Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:31 | Ελένη Καζάρα

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΤΕΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:28 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Διαφωνώ κάθετα με την παράγραφο 2 που διαχωρίζει την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα σ’ αυτή που προσφέρθηκε πριν το 2010 και σ’ αυτή που προσφέρθηκε μετά το 2010. Κανείς δεν πήγε σ’ αυτά τα σχολεία τυχαία . Κλήθηκαν αναπληρωτές από την πρώτη φάση των προσλήψεων και βρίσκονται ψηλά στον πίνακα. Αυτοί που φωνάζουν είναι αυτοί που πέντε χρόνια δούλευαν κοντά στο σπίτι τους . Κανείς δεν είπε πως τα δυσπρόσιτα έχουν καταργηθεί. Πάγωσαν μαζί με την προϋπηρεσία. Παλεύουμε για το αυτονόητο και απαιτούμε δικαίωση. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;;;;Στο ίδιο σχολείο ήμασταν. Οι ΄συνδικαλιστικοί σύλλογοι υποστηρίζουν τη διπλή μοριοδότηση. Εσείς με τον νόμο σας ποιον θέλετε να βολέψετε;
    Θα δημιουργήσετε εκπαιδευτικούς τριών ταχυτήτων σ’ ένα πίνακα. Σας φαίνεται δίκαιο, ηθικό , σωστό; ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σημαίνει να αμείβεις το ίδιο ανθρώπους που έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά κάτω ακριβώς από τις ίδιες συνθήκες.
    Παραβιάζετε την νομοθεσία. ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:21 | Kyriakos

    Χαίρετε κύριοι/ες,
    ειμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός της Ειδικής Αγωγής(Ε.Α.). Αυτό που δεν έχω αντιληφθεί στο νέο νομοσχέδιο, που προφανώς απαντάει επιτυχημένα στην ανακολουθία της διοίκησης όσο αφορά της προυπηρεσίας των αναπληρωτών τα έτη 2010-15, είναι ο λόγος ή η λογική (αν υπάρχει) με βάση την οποία ένας καθηγητής της Ειδικής Αγωγής αποκλείεται στην ουσία απο τους πίνακες της Γενικής με δεδομένο ότι τουλάχιστον στην Βθμια που υπηρετώ, για να είναι κάποιος εκπαιδευτικός της Ε.Α. θα πρέπει εν πρώτης να είναι της Γενικής και κατόπιν να ειδικευθεί και αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια-προσόντα.Πως δηλαδή εκπαιδευτικοί με πολυετή εμπειρία σε φροντιστηριακές ή σχολικές τάξεις, αποκλείονται στην ουσία από το να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στην Γενική εκπαίδευση, μόνο και μόνο επειδή κρίνοντας και με τα κριτήρια του νόμου που ίσχυε όταν πήραν αυτή την απόφαση, προτίμησαν την δεδομένη συγκυρία την Ε.Α. ;

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:21 | Αργυρώ

    Να αποσυρθεί η ρύθμιση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 !!

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:12 | KΩΣΤΑΣ ΤΣΟ.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡ.4 ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ. ΤΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΕΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:10 | Χριστόφορος

    Παρατίθεται πρόταση – τροποποίηση της πραγράφου 4 ώστε να μην διασπαστεί ο κλάδος και να υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείρηση όλων των εκπαιδευτικών αναπληρωτών.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ,50 ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕ 70.
    Σε αυτούς να προστεθεί ένα επιπλέον κουτάκι με τίτλο:
    «Διαθέτω εξειδίκευση ή προϋπηρεσία στην Ειδική αγωγή» και αναλυτικότερα από κάτω συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα επιλέγει ο ενδιαφερόμενος αναπληρωτής εκπαιδευτικός ανάλογα με το τι διαθέτει, π.χ
    1.Διαθέτω διδακτορικό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    2.Διαθέτω μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    3.Διαθέτω σεμινάριο μέχρι το 2010.
    4.Έχω ποσοστό αναπηρίας
    5.Διαθέτω προϋπηρεσία άνω των 10 μηνών σε δομές τις ειδικής.
    Όταν «τρέχουν» οι προσλήψεις για την ειδική αγωγή στον πίνακα της γενικής ούτως ή άλλως το σύστημα ελέγχει μόνο τα ονόματα που έχουν επιλέξει ότι θέλουν να εργασθούν και σε δομές τις ειδικής. Όταν λοιπόν «τρέχει» το σύστημα στον πίνακα ΠΕ 70 το σύστημα ελέγχει τα ονόματα με βάση την κατάταξη αυτών που έχουν επιλέξει το εν λόγω κουτάκι.
    Μπορεί λοιπόν αρχικά να αποφασιστεί πόσα άτομα με αναπηρία θα επιλεγούν με βάση κάποιο ποσοστό. (π.χ. 100) Οπότε το σύστημα τρέχει και ελέγχει ποια είναι τα πρώτα 100 άτομα με αναπηρία.
    Ούτως ή άλλως το σύστημα έτρεχε με βάση την επιλογή “θέλω να εργαστώ σε δομές της ειδικής”, απλώς θα γίνει προσθήκη κριτηρίων. Κι έτσι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση και εμπειρία.
    Οπότε η προϋπηρεσία των αναπληρωτών θα προσμετράται στον κλάδο που ανήκουν, βάση πτυχίου και σπουδών ,(ΠΕ 70) όπου και θα έχουν δικαίωμα διορισμού.
    Οι ΠΕ 61 και ΠΕ 71 θα είναι ικανοποιημένοι και οι ΠΕ 60 και ΠΕ 70 επίσης.
    ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΣΥΜΠΝΟΙΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:08 | Ανδρέας

    Στηρίζω τις θέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ
    ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:06 | Αφροδίτη

    Στηρίζω τις θέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ
    ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:03 | GIANNIS KOYMAKIS

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή – σχολική ψυχολογία.

  • 27 Ιουνίου 2015, 10:01 | SOFIA VASILAKI

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή – σχολική ψυχολογία.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:54 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΔΟΕ, 84 ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΑΤΕΑ, ΠΕΣΕΑ, ΚΤΛ)ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4. ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΕΡΕΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡ. 4.Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΗ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:50 | dimitra

    ειναι δυνατον το θεμα των δυσπροσιτων να μπει σε διαβουλευση; αφου μονο οσοι υπηρετησαν εκει θα φωναξουν…οι αλλοι θα κοιταξουν να τους φανε λαχανο! ντροπη ομως η αριστερη κυβερνηση να μην αναγνωριζει οτι οι συνθηκες στα δυσπροσιτα δεν ηταν δυσμενεις μονο για τους υπηρετησαντες το 2010-14…ειδικα για αυτους που ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΕΚΕΙ,ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ υπο την ποινη του διετους αποκλεισμου!…δεν πειραζει ομως …υπαρχουν και τα δικαστηρια!
    ελεος να μην αναγνωριζεται προυπηρεσια δυσμενων συνθηκων!!!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:49 | Άκης

    Μεγάλη αδικία η μη διπλή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες!!! Οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν σε αυτές δεν το έπραξαν τυχαία, αλλά το έπραξαν είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005, ο οποίος δεν καταργήθηκε ποτέ είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής τους υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν είχαν χαμηλές, αλλά υψηλές θέσεις στους πίνακες, καθώς τα κενά που άνοιγαν κάθε χρόνο από την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ανήκαν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές με αποτέλεσμα να τοποθετούνται εκεί οι αναπληρωτές που κατείχαν υψηλές θέσεις. Τέλος, αντιμετώπισαν τις ίδιες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, όπως και οι εκπαιδευτικοί πριν από αυτούς ή οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν μετά από αυτούς.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:41 | Δημήτρης

    Στηρίζω τις θέσεις του ΣΑΤΕΑ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:35 | tatiana

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΤΕΑ.Επισης πρέπεινα χορηγείται και στις αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικούς η εξάμηνη άδεια ανατροφής με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία ή έστω να μην χάνουν την προϋπηρεσία τους από την τετράμηνη άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών, καθώς στο άρθρο 47 γίνεται αναφορά και στις άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. ,

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:28 | Φέη

    Η προϋπηρεσία ακολουθεί τον εκπαιδευτικό, αυτός δούλεψε στο δημόσιο σχολείο με παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή τυπικής ανάπτυξης. Ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας ειδικής-γενικής εκπαίδευσης είναι ενάντια στην φιλοσοφία της ενιαίας εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής προσέγγισης της ειδικής εκπαίδευσης, εκτός αν οδεύουμε σε κάποιο ιατρικό και διαχωριστικό μοντέλο και δεν το έχουμε καταλάβει;;;;

    Στα δυσπρόσιτα είναι δίκαιο, από την στιγμή που κάποιος έφυγε από το σπίτι του και άλλαξε την ζωή του για να δουλέψει σε δύσκολες συνθήκες, να πάρει όλα τα μόρια που δικαιούται και για όσο χρονικό διάστημα δούλεψε.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:27 | Nikos

    Αναφορικά με το αρ.47.4
    Τυχούσες συντεχνιακές αιτιολογίες άλλων ομάδων αναπληρωτών ότι αναφορικά με την κατάταξη στον πίνακα αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ΕΑΕ (με σεμινάριο ή μεταπτυχιακές σπουδές ειδικής εκπαίδευσης) παίρνουν την δουλειά άλλων αναπληρωτών δεν ευσταθούν καθώς δεν κάνουν κάτι παράνομο. Επισημαίνουμε ότι :
    • α) Σε προηγούμενες προσλήψεις δινόταν δικαίωμα απενεργοποίησης της αίτησης των αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών ΕΑΕ στην γενική εκπαίδευση όταν ξεκινούσαν οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής. Επιπρόσθετα όπως αποδεικνύεται από τις εγκύκλιους πρόσληψης αναπληρωτών κατά τα παρελθόντα έτη δινόταν η δυνατότητα αίτησης αναπληρωτών στην γενική εκπαίδευση αποκλειστικά και μόνο για να φαίνεται η προϋπηρεσία των ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 στον ενιαίο πίνακα διορισμών (βλέπετε ενδεικτικό παράδειγμα σελ. 2, εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων α/μιας και β/μιας εκπαίδευσης σχ. έτος 2012-13 ΑΔΑ:Β41Ξ9-Ω93). Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν δηλώνονταν περιοχές προτίμησης στις αιτήσεις των αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης. Επομένως ένας αναπληρωτής ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 δεν μπορούσε να κληθεί να υπηρετήσει στην γενική εκπαίδευση.
    • β) Επίσης οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ΕΑΕ (εκτός του ότι κατά ένα μεγάλο αριθμό διαθέτουν κι εκείνοι επιτυχία στον ΑΣΕΠ ) , καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία σχεδόν και ένα μήνα αργότερα από τις προσλήψεις των αναπληρωτών της γενικής εκπαίδευσης. Συνεπώς δεν αποκτούν περισσότερη προϋπηρεσία από έναν αναπληρωτή νηπιαγωγό ΠΕ60 και έναν δάσκαλο ΠΕ70 ώστε να προηγηθούν στην κατάταξη και πρόσληψη. Αν για παράδειγμα συγκριθούν προϋπηρεσίες ΠΕ60 και ΠΕ60.50 που ενδεχομένως το 2008 κλήθηκαν ταυτόχρονα κατά την ά φάση πρόσληψης αναπληρωτών να υπηρετήσουν στην γενική και στην ειδική εκπαίδευση αντίστοιχα, με το τέλος του παρόντος σχολικού έτους ο αναπληρωτής ΠΕ60.50 υπολείπεται το λιγότερο σε 7 μήνες προϋπηρεσίας από τον ΠΕ60 . Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκλειδώσουν οι πίνακες αναπληρωτών ο αναπληρωτής ΠΕ60.50 θα κατέβει πάρα πολλές θέσεις στην κατάταξη τόσο στους πίνακες αναπληρωτών γενικής όσο και στον ενιαίο πίνακα διορισμών εφόσον οι πίνακες αυτοί συνεχίσουν να υφίστανται έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ ή σε κάθε περίπτωση θα διαθέτει λιγότερα μόρια προϋπηρεσίας.
    • γ) Οι αναπληρωτές ΠΕ60.50 &ΠΕ70.50 για τους οποίους προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν διαθέτουν επιτυχία ΑΣΕΠ, κατά πρώτον δεν ευθύνονται για την μη πραγματοποίηση διαγωνισμού από το 2010 και έπειτα. Κατά δεύτερον ,στήριξαν και στηρίζουν το ελληνικό δημόσιο σχολείο προσφέροντας πραγματική υπηρεσία έργου η οποία μεταφράζεται σε χρόνια εργασιακής εμπειρίας, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραβλέπεται και να υποτιμάται.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:24 | Δ.Κ

    Πως μπορεί να εγκλωβιστεί νόμιμα αποκτηθείσα προϋπηρεσία σε έναν πίνακα ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης ;όχι στον διαχωρισμό

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:23 | Δημήτρης ΣΤ.

    Η κυβέρνηση Συριζα κήρυξε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός το μέλλον του και όπως είπε ο Πρωθυπουργός μας θα το σεβαστεί. Το δημοψήφισμα του εκπαιδευτικού κόσμου που έχει δώσει ένα ηχηρότατο ΟΧΙ στην παρ. 4 γιατί δεν το σέβεται το Υπουργείο; Γιατί αποφασίζει και διατάζει μόνο του;ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΑΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:22 | Kostas

    Η προϋπηρεσία είναι ΜΙΑ αυτή που προσφέρθηκε σε δομές του υπουργείου παιδείας στον βασικό τίτλο σπουδών. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:21 | Κων/νος

    Γενική και ειδική αγωγή συμπορεύονται και συνυπάρχουν υπό το πλαίσιο της συμπερίληψης και της συνεκπαίδευσης!!
    Δεν διαχωρίζονται.
    Ζητάμε ένα «σχολείο για όλους» κι όχι κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:18 | ntina mp.

    ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ 60.50 ΚΑΙ 70.50 ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ! ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΕΠ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ? ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ? ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ 61.50 ΚΑΙ 71.50!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:13 | Σοφία

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ!ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΝΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ….

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:11 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Είναι άδικη και φωτογραφική η ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα. Δεν μπορείτε να αμείβετε διαφορετικά εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στις ίδιες σχολικές μονάδες και προσέφεραν το ίδιο έργο. Καταστρατηγείτε την ισονομία που ως αριστερή κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίζετε.
    Επιπλέον, ο νόμος για τα δυσπρόσιτα δεν καταργήθηκε ποτέ. Απλά πάγωσε όπως και η συνολική προϋπηρεσία το 2010. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ. Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν ήξεραν και γι αυτό δεν δήλωσαν , βολεύτηκαν στις θέσεις τους και δούλευαν δίπλα από το σπίτι τους. Με το ίδιο σκεπτικό και κάποιοι δεν έκαναν καθόλου τα χαρτιά τους μιας και η προϋπηρεσία είχε παγώσει. Κανείς δεν είχε πει ότι όταν άνοιγαν οι πίνακες δεν θα μετρούσαν τα δυσπρόσιτα μιας και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ. Εξάλλου και όταν παίρναμε τα χαρτιά της απόλυσής μας στο τέλος της χρονιάς αυτά έγραφαν ότι υπηρετήσαμε σε δυσπρόσιτο σχολείο.
    Δεν είναι δυνατόν να κάνετε έναν πίνακα με τρία διαφορετικά κριτήρια και να μας αμείβεται διαφορετικά:
    -εκπαιδευτικοί το 2009: διπλά μόρια
    -εκπαιδευτικοί 2010-2014: μονά μόρια
    -εκπαιδευτικοί το 2015: διπλά μόρια.
    Κάναμε την ίδια δουλειά στα ίδια σχολεία. Εκτός κι αν άλλαξαν οι συνθήκες διαβίωσης τις χρονιές 2010-2014 και ήταν όλα υπέροχα. Πραγματικά δεν βλέπετε τι αδικίες δημιουργείτε μ αυτή σας την απόφαση;
    Επιπλέον, όλοι οι σύλλογοι καθώς και τα κορυφαία συνδικαλιστικά μας όργανα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ. Εσείς ποιον ακριβώς ακούτε αν όχι το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου όπως εκφράζεται από τις αποφάσεις των συλλόγων μας; Ποιον κοιτάτε να εξυπηρετήσετε; Αποκαταστήστε το δίκαιο και μην δημιουργείτε καινούριες αδικίες. Δεν αντέχουμε άλλο.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:08 | ΜΑΡΙΑ

    ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:06 | κων/να

    ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ!
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:05 | Δημητρα

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:05 | Εφη

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:03 | ΕΦΗ

    ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:01 | Αλέξης

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50! ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 09:00 | ΛΟΥΚΙΑ

    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:59 | ΠΕΤΡΟΣ

    ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙ…

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:56 | ΓΙΩΡΓΟΣ Χ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΕΣΥ? ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΡΑΓΟΙ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ?
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47! ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:56 | ΑΘΗΝΑ Δ.

    Στηριζω τις θεσεις των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:52 | ΑΝΘΗ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:48 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΑΡΑ

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:45 | Ράπτης

    ΥΠΕΡ της απόσυρσης της παρ. 4
    1.ΔΟΕ
    2. 84Η Συνέλευση της ΔΟΕ
    3. ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
    4. .Παρεμβάσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
    5. ΔΑΚΕ/Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
    6. Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.
    7. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
    8. ΠΕΣΕΑ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής)
    9. ΣΑΚΕΑ (Αναπληρωτές Καθηγητές Ειδικής Αγωγής)
    10. ΣΑΤΕΑ (Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής)
    11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας
    12. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης
    13. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης (Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη)
    14. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περικλής
    15. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου
    16. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
    17. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων
    18. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σεφέρης ( Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης)
    19. Συντονιστικό Συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Παρθενώνας», Δυτ. Αττικής, «Κ. Σωτηρίου», Αμαρουσίου, Ν. Σμύρνης, Κερατσινίου-Περάματος, Αιγάλεω, Σαλαμίνας. Α΄ Αθηνών, «Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Μολάων, Λακωνικής (Γυθείου), Σπάρτης, Αρκαδίας, Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, «Δ. Γληνός», «Θεόφιλος Καΐρης», Λέσβου, Ζ΄ Θεσ/νίκης, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
    Θα αγνοήσετε όλες αυτές τις φωνές και θα προτάξετε το συμφέρον μιας συγκεκριμένης ομάδας σε βάρος τόσων εκπαιδευτικών;ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:42 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Κατά το έτος 2013 – 2014 υπηρέτησα σε θέση παράλληλης στήριξης σε δυσπρόσιτο νηπιαγωγείο. Ο συγκεκριμένος νομός ήταν η 2η επιλογή μου (για προσωπικούς λόγους) στην αίτηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Άρα δεν πήγα όπως θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν τυχαία.

    Την επόμενη χρονιά 2014 – 2015 υπηρέτησε σε αυτό το νηπιαγωγείο άλλη συνάδελφος Ειδικής Αγωγής.

    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ; ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΠΡΟΣΙΤΟ;

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες το 2010 – 2014 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ; Κάποιος μπορεί να πήγε σε δυσπρόσιτο επειδή βρήκε εκεί τον «έρωτα της ζωής του». Άρα δεν το δήλωσε τυχαία. Η δήλωσή του εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό. Δεν είχε όμως σκοπό να «φάει τη θέση» του εκπαιδευτικού που ήταν σε υψηλότερη θέση στον πίνακα. Ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία το νόμο; Ας σοβαρευτούμε λιγάκι!

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    Απαράδεκτο εμείς οι αναπληρωτές να μην έχουμε ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας; Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε θέματα αδειών. Απαράδεκτο να έχουμε μόνο 2 μήνες άδεια μητρότητας χωρίς καν να προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:41 | ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ.

    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014.

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΠΥΣΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΛΕΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ.

    ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας εάν η προϋπηρεσία μας για τα έτη 2010-2014 σε δυσπρόσιτα υπολογιστεί στο διπλάσιο καθώς ο Ν.3391/2005 δεν καταργήθηκε ποτέ με άλλο νόμο αλλά δεν είχε δυνατότητα εφαρμογής από το 2010 και εφεξής όσο βρισκόταν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Ν.3848/2010.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:40 | Φράγκου

    Χτες ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και κήρυξε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Υπουργείο Παιδείας ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ, ΟΤΑΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΣΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΩΝ 600 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:13 | ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    Η έλλειψη σχεδιασμού και οι αποσπασματικές ρυθμίσεις κάθε κυβέρνησης αλλά και Υπουργού Παιδείας έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική κατάσταση και φέρνει σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, σε σύγκρουση τους εκπαιδευτικούς.
    Η δικαιότερη λύση αυτή τη στιγμή είναι η προσμέτρηση της όποιας προσφερθείσας προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο και σε όλους τους πίνακες. Αυτό σημαίνει:
    Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2010 ως το 2014.
    Διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία (ότι ίσχυε για όλους τους εκπαιδευτικούς άλλων ετών) αφού οι εκπαιδευτικοί πρακτικά δεν μπορούσαν να επιλέξουν το να μην τοποθετηθούν σε αυτά υπό την απειλή του αποκλεισμού.

    Προσμέτρηση της μέχρι και το τρέχον σχολικό έτος προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50 και 70.50 τόσο στους πίνακες της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής (αφού αποκλεισμός τους από τον ένα από τους δυο θα αποτελούσε αναδρομική δυσμενή πράξη καθώς με αυτό το δεδομένο προσλαμβάνονταν).

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:12 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πρόσφεραν υπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες ή απομακρυσμένες περιοχές κατά την περίοδο 2010-2014, με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερη απογοήτευση είδαν τη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από το 2010, να μην υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.
    Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική μιας τέτοιας απόφασης, για την οποία δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας, καθώς νιώθουμε ότι απαξιώνεται με αυτό τον τρόπο από την πολιτεία το εκπαιδευτικό έργο που προσφέραμε υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ειδικά όταν συνεχίζεται να προσμετράτε στο διπλάσιο η προϋπηρεσία των συναδέλφων που υπηρέτησαν στις ίδιες σχολικές μονάδες πριν το 2010 και μετά το 2014. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή τη διάκριση στην αντιμετώπιση των συναδέλφων και ποια συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί!!!
    Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε σε δυσπρόσιτα σχολεία τα σχολικά έτη 2010 – 2014 ζητάμε να ανακληθεί η ρύθμιση που αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών που δε δίστασαν να υπηρετήσουν σε δύσκολα προσβάσιμες και απομονωμένες περιοχές, και να υπάρξει άμεση τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε αυτή να ισχύει για όλους και όχι μόνο για συναδέλφους που υπηρέτησαν πριν το 2010 και μετά το 2014. Με τη λογική του υπουργείου, ότι δεν ήξεραν οι συνάδελφοι ότι θα ανοίξουν οι πίνακες, θα μπορούσε να μην αναγνωριστεί καμία προϋπηρεσία στους αναπληρωτές. Η διαιώνιση των αδικιών προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν τον κόπο των ανθρώπων που εργάστηκαν σε δυσμενείς συνθήκες ανά τη χώρα.

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩ

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:10 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για διαχωρισμό της προϋπηρεσίας της Ειδικής Αγωγής από τη Γενική Εκπαίδευση. Τόσο η Ειδική όσο και η Γενική Εκπαίδευση εντάσσονται στο ενιαίο πλαίσιο της υποχρεωτικής παρεχόμενης εκπαίδευσης που προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι τα Ειδικά Σχολεία αποτελούν ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα υποσύνολο αποτελούν τα Εκκλησιαστικά σχολεία, τα Μουσικά σχολεία, η Σιβιτανίδειος κλπ.

    Οι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής δεν έχουν απολέσει ούτε απεμπολήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη Γενική τους εξειδίκευση βάσει ειδικότητας. Το ότι συμμετέχουν ΚΑΙ στον πίνακα της Ειδικής Αγωγής οφείλεται σε ΠΡΟΣΘΕΤΑ προσόντα/κριτήρια που έχουν αποκτήσει και τα οποία τους δίνουν το δικαίωμα αυτό (καθώς και σε όποιον άλλο αποφασίσει να τα αποκτήσει ελεύθερα). Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής είναι ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ και στον αντίστοιχο πίνακα της Γενικής εκπαίδευσης του κλάδου τους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο τους απορροφά κατά προτεραιότητα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής γίνεται για να καλυφθούν τα ανάλογα κενά από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε.

    Διαχωρισμός της προϋπηρεσίας δεν γινόταν ούτε την εποχή που οι αναπληρωτές καλούνταν για εργασία τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση και είχαν και δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ σε ποια σχολεία τελικά θα αποφασίσουν να εργαστούν! Και θα γίνει τώρα διαχωρισμός της προϋπηρεσίας τη στιγμή μάλιστα που όταν προσλαμβάνεσαι από τον ένα πίνακα διαγράφεσαι από τον άλλο αυτόματα και χωρίς να ερωτηθείς; Τη στιγμή που οι συνολικές προσλήψεις διασπώνται σε πολλές επιμέρους φάσεις και δεν γνωρίζεις καν ποια φάση, πότε και σε ποια δομή θα σε προσλάβει; Δηλαδή θα κρίνεται στην τύχη ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για το που θα χρεωθεί τελικά η αποκτηθείσα προϋπηρεσία;

    Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση που περάσει τελικά αυτή η πρόταση (υποκινούμενη από συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα άλλων υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών) αυτομάτως θα εκκινήσει δικαστικό αγώνα από πλευράς των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής και ταυτόχρονα θα αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα η άρση της συγκεκριμένης πρότασης μέχρι να βρεθεί ευήκοον ους από την όποια μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου. Μέχρι τότε, θα έχει δημιουργηθεί ένα αναλόγου διαστάσεως πρόβλημα όπως με το κλείδωμα των πινάκων της Γενικής εκπαίδευσης και τα παρεπόμενα του ανοίγματός των. Διότι στο μέλλον θα αποτελεί μέγα πρόβλημα η επανενσωμάτωση της προϋπηρεσίας της Ειδικής αγωγής στους πίνακες της Γενικής. Επιπροσθέτως, δεν μπορεί να ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των μονίμων εκπαιδευτικών και άλλα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Για παράδειγμα, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εργάζονται και να παίρνουν μεταθέσεις σε οργανικές θέσεις στις Δομές της Ειδικής Αγωγής, αλλά οι αναπληρωτές δεν μπορούν να εργάζονται σε δομές της Ειδικής Αγωγής και να παίρνουν τα μόρια τους στον Πίνακα του Κλάδου τους (π.χ. ΠΕ 60 και ΠΕ 70).

    Όπως θεωρούνται ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης τα Εκκλησιαστικά σχολεία, η Σιβιτανίδειος (όπου και εκεί απαιτούνται πρόσθετα προσόντα), τα Μουσικά σχολεία, ακόμα και ο ΟΑΕΔ (προσφάτως) όπου η εκεί αποκτηθείσα προϋπηρεσία αθροίζεται στον πίνακα της Γενικής εκπαίδευσης, έτσι ακριβώς και η Ειδική εκπαίδευση αποτελεί ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της Γενικής (για στοχευόμενο μαθητικό δυναμικό). Κανείς δεν μπορεί να την ξεχωρίσει ως κάτι το «άλλο», το «ξένο» που πρέπει να αποκοπεί από το γενικό κανόνα. Επιπλέον, δεν έχουμε ακούσει ποτέ φωνές διαχωρισμού για άλλες προϋπηρεσίες π.χ. σε άλλο ξεχωριστό πίνακα για τα Εκκλησιαστικά σχολεία, σε άλλο για τη Σιβιτανίδειο, σε άλλο για τα Μουσικά σχολεία κλπ. Γιατί αποκλειστικά για τα Ειδικά σχολεία; Μήπως το ζήτημα τελικά (και η «ενόχληση» που προκαλεί σε κάποιους) δεν είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ, αλλά ΠΟΣΟΤΙΚΟ;

    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Ή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:09 | Ευστρατία

    Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΙΑ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΑΚΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Η ΔΟΕ.

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    Στους σχετικούς πίνακες η προϋπηρεσία αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες υπολογιζόταν στο διπλάσιο σε εφαρμογή του ισχύοντος και σήμερα Ν.3391/2005 (άρθρο 9, παρ. 3) αναδρομικά από το 2002 μέχρι και το 2010 και θα υπολογίζεται στο διπλάσιο από το 2014 και εφεξής σε μερική εφαρμογή του Ν.4283/2014 (άρθρο 5).

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:06 | Ευστρατία

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    Είμαι νηπιαγωγός ΠΕ 60 και ΠΕ60.50. Είμαι επιτυχούσα μη διοριστέα και στους τρεις τελευταίους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Μετά το 2010, θα μπορούσα να εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε νηπιαγωγεία Γενικής Εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά επέλεξα να δουλεύω σε δομές της Ειδική Αγωγής, διότι μου το επέτρεπε η ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Είμαι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών. Ο ένας από αυτούς μου επέτρεψε να εργασθώ στις Δομές της Ειδικής Αγωγής. Το γεγονός ότι έχω αφιερώσει χρόνο, κόπο, χρήμα προκειμένου να φροντίσω για την επιμόρφωσή μου είναι άξιο τιμωρίας; Μας τιμωρείτε επειδή καλύψαμε πάγιες ανάγκες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους συναδέλφους ΠΕ61 (είναι μόλις 28 άτομα). Οι υπόλοιποι νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής που εργάσθηκαν φέτος στις Δομές Ειδικής Αγωγής είναι περισσότεροι από 550. Τιμωρείτε αυτούς τους 550 συναδέλφους επειδή κάλυψαν πάγιες ανάγκες; Τους τιμωρείτε αφαιρώντας τους το δικαίωμα να μεταφέρουν τα μόρια τους στους πίνακες γενικής εκπαίδευσης. Για να μην αναφερθώ στην αντισυνταγματική και παράνομη αναδρομική ισχύ για την οποία είχε γίνει λόγος. Μόνο σε αυτούς τους πίνακες έχουν δικαίωμα διορισμού. Εάν μας αφαιρέσετε αυτό το δικαίωμα, τα μόρια που έχουμε συγκεντρώσει τι θα τα κάνουμε άραγε; Μας είναι κάπου χρήσιμα; ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ.
    Προσωπικά επέλεξα να εργασθώ στις Δομές της Ειδικής Αγωγής διότι μου το επέτρεπε η σχετική νομοθεσία παρόλο που θα μπορούσα να εργάζομαι και στη Γενική Εκπαίδευση. Η σχετική νομοθεσία έλεγε: Από τις διατάξεις της παρ.5 περίπτ. α΄ του ίδιου άρθρου του ιδίου ως άνω νόµου, η οποία συµπληρώνει την παρ.13 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22-7-2004 τ.Α΄), ορίζεται ότι η προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωροµίσθιου εκπαιδευτικού, που προσφέρθηκε σε περισσότερους του ενός κλάδους, υπολογίζεται στον κλάδο στον οποίο προσφέρθηκε.
    Με απλά λόγια, η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού ΠΕ70 ή ΠΕ60 ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ στον κλάδο που προσφέρθηκε (κλάδος=ΠΕ70 ή ΠΕ60) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον πίνακα πρόσληψης (γενικής-ειδικής). Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕ 60 ΚΑΙ ΠΕ 70. Δηλαδή, οι ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 θα πρέπει να παίρνουν την προϋπηρεσία τους και στους 2 πίνακες (γενικής και ειδικής) διότι ο κλάδος που ανήκουν είναι ΠΕ70/ΠΕ60 αντίστοιχα. Το «.50» στους πίνακες (π.χ. 60.50/70.50) είναι ένας συμβατικός κωδικός που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση για να εργαστούν ΚΑΙ στην ειδική αγωγή, Ο ΚΛΑΔΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Δηλαδή είναι ένας λειτουργικός κωδικός, τίποτα άλλο.

    Απαιτείται να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα Γενικής Εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50) η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:04 | Ελευθέριος Χ.

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενδιαφερθεί σοβαρότερα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε θέματα ειδικής αγωγής και όχι να τιμωρεί (αναδρομικά ή μη) τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιπλέον προσόντα (μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους και σεμινάρια εξειδίκευσης) να εργασθούν στο ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής αφαιρώντας τους το δικαίωμα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους στους Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης, στους πίνακες του ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ.

    Όσον αφορά τους ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61 – ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δε θα έχουν κανένα νόημα πλέον, εφόσον στην Ειδική Αγωγή δεν τους δίνεται το δικαίωμα διορισμού. Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και η συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές Ειδικής Αγωγής ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας τη Γενικής Εκπαίδευσης του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο

    Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία. Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει και να σταματήσει με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του να σπέρνει τη διχόνοια και τη σύγχυση μεταξύ των εκπαιδευτικών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:03 | Ελευθέριος Χ.

    Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσα δικαιώματα στις αποσπάσεις (πχ, συζύγων σταρτιωτικών, αμοιβαίες ανταλλαγές). Για πόσο ακόμη Θα είναι η ζωή μας μια βαλίτσα; Κάθε 9 μήνες να μένουμε σε άλλη πόλη.

    ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    Ο κύριος Κουράκης είχε δεσμευτεί για την εξίσωση των δικαιωμάτων μας με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Ντροπή σας που παίζετε μαζί μας! Δεν βλέπω στο άρθρο 47 καμία προσπάθεια εξίσωσης των δικαιωμάτων μας. Μάλλον βλέπω και αφαίρεση των δικαιωμάτων μας με τιμωριτικό ύφος. Η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στα δυσπρόσιτα για τα έτη 2010 – 2014 και μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας στις Δομές Ειδικής Αγωγής και στους δύο πίνακες είναι φωτογραφικές ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων ομάδων.

    Η εκπαίδευση είναι μια και ενιαία. Ένας νόμος για όλους.

    Ντροπή σας, διότι έχετε φέρει τη σύγχυση και τη διχόνοια μεταξύ συναδέλφων!

    ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.

    ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ. ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΑΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ /ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 3Ο ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΚΡΙΜΑ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 08:00 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Κατά το έτος 2013 – 2014 υπηρέτησα σε θέση παράλληλης στήριξης σε δυσπρόσιτο νηπιαγωγείο. Ο συγκεκριμένος νομός ήταν η 2η επιλογή μου (για προσωπικούς λόγους) στην αίτηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Άρα δεν πήγα όπως θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν τυχαία.

    Την επόμενη χρονιά 2014 – 2015 υπηρέτησε σε αυτό το νηπιαγωγείο άλλη συνάδελφος Ειδικής Αγωγής.

    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ; ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΠΡΟΣΙΤΟ;

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες το 2010 – 2014 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ; Κάποιος μπορεί να πήγε σε δυσπρόσιτο επειδή βρήκε εκεί τον «έρωτα της ζωής του». Άρα δεν το δήλωσε τυχαία. Η δήλωσή του εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό. Δεν είχε όμως σκοπό να «φάει τη θέση» του εκπαιδευτικού που ήταν σε υψηλότερη θέση στον πίνακα. Ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία το νόμο; Ας σοβαρευτούμε λιγάκι!

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    Απαράδεκτο εμείς οι αναπληρωτές να μην έχουμε ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας; Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε θέματα αδειών. Απαράδεκτο να έχουμε μόνο 2 μήνες άδεια μητροτητας χωρίς καν να προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας.

  • 27 Ιουνίου 2015, 07:59 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Η ρύθμιση για το διαχωρισμό των πινάκων Αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Γενικής και Ειδικής κινείται ενάντια στη φιλοσοφία της Συνεκπαίδευσης. Ένα συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι δυνατό να προωθεί το διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Η αναγνώριση των ειδικών εκπαιδευτικών ως ξεχωριστού και πλήρως διακριτού από τους γενικούς εκπαιδευτικούς κλάδου στηρίζεται στην κατηγοριοποίηση των μαθητών που έχουν κριθεί να έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αποτελεί εμπόδιο στην ενταξιακή/συμπεριληπτική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

    Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61- ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δεν θα έχουν κανένα νόημα πλέον. Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.

    Πολλοί εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το «κλείδωμα» των πινάκων προϋπηρεσίας από το 2010 και εξής. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς, παρέμειναν ενεργοί και προχώρησαν στην απόκτηση επιπλέον παιδαγωγικών και μορφωτικών προσόντων που τους έδωσαν την δυνατότητα να εργαστούν στην ειδική αγωγή. Πολλοί από αυτούς έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ (1- 3 φορές), έχουν εργαστεί στην γενική εκπαίδευση και έχουν υποστεί τον εμπαιγμό των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις διαρκείς εξαγγελίες περί διενέργειας διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Όμως, θέλησαν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα στην λογική της δια βίου μάθησης και της διεύρυνσης και βελτίωσης των ικανοτήτων, με αποκλειστικό γνώμονα, να προσφέρουν στους μαθητές την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Τα προσόντα αυτά αφορούν ως επί το πλείστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς δίδακτρα (άρα δεν υπάρχει η λογική της ταξικής – οικονομικής ελιτ σε όσους τα απέκτησαν) και με την αναγνώριση του επίσημου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (άρα αναιρείται η παραφιλολογία περί ειδικών συνθηκών απόκτησης εκτός αν το ΥΠΟΠΑΙΘ συντηρεί εν γνώσει του ένα διαβλητό σύστημα) ΔΟΑΤΑΠ. Οπότε οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός επιθυμούσε πραγματικά να εργαστεί θα μπορούσε να προχωρήσει στην απόκτηση αντίστοιχου διπλώματος εξειδίκευσης και να αναγνωριστεί από τον επίσημο κρατικό φορέα.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και η συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές Ειδικής Αγωγής ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας τη Γενικής Εκπαίδευσης του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο.

  • 27 Ιουνίου 2015, 07:57 | Νίκη

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ.

    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014.

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΠΥΣΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΛΕΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ.

    ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

    Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.

    Δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας εάν η προϋπηρεσία μας για τα έτη 2010-2014 σε δυσπρόσιτα υπολογιστεί στο διπλάσιο καθώς ο Ν.3391/2005 δεν καταργήθηκε ποτέ με άλλο νόμο αλλά δεν είχε δυνατότητα εφαρμογής από το 2010 και εφεξής όσο βρισκόταν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Ν.3848/2010.