1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.
2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:
«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.
Αγαπητέ Υπουργέ
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζετε είναι άκρως ανησυχητικό και αυτοκαταστροφικό.
Αποτελεί κάλεσμα για τους απανταχού μουσουλμάνους που θέλουν να εισβάλλουν στην Ευρώπη για να την εξισλαμίσουν – και όχι για να ξεφύγουν από πολέμους, όπως υποστηρίζουν οι εθελοτυφλούντες – για να έρθουν στη χώρα μας για να ικανοποιήσουν τους σκοπούς τους.
Το 1974 ο μουσουλμάνος πρόεδρος της Αλγερίας είπε σε συνεδρίαση του ΟΗΕ: ‘Λαοί της Ευρώπης, εμείς οι μουσουλμάνοι δεν μπορούμε να σας επιβληθούμε με τα όπλα, αλλά θα το κάνουμε μέσω του δημογραφικού’.
Το νομοσχέδιο αυτό είναι το καλύτερο δώρο για τα σχέδιά τους και ένας απίστευτος εφιάλτης για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Αποσύρτε το!!
Αξίζει τον κόπο να δει κανείς πώς αποκτά κανείς την Ελβετική υπηκοότητα.
Η Ελβετία είναι χώρα που χαρακτηρίζεται από αυξημένο βαθμό άμεσης δημοκρατίας, οικονομικής ευμάρειας, ευνομίας, και μακρόχρονης ειρήνης. Θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε πολύ χειρότερα πρότυπα από αυτήν! Ας δούμε λοιπόν τί κάνει η Ελβετία, από το επίσημο σάιτ της χώρας:
Swiss citizenship Regular naturalisation
Κατ’ αρχήν να τονίσω πως η Ελβετία έχει ομοσπονδιακό σύστημα και κάποιος γίνεται πολίτης συγκεκριμένης κοινότητας και καντονιού. Επομένως πρέπει να έχει συνήθως επιπλέον προϋποθέσεις από αυτές που ισχύουν στο ομοσπονδιακό επίπεδο και στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω.
Σημειώνω μάλιστα πως σε μερικές κοινότητες οι Ελβετοί ψηφίζουν για το αν θέλουν κάποιος να γίνει πολίτης ή όχι.
Ας δούμε όμως τί ισχύει σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Πώς γίνεται κάποιος Ελβετός υπήκοος
Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τρόποι για να γίνει κανείς Ελβετός
Να έχει έναν Ελβετό γονέα
Να υιοθετηθεί από Ελβετό πολίτη πριν ενηλικιωθεί
Απλοποιημένη διαδικασία πολιτογράφησης για τους/τις συζύγους και τα παιδιά των Ελβετών
Κανονική διαδικασία πολιτογράφησης
Κανένας δεν γίνεται Ελβετός με τη γέννησή του αν δεν έχει Ελβετό γονέα. Παρακάτω θα δούμε τις προϋποθέσεις κανονικής πολιτογράφησης (regular naturalisation):
12 χρόνια νόμιμοι κάτοικοι της Ελβετίας. Τα χρόνια μεταξύ 10 και 20 μετρούν διπλά. Άρα 6 το λιγότερο χρόνια.
Εξετάζεται αν έχουν ενσωματωθεί στον Ελβετικό τρόπο ζωής, γνωρίζουν τα Ελβετικά έθιμα και παραδόσεις, τηρούν τους Ελβετικούς νόμους, δεν θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική ή εξωτερική ασφάλεια της χώρας.
Όσοι απορρίπτονται δεν έχουν δικαίωμα έφεσης στην απορριπτική απόφαση
Όποιοι γίνονται δεκτοί σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν τελειώνουν.
Απλά λαμβάνουν την άδεια να ζητήσουν πολιτογράφηση στο επίπεδο του καντονιού και της κοινότητας. Για παράδειγμα τα καντόνια έχουν τους δικούς τους κανόνες για πόσα χρόνια πρέπει να είναι κανείς κάτοικός τους που ποικίλουν από 2 έως 12 χρόνια, ενώ πρέπει σε μερικές κοινότητες να είναι κάτοικοι έως και 5 χρόνια.
Είναι νομίζω προφανές πως η Ελβετία είναι πολύ πιο αυστηρή από το σύστημα πολιτογράφησης που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα και από αυτό που προτίθεται να υιοθετήσει το ΠΑΣΟΚ. Εγείρεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ελβετίας, της Δανίας, ή της Γερμανίας; Όταν μας ομιλούν για Ευρωπαϊκά ήθη που πρέπει να υιοθετήσουμε, θεωρούν πως αυτές οι χώρες δεν είναι Ευρωπαϊκές;
Έχει σημασία όμως να δούμε πώς η Ελβετία δέχεται και μετανάστες.
Σίγουρα όχι με την πολιτική των εκ των υστέρων νομιμοποιήσεων με την οποία δημιουργήθηκε ο δικός μας μεταναστευτικός πληθυσμός.
Πώς να μεταναστεύσει κάποιος στην Ελβετία για εργασία
Labour/Work Permits: διαφορετικοί κανόνες ισχύουν για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/European Free Trade Association (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Νορβηγία) και για τους πολίτες εκτός αυτών των χωρών για του οποίους: περιορισμένος μόνο αριθμός διοικητικών εργαζομένων, ειδικών, και άλλων υπαλλήλων με προσόντα γίνεται δεκτός.
Καμιά σχέση λοιπόν με τον δικό μας μεταναστευτικό πληθυσμό ο οποίος δημιουργήθηκε ετσιθελικά και αποτελείται κυρίως από άτομα που προσφέρουν ανειδίκευτη εργασία.
Συνοψίζοντας:
Η Ελβετία δέχεται στο έδαφος της για να εργαστούν κυρίως Ευρωπαίους και περιορισμένο αριθμό ατόμων με ειδικά προσόντα από όλες τις υπόλοιπες χώρες. Όσους δέχεται απαιτεί την πλήρη ενσωμάτωση πριν καν τους δώσει άδεια να ζητήσουν άδεια πολιτογράφησης από τα καντόνια και τις κοινότητες που μπορούν να θέσουν την πολιτογράφησή τους έως και σε δημοψήφισμα!
Έτσι κάνει μια από τις ευνομούμενες χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό είναι άλλωστε ευνομούμενη.
Oι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, στην τεράστια πλειοψηφία τους, δεν επιλέχθηκαν ποτέ από το Ελληνικό κράτος: ήρθαν παραβιάζοντας τα σύνορά μας ή αθετώντας τους όρους της τουριστικής ή φοιτητικής τους βίζας. Το καθεστώς ορισμένων εξ’ αυτών νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων.
http://d-politiki.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html
Τί κάνει λοιπόν η Δανία;
Πηγή μου το επίσημο σάιτ της Δανέζικης κυβέρνησης nyidanmark.dk:
Coming to Denmark (επισκόπηση των δυνατοτήτων αλλοδαπών να έρθουν στη Δανία) .General information about salaried work (πληροφορίες για όσους θέλουν να εργαστούν στη Δανία).
Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που ισχύουν για τους πολίτες Νορδικών χωρών ,(Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία) ή για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για τις υπόλοιπες κατηγορίες μεταναστών.
Μαθαίνουμε λοιπόν πως:
Οι μετανάστες (επαγγελματίες ή εργάτες) που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στη Δανία πρέπει να αποκτήσουν προκαταβολικά άδεια παραμονής και εργασίας.
Η Υπηρεσία Μετανάστευσης ερευνά (για περιορισμένους τύπους επαγγελματιών) αν υπάρχουν κενές θέσεις στην Δανέζικη αγορά εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους υπάρχοντες επαγγελματίες.
Εάν η φύση της εργασίας είναι αρκετά εξειδικευμένη έτσι ώστε να δικαιολογείται η είσοδος του μετανάστη.
Δεν δίνονται συνήθως άδειες εργασίας για ανειδίκευτους εργάτες, όπως ξυλουργούς, χτίστες, ντελιβεράδες, καθαριστές, κτλ.
Ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας, ο υποψήφιος πρέπει να έχει ένα γραπτό συμβόλαιο από Δανό εργοδότη που θα καθορίζει τις συνθήκες εργασίας και την αμοιβή. Αυτές πρέπει να πληρούν τα Δανέζικα πρότυπα.
Σε ειδικές περιπτώσεις απαιτείται έγκριση από ειδική υπηρεσία, π.χ. για ξένους γιατρούς από το Δανέζικο Εθνικό Συμβούλιο Υγείας.
Η Υπηρεσία Μετανάστευσης ζητάει και γνωμοδότηση από περιφερειακές ή κλαδικές αρχές εργασίας.
Η Δανία έχει θεσμοθετήσει διαφόρων ειδών τρόπους για να μεταναστεύσει κάποιος:
Θετική λίστα αφορά αυτούς που έχουν δεχθεί προσφορά εργασίας για τομέα που έχει ελλείψεις στη Δανία
Ορίου μισθού αφορά αυτούς που έχουν δεχθεί προσφορά εργασίας με υψηλές αμοιβές λόγω ιδιαίτερων δεξιοτήτων, και η μετανάστευση των οποίων γίνεται με σχετικά εύκολους όρους
Επιχειρηματικό σχήμα αφορά τους υπαλλήλους Δανέζικων εταιρειών της αλλοδαπής που η εταιρεία τους θέλει να μεταθέσει (υπό προϋποθέσεις) στη Δανία
Υπάρχει βέβαια και ένα σύστημα Πράσινης Κάρτας καθώς και ειδικές διατάξεις για αθλητές, ερευνητές, μαθητευόμενους, κτλ στις οποίες δεν θα αναφερθώ.
Το σύστημα της Πράσινης Κάρτας
Το σύστημα της Πράσινης Κάρτας δίνει την δυνατότητα τριετούς άδειας εργασίας στη Δανία σε υποψήφιους που θέλουν να αναζητήσουν εργασία στη Δανία.
Η επιλογή αυτών που θα τη λάβουν γίνεται με ένα σύστημα πολύπλευρης μοριοδότησης:
Επίπεδο σπουδών
Εργασιακή εμπειρία
Ηλικία
Προσαρμοστικότητα
Γνώση γλωσσών
Ο υποψήφιος πρέπει επιπλέον να έχει ασφάλεια υγείας έως ότου καλυφθεί από το σύστημα υγείας της Δανίας και να μπορεί να αυτοσυντηρηθεί για ένα έτος (όσο ψάχνει για δουλειά δηλαδή στη Δανία).
Η σύγκριση με την Ελλάδα
Το Ελληνικό σύστημα επιβραβεύει τη λαθρομετανάστευση με εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις, το Δανέζικο επιλέγει τους μετανάστες με ποιοτικά κριτήρια.
Στο Ελληνικό σύστημα δεν υπάρχει καμιά διασύνδεση με τις ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας, το Δανέζικο προωθεί τη μετανάστευση στους τομείς που υπάρχουν πραγματικές ελλείψεις
Το Ελληνικό σύστημα βασίζεται σε μετανάστευση χαμηλού επιπέδου (καθαρισμός, οικοδομή, φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων). Το Δανέζικο σε μετανάστευση υψηλού επιπέδου.
Το Δανέζικο σύστημα βασίζεται σε μια σειρά κανόνων που εκφράζει την πολιτική της Δανίας για το ποιούς θέλει να έρθουν, το Ελληνικό στα μπαλώματα και τους αυτοσχεδιασμούς.
Τί πρέπει να κάνουμε;
Πριν δούμε αν πρέπει να αποκτήσουν οι μετανάστες και τα παιδιά τους την Ελληνική ιθαγένεια πρέπει να αποκτήσουμε σοβαρή μεταναστευτική πολιτική: να επιλέγουμε τους μετανάστες με βάση τις ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας και τα χαρακτηριστικά τους, να επιλέγουμε τους καλύτερους δυνατούς, να θέτουμε προϋποθέσεις για να ζουν σωστά στη χώρα μας με βάση κανόνες.
Η Δανία επιλέγει αυτούς που θέλει, και τους δίνει ιθαγένεια με δυσκολία.
Δεν προσομοιάζει καθόλου σε Δανία του Νότου η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου.
Σωστό μέτρο. Φυσικά έχουν λάθος όσοι ζητούν δημοψήφισμα, καθώς θέματα στοιχειωδών δικαιωμάτων δεν είναι διαπραγματεύσιμα.
Ένα από τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν πως οι μετανάστες και τα παιδιά τους πρέπει να παίρνουν εύκολα την ιθαγένεια και να έχουν δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές είναι το ακόλουθο, σε μια τυπική έκφρασή του:
Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν έρθει στη χώρα πριν από το 1991 και ζουν πλέον στην Ελλάδα για 2η και 3η γενιά, σημειώνει ο κ. Μοαβία. Πληρώνουν φόρους, προσφέρουν την εργατική τους δύναμη, τα παιδιά τους έχουν σπουδάσει εδώ, και όμως δεν έχουν δικαιώματα πολίτη…
Με λίγα λόγια το επιχείρημα είναι το εξής: οι μετανάστες εργάζονται, πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμβάλλουν δηλαδή στην οικονομική ζωή του τόπου όπως και οι Έλληνες. Πρέπει όμως να έχουν μόνο υποχρεώσεις ή πρέπει να έχουν και αντίστοιχα δικαιώματα;
Πρόκειται για ψευδοδίλημμα. Οι μετανάστες έχουν δύο τεράστια προνόμια που αντισταθμίζουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους:
* Η Ελλάδα τους παραχώρησε το δικαίωμα να ζούνε και να εργάζονται στην Ελλάδα. Απολαμβάνουν ένα τεράστιο προνόμιο δηλαδή, το οποίο δεν απολαμβάνουν πάρα πολλοί άλλοι που θα το ήθελαν
* Απολαμβάνουν τις υποδομές (δρόμοι, λιμάνια, κτίρια, δίκτυα, νοσοκομεία, σχολεία, κτλ.) που έφτιαξαν οι Έλληνες. Πράγματι συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία με την εργασία τους, αλλά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτή την εργασία επειδή υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποδομών που την κάνει δυνατή.
Οι μετανάστες δεν είναι καθόλου αδικημένοι λοιπόν. Γι’ αυτά που δίνουν στην Ελλάδα έχουν πάρει ένα αντίτιμο. Δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα: την δυνατότητα να ζούνε σε μια χώρα και να απολαμβάνουν τις υποδομές της.
Έχουμε χάσει την κοινή λογική: το δικαίωμα να ζει και να απολαμβάνει κάποιος την Ελλάδα δεν είναι αυτονόητο, δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα». Εκατοντάδες εκατομμυρίων πολιτών σε υπανάπτυκτες και ανατπυσσόμενες χώρες θα ήθελαν πάρα πολύ να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα. Γι’ αυτό άλλωστε έρχονται.
Φανταστείτε πως προσλαμβάνετε έναν κηπουρό για το σπίτι σας. Του δίνετε δωμάτιο να κοιμηθεί, μισθό, ασφάλιση, μια έτοιμη υποδομή (τον κήπο) στην οποία μπορεί να εργαστεί. Είστε υποχρεωμένοι να του δώσετε και μερίδιο στην περιουσία σας; Όχι βέβαια. Αν θέλετε βέβαια, μπορείτε να το κάνετε. Όμως δεν είναι δυνατόν αυτόματα, επειδή δούλεψε στο σπίτι σας για 5 χρόνια να αποκτάει ένα τέτοιο μερίδιο.
Μέτοχοι με δικαίωμα ψήφου του Ελληνικού κράτους είναι οι Έλληνες πολίτες. Και αυτοί πρέπει να αποφασίζουν πόσοι και ποιοί θα αποκτήσουν συνιδιοκτησία στην περιουσία τους.
Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μεταναστευτικό πληθυσμό. Παρότι οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν παράνομα, η Ελληνική πολιτεία τους εκχώρησε με τις διάφορες νομιμοποιήσεις το δικαίωμα να ζουν στη χώρα και να απολαμβάνουν τις υποδομές της, έχοντας ένα επίπεδο ζωής ανώτερο από αυτό των χωρών καταγωγής τους. Είναι κερδισμένοι οι μετανάστες επειδή βρίσκονται στη χώρα μας: το να πληρώνουν φόρους, τέλη, και εισφορές είναι η αυτονόητη δική τους υποχρέωση για τα προνόμια που απολαμβάνουν.
Συνοψίζοντας: Οι μετανάστες δεν είναι «ριγμένοι» επειδή δεν έχουν ψήφο και ιθαγένεια. Ο αυτοματισμός στην χορήγηση ιθαγένειας και ψήφου που προωθεί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι προφανής διόρθωση μιας αδικίας. Είναι αδιάκριτη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γίνει δημόσιος διάλογος για το μεταναστευτικό και τη χορήγηση ψήφου/ιθαγένειας στους μετανάστες και τα παιδιά τους. Να σταματήσουν οι πολιτικοί να παίζουνε με βάση τις ιδεοληψίες τους ή τις εκλογικές τους σκοπιμότητες με τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού και τις ελπίδες των μεταναστών.
Πολιτογράφηση μόνο υπό αυστηρές και δίκαιες προϋποθέσεις που να σέβονται τόσο την επιθυμία του μετανάστη να γίνει πολίτης όσο και το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν ποιος θα γίνει πολίτης, χωρίς αυτοματισμούς.
Κύριοι της κυβέρνησης,
Ανακόψτε τα κύματα λαθρομετανάστευσης από τις γειτονικές χώρες.
Απο-γκετοποιήστε το κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.
Εξαλείψτε τη διαφθορά από τις διαδικασίες νομιμοποίησης των μεταναστών.
Ορίστε έναν αριθμό μεταναστών που μπορεί να αντέξει η χώρα.
Δημιουργήστε επιτέλους μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική.
Όταν λοιπόν γίνουν όλα αυτά να είστε σίγουροι ότι οι φωνές αντίδρασης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα μειωθούν.Δεν είμαστε ούτε φασίστες, ούτε ρατσιστές, όπως βολεύει κάποιους να μας αποκαλούν για να μειώνουν την ισχύ της γνώμης μας.Είμαστε πολίτες, που βλέπουμε όλα να γίνονται χωρίς στρατηγική και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Σας ευχαριστώ.
Έχω μεγαλώσει στην Γερμανία και πήγα και σχολείο εκεί πέρα.Μιλάω άπταιστα τα γερμανικά και θα μπορούσα να μείνω μόνιμα στην Γερμανία.Επέλεξα να επστρέψω στην πατρίδα μου γιατί είμαι της άποψης οτι όλοι πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας.
Τώρα οι Πακιστανοί,Ιρακινοί και όλοι οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι και ισλάμιστες,λυπάμαι αλλά δεν έχουνε τίποτα κοινό με τους έλληνες και γενικότερα με τους Ευρωπαίους.
Λοιπόν,θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει δημοφήφισμα,δεν κάνει να επιτρέψουμε να γίνουν έλληνες αυτοί οι άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε την γλώσσα μας,ούτε την θρησκεία μας,ούτε τον πολιτισμό μας και είναι παράνομοι εδώ.
Θέλω μία Ελλάδα καθαρή και δίκαιη για την οικογένεια μου που πρόκειται να κάνω,δεν μπορούμε να συντηρήσουμε αυτούς,πρώτα θα σκεφτούμε τους έλληνες και μετα τους ξένους.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!
Λοιπόν, άλλο ιθαγένεια (που σε καμμία χώρα στον κόσμο δεν την παίρνει κανένας κι ας το καταλάβουν εδώ οι ιθύνοντες και οι πειθήνιοι) κι άλλο πράγμα η υπηκοότητα, που δίνεται σαφώς πιο εύκολα και προσφέρει δικαιώματα κι υποχρεώσεις στους λαμβάνοντες την.
Επί τέλους την αλήθεια!
Κατ’ αρχήν, πρέπει να παρατηρήσω ότι η συζήτηση περί ιθαγένειας, έχει καταλήξει (επίτηδες;) σχεδόν αποκλειστικά, σε θέμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι.
Κατά την άποψή μου, δεν είναι αυτό το θέμα. Άλλωστε μπορεί να γίνει τροποποίηση, ώστε να μην ψηφίζουν/ψηφίζονται μόνο οι ιθαγενείς, αλλά κι οι υπήκοοι.
Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί (επίτηδες κι εδώ;) για το τι πραγματικά συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Κι όχι σε θέμα υπηκοότητας, αλλά ιθαγένειας. Επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δεν είδα σε καμμία χώρα να παίρνει κάποιος την ιθαγένεια (ασχέτως εάν μετά από κάποια διαδικασία αποκτάς δικαίωμα εκλέγειν κι εκλέγεσθαι).
Κατ’ εμέ αυτό είναι το θέμα. Φοβάμαι όμως ότι όπως πάντα κοιτούμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.
Εδώ, επί χρόνια νομίζουμε ότι είμαστε η μόνη χώρα με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ευρώπη. Κι όχι μόνο δεν είμαστε η μόνη, αλλά κοντεύουμε να γίνουμε αυτή με την μικρότερη σε διάρκεια, με τάση προς κατάργηση. Η παραπληροφόρηση κι η διαστρέβλωση μέσω διαφόρων «παπαγάλων» παίρνει και δίνει.
Ενημέρωση πλήρης κι ειλικρινής και ας αφήσουμε τα ψέμματα ή την απόκρυψη/παραμόρφωση της αλήθειας ή της λαθεμένης κατεύθυνσης.
Διαβάζω αυτές μέρες συστηματικά την ανοικτή διαβούλευση στην οποία κατέθεσα την άποψή μου. Διαπιστώνω ότι το βασικό αίτημα, ασχέτως του προσανατολισμού των τοποθετήσεων είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος.
Ας γίνει επιτέλους ένα δημοψήφισμα και ο λαός, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν θα ξεχάσει ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσει και να ακουστεί, ασχέτως του αποτελέσματος.
Το «Έλληνες καλούνται οι την ημέτερα παιδείαν μετέχοντες» δεν το είπε φυσικά ο Μέγας Αλέξανδρος όπως ανέφερε ένας υπέρμαχος του νομοσχεδίου αλλά ο Ισοκράτης και όχι υπό την έννοια που του αποδίδουμε σήμερα. Ο Ισοκράτης είχε πει αναφερόμενος στην αίγλη των Αθηνών ως προς τα γράμματα ότι «νομίζονται Έλληνες ακόμη και αυτοί που μετέχουν της ελληνικής παιδείας». Σκεφθείτε ότι ο Ισοκράτης ήταν ο εθνικιστής των Αθηνών εκείνη την εποχή και σφοδρός αντίπαλος του Δημοσθένους.
Ας μην λέει ο καθένας σ΄ αυτή τη χώρα ότι ατεκμηρίωτο έχει στο μυαλό του ορμώμενος από τις ιδεολογικές του επιδιώξεις.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια σ΄ αυτόν τον τόπο (ή να την επανακτήσουμε) θα πρέπει να προτείνουμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Επίσης, θα ήθελα να προτείνω την τροποποίηση του νομοσχεδίου ως προς την απόκτηση ιθαγένειας. Αυτή να τη λαμβάνουν μόνο οι ομογενείς καιίσως ελληνίζοντες από γειτονικούς συγγενικούς λαούς (ως προς τη γλώσσα, όνομα, ίσως και θρήσκευμα.
Έτσι θα τονώσουμε το δημογραφικό με σχετικά υγειή τρόπο χωρίς να δημιουργούμε μακροπροθέσμους κινδύνους.
Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, αντισταθείτε στους κυνηγούς κεφαλών,
που έχουν ως στόχο να διαιωνίσουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα και για την οποία ευθύνονται πρωτίστως όσοι εκμεταλλεύονται ασύστολα τους ξένους μετανάστες.
Βάλτε μια τάξη λοιπόν και νομιμοποιήστε όσους έχουν τα νόμιμα δικαιώματα και βρείτε τρόπους δημοκρατικής επαναπροώθησης στις χώρες τους όσους έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.
Κάθε πραγματικά μορφωμένος άνθρωπος πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του μίσους από οργανωμένους ρατσιστικούς και ξενοφοβικούς κύκλους και κόμματα με νεφελώδη ιδεολογήματα στη θέση της ιδεολογίας.
Δημοψήφισμα.τέτοιες αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο Ελληνικός λαός.γενικότερα όλες τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο ελληνικος λαός.οι πολιτικοι πρέπει να υπάρχουν για να θετουν τα θεματα ,καθώς και να μας εκπροσωπουν στο εξωερικό.εμεις ν’αποφασιζουμε και αυτοί ν’ανακοινώνουν.ανά 6 μήνες πρέπει όλοι οι Έλληνες να λαμβάνουμε έντυπα με θέματα και να ψηφιζουμε.θα τα ταχυδρομούμε και θα περιμενουμε τ’αποτελέσματ.αυτό είναι δημοκρατία.εμείς τώρα έχουμε ολιγαρχία.400 μαντράχαλοι αποφασίζουν για τις ζωες μας ,αλλά συμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.το μόνο δημοκρατικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ακόμα διατηρούμε το δικαίωμα ψηφου ,που κι αυτό θα το χάσουμε σιγά σιγά αφού υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι που δεν πάνε να ψηφίσουν.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΤΖΑΜΙΑ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ.
Στην Ελληνική ύπαιθρο παρουσιάζεται μια υπερκινητικότητα σε ότι αφορά την κυβερνητική πρόθεση να περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Καλώς ή κακώς, οι κάτοικοι έλληνες πολίτες της επαρχίας και μάλιστα της Εύβοιας που έχω άμεση γνώση από τον ευρύτερο κοινωνικο περιγυρο, ανεξάρτητα απο την ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση παραμένουν στο σύνολο τους αντίθετοι σε μία προοπτική να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς την συμμετοχή τους.
Ακόμη και οι υποστηριχτές της νεας αυτής νομοθετικής κίνησης μιλούν -απαιτούν θα έλεγα- δημοψήφισμα.
Νομίζοντας πως ο νομοθέτης, νομοθετεί με βασικό κριτήριο την πρόοδο αλλα και με βάση την κοινωνική κατάσταση και συνοχή εύχομαι να προσέφερα περισσότερα από εναν σχολιασμό η κριτική ή και διόρθωση που άλλωστε δεν έχω και την επάρκεια να κάνω.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Έχει αναφερθεί (επιγραμματικά ίσως αλλά αρκετά κατατοπιστικά) με ποιές προϋποθέσεις δίνεται η ιθαγένεια σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρότερα αυτών που προτείνει το παρόν σχέδιο νόμου.
Μπορούν να εξηγήσουν οι συντάκτες του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου με ποιά λογική η Ελλάδα πρέπει να απονέμει ιθαγένεια με πολύ χαλαρότερα κριτήρια αυτών που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ευχαριστώ.
Συμφωνώ απόλυτα! Μιλάμε για την εφαρμογή του αυτονόητου που δυστυχώς δεν είναι «αυτονόητο», όπως και πολλά άλλα, στον τόπο μας
Ναι, καλό, να ψηφιστεί.
Πριν το «δημοψήφισμα» για το αν θέλω ή όχι μετανάστες στην Ελλάδα, να ζητήσουμε δημοψηφίσματα σε όλο τον κόσμος, όπου υπάρχουν έλληνες, για το αν θέλουν ή όχι μετανάστες στις χώρες τους.
Έτσι, θα μας τους στείλουν πίσω και θα ενισχυθεί το εθνικό «αίμα και το φρόνημα».
Ένα άλλο ωραίο δημοψήφισμα είναι αυτό με το ερώτημα: «Να χτίζουμε και να αυθαιρετούμε σε δάση, βουνά, παραλίες και γενικώς όπου θέλουμε, χωρίς περιορισμούς;»
Και να το υλοποιήσουμε.
Θέλετε κι άλλα; «Να διώξουμε από τη Θράκη τους έλληνες μουσουλμάνους;» «Θέλετε να πάρουμε την Πόλη;»
Η Δημοκρατία είναι Παιδεία. Το ένα εμπεριέχει και προϋποθέτει το άλλο.
Ας φτιάξουμε δημοκρατία και παιδεία, πριν τα δημοψηφίσματα.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι θέμα δημοψηφίσματος.
Είναι, όμως, θέμα δημοψηφίσματος τα ερωτήματα «Να απαλλοτριώσουμε τις τράπεζες;». «Να πάψει η Ε.Ε. να δίνει ευρώ στις τράπεζες με 1% και να μας το δανείζουν με 3-6%;»
Αυτά είναι δημοψηφίσματα και εκεί βρίσκεται ο πραγματικός εχθρός.
Δεν φταίει για τα χάλια του κόσμου ο ρακένδυτος, αλλά η χρηματιστική ολιγαρχία και οι πολιτικοί υπηρέτες της.
Όλα τα άλλα, είναι παιχνίδια αποπροσανατολισμού.
Βαράμε το σαμάρι, για να μη χτυπήσουμε τα γαϊδούρια – ολιγάρχες, που μας έχουν μετατρέψει σε χρεωμένες δυστυχίες.
Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζει η «αριστεροδεξιά» ρητορική: Διαίρει και βασιλευε στον κόσμο.
Αυτό υπηρετούν οι όσοι δείχνουν το θύμα για ένοχο και όχι τον θύτη.
Η πατρίδα απειλείται από την ολιγαρχική διεθνή νομοθεσία, που μας υποχρεώνει να χρεωνόμαστε και να υποθηκεύουμε το μέλλον μας. Οι δήθεν πατριώτες υπηρετούν τη νέα τάξη, διατηρώντας την στο απυρόβλητο, πίσω από συνομωσιολογικές ρητορείες.
Να αγαπάτε.
Μάλλον δέν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της Ιθαγένειας και της Υπηκοότητας. Αλλιώς η συγκεκριμένη κίνηση για το νομοσχέδιο εξηγείται αν σκεφθούμε τις επιταγές της «παγκοσμιοποίησης», που θέλουν τους λαούς απρόσωπους και νοθευμένους.
Εφόσον το νομοσχέδιο λέει για Ιθαγένεια, πρέπει να προχωρήσετε σε δημοψήφισμα. Οπως πολλοί ακόμη, διαφωνώ με την παροχή Ιθαγένειας. Εξ΄ άλλου είναι και κάτι για το οποίο ΔΕΝ ψηφιστήκατε στις τελευταίες εκλογές, διότι δέν το είχατε ανακοινώσει.
Οχι λοιπόν στην Ιθαγένεια, ναί στο δημοψήφισμα.
Εφόσον κινείται τέτοιο θέμα, οπωσδήποτε απαιτείται Δημοψήφισμα..
Σε ότι αφορά την σύνδεση των πολιτικών δικαιωμάτων με τα άνθρωπινα δικαιώματα, είναι εκτός λογικής πραγμάτικοτητας μία τέτοια συσχέτιση, μία και είναι άλλο τα άνθρωπινα δικαιώματα και εντελώς διαφορετικό τα πολιτικά δικαιώματα και η ιθαγένεια.
Να προχωρήσει άμεσα το νομοσχέδιο.
Ο υπο συζήτηση νόμος είναι αντισυνταγματικός επι της αρχής. Διότι μία πολίτεία -οποιαδήποτε πολιτεία- είναι αποκλειστικά και μόνο οι πολίτες της. Και εδώ πλέον συζητάμε αν αυτη η πολιτεία πρέπει να αλλάξει τους πολίτες της. Συζητάμε δηλαδή για μία άλλη άτοπη πολιτεία.
Και τουλάχιστον κάτι τέτοιο απαιτεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ειδάλλως θα είναι πράξη αλλοίωσης του πολιτεύματος. Κοινώς πολιτειακό πραξικόπημα.
…Νομίζω ότι το «δημοκρατικότερο» από όλα είναι να τεθεί δημοψήφισμα. Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί αντισυνταγματική αυθαιρεσία από τη μεριά της κυβέρνησης. Η Ελλάδα δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός και θέματα όπως αυτό θα σηκώσουν κύματα αντιδράσεων…φιλοκυβερνητικών και μη φιλοκυβερνητικών…
είναι απλά που όλοι σχεδόν οι Έλληνες το απευχόμαστε
Πραγματικά ήταν καιρός να γίνει αυτή η αλλαγή στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι κάτι δύσκολο που πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και με τον σωστό τρόπο. Είναι απράδεκτο και άδικο που υπάρχουν 200.000 και παραπάνω παιδιά και νέοι «χωρίς πατρίδα» παρ’ ότι έχουν μεγαλώσει σε αυτην την χώρα και έχουν διαδχθεί την Ελληνική παιδεία. Μακάρι η κυβέρνηση να εκτελέσει άμεσα αυτό το σχέδιο. Θα έιναι καλό για όλους τους κατοίκους της Ελλάδας!
Είναι γελοίο και παράλογο και μεγάλο ατόπημα του υπουργού. Εξ όσων γνωρίζω καμία χώρα της Ευρώπης δεν δίνει ιθαγένεια σε απόγονους μεταναστών , και πως είναι δυνατόν άλλωστε, μα προσφέρετε η δυνατότητα απόκτησης υπηκοότητας. Είναι αδύνατο δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών να εναρμονιστούν με τα ήθη και έθιμα των ιθαγενών έτσι ώστε να βρίσκετε μέσα σε λογικά πλαίσια η δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας από αυτούς.
Για το νομοσχέδιο έχω να δηλώσω ότι είναι τουλάχιστον προχειροφτιαγμένο.Δεν θα αναλωθώ στα επι μέρους άρθρα,κατά την άποψη μου το μεγαλύτερο και σχεδόν εγκληματικό ατόπημα είναι πως με την δυνατότητα απόκτησης της ιθαγένειας από τα παιδιά γεννηθέντα στην Ελλάδα,θα δώσουμε στην ουσία ένα προσκλητήριο στις χώρες-προέλευσης των μεταναστών να πλημμθρίσουν την Πατρίδα μας,καθώς αποκτώντας ένα παιδί στο έδαφός της θα είναι(βάσει των ευρωπαϊκων νόμων)γονείς πολίτου ΕΕ.Συνεπώς θα ζήσουμε όχι απλά κύμα,αλλά τσουνάμι απο μετανάστες το οποίο τελικώς θα μας καταπνίξει.Αυτή η προοπτική και μόνο αρκεί για να ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!
Συμφωνώ απόλυτα με την απόδωση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών. Θα πρέπει ωστόσο να ληφθεί μέριμνα και για τα παιδιά παράνομων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα κι έχουν προσαρμοστεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Διαφωνώ εντελώς για το δημοψήφισμα. Δεν μπορούν να μπουν σε δημοψήφισμα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και των μεινοτήτων αλλά θα πρέπει να ψηφιστούν νόμοι με γνώμονα τις διεθνείς συνθήκες. Εξάλλου, δεν καταλαβαίνω από ποιες ενδείξεις προκύπτει ότι οι έλληνες θέλουν δημοψήφισμα και είναι κατα του νομοσχεδίου.
Το σχόλιο μου δεν αναφέρεται στο άρθρο 1, αναφέρεται «ΓΕΝΙΚΑ» στο νομοσχέδιο, αλλά επειδή δεν έχετε προβλέψει «Γενικά Σχόλια», το βάζω στο πρώτο άρθρο:
Μια από τα ίδια.
Δε θα μπω στην ουσία. Θα σχολιάσω τη διαδικασία. Η οποία είναι δραματική, όπως πάντα ήταν.
«Νέος Νόμος για την Πολιτογράφηση», σημαίνει «Νέος Νόμος για την Πολιτογράφηση».
Δε σημαίνει ο παλιός νόμος με αλλαγές.
Σημαίνει ότι όλοι οι κανόνες για το πως κάποιος θα γίνει Έλληνας Πολίτης θα είναι γραμμένοι, συγκεντρωμένοι, αν θέλετε θα τυπωθούν σε ένα βιβλιαράκι που θα διατίθεται (και θα μεταφραστεί) στις εισόδους της χώρας και στις πρεσβείες της, θα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ με λίγα λόγια, και θα είναι ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ στον καθένα.
Αυτό το βιβλιαράκι θα περιέχει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ που διέπουν την πολιτογράφηση στην Ελλάδα. Αν χρειάζεται να αναφέρει και μερικά άρθρα του Συντάγματος, θα τα έχει και αυτά.
Τίποτα άλλο.
Αντί για αυτό, τι διαβάζω εδώ; Τι με καλείτε να σχολιάσω:
Αντιγράφω:
Άρθρο 1
1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
Άρθρο 2
Το άρθρο 5 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
Άρθρο 3
Το άρθρο 6 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
Άρθρο 6
Στο άρθρο 9 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, προστίθεται νέα παράγραφος 4 ως εξής:
Άρθρο 7
Το άρθρο 12 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 2834/2004 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
Άρθρο 8
Στο άρθρο 25 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, προστίθενται νέες παράγραφοι 3 και 4 ως εξής:
κλπ κλπ κλπ.
Από τα ανωτέρω συνάγω ότι:
Το Άρθρο 1 (του παλιού Νόμου) αλλάζει.
Τα άρθρα 2, 3 και 4 (του παλιού Νόμου) δεν αλλάζουν.
Το 5 αλλάζει.
Το 6 αλλάζει.
Τα 7 και 8 δεν αλλάζουν.
Στο 9 προστίθεται παράγραφος (η 4). Οι προηγούμενες 3 (προφανώς) του Ν. 3284/2004 παραμένουν.
Τα άρθρα 10 και 11 δεν αλλάζουν.
Το 12 αλλάζει
Τα άρθρα 13 έως και 24 (του παλιού Νόμου) δεν αλλάζουν.
Στο 25 προστίθενται παράγραφοι (οι 3 και 4). Οι προηγούμενες 2 (προφανώς) του Ν. 3284/2004 παραμένουν.
κλπ κλπ κλπ.
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζεται η «νομοθετική πρωτοβουλία σας», για να καταλάβει δηλαδή κανείς τι πρόκειται να γίνει με τους νέους πολίτες πρέπει να πηγαίνει μπρος-πίσω από τον παλιό νόμο στα καινούρια (υπό σχολιασμό) άρθρα, και βέβαια αν ο νόμος του 2004 παραπέμπει και σε παλιότερο, πρέπει να πηγαίνει να ψάχνει και τον παλιότερο. Η χαρά του δικηγόρου.
Μα είναι τρόπος σύνταξης νόμου αυτός;
Και επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω, σας ξαναλέω την ερώτηση με διαφορετικό τρόπο:
Γιατί δε ξαναγράφετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ από την αρχή, βάζοντας όλα (παλιά, νέα και παλιότερα) τα ισχύοντα άρθρα μέσα, ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ, να καταλαβαίνει κανείς τι διαβάζει; Όπως νομίζετε ότι πρέπει να είναι (δε σχολιάζω την ουσία).
Και στο τέλος προσθέστε και μια παράγραφο που θα λέει «Ο παρών Νόμος καταργεί κάθε προηγούμενο» και καθαρίσατε.
Τότε, θα μπορώ να σχολιάσω την πρωτοβουλία σας.
Εύκολα, κατανοητά, απλά πράματα.
Δε το κάνετε, και γι αυτό δε θα γίνουμε ΠΟΤΕ κράτος.
Τροφή για δικηγόρους μαγειρεύετε. Δε φτιάχνετε τη χώρα.
Ελπίζω αυτοί οι οποίοι τάσσονται υπέρ να το κάνουν από κομματικό πατριωτισμό κι όχι επειδή τους το υπέδειξε το αφεντικό της κυβέρνησης.
Επι των άρθρων, είναι ΛΑΘΟΣ…Θα έρθουν εκατομμυρια δύστυχοι άνθρωποι εδώ αν μάθουν οτι δίνουμε τόσο εύκολα την Ελληνική Ιθαγένια.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ; Δεν αντεχετε η κατάσταση στην Κυψέλη. Κάθε μέρα είναι όλο και πιο πολλοί
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως κράτος. Γιατί αν δεν το κάνετε τώρα, σύντομα θα έχουμε άγριες καταστάσεις που θα πρεπει να αποφυγουμε
Σχετικά με το σχόλιο ότι τα παιδιά των μεταναστών/τριών που έχουν συμπληρώσει κάποιο χρονικό όριο διαμονής στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δικαιούνται αυτομάτως υπηκοότητα γιατί δεν θα έχουν μάθει την ελληνική κουλτούρα (παιδεία, πολιτισμό, όπως και να το πούμε) πριν μεγαλώσουν λίγο:
Μα και τα παιδιά των Ελλήνων δε γεννιούνται γνωρίζοντας την ελληνική κουλούρα, ούτε την έχουν κληρονομήσει στα γονίδιά τους! Κι αυτά μεγαλώνοντας τη μαθαίνουν!
Και εφόσον και τα μεν παιδιά και τα δε μένουν στην ίδια χώρα, πάνε τα ίδια σχολεία, βλέπουν την ίδια τηλεόραση κ.ο.κ, το επιχείρημα ότι τα παιδιά μεταναστών πρέπει να πάνε πρώτα σχολείο δέκα χρόνια (και μήπως θα τα διευκόλυνε σε αυτό το να έχουν την ελληνική υπηκοότητα; λέω, μήπως…) δε στέκει.
Μπορούμε να πούμε και το αντίστροφο: Τι έπαθαν οι Γερμανοί, που έχουν τόσες δεκαετίες μετανάστες στη χώρα τους, και κάποιοι από αυτούς αποκτούν και τη γερμανική υπηκοότητα; (παρεμπιπτόντως σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της παρούσας ιστοσελίδας, οι όροι ‘ιθαγένεια’ και ‘υπηκοότητα’ θεωρούνται ταυτόσημοι). Και υπάρχουν πάρα πολλοί μη Ευρωπαίοι μετανάστες στη Γερμανία.
Συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα του νόμου, και πιστεύω ότι και άλλες διαδικασίες (που δεν μέρος αυτού του νόμου) χρειάζεται να αποσαφηνιστούν/εφαρμοστούν επιτέλους. Για παράδειγμα, επίσπευση της διαδικασίας ανανέωσης άδειας παραμονής νόμιμων μεταναστών/-τριών. Φανταστείτε να προσπαθούν οι γονείς να αποδείξουν ότι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, για να πάρει την υπηκοότητα το παιδί τους, και να μην μπορούν γιατί περιμένουν την καθυστερημένη άδεια παραμονής τους…
Πάντως όσοι φρικιούν για τον… κατακλυσμό μεταναστών που μας περιμένει μόλις περάσουμε ένα μέτρο λίγο πιο ανθρώπινο (μόνιμο ρητορικό τέχνασμα και αποδεδειγμένα λανθασμένο επιχείρημα), ας αναλογιστούν το εξής: διευκολύνοντας ένα ή μία μετανάστη/-τρια ή πρόσφυγα να έχει τα απαραίτητα νόμιμα χαρτια (είτε άδειας παραμονής, είτε, ακόμα καλύτερα για τους/τις ουσιαστικά μόνιμους/-ες κάτοικους, χαρτιά υπηκοότητας), διευκολύνεται και η νόμιμη κινητικότητά τους στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης (τουλάχιστον σε όσες είναι στη Σενγκεν). Πόσοι άνθρωποι «κολλάνε» στην Ελληνική γραφειοκρατία και μένουν στην Ελλάδα (ως πρώτη χώρα εισόδου) εν αναμονή χαρτιών; Ή μήπως νομίζετε ότι όλοι οι άνθρωποι που ουσιαστικά αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους και ψάχνουν μια πιο ανθρώπινη ζωή έρχονται εδώ με σκοπό να μας αλλοιώσουν το εθνικό DNA;
‘Οσοι και όσες είναι να μείνουν μόνιμα, θα μείνουν, και δικαιούνται να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης, όπως και τα παιδιά τους που γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ.
Παρακαλώ να επαναφέρετε το σύστημα με το οποίο ψηφίζουμε αν συμφωνούμε ή όχι με τα σχόλια. Αν υπάρχει υπόνοια νοθείας στις ψήφους, ας φαίνεται και η ηλεκτρονική IP διεύθυνση αυτού που ψήφισε.
Εξαιτίας της απουσίας ψήφου στα σχόλια και της αδυναμίας ταξινόμησής τους, οι ίδιες και οι ίδιες απόψεις επαναλαμβάνονται συνέχεια, και η δημόσια διαβούλευση έχει καταντήσει παρωδία!
Πρέπει να φανεί τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος. Μήπως τελικά το να φαίνεται η άποψη του κόσμου (σε αυτό και σε άλλα θέματα της διαβούλευσης) δεν συμφέρει τους διοργανωτές της;
Δεν είμαι φιλικά προσκείμενος με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με κανένα κόμμα, και δεν ξέρω καν εάν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι άρτια συντεταγμένο, αλλά το γεγονός παραμένει ότι η βασική ιδέα της αλλαγής του κώδικα ιθαγένειας από «δίκαιο του αίματος» σε «δίκαιο του εδάφους» μόνο σε καλό μπορεί να βγει στη χώρα, και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε χώρα. Ακόμα και αν δεν ήταν κοινωνικά ωφέλιμο, δεν παύει να είναι η μόνη δίκαιη και πολιτισμένη επιλογή.
Όσοι αντιτίθενται σε μια τέτοια κίνηση είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου οπισθοδρομικοί ξενοφοβικοί σωβινιστές που αντιδρούν όχι βάσει λογικής, παρά βάσει ποταπών ενστίκτων και εξαρτημένων ανακλαστικών. Ένα από τα χαρακτηριστικά των αμόρφωτων είναι ότι λαμβάνουν θέσεις όχι με βάση το τι είναι σωστό και δίκαιο, αλλά με βάση το τι πιστεύουν οι ίδιοι πως είναι συμφέρον τους, και μάλιστα συνήθως έχουν και εσφαλμένη εντύπωση ως προς το τι πραγματικά τους συμφέρει.
Παρατηρήσεις επί του Σχεδίου :
Περί χορήγησης Ιθαγενείας
1ον Ενώ τιτλοφορείται «πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών …», τα 2 από τα 4 κεφάλαιά του αφορούν την απόκτηση ιθαγενείας.
Δηλ. αν κάποιος αναγνώσει ΜΟΝΟΝ τον τίτλο, δεν θα αντιληφθεί τις ριζικές αλλαγές στην παραχώρηση ελληνικής ιθαγένειας. Και επειδή στο νεο-ελληνικό κρατίδιο, οι «κρατούντες» δεν πράττουν τυχαίως, είναι αντιληπτή η σκόπιμη σύγχυση που προκαλεί ο εν λόγω τίτλος.
2ον Τέκνο αλλοδαπών αποκτά την ελληνική ιθαγένεια (διαζευκτικά) :
Α) Αν έχει γεννηθεί από ΕΝΑΝ, νόμιμο και επί συνεχούς πενταετίας διαμένοντα εν Ελλάδι, γονέα (την αποκτά με την γέννησή του).
Β) Αν έχει παρακολουθήσει τις 3 πρώτες τάξεις του Δημοτικού, ελληνικού σχολείου εν Ελλάδι και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα (την αποκτά μετά το 18ο έτος του).
Δηλ. ένα αλλοδαπό παιδί που ΔΕΝ συνεχίζει το σχολείο μετά την 4η Δημοτικού (αγράμματο και αναλφάβητο), στα 18 του μπορεί να γίνει Έλληνας, Ελληνίδα !
Γ) Αν έχει παρακολουθήσει έξι τάξεις ελληνικού σχολείου εν Ελλάδι (δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια πότε την αποκτά).
Δηλ. έξι τάξεις (όχι κατ’ ανάγκη συνεχόμενες, μπορεί και ατάκτως ερριμμένες) είναι αρκετές για την ελληνική ιθαγένεια … (;)
3ον Αλλοδαπός αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την γέννησή του, εφόσον δεν αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια, ή είναι άγνωστής ιθαγένειας.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προϋπόθεση 2Α !
Περί Πολιτογράφησης
Αλλοδαπός αποκτά την ελληνική ιθαγένεια (πέρα από το «καθαρό» ποινικό μητρώο και την ενηλικίωσή του) με πολιτογράφηση, αρκεί (σωρευτικά) :
Α) να διαμένει εν Ελλάδι μόνιμα τα πέντε έτη στα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτή η προϋπόθεση ΔΕΝ ισχύει για αυτόν που έχει γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας και διαμένει επί μια τριετία εν Ελλάδι και για αυτόν που έχει γεννηθεί και κατοικεί μονίμως εν Ελλάδι και
Β) να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και
Γ) να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας.
Δηλ. σύμφωνα με το 2Α και το 4Α (σχεδόν) ΚΑΘΕ παιδί αλλοδαπών που θα γεννιέται εν Ελλάδι και θα λαμβάνει την ελληνική ιθαγένεια, θα μπορεί να «παρέχει» την ελληνική ιθαγένεια και στους αλλοδαπούς γονείς του !!!
Η «κρίση» και η «λειτουργία» της ελληνικής Διοίκησης έχει πολλαπλώς και περιτράνως ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, επικίνδυνη και κατάφωρα άδικη !
Ως εκ τούτου ποιες διαδικασίες θα διασφαλίζουν το 4Β και το 4Γ ;
Οι ίδιες που «διασφαλίζουν» την γνωστή (πια) «αδέκαστη δικαιοσύνη» ;
Οι ίδιες που «διασφαλίζουν» την ατιμωρησία των επίορκων πολιτικών ;
Οι ίδιες που «διασφαλίζουν» τις ανέντιμες παραχωρήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε γείτονες ;
Οι ίδιες που διασφαλίζουν την οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων στις ελάχιστες μεγαλοοικογένειες , εθνικές και υπερεθνικές ;
ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ η άρσις της κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας.
Ενώ ο νόμος προβλέπει την άρση των πολιτικών δικαιωμάτων, δεν προβλέπεται η άρσις της ιθαγενείας !
Δόθηκε ; Πάει και τελείωσε !!!
Περί του δικαιώματος του Εκλέγειν
Το δικαίωμα του εκλέγειν το έχουν ΟΛΟΙ οι αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην χώρα, καθώς και όλοι οι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών (δηλ. αλλοδαπών ανηλίκων που έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια) με προηγούμενη νόμιμη πενταετή συνεχή διαμονή στην χώρα.
Περί του δικαιώματος του Εκλέγεσθαι
Ανοίγει η κερκόπορτα !
Τα ανωτέρω αντικειμενικώς και αδιαμφισβητήτως, εφόσον αποτελέσουν Νόμο του ελληνικού κράτους, θα αποτελέσουν δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδος, οριστικώς !
Επίσης θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποτελέσουν τον Δούρειο Ίππο πολιτικής χειραγωγήσεως (χειρότερα και πιο απροκάλυπτα απ’ όσο συμβαίνει μέχρι σήμερα, βλέπε πρώτες δεκαετίες συστάσεως του νεο-ελληνικού κρατιδίου), έξωθεν !
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς τους κρατούντες :
Δεν αποτελεί πολιτική ανεντιμότητα η αποφυγή εκτεταμένης πολιτικής αναλύσεως και προβολής των θέσεων του ΠΑΣΟΚ περί του εν λόγω θέματος, προεκλογικώς ;
Τι είδους πολιτικάντικο άλλοθι αποτελεί, οι λίγες γενικόλογες διατυπώσεις στο προεκλογικό τυπωμένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για το εν λόγω θέμα ;
Εάν επιλέγονταν οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων συμφώνως της αναγνωσιμότητάς τους, προς τι όλες αυτές οι πολιτικές συγκεντρώσεις, συζητήσεις, διαφημίσεις κ.λ.π., προεκλογικώς ;
Κυρίες, κύριοι, διαχειριστές αυτού του ολιγαρχικού συστήματος, εάν σέβεσθε τις πολιτικές σας θέσεις περί συμμετοχικής «δημοκρατίας», εάν σέβεσθε την πολιτική παρακαταθήκη του προέδρου σας Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα στους Έλληνες», εάν δεν μας θεωρείτε πλήρως ηλιθίους και κρεττίνους και εάν δεν φοβάσθε την λαϊκή ετυμηγορία,
σας καλώ να προβείτε σε Δημοψήφισμα
για την χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγενείας σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών και
την χορήγηση δικαιώματος σε αλλοδαπούς του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ετοιμάστε την πολιτική σας «ταφόπλακα», όπως συνέβη και στον προκάτοχό σας !
ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΝΟΣ «ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ» ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ.
Αρχικα θα ηθελα να συγχαρω την κυβερνηση για την ευκαιρια που δινει σε καθε πολιτη να διατυπωνει τη γνωμη του για σοβαρα ζητηματα οπως αυτο της αποκτησης ή μη Ελληνικης ιθαγενειας απο αλλοδαπους μεσω του θεσμου της δημοσιας διαβουλευσης.
Η γνωμη μου λοιπον ειναι πως το συγκεκριμενο θεμα χρηζει περισσοτερης
προσοχης και ερευνας απο τους κυβερνωντες,ειδικα απο τη στιγμη που δεν ειχαν ενημερωσει επαρκως το εκλογικο σωμα για τις προθεσεις τους αυτες κατα τη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου,ή σε διαφορετικη περι
πτωση να προχωρησει στη διεξαγωγη δημοψηφισματος, ετσι ωστε να αποφασισει η πλειοψηφια των Ελληνων πολιτων.
Κλεινοντας θα ηθελα να παρακαλεσω τους εισηγητες του σχετικου νομοσχεδιου ,προτου καταληξουν στις τελικες τους αποφασεις, να κανουν και μια μικρη αναδρομη στην πρωτη δημοκρατια της ανθρωποτητας,την Α
θηναικη δημοκρατια του Κλεισθενη και του Περικλη και να δουν ποιοι ηταν οι οροι και οι προυποθεσεις που προεβλεπε ο νομοθετης αναφορικα με την αποκτηση πολιτικων δικαιωματων.Ειναι βεβαιο οτι θα καταστουν σοφοτεροι…
Με βάση το άρθρο 1Α,παρ.1 το κριτήριο της 5ετίας πρακτικά δεν ισχύει. Και στα 2 χρόνια παραμονής αν γεννηθεί τέκνο θα μπορεί σε 3 χρόνια να αποκτήσει ιθαγένεια. Κι αν μετά οι γονείς αποφασίσουν να φύγουν το παιδί θα έχει ελληνική ιθαγένεια χωρίς να έχει πάει σε ελληνικό σχολείο και ουσιαστικά χωρίς να έχει αποκτήσει επαφή με την Ελλάδα. Θα έχει όμως το ευρωπαϊκό διαβατήριο για να μπορεί να πάει να μείνει σε κάποια πιο σοβαρή χώρα της Ευρώπης.
Κι αν οι γονείς δεν είναι νομίμως διαμένοντες; Αν π.χ. με τις κατά καιρούς «νομιμοποιήσεις», νομιμοποιηθεί ένας απ’τους δύο εντάσσονται και τα παιδιά που έχει κάνει στο μεταξύ στη ρύθμιση;
Άλλωστε και τελείως παράνομοι να είναι αρκεί να πάνε σε 3 τάξεις του δημοτικού(!!) ώστε να κατοχυρώσουν δικαίωμα υπηκοότητας στα 18.
Κύριοι της κυβέρνησης αυτά είναι κεκαλυμμένη προσπάθεια εφαρμογής του «δικαίου του εδάφους» που μόνο οι ΗΠΑ το εφαρμόζουν κι αυτοί πλέον σκέφτονται να το αναπροσαρμόσουν διότι γίνεται κατάχρηση.
Με αυτά το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε την Ελλάδα πόλο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων από Ασία και Αφρική τους οποίους ούτε την υποδομή ούτε τα χρήματα έχετε να περιθάλψετε.
Ειναι ενα πολυ σημαντικο νομοσχεδιο και θα πρεπει να τεθει στην κριση του ελληνικου λαου.
Ετσι κανενας δεν θα μπορει να μας πει τι θα ηθελε ο ελληνικος λαος και να σφετεριστει την γνωμη του.
Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι;
Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι δεν υπάρχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική;
Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι πολλές νομιμοποιήσεις μεταναστών έχουν γίνει με λαδώματα και πλάγιους τρόπους;
Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα ανεργίας και οικονομίας;
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται μια κυβέρνηση και παρουσιάζει αυτό το νομοσχέδιο.Χωρίς κάποιο σχέδιο.Χωρίς ολοκληρωμένη στρατηγική.Δε σας βρωμάει τίποτα στην υπόθεση;Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή στους 3 μήνες διακυβέρνησης έλυσε όλα τα προβλήματα των μεταναστών και το μόνο που μένει είναι η ιθαγένεια;Και μάλιστα αυτή να δίνεται με τόσο πρόχειρο τρόπο;
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα!Σε αυτό συμφωνούμε όλοι.Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό.Οι άνθρωποι θέλουν και δουλείες για να ζήσουν.Μια χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να προσφέρει δουλειά σε όσους μετανάστες υπάρχουν και σε όσους θα έρθουν και θα απαιτήσουν ιθαγένεια;Σκεφτείτε λίγο παραπάνω πριν πείτε αβίαστα ναι στο νομοσχέδιο.Σκεφτείτε όμως όχι σύμφωνα με την ιδεολογία σας,αλλά σύμφωνα με τη λογική.
Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα όποιος Έλληνας ενδιαφέρεται για την χώρα του να τον χαρακτηρίζουμε «φασίστα» και «ακροδεξιό». Γιατί αυτοί οι κύριοι που με τόσο ζήλο προσπαθούν σήμερα να περάσουν αυτό το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, δεν έδειξαν τον αντίστοιχο ζήλο για τα δικαιώματα των ομογενών μας, για τα δικαιώματα των Ελλήνων που εκδιώχθησαν από την Κωνσταντινούπολη, για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, την παράνομη κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου και το ξεπούλημα της ιστορίας μας στο Μακεδονικό? Ο σημερινός πρωθυπουργός εύλογα παρέλειψε να αναφέρει προεκλογικά τα σχέδια του για να δώσει το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, γιατί φυσικά δεν θα είχε κερδίσει τις εκλογές! Δεν μπορούμε να δώσουμε αυτό το δικαίωμα σε μετανάστες που μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα μας. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Φτάνει πια στο ξεπούλημα της Ελλάδος.
Ε ρ ω τ ή μ α τ α
περί Μεταναστευτικής Ψήφου,
περί ανάγκης της Ιθαγένειας,
και προσπάθειας επιβολής της
(01) Η ψήφος στους Μετανάστες τι ακριβώς θα προσθέσει στην χώρα που λέγεται Ελλάδα;
(02) Τι ακριβώς έχει η χώρα Ελλάδα που (και) με το δικαίωμα ψήφου θα προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους;
(03) Γιατί τονίζεται συνεχώς, η οικονομική ωφέλεια της χώρας από τους Μετανάστες; Πότε ερευνήθηκε κάτι τέτοιο σε επίπεδο Επιστημονικού μέτρου, και σε συλλογική κλίμακα;
(04) Γιατί όλοι μας, έχουμε μπολιαστεί ότι δεν προτιμώνται κάποιες δουλειές και ευτυχώς που υπάρχουν οι Μετανάστες, ΕΝΩ, η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες εγκατέλειψαν αυτές τις δουλειές διότι οι Μετανάστες έριξαν τα μεροκάματα;
(05) Αντίθετα, γιατί λογίζεται το παραπάνω σαν επιτυχία διότι, υποτίθεται, κρατά την Ελληνική οικονομία ανταγωνιστική;
(06) Με αύξηση της ανεργίας των ήδη πολιτών;
(07) Ή είναι τεράστια αποτυχία γιατί το κράτος, με όλες τις κυβερνήσεις, δεν έχει επιτρέψει υποδομές παραγωγής προϊόντων/υπηρεσιών που να αμείβουν ικανοποιητικά τους εργαζόμενους ενώ παραμένουν ανταγωνιστικά;
(08) Αν τα παιδιά των Μεταναστών δεν έχουν γνωρίσει την πατρική χώρα, και δεν την αγαπούν, όπως είναι μια από τις βασικές αιτιολογίες της απόδοσης ψήφου, τότε, ποια είναι η ευθύνη των γονιών στο σπίτι τους; Τι τα μαθαίνουν;
(09) Γιατί να επωμισθεί η δική μου χώρα ΚΑΙ την ανευθυνότητα αυτών των γονιών, ή την πονηριά τους; Εγώ γιατί λατρεύω (πχ) την Ζάκυνθο σαν κομμάτι της πατρίδας μου και ας μην έχω πάει ποτέ;
(10) Αν η ισχνή και μικρή μας χώρα έχει τόσο μεγαλεπήβολες βλέψεις ενσωμάτωσης Μεταναστών, και, το ίδιο πράξει σε αναλογία η ΕΕ, οι χώρες προέλευσης των Μεταναστών σε ποιον θα ανήκουν; ή τι θα απογίνουν;
(11) Γιατί, αφού ανακουφίσουμε στο μέτρο του δυνατού τους Μετανάστες, δεν καταβάλουμε τις ίδιες προσπάθειες να τους βοηθήσουμε, στην συνέχεια, να επιστρέψουν και να βελτιώσουν την δική τους χώρα;
(12) Όλοι, μα όλοι, οι Μετανάστες διαμαρτύρονται για διάφορα προβλήματα της χώρας μας. Τουλάχιστον, ορισμένοι προσθέτουν για «ξεκάρφωμα» ότι αγαπάνε την χώρα μας. Και εγώ αγαπάω το σπίτι τους αν το βλέπω συνέχεια, θα μου το δώσουν;
(13) Η γενική απορία είναι γιατί δεν έμεναν στα προβλήματα της δικής τους χώρας, αλλά ήρθαν εδώ να μας «ζητούν τον λόγο» για τα δικά μας;
(14) Και αν δεν μπορούσαν αλλιώς, γιατί δεν συνεχίζουν προς μια άλλη καλύτερη χώρα;
(15) Που σίγουρα και πιο εύκολη, και πιο χρήσιμη διεθνώς, Γλώσσα θα έχει από την δική μας;
(16) Εξουσιοδοτήσαμε ποτέ εμείς ως λαός κάποιον, να τάξει «λαγούς με πετραχήλια» σε άλλους λαούς, ώστε να υπάρχουν Μετανάστες που τώρα είναι δέσμιοι των αρχικών τους επιλογών, δηλαδή να έχουν μάθει την δύσκολη γλώσσα μας και να έχουν πλέον εθιστεί στην χώρα μας;
(17) Αυτή η συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια, για σταδιακή πολιτογράφηση εκκατομυρίων Μεταναστών, και η αντίστοιχη τεράστια αλλοίωση του Εκλογικού Σώματος, γιατί δεν λογίζεται ως ανήθικη;
(18) Γιατί, αντίθετα, λογίζεται ως Ανθρωπιστική;
(19) Γιατί η ανησυχία των πολιτών σε όλα αυτά τα τεράστια τεκταινόμενα λογίζεται σαν Ξενοφοβία; και μάλιστα και από τον Πρωθυπουργό μας;
(20) Πότε συμφωνήσαμε ότι στο περιεχόμενο της ψήφου μας, εξουσιοδοτούμε και για την παιδαγωγική μας καθοδήγηση, αν υποθέσουμε ότι πράγματι είμαστε Ξενοφοβικοί; Και ποιος αποφασίζει ποια θα πρέπει να είναι αυτή;
(21) Υπάρχει αντίστοιχη λέξη για τον φόβο μας της επερχόμενης τεράστιας εισαγόμενης ανεργίας;
(22) Την οποία λέξη, θα την υιοθετήσει και ο κ Πρωπθυπουργός, και θα την αναφέρει επίσης συχνά;
(23) Υπάρχει αντίστοιχη λέξη, εξ αιτίας της επερχόμενης ανεργίας, για τον φόβο μας της τεράστιας εγκληματικότητας, ποιότητας και ποσότητας επιπέδου ΗΠΑ;
(24) Η Τουρκία γιατί να μας ζητά το ένα κομμάτι και το άλλο κομμάτι, και να μην εποικίσει με Μετανάστες τα κομμάτια που την ενδιαφέρουν, ώστε στην συνέχεια πληθυσμιακά ισχυρότερα, και με ψήφο, αυτά τα μέρη να ζητήσουν την απόσχιση σε αντιστοιχία Κοσσόβου;
(25) Γιατί έχει σχηματιστεί μια πλειάδα ΜΚΟ (πολλές είναι και επιδοτούμενες), όπως και εφημερίδες, που δεν προλαβαίνουμε οι πολίτες να πούμε κουβέντα, και σπεύδουν να μας κατατάξουν αυθαίρετα σαν Φασίστες, ή Ρατσιστές, ή Εθνικιστές;
(26) Γιατί δεν συμβαίνει αντίστοιχη δράση ΜΚΟ, και εφημερίδων, με ΣΥΝΕΧΕΙΣ κατηγορίες εναντίον του λαού τους στο Μεταναστευτικό θέμα σε άλλες χώρες; Όπως (πχ) Ισραήλ, Ελβετία, Τουρκία, Ιταλία, FYROM, Αλβανία, Κύπρο, Ιρλανδία;
(27) Γιατί στην Ιρλανδία, νομίζω το φθινόπωρο 2009, κάποιοι θερμόαιμοι (ας πω ότι ήταν Ρατσιστές, και Ναζί) έσπασαν 2-3 σπίτια νυχτιάτικα, Βαλκάνιων(;) νομίζω, όλοι οι δύστυχοι Μετανάστες έφυγαν άρον-άρον, και μετά από δυο ημέρες κανένα Πρακτορείο δεν ασχολιόταν πλέον με την είδηση, ούτε ΜΚΟ;
(28) Γιατί δεν λέει κανείς τους Ιρλανδούς «Ρατσιστές»; Γιατί, όμως, ειδικά για ΕΜΑΣ, κάνουμε-δεν κάνουμε, πούμε-δεν πούμε, υπάρχει τέτοιος ζήλος από τους άλλους;
(29) Γιατί Πρωθυπουργοί άλλων χωρών δεν δηλώνουν δημόσια και φωναχτά για τον λαό τους αν είναι ξενοφοβικός και ανάλογες ορολογίες;
(30) Γιατί πολλά έντυπα, αλλά και πλήθη οπαδών παρατάξεων, κυρίως αριστερά του κέντρου, ειρωνεύονται συνεχώς που να πήγε η φιλοξενία μας για την οποία υπερηφανευόμαστε, ενώ δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το να δώσουμε και το «σπίτι» μας; (ψήφο)
(31) Όπως είναι η μορφή με την οποία προωθείται η ρύθμιση περι Ιθαγένειας, δλδ χωρίς προϋπάρχουσα ποσόστωση επί της χώρας μας, σε τι διαφέρουν τα κύματα Μετανάστευσης από κανονικότατο Εποικισμό;
(32) Το ΠΑΣΟΚ, και τα άλλα κόμματα, αντιδρά «μετά βδελυγμίας» στον εποικισμό περιοχών όπως της Γάζας, ή της Β.Κύπρου. Ποια είναι η διαφορά του Μεταναστευτικού εποικισμού που γίνεται στην δική μας χώρα;
(33) Αν, τελικώς, υπάρξει διάταξη για προϋπάρχουσα ποσόστωση επί της χώρας μας, θα ισχύει αυτή με αυστηρά μέτρα τέτοια ώστε να μην αυξάνεται τεχνητά από επιπλέον έμμεσες πολιτογραφήσεις «εκ συμπαθείας», ή «εξ αγχιστείας», και συναφών προσελεύσεων;
(34) Ακούγεται ότι μέσα από την αθρόα πολιτογράφηση των επερχόμενων Μεταναστών το κράτος επιχειρεί και την εξομάλυνση της υπογεννητικότητας μας. Αν αυτό ισχύει, λογίζεται ως ηθικό δεοντολογικά;
(35) Αν το κράτος δεν θέλει να μας «τιμωρήσει» που είμαστε υπο-γεννητικοί ως λαός, προτίθεται να πάρει δραστικά και ουσιαστικά μέτρα υπερ της δικής μας υπερ-γεννητικότητας, αντί να προσβλέπει στους Μετανάστες;
(36) Γιατί δεν προωθείται με τον ίδιο ζήλο το θέμα της Ομογενειακής Ψήφου, που μοιάζει και πιο ηθικό, και για το οποίο δεν είμαστε ούτε «Ξενόφοβοι», ούτε «Ρατσιστές»;
(37) Με ποιο ΗΘΙΚΟ δικαίωμα μια εκλεγμένη Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ψήφο μας, που της δόθηκε για διαχειριστικούς λόγους σε τρέχοντα θέματα, και αποφασίζει σε βαριά θέματα Θεσμών, όπως τα αφορόντα τους Μετανάστες, χωρίς Δημοψήφισμα;
(38) Γιατί το θέμα της Ιθαγένειας ή Υπηκοότητας (βλ. ψήφος) στους Μετανάστες θα προωθηθεί με κοινοβουλευτική διαδικασία, και όχι με Δημοψήφισμα;
(39) Αν οι υποστηρικτές του «δικαίωμα ψήφου στους Μετανάστες» δεν θέλουν Δημοψήφισμα φοβούμενοι πως θα καταψηφιστεί,
αυτό δεν είναι Φασιστικό προς τους ανθρώπους που απαρτίζουν την πλειοψηφία;
Δεν είναι, εν τέλει, και Ρατσιστική αντιμετώπιση στους ανθρώπους αυτής της πλειοψηφίας;
(40) Έχω χάσει «κάποιο τεύχος» ή «ο Βασιλιάς είναι γυμνός»;
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ μειονότητας και μεταναστών; Μα φυσικά τα εκλογικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα του πολίτη ενός κράτους. Και το ύψιστο των δικαιωμάτων του είναι το «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι».
Φυσικά όπως είναι βέβαιο ο πραγματικός στόχος δεν είναι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά οι εθνικές εκλογές…Τώρα για το «εθνικές» ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας.
Για να μην πούν ότι σκεφτόμαστε ακραία ρατσιστικά και εθνικιστικά (χωρίς ειδικά το δεύτερο να με ενοχλεί ιδιαίτερα) θα έλεγα ότι μέσα στον πατριωτικό χώρο θα χωρούσε μια σκέψη και συζήτηση για απόδοση υπηκοότητας και κατ’ επέκτασιν κάποιας μορφής
πολιτικών δικαιωμάτων στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Δηλαδή στα παιδιά 2ης γενιάς. Οχι όμως και ιθαγένειας. Ιθαγένεια μπορούν να έχουν μόνο όσοι έχουν γονείς, Ελληνες.
Ξέρετε σε πόσες χώρες υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι στην απόδοση υπηκοότητας και ιθαγένειας; Καλά για την ιθαγένεια, ούτε λόγος να γίνεται στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, κι ας μην μας δουλεύουν ότι οι Ευρωπαίοι, ως μοντέρνοι και σύγχρονοι άνθρωποι, παραχωρούν πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
Με το ζόρι παραχωρούν κάποια πολιτικά δικαιώματα στους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, εξ ανάγκης και κάτω από την πίεση της Ε.Ε.
Στην Πορτογαλία μάλιστα υπάρχει ο «δεσμός του αίματος». Μια θεσμική ιδιότητα που απολαμβάνουν μόνο οι Πορτογάλοι εξ’ αίματος!!!!
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω απόσπασμα του Βήματος της 13ης Μαϊου 2001 για να καταλάβετε πως ενεργούν και πως σκέφτονται, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα των μεταναστών….
Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν δημιουργεί συνθήκες για να διευκολύνει την είσοδο οικονομικών μεταναστών στη χώρα αλλά εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλλον θα εξασφαλίσει την έγκριση των 14 εταίρων της τον άλλο μήνα στο Συμβούλιο του Γκέτεμποργκ να μην επιτραπεί η εγκατάσταση στις χώρες της ευρωζώνης πολιτών από χώρες που πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ αν δεν περάσουν επτά χρόνια τουλάχιστον από την ένταξή τους. Τα γερμανικά συνδικάτα φοβούνται ότι θα υπάρξει «μεταναστευτικό κύμα» από τα νέα μέλη της ΕΕ στη Γερμανία, με συνέπεια να αυξηθεί η ανεργία.
και παρακάτω…
Δεν μπορεί όμως να αγνοηθεί και το μέγα δίλημμα στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες κυβερνήσεις σχετικώς με τη μεταναστευτική πολιτική τους. Οταν οι σκανδιναβικές χώρες, που ήταν μέχρι πρότινος ο παράδεισος των μεταναστών, παίρνουν μέτρα «λογικής περιστολής» για τους «πάσης φύσεως ξένους», δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα που έχει ένας Σρέντερ, ένας Μπλερ, ένας Σημίτης κ.ά.
και στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 13ης Νοεμβρίου 2005..
Ο τρόμος των απολύσεων, το γκρέμισμα των κοινωνικών παροχών, το φτηνό ξεπούλημα των πάντων στο κεφάλαιο, η όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων (ναρκωτικά, άστεγοι, εγκληματικότητα,πορνεία κλπ.). Ο ρατσισμός φουντώνει και ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών. Το προεκλογικό σύνθημα του υποψήφιου του δανέζικου φιλελεύθερου κόμματος που κυβερνάει σήμερα (παρόμοιο της ΝΔ) στον Δήμο της Κοπεγχάγης είναι: Ψήφισέ με για να απαλλαχτείς από την εγκληματικότητα των μεταναστών δεύτερης γενιάς.!! Ακόμη μεγάλο θέμα είναι η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης σε κάθε γωνιά του Δήμου της Κοπεγχάγης και των άλλων μεγάλων δήμων.
Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει να κάνουν τις πολυπολιτισμικές φαντασιώσεις τους πραγματικότητα «με το στανιό».
Φυσικά προεκλογικά αυτές οι δηλώσεις δεν λέγονταν ή λέγονταν μόνο κατ΄ιδίαν.
Είναι όπως το ανέκδοτο (διαβάστε το ΕΔΩ) που λέει …τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας έχεις πλέον ψηφίσει!!!»
Βρε μπας και το κάνουν επίτηδες για να μας νευριάζουν και μετά να μας λένε ρατσιστές;
Καταλήγοντας λοιπόν δηλώνω ότι…….
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
Και μην τολμήσει να πεί κανείς ότι στην Βόρειο Ηπειρο έχει Ελληνες δημάρχους; Γιατί οι Ελληνες στην Βόρειο Ηπειρο ήταν εκεί πολλούς αιώνες πριν τους Αλβανούς……
Λυπάμαι για αυτό που θα πώ γιατι δεν αρμόζει στα πιστεύω ενός Έλληνα αλλά δυστυχώς με τα σημερινά δεδομένα έμουμε γίνει »ρατσιστές»,ο λόγος που αφήνω μύνημα,είναι πολύ απλός όλοι για να έρθουν στην Ελλάδα έρχονται λαθραίοι και μετά απο λίγο καιρό θα πάρον διαβατήριο γιατί κύριοι πείτε μου εμέις οι γηγενείς Έλληνες ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
Σας Ευχαριστώ Και Καλή Χρονιά
Αν νομίζουν κάποιοι, ότι όλοι όσοι εκφράζουν αντιρρήσεις για συγκεκριμένα άρθρα ή συνολικά για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ανήκουν πολιτικά στο ΛΑ.Ο.Σ. κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Αν ήταν έτσι, θα έβγαζε μόνο του κυβέρνηση.
Με εκτίμηση
Χρήστος
Προς Μίλτος Παύλου
Αγαπητέ όπως θα έχετε δει διαβάζοντας πλείστοι εκ των οποίων γράφουν εδώ έχουν αντίρρηση σημαντική σε δύο πρόνοιες του παρόντος νομοσχεδίου. Την παρελευση νομιμης 5 ετείας διαμονής και τα 3 έτη ελάχιστης φοίτησης στο δημοτικο σχολείο.
Και ερωτώ το Υπουργείο αν έχει την δημοκρατική ευαισθησία να απαντήσει. Ο κος Μίλτου συμμετέχει συμμετείχε καθοιονδήποτε τρόπο στην δημιουργία του νομοσχεδίου και στην πρόνοια των 5 ετών.;;
Από 20/11/2005 πολύ δλδ πριν ο κος Μίλτου έγραφε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Επίσης, είναι ώριμη η προοπτική χορήγησης ιθαγένειας με βάση τη γέννηση στη χώρα (jus soli), έπειτα από το πολύ 5 έτη διαμονής, με κόστος έκδοσης της αστυνομικής ταυτότητας (και όχι 1.500 ευρώ) και με υποχρέωση απάντησης του αιτήματος από τη διοίκηση»..http://archive.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=%25D0%25C1%25D5%25CB%25CF%25D5&a=&id=5592136
Σαν Έλληνας πολίτης δικαιούμαι να ξέρω αν ο εν λόγω κύριος συμμετείχε στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν μπορεί να διαμορφώνονται απόψεις ερήμην μας τόσο σοβαρά απο ανθρώπους που είναι φανερό ότι έχουν ιδεοληψίες. Αν έχετε δημοκρατική ευαισθησία θα δημοσιεύσετε την ανάρτησή μου. Αν όχι θα το στείλω με screenshot εκεί που πρέπει
Δεν θα ασχοληθω με επιμερους αρθρα του σχεδιου,θα κανω απλα μερικους συλλογισμους για το θεμα.το θεμα της μεταναστευσης δεν εχει καμια βαση να συζητιεται .πιστευω οτι ειναι ενα κατασκευασμα με πλαστα διληματα για το λαο μας.δεν η ελλαδα οταν αρχισε να υπαρχει εντονη μεταναστευση ειχε ανεργια πανω απο 8%. οποτε δεν υπαρχει κανενα επιχειρημα ελειψης εργατικων χεριων.Γιατι αραγε υπαρχει τετοιο θεμα για την χωρα τοτε.ο οζαλ παλιος προεδρος της τουρκιας ειχε πει καποτε ..την Ελλαδα δεν χρειαζεται να την πολεμησουμε .θα της στειλουμε μερικα εκατομυρια μουσουλμανους μεταναστες και θα την κατακτησουμε.πολλες δυναμεις στη χωρα πολιτικες οικονομικες ΜΜΕ και αλλες ασκουν μια ιδεολογικη -ηθικη τρομοκρατια και εκβιαζουν το λαο μας να μας πεισουν για το αντιθετο. η κοινη λογικη μπορει να λυσει καθε απορια.αρκει να δουμε τι εγινε στα βαλκανια και γενικοτερα στη περιοχη μας.στη γερμανια οι τουρκοι μεταναστες διεκδικουν να χαρακτηριστουν μειονοτητα.αν σκεφτει καποιοσ ποιοσ εχει συμφερον απο ολα αυτα και ποιοι ειναι αυτοι που κοφτονται τοσο θα καταλαβουμε για ποιο λογο πρεπει να αντισταθουμε με οποιονδηποτε τροπο στη διαλυση της χωρας
Λοιπον καιρος να αρχισουμε να αποφασιζουμε εμεις για το τι θα συμβαινει στη χωρα μαςο κος παπαντρεου για να μπει καποιος στο σπιτι του θα περασει απο αρκετους security δε βλεπω να προστατευει τη πατριδα μας (συγνωμη για τη κακια λεξη που ειπα)τα συνορα μας με το ιδιο σθενος.αν καποιο νομιζουν οτι εχουν ξοφλησει με μας ας τους δειξουμε οτι ειμαστε ακομα εδω..θα προστατευσουμε το χαρακτηρα μας το εθνος μας τα κουσουρια μας τη διαφορετικοτητα μας….ολα
Αξιότιμοι κύριοι,
γρήγορα σας παραθέτω μερικά βασικά δεδομένα:
1) Εκτός ελαχίστων οι περισσότεροι μετανάστες που κατοικούν σήμερα εδώ εισήλθαν παρανόμως στη χώρα. Εξαιτίας αυτού γνωρίζουμε ελάχιστα για τα άτομα αυτά και συνήθως οι αρχές δρουν με βάση ότι αυτοί δηλώσουν.
2) Με βάση τις χώρες καταγωγής της πλειοψηφίας των υπαρχόντων μεταναστών βλέπουμε οτι οι ρυθμοί αυξήσεως του πληθυσμού τους είναι της τάξης του 2-5% ετησίως ανάλογα με το από που πρόερχονται. Αντίστοιχα ο ελληνικός ρυθμός αύξησης δεν αγγίζει καλά-καλά ούτε το 0,2%. Αυτό σημαίνει ότι το πολύ σε 15 χρόνια, ακόμα και εαν υποθέσουμε ότι δεν εισέρχεται στο μεταξύ κανείς άλλος μετανάστης, οι αλλογενείς στη χώρα θα αγγίζουν το 20% του συνολικού πληθυσμού.
3) Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος. Είναι γνωστό ότι κράτη με απείρως καλύτερη οργάνωση από την δική μας (π.χ. Ισραήλ, ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο) δυσκολεύονται να ελέγξουν ή να αφομοιώσουν τέτοιους πληθυσμούς πόσο μάλλον θα μπορέσει να τους ελέγξει η χώρα μας με τα τόσα εσωτερικά διαρθρωτικά προβλήματα και τους κινδύνους από Σκόπια, Τουρκία κ.ο.κ.
Σαν Έλληνας πολίτης δεν καταλαβαίνω ποιος λόγος υπάρχει μεσούσης της πιο άσχημης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών να επείγει τόσο πολύ μια τέτοια «άκομψη» λύση του μεταναστευτικού που θα οδηγήσει μαθηματικά στην «Θρακοποίηση» ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας το πολύ μέσα σε 15 χρόνια. Το νομοσχέδιο αυτό δεν υπάρχει κανείς σοβαρός εθνικός λόγος να κατατεθεί τώρα. Τα οικονομικά και εθνικά προβλήματα της χώρας είναι σήμερα τεράστια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να προσθέσουμε μεσοπρόθεσμα άλλο ένα περισσότερο δυσεπίλυτο.
Κανένα κόμμα δεν πρόκειται μακροπρόθεσμα να ωφεληθεί εκλογικά από αυτούς τους πληθυσμούς διότι με την πρώτη ευκαιρία θα αυτονομηθούν από τα ελληνικά κόμματα και θα σχηματίσουν δικούς τους εκλογικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα έχουν στόχους αντίθετους από αυτούς που θεωρούμε εθνικούς εμείς σήμερα.
Ας περιμένουμε λίγο να λυθούν τα άμεσα οικονομικά και εθνικά προβλήματα που έχουμε λόγω κρίσης, Τούρκων κλπ και στη συνέχεια με βάση τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούμε νηφάλια να αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε και με το πρόβλημα των μεταναστών.
Ευχαριστώ τους ιθύνοντες του opengov για τη ευκαιρία που δίνει στους Έλληνες πολίτες να εκθέτουν τις απόψεις τους πάνω στα μελλοντικά νομοσχέδια.
Είναι εντυπωσιακή η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει ο κατ’ επανάληψιν σχολιάσας την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία Μίλτος Παύλου (i-RED).
– Έχετε άποψη διαφορετική από τη δική μας; – τότε κινδυνολογείτε.
– Στη δημοκρατία μας (δημοκρατία δεν έχουμε;) η κινδυνολογία είναι απαράδεκτη (δε γίνεται δεκτή δηλαδή η άποψη η χαρακτηρισθείσα ως τέτοια).
– Και ως να μην έφθανε αυτό, προειδοποιεί ο εν λόγω κύριος ότι η κινδυνολογία μπορεί να κολασθεί ποινικά. Με άλλα λόγια δεν τον στενοχωρεί διόλου να καταδικαστεί σε ποινική δίκη κάποιος που απλώς φρονεί διαφορετικά.
Θα είχε φαντάζομαι ενδιαφέρον να πληροφορούμαστε με τίνος τα χρήματα οι κύριοι αυτοί παριστάνουν τους τιμητές των ελλήνων πολιτών
Επειδή βλέπω σχολιαστές να αναρτούν σχόλια δύο και τρεις φορές ενώ δύο στα τρία τα δικά μου κόπηκαν χωρίς να περιέχουν τίποτε το υβριστικό επιφυλάσσομαι ως προς την διαφάνεια του εδώ διαλόγου. Πάντως είναι αστείο να καλούνται ακροδεξιοί και φασίστες όσοι τίθενται υπέρ της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, του δημοψηφίσματος. Παρακαλώ, αν όσοι είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων θεωρούνται ακροδεξιοί προσμετρήστε με σε αυτούς: δηλώνω με καμάρι ακροδεξιός. Και για να θυμηθούμε τον Θουκυδίδη:
καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.
είναι ανήθικο πολιτικά ο κύριος πρωθυπουργός που ανεδείχθη στο αξίωμα αυτό από ένα Α εκλογικό σώμα, να θέλει να αλλάξει το εκλογικό αυτό σώμα ερήμην των πολιτών που το αποτελούν. εκτός βέβαια αν ό,τι είναι νόμινον είναι και ηθικόν κατά τον κ. Βουλγαράκη ή όποιος ζητεί δημοψήφισμα είναι ακροδεξιός κατά τον κύριο Σημίτη.
Οχι στην κοινωνικη οπισθοδρομηση.Αυτοι που αρνουνται τα πολιτικα δικαιωματα των μεταναστων προσπαθουν να μας γυρισουν στις δουλοκτητικες κοινωνιες οπου καποιοι αποφασιζαν κανονικα ενω καποιοι αλλοι δουλευαν συνεχως χωρις να εχουν δικαιωμα να αποφασισουν για τον πλουτο που αυτοι παραγουν και για το μελλον του τοπου στον οποιο ζουν και θα ζησουν αυτοι και τα παιδια τους.
Οσο για τις κοινωνικες ταραχες?ΧΑ!Κοινωνικες ταραχες θα εχουμε αμα υπαρχουν αποκλεισμενες ομαδες απο την πολιτικη ζωη του τοπου,τοτε θα δημιουργηθει το ευφλεκτο υλικο…
Και για να δουμε ποιος πολιτικος αρχηγος ειναι ο πραγματικος καιροσκοπος,οριστε και μια δηλωση του:«Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα προσβάλλει τους μετανάστες αλλά και την εικόνα της χώρας, η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει θέση σε αυτό το φλέγον θέμα. Από τη στιγμή που γεννιέται σ’ένα τόπο το παιδί πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου κράτους και βεβαίως, εάν θέλει, να παίρνει και της χώρας, από την οποία προέρχεται η οικογένεια του».
Η προχωρημένη πρόταση δεν ανήκει σε κάποιον προοδευτικό ή φιλελεύθερο πολιτικό. Προέρχεται από τον ακραιφνή δεξιό, πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη(δήλωση στα ΝΕΑ 27-3-2007).
Κύριοι της Κυβέρνησης,
Εαν ακούσετε όλους αυτούς που λένε τα μύρια όσα οι οποίοι κατευθύνονται απο το λαοσ, και άσε τον Καρατζαφέρη να φωνάζει οτι δεν είναι λάος αλλά λαός, το χάσατε το παιγνίδι. Η μεγάλη πλειοψηψηφία του Λαού μας είναι προοδευτική και δημοκρατική. Δεν χωράνε εθνικισμοί. Προχωράτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί εδώ, δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα απο την Ελληνική και δεν έχουν πάει ποτέ τους στην Σομαλία απο την οποία κατέγεται ο πατέρας τους αλλά έχουν λάβει την Ελληνική Παιδεία στα Ελληνικά σχολεία τι είναι; Δεν είναι Ελληνες; Τι γράφει ο προηγούμενος; να έχουν χαρτί οτι ξέρουν την Ελληνική γλώσσα. Ελεος! Οι μισοί οπλαρχηγοί του 1821 δεν ήξεραν να γράφουν. Ομως ήταν πρωτοπόροι. Ενώ οι άλλοι, οι καθηγηταί πανεπιστημίων έγιναν υπουργοί του Παπαδόπουλου. Ασε τους άλλους όπου οταν ήρθε ο κατακτητής γερμανός τρέξαν και λούφαξαν και έμειναν οι υπόλοιποι που πολλοί απο αυτούς ήταν αγράμματοι, να πολεμάνε τους κατακτητές. Μην κάντετε πόντο πίσω κύροι της Κυβέρνησης. Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είναι Δημοκρατική και χωρίς ξενοφοβίες. Μην υποχωρείτε σε μερικές φωνές μειοψηφίας.