Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:40 | Νότα Χ.

    ΣΥΡΙΖΑ 6/6/2014

    Πηγή: (http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/desmeyseis-syriza-gia-thn-eidikh-agvgh)
    Με αφετηρία το, υπό διαμόρφωση, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή Έλεγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μία μεγάλη συζήτηση, σήμερα στη Βουλή, με πάνω από 20 φορείς της ειδικής αγωγής, άκουσε τις προτάσεις τους για όλα τα ανοικτά ζητήματα, ενώ ανέλυσε και όψεις τις προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο αυτό εκπαιδευτικό πεδίο.
    Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία τους για την συνεχή υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και την υποχρηματοδότησή της.
    Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι:
    Α. Υψιστη εκπαιδευτική προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της ειδικής αγωγής, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης(!!!!).
    Β. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι κανένα παιδί να μην παραμένει αποκλεισμένο από την δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
    Γ. Η στήριξη ενός συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και θα χρηματοδοτείται με επαρκείς πόρους, αποτελεί στο πλαίσιο αυτό, προγραμματική και αξιακή δέσμευση για το ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΥΡΙΖΑ 18/6/2015
    Τι λένε τώρα:
    Άρθρο 47 4: »Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

    Αυτή είναι η ενιαία εκπαίδευση;
    Αυτή είναι η αντιμετώπιση των εργαζομένων και των δεδουλευμένων από την Αριστερή κυβέρνηση;

    ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:40 | Κική

    Υποστηρίζω πως η προϋπηρεσία των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 πρέπει να πάει στον κλάδο τους και να μην υποτιμηθεί το βασικό τους πτυχίο!!
    Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί εμπαιγμό στους κόπους και τις γνώσεις των εν λόγω εκπαιδευτικών!!
    Σταματήστε να κάνετε λόγο για διπλές προϋπηρεσίες και δίπορτο σε δύο πίνακες!!! Εφ΄ όσον οι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 έχουν δικαίωμα διορισμού μόνο από τον πίνακα γενικής αγωγής, εκεί θα πρέπει να αθροίζεται και η προϋπηρεσία τους!!
    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ΠΕ 60.50 ΚΑΙ 70.50 στους πίνακες γενικής αγωγής και αναδρομικά!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:38 | Νόπη

    Η ρύθμιση για τους ΠΕ70.50/60.50 είναι ΑΔΙΚΗ και τους οδηγεί στην ΑΝΕΡΓΙΑ!
    Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 47.παρ.4!

    Το βασικό πτυχίο των εκπαιδευτικών με επέκταση .50 είναι εκείνο της γενικής αγωγής!! Η εξειδίκευση τούς έδωσε τη δυνατότητα να διδάξουν σε δομές της ειδικής εκπαίδευσης χωρίς όμως να σημαίνει πώς άλλαξε ο κλάδος τους!!Ακούστε τις φωνές της ΔΟΕ και των εκπαιδευτικών συλλόγων!!
    Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στον πίνακα γενικής και αναδρομικά!!!
    Μη μας απαξιώνετε!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:35 | Δημήτρης

    Δεν γίνεται κανείς να έρχεται και να καταργεί την προϋπηρεσία μας, είναι αυτονόητο δικαίωμα μας.
    ΤΟ .50 είναι μια προέκταση για να ξεχωρίζουμε όσοι έχουμε εξειδίκευση. Τίποτα παραπάνω, και γι αυτό το λόγο η προϋπηρεσία μας στη ειδική αγωγή είναι προσωρινή.
    Επιπλέον η εκπαίδευση πρέπει να είναι ενιαία όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 και στους δυο πίνακες.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:33 | Λουκάς

    ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:32 | Γιάννης

    Η προϋπηρεσία προσφέρθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και οι αναπληρωτές κλήθηκαν να εργαστούν από την ίδια την πολιτεία.
    O διαχωρισμός της προϋπηρεσίας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ.
    Μας πετάτε έξω από την εκπαίδευση με αυτή τη ρύθμιση!Δεν μιλάμε για διπλή προϋπηρεσία, αλλά για προϋπηρεσία στον κλάδο που έχουμε το ΒΑΣΙΚΟ μας πτυχίο!
    Όλοι αυτοί που μιλάνε για διπλή προϋπηρεσία μας ειρωνεύονται δεν εξηγείτε αλλιώς!
    Η ρύθμιση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 προσβάλει την νοημοσύνη μας και το έργο που παράγουμε τόσα χρόνια στην εκπαίδευση!
    Ευελπιστούμε να υπάρξει αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη!!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:29 | Δήμητρα

    Η θετική πρόταση του πολυνομοσχεδίου για άνοιγμα των πινάκων συνοδεύεται δυστυχώς από μια πολύ μεγάλη αδικία, αυτή του μη διπλασιασμού των μορίων προϋπηρεσίας σε όσους συναδέλφους υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα σχολεία την περίοδο 2010-2014. Δεν είναι δυνατόν να διπλασιάζεται η μοριοδότηση των προϋπηρεσίας για όσους υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες πριν το 2010 και μετά το 2014 και να μην ισχύει για όσους υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα την περίοδο 2010-2014! Ή θα ισχύει για όλους ή δεν θα ισχύει για κανέναν. Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σημαίνει ότι παύει να ισχύει ο νόμος 3848/2010 και ξαναισχύει ο προηγούμενος νόμος 3391/2005 για τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών, δηλαδή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στις σχολικές μονάδες και παράλληλα διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων. Εάν δεν ισχύσουν και τα δύο ταυτόχρονα τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματικό «ξεκλείδωμα» των πινάκων. Γιατί να μην ισχύσει ό,τι προβλεπόταν στο νόμο του 2005 αλλά αντίθετα εισάγεται αυτή η αδικία;
    Όσο για το επιχείρημα που ακούστηκε ότι όσοι πήγαν στα δυσπρόσιτα την περίοδο 2010-2014 δεν ήταν συνειδητοποιημένοι και βρέθηκαν εκεί τυχαία, είναι πασιφανές ότι όσοι δέχθηκαν να υπηρετήσουν στα σχολεία αυτά υποχρεώθηκαν να το κάνουν για να μην αποκλειστούν από τους πίνακες για δύο ολόκληρα χρόνια. Θα έπρεπε να επιβραβευθούν επιπλέον για το ότι αποδέχθηκαν το διορισμό τους σε τόσο αντίξοες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος, παρά το ότι οι πίνακες ήταν κλειστοί, μια που χάρη σε αυτούς τους συναδέλφους λειτούργησαν τα σχολεία στις απομονωμένες περιοχές της χώρας εκείνη την περίοδο. Αντιθέτως προτείνεται η εκ των υστέρων «τιμωρία» τους! Η δεύτερη επιχειρηματολογία, ότι οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές ήταν πολύ κάτω στις λίστες και αν γίνει ο διπλασιασμός των μορίων θα αδικηθούν οι συνάδελφοι που βρίσκονταν σε καλύτερη θέση, είναι παντελώς αβάσιμη καθώς οι διορισμοί στα δυσπρόσιτα για την περίοδο 2010-2014 γίνονταν κατά την α’ φάση διορισμών και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές. Για όλους τους παραπάνω λόγους ο μη διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα αποκλειστικά για την περίοδο 2010-2014 αποτελεί κατάφορη αδικία που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Το δίκαιο και σωστό είναι ότι πρέπει να ανοίξουν οι πίνακες χωρίς να αδικείται αυτή η κατηγορία αναπληρωτών συναδέλφων!

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:26 | Αντώνης Κ.

    AYTOMATH ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ των ΠΕ70/60 που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόσο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όσο και στο ΜΕΛΛΟΝ.

    * Η προϋπηρεσία είναι ενιαία σε όποια δομή και αν αποκτάται και είναι του εκπαιδευτικού και όχι κάποιων επιμέρους πινάκων. Έτσι, δεν νοείται ο διαχωρισμός της προϋπηρεσίας των δασκάλων/νηπιαγωγών που δουλεύουν στην Ειδική Αγωγή. Σε κάθε τομέα του δημοσίου η προϋπηρεσία ακολουθεί τον εργαζόμενο, όπως συμβαίνει και στους μόνιμους συναδέλφους μας που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή έχοντας τα ίδια προσόντα με εμάς (Για παράδειγμα ένας μόνιμος συνάδελφός μας ΠΕ 60/70 με 30 χρόνια προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή που βρίσκεται πριν τη συνταξιοδότηση θα του αφαιρεθούν αυτά τα 30 χρόνια προϋπηρεσίας; Ή θα ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για κάθε περίπτωση;).

    * Επιπλέον, κλάδος 70.50/60.50 δεν υφίσταται το «.50» είναι ένας συμβατικός κωδικός που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί ΠΕ60/70 έχουν τα πρόσθετα επιστημονικά-εκπαιδευτικά προσόντα για να εργαστούν στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Ο κλάδος όμως παραμένει ο 60/70. Και εδώ διερωτόμαστε: Πως γίνεται να μην προσμετράται αυτόματα η προϋπηρεσία στον κλάδο μας εφόσον από αυτόν προερχόμαστε;

    * Δεν παίρνουμε διπλή προϋπηρεσία καθώς ως φυσικά πρόσωπα κάθε χρονιά εργαζόμαστε σε μία και μόνο θέση και με την κάλυψη αυτής της θέσης αυτόματα διαγραφόμαστε από τον άλλο πίνακα.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ

    ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:25 | Θανάσης

    Σχετικά με τη διπλή προσμέτρηση μορίων στους υπηρετούντες στα δυσπρόσιτα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια πράγματα. Νόμος για το διπλασιασμό των μορίων στα δυσπρόσιτα υπήρχε πριν σταματήσουν οι πίνακες προϋπηρεσίας να τροφοδοτούνται το 2010. Απλά σταμάτησε να εφαρμόζεται παρότι δεν καταργήθηκε. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε δεν αναιρεί την ισχύ του.
    Τώρα, το θέμα της μη διπλάσιας προσμέτρησης της προϋπηρεσίας στις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες κατά τα έτη 2010-2014 έχει διχάσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Ωστόσο, νομίζω πως πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα πριν πάρουμε θέση για το ζήτημα. Για ποιο λόγο δίνονται αυτά τα διπλάσια μόρια; Δίνονται για να αναγνωριστεί ηθικά αλλά και στην πράξη το έργο των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν/ υπηρετούν/ θα υπηρετήσουν εκεί; Οι συνθήκες είναι δύσκολες σε τέτοια σχολεία και δεν είναι μόνο η προσβασιμότητα σε αυτά που κάνει τη δυσκολία. Όσοι υπηρέτησαν και υπηρέτησαν με συνείδηση, γνωρίζουν. Άρα εφόσον μερικοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να υποστούν παραπάνω ταλαιπωρία από άλλους, τους αξίζει αναγνώριση και κάποια δικαίωση.
    Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη ερώτηση. Μήπως αυτά τα διπλάσια μόρια δίνονται για να προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν αυτά τα σχολεία; Πόσοι θα τα δήλωναν αν δεν υπήρχε επιπλέον μοριοδότηση; Είναι κατανοητό ότι κάποιος με οικογενειακές υποχρεώσεις ίσως να μη μπορεί να αφήσει την οικογένειά του και να πάει να μείνει σε δυσπρόσιτα μέρη. Όμως, απ’ ό,τι φάνηκε στην πράξη, υπάρχουν άνθρωποι που, χωρίς να τους δίνεται το αντάλλαγμα της διπλής μοριοδότησης, δήλωσαν στην αίτησή τους περιοχές της Ελλάδας που είναι είτε ορεινές, είτε νησιωτικές και έχουν δυσπρόσιτα σχολεία. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην έκαναν ειδική δήλωση μόνο για τα δυσπρόσιτα, αλλά ήταν συμφιλιωμένοι με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να δουλέψουν σε δυσπρόσιτα. Όποιος δηλώνει πχ. Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Δωδεκάνησα ή κουτάκι για πρόσληψη σε όλες τις περιοχές ξέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα. Αν λοιπόν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δέχονται να υποστούν παραπάνω ταλαιπωρία χωρίς να επηρεάζονται από τη διπλή μοριοδότηση, νομίζω πως πρέπει να επιβραβευτούν οπωσδήποτε.
    Όσο για τα αντεπιχειρήματα, ο παράγοντας τύχη δεν υπεισέρχεται σε αυτή την περίπτωση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Σε μία κλήρωση τύπου Λόττο όλοι οι αριθμοί-λαχνοί έχουν ίση πιθανότητα να κληρωθούν. Ωστόσο, σε μια «κλήρωση» για το ποιοι θα τοποθετηθούν στα δυσπρόσιτα σχολεία, δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι την ίδια πιθανότητα να επιλεχθούν. Προσοχή: κάποιοι που-για τους δικούς τους λόγους- έχουν δηλώσει μόνο συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να έχουν μηδενική ή ελάχιστη πιθανότητα να τοποθετηθούν ! Δηλαδή, αν θέλει κάποιος να αποφύγει πάση θυσία τα δυσπρόσιτα, μπορεί να το κάνει! Άρα για ποια τύχη μιλάμε; Όπως είπα, το ότι συμπεριλαμβάνει κανείς στη δήλωσή του ορεινές ή νησιωτικές περιοχές, σημαίνει αυτόματα ότι δέχεται να υπηρετήσει σε οποιοδήποτε σχολείο σε αυτό το νομό (συμπεριλαμβανομένων και των δυσπρόσιτων). Γι’ αυτό το λόγο, όσοι υπηρέτησαν εκεί τα έτη 2010-2014 αξίζουν και πρέπει να ανταμειφθούν με διπλή μοριοδότηση και ίσως πρέπει να υπάρξει μια ηθική αποκατάσταση σε αυτούς τους ανθρώπους: να τους αναγνωριστεί το ότι δέχτηκαν την τοποθέτηση σε δυσπρόσιτα χωρίς ανταλλάγματα και να σταματήσει να χρησιμοποιείται αυτό το μαθηματικά μη έγκυρο επιχείρημα περί τυχαιότητας.
    Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα που πρέπει να θιχτεί: η απόφαση για την προσμέτρηση ή μη διπλής μοριοδότησης για τους υπηρετήσαντες στα δυσπρόσιτα κατά τα έτη 2010-2014 πρέπει να λάβει υπόψη της και τη νομική διάσταση του θέματος: τι θα συμβεί εάν οι αδικούμενοι (2010-2014) καταφύγουν στα δικαστήρια; Αν δικαιωθούν (και μέχρι να γίνει αυτό), θα έχουν χάσει τη θέση που δικαιούνται στον πίνακα λόγω της μη διπλής προσμέτρησης και άρα θα βρεθούν σε θέση κατώτερη. Οι συνέπειες όμως μπορεί να είναι σοβαρές για τους αδικούμενους: να προσληφθούν σε άλλη φάση ή να μην προσληφθούν ακόμα και καθόλου (συνέπειες στη μετέπειτα υπηρεσία). Έτσι, ακόμα και αν μετά από κάποια χρόνια οι άνθρωποι αυτοί δικαιωθούν δικαστικά, δε μπορεί να υπάρξει επανόρθωση, γιατί η ρύθμιση αυτή επηρεάζει όλη την μετέπειτα πορεία τους. Έτσι, δύο μόνο πιθανές καταλήξεις μπορούν να υπάρξουν: είτε η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα θα προσμετράται για όλους ανεξαιρέτως στο διπλάσιο, είτε για κανέναν. Και όπως είπα και παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν εκεί αξίζει και πρέπει να ανταμειφθούν.

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:22 | alexandra

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ !
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!!!!
    Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!!!
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ!!!
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΧΤΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 09:14 | ΕΛΕΝΗ

    O νόμος Ν.3391/2005 όπου στο άρθρο 9 παράγραφος 3 ορίζεται ότι «η υπηρεσία των προσωρινών αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες που χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτες λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο», ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ! Εφαρμοζόταν ως το 2010 αλλά κ προβλέπεται κ για μετά το 2014.. Είναι τουλάχιστον παράλογο κ άδικο λοιπόν να μην εφαρμοστεί για τα έτη 2010-2014.
    Μας κατατάσσετε με διαφορετικά κριτήρια ενώ προσφέραμε την ίδια δουλειά στις ίδιες συνθήκες!!!!!Πού το είδατε εσείς αυτό; Επίσης είναι και νομικά παράλογο αυτό που ζητάτε και κοιτάτε με το νόμο σας να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένα άτομα. Δεν καταργήθηκε ποτέ ο νόμος των δυσπρόσιτων και ποτέ κανείς δεν πήγε σ’ αυτά τυχαία. Απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση προς όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι απαξίωση του έργου μας. Το επιχείρημα αυτών που δεν θέλουν το διπλασιασμό των δυσπρόσιτων είναι άκυρο καθώς όλοι γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα άνοιγαν οι πίνακες και θα άνοιγαν με τα ίδια κριτήρια που ίσχυαν και πριν το 2010 ή δεν θα άνοιγαν οι πίνακες καθόλου και θα πηγαίναμε σε νέο ΑΣΕΠ. Αυτοί όμως τόσα χρόνια δουλεύουν Κοντά στο σπίτι τους και τώρα θέλουν για να ανέβουν μερικές θέσεις να ακυρώσουν τις προσπάθειες άλλων. Πόσο δίκαιο σας φαίνεται αυτό; Και το ξαναλέω: Κινηθήκαμε βάση του νόμου που ποτέ δεν κατήργησε τα δυσπρόσιτα. Θέλουμε την ανταμοιβή που μας αξίζει και τη δικαιούμαστε βάση των νόμων του κράτους που εσείς παραβλέπετε.
    Επιπλέον, ως αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να κοιτάτε τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας (των συνδικαλιστικών μας οργάνων) και όχι την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μερικών. Τα είδατε αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Καιρός να τα αλλάξουμε.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:59 | ΕΙΡΗΝΗ

    Διαβάζω τα σχόλια μερικών που μιλάνε για καταστρατήγηση της ισότητας αν μετρήσουν διπλά τα δυσπρόσιτα για τις χρονιές 2010-2014. Πραγματικά είμαστε σοβαροί; Δεν ξέρατε ότι κάποια στιγμή θα άνοιγαν οι πίνακες; Είπε κανένας ότι αν ανοίξουν δεν θα μετράνε τα δυσπρόσιτα σχολεία; ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Στα ίδια σχολεία δουλέψαμε, τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και απαιτούμε δικαίωση έστω και καθυστερημένα. Δεν μπορείτε να μας στερήσετε και να μας κλέψετε τίποτα από αυτά που δουλέψαμε. ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να καταργεί τα δυσπρόσιτα αυτές τις 5 χρονιές που δουλεύουμε.
    Ανοίγετε τους ΄πίνακες κατά το πώς σας βολεύει εσάς κι όχι βασιζόμενοι στους νόμους τους κράτους και στη θέληση των εκπαιδευτικών έτσι όπως αποτυπώθηκε μέσα από τους συλλόγους και τη γενική συνέλευση της ΔΟΕ.
    Ιδιο σχολείο, ίδιες συνθήκες , ίδιοι νόμοι ΙΔΙΑ ΑΜΕΙΒΗ. Αυτό είναι ισονομία και ισότητα όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:54 | Μαρία Τσιμήτρη

    Στηρίζω τις θέσεις των ΣΑΤΕΑ!!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:53 | ΠΑΠΟΥΤΣΗ Μ.

    Λυπάμαι που διαπιστώνω πως το Υπουργείο Παιδείας πρωτοτυπεί αρνητικά!!Παγκόσμια πρωτοτυπία ο διαχωρισμός της εκπαίδευσης!!
    Παγκόσμια πρωτοτυπία η τιμωρία της απόκτησης πτυχίων και γνώσεων!!
    Παγκόσμια πρωτοτυπία η «εκμετάλλευση» εκπαιδευτικών για όσο υπάρχει ανάγκη!!
    Παγκόσμια πρωτοτυπία η μη αναγνώριση των κόπων των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα!
    Ελπίζω το Υπουργείο να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του το πλήθος των φωνών που καταγγέλλουν τις αδικίες!!Προσμέτρηση της προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής και αδιαμφισβήτητα με αναδρομική ισχύ!!!Διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:50 | Γιώργος Μ.

    ΣΥΡΙΖΑ 6/6/2014

    Πηγή: (http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/desmeyseis-syriza-gia-thn-eidikh-agvgh)
    Με αφετηρία το, υπό διαμόρφωση, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή Έλεγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μία μεγάλη συζήτηση, σήμερα στη Βουλή, με πάνω από 20 φορείς της ειδικής αγωγής, άκουσε τις προτάσεις τους για όλα τα ανοικτά ζητήματα, ενώ ανέλυσε και όψεις τις προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο αυτό εκπαιδευτικό πεδίο.
    Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία τους για την συνεχή υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και την υποχρηματοδότησή της.
    Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι:
    Α. Υψιστη εκπαιδευτική προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της ειδικής αγωγής, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης(!!!!).
    Β. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι κανένα παιδί να μην παραμένει αποκλεισμένο από την δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
    Γ. Η στήριξη ενός συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και θα χρηματοδοτείται με επαρκείς πόρους, αποτελεί στο πλαίσιο αυτό, προγραμματική και αξιακή δέσμευση για το ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΥΡΙΖΑ 18/6/2015
    Τι λένε τώρα:
    Άρθρο 47 4: »Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

    Αυτή είναι η ενιαία εκπαίδευση;
    Αυτή είναι η αντιμετώπιση των εργαζομένων και των δεδουλευμένων από την Αριστερή κυβέρνηση;

    ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:48 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚ.

    Είναι δυνατόν να βάζετε ξεχωριστή ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα σχολεία γι’ αυτούς που υπηρέτησαν εκεί κατά τις χρονιές 2010-2014; Γιατί τέτοια μεροληψία;
    Κανένας νόμος δεν καταργεί τα δυσπρόσιτα απλά ο νόμος γι’ αυτά πάγωσε και δεν βρισκόταν σε ισχύ γιατί ίσχυε ο 3848/2010. Με ποιο δικαίωμα τώρα εσείς επιλέγετε εντελώς φωτογραφικά και άδικα να μην μετρήσουν εκείνες οι χρονιές; Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος όπως εκφράστηκε μέσα από τη συνέλευση της ΔΟΕ καθώς και μέσα από τις ανακοινώσεις των τοπικών συλλόγων είναι υπέρ της προσμέτρησης των δυσπρόσιτων σχολείων για όλες τις χρονιές . Κανείς δεν πήγε στα δυσπρόσιτα σχολεία τυχαία . Αυτοί που φωνάζουν για τη μη προσμέτρηση των διπλών μορίων δεν έχουν ιδέα πώς είναι να ζεις σε δυσπρόσιτο μέρος. Βολεύονταν κάθε χρόνο δίπλα στο σπίτι τους και τώρα θέλουν να ξαναβολευτούν.
    Ποιος σας συμβουλεύει στο υπουργείο;
    Δεν το βλέπετε ότι είναι άδικο αυτό που θέλετε να περάσετε; Και κυρίως δεν είναι και νομικά σωστό. Κανένας νόμος δεν κατήργησε τα δυσπρόσιτα. Το ξέραμε όλοι εδώ και πέντε χρόνια. Απλά κάποιοι επαναπαύτηκαν στη μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας έξαιτίας του νόμου 3848. Κανείς όμως δεν είπε ότι όταν θα άνοιγαν οι πίνακες δεν θα μετρούσαν τα δυσπρόσιτα.
    Κάνετε επιλεκτικό άνοιγμα των πινάκων μ’ αυτό σας το άρθρο.
    Διπλασιασμός των δυσπρόσιτων σχολείων για όλες τις χρονιές όπως υπαγορεύουν οι νόμοι του κράτους(ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ) και όχι επιλεκτικό άνοιγμα προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων μερικών.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:37 | Νένα

    ΣΥΡΙΖΑ 6/6/2014
    Πηγή: (http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/desmeyseis-syriza-gia-thn-eidikh-agvgh)
    Με αφετηρία το, υπό διαμόρφωση, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή Έλεγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μία μεγάλη συζήτηση, σήμερα στη Βουλή, με πάνω από 20 φορείς της ειδικής αγωγής, άκουσε τις προτάσεις τους για όλα τα ανοικτά ζητήματα, ενώ ανέλυσε και όψεις τις προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο αυτό εκπαιδευτικό πεδίο.
    Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία τους για την συνεχή υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και την υποχρηματοδότησή της.
    Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι:
    Α. Υψιστη εκπαιδευτική προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της ειδικής αγωγής, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης(!!!!).
    Β. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι κανένα παιδί να μην παραμένει αποκλεισμένο από την δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.
    Γ. Η στήριξη ενός συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το οποίο θα συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και θα χρηματοδοτείται με επαρκείς πόρους, αποτελεί στο πλαίσιο αυτό, προγραμματική και αξιακή δέσμευση για το ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΥΡΙΖΑ 18/6/2015
    Τι λένε τώρα:
    Άρθρο 47 4: »Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.΄΄

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:36 | ΑΝΤΩΝΙΑ Κ.

    Συμφωνώ με την παρακάτω άποψη:
    Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και κήρυξε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Υπουργείο Παιδείας ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ, ΟΤΑΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΣΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΩΝ 600 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:26 | Μάριος

    Θεωρώ οτι θα πρέπει να μετράει στην γενική εκπαίδευση η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50/ΠΕ70.50 που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόσο αναδρομικά όσο και στο μέλλον. Η προϋπηρεσία είναι ενιαία και είναι του εκπαιδευτικού. Αυτό ίσχυε και έτσι πορευτήκαμε. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να μας συμπεριλαμβάνει ισότημα ως εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:17 | Κώστας Α.

    Απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ.Πως γίνετε να λέει κάποιος ότι μετράει η προϋπηρεσία μας στο πινάκα ειδικής; Αφού σε περίπου δυο χρονια θα μείνουμε εξω απο αυτον τον πίνακα όταν οι 61 και οι 71 θα στελεχώνουν αποκλειστικά τον Πίνακα Ειδικής!!Πολλοί απο εμας θα δουλεύαμε και απο τον πινακα γενικης, και τόσα χρόνια αφήνουμε τις θέσεις μας στη γενική, αυτό δεν ενοχλούσε κανέναν, αντιθέτως τους βόλευε, και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να μας ξεφορτωθούν με πλάγιους τρόπους!Έτσι, καθώς σήμερα, τα επιπλέον προσόντα μας στην Ειδική Αγωγή απαξιώνονται, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε πίσω στον πίνακα όπου έχουμε το βασικό μας πτυχίο!
    Άραγε ποιος θα δεχτεί να διδάξει στην ειδική εκπαίδευση γνωρίζοντας ότι η προϋπηρεσία του δε θα μετράει πουθενά;; Δεν κλέψαμε, ούτε μπήκαμε πλαγίως, τόσα χρόνια ακολουθούμε το νόμο του κράτους και περιμέναμε να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες μας.Απαράδεκτο και αντισυνταγματικό να διαχωρίζεται η Εκπαίδευση.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:14 | Στελλα

    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:13 | Δημητρης

    Οχι στον διαχωρισμο των πινακων και στην αναδρομικη ισχυ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:12 | Μαρια

    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ; ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:09 | κατια

    ΖΗΤΩ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:08 | ΕΦΗ

    ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ;

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:04 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:03 | Γιώργος Χ.

    Συμφωνώ με την παρακάτω πρόταση
    Παρατίθεται πρόταση ώστε να μην διασπαστεί ο κλάδος και να υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείρΙση όλων των εκπαιδευτικών αναπληρωτών.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ,50 ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕ 70.
    Σε αυτούς να προστεθεί ένα επιπλέον κουτάκι με τίτλο:
    «Διαθέτω εξειδίκευση ή προϋπηρεσία στην Ειδική αγωγή» και αναλυτικότερα από κάτω συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα επιλέγει ο ενδιαφερόμενος αναπληρωτής εκπαιδευτικός ανάλογα με το τι διαθέτει, π.χ
    1.Διαθέτω διδακτορικό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    2.Διαθέτω μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία
    3.Διαθέτω σεμινάριο μέχρι το 2010.
    4.Έχω ποσοστό αναπηρίας
    5.Διαθέτω προϋπηρεσία άνω των 10 μηνών σε δομές τις ειδικής.
    Όταν «τρέχουν» οι προσλήψεις για την ειδική αγωγή στον πίνακα της γενικής ούτως ή άλλως το σύστημα ελέγχει μόνο τα ονόματα που έχουν επιλέξει ότι θέλουν να εργασθούν και σε δομές τις ειδικής. Όταν λοιπόν «τρέχει» το σύστημα στον πίνακα ΠΕ 70 το σύστημα ελέγχει τα ονόματα με βάση την κατάταξη αυτών που έχουν επιλέξει το εν λόγω κουτάκι.
    Μπορεί λοιπόν αρχικά να αποφασιστεί πόσα άτομα με αναπηρία θα επιλεγούν με βάση κάποιο ποσοστό. (π.χ. 100) Οπότε το σύστημα τρέχει και ελέγχει ποια είναι τα πρώτα 100 άτομα με αναπηρία.
    Ούτως ή άλλως το σύστημα έτρεχε με βάση την επιλογή “θέλω να εργαστώ σε δομές της ειδικής”, απλώς θα γίνει προσθήκη κριτηρίων. Κι έτσι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση και εμπειρία.
    Οπότε η προϋπηρεσία των αναπληρωτών θα προσμετράται στον κλάδο που ανήκουν, βάση πτυχίου και σπουδών ,(ΠΕ 70) όπου και θα έχουν δικαίωμα διορισμού.
    Οι ΠΕ 61 και ΠΕ 71 θα είναι ικανοποιημένοι και οι ΠΕ 60 και ΠΕ 70 επίσης.
    ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

  • 28 Ιουνίου 2015, 08:02 | ΕΛΕΝΗ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:59 | ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 600 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΗ ΣΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου σε σχέση με τα θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκτιμά πως το πολυνομοσχέδιο πέρα από το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας για το χρονικό διάστημα 2010 – 2014 που ικανοποιεί το αίτημα που έχει επανειλημμένα καταθέσει καθώς και τη μείωση της «ποινής» για τους αναπληρωτές που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο τρέχον έτος, διαιωνίζει το καθεστώς κατακερματισμού ως προς την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.
    Οι ρυθμίσεις για τα θέματα αναπληρωτών που εισάγονται με το άρθρο 47 φανερώνουν ότι η πολιτική ηγεσία κινείται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης της τακτικής της καλλιέργειας κατηγοριοποιήσεων εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη διατήρηση ενός ιδιότυπου καθεστώτος σύγκρουσης «συμφερόντων».
    Η πολύ θετική ρύθμιση του ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών για το διάστημα 2010-2014 σκιάζεται από την αδικία που υφίστανται οι αναπληρωτές που έχουν προσφέρει υπηρεσία στην ειδική Αγωγή (ως κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων κλπ.) με το να στερούνται του δικαιώματος της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας τους και στη Γενική Αγωγή κάτι που ανατρέπει την ενιαία αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αφού, αν και δεν κάνει αναφορά στην «κανονιστική» κατηγοριοποίηση ΠΕ 60.50 και 70.50, επί της ουσίας την υιοθετεί τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς για το ότι πρόσφεραν στο νευραλγικό τομέα της Ειδικής Αγωγής . Το ίδιο ισχύει και για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία όπου το Δ.Σ. επαναδιατυπώνει την αρχική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συνολικής και ενιαίας αντιμετώπισης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, θεωρώντας πως θα πρέπει να γίνει αναγνώριση όλης της εκπαιδευτικής υπηρεσίας σε όποιον τύπο σχολείου κι αν έχει παρασχεθεί, επομένως αυτό θα πρέπει να συμβαίνει με την προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία που θα πρέπει να δίνει διπλά μόρια σε όλους και όχι σε κάποιους μόνο.
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άρση των παραπάνω ρυθμίσεων και την αντιμετώπιση της κάθε προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο για όλους.
    Μέσα από τις εργασίες της 84ης Γ.Σ., ο Κλάδος θα τοποθετηθεί αναλυτικότερα επί του πολυνομοσχεδίου καθώς και επί όλων των μεγάλων ζητημάτων της εκπαίδευσης που η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. δείχνει να αγνοεί, με κυρίαρχο αυτό για την πραγματοποίηση μαζικών διορισμών που το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σχολείο.ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡ.4. ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:59 | x..m..

    Άμεση απόσυρση της παραγράφου 4 του άρθρου 47 !
    Από ποια ανάγκη επήλθε αυτή η ρύθμιση;Σε τι ωφελεί και πως προάγει την εκπαίδευση και μορφωτικά δικαιώματα των ΑμεΑ ;
    Διαχωρισμό της εκπαίδευσης και της προυπηρεσίας;;;
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΛΠΙΔΑ!
    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΡΘΘΜΙΣΗΣ ΤΩΡΑ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:52 | Γιάννα Δ.

    Ως δασκάλα με μεταπτυχιακό θεωρώ πως η προϋπηρεσία είναι μία. Το νόμιμο είναι να αναγνωρίζεται εκεί όπου είναι το βασικό πτυχίο. Λέτε ότι θα μετράει για τους διορισμούς. Για να διοριστούμε όμως κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα πρέπει να δουλεύουμε ως αναπληρωτές και να μαζεύουμε προυπηρεσία. Πώς να την μαζεύουμε, αν εγκλωβιστούμε σε έναν πίνακα που θα εξαφανιστεί σε 2 χρόνια και μαζί με αυτόν και εμείς. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:45 | ΑΝΝΑ

    Είναι άδικο για όσους τόσα χρόνια άφηναν τα σπίτια τους και έμεναν σε δυσπρόσιτες περιοχές ευελπιστώντας για μια καλύτερη θέση στον πίνακα.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:39 | Αθηνά Μ.

    Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΟΗΕ, η οποία αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους (4074/2014), υποχρεώνει την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει ένα ενιαίο ενταξιακό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο διαχωρισμός των εκπαιδευτικών, η μη αναγνώριση νόμιμα αποκτημένων προσόντων και η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε σε δημόσια σχολεία είναι ανεπίτρεπτα και ΑΔΙΚΑ! Δεν μπορείτε να μιλάτε για αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και να καταδικάζετε στην ανεργία εκπαιδευτικούς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, ανατρέποντας ισχύοντες νόμους τόσων ετών! Η εκπαίδευση είναι μία, ενιαία και οι δομές ειδικής αγωγής υπό την εποπτεία του Υπουργείου και μέσα σε γενικά σχολεία. Σας παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει μία δίκαιη λύση για όλους μας, μην πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων, την προϋπηρεσία και τον αγώνα τόσων χρόνων! Ζητάμε να αναγνωρίζεται συνολικά και στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και στον πίνακα των ΠΕ 70.50-ΠΕ 60.50, η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής. Έτσι κι αλλιώς σε 2 χρόνια δεν θα υπάρχει πίνακας ειδικής αγωγής για τους ΠΕ60.50/70.50..

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:30 | Ελευθερία Κωνσταντινίδου

    Σχετικά με το άρθρο 4,θεωρώ αδιανόητο να συνεχίσουμε να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα! Η παράγραφος 4 δε θα πρέπει ν έχει αναδρομική ισχύ. Όπως όριζε ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο δηλώσαμε να μπούμε στην ειδική αγωγή, τα χρόνια δουλειάς μας θα προσμετρώνται κανονικά στον πίνακα προϋπηρεσίας της γενικής αγωγής. Τα «παραθυράκια» και τα «ψεύτικα» μεταπτυχιακά είναι νόμοι και πτυχία αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κόπος για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού όχι μόνο δε θα με ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους προς το καλύτερο αλλά θα με αποκλείσει από τη δουλειά μου. Αρκετά πια με το πελατειακό κράτος! Το μεταπτυχιακό αποτελεί αντικειμενικό όργανο αξιολόγησης και όσοι το αμφισβητούν προφανώς δεν γνωρίζουν γιατί δεν ανδιάφερθηκαν να μάθουν.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:27 | Γεωργία

    Διαβάζω από ορισμένους συνάδελφους να ζητούν απερίφραστα να ισχύσουν αναδρομικές οι ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή με το ¨επιχείρημα¨ να μην ανατραπεί η καλή τους θέση στον πίνακα αναπληρωτών. Πραγματικά είμαστε σόβαροί; Όταν έκλεισαν οι πίνακες το 2010 και κάποιοι επαναπαύτηκαν στη σειρά τους, πίστευαν ότι δε θα ανοίξουν ποτέ για να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία; Φυσικά και θα ανατραπεί η σειρά τους, αν έχουν δουλεψει λιγότερους μήνες, θα γινόταν ούτως ή άλλως, καθώς ο νόμος Διαμαντοπούλου προέβλεπε μοριοδότηση της προϋπηρείας με συντελεστές. Είναι δυνατον να ισχυρίζονται ότι δε γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα «ξεπάγωναν¨οι πίνακες; Ή μήπως η δική τους προϋπηρεσία είναι ανώτερη, λες και η δική μας δεν αποκτήθηκε μέσα στα γενικά σχολεία, με τα γενικά αναλυτικά προγράμματα και με τις ίδιες συνθήκες για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους;
    Κύριοι υπουργοί, αφήστε κατά μέρος τα διάφορα συμφέροντα των υποομάδων και λάβετε σοβαρά υπόψη σας το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε αυτήν την πενταετία και που σύμφωνα με αυτό κάναμε ΟΛΟΙ τις επιλογές μας. Το δίκαιο δεν είναι πάντα απλοϊκό, όπως συχνά παρουσιάζεται, ούτε και ακολουθεί μανιχαϊστικές λογικές άσπρου- μαύρου. Η λογική και η δικαιοσύνη, που τόσο έχουν κακοποιηθεί τελευταίως στα διάφορα «πηγαδάκια» του διαδικτύου δεν έχουν να κάνουν με προσωπικά συμφέροντα. Αν θέλετε, και καλώς θέλετε, να δημιουργήσετε ένα δικαιότερο σύστημα διορισμών και όχι μόνο, δεν μπορείτε να παραγνωρίσετε ότι ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικού κινηθήκαμε σύμφωνα με ένα άλλο σύστημα νόμων και νομικά είναι ανήθικο και παράνομο να αιφνιδιαστούμε με αναδρομική τιμωρία για την εμπιστοσύνη που δείξαμε στη νομοθετική εξουσία της χώρας. Μην υποτιμάτε τους κόπους μας, μην παραγνωρίζετε τον προγραμματισμό της ζωής μας και μη μας ωθείτε στον δύσκολο και επώδυνο ψυχικά και οικονομικά δρόμο της δικαιοσύνης και των δικαστηρίων. Οι νόμοι δεν είναι κουρελόχαρτα, που η κάθε ομάδα μπορεί να καταπατά κατά βούληση ανάλογα με την προσωπική λογική και ηθική.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:21 | Λάζος Φωτόπουλος

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 47
    ΕΙΜΑΙ ΠΕ 70 ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ
    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΟΥ=ΠΕ70.
    ΟΧΙ στην προσπαθεια μερικων… να
    κλεψουν δεδουλευμενη προυπηρεσια με τροπο παρανομο και αντισυνταγματικο.
    ΟΧΙ στο διαχωρισμο ειδικης και γενικης εκπαιδευσης.
    Οπισθοδρομικες αντιληψεις, εναντιες σε καθε εννοια συνεκπαιδευσης, ενιαιας
    εκπαιδευσης, ισοτητας εκπαιδευτικων ευκαιριων, δημοκρατικου σχολειου,
    εναντιες σε ολες τις διακυρηξεις για τα ανθρωπινα δικαιωματα!!! Υποτιθεται
    οτι το υπουργειο θα εδειχνε ευαισθησια στα θεματα ειδικης αγωγης…. Το
    γευτηκαμε…!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ….. ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:18 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.

    ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΣΤΗ ΠΑΡ.4.
    Ο κλαδος είναι ένας, αυτός της Γενικής. Πώς διαννοείται το υπουργείο να διώχνει τους εκαπιδευτικούς από τον κατεξοχήν τους κλάδο; Μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μικροσυντεχνιακά και προσωπικά συμφέροντα;; Αυτή είναι η αριστερά που ψηφίσαμε συνειδητα; Αυτή που τώρα ξεπουλάει την εργασία, την προυπηρεσία, το ενιαίο της εκπαιδευσης;;

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:15 | Μάριος Φ.

    Η παράγραφος 4 του άρθρου 47 είναι νομικά απαράδεκτη καθώς καταργεί την αρχή της ισότητας που είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα. Δηλαδή μπορεί να υπάρχουν αναπληρωτές που εργάστηκαν στην Ειδική Αγωγή (πχ Παράλληλη Στήριξη) αλλά εάν η πρόσληψη έγινε από τον Πίνακα της Γενικής Εκπαίδευσης(λόγω εξάντληση του αντίστοιχου Πίνακα της Ειδικής) τότε η προϋπηρεσία προσμετρείται στον Πίνακα της Γενικής Εκπαίδευσης ενώ εάν η πρόσληψη έγινε από τον οικείο Πίνακα της Ειδικής Εκπαίδευσης δεν προσμετρείται. Πουθενά στον Κόσμο, η προϋπηρεσία σε ίδια καθήκοντα δεν αντιμετωπίζεται άνισα.
    Προσδοκούμε από μια αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση να τηρήσει την συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα και να μην υποκύψει στα συντεχνιακά συμφέροντα που υποκινούν τον επαγγελματικό αφανισμό μιας μερίδας εκπαιδευτικών κατόχων βασικού πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων και επιπλέον μεταπτυχιακού οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν εκπαιδευτική υποστήριξη στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε δημόσιες δομές του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα μέσα στα σχολεία Γενικής Αγωγής. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:11 | Χρύσα Μαργαρίτη

    Όχι στην παράγραφο 4 του άρθρου 47 που φωτογραφίζει τα συμφέροντα συγκεκριμένη ομάδας και υπονομεύει το δίκαιο και τη συνταγματική νομιμότητα. Όχι στην αναδρομική ισχύ,όχι στον αφανισμό των εκπαιδευτικων με μεταπτυχιακό.

  • 28 Ιουνίου 2015, 07:10 | Όλγα

    Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να αποφασίσει, και είπε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας.
    Το υπουργείο παιδείας υπολογίζει την πλειοψηφία;;;
    Το συνδικαλιστικό όργανο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ΔΟΕ, αποφάσισε ομόφωνα και ζητάει την απόσυρση της παραγράφου 4 στο άρθρο 47.
    Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μίλησε και έδωσε το μήνυμα της ότι οι αδικίες και η λασπολογία δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
    ZHTAME THN ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 06:39 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Απαράδεκτος ο διαχωρισμός ειδικής και γενικής. Η προυπηρεσία των ΠΕ 60.50 & ΠΕ70.50να μετράει στον πίνακα της Γενικής & Ειδικής Αγωγής. Ο πίνακας .50 είναι επικουρικός.

  • 28 Ιουνίου 2015, 06:35 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Ζητάμε το αυτονόητο, την αναγνώριση στη γενική και ειδική εκπαίδευση της προϋπηρεσίας των ΠΕ70,50/60,50 που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόσο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όσο και στο ΜΕΛΛΟΝ.

  • 28 Ιουνίου 2015, 06:32 | ΕΛΠΙΔΑ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕ 60.50 & ΠΕ 70.50 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ

  • 28 Ιουνίου 2015, 06:29 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 47 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 06:12 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Επιτυχόντες 2008, κύριε Υπουργέ, δεν υπάρχουν γιατί βάση του άρθρου 17 παράγραφος 11 του νόμου 2190/1994 οι πίνακες των επιτυχόντων χρησιμοποιούνται μόνο στην διαδικασία κατάρτισης των πινάκων των διοριστέων. Μόλις συγκροτηθούν οι πίνακες διοριστέων, δηλαδή όσων καταλαμβάνουν τις προκηρυγμένες θέσεις διορισμών, και εκδοθούν τα αντίστοιχα ΦΕΚ διορισμών από τον ΑΣΕΠ, οι πίνακες επιτυχόντων διαλύονται αυτοδίκαια. Γι αυτό άλλωστε στην 3η παράγραφο της προκήρυξης 2Π/2008 του ΑΣΕΠ λέγεται ξεκάθαρα πως, όσοι καταλαμβάνουν τις προκηρυγμένες θέσεις διορισμού, ονομάζονται διοριστέοι και διορίζονται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ονομάζονται αποτυχόντες.
    Να διαγραφούν τα μόρια από προηγούμενους ασεπ, είναι άδικο να υπάρχουν ακόμη στον πίνακα αναπληρωτών, 6 χρόνια δεν δόθηκε καμία ευκαιρία στους νέους πτυχιούχους ούτε σε παλιότερους που πιθανόν θα ήθελαν να διαγωνιστούν.
    όχι στην διπλή μοριοδότηση για την ειδική αγωγή.
    Στο 28% ανέρχεται η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2010 έως και σήμερα. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούσε το 2015 φθάνει τους 68472!
    Να εφαρμοστεί άμεσα το μνημόνιο να γίνουν προσλήψεις με τον κανόνα ένα προς δέκα για κάθε ειδικότητα ξεχωριστά, αν αλλάξει το σύστημα διορισμού να δοθεί μεταβατική περίοδος έτσι ώστε να γίνουν δυο ασεπ, ο πρώτος για να καλυφτούν οι υπάρχουσες κενές θέσεις με μοναδικό κριτήριο το βαθμό και ο δεύτερος όπως ορίζει ο νόμος 3848/2010. Αφήστε τις αλλαγές για το 2022…
    http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/1856741/i-miosi-ton-ekpedeftikon-sigkritika-me-to-2010

  • 28 Ιουνίου 2015, 02:14 | Σοφια

    Ειμαι αποφοιτη της σχολης τεχνολογικων εφαρμογων του τμηματος γεωτεχνολογιας και περιβαλλοντος Πε 18.22. Εχω κανει πολλες φορες αιτηση ως αναπληρωτρια καθηγητρια και ειμαι απο τους πρωτους στον πινακα ομως δεν παιρνουν αναπληρωτες.ειμαι κατοχος πτυχιου του τμηματος το 2002,με βαθμο 8,13, με μεταπτυχιακο στο πολυτεχνειο Ξανθης με βαθμο αριστα 8,59, αποφοιτη ασπαιτε, με επαγγελματικη και διδακτικη εμπειρια (ιεκ), γνωστης ξενης γλωσσας και η/υ και δεν μου δινεται η ευκαιρια να εργαστω ως αναπληρωτρια διοτι δεν ζητειται η ειδικοτητα.Γιατι τετοια απαξιωση στο συγκεκριμενο τμημα τει;ουτε 10 ατομα σε ολη την Ελλαδα;Η περιβαλλοντικη αγωγη ειναι επιτακτικη αναγκη να διδασκεται στα σχολεια απο ειδικευμενους επιστημονες.Ευελπιστω στην ζητηση αναπληρωτων του συγκεκριμενου τμηματος την επομενη φορα που θα γινονται αιτησεις για αναπληρωτες καθηγητες.
    επισης να συμπεριλαμβανεται η ειδικοτητα στο γραπτο διαγωνισμο εκπαιδευτικων του Ασεπ,γιατι οσες φορες εχει γινει διαγωνισμος δεν ειχαμε οι αποφοιτοι την δυνατοτητα να συμμετεχουμε.Γιατι;Ειναι λυπηρο με πτυχια απο ξενες χωρες αφου αναγνωριστουν τα πτυχια τους να μπορουν να συμμετεχουν στον διαγωνισμο εκπαιδευτικων ασεπ και οι αποφοιτοι του συγκεκριμενου Ελληνικου Τει να μην συμπεριλαμβανονται και να αποκλειονται εξαρχης,δεδομενου οτι η ειδικοτητα γενικα δεν προκηρρυσεται και ετσι οι ελπιδες για εργασια να εξανεμιζονται.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:47 | Μαρία Καμπουράκη

    Στηρίζω τις θέσεις του ΣΑΤΕΑ!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:46 | Κατερίνα

    Πρέπει να προσμετράτε η προϋπηρεσία των ΠΕ60.50 ΠΕ70.50 στον πίνακα της γενικής όπου αντιστοιχεί το βασικό τους πτυχίο!!
    Ζηταμε τα αυτονοητα!!!!
    Να καταργηθεί άμεσα η παράγραφος 4 του άρθρου 47.

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:44 | ΤΑΝΙΑ

    Προσμέτρηση της προυπηρεσίας κανονικά και στους δύο πίνακες!
    Η προϋπηρεσία μας αποκτήθηκε σε δημόσια σχολεία!
    Το βασικό πτυχίο μας είναι της γενικής και δουλεύουμε στην ειδική αγωγή με τα προσόντα που ζητούσε το Υπουργείο!
    Να καταργηθεί άμεσα η παράγραφος 4 του άρθρου 47!!!

  • 28 Ιουνίου 2015, 00:41 | Θανάσης

    Ειμαι ΠΕ70.50
    Σε περιπτωση που ΕΣΤΩ και 1 ΜΕΡΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ παει στον Πινακα ΕΙΔΙΚΗΣ
    ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ!!!!
    ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ
    ΑΠΑΙΤΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
    ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ,
    ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ!!!!
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!