Άρθρο 03 – Πίνακες μοριοδότησης

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Κύριους και Επικουρικούς πίνακες κατάταξης, γίνεται με τα παρακάτω κριτήρια :
1. Κριτήρια μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, έξι (6) μονάδες.
β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, τέσσερις (4) μονάδες.
γ) Ειδικά για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71, πέραν των ανωτέρω, πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, πέντε (5) μονάδες.
δ) Τίτλος διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, τρεις (3) μονάδες.
ε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω περ. α έως δ, κύρια ειδικότητα της παρ. 1.3 περ. γ του άρθρου 20 του ν. 3699/2008, δύο (2) μονάδες.
στ) Ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος περισσοτέρων του ενός προσόντων των ανωτέρω περιπτώσεων α έως ε μοριοδοτείται μόνο ο τίτλος που προσδίδει τη μεγαλύτερη μοριοδότηση.
Β. Προϋπηρεσία:
Για κάθε μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν πρόσληψης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, είκοσι πέντε εκατοστά της μονάδας (0,25) της μονάδας.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
α) Η επ’ αόριστον αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές επτά (7) μονάδες.
β) Η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία επτά (7) μονάδες.
γ) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων επτά (7) μονάδες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης από το ΚΕΠΑ (ν. 3863/2010) και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
δ) Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν επτά (7) μονάδες.
ε) Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν τρεις (3) μονάδες.

2. Κριτήρια μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Β. Προϋπηρεσία: Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπαρ. Β΄ της παρ. 1 του παρόντος.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια: Τα κοινωνικά κριτήρια μοριοδοτούνται σύμφωνα με την υποπαρ. Γ΄ της παρ. 1 του παρόντος.

  • 31 Μαρτίου 2017, 00:04 | Σίμος Κ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 00:04 | Mαρια Κ.

    Καταψήφιση της Υ.Α.
    ΟΧΙ στην υπερμοριοδοτηση των κοινωνικών κριτηρίων.
    ΝΑΙ στα ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΆ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
    ΟΧΙ στη δημιουργία κοινωνικών αδικιών ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.
    ΝΑΙ στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές με καταρτισμενους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο να υπερμοριοδοτουνται συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ενάντια των υπολοίπων οδηγώντας τους ετσι στην ανεργία.
    ΝΑΙ στα ίδια δικαιώματα στην εργασία

  • 31 Μαρτίου 2017, 00:04 | Ελισάβετ Κ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
    Πολύ δίκαιο, συμφωνώ με τη νεα τροπολογία και Επιτέλους να δοθει η σημασία που πρέπει στις δομες της ειδικης Αγωγής!! Ισοτητα, και πρόταξη των προσόντων και της προϋπηρεσίας!

  • 31 Μαρτίου 2017, 00:01 | Μανώλης

    Στηριζουμε την προταση του Υπουργειου. Επιτελους, ισονομια!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:59 | Antonis

    Θέλουμε να συγχαρούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους.

    Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής

    ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61).

    ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5).

    Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.

    ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώρας

    Για όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:58 | Εύα

    ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
    ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ.ΕΧΑΣΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΕΝΩ Η ΥΠΟΡΓΙΚΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ!ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ!ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ!
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:58 | Μιλτος Κιουτής

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:58 | παπακωστα ευαγγελια

    http://www.sed.uth.gr/index.php/gr/news/proptyxiakes-spoudes/713-psifisma-tis-gs-tou-ptea-gia-tin-tropologia-proslipsis-anapliroton-stis-domes-tis-eidikis-agogis-kai-ekpaidefsis

    Το τμήμα ειδικής αγωγής του Βόλου, Το μοναδικό στην Ελλάδα με τετραετές πρόγραμμα σπουδών με κατάρτιση στην ειδική αγωγή που σπιλώνετε και καπηλεύεστε συνεδρίασε την Τρίτη και αποφάσισε όσα περιγράφονται στο σύνδεσμο…Ευχαριστούμε που εκτιμάτε χρηματικούς και ψυχικούς κόπους και μας αποδεικνύετε πόσο συμμερίζεστε το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισονομία και ισοτιμία στην εκπαίδευση…Λυπάμαι…

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:56 | Κωστας Κ.

    Στηριζουμε την προταση του Υπουργειου. Επιτελους, ισονομια!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:55 | χρηστος

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:53 | Αγγελικη

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!
    Επιτέλους ,οι επι χρόνια αναπληρωτές 70.50
    Θα μπορέσουν να κατοχυρώσουν μια θέση χωρίς να κατρακυλούν κάθε χρόνο
    Εξαιτίας των αποφοίτων τμημάτων Ειδικής Αγωγής,οι οποίοι ,πολλές φορές ,αγνοούν βασικές έννοιες της Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ καυχιούνται για τον τίτλο σπουδών τους (αγνοώντας την ρύθμιση εξωτερικού που δεν αναγνωρίζει το πτυχίο τους ).Μπράβο στην κυβέρνηση!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:53 | Αλίκη

    Συγχαρητήρια στο υπουργείο . Προχωρήστε στην τροπολογία.

    Είναι απαράδεκτη η στάση των ΣΑΤΕΑ ΠΕ71 να ζητούν την παραίτηση στελεχών του υπουργείου σαν κακομαθημένα παιδιά όταν δεν τους κάνουν τα χατήρια.

    Ήρθαν εκ των υστέρων στην ειδική αγωγή , θέλουν να διώξουν τους πάντες και αυτό το θεωρούν δίκαιο και αξιοκρατικό;

    Υ.Γ. Τα κοινωνικά κριτήρια έχουν πολύ μεγάλη μοριοδότηση.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:52 | Ανέστης Σ.

    Θέλουμε να συγχαρούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους.

    Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής

    ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61).

    ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5).

    Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.

    ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώρας

    Για όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:52 | Marilena

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:51 | Εύα

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!
    Καιρός να καταλάβουν όλοι πια ότι δεν μπορεί η εαε να είναι έρμαιο κομματικών επιδιώξεων.Υπάρχει επιστημονική βιβλιογραφία που ορίζει ακριβώς τι είναι Ειδική Εκπαίδευση.
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αλληλοσπαραγμός όταν δεν επαρκούν οι ήδη υπάρχοντες αναπληρωτες εαε.Αυτό από μόνο του αποτελεί αλλαζονεία.Δεν είναι δυνατόν να είσαι εκπαιδευτικός να θες να υπηρετήσεις στο Δημόσιο Σχολείο και να απαιτείς να δουλεψεις Σεπτέμβρη ενώ τέλειωσες τον Ιούνη πετώντας έξω συναδέλφους με 10 χρόνια προυπηρεσίας.Ας είμαστε ειλικρινείς,οι συνάδελφοι του ΣΑΤΕΑ τα ίδια έκαναν και με τις οργανικές των μονίμων το καλοκαίρι.Τίς έχασαν σε μια νύχτα οι μόνιμοι και απαιτούσαν να είναι μόνο αυτοί.Οι αντιδράσεις τους και τοτε ήταν απαράδεκτες!ΟΛΟΙ ΙΣΟΤΙΜΑ!
    Να υλοποιηθεί η ΥΑ και να δοθούν 4 μόρια στα Διδασκαλεία.Επίση η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων,τριτεκνων,πολύτεκνων είναι πολύ υψηλή.Το υπουργείο θα πρέπει να επανεξετάσει αυτή τη μοριοδότηση.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:49 | Δήμητρα Ν.

    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση! Η εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο είναι απαράδεκτη και άδικη!! Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης, καθώς και στην ιδιωτικοποίησή της! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:48 | Κώστας Παπάζογλου

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:46 | Σούλα

    Πολύ δίκαιη η τροπολογία, διότι είναι κατάφορη αδικία οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων στην ειδική αγωγή να έπονται από τον τελευταίο απόφοιτο των τμημάτων ειδικής αγωγής. Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είναι άριστα καταρτισμένοι στη διδακτική των γνωστικών αντικειμένων. Με την εξιδείκευση τους στην ειδική αγωγή μπορούν να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό στις ανάγκες των παιδιών με ιδιαιτερότητες. Συμφωνώ σε όλα τα σημεία με την τροπολογία εκτός από το ε) και το δ) που αφορά τα κοινωνικά κριτήρια. Σας ευχαριστώ.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:45 | Ευαγγέλια

    Ντροπή και αδικια!!! Απαξιωνουν το βασικό πτυχιο… Πως είναι δυνατόν να υπάρχει ποιοτικη εκπαίδευση….

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:45 | κοσμας

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 70.50/60.50.

    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

    ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ…ΕΥΓΕ!!!!!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:44 | Παναγιώτης Τελειόφοιτος ΠΤΕΑ

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην 59/29-3-2017 συνεδρίασή της συζήτησε την Τροπολογία σε σχέδιο νόμου που αφορά στη διαδικασία πρόσληψης Αναπληρωτών Δασκάλων/Νηπιαγωγών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ). Οι ρυθμίσεις της Τροπολογίας προκαλούν τρικυμία στον ευαίσθητο αυτό χώρο με τα πολλαπλά προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες.

    Η τροπολογία καταργεί την αναγκαιότητα του βασικού τίτλου προπτυχιακών σπουδών στην ΕΑΕ και το εξισώνει με μεταπτυχιακές σπουδές ή/και διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ. Συγκεκριμένα, δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και Αναπληρωτές χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ αλλά με διδακτορικό/μεταπτυχιακό τίτλο ή μόνο προϋπηρεσία, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται Αναπληρωτές χωρίς βασικές σπουδές στην ΕΑ, αλλά με σεμινάρια 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους, καθώς και γονείς παιδιών με αναπηρία 67%. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι επίσης ότι τόσο ο κύριος όσο και ο επικουρικός πίνακας θα προσδιοριστούν περαιτέρω σε όλα τα σημεία τους με απόφαση του Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην ΕΑΕ. Οι διατάξεις αυτές, κατά́ την εκτίμησή μας, έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και αποτελούν μια επιχείρηση ανατροπής της νόμιμης σειράς διορισμού ειδικά σε ότι αφορά τους Αναπληρωτές ΠΕ61/60, ΠΕ71/70.

    Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Με την τροπολογία αυτή:

    Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.
    Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

    Η ΓΣ του ΠΤΕΑ θεωρεί ότι και στην Ειδική Αγωγή πρέπει να ισχύει ένα ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων Αναπληρωτών Δασκάλων/Νηπιαγωγών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Οι προσλήψεις Αναπληρωτών πρέπει να γίνονται με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία και ζητά:

    Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ΕΑΕ και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    «Καθαρούς» πίνακες Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής (ΠΕ61-ΠΕ71), δηλαδή πίνακες με βάση τον κλάδο/πτυχίο και την προϋπηρεσία. Να ισχύσει στην ΕΑΕ το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και για όλους τους άλλους κλάδους εκπαιδευτικών. Αν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ61-ΠΕ71 δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες, τότε το Υπουργείο μπορεί να καταρτίσει επικουρικό πίνακα με εκπαιδευτικούς ΠΕ60-ΠΕ70 που έχουν όμως επαρκείς σπουδές στην Ειδική Αγωγή (διδακτορικό, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών) για να τους προσλάβει για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
    Την πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:43 | Maria Papadopoulou

    Συγχαρητήρια για την υπουργική απόφαση. Επιτέλους ήρθε η εποχή να εφαρμοστεί η ισονομία σε αυτή την χώρα κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν λησμονήσει! Είστε αξιέπαινοι !

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:43 | Εφη Νικολακοπούλου

    Πρέπει για μια φορά σαν χώρα, να δείξουμε ότι θελουμε σωστή παιδεία. Φυσικά και οι παιδαγωγοί τυπικής ανάπτυξης έχουν πολύ μεγάλη αξία και φυσικά δεν υπολογίζουμε τα μεταπτυχιακά τους. Όμως το βασικό πτυχίο ΠΡΕΠΕΙ να έχει μεγαλύτερη αξία και να μην έρχεται σε δεύτερη μοίρα! 4 χρόνια σπουδών είναι σημαντικά. Η προσπάθεια μας επιβάλλεται να αναγνωρισθεί αλλά πιο πολύ επιβάλλεται να ενδιαφερθούμε για τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας και θέλουν να λαμβάνουν την καλύτερη μόρφωση σε μια χώρα που την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ!! Απόσυρση της τροπολογίας τώρα

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:43 | Δημήτρης Α.

    Θέλουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, να συγχαρούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους.

    Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής

    ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61).

    ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5).

    Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.

    ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώρας

    Για όλα τα παραπάνω την συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:42 | elena

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
    Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:42 | Θεμις Λιβεριάδης

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:42 | elena

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:41 | Marange

    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ!

    Γιατί εμείς ,οι 70.50 ,και προϋπηρεσία έχουμε, και πρακτικές έχουμε κάνει,
    Και βασικό πτυχίο που αναγνωρίζεται παγκοσμίως εχουμε(σε όλες τις ηπείρους!)
    Και δε φοβόμαστε τη δουλειά!Η αγωγή είναι μια και απαραίτητη η παιδαγωγική επάρκεια όταν αναλαμβάνουμε αυτο το λειτούργημα!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:41 | Σταύρος Σ.

    Απαράδεκτη τόσο η τροπολογία όσο και η μοριοδότηση. 5 μόρια για το βασικό πτυχίο 4 ετών με 70 μαθήματα στον οδηγό σπουδών από τα οποία τα περισσότερα στην Ειδική Αγωγή συν τις 2 πρακτικές σε Γενικά και Ειδικά Σχολεία και 4 μόρια για μεταπτυχιακά εξ’ αποστάσεως συνήθως μονοετούς διάρκειας και σίγουρα αμφιβόλου ποιότητας, αφού δεν έχουν υποχρεωτική πρακτική τα περισσότερα από αυτά.Θεωρώ απαραίτητη την αλλαγή στη μοριοδότηση ενώ θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότεροι έλεγχοι στα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής από Ιταλία, Κύπρο και Βουλγαρία. Ας σταματήσει το υπουργείο να στηρίζει την βιομηχανία μεταπτυχιακών. Κατανοώ την ανάγκη των συναδέρφων 70.50 να εργαστούν όμως ας σκεφτούνε και οι ίδιοι τα παιδάκια που θα χρειαστεί να υποστηρίξουν και για τα οποία θα χρειαστεί να εφαρμόσουν προγράμματα παρέμβασης και εξατομικευμένους στόχους. Θεωρούν τους εαυτούς τους επαρκείς για να σταθούν σε θέσεις τόσο μεγάλης ευθύνης;Μπορούν να ανταποκριθούν με ένα μονοετές μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως στις αυξημένες ανάγκες των Ειδικών Σχολείων;Να οργανώσουν ένα Τμήμα Ένταξης όπως πρέπει, να συμμετέχουν στις γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ.Να υποστηρίξουν μαθητές στο φάσμα του αυτισμού και της ΔΕΠΥ ως παράλληλη στήριξη;Επίσης, θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα κοινωνικά κριτήρια η μοριοδότηση για τα τέκνα. Ούτως ή άλλως υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια μετά τις προσλήψεις στους εσωτερικούς πίνακες, όποτε είναι άδικο να καταστρατηγούνται οι πίνακες ειδικά όταν μιλάμε για κριτήρια που δεν σε κάνουν καλύτερο εκπαιδευτικό.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:39 | Γιώργος Γ.

    Στους πίνακες μοριοδότησης ακαδημαικών κριτηρίων αναφέρεται ότι ‘λαμβάνεται υπόψιν μόνον ο τίτλος που προσδίδει τη μεγαλύτερη μοριοδότηση’. Κατ’ αυτον τον τρόπο κάποιος που ήδη έχει μεταπτυχιακό και παίρνει διδακτορικό λαμβάνει επιπλέον μόνον 2 μόρια (8 μήνες προυπηρεσία!). Σκεφτείτε την ‘απόσταση’ που
    έχει ένα μεταπτυχιακό από ένα διδακτορικό (το πρώτο είναι η αρχή της εξιδείκευσης ενώ το δεύτερο η απώτερη και ολοκληρωτική εξιδείκευση) και δείτε πως αυτή αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο.
    Θεωρώ την προσέγγιση της μοριοδότησης μόνον του ανώτερου τίτλου λανθασμένη. Ζητώ να επανεξεταστεί η μοριοδότηση τόσο του μεταπτυχιακού όσο και του διδακτορικού αθροιστικά (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα)
    Ευχαριστώ

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:38 | Κατερίνα

    Ο βασικός τίτλος Σπουδών πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση κατάταξης στα πλαίσια της «ισονομίας» όπως συμβαίνει σε κάθε πίνακα κατάταξης.Για παράδειγμα ένας μηχανικός με μεταπτυχιακό παλαιοτερα μπορούσε να διδάξει πληροφορική και να μπει σε πίνακες αναπληρωτών πληροφορικάριων.Αυτο όμως καταργήθηκε και κανένας άλλος με διαφορετικό Τίτλο Σπουδών δεν μπορεί να μπει στους πίνακες κατάταξης και να διδάξει πληροφορική εκτός αν εξαντληθούν οι πίνακες…..

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:35 | Αναστασία

    Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία.Η ειδική αγωγή χρειάζεται ευσυνέιδητους εκπαιδευτικούς με κατάρτιση.Η τετραετής φοίτηση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία μετεκπαίδευση.Οι περισσότερες απο τις οποίες δεν περιέχουν πρακτική άσκηση και στηρίζονται σε καθαρά οικονομικά κριτήρια.Τεκμηριώνοντας την άποψή μου θα παραθέσω ένα παράδειγμα.Ένας νοσηλευτής με μεταπτυχιακό δεν μπορεί να γίνει γιατρός.Η ύπαρξη των διαφορετικών κλάδων εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς.
    Σε πρακτικό επίπεδο,οι περισσότεροι γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πιστοποιούν την ανεπάρκεια μη ειδικών παιδαγωγών καθώς και οι σχολικές μονάδες.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:31 | Μικες Χατζοπουλος

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:30 | Αρτεμις

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
    Με την εν λογω τροπολογια απαξιωνονται τα επαγγελματικα δικαιωματα των ειδικων παιδαγωγων, ενω παραλληλα πραγματοποιειται εκπτωση της προσφερομενης εκπαιδευσης. Δεν ειναι δυνατον τεσσερα χρονια σπουδων και και πρακτικης ασκησης, να εξισωνονται με ενα χρονο μεταπτυχιακου η με 400 ωρες σεμιναριων.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:29 | Δέσποινα

    Μερική αποκατάσταση της αδικίας! Μπράβο στο υπουργείο για την πρωτοβουλία! Η προυπηρεσία είναι βασικό προσόν για οποιοδήποτε επάγγελμα. Θα έπρεπε η προυπηρεσία να δίνει περισσότερα μόρια.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:25 | Μαρία

    Δεν υπήρξε καμία έγκαιρη ενημέρωση για όλες αυτές τις αλλαγές. Η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων είναι πολύ μεγάλη. Το opsyd πρέπει να παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο για να προστίθενται ακαδημαϊκά προσόντα ανεξαρτήτως εξαμήνου αποφοίτησης και έτσι να μην αποκλείονται απόφοιτοι εαρινού εξαμήνου. Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:25 | Μαρία

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:24 | Νίκος Σιούτης

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:24 | Παναγιώτης Σ.

    Απαράδεκτη η τροπολογία! Ο ίδιος ο κος Υπουργός μίλησε μόλις πριν λίγες ημέρες για το αίσχος που συμβαίνει με τη βιομηχανία παροχής μεταπτυχιακών τίτλων και την ανάγκη ελέγχου αυτών και τώρα αυτοαναιρείται με τις ρυθμίσεις αυτές. Όλοι γνωρίζουμε ότι παντού στον κόσμο, ο Βασικός Τίτλος Σπουδών αποτελεί ΜΟΝΑΔΙΚΟ προσόν διορισμού. Το ελληνικό κράτος ίδρυσε τα πανεπιστημιακά τμήματα Ειδικής Αγωγής με σκοπό τη στελέχωση της Ειδικής Αγωγής με αποφοίτους των τμημάτων αυτών. Όλοι οι υπόλοιποι γνώριζαν εξαρχής ότι θα εργάζονταν στην ειδική αγωγή προσωρινά. Αυτός είναι και ο λόγος που η προϋπηρεσία μετράει και στη γενική αγωγή. Βάσει αυτής της πραγματικότητας έκαναν όλοι τις επιλογές τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Γιατί τώρα το ελληνικό κράτος αυτοαναιρείται και αλλάζει θεμελιώδεις εργασιακές δομές που ισχύουν παγκοσμίως; Γιατί καταστρέφει έτσι με μια μονοκοντυλιά τα όνειρα χιλιάδων εκπαιδευτικών που εξαρχής επέλεξαν να δουλέψουν στην Ειδική Αγωγή και όχι από σπόντα; Γιατί, αφού η εκπαίδευση είναι ενιαία δεν μπαίνουν και οι απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής στους πίνακες γενικής; Και μια απάντηση παρακαλώ. Τι θα γίνει, όταν έρθει ή ώρα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση; Για πρώτη φορά στην ιστορία το Ελληνικό Δημόσιο θα διορίσει με κριτήριο την κατοχή αγορασμένου μεταπτυχιακού τίτλου; Επιτρέπεται; Είναι συνταγματικό; Παρακαλώ αναθεωρείστε.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:23 | Έφη Τέλιου

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!Απαράδεκτη η υπουργική απόφαση, απαξιώνονται τα βασικά πτυχία των ειδικών παιδαγωγών και οδηγούνται οι απόφοιτοι των σχολών ειδική αγωγής στην ανεργία. Σε ποιον άλλο κλάδο ισχύει αυτό;
    Τα μεταπτυχιακά, ναι δίνουν εξειδίκευση άλλα δε συγκρίνονται με το βασικό πτυχίο και θα έπρεπε να είναι ο μόνος λόγος που θα επιλέξει κάποιος να το κάνει, για να γίνει καλύτερος ο ίδιος.

    ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:23 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:23 | Φωτεινη Β.

    Η μοριοδότηση και ο τερματισμός της λογικής της πρόταξης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ό,τι ισχύει για τους μόνιμους δασκάλους-νηπιαγωγούς με ειδικευση στην ΕΑΕ (70,5-60,5) να ισχύει και στους αναπληρωτές. Ισοτιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς εαε. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:22 | ΛΙΤΣΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε στις προσλήψεις αναπληρωτών ο απόφοιτος ΠΕ71/61 να έχει πρόταξη ακόμη και από τον πανεπιστημιακό του δάσκαλο ΠΕ70,5/60,5. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:22 | Μαρία Φ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Η συκοφαντία, η λάσπη και το ψέμα δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς ΕΑΕ. Κρίμα στους ΠΕ71/61 και τη στάση που κρατάνε τα τελευταία χρόνια. Σεβασμό και ισότιμη αναγνώριση των αναπληρωτών ΠΕ70,5-60,5. Συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:21 | Μαρία Σωτ.

    Μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Θέλω να θυμίσω απλά πως απλά την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού την αποκτούσες και την αποκτάς, πέρα από το βασικό πτυχίο από την ίδρυση των αντιστοιχων τμηματων, μέσω μεταπτυχιακής/διδακτορικής ειδίκευσης στην ΕΑΕ, συνθήκη που σου έδινε μάλιστα πρόταξη μεχρι την αιφνίδια υπουργική απόφαση του 2014 και συνεπώς, φοιτητές και απόφοιτοι των ΠΤΔΕ και των ΠΤΕΑ ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν επακριβώς το εργασιακό πλαίσιο που ίσχυε και να έπαιρναν αντίστοιχα τις αποφάσεις τους σε επίπεδο σπουδών. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:20 | ενας

    φοβερη δικαιοσυνη να προηγουνται οσοι εχουν λεφτα για μεταπτυχιακα σεμιναρια κτλ και οχι οι φοιτητες του πτεα που σπουδαζουν το συγκεκριμενο αντικειμενο 4 χρονια…αμεση αποσυρση της τροπολογιας,επαγγελματικα δικαιωματα για τους αποφοιτους του πτεα και μονιμοι διορισμοι

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:18 | Στέλα

    Γενικότερα συμφωνώ με την πρόταση διαφωνώ απλά με την τόσο υψηλή μοριοδότηση στους πολύτεκνους. Επίσης ας σταματήσουμε να κατηγορούμε τα μεταπτυχιακά άλλων χωρών ως χαμηλού επιπέδου γιατί δεν είναι καθόλου έτσι. Μέχρι πριν δυο χρόνια στην Ελλάδα μεταπτυχιακά ειδικής έκαναν μόνο οι δάσκαλοι, πολλοί δύσκολα έπαιρναν καθηγητές. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε όλοι εμείς οι καθηγητές;;;; Όσον αφορά τα ακριβά μεταπτυχιακά που λέτε σκεφτείτε ότι κάποιος που δεν μένει σε μεγάλη πόλη αν ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό έπρεπε να πληρώσει εκτός από τα δίδακτρα, ενοίκια, κ.λ.π. προκειμένου να σπουδάσει. Οπότε τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:18 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε στις προσλήψεις αναπληρωτών ο απόφοιτος ΠΕ71/61 να έχει πρόταξη ακόμη και από τον πανεπιστημιακό του δάσκαλο ΠΕ70,5/60,5. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:17 | Σακης Κεφαλιανος

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 30 Μαρτίου 2017, 23:12 | Παύλος

    Μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Θέλω να θυμίσω απλά πως απλά την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού την αποκτούσες και την αποκτάς, πέρα από το βασικό πτυχίο από την ίδρυση των αντιστοιχων τμηματων, μέσω μεταπτυχιακής/διδακτορικής ειδίκευσης στην ΕΑΕ, συνθήκη που σου έδινε μάλιστα πρόταξη μεχρι την αιφνίδια υπουργική απόφαση του 2014 και συνεπώς, φοιτητές και απόφοιτοι των ΠΤΔΕ και των ΠΤΕΑ ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν επακριβώς το εργασιακό πλαίσιο που ίσχυε και να έπαιρναν αντίστοιχα τις αποφάσεις τους σε επίπεδο σπουδών. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.