Άρθρο 47: Θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1.    Η παράγραφος 4 του άρθρου 5Α του ν.3848/2010 (Α΄ 71), όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν.4283/2014 (Α΄ 189), καταργείται.

2.    Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

3.    Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

  4.Η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην ειδική εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία ή κάτοχοι αναγνωρισμένου ως αντίστοιχου και ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής καθώς και οι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιων σεμινα­ρίων κατάρτισης στην ειδική εκπαίδευση από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο κρατικούς φορείς το οποίο αποκτήθηκε μέχρι 31-08-2010, υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών.  Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), μπορεί να καθορισθεί ελάχιστο ποσοστό πρόσληψης σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

 5. Η υποπερίπτωση δ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.3687/2088 (Α΄ 159) καταργείται.

 6. Το άρθρο 60 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν.4210/2013 (Α΄ 254), εφαρμόζεται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να χορηγούνται άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμε­τοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα στο εσω­τερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο και με την ίδια διαδικασία, με αποδοχές για όλο τον χρόνο κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στον χρόνο αυτόν προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

8. Από το διδακτικό έτος 2014-15 και εφεξής και αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, του ίδιου κλάδου και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ίδια φάση πρόσληψης, λογίζεται η χρονικά προηγούμενη εναρκτήρια ημερομηνία από τις οριζόμενες στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προθεσμίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός των προθεσμιών αυτών.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:39 | Δημητρα

    Τα μόρια των δυσπρόσιτων σχολείων πρέπει να μετρήσουν ΔΙΠΛΑ και για το διαστημα 2010-2014!!!! Ας σταματήσει πια αυτή η καραμέλα με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στα δυσπρόσιτα τυχαία!! Υπήρχαν και άνθρωποι που τα επέλεξαν…που πέρασαν τεράστιες δυσκολίες, από τα καράβια που δεν υπήρχαν, από τα τρόφιμα που έρχονταν μία φορά τις 2 βδομάδες από γύρω νησιά! Δεν γίνεται τα ίδια σχολεία να διπλασιάζουν τα μόριά τους πριν από το 2010 και μετά το 2014!! Τα ενδιάμεσα χρόνια δηλαδή αυτά τα σχολεία δεν ήταν δυσπρόσιτα? Και φέτος υπάρχουν άτομα (ΠΕ60) που βρέθηκαν τυχαία σε δυσπρόσιτα σχολεία και θα διπλασιαστούν τα μόριά τους!! Οι κόποι μας πρέπει να επιβραβευτούν! Ελπίζω να πράξετε το δίκαιο για όλους!

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:39 | Φωφούλα

    Ο διπλασιασμός των δυσπρόσιτων δεν καταργήθηκε ποτέ απλά με το πάγωμα του πίνακα των αναπληρωτών δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Το ότι κάποιοι δουλέψανε σε δυσπρόσιτα ήταν επιλογή τους καθώς γνωρίζανε ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει ο πίνακας και θα διπλασιαστεί η προϋπηρεσία τους. Μπορούσαν να κάνουν βελτίωση τοποθέτησης αν δεν ήθελαν να μείνουν κάτι που σημαίνει ότι κανένας αναπληρωτής δε δούλεψε σε δυσπρόσιτο τυχαία όπως τυχαία δεν δούλεψαν και αναπληρωτές κάποιες χρονιές καθώς οι επιλογές τους ήταν περιορισμένες.Όλοι ξέρουμε πόσο αντίξοες είναι οι συνθήκες στα δυσπρόσιτα καθώς βρισκόμαστε μακριά από τον πολιτισμό ενώ πολλοί εκτέλεσαν και καθήκοντα προϊσταμένου. Είναι δίκαιο και νόμιμο να τροφοδοτηθεί ο πίνακας με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν το κλείδωμα του πίνακα τόσο για τα δυσπρόσιτα όσο και για τους 60.50 και 70.50 είτε μας συμφέρει είτε όχι.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:31 | Μαρία Σ.

    Η Εκπαίδευση δεν είναι ενιαία!
    Ο διαχωρισμός της Εκπαίδευσης σε Γενική και Ειδική έχει λόγο να υφίσταται. Ας μην προσπαθούμε να καταργήσουμε την λογική, στον βωμό των συμφερόντων μας. Ας μην ξεχνάμε πως η Εκπαίδευση δεν αφορά τους πίνακες και την θέση που προσπαθεί ο κάθε ένας να διασφαλίσει, ώστε να εξασφαλίσει τον εαυτό του. Η Εκπαίδευση αφορά τους μαθητές και οι μαθητές δεν είναι ίδιοι! Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες και φυσικά δεν έχουν τις ίδιες αδυναμίες. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την Εκπαίδευση ως ενιαία, ας μην ισοπεδώνουμε την σημασία του διαχωρισμού της! Είναι ευνόητο πως δεν θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε όλους τους μαθητές σε σχολεία και τάξεις, χωρίς να υπάρξει κανένας διαχωρισμός. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης σίγουρα δεν θα είχε καμία σχέση με την έννοια της Εκπαίδευσης.
    Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει και η διάκριση των εκπαιδευτικών!Είναι εντελώς παράλογο να υφίσταται ο διαχωρισμός της Γενικής από την Ειδική Εκπαίδευση και να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να καταργήσουμε τον διαχωρισμό των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην ουσία έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε διαφορετικά αντικείμενα. Ο διαχωρισμός των ΑΕΙ υπάρχει, έτσι θα έπρεπε να υπάρχει και ο διαχωρισμός των αποφοίτων τους! Όπως επίσης είναι άδικη η όποια πρόταξη ή ποσόστωση των Μεταπτυχιακών της Ειδικής Αγωγής σε βάρος των αποφοίτων των αντίστοιχων τμημάτων ΑΕΙ. Η Ειδική Αγωγή θα πρέπει να στελεχώνεται από τους αποφοίτους των τμημάτων αυτών. Είναι απαράδεκτο να εισέρχονται στην Ειδική Αγωγή εκπαιδευτικοί με Μεταπτυχιακά και να αφήνουν εκτός αποφοίτους των συγκεκριμένων τμημάτων. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Η Εκπαίδευση δεν είναι ενιαία, ούτε μπορεί να γίνει!

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:28 | Φωτεινή

    Διαβαζω οτι καποιοι ισχυριζονται πως δεν δηλωσαν τα δυσπροσιτα γιατι ηξεραν οτι δεν θα παρουν τα μορια λογω της υπαρξης του νομου Διαμαντοπουλου. Με αυτη τη λογικη ομως «συναφελφοι» θα επρεπε να μην πατε πουθενα να δουλεψετε, ετσι δεν ειναι;;; Αφου ειχαν παγωσει οι πινακες και δεν θα μετρουσαν τα μορια σας! Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Δεν επιλεξατε να δουλεψετε σε δυσπροσιτο γιατι δε θελατε να ξεβολευτειτε ή να ζοριστειτε. Επιλογη σας ηταν ! Επισης θελω να αναφερω πως συμφωνουν στη διπλη προσμετρηση η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και πολλοι συλλογοι διδασκοντων σε ολη την Ελλαδα. Και συμφωνουν μαζι μας γιατι ξερουν ποσο δυσκολο ειναι να υπηρετεις σε αυτα τα μερη !!!

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:27 | Κατερίνα

    Είναι απαράδεκτο και μεγάλη αδικία να μην μετράει η προϋπηρεσία των ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 στον πίνακα γενικής αγωγής. Είμαστε εκπαιδευτικοί που έχουμε αναβαθμίσει τις γνώσεις μας και τα προσόντα μας στην ειδική αγωγή και καλύπτουμε πρόσκαιρα κενά που υπάρχουν στην ειδική αγωγή. Θεωρούμαστε ωστόσο εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής από τη στιγμή που δεν εξισωνόμαστε με τους ΠΕ 61 και ΠΕ 71 και από τη στιγμή που δεν μπορούμε να μονιμοποιηθούμε στην ειδική αγωγή. Ως εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής που αποκτάμε προϋπηρεσία σε δημόσιο σχολείο ζητούμε να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία μας στον πίνακα, στον οποίο ανήκουμε και να μην διαχωριζόμαστε από τους ΠΕ 60 και ΠΕ 70, οι οποίοι καλύπτουν επίσης κενά στην ειδική αγωγή και αποκτούν όμως αυτοί κανονικά προϋπηρεσία στον πίνακα γενικής αγωγής. Με αυτήν την ρύθμιση υποβαθμίζεται η αξία του βασικού μας πτυχίου και παράλληλα τιμωρούμαστε για τον ανώτερο τίτλο σπουδών (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), αφού αυτός αντί να αξιολογηθεί ανάλογα μας εγκλωβίζει στην ειδική αγωγή, όπου δεν έχουμε ισάξια δικαιώματα με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας πρέπει να γίνει με βάση τον κλάδο στον οποίο ανήκουμε.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:27 | Ελένη

    Όσον αφορά το άρθρο 47 πολύ σωστά δεν προσμετράται η προϋπυηρεσία της ειδικής στην γενική αγωγή. Αφού ο τρόπος πρόσληψης είναι διαφορετικός! Απλά θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:26 | Nίκη

    H ρύθμιση που αφορά τον διαχωρισμό ειδικής και γενικής αγωγής μόνο σύμφωνη με βρίσκει. Και μπράβο διότι αυτή η κίνηση προάγει την ειδική αγωγή, όπως θα έπρεπε εδώ και χρόνια. φροντίστε για μόνιμους διορισμούς σε αυτήν όπως και στη γενική Αγωγή.
    Ωστόσο υπάρχει ένα μελανό σημείο και αρκετά άδικο για τους αναπληρωτές γενικής αγωγής που πλήττονται και κινδυνεύουν απροστάτευτοι από ανεργία! Εφόσον θα γίνει ο διαχωρισμός, τότε αυτός θα πρέπει να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ. Όλα τα όλα δεν είναι λύσεις

    Τέλος, οι άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι ένα σημείο που πονάει πάααρα πολύ…Είναι ευτυχές το γεγονός ότι εξισώνονται οι επιμορφωτικές άδειες. Όμως αυτές που αφορούν τη ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ και την υγεία είναι εξίσου και ακόμα περισσότερο σημαντικές! Είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι και αφήνουμε τα μωρά μας στην ουσία εγκαταλελειμμένα, τους πιο σημαντικούς μήνες της ζωής τους, διακόπτοντας ακόμα και το θηλασμό που είναι το σημαντικότερο για αυτά.
    Απαιτούμε τα ίδια δικαιώματα, υπηρετούμε στα σχολεία ανά την Ελλάδα χρόνια τώρα, δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού!

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ!

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:24 | Ντίνα

    Στο άρθρο 47 πρέπει να προστεθεί η παρακάτω ρητή διάταξη που να διασφαλίζει ότι: «η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής προσμετράτε αθροιστικά στο σύνολό της σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή και των μόνιμων και των αδιορίστων αναπληρωτών (είτε πρόκειται για διορισμούς αναπλρωτών ή μονίμων, είτε πρόκειται για μεταθέσεις και αποσπάσεις). Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής να γίνει νομοθετική ρύθμιση που να αναφέρει ρητά: 1. «Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής του Κλάδου Π.Ε. 60 είναι οι παρακάτω που κατέχουν: α) αναγνωρισμένο πτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής , β) αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, γ) αναγνωρισμένο διδακτορικό τίτλο στην ειδική αγωγή από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δ) τίτλο μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μαράσλειου Διδασκαλείου, ε) τίτλο μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από τα Τμήματα Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων, και στ) Πιστοποιητικό 400 ωρών Επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποίησαν τα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας κια έχουν τουλάχιστον τριετή εμπειρία στις σχολικές δομές της ειδικής αγωγή».
    2. «Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής του Κλάδου Π.Ε. 70 είναι οι παρακάτω που κατέχουν: α) αναγνωρισμένο πτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής , β) αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, γ) αναγνωρισμένο διδακτορικό τίτλο στην ειδική αγωγή από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δ) τίτλο μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μαράσλειου Διδασκαλείου, ε) τίτλο μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από τα Τμήματα Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων, και στ) Πιστοποιητικό 400 ωρών Επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποίησαν τα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και έχουν τουλάχιστον τριετή εμπειρία στις σχολικές δομές της ειδικής αγωγή».
    3. «Καθηγητές Ειδικής Αγωγής των Κλάδων Π.Ε…., Π.Ε….., Π.Ε….. κλπ. είναι οι παρακάτωπου κατέχουν: α) αναγνωρισμένο πτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής , β) αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο ειδικής αγωγής από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, γ) αναγνωρισμένο διδακτορικό τίτλο στην ειδική αγωγή από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δ) τίτλο μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μαράσλειου Διδασκαλείου, ε) τίτλο μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από τα Τμήματα Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων, και στ) Πιστοποιητικό 400 ωρών Επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποίησαν τα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και έχουν τουλάχιστον τριετή εμπειρία στις σχολικές δομές της ειδικής αγωγή».
    Αυτό επιτάσσουν βασικές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος, του Διεθνούς – Ευρωπαϊκού – Ελληνικού Εργατικού Δικαίου….

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:24 | Αριστέα

    Είναι κατάφωρη αδικία, αντισυνταγματικό και παράνομο να διαφοροποιείται η Ειδική από τη Γενική Αγωγή , ενώ περίτρανα το υπουργείο διατυμπανίζει την άρση των κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων στο περίφημο «ένα σχολείο για όλους».

    Τα βασικά μας πτυχία δεν είναι πτυχία γενικής αγωγής είναι παιδαγωγικά πτυχία τα οποία σύμφωνα με το ΠΔ 320 μας δίνει το δικαίωμα να διοριζόμαστε σε σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία.

    Με το να σταματάει να μετράει η προϋπηρεσία μας και στους δύο πίνακες, ουσιαστικά μας βάζετε να διαλέξουμε ή να πάμε γενική ή να μείνουμε ΑΝΕΡΓΟΙ σε 2-3 χρόνια που θα έχει γεμίσει ο πίνακας από εκπαιδευτικούς 71/61!!

    Αυτή είναι η δίκαιη αντιμετώπιση μιας Αριστερής κυβέρνησης απέναντι σε εκπαιδευτικούς που δουλεύουν εδώ και τόσα χρόνια στην Ειδική Αγωγή;; Απαξιώνεται το έργο και η δουλειά τόσων χρόνων. Λυπάμαι που γεννήθηκα σε αυτή τη χώρα…

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:23 | Anna

    Είμαι 33 χρόνια εκπαιδευτικός και δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια αδικία και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εκπαιδευτικοί 60.50 και 70.50 είναι για τα σχολεία μας ευλογία! Είναι πολύτιμοι συνεργάτες και ιδιαίτερα καταρτισμένοι. Τόσα χρόνια ΝΟΜΙΜΩΣ κάλυπταν κενά της Υπηρεσίας και είμαι σίγουρη πως μια αριστερή κυβέρνηση θα σεβαστεί τον κόπο και τα δικαιώματα των συναδέλφων. Περιμένω λοιπόν και στη νέα σχολική χρονιά , να είναι δίπλα μας , συνοδοιπόροι, στο σπουδαίο έργο μας, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα Σχολείο «ανοιχτό» για όλους.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:21 | Ντίνα

    Να αποσυρθεί η ρύθμιση διαχωρισμού της γενικής από την ειδική εκπαίδευση. Ο πίνακας 70.50 δεν αποτελεί ξεχωριστό πίνακα αλλά ανακατάταξη των πε 70 όταν οι προσλήψεις αφορούν στην ειδική αγωγή.Η παραπληροφόρηση που επικρατεί ότι υπάρχουν 2 πίνακες πε 70 και πε 70.50 οφείλεται σε άγνοια.Επίσης η ποσόστωση δεν εξασφαλίζει τη διατήρηση της προϋπηρεσίας όλων του πίνακα από εδώ και πέρα.πρωτη φορά νομοθετείται η εξαφάνιση προϋπηρεσίας του ποσοστού των ατόμων που δε θα εργάζονται.Επίσης δικαίωμα στη μονιμοποίηση δεν έχουν οι πε 70.50 στην ειδική αγωγή.άρα θα είναι καταδικασμένοι σε αιώνιους αναπληρωτές. Ντρέπομαι

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:21 | Ρούλα

    Όσοι προτείνετε να έχει αναδρομική ισχύ η παρ. 4 σκεφτείτε καλά πόσο σοβαρό είναι αυτό που ζητάτε. Η συγκεκριμένη προϋπηρεσία είναι απόλυτα νόμιμη καθώς ο νόμος προέβλεπε να προσμετράται κανονικά στη Γενική Αγωγή.

    ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.

    Μην προτείνετε άδικα μέτρα προκειμένου να ανεβείτε 100 θέσεις στον πίνακα. Μην πατάτε επί πτωμάτων συναδέλφων σας προκειμένου να διοριστείτε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε όσα διεκδικούμε γιατί αλλιώς δεν θα καταφέρουμε τίποτα και ποτέ σε αυτή τη χώρα.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:16 | ΘΕΟΔΩΡΑ Π.

    Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕ70 ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕ70.50….ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;; Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ: Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕ70.50….

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:11 | Σοφία

    Καμία ποσόστωση δεν είναι λύση. Ζητούμε την προϋπηρεσία μας στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ γιατί εκεί είναι ο κλάδος μας(πε 70). Οποιαδήποτε ποσόστωση σώζει προς στιγμή μερικούς αναπληρωτές με μεταπτυχιακό και αφήνει τους υπόλοιπους στον αέρα. Διεκδικούμε την προϋπηρεσία μας εκεί όπου ανήκουμε.
    Η αναδρομική ισχύ της παραγράφου 4 στο άρθρο 47 είναι αντισυνταγματική, άδικη και μας εξαφανίζει από τον κλάδο.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:10 | Mack77

    Να υπάρξει διαχωρισμός ειδικής με γενική. Αλλιώς μόνο όσοι έχουν μεταπτυχιακό η διδακτορικό απο Ελληνικό η ευρωπαικο πανεπιστήμιο ( όχι απο χώρες όπως η Βουλγαρία όπου και να βρίσκονται αυτές ) να έχουν δικαίωμα και στους δυο πίνακες . Με ένα σεμιναριακι της πλάκας μη τα θελουμε και όλα ! Επίσης με προϋπόθεση επιτυχία σε ΑΣΕΠ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί . Αν δεν το προσέξετε θα ανοίξετε την όρεξη στα ιδιωτικά σχολεία να απολύουν τους παλιούς (που θα φεύγουν ευχαρίστως ) για να πάρουν φθηνότερους καινούργιους !

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:09 | ΘΕΟΔΩΡΑ Π.

    Ευτυχώς η ρύθμιση παρ.4 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!! Ωστόσο πρέπει να αφαιρεθεί τελείως και να μείνουν τα πράγματα ώς έχουν τόσα χρόνια….

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:07 | Κωνσταντίνα

    είναι απαράδεκτο η σημερινή κυβέρνηση, η οποία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του λαού για τη τήρηση της ισονομίας, της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης, να προβαίνει σε διακρίσεις εκπαιδευτικών κατηγοριοποιώντας τους σε ειδική και γενική αγωγή. Τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς 60.50 70.50 που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πιο ευαίσθητη ομάδα παιδιών.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:06 | Ευαγγελία Ζαχάκη

    Η προυπηρεσία, ανεξαρτήτως απο ποιον πίνακα προέρχεται, πρέπει να αναγνωριστεί. Να είχανε φροντίσει να κατοχυρώνανε τα διακαιώματα των ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 οι προηγούμενοι Υπουργοί όπως και εσείς. Όχι, να εξαντλείτε τους πίνακες, να μην έχετε άλλη επιλογή και να μας προσλαμβάνετε χωρίς τα τυπικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι αναπληρωτές.

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:03 | Γιώργος Χ.

    Ούτε στο πιο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ δεν θα στερούσαν με τετοια ευκολια το ιερό δικαίωμα στην προυπηρεσία. Και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό επιστημονικό, νομικό, ηθικό, εργασιακό επιχείρημα. Πώς είναι δυαντόν κάποιος να είναι πρωτα και πάνω από όλα δάσκαλος/νηπιαγωγός και να μην μετράει η προυπηρεσία του στον αποκλειστικά αναγνωρισμένο κλάδο του, τον 70 και 60; Πώς διαννοείται το υπουργείο να διώχνει και να αποκόβει τους εκαπιδευτικούς από τον κατεξοχήν τους κλάδο; Χωρίς καμία αιτία και επιστημονική βάση άλλά μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μικροσυντεχνιακά και προσωπικά συμφέροντα και κανιβαλισμούς; Αυτή είναι η αριστερά που ψηφίσαμε συνειδητα; Αυτή που θα έφερνε την ελπίδα και τώρα ξεπουλάει την εργασία, την προυπηρεσία, το ενιαίο της εκπαιδευσης;;
    ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ!!!ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ!!!

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:03 | κα Κατερινα

    Ειμαι συναδελφος μονιμη νηπ/γος γενικης αγωγης μιας αναπληρωτριας νηπιαγωγου ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ειδικης αγωγης με μεταπτυχιακο!!!

    ολη τη χρονια δουλευαμε μαζι σχεδιαζαμε απο κοινου τις δραστηριότητες στο νηπ/γειο. Τη θεωρω ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ πρωτιστως και φυσικα ειδικη παιδαγωγο!!! Θεωρω οτι πρεπει να έχει το δικαίωμα να εργαστει ειτε στη γενικη εκπαιδευση είτε στην ειδική γιατί μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα και στα δυο…

    το καταθέτω υπεύθυνα και με την προσωπική μου εμπειρία μετά απο τη φετινή μας αψογη συνεργασία!!!

    Με τη ρύθμιση 4 κανένας νηπ/γος δε θα διαλέξει να εργαστεί στην ειδική εκπαίδευση και μεις θα μείνουμε χωρις παράλληλες στηρίξεις

    Υ.Γ. ήρθε στο σχολείο μας για την παράλληλη στίριξη τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ(πολυ αργα)ως τοτε η τάξη ήταν κόλαση..αυτοί οι εκπαιδευτικοί που είναι τόσο χρήσιμοι θα πρέπει να επιβραβεύονται κ όχι να τημορούνται!

    Να υπάρχει προοπτική και στα δυο για να μπορούν ελύθερα να επιλέξουν αφού έχουντα προσόντα και για τα δυο .&-

  • 19 Ιουνίου 2015, 16:01 | Παπαδοπούλου Θωμαή

    «Είναι δίκαιο οι αναπληρωτές που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα σχολεία να πάρουν κανονικά τα μόρια που τους αναλογούν»
    Επιπρόσθετα, θα ήθελα να σχολιάσω το γεγονός ότι μέσα στο πνεύμα της ίσης μεταχείρισης μονίμων και αναπληρωτών, αν διπλασιαστούν τα μόρια των αναπληρωτών από το 2010 και μετά, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους μόνιμους (υπάρχει ένα πλήθος εκπαιδευτικών μονίμων οι οποίοι είναι καθηλωμένοι επί χρόνια στα δυσπρόσιτα και δυστυχώς δεν μπορούν να κουνηθούν). Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί το θέμα των μοριών σφαιρικά και να να αντιμετωπιστεί με αξιοκρατία και δικαιοσύνη το όλο θέμα. Σας ευχαριστώ!!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:59 | Πάνος

    Απαράδεκτο το να διαχωρίζεται η προϋπηρεσία ανάμεσα στην Γενική και την Ειδική Αγωγή τη στιγμή που η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει πάψει να διαχωρίζει συνολικά την εκπαίδευση.
    Αντί να κατευθυνόμαστε προς την ενιαία εκπαίδευση όλων των παιδιών σε ένα σχολείο επιτέλους, αντί να φροντίζουμε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία να είναι ενημερωμένοι για το πως να αντιμετωπίζουν όλες τις ειδικές περιπτώσεις στην τάξη τους μέσω εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή, κάθε νέο νομοσχέδιο στην παιδεία πάει τη χώρα πίσω.
    Επιπλέον και για να μη χάνουμε κάθε αίσθηση δικαίου κ. Υπουργέ, όταν εργαστήκαμε στην Ειδική Αγωγή το κάναμε γιατί ξέραμε ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ πως θα μετρήσει κανονικά η προϋπηρεσία μας και στην Γενική! Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δε μπορεί να περάσει η αναδρομική ισχύς της 4ης παρ. όπως ζητούν κάποιοι.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:59 | Κατερινα Γ.

    Η ρύθμιση για το διαχωρισμό των πινάκων γενικής και ειδικής αγωγής είναι δίκαιη. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα προσόντα πρόσληψης είναι διαφορετικά για κάθε πίνακα, θα πρέπει να υπάρχουν οι δύο διαφορετικοί πίνακες από τους οποίους θα γίνονται οι προσλήψεις. Όμως, θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ για να προστατεύσει το δικαίωμα όλων των αναπληρωτών να συνεχίσουν να δουλεύουν και να προσφέρουν το έργο τους, χωρίς να στείλει κανέναν στο δρόμο της ανεργίας.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:56 | ιφιγενεια

    Καλησπερα.Χαιρομαι για την δικαιη σταση της ηγεσιας του υπ.παιδειας.Ειμαι νηπιαγωγος δουλευω 7 χρονια εχω επιτυχει σε διαγωνισμους του ασεπ κ καταφερα με κοπο να κατακτησω μια καλη θεση ωστε να δουλευω.Δεν γνωριζαμε οτι θα μετρησει αναδρομικα η προυπηρεσια των δυσπροσιτων σε εναν κλειστο πινακα που ηταν αβεβαιο αν ανοιγε ξανα!!Δικαια λοιπον δεν γινεται η προσμετρηση!!Πολλη σωστη επισης η τοποθετηση για μη προσμετρηση της προυπηρεσιας ειδικης στον πινακα γενικης!!!Θα ηταν πολυ αδικο το αντιθετο για ολους εμας τους επιτυχοντες που χρονια δουλευαμε στην γενικη!!Να μετρησει ολοκληρη η προυπηρεσια των συναδελφων οπως κ η δικη μας αναδρομικα απο το 2010 αλλα στον πινακα ειδικης που προσφερθηκε!!!Ευχαριστω για τον χρονο σας

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:56 | Γιάννα

    Ο διαχωρισμός της ειδικής από την γενική αγωγή είναι απαράδεκτος!Οι εκπαιδευτικοί που έχουμε δουλέψει στην ειδική αγωγή είμαστε εκπαιδευτικοί με επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και σε πολλές περιπτώσεις με βαθμολογίες μεγαλύτερες από νηπιαγωγούς που στρέφονται εναντίον μας, οι οποίες ενώ έγραψαν χαμηλότερα έπαιρναν τα μισά μόρια του προηγούμενου ΑΣΕΠ(αυτό αποτελεί ΑΔΙΚΙΑ) και προσπερνούσαν άτομα με υψηλότερες βαθμολογίες! με αυτά τα δεδομένα και αφού έχουμε ήδη αδικηθεί, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στην ειδική αγωγή για να καταφέρουμε να εργαστούμε!και πολλοί από εμάς έχουμε μεταπτυχιακό από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σταματήστε λοιπόν αυτήν την αδικία που έχει δημιουργήσει μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τους συμφέρει αναφέροντας ακόμα και ψέμματα για να πείσουν την κοινή γνώμη!Κάποιοι αποφάσισαν να βολευτούν όταν κάποιοι άλλοι διάλεξαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους! Αντί να επιβραβευτούν θα τιμωρηθούν;;;;;Και μιλάμε για δικαιοσύνη;;Δουλέψαμε με βάση τον νόμο και δικαιούμαστε τα μόρια μας!Ζητάμε να προσμετράται μόνο ΕΝΑΣ ΑΣΕΠ για να αποφευχθούν μελλοντικές αδικίες και όχι να απαξιώνετε τη ΝΟΜΙΜΗ προϋπηρεσία και να διαχωρίζετε την ειδική από γενική αγωγή δημιουργώντας μελλοντικά προβλήματα στην κάλυψη των κενών ειδικά στην προσχολική αγωγή! Να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο αυτή η ΑΔΙΚΙΑ!! Τον πλαίσιο της ειδικής αγωγής στηρίζεται επιστημονικά και ΔΕΝ διαχωρίζεται από την γενική αγωγή! Είναι πάνω από όλα ανήθικο αυτό που συμβαίνει!Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας και στον πίνακα της γενικής αγωγής!Ζητάμε δικαιοσύνη!Ζητάμε εκπαίδευση ενιαία που δεν διαχωρίζει ούτε τους μαθητές, ούτε τους εκπαιδευτικούς!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:54 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ

    Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 (Δάσκαλοι) και ΠΕ 60 (Νηπιαγωγοί) γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο, δηλαδή το Παιδαγωγικό, και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής ως ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 λόγω εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή(μεταπτυχιακά- διδακτορικά, σεμινάρια) ή λόγω προϋπηρεσίας τουλάχιστον 10 μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής όπως εξάλλου όριζε ο νόμος 3699/2008.
    Το «.50» στους πίνακες (π.χ. 60.50/70.50) πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση για να εργαστούν ΚΑΙ στην ειδική αγωγή, ο κλάδος όμως δεν αλλάζει. Δηλαδή είναι ένας λειτουργικός κωδικός, τίποτα άλλο.
    Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής(ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα και εξειδίκευση ΚΑΙ στον τομέα της ειδικής αγωγής (δηλαδή πέραν του απαραίτητου παιδαγωγικού πτυχίου), ο κλάδος όμως δεν αλλάζει.α) Τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη (ειδικά τα δύο τελευταία αποτελούν δομές-τρόποι υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία/ή εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία!) είναι ΟΛΕΣ δημόσιες δομές του Υπουργείου Παιδείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ.Δεν μπορώ να κατανοήσω τον διαχωρισμό της ειδικής με τη γενική εκπαίδευση σε θεσμικό επίπεδο. Όσο υφίσταται αυτή η διαφοροποίηση, τόσο η αντιμετώπιση όσο και η εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα λογίζεται σε διακριτό επίπεδο, διαιωνίζοντας με αυτό τον τρόπο στάσεις και αντιλήψεις που καταλήγουν να απομονώνουν αυτούς τους μαθητές.
    Οι όροι γενική και ειδική, μπροστά από την έννοια της εκπαίδευσης, οφείλουν να πάψουν τη λειτουργία τους. Είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί των παιδιών, ανεξάρτητα από τις εκπαιδευτικές ανάγκες που τυχόν έχουν.Είναι κατάφωρη αδικία, αντισυνταγματικό και παράνομο να διαφοροποιείται η Ειδική από τη Γενική Αγωγή , ενώ περίτρανα το υπουργείο διατυμπανίζει την άρση των κοινωνικών αδικιών και ανισότήτων στο περίφημο «ένα σχολείο για όλους».

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:53 | ΠΕΤΡΟΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
    Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που το να έχει ένας εκπαιδευτικός μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή γενικά προσόντα θεωρείται κατακριτέο και τιμωρητέο !
    Διαβάζω όσα γράφονται εδώ για εκπαιδευτικούς με «αγορασμένα μεταπτυχιακά». Μάλλον όσοι το γράφουν θεωρούν την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου από το ΕΚΠΑ ή το Ειδικής αγωγής του βόλου απλά καταβολή διδάκτρων που και πάλι στο υπουργείο καταλήγουν και όχι κόπο και επιστημονική κατάρτιση ! Ξέρετε τίποτε δε χαρίζεται και τίποτα δε παραχωρείται χωρίς εξετάσεις, διάβασμα και κόπο.
    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 47 του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τον διαχωρισμό ειδικής και γενικής εκπαίδευσης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!!!! Αποτελεί κατάφορη αδικία και τεράστιο διαχωρισμό.
    Προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί στα πλαίσια της Παράλληλης στήριξης στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από εξειδικευμένους Ανθρώπους γιατί τιμωρείται μ αυτόν τον τρόπο ;;;;;;
    Δε καταστρατηγείται κανενός η θέση στους πίνακες!
    Δε θίγονται κανενός τα επαγγελματικά δικαιώματα ! Έχει ξεκαθαρίσει πως σε όλα προηγούνται οι ΠΕ71 και ΠΕ61 και δεν εγείρουν οι ΠΕ70.50 & 60.50 διορισμό στην ειδική αγωγή.
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΣΑΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ !
    Με τη λογική του πολυνομοσχεδίου ωθείτε στις τάξεις της ειδικής αγωγής ανειδίκευτους από τους πίνακες γενικής αγωγής καθώς ελάχιστοι πλέον θα δηλώνουν στην ειδική αγωγή από τους έχοντες την επιστημονική κατάρτιση !
    Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που καταστρατηγεί και υποθάλπει μ αυτόν τον τρόπο εκπαιδευτικούς με προσόντα διαχωρίζοντας τους και μην αντιμετωπίζοντάς τους ισότιμα και δίκαια !!
    Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να άρει αδικίες όχι να δημιουργήσει μεγαλύτερες !!!!!!!!!
    Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ στο βασικό πτυχίο και κλάδο είναι μονόδρομος από τη στιγμή που επαγγελματικά δικαιώματα στους άλλους κλάδους δεν υπάρχουν, ούτε διεκδικούνται !!!!
    Από τη στιγμή που η προϋπηρεσία αποκτήθηκε στα πλαίσια του γενικού σχολείου από εκπαιδευτικούς με βασικό τίτλο σπουδών αυτό του παιδαγωγικού τμήματος !!!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:49 | Ντόρα

    Καλησπερα σας. Ειμαι νηπιαγωγος και εργαζομαι δυο χρονια στην ειδικη αγωγη. Είναι απαράδεκτο να μην προσμετραται η προϋπηρεσία στην γενικη αγωγή. Τοσα χρόνια τα νηπιαγωγεία ειδικης, τα τμηματα ενταξης και η παράλληλη στηριξη στελεχονονταν απο νηπιαγωγούς γενικής αγωγής αφου υπαρχουν ελαχιστοι απόφοιτοι απο τη σχολη του Βόλου. Τωρα ξαφνικα διαπιστωσατε οτι σας ειμαστε αχρηστοι και απλα μας πετατε έξω; ειναι απαραδεκτο αυτο που γίνεται και καταφορη αδικια για εμας που οταν μας χρειαζοσασταν ημασταν εκει και τώρα απλα σας ειμαστε βαρος. Ζηταμε το αυτονόητο λοιπον και τιποτα παραπανω!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:48 | Ρουμπίνη

    Το νέο Νομοσχέδιο καλύπτει στην 4η παράγραφο παράγραφο πολλές περιπτώσεις και αυτός είναι ο πρώτος παράγοντας διαφωνιών ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Ο δεύτερος θεωρώ πως είναι το πρόσφατο νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής που επέφερε αλλαγές στον τρόπο κατάταξης στους πίνακες.
    Κάποιες απόψεις για συνεκπαίδευση και μη διάκριση της Ειδικής από τη Γενική Αγωγή, μετά λύπης είδα πως και στην διαβούλευση του νομοσχεδίου της Ειδικής Αγωγής, δεν εισακούστηκαν. Έτσι δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίζω πως θα αλλάξει κάτι τώρα.
    Σε συνδυασμό αυτά τα δύο προκαλούν τη σημερινή κατάσταση: Στην Α/βαθμια εκπαίδευση υπάρχουν απόφοιτοι τμημάτων Γενικής Αγωγής με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, και απόφοιτοι τμημάτων Ειδικής Αγωγής. Οι πρώτοι, με το τελευταίο νομοσχέδιο της ΕΑΕ μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τους δεύτερους, χωρίς καμιά ελπίδα να εργαστούν στην ΕΑΕ.
    Επομένως ένας δάσκαλος ή νηπιαγωγός που θέλει να εργαστεί σοβαρά στην ΕΑ μπορεί να το κάνει πλέον μόνο με κατατακτήριες στο τμήμα του Βόλου. Ας μην ψάχνει για μεταπτυχιακά να ξοδεύει και χρήματα.
    Κι αν έχει ήδη εργαστεί στην ΕΑ; Με τα μέχρι τώρα δεδομένα απλά ξεχνά την ΕΑ και εργάζεται με όση προϋπηρεσία έχει στη Γενική Αγωγή. Αν γίνει αυτό που ζητούν κάποιοι κι εφαρμοστεί αναδρομικά η 4η παράγραφος; Ας πετάξει την προϋπηρεσία τόσων χρόνων γιατί πολύ απλά δεν θα μετράει πουθενά σε λίγο καιρό (ήδη οι ΠΕ71 φτάνουν τους 1700).
    Στη Β/βαθμια από την άλλη δεν υπάρχουν τμήματα ειδικής αγωγής επομένως τα πράγματα είναι πιο απλά.
    Το ζήτημα που θίγεται από πολλούς για πληρωμένα διδακτορικά και μεταπτυχιακά θα το χαρακτηρίσω αστείο εφόσον παρέχονται από Ελληνικά Πανεπιστήμια ή αναγνωρίζονται από το ΔΟΑΤΑΠ. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί και πρέπει να προωθούμε τη δια βίου μάθηση.
    Στο δια ταύτα:
    Όλοι σπουδάζουμε με βάση νόμους του κράτους. Παίρνουμε πτυχία και μεταπτυχιακά, κάνουμε επιμορφώσεις με βάση τους ίδιους νόμους. Τα τελευταία πέντε χρόνια όλοι κάνουμε αίτηση ως αναπληρωτές με βάση έναν άδικο νόμο, ο οποίος ήταν ωστόσο νόμος του κράτους. Κάναμε όλοι επιλογές προκειμένου να εργαστούμε και να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο μέλλον. Κάθε επόμενος νόμος θα πρέπει να έχει στόχο την άρση προηγούμενων αδικιών. Αυτό δε μπορεί να συμβεί με κατάργηση της προσφερθείσας στην Ειδική Αγωγή προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών της Γενικής Αγωγής. Όταν εργαστήκαμε στην Ειδική Αγωγή το κάναμε γιατί ξέραμε πως θα μετρήσει κανονικά η προϋπηρεσία μας και στην Γενική.
    Επομένως, σίγουρα το νομοσχέδιο αυτό είναι μια καλή αρχή προς της επίλυση των αδικιών του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά θέτοντας σε αναδρομική ισχύ την παράγραφο 4 για την προϋπηρεσία στην ΕΑΕ, όπως ζητούν κάποιοι σε αυτή τη διαβούλευση, δημιουργείται μια νέα αδικία για όσους τόσο καιρό έκαναν επιλογές με βάση το νόμο.
    Τέλος δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο, αφού εάν τυχόν ισχύσει αναδρομικά αυτή η διάταξη και κάνουμε χαρτιά το καλοκαίρι με βάση το νέο αυτό νομοσχέδιο ποιος μας εγγυάται την αναγνώριση της μελλοντικής μας προϋπηρεσίας σε μια ενδεχόμενη αλλαγή από την ίδια ή από κάποια άλλη κυβέρνηση;

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:47 | maria-irini

    Ως αναπληρώτρια γενικής αγωγής ΠΕ60 επικροτώ τη ρύθμιση για την ειδική αγωγή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 47, η οποία όμως θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010! Με την μη αναδρομικότητα της ρύθμισης αυτής, ευνοείτε εκπαιδευτικούς ΠΕ60.50, να διεκδικήσουν θέσεις συναδέλφων ΠΕ60 στον πίνακα των αναπληρωτών, χωρίς να έχουν προσφέρει καμία υπηρεσία στη γενική αγωγή, χωρίς καν να έχουν μπει στην ανάλογη σειρά του πίνακα βάσει του βαθμού τους στον ΑΣΕΠ, όπως κάναμε όλοι οι υπόλοιποι!!! Κάνοντας μεταπτυχιακά ή τα σεμινάρια των 400 ωρών, εξασφάλισαν μια θέση στον πίνακα της ειδικής και τώρα που φοβούνται ότι θα μείνουν απέξω λόγω της προτεραιότητας των εκπαιδευτικών του Βόλου, επικαλούνται την ένταξη τους στους πίνακες της γενικής αγωγής!!! Γιατί λοιπόν τώρα μας ωθείτε να μπούμε σε μια διαδικασία διεκδίκησης θέσεων που ήδη κατακτήσαμε μετά από επιτυχίες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και αναπληρώσεις σε σχολεία γενικής αγωγής ανά την Ελλάδα;;; Για ποιο λόγο;;;; Και αν αυτό δεν είναι άδικο τότε ποιο είναι;;
    2. Όσον αφορά την παράγραφο 2 του άρθρου 47, θεωρώ πως είναι πολύ σωστή. Το σύνολο των εκπαιδευτικών κατέθετε τις δηλώσεις του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (επί Διαμαντοπούλου ), κατά την οποία δεν ίσχυε η προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων περιοχών, κατά την περίοδο 2010 και έπειτα μέχρι την διεξαγωγή του νέου ΑΣΕΠ, που είχε προγραμματιστεί για το 2012. Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών την περίοδο εκείνη, πήγαιναν λόγω κακής σειράς στον νομό και όχι από επιλογή. Οι περισσότεροι γνωρίζαμε ότι δεν μετρούσαν τα διπλά μόρια κ γι’ αυτό δεν επιλέγαμε δυσπρόσιτες περιοχές.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:46 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑ

    Ως μόνιμη δασκάλα στέκομαι δίπλα στον κάθε συνάδελφο με μεταπτυχιακό που αυτή τη στιγμή κάποιοι προσπαθούν να τον εξαφανίσουν με αυτό το δόλιο τρόπο. Η προϋπηρεσία είναι ενιαία και η κυβέρνηση μας έχει την ηθική υποχρέωση να προστατέψει την προϋπηρεσία τους. Η αναδρομική, δε, ισχύ μιας τέτοιας ρύθμισης
    αποτελεί καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Που είναι η δικαιοσύνη και ο σεβασμός του εργαζόμενου; Ελπίζω πως η κυβέρνηση δε θα θυσιάσει στο βωμό των συντεχνιακών συμφερόντων τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς με μεταπτυχιακό.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:44 | elia

    Για το άρθρο 47 παράγραφος 4 , πιστεύω ότι πρέπει να προσμετράται η υπηρεσία αναπληρωτών συνολικά σαν «εκπαιδευτική υπηρεσία», και όχι αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία, καθώς ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε ο πίνακας της ειδικής (,50) είναι καθαρά λειτουργικός. Παρακαλώ να μην εφαρμοστεί η παραπάνω παράγραφος.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:36 | Mbikou

    Αδικία να μην μετρήσει ο διπλασιασμός των δυσπροσιτων αναδρομικά. Και μεγαλύτερη αδικία ο διαχωρισμός γενικής και ειδικής. Από τη στιγμή που προσφέρεις την υπηρεσία σου ως πε70.50 μόλις αποφοιτήσουν οι πε71 θα σε ξεπερνούν στον πίνακα χωρίς καν προϋπηρεσία. Οπότε τι θα γίνει;; Θ έχει κάποιος 5 χρόνια προυπηρεσια στην ειδικη, κ θα έρχεται ο άλλος χωρίς προυπηρεσια κ θα δουλεύει. Τότε ο πε70.50 τι γίνεται; Επίσης που είναι οι εξισώσεις αδειών μητροτητας;; Είμαστε παιδιά κατώτερου θεού. Ας παίρνουμε το 6μηνο του ΟΑΕΔ που παίρνουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:32 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Το Υπουργείο σωστά και δίκαια αποφασίζει, για τη μη προσμέτρηση της προυπηρεσίας της ειδικής αγωγής, στον πίνακα της γενικής.
    Θα ήταν ολέθριο απόφοιτοι του 2009 και του 2010, επειδή πλήρωσαν σεμινάρια και μεταπτυχιακά να προσπεράσουν οικογενειάρχες που πρωτοδούλεψαν ωρομίσθιοι και όργωσαν την Ελλάδα ως αναπληρωτές.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:32 | ιωάννα

    Ανεπίτρεπτος ο διαχωρισμός της ειδικής από τη γενική αγωγή.Η εκπαίδευση και η προϋπηρεσία είναι ενιαία.Οι εκπαιδευτκοί εξειδικεύτηκαν με βάση τα νόμιμα αιτούμενα και από τη στιγμή που το πτυχίο τους είναι γενικής το δίκαιο είναι να μετραει και εκεί η προύπηρεσία τους.Ας μην ξεχνάμε ότι σε δύο το πολύ χρόνια οι πε61-71 θα επαρκούν και τότε οι συνάδελφοι γενικής που εργάστηκαν στην ειδική θα πεταχτούν έξω.ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Ακόμη αδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες όση δικαιούμαστε και οι μόνιμες.Ίσα δικαιώματα για όλους.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:20 | ΧΑΡΗΣ

    Η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στο διπλάσιο για τα δυσπρόσιτα είναι σωστή διότι το 2010 -1014 είχε καταργηθεί οπότε όλοι γνώριζαν και πήγαιναν στα δυσπρόσιτα οι τελευταίοι . Κάποιος δηλαδή με 4 χρόνια κατά τύχη στα δυσπρόσιτα θα εμφανιζόταν να έχει περισσότερη προϋπηρεσία από κάποιον που δούλευε 7 χρόνια σε μη δυσπρόσιτα εφόσον αναγνωρίζονταν το 2010 -1014 η δυσπρόσιτη προϋπηρεσία . Άρα το Υπουργείο πράττει σωστά και δεν αναγνωρίζει τη δυσπρόσιτη του 2010 -1014 . Επίσης το 2010 καταργήθηκε ο διπλασιασμός για τα δυσπρόσιτα και η προϋπηρεσία απλά πάγωσε και θα προσμετρούταν στον επόμενο ΑΣΕΠ.
    Πιστεύω πως ένα δίκαιο σύστημα μόνιμων προσλήψεων δεν θα πρέπει να αδικεί ούτε τους παλιούς είτε έχουν ΑΣΕΠ και από πολύ έως καθόλου προϋπηρεσία είτε δεν έχουν ΑΣΕΠ με λίγη έως πάρα πολύ προϋπηρεσία , αλλά ούτε τους νέους που και αυτοί πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες τους .

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:17 | Μπεσίνη Άρτεμις

    Είμαι μόνιμη δασκάλα και θεωρώ άκρως απαράδεκτη τη ρύθμιση για την μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των δασκάλων που έχουν δουλέψει παράλληλη στήριξη στη Γενική Αγωγή. Ο κλάδος μας είναι ένας και με αυτές τις τακτικές τον διασπάται. Το βασικό πτυχίο μετράει για τις προσλήψεις. Το ότι έχουν κοπιάσει και απέκτησαν προσόντα στην Ειδική Αγωγή είναι άξιο επαίνου και όχι τιμωρίας. Δεν δύναται να επιβάλλετε ποινές στους συναδέλφους για τις επιλογές που έκαναν σύμφωνα με το δικαίωμα που τους παρείχε το ίδιο το κράτος. Κρίμα που υπάρχουν συνάδελφοι που υποκινούν τέτοιες αδικίες και σπέρνουν τη διχόνοια στον κλάδο μας. Πρέπει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία και να κάνει αυτό που είναι ηθικό, νόμιμο και δίκαιο. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.

  • Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άνδρου για το μη διπλασιασμό μορίων αναπληρωτών στις δυσπρόσιτες περιοχές

    Θέμα: «Υπουργείο Παιδείας: Μη προσμέτρηση διπλών μορίων σε εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα σχολεία από 2010 -2014».

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διαμαρτύρεται για την αδικία που συντελείται εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα σχολεία κατά την περίοδο 2010-2014. Ενώ με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία «ξεκλειδώνει» ο ενιαίος πίνακας αναπληρωτών για το χρονικό διάστημα 2010-2014, δεν συμβαίνει το ίδιο με την προσμέτρηση στο διπλάσιο των μορίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν τα χρόνια αυτά σε δυσπρόσιτα σχολεία.

    Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού παιδείας Κ. Κουράκη, οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν τοποθετήθηκαν στα σχολεία αυτά τυχαία, αλλά είτε συνειδητά είτε αναγκαστικά (λόγω του διετούς αποκλεισμού τους από τους πίνακες σε περίπτωση άρνησης) στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την εκπαίδευση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Θεωρούμε λοιπόν ακατανόητη τη λογική μιας τέτοιας απόφασης, η οποία στην ουσία ακυρώνει την προσφορά των εκπαιδευτικών αυτών, οι οποίοι με προσωπικό και οικονομικό κόστος υπηρετούν την εκπαίδευση.

    Η απόφαση αυτή δρα ενάντια στα πλαίσια της ισότητας και της ισονομίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δημιουργώντας πολλών ταχυτήτων αναπληρωτές. Με αυτόν τον τρόπο, στο ήδη κατακερματισμένο κομμάτι των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έρχεται να προστεθεί άλλη μια διαφοροποίηση σε εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν πριν το 2010, σε εκείνους που εργάστηκαν στο «νεκρό χρόνο» του 2010-2014 και σε αυτούς που εργάστηκαν από το 2014 και μετά.

    Καλούμε το Υπουργείο να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία και να προσμετρήσει την προϋπηρεσία στο διπλάσιο στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όσους εκπαιδευτικούς υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014.

    Η λύση σε όλα αυτά είναι να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς της ελαστικής εργασίας και να διασφαλιστεί αξιοπρεπής, ισόνομη, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

    Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

    Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική).
    Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
    Καλούμε τη ΔΟΕ να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να στηρίξει με κάθε μέσο το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων αναπληρωτών.

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Γ.ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ

  • Κύριοι Υπουργοί, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ την προσπάθεια που κάνετε για την άρση των αδικιών που έχουν συντελεστεί τόσα χρόνια στον τρόπο της πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι εξαγγελίες που έχετε κάνει ως τώρα για τη μείωση (σε ένα έτος) του διετούς αποκλεισμού λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης, στην ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας κ.ά. κινούνται πράγματι σε ένα πλαίσιο θετικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για όσους από εμάς εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια ως ΄΄μόνιμοι΄΄ αναπληρωτές. Ακόμη πιο ανακουφιστικό είναι το ξεκλείδωμα των πινάκων προϋπηρεσίας, ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο τώρα πια που έχει παρέλθει ο χρόνος από την τελευταία διεξαγωγή εξετάσεων ΑΣΕΠ και που καμία κυβέρνηση την τελευταία 4ετία δεν ΄΄τόλμησε΄΄ να επιχειρήσει. Ωστόσο, στις εξαγγελίες που κάνετε ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που θα αφορά και εμάς, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δημιουργούνται κάποιες ασάφειες αναφορικά με τον διπλασιασμό των μορίων των δυσπρόσιτων σχολείων. Σε πρόσφατη συνέντευξή σας, κύριε Κουράκη, διάβασα τα εξής: ΄΄Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία΄΄. Αρχικά, χρησιμοποιείτε τον όρο ΄΄τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών΄΄. Κύριε Υπουργέ, πρέπει να γνωρίζετε ότι η πρόσληψή μας γίνεται από καταρτισμένους βάσει εγκυκλίων και νόμων πίνακες στους οποίους κατατασσόμαστε με κριτήρια που ορίζονται κάθε σχολική χρονιά με σαφήνεια από τις οικείες προκηρύξεις. Οι περιοχές που έχουμε το δικαίωμα να δηλώσουμε στην αίτησή μας, καθώς επίσης και η συμπλήρωση της επιλογής ΄΄αποδέχομαι πρόσληψη σε οποιαδήποτε περιοχή της Α/βάθμιας ή της Β/βάθμιας εκπαίδευσης΄΄ αποτελεί προσωπικό και υποκειμενικό κριτήριο του καθενός από εμάς ξεχωριστά, ανάλογα με την οικογενειακή ή την οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Όταν ξεκινάνε οι φάσεις των προσλήψεων δεν μπορούμε φυσικά να γνωρίζουμε ούτε τα ακριβή κενά σε κάθε περιοχή ούτε βέβαια τον αριθμό των πιστώσεων. Εδώ και μόνο εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας ΄΄τύχη΄΄ που και πάλι όμως βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα ΄΄ρίσκα΄΄ που πήρε ο καθένας από εμάς συμπληρώνοντας και υπογράφοντας την αίτησή του. Τα δε κριτήρια τοποθέτησης των αναπληρωτών είναι εξίσου συγκεκριμένα (αναπηρία, γάμος, τέκνα, προϋπηρεσία) και καθορισμένα από το νόμο, δικαίως ή αδίκως, και ακριβώς με αυτά υπογράφουμε την πρόσληψή μας. Τώρα, αν εννοείτε ΄΄τύχη΄΄ το να τοποθετηθεί κάποιος στο Γυμνάσιο Ευδήλου Ικαρίας που χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτο και όχι στο Γυμνάσιο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας που ΔΕΝ χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτο, τότε ναι… αυτό είναι καθαρή τύχη που ίσχυε και ισχύει. Διαβάζοντας όλο αυτόν τον καιρό τα σχετικά δημοσιεύματα για την αντίδραση ορισμένων σχετικά με τον διπλασιασμό των μορίων στα δυσπρόσιτα, πράγματι εκπλήσσομαι. Αρχικά, το επιχείρημα ότι ο Νόμος 3848/2010 (Νόμος Διαμαντοπούλου) κατήργησε τα δυσπρόσιτα είναι απολύτως και κατηγορηματικά αναληθές και ψευδές και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει απλώς διαβάζοντας τον εν λόγω νόμο. Εκτός αυτού όμως σε απάντηση που μου έστειλε το Υπουργείο Παιδείας (αρ.πρωτ.120119/Γ6/21-10-2011) σε ένσταση που είχα καταθέσει με αρ.πρωτ.101611/Γ6/7-9-2011 με θέμα τον μη διπλασιασμό των μορίων προϋπηρεσίας στους πίνακες ειδικής αγωγής (οι οποίοι τροφοδοτούνται τα τελευταία 4 χρόνια μόνο με την πραγματική προϋπηρεσία) της σχολικής χρονιάς 2010-11 που υπηρέτησα σε δυσπρόσιτο σχολείο αναφέρει: ΄΄Μετά τη διάταξη του άρθρου 9, παρ.2 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ. Α’) που ορίζει ότι οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3 (ήτοι των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) δεν δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 9, παρ.3, του Ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/τ.Α΄/4-10-2005) όπου ορίζεται η υπηρεσία αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ.5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004΄΄. Μόνο διαβάζοντας και όχι ερμηνεύοντας τον νόμο, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο Ν.3255/2004 ΔΕΝ έχει πάψει να ισχύει αφού ΔΕΝ έχει αντικατασταθεί από νέο νόμο. Δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία τετραετία (2010-2014) λόγω του ΄΄κλειδώματος΄΄ των πινάκων. Παράλληλα, το επιχείρημα ορισμένων ότι με το ΄΄κλείδωμα΄΄ των πινάκων αναπληρωτών εξαπατήθηκαν και δεν δήλωσαν δυσπρόσιτα σχολεία στερείται σοβαρότητας και ηθικής, αντικειμενικής αλλά κυρίως ΝΟΜΙΚΗΣ βάσης. ΚΑΜΙΑ εγκύκλιος, ΚΑΜΙΑ προκήρυξη, ΚΑΜΙΑ τροπολογία, ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος δεν μας στέρησε το δικαίωμα τα δουλέψουμε στα δυσπρόσιτα σχολεία ή στα αστικά κέντρα. Με την ίδια λογική όσοι τώρα διαμαρτύρονται δεν έπρεπε καθόλου να κάνουν αίτηση πρόσληψης ως αναπληρωτές, αφού ούτε η πραγματική προϋπηρεσία προσμετρούταν. Καταδεικνύει μάλιστα και τη μιζέρια που δυστυχώς κατατρώει τον κλάδο μας, αλλά και τον ωφελιμισμό μας, καθώς τα δυσπρόσιτα σχολεία είναι αυτά που μας έχουν περισσότερο ανάγκη και όχι το αντίθετο. Μπορείτε να διανοηθείτε πώς θα άνοιγαν όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2010 αν όλοι εμείς, οι χιλιάδες αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σκεφτόμασταν ότι αφού δε θα μετρήσει η προϋπηρεσία μας (πραγματική ή διπλή) μέχρι να γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ και να ΄΄ξεκλειδώσουν΄΄ οι πίνακές μας, δεν κάναμε καν αίτηση πρόσληψης;;; Κύριε Υπουργέ, βρίσκεστε σε μια θέση ευθύνης. Η απόφασή σας να τροφοδοτήσετε τους πίνακες της προϋπηρεσίας από το 2010 μέχρι και σήμερα είμαι σίγουρη ότι από όλους εμάς τους αναπληρωτές τυγχάνει πλήρους στήριξης. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι διαβουλεύεστε με τους επίσημους φορείς μας και συγκεντρώνετε στοιχεία και απόψεις. Οι νόμοι όμως δεν μπορούν να καταπατώνται στο βωμό της εξυπηρέτησης της λογικής ΄΄να καεί το σπίτι του γείτονα επειδή καίγεται το δικό μου΄΄. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Τώρα είναι η ευκαιρία να αρθούν οι αδικίες και τα λάθη του παρελθόντος. Ή αφήνετε τους πίνακες κλειδωμένους και πορευόμαστε έτσι, μέχρι κάποιος να αναλάβει να πιάσει αυτή την καυτή πατάτα ή τους ανοίγετε και προσθέτετε όλη την προϋπηρεσία (πραγματική ή διπλή) όπως ορίζει ο νόμος 3391/2005 (ΦΕΚ 240/τ.Α΄/4-10-2005) ο οποίος είναι ακόμα σε ισχύ. Οι μεσοβέζικες και μπακαλίστικες τακτικές πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν παρελθόν. Δεν σας ζητάμε ρουσφέτι. Δεν σας ζητάμε να εξυπηρετήσετε κάποια προσωπικά μας συμφέροντα. Σας ζητάμε να εφαρμόσετε το ΝΟΜΟ. Και αυτό είναι στο χέρι σας.
    Με εκτίμηση, Χριστίνα Μπάιμπα (ΠΕ02.50)
    Η παρούσα επιστολή συνυπογράφεται και από εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση.
    Γεώργιος Σαμαράς (ΠΕ70)
    Ντερέκα Γεωργία (ΠΕ70)
    Γεώργιος Αναγνωστόπουλος (ΠΕ70)
    Αλέξανδρος Πασχάλης (ΠΕ70)
    Χρήστος Πατέρας (ΠΕ70)
    Χρυσούλα Μόσχου (ΠΕ02.50)
    Παναγιώτης Σταθόπουλος (ΠΕ04.01.50)
    Ιωάννης Κόσσυβας (ΠΕ17.03)
    Ελευθερία Μερκουλίδη (ΠΕ60)
    Χρυσούλα Δοξαστάκη (ΠΕ60)

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:10 | Γιώργος

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Μύρινα 25/ 5/2015
    ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Αριθμ. Πρωτ.:43
    «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»
    ΤΗΛ:6938180514-2254022559
    email: sepelimnou@gmail.com
    2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας
    81400 Μύρινα Λήμνου
    Προς
    Το Υπουργείο Παιδείας
    Κοινοποίηση
    Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
    ΔΣ της ΔΟΕ
    Μέλη του Συλλόγου

    Θέμα: Διπλασιασμός μορίων των υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες

    Ο Σύλλογός μας διαμαρτύρεται για την αδικία που υφίστανται οι μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες Θ΄και Ι΄κατηγορίας από το 2010 μέχρι και το σχολικό έτος 2013-2014.

    Σύμφωνα με το Νόμο 3848/2010 ο/η νεοδιόριστος/η εκπαιδευτικός οφείλει να παραμείνει 2 χρόνια στο σχολείο διορισμού του και την 3η χρονιά- εάν θελήσει να παραμείνει στο ίδιο σχολείο διορισμού του – μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί:

    Παράγραφος12, Άρθρο 9 και Παράγραφος 4, Άρθρο 4,

    (http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/8534-23-08-11-diorismoi-546-ekpaideytikon-protobathmias-kai-deyterobathmias-ekpaideysis.html )

    Σε ανύποπτο χρόνο, ενώ οι συνάδελφοι αποδέχθηκαν το διορισμό με βάση τα δεδομένα, με τον Ν.4115/2013, ΘΕΜΑΤΑ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3, ΑΡΘΡΟ 39, έγινε ακύρωση του διπλασιασμού μορίων της 3ης χρονιάς:

    «Η παράγραφος 4 του άρθρου 4, το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 και οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις περιπτώσεις α) και β) της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του ν. 4038/2012 (Α’ 140), καταργούνται.»

    (http://www.doe.gr/013/feka24.pdf)

    Με τις νέες διατάξεις του Ν.4283/2014, Άρθρο 4Α όσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί παραμένουν σε δυσπρόσιτα μέρη κατηγορίας Θ και Ι επωφελούνται διπλής μοριοδότησης:

    «1. Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση,……., υπολογίζεται στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον δύο (2) διδακτική έτη.»

    Είναι κατάφορη ΑΔΙΚΙΑ και άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών να μη δοθούν αναδρομικά μόρια σε όσους έχουν ήδη υπηρετήσει στις ίδιες σχολικές μονάδες.

    Ζητούμε να ψηφιστεί ο ίδιος τρόπος μοριοδότησης ΜΟΝΙΜΩΝ συναδέλφων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ., που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες κατά την περίοδο 2010-2014. Θεωρούμε αδιανόητο να μην εφαρμοστεί σε όλους όσους έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προβλέπεται για τους επόμενους.

    Ζητούμε την προσμέτρηση στο διπλάσιο της προϋπηρεσίας ΚΑΙ στην περίπτωση των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, για τα έτη 2010-2014 στις σχολικές μονάδες Θ΄και Ι΄κατηγορίας, που για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Λήμνου πρέπει επιτέλους να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτες..

    Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση και ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της συγκεκριμένης αυτής κατηγορίας αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.
    O Πρόεδρος
    Κων/νος Μαδυτινός
    Η Γραμματέας
    Κατεβαινίδου Γεσθημανή

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:09 | ΜΑΡΙΑ

    Ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Γενικής Αγωγής, συνεργαζόμαστε κάθε χρόνο στα δημόσια σχολεία, με εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην εύρρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πρόκειται για συναδέλφους της Γενικής Αγωγής, με σεμινάρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην Ειδική Αγωγή και επιτυχία στον ΑΣΕΠ και θεωρούμε απαράδεκτο το να μην προσμέτρηθει η προυπηρεσία τους και στους 2 πίνακες, όπως συνέβαινε για χρόνια, καθώς το βασικό πτυχίο τους είναι της Γενικής Αγωγής και οι δομές στις οποίες προσφέρεται η προυπηρεσία τους είναι και αυτές Δημόσια Σχολεία Γενικής Αγωγής. Είναι πέρα για πέρα άδικο το να σταλούν στην ανεργία άτομα που έχουν εργαστεί τόσο σκληρά, καλύπτοντας ανάγκες της γενικής τάξης και συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία της, με την υποστήριξη σε μαθητές που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και/ή διάφορες αναπηρίες!!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:08 | Γιώργος

    ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ
    ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11 Mύρινα 05- 05 -2015

    ΠΡΟΣ:
    τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά
    τον Αναπλ. Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Κουράκη
    ΚΟΙΝΟΠ: ΟΛΜΕ

    Κύριοι υπουργοί,

    διαβάσαμε στο προσχέδιο νομοθετικών ρυθμίσεων, που αφορούν σε θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για αναπληρωτές καθηγητές, ότι κατά την προσμέτρηση προϋπηρεσίας στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

    Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αδικεί κατάφορα τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές το διάστημα 2010-2014. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο οι αναπληρωτές στις δυσπρόσιτες περιοχές είναι εξαιρετικά αντίξοες και δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο υπολογίζεται στο διπλάσιο η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα μέχρι το 2010 και από το 2015-2016 και μετά και δεν αναγνωρίζεται ειδικά και μόνο για την περίοδο 2010-2014.

    Όταν κλήθηκαν να δηλώσουν περιοχές προτίμησης για την πρόσληψή τους γνώριζαν, βάσει του τότε ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ότι εάν υπηρετούσαν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές θα λάμβαναν διπλάσια μόρια. Το να αλλάζει η μοριοδότηση εκ των υστέρων, ανατρέπει τον προγραμματισμό τους και αποτελεί εξαπάτηση και απαράδεκτη απαξίωση της εκπαιδευτικής προσφοράς τους.

    Επιπλέον, μετά τις εξοντωτικές περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών παρατηρήθηκε ότι, όσο δεν προσμετρούνταν τα μόρια για την περίοδο 2010-2014, οι περισσότεροι αναπληρωτές δεν δήλωναν δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς δεν είχαν όφελος από πλευράς μορίων και δεν άντεχαν οικονομικά τα έξοδα που επιβάλλουν τέτοιες περιοχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν τα κενά των δυσπρόσιτων περιοχών, αφού η πλειοψηφία των αναπληρωτών αρνούνταν την πρόσληψή τους σε αυτές. Θεωρούμε ότι η ψήφιση της παραπάνω ρύθμισης θα επιφέρει, εκτός από την αυτονόητη αδικία, τεράστιο πρόβλημα κάλυψης των κενών που υπάρχουν στην περιοχή μας.

    Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή και να μην ψηφιστεί η εν λόγω ρύθμιση, τόσο για λόγους δικαιοσύνης όσο και για να προλάβουμε την σίγουρη και απόλυτα δικαιολογημένη μελλοντική απροθυμία των συναδέλφων αναπληρωτών να υπηρετήσουν στις δυσπρόσιτες περιοχές την επόμενη σχολική χρονιά. Διότι αν ψηφιστεί η ρύθμιση αυτή, πως μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα ψηφιστεί αργότερα μια ανάλογη και για τα επόμενα έτη; Με ποιο κίνητρο να θελήσουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να δηλώσουν παραμεθόριες περιοχές, όταν μάλιστα οι οικονομικές απολαβές τους είναι πενιχρές;

    για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου

    H Πρόεδρος Μανουσογιωργάκη Στυλιανή
    Η Γραμματέας Καμπακάκη Ελένη

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:08 | Αθανάσιος

    Είναι απαράδεκτο να μη μετράει η προϋπηρεσία της ειδικής αγωγής στον πίνακα της γενικής. Η προηγούμενη κυβέρνηση υποβάθμισε τους ΠΕ 60.50 και 70.50 διαχωρίζοντάς τους από τους ΠΕ 61 και 71 και η τωρινή κυβέρνηση προσπαθεί να τους εκτοπίσει και από την ειδική αλλά και από την γενική αγωγή. Όλους αυτούς που τόσα χρόνια τώρα εξυπηρετούν το Υπουργείο και καλύπτουν κενά σε όλη την Ελλάδα. Τι θα απογίνει του χρόνου; Σκέφτηκε κανείς; Ποιος θα δεχτεί να δηλώσει στην ειδική γνωρίζοντας ότι η προϋπηρεσία θα πάει χαμένη; Αφού ούτε στην ειδική υπάρχει δικαίωμα διορισμού αλλά ούτε και στην γενική.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:07 | Παναγιώτα

    Όταν δουλεύεις παράλληλη ή τμήμα ένταξης και κάνεις συνδιδασκαλία με τους καθηγητές γενικής μέσα στην τάξη και τα παιδιά αγαπάνε διπλά το μάθημα τότε ποια η διαφορά των δύο καθηγητών; Όλη η Ευρώπη και τα πανεπιστήμια μιλάνε για συμπερίληψη και στην Ελλάδα μιλάμε για διαχωρισμό καθηγητών και μαθητών σε κατηγορίες. Μέσα στο μυαλό μου λοιπόν συνυπάρχουν δύο καθηγητές. Αυτός που δούλεψε 3 χρόνια σε γενικά σχολεία και αυτός που δούλεψε 4 χρόνια σε ειδικές δομές….άρα είμαι δύο διαφορετικοί καθηγητές σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προτείνονται…
    Επιπλέον τόσα χρόνια μας δινόταν η επιλογή να είμαστε στην ειδική αγωγή και να μετράνε τα μόρια μας στην γενική. Και επιλέξαμε ειδική. Τι να ισχύσει λοιπόν αναδρομικά; Αφού οι επιλογές μας ήταν προς αυτή την κατεύθυνση από το υπουργείο παιδείας. Θα καταργούνται τα προηγούμενα που καθορίζουν τις επιλογές και τις ζωές τόσων αναπληρωτών;

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:07 | ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

    ΕΛΛΑΔΑ 2000 Μ.Χ.

    2002-2009: Διπλασιασμός μορίων για τα δυσπρόσιτα

    2010-2014: Τα διπλά μόρια στα δυσπρόσιτα ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ

    2015-… : Διπλασιασμός μορίων για τα δυσπρόσιτα

    Ο ΝΟΜΟΣ για τα δυσπρόσιτα ΕΝΑΣ, ΙΔΙΟΣ.

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ 2010-2014: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΠΗΓΑΝ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

    ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ: ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ, ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ, Ο ΠΟΝΗΡΟΣ…

    Μέσα στην κρίση,ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, πολυδιασπασμένοι, το πρόσωπο του ανθρωποφάγου τέρατος,συνάδελφοι, αρχίζει να μας μοιάζει …

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:06 | Χατζηκαλλινικίδου Μιχαλίτσα

    Εκτός από τα σεμινάρια που καταργήθηκαν και όχι αναδρομικά όπως είναι το δίκαιο, κάποιοι προσπαθούν να περάσουν τη ρύθμιση χαρακτηρίζοντας τα μεταπτυχιακά πληρωμένα. Αυτοί οι κάποιοι θα πρέπει να έχουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται, γιατί ως κάτοχος μεταπτυχιακού που το έχω αποκτήσει με πολύ κόπο και όχι με τα λεφτά του μπαμπάκα μου δε γίνεται να μπαίνω στο ίδιο τσουβάλι. Φτάνει πια με αυτή την πιπίλα. Αν έχουν αποδείξεις για μαϊμού μεταπτυχιακά να τα βρουν και να τα ακυρώσουν. Δεν φταίμε οι υπόλοιποι να μπαίνουμε στο στόχαστρο. Μάθαμε τώρα να τα ισοπεδώνουμε όλα για να περάσουμε το δικό μας συμφέρον. Κι εγώ θέλω να διοριστώ αύριο, αλλά υπάρχουν κάποια κριτήρια κατάταξης βάση νόμου και οφείλω να τα τηρήσω.
    Όσον αφορά την ποσόστωση, δεν δίνει καμία λύση. Απαιτούμε την προϋπηρεσία μας στη Γενική Αγωγή. Ο πίνακας ΠΕ 70.50 είναι ένας πίνακας κατάταξης των δασκάλων με τα επιπρόσθετα προσόντα και τίποτα παραπάνω. Δε θα μας διορίσουν από αυτόν για να μαζέψω μόρια σε αυτόν και σε 2 χρόνια ο συγκεκριμένος πίνακας θα είναι άχρηστος. Δεν θα γίνουμε εμείς τα παράσιτα της εκπαίδευσης, επειδή χαλάμε τα σχέδια ορισμένων.
    Τέλος, η αναδρομική ισχύ μιας τέτοιας ρύθμισης συνιστά καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Κατάργηση της προσφερθείσας προϋπηρεσίας δεν έχει γίνει από καμία κυβέρνηση. Για να περάσουν δηλαδή κάποιοι μπροστά στον πίνακα και να εξυπηρετηθούν προφανώς τα συμφέροντα τους, θα ακυρώσετε τη δεδουλευμένη προϋπηρεσία μας; Παράνομο, άδικο, παράλογο, αντισυνταγματικό…ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:06 | ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

    Μπορεί να είμαι μόνιμος δάσκαλος(με 32 χρόνια υπηρεσίας), μπορεί να μην έτυχε στην επαγγελματική μου καριέρα να υπηρετήσω σε δυσπρόσιτο σχολείο, όμως επειδή ζω όλα αυτά τα χρόνια την αγωνία και την ταλαιπωρία των συναδέλφων αναπληρωτών, θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη την απαίτησή να τους προσμετρηθούν τα μόρια όλων των χρόνων που έχουν υπηρετήσει στα δυσπρόσιτα σχολεία, ανεξάρτητα ποια σχολική χρονιά έγινε αυτό. Η πολιτεία και το υπουργείο πρέπει να τους επιβραβεύσουν για το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει στα μέρη αυτά -κυρίως στα ακριτικά νησιά- και να φροντίσουν να αποκατασταθούν οι αδικίες. Το κόστος της προσωπικής ζωής που πλήρωσαν οι συνάδελφοι αυτοί είναι τεράστιο και οφείλουν οι υπεύθυνοι να το σεβαστούν και να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:06 | Γιώργος

    Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ο «Αδαμάντιος Κοραής» θεωρεί ότι η ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα ακριτικά νησιά Ψαρά και Οινούσσες για να στηρίξουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού , εκφράζει την ομόθυμη απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα δυσπρόσιτα σχολεία της πατρίδας να κατοχυρωθεί ο διπλασιασμός των μορίων για ΟΛΟΥΣ, μόνιμους και αναπληρωτές:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
    Ανήκουμε στις μόνιμες εκπαιδευτικούς – δασκάλες που διορίστηκαν στη Β’ Περιφέρεια Χίου, σε δυσπρόσιτα σχολεία κατηγορίας Θ και Ι, το έτος 2011.
    Έχοντας, λοιπόν, υπηρετήσει σε δυσπρόσιτο – ακριτικό μέρος για τρία συνεχή πραγματικά έτη, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τα περί διπλασιασμού μορίων και θυμόμαστε την ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΑΠΑΤΗ εις βάρος ημών των διορισθέντων του 2011 που στο δεδομένο του διπλασιασμού των μορίων της τρίτης χρονιάς στηρίξαμε την επιλογή μας και τελικά αποδεχτήκαμε τον εν λόγω διορισμό.
    Ο σχετικός Νόμος 3848/2010 όριζε ότι ο/η νεοδιόριστος/η εκπαιδευτικός οφείλει να παραμείνει 2 χρόνια στο σχολείο διορισμού του και την 3η χρονιά- εάν θελήσει να παραμείνει στο ίδιο σχολείο διορισμού του – μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί:
    Παράγραφος12, Άρθρο 9 και Παράγραφος 4, Άρθρο 4,
    (http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-… )

    Σε ανύποπτο χρόνο, ενώ αποδεχθήκαμε το διορισμό με βάση τα δεδομένα κι ενώ εκτίαμε την «ποινή» μας (γιατί σε τιμωρία μετέτρεψαν την αρχική «συμφωνία», ανακαλώντας το αντάλλαγμα για το οποίο εμείς συνειδητά προχωρήσαμε στην επιλογή μας), με τον Ν.4115/2013, ΘΕΜΑΤΑ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3, ΑΡΘΡΟ 39, έγινε ακύρωση του διπλασιασμού μορίων της 3ης χρονιάς:
    «Η παράγραφος 4 του άρθρου 4, το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 και οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις περιπτώσεις α) και β) της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του ν. 4038/2012 (Α’ 140), καταργούνται.»
    (http://www.doe.gr/013/feka24.pdf)
    Η αδικία προφανώς τρέφεται καλά και αναπτύσσεται ασύστολα, συνεχίζοντας τις εξαιρέσεις των εκπαιδευτικών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τις «άτυχες» χρονιές, καθότι με τις νέες διατάξεις Ν.4283/2014, Άρθρο 4Α όσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί παραμένουν σε δυσπρόσιτα μέρη κατηγορίας Θ και Ι επωφελούνται διπλής μοριοδότησης:
    «1. Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση,……., υπολογίζεται στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον δύο (2) διδακτική έτη.»
    Είναι κατάφορη ΑΔΙΚΙΑ να μη δοθούν αναδρομικά μόρια σε όσους έχουν ήδη υπηρετήσει στις ίδιες σχολικές μονάδες. Αδυνατούμε να καταλάβουμε την επιλεκτική εξαίρεση, αγνοούμε τους (παρα)λόγους αυτής της διάκρισης και αρνούμαστε να συνηγορήσουμε στην άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών.
    Ζητούμε να ψηφιστεί ο ίδιος τρόπος μοριοδότησης ΜΟΝΙΜΩΝ συναδέλφων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ., που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες κατά την περίοδο 2010-2014.Θεωρούμε αδιανόητο να μην εφαρμοστεί σε όλους όσους έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προβλέπεται για τους επόμενους.
    Επίσης, έχοντας την εμπειρία του δυσπρόσιτου, είμαστε απόλυτα πεπεισμένες πως προσμέτρηση στο διπλάσιο της προϋπηρεσίας επιβάλλεται ΚΑΙ στην περίπτωση των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, για τα έτη 2010-2014.
    Καλούμε τη ΔΟΕ, τους συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας, όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα Θ και Ι να διαμαρτυρηθούν και ζητάμε από το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της συγκεκριμένης αυτής κατηγορίας αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.
    Με πίστη στην ισονομία και άρση των αδικιών,
    ΑΓΓΕΛΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΕ70 (Ψαρά, 2011- 2013)
    ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΕ70 (Οινούσσες, 2011-2014)
    ΛΙΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΕ70 (Οινούσσες, 2011-2014)
    ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 (Ψαρά, 2011-2014)
    ΣΟΥΠΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙA ΠΕ70 (Οινούσσες, 2011-2014)
    Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
    Αμπαζής Γιώργος Τσίγκος Στέφανος
    syllogos-pe-chiou.blogspot.gr

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:04 | Χρονά Διονυσία

    Πολύ σωστή και δίκαιη η απόφαση για διαχωρισμό της ειδικής από την γενική προυπηρεσία μόνο που πρέπει να να ισχύσει αναδρομικά από το 2010.Αλλιώς δημιουργούνται πάλι αδικίες!

  • 19 Ιουνίου 2015, 15:03 | Καραθανου Ελενη

    Πουθενα δεν διαβασα στο Νομοσχέδιο για την αυξηση της ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ που ειναι πολυ σημαντικη για εμας τις αναπληρωτριες που καθε χρονο συναναστρεφομαστε με τοσα παιδια, ερχομαστε σε επαφη με τοσες ιωσεις, περα του οτι είμαστε μακρια απ τα σπιτια μας κ δεν εχουμε βοηθεια απο κανέναν…ολα αυτα ειναι πιθανο, να επιφερουν ασχημες συνέπειες σε μια ομαλη εγκυμοσυνη…οποτε σε αναγκαζουν ή να παρατησεις τη δουλεια σου (γιατι δε σου προσφερει το κρατος τις στοιχειωδεις παροχες) ή να το ρισκαρεις και να πας για δουλεια με οτι αυτο συνεπάγεται…Γιατι να υπαρχει διαχωρισμος στην αδεια με τις μόνιμες ή ακόμα και με ολες τις εργαζόμενες που εχουν ασφάλεια ΙΚΑ? ΜΑΝΑ ειναι και η μία, ΜΑΝΑ ειναι κ η άλλη. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ εχει η μονιμη, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ μορφωση εχει κ η αναπληρώτρια.