ναι στην προσμέτρηση της διπλής προϋπηρεσίας των δυσπρόσιτων το διάστημα 2010-2014 αυτή είναι η ορθή λύση καθώς ο νόμος δεν είχε καταργηθεί αλλά παγώσει όπως οι πίνακες, ας σταματήσει το πιπίλισμα της καραμέλας πως δεν γνώριζαν τον νόμο είναι ένα επιχείρημα αβάσιμο και αντισυνταγματικό.

    Επιπλέον η εκπαίδευση πρέπει να είναι ενιαία όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 και στους δυο πίνακες.

    Τέλος κριτήριο για τους διορισμούς θα πρέπει να αποτελεί και η ημερομηνία κτήσης πτυχίου, η καλύτερη βαθμολογία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ , και η προϋπηρεσία!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:42 | Κωστας

    Οι ΠΕ70.50 και οι ΠΕ60.50 ανήκουν στον κλάδο ΠΕ70/ΠΕ60. Είμαστε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα ειδικής αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61- ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δεν θα έχουν κανένα νόημα πλέον. Οι ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ , ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ , ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:38 | AGGELOS

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!!
    ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2014!
    Άλλωστε δεν άλλαξε κάτι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς σε αυτά τα μέρη.
    Αν υπάρχει έστω και ένας που δε συμφωνεί με την προσμέτρηση των δυσπρόσιτων ας βάλει τον εαυτό του στη θέση εκείνου που υπηρέτησε και 1 και 2 και 3 χρόνια. Ας φανούμε άνθρωποι επιτέλους! Ας μην τυφλώνονται κάποιοι από το προσωπικό τους συμφέρον και τάσσονται ενάντια σε κάτι που είναι το μόνο δίκαιο και ανθρώπινο!!! Ο διπλασιασμός είναι το ελάχιστο που μπορεί να δοθεί!
    Γι’αυτό, λοιπόν, ζητάμε αυτή την επιβράβευση για όσα περάσαμε από τη στιγμή που ο νόμος ποτέ δεν άλλαξε και ποτέ δε βγήκε νόμος που να ακυρώνει τα δυσπρόσιτα.

    Μόνιμους διορισμούς με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου την προυπηρεσία και επιλογή της καλύτερης βαθμολογίας σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ.

    Προσμέτρηση των μορίων της ειδικής και στο πίνακα της Γενικής

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:37 | Κωστας

    Για μια ακόμη φορά επιδιώκεται ο διαχωρισμός της εκπαίδευσης σε γενική και ειδική. Το Υπουργείο δε θα πρέπει να λειτουργεί εκδικητικά απέναντι σε όσους κατέκτησαν κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να επιδοκιμάζει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών για περαιτέρω εξειδίκευση. Ο κλάδος .50 ουσιαστικά δεν υφίσταται και εφόσον οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτόν δεν έχουν δυνατότητα μόνιμου διορισμού στην Ειδική Εκπαίδευση, κρίνω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους η προσμέτρηση της προΰπηρεσίας τους στον πίνακα της Γενικής Εκπαίδευσης.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:36 | Στέλιος

    Είναι κατάφωρη αδικία να μην προσμετρηθούν διπλά τα μόρια στις δυσπρόσιτες κα απομακρυσμένες σχολικές μονάδες κατά τα έτη 2010-2014!!! Οι εκπαιδευτικοί δεν υπηρέτησαν τυχαία σε αυτές!!! Αν επέλεγαν κι αυτοί να μην πάνε και επαναπαύονταν στο ότι οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι, τα παιδιά στις δυσπρόσιτες περιοχές θα έμεναν τέσσερα χρόνια αγράμματα;;;

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:33 | Αννα

    Για μια ακόμη φορά επιδιώκεται ο διαχωρισμός της εκπαίδευσης σε γενική και ειδική. Το Υπουργείο δε θα πρέπει να λειτουργεί εκδικητικά απέναντι σε όσους κατέκτησαν κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να επιδοκιμάζει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών για περαιτέρω εξειδίκευση. Ο κλάδος .50 ουσιαστικά δεν υφίσταται και εφόσον οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτόν δεν έχουν δυνατότητα μόνιμου διορισμού στην Ειδική Εκπαίδευση, κρίνω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους η προσμέτρηση της προΰπηρεσίας τους στον πίνακα της Γενικής Εκπαίδευσης.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:29 | Κλιμεντίνη Παπαδοπούλου

    ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ!!!
    ΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝΩΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ!!!
    Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ!!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:28 | ΦΕΝΙΑ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

    Διάβασα μια πρόταση συναδέλφου εδώ στη διαβούλευση και μου φάνηκε να έχει σωστή βάση, σας την παραθέτω:

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
    Συνάδελφοι οι κλάδοι είναι αλληλένδετοι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι ο ένας του άλλου και πρέπει να συνυπάρχουν και όχι να αποκόπτονται τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, προς όφελος κυρίως της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας με την οποία ασχολείται η Ειδική αγωγή. Με βάση το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο όμως, και άλλα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν κινδυνεύει κάτι τέτοιο να γίνει πράξη.
    Καταντούμε γραφικοί λέγοντας ότι ο κλάδος μας είναι ο ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Ζητούμε την κατάργηση του πίνακα ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50.
    Το βασικό πτυχίο μας αποτελεί το βασικό εφόδιο για πρόσληψη αλλά και το αποκλειστικό για μόνιμους διορισμούς που αποτελούν και τον τελικό μας στόχο!

    Δεν υφίσταται λοιπόν το επιχείρημα ότι παίζουμε σε διπλό ταμπλό ή σε 2 πίνακες.

    Αφού το θέμα του υπουργείου δεν ήταν η εργασία στην ειδική αγωγή, καθώς είπαν ότι όσοι δουλεύουν στην ειδική αγωγή από τον πίνακα ΠΕ 60 και ΠΕ 70 θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. Το πρόβλημα ήταν ο πίνακας.
    Θα μπούμε λοιπόν στον πίνακα ΠΕ 60 και ΠΕ 70 όλοι με τα ήδη υπάρχοντα κριτήρια.
    ΚΑΙ στο τέλος του εγγράφου που συμπληρώνουμε για τις προσλήψεις στην γενική αγωγή υπάρχει ένα κουτάκι που επιβεβαιώνει την προθυμία για εργασία σε δομές της Ειδικής αγωγής θα έχουν δικαίωμα όσοι από εμάς έχουν ήδη εργαστεί στις δομές της ΕΑ.

    Προτείνουμε λοιπόν να προστεθεί κάτω από αυτό ένα επιπλέον κουτάκι με τίτλο: « Διαθέτω εξειδίκευση και προϋπηρεσία στην Ειδική αγωγή» και αναλυτικότερα από κάτω συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα επιλέγει ο ενδιαφερόμενος αναπληρωτής εκπαιδευτικός ανάλογα με το τι διαθέτει, π.χ
    1. Διαθέτω διδακτορικό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    2. Διαθέτω μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    3. Διαθέτω σεμινάριο μέχρι το 2010.
    4. Διαθέτω προϋπηρεσία άνω των 10 μηνών σε δομές τις ειδικής.
    Όταν «τρέχουν» οι προσλήψεις για την ειδική αγωγή στον πίνακα της γενικής ούτως ή άλλως το σύστημα ελέγχει μόνο τα ονόματα που έχουν επιλέξει ότι θέλουν να εργασθούν και σε δομές τις ειδικής. Όταν λοιπόν «τρέχει» το σύστημα στον πίνακα ΠΕ 70/60 το σύστημα ελέγχει τα ονόματα με βάση την κατάταξη αυτών που έχουν επιλέξει το εν λόγω κουτάκι.

    Έτσι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση και εμπειρία.
    ΚΑΙ η προϋπηρεσία μας θα προσμετράται στον κλάδο που ανήκουμε, βάση πτυχίου και σπουδών (ΠΕ 70), όπου και θα έχουμε δικαίωμα διορισμού.
    Οι ΠΕ 61 και ΠΕ 71 θα είναι ικανοποιημένοι και οι ΠΕ 60 και ΠΕ 70 επίσης, οι μόνοι υπαρκτοί και νομικά κατοχυρωμένοι κλάδοι δηλαδή!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:27 | AGGELOS

    Ναι στην προσμέτρηση της διπλής προϋπηρεσίας των δυσπρόσιτων το διάστημα 2010-2014 αυτή είναι η ορθή λύση καθώς ο νόμος δεν είχε καταργηθεί αλλά παγώσει όπως οι πίνακες, ας σταματήσει το πιπίλισμα της καραμέλας πως δεν γνώριζαν τον νόμο είναι ένα επιχείρημα αβάσιμο και αντισυνταγματικό.
    Επιπλέον η εκπαίδευση πρέπει να είναι ενιαία όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 και στους δυο πίνακες.
    Τέλος κριτήριο για τους διορισμούς θα πρέπει να αποτελεί και η ημερομηνία κτήσης πτυχίου, η καλύτερη βαθμολογία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ , και η προϋπηρεσία!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:26 | Κώστας

    Όχι στο διαχωρισμό των παιδιών, όχι στο διαχωρισμό των εκπαιδευτικών, όχι στο διαχωρισμό της εκπαίδευσης. Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα να έχουμε τέτοιες διακρίσεις! Η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία είναι δικαίωμα, δεν είναι φιλανθρωπία, την εκπαίδευση την δικαιούνται όλοι εξίσου. Οι εκπαιδευτικοί 70.50 και 60.50 έχουν προυπηρεσία που πρέπει να μετρήσει και στον πίνακα της γενικής!
    Τώρα, όσον αφορά τα πληρωμένα σεμινάρια, να υπενθυμίσω ότι τα έκαναν οι ίδιοι καθηγητές που διδάσκουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά!Κι όσον αφορά τα μεταπτυχιακά του εξωτερικού, να υπενθυμίσω ότι αναγνωρίζονται νόμιμα!Χωρίς να έχω κάνει κανένα από τα δύο, θεωρώ ότι δε διορθώνει κανείς αυτό που θεωρεί άδικο, διαπράττοντας μια άλλη αδικία. Σε αυτήν την περίπτωση η (θεωρούμενη)αδικία δε διορθώνεται, απλά πολλαπλασιάζεται!Και κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται στα πιο συντηρητικά κι οπισθοδρομικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας! Ας πάμε μπροστά επιτέλους, όχι πίσω!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:24 | Α. Κοτοπούλου

    10 Χρόνια έχει που πήρα πτυχίο, κάνω τα χαρτιά μου όμως το κράτος ούτε από περιέργεια με έχει καλέσει να διδάξω. Στο ενδιάμεσο, συνέχισα μέχρι και σε διδακτορικές σπουδές. Εξακολουθώ να περνώ απαρατήρητη και είμαι καταδικασμένη στην ανεργία και στην επιπρόσθετη απαξίωση των σπουδών μου. Παρατηρώ δε, με σοκ και δέος το μαλλιοτράβηγμα όσων μπήκαν από εδώ και από εκεί και είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ικανοποιηθεί το δικό τους προσωπικό αίτημα.

    Οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται με διαφορετικά κριτήρια και διαδικασίες. Αντί να ενδιαφέρεται το κράτος για την παιδαγωγική ποιότητα του κάθε εκπαιδευτικού και να τον στηρίζει να γίνεται καλύτερος (υπάρχουν άνθρωποι με κατάλληλες σπουδές, αλλά και οι ίδιοι οι παλαιότεροι εκπαιδευτικοί μπορούν να είναι πολλαπλασιαστές γνώσης και εμπειρίας), ασχολούμαστε όλοι με… μόρια!Και η συλλογή μορίων γίνεται αυτοσκοπός, γιατί δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός από τους ιθύνοντες, με αποτέλεσμα συχνά να καταστρατηγείται αυτή η διαδικασία με άνομους και σκοτεινούς τρόπους. Και στο τέλος, όλοι προσπαθούν να μεταπηδήσουν από πίνακα σε πίνακα και σταδιακά χάνουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

    Υπάρχει απόλυτη ανάγκη για ανασχεδιασμό με γνώμονα ότι υπάρχει χώρος για όλους. Όχι μόνο για τους «ημετέρους». Εάν αξιοποιηθεί και τοποθετηθεί σωστά το ανθρώπινο δυναμικό, η εκπαίδευση σταδιακά θα βελτιώνεται και θα εξαλειφθούν φαινόμενα διαφθοράς και απαξίωσης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:21 | Μαίρη Παπαδογιαννάκη

    Διατηρήστε τις ρυθμίσεις ως έχουν !!!
    Βρήκατε μια χρυσή τομή και οφείλετε να την υπερασπιστείτε !!!
    ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ !!!!
    ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ !!!
    Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ !!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:11 | Μαρια Π

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:07 | Νικη Λιρονακη

    Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60.50 ΚΑΙ ΠΕ 70.50 αν και ανήκουν στον κλάδο γενικής αγωγής, διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστούν και στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης λόγω της εξειδίκευσής τους.Άλλωστε σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα για τους ειδικούς παιδαγωγούς η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί επιπλέον προσόν το οποίο θα συμπληρώνει τη βασική τους εκπαίδευση στη γενική αγωγή. Με τον εγκλωβισμό όμως των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 μόνο στους πίνακες της ειδικής εκπαίδευσης από όπου δεν έχουν τη δυνατότητα διορισμού – καθώς κάτι τέτοιο ορίζεται μόνο για τους ΠΕ 61 ΚΑΙ 71 οι οποίοι αποφοιτώντας θέτονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των αναπληρωτών- οδηγείτε στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς αυτούς, οι οποίοι στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης μπορούν να προσφέρουν σε γενική και ειδική εκπαίδευση. Για τους λόγους αυτούς η προϋπηρεσία των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών οφείλει να προσμετράτε και στους πίνακες γενικής αγωγής, παράλληλα με εκείνους της ειδικής, όπως όριζαν οι έως τώρα ισχύοντες νόμοι, ενώ σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να αιωρείται η έννοια της ποσόστωσης στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.Δεν μπορείτε να μιλάτε για αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και να καταδικάζετε στην ανεργία εκπαιδευτικούς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, ανατρέποντας ισχύοντες νόμους τόσων ετών!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:06 | Στελιος Κουτσουκος

    Απαιτούμε να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ η παράγραφος 4 του άρθρου 47 τελείως καθώς διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς και φυσικά να ΜΗΝ έχει αναδρομική ισχύ….

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:04 | Νικολεττα Σταυροπούλου

    Αδικία, αντισυνταγματικό και παράνομο να διαφοροποιείται η Ειδική από τη Γενική Αγωγή.ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! Σωστό είναι να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και ΟΧΙ το σας παρακαλουμε πολύ μην αφήσετε το συμφέρον κάποιων μικρό και δρουν αποκλειστικά για το προσωπικό τους συμφέρον, ομάδων, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τον κλάδο μας, να σας επηρεάσει και να αδικήσετε τόσους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν τόσα χρόνια.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:03 | Νικος Καραμπας

    Επιεικώς απαράδεκτος ο διαχωρισμός προϋπηρεσίας Ειδικής και Γενικής Αγωγής για τους ΠΕ 70 και ΠΕ 60 με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Πέραν των όσον έχουν γραφτεί ήδη (και είναι αρκετά ώστε το Υπουργείο να πάρει πίσω αυτή την αν μη τι άλλο ατυχή ρύθμιση) ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο επιδεικτικά αγνοούν ορισμένοι είναι το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια με την παράλληλη στήριξη. Οι ΠΕ 70/60 με εξειδίκευση είναι περίπου 650 άτομα (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) και πάλι ΔΕΝ επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής ακόμα και μετά την πρόσληψη ΟΛΩΝ των ΠΕ71/61.Τι θα συμβεί στην παράλληλη στήριξη και στις δομές Αγωγής όταν του χρόνου όλοι αυτοί οι συνάδελφοι δεν κάνουν τα χαρτιά τους για την παράλληλη? Επειδή ακριβώς σε αυτό τους εξωθεί αυτή τη στιγμή το Υπουργείο με τη σχετική ρύθμιση. Να πάει πχ ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακό στην παράλληλη να κάνει τι ακριβώς αν περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση? Να πάρει προϋπηρεσία σε δομές ΕΑ, η οποία θα του είναι παντελώς άχρηστη αφού δεν μπορεί να διοριστεί εκεί, και σε 2-3 χρόνια δεν θα μπορεί καν να δουλέψει σαν αναπληρωτής αφού οι ΠΕ 61-71 σε λίγα χρόνια θα είναι ακόμα περισσότεροι? Και παράλληλα να μην έχει καθόλου προϋπηρεσία στη Γενική Αγωγή, στον κατεξοχήν κλάδο του? Τα παιδιά με ειδικής ανάγκες δικαιούνται την καλύτερη δυνατή μέριμνα και φροντίδα, την καλύτερη δυνατή πρόνοια και παράλληλη στήριξη.Το μόνο που θα πετύχετε με την συγκεκριμένη ρύθμιση είναι όλοι οι ΠΕ 70/60 με εξειδίκευση να επιστρέψουν από τη νέα χρονιά στην Γενική Αγωγή (αμφιβάλλω αν έστω ένας θα κάνει χαρτιά για παράλληλη καθώς θα είναι επαγγελματική «αυτοκτονία»). Θα αφήσετε «γυμνές» τις τόσο ευαίσθητες δομές Ειδικής Αγωγής και τόσα παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Θα καταστρέψετε την παράλληλη στήριξη που βασίζεται αυτή τη στιγμή στους ΠΕ 70/60 με εξιδίκευση για να λειτουργήσει. Θεωρώ απαράδεκτο το ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς αναμόχλευσε το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο ΠΟΤΕ δεν είχε τεθεί σοβαρά στο παρελθόν. Θεωρώ τραγικό το ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς έφτασε στο σημείο να σκεφτεί αναδρομική ισχύ σε κατάργηση προϋπηρεσιών. Θεωρώ ωστόσο πως είναι δεν αργά η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς στην χώρα μας να διασώσει το κύρος της και να πράξει το σωστό αποσύροντας εντελώς τη σχετική ρύθμιση και να διασώσει την παράλληλη στήριξη. Οι ΠΕ 60/70 με εξειδίκευση είναι ΠΕ 60 και 70. Τα χαρτί βεβαίωσης προϋπηρεσίας που λαμβάνουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς αναγράφει ΠΕ 70/60. Ανεξάρτητοι κλάδοι ΠΕ 60,5/70,5 ΔΕΝ υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Κάντε το σωστό. Υποστηρίξτε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα του εργατικού σας δυναμικού όπως αρμόζει σε μια αριστερή κυβέρνηση. Μην παίξετε τα παιχνίδια μικρών «πράσινων» ομάδων που θα πατούσαν ακόμη και σε πτώματα (ακόμη και των παιδιών που δικαιούνται παράλληλης) προκειμένου να διοριστούν.

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:02 | γιαννης ορφανος

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Είναι άδικο και αντισυνταγματικό, το να μη προσμετράτε η προϋπηρεσία στον πίνακα της γενικής αγωγής και μάλιστα αναδρομικά. Ποιος ο λόγος άλλωστε να υπάρχει προϋπηρεσία μόνο στον πίνακα ειδικής αγωγής, εφόσον δεν υπάρχει το ενδεχόμενο διορισμού σε αυτόν?Να αποσυρθεί το αρθρο 47 του πολυνομοσχεδίου και να ισχύει κανονικά και δίκαια η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στον πινάκα της γενικής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση είναι ενιαία και η προϋπηρεσία για τους 70.50/60.50 πρέπει να είναι ενιαία όπως ακριβώς ισχύει και με τους μόνιμους συναδέλφους που δουλεύουν στις ίδιες θέσεις με εμάς. Ας μη λερώσει τα χεριά της η αριστερά καταστρατηγώντας πάγια δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ενιαία προϋπηρεσία, όχι κατακερματισμός της εκπαίδευσης! Παρακαλούμε σταθείτε στο ύψος του δικαίου και της λογικής! Παλεύουμε για τα αυτονόητα εργασιακά μας δικαιώματα!

  • 26 Ιουνίου 2015, 21:00 | Χριστινα Ντεμπουση

    Τετοια περιπτωσηεαν δεν επιχειρουσαν τον διαχωρισμό γενικής και ειδικής και τον εγκλωβισμό των εκπαιδευτικων με αυξημένα προσόντα σε έναν χώρο χωρίς μέλλον. ΕΚΧΩΡΟΥΣΑΜΕ εμεις οι εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή την θεση μας στον πινακα γενικής αγωγής, την οποία καταλαμβάναμε μετά απο ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, σε συναδέλφους που υπο άλλες συνθήκες δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν, επειδή επιλέγαμε την ειδική. Τώρα μοιραία θα γυρίσουμε στο βασικό μας πτυχίο, γιατι μας αποκλείουν σιγά σιγά απο το χώρο στον οποίο επιλέξαμε να υπηρετήσουμε. Επίσης όροι όπως «αγορασμένα μεταπτυχιακά» και «σεμινάρια της ντροπής» είναι το λιγότερο άστοχοι, διότι υπάρχουν δωρέαν ΚΑΙ επι πληρωμής / εγχώρια ΚΑΙ εξωτερικού / με φυσική παρουσία ΚΑΙ εξ αποστάσεως ….. ΟΛΑ τα εγχώρια έχουν έγκριση από το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ για την λειτουργεία τους ΚΑΙ ΟΛΑ του εξωτερικού έχουν έγκριση απο τον ΔΟΑΤΑΠ για την εγκυρότητά τους. Θεωρούμε προσβολή και παραφιλολογία όλα αυτά.

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:59 | ερμιονη παπαδατου

    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διαχωρίζεται η εκπαίδευση από μια Αριστερή κυβέρνηση. Διαβάζω ξανά και ξανά για τον φόβο εκπαιδευτικών γενικής αγωγής για τον εκτοπισμό τους. Τόσα χρόνια όμως που αφήναμε τις θέσεις μας στην γενική αγωγή και δουλεύαμε στην ειδική μια χαρά βολεύτηκαν αρκετοί ‘συνάδελφοι’ μας που κανονικά δεν θα δούλευαν αλλιώς. Ζήτησαν και απαίτησαν να μας εξοντώσουν, πετώντας μας από τον πίνακα όπου έχουμε το βασικό μας πτυχίο, πετώντας μας από τον πίνακα που έχουμε οι περισσότεροι επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, άμα αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού εκπαιδευτικού ίσως έχω διαλέξει λάθος επάγγελμα. Λυπάμαι που αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με παιδιά, λυπάμαι που τόσα χρόνια άφηνα τη θέση μου στη γενική κενή επιτρέποντας τέτοιους συναδέλφους να δουλεύουν στη θέση μου. Δεν είναι συνδικαλίστρια ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με παραφιλολογίες και μικρότητες, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και περιμένω ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!Περιμένω η νέα κυβέρνηση να μην με καταδικάσει στην ανεργία, περιμένω η νέα κυβέρνηση να μου συμπεριφερθεί δίκαια. Δεν εκμεταλλεύτηκα ούτε μπήκα κάπου παράνομα, προσέφερα απλώς τις υπηρεσίες μου στην παράλληλη στήριξη και στα τμήματα ένταξης μέχρι ότου βγούνε αρκετοί ΠΕ71/61 από τη σχολή και πάρουν τις θέσεις που τους ανήκουν στην ειδική αγωγή. Πίστευα πως με το δουλεύω στη θέση τους παράγω έργο και τελικά διαπίστωσα πως αμα συνεχίσω να παράγω έργο καταδικάζομαι να μείνω άνεργη!

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:59 | Συλβια Γιαννουδη

    Aδιανόητο, απαράδεκτο και αντισυνταγματικό η μη ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ της προσφερθείσας προυπηρεσίας όπου και αν έγινε. Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 (Δάσκαλοι) και ΠΕ 60 (Νηπιαγωγοί) γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο, δηλαδή το Παιδαγωγικό, και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής ως ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 λόγω εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή(μεταπτυχιακά- διδακτορικά, σεμινάρια) ή λόγω προϋπηρεσίας τουλάχιστον 10 μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής όπως εξάλλου όριζε ο νόμος 3699/2008.Επιπλέον, πουθενά στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η 6μηνη άδεια ανατροφής τέκνου για τις αναπληρώτριες που τόσο πολύ υποστηρίχθηκε προεκλογικά. Και εδώ μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδικία και για τις εργαζόμενες μητέρες και για τα τέκνα τους.Να προσμετρηθεί η προυπηρεσία των εκπαιδευτικών 60.50-70.50 στους πίνακες Γενικής Αγωγής! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που τόσα χρόνια στήριζαν την εκπαίδευση και δούλευαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, δε μπορεί να βρεθούν πεταμένοι στο δρόμο. Κάποιοι είναι επιτυχόντες ΑΣΕΠ (με υψηλά ποσσοστά) με διδακτορικά και μεταπτυχιακά, που από επιλογή δούλευαν σε δομές Ειδικής Αγωγής! Πώς μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα;;; Γιατί τόσα χρόνια που ίσχυε η προσμέτρηση στη Γενική Αγωγή, κανείς δε βγήκε να φωνάξει;;; Σήμερα συνάδελφοι ακυρώνεται η προυπηρεσία των 60.50-70.50 που ΔΙΚΑΙΩΣ αποκτήθηκε, μήπως αύριο έρθει και η σειρά των υπολοίπων;;; Ζητούμε από μια αριστερή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους κόπους μας και να μη μας καταδικάσει σε ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:58 | Μαρία

    Αναμένουμε από μια αριστερή κυβέρνηση να πράξει σύμφωνα με τα παγκόσμια εκπαιδευτικά και επιστημονικά δεδομένα καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο διαχωρισμός προϋπηρεσίας ειδικής-γενικής άμεσα και έμμεσα περιθωριοποιεί μαθητές με αναπηρία πρωτίστως και επιπλέον στέλνει εκπαιδευτικούς στην ανεργία που είναι ικανοί να καλύψουν μαθητικές ανάγκες ΟΛΩΝ των μαθητών!

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:58 | μινα αλενδρατου

    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 και 70.50 στους πίνακες αναπληρωτών της γενικής και αναδρομικά!!!Oι πίνακες αναπληρωτών ξεκλειδώνουν με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι την έκδοση του 3848/2010 .Σύμφωνα με το νόμο αυτό η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή ΠΕ 70 Ή Π Ε60 προσμετράται πάντα στον κλάδο που προσφέρθηκε(κλάδος= ΠΕ 70 ή ΠΕ 60) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον πίνακα πρόσληψης(γενικής-ειδικής).Δηλαδή οι ΠΕ 70.50/ΠΕ 60.50 θα πρέπει να έχουν την προϋπηρεσία τους και στους 2 πίνακες(γενικής και ειδικής) διότι ο κλάδος που ανήκουν είναι ΠΕ 70/ΠΕ 60 αντίστοιχα. Αυτό συνέβαινε μέχρι το 2010.Αυτό πρέπει να γίνει και για το διάστημα 2010-2014 με το άνοιγμα των πινάκων.Αυτό οφείλει να συνεχίσει να γίνεται σε μια χώρα που θέλει να προασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στοχεύει σε μια ΕΝΙΑΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:57 | Αλεξανδρος Αβραμιδης

    Είναι ψευδές και παραπλανητικό το επιχείρημα ότι εάν η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 προσμετρηθεί στους πίνακες της γενικής αγωγής σημαίνει ότι «κλέβουν» τη σειρά στον πίνακα κατάταξης.Η εκπαίδευση είναι ενιαία και οι πίνακες και οι κωδικοί ( ΠΕ.50) υπάρχουν για «κανονιστικούς» και λειτουργικούς σκοπούς.Άλλωστε οι ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 δεν έχουν εργαστεί (ή τουλάχιστο ελάχιστες περιπτώσεις) σε ειδικά σχολεία. Εργάστηκαν με τον θεσμό της παράλληλης στήριξης που λειτουργεί μέσα στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης με βασικό τους πτυχίο ΠΕ60 & πε70 .Πως γίνεται να κλέβουμε τις θέσεις τους ; Εμείς αγαπάμε τη δουλειά μας και για όσο μας προσλαμβάνει το Υπ. Παιδείας στην παράλληλη θα πηγαίνουμε . Άλλωστε όταν υπηρετούμε στην ειδική μας σβήνουν από τους πίνακες της γενικής . Είναι όμως λογικό όταν πια το Υπουργείο πάψει να μας χρειάζεται για να καλύπτουμε κενά της ειδικής να μεταφέρουμε την προϋπηρεσία μας στους πίνακες του κλάδου μας . Άλλωστε από εκεί έχουμε δικαίωμα διορισμού ή να δώσουμε ΑΣΕΠ αν υπάρξει . Διαφορετικά θα πρέπει να μας δώσουν το δικαίωμα διορισμού από τους πίνακες της ειδικής και σαφώς να εξασφαλιστεί η σειρά μας στους πίνακες .Αν θα πρέπει να μην προσμετράται η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 στους πίνακες γενικής τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως να γίνουν και διαφορετικοί πίνακες για όσους υπηρέτησαν σε ολοήμερο σχολείο ή με τη ΖΕΠ και να έχουν και εκείνοι δικαίωμα να δώσουν ΑΣΕΠ για διορισμό μόνο όταν το κράτος θελήσει μόνιμους για ολοήμερα και ΖΕΠ ;Η παράγραφος 4 του άρθρου 47 θα πρέπει να καταργηθεί από την κυβέρνηση αν θέλουμε να μιλάμε για ένα δίκαιο και δημοκρατικό κράτος ! Ζητούμε την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 και στους 2 πίνακες.Αναπληρωτής δάσκαλος ΠΕ70.50

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:57 | Μαρία Παπαδοπούλου

    1.
    Διαβάζω τόσες μέρες τα σχόλια εδώ μέσα και αναρωτιέμαι γιατί ξαφνικά οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες Ειδικής Αγωγής, επιθυμούν να ενταχθούν ΚΑΙ στους πίνακες Γενικής Αγωγής. Θα έχουν λοιπόν το δικαίωμα να προσλαμβάνονται ΚΑΙ από τους 2 πίνακες!!!
    Οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες Γενικής Αγωγής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσληφθούν από τους πίνακες Γενικής Αγωγής!!!!
    Κατάφορη αδικία, αν λάβει κανείς υπόψη του οτι, πλέον, στα σχολεία, λόγω της ενιαίας εκπαίδευσης, οι μαθητές που χρίζουν Ειδικής Αγωγής εντάσσονται στα τμήματα Γενικής Παιδείας και αντιμετωπίζονται, ως ισότιμα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής. Εκτελούν λοιπόν χρέη Ειδικού Παιδαγωγού … Γιατί λοιπόν να μην προσμετρούνται και τα δικά τους μόρια ΚΑΙ στους πίνακες Γενικής ΚΑΙ στους πίνακες Ειδικής Αγωγής;
    Πως όμως θα παρακάμψουμε το γεγονός τα τυπικά κριτήρια διορισμού είναι διαφορετικά στους 2 πίνακες; Από τη μια ΑΣΕΠ και από την άλλη ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ!!! Και επίσης πως θα παρακάμψουμε το γεγονός οτι η προϋπηρεσία στο πίνακα Γενικής Αγωγής ΕΠΑΨΕνα τροφοδοτείται με προϋπηρεσία από 30/6/2010, ενώ ο πίνακας Ειδικής αγωγής δεν έπαψε ΠΟΤΕ να τροφοδοτείται με προϋπηρεσία!!!
    ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!!!!

    2.
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ!!!! ΟΧΙ αναδρομική 2πλή προσμέτρηση προϋπηρεσίας για τη περίοδο 2010-2014!!! Αποτελεί αιφνιδιασμό και κλονίζει την εμπιστοσύνη μας σε μια Δημοκρατική Κοινωνία με ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΣΥΝΕΠΕΙΑ!!!

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:49 | Αγγελική

    Όχι στο διαχωρισμό προυπηρεσίας ειδικής-γενικής! Όχι σε αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές πολιτικές που δυσχεραίνουν την ένταξη των μαθητών με αναπηρία!Μόνο αποένταξη και αποκλεισμό προωθεί ο διαχωρισμός αυτός. Η προυπηρεσία αποκτήθηκε με όλα τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα που όριζαν οι νόμοι! Όχι στην περιθωριοποίηση εκπαιδευτικών καταρτισμένων πλήρως και όπως προτάσσουν τα παγκόσμια δεδομένα!

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:47 | Κώστας

    Στηρίζω τις θέσεις ΣΑΤΕΑ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:46 | Αναστασία

    Συμφωνώ με τις θέσεις ΣΑΤΕΑ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:45 | ΑΛΚΗΣ

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.

  • 26 Ιουνίου 2015, 20:44 | BAΣΙΑ

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.