Άρθρο 24 – Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής

1. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής της παρ. 2 του άρθρου 21, τα κριτήρια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης αποτιμώνται με 45 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους.
2. Το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης αξιολογείται με 17 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.
Η κατοχή περισσότερων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αξιολογείται κατ’ ανώτατο όριο με 5 μονάδες και στην περίπτωση αυτή δεν μοριοδοτείται η κατοχή τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης.
Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες.
Η κατοχή των τίτλων της παρούσας περίπτωσης αξιολογείται εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πτυχίου που οδήγησε στο διορισμό στην εκπαίδευση.
Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).
β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα.
γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.
ββ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,40 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου μοριοδοτούνται για την πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2 με 0,80 μονάδες, ενώ για τη γνώση και τρίτης ξένης γλώσσας του ίδιου επιπέδου μοριοδοτούνται με 0,40 μονάδες.
γγ) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.
δδ) Πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 0,50 μονάδες.
Η γνώση της ξένης γλώσσας που αποτέλεσε προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης και δεν μοριοδοτείται.
δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.), Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.), Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) / Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.): 0,5 μονάδες.
ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά της παρούσας περίπτωσης αξιολογούνται εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό.
ε) Διδακτικό – επιμορφωτικό έργο: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο, η οποία κατανέμεται ως εξής:
αα) Αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε Α.Ε.Ι. ή στα Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση ή στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.: 0,5 μονάδες ανά εξάμηνο.
ββ) Συμμετοχή ως επιμορφωτής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 0,1 μονάδες ανά 10 ώρες.
στ) Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.): 0,5 μονάδες για κάθε εξάμηνο συμμετοχής και έως 1 μονάδα.
ζ) Συγγραφικό έργο και εισηγήσεις σε συνέδρια: 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων: 0,5 μονάδες για κάθε εγχειρίδιο και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά: 0,25 μονάδες για κάθε άρθρο και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής συγγραφής λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
γγ) Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Α.Ε.Ι. ή άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς ή επιστημονικούς φορείς ή επιστημονικά περιοδικά: 0,2 μονάδες για κάθε εισήγηση και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής εισήγησης λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
δδ) Συμμετοχή σε ομάδα σύνταξης Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών – Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ – Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή αναμόρφωσης – εξορθολογισμού Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.Ε.Π. ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.): 0,25 μονάδες ανά πρόγραμμα και έως 0,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
3. Το κριτήριο της διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας αξιολογείται με 13 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) Διοικητική εμπειρία: 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
δδ) Άσκηση καθηκόντων υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων ή προϊσταμένου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.ΣΥ. ή ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο.
β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
4. Το κριτήριο της διοικητικής και εκπαιδευτικής επάρκειας αποτιμάται με 5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
α) Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατελέσει σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, αποτιμάται με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ΄.
β) Για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, αξιολογείται από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής στο πλαίσιο της προσωπικής συνέντευξης που προβλέπεται στην παρ. 5.
5. Το κριτήριο της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησης αποτιμάται με 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Το κριτήριο αυτό αξιολογείται με προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, μέσω της οποίας εκτιμώνται η παιδαγωγική και οργανωτική συγκρότηση, η συστηματική ενημέρωση και συμμετοχή στην επιστημονική κοινότητα και η επικοινωνιακή και εκφραστική ικανότητα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Η συνέντευξη περιλαμβάνει παρουσίαση από τον υποψήφιο σχεδίου προβληματισμού και δράσης με αναφορά σε θέμα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και ερωτήσεις των μελών του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής προς τον υποψήφιο. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται τύπος συνέντευξης με τη χρήση έντυπων υποδειγμάτων που περιλαμβάνουν τα αξιολογούμενα στοιχεία και τη στάθμισή τους και υποχρεώνουν κάθε μέλος του συμβουλίου να δώσει ξεχωριστή και αιτιολογημένη βαθμολογία. Η συνέντευξη ενώπιον του συμβουλίου επιλογής μαγνητοφωνείται για να διασφαλίζεται η διαφάνεια και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο προσαρτάται στα σχετικά πρακτικά.
6. Το συμβούλιο επιλογής μπορεί με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να αποκλείσει από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιο που από τη συνέντευξη διαπιστώνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του στελέχους της εκπαίδευσης.

  • 22 Μαρτίου 2018, 23:22 | ΤΟΥΣΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Δίδονται μόρια για τη Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου, ενώ δεν έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν αυτή τη γνώση.

  • 22 Μαρτίου 2018, 23:19 | Μιχάλης

    Τα στελέχη της εκπαίδευσης καθοδηγούν εκπαιδευτικούς.
    Γιατί δεν μοριοδοτείται πχ το πιστοποιητικό καθοδηγητικής επάρκειας εκπαιδευτικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης;
    Εν γένει γιατί δεν μοριοδοτείται πιστοποιημένη καθοδηγητική επάρκεια εκπαιδευτικού;
    Γιατί πριμοδοτείται ο εμπειρισμός (ήτοι μοριοδότηση βάσει του χρόνου κατοχής θέσης στελέχους) και όχι και η συστηματικά διδασκόμενη και πιστοποιημένη καθοδηγητική επάρκεια;

  • 22 Μαρτίου 2018, 23:15 | Νίκος

    Στην Διοικητική εμπειρία δεν έχει συμπεριληφθεί η διοικητική προϋπηρεσία των διευθυντών και υποδιευθυντών των ΠΕΚ.
    Πρόταση- αναδιατύπωση των υποπεριπτώσεων αα και ββ του άρθρου 24 παρ. 3α ως εξής:

    αα) Άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης,
    Διευθυντή Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Κεντρικής
    Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
    ή Διευθυντή ΠΕΚ : 1 μονάδα ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’
    ανώτατο όριο.

    ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής
    Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
    ή υποδιευθυντή ΠΕΚ, ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων
    Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή
    διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2
    μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

  • 22 Μαρτίου 2018, 22:34 | Βασιλική Τζίβα

    πως μπορεί να μοριοδοτείται το διδασκαλείο όταν σήμερα δεν υπάρχει τέτοια δομή…αλλά κι όταν υπήρχε πρόσβαση είχαν μόνο οι ΠΕ70. Φαίνεται να αγνοείται επιδεικτικά το 30% των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που στελεχώνουν την Α/θμια εκπαίδευση και οι οποίοι δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στο Διδασκαλείο. Άραγε δεν ισχύει ο νόμος των ίσων ευκαιριών;

  • 22 Μαρτίου 2018, 22:31 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Μ

    Για πρώτη φορά, δε γίνεται καμία αναφορά στη μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας των προϊσταμένων νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων. Τα νηπιαγωγεία στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αν όχι κατ’ αποκλειστικότητα, είναι μονοθέσια ή διθέσια, και ελάχιστα είναι τετραθέσια και άνω,ώστε να τοποθετείται διευθύντρια/διευθυντής, αυτό άλλωστε προβλέπεται νομοθετικά (Ν 1566). Σε κάθε περίπτωση, οι προϊσταμένες νηπ/γείων ασκούν το διοικητικό έργο της σχολικής μονάδας και μάλιστα χωρίς μείωση ωραρίου, με αποκλειστική ευθύνη, στη συνέχεια του διδακτικού τους έργου.
    Η διοικητική εμπειρία των προϊστάμενων ολιγοθέσιων σχολικών μονάδων είναι δίκαιο να προσμετράται όπως και των λοιπών σε διοικητική θέση σε σχολικές μονάδες, π.χ. διευθυντών σχολικών μονάδων, ή έστω αυτής του υποδιευθυντή σχολικής μονάδας.
    Αυτό είναι στην κατεύθυνση της δίκαιης αντιμετώπισης και αναγνώρισης του έργου τους που είναι υποχρεωμένοι/ες να διατελούν για την λειτουργία της σχολικής μονάδας, όχι μόνο ως υπηρεσία άσκησης παιδαγωγικής αλλά και ως μια εκπαιδευτική υπηρεσία του δημόσιου τομέα.

  • 22 Μαρτίου 2018, 22:18 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Μ

    Η μοριοδότηση των κατόχων τίτλου του Διδασκαλείου οφείλει να είναι ίση για όλους. Δεν είναι δίκαιο να περικόπτεται 1,5 μόριο για τους κατόχους τίτλου μεταπτυχιακού τίτλου ενώ για τους κατόχους διδακτορικού να προσμετράται με 3 μόρια.
    Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγωγή στο Διδασκαλείο έγινε κατόπιν εξετάσεων, κοινών για κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου, και η απόκτηση του τίτλου της μετεκπαίδευσης έγινε δυνατή μετά από υποχρεωτική διετή φοίτηση, συγγραφή εργασιών και συμμετοχή σε εξετάσεις, και όλα αυτά ΚΟΙΝΑ για όλους.
    Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, και είναι εύκολο να εντοπιστεί στους φακέλους των υποψηφίων, ότι πολλοί διδάκτορες παρέκαμψαν την υποχρεωτικότητα της πρότερης κτήσης μεταπτυχιακού τίτλου, ευνοήθηκαν με την άμεση πρόσβασή τους σε υποψηφιότητα διδακτορικής διατριβής και τώρα, η ρύθμιση αυτή, τους πριμοδοτεί με την ακέραιη προσμέτρηση των 3 μορίων του Διδασκαλείου, ενώ για τους πληβείους που δεν απόκτησαν, για όποιους λόγους διδακτορικό τίτλο, τιμωρούνται με την περικοπή των 3 μορίων στο ήμισυ.
    Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει «Διδακτορικό να είναι και ό,τι να είναι»! Πώς αξιολογούνται τα διδακτορικά; Το ίδιο, πώς αξιολογούνται τα μεταπτυχιακά; Πρέπει να αποφασίσουμε τι προσμετράται και γιατί. Μιλάμε για την εκπαίδευση, και πολλοί από αυτούς τους τίτλους αναφέρονται σε αντικείμενα με αμφίβολη σχέση με αυτήν.Ας μην αναφερθούμε σε τίτλους! Είναι γνωστά σε όλους! Αρκετά πια με αυτό το θέμα.

    Επιμένουμε να ισχύουν για όλους, κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αν όχι τα 3 μόρια, τότε 1,5 μόρια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (λαμβάνοντας υπόψη ότι το Διδασκαλείο δε λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και έχουν αποκλειστεί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων καθώς και νεότεροι συνάδελφοι).

  • 22 Μαρτίου 2018, 22:01 | Γ.Ι.Α.

    Στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου «Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» έχω να επισημάνω τα εξής:
    1. Υπάρχει αντισυνταγματικότητα (άρθρο 4 παρ. 1) στο άρθρο 24 παρ. 3 αα και ββ του Σχεδίου Νόμου, επειδή έχει συμπεριληφθεί ως μοριοδοτούμενη η άσκηση καθηκόντων σε όλες τις θέσεις ευθύνης (Περιφερειακός Διευθυντής, Διευθυντής Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Κ.Υ. του Υπουργείου, Προϊστάμενος Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαιδευτικών θεμάτων, ΚΕ.ΣΥ., ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Διευθυντής Σχολικής Μονάδας, κ.ά.), αλλά έχει παραλειφθεί η άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Γραφείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τουλάχιστον ότι ο Προϊστάμενος Γραφείου ήταν ιεραρχικά ανώτερος τόσο από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και τον Διευθυντή Σχολικής Μονάδας όσο και από τον Υπεύθυνο ΚΕ.Σ.Υ, ΚΕ.Δ.Δ.Υ., κ.ά. (Ο Προϊστάμενος Γραφείου επιλεγόταν από Κεντρικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ο Διευθυντής Σχολικής Μονάδας, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων ο Υπεύθυνος ΚΕΣΥ και ΚΕΔΔΥ από το εκάστοτε ΠΥΣΔΕ). Τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούσαν Δομή της Διοίκησης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άρθρο 8 του Ν. 1304/1982 ΦΕΚ 144 τ. Α΄ και λειτούργησαν από 7/12/1982 έως και 10/11/2011, οπότε και καταργήθηκαν με το Ν. 4027/2011 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄) άρθρο 32.
    2. Άρθρο 24 παρ. δ περ. ββ του ως άνω Σχεδίου Νόμου: Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες.
    • Μοριοδοτείται μόνο Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών ή / και εννεάμηνης διάρκειας στα ΑΕΙ, όταν είναι γνωστό ότι για την παρακολούθηση ενός τέτοιου σεμιναρίου απαιτείται η καταβολή διδάκτρων τουλάχιστον 300 Ευρώ.
    • Αποκλείονται παντελώς επιμορφώσεις από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) το οποίο αποτελεί τον κύριο πυλώνα της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, καθώς και από το Ε.Ι.Ε., το Μ.Ι.Ε.Τ., κ.ά.
    • Αποκλείονται εντελώς επιμορφώσεις μικρότερης διάρκειας, οι οποίες αθροιστικά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες των 300 ωρών.

  • 22 Μαρτίου 2018, 21:43 | Αθανασία

    Δεν θα πρέπει ν μοριοδοτηθεί η άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου
    σχολικής μονάδας;

  • 22 Μαρτίου 2018, 21:28 | giogros

    Πρέπει να συμπεριληφθεί ως διοικητική εμπειρία η άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου ολιγοθέσιου σχολείου και να δοθεί μοριόδοτηση ίση με αυτή του Διευθυντή Σχολείου

  • 22 Μαρτίου 2018, 21:08 | Μαρία

    Αρθρο 24: Σχόλιο: Τα μεταπτυχιακά στη Διοίκηση της εκπαίδευσης πρέπει να αποτιμώνται με περισσότερες μονάδες από ότι ένα μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε άλλιο γνωστικό αντικείμενο

  • 22 Μαρτίου 2018, 20:11 | Καθηγητής Δ.Ε.

    β) Γνώση Τ.Π.Ε. B΄ Επιπέδου: 1 μονάδα
    Προφανώς ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ γνώση….

    αα) Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,80 μονάδες. Οι υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μοριοδοτούνται σύμφωνα με την παρούσα υποπερίπτωση.
    ΟΡΘΟ. Διότι ως συντονιστές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις διεθνείς εξελίξεις της επιστήμης.

    ββ) Δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά: 0,25 μονάδες για κάθε άρθρο και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής συγγραφής λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
    γγ) Εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Α.Ε.Ι. ή άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς ή επιστημονικούς φορείς ή επιστημονικά περιοδικά: 0,2 μονάδες για κάθε εισήγηση και έως 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο. Στην περίπτωση ομαδικής εισήγησης λαμβάνεται το ήμισυ της μοριοδότησης.
    Θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η συγγραφή κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους τουλάχιστον ισότιμα με τα περιοδικά.

    δδ) Συμμετοχή σε ομάδα σύνταξης Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών – Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ – Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή αναμόρφωσης – εξορθολογισμού Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.Ε.Π. ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.): 0,25 μονάδες ανά πρόγραμμα και έως 0,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    Θα πρέπει να μοριοδοτηθούν και η αντίστοιχες ομάδες κριτών των Π. Σ., οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα συνδιαμόρφωσης και την ευθύνη της τελικής έγκρισής τους. Επίσης και τα σχολικά εγχειρίδια κρίθηκαν και εγκρίθηκαν ευθύνη ομάδων κριτών που συγκρότησε το ΙΕΠ.

    ββ) Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Κ.Ε.Σ.Υ. ή Κ.Δ.Α.Υ. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή διευθυντή σχολικής μονάδας: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. ή υπευθύνου τομέα Ε.Κ., Προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπευθύνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: 0,3 μονάδες ανά έτος και έως 1,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    Δεν αναφέρεται ρητά ότι σε κάθε περίπτωση η «οροφή» είναι 2 και 1,5 μόρια ανίστοιχα. Διότι συνδυαστικά: Διευθυντής 8 χρόνια = 2 μόρια ΕΝΩ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ Διευθυντής 4 χρόνια και άλλα 4 Υποδιεθυντής = 3μόρια!

  • 22 Μαρτίου 2018, 19:54 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Η μοριοδότηση του Διδασκαλείου είναι απαράδεκτη. Έπρεπε να είχε ήδη καταργηθεί αφού δεν μπορούν να φοιτήσουν άλλοι δάσκαλοι, ενώ είναι τελείως αντισυνταγματική γιατί οι ειδικότητες δεν έχουν αντίστοιχο τίτλο και βρίσκονται σε εμφανώς μειονεκτική και άδικη θέση σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70.

  • 22 Μαρτίου 2018, 19:45 | Γεωργία Μ

    Είναι πολύ άδικο να μην έχει συμπεριληφθεί (εκτός εάν πρόκειται για λάθος) στη μοριοδότηση των στελεχών η θητεία διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Πρόκειται για κανονικότατες σχολικές μονάδες και αποτελεί πράγματι προσβολή για τα στελέχη τους να παραλείπεται με τέτοιο τρόπο η προσφορά τους.

  • 22 Μαρτίου 2018, 19:38 | Γεωργία Μ

    Στην παράγραφο 3β,ββ Διδακτική Υπηρεσία: να προστεθεί η λέξη : Κ.Π.Ε. στην 5η σειρά μετά τη φράση: και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε……. Δεν νοείται θητεία αποσπασμένου εκπαιδευτικού στην Π.Ο. ενός Κ.Π.Ε. χωρίς να αναγνωρίζεται η διδακτική του προϋπηρεσία, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα Υπουργικές Αποφάσεις και τις προκηρύξεις θέσεων προβλέπεται συγκεκριμένο διδακτικό ωράριο για κάθε μέλος τις Π.Ο. Άλλωστε, όλα τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιούνται σε ένα Κ.Π.Ε. είναι εκπαιδευτικά και εμπεριέχουν τη διάσταση της διδασκαλίας, όπως αναγνωρίζεται στο Άρθρο 2 στ (Διδακτική Υπηρεσία) εε του παρόντος σχεδίου νόμου.

    Μία επιπλέον κατηγορία μοριοδότησης να προκύπτει από τη θητεία ενός εκπαιδευτικού ως μέλος της Π.Ο. ενός Κ.Π.Ε., καθώς η εμπειρία η οποία αποκτάται από τη θητεία αυτή είναι ουσιαστική και καθοριστική, προκειμένου να διεκπεραιώνεται η λειτουργία του Κ.Π.Ε. και να υλοποιούνται οι στόχοι του.

    Στην παράγραφο 3α,γγ Άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπεύθυνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: να προστεθεί η λέξη: και …Αναπληρωτή Υπεύθυνου Λειτουργίας. Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Λειτουργίας συνεπικουρεί το έργο του Υπευθύνου με συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι και ταμίας της διαχειριστικής επιτροπής του Κ.Π.Ε.
    Σύμφωνα με το άρθρο αυτό οι εκπαιδευτικοί που είχαν και έχουν αποσπαστεί κατά καιρούς στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ, καθώς η υπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική. Γιατί αυτή η αδικία, δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποσπώνταν με σκοπό την άσκηση διδασκαλίας;;; Παρακαλείστε να προβείτε σε άμεση διόρθωση αυτού του εδαφίου.
    Δεν μπορεί ένας προηγούμενος νόμος για μια θέσης ευθύνης να προβλέπει την υπηρεσία σε αυτήν και ως διδακτική και μετά από χρόνια να καταργείται αυτό αναδρομικά! Πρόκειται για διάταξη άδικη, παράλογη και παράνομη (αν είμαστε ευνομούμενο κράτος).

    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
    Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 83691 /Γ7/22-07-2011 απόφαση του Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με «Διαδικασίες Στελέχωσης και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)» στο άρθρο 7 περιγράφονται τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών που απασχολούνται σε αυτά.
    Στην παράγραφο 2 του παραπάνω άρθρου αναφέρεται ότι σε κάθε ΚΠΕ συγκροτείται Παιδαγωγική Ομάδα (Π.Ο.), η οποία αποτελείται από τον Υπεύθυνο του ΚΠΕ, τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο και τα μέλη.

    Ειδικότερα στην παράγραφο 3 (άρθρο 7) αναφέρεται ότι:
    «Αντικείμενο εργασίας της Παιδαγωγικής Ομάδας είναι η εκπαίδευση μαθητών, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, η ανάπτυξη θεματικών δικτύων, τοπικών και διεθνών συνεργασιών καθώς και η έρευνα σε θέματα περιβάλλοντος και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
    Κάθε εκπαιδευτικός συμπληρώνει ωράριο 16 ωρών μέσης εβδομαδιαίας διδασκαλίας μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικά προγράμματα.»
    «Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ συμπληρώνει οκτώ (8) αντίστοιχες ώρες μέσης εβδομαδιαίας διδασκαλίας μαθητών και εκπαιδευτικών και ο Αναπληρωτής Υπευθύνου δώδεκα (12) ώρες.
    Οι δύο αυτοί εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι και με το διοικητικό έργο του ΚΠΕ, την οργάνωση λειτουργίας του Κέντρου, τη φροντίδα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του, τη διεκπεραίωση των οικονομικής φύσεως θεμάτων, την επικοινωνία και τις συνεργασίες με υπηρεσιακούς και άλλους κυβερνητικούς ή μη κυβερνητικούς φορείς».

    Επιπλέον στο άρθρο 4 αναφέρεται ότι «Ο ετήσιος προγραμματισμός των δράσεων κάθε ΚΠΕ, καθώς και ο ετήσιος απολογισμός των δράσεών του, συνυπογράφονται από τον Υπεύθυνο του ΚΠΕ και τον Αναπληρωτή του και υποβάλλονται στην ΣΕΠΕΔ αρμόδια Δ/νση του ΥΠΔΒΜΘ και στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης» ενώ

    κατά το άρθρο 5 «Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα για έλεγχο από την ΣΕΠΕΔ αρμόδια Δ/νση του ΥΠΔΒΜΘ και τον εκάστοτε Διευθυντή Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης. Η υλοποίηση των υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών κάθε ΚΠΕ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, βεβαιώνεται και συνυπογράφεται από τον Υπεύθυνο του ΚΠΕ και τον Αναπληρωτή του, στο πλαίσιο του απολογισμού της παραγράφου 4».

  • 22 Μαρτίου 2018, 19:19 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Προϋπόθεση για τις θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και Προϊσταμένων ΚΕΣΥ πρέπει να είναι η κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Ας μην ξεχνάμε και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό προσφυγόπουλων. Ήδη οικογένειες προσφύγων ζητούν συμβουλευτική αλλά και αξιολόγηση των παιδιών τους από τους σχολικούς συμβούλους και από τα ΚΕΔΔΥ.Είναι λοιπόν απαραίτητο…ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ..

  • 22 Μαρτίου 2018, 18:55 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΌΧΙ στην πολύ μεγάλη μοριοδότηση της συνέντευξης ! ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ όλα τα αντικειμενικά ! ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΏΝ !

  • 22 Μαρτίου 2018, 18:41 | Ιωάννης

    Αγαπητή Αναστασία Β.,

    Οι τέως σχολικοί σύμβουλοι δεν ασκούσαν διδακτικό έργο. Στα σπίτια τους καθόντουσαν και δεν πατούσαν στην εργασία τους! Και όταν πήγαιναν, καθόντουσαν στα γραφεία τους και έκαναν κάποιες επισκέψεις σε σχολεία.
    Από που κι ως πού η προϋπηρεσία των σχολικών συμβούλων μπορεί να θεωρηθεί διδακτική;
    Η προϋπηρεσία των σχολικών συμβούλων τυπικά είναι διοικητική. Στην ουσία είναι προϋπηρεσία αργομισθίας. Ως τέτοια δεν θα πρέπει να ληφθεί καθόλου υπ’όψιν.
    Οι τέως σχολικοί σύμβουλοι έχουν συμπληρώσει το ανώτατο πλαφόν προϋπηρεσίας που θέτει ο νόμος. Ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλειστούν από τις επιλογές.
    Οι σχολικοί σύμβουλοι καταργούνται ως αποτυχημένοι και πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Η αργομισθία τελειώνει εδώ.

    Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς.

  • 22 Μαρτίου 2018, 18:16 | Δημήτριος

    1. Η απόσπαση/θητεία σε ΚΠΕ να λογίζεται ως διδακτική, τουλάχιστον κατά τα 2/3
    2. Στη συνέντευξη να αναδεικνύεται το έργο /προσωπικότητα του υποψήφιου, πέραν των μετρήσιμων. Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν στην εκπαίδευση εθελοντικά εδώ και δεκαετίες, αλλά η προσφορά τους δεν αναγνωρίζεται με κανένα τρόπο.
    3. Να μοριοδοτηθούν τα προγράμματα ΠΕ/ΑΥ/Πολιτιστικά που έγιναν χωρίς συμπλήρωση ωραρίου και χωρίς υπερωρίες. Αυτό είναι διδακτικό έργο που προσφέρεται εθελοντικά και δεν αναγνωρίζεται. Προτείνουμε 0,1 για κάθε ετήσιο πρόγραμμα και μέχρι 0,5
    4. Να μοριοδοτηθεί η διδασκαλία σε ΠΕΚ με με 0,1 ανά δίωρο και μέχρι 0,5
    5. Είναι άδικο να μοριοδοτούνται διασκαλεία με τόσο πολλά μόρια, όταν εκεί φοιτούσε κάποιος με κλήρωση. Να μοριοδοτηθούν μόνο όσα προέβλεπαν εξετάσεις εισαγωγής και στην περίπτωση αυτή με μέγιστο 1 μονάδα.
    6. Να μοριοδοτούνται με 6 ή 3 αντίστοιχα μόνο τα δρ και μεταπτυχιακά που έχουν αναγνωρισμένη συνάφεια με διδασκόμενα μαθήματα του Α. Π. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις κάθε δρ να παίρνει 2 και κάθε μτπ 0,5 μονάδες

  • 22 Μαρτίου 2018, 17:42 | K.G.

    Τα ΜΔΕ και ΔΔ έχουν κριθεί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ως συναφή.

    α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.
    Πολύ σωστό, όλοι μπορούν να φτάσουν το άριστα.
    Το ότι πλέον δεν υπάρχει το διδασκαλείο, άρα να μην μοριοδοτείται δεν ευσταθεί διότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να φτάσει το άριστα με τα άλλα πτυχία.
    Αν κάποιος διαθέτει όλα τα πτυχία θα έχει μέγιστο 14 μόρια.

    γ) Γνώση ξένων γλωσσών: 1,50 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο
    >Β2 =1 μονάδα, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη από 0,5 μονάδες
    =Β2 0,8 μονάδες,δεύτερη, τρίτη, τέταρτη από 0,4 μονάδες
    έτσι ώστε και κάποιος με τρεις γλώσσες επιπέδου Β2 να μπορεί να φτάσει το μέγιστο που είναι 1,5 μονάδες.

    δ) Επιμόρφωση: 1 μονάδα κατ’ ανώτατο όριο
    Επιμόρφωση 300 ώρες σε ΑΕΙ 0,5 μόρια. Θα ήταν πιο σωστό/ δικαιότερο να μοριοδοτηθούν και μικρότερα προγράμματα.
    Πρόταση:
    Βεβαίωση ή πιστοποιητικό επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. 0,1 μονάδες ανά 60 ώρες επιμόρφωσης, δεν μοριοδοτούνται προγράμματα μικρότερα των 30 ωρών.
    (Οι ώρες επιμόρφωσης παραμένουν ίδιες)

  • 22 Μαρτίου 2018, 15:13 | Παπαδόπουλος Γιώργος

    Απαλοιφή των αντισυνταγματικών άρθρων του νόμου (όριο δύο θητειών, άρθρο 30 3), αξιολόγηση από υφιστάμενους με σύγχρονη αξιολόγηση υφισταμένων,(άρθρο 26 3β), ισότιμη διεκδίκηση θέσης Συντονιστή από αξιολογημένα στελέχη και μη αξιολογημένους εκπαιδευτικούς (άρθρο 50 γ).

  • 22 Μαρτίου 2018, 13:41 | Σ.

    Παρ. 2α. Αν ο υποψήφιος έχει διδακτορικό και μεταπτυχιακό τίτλο στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο, μοριοδοτείται μόνο το διδακτορικό δίπλωμα.

    Το δεύτερο πτυχίο μοριοδοτείται μόνο όταν είναι σχετικό με την εκπαίδευση.

    Παρ. 2δ. Η περίπτωση ββ) επιμόρφωση Α.Ε.Ι.φαντάζει φωτογραφική. Πρόταση:
    2δ. ββ) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. 0,1 μονάδες ανά 50 ώρες επιμόρφωσης.

    Είναι αδιανόητο να μην μοριοδοτούνται τα πιστοποιημένα προγράμματα του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ, όπως συμβαίνει σε όλο τον άλλο δημόσιο τομέα.
    Προτείνεται στο άρθρο 24, 2δ να προστεθεί: γγ) πιστοποιημένα προγράμματα ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ 0,1 μονάδες ανά 50 ώρες επιμόρφωσης.

    Παρ.3α γγ) Η αποτίμηση της διοικητικής εμπειρίας των Συντονιστών και των Σχολικών Συμβούλων είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα πρέπει να διαχωρισθεί από αυτή των άλλων στελεχών της ίδιας διάταξης. Προτείνεται:
    γγ) Άσκηση καθηκόντων Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ή Σχολικού Συμβούλου: 0,5 μονάδες ανά έτος και έως 3 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

  • 22 Μαρτίου 2018, 13:24 | Maria

    Δύο παρατηρήσεις:
    1.Γιατί το συγγραφικό (όταν δεν πρόκειται για το διδακτορικό κάποιου και όταν δεν έχει δημοσιευθεί ως άρθρο) να μη λαμβάνεται υπόψη, ειδικά όταν είναι πρωτότυπο και σύγγραμμα στο πεδίο Διδακτικής/Παιδαγωγικής ή άλλων αντικειμένων που διδάσκονται; Οι καινοτόμες παρεμβάσεις πώς θα αναδειχθούν;

    2.Συνέντευξη:Το έργο και πάλι δε θα λαμβάνεται υπόψη, αν στην συνέντευξη θεωρείται αυτονόητο πως η βαθμολογία πρέπει να ξεκινά από το 9,5 – και μάλιστα για τους διδάκτορες. Μα οι τίτλοι σπουδών έχουν ήδη μοριοδοτηθεί/προσμετρηθεί. Στη συνέντευξη θα πρέπει να αποτελεί κύριο εργαλείο διεξαγωγής της το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (αντικειμενικό στοιχείο) και ό,τι πέραν των μοριοδοτούμενων πεδίων δηλώνεται. Τα στοιχεία δε αυτά να οφείλει ο έχων μελετήσει τον φάκελο να καταγράψει και να παρουσιάσει συγκεκριμένα ενώπιον όλων, αλλά και του υποψηφίου.

  • 22 Μαρτίου 2018, 12:55 | ΝΙΚΟΣ

    Είναι πολύ άδικο να μην έχει συμπεριληφθεί (εκτός εάν πρόκειται για λάθος) στη μοριοδότηση των στελεχών η θητεία διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Πρόκειται για κανονικότατες σχολικές μονάδες και αποτελεί πράγματι προσβολή για τα στελέχη τους να παραλείπεται με τέτοιο τρόπο η προσφορά τους. Όλα τα στελέχη των ΣΔΕ, εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητούμε να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα.

  • 22 Μαρτίου 2018, 12:34 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ….β) Διδακτική εμπειρία: 10 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και δημόσια Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος πέραν των 10 ετών.
    ββ) Διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων ή σχολικών δραστηριοτήτων, του υπεύθυνου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΣΥ.Π., ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., ΓΡΑ.ΣΥ., Ε.Κ.Φ.Ε., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Σ.Σ.Ν., του υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, του υπευθύνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), καθώς και του Διευθυντή και Υποδιευθυντή Ι.Ε.Κ.: 1 μονάδα για κάθε έτος και έως 2 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΚΔΑΥ Η ΚΕΔΔΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΑΝ. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΕ ΚΔΑΥ Η ΚΕΔΔΥ.

  • 22 Μαρτίου 2018, 12:14 | Αθηνα

    Οι ΠΛΗΝΕΤ είναι εκπαιδευτικοί, κάποιοι έχουν τεχνικές γνώσεις και όλοι παρέχουν έργο τεχνικής υποστήριξης σε βάρος του παιδαγωγικού τους έργου. Πολλοί φροντίζουν να γίνουν επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς σε διάφορα επικαιρα τεχνολογικά θέματα. Σε μεγάλο βαθμό τα στελέχη που υπηρετούν αυτή τη στιγμή δεν έχουν ικανές γνώσεις υπολογιστών ή είναι πολύ έυκολο να λένε δεν ξέρω (κι ας έχουν β-επίπεδο). Το ΚΠΕΠΛΗΝΕΤ πρέπει να αναβαθμιστέι ώστε να καλύπτει και την Πρ/θμια και την Δ/θμια Διεύθυνησ Εξπαίδευσης, να στηρίζει τεχνικά τα διάφορα εργαστήρια του νομού και να επιμορφώνει σε τεχνολογικά θέματα τους εκπαιδευτικούς του νομού. Πρέπει να οργανωσούν να στηρίξουν και να λειτουργήσουν εργαστήρια ρομποτικής στα σχολεία και να παρέχουμε εκπαίδευση σύγχρονη με τον 21ο αιώνα διανύουμε.

  • 22 Μαρτίου 2018, 12:03 | Αντώνης

    Σύμφωνα με το άρθρο αυτό οι εκπαιδευτικοί που είχαν και έχουν αποσπαστεί κατά καιρούς στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ, καθώς η υπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική. Υπάρχουν άπειρες διαμαρτυρίες, όπως βλέπω, ενώ γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει και προσφυγές. Γιατί αυτή η αδικία, δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποσπώνταν με σκοπό την άσκηση διδασκαλίας;;; Παρακαλείστε να προβείτε σε άμεση διόρθωση αυτού του εδαφίου.

  • 22 Μαρτίου 2018, 11:51 | Π.Ο. Κ.Π.Ε. Αρναίας

    Στην παράγραφο 3β,ββ Διδακτική Υπηρεσία: να προστεθεί η λέξη : Κ.Π.Ε. στην 5η σειρά μετά τη φράση: και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε. Δεν νοείται θητεία αποσπασμένου εκπαιδευτικού στην Π.Ο. ενός Κ.Π.Ε. χωρίς να αναγνωρίζεται η διδακτική του προϋπηρεσία, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα Υπουργικές Αποφάσεις και τις προκηρύξεις θέσεων προβλέπεται συγκεκριμένο διδακτικό ωράριο για κάθε μέλος τις Π.Ο. Άλλωστε, όλα τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιούνται σε ένα Κ.Π.Ε. είναι εκπαιδευτικά και εμπεριέχουν τη διάσταση της διδασκαλίας, όπως αναγνωρίζεται στο Άρθρο 2 στ (Διδακτική Υπηρεσία) εε του παρόντος σχεδίου νόμου.
    Μία επιπλέον κατηγορία μοριοδότησης να προκύπτει από τη θητεία ενός εκπαιδευτικού ως μέλος της Π.Ο. ενός Κ.Π.Ε., καθώς η εμπειρία η οποία αποκτάται από τη θητεία αυτή είναι ουσιαστική και καθοριστική, προκειμένου να διεκπεραιώνεται η λειτουργία του Κ.Π.Ε. και να υλοποιούνται οι στόχοι του.
    Στην παράγραφο 3α,γγ Άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου Κ.Ε.Α. ή Υπεύθυνου Λειτουργίας Κ.Π.Ε.: να προστεθεί η λέξη: και Αναπληρωτή Υπεύθυνου Λειτουργίας. Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Λειτουργίας συνεπικουρεί το έργο του Υπευθύνου με συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι και ταμίας της διαχειριστικής επιτροπής του Κ.Π.Ε.

  • 22 Μαρτίου 2018, 11:37 | ουδείς αναντικατάστατος

    1. Ο νομοθέτης μοριοδοτεί το Διδακτορικό δίπλωμα και το Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με έξι και τρία μόρια αντίστοιχα, αλλά δεν εξετάζει εάν αυτοί οι τίτλοι έχουν συνάφεια με το γνωστικό πεδίο της «Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης». Μπορεί για παράδειγμα η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό πεδίο της Φυσικής ή της διδακτικής της Λογοτεχνίας να διασφαλίζει τις γνωστικές απαιτήσεις (διοικητικές και παιδαγωγικές) των νέων θέσεων στελεχών εκπαίδευσης στα ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥΝ, ΚΕΑ;
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα στο επιστημονικό πεδίο της Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης (ΟΔΕ) και συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής στελεχών ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΕΑ πρέπει να μοριοδοτούνται με τέσσερα (5) και επτά (7) μόρια αντίστοιχα.

    2. Ο νομοθέτης δεν μοριοδοτεί την κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών επιπροσθέτως, κατά παράβαση της Δια Βίου Μάθησης ως κύρια προτεραιότητα της Στρατηγικής της Λισαβώνας για την ευρωπαϊκή εκπαίδευση. Άραγε για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικοί να πασχίζουν να μορφώνονται επιπροσθέτως αφού το κράτος όχι μόνον δεν τους θέλει μορφωμένους αλλά και τους απαξιοί;
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι κατέχουν δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα στις επιστήμες αγωγής και εκπαίδευσης και συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής στελεχών ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΕΑ πρέπει να μοριοδοτούνται με όσα μόρια μοριοδοτείται και ο πρώτος μεταπτυχιακός/διδακτορικός τίτλος.

    3. Ο νομοθέτης δεν μοριοδοτεί τον συντονιστή εκπαίδευσης εξωτερικού. Αν και σύμφωνα με το Ν. 4473/2017 (ΦΕΚ 78/Α/30-5-2017) εδάφιο β, περίπτ. στ, παρ. 5, άρθρο 1 (Τροποποιήσεις του ν. 3848/2010) η άσκηση καθηκόντων για τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης εξωτερικού αποτιμάται με 0,5 μονάδες για κάθε έτος έως 2,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και 3,5 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Όμως στο παρόν νομοσχέδιο δεν γίνεται ρητή αναφορά για την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν θητεύσει σε θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης σε ελληνικές σχολικές μονάδες και τμήματα ελληνικής γλώσσας του εξωτερικού.
    Θεωρείται ότι το τριπλό έργο του συντονιστή εκπαίδευσης εξωτερικού (εποπτικό, καθοδηγητικό και διοικητικό) δεν συνιστά έργο στελέχους εκπαίδευσης και, κατά συνέπεια, η θέση του συντονιστή εκπαίδευσης εξωτερικού δεν αποτελεί θέση στελέχους εκπαίδευσης;
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν θητεύσει σε θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού και συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής στελεχών ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΕΑ πρέπει να μοριοδοτούνται για το χρονικό διάστημα της θητείας τους στη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης εξωτερικού με τα ίδια μόρια των Διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης διότι σύμφωνα με το νόμο 4415/2016 (ΦΕΚ 159/Α/6-9-2016), άρθρο 11, παρ. 3, το έργο των Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού είναι τριπλό καθώς αφορά τους ακόλουθους τομείς και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων στην περιοχή ευθύνης τους: α. Συμβουλευτικό επιστημονικό τομέα, β. Διοικητικό-κοινωνικό-μορφωτικό τομέα και γ. Εποπτικό τομέα.

    4. Η ουσιαστική εξίσωση μοριοδότησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τον τίτλο διδασκαλείου καταστρατηγεί τις αρχές της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και της αξιοκρατίας αφού η μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στα διδασκαλεία με τύποις εισαγωγικές εξετάσεις και άνευ ενδιαφέροντος επιμόρφωση σε γνωστικά αντικείμενα τα οποία δεν επέδρασαν σε ουσιαστική αλλαγή διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών των εκπαιδευτικών σε μη αξιολογημένες μορφές ποιότητας μετεκπαιδεύσεις δεν μπορούν να ισούνται με μεταπτυχιακούς τίτλους η απόκτηση των οποίων προϋποθέτει συνεχείς παρακολουθήσεις μαθημάτων, μελέτες ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, εργασίες και μεταπτυχιακή διατριβή.
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο μεταπτυχιακός τίτλος, πάντα σε επιστήμες της αγωγής/εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μοριοδοτείται με τρία (3) μόρια και με ενάμισι (1,5) μόρια ο τίτλος μετεκπαίδευσης στα διδασκαλεία.

  • 22 Μαρτίου 2018, 11:08 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α.

    Η ίση μοριοδότηση του 2ου πτυχίου ΑΕΙ με αυτό των παλιών ΤΕΙ με 3 μόρια είναι άδικη. Μπορεί να εξισωθεί πτυχίο 4ετούς ή 5ετούς φοίτησης με διετούς ή τριετούς;Ειδικά δε, αν το 2ο πτυχίο αν είναι Πολυτεχνικής σχολής ή Γεωπονικού πανεπιστημίου ( 5ετούς φοίτησης), τα οποία εξάλλου έχουν αναγνωριστεί και ισοτιμηθεί με master.Στην περίπτωση αυτή προτείνω να μοριοδοτηθούν τα ανωτέρω με 3,5 μόρια αντί των 3 και να υπάρξει ανάλογη κλιμάκωση για τα λοιπά, λαμβανομένου υπόψη των ετών φοίτησης.

  • 22 Μαρτίου 2018, 10:44 | Αναστασία Β.

    Η μοριοδότηση για τη θητεία του Σχολικού Συμβούλου θα πρέπει να είναι πλήρης (10 μόρια), διότι από το «ΦΕΚ 1340/2002 – Φ.353.1/324/105657/Δ1 – ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ» προκύπτει και αποδεικνύεται ότι ο Σχολικός Σύμβουλος ασκεί άμεσο διδακτικό έργο είτε εντός της σχολικής τάξης είτε με διαφόρων ειδών επιμορφώσεις.
    Για παράδειγμα, στο «Άρθρο 8 –Έργο των Σχολικών Συμβούλων» αναφέρεται ρητά:
    «α. Διαχειρίζεται στον τομέα της ευθύνης του την εκπαιδευτική πολιτική και υποστηρίζει την εφαρμογή των εκπαιδευτικών καινοτομιών οι οποίες εισάγονται στην Εκπαίδευση. Έχει ως αρμοδιότητα να γίνεται κατανοητό το περιεχόμενο και η φιλοσοφία των καινοτομιών για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους. Αποτυπώνει την εκπαιδευτική πραγματικότητα, επισημαίνει τις αδυναμίες της εφαρμογής και προτείνει λύσεις.
    β. Ως προγραμματιστής του εκπαιδευτικού έργου στην περιοχή ευθύνης του, προτείνει πρόγραμμα εφαρμογής των προγραμμάτων σπουδών για τα μαθήματα της ειδικότητάς του ή φροντίζει για την εφαρμογή του προτεινομένου από το Π.Ι. προγραμματισμού. Συγχρόνως παρακολουθεί και συντονίζει τον παραπάνω προγραμματισμό. Συμμετέχει στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία ευθύνης του, ενθαρρύνει και καθοδηγεί τους εκπαιδευτικούς και συνεργάζεται μαζί τους για την εφαρμογή του κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
    γ. Ως επιμορφωτής των εκπαιδευτικών αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του κλάδου του στην περιοχή ευθύνης του. Συμμετέχει στα επιμορφωτικά προγράμματα των σχολών επιμόρφωσης καθώς και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ). Ενθαρρύνει, υποστηρίζει και καθοδηγεί τις ενδοσχολικές προσπάθειες επιμόρφωσης στα σχολεία της αρμοδιότητάς του.
    δ. Συμμετέχει στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Σκοπός εν γένει της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης είναι η επισήμανση αδυναμιών και δυσκολιών στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου, η παροχή βοήθειας για την αναίρεσή τους, η ενίσχυση πρωτοβουλιών και η δημιουργία θετικών κινήτρων στην εκπαίδευση.
    ε. Όταν ο Σχολικός Σύμβουλος διαπιστώνει ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί εμφανίζουν αδυναμία στην άσκηση εκπαιδευτικού έργου, παράλληλα με τη σύνταξη της υπηρεσιακής έκθεσης, προτείνει να εφαρμοστεί πρόγραμμα επιμόρφωσης, αναλυτικά σε κάθε έναν από αυτούς. Η πρόταση γίνεται προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έχει ως σκοπό να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη βελτίωση στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο από αυτούς τους εκπαιδευτικούς.
    2. Στο έργο του Σχολικού Συμβούλου βασικό στοιχείο είναι η συνεχής φροντίδα και υποχρέωση για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, για υποστήριξη στις καθημερινές διδακτικές ανάγκες, για την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη βελτίωση της διδασκαλίας σε κάθε μάθημα, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ψυχοπαιδαγωγικής θεωρίας και διδακτικής μεθοδολογίας.
    3. Τέλος ο Σχολικός Σύμβουλος, ενθαρρύνει την εφαρμογή νέων αποτελεσματικότερων μεθόδων διδασκαλίας, καθώς και τη χρήση σύγχρονων μέσων της εκπαιδευτικής τεχνολογίας.»

  • 22 Μαρτίου 2018, 10:16 | Αναστάσιος

    Θεωρώ ότι αφού έχετε βάλει κόφτη στους τίτλους σπουδών συνολικά τα 9 μόρια δε χρειάζονται και άλλοι εσωτερικοί κόφτες όπως για παράδειγμα η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και τίτλου διδασκαλείου εκπαίδευσης αξιολογείται με 4,5 μονάδες
    Με τους εσωτερικούς κόφτες δημιουργούνται μεγάλες αδικίες, σας αναφέρω μία: μεταπτυχιακό + δεύτερο πτυχίο 6,5 μόρια/ μεταπτυχιακό + 2ο μεταπτυχιακό + διδασκαλείο + πτυχίο ξένης γλώσσας Γ1 + 2ο πτυχίο ξένης γλώσσας Γ1 6,5 μόρια!!!
    Ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο του ή ακόμα χειρότερα προχειρότητα αδιαφορία ασχετοσύνη!!

  • 22 Μαρτίου 2018, 09:06 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Για τους τίτλους σπουδών μπορεί να υπάρχει το όριο των 9 μορίων, ωστόσο κάθε τίτλος θα πρέπει να μοριοδοτηθεί ανεξάρτητα δηλ..
    α) Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
    ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
    γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
    δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
    εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.

    Όσοι έχουν παραπάνω τίτλους μπορεί να ληφθεί υπόψη κατά τη μοριοδότηση της συνέντευξης.

  • 22 Μαρτίου 2018, 08:52 | ΝΤΙΝΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 1) Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, 2)Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(Κ.Π.Ε.), 3)Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, 4)Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ, ΣΕΠ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΕΩΝ (ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜ.:Φ.361.22/27/80025/E3/19-05-2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

  • 22 Μαρτίου 2018, 07:52 | Χαράλαμπος

    Πως είναι δυνατόν μεταπτυχιακό+διδασκαλείο 4,5 μόρια ενώ β’ πτυχίο+διδασκαλείο 6 μόρια; Είναι κατάφωρη αδικία που πρέπει να διορθωθεί, δηλαδή μεταπτυχιακό+διδασκαλείο 3,5+3=6,5 μόρια. Επίσης μοριοδοτείται με 2 μόρια το ανώτερο η προϋπηρεσία διευθυντή, αν θέλουμε τα έμπειρα στελέχη αυτό πρέπει να πάει στα 3 μόρια όπως στους Δ/ντές εκπαίδευσης.

  • 22 Μαρτίου 2018, 07:26 | Υρώ

    Κάποιοι εκπαιδευτικοί έχουν βραβευτεί για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ψηφιακών σεναρίων από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το Ι.Ε.Π. και καλό θα ήταν να λάβουν μια μοριοδότηση για αυτά. Άλλωστε, αξιολογήθηκαν για να τα πάρουν και αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο για το έργο τους και τα προσόντα τους.

  • 22 Μαρτίου 2018, 00:34 | Νικος

    Διαβάζω τα σχόλια και νομίζω ο καθένας φωτογραφίζει τον εαυτό του. Τελικά μου θυμίζει η υπόθεση προσφορές Super Market. Στα δύο το ένα μισοτιμής. Θα αναφέρω ορισμένα πράγματα. Έχει τρελαθεί ο κόσμος να τρέχει για μεταπτυχιακά, έχουν δοθεί άπειρα μεταπτυχιακά και με το σορό διδακτορικά. Κατακλύζονται τα σχολεία με ερωτηματολόγια για τις σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών, μεταξύ διευθυντή και εκπαιδευτικών με ένα σορό επαναλήψεις. Με τόση έρευνα θα έπρεπε η παιδεία να είχε απογειωθεί!! Τι γίνεται; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Και αναφέρομαι στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά στα παιδαγωγικά και στη διοίκηση. Δεν μπαίνουν προφανώς όλα στο ίδιο τσουβάλι, όμως τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών είναι αν όχι ανύπαρκτα τουλάχιστον μη ορατά. Για να λάβεις ένα διδακτορικό σε άλλους τομείς π.χ. από ένα τμήμα φυσικής, θα πρέπει να έχεις ένα ελάχιστο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά κύρους με κριτές. Αυτό σημαίνει θα πρέπει να έχεις κατανοήσει το θέμα μέχρι εκεί που το φτάσανε οι προηγούμενοι και να έχεις παράγει γνώση!! Το ρίσκο να μην τελειώσεις και να ξοδέψεις τη ζωή σου είναι αρκετά υψηλό!! Μήπως έχουμε με όλη τη διαδικασία ευτελισμό κάποιων πραγμάτων;
    Προσωπικά έχω δύο διδακτορικά. Τα έκανα ακολουθώντας αυτό που με ευχαριστούσε και κάνοντας αυτό που αγαπούσα, δεν σκέφτηκα ποτέ μοριολάγνα!!
    Και τώρα στο θέμα μας.
    1)Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση τα κριτήρια να είναι ίδια για θέση περισσότερο διοικητικού χαρακτήρα, με θέση με κέντρο βάρους μετατοπισμένο προς τον παιδαγωγικό χαρακτήρα.
    2) Ακριβοδίκαια βαθμολόγηση ως προς την αξία του κάθε τίτλου. Κριτήρια πρέπει να είναι η ποιότητα και η χρησιμότητα.
    3) Όχι η λογική των προσφορών του Super Market. Ο κάθε τίτλος θα πρέπει να μετράει το όλο του. Ένα μεταπτυχιακό 3 , δυο μεταπτυχιακά 2χ3=6. Τι περίεργη λογική είναι ένα μεταπτυχιακό 3, δεύτερο πτυχίο 2, ένα μεταπτυχιακό και ένα πτυχίο 5 , ενώ ένα μεταπτυχιακό και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό π.χ. 4; Αντίφαση, καταστρατήγηση της λογικής, στην πρώτη περίπτωση το δεύτερο πτυχίο αξίζει λιγότερο από το μεταπτυχιακό και στη δεύτερη περισσότερο!!

  • 22 Μαρτίου 2018, 00:09 | Μαρία Λαμπρίδου

    Σχετικά με το Άρθρο 24, παράγραφο δ (αποτίμηση επιμορφώσεων):

    Προτείνω να συμπεριλάβετε και την επιμόρφωση που ίσχυσε κατά τη δεκαετία του 1990 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση το Μνημόνιο Εκπαιδευτικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου άρθρο 5.2.3.

    Η επιμόρφωση αυτή για την περίοδο που την παρακολούθησα, σχολ. έτος 1994 – 1995, είχε διάρκεια ακριβώς 9 μηνών και οι ώρες που βεβαιώνονται στο αποδεικτικό σπουδών που λάβαμε είναι 321 (διάρκειας 50 λεπτών η καθεμία).

    Προϋποθέσεις συμμετοχής στην επιμόρφωση είχαν οι επιτυχόντες στο γραπτό διαγωνισμό του Διδασκαλείου (Μαρασλείου εκείνη την εποχή) και η επιλογή γινόταν κατά σειρά εισαγωγής στη Μετεκπαίδευση. Συνολικά επιλέγονταν 10 εκπαιδευτικοί κατ’ έτος και συγκεκριμένα: 5 δάσκαλοι Γενικής Αγωγής, 2 νηπιαγωγοί Γενικής Αγωγής, 2 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής και 1 νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής.

    Η επιμόρφωση στην Κύπρο γινόταν μετά την παρακολούθηση της διετούς Μετεκπαίδευσης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση 9μηνης εκπαιδευτικής άδειας και περιλάμβανε εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων και την εκπόνηση εκπαιδευτικής έρευνας.

    Επιπλέον οι επιμορφούμενοι στην Κύπρο αναγκάζονταν για 9 μήνες να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας ενώ παράλληλα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου μεριμνούσε να τους φέρει σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου με συχνές επισκέψεις σε σχολεία και παρακολούθηση διδασκαλιών.

    Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι θα πρέπει να μοριοδοτηθεί η επιμόρφωση αυτή όπως και οι άλλες επιμορφώσεις ίδιας διάρκειας που ήδη αναφέρονται στην παράγραφο δ του άρθρου 24 του νομοσχεδίου καθώς μάλιστα στις επιμορφώσεις αυτές ο συνήθης τρόπος επιλογής ήταν η κλήρωση, δε συνδυάζονταν με 2ετή μετεκπαίδευση και δεν περιλάμβαναν εκπόνηση εργασίας και μάλιστα εκπαιδευτικής έρευνας.

  • 21 Μαρτίου 2018, 23:58 | ΜΑΡΙΑ

    1. Να μοριοδοτηθούν οι επιμορφώσεις του ΕΚΔΑΑ και της ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ επί εκπαιδευτικών θεμάτων

    2. Σωστή η προσμέτρηση του Β επιπέδου στις ΤΠΕ. Κάποιοι δαπανήσαμε πολύ χρόνο ….
    3. Να μην υπάρχει αφαίρεση μονάδων στην περίπτωση ομαδικής επιστημονικής εργασίας. Τα δεύτερα ονόματα συνήθως είναι καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, των οποίων τα ονόματα μπαίνουν «τιμής ένεκεν».

    4. Υψηλότερη μοριοδότηση α) στα σχετικά με την Εκπαίδευση μεταπτυχιακά και διδακτορικά και β) στα 3ετούς διάρκειας (πχ ΕΑΠ, 120 μονάδες)

    5. Για άλλη μια φορά απαράδεκτη η προυπόθεση 10ετούς εκπαιδ/κής υπηρεσίας στην Α/θμια εκπ/ση. Άμεση εξαίρεση των μεταταχθέντων του 2013 που έχουν συμπληρώσει συνολικά 10 έτη σε Β/θμια και Α/θμια. Ποια η σκοπιμότητα της εξαίρεσής τους από τη διαδικασία των κρίσεων;

  • 21 Μαρτίου 2018, 23:42 | Τσιότρας Βασίλειος

    Θα ήθελα να ρωτήσω για το εδάφιο 2 δ ββ): Για ποιον λόγο δεν μοριοδοτείται το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης (200 ωρών ή 6 τουλάχιστον μηνών), που υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κατά το έτος 2011; Για ποιον λόγο μόνο τα σεμινάρια των ΑΕΙ των 300 ωρών; Αυτά καλύπτουν κατά κύριο λόγο μόνο τους συναδέλφους που επιμορφώθηκαν ώστε να γίνουν επιμορφωτές Β επιπέδου ΤΠΕ!

  • 21 Μαρτίου 2018, 23:12 | ΜΑΡΙΑ

    Το κριτήριο για το Β΄ επίπεδο στις Τ.Π.Ε δεν είναι δίκαιο αφού δεν είχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Β΄ επίπεδο.

  • 21 Μαρτίου 2018, 23:03 | ΜΑΛΛΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Εκτίμηση μου είναι πως πρέπει να συνεκτιμώνται ορθώς όπως προβλέπεται επιστημονικά, διδακτικά και διοικητικά προσόντα.Εκτιμώ ότι θα πρέπει όμως να μοριοδοτούνται όλα τα χρόνια διδακτικής εμπειρίας και όχι μόνο μέχρι τα 20 .
    Επίσης θεωρώ ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στελέχους χωρίς περιορισμούς και αναφέρομαι στον περιορισμό των θητειών.
    Και το πιστεύω όχι μόνο επειδή με αφορά αλλά από πίστη ότι είναι ηθικό και δημοκρατικό δικαίωμα η ισότιμη πρόσβαση όλων.
    Και ειλικρινά δε μπορώ να αντιληφθώ τι εξυπηρετεί ο αποκλεισμός επιτυχημένων διευθυντών και η επιστροφή τους στην τάξη πιθανότητα σε κάποιους σε ηλικία και πλέον των 60 χρονών.
    Οσον αφορά τα 15 μόρια της συνέντευξης που είναι αναλογικά πολλά,θέλω να πιστεύω ότι θα αξιοποιηθούν ορθολογικά και αξιολογικά ώστε να επιλεγούν πραγματικά αυτοί που ανταποκρίνονται καλύτερα σε αυτή τη διαδικασία συγκρότησης προσωπικότητας και να μη χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο επιλογής ημετέρων.
    Με σεβασμό

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:54 | Ηλίας Τσακάλης

    Στο άρθρο 24 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου, ως προς την ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ υπηρεσία δεν υπάρχει πρόβλεψη τι θα γίνεται εάν το υποψήφιο στέλεχος έχει υπηρεσία σε υποπολλαπλάσιο ή πολλαπλάσιο του έτους. Δηλαδή εάν έχει διδακτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα 13 έτη, 9 μήνες και 08 ημέρες θα μοριοδοτηθεί με 3 μόρια?

    Επιπλέον υποψήφιο στέλεχος που έχει διατελέσει διευθυντής σχολικής μονάδας 10 μήνες και 4 ημέρες στο κριτήριο της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ εμπειρίας θα μοριοδοτηθεί με μηδέν (0) μόρια?

    Στην παρ.3 του άρθρο 14, του Ν.3848/10, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 19, του Ν.4327/15 και το άρθρο 1 του Ν.4473/2017 προβλέπεται:

    γ) Για την εφαρμογή των παραπάνω περιπτώσεων α’
    και β’, χρόνος διδακτικής υπηρεσίας των εκπαιδευτικών
    ή εκπαιδευτικής εμπειρίας για το Ε.Ε.Π. ή καθοδηγητικής
    ή διοικητικής εμπειρίας βραχύτερης του έτους μοριοδοτείται με το ένα τέταρτο (1/4) της αντίστοιχης ετήσιας
    μοριοδότησης για κάθε τρίμηνο. Χρόνος μικρότερος του
    τριμήνου δεν υπολογίζεται.».

    ΠΡΟΤΑΣΗ: να συμπεριληφθεί η παραπάνω παράγραφος στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου.

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:51 | Ιφιγένεια

    Τίτλοι σπουδών: 9 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
    αα) Διδακτορικό δίπλωμα: 6 μονάδες.
    ββ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 3,5 μονάδες.
    γγ) Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης: 3 μονάδες.
    δδ) Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. πριν την υπαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση: 3 μονάδες.
    εε) Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 1,5 μονάδες.

    Από τη στιγμή που για να κάνει κάποιος διδακτορικό χρειάζεται οπωσδήποτε μεταπτυχιακό (ή μήπως κάποιοι το παρέκαμψαν;;;)τότε τα μόρια συμπληρώθηκαν και με το παραπάνω: 3,5+6 = 9,5 (περισσεύει και μισό). Άρα δεν χρειάζονται άλλα μεταπτυχιακά ούτε δεύτερα πτυχία.Η δια βίου μάθηση βλάπτει σοβαρά την επαγγελματική εξέλιξη.

    Τώρα όσο για το Γ2 προφανώς και πρέπει να μοριοδοτείται περισσότερο από 0,20 αφού καμία σχέση δεν έχει με το Β2 (0,80). Επίσης, επειδή δεν είναι όλα τα μάστερ πολύ σχετικά με τις θέσεις των στελεχών θα έπρεπε να έχουν άλλη μοριοδότηση (π.χ. διοίκηση εκπαίδευσης VS βιοηθική κ.ά.)
    Τέλος, οι τίτλοι σπουδών θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον ίση μοριοδότηση με την προϋπηρεσία.

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:48 | Κώστας Κ

    Τουλάχιστον 20 χρόνια για να αποκτηθεί η max επιστημονική συγκρότηση = 17 μονάδες

    Τουλάχιστον 25 χρόνια για να αποκτηθεί η max διοικητική και διδ. εμπειρία = 13 μονάδες

    Το πολύ μια (1) ώρα για τη συνέντευξη = 10 μονάδες!

    Η απόδοση της επιτροπής συνεντεύξεων είναι περίπου ένα εκατομμύριο φορές πιο αποτελεσματική από ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα!
    Μπράβο τους!

    Προτείνω: Αξιολόγηση της συνολικής επιστημονικής, διοικητικής και διδακτικής εμπειρίας με 20 + 20 μονάδες και 5 μονάδες η συνέντευξη.
    Αν κάποιος επιλεγεί και αξιολογηθεί υπηρεσιακά ακατάλληλος (από την επιτροπή συνεντεύξεων αλλά με χρόνο αξιολόγησης μήνες και όχι 15 λεπτά), να αντικαθίσταται από τον επόμενο.
    Ως πότε θα ακυρώνουμε τον επιστημονικό, διοικητικό και διδακτικό μόχθο των συναδέλφων με μια δεκάλεπτη συνέντευξη;;

    Χρόνια κατηγορούνται μερικοί σχολικοί σύμβουλοι ως αργόμισθοι και κανείς δεν ασχολήθηκε. Ή είναι ψέμμα, ή ο κρατικός μηχανισμός (με τη μορφή σσ ή υπηρεσιακού ελέγχου) υπολειτουργεί.

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:45 | Απόστολος Κατσιφός

    Θεωρώ μεγάλη αδικία την μη μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας σε θέση ευθύνης στην αυτοδιοίκηση, καθώς αυτή έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων και είναι σύνηθες οι εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν σχετικές αρμοδιότητες (σχολικές επιτροπές, αντιδημαρχίες παιδείας, κοινωφελείς επιχειρήσεις κ.α.)

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:37 | Κώστας Κ

    Νόμος τιμωρία για τους παλιούς εκπαιδευτικούς (με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία). Σε λίγο οι ‘παλιοί’ θα ζηλεύουμε τους ‘νέους’ για προνομιακή μεταχείριση. Ο νέος είναι «ωραίος» αλλά ο παλιός είναι «αλλιώς»!
    Οργή λαού, φωνή Θεού.

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:28 | Ζαφειρούλα Μυλωνά

    Η μοριοδότηση του διοικητικού έργου δεν περιλαμβάνει τη θητεία προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης. Μπορεί τα Γραφεία Εκπαίδευσης να έχουν καταργηθεί αλλά βρίσκονται εν ενεργεία οι εκπαιδευτικοί που είχαν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου και έχουν υψηλή διοικητική εμπειρία. Μάλιστα ασκούσαν διοίκηση τόσο στα σχολεία ευθύνης τους όσο και στο προσωπικό που υπηρετούσε στα Γραφεία.
    Το σχέδιο Νόμου δεν δίνει καθόλου μόρια για άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης. Η εμπειρία αυτή αντί να αποτιμηθεί με μόρια, ουσιαστικά στερεί μόρια από τον υποψήφιο καθώς τα χρόνια που ήταν προϊστάμενος, δεν ήταν δυνατόν να είναι σε τάξη, συνεπώς δεν έχει ούτε μόρια από διδακτικό έργο.
    Είναι κατάφωρη αδικία και πρέπει να διορθωθεί.

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:20 | Βασίλειος Γιάντσιος

    Πρέπει να υπάρξει διάκριση στη μοριοδότηση όλων των πτυχίων (διδακτορικών, μετ/κών, ΑΕΙ, ΤΕΙ) με βάση το αν έχουν σχέση με α) Διοίκηση της εκπαίδευσης (για διοικητικά στελέχη) β) Σχετικά με το αντικείμενο της υποστηρικτικής σχέσης (ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ) και γ) Με οποιοδήποτε άλλο επιστημονικό πεδίο άσχετο με εκπαίδευση. Δεν είναι δίκαιο ούτε εξασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργία να παίρνουν όλα τα πτυχία την ίδια μοριοδότηση.
    Επίσης το Β’ επίπεδο ΤΠΕ δεν πρέπει να μοριοδοτείται αφού είτε δεν υπήρχε αντίστοιχο πρόγραμμα για όλες τις ειδικότητες, είτε (αν υπήρχε) η επιλογή γινόταν με κλήρωση (μοριοδότηση της εύνοιας της τύχης). Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και τις ΣΕΛΔΕ-ΣΕΛΜΕ, αφού η επιλογή γινόταν με κλήρωση.

  • 21 Μαρτίου 2018, 22:14 | Ελένη Παλούμπα

    H επισήμανση αφορά το Άρθρο 24 – Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής.

    Σ αυτό το σχέδιο νόμου η επισήμανση μου είναι ως προς τη μη προσμέτρηση όλης της διδακτικής υπηρεσίας των υπευθύνων ΓΡΑΣΕΠ και τη μη συνολική μοριοδότηση της ως προς τα έτη θητείας.
    Επαναλαμβάνεται το ίδιο με τον προηγούμενο νόμο όπου το ίδιο το Υπουργείο δια στόματος της συμβούλου του υπουργού παραδέχθηκε ότι ήταν παράλειψη τους και θα το διόρθωναν στον επόμενο νόμο.
    Δυστυχώς και σ αυτό το σχέδιο νόμου επαναλαμβάνεται αυτή η «αβλεψία»
    Πάλι «μπερδεύουν» τους Υπευθύνους ΓΡΑΣΕΠ με τους Υπευθύνους ΚΕΣΥΠ,ΕΚΦΕ ΚΛΠ
    Οι Υπεύθυνοι ΓΡΑΣΕΠ ήταν στη σχολική μονάδα, δίδασκαν τα μάθημα του ΣΕΠ στους μαθητές της Α λυκείου βάσει των αναλυτικών προγραμμάτων του ΥΠΕΠΘ όπου καλυπτόταν το μισό διδακτικό τους ωράριο σύμφωνα με το έγγραφο Γ2/2571/26/7/2000 και σύμφωνα με το έγγραφο της 06-11-2008 Αριθ. Πρωτ.: 143399/Γ7 με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των Γραφείων Σχολικού Επαγγελµατικού Προσανατολισµού (ΓΡΑΣΕΠ) και των Κέντρων Συµβουλευτικής και Προσανατολισµού (ΚΕΣΥΠ)» «…Οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι των ΓΡΑΣΕΠ καλύπτουν το µισό διδακτικό τους ωράριο, φροντίζοντας για τη λειτουργία του Γραφείου ΣΕΠ και συµπληρώνουν το υπόλοιπο στη σχολική µονάδα του ΓΡΑΣΕΠ, κατά προτεραιότητα:

    ) Με εφαρµογή του θεσµού του ΣΕΠ στην τάξη.
    β) Με ανάθεση µέχρι 5 (πέντε) ωρών διδασκαλίας στα διδακτικά αντικείµενα της ειδικότητάς τους.
    γ) Με ανάληψη έως δύο (2) Προγραµµάτων «Αγωγής Σταδιοδροµίας».

    Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η διδακτική Υπηρεσία όλων των υπευθύνων ΓΡΑΣΕΠ αποδεικνύεται από τα ωρολόγια Προγράμματα του σχολείου που είχαν τη Θητεία τους και τις βεβαιώσεις του σχολείου που αναφέρουν ότι δίδασκαν το μάθημα του ΣΕΠ.

  • 21 Μαρτίου 2018, 21:51 | Καθηγητής – ΠΕ19

    Με βάση την κείμενη νομοθεσία, στην παράγραφο 2 ΠΡΕΠΕΙ να προστεθεί και το ΣΑΕΠ !