Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:31 | ΑΜΑΛΙΑ

    Κύριοι υπουργοί,
    1. Υποστηρίζω ρητά ότι η προϋπηρεσία πρέπει να μετράει και ότι πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε επαγγελματικής μας διεκδίκησης. Πρέπει όχι μόνο να μετράει και μάλιστα με μεγαλύτερους συντελεστές και πάνω από το 16,80 του νόμου 3848/2010 ,αλλά να αποτελεί καθοριστικό κριτήριο μόνιμου διορισμού είτε σε συνδυασμό με επιτυχία ΑΣΕΠ(60%) είτε μόνη της (40%).
    2. Αν ανοίξουν οι πίνακες μετά το 2010 θα διαιωνίσουν μια στρεβλή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά και θα δημιουργήσουν μια παρόμοια στρέβλωση και αδικία αφού θα παρεμβληθούν άτομα με προϋπηρεσίες που εργάζονται στην ειδική αγωγή. Είναι ανήθικο προς του συναδέρφους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι δεν μετράει η προϋπηρεσία, αρνήθηκαν το διορισμό τους ως αναπληρωτές σύμφωνα με την παρ.2του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) όπως το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε.
    Μοναδικός μου ενδοιασμός για το άνοιγμα των πινάκων αποτελεί η είσοδος στους πίνακες εκπαιδευτικών οι οποίοι απέκτησαν προϋπηρεσία με πρόσληψη εκτός πινάκων γενικής αγωγής.
    Αν διασφαλιστεί με όρους και προϋποθέσεις η μη είσοδος στους πίνακες γενικής αγωγής εκπαιδευτικών ειδικής δεν έχω κανένα πρόβλημα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από 1-7-2010 και ακόμη περισσότερο αυτή να αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:29 | Αλέξανδρος

    Σταματήστε να κάνετε λόγο για διπλές προϋπηρεσίες και δίπορτο σε δύο πίνακες!!! Εφ΄ όσον οι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 έχουν δικαίωμα διορισμού μόνο από τον πίνακα γενικής αγωγής, εκεί θα πρέπει να αθροίζεται και η προϋπηρεσία τους!! Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί του Βόλου και του Παμάκ, οι οποίοι προτάσσονται στους πίνακες, σύντομα θα καλύψουν τις θέσεις στην ειδική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί με το διακριτικό .50 να βρίσκονται στον αέρα πολύ σύντομα!!
    ΠΡΕΠΕΙ να αποδοθεί δικαιοσύνη!!!
    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 και 70.50 στους πίνακες γενικής αγωγής και αναδρομικά!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:29 | ΜΑΡΙΑ Π

    Είναι άδικη η προνομιακή μέχρι σήμερα σε δύο πίνακες μοριοδότηση των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στις δομές τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής.
    Στο νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και ειδικότερα στο άρθρο 47 που αναφέρεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διαπιστώνεται η βούληση της κυβέρνησης να επιλύσει δύο ακανθώδη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ζητήματα.
    Πρώτον, περιλαμβάνεται, και σωστά, διάταξη με την οποία προβλέπεται η μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Η τετραετία αυτή ήταν μια περίοδος κατά την οποία οι προϋπηρεσίες των αναπληρωτών αδικαιολόγητα δεν προσμετρώνταν και η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να άρει αυτό το καθεστώς. Είναι όμως προφανές ότι κάθε ρύθμιση του θέματος στην κατεύθυνση της εκ των υστέρων διπλής προσμέτρησης έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική, την ισότητα και τη νομιμότητα, γιατί σε περίπτωση που γίνει δεκτή διπλή προσμέτρηση θα έχουμε μεγάλες ανακατατάξεις στους πίνακες αναπληρωτών, οι οποίες θα οφείλονται όχι στη φυσιολογική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους αλλά σε τυχαία γεγονότα, όπως είναι η εκ των υστέρων υπέρμετρη πριμοδότηση κάποιων συναδέλφων μας. Θα υπερενισχυθούν εκπαιδευτικοί που από τυχαιότητα και όχι από επιλογή τους βρέθηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία. Για μια εποχή που, αν η υπερενίσχυση αυτή ήταν γνωστή (όπως τις άλλες χρονιές), καθένας θα μπορούσε να κάνει τον προγραμματισμό του με στόχο να αξιοποιήσει το σχετικό κίνητρο. Τα διπλά μόρια της υπηρέτησης σε δυσπρόσιτες περιοχές την τετραετία 2010-2014 δεν πρέπει να υπολογίζονται για τον διορισμό των αναπληρωτών αλλά να προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους.
    Επιπλέον, στο υπό διαβούλευση πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία πραγματοποιείται διαχωρισμός των δυο πινάκων προϋπηρεσίας, γενικής και ειδικής αγωγής, εφεξής και όχι αναδρομικά. Η ρύθμιση δείχνει να θέλει να αντιμετωπίσει τις φάμπρικες των σεμιναρίων, αλλά και μεγάλη μερίδα αμφιλεγόμενων μεταπτυχιακών της αλλοδαπής, τα οποία αποκτήθηκαν πολύ ακριβά. Δείχνει να θέλει να υπερασπιστεί σήμερα την εργασία της πλειοψηφίας των αναπληρωτών που δεν είχαν δυνατότητα για πανάκριβες σπουδές ή επιμορφώσεις, αλλά μέσα από τη βάσανο πολύ σκληρών γραπτών διαγωνισμών διεκδίκησαν το δικαίωμα στην εργασία. Γιατί ακόμα και τα λιγότερα στην περίπτωση μας “καθαρά” μεταπτυχιακά απαιτούν χρήματα που δεν είναι εύκολο να βρεθούν από έναν αυτοσυντηρούμενο αναπληρωτή. Είναι λοιπόν άδικη η προνομιακή μέχρι σήμερα σε δύο πίνακες μοριοδότηση των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στις δομές τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής, αφού στον πίνακα της γενικής μέχρι σήμερα τοποθετούνται αναπληρωτές με διαφορετικά τυπικά προσόντα πρόσληψης. Γιατί βρίσκονται στον ίδιο πίνακα από τη μία επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με υψηλή βαθμολογία και προϋπηρεσία σε σχολικές μονάδες γενικής και από την άλλη αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δομές της ειδικής αγωγής ως κάτοχοι σεμιναρίων (το 58% περίπου των περιπτώσεων!), μεταπτυχιακών ή διδακτορικών (ελάχιστα) ειδικής αγωγής. Το τελευταίο συνιστά πράξη αντισυνταγματική και παράνομη, η οποία μάλιστα διαπιστώθηκε και στην πρόσφατη υπ’ αριθμ. 527/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία είναι απαραίτητο για τον διορισμό των αξιότερων υποψηφίων να υπάρχει η απαραίτητη σύγκριση μεταξύ τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των αναπληρωτών νηπιαγωγών ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σταθερά στις δύο ρυθμίσεις που έχει καταθέσει στη δημόσια διαβούλευση και να εξετάσει άμεσα την εφαρμογή της 2ης ρύθμισης της και αναδρομικά.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:25 | ΦΩΤΕΙΝΗ Μ

    Κύριε υπουργέ θα έχετε παρατηρήσει πως στη δημόσια διαβούλευση γίνεται ένας αγώνας επικράτησης της Α ή της Β άποψης με βάση την ποσότητα(το πλήθος) κ όχι την ποιότητα(τεκμηρίωση).
    Μετά από αρκετά χρόνια σκοταδισμού στην παιδεία έρχεται η αναγέννηση,και όσον αφορά το συγκεκριμένο άρθρο 47 η προσωπική μου άποψη είναι η παρακάτω :
    $.2. Πολύ ορθά πράττετε, καθότι το πάγωμα των πινάκων ήταν κάτι χωρίς νόημα κ ότι πιο απαξιωτικό για τον εργαζόμενο μάχιμο καθημερινά στην τάξη εκπαιδευτικό!
    Η προϋπηρεσία είναι «περουσιακό» στοιχείο που έχει αποκτηθεί με αίμα, θυσίες κ πρέπει να αναγνωρίζεται όπως γίνεται σε όλα τα μέρη της Γης!
    Επίσης πολύ ορθά σκέπτεστε στο μη διπλασιασμό της προϋπηρεσίας για τα δυσπρόσιτα καθώς με το προϋγούμενο καθεστώς(ν.3848) αρκετοί δε δήλωσαν αυτά τα σχολεία γνωρίζοντας στην μη προσμέτρησή της.
    Να επισημάνω εδώ όμως πως η προσμέτρησή της απλά (όχι στο διπλό) γίνεται από πλευρά σας κατά άριστο τρόπο ως επιβράβευση των θυσιών των συναδέλφων που πήγαν εκεί στα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης.
    $.4. Θεωρώ πως ο διαχωρισμός των πινάκων προϋπηρεσίας ειδικής από την γενική είναι ότι δικαιότερο εισηγήστε.Η προϋπηρεσία πρέπει να λογίζεται στον αντίστοιχο πίνακα με το σχολείο που αποκτιέται!!! Σε σχολείο γενικής πρέπει να εγγράφεται στον πίνακα γενικής σειράς και σε σχολείο ειδικό στον πίνακα ειδικής. Επιτέλους να σταματήσουν τα παράθυρα και οι λαμογιές!!!
    Στις υπόλοιπες παραγράφους του άρθρου 47 θεωρώ πως η πρόταση νόμου είναι το αυτονόητο που θα πρέπει να ισχύει!
    Οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται σε μία, το πολύ δύο φάσεις.
    Τέλος θα ήθελα να προτείνω πως οι πίνακες αναπληρωτών θα έπρεπε να σχηματίζονται ανά περιφέρεια όπως οι πίνακες των ωρομισθίων.
    Κάθε περιφέρεια να έχει το δικό της πίνακα αναπληρωτών. Βέβαια ο εκπαιδευτικός αν το επιθυμεί να μπορεί να δηλώσει κ σε άλλη περιφέρεια, όχι όμως σε περισσότερες από τρεις.
    Σε περίπτωση ανεπαρκούς πλήθους εκπαιδευτικών να χρησιμοποιείται η γειτνίαση των περιφερειών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:23 | Χρήστος

    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    Η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50/70.50 πρέπει να πάει στον κλάδο τους και να μην υποτιμηθεί το βασικό τους πτυχίο!!
    Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί εμπαιγμό στους κόπους και τις γνώσεις των εν λόγω εκπαιδευτικών!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:21 | ΜΑΡΙΑ Φ.

    Είναι πολυ σωστη, η ΜΗ προσμετρηση της προυπηρεσιας στα δυσπροσιτα γιατι κανεις τοτε δεν τα επελεγε συνειδητα, απλα εστελναν αυτους που ηταν τελευταίοι στη σειρα στον πινακα καταταξης του καθε νομού που προσλήφθηκαν. Αν γνωρίζαμε οτι μετράει διπλά, θα ήταν διαφορετικές και οι επιλογές μας…
    Οσον αφορα την Ειδικη Αγωγή η ρυθμιση ειναι δίκαιη, αλλα πρεπει να ισχυσει ο νομος αυτος με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:20 | Δώρα

    ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ!!
    ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!
    ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:18 | Χριστίνα

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.
    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:18 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Εάν προσμετρηθεί η προϋπηρεσία από την Ειδική Εκπαίδευση στη Γενική Εκπαίδευση δημιουργούνται αδικίες και στα ακαδημαϊκά προσόντα των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
    1.Η αποκτηθείσα προϋπηρεσία στην Ειδική Εκπαίδευση στηρίζεται αποκλειστικά στην κατοχή Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού Διπλώματος στην Ειδική Εκπαίδευση ή τη Σχολική Ψυχολογία.
    2.Στους συναδέλφους Γενικής Αγωγής δεν παρέχεται ανάλογη μεταχείριση για τη προσμέτρηση των ακαδημαϊκών τους προσόντων. Οι συνάδελφοι που υποστηρίζουν την άποψη ότι στον πίνακα αναπληρωτών (πρέπει να) προηγούνται συνάδελφοι με Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή, δεδομένου ότι θα συλλέγουν προϋπηρεσία από δυο μεριές, ενώ συνάδελφοι με Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά στις Επιστήμες της Αγωγής, που έχουν απόλυτη ειδίκευση στη Γενική Αγωγή, θα έπονται, επειδή δεν αναγνωρίζονται τα ακαδημαϊκά τους προσόντα στον πίνακα Γενικής Αγωγής και έτσι δεν έχουν την ευκαιρία να προηγηθούν στην απασχόληση για να συλλέξουν προϋπηρεσία.
    3.Είναι νομικά πολύπλοκο το πρόβλημα. Πιθανόν δικαιότερη λύση είναι οι συνάδελφοι ΠΕ60.50 & ΠΕ70.50, οι οποίοι εργάστηκαν σε δομές Ειδικής Εκπαίδευσης, να ενταχθούν (όσοι θέλουν εθελοντικά) με νομοθετική παρέμβαση οριστικά στους κλάδους ΠΕ61/71 και από εδώ και πέρα να καταργηθούν οι επί μέρους κλάδοι ΠΕ60.50 & ΠΕ70.50.
    4.Άλλη λύση είναι να αναθεωρηθούν ολοκληρωτικά οι πίνακες αναπληρωτών και να αλλάξουν τα κριτήρια κατάταξης, ώστε να μην αδικούνται συνάδελφοι της γενικής ή ειδικής αγωγής.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:15 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές
    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο 47 του επικείμενου νομοσχεδίου και με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας σχετικά με τη μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες,. Κάθε διαφορετική ρύθμιση του θέματος έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη νομιμότητα. Επισημαίνω ότι τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων της τετραετίας 2010-2014 ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ αλλά θα προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους. Παραθέτω και τη σχετική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τ. Κουράκη «Κατά τα άλλα, σε ότι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:14 | Δημήτρης

    Γενική και ειδική αγωγή συμπορεύονται και συνυπάρχουν υπό το πλαίσιο της συμπερίληψης και της συνεκπαίδευσης!!
    Δεν διαχωρίζονται.
    Ζητάμε ένα «σχολείο για όλους» κι όχι κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών
    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ. Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014.ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΠΥΣΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΛΕΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ.ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝΟ νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005. Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005. Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες μετά το 2010 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.Δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας εάν η προϋπηρεσία μας για τα έτη 2010-2014 σε δυσπρόσιτα υπολογιστεί στο διπλάσιο καθώς ο Ν.3391/2005 δεν καταργήθηκε ποτέ με άλλο νόμο αλλά δεν είχε δυνατότητα εφαρμογής από το 2010 και εφεξής όσο βρισκόταν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Ν.3848/2010.
    ΝΑΙ στην μοριοδότηση ημερομηνίας κτήσης πτυχίου!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:11 | ΑΛΕΚΑ ΜΠΡΑΦΑ

    Είμαι αναπληρώτρια ΠΕ60, όταν ήρθε η σειρά μου να διοριστώ μόνιμα, ο κ.Αρσένης κατήργησε την Επητερίδα. Εδωσα εξετάσεις με επιτυχία στον ΑΣΕΠ, υψηλή βαθμολογία και ξεκίνησα να δουλεύω αναπληρώτρια θεωρώντας ότι με ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία θα διοριστώ. Μετά έρχεται η κ.Διαμαντοπούλου με το ν.3848/2010 και κλείδωσε τους πίνακες. Τα τελευταία χρόνια διασχίζω τέσσερις νομούς καθημερινά, διανύοντας πάνω από 300 χιλιόμετρα για να δουλέψω. Αυτό κάνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί ΚΑΘΕ μέρα σε όλη την Ελλάδα, με πολύ κόπο, κακοπληρωμένοι και με πολλές θυσίες. Το υπουργείο έχει καταφέρει να στρέψει τον έναν εκπαιδευτικό εναντίον του άλλου.
    Τι αναπληρώνουμε τόσα χρόνια? Τους εαυτούς μας αναπληρώνουμε!!! Μέχρι πότε θα πάει αυτό? Τι κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί για τις δικές μας οικογένειες? Έχουν διαλυθεί οικογένειες, δεν μπορούμε να κάνουμε ατομικό και ούτε οικογενειακό προγραμματισμό, τα πράγματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ.
    Ως εκπαιδευτικοί βιώνουμε με το πιο δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της κρίσης.
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
    Θέλουμε ΜΑΖΙΚΟΥΣ μόνιμους διορισμούς.
    Δημιουργία μίας ενιαίας λίστας μόνιμων διορισμών στην οποία να υπολογίζονται δυο κριτήρια.
    Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ του 2008 και η προϋπηρεσία.
    Οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται σε μία, το πολύ δύο φάσεις.

    Η ρύθμιση της παραγράφου 2 με βρίσκει σύμφωνη, για τη μη προσμέτρηση διπλάσιων μορίων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014, καθώς οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι και κανείς δεν γνώριζε το ενδεχόμενο προσμέτρησης αυτών.
    Για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας θα πρέπει να ισχύσει και ο αναδρομικός διαχωρισμός των πινάκων από το 2010. Αν προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους η οποία προσφέρθηκε στην ειδική και στους πίνακες γενικής, μένουν άνεργοι οι αναπληρωτές γενικής που είναι και επιτυχόντες ΑΣΕΠ καθώς δε θα μπορούν να εργαστούν ούτε στη γενική ούτε φυσικά στην ειδική. Οι νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι καθώς οι ΠΕ 61 είναι μόλις 28 ενώ της γενικής είμαστε χιλιάδες.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 47 που καταργείται η ποινή της δίχρονης διαγραφής από τους πίνακες και η διαγραφή ισχύει μόνο για το σχολικό έτος που αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία ως αναπληρωτές.
    Ως αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ60 επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ60.
    Η γενική και η ειδική αγωγή σωστά είναι διαχωρισμένες κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γιατί άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής θέλουν ξαφνικά να μπουν στη γενική με τα μόρια της ειδικής; Μήπως γιατί επιθυμούν να διοριστούν ξαφνικά στη γενική; Αφού τόσα χρόνια διατείνονται ότι επιτελούν λειτούργημα στην ειδική και δεν το αμφισβητώ σε καμία περίπτωση, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να μην συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους και θέλουν να «εισβάλλουν» στους πίνακες της γενικής (που οι περισσότεροι στη γενική δουλεύουν μετά από ΑΣΕΠ, ενώ στην ειδική οι περισσότεροι δεν έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ στον ΑΣΕΠ γενικής).
    Στο παρελθόν, με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής και στους δυο πίνακες δημιουργήθηκαν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής άθροιζαν προϋπηρεσία και στους δυο πίνακες δουλεύοντας μόνο σε μια δομή, της ειδικής με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και στην κατάταξη του πίνακα γενικής. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα, ανάλογα και με τις διαθέσιμες πιστώσεις κάθε χρονιά, να μεταπηδούν ανά πάσα στιγμή-ως υποψήφιοι και των δυο πινάκων αναπληρωτών-και να εργάζονται στην γενική αγωγή, στερώντας θέσεις από τους συναδέλφους τους της γενικής αγωγής!
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 κατά το οποίο οι πίνακες αναπληρωτών δεν τροφοδοτούνταν με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας, συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 και καλώς σχεδιάζεται να προσμετρηθεί άνευ διπλασιασμού. Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών στις αιτήσεις υποψήφιων αναπληρωτών γινόταν με άλλα δεδομένα επομένως εκ των υστέρων αλλαγή θα δημιουργήσει ανατροπές στους πίνακες κατάταξης. Η συμπλήρωση των αιτήσεων γινόταν γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα, όχι μόνο δεν επρόκειτο να υπολογισθεί στο διπλάσιο αλλά ακόμα και όταν τελικά προσμετρηθεί (μετά από διεξαγωγή νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ),αυτό θα γινόταν με τρόπο που όριζε ο σχετικός νόμος 3848 (1 μήνας προϋπηρεσίας=0,1 μόριο!). Τα δεδομένα αυτά λειτούργησαν όπως είναι φυσικό αποτρεπτικά για οποιονδήποτε υποψήφιο αναπληρωτή με αποτέλεσμα, αν κάποιος τελικά βρέθηκε εκείνο το διάστημα να υπηρετεί σε δυσπρόσιτα αυτό έγινε λόγω της χαμηλής του θέσης στον πίνακα και όχι από συνειδητή επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    Με ενδεχόμενο διπλασιασμό, τα άτομα αυτά θα βρεθούν σε ευνοϊκή θέση στον πίνακα κατάταξης εις βάρος συναδέλφων τους που ενώ είχαν την επιλογή των δυσπρόσιτων, έκαναν τις επιλογές τους σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία. Τέτοιες πρακτικές, υπό τον μανδύα της δήθεν αποκατάστασης όχι μόνο καταστρατηγούν κάθε έννοια λογικής, αξιοκρατίας και ισονομίας αλλά είναι ανήθικες και ανέντιμες. Καλώς λοιπόν δεν προβλέπεται διπλασιασμός της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα της περιόδου 2010-2014!
    Oι ανισότητες μεταξύ αναπληρωτών και μονίμων πρέπει να αρθούν.
    Δεν θίγεται πουθενά το θέμα της ειδικής παροχής μητρότητας(6μηνη άδεια) με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, γιατί? Είμαστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ ή όχι? πληρώνουμε τις εισφορές μας ή όχι? γιατί τότε ΔΕΝ μπορούμε να πάρουμε την 6μηνη άδεια μητρότητας-ανατροφής? Ο ΟΑΕΔ θα μας πληρώνει τη μισθοδοσία, τα δικά μας τα παιδιά τί είναι? μόνο οι μόνιμες γεννούν παιδιά? οι αναπληρώτριες κάνουν? ούτε άνευ αποδοχών δεν μπορούμε να πάρουμε για να μη χαθεί η πολυπόθητη προϋπηρεσία.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.
    Οταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι 15 ημερολογιακές ημέρες αναρρωτικής άδειας είναι ψίχουλα…
    Θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση στους μονογονείς εκπαιδευτικούς, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα ή καλύτερα να πω ότι είναι ήρωες.
    «Με την παράγραφο 7 του άρθρου 47 χορηγούνται στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε¬τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω¬τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία» έχω να επισημάνω τα παρακάτω.

    Γνωρίζετε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται άδεια για συμμετοχή σε εξετάσεις των Προγραμμάτων Εξομοίωσης Πτυχίου γιατί θεωρείται ίσης αξίας πτυχίο με αυτό που έχουν? Είναι δίκαιο αυτό?
    Όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι γενικής αγωγής όχι μόνο έχουμε αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά έχουμε κατορθώσει να παρακολουθήσουμε επιτυχώς απαιτητικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με παρουσίες, εργασίες και πρακτική άσκηση, συμμετοχή σε συνέδρια με παρουσιάσεις, αλλά και διδακτορικά διπλώματα, με παρουσίες και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδος. Στους συναδέλφους Γενικής Αγωγής ΔΕΝ παρέχεται ανάλογη μεταχείριση για τη προσμέτρηση των ακαδημαϊκών μας προσόντων.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 8 του άρθρου 47 που λύνεται το θέμα που προέκυψε στην αρχή της χρονιάς με τη διαφορά μιας μέρας στην προϋπηρεσία μεταξύ των συναδέλφων που προσελήφθησαν στην ίδια φάση (ΕΣΠΑ-κρατικός προϋπολογισμός).

    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ άλλη μια σημαντική ομάδα που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή!!!
    Για τους εκπαιδευτικούς με ειδικές ανάγκες (67%)θεωρώ ότι είναι αυτονόητο η φροντίδα της πολιτείας.
    Ελπίζω σε σας, στο να διορθώσετε αυτή την αδικία και να δώσετε τέλος στην αγωνία τόσων χρόνων.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    Μπράφα Αλεξάνδρα

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:07 | ΝΙΚΟΣ

    Κύριοι υπουργοί,
    γνωρίζω ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη χρονική στιγμή και η σκέψη όλων μας είναι στο μέλλον. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον Ελληνικό λαό.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε θέματα ισότητας των πολιτών θα ήθελα την προσοχή σας στο θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Π.Ε. και Δ.Ε.
    Επισημαίνω ότι ο χώρος της παιδείας είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αποχωρήσει πάνω από 11.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προσληφθεί, ως μόνιμοι, μόνο 272. Δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για προσλήψεις 1:5 ή 1:10. Είναι βέβαιο πως αν δεν υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί και φέτος το σύστημα θα καταρρεύσει.
    Ως εκπαιδευτικός επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στο θέμα της ανάγκης μόνιμων διορισμών στην ΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, καθώς και στο θέμα της αναγνώρισης ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 1/9/2010. Οι μόνιμοι διορισμοί μπορούν να γίνουν, άμεσα, με το σύστημα 60-40%.
    Υπενθυμίζω, ότι το σύστημα διορισμών 60%-40% είναι ένα σύστημα αντικειμενικό και δίκαιο το οποίο αναγνωρίζει τόσο την επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όσο και την προϋπηρεσία. Το 2014 και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του δικαίωσε Ιταλούς συμβασιούχους συναδέλφους μας, αναγνωρίζοντας στην ουσία το δικαίωμά τους για μόνιμο διορισμό μετά από 36 μήνες προϋπηρεσία. Η απόφαση αυτή πρέπει να ισχύσει και στη χώρα μας, αφού οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Π.Ε. έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.
    Να ανοίξουν οι πίνακες και να λυθεί το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας της περιόδου 2010-2014 στους πίνακες αναπληρωτών, με την προσμέτρηση της καθαρής προϋπηρεσίας και του βαθμού από την επιτυχία του ΑΣΕΠ, χωρίς τον υπολογισμό των δυσπρόσιτων για το διάστημα αυτό, καθώς ουδείς γνώριζε το ενδεχόμενο προσμέτρησης αυτών, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 3848/2010 .

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:06 | ΑΝΝΑ

    Πώς γίνεται να μετρήσει η προϋπηρεσία σε πίνακα στον οποίο ανήκει ο εκπαιδευτικός; Φτάνει πια η κοροϊδία και η κατάφωρη αδικία! Αυτό είναι εγκλωβισμός και αφανισμός των δασκάλων και των νηπιαγωγών με μεταπτυχιακό. Επειδή ορισμένοι επαναπαύτηκαν στον ΑΣΕΠ και δεν έτρεχαν στις γωνιές της Ελλάδας για να μαζέψουν προϋπηρεσία, έχουν βάλει στο στόχαστρο αυτούς που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια. Εργαζόμαστε εδώ και χρόνια στην παράλληλη στήριξη σε σχολεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Τα πτυχία μας είναι πτυχία ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και η περαιτέρω εξειδίκευσή μας αφορά την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Η προυπηρεσία μας έχει αξία και είναι αναφαίρετη!

    Πώς μπορεί ειδικά μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να την καταπατά, ακολουθώντας συντεχνιακές εξυπηρετήσεις;

    Σεβαστείτε την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, σεβαστείτε τους κόπους και τα δεδουλευμενα μας!
    Απαιτούμε ΙΣΑΞΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:02 | εφη

    Μεγάλη αδικία η μη διπλή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες!!! Οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν σε αυτές δεν το έπραξαν τυχαία, αλλά το έπραξαν είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005, ο οποίος δεν καταργήθηκε ποτέ είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής τους υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν είχαν χαμηλές, αλλά υψηλές θέσεις στους πίνακες, καθώς τα κενά που άνοιγαν κάθε χρόνο από την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ανήκαν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές με αποτέλεσμα να τοποθετούνται εκεί οι αναπληρωτές που κατείχαν υψηλές θέσεις. Τέλος, αντιμετώπισαν τις ίδιες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, όπως και οι εκπαιδευτικοί πριν από αυτούς ή οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν μετά από αυτούςΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενδιαφερθεί σοβαρότερα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε θέματα ειδικής αγωγής και όχι να τιμωρεί (αναδρομικά ή μη) τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιπλέον προσόντα (μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους και σεμινάρια εξειδίκευσης) να εργασθούν στο ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής αφαιρώντας τους το δικαίωμα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους στους Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης, στους πίνακες του ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ.Όσον αφορά τους ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61 – ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δε θα έχουν κανένα νόημα πλέον, εφόσον στην Ειδική Αγωγή δεν τους δίνεται το δικαίωμα διορισμού. Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και η συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές Ειδικής Αγωγής ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας τη Γενικής Εκπαίδευσης του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίοΟτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία. Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει και να σταματήσει με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του να σπέρνει τη διχόνοια και τη σύγχυση μεταξύ των εκπαιδευτικών.Ναι στην ημερομηνία κτήσης πτυχίου

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:02 | Σοφία

    O νόμος Ν.3391/2005 όπου στο άρθρο 9 παράγραφος 3 ορίζεται ότι «η υπηρεσία των προσωρινών αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες που χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτες λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο», δεν καταργηθηκε ποτε! Εφαρμοζόταν ως το 2010 αλλά κ προβλέπεται κ για μετά το 2014.. Είναι τουλάχιστον παράλογο κ άδικο λοιπόν να μην εφαρμοστεί για τα έτη 2010-2014.
    Ακόμη ένα μεγάλο ΟΧΙ στο διαχωρισμό προϋπηρεσίας γενικής και ειδικής αγωγής!Μην καταδικάσετε σε ανεργία τόσους εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50 κ ΠΕ70.50 που προσέφεραν έργο σ αυτο τον ευαίσθητο κλάδο!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:01 | Γιάννης Κ.

    Συμφωνώ και στηρίζω τις θέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

    Το Υπουργείο με τη ρύθμιση που προτείνει στο παρόν νομοσχέδιο προκαλεί τον πλήρη αφανισμό και τον ξαφνικό θάνατο όλων των ΠΕ60/70 που εργαζόμαστε νόμιμα και έχοντας επάρκεια τυπικών προσόντων με τα μέχρι σήμερα νομικά δεδομένα στην ειδική αγωγή.

    Ζητούμε:
    1. Την απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 του πολυνομοσχεδίου.

    2. Την αυτόματη αναγνώριση στη γενική εκπαίδευση της προϋπηρεσίας των ΠΕ70/60 που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόσο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όσο και στο ΜΕΛΛΟΝ.

    ΓΙΑΤΙ όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως σε όλα τα κείμενα που έχουμε δημοσιοποιήσει1:

    * Η προϋπηρεσία είναι ενιαία σε όποια δομή και αν αποκτάται και είναι του εκπαιδευτικού και όχι κάποιων επιμέρους πινάκων. Έτσι, δεν νοείται ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας των δασκάλων/νηπιαγωγών που δουλεύουν στην Ειδική Αγωγή. Σε κάθε τομέα του δημοσίου η προϋπηρεσία ακολουθεί τον εργαζόμενο, όπως συμβαίνει και στους μόνιμους συναδέλφους μας που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή έχοντας τα ίδια προσόντα με εμάς (Για παράδειγμα ένας μόνιμος συνάδελφός μας ΠΕ 60/70 με 30 χρόνια προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή που βρίσκεται πριν τη συνταξιοδότηση θα του αφαιρεθούν αυτά τα 30 χρόνια προϋπηρεσίας; Ή θα ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για κάθε περίπτωση;).

    * Επιπλέον, κλάδος 70.50/60.50 δεν υφίσταται το «.50» είναι ένας συμβατικός κωδικός που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί ΠΕ60/70 έχουν τα πρόσθετα επιστημονικά-εκπαιδευτικά προσόντα για να εργαστούν στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Ο κλάδος όμως παραμένει ο 60/70. Και εδώ διερωτόμαστε: Πως γίνεται να μην προσμετράται αυτόματα η προϋπηρεσία στον κλάδο μας εφόσον από αυτόν προερχόμαστε;

    * Δεν παίρνουμε διπλή προϋπηρεσία καθώς ως φυσικά πρόσωπα κάθε χρονιά εργαζόμαστε σε μία και μόνο θέση και με την κάλυψη αυτής της θέσης αυτόματα διαγραφόμαστε από τον άλλο πίνακα.

    3. Κατάργηση της υπουργικής απόφασης του 2014 η οποία προτάσσει τους ΠΕ61/71 και αποκλείει τους ΠΕ60/70 από την ειδική αγωγή. Αντικατάστασή της με:

    4. Νομοθετική ρύθμιση που να μας συμπεριλαμβάνει ισότιμα ως εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή σε κάθε περίπτωση (στην οποία να συμπεριλαμβάνεται και η μετονομασία των οργανικών θέσεων Ειδικής Αγωγής από 61 71 σε γενικές θέσεις ΕΑΕ).

    ΓΙΑΤΙ:

    * Έχουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ βασικό πτυχίο για να εργαζόμαστε στην υποτιθέμενη ενιαία εκπαίδευση. Το ψευδοεπιχείρημα περί βασικού πτυχίου δεν ευσταθεί και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την πραγματικότητα των μονίμων συναδέλφων.

    * Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας η οποία μας έδινε πλήρη εργασιακά δικαιώματα αφού τα τυπικά μας προσόντα θεωρούνταν κατάλληλα. Πουθενά δεν υπονοούνταν ότι εμείς απλώς καλύπτουμε κενά και οι απόφοιτοι των τμημάτων ειδικής αγωγής είναι οι αποκλειστικά κατάλληλοι να δουλεύουν στην Ειδική Αγωγή. Βάσει αυτών των δεδομένων πορευτήκαμε.

    * Με αυτήν την έννοια και δεδομένου ότι εμείς δεν είχαμε απολύτως καμία γνώση για το τι θα επακολουθήσει, η όποια αλλαγή από πλευράς υπουργείου είναι υπό συζήτηση. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

    * Τόσο η ηγεσία του Υπουργείου όσο και η κυβέρνηση συνολικά οφείλουν να κατανοήσουν το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει και να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων που πορεύονται βάσει νόμου. Η όποια αλλαγή δεν μπορεί να εξαφανίζει εργαζομένους. Όπως σε κάθε τομέα του δημοσίου και ειδικά στη εκπαίδευση οι τοποθετημένοι με άλλα κριτήρια εργαζόμενοι δεν πετιούνται στον δρόμο με την όποια αλλαγή νόμων. Το ίδιο εξάλλου, ισχύει και στους μόνιμους συναδέλφους μας.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ

    ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Μεγάλη αδικία η μη διπλή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες!!! Οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν σε αυτές δεν το έπραξαν τυχαία, αλλά το έπραξαν είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005, ο οποίος δεν καταργήθηκε ποτέ είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής τους υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν είχαν χαμηλές, αλλά υψηλές θέσεις στους πίνακες, καθώς τα κενά που άνοιγαν κάθε χρόνο από την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ανήκαν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές με αποτέλεσμα να τοποθετούνται εκεί οι αναπληρωτές που κατείχαν υψηλές θέσεις. Τέλος, αντιμετώπισαν τις ίδιες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, όπως και οι εκπαιδευτικοί πριν από αυτούς ή οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν μετά από αυτούς

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενδιαφερθεί σοβαρότερα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε θέματα ειδικής αγωγής και όχι να τιμωρεί (αναδρομικά ή μη) τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιπλέον προσόντα (μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους και σεμινάρια εξειδίκευσης) να εργασθούν στο ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής αφαιρώντας τους το δικαίωμα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους στους Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης, στους πίνακες του ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ.Όσον αφορά τους ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με ένα επιπρόσθετο τυπικό προσόν (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο). Αυτόνομοι κλάδοι 70.50 και 60.50 δεν υπάρχουν. Πρόκειται περί ονομασίας για να ξεχωρίζουν από τους ΠΕ71 και ΠΕ61 (απόφοιτοι από τα τμήματα Ειδικής Αγωγής). Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή, τα οποία σε σύντομο διάστημα θα καλύπτονται από τους ΠΕ 61 – ΠΕ 71. Τα μόρια στον πίνακα ειδικής αγωγής δε θα έχουν κανένα νόημα πλέον, εφόσον στην Ειδική Αγωγή δεν τους δίνεται το δικαίωμα διορισμού. Οι ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 θα εξαφανιστούν από την ειδική αγωγή μαζί με την αποκτηθείσα προϋπηρεσία.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και η συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές Ειδικής Αγωγής ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας τη Γενικής Εκπαίδευσης του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίοΟτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία. Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει και να σταματήσει με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του να σπέρνει τη διχόνοια και τη σύγχυση μεταξύ των εκπαιδευτικών.

    Ναι στην ημερομηνία κτήσης πτυχίου

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:59 | Νίκος

    Αμεση απόσυρση της παρ. 4 του άρθρου 47. γιατί καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα εργασιακά. Θα στερηθούν την εργασία τους, επειδή επέλεξαν τη δια βιου μάθησης

    Δεν είναι τυχαίο όλοι αυτοί να είναι κατά του άρθρου 47 είτε για δυσπρόσιτα είτε για διαχωρισμό ειδικής/γενικής ή κατά και των δυο έχουμε.
    1. ΔΟΕ (με πανηγυρική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της 84ης ΓΣ και μπροστά σε 700 συναδέλφους)
2. ΟΛΜΕ
3. ΕΡΑ (οι συνδικαλιστές του Σύριζα αν τους γνωρίζετε…)
4. Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.
5. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου ΄΄Δομήνικος Θεοτοκόπουλος΄΄
6. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ΄΄Ο Αδαμάντιος Κοραής΄΄
7. Σύλλογος Π.Ε. Κέρκυρας,
8. Σύλλογος Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων
9. Σύλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Παρου – Αντιπαρου “Παναγιωτης Καλλιέρος”,
10. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γιάννης Ρίτσος”
11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ‘’ Κωνσταντίνος Κούμας ‘’
12. Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας
13. Εκπαιδευτικοί Μικρών Κυκλάδων,
14. ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων
15. ΣΑΚΕΑ (Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής)
16. Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου “Θεόφιλος Καΐρης”
17. ΕΛΜΕ Ν.Κυκλάδων
18. Β” ΕΛΜΕ Δωδεκανήσο
19. Παρεμβάσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
20. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
21. ΔΑΚΕ/Π.Ε
22. Κ.Ο Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
23. Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε
24. ΑΝΕΛ μέσω της βουλευτού Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού των ΑΝΕΛ.
25. ΠΕΣΕΑ
26. ΣΑΤΕΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:59 | Κλειώ

    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:58 | Τάνια Σωτηρίου

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ
    Η παράγραφος 4 ακυρώνει την προϋπηρεσία χιλιάδων εκπαιδευτικών με σκοπό να ευνοήσει συγκεκριμένη ομάδα. ΤΟ .50 είναι μια προέκταση για να ξεχωρίζουμε όσοι έχουμε εξειδίκευση. Τίποτα παραπάνω! Το βασικό μας πτυχίο είναι ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!
    Η ΔΟΕ αποφάσισε το δίκαιο.
    Το Υπουργείο οφείλει να μην γυρίσει την πλάτη στους εκπαιδευτικούς και στην καθολική άποψη του κλάδου!
    Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 και στους δυο πίνακες.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:57 | Μαρία Ελισάβετ

    Όχι στη ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα!!! Το να προσμετρηθούν διπλά τα μόρια στους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες είναι και νόμιμο και ηθικό, γιατί πρώτον ο Ν. 3391/2005 δεν καταργήθηκε ποτέ και δεύτερον θα πρέπει να πριμοδοτηθούν εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν σε αυτές (τις σχολικές μονάδες) και όχι εκείνοι που επαναπαύτηκαν στους κλειδωμένους πίνακες!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:53 | Θοδωρής

    Πρέπει να προσμετράτε η προϋπηρεσία των ΠΕ70.50 ΠΕ60.50 στον πίνακα της γενικής όπου αντιστοιχεί το βασικό τους πτυχίο!! Ζηταμε τα αυτονοητα!! Να καταργηθεί ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας!
    Ειναι δεδουλευμένα πολιτών και όχι μια λεπτομέρεια σε ένα νομοσχέδιο!!!!
    Το υπουργείο παιδείας ας δείξει στην πράξη αν υπηρετεί την Αριστερά της δικαιοσύνης και της διαφάνειας ή συνεχίζει τις συντεχνιακές λογικές και την «φωτογραφική εξυπηρέτηση», συγκεκριμένου ατόμου…
    Ενιαία προϋπηρεσία, διασφάλιση εργατικών δικαιωμάτων, ενιαία εκπαίδευση!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:51 | ΣΠΥΡΟΣ

    Υποστηρίζω πως η προϋπηρεσία των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 πρέπει να πάει στον κλάδο τους και να μην υποτιμηθεί το βασικό τους πτυχίο!!
    Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί εμπαιγμό στους κόπους και τις γνώσεις των εν λόγω εκπαιδευτικών!!
    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 στους πίνακες γενικής αγωγής και αναδρομικά!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:50 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ειναι μεγαλο λαθος να μην προσμετραται η προυπηρεσια των δυσπροσιτων διπλη. Απο τη στιγμη μαλιστα που δεν καταργηθηκε ποτε ο νομος ειναι και νομικα παρατυπη.

    Οχι στο διαχωρισμό προϋπηρεσίας γενικής και ειδικής αγωγής!

    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου πρέπει να αποτελεί κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:48 | Σωτηρία

    ΟΧΙ στον διαχωρισμό της εκπαίδευσης!!
    Η ρύθμιση για τους ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50. είναι άδικη!! Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 47.παρ.4!
    Τόσα μηνύματα δε γράφτηκαν χωρίς λόγο, κάποια αδικία στήνεται, παρακαλούμε τους υπεύθυνους να το ερευνήσουν.
    Ευελπιστώ να υπάρξει δικαιοσύνη!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:48 | Sophia

    Η πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της χώρας καθώς κ μεγάλοι σύλλογοι όπως η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ κ.α. μάχονται για την απόσυρση των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου 47,καθώς αδικούν όσους προσέφεραν έργο σε δύσβατες σχολικές μονάδες αλλά και όσους υπηρέτησαν τον ευαίσθητο κλάδο της ειδικής αγωγής αντίστοιχα.Ζητούμε να εφαρμοστεί (έστω κ αργά) ο νόμος στα πλαίσια της δημοκρατίας,τίποτα παραπάνω.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:47 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Είναι αδιανόητη η μη προσμέτρηση στο διπλάσιο των δυσπρόσιτων τα έτη 10-14. Ολοι ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα άνοιγαν οι πίνακες,είτε με νέο ΑΣΕΠ είτε με νέο σύστημα. Είναι υποκριτικό να αναγνωρίζεται η προσφερόμενη εργασία αλλά με άλλα κριτήρια.ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ 2010-2014.
    ΟΧΙ στο διαχωρισμό της εκπαίδευσης.

    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου να μετρά ως κριτήριο μόνιμων διορισμών.

    Στηρίζω τις θέσεις των αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων με μεταπτυχιακές σπουδές προσμέτρηση της προυπηρεσίας και στους δυο πίνακες

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:45 | Ορέστης

    Ζητώ την απόσυρση της ρύθμισης 4 του άρθρου 47 και την κατάργηση του πίνακα .50. Να υπερισχύσει η εναλλακτική πρόταση. Όταν δεν αρκούν οι 6 71 οι προσλήψεις να γίνονται από τους πίνακες γενικής που αντιστοιχούν σε νόμιμους κλάδους με ιδιαίτερα κριτήρια.Έχει ήδη ανέβει στη διαβούλευση.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:42 | Άννα

    Να αποσυρθεί η ρύθμιση 4 του άρθρου 47. Υποστηρίζουμε την εναλλακτική πρόταση με κατάργηση του πινακα .50 που δεν αντιστοιχεί σε κλάδο. Οι προσλήψεις να γίνονται από τον πίνακα του κλάδου μας και όταν αφορούν στην ειδική αγωγή να γίνονται με ιδιαίτερα κριτήρια. Ήδη υπάρχει κουτάκι στη δήλωση της γενικής αγωγής που συμπληρώνεται για την εργασία στην ειδική αγωγή σε περιπτώσεις που δεν αρκούν οι 61 71 να προστεθούν λοιπόν και άλλα κουτάκια που να αφορούν στην ειδική αγωγή όπως διδακτορικό μεταπτυχιακό σεμινάριο κλπ ή πρόταση αναλυτικά έχει ήδη ανέβει στη διαβούλευση.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:40 | Αγαπη

    «Στηριζω τις θεσεις του ΣΑΤΕΑ»

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:38 | AXILLEAS

    Είναι αδιανόητη η μη προσμέτρηση στο διπλάσιο των δυσπρόσιτων τα έτη 10-14. Ολοι ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα άνοιγαν οι πίνακες,είτε με νέο ΑΣΕΠ είτε με νέο σύστημα. Είναι υποκριτικό να αναγνωρίζεται η προσφερόμενη εργασία αλλά με άλλα κριτήρια.ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ 2010-2014.
    ΟΧΙ στο διαχωρισμό της εκπαίδευσης.
    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου να μετρά ως κριτήριο μόνιμων διορισμών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:34 | Μάριος

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕ60.50 ΚΑΙ 70.50 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟ.
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; θΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ, ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ Η ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ;
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ!
    Η ΠΡΟΥΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:33 | Κωνσταντίνα

    Να αποσυρθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 47 και προτείνω την εναλλακτική πρόταση που έχει ήδη αναφερθεί αναλυτικά .Να καταργηθεί ο πίνακας .50 οι προσλήψεις της ειδικης αγωγής να γίνονται από τους πίνακες γενικης αγωγής με ιδιαίτερα κριτήρια τα οποία θα συμπληρώνονται σε κουτάκια όπως αυτό με την επιθυμία για εργασία στην παράλληλη στήριξη. Τα έξτρα κουτάκια θα αφορούν στην κτήση μεταπτυχιακού διδακτορικού ή σεμιναρίου ή 10μηνης προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:32 | Ελένη Ζ.

    Όχι στην ψήφιση του άρθρου 47 παρ. 4 του νομοσχεδίου. Είναι άδικη η ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:31 | Νίκη

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
    Συνάδελφοι οι κλάδοι είναι αλληλένδετοι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι ο ένας του άλλου και πρέπει να συνυπάρχουν και όχι να αποκόπτονται τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, προς όφελος κυρίως της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας με την οποία ασχολείται η Ειδική αγωγή. Με βάση το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο όμως, και άλλα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν κινδυνεύει κάτι τέτοιο να γίνει πράξη.
    Καταντούμε γραφικοί λέγοντας ότι ο κλάδος μας είναι ο ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Ζητούμε την κατάργηση του πίνακα ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50.
    Το βασικό πτυχίο μας αποτελεί το βασικό εφόδιο για πρόσληψη αλλά και το αποκλειστικό για μόνιμους διορισμούς που αποτελούν και τον τελικό μας στόχο!
    Δεν υφίσταται λοιπόν το επιχείρημα ότι παίζουμε σε διπλό ταμπλό ή σε 2 πίνακες.
    Αφού το θέμα του υπουργείου δεν ήταν η εργασία στην ειδική αγωγή, καθώς είπαν ότι όσοι δουλεύουν στην ειδική αγωγή από τον πίνακα ΠΕ 60 και ΠΕ 70 θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. Το πρόβλημα ήταν ο πίνακας.
    Θα μπούμε λοιπόν στον πίνακα ΠΕ 60 και ΠΕ 70 όλοι με τα ήδη υπάρχοντα κριτήρια.
    ΚΑΙ στο τέλος του εγγράφου που συμπληρώνουμε για τις προσλήψεις στην γενική αγωγή υπάρχει ένα κουτάκι που επιβεβαιώνει την προθυμία για εργασία σε δομές της Ειδικής αγωγής θα έχουν δικαίωμα όσοι από εμάς έχουν ήδη εργαστεί στις δομές της ΕΑ.
    Προτείνουμε λοιπόν να προστεθεί κάτω από αυτό ένα επιπλέον κουτάκι με τίτλο: « Διαθέτω εξειδίκευση και προϋπηρεσία στην Ειδική αγωγή» και αναλυτικότερα από κάτω συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα επιλέγει ο ενδιαφερόμενος αναπληρωτής εκπαιδευτικός ανάλογα με το τι διαθέτει, π.χ
    1. Διαθέτω διδακτορικό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    2. Διαθέτω μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    3. Διαθέτω σεμινάριο μέχρι το 2010.
    4. Διαθέτω προϋπηρεσία άνω των 10 μηνών σε δομές τις ειδικής.
    Όταν «τρέχουν» οι προσλήψεις για την ειδική αγωγή στον πίνακα της γενικής ούτως ή άλλως το σύστημα ελέγχει μόνο τα ονόματα που έχουν επιλέξει ότι θέλουν να εργασθούν και σε δομές τις ειδικής. Όταν λοιπόν «τρέχει» το σύστημα στον πίνακα ΠΕ 70/60 το σύστημα ελέγχει τα ονόματα με βάση την κατάταξη αυτών που έχουν επιλέξει το εν λόγω κουτάκι.
    Έτσι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση και εμπειρία.
    ΚΑΙ η προϋπηρεσία μας θα προσμετράται στον κλάδο που ανήκουμε, βάση πτυχίου και σπουδών (ΠΕ 70), όπου και θα έχουμε δικαίωμα διορισμού.
    Οι ΠΕ 61 και ΠΕ 71 θα είναι ικανοποιημένοι και οι ΠΕ 60 και ΠΕ 70 επίσης, οι μόνοι υπαρκτοί και νομικά κατοχυρωμένοι κλάδοι δηλαδή!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:28 | Λίνα Κ.

    Είμαι μόνιμη επαιδευτικός ΠΕ70 και φυσικά στηρίζω τους εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή καθώς θεωρώ ότι είναι εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα. Είναι αδιανόητο η προϋπηρεσία τους να μην προσμετρείται και στον κλάδο του βασικού τους πτυχίου αφού η εκπαίδευση δε διαχωρίζεται!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:27 | Νάντια

    Να αποσυρθεί η ρύθμιση 4 του άρθρου 47.Προτείνω την εναλλακτική πρόταση που ήδη αναφέρθηκε σε σχόλια αναλυτικά.Κατάργηση του πίνακα .50 που δεν αντιστοιχεί σε κάποιο κλάδο όπως οι υπόλοιποι πίνακες και οι προσλήψεις όταν δεν επαρκούν οι 61 71 να γίνονται από τον πίνακα γενικής με ιδιαίτερα κριτήρια.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:26 | Μάρθα

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕ70.50 ΚΑΙ ΠΕ60.50 ΚΑΙ στους ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!!
    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:26 | Ντίνος

    Παρατήρησα όμως κάτι, ο Πρωθυπουργός σήμερα ζήτησε από το λαό να αποφασίσει, και είπε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας.
    Το υπουργείο παιδείας υπολογίζει την πλειοψηφία;;;
    Το συνδικαλιστικό όργανο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ΔΟΕ, αποφάσισε ομόφωνα και ζητάει την απόσυρση της παραγράφου 4 στο άρθρο 47.
    Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μίλησε και έδωσε το μήνυμα της ότι οι αδικίες και η λασπολογία δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. ZHTAME THN ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:17 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    Στηρίζω τις θέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:10 | Ioannis Ch..

    Στηρίζω τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 60.50 και ΠΕ70.50 γιατί πιστεύω οτι η προϋπηρεσία που προσφέρθηκε σε δημόσια σχολεία είναι ενιαία και δε διαχωρίζεται. Να μη ψηφιστεί το άρθρο 47 παρ.4 του νομοσχεδίου.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:08 | ΕΛΛΗ

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή – σχολική ψυχολογία.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:05 | androniki

    Ζητάμε την επιβράβευση για όσα περάσαμε από τη στιγμή που ο νόμος ποτέ δεν άλλαξε και ποτέ δε βγήκε νόμος που να ακυρώνει τα δυσπρόσιτα. ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΤΟΥ 2010-14.
    Μη διαχωρισμό της εκπαίδευσης και μέτρηση της προϋπηρεσίας στον πίνακα του βασικού πτυχίου.
    Να υπολογιστεί και η ημερομηνία κτήσης πτυχίου για τους μόνιμους διορισμούς

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:05 | Στέλλα Μπ.

    ΄Οχι στο διαχωρισμό της ειδικής από τη γενική αγωγή! Όχι στο διαχωρισμό της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν σε δομές της ειδικής και της γενικής αγωγής!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:03 | Κατερίνα

    Θεωρώ κατάφωρη αδικία την παράγραφο 4 του άρθρου 47!!
    Δεν μπορούν να παίζουν με τα όνειρα και τα εργασιακά δικαιώματα κανενός.
    Είναι παράλογο να μιλάμε για συνεκπαίδευση και συγχρόνως να διαχωρίζουμε την εκπαίδευση.
    Ζητώ απόσυρση της παραγράφου 4 και πόσο μάλλον της μη αναδρομική της ισχύ!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:00 | ΛΩΡΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ; ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ;
    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.

    ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΣΕ ΔΙΠΛΑ. ΚΑΤΑΦΟΡΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2014.

    ΤΕΛΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ

  • 27 Ιουνίου 2015, 21:55 | Γιώτα

    Είμαι ΠΕ60.50
    Σε περιπτωση που ΕΣΤΩ και 1 ΜΕΡΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ παει στον Πινακα ΕΙΔΙΚΗΣ και όχι στον Πίνακα ΓΕΝΙΚΗΣ,
    ΑΠΑΙΤΩ να μπορώ να δώσω ΑΣΕΠ και στην Ειδική Αγωγή, πέραν της Γενικής!!!!

    ΕΦΟΣΟΝ κρίνετε ότι η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ μας από εδώ και πέρα θα πηγαίνει μόνο στην Ειδική Αγωγή, ΑΠΑΙΤΩ δικαίωμα ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ, αλλά μέσα από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ!!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 21:54 | ΠΕΓΚΥ

    Ειναι μεγαλο λαθος να μην προσμετραται η προυπηρεσια των δυσπροσιτων διπλη. Απο τη στιγμη μαλιστα που δεν καταργηθηκε ποτε ο νομος ειναι και νομικα παρατυπη.
    Οχι στο διαχωρισμό προϋπηρεσίας γενικής και ειδικής αγωγής!
    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου πρέπει να αποτελεί κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς καθώς και η προυπηρεσία και ο καλύτερος βαθμός οποιουδήποτε ασεπ

  • 27 Ιουνίου 2015, 21:50 | Ευη

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!!
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΕΙΔΙΚΗΣ Κ ΓΕΝΙΚΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!