Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:41 | ΕΛΕΝΗ Λ

    Ως αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ70 επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ70.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ70 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ70.
    Αυτοί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί θα μπούνε τώρα στον πίνακα Γενικής Αγωγής αν ο νόμος δεν ισχύσει αναδρομικά. Εκπαιδευτικοί θα περάσουν εμάς που έχουμε προϋπηρεσία. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η αναδρομική ισχύ του νόμου.
    Ελπίζουμε σε σας, στο να διορθώσετε αυτή την αδικία και να δώσετε τέλος στην αγωνία τόσων χρόνων.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47.Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, κατά την περίοδο 2010-2014. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές
    Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:39 | Ελένη

    Η εκπαίδευση είναι ενιαία καθώς και η προϋπηρεσία. Πουθενά στον κόσμο δεν διαχωρίζεται η ειδική από τη γενική εκπαίδευση.
    Ας εκλείψουν τα μικροσυμφέροντα ώστε να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη!
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΤΥΧΙΟ!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:36 | ΕΛΕΝΗ

    Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τους πίνακες αναπληρωτών και ιδιαίτερα για το θέμα της Ειδικής Αγωγής επισημαίνω τα εξής:
    1.Ο κλάδος έχει ταχθεί από το 2008 και μάλιστα ομόφωνα κατά των σεμιναρίων των 400 ωρών τα οποία χαρακτήριζε μάλιστα ως σεμινάρια της “ντροπής”. Ταυτόχρονα είχε ζητήσει την κατάργηση του Ν3699/08 για την ειδική αγωγή που καθιέρωνε τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια ως “προσόν” διορισμού.
    2.Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αδιανόητο να προταχθούν στους πίνακες γενικής εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν αυτόνομα στην ειδική με μεταπτυχιακά ή σεμινάρια και να εξοβελίσουν από τους πίνακες γενικής συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νηπιαγωγούς, που έχουν δυο και τρεις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και να τους οδηγήσουν στην ανεργία.
    3.Επισημαίνουμε ότι η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 σε καμία περίπτωση δεν χάνεται. Μετρά στον πίνακα Γενικής για τους μόνιμους διορισμούς. Οι αναπληρωτές όμως έχουν ξεχωριστούς πίνακες γι αυτό και όσοι προσλήφθηκαν αυτόνομα από τον πίνακα ειδικής, εκεί πρέπει να υπολογισθεί η προϋπηρεσία τους.
    4.Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα τη ρύθμιση σεβόμενο τις θέσεις του κλάδου, αλλά και τη δικαιολογημένη αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:36 | Αθανασία

    Πίστευα πως με το δουλεύω στην ειδική αγωγή παράγω έργο και τελικά διαπίστωσα πως αμα συνεχίσω να παράγω έργο καταδικάζομαι να μείνω άνεργη!
    Δεν υπάρχει διπλή προϋπηρεσία όπως ισχυρίζονται ορισμένοι.. Υπάρει μόνο μια προϋπηρεσία, στον πίνακα που έχει ο καθένας το βασικό του πτυχίο!
    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:34 | nikos

    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ!!! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!!
    ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΩΣΑΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙς ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΑΚΩΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ!!!
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 60,50 ΚΑΙ 70,50 ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΙΔΙΚΗΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ 2010-2014

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:33 | Νάνσυ

    Τόσα χρόνια που αφήναμε τις θέσεις μας στην γενική αγωγή και δουλεύαμε στην ειδική μια χαρά βολεύτηκαν αρκετοί ‘συνάδελφοι’ μας που κανονικά δεν θα δούλευαν αλλιώς. Ζήτησαν και απαίτησαν να μας εξοντώσουν, πετώντας μας από τον πίνακα όπου έχουμε το βασικό μας πτυχίο, πετώντας μας από τον πίνακα που έχουμε οι περισσότεροι επιτυχίες στον ΑΣΕΠ.
    Κανείς δεν μιλά για διπλή προϋπηρεσία, μιλάμε για προϋπηρεσία στον πίνακα που έχει ο καθένας το βασικό του πτυχίο και ο οποίος δεν έχει ημερομηνία λήξης.
    Περιμένω η νέα κυβέρνηση να μην με καταδικάσει στην ανεργία, περιμένω η νέα κυβέρνηση να μου συμπεριφερθεί δίκαια!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:33 | ΕΛΛΗ

    Ο διαχωρισμός των πινάκων επιβάλλεται. Έστω και εφεξής .
    Οι ρυθμίσεις δυσπρόσιτων και διαχωρισμού πινάκων γενικής και ειδικής πρέπει να μείνουν ως έχουν διαφορετικά πρόκειται για αιφνιδιασμό και καταστρατήγηση της ισότητας των αναπληρωτών και μας οδηγεί σε αδικίες..
    Για τον διορισμό ή πρόσληψη θα πρέπει να γίνεται σύγκριση μεταξύ ομοίων προσόντων Και αναφέρομαι στα κριτήρια πρόσληψης των μεν και των δε.
    Ο διαχωρισμός των πινάκων επιβάλλεται.
    Eπίσης πιστεύω πως για τη μοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα έπρεπε να προσμετρώνται και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:29 | Ντίνα

    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ!!
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διαχωρίζεται η εκπαίδευση από μια Αριστερή κυβέρνηση.
    Ευελπιστούμε οι ιθύνοντες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις όλων των συλλόγων καθώς επίσης και την επίσημη θέση του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε και να αποσύρουν το άρθρο 47 του πολυνομοσχεδίου!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:29 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    οι ρυθμιςεις δυσπρόσιτων και διαχωρισμού πινάκων γενικής και ειδικής πρεπει να μείνουν ως εχουν

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:27 | ΑΝΝΑ

    ΑΠΟΑΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.4 ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΥΧΤΑ!!
    ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:27 | ELLI LIS

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ
    Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τους αναπληρωτές;
    1. Με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 «ξεκλειδώνουν» οι πίνακες και υπολογίζεται ολόκληρη η προϋπηρεσία από 1-9-2010 και μετά. Δεν διπλασιάζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα σχολεία από το 2010 έως το 2014.
    2. Με την παράγραφο 3 του άρθρου 47 καταργείται η ποινή της δίχρονης διαγραφής από τους πίνακες και η διαγραφή ισχύει μόνο για το σχολικό έτος που αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία ως αναπληρωτές.
    3. Με την παράγραφο 4 του άρθρου 47 διαχωρίζεται η προϋπηρεσία για όσους έχουν διδακτορικά, μεταπτυχιακά ή σεμινάρια 400 ωρών που αποκτήθηκαν μέχρι 31-8- 10 και υπολογίζεται πλέον στις δομές που προσφέρθηκε ( Γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης). Η διάταξη αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ. Ισχύει εφεξής.
    4. Με την παράγραφο 7 του άρθρου 47 χορηγούνται και στους αναπληρωτές άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς λόγους, όπως ακριβώς και στους μόνιμους
    5. Με την παράγραφο 8 του άρθρου 47 λύνεται το θέμα που προέκυψε στην αρχή της χρονιάς με τη διαφορά μιας μέρας στην προϋπηρεσία μεταξύ των συναδέλφων που προσελήφθησαν στην ίδια φάση (ΕΣΠΑ-κρατικός προϋπολογισμός).
    Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
    1. Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.
    2. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ-ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο-δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.
    3. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
    «α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».
    4. Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα¬ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.
    5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.
    6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε¬τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω¬τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:26 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Επειδή κάποιοι επαναπαύτηκαν και δεν έκαναν μεταπτυχιακό, εκμεταλλεύτηκαν την αλλαγή εξουσίας για να περάσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις υπερ τους και να καταστρέψουν το μέλλον της ειδικης αγωγής και τους συναδέλφους τους.
    Αυτή η τακτική ξεπέρασε κάθε όριο δικαιοσύνης, νομιμότητας, λογικής, ηθικής, τιμιότητας.
    ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ
    Οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό δεν έχουν μόνο μεταπτυχιακό. Έχουν σπουδάσει 4 χρόνια Παδαγωγικό και έχουν αποκτήσει με την αξία τους και μεταπτυχιακό. Δεν υστερούν σε τίποτα, απεναντίας έχουν κι ενα επιπρόσθετο προσόν.
    ΑΠΟΑΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:25 | ΜΑΡΙΑ

    Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τους πίνακες αναπληρωτών και ιδιαίτερα για το θέμα της Ειδικής Αγωγής επισημαίνω τα εξής:
    1.Ο κλάδος έχει ταχθεί από το 2008 και μάλιστα ομόφωνα κατά των σεμιναρίων των 400 ωρών τα οποία χαρακτήριζε μάλιστα ως σεμινάρια της “ντροπής”. Ταυτόχρονα είχε ζητήσει την κατάργηση του Ν3699/08 για την ειδική αγωγή που καθιέρωνε τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια ως “προσόν” διορισμού.
    2.Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αδιανόητο να προταχθούν στους πίνακες γενικής εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν αυτόνομα στην ειδική με μεταπτυχιακά ή σεμινάρια και να εξοβελίσουν από τους πίνακες γενικής συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νηπιαγωγούς, που έχουν δυο και τρεις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και να τους οδηγήσουν στην ανεργία.
    3.Επισημαίνουμε ότι η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50 και ΠΕ 70.50 σε καμία περίπτωση δεν χάνεται. Μετρά στον πίνακα Γενικής για τους μόνιμους διορισμούς. Οι αναπληρωτές όμως έχουν ξεχωριστούς πίνακες γι αυτό και όσοι προσλήφθηκαν αυτόνομα από τον πίνακα ειδικής, εκεί πρέπει να υπολογισθεί η προϋπηρεσία τους.
    4.Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα τη ρύθμιση σεβόμενο τις θέσεις του κλάδου, αλλά και τη δικαιολογημένη αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:24 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Ο διαχωρισμός των πινάκων επιβάλλεται. Έστω και εφεξής .
    Οι ρυθμίσεις δυσπρόσιτων και διαχωρισμού πινάκων γενικής και ειδικής πρέπει να μείνουν ως έχουν διαφορετικά πρόκειται για αιφνιδιασμό και καταστρατήγηση της ισότητας των αναπληρωτών και μας οδηγεί σε αδικίες..
    Για τον διορισμό ή πρόσληψη θα πρέπει να γίνεται σύγκριση μεταξύ ομοίων προσόντων Και αναφέρομαι στα κριτήρια πρόσληψης των μεν και των δε.
    Ο διαχωρισμός των πινάκων επιβάλλεται.
    Eπίσης πιστεύω πως για τη μοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα έπρεπε να προσμετρώνται και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:23 | Νίκη

    Άμεση απόσυρση της παραγράφου 4, του άρθρου 47
    Απαράδεκτος ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:22 | Μαργαρίτα

    Ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας σε Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο. Οδηγεί σε κατηγοριοποίηση μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πώς μιλάμε για το όραμα ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όταν τεμαχίζεται η ίδια η προϋπηρεσία;
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΕΙΔΙΚΗΣ Κ ΓΕΝΙΚΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:21 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ!!! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!!
    ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΩΣΑΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙς ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΑΚΩΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ!!!
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 60,50 ΚΑΙ 70,50 ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΙΔΙΚΗΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ 2010-2014

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:21 | Ευγενία Β.

    Θα συμφωνήσω με την ΔΟΕ,την ΟΛΜΕ και όλους αυτούς τους συλλόγους που υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς .50, θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

    Ναι στην απόσυρση της παραγράφου 4 και προσμέτρηση των εκπαιδευτικών 0.50 και στους δυο πίνακες, γιατί αν δεν αποσυρθεί παραβιάζει θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:20 | Πάρης

    Είναι δυνατόν να ζητάτε να εγκλωβιστεί νόμιμα αποκτηθείσα προϋπηρεσία σε έναν πίνακα ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης;
    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ μας είναι ΙΕΡΗ και έχει αποκτηθεί με μεγάλους κόπους και θυσίες. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:19 | strasaki25

    Είναι άδικη η προνομιακή μέχρι σήμερα σε δύο πίνακες μοριοδότηση των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στις δομές τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής.
    Στο νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και ειδικότερα στο άρθρο 47 που αναφέρεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διαπιστώνεται η βούληση της κυβέρνησης να επιλύσει δύο ακανθώδη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ζητήματα.
    Πρώτον, περιλαμβάνεται, και σωστά, διάταξη με την οποία προβλέπεται η μη προσμέτρηση στο διπλάσιο της πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010‐2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Η τετραετία αυτή ήταν μια περίοδος κατά την οποία οι προϋπηρεσίες των αναπληρωτών αδικαιολόγητα δεν προσμετρώνταν και η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να άρει αυτό το καθεστώς. Είναι όμως προφανές ότι κάθε ρύθμιση του θέματος στην κατεύθυνση της εκ των υστέρων διπλής προσμέτρησης έρχεται σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη, την ηθική, την ισότητα και τη νομιμότητα, γιατί σε περίπτωση που γίνει δεκτή διπλή προσμέτρηση θα έχουμε μεγάλες ανακατατάξεις στους πίνακες αναπληρωτών, οι οποίες θα οφείλονται όχι στη φυσιολογική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους αλλά σε τυχαία γεγονότα, όπως είναι η εκ των υστέρων υπέρμετρη πριμοδότηση κάποιων συναδέλφων μας. Θα υπερενισχυθούν εκπαιδευτικοί που από τυχαιότητα και όχι από επιλογή τους βρέθηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία. Για μια εποχή που, αν η υπερενίσχυση αυτή ήταν γνωστή (όπως τις άλλες χρονιές), καθένας θα μπορούσε να κάνει τον προγραμματισμό του με στόχο να αξιοποιήσει το σχετικό κίνητρο. Τα διπλά μόρια της υπηρέτησης σε δυσπρόσιτες περιοχές την τετραετία 2010-2014 δεν πρέπει να υπολογίζονται για τον διορισμό των αναπληρωτών αλλά να προσμετρηθούν στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των εν λόγω εκπαιδευτικών μετά τον μόνιμο διορισμό τους.
    Επιπλέον, στο υπό διαβούλευση πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία πραγματοποιείται διαχωρισμός των δυο πινάκων προϋπηρεσίας, γενικής και ειδικής αγωγής, εφεξής και όχι αναδρομικά. Η ρύθμιση δείχνει να θέλει να αντιμετωπίσει τις φάμπρικες των σεμιναρίων, αλλά και μεγάλη μερίδα αμφιλεγόμενων μεταπτυχιακών της αλλοδαπής, τα οποία αποκτήθηκαν πολύ ακριβά. Δείχνει να θέλει να υπερασπιστεί σήμερα την εργασία της πλειοψηφίας των αναπληρωτών που δεν είχαν δυνατότητα για πανάκριβες σπουδές ή επιμορφώσεις, αλλά μέσα από τη βάσανο πολύ σκληρών γραπτών διαγωνισμών διεκδίκησαν το δικαίωμα στην εργασία. Γιατί ακόμα και τα λιγότερα στην περίπτωση μας “καθαρά” μεταπτυχιακά απαιτούν χρήματα που δεν είναι εύκολο να βρεθούν από έναν αυτοσυντηρούμενο αναπληρωτή. Είναι λοιπόν άδικη η προνομιακή μέχρι σήμερα σε δύο πίνακες μοριοδότηση των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στις δομές τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής, αφού στον πίνακα της γενικής μέχρι σήμερα τοποθετούνται αναπληρωτές με διαφορετικά τυπικά προσόντα πρόσληψης. Γιατί βρίσκονται στον ίδιο πίνακα από τη μία επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με υψηλή βαθμολογία και προϋπηρεσία σε σχολικές μονάδες γενικής και από την άλλη αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δομές της ειδικής αγωγής ως κάτοχοι σεμιναρίων (το 58% περίπου των περιπτώσεων!), μεταπτυχιακών ή διδακτορικών (ελάχιστα) ειδικής αγωγής. Το τελευταίο συνιστά πράξη αντισυνταγματική και παράνομη, η οποία μάλιστα διαπιστώθηκε και στην πρόσφατη υπ’ αριθμ. 527/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία είναι απαραίτητο για τον διορισμό των αξιότερων υποψηφίων να υπάρχει η απαραίτητη σύγκριση μεταξύ τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των αναπληρωτών νηπιαγωγών ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σταθερά στις δύο ρυθμίσεις που έχει καταθέσει στη δημόσια διαβούλευση και να εξετάσει άμεσα την εφαρμογή της 2ης ρύθμισης της και αναδρομικά.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:17 | Ελίνα

    Απαράδεκτο και αντισυνταγματικό να διαχωρίζεται η Εκπαίδευση!
    Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τα όνειρα και τα εργασιακά δικαιώματα μας!
    Θεωρώ κατάφωρη αδικία την παράγραφο 4 του άρθρου 47 και ΖΗΤΩ απόσυρση της ρύθμισης!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:17 | ΙΩΑΝΝΑ Μ

    Αγαπητοί κύριοι υπουργοί,
    Κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας ειδικής και γενικής αγωγής!!!
    Η γενική και η ειδική αγωγή σωστά είναι διαχωρισμένες κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γιατί άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής θέλουν ξαφνικά να μπουν στη γενική με τα μόρια της ειδικής; Μήπως γιατί επιθυμούν να διοριστούν ξαφνικά στη γενική; Αφού τόσα χρόνια διατείνονται ότι επιτελούν λειτούργημα στην ειδική και δεν το αμφισβητώ σε καμία περίπτωση, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να μην συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους και θέλουν να «εισβάλλουν» στους πίνακες της γενικής (που οι περισσότεροι στη γενική δουλεύουν μετά από ΑΣΕΠ, ενώ στην ειδική οι περισσότεροι δεν έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ στον ΑΣΕΠ γενικής).
    Είμαι αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ60 και επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ60.
    Στο παρελθόν, με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής και στους δυο πίνακες δημιουργήθηκαν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής άθροιζαν προϋπηρεσία και στους δυο πίνακες δουλεύοντας μόνο σε μια δομή, της ειδικής με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και στην κατάταξη του πίνακα γενικής. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα, ανάλογα και με τις διαθέσιμες πιστώσεις κάθε χρονιά, να μεταπηδούν ανά πάσα στιγμή-ως υποψήφιοι και των δυο πινάκων αναπληρωτών-και να εργάζονται στην γενική αγωγή, στερώντας θέσεις από τους συναδέλφους τους της γενικής αγωγής!
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 κατά το οποίο οι πίνακες αναπληρωτών δεν τροφοδοτούνταν με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας, συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 και καλώς σχεδιάζεται να προσμετρηθεί άνευ διπλασιασμού. Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών στις αιτήσεις υποψήφιων αναπληρωτών γινόταν με άλλα δεδομένα επομένως εκ των υστέρων αλλαγή θα δημιουργήσει ανατροπές στους πίνακες κατάταξης. Η συμπλήρωση των αιτήσεων γινόταν γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα, όχι μόνο δεν επρόκειτο να υπολογισθεί στο διπλάσιο αλλά ακόμα και όταν τελικά προσμετρηθεί (μετά από διεξαγωγή νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ),αυτό θα γινόταν με τρόπο που όριζε ο σχετικός νόμος 3848 (1 μήνας προϋπηρεσίας=0,1 μόριο!). Τα δεδομένα αυτά λειτούργησαν όπως είναι φυσικό αποτρεπτικά για οποιονδήποτε υποψήφιο αναπληρωτή με αποτέλεσμα, αν κάποιος τελικά βρέθηκε εκείνο το διάστημα να υπηρετεί σε δυσπρόσιτα αυτό έγινε λόγω της χαμηλής του θέσης στον πίνακα και όχι από συνειδητή επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    Με ενδεχόμενο διπλασιασμό, τα άτομα αυτά θα βρεθούν σε ευνοϊκή θέση στον πίνακα κατάταξης εις βάρος συναδέλφων τους που ενώ είχαν την επιλογή των δυσπρόσιτων, έκαναν τις επιλογές τους σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία. Τέτοιες πρακτικές, υπό τον μανδύα της δήθεν αποκατάστασης όχι μόνο καταστρατηγούν κάθε έννοια λογικής, αξιοκρατίας και ισονομίας αλλά είναι ανήθικες και ανέντιμες. Καλώς λοιπόν δεν προβλέπεται διπλασιασμός της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα της περιόδου 2010-2014!
    Ελπίζουμε σε σας, στο να διορθώσετε αυτή την αδικία και να δώσετε τέλος στην αγωνία τόσων χρόνων.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:15 | ΕΛΛΗ

    Κύριε υπουργέ,

    Είναι πολυ σωστη, η ΜΗ προσμετρηση της προυπηρεσιας στα δυσπροσιτα γιατι κανεις τοτε δεν τα επελεγε συνειδητα, απλα εστελναν αυτους που ηταν τελευταίοι στη σειρα στον πινακα καταταξης του καθε νομού που προσλήφθηκαν. Αν γνωρίζαμε οτι μετράει διπλά, θα ήταν διαφορετικές και οι επιλογές μας…
    Οσον αφορα την Ειδικη Αγωγή η ρυθμιση ειναι δίκαιη, αλλα πρεπει να ισχυσει ο νομος αυτος με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:14 | Άρης

    Πριν ένα χρόνο, μας πήρατε τα δικαιώματα από τον πίνακα της ειδικής γιατί εκεί δεν είχαμε βασικό πτυχίο και τώρα προσπαθείτε να μας τα πάρετε και από τον πίνακα της γενικής όπου εκεί έχουμε βασικό πτυχίο;;
    Όλο αυτό που συμβαίνει είναι μεγάλη προσβολή στις πλάτες μας!
    Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες!!
    Απαιτούμε απόσυρση της παρ.4 και μη αναδρομική ισχύ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:13 | Ευανθία

    ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

    και γι΄αυτό ναι στην κατάργηση της παραγράφου 4 και μάλιστα όχι στην αναδρομική ισχύ της. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να ωθήσει στην ανεργία τόσους εκπαιδευτικούς παραβιάζοντας το σύνταγμα. Δεν διαθέτουν αγορασμένα πτυχία αλλά πτυχία που σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές εποχές στερήθηκαν τα πάντα για να αποκτήσουν επιπλέον εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο τους. Οι .50 υπηρετούν την συνεκπαίδευση και γι΄αυτό ο σύλλογος ΣΑΤΕΑ τους υποστηρίζει.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:12 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μ

    Αγαπητοί κύριοι υπουργοί,
    Κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας ειδικής και γενικής αγωγής!!!
    Η γενική και η ειδική αγωγή σωστά είναι διαχωρισμένες κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γιατί άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής θέλουν ξαφνικά να μπουν στη γενική με τα μόρια της ειδικής; Μήπως γιατί επιθυμούν να διοριστούν ξαφνικά στη γενική; Αφού τόσα χρόνια διατείνονται ότι επιτελούν λειτούργημα στην ειδική και δεν το αμφισβητώ σε καμία περίπτωση, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να μην συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους και θέλουν να «εισβάλλουν» στους πίνακες της γενικής (που οι περισσότεροι στη γενική δουλεύουν μετά από ΑΣΕΠ, ενώ στην ειδική οι περισσότεροι δεν έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ στον ΑΣΕΠ γενικής).
    Είμαι ΠΕ60 και επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ60.
    Στο παρελθόν, με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής και στους δυο πίνακες δημιουργήθηκαν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής άθροιζαν προϋπηρεσία και στους δυο πίνακες δουλεύοντας μόνο σε μια δομή, της ειδικής με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και στην κατάταξη του πίνακα γενικής. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα, ανάλογα και με τις διαθέσιμες πιστώσεις κάθε χρονιά, να μεταπηδούν ανά πάσα στιγμή-ως υποψήφιοι και των δυο πινάκων αναπληρωτών-και να εργάζονται στην γενική αγωγή, στερώντας θέσεις από τους συναδέλφους τους της γενικής αγωγής!
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 κατά το οποίο οι πίνακες αναπληρωτών δεν τροφοδοτούνταν με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας, συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 και καλώς σχεδιάζεται να προσμετρηθεί άνευ διπλασιασμού. Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών στις αιτήσεις υποψήφιων αναπληρωτών γινόταν με άλλα δεδομένα επομένως εκ των υστέρων αλλαγή θα δημιουργήσει ανατροπές στους πίνακες κατάταξης. Η συμπλήρωση των αιτήσεων γινόταν γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα, όχι μόνο δεν επρόκειτο να υπολογισθεί στο διπλάσιο αλλά ακόμα και όταν τελικά προσμετρηθεί (μετά από διεξαγωγή νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ),αυτό θα γινόταν με τρόπο που όριζε ο σχετικός νόμος 3848 (1 μήνας προϋπηρεσίας=0,1 μόριο!). Τα δεδομένα αυτά λειτούργησαν όπως είναι φυσικό αποτρεπτικά για οποιονδήποτε υποψήφιο αναπληρωτή με αποτέλεσμα, αν κάποιος τελικά βρέθηκε εκείνο το διάστημα να υπηρετεί σε δυσπρόσιτα αυτό έγινε λόγω της χαμηλής του θέσης στον πίνακα και όχι από συνειδητή επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    Με ενδεχόμενο διπλασιασμό, τα άτομα αυτά θα βρεθούν σε ευνοϊκή θέση στον πίνακα κατάταξης εις βάρος συναδέλφων τους που ενώ είχαν την επιλογή των δυσπρόσιτων, έκαναν τις επιλογές τους σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία. Τέτοιες πρακτικές, υπό τον μανδύα της δήθεν αποκατάστασης όχι μόνο καταστρατηγούν κάθε έννοια λογικής, αξιοκρατίας και ισονομίας αλλά είναι ανήθικες και ανέντιμες. Καλώς λοιπόν δεν προβλέπεται διπλασιασμός της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα της περιόδου 2010-2014!
    Οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται σε μία, το πολύ δύο φάσεις.
    κύριε Υπουργέ, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες αδικίες που έχουν δημιουργήσει οι προκάτοχοι σας στο υπουργείο Παιδείας.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:11 | Έφη

    Απόσυρση της παραγράφου 4 και μη αναδρομική της ισχύ!!
    Η κυβέρνηση καλείται να αποσύρει την εν λόγω ρύθμιση αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαίου και προάγοντας τη Δημοκρατία!
    Είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό να διαχωρίζεται η Εκπαίδευση!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:09 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής
    Το Υπουργείο Παιδείας με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας εκφράζει την πολιτική βούληση για την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών που συμμετέχουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και κάνει σαφές ότι αυτή δεν αποτελεί ένα ακόμη «παζάρι» δικαιωμάτων.
    Με το άνοιγμα και τον διαχωρισμό των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και όχι από το 2015 και την προσμέτρηση της προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, κατόχων σεμιναρίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών ειδικής αγωγής μόνο στον οικείο πίνακα και όχι και στους δύο (γενικής και ειδικής αγωγής) εξασφαλίζεται η ποιότητα και αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχοντας «αγορασμένα» μεταπτυχιακά μπαίνουν στους πίνακες της ειδικής αγωγής και στη συνέχεια μεταπηδούν σε αυτόν της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία; Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και η βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και έχουν κάποια κατάρτιση και εμπειρία στην ειδική αγωγή μοναδικό μέλημά τους είναι να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή και τελικά να διοριστούν σε αυτή;
    Αποτελεί νομοθετική και πανεκπαιδευτική πρωτοτυπία το φαινόμενο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής λόγω κάποιου ακαδημαϊκού προσόντος (διδακτορικό/μεταπτυχιακό/σεμινάριο ή απλά προϋπηρεσία ενός έτους) να ονομάζονται κλάδοι ΠΕ, ΔΕ 50 και με το ίδιο βασικό πτυχίο να εγγράφονται σε δύο (2) πίνακες αναπληρωτών ταυτόχρονα.
    Οι συγκεκριμένες αποφάσεις (μη προσμέτρηση στο διπλάσιο δυσπρόσιτων και διαχωρισμός πινάκων γενικής-ειδικής αγωγής) έρχονται να ικανοποιήσουν τις μέχρι τώρα δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, να ενισχύσουν το του αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:07 | Έλενα

    Άραγε ποιος θα δεχτεί να διδάξει στην ειδική εκπαίδευση γνωρίζοντας ότι η προϋπηρεσία του δε θα μετράει πουθενά;;
    Δεν κλέψαμε, ούτε μπήκαμε πλαγίως, τόσα χρόνια ακολουθούμε το νόμο του κράτους και περιμέναμε να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες μας.
    Η προϋπηρεσία μας πρέπει και οφείλει να προσμετράτε στον μόνο πίνακα που έχουμε δικαίωμα διορισμού!! Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος μας!
    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:07 | ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές.
    Διαχωρισμός πινάκων Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
    Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό ήθος, ανιδιοτέλεια και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:05 | Κέλλυ

    Ανεπίτρεπτο να μην προσμετράται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών στον πίνακα γενικής από όπου και προέρχεται το βασικό τους πτυχίο. Είναι το λιγότερο ειρωνικό να υποστηρίζει κάποιος ότι θα μετράει η προϋπηρεσία στο πινάκα ειδικής, καθώς όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολύ σύντομα δεν θα δουλεύει κανείς ΠΕ70.50/60.50 στην ειδική αγωγή!!
    Ο διαχωρισμός και η κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης αποτελεί κατάφωρη αδικία.
    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:04 | Xρυσούλα

    Ναι στην απόσυρση της παρ, 4 ναι στην προσμέτρηση της υπηρεσία τους και στους δυο πίνακες. Δεν υπάρχουν αγορασμένα πτυχία μόνο πτυχία που αποκτήθηκαν σε με κόπο και μόσχο. Επίσης, πόσοι μόνιμοι δάσκαλοι ΠΕ70 με μεταπτυχιακό ή σεμιναρίου δουλεύουν στις ειδικές δομές των δημόσιων σχολίων και η προϋπηρεσία τους δίνεται στην γενική αγωγή ενώ δουλεύουν στην ειδική;

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:59 | Δάφνη

    Ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και κήρυξε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για να αποφασίσει ο λαός.
    Το Υπουργείο Παιδείας όμως γιατί αγνοεί τις φωνές του λαού, τις φωνές τόσων συλλόγων ανα την Ελλάδα, της ΔΟΕ και των 600 αντιπροσώπων της;
    Αρκετοί συνάδελφοι μου πιστεύουν ότι όλο γίνονται για να ικανοποιηθεί το συμφέρον συγκεκριμένης ομάδας, και ότι παίζονται πολλά από πίσω.
    Σας παρακαλώ να τους διαψεύσετε, συμπεριφερθείτε με βάση το δίκαιο και όχι πλάγια συμφέροντα!
    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:55 | ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ

    Ως αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ70 επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ70.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ70 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ70.
    Συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47.Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, κατά την περίοδο 2010-2014. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.

    Δικαιοσύνη, αξιοκρατία κ όχι στρέβλωση και αδικίες .

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:54 | Σάκης

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή/σχολική ψυχολογία!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:54 | maria

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή – σχολική ψυχολογία.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:53 | Άννα

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ
    ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:53 | ΒΑΝΕΣΣΑ

    Συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη δίκαιη και απόλυτα νόμιμη ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα την περίοδο 2010- 2014, όπου και οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι. Κατά την περίοδο αυτή εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα συνάδελφοι από καθαρή τύχη και όχι συνειδητά από επιλογή. Είναι πολύ σωστή η επιλογή της κυβέρνησης να μην μετρήσει με διπλά μόρια την υπηρέτηση σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς εάν ήταν γνωστό πολύ συνάδελφοι με υψηλή θέση στον πίνακα αναπληρωτών θα επέλεγαν να εργαστούν σε δομές δυσπρόσιτων περιοχών.
    Η παράγραφος 4 του άρθρου 47 αποκαθιστά το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας και αναβαθμίζει επιτέλους την ειδική αγωγή θέτοντας τέλος σε συντεχνιακά συμφέροντα και προσπάθειες παράκαμψης του πίνακα αναπληρωτών γενικής αγωγής. Για να ικανοποιηθεί όμως πλήρως το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας θα πρέπει να ισχύσει ο αναδρομικός διαχωρισμός των πινάκων γενικής και ειδικής αγωγής, από το 2010. Επισημαίνω ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, περιγράφοντας αυτή τη διαδικασία και τον τρόπο που αποκτάται η εξειδίκευση «ΝΤΡΟΠΗ». Οι αποφάσεις της ΔΟΕ που λήφθηκαν το 2010, είναι στη διάθεσή σας από το αρχείο της ΔΟΕ. Προφανώς πρόκειται για παρανόηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έγινε με δόλο. Επισημαίνουμε λοιπόν σε όσους ασχολούνται με το θέμα ότι η εφαρμογή της ρύθμισης χωρίς αναδρομικό χαρακτήρα, θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες αναπληρωτές γενικής με προϋπηρεσία στις δομές γενικής και με βαθμολογία σχεδόν άριστη στον ΑΣΕΠ.
    Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας!!!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:52 | Δανάη

    Στηρίζω τις θέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ
    ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:52 | Δανάη

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή – σχολική ψυχολογία.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:51 | ΕΛΕΝΑ

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Δασκάλων με μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην ειδική αγωγή – σχολική ψυχολογία.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:51 | ΧΑΡΑ Γ

    Κύριοι υπουργοί,
    το πολυπόθητο πολυνομοσχέδιο που πολύ καιρό τώρα αναμέναμε για να μας σώσει από τα ¨κακώς κείμενα¨ των προηγούμενων κυβερνήσεων έφτασε, αλλά δυστυχώς όχι μόνο για να διορθώσει προηγούμενα λάθη.. Αλλά να μας ταράξει με νέες αλλαγές.
    Έχοντας ήδη βιώσει τις επιτυχείς εξετάσεις σε τρεις διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και την ψυχοφθόρα διαδικασία της αναμονής και τοποθέτησης, την τελευταία στιγμή πάντα (είτε αυτό ήταν στην αρχή είτε στην μέση της χρονιάς) για έξι συνεχείς χρονιές.
    Φυσικά σε διαφορετικά μέρη ανά την Ελλάδα , όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των αναπληρωτών.
    Ανακοινώνεται λοιπόν, ότι δύο από αυτές τις χρονιές τα μόρια μας δεν θα προσμετρηθούν. Και μέχρι να αναρτηθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο και να δούμε εγγράφως ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν πρόκειται να ισχύσει, αγωνιούμε.
    Συνεχίζουμε να αγωνιούμε όταν μαθαίνουμε ότι ίσως οι αναπληρωτές που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να δουλεύουν στην ειδική αγωγή, πολλοί από τους οποίους δεν το κάνανε επειδή θέλανε να αφιερωθούν στην ειδική αγωγή αλλά:
    είτε γιατί δεν είχαν δώσει ΑΣΕΠ
    είτε γιατί ήταν σε χαμηλή θέση στον πίνακα του ΑΣΕΠ
    (κάτι που θα σημαίνει ότι δεν είχαν καμμιά πιθανότητα να εργαστούν).
    Συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47.Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, κατά την περίοδο 2010-2014. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    Η παράγραφος 4 του άρθρου 47 αποκαθιστά το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας και αναβαθμίζει επιτέλους την ειδική αγωγή θέτοντας τέλος σε συντεχνιακά συμφέροντα και προσπάθειες παράκαμψης του πίνακα αναπληρωτών γενικής αγωγής.
    Για να ικανοποιηθεί όμως το αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας θα πρέπει να ισχύσει και αναδρομικός διαχωρισμός πινάκων από το 2010 άρα προτείνω κατάργηση της πρότασης στο παρόν άρθρο «Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου»
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχοντας «αγορασμένα» μεταπτυχιακά μπαίνουν στους πίνακες της ειδικής αγωγής και στη συνέχεια μεταπηδούν σε αυτόν της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ ή κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία;
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και η βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και έχουν κάποια κατάρτιση και εμπειρία στην ειδική αγωγή μοναδικό μέλημά τους είναι να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή για να διοριστούν.
    Η εφαρμογή αυτής της πρότασης προκαλεί νέα πληθώρα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδίως σε εμάς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που το εργασιακό μέλλον μας θα είναι αβέβαιο.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:50 | A.M

    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2014

    Αναπαράγω μήνυμα συναδέλφου ΓΙΑΤΙ τα λέει όλα…

    »Κατά το έτος 2013 – 2014 υπηρέτησα σε θέση παράλληλης στήριξης σε δυσπρόσιτο νηπιαγωγείο. Ο συγκεκριμένος νομός ήταν η 2η επιλογή μου (για προσωπικούς λόγους) στην αίτηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Άρα δεν πήγα όπως θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν τυχαία.Την επόμενη χρονιά 2014 – 2015 υπηρέτησε σε αυτό το νηπιαγωγείο άλλη συνάδελφος Ειδικής Αγωγής.

    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΥΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ; ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΠΡΟΣΙΤΟ;

    Όσοι επιλέξαμε να υπηρετήσουμε σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες το 2010 – 2014 δεν το πράξαμε τυχαία αλλά το πράξαμε είτε συνειδητά σε γνώση του Ν.3391/2005 είτε αναγκαστικά καθώς σε περίπτωση άρνησής μας υπήρχε η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τους σχετικούς πίνακες αναπληρωτών.Ο νόμος για τα δυσπρόσιτα και το διπλασιασμό της προσφερθείσας προϋπηρεσίας σε αυτά δεν είναι ο 3848/2010 αλλά ο 3391/2005.

    Επομένως όσοι πρεσβεύουν πως δε γνώριζαν για το διπλασιασμό των μορίων είτε ψεύδονται είτε αγνοούσαν το νόμο 3391/2005.ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ; Κάποιος μπορεί να πήγε σε δυσπρόσιτο επειδή βρήκε εκεί τον «έρωτα της ζωής του». Άρα δεν το δήλωσε τυχαία.

    Η δήλωσή του εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό. Δεν είχε όμως σκοπό να «φάει τη θέση» του εκπαιδευτικού που ήταν σε υψηλότερη θέση στον πίνακα. Ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία το νόμο; Ας σοβαρευτούμε λιγάκι!ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    Απαράδεκτο εμείς οι αναπληρωτές να μην έχουμε ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας; Απαράδεκτο να μην έχουμε τα ίσια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε θέματα αδειών. Απαράδεκτο να έχουμε μόνο 2 μήνες άδεια μητροτητας χωρίς καν να προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας.»

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:50 | Χρύσα

    Ζητάμε να συνεχίσει να μετριέται η προϋπηρεσία των ΠΕ70.50/60.50 στον πίνακα γενικής αγωγής, γιατί είμαστε εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής,μόνο εκεί έχουμε δικαίωμα διορισμού και μόνο εκεί έχει σημασία η προϋπηρεσία μας!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:49 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Αγαπητοί κύριοι υπουργοί,
    Κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας ο πολυαναμενόμενος διαχωρισμός της προϋπηρεσίας ειδικής και γενικής αγωγής!!!
    Η γενική και η ειδική αγωγή σωστά είναι διαχωρισμένες κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Γιατί άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής θέλουν ξαφνικά να μπουν στη γενική με τα μόρια της ειδικής; Μήπως γιατί επιθυμούν να διοριστούν ξαφνικά στη γενική; Αφού τόσα χρόνια διατείνονται ότι επιτελούν λειτούργημα στην ειδική και δεν το αμφισβητώ σε καμία περίπτωση, αλλά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να μην συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους και θέλουν να «εισβάλλουν» στους πίνακες της γενικής (που οι περισσότεροι στη γενική δουλεύουν μετά από ΑΣΕΠ, ενώ στην ειδική οι περισσότεροι δεν έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ στον ΑΣΕΠ γενικής).
    Είμαι αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ60 και επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, που όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, βοηθάτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών και να μπούνε από «παραθυράκια». Γνωρίζετε, είμαι βέβαιη, πως οι θέσεις που κατέχουμε στον πίνακα αναπληρωτών αποκτήθηκαν με πολύ κόπο, μετά από επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα. Λάβετε επίσης υπόψη σας οτι με την ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ καταδικάζονται σε ανεργία οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής ΠΕ60.
    Στο παρελθόν, με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής και στους δυο πίνακες δημιουργήθηκαν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής άθροιζαν προϋπηρεσία και στους δυο πίνακες δουλεύοντας μόνο σε μια δομή, της ειδικής με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και στην κατάταξη του πίνακα γενικής. Με αυτό τον τρόπο είχαν την δυνατότητα, ανάλογα και με τις διαθέσιμες πιστώσεις κάθε χρονιά, να μεταπηδούν ανά πάσα στιγμή-ως υποψήφιοι και των δυο πινάκων αναπληρωτών-και να εργάζονται στην γενική αγωγή, στερώντας θέσεις από τους συναδέλφους τους της γενικής αγωγής!

    Όσον αφορά τη μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 κατά το οποίο οι πίνακες αναπληρωτών δεν τροφοδοτούνταν με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας, συμφωνώ με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 και καλώς σχεδιάζεται να προσμετρηθεί άνευ διπλασιασμού. Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών στις αιτήσεις υποψήφιων αναπληρωτών γινόταν με άλλα δεδομένα επομένως εκ των υστέρων αλλαγή θα δημιουργήσει ανατροπές στους πίνακες κατάταξης. Η συμπλήρωση των αιτήσεων γινόταν γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα, όχι μόνο δεν επρόκειτο να υπολογισθεί στο διπλάσιο αλλά ακόμα και όταν τελικά προσμετρηθεί (μετά από διεξαγωγή νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ),αυτό θα γινόταν με τρόπο που όριζε ο σχετικός νόμος 3848 (1 μήνας προϋπηρεσίας=0,1 μόριο!). Τα δεδομένα αυτά λειτούργησαν όπως είναι φυσικό αποτρεπτικά για οποιονδήποτε υποψήφιο αναπληρωτή με αποτέλεσμα, αν κάποιος τελικά βρέθηκε εκείνο το διάστημα να υπηρετεί σε δυσπρόσιτα αυτό έγινε λόγω της χαμηλής του θέσης στον πίνακα και όχι από συνειδητή επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο αυτή, πήγαν τυχαία και όχι από επιλογή.
    Με ενδεχόμενο διπλασιασμό, τα άτομα αυτά θα βρεθούν σε ευνοϊκή θέση στον πίνακα κατάταξης εις βάρος συναδέλφων τους που ενώ είχαν την επιλογή των δυσπρόσιτων, έκαναν τις επιλογές τους σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία. Τέτοιες πρακτικές, υπό τον μανδύα της δήθεν αποκατάστασης όχι μόνο καταστρατηγούν κάθε έννοια λογικής, αξιοκρατίας και ισονομίας αλλά είναι ανήθικες και ανέντιμες. Καλώς λοιπόν δεν προβλέπεται διπλασιασμός της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα της περιόδου 2010-2014!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:46 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΜΗ διπλασιασμός της προϋπηρεσίας αναπληρωτών σε δυσπρόσιτες περιοχές.
    Διαχωρισμός της προϋπηρεσίας των πινάκων Ειδικής και Γενικής.
    Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου πρέπει να αποτελεί κριτήριο για τους μόνιμους διορισμούς.
    ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ, Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΕΠ 2008.

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:41 | ΒΑΣΩ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:40 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕ60.50 ΚΑΙ 70.50 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟ.

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; θΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ, ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ Η ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ;

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:38 | Αντώνης

    Όχι στο διαχωρισμό των παιδιών,
    όχι στο διαχωρισμό των εκπαιδευτικών,
    όχι στο διαχωρισμό της εκπαίδευσης.

    Η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία είναι δικαίωμα, δεν είναι φιλανθρωπία, την εκπαίδευση την δικαιούνται όλοι εξίσου. Οι εκπαιδευτικοί 70.50 και 60.50 έχουν προϋπηρεσία που πρέπει να μετρήσει και στον πίνακα της γενικής!
    Τώρα, όσον αφορά τα πληρωμένα σεμινάρια, να υπενθυμίσω ότι τα έκαναν οι ίδιοι καθηγητές που διδάσκουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά!Κι όσον αφορά τα μεταπτυχιακά του εξωτερικού, να υπενθυμίσω ότι όσοι δουλεύουν με αυτά, έχουν αναγνωριστεί νόμιμα από κρατικό φορέα! Οποιαδήποτε προσβολή προς τις γνώσεις μας δεν θα περάσει έτσι! Η λασπολογία πρέπει να σταματήσει!
    Προσμέτρηση της προϋπηρεσία των ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής και αδιαμφισβήτητα με αναδρομική ισχύ!!!
    Ας πάμε μπροστά επιτέλους, όχι πίσω!

  • 27 Ιουνίου 2015, 23:37 | ΖΩΗ

    ΜΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2014.
    ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ.
    ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ.