Άρθρο 54 – Αργία

1. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ., μετά από εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ και γνώμη του Διευθυντή ο υπάλληλος μπορεί να τεθεί σε αργία :
α) αν υπάρχει εκκρεμής κατ’ αυτού ποινική δίωξη για πλημμέλημα ή κακούργημα ή πειθαρχική δίωξη
β) όταν επιβάλλεται αυτό για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Ν.Π.Ι.Δ. και ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για άτακτη διαχείριση ή δωροληψία, καθώς και στις περιπτώσεις προσβολής των θρησκευτικών πεποιθήσεων των επισκεπτών του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών ή της αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την διάρκεια λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών .
2. Η αργία μπορεί να διαρκέσει το πολύ ένα (1) έτος, κατά το διάστημα του οποίου ο υπάλληλος λαμβάνει το ήμισυ (1/2) των αποδοχών του. Παράταση του χρόνου αργίας πέραν του έτους και μέχρι εκδόσεως της αμετάκλητης ποινικής ή πειθαρχικής απόφασης, επιτρέπεται αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι ο υπάλληλος τέλεσε πράξη με την οποία επήλθε βλάβη των συμφερόντων του Ν.Π.Ι.Δ.. Η παράταση αποφασίζεται από το Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. Σε περίπτωση αθώωσης του υπαλλήλου, με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές που στερήθηκε ο υπάλληλος.