1.Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:
«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .Στον κατά τα ανωτέρω δημόσιο τομέα και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και μόνο υπάγονται επίσης :
Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97.
Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).
Οι τράπεζες στις οποίες ο διορισμός Προέδρου του Δ.Σ ή Διοικητή υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και οι θυγατρικές τους ανώνυμες εταιρείες.
Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.
Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/05 (ΦΕΚ 314/Α).
2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν και για το ακόλουθο προσωπικό :
α. Το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της
β. Το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας
γ. Το προσωπικό των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών
δ. Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών εφόσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό πλην των κληρικών και των φερόντων το ιερατικό σχήμα,
ε. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου
στ. το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Προσωπικό του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (Π.Ι.Ε.Κ.Α.) Αττικής
ζ. Το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), το προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το προσωπικό που ασχολείται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
η Το πάσης φύσεως προσωπικό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)
3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει
β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.
γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄
δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΟ ΕΞΗΣ: Οι υπηρεσίες και οι φορείς ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες και βάσει των κενών οργανικών τους θέσεων, δύνανται να προκηρύξουν μέσω ΑΣΕΠ την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ).
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΔΑΣΑΡΧΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ? ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ?
Κύριε Ραγκούση,
στην πλειοψηφία τους οι προτάσεις σας μαζί με το ΑΣΕΠ είναι θετικές και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιτέλους να επιστρέψουν όλοι οι φορείς που ελέγχονται από το Δημόσιο στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού. Το μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς ήταν τουλάχιστον ντροπή για μια χώρα, ένα κράτος που θέλει να λέγεται και να είναι ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, αξιοκρατικό.Όμως επιτέλους με τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των νόμων σε αυτή τη χώρα!!! Πότε θα σταματήσει αυτό το ’ράβε-ξύλωνε’, όπου πλέον ο πολίτης αυτής της χώρας είναι σχεδόν αδύνατο να προαγραμματίσει, να δρομολογήσει πράγματα που αφορούν στην καριέρα του αλλά και στη ζωή του γενικότερα; Επικρατεί διαρκώς μια ρευστότητα και ανασφάλεια, όταν συνεχώς με κάθε νέα κυβέρνηση το σκηνικό αλλάζει εκ βάθρων. Αναρωτιόμαστε μετά γιατί δεν προοδεύουμε σαν κοινωνία, σαν κράτος, σαν έθνος…
ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ1998 Μ ‘ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΜΠΟΝΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΘΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.(ΕΡΩΤΗΣΗ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30/1/2008)ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΣΚΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙ ‘ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΦ ‘ΟΣΟΝ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ.
ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ1998 Μ ‘ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΜΠΟΝΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΘΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.(ΕΡΩΤΗΣΗ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30/1/2008)ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΣΚΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙ ‘ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΦ ‘ΟΣΟΝ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ.
Παρακαλώ να ληφθεί μέριμνα ώστε επιτέλους οι προσλήψεις του Ν. 2643/1998 που αφορούν στα άτομα με αναπηρίες να μην γίνονται μέσω ΟΑΕΔ. Είναι ελληνικό παράδοξο και ανεπίτρεπτο να ζητάμε από τον υποψήφιο κάρτα ανεργίας, που δεν απαιτείται για κανενός άλλου είδους προκυρήξεις. Με αυτόν τον τρόπο καταδικάζουμε παιδιά με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες κλπ να παραμένουν άνεργοι περιμένοντας την πολυπόθητη προκύρηξη του ΟΑΕΔ.
Παρακαλώ φροντίστε!
Αντιγράφω και συνυπογράφω. Άμεση αναγκη να υπαχθούν οι προσλήψεις της ως άνω κατηγορίας στον ΑΣΕΠ με ανάλογη μοριοδότηση
Το θέμα των φορέων που θα υπάγονται στο ΑΣΕΠ μπορεί να ληθεί απλά αν
ορισθεί οτι <>
Τίτλος : Νομοθετική πρωτοβουλία
«Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ»
Αντικείμενο : Άρθρο 1. Έκταση εφαρμογής
Θέμα : Φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου
Πρόταση : Οι Ανώνυμες Εταιρείες Ο.Τ.Α. που είναι πολυμετοχικές (Άρθρα 252 και 265 του Ν. 3463/06) δεν πρέπει να υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου καθόσον δεν εντάσσονται στην έννοια των «μεικτών επιχειρήσεων» και προτείνεται η ρητή εξαίρεσή τους.
Για το λόγο αυτό προτείνεται η τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου του Αρθρου 1 ως ακολούθως :
«Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών Δημοτικών ή Κοινοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων (Αρθρο 254 του Ν. 3463/06), των μονομετοχικών ανωνύμων εταιρειών που συστήνονται για ειδικό σκοπό και ανήκουν αποκλειστικά σε έναν Ο.Τ.Α. (Αρθρο 266 του Ν. 3463/09) καθώς και των αμιγών Νομαρχιακών επιχειρήσεων (Αρθρο 76 του Π.Δ. 30/96).
Τεκμηρίωση της πρότασης :
1. Το Αρθρο 265 του Ν. 3463/06 αναφέρεται σε πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ, στις οποίες οι Δήμοι, οι Κοινότητες, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και οι λοιποί φορείς της Αυτοδιοίκησης κατέχουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το Αρθρο 266 αναφέρεται σε μονομετοχικές ανώνυμες εταιρείες που συστήνονται για ειδικό σκοπό και ανήκουν αποκλειστικά σε έναν ΟΤΑ.
Από την περιγραφή των κανόνων οργάνωσης και λειτουργίας τόσο των κοινωφελών επιχειρήσεων ΟΤΑ (Αρθρα 254-258 του Ν. 3463/2006) όσο και των μονομετοχικών Δημοτικών και Κοινοτικών ανωνύμων εταιρειών (Αρθρο 266) προκύπτει ότι αυτές, ως αμιγείς επιχειρήσεις ενός ΟΤΑ, είναι άμεσα και στενά συνδεδεμένες με τους ΟΤΑ που τις δημιούργησαν και επομένως, ορθά η πρόσληψη προσωπικού προβλέπεται να γίνεται με βάση τις ισχύουσες για τους ΟΤΑ ρυθμίσεις (βλ. Αρθρα 257 και 258 για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις και Αρθρο 266 για τις μονομετοχικές Δημοτικές και Κοινοτικές ανώνυμες εταιρείες).
Αντίθετα, οι προβλέψεις του Αρθρου 265 του Ν. 3463/2006 για τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ, συνάδουν με την ιδιαίτερη μορφή και το σκοπό των εταιρειών αυτών που είναι η ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση της αναπτυξιακής πρόκλησης της χώρας μας με κανόνες, ρόλους και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Ενόψει αυτού εκδόθηκε η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α. στην παράγρ. 6 του Άρθρου 265 (Αριθμ. οικ. 53266/3-9-2009) η οποία, σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των πολυμετοχικών ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α. και προβλέπει οι προσλήψεις να γίνονται με Κανονισμό που έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) αυτών και όπου εξασφαλίζονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας.
2. Οι πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες (εκτός δηλ. από τις μονομετοχικές Α.Ε. ειδικού σκοπού του άρθρου 266 του Ν. 3463/06):
α. Λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διέπονται από τον Νόμο περί Α.Ε. (Ν.2190/20 όπως ισχύει) με ανώτατα όργανα διοίκησης την Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μετόχων και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
β. Η δραστηριοποίησή τους, σε σχέση με τα Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα (τα οποία έχουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο λειτουργίας και απαιτούν κατά την διάρκεια υλοποίησης τους διάφορες εξειδικευμένες ειδικότητες), επιβάλλει να έχουν ευελιξία στις ρυθμίσεις κύρια του προσωπικού τους, πράγμα που καθίσταται εντελώς ανέφικτο στα πλαίσια του υπόψη νομοσχεδίου, με συνέπεια να διαστρεβλώνεται ο λόγος και η ανάγκη σύστασής τους και τις καθιστά μη ανταγωνιστικές
γ. Δεν επιχορηγούνται από το κράτος για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, δεν έχουν φορολογικές απαλλαγές και επομένως δεν διαφέρουν στα βασικά τους χαρακτηριστικά λειτουργίας από τις κοινές Α.Ε.
δ. Δεν επιχορηγούνται άμεσα ή έμμεσα από Ο.Τ.Α. (παράγρ. 3 του Άρθρου 265, Ν.3463/06).
Για τους λόγους αυτούς, πιθανή ένταξή τους στο υπόψη νομοσχέδιο θα έχει τα παρακάτω αρνητικά αποτελέσματα :
• Δυσχέρεια υλοποίησης του έργου τους μια και μεταξύ των λόγων σύστασης είναι η ευελιξία στη δράση τους.
• Μη απορρόφηση σημαντικών για τη χώρα μας Κοινοτικών πόρων.
• Μη υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το γεγονός αυτό έλαβε υπόψη του, κατά τρόπο σαφή, ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας (Ν. 3463/06) απηχώντας εξάλλου και την ομόθυμη άποψη της ΚΕΔΚΕ.
Στην προσπάθεια που γίνεται με το νομοσχέδιο αυτό για αξιοκρατία και διαφάνεια , μήπως θα ‘πρεπε να προστεθεί και για αποκατάσταση της έννοιας του κράτους δικαίου. Αναφέρομαι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998 οι οποίοι ακόμη και σήμερα προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους , ακόμη και μετά από μια δικαστική δικαίωση το 2004 . Η τότε κυβέρνηση παρά τις όποιες δεσμεύσεις και εξαγγελίες της δεν απεκατέστησε αυτή την αδικία παρά μόνο για λίγους. Σήμερα μετά από 11 χρόνια η αδικία αυτή διαιωνίζεται αφήνοντας σ΄έμας την πικρή γεύση ότι το κράτος δικαίου δεν λειτουργεί εξίσου για όλους. Μήπως αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει τις καλές της προθέσεις αποκαταστώντας μια αδικία τόσων ετών χιλιάδων επιτυχόντων .
Η παρ. 1 του άρθρου 1 της προτεινόμενης ρύθμισης μεταξύ άλλων, λέει:
«Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται ………………………………………………….
Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97……………»
Όμως ισχύουν τα παρακάτω:
1/. Σύμφωνα όμως με το νέο ΔΚΚ (ν.3463/06) δεν υπάρχουν πλέον αμιγείς και μεικτές επιχειρήσεις τουλάχιστον της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού. Οι ΟΤΑ επιτρέπεται πλέον να συστήνουν:
α/. Δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις.
β/. Ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α
Οι μόνες αμιγείς δημοτικές ή κοινοτικές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν είναι εκείνες της παρ. 5 του άρθρου 270 του ν.3463/06.
2/. Οι Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ, πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα και με τον 2190/20 περί ΑΕ. Επιπλέον γι αυτές, ο ΔΚΚ (ν.3463/06) προβλέπει στο άρθρο 265, ότι προσλαμβάνουν το προσωπικό τους σύμφωνα με όσα προβλέπει η παρ. 6 του άρθρου 265 του ν.3463/06, δηλαδή: «Το προσωπικό των ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α. προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και μετά από γνώμη της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η οποία παρέχεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός αφότου ζητηθεί». Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης και με δεδομένη την καθυστέρηση έκδοσης αυτού του Π.Δ., εκδόθηκε ήδη η ΚΥΑ οικ. 53266/28.08.2009 (ΦΕΚ 1877/03.09.2009 τεύχος Β΄) «Καθορισμός της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού των ανωνύμων εταιρειών των ΟΤΑ α΄ βαθμού».
Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να αντικατασταθεί το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου, ως ακολούθως:
«Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται ………………………………………………….
Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών ή κοινωφελών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97. Οι Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ προσλαμβάνουν το προσωπικό τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 265 του ν. 3463/06».
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ.ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ?ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Αξιότιμοι κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι υπουργοί
Θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες κατηγορίες συμβασιούχων για τις οποίες άμεσα πρέπει να βρεθεί τρόπος μόνιμης κατοχήρωσης των θέσεων εργασίας τους.Αναφέρομαι στους συμβασιούχους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».Είναι οι μόνοι που έχουν προσληφθεί με προκήρυξη και διαδικασίες ΑΣΕΠ. Εργάζονται στην ίδια θέση εργασίας με συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για πάνω από 5 χρόνια, προσφέρουν κοινωνικό έργο που αξιολογείτε θετικά από ολόκληρη την κοινωνία και έχουν γίνει θεσμός. Το να περάσουν ξανά διαδικασίες ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι άδικο και αστείο.Για να αποδείξουν τι? Ότι εξακολουθούν να κατέχουν τα προσόντα με τα οποία το ίδιο το ΑΣΕΠ τους έκρινε κατάλληλους να καταλάβουν την ίδια θέση εργασίας?
Το Βοήθεια είναι έργο που ξεκίνησε από την δική σας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να καθιερώσει με τον ιδρώτα των εργαζομένων συμβασιούχων παρόλη την αδιαφορία της απελθούσας κυβέρνησης της ΝΔ. Περιμένουμε από εσάς να ενισχύσετε τώρα τον πρωτοποριακό αυτό θεσμό που εσείς δημιουργήσατε.Άλλωστε όπως οι ίδιοι λέτε θα τηρήσετε απαράγκλιτα το πρόγραμμά σας. Σ’αυτό λοιπόν και σε πολλές προεκλογικές σας ομιλίες κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί έχετε δευμεθεί επανειλημμένα για μόνιμη καταχώρηση των θέσεων εργασίας των είδη εργαζομένων, την ενίσχυση με νέες ειδικότητες και τη δημιουργία κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους αξιοποιώντας την πείρα των στελεχών του «Βοήθεια στο Σπίτι» που γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.Το Βοήθεια στο Σπίτι δεν είναι ένα έργο που μπορεί να σταματάει κάθε 8 ή 10 μήνες λόγω λήξης των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι να αντικαθίσταντε από νέους ξανά για 8 ή 10 μήνες.Πρόκειται για υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που προϋποθέτουν την γνώση των αναγκών των επωφελούμενων ατόμων και την ανάπτυξη σχέσης μεταξύ παροχέα και δέκτη της υπηρεσίας η οποία αναπτύσσεται με την μακροχρόνη επαφή .Σας παρακαλώ δείξτε το κοινωνικό πρόσωπο που ευαγγελίζεσθε και προς εμάς αλλά και προς τους ηλικιωμένους.
Κυρ.Υπουργε
Μια και μοναδικη ερωτηση
Τι σκοπευετε να κανετε με τα αγορασμενα πτυχια(τα 20ρια( με τα οποια
διοριστικαν και διοριζονται μεχρι και σημερα καποιοι πονηροι
νοελληνες αποφοιτοι ορισμενων ιδιωτικων σχολων.
Για ποια αξιοκρατια μπορουμε να μιλαμε.
ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998
ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
Αναβαθμίζετε τον ρόλο του ΑΣΕΠ, αλλά πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αναβάθμισή του, όταν οι επιτυχόντες του ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998 δεν δικαιώθηκαν ακόμη…
Προεκλογικά, οφείλω να ομολογήσω, ότι πίστεψα στα λόγια σας και άρχισα να ελπίζω ότι θα υλοποιήσετε και θα εφαρμόσετε τα αυτονόητα. Δυστυχώς με απογοητεύετε!!!
Η «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ» ΘΑ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ «ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ»;
Είναι δυνατόν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης να δίνει τα εύσημα στον πρώην Υπουργό κ. Παυλόπουλο;
Σας παρακαλώ θερμά να δικαιώσετε τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 1998.
ΜΗ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!!!
ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ!!!
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ;
Για λόγους διαφάνειας και για να μην καταστρατηγούνται οι σχετικές διατάξεις ο έλεγχος της συνρδομής των προυποθέσεων για τον διορισμό συγγενών εργαζομένων στο δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου 2266/94 να γίνεται από το ΑΣΕΠ.
Επιτελους μονημοτητα στους ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.Φτανει η κοροιδια!εχουν δωσει και την ζωη τους αυτοι οι ανθρωποι.
Κύριε Ραγκούση
Για να κοιτάξουμε μπροστά και να βαδίσουμε μαζί, πρέπει να αρθούν οι ΑΔΙΚΙΕΣ του παρελθόντος. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του ’98 -και οι οικογένειές τους- βιώνουν 11 χρόνια τώρα αυτή την ΑΔΙΚΙΑ. Γιατί κύριε υπουργέ; Δεν θεωρείτε ΑΔΙΚΙΑ τον εμπαιγμό τόσων χρόνων; Δεν θεωρείτε ΑΔΙΚΙΑ τον παραμερισμό των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας; Δεν είναι προσβολή προς τους πολίτες του, ενός κράτους (δικαίου;),η άποψη ότι το θέμα των επιτυχόντων αλλά μή διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του ’98 έχει λυθεί; Πού είναι η ισονομία, που διακηρύττει δια των εκπροσώπων της η ελληνική πολιτεία; Αν θέλετε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα πρέπει να ξεκινήσετε ΤΩΡΑ. Διαφορετικά εθελοτυφλείτε μπροστά σε τέτοιες ΑΔΙΚΙΕΣ και αποδέχεστε την αντιμετώπιση των πολιτών με δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Σας καλώ να μην παραγκωνίσετε την αξιοκρατία και να μην πληγώσετε άλλο την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Μη διαψεύσετε αυτούς που σας πίστεψαν!!!
ένας δάσκαλος
Το ΑΣΕΠ και τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, θα πρέπει να τιμούν τους γραπτούς διαγωνισμούς που κάνουν. Δεν νοείται να ολοκληρώνεται ο γραπτός διαγωνισμός για το υπουργείο Οικονομικών (και το πρώην υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) τον Νοέμβριο του 2009 με την δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων, και το Δεκέμβριο να αποφασίσει η κυβέρνηση την κάλυψη των θέσεων με σειρά προτεραιότητας. Θα είναι σκάνδαλο!!!
ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΔΙΩΞΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ.
Ο ΑΣΕΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΓΙΑ ΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ STAGE.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΤΑ STAGE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ 18 Ν. 1868-1989;
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ;
ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ‘ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ’ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ;
ΕΙΝΑΙ Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ…
Θα ήθελα να αναφερθώ σε μία ξεκάθαρη αδικία του συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ όπου ήλπιζα ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές με το νέο σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις. Ένα άτομο το οποίο σήμερα κατέχει 2 πτυχία Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ δεν μοριοδοτείται με τα 150 μόρια όπως ένα άτομο που διαθέτει δύο πτυχία ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «Ως δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο θέσεων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη, θεωρείται μόνο τίτλος ΑΕΙ (ΠΕ) προκειμένου για θέσεις Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και μόνο τίτλος ΤΕΙ (ΤΕ) Προκειμένου για θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)».
Η αιτιολογία της μη μοριοδότησης βρίσκεται στο ότι οι εν λόγω δύο τίτλοι δεν είναι του ίδιου εκπαιδευτικού επιπέδου Σύμφωνα με το ΦΕΚ 114/11-6-2001 Νόμος 2916 άρθρο1 παρ.1.α για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ ανήκουνε στο ίδιο εκπαιδευτικό επίπεδο. «Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα πανεπιστήμια, πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον Τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».
Το ΑΣΕΠ αναφέρει ότι «ο όρος της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη ερμηνεύεται υπό το πρίσμα της διακρίσεως των φορέων παροχής Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και της διαφοροποιημένης αποστολής ενός εκάστου».
Να αναφέρω εδώ ότι μέχρι το 2004 ο δεύτερος τίτλος σπουδών μοριοδοτούνταν κανονικά για ένα άτομο που είχε δύο πτυχία ΠΕ και ΤΕ και αυτός ήταν και ένας λόγος που με ώθησε στο να κάνω δεύτερο πτυχίο. Η εν λόγω ερμηνεία εδόθη από το ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις που εξεδόθησαν από 28/4/2004 και εφεξής.
Υπό το πρίσμα όμως αυτό, δεν θα έπρεπε να δίδονται μόρια και στα Μεταπτυχιακά καθώς στους διδακτορικούς τίτλους καθότι η αποστολή τους διαφοροποιείται από την αποστολή ενός Προπτυχιακού τμήματος. Επίσης, διαφορετική αποστολή, φύση ίσως και τρόπο εκτέλεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας υφίσταται και ανάμεσα στα διάφορα προπτυχιακά πανεπιστημιακά τμήματα! (αυτονόητο άλλωστε… διότι εάν είχαν την ίδια αποστολή ποίος θα ήταν και ο λόγος ύπαρξης τόσων πολλών και διαφορετικών τμημάτων;).
Ακόμη η αποστολή ενός Δημοσίου ΙΕΚ το οποίο ανήκει και στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μάλιστα, σαφέστατα διαφοροποιείται από την αποστολή του Γενικού Λυκείου, αλλά και του Γενικού Λυκείου από του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, άρα δεν θα έπρεπε να δίνονται τα και εκεί τα 150 μόρια για την κατοχή δύο από τους παραπάνω τίτλους.
Η λήψη ενός δεύτερου πτυχίου, απαιτεί 4ετείς σπουδές και πολύ προσπάθεια που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει. Ακόμη όμως και αν δεν θεωρείται ότι ανήκουνε στο ίδιο εκπαιδευτικό επίπεδο θα έπρεπε να παρέχεται μοριοδότηση για το επιπλέον προσόν του δεύτερου τίτλου σπουδών.
στο δευτερο αυτό σχόλιο μου θα σας παρακαλούσα να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης και θα διαπιστώσετε την παράθεση 12 νόμων στη σχετική νομοθεσία.
Εχετε μάλιστα βάλει και τα σχετικά λινκ που παραπέμπουν στα σχετικά νομοθετήματα.
Σκεφθείτε την πολυνομία που επικρατεί για τις διαδικασίες πρόσληψης στην χώρα μας.
12 νόμοι.
Είναι στα όρια του αστείου η κατάσταση.
Κάντε μια απλή κίνηση και ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ !!
Ας είναι ο νέος νόμος που είναι στη σωστή κατεύθυνση και το μοναδικό σημείο αναφοράς στο θέμα των προσλήψεων.
Ας δοθεί ένα τέλος στις ασάφειες και στις «ειδικές» περιπτώσεις.
Για παράδειγμα εάν η πρόσληψη υπαλλήλου του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών επιχειρήσεων τις οποίες ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων εξαιρεί…) γίνει μέσω ΑΣΕΠ γιατί να μη μπορεί το προσωπικό αυτό να μεταταχθεί σε οποιονδήποτε άλλο φόρέα είτε ΝΠΔΔ είτε ΝΠΙΔ ;
Θα έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ οπότε δεν θα υπάρχει θέμα αδιαφανούς διαδικασίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρχει διακριτική μεταχείριση που δεν συνάδει αν θέλετε με την νοοτροπία μια δίκαιης κοινωνίας και της αρχής της ίσης μεταχείρισης.
Ας καταργηθούν νόμοι, τροποποιήσεις , παραθυράκια, παραπομπές και ένα σωρό άλλες μέθοδοι του παρελθόντος. Ετσι κι αλλιώς δεν δημιούργησαν τίποτα άλλο παρά την άθλια εικόνα που δίνουμε σήμερα ως κράτος στο ζήτημα των προσλήψεων
Στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2004, γραπτός διαγωνισμός ξαναέγινε τον Μάρτιο του 2009, δηλ. περίπου ΠΕΝΤΕ (5) χρόνια μετά.
Σε αυτόν το διαγωνισμό προκηρύχθηκαν μόλις 345 ΠΕ θέσεις της γενικής κατηγορίας (+127 πολυτεκνικές +65 τριτεκνικές +8 παλιννοστούντων, προσέξτε ότι στην κατηγορία ΠΕ είναι 23% πολύτεκνοι και 12% τρίτεκνοι, δηλ. δυσανάλογα περισσότεροι από το 20% και 10%). Οι 345 ΠΕ συμπεριλαμβάνουν τις θέσεις εντοπιότητας, οπότε grosso mode μένουν ~250 θέσεις.
* Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Νομαρχία Αθηνών:
– ΠΕ Εφοριακοί: 56 θέσεις (+38 πολύτεκνοι +23 τρίτεκνοι)
– ΠΕ Εφοριακοί-Κτηματικοί: 7 θέσεις (+4 πολύτεκνοι +2 τρίτεκνοι)
– ΠΕ Τελωνειακοί: 11 θέσεις (+7 πολύτεκνοι +4 τρίτεκνοι)
– ΠΕ Δημοσιονομικοί (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους): 19 θέσεις (+12 πολύτεκνοι +7 τρίτεκνοι).
Και ερωτάται:
Είναι δυνατόν π.χ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προσλαμβάνονται μέσα σε μία 5ετία ΜΟΝΟ 19 άτομα με γραπτό διαγωνισμό, τη στιγμή που έγιναν ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ περισσότερες μετατάξεις προς την υπηρεσία αυτή, με τα γνωστά κριτήρια, ιδίως επί εποπτείας υφυπουργού κ. Λέγκα το καλοκαίρι του 2009, συν όσα stage εργάζονταν;
* Ακόμη χειρότερα, στη Θεσσαλονίκη προσλήφθηκαν μόλις *5* ΠΕ Εφοριακοί από το διαγωνισμό! Αυτό είναι σαν αποτέλεσμα, και σαν το αναφέρω τελείως ενδεικτικά το παιδί που ήταν πρωτεύσας από χιλιάδες υποψηφίους στο (με βαρύνοντα συντελεστή x2) μάλιστα μάθημα του Δημοσιονομικού Δικαίου και Δημοσίων Οικονομικών, με βαθμό που άγγιζε το 100, και πολύ υψηλό μέσο όρο, να περάσει μόλις 4ος (!), η δε βάση να είναι περί το 85% (!).
Και ερωτάται επίσης:
Είναι δυνατόν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τη στιγμή που υπάρχει τέτοια δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας, το χρέος είναι 115% και το έλλειμμα 12% και έχουμε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» να προσλαμβάνονται μέσα σε μία 5ετία μόλις *19* άτομα;
Η βάση του διαγωνισμού για τη γενική κατηγορία ήταν 76.45, απίστευτα υψηλή, και παρά το γεγονός ότι σε ένα εκ των μαθημάτων, και δη το Δημόσιο Δίκαιο η δυσκολία των θεμάτων ήταν τέτοια που κανείς σε όλη την Ελλάδα δεν έγραψε πάνω από 80% (!), το δε τεστ δεξιότητων που συμπεριελάμβανε ο διαγωνισμός ήταν σαφώς σκληρότερο από την περίληψη κειμένου κ.λπ. του προηγούμενου διαγωνισμού (2004), τα δε Οικονομικά είχαν και αυτά μεγάλη δυσκολία, κ.λπ. Αυτό οφείλεται ιδίως στο πολύ ακαδημαϊκό υπόβαθρο των υποψηφίων και στις ελάχιστες θέσεις αφ’ ενός, αφ’ ετέρου δε στην μη ύπαρξης βάσης που επέτρεψε σε πολυτέκνους και (ιδίως) τριτέκνους να εισαχθούν με βαθμούς μέχρι και… 35%, τη στιγμή που άτομα με 74 και 75 έμεναν έξω.
ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει επείγουσα ανάγκη ενδυνάμωσης και στελέχωσης των φορολογικών, τελωνειακών και δημοσιονομικών υπηρεσιών της χώρας, εν όψει της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά
ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν οι μονάδες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων για τη μείωση του ελλείματος κάτω από το 9.9%
ΕΠΕΙΔΗ είναι άδηλο πότε θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός του Υπουργείου Οικονομικών
ΕΠΕΙΔΗ η διεξαγωγή του διαγωνισμού από την έκδοση της προκήρυξης μέχρι και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων διαρκεί περί το 1.5 έτος, δηλ. καλώς εχόντων των πραγμάτων διαγωνισμός δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν το 2011 (ούτως ή άλλως και πριν το 2004 κάθε 2 χρόνια το νωρίτερο διεξαγόνταν)
ΕΠΕΙΔΗ μεταξύ των επιλαχόντων υποψηφίων υπάρχει πληθώρα καταρτισμένων νομικών, οικονομολόγων και άλλων πτυχιούχων που δια της αδιάβλητης διαδικασίας του γραπτού διαγωνισμού δια μέσου του ΑΣΕΠ σε *απαιτητικότητη* και ευρύτατη ύλη με υψηλή δυσκολία θεμάτων, δηλ. ΓΡΑΠΤΕΣ εξετάσεις σε:
– Λογιστική
– Δημοσιονομικό Δίκαιο και Δημόσια Οικονομική
– Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου («τεστ δεξιοτήτων»)
– Δημόσιο Δίκαιο
– Ιδιωτικό Δίκαιο
– Οικονομική
πέτυχαν αξιοπρόσεκτες επιδόσεις πάνω όχι μόνο από 60% που είναι η παραδοσιακή «βάση», αλλά και από 70%, που δίνει τα εχέγγυα ότι πληρούν τα προσόντα για πρόσληψη και προσφορά στη δημόσια υπηρεσία,
ΘΕΩΡΩ ότι για όλους τους ανωτέρω λόγους και μέχρι τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού σε 2-3 έτη, οι ανάγκες του Υπουργείου Οικονομικών είναι σκόπιμο να καλυφθούν με προσλήψεις από τη σειρά κατάταξης του ανωτέρου ήδη πρόσφατου διαγωνισμού 1Γ/2008 που διεξήχθη την άνοιξη φέτος. Είναι η δικαιότερη και είναι και η επωφελέστερη αλλά και πρακτικότερη, τόσο οικονομικά όσο και από άποψη ποιότητα στελεχών, λύση για το Ελληνικό Δημόσιο.
στα 3 μεταπτυχιακα το ενα δωρο παρτε προλαβετε ελα ελα και μετα βουρ για δημοσιο να περασετε τα κοροιδα που πηγαν για δουλεια μετα το πανεπιστημιο και δε μπορουσαν να μεινουν αιώνιοι φοιτητες..
μεταπτυχιακα στην ΔΕ υπαρχουν? ελα ελα ολα τα εχω θα τους περασεις ολους θα γινεις δημοσιος υπαλληλος
και οι πανελληνιες ξεφτυλιστηκαν παμε εξωτερικο,πτυχια μεταπτυχιακα τα παντα ολα εχω..λεφτα να χεις!!
ΠΕ=πανεπιστημιακη παιδεια τελος! αμερικανοφλοραντζες που λεει και ο πανουσης…ο τραγουδιστης μπορει και ο καθηγητης, δε ξέρω!
βαλτε τα μεταπτυχιακα σε αλλη κατηγορια να τελειωνουμε…αφου ειναι παραπανω μορφωμενοι απο τους ταπεινους πτυχιούχους!!
εχω 31 μεταπτυχιακα στα πόσα καιγομαι? ελεος πια με τα μεταπτυχιακα..
αξιοκρατεια σημαινει διαγωνιζομαι με τις τις ιδιες προυποθέσεις ανα κατηγορια ΠΕ=πανεπιστιμιακη..οι παραμορφωμένοι να κανουν κατηγορια αλλη κατηγορια την «μεταΠΕ» αφου ειχαν τετοιο παθος με τις σπουδες!!στο κατοστάρι ο νικητης βγαινει στα 100 οχι στα 150 200 400 κτλ..αλλιως να καταργηθουν οι κατηγοριές της δωρεαν παιδειας-τα μεταπτυχιακα κατα 95% δεν ειναι δωρεαν παιδεια- και να μπαινετε και στην ΥΕ με πολλααααααα μορια
GIA THN PROSLHPSH DIKHGORWN STON EYRYTERO DHMOSIO TOMEA,EFARMOZONTAI OI DIATAKSEIS TOY KWDIKA PERI DIKHGORWN(APOKLEISTIKHS ARMODIOTHTAS TOY YPOYRGEIOY DIKAIOSYNHS).O KWDIKAS DIKHGORWN HDH PROVLEPEI EIDIKH DIADIKASIA ME ANOIXTH PROSKLHSH MESW DIKHGORIKWN SYLLOGWN THS XWRAS(ME DIAFANEIA). THA ALLAKSEI O KWDIKAS PERI DIKHGORWN(ARMODIOTHTAS YPOYRGEIOY DIKAIOSYNHS),POY HDH PROVLEPEI AYSTHRO TROPO PROSLHPSHS STON DHMOSIO TOMEA MESW DIKHGORIKWN SYLLOGWN,EDW KAI POLLA XRONIA??????
Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να εκφράσω την αγωνία των αδιόριστων επιτυχόντων του ασεπ 1998!!11 χρόνια ταλαιπωρίας!! 11 χρόνια υποσχέσεων για δικαίωση!!11 χρόνια γεμάτα αναξιοκρατικές προσλήψεις!! 11 χρονια να παλεύουμε για το δίκιο μας!!το χρωστάμε στον εαυτό μας!!νιώθουμε προδομένοι απο τους Έλληνες αξιωματούχους της εκάστοτε κυβέρνησης!!τι κάναμε??πήγαμε νόμιμα να διεκδικήσουμε μια θέση στο δημόσιο και καταλήξαμε να είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου!!!
Κύριε Υπουργέ πως θα νιώθατε αν το δικό σας παιδί τύχαινε αυτής της άδικης μεταχείρισης 11 χρόνια απο τους εκάστοτε πολιτικούς άρχοντες??δεν θα νιώθατε οργή??αγανάκτηση??
γιατι αυτή η άδικη ταλαιπωρία σε μας κύριε υπουργέ??γιατι???δεν ζητάμε χάρη!!δικαίωση ζητάμε!!πολλοι απο το υστερημα μας καναμε δικαστικες προσφυγες και πολλοι αλλοι δεν ειχαμε την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωσουμε δικηγορους!!!γιατι να μας φερεστε σαν να μην ειμαστε ελληνες πολιτες!!ακομα κοι οι αλλοδαποι εχουν την στοιχειωδη μεριμνα της πολιτειας!!εμεις γιατι να νιωθουμε ξενοι στον τοπο μας??
παρακαλω εκ μέρους ολων των συναδέλφων μου να μεριμνήσετε για το διορισμό ολων των εναπομειναντων επιτυχόντων του ασεπ 1998 που εχουν μεγαλυτερη βαθμολογια απο τον ηδη διορισμενο!!!!
σας ευχαριστώ πολύ Κύριε Υπουργέ!
Τελικά όταν λέμε ότι θέλουμε Αξιοκρατία, κύριοι συνάδελφοι πτυχιούχοι, ξέρουμε τί θέλουμε; Σας ερωτώ. Σήμερα άκουσα κάποιον εκπαιδευτικό σε ενημερωτική εκπομπή το πρωί να λέει, ότι θα πρέπει όσοι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ήταν διοριστέοι ή ακόμα και επιτυχόντες σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. να προσληφθούν όλοι! Μας δουλεύετε;
Από τη στιγμή που δεν πετύχατε στον διαγωνισμό, είστε σε θέση να μπείτε σε σχολείο;! Τι λογική είναι αυτή; Και μετά να μη διδάσκετε σωστά τα παιδιά και να χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι από τους γονείς, ακόμη και στο δημοτικό;! Επειδή πήρατε ένα πτυχίο κάποιοι με σκονάκια, με άλλα μέσα έχετε και την απαίτηση να σας διορίσουν χωρίς τελικές εξετάσεις;
ΕΠΕΙΔΗ
όπως λέει ο ποιητής Σαββόπουλος :
«…σ΄αυτόν τον τόπο όσοι αγαπάνε τρώνε βρώμικο ψωμί
κι οι πόθοι τους ακολουθούνε υπόγειες διαδρομές…»
ΕΠΕΙΔΗ
«…σ’ συτόν τον τόπο…» εξαγγέλλεται αξιοκρατία
ΕΠΕΙΔΗ
«σ’ αυτόν τον τόπο…» περισσεύει η υποκρισία
ΕΠΕΙΔΗ
μας δικαίωσε ομόφωνα το ΣτΕ κρίνοντας αντισυνταγματικό
τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Αδιόριστοι Επιτυχόντες Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998
ΕΡΩΤΗΣΗ
Η παρ. 4 του άρθρου 39 του νόμου 3257/2009 «Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2009 προβλέπει:
4. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2009-2010 και εφεξής οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπληρώνουν δώδεκα (12) μήνες τουλάχιστον πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και πέραν των οριζόμενων από τις σχετικές διατάξεις ποσοστών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των διοριζόμενων εκ- παιδευτικών κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου ανά κλάδο και ειδικότητα. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα ειδικότερα κριτήρια της σειράς διορισμού των υποψηφίων.
Θα ισχύει ή όχι αυτή η διάταξη;
Αν σας είναι δυνατόν κάντε μου αυτή τη διευκρίνιση.
ΕΠΙΣΗΣ
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
-ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΕ…ΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΚΤΛ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ)
-ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ-ΠΕ,ΚΕΛΕΥΣΤΕΣ-ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΔΕ)
-ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕ-ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΕ)
-ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ (ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ +20%) ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ή/και ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ…….
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΘΕΛΗΣΗ ΘΕΛΕΙ
ΣΑς ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ? ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΚΡΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ¨»18 ΜΗΝΕς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΠ» ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΣΜΒΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΩΝ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΙΤΖΕΡΣ ΜΕ 16 ΜΗΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ 1999. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ , ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ?????ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναφορικά με την έκταση του νέου νόμου
ΑΝ θέλετε πλήρη ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΠΡΕΠΕΙ
οπωσδήποτε τα ίδια ακριβώς κριτήρια που θα θεσίσετε για τις προσλήψεις να εφαρμοστούν οπωσδήποτε και ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ….Δηλαδή το ΑΣΕΠ να ελέγχει τις «Μετατάξεις» όπως στους διαγωνισμούς των φορέων
Τί θα γίνει με τους τρίτεκνους; Πρέπει να μας δώσετε ικανό αριθμό μορίων. Φτάνει πια η κοροιδία που υποστήκαμε εδώ και δύο τετραετίες.
Τα πρωτα μετρα της καινουργιας κυβερνησης ειναι ελπιδοφορα και προς την σωστη κατευθυνση,σχετικα παντα με τους διορισμους στο δημοσιο τομεα Αλλα αν η κυβερνοντες θελουν οχι μονον να φαινονται αλλα και να ειναι αξιοκρατες τοτε θα πρεπει για τις κενες οργανικες θεσεις στον δημοσιο και ευρυτερο δημοσιο τομεα να αποροφουν επιλαχοντες απο διαφορους γραπτους διαγωνισμους ,οπως π.χ απο τον 1Γ/2008 του υπουργιου οικονομικων.Γιατι τα παιδια αυτα διαβασαν πολυ και αδικηθηκαν επισης πολυ απο τους εκαστοτε πολιτικους που στην δικη τους πλατη κανουν κοινονικη πολιτικη ψηφοθυρικη .Ετσι θα εξοικονομησουν χρηματα και θα αξιοποιησουν τους ικανους και σε μικρο χρονικο διαστημα θα ενισχυθει το δημοσιο. Κοινονικη πολιτικη σε βαρος αλλων ειναι ευκολη υποθεση αλλα δεν ειναι αξιοκρατια (παλινοστουντες,ομογενεις,πολιτεκνοι….)μπορουν να βοηθηθουν με αλλα μεσα (επιδοματα..)οχι με θεσεις του δημοσιου,να γιατι το δημοσιο ειναι ο μεγαλος ασθενης του κρατους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ – ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΡΘΡΟ 1( ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)
«3 Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει
β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.
γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄
δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.»
Παραπάνω σας παραθέτω τις ειδικές κατηγορίες και σας ερωτώ;
Πραγματικά πιστεύετε, ότι ένας ανάπηρος-θύμα πολέμου, που δεν τραυματίστηκε λόγο της εκτέλεσης υπηρεσίας του (έμμισθος δηλ που η οικογένεια του παίρνει έτσι και αλλιώς ειδική σύνταξη για τον λόγο αυτό) ή λόγο πυρκαγιάς (που τυχαία βρέθηκε εκεί ή για να προστατέψει τα δικά του συμφέροντα), έχει περισσότερα δικαιώματα από κάποιον που στα 20 χρόνια του επέστρεψε από τον πόλεμο με μόνιμη ανικανότητα(αναπηρία);
Από κάποιον δηλαδή, που χωρίς να πληρώνετε , που χωρίς να θέλει να προστατέψει τα ατομικά του συμφέροντα, αλλά εκτελώντας το καθήκον του προς την πατρίδα έμεινε ανάπηρος από τα 20 χρόνια του;
Και σκεφτείτε που θα ήσασταν εσείς σήμερα; και σκεφτείτε ότι σήμερα, εκδεχόταν να μην υπήρχατε, αν αυτοί οι απλοί άνθρωποι, ως οπλίτες τότε, δεν συνέβαλαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Γερμανικό ζυγό….(θα μπορούσε φυσικά να μην πήγαινε προφασιζόμενος ασθένεια, όπως έκαναν αρκετοί τότε ή κάποιο άλλο κώλυμα… αλλά δεν το έκανε!).
Το Ελληνικό κράτος , θέσπισε νόμο, ο οποίος προστάτευε ένα μέλος της οικογένειας του διορίζοντας το στο δημόσιο ή τους έδινε την εκμετάλλευση περιπτέρου.
Η οικογένεια μου, δεν ευεργετήθηκε από κανένα από τα δύο ( ενώ οι περισσότεροι, άτυπα και χρησιμοποιώντας τα ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ, … μπόρεσαν να πάρουν περίπτερο αλλά μετά από χρόνια και να διοριστούν, ή να διοριστούν δυο άτομα από κάθε οικογένεια), παίρνοντας μας τις θέσεις! Και αναρωτιέμαι πως;; Υπήρχε Έλεγχος;
Ας ελέγξουν λοιπών οι υπεύθυνοι , τον τότε νόμο, ας ελέγξουν την νομιμότητα αυτόν που κατέχουν ή κατείχαν περίπτερα, και να δουν ποιες από αυτές τις οικογένειες 1 μέλος τους έχει διοριστεί και στο δημόσιο Ή πόσες οικογένειες έχουν καταλάβει με τον νόμο αυτόν διπλές θέσεις στο δημόσιο(άνομα). Γνωρίζω μια περίπτωση ατόμου, που μου πήρε την θέση, και εκ τον υστέρων , μετά από 10 χρόνια, διαπίστωσα ότι έχει και περίπτερο (χρειαζόταν υπεύθυνη δήλωση τότε για να διοριστεί, ότι η οικογένεια του δεν έχει περίπτερο… Έγινε έλεγχος ποτέ στα δικαιολογητικά αυτά;)
Προτείνω να ξαναμπούμε δικαιωματικά στις ειδικές κατηγορίες προστατευόμενων αλλά με αυστηρότατο έλεγχο για την νομιμότητα των δικαιολογητικών μας και την μοναδικότητα τους.
Αλλά αν πιστεύετε ακόμα ότι δεν δεν δικαιούται ένας ανάπηρος πολέμου αλλά μόνο οι παραπάνω κατηγορίες προσαύξηση, τότε καλύτερα να σταματήσουμε και τον εορτασμό τις 28ης Οκτωβρίου, γιατί τελικά οι Έλληνες έχουν ξεχάσει, και το μόνο που θέλουν άλλη μια αργία, για να περάσουν καλά..
Όλη η Ελλάδα ζητά να δωθεί ΤΕΛΟΣ στην υπερεικοσαετή κατάπτωση ,στην οποία έχει περιέλθη η χώρα μας.Σημαντικό αναλογούν μέρος της είναι και η εργασία στο δημόσιο,διότι στον ιδιωτικό τομέα επικρατούν νόμοι της άγριας δύσης και ως εκ τούτου πολλοί επιθυμούν την ασφάλεια του δημοσίου.
Πιστεύω πως σε σωστή κατεύθυνση ,όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο ,είναι οι παρακάτω προτάσεις.
1)Όλες οι προσλήψεις του στενού και ευρύτερου δημοσίου μέσω ενός αναβαθμησμένου ΑΣΕΠ.
2)Κατάργηση της επιπλέον μοριοδότησης κατά 50% για προϋπηρεσία στο δημόσιο.
3)Ναι σε γραπτούς διαγωνισμούς όπως το 1995 ,1998 (αμαρτωλός ),2005.
4)Ναι στο τεστ δεξιοτήτων.
5)Διορισμός άμεσα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 1998 (στη χώρα της λογικής είναι ανήκουστο να μην προσλαμβάνονται κάποιοι που έχουν μεγαλύτερο βαθμό από κάποιους άλλους ).
6)Ποσόστωση σε πολύτεκνους-τρίτεκνους για σημαντικότατους λόγους υποστήριξης του μέλλοντος της χώρας.
7)Ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα προσόντα των υποψηφίων ώστε να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα σε προκηρύξεις.
και τέλος σχετικά με τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους ,αυστηρό πόθεν έσχες.
τα παραπάνω και πολλά ακόμη χρειάζονται για να επιστρέψει μία χώρα στην οποία επικρατεί ο παραλογισμός, στην οδό της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ,της ΛΟΓΙΚΗΣ ,των ΑΞΙΩΝ ,της ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ,της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ,του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.
ευχαριστώ
Στο προτεινόμενο άρθρο 1 προβλέπεται ότι μέσω ΑΣΕΠ προσλαμβάνεται «το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου.»
Η διάταξη αυτή πιθανώς να δημιουργήσει νομικά προβλήματα, καθώς δεν περιλαμβάνει ως εξαιρούμενο πέραν του διπλωματικού και τον κλάδο των Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ).
Σημειωτέον ότι ο κλάδος αυτός στελεχωνόταν μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) μέχρι την κατάργησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά την τροποποίηση του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥπΕξ) to 2007 (νόμος 3566/2007, ΦΕΚ 117Α’, άρθρο 111). Επισημαίνεται ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο κλάδος ΟΕΥ δέχτηκε ανοίκεια επίθεση από στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος με προεξάρχοντα τον κ. Π. Καμμένο που χρησιμοποίησε απαράδεκτους και απρεπείς χαρακτηρισμούς, ενώ η τότε μείζων αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση δεσμεύτηκε (βλ. σχετικά πρακτικά: http://www.oey.gr/site_v1/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=39) για την επανασύσταση του κλάδου ΟΕΥ, μια υπόσχεση την υλοποίηση της οποίας αναμένουμε.
Ενόψει λοιπόν της υλοποίησης της υπόσχεσης αυτής την οποία προσωπικά θεωρώ δεδομένη για λόγους ηθικούς (υπάρχει ρητή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευσης και ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει), αξιοκρατικούς (ο κλάδος ΟΕΥ στελεχώνεται μέσω των κατά κοινής ομολογία αντικειμενικών και αδιάβλητων εξετάσεων της ΕΣΔΔ) και πραγματικούς (οι παραγωγικοί φορείς συνεχώς τονίζουν την ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης του κλάδου ΟΕΥ), η πρόβλεψη εξαίρεσης από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ μόνο για το διπλωματικό κλάδο, αλλά όχι και για τον κλάδο ΟΕΥ πιθανώς να δημιουργήσει χωρίς λόγο νομικά προβλήματα στην αναμενόμενη υλοποίηση της υπεσχημένης ανασύστασης του κλάδου. Συνεπώς θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η σχέση της ρύθμισης αυτής:
α) με το νόμο το ρυθμίζονται τη λειτουργία της ΕΣΔΔ και προβλέπει την ύπαρξη του (ανενεργού σήμερα) Τμήματος Υπαλλήλων ΟΕΥ
β) με τον Οργανισμό του ΥΠΕΞ
ώστε να αποφευχθούν νομοτεχνικά σφάλματα. Αν π.χ. η ρύθμιση παραμείνει ως έχει στο νομοσχέδιο, αλλά καταργηθεί το άρθρο 111 του Οργανισμού του ΥΠΕΞ δε θα υπάρχει αντίθεση μεταξύ τους, καθώς ο μεν υπό διαβούλευση νόμος του ΥΠΕΣ θα προβλέπει πρόσληψη όλων των κλάδων του ΥΠΕΞ πλην διπλωματικών (άρα και των ΟΕΥ) μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ο Οργανισμός του ΥΠΕΞ και ο νόμος της ΕΣΔΔ θα προβλέπουν την πρόσληψή τους μέσω των εξετάσεων της ΕΣΔΔ;
Ο ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ Π.Χ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ ΚΛΠ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΔ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΩ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ 11 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΟΜΙΑΣ,ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟ 1998.
ΙΣΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
Τ Ω Ρ Α ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Α Ξ Ι Ο Ρ Α Τ Ι Α,
Η Θ Ι Κ Η,Κ Ρ Α Τ Ο Σ ΔΙΚΑΙΟΥ,Ι Σ Ο Ν Ο Μ Ι Α,Ι Σ Ο Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…..
ΔΙΚΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΕ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ……..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Κύριε Υπουργέ,
Συγχαρητήρια για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ.
Σίγουρα ο νόμος γίνεται πιο δίκαιος και συμβάλλει στην ισονομία των υποψηφίων.
Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το δεύτερο μεταπτυχιακό, διότι σίγουρα προσδίδει στον φοιτητή πολύ καλύτερα εφόδια, από ότι η επάρκεια σε πολλές ξένες γλώσσες. Προτείνω να υπάρχει μοριοδότηση έστω και μικρότερη, αλλά όχι κάτω από την μοριοδότηση των ξένων γλωσσών. Τελικά τι θέλουμε; επιστήμονες με σοβαρή εμπειρία η μεταφραστές; Είναι σωστότερο να καταργηθεί η μοριοδότηση για την τρίτη ξένη γλώσσα!!
Επίσης θέλω να σας τονίσω το μεγάλο πρόβλημα των συντεχνιών στην Ελλάδα!
Ως παράδειγμα σας αναλύω για τους Οικονομολόγους. Η ειδικότητα αυτή δεν μπορεί να βγάλει τα μόρια του ΑΣΕΠ., διότι πρώτον δεν προκηρύσσονται θέσεις αντίστοιχες (ΠΕ Λογιστών), αλλά αντίθετα θέσεις που ονομάζονται ΠΕ Διοικητικών (μεγάλη εφεύρεση) και έχουν δικαίωμα συμμετοχής απόφοιτοι, από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο, ανοικτό πανεπιστήμιο κ.α. Όσοι λοιπόν έχουν πτυχίο από τις δύσκολες σχολές όπως π.χ. Οικονομικό Πανεπιστήμιο, δεν έχουν υψηλούς βαθμούς πτυχίου. Έτσι τις θέσεις τις καλύπτουν απόφοιτοι του άλλων σχολών, οι οποίες για να προωθηθούν, βάζουν ευκολότερα υψηλούς βαθμούς και δίνουν πολύ πιο εύκολα μεταπτυχιακά διπλώματα. Όλες αυτές βέβαια οι σχολές μένουν εκτός, μόνο στην περίπτωση που θέτει η προκήρυξη ως απαραίτητο προσόν, την άδεια λογιστή- φοροτεχνικού, το οποίο είναι σπάνιο!!! Δεν είναι δόκιμο να πηγαίνουν στις οικονομικές υπηρεσίες άσχετες ειδικότητες.
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με άλλες ειδικότητες, όπου δεν προκηρύσσονται θέσεις σχεδόν ποτέ, π.χ. Γεωλόγοι.
Προτείνω ότι η δομή του κράτους δεν χρειάζεται Διοικητικούς, αντίθετα ειδικευμένους επιστήμονες. Πρέπει με εντολή της κεντρικής εξουσίας, να υλοποιηθεί ανακατανομή στους αναχρονιστικούς Οργανισμούς όλου του Δημοσίου με εμπλουτισμό και άλλων ειδικοτήτων, διότι από μόνοι τους δεν αλλάζουν αφού διοικούνται από Διοικητικούς, με τα γνωστά αποτελέσματα!
Ελπίζω τα παραπάνω να τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας και σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.
Θα ήταν χρήσιμο στο νόμο αυτό να προστεθούν διατάξεις που διορθώνουν λάθη ή παραλείψεις σε σχέση με το δημόσιο, όπως η μη δυνατότητα μετατάξεων του προσωπικού των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που ναι μεν προσλαμβάνεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αλλά δεν δικαιούται καμιά μετάταξη σε υπηρεσία του δημοσίου.
Συγκεκριμένα: σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3613/2007
«Στη διαδικασία κάλυψης κενών θέσεων με μετάταξη, βάσει ανακοίνωσης (προκήρυξης) σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.1 του άρθρου 7.1 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν 3528/07 ΦΕΚ 26/Α) μπορεί να μετέχουν και υπάλληλοι κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου καθώς και υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου….»
και με βάση την ερμηνεία αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι δυνατή η μετάταξη ενός υπαλλήλου Ανεξάρτητης Αρχής σε θέση του Δημοσίου, διότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά στις Ανεξάρτητες Αρχές (ενώ υπάρχει ρητή αναφορά στις ΔΕΚΟ).
Συνεπώς θα πρέπει να γίνει την τροποποίηση του άρθρου 6 του Ν.3613/2007 (με την προσθήκη της φράσης «υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών»), κάτι που θα μπορούσε να λάβει χώρα και στο πλαίσιο του επερχόμενου νόμου για τις προσλήψεις.
Προτείνω να προστεθεί στο άρθρο 1
«Για κάθε θέση που προκηρύσσεται από το ΑΣΕΠ προσδιορίζεται με ακρίβεια στην προκήρυξή της το αντικείμενό της, η συγκεκριμένη υπηρεσία στην οποία εντάσσεται και ο μισθός που προβλέπεται για αυτή.»
Χρείάζεται επίσης περαιτέρω πτροβληματισμός για τα τεστ δεξιότητας, καθώς και για την γενική ρύθμιση ότι για το 50% των θέσεων δεν μετράει ως κριτήριο η προϋπηρεσία.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΕΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΑΣΕΠ 1998 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ;
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 11 ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;
ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟ¥Ν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ;
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ? ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΚΡΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ¨»18 ΜΗΝΕς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΠ» ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΣΜΒΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΩΝ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΙΤΖΕΡΣ ΜΕ 16 ΜΗΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ 1999. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ
Να γινει ο πίνακας καταξης των επιτυχώντων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 κυλιώμενος προκειμένου να καλυφθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του Υπουργείου Οικονομικών από την αποχώρηση των αναξιοκρατικων stage και συμβάσεων έργου καθώς και για την κάλυψη των οργανικών κενών.
Επί 5 χρόνια έγιναν ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μετατάξεις προς αυτό το Υπουργείο υπαλλήλων που δεν έχουν τις απαράιτητες γνώσεις, και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προκηρύχθηκαν ΜΟΝΟ 250 ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ με αποτέλεσμα υποψήφιοι με βαθμολογίες 76% και κάτω να μην είναι διοριστέοι.ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ????
Αν είσατε αξιοκράτες και θέλετε να στελεχώσετε το συγκεκριμένο Υπουργείο με υπαλλήλους που εχουν μάθει να διαγωνίζονται αξιοκρατικά, που έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ για εργασία στο συγκεκριμένο Υπουργείο ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΚΥΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
Επιτυχώντες έχετε, με το να κανετε τον πινακα κυλιωμενο εξοικονομειτε χρήματα απο την διενεργεια νεου διαγωνισμου, χρόνο απο την προκηρυξη μεχρι τον διορισμο (τουλαχιστον 2 χρονια) , μέσα σε αυτα τα 2 χρονια οι ηγδη επιτυχώντες θα είναι παραγωγικά στελέχη.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις των Ο.Τ.Α. – Δήμων κλπ, θα συνεχίσουν να αποστέλλονται στο Φορέα (όπως ισχύει σήμερα ) ή θα αλλάξει το υπάρχον καθεστώς και θα αποστέλλονται απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π.
Ευχαριστώ
Σε πολλους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας στην κατηγορία ΔΕ βαθμολογείται και ο δεύτερος τίτλος σπουδών δευτεροβαθμιας εκπ/σης αυτό να καταργηθεί γιατί δεν μπορούν όλοι να αποκτούν και δευτερο τίτλο.
Απαιτούνται διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη προσαρμόσει το καταστατικό τους στις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (δε λειτουργούν δηλαδή ως αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις ΟΤΑ) και οι οποίες πέραν του προσωπικού που προσλαμβάνουν και καλύπτει θέσεις αορίστου χρόνου, αντιμετωπίζουν το θέμα πρόσληψης εποχικού προσωπικού και ειδικότερα το θέμα πρόσληψης μουσικών σε μουσικά σύνολα, εκπαιδευτικού προσωπικού σε Ωδεία (καθηγητές μουσικών οργάνων)καθώς επίσης προσωπικού στα πλαίσια υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων (άμεση κάλυψη θέσεων αποχωρησάντων ή προσωρινώς αποχωρησάντων -κύηση, λοχεία, ειδική παροχή μητρότητας κ.λ.π.-)
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ(ΟΛΩΝ) ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998?ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 29-0 ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!
ΑΡΗΣ!!!
Τίτλος : Νομοθετική πρωτοβουλία
«Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ»
Η διαδικασία της διαβούλευσης είναι απόλυτα θετική και θα πρέπει να ενισχυθεί.
Η εξωστρέφεια της Δημόσιας Διοίκησης, με το άνοιγμα στους Έλληνες πολίτες, μπορεί να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα από την ενεργό συμμετοχή όλων μας και τη συνακόλουθη αμφίδρομη σχέση, με ανάδραση στις υποβαλλόμενες προτάσεις.
Για το λόγο αυτό επιθυμούμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά και παραθέτουμε την πρότασή μας η οποία, έχει μόνο αναπτυξιακό και ουσιαστικό χαρακτήρα και ουδόλως συντεχνιακό καθόσον η ανάπτυξη της χώρας μπορεί και πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακούς μηχανισμούς, η δράση των οποίων μετράται με συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Αντικείμενο : Άρθρο 1. Έκταση εφαρμογής
Θέμα : Φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου
Πρόταση : Οι Ανώνυμες Εταιρείες Ο.Τ.Α. που είναι πολυμετοχικές (Άρθρα 252 και 265 του Ν. 3463/06) δεν πρέπει να υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου καθόσον δεν εντάσσονται στην έννοια των «μεικτών επιχειρήσεων» και προτείνεται η ρητή εξαίρεσή τους.
Για το λόγο αυτό προτείνεται η τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου του Αρθρου 1 ως ακολούθως :
«Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών Δημοτικών ή Κοινοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων (Αρθρο 254 του Ν. 3463/06), των μονομετοχικών ανωνύμων εταιρειών που συστήνονται για ειδικό σκοπό και ανήκουν αποκλειστικά σε έναν Ο.Τ.Α. (Αρθρο 266 του Ν. 3463/09) καθώς και των αμιγών Νομαρχιακών επιχειρήσεων (Αρθρο 76 του Π.Δ. 30/96).
Τεκμηρίωση της πρότασης :
1. Στο άρθρο 252 του Ν. 3463/06 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) προβλέπεται ο διαχωρισμός σε επιτρεπόμενες μορφές Επιχειρήσεων Ο.Τ.Α., ως εξής :
α. Δημοτικές ή Κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις Ο.Τ.Α. (Άρθρο 254)
β. Ανώνυμες Εταιρείες Ο.Τ.Α. (Άρθρο 265, 266)
με συγκεκριμένους σκοπούς – αντικείμενα και τρόπους λειτουργίας.
Ειδικότερα το Αρθρο 265 αναφέρεται σε πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ, στις οποίες οι Δήμοι, οι Κοινότητες, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και οι λοιποί φορείς της Αυτοδιοίκησης κατέχουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το Αρθρο 266 αναφέρεται σε μονομετοχικές ανώνυμες εταιρείες που συστήνονται για ειδικό σκοπό και ανήκουν αποκλειστικά σε έναν ΟΤΑ.
Από την περιγραφή των κανόνων οργάνωσης και λειτουργίας τόσο των κοινωφελών επιχειρήσεων ΟΤΑ (Αρθρα 254-258 του Ν. 3463/2006) όσο και των μονομετοχικών Δημοτικών και Κοινοτικών ανωνύμων εταιρειών (Αρθρο 266) προκύπτει ότι αυτές, ως αμιγείς επιχειρήσεις ενός ΟΤΑ, είναι άμεσα και στενά συνδεδεμένες με τους ΟΤΑ που τις δημιούργησαν και επομένως, ορθά η πρόσληψη προσωπικού προβλέπεται να γίνεται με βάση τις ισχύουσες για τους ΟΤΑ ρυθμίσεις (βλ. Αρθρα 257 και 258 για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις και Αρθρο 266 για τις μονομετοχικές Δημοτικές και Κοινοτικές ανώνυμες εταιρείες).
Αντίθετα, οι προβλέψεις του Αρθρου 265 του Ν. 3463/2006 για τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ, συνάδουν με την ιδιαίτερη μορφή και το σκοπό των εταιρειών αυτών που είναι η ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση της αναπτυξιακής πρόκλησης της χώρας μας με κανόνες, ρόλους και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Ειδικότερα από την πρόβλεψη της παρ. 6 του Αρθρου 265 του Ν. 3463/06, σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού από τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ προκύπτει σαφώς, σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη μορφή και το σκοπό των εταιρειών αυτών, η βούληση για εξαίρεση από το βασικό Νόμο πρόσληψης προσωπικού στο Δημόσιο (Ν. 2190/94 όπως ισχύει), κατά τρόπο συνολικό και χωρίς διακρίσεις, προβλέποντας την πρόσληψη του προσωπικού τους σε ιδιαίτερο νομοθέτημα.
Ενόψει αυτού εκδόθηκε η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α. στην παράγρ. 6 του Άρθρου 265 (Αριθμ. οικ. 53266/3-9-2009) η οποία, σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των πολυμετοχικών ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α. και προβλέπει αφενός οι προσλήψεις να γίνονται με Κανονισμό που έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) αυτών και αφετέρου να διασφαλίζονται, μέσω του Κανονισμού και εν τέλει μέσω του ΑΣΕΠ, οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παραπάνω Κ.Υ.Α., ο έλεγχος της διαδικασίας πρόσληψης διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και μάλιστα σε όλα τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας (έλεγχος προκήρυξης, γνωστοποίηση τυχόν ενστάσεων, έλεγχος νομιμότητας και κύρωσης πίνακα προσληπτέων, έλεγχος απόφασης Δ.Σ. της Εταιρίας για τη σύναψη σύμβασης εργασίας μετά την παρέλευση της δοκιμαστικής περιόδου).
Επί της ουσίας δηλ. κατά τη διαδικασία πρόσληψης με τη χρήση του Κανονισμού, από τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α., ο έλεγχος του ΑΣΕΠ είναι και συνεχής και ουσιαστικός.
2. Στο Ν. 3463/06 και ειδικότερα στο Μέρος Δέκατο : Επιχειρήσεις Ο.Τ.Α., δεν υφίσταται η έννοια «μικτές επιχειρήσεις» και επομένως, κατά την άποψή μας, το υπόψη νομοσχέδιο δεν αφορά στις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α.
3. Πιθανή ένταξη των πολυμετοχικών ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α. στο υπόψη νομοσχέδιο θα τις οδηγήσει, στην κυριολεξία, στην κατηγορία των ΔΕΚΟ και στην ανάγκη ετήσιας επιχορήγησής τους από το Δημόσιο, κάτι που δεν είναι το ζητούμενο από αυτές.
4. Οι δημοτικές και κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις Ο.Τ.Α. (αμιγείς επιχειρήσεις Ο.Τ.Α.)
α. Εχουν σαν σκοπό την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, που ανάγονται στο κύκλο των δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο των Ο.Τ.Α., δηλαδή εξυπηρετούν σκοπούς κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτισμικής ανάπτυξης ή ανάγονται στον τομέα της παιδείας και του περιβάλλοντος.
β. Είναι περισσότερο εξαρτημένες διοικητικά από τον οικείο Ο.Τ.Α. ακριβώς επειδή οι σκοποί τους συνδέονται με τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. και την ικανοποίηση των ενδιαφερόντων των πολιτών.
γ. Λειτουργούν με όρους και κανόνες οι οποίοι προσομοιάζουν προς τους κανόνες των Ο.Τ.Α.
Για το λόγο αυτό, ελέγχονται – εποπτεύονται από τον Ο.Τ.Α. που τις συστήνει.
α. ως προς τον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου
β. ως προς τις αρμοδιότητες και τον έλεγχο των πράξεων του Δ.Σ.
γ. ως προς την Διαχείριση
δ. ως προς την Ταμιακή Υπηρεσία και τον διαχειριστικό έλεγχο
ε. ως προς την εποπτεία (έγκριση αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο)
5. Αντίθετα, για τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες (εκτός δηλ. από τις μονομετοχικές Α.Ε. ειδικού σκοπού του άρθρου 266 του Ν. 3463/06) ισχύουν τα παρακάτω :
α. Λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διέπονται από τον Νόμο περί Α.Ε. (Ν.2190/20 όπως ισχύει) με ανώτατα όργανα διοίκησης την Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μετόχων και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
β. Η δραστηριοποίησή τους, σε σχέση με τα Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη, επιβάλλει να έχουν ευελιξία στις ρυθμίσεις κύρια του προσωπικού τους, πράγμα που καθίσταται εντελώς ανέφικτο στα πλαίσια του υπόψη νομοσχεδίου, με συνέπεια να διαστρεβλώνεται ο λόγος και η ανάγκη σύστασής τους.
γ. Δεν επιχορηγούνται από το κράτος για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, δεν έχουν φορολογικές απαλλαγές και επομένως δεν διαφέρουν στα βασικά τους χαρακτηριστικά λειτουργίας από τις κοινές Α.Ε.
δ. Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού προκύπτει, αρχικά, με απόφαση του Δ.Σ. τους σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες και το έργο που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν, αφού η υποχρέωση αυτοδύναμης και βιώσιμης λειτουργίας δεν επιτρέπει διαφορετικό τρόπο δράσης.
ε. Δεν επιχορηγούνται άμεσα ή έμμεσα από Ο.Τ.Α. (παράγρ. 3 του Άρθρου 265, Ν.3463/06).
στ. Δεν υπάγονται στους φορείς του Δημόσιου Τομέα της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν 1256/1982.
Για τους λόγους αυτούς, πιθανή ένταξή τους στο υπόψη νομοσχέδιο θα έχει τα παρακάτω αρνητικά αποτελέσματα :
• Δυσχέρεια υλοποίησης του έργου τους μια και μεταξύ των λόγων σύστασης είναι η ευελιξία στη δράση τους.
• Μη απορρόφηση σημαντικών για τη χώρα μας Κοινοτικών πόρων.
• Μη υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
• Θίγεται η αυτοτέλεια και η αυτόνομη δράση και λειτουργία νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου δηλ. περιορίζεται η οικονομική ελευθερία που συνταγματικά προστατεύεται και περιλαμβάνει τη δυνατότητα δράσης με ίδια μέσα, άρα και προσωπικό που αποφασίζεται από τα αρμόδια όργανα των επιχειρήσεων και όχι από το Κράτος.
Το γεγονός αυτό έλαβε υπόψη του, κατά τρόπο σαφή, ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας (Ν. 3463/06) απηχώντας εξάλλου και την ομόθυμη άποψη της ΚΕΔΚΕ.