Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.
Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.
Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.
Συγκεκριμένα:
* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.
Είμαι έξι χρόνια αναπληρωτής, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και η εμπειρία μου αποτελεί το ισχυρότερο «εργαλείο» ώστε να αντεπεξέλθω στις ανάγκες μιας τάξης με παιδιά. Πιστεύετε ότι ο κάθε επιτυχών του ΑΣΕΠ με όσα σεμινάρια και να παρακολουθήσει, χωρίς ίχνος εμπειρίας είναι ικανός να ακολουθήσει αυτόν τον δύσκολο δρόμο της διδασκαλίας; Πραγματικά αυτό έχετε στο μυαλό σας όταν βροντοφωνάζετε «πρώτα ο μαθητής»;
Πολύ φοβάμαι ότι με αυτήν την «λογική» το σλόγκαν σας θα έπρεπε να μετονομαστεί «πρώτα ο πειραματάνθρωπος μαθητής»
Αστέριος Μόκας
Κάποια στιγμή πρέπει αυτό το κράτος να σεβαστεί επιτέλους τους πολίτες του! Δεν προλαβαίνουμε σε μια ζωή να κανουμε τον προγραμματισμό μας και ταυτόχρονα να «χορεύουμε» κάθε φορά με το ρυθμό της εκάστοτε κυβέρνησης! Εμείς ήμασταν εδώ όταν έφευγε η επετηρίδα και έγινε το 60-40 και όλοι αυτοι οι πίνακες (το σημερινό σχήμα της κυβέρνησης, αλήθεια, πού ήταν;….) και είπαμε ότι αφού αυτοι είναι οι νόμοι του κράτους πρέπει και να τους ακολουθήσουμε.Όταν όμως αυτοι οι νόμοι αλλάζουν με τέτοια συχνότητα, συγγνώμη κύριοι, δεν προλαβαίνουμε!!!!!!!
Και όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί , αλλά και οι γονείς και τα παιδιά. Μια γράφουν 15 μαθήματα, μια 9, μια 6…Πότε έχουν εξετάσεις στη Β Λυκείου και πότε όχι… Τι εμπαιγμός είναι αυτός τελοσπάντων; Αυτή είναι η παιδεία την οποία πληρώνουμε; Πρώτα ο μαθητής!
Παρεπιπτόντως, τα φροντιστήρια για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τρίβουν τα χέρια τους και έχουν ήδη αρχίσει να μες βομβαρδίζουν με διαφημιστικά μηνύματα. Το σίγουρο είναι ότι πολλοί από εμάς θα είχαν διαθέσει αλλιώς (στον ιδιωτικό τομέα που τουλάχιστον μας πληρώνει στην ώρα του) τις ώρες που μαζεύαμε με το σταγονόμετρο για μια λιγοστή προϋπηρεσία που όπως φαίνεται θα πάει υπερ πατρίδος!
Φασατάκη Βάσω
ΠΕ 03 Μαθηματικός
Αξιότιμη κ.Υπουργέ,
Δε θα μονοπολήσω το ενδιαφέρον σας και το χρόνο σας, καθώς νιώθω πως πρέπει όλοι να είμαστε σύντομοι, για να διαβαστούν οι προτάσεις μας.
1)ΑΣΕΠ 100%, χωρίς δεύτερους και τρίτους πίνακες, χωρίς κοινωνικά κριτήρια και χωρίς μοριοδότηση από ΠΔΣ,ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΟΑΕΔ κ.α.
2)Ετήσιος ΑΣΕΠ
3)Ανακοίνωση του διαγωνισμού και προκαθορισμός της ύλης τουλάχιστον 6 μήνες πριν την πραγματοποίησή του
4)Θέματα πολλαπλής σε όλα τα αντικείμενα όλων των κλάδων,ώστε να αποφευχθεί η υποκειμενικότητα στη διόρθωση και να επιταχυνθεί η βαθμολόγηση
5)Ειδικότερα για τον κλάδο ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ, διαχωρισμός των ειδικοτήτων. Είναι ανεπίτρεπτο να διδάσκει Λατινικά και Αρχαία και Νέα ο απόφοιτος του τμήματος ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή των τμημάτων
Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας και Ιστορίας και Εθνολογίας του Παν/μίου Θράκης. Όχι πως απόφοιτοι και άλλων »Φιλοσοφικών» τμημάτων έχουν καλύτερη τριβή με αυτά τα τρία γνωστικά αντικείμενα. Απλώς οι οδηγοί σπουδών στα εν λόγω τμήματα αναφέρουν για τα Αρχαία, τα Λατινικά και τα Νέα ότι είναι προαιρετικά!!!
Προαιρετικά δε γίνεται κανείς Φιλόλογος.
6)Είμαι στη διάθεσή σας για πολλάε ακόμη προτάσεις, όταν το προσχέδιο είναι έτοιμο για την εφαρμογή του.
Με εκτίμηση και ελπίδα μην υποχωρήσετε
Μια Φιλόλογος με πολλή όρεξη για δουλειά.
ΝΑΙ ΣΤΟ 100% ΑΠΟ ΑΣΕΠ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ(ΛΟΓΩ ΜΗ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ:ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΠΔΣ, ΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛ Κ.Α.: ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΕ ΜΙΣΟ ΜΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 6ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ.
Δε διαφωνω με την εγκυροτητα του ΑΣΕΠ , συμφωνω οτι πρεπει να υπαρξει βεβαια μια χρονικη περιοδο προσαρμογης,
αλλα θελω να δωσω εμφαση, στις περιπτωσεις των μουσικων που αποφοιτησαν απο Ιδιωτικα ωδεια η` και Κρατικα ωδειο,που δεν μπορουν να συγκριθουν καν ,με την πειρα της πενταχρονης θητειας στο πανεπιστημιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η` ΚΑΙ ΑΡΤΑΣ που εδω και καποια χρονια , λειτουργει με εξειδικευση οργανων. Προκειται για μουσικους που σπουδασαν 15-20ετιες ολοκληρες,το οργανο τους, και που εχουν αποκλειστει προσωρινα απο τον ΑΣΕΠ,με την εμφανηση αυτων των Πανεπιστημιακων σχολων, και πλεον ειχαν ως μόνη ελπιδα τους πινακες και και τις αναπληρωσεις…
τι προκειται να γινει τωρα μ`αυτους ?
Προτείνω να επανελθει το δικαιωμα συμμετοχης τους, των αποφοιτων αυτων, στις εξετασεις του ΑΣΕΠ, για μια δικαιη αντιμετωπιση.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 24+ΑΣΕΠ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Η ΠΙΟ ΑΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ…
ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΑN EMENA.
ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 24 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ + ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΕΠ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…
ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ. ΑΥΤΟΙ λοιπον που τελειωνουν καθαρα φιλολογικο τμήμα πρέπει να μοριοδοτούνται παραπάνω π.χ.με 2 μορια λογω 100% συναφειας του αντικειμενου με την προκηρυσομενη θεση.
Συνάδελφοι ρωτούν κάποιοι, τί παραπάνω έχει ένας πολύτεκνος εκπαιδευτικός.
Τους απαντώ, έχει κατά τεκμήριο 3 πράγματα:
1. Αγάπη για τα παιδιά. Ποιος κάνει 4, 8 ή και 14 παιδιά, αν πραγματικά δεν αγαπά τα παιδιά; Ένα παιδί, ως γνωστόν, φτάνει
και περισσεύει για να διαιωνίσεις το είδος σου και να διασκεδάσεις την αγωνία του κοινωνικού περιβάλλοντος που απαιτεί ολοκλήρωση της οικογένειας «μ’ ένα παιδάκι».
2. Διάθεση προσφοράς. Κανείς δεν κάνει 8 παιδιά αν δεν έχει μάθει να δίνει όχι από τον εαυτό του, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό. Ξέρω τι σκέφτεσαι. Θα μου πεις ότι μπορεί να δίνεις τον εαυτό σου στα 8
παιδιά σου, όχι όμως και στους μαθητές σου. Όχι φίλε. Και δε μιλώ μόνο για μένα. Ξέρω πάρα πολλούς πολύτεκνους εκπαιδευτικούς
(άλλωστε «όμοιος ομοίω αεί πελάζει») κι όλοι δείχνουν στην τάξη και στο σχολείο γενικότερα την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς απ’ ότι στην οικογένειά τους.
3. Φιλοπονία. Φαντάζεσαι κάποιον ν’ αγαπάει την καλοπέραση, την ξάπλα, τη χαλάρωση ή έστω το μεσημεριανό ή ακόμα και το
βραδινό ύπνο και να κάνει τόσα παιδιά;
Λοιπόν συνάδελφε, ένα δεν έχει αποδειχθεί: η επιστημονική κατάρτιση των πολυτέκνων. Αλλά κάποιος που αγαπάει πραγματικά τους μαθητές του και νοιάζεται να τους δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί, δεν θα φροντίσει και σ’ αυτό το σημείο να είναι επαρκής;
Γι’ αυτό φίλοι, μην παραπονιέστε για τους πολύτεκνους. Στο κάτω-κάτω, με τον κατήφορο που έχει πάρει το δημογραφικό, σε λίγο οι
πολύτεκνοι θα κάνουν μάθημα κυρίως στα παιδιά τους
Μαανώλης
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1,2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ!! ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΣΕΠ!!! ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ????
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΜΟΡΙΑ,ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!!!
Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!! ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ‘ΥΠΟΥΡΓΟΥ’.
Ασφαλώς και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί μπορούν να πλάθουν ψυχές.
Υπάρχει δόλια παρεξήγηση : ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ.
Μη γίνεστε σκληροί απέναντι σε ανθρώπους που καθημερινώς ξενυχτάνε για να είναι εντάξει στην τάξη τους και ταυτόχρονα φροντίζουν και τα παιδιά της οικογένειάς τους.
Και κάτι τελευταίο : αν ήμασταν πλούσιοι, νομίζετε οτι θα ζητάγαμε διορισμό ; Δεν θα καθόμασταν με τα παιδάκια μας και την οικογένειά μας ; Ζητάμε διορισμό και για μας, αλλά και για να έχετε και εσείς στο μέλλον δουλειά.
Το γεγονος οτι διαφοροι ‘αβανταδοροι’ του υπουργειου γραφουν ολα αυτα τα εξωφρενικα για το ΑΘΛΙΟ (συμφωνα με τις πρωτες εντυπωσεις) νομοσχεδιο της υπουργου τα λεει ολα για το τι παει να περασει η κυβερνηση….
Αν δε ξεκαΘαριστουν άμεσα τα:
α) τι θα γινει με ολους αυτους που εχουν 3 και 4 επιτυχιες στον ΑΣΕΠ,
β) τι χρονικης διαρκειας θα ειναι το μεταβατικο σταδιο, καθως η εξελιξη που λεει » τελος 2010 θα κλεισουν οι πινακες» ουτε σαν αστειο δε μπορει να ληφθει υπ’ όψιν και τελος
γ) οι εχοντες ποια προυπηρεσια θα ενταχθουν σε αυτο το μεταβατικο σταδιο, δηλαδη που θα μπει η διαχωριστικη γραμμη μεταξυ αυτων που θα διοριστουν ΚΑΙ με προυπηρεσια (θυμιζω οτι παρα πολλοι μεταξυ αυτων κατοχυρωσαν αξιοκρατικοτατα προυπηρεσια μεσω διαδοχικων επιτυχιων στον ΑΣΕΠ) και αυτων που θα οδηγηθουν στην λυση διορισμου μεσω διαγωνισμου ΑΣΕΠ,
ακομα και εμεις που δωσαμε ΑΣΕΠ, στηριξαμε ΑΣΕΠ, δουλεψαμε 5-6 χρόνια ωρομισθιοι μεσω ΑΣΕΠ 100% αξιοκρατικα θα ειμαστε εναντια σε αυτο το εξάμβλωμα που παει να ψηφιστει σαν νομος του κρατους…
Λίγες μόνο αλήθειες για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών
1. Διαγωνισμός που δεν μοριοδοτεί τη γνώση ξένων γλωσσών και την πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες
2. Διαγωνισμός που προμετρά την προϋπηρεσία και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων εφόσον αυτοί περάσουν τη βαθμολογική βάση, αν δεν το καταφέρουν δεν προσμετράται τίποτα
3. Διαγωνισμός χωρίς σταθερή ημερομηνία διεξαγωγής (ανα 2 χρόνια άγνωστο όμως η ακριβής ημερομηνία μέσα στο έτος διεξαγωγής)
4. Διαγωνισμός που διαχωρίζει κάποιες ειδικότητες (ΠΕ04: ΠΕΟ4.Ο1, 02…) ενώ άλλες τις αφήνει στην τύχη τους (ΠΕ02)
5. Διαγωνισμός που αυξάνει σε κάποιες ειδικότητες την ύλη εξέτασης, ενώ σε άλλες τη μειώνει, άγνωστο με ποια κριτήρια
6. Διαγωνισμός που οι υποψήφιοι γνωρίζουν την «ύλη» στην οποία θα εξετασθούν 1 μήνα πριν την εξέταση
7. Διαγωνισμός που σε άλλους κλάδους προσδιορίζει επακριβώς την ύλη εξέτασης και σε άλλους παραθέτει περιόδους και τίτλους
Τέτοιους λοιπόν διαγωνισμόυς δεν συναντά κανείς σε καμία σοβαρή δυτικοευρωπαϊκή χώρα.
ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ παντού! Τι είδους ΑΣΕΠ
Μετά από 21 χρόνια διδακτικής υπηρεσίας ,γνώρισα συναδέλφους που διορίστηκαν με την παλιά επετηρίδα(όπως και γω )αλλά και συναδέλφους μόνιμους ή αναπληρωτές είτε επιτυχόντες,είτε αποτυχόντες του ΑΣΕΠ. Διαπίστωση μου ,αξιότιμοι κύριοι και κυρίες συνάδελφοι,αυτό που μετράει είναι το μεράκι για δουλειά.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία έκανε αυτή τη μεγάλη τομή ,να φέρει το ΑΣΕΠ και να δώσει και στο νέο πτυχιούχο το δικαίωμα να διοριστεί.
Ερώτηση μαθητή μου πριν κάποια χρόνια:κ.καθηγητά ο συνάδελφός σας που μας έκανε μάθημα την προηγούμενη ώρα μας είπε ότι είναι αναπληρωτής εδώ και χρόνια και από τους αποτυχόντες του ΑΣΕΠ.Πως εξηγείται αυτό;Αφού κάνει πολύ καλό μάθημα;Η θέση μου πολύ δύσκολη.Έτσι είναι ο νόμος,η απάντησή μου.
Πρότασή μου είναι να καταργηθεί ο γραπτός διαγωνισμός(με τεράστια έξοδα για το δημόσιο)και να μπούνε προς μέτρηση άλλα αντικειμενικά κριτήρια όπως γίνεται και στις προσλήψεις άλλων υπηρεσιών,όπως και να υπάρχει στο κάθε πανεπιστήμιο τμήμα καθαρά παιδαγωγικό(όπως γίνεται και στη ΑΣΠΑΙΤΕ(πρώην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ) .
Άριστος στα γραπτά δεν σημαίνει και άξιος εκπαιδευτικός.Δεν σημαίνει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν τη γνώση.Ποια γραπτή εξέταση μπορεί να βρει τον ικανό,άξιο κατάλληλο να σταθεί δίπλα στα παιδιά μας και να τον εμπιστευτούμε τις ψυχές των μικρών παιδιών μας;Ποιος θα μας εγγυηθεί για την normal ψυχολογική του υπόσταση;Ο γραπτός διαγωνισμός;
Με εκτίμηση
Μαλτέζος Νικόλαος
Μόνιμος Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης
email nxkdm@sch.gr
οι διορισμοι 100% απο Ασεπ ειναι το μονο σωστό. Το 60% απο Ασεπ και 40% απο αναπληρωτές δεν αντισοτιχεί στα πραγματικά ποσοστά γιατί ξαφνικά δημιουργήθηκε το 30μηνο και το 24μηνο + πολύτεκνοι–> έτσι το πραγματικό ποσοστό του Ασεπ τα τλευταία 3 χρόνια έχει πέσει στο 42% σύμφωνα με τα στοιχεία και όχι στο 60%. (νόμος για 24μηνο:διορίζονται πέραν των οριζόμενων ποσοστών 60-40%. για 30μηνο:διορίζονται πέραν των οριζόμενων ποσοστών 60-40%. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ 2008 ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ02: 24μηνο= 223 ἀτομα
30μηνο= 70
πίνακας αναπληρωτων = 280
Ασεπ = 395
Σύνολο= 968
Δηλαδή τα 573 άτομα διορίστικαν χωρις απευθείας απο τον ασεπ που διορσίστηκαν 395 δηλ οχι το 60% που προβλέπεται αλλά το 40% στην ουσία).
Αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , γιατι ετσι αποκλείονται οι νεοι. Η μοριοδότηση που ισχυε απο την στιγμή που περάσει κανεις την βάση του ασεπ πρέπει να διατηρηθεί δηλαδή: για κάθε 6μηνο να περνει κάπιος μισό μοριο.
ΑΞΙΖΕΙ
Όταν κάτι πάει να αλλάξει φαίνεται ότι υπάρχει ή εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα. Ποιό είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως στην δική μας περίπτωση; Σίγουρα αποδεκτό είναι ότι το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται συνολικά στο θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το ουσιαστικό κομμάτι της παιδείας δεν θα πρέπει να χρήζει κάποια καλυτέρευση-επιμόρφωση ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΕΠ.
Αν γυρίσουμε στην υπάρχουσα κατάσταση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ θα δούμε ότι ο μαθητής δεν είναι ευχαριστημένος διότι βιώνει όλο αυτό το ανορθόδοξο σύστημα ανάπτυξής του χωρίς να αναδεικνύονται ταλέντα του, χωρις να προσανατολίζεται σε ουσιαστικά θέματα κλπ. Κάπως έτσι αναπτύχθηκε και το μεγαλύτερο ποσόστο από εμάς.
Το θέμα ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ το ξέρει μόνο ο ιδιος, οι μαθητές του και το αποτέλεσμα. Αυτά κρίνονται διαχρονικά.
Το ΚΡΑΤΟΣ όμως αντι να ρίξει το βάρος εδώ και δεκαετίες στην ΠΟΙΟΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ του αρκούσε η ποσοτική παιδεία, με αποτέλεσματα που οι λύσεις τους πολλές φορές να καταστρατηγούν την έννοια ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Εαν το κράτος είχε επενδύσει στην ποιοτική παιδεία θα υπήρχαν πολλές νέες και καινούργιες θέσεις εργασίας για πολλούς από εμας που το νησί σωτηρίας απο το ναυάγιο της «αναπτυγμένης» μας ζωής είναι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Επειδή κάτι πρέπει να προτείνουμε για τον θεσμό, έχω να πρωτείνω το εξής:
1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ καταγραφή των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ – και όχι με μέσο όρο – κάθε σχολικής μονάδας με μικρή απόκλιση κάλυψης των κενών για μελλοντικές μετεξελίξεις σε αριθμό και επιθυμίες μαθητών
2) ΚΑΛΥΨΗ των ανύπαρκτων υποδομών σε πολλές σχολικές μονάδες σε ορίζοντα 5-8 χρόνια
3)ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ όλων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μέσα από τους πίνακες στο διάστημα που ανέφερα ΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ
4)Επιλογή νέων αναγκών μόνο εκεί που χρειάζεται και δεν υπάρχουν στους τωρινούς πίνακες ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΕΠ
5)Ταυτόχρονα γρήγορη ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ πανεπιστημιακών σχολών με κατεύθυνση την σχολική εκπαίδευση σε ολοκληρωμένες παιδαγωγικές διαβαθμίσεις.
6)ΕΝΤΑΞΗ σε προγράμματα επιμόρφωσης στο ίδιο διάστημα που ανέφερα τόσο των εκπαιδευτικών που είναι στους πίνακες όσο και αυτούς που είναι στα σχολεία
7)ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για τον νέο απόφητο δίπλα στον έμπειρο εκπαιδευτικό σε μέρος κοντά στο σπίτι του με μειωμένη αποζημίωση και ασφαλιστική κάλυψη
8)ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ αλλαγής της σχολής φοίτησης με γρήγορες μεθοδευμένες διαδικασίες, ώστε να μπορούμε να έχουμε στο μέλλον αυτούς που χαίρονται γι’ αυτό που κάνουν
Εύχομαι ολόψυχα όλοι να βρούν τον δρόμο τους, και εγώ ένας απο εσας είμαι.ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΡΑ
Καλό θα ήταν να σκεφτεί η κα Διαμαντοπούλου, ότι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, τη χρονιά που δίνουν ΑΣΕΠ το μεγαλύτερο βάρος της προσοχής τους το δίνουν στο διάβασμά τους που θα τους εξασφαλίσει το διορισμό και όχι στους μαθητές τους.
Τέτοιους καθηγητές θέλει να έχει στα σχολεία η κα Διαμαντοπούλου;
Ο νόμος 24 μήνες και ΑΣΕΠ γιατί δεν είναι αξιοκρατικός;Αυτός ο νόμος δεν πρέπει να καταργηθεί.
Γιατί θέλει να έχει ψυχολογικά εξουθενωμένους εκπαιδευτικούς. Αν νομίζει ότι με αυτά τα μέτρα θα βελτιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα, αυταπατάται…
Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ πρέπει να καταργηθεί. Ακυρώνει τα πτυχία μας και κυρίως ακυρώνει τις πανεπιστημιακές σχολές όπου φοιτήσαμε, και τους πανεπιστημιακούς που μας αξιόλογησαν. Ειδικά το «παζάρι» με τα
μόρια που παίρνει κάποιος επιτυχών στο διαγωνισμό τη μια χρονιά και που μετά από δύο χρόνια μειώνονται και που πρέπει να ξαναδώσει για να είναι πάλι επιτυχών και για να πάρει πάλι τα μόρια που έχασε….Απίστευτα ψυχοφθόρο! Βέβαια τα φροντιστήρια που προετοιμάζουν τους εκπαιδευτικούς για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,έχουν στην κυριολεξία θησαυρίσει! και κάποιοι πανεπιστημιακοί που διδάσκουν εκεί (αν και δεν τους τιμάει αυτός ο ρόλος!) πιθανόν και αυτοί έχουν αποκατασταθεί πλήρως…! Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ λοιπόν εκ των πραγμάτων εξυπηρετεί πολλά οικονομικά συμφέροντα…
Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, σεμινάρια, προϋπηρεσία). Και επιτέλους ας γίνει ένας διαχωρισμός. Στον ενιαίο πίνακα αναπληρώτων και ωρομισθίων υπάρχουν όλες οι κατηγορίες. (Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι,άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα που πήραν το πτυχίο τους χθές, άτομα που το πήραν πριν από είκοσι χρόνια και αγωνίζονται για τα δύο μόρια της ωρομισθίας!). Αλήθεια τι σημαίνει ωρομίσθιος εκπαιδευτικός; Σε ποιον άλλον επαγγελματικό κλάδο υπάρχει; υπάρχει ωρομίσθιος γιατρός ή δικηγόρος ή ιερωμένος;
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΦΩΤΑ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Η ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ.
ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ 60-40 ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ!
Δεν είναι αντισυνταγματική παραχώρηση προνομίων προς τους πολύτεκνους. Το αντίθετο μάλιστα. Το προβλέπει το Σύνταγμα (βλ. παρακάτω αποσπάσματα).
Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι κατά πάντα άξιοι να διδάξουν στα σχολεία, όπως είναι όλοι οι άλλοι συνάδελφοι , που έχουν πτυχίο.
Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το κράτος απέναντι στους πολύτεκνους είναι το προνόμιο αυτό. Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και προσπαθούμε , όπως όλοι οι καθηγητές, να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον μας. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Απαιτούμε να τηρηθεί ο νόμος που έχει ψηφισθεί.
Συνάδελφοι, δεν χρειάζεται να διαπληκτιζόμαστε μεταξύ μας. Όλοι θέλουμε το καλό της παιδείας μας και ο καθένας είμαι σίγουρος πως το προσπαθεί.
«Η Πολιτεία για να θεσπίσει αυτούς τους νόμους στηρίχθηκε στη Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21: «… οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», επίσης στο άρθρο 10 του ισχύοντα ν. 1910/1944:«… πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους, εφόσον ο νόμος επιτρέπει τούτο και δεν μετατίθενται παρά μόνο με αίτηση τους ή για πράξη μη επιτρέπουσα την παραμονή τους στον τόπο της θέσεως τους.», αλλά και σε αποφάσεις του ΣτΕ, που έχει κρίνει ότι: «… η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στους νόμους υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος».
Σημειώνουμε επίσης ότι κατ΄ επανάληψη έχει κριθεί από το ΣτΕ ότι: «δεν είναι συνταγματικά ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδας, άνευ αποχρώντος λόγου». Τέτοιος λόγος δεν υπάρχει, όταν μάλιστα σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης και οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν εστία αντιστάσεως. Το δε μέτρο αυτό, που σωστά το ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο νομοθετήσει, δεν έχει κανένα κόστος για το Κράτος και είναι αποτελεσματικό, αποτελεί δε δημογραφικό κίνητρο και κτυπά την ανεργία των πολυτέκνων.
Στην αιτιολογική έκθεση της Επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, για το άρθρο 6 του ν.3255/2004, παράγραφοι 2-6 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι :
« αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των επιταγών του Συντάγματος με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα το πρόβλημα των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά, οι οποίοι πλέον διορίζονται ..».
ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ(ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ),ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ,ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ Η ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑ(ΔΗΛ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ!!!ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ,ΑΓΓΛΙΚΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,AUTOCAD,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΙ ΑΣ ΕΧΩ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΕΚ ΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ!!!
ΑΠ’ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!
ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ,ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ???
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ??
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!!!
ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΣΕΠ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝ 8Α ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ, ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΠΙΑ!!!!!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ!! ΚΑΘΕ ΥΠΟΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΙΣ8ΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ??? Σ Κ Ε Φ Τ Ε Ι Τ Α Ι Μ Α Σ ! !
ΔΕΙΚΔΗΚΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ(σιβιτανιδειος,εκκλησιαστικα σχολεια κτλ….) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ!!ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΑΖΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ!
Μέσα στο γενικό κλίμα της αξιοκρατίας που κυριάρχησε εδώ και λίγο καιρό, δεν θα πρέπει μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά. Και εννοώ με αυτό ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να αλλάξει κάτι στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών αφού και ΑΣΕΠ δίνουν και στους πίνακες των αναπληρωτών δεν μπορεί να γίνει πολιτική παρέμβαση τύπου STAGE. Υπάρχει βέβαια η μαύρη τρύπα της ΠΔΣ και είναι το μόνο θέμα που πρέπει να συζητηθεί (πρόσληψη από πίνακες αναπληρωτών ενδεχομένως). Το 60% από ΑΣΕΠ και 40% από πίνακες αναπληρωτών πρέπει να διατηρηθεί γιατί διαφορετικά άνθρωποι με ηλικία πολλές φορές που ξεπερνά τα 40 και οργώνουν την Ελλάδα για να συλλέξουν ένα μόριο ακόμη, με στόχο την μονιμοποίηση, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. Δεν πετάς στο δρόμο ούτε ανατρέπεις τις ζωές ανθρώπων τόσο άκοπα. Επίσης οι αναπληρωτές είτε τοποθετήθηκαν με επιτυχία ΑΣΕΠ είτε με ειδικά κοινωνικά κριτήρια. Αλήθεια έχουν σκεφτεί κάποιοι τεχνοκράτες, πως είναι δυνατό να βάλεις ένα ταλαιπωρημένο αναπληρωτή μιας κάποιας ηλικίας, που έχει το ψυχικό βάρος αποχωρισμού της οικογένειας του περιφερόμενος σε ξερονήσια και βουνά, να συναγωνιστεί σε θέματα παπαγαλίας τύπου πολλαπλών επιλογών συναδέλφους που μόλις τελείωσαν τη Σχολή τους Η αξιοκρατία δεν περνάει μέσα από τον Μπόνια κ Διαμαντοπούλου ούτε με την παπαγαλία και αποστήθιση γνώσεων που στη τάξη έχουν ελάχιστη εφαρμογή. Ο καλός εκπαιδευτικός δεν προκύπτει κατά ανάγκη μετά από μια τρίωρη εξέταση , πάνω από όλα είναι κάτι που το έχεις μέσα σου ή όχι, είναι η αγάπη στα παιδιά και στη κοινωνία, η υπομονή και η μεταδοτικότητα που δυστυχώς δεν αξιολογούνται μέσα από αυτές τις εξετάσεις. Αλήθεια έχετε ακούσει για καθηγητές που είναι σε επιτροπές θεμάτων ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα διδάσκουν σε σχολές τύπου ΜΠΟΝΙΑ;;;;;
Συμφωνώ με την Elena σελ. 6.
Απογοητεύτηκα με το κόμμα μου!!!!! Μετανιώνω για την ψήφο μου!!!
Συμβάλλοντας στο διάλογο , σας υποβάλω και εγώ την δική μου πρόταση .
Α. ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ
1. Σαν εκπαιδευτικοί θα πρέπει πρώτοι εμείς να επιδιώκουμε την εφαρμογή της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας .
2. Πολλοί διαξιφισμοί γύρω από τον Παιδαγωγικό τίτλο μεταξύ κατεχόντων και μη κατεχόντων , ( κυρίως στις λεγόμενες τεχνικές ειδικότητες ), όπου η παιδαγωγική επάρκεια δεν περιέχεται στο πρόγραμμα σπουδών .Το ίδιο όμως συμβαίνει και στις αποκαλούμενες καθηγητικές σχολές , αφού η παιδαγωγική επάρκεια δεν περιέχεται στο πρόγραμμα σπουδών τους . Αρέσει δεν αρέσει θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το 4 δεν είναι ίσο με το 5 . Τα προσόντα που δίνει ένας τίτλος από Τριτοβάθμια εκπαίδευση που απαιτεί π.χ 4 χρόνια για να αποκτηθεί , είναι διαφορετικά από τα προσόντα που δίνει ο ίδιος τίτλος και ένας ακόμη τίτλος που απαιτεί επιπλέον 1 χρόνο σπουδές στα παιδαγωγικά για να αποκτηθεί .
Εννοώ βεβαίως τον επιπρόσθετο τίτλο από τα ΕΠΠΑΙΚ / ΑΣΠΑΙΤΕ ( πρώην
ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ ) . Το ίδιο συμβαίνει με τα ΑΤΕΙ και την ΑΣΕΤΕΜ .
Μπορεί η ισχύουσα Νομοθεσία να μη θεωρεί απαραίτητο για διορισμό τον
παιδαγωγικό τίτλο , αλλά ορίζει πως σε κάθε περίπτωση προηγείται ο κατέχων αυτόν ( τον τίτλο ) . Μάλιστα μόλις ο ΑΣΕΤΕΜΙΤΖΗΣ συμπληρώσει 5 χρόνια υπηρεσία παίρνει και μπόνους 2 μισθολογικά κλιμάκια .
Προηγείται στο διορισμό παίρνει και για τα χρόνια της σχολής 2 κλιμάκια !
3. Και ο νέος πτυχιούχος έχει δικαίωμα σε αυτή τη ζωή όχι μόνο μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κάθε δύο χρόνια . Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στους παλιούς που πληρούν τις προϋποθέσεις , πριν πάνε γέροντες στα σχολεία .
4. Η ύπαρξη πολλών πινάκων ( άλλος για διορισμούς , άλλος για αναπληρωτές ,επί ένα εκεί , επί δύο αλλού ) , δημιουργεί προβλήματα .
5. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υποψηφίων : με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνοι και τρίτεκνοι και απολυμένοι(;) από ιδιωτικά σχολεία και ….και …και
6. Οι διαρκείς αλλαγές από το 1997 έχουν κουράσει και το σοβαρότερο έχουν αποδιοργανώσει τον οικογενειακό προγραμματισμό , αφού συχνά πυκνά ανα-μεταρρυθμίζονται και μεταρρυθμίζονται με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι νικητές με τους ηττημένους. Αν ανατρέξουμε στους διατελέσαντες από τότε υπουργούς , οι μόνοι που κατάφεραν να επανεκλεγούν είναι οι κ.κ.κ Ευθυμίου ,
Ταλιαδούρος , Στυλιανίδης και Σπυλιωτόπουλος . Τι κοινό είχαν ;;
7. Με όποιο τρόπο και να καταργηθούν οι πίνακες , πάντα θα υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι οι οποίοι μπορεί να μη γράφονται στους πίνακες του Παιδείας , όμως θα παραμένουν άνεργοι , θα ελπίζουν στο μέλλον και θα γράφονται σε πίνακες επαγγελματικών σωματείων . Λογικά θα συνεχίσουν να βγάζουν πτυχιούχους τα παραγωγικά τριτοβάθμια ιδρύματα ………….τυπικά και άτυπα .
8. Αν ο διαγωνισμός δεν καλύπτει τις ζητούμενες θέσεις τι θα γίνεται ;
Θα επαναπροκηρύσσονται μετά από δύο χρόνια ;
Έως τώρα οι θέσεις συμπληρώνονταν από τον ενιαίο πίνακα .
9. Το κάθε πλαίσιο θα πρέπει να συμβαδίζει – συνεχίζει τη Νομοθεσία και να μη παρασύρεται σε εξουσιαστικό δεδομένο .
Β . ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Προσπαθώντας να συγκεριάσω όλα τα παραπάνω , προτείνω τα εξής :
1) Μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου πάνω από τη βάση απόλυσης
π.χ βαθμός πτυχίου 5,4 μόρια 0,4
6,85 μόρια 1,85 κ.ο.κ
2) Μοριοδότηση του χρόνου κτήσης πτυχίου
α) με διαίρεση του χρόνου κτήσης από το χρόνο δημιουργίας του πίνακα
π.χ 2005 / 1982 = 1,012
2005 / 1992 = 1,007
2005 / 2002 = 1,001
μικρή μεν η διαφορά , αλλά μοριοδοτείται με κάποιο τρόπο
ή με β) κτήση το 1975-1980 μόρια ν+6
1981-1985 ν+5
1986-1990 ν+4
1991-1995 ν+3
1996-2000 ν+2
2001-2005 ν+1
2006-2010 ν
3) Μοριοδότηση του παιδαγωγικού τίτλου με στάνταρ μόρια π.χ 8 , όσοι και οι μήνες φοίτησης ή με το βαθμό αφού έτσι και αλλιώς αποφοιτούν όλοι με βαθμό πάνω από 6,5 .
4) Σχετικά με τα παιδιά , επειδή όλων μας έχουν μπαμπά και μαμά ή μόνο μαμά
1 παιδί 1 μόριο
2 παιδιά 1+2 μόρια
3παιδιά1+3μόρια 4 παιδιά 1+4 μόρια
7 παιδιά 1+7 μόρια
επιπλέον 1 μόριο αν πρόκειται για άγαμο γονιό
6) Προϋπηρεσία μόνο πραγματική ( επί 1 ) .
7) Μοριοδότηση του επιτυχόντα του ΑΣΕΠ ( που διατηρείται σε ποσόστωση Χ% ) εφάπαξ , ώστε ο ενδιαφερόμενος προαιρετικά να ξαναδίνει μόνο για να ανεβάσει τη βαθμολογία του . Έτσι ίσως ελαττωθούν οι υποψήφιοι και τελικά δίνουν μόνο οι νέοι που ψάχνουν την εμπειρία και βέβαια την τύχη τους .
8) Δημιουργία ενός μόνο πίνακα από όπου θα γίνονται όλες οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών όλων μα όλων των σχολείων όλων μα όλων των Υπουργείων με βάση όλα τα παραπάνω .Οι πίνακες αυτοί θα μπορούσαν να είναι και ανά Περιφερειακή διεύθυνση με επιλογή προτίμησης .
9) Μοριοδότηση του μεταπτυχιακού τίτλου δεν υπήρχε ποτέ γιατί επιβραβεύεται με 40 € το μήνα στο μισθό .
10) Οι διορισμένοι , προνομιακοί ή όχι , τοποθετούνται από το ίδιο ΠΥΣΔΕ ! Επομένως τα περί προσωποπαγών και έξτρα θέσεων με ΚΥΑ οικονομικών και παιδείας πάνε περίπατο . Το ΠΥΣΔΕ τοποθετεί πχ. Τον πολύτεκνο και εκείνος που ήρθε με μετάθεση μετά από 15 χρόνια παραμένει …διάθεση ( κάτι σαν ρεπατζής δηλαδή όπου χρειάζεται και όπου συμπληρώνει ωράριο ).
11) Μοριοδότηση ξένης γλώσσας ποτέ δεν υπήρξε αφού ο στόχος είναι η εκμάθηση της Ελληνικής . Άλλωστε υπάρχουν οι απαραίτητοι εκπ/κοί των ξένων γλωσσών .
Ευχαριστώ για την υπομονή σας
αξιότιμη κα υπουργέ,
Οι προθέσεις και οι προτάσεις σας σχετικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ενδεδυμένες με το μανδύα της όψιμης αξιοκρατίας (ποιοι άραγε δημιούργησαν την τωρινή κατάσταση;)είναι επιεικώς απαράδεκτες, πρόχειρες και με τη σπουδή της υπουργού που νομίζει ότι κάνει τομές και αλλαγές καταγγέλοντας με ύφος ευτελές (τα περί κονέ,βυσμάτων και μπαρμπάδων)τον…εαυτό της!!!
κα υπουργέ,
Δεν προτίθεμαι να πω την προσωπική ιστορία μου, ούτε την οικογενειακή μου περιπέτεια σε πρώτο πρόσωπο για να συνεχίσω τους εκπαιδευτικούς…επικήδειους που διαβάζω στην «προοδευτικοφανή» διαβούλευση που έχω την «τιμή» να μετέχω.
Απλά στο πλαίσιο της «διαβούλευσης» να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της γενιάς των σαραντάρηδων που πραγματικά σας είναι υπόχρεη για τη σοβαρότητα την κοινωνική ευαισθησία σας που απ το 1998 με «πατριάρχη» της εκπαιδευτικής αναμόρφωσης τον Κο Γερ,Αρσένη και να σας συγχαρώ για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σ΄όλες τις βαθμίδες της, από τότε έως σήμερα.
Είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι πρωτοβουλίες αυτές σας φέρνουν ανάμεσα στο Δ.Γληνό, τον Γ. Παπανδρέου,τον Ε.Παπανούτσο,το Γ.Ράλλη και τόσους άλλους λαμπρούς Έλληνες.
Υ.Γ.Συγχωρήστε το ύφος μου απλά είναι εναρμονισμένο με το ΑΣΕΠ, τους πίνακες,τους ωρομίσθιους και τα μόρια σας.Προφανώς λιγότερο φαιδρό από αυτά
Η ενιαία φιλοσοφία που πρέπει να διακρίνει το σύστημα προσλήψεων στην Δημόσια Εκπαίδευση πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας αξιοκρατικής Αρχής, και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη, υπό τις παρούσες συνθήκες, από το ΑΣΕΠ.
Το σύστημα προσλήψεων μέσω γραπτού διαγωνισμού, σε οποιαδήποτε χρονικά διαστήματα κι αν διεξάγεται, έχει μειονεκτήματα περισσότερα από πλεονεκτήματα. Προτείνεται το σύστημα μοριοδότησης που ισχύει σε όλες τις άλλες προσλήψεις υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ: Με σειρά προτεραιότητας, με τους όρους που έχουν προσδιοριστεί από το άλλο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο, προβλέποντας ποσοστό θέσεων με και χωρίς προϋπηρεσία και με αυξημένη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων των υποψηφίων.
Η προϋπηρεσία που θα λογίζεται πρέπει να είναι οποιαδήποτε συναφής, εννοώντας και αυτήν από άλλα Υπουργεία (ΟΑΕΔ, Υγείας, Τουρισμού, Γεωργίας) και, υπό προϋποθέσεις, και η ιδιωτική (φροντιστήρια), όπως συμβαίνει και σε όλες τις προκηρύξεις θέσεων με σειρά προτεραιότητας.
Η επιμόρφωση των νεοδιόριστων πρέπει να είναι καθ’όλη την διάρκεια της δόκιμης περιόδου που διανύουν και με όλες τις μορφές που υπάρχουν και με την διευκόλυνση τους εκ μέρους της υπηρεσίας. Άλλως, δεν θα έχει δικαίωμα το Υπουργείο να απαιτήσει αξιολόγηση: Επί ποίας παραμέτρου: της ανοχής, της παραγωγής, του βέλτιστου ή της μη δημιουργίας προβλημάτων;
Στο παραπάνω σκεπτικό, πρέπει να τροποποιηθεί ο Δ/Υ Κώδικας του 2007, που απαγόρευε την λήψη εκπαιδευτικής για μεταπτυχιακές σπουδές από δόκιμους εκπαιδευτικούς, και να επανέλθει ο προηγούμενος, που το επέτρεπε.
Αν θέλουμε να δοθεί οριστικό τέλος στη σημερινή τραγική κατάσταση που:
1. Διορίζονται εκπαιδευτικοί στα 45 τους (έχοντας χάσει το μεγαλύτερο τμήμα της παραγωγικής τους ζωής)
2. Διορίζονται σαν εκπαιδευτικοί επιστήμονες που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι άλλο στον επαγγελματικό κλάδο τους
3. Διορίζονται σαν εκπαιδευτικοί άτομα που ΔΕΝ έχουν κάνει ούτε ένα παιδαγωγικό μάθημα στη ζωή τους, κ.λ.π.
πρέπει:
1. Στο Πανεπιστήμιο (στις σχολές Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών, Χηικών κ.λ.π.) θα υπάρχει από το 2ο έτος κατεύθυνση εκπαιδευτικού Β’θμιας εκπαίδευσης. Τα κοινά (βλ. παιδαγωγικά μαθήματα) θα προσφέρονται από νεοσυσταθέν Τμήμα Εκπαιδευτικών Β’θμιας εκπαίδευσης.
2. Οι φοιτητές των κατευθύνσεων εκπαιδευτικού Β’θμιας εκπαίδευσης θα επιλέγονται με αυστηρά επιστημονικά (βαθμοί πρώτου έτους) και ψυχολογικά κριτήρια (επιτέλους θέλω να ξέρω ότι αυτός που διδάσκει το παιδί μου είναι ψυχολογικά ικανός και ασφαλής).
3. Ο αριθμός των φοιτητών αυτών για κάθε κλάδο θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ερχόμενων ετών έτσι ώστε να διορίζονται ΑΜΕΣΩΣ. Τέλος οι παπούδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί.
4. ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι αυτοί θα μπορούν να διδάξουν σε Γυμνάσια – Λύκεια. Επιτέλους θέλω να ξέρω ότι αυτός που διδάσκει το παιδί μου α) το έχει επιλέξει σαν κύριά του απασχόληση και δεν είναι απλά ένας αποτυχημένος που δεν είχε τι άλλο να κάνει. β) είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και γ) είναι νέος (νέα) με κέφι και προοπτική.
Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.
Είμαι τρίτεκνη εκπαιδευτικός. Έχω ήδη 2 επιτυχίες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ κατά την τελευταία πενταετία(2005-2007). Έχω 2 φορές καταβάλλει δίδακτρα της τάξεως των 3000 ευρώ κάθε φορά στο φροντιστήριο ΜΠΟ…. (προφανώς γνωρίζετε ποιο εννοώ) ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, για να είμαι αυτή τη στιγμή λόγω των επιτυχιών μου αυτών και της ιδιότητας της τριτέκνου, στην θέση της αναπληρώτριας σε απόσταση 1000 Χλμ μακριά απο το σπίτι μου. Πληρώνω 600 Ευρώ το μήνα σε γυναίκα να κρατάει τα 3 ανήλικα παιδιά μου, 500 Ευρώ ενοίκιο, πλέον του ενοικίου στον μόνιμο τόπο κατοικίας μου, και δεν σας αναφέρω τα έξοδα διαβίωσης.
Στόχος μου ήταν να μπω στον πίνακα των 24 μηνών πραγματικής προυπηρεσίας με μία οποιαδήποτε επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς πιστεύω ότι διασφαλίζει την αξιοκρατία στην διαδικασία προσλήψεων.
Σας παρακαλώ να μου υποδείξετε ως επίσημο κράτος που όπως διατείνεστε έχετε ως κέντρο των αποφάσεών σας ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, τι άλλο μπορώ να κάνω μπροστά στη νέα πραγματικότητα που εσείς θέσατε.
Ευχαριστώ πολύ
1. όταν το 1998 κατεβαίναμε οι τότε αναπληρωτές στο δρόμο για το νόμο Αρσένη και την κατάργηση της επετηρίδας, είχαμε προειδοποιήσει: ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!! Και όταν αυτός που περιμένει έχει διαγωνιστεί και έχει πετύχει (αλλά αποτύχει να διοριστεί τελικά) θα ξεσηκωθεί και θα θυμώσε. Σας το λέγαμε…
2. Όσο για τον διαγωνισμό ως την κύρια πηγή εκπαιδευτικών, η κυρία Υπουργός που έχει ζήσει στην Ευρώπη θα γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η εμπειρία στην κατάληψη μιας θέσης σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, για να μη μιλήσω για την σύντομη προσωπική επαφή τπυ υποψήφιου εκπαιδευτικού με το Συμβούλιο ή τον Διευθυντή.
3. Επειδή έχω δει πολλούς νεοδιόριστους συναδέλφους που χρήζουν ψυχολογικής παρακολούθησης και σε κανένα αξιοπρεπές εκπαιδευτικό σύστημα δε θα επιτρεπόταν να έρθουν σε επαφή με παιδιά, θα πρέπει να γίνεται ειλικρινής εξέταση από γιατρούς και όχι η γελοία πια ακτινογραφία θώρακος!!!
4. Δεν είναι υποχρεωτικό να διορίζονται κάθε χρόνο όλες οι ειδικότητες, είτε χρειάζονται είτε όχι στα σχολεία. Είναι προκλητικό να υπάρχουν νεοδιόριστοι που κάνουν αυτή την περίφημη «Γραμματειακή υποστήριξη» (τότε γιατί παίρνουν επιδόματα θέσης οι διευθυντές και υποδιευθυντές οταν ΟΛΑ τα κάνουν οι καινούργιοι??)
5. Τέλος, πρέπει να μπει ένα τέλος στο θέμα των πολυτέκνων. Οι άνθρωποι είχαν εστιάσει τη ζωή τους στην οικογένειά τους όταν κάποιοι άλλοι ζούσαν χωριστά, με ένα παιδί με τον ένα γονιό και ένα με τον άλλο, για να εργαστούν σε κάθε άκρη. ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΣ ΤΟΥς ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΚΟΠΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και το χειρότερο είναι οτι, αν ο πολύτεκνος θέλει, μπορεί να πάρει τη θέση του έχοντος οργανική εκπαιδευτικού που είναι τελευταίος. Ακόμα και αν είναι 20 χρόνια σε αυτή την οργανική. Ας μην εφησυχάζουν λοιπόν οισυνάδελφοι που νομίζουν οτι δεν τους αφορά το θέμα.
ΟΙ εκπαιδευτικοί πρέπει απαραίτητα να διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ η ανεξάρτητης αρχής με κριτήρια 1/΄ προσόντα πτυχία γλωσες Η/Υ αλλά απαραίτητα πριν διδάξουν και για ενα ΧΡΌΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΌ να παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας -ψυχολογίας – γιατί δεν σημαίνει ότι εφόσον είναι άριστοι στις γνώσεις του αντικειμένου που σπούδασαν είναι και καλοί δάσκαλοι ?? και κατόπιν να ολοκληρώνεται ο διορισμός.
Αγαπητή κα Υπουργέ,
Επιτρέψτε μου μία μικρή παρελθοντολογία.
Η αλλαγή του συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών, με την κατάργηση της επετηρίδας, που έγινε επί ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο.
Πρώτον, πληθώρα καθηγητών που βρισκόταν οριακά κοντά στο διορισμό του βρέθηκε ξαφνικά και κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς να δοθεί κανένα μεταβατικό στάδιο, ανατρέποντας οικογενειακούς και ατομικούς προγραμματισμούς ετών.
Δεύτερον, η αντικειμενική επετηρίδα ανατράπηκε με πληθώρα παραθυρικών διατάξεων, που είχαν αναδρομική ισχύ (το πλέον παράνομο), με συνέπεια να βολευτούν άπειροι ημέτεροι που είχαν πατέρα, μάνα, μπάρμπα, κουμπάρο και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, παρακάμπτοντας τον «αντικειμενικό» ΑΣΕΠ, ο οποίος στην πορεία αποδείχθηκε διάτρητος στις έξωθεν παρεμβάσεις.
Τώρα έρχεστε, με τον ενθουσιασμό και τη βιασύνη του νέου και ανατρεπτικού να ξαναθέσετε (πάλι το ΠΑΣΟΚ) όλους εμάς, που δεν είχαμε «κονέ» και πετραδάκι πετραδάκι μαζέψαμε τα μόρια που απαιτούνται για την αποκατάστασή μας, ξανά εκτός νυμφώνος. Δεύτερη φορά καταστροφή του οικογενειακού και επαγγελματικού μας μέλλοντος δεν είναι εύκολο να καταποθεί κα Υπουργέ.
Στα σαράντα τρία μου χρόνια, με οικογένεια και ουσιαστικά μετέωρος επαγγελματικά, έχω τις ίσες προϋποθέσεις να ανταγωνιστώ σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τους νέους και χωρίς υποχρεώσεις συναδέλφους μου; Προφανώς όχι. Αδυνατώ πλήρως να εγκαταλείψω τις οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις για να αφοσιωθώ στο διαβλητό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ανίκανος να αποδώσω εντός αιθούσης; Αλήθεια, έχετε κάνει μία έρευνα να δείτε πόσοι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι επιτυχημένοι καθηγητές στο σχολείο;
Ως αποκατάσταση των αδικιών που υπέστημεν και ως απλοποίηση του χαοτικού συστήματος που εσείς δημιουργήσατε στο παρελθόν, προτείνω την ακόλουθη απλή λύση:
1) Τη δημιουργία δύο μόνο πινάκων. Στον πρώτο πίνακα θα ενταχθούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με κριτήριο την παλαιότητα και στον δεύτερο με βάση την επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
2) Στον πρώτο πίνακα η κατάταξη, εφόσον υπάρχουν ίσης παλαιότητας υποψήφιοι, να υπάρχουν επιπλέον κριτήρια με βάση την προϋπηρεσία, την οικογενειακή κατάσταση (αλήθεια πως μπορεί κάποιος να πει σε έναν τρίτεκνο σαραντάρη, που δεν προλαβαίνει να δει τα παιδιά του καλά καλά, να δώσει τον εξουθενωτικό ΑΣΕΠ;), την υγεία κλπ.
3) Τα γραπτά των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ να είναι διαθέσιμα προς ανάγνωση στον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο και να διατηρούνται επί μία διετία τουλάχιστον. Ειδάλλως η καχυποψία, που δεν είναι αβάσιμη καθώς είναι πολλά τα παραδείγματα άλωσης του θεσμού, θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωσή του (αν δεν έχει ήδη οδηγηθεί). Προσωπικά, θεωρώ σημαντικότερο τον έλεγχο της ψυχοπνευματικής επάρκειας του υποψηφίου εκπαιδευτικού και λιγότερο το γνωστικό του έλεγχο. Στο γνωστικό αντικείμενο εξεταστήκαμε και κριθήκαμε επαρκείς από τους καθηγητές μας στα πανεπιστήμια. Αλλιώς, ας καταργηθούν οι εξετάσεις και στα πανεπιστήμια, και ας εξεταζόμαστε μόνο από τους σοφούς εξεταστές του ΑΣΕΠ.
4) Οι προσλήψεις να γίνονται σε αναλογία 40% από τον πρώτο πίνακα και 60% από το δεύτερο. Είναι μία ελάχιστη αποκατάσταση των παλαιών αποφοίτων, που δεν είχαν το θείο τους λυκειάρχη ώστε να παίρνουν μόρια από ανυπόστατες ενισχυτικές και πρόσθετες διδασκαλίες.
5) Οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις να γίνονται μόνο και αυστηρά με κριτήρια οικογενειακά και υγείας. Δεν μπορώ να ανεχθώ γονείς με δύο και τρία παιδιά να τρέχουν στις άγονες γραμμές, και κακομαθημένα βυσματόπαιδα να τοποθετούνται στα αστικά κέντρα (ακόμα και στις Διευθύνσεις) παρέχοντας ανύπαρκτες υπηρεσίες.
6) Τακτικό έλεγχο της επαγγελματικής συνέπειας των καθηγητών στα σχολεία. Να σταματήσει αυτή η προκλητική ασυδοσία των μονίμων καθηγητών, καθώς επαφίεται στον πατριωτισμό τους η παρουσία τους, σώμα και πνεύμα, στο σχολείο.
Κλείνω ευχόμενος να μη βρεθούμε ξανά οι παλαιοί ωρομίσθιοι καθηγητές, που έχουμε τρέξει άπειρα χιλιόμετρα, λαμβάνοντας μία τουλάχιστον αστεία αντιμισθία στην ενισχυτική (11ευρώ μικτά!!!), στον αέρα, ψάχνοντας σε προχωρημένη ηλικία καινούργιες διεξόδους για το αβέβαιο μέλλον μας.
Μετά τιμής,
Μιχάλης Πετρόπουλος
Ταλαιπωρημένος ωρομίσθιος Φυσικός
(και χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη)
Μην σβήνετε κόπο ετών δηλ την προυπηρεσία μας! Μην σβήνετε ατελειωτη μελέτη δηλ επιτυχία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (και μη συμμετοχή στους διοριστέους για λίγα μόρια)! Καταστρέφετε κόσμο άξιο να μπει στην εκπαίδευση!!!
Αξιότιμη κ. Υπουργέ
είπατε:
«…ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας».
Για ποιες ίσες ευκαιρίες μιλάτε κ. Υπουργέ;
Μακάρι να μπορούσα να γινόμουν πάλι 25, να διέγραφα και την προυπηρεσία μου ώστε να διαγωνισθώ στα ίσα με κάποιον συνομιλικό μου αλλά ξέρετε είναι αδύνατον να γυρίσω πίσω ηλικιακά.
Οπότε για μας τους επιστήμονες όμως των 40+ ετών οι οποίοι επιθυμούμε να ενταχθούμε στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας σε ποιές ΙΣΕΣ ευκαιρίες αναφέρεστε;
Και για να γίνω κατανοητός, πείτε σε έναν νέο επιστήμονα των 25 ετών να προσπαθεί να οργανώσει τη ζωή του επί σειρά ετών με βάση μία νομοθεσία, κανετέ τον να πιστέψει ότι κάπου στα 40 του θα διορισθεί και όταν αρχίζει να πλησιάζει στην υλοποίησή του, τότε σας παρακαλώ ανατρέψτε του και ακυρώστε με μία νέα νομοθετική ρύθμιση τα πάντα.
ΤΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
ΔΗΛ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΙΣΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΙΣΟΠΟΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΘΕΙ.
Ειδικά όλοι οι νέοι αποκρύπτουν επιμελώς τα ίδια συμφέροντα επικαλούμενοι τους «άξιους» που θα προκύψουν μέσω ΑΣΕΠ, θεωρώντας ότι το αληθινό ενδιαφέρον για την Παιδεία είναι αποκλειστικό προνόμιο αυτών, ενώ εμείς οι πιο παλιοί τρέχαμε στα βουνά και όπου αλλού μας καθόριζε η Πολιτεία μόνο και μόνο για να διορισθούμε παραμελώντας το καθήκον μας. Δηλαδή εμείς αναλωθήκαμε όλο αυτό τον καιρό καλύπτοντας χαμηλά στην πυραμίδα βασικές μας ανάγκες, ενώ όσοι κόπτονται περί αξιοκρατίας μέσω ΑΣΕΠ κλπ, έχουν μόνο υψηλούς στόχους να ικανοποιήσουν…
Ας προσπαθήσουν και αυτοί λοιπόν πρώτα, ας έρθουν με το καλό κάπου στα 40 αδιόριστοι, ας δουν τα όποια όνειρά τους να ανατρέπονται και τότε ας μιλήσουμε για ΙΣΕΣ ευκαιρίες.
Πρόταση:
-Μεγάλη μεταβατική περίοδος
-Οι πινακες σταματούν να τροφοδορούνται με νέους πτυχιούχους.
-Όσοι είναι στις λίστες χωρίς ΑΣΕΠ συνεχίζουν κ προσμετράται η υπηρεσία
-‘Οσοι εχουν περάσει 1 ΑΣΕΠ συνεχίζουν τό ίδιο χωρίς άλλο ΑΣΕΠ κ προσμετράται η προυπηρεσία.
-Όσοι αποφοιτούν από το 2010, μόνο από ΑΣΕΠ.
-Φυσικά όποιος επιθυμεί συμμετέχει στο ΑΣΕΠ ανεξαρτήτως λίστας.
-ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.
Με εκτίμηση
Μερικοί μιλάνε για διορισμούς απο το ΑΣΕΠ 100%.Αυτό έπρεπε να το είχαν νομοθετήσει απο τότε που άρχισε ο διαγωνισμός και να μην αφήνουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να τρέχουν σε κάθε χωριουδάκι ως ωρομίσθιοι κηνυγώντας την προυπηρεσία τόσα χρόνια.Έτσι θα είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό καλύτερα.Πως όμως θα λειτουργούσαν τα σχολεία με το μικρότερο δυνατό κόστος για το κράτος?Ποιός εκπαιδευτικός θα ξενιτευόταν κάθε μέρα σχεδόν κάνοντας 2 και 3 ώρες δρόμο αν δεν του κουνούσαν το καρότο της προυπηρεσίας?Εξάλου μετρημένες είναι οι περιπτώσεις αδιαφάνειας στους πίνακες αναπληρωτών και ωρωμισθίων και μπορούν εύκολα να τις βρούν αν θέλουν και να προχωρήσουν και σε απολύσεις.Μήπως όμως δεν θέλουν ? Γιατί πάντα άφηναν όλοι παράθυρα ανοικτα(εκκλησιαστικά,ΤΑΔ,…)?Ας κλείσουν λοιπόν τα παραθυράκια και ας αφήσουν ήσυχους τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απλά προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν τις περισσότερες φορές κάτω απο αντίξοες συνθήκες(υπεράριθμα τμήματα, έλλειψη χώρων και υποδομών).
Δώσαμε και δώσαμε, και ξαναδώσαμε και ήμασταν μια και δύο και τρεις φορές επιτυχούσες! Και κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να πάμε αναπληρώτριες (μισά μόρια απ’ το προηγούμενο ΑΣΕΠ και ολόκληρα τα μόρια απ’ τον τελευταίο). Και ξενιτευτήκαμε. Αφήσαμε άντρες και παιδιά πίσω μας και πήγαμε αναπληρώτριες να πάρουμε καινούργια μόρια και κάποια στιγμή να διοριστούμε. Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι! Μαλλιά Κα υπουργέ και με το συμπάθιο κιόλας. Το ίδιο τραγούδι τραγουδούσαμε και όταν ψηφίζαμε, αλλά που να ξέραμε τι φίδι ζεσταίναμε στον κόρφο μας! Οι σύζυγοι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όταν μας έπαιρναν τηλέφωνο. Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά να τους μαζέψει και μετά να περάσει να παραλάβει και εμάς.. Κουουλαααα το παιδί έχει πυρετό! Κουουλαααα το παιδί δεν έφαγε πάλι.. Κουουλαααα το παιδί δεν ντύνεται, που είσαι μωωρέεε??? Όχι άλλο κάρβουνο! Όχι άλλο αναπληρωτηλίκι! Σταματήστε το αναπληρωτηλίκι!!! Και να ‘σου μια μέρα μπροστά στο pc σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πλέον εμείς οι μανάδες που τα παιδιά μας ψήνονταν στο πυρετό και εμείς δεν ήμασταν δίπλα τους να τους βάλουμε το θερμόμετρο, να τους δώσουμε depon, που το λέγαμε στο σύζυγο, θα δώσεις τόσα ml και ξανάπαιρνε τηλέφωνο και ξαναρωτούσε Πόσα ml είπες ρε Κουουλαααα??? Να παίρνουμε μέρος στη διαβούλευση για να πούμε τι? Ότι πατήσαμε τα 40 και το σύστημα θέλει να μας πατήσει στο κεφάλι?
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΣΕΠ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙ, ΤΩΩΩΩΡΑΑΑΑ ΕΡΧΟΜΑΙ, ΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ!!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ.ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ;ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΕ 5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΗΔΗ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 39 ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΣΠΙΣΑΤΕ.ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΟΣ;ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΊΣΤΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΘΕΩΡΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΝ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕΒΕΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ.
Το νέο σχέδιο νόμου τους μόνους που δεν εκφράζει είναι τους εκπαιδευτικούς που παλεύουμε χρόνια τώρα και την Παιδεία.Αυτό σημαίνει λιγότερες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ που έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς μειώνονται.Αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι συνάδερφοι που ορκίζονται τώρα καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις.Δουλεύω 8 χρόνια ως ωρομίσθια ΠΕ 11,έχω περάσει 4 ΑΣΕΠ (στον τελευταίο με σειρά 74 στους 48 διοριστέους),μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη 12 ώρες την ημέρα.
Αξιοκρατία και κοινωνική πολιτική λοιπόν σημαίνει όλα αυτά να διαγραφούν και να συναγωνιστώ για άλλη μια φορά με ένα 22χρονο;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνουν άνεργοι στα 40 τους χιλιάδες εκπαιδευτικοί που και την εμπειρία και τις γνώσεις διαθέτουν και θα γεμίσουν τα σχολειά μας με ακόμα περισσότερα «παιδιά».
Αξιότιμη καυρία Υπουργέ
Στο εισαγωγικό σας σημείωμα αναφέρεται ότι το σύστημα διορισμού,μεταθέσεων, αποσπάσεων των εκπαιδευτικών πάσχει σοβαρά και ότι η κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας είναι προβληματική.
Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα αλλά κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν μία γραπτή εξέταση κάποιον ωρών, θα ξεχωρίσει τους καλύτερους εκπαιδευτικούς.Σίγουρα όμως κάνει καλύτερους εκπαιδευτικούς η συνεχής επιμόρφωση και αξιολόγηση αυτών.
Παράλληλα θα σας ζητούσα να ξεκαθαρίστε τι θα κάνετε με τους πολυτέκνους που επιθυμούν να διοριστούν στην εκπαίδευση βάση του νόμου 3255/2004 ,γιατί αφορά πολλές πολύτεκνες οικογένειες.
Θα μπορούσα να σας αναφέρω πολλές αιτιάσεις για την συνέχιση του συγκεκριμένου νόμου , όπως συνέχιση κοινωνικής πολιτικής από το κράτος, ανάγκη συνέχειας και συνέπειας του κράτους απέναντι στους πολίτες του ,γιατί πολλά ζευγάρια έκαναν τον οικογενεικό τους προγραμματισμό στηριζόμενα στην ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου ,εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής για την βοήθεια προς την πολύτεκνη οικογένεια και πολλά άλλα.
Αντίθετα κάποιος άλλος θα μπορούσε να αναφέρει αντίστοιχα πολλές αιτιάσεις για την καταργησή του, οι οποίες να είναι και πολύ σωστές.
Δεν δίνω όμως σε κανένα τον δικαίωμα να χαρακτηρίζει τους πολύτεκνους αναπαρκείς για την εκπαίδευση, έχοντας στο μυαλό τους αρνητικά στερεότυπα και προκαταλήψεις νομίζοντας ότι είναι απόφοιτοι κατηχητικού, όταν πρόκειται για πτυχιούχους πανεπιστημίων και πολλές φορές αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων , όπως είναι ο συντάξας της συγκεκριμένης επιστολής.
Με εκτίμηση
Νίκος Κ
ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΟΣ
ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΜΕ.
ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ (ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ)ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστο τριετής παράταση, πριν την οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών!!!!!Όλοι οι εκπαιδευτικοί προγραμμάτισαν τη ζωή τους με βάση την προηγούμενη ισχύουσα νομοθεσία!!!Κάποιοι από εμάς διοριζόμασταν με τα μόριά της προυπηρεσίας μας το 2011-2012!!!Τί θα γίνει με εμάς? Θα μας πείτε «περάστε και από το ΑΣΕΠ τώρα? Έχετε δει τί αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά τις δηλώσεις σας?
Ποιά θα είναι αυτή η περιβόητη μεταβατική περίοδος?Γιατί δεν το ξεκαθαρίζετε?
Όλοι συμφωνούμε να ελέγχονται όλοι οι πίνακες από το ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια!!Όχι όμως πάλι εξετάσεις!!!Έχουμε τα πτυχία μας, που με τόσο κόπο αποκτήσαμε…Αυτά επιβεβαιώνουν την αξία μας…Μην ακυρώνετε τα πτυχία μας με εξετάσεις ΑΣΕΠ κυρίως όταν βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το διορισμό μας!Δεν θα το ανεχτούμε!!!!
Οσο για την τριετή παραμονή μας στον τόπο διορισμού μας, αλήθεια πιστεύετε πως θα υπάρξει έστω και ένας εκπαιδευτικός που θα αποδεχτεί κάτι τέτοιο? Έχουμε αφήσει χρόνια τις οικογένειες μας και ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα για να μαζέψουμε τον πολυπόθητο διορισμό!!!Το ίδιο θα συνεχίσουμε?Ως πότε θα είμαστε μακρυα από τα παιδιά μας και τα σπίτια μας?
ΤΡΙΕΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙ ΤΙς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ
Η άποψή μου είναι ότι το μεικτό σύστημα πρόσληψης 60% από το ασεπ και 40% από τον ενιαίο πίνακα είναι το δικαιότερο και αντικειμενικότερο που εφαρμόστηκε ποτέ.Άλλωστε μέσα στο ποσοτό 40% του ενιαίου πίνακα εμπεριέχεται η αναπλήρωση.Η παρούσα πρόταση για αλλαγή του συστήματος πρόσληψης μόνο μέσω του διαγωνισμού ασεπ κι αν αυτός διεξάγεται σε ετήσια βάση όπως ειπώθηκε,πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών και των φροντιστηρίων.
Κυρία Υπουργέ,
προσωπικά διαφωνώ καθέτως με την αλλαγή του ισχύοντος νόμου περί προσλήψεων, αφού χιλιάδες εκπαιδευτικοί εκλήθησαν εδώ και χρόνια να προγραμματίσουν την ΖΩΗ τους βάση αυτού!
Με ποιά κριτήρια θεωρείται πλέον ως αξιότερη η επιτυχία σ’ έναν (κατά πολλούς διαβλητό) γραπτό διαγωνισμό αποστηθίσεως από την μακρόχρονη τριβή μέσα στις σχολικές τάξεις τριών, τεσσάρων ή και πέντε (δυσπρόσιτων) σχολείων ανά έτος (για το περιβόητο 12ωρο) με αμοιβή «την σωτηρία της ψυχής της μάνας σου» και την ελπίδα διορισμού μέσω μοριοδότησης; Οι μέχρι τώρα έχοντες (πολυετή σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικρατείας) προυπηρεσία, κρίνονται ως οι απόβλητοι ενός συστήματος, που απλά δεν χωράει άλλους; Δυστυχώς, δεν υπάρχει αρκετή φορμόλη, για να διατηρηθούμε μέχρι ν’ απορροφηθούμε…αφού ΑΣΕΠ δεν σημαίνει αξιοκρατεία, αλλά απόλυτος έλεγχος του αριθμού προσλήψεων…
Αν όμως, σώνει και καλά, πρέπει κάτι ν’ αλλάξει, προτείνω:
α) Συνέχιση του συστήματος διορισμού μέσω 24μήνου + επιτυχία ΑΣΕΠ, για όλους όσους θα έχουν έστω και ελάχιστα μόρια προϋπηρεσίας μέχρι τον Ιούλιο 2010.
β) Μεταβατική περίοδο τουλάχιστον 5 ετών, ώστε και μέχρι να απορρόφηθούν σταδιακά όλοι οι ήδη υπάρχοντες στους πίνακες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.
γ) Αδιάβλητο και αξιοκρατικό διαγωνισμό ΑΣΕΠ με καθορισμένη ύλη (αν και πάλι «καταργούμε» τα πανεπιστήμια, που μας έκριναν ικανούς να διδάξουμε…)
Υ.Γ. δ) Άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών, σε ειδικότητες και σε περιφέρειες που ακόμα υπάρχουν αδιάθετες ώρες και λειτουργικά κενά…
Κυρία Υπουργέ,
αυτό που έχω βιώσει είναι η τεράστια αδικία από την κατάργηση της επετηρίδας και η άρδην ανατροπή ολόκληρης της ζωής μου και των κόπων της οικογένειάς μου. Κι ούτε είχα το «μέσο» να αποκτήσω προυπηρεσία με τους διάφορους τρόπους που γνωρίζουμε όλοι. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ειδική ρύθμιση για όσους μπήκαμε στο Πανεπιστήμιο και γνωρίζαμε ότι θα περιμένουμε τη σειρά μας για να διοριστούμε.
Αποκαταστήστε αυτό το τεράστιο λάθος που έγινε τότε!
Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δίνετε
Ή όλοι ασεπ ή ολοι επετηρίδα με παιδαγωγική επάρκεια ,ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΩ
ερωτήματα :ΤΙ θα γίνεται αν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι λιγότεροι των προσφερομένων θέσεων ?πχ δάσκαλοι πρωτοβάθμιας
ΤΙ θα γίνεται με τα αθλητικά σχολεία και τα ΤΑΔ όπου και σήμερα μοριοδοτείται η εμπειρία και εργάζονται κυρίως αναπληρωτές ΚΦΑ?
Αν δέν δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις πχ σε ολοήμερα προγράμματα δημοτικών σχολείων με συνενώσεις πως θα ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΌΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ και θα ελαχιστοποιηθεί η ωρομισθία?
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΑΤΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?
ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.
ΕΠΙΣΗΣ,ΑΝ ΑΔΙΚΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.
ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ?ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.
ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΠΟΥΔΕΣ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ-ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ?
ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΠΤΑ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.
Κυρία Υπουργέ, συμφωνώ μαζί σας όλοι με ΑΣΕΠ εκτός μόνο των Πολυτέκνων(να συνεχίσει να ισχύει ο ισχύων νόμος) για τους κάτωθι λόγους:
1. Είναι αυτοί που με τα παιδιά των δημιουργούν νέες Οργανικές στα σχολεία μας, για να έχουμε οι υπόλοιποι ελπίδα να διοριστούμε κάποτε και να έχουμε δουλειά.
2. Οι πολύτεκνοι κατά την συντριπτική των πλειοψηφία αγαπούν τα παιδιά, είναι εργατικοί, έχουν τα χαρακτηριστικά που ισοδυναμούν με διδακτορικά στα παιδαγωγικά! Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στα σχολεία μας…, λέω αυτά γιατί το παιδί μου έχει την τύχη να έχει 2 τέτοιους καθηγητές και είμαστε κατενθουσιασμένοι από την εργατικότητα των, αλλά και επειδή διαβάζω το μένος κάποιων άτεκνων συναδέλφων ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΤΡΟΠΗ.
Αυτά από Καθηγητή με ένα παιδί (δυστυχώς μόνο )
Νίκος Κ
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΣΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ…
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΕΙ…
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙς ΕΞΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕΠ….
ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΑΛΛΟ ΠΙΑ… ΠΟΣΟΥΣ…
ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΧΟΤΗΤΑ ΣΑΣ…..
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ………..
ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ….
Διατηρήστε το υπάρχον σύστημα αλλά κόψτε τους ωρομισθιους και κυριως τα βίσματα της ενισχυτικης (αν και αυτο έγινε φετως και μπράβο σας).
Το 40 και 60 % πρέπει να παραμείνει για λίγα τουλάχιστον χρόνια.
Σκεφτείται πως ανατρέπετε ολόκληρους οικογενειακούς προγραμματισμούς!!!
Κ.υπουργέ,
είμαι, μια εκ των πολλών, εκπαιδευτικός με πτυχίο απο το 1996,με προυπηρεσία ως ωρομίσθια στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία τα τελευταία 8 χρόνια που φέτος θα φτάσει τα 21 τουλάχιστον μόρια αλλά και με δύο επιτυχίες στους 2 τελευταίους ΑΣΕΠ.Τόσο τα μόρια όσο και τις επιτυχίες στον ασεπ τις απέκτησα με μεγάλο αγώνα και θυσίες όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου.Μιλάω για αγώνες και θυσίες γιατί όταν έχεις οικογένεια και πρέπει να τρέχεις σε σχολεία που βρίσκονται 100 και 150 χλμ μακριά απο το σπίτι σου για να μαζέψεις τα μόρια προυπηρεσίας που το ίδιο κράτος απαιτούσε ως προυπόθεση για μόνιμο διορισμό, χρειάζεται να θυσιάσεις χρόνο και χρήμα(γιατί βέβαια κανείς εκπαιδευτικός δεν πήγαινε στα σχολεία για τα 300/400 ευρώ το μήνα τα δεν φτάνουν ούτε για τις βενζίνες και τα σέρβις του αυτοκινήτου).Και βέβαια αυτόν τον χρόνο και το χρήμα τα στερούσαμε απο τα παιδιά μας.Επίσης μέσα σε όλο αυτόν τον καθημερινό αγώνα έπρεπε να βρούμε χρόνο να διαβάσουμε και για τον ΑΣΕΠ.Παρ’όλες όμως τις αντιξοότητες καταφέραμε και στα σχολεία να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να περάσουμε, σε βάρος ίσως μόνο της οικογένειας μας.
Φτάσαμε λοιπόν πολλοί στο σημείο όπου με ενα ή δύο χρόνια ακόμα ως ωρομίσθιοι να προσβλέπουμε επιτέλους σε ένα μόνιμο διορισμό(24μηνο+ΑΣΕΠ).Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
– Με βάση τις προτάσεις σας και την προυπόθεση του ΑΣΕΠ πληρούμε και την προυπηρεσία έχουμε.Δεν διευκρινίζετε όμως τι θα γίνει με τις δικές μας περιπτώσεις.Ποιό θα είναι το μεταβατικό στάδιο?Τι θα ισχύει? Δεν πρέπει να απορροφηθούν όσοι είναι κοντά στον διορισμό και πληρούν και την προυπόθεση του ΑΣΕΠ? Πόσο ακόμα πρέπει να υποβάλουμε τις οικογένειες μας στις δοκιμασίες της ωρομισθίας και του ΑΣΕΠ?
-Το υπουργείο παιδείας είναι αυτό που τόσα χρόνια μας θεωρεί κατάλληλους εκπαιδευτικούς και μας προσλαμβάνει κάθε χρόνο.Το ΑΣΕΠ επίσης μας έκρινε κατάλληλους και μία και δύο φορές ίσως και περισσότερες.Τι άλλο λοιπόν πρέπει να αποδείξουμε?
Το ότι οι προσληψεις θέλετε να γίνονται μέσω ασεπ θεωρώ ότι είναι αξιοκρατικό. Από εκεί και πέρα όμως,εφόσον περνάς τη βάση και θεωρείσαι επιτυχών\επιτυχούσα,τότε αυτόματα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διορίζεσαι μόνιμος ή αναπληρωτής. Αλλιώς ποια η σημασία της λέξης επιτυχών? Ειναι η δεύτερη φορά που έδωσα ασεπ για νηπιαγωγός και τα μόρια που εχω συγκεντρώσει είναι 25.Κι όμως με αυτά τα μόρια που είναι αρκετά ακόμα κάθομαι σπίτι μου και επειδή η σειρά μου είναι πλέον στο 120 περίπου περιμένω από μέρα σε μέρα μήπως βγει η επόμενη φάση και είμαι μέσα. Και εννοείται ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι να βρω δουλειά αλλού.
Γιατί ο ασεπ να γίνετε κάθε δύο χρόνια και να μη γίνετε κάθε τρία χρόνια οπότε να απορροφώνται σχεδόν όλοι χωρίς να πρέπει συνέχεια να είμαστε αγχωμένοι πάνω απο ένα βιβλίο?
Ο πιο σημαντικός λόγος που κάποιος πηγαίνει αναπληρωτής είναι τα μόρια που συγκεντρώνει τα οποία θα τον βοηθήσουν στο διορισμό του με το 24μηνο. Επομένως θεωρώ ότι είναι σωστός ο τρόπος που ισχύει μέχρι σήμερα για τη συγκέντρωση μορίων.
Οι εποχές είναι δύσκολες. Είμαστε πτυχιούχοι πανεπιστημίου και οι περισσότεροι παρακαλάμε να κάνουμε τη δουλειά που σπουδάσαμε.Ειμαστε νέοι έχουμε όνειρα μην μας τα ισοπεδώνετε βοηθείστε μας να τα πραγματοποιήσουμε!
Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και θεωρίας της Επιστήμης. Η πρώτη φορά που μας δοθηκε η ευκαιρία να διαγωνιστούμε στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ήταν πέρυσι! Οι οργανικές θέσεις ήταν 20 για όλα τα σχολεία της Ελλάδας! Μέχρι στιγμής πήραν δύο αναπληρωτές και μάλλον δεν υπάρχει προοπτική για άλλους. θα ήθελα να επισημ’ανω τα εξής: Σε συζητήσεις που έχω με άλλους διορισμένους καθηγητές μου λένε ότι τουλάχιστον στα μαθήματα, τα οποία έχουμε αναθέσεις οι απόφοιτοι του ΜΙΘΕ συμβαίνει το εξής παράλογο: ή αποτρέπονται ( απο τυς διευθυντές) οι μαθητές να τα επιλέξουν με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός (στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει) ή τα διδάσκουν καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, οι οποίες ούτε καν έχουν δεύτερη ανάθεση. Αυτό δημιουργεί οξύ πρόβλημα σε όλους εμάς που διεκδικούμε μία θέση στην εκπαίδευση. θεωρώ ότι το 60 /40 είναι καθόλα δίκαιο, καθότι μπορεί πιο γρήγορα να αποσυμφοριστεί η κατάσταση. Τέλος, θεωρω ότι ο διαγωνισμός πρέπει να διεξάγεται σε ετήσια βάση κοντά στο Πάσχα, όπου ο καιρός ευνοεί τις μετακινήσεις.