1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου :
α) για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης, του φορέα.
β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.
Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως ισχύει.
2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό , οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους οποίους η κατάρτιση συμβάσεων έργου, προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.
3. Η παρ. 2. του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«2. Για την έκδοση της κατά την προηγούμενη παράγραφο απόφασης, καθώς και για την προηγούμενη έγκριση, όπου αυτή προβλέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΩ ΘΕΣΗ ΠΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ (Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 2 ΜΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ?
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ 6 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ?
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑΞΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 600-700 ΕΥΡΩ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΣΕΠ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ- ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΝΟΟΥΣΑΤΕ «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ».ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΤΡΕΠΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ !
ΥΓ.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΥΡΙΕ -ΣΕ ΛΙΓΟ- ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ !
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΚΕΠ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ.ΤΑ ΚΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΑΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
Συμφωνώ με το να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου και να ισχύουν μόνο ορισμένου χρόνου και αορίστου χρόνου,αλλά χρειάζεται να λάβεται υπόψη και κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων,αυτών των Γραφείων Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών των Δήμων που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Πρόγράμματος,Μέτρο 3.1. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,προσέφεραν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες Δήμων με ανύπαρκτη κοινωνική υποδομή και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο έλεος του Θεού καθώς δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για το πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτές οι δομές με αποτελέσμα οι περισσότερες υπηρεσίες να κλείνουν και άλλες να συνεχίζουν να λειτουργούν με συμβάσεις έργου, οι πολίτες να αφήνονται στη μοίρα τους και η εμπειρία αυτού του ανθρώπινου δυναμικού να μένει χωρίς αντίκρυσμα.
Τι θα γίνει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση των κοινωνικών υπηρεσιών;Με ΑΣΕΠ προσληφθήκαμε και τώρα ζητείτε να ξαναπροσληφθούμε με ΑΣΕΠ.Στα κοινωνικά θέματα χρειάζεται περισσότερη ευαισθησία και η δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια προς τους πολίτες αυτής της χώρας να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.Σημειωτέον ότι η Ε.Ε. δίνει χρήματα στη χώρα μας με σκοπό την ορθή αξιοποίησή τους!
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΝΠΙΔ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟ,ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ).ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(ΑΔΕΙΕΣ,ΑΣΘΕΝΕΙΑ,ΔΩΡΑ).ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΒΑΡΔΙΕΣ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ.ΑΝ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙ Ο Κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΕ 8-10 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ?ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΕΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ
καλό είναι να μεριμνήσει κάποιος και να σκεφτεί τα άτομα που υπόκεινται σε κατηγορίες οπως πχ μονογονεικες οικογένειες,καρκινοπαθείς,τριτεκνους-πολυτεκνους και εγκυμονούσες που κανείς δεν πρόκειται να τις πάρει στη δουλευση του.!!!!!!!!!!!!ποιο είναι το κράτος δικαίου σε αυτή την περίπτωση; το κρατος πρόνοιας;
καλό είναι να μεριμνήσει κάποιος και να σκεφτεί τα άτομα που υπόκεινται σε κατηγορίες οπως πχ μονογονεικες οικογένειες,καρκινοπαθείς,τριτεκνους-πολυτεκνους και εγκυμονούσες που κανείς δεν πρόκειται να τις πάρει στη δουλευσεί του.!!!!!!!!!!!!ποιο είναι το κράτος δικαίου σε αυτή την περίπτωση; το κρατος δικαίου;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΔΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΜΕ ΜΙΣΘΟ 600 €. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΩΜ-ΤΙΠΟΤΑ!!! ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ-ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ??
τι θα γίνει με τις συμβάσεις έργου που αφορούν τα προγράμματα του εσπα
Σωστά! Οι συμβάσεις έργου αποτέλεσαν τη διέξοδο για μεροληπτικές προσλήψεις.Εν τούτοις πρέπει από το άρθρο να εξαιρεθούν οι συμβάσεις έργου που αφορούν προσλήψεις για την διαχείριση Κοινοτικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπου προσδιορίζεται αυτόματα η ημερομηνία λήξης τους.
Φρόσω Δελή,
Δ/ντρια ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.
Νομαρχιακή Σύμβουλος Αιτωλ/νίας
Μέλος Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Δυτικης Ελλάδας
Είμαι δημόσιος υπάλληλος στη Νομαρχία Ρεθύμνου.
Θέλω να ρωτήσω τι θα γίνει με τις συμβάσεις έργου που γίνονται μέχρι
τώρα για τους επιμορφωτές στις ΝΕΛΕ (μέχρι 60 ώρες το μήνα) καθώς και
για συμβάσεις εκπαιδευτών και διοικητικού προσωπικού στα προγράμματα
κατάρτισης που επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιούνται
σύμφωνα με τον ΕΣΔΕΚ από πιστοποιημένα ΚΕΚ από το ΕΚΕΠΙΣ.
Είμαι οικονομικός υπεύθυνος στο ΚΕΚ της Νομαρχίας, έχουμε συμμετάσχει
σε διαγωνισμούς που έχουν προκυρηχθεί από το Υπουργείο Εργασίας
στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και σύντομα θα υπάρχουν εγκρίσεις προγραμμάτων,
οπότε θα πρέπει να ξέρουμε πως θα γίνει η υλοποίηση τους.
ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΚΕΠ ΕΔΩ ΚΑΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΕΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ.Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΟΙ ΣΥΜΒΛΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΠ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ; ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ 4ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΠ ΓΙΑ 4ΜΗΝΕΣ;ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΚΕΠ ΑΠΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40ΧΛΜ;ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΠ;ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΜΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΕΜΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ STAGERS, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ?ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!
ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ!!
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ…
H ρύθμιση αφήνει πάρα πολλά παράθυρα τα οποία να ήσαστε σίγουροι ότι μέσα σε λίγο καιρό θα ξανανοίξουν διάπλατα. Ποιος σας λέει ότι δε θα προκηρύξουν «συμβάσεις έργου» π.χ. ειδικότητας που θα ονομάζεται «ΔΕ διαμορφωτών κήπου» και σίγουρα δε θα προβλέπονται στις οργανικές θέσεις του φορέα, για να προσλάβουν κηπουρούς, παρακάμπτοντας για άλλη μια φορά το ΑΣΕΠ? Επίσης η αόριστη αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 21 Ν. 2190/94 αφήνει πολλά κενά ερμηνείας ως προς τον τρόπο εφαρμοσθούν. Ως προς τα κριτήρια μόνο ή και ως προς τον έλεγχο που θα έχει το ΑΣΕΠ? Επίσης η απαιτούμενη βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία, το μόνο που θα πετύχει είναι πρόσθετη γραφειοκρατία στο ΑΣΕΠ καθώς δε θα είναι δυνατόν να ελέγξει επί της ουσίας τι υποκρύπτει η κάθε σύμβαση. Επίσης δε βλέπω να γίνεται κάποια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παράνομες ανανεώσεις των συμβάσεων έργου, η απαγόρευση των οποίων υπάρχει και με τον παρόντα νόμο αλλά καταστρατηγείται πλήρως.
Το σωστό είναι οι συμβάσεις έργου να καταργηθούν εντελώς ή τουλάχιστον να υπαχθούν καθ’ ολοκληρία στις αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ.
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ Η ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.
Είμαστε συμβασιούχοι έργου του ΤΕΙ Λάρισας και εργαζόμαστε στον Ειδικό Λογαριασμό του ΤΕΙ/Λ από 3 έως 6 χρόνια με συνεχείς συμβάσεις.
Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση?Θα χάσουμε τις δουλειές μας?
Να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο νόμου αφού ΠΡΩΤΑ μονιμοποιηθούν οι υπάρχοντες συμβασιούχοι, οι οποίοι αναμφισβήτητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των έργων ΕΣΠΑ, που η διάρκειά τους κυμαίνεται από 2-5 χρόνια, μέσα από 8 μηνες συμβάσεις?
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!!
ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ?
Τα παρακατω πρεπει να γίνουν ή ολα ταυτοχρονα και στον ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ή κανένα.
– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των συμβασεων ΕΡΓΟΥ.
– ΠΡΟΝΟΙΑ για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
– ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της ΑΠΟΔΟΣΗΣ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Αλλιώς στο δημόσιο (α) ΔΕΝ θα λειτουργεί τίποτα (β) θα ευνοηθούν υπέρμετρα οι παλιοί που πρόλαβαν να μπουν από το παράθυρο έναντι των απέξω.
Δεν μπορουν καποιοι να ειναι ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ χωρις αντικειμενο λογω ανικανοτητας και ρουσφετολογικων προσληψεων και να προσλαβανονται σκλαβοι στη θεση τους με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ.
πχ. Ο αποφοιτος ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ μονιμος υπαλληλος της Βουλης με μισθο 3000€ το μηνα να παει στο δημο να καθαριζει τα παρκα και τους δρομους (με τον αντιστοιχο μισθο) και τα λεφτα που θα περισεψουν να δωθουν ως επιδοματα στους ανεργους πτυχιουχους και μη.
Δεν ξέρω πως να χαρακτηρήσω μια κυβέρνηση (την οποία δυστιχώς ψήφισα)η οποία θέλει να μιλάει για αξιοκρατία την στιγμή που πετάει στον δρόμο χιλίαδες εργαζομένους χωρίς να εξετάζει τις επιπτώσεις που προκαλεί αυτή της η πολιτική. Δουλεύω επτά ολόκληρα χρόνια με συμβάσεις έργου σε μια υπηρεσία καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχασα το Προεδρικό Διάταγμα του Παυλόπουλου για δύο μήνες, έχω δύο ανήλικα παιδιά, πείτε μου λοιπόν κ. Ραγκούση είναι δίκαιο μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στην υπηρεσία μου να βρεθώ στον δρόμο; Δεν ζητάω ελεημοσύνη, θέλω απλά να συνεχίσω να εργάζομαι, αυτή την δουλειά δεν μου την χάρισε κανείς, στην συγκεκριμένη θέση μπήκα με το πτυχίο μου και κατόπιν προκύρηξης της θέσης σε τοπική εφημερίδα, δεν πέρασα από κανένα πολιτικό γραφείο και το κυριότερο δεν παρακάλεσα κανέναν. ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
Θα ήθελα να ρωτήσω τι θα γίνει με τις συμβάσεις έργου που γίνονται απο τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και κυρίως μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές δουλεύουμε σε αυτά πολλές φορές με αντάλλαγμα να μην πληρώνουμε το μεταπτυχιακό μας. Αυτές θα καταργηθούν ή το κράτος δεν θα παρέμβει μιας και σύμφωνα με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ δεν μπορεί το κράτος να επηρεάσει τις αποφάσεις των ιδρυμάτων.
Ευχαριστώ πολύ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ……ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΑΣΕΠ.
Εργαζόμενη 39χρονη συνεχώς και αδειαλείπτως για 6 χρόνια με συμβάσεις (ορισμένου χρόνου και μπλοκάκι)σε ΟΤΑ μητέρα 2 ανήλικων 9 και10 χρόνων χήρα εδώ και επτά χρόνια, καρκινοπαθής με μαστεκτόμή εδώ και δυο χρόνια
σε δυο μήνες θα είμαι άνεργη και χωρίς δικαίωμα για ταμείο ανεργίας.
Πιστεύετε κύριε υπουργέ ότι θα ήθελαν πολλοί ιδιώτες επιχειρηματίες να με προσλάβουν?
ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ή ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΤΟ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΚΕΠ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 3 ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΠ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΕΠ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΠ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Π.Χ. ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΚΛΕΙΤΟΡΕΙΑΣ!ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ.
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ( ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΕΠ).
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
θα ήθελα σας παρακαλώ να δείτε το θέμα των Μουσικών στους ΟΤΑ που δουλεύουν με συμβάσεις έργου (που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία) Πρόσφατα, για να παραθέσω ένα παραδειγμα, 15 Οκτωβρίου 2009, με Αριθμ. Πρωτ. 82891, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκήρυξε 21 θέσεις Μουσικών για τα σχήματα που διαθέτει (εδώ και 20 χρόνια) με συμβάσεις έργου ετήσιας διάρκειας. Γι΄ αυτές θα ισχύσει η ανάκληση προκηρύξεων του άρθρου 10 του παρόντος σχεδίου;
Ήδη εχει προχωρήσει η διαδικασία.
Επίσης θα ηθελα να θέσω και ένα θέμα που αφορά του υπαλλήλους αορίστου χρόνου μερικής ή μειωμένης απασχόλησης στους ΟΤΑ, κυρίως Μουσικούς. Η εργασιακή τους ομηρία που προέκυψε με το ΠΔ 164/04 Παυλόπουλου και την, κατα το δοκούν, ερμηνεία των συμβάσεων έργου που οι υπάλληλοι είχαν μέχρι τότε με τον κάθε Δήμο. Θα πρέπει η νέα πολιτική ηγεσία να ένσκύψει στο θέμα με την ευαισθησία που την διακατέχει και να προχωρήσει στην άμεση μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
Κάτι τετοιο έκανε αποσπασματικά η προηγούμενη Κυβέρνηση με το Ν. 3584/2007,άρθρο 230 (παράγ. 2)καθώς και με το Ν. 3731/2008, άρθρο 18 (παρ. 10).
Ευχομαι επιτυχία στο έργο σας για το καλό της χώρας μας
Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρονται και εξαιρέσεις όπως ο Ν. 3730/2008 ΦΕΚ 262Α άρ. 10 «Ανάληψη μηχανοργάνωσης & λογιστικών βιβλίων από φυσικά πρόσωπα» ή ο Ν. 2646/1998 ΦΕΚ 236Α άρθ.28 παρ. 12 για την ανάθεση φύλαξης στα νοσοκομεία σε εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα αν είναι φθηνότερο, ο οποίος «μετεξελίχθηκε» με τον Ν.3204/2003 ΦΕΚ 296Α άρθ. 14 παρ. 1 «Ανάθεση έργου φύλαξης & καθαριότητας σε εταιρείες στα νοσοκομεία» & δίνει τη δυνατότητα στους Διευθυντές Νοσοκομείων να συνάπτουν συμβάσεις ακόμα και αν είναι φθηνότερο να έχουν μόνιμο προσωπικό στον νοσοκομείο σε αυτές τις ειδικότητες έτσι ώστε να παίρνουν τη μίζα τους.
Νομίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι παρωδία, γραμμένο στο πόδι και δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση της κατάστασης.
Στα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. FP7) ή στα ανταγωνιστικά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & τεχνολογίας (κυρίως μέσω ΕΣΠΑ) οι προσλήψεις του επιστημονικού, τεχνικού αλλά σε μερικές περιπτώσεις και διοικητικού προσωπικού γίνεται με συμβάσεις έργου.
Θα υπάρχει δυνατότητα σύναψης τέτοιων συμβάσεων;
Σε περίπτωση που υπάρχει συνεχής συνεργασία με ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα μέσω ερευνητικών πρόγραμμάτων (π.χ. άνω των 5 χρόνων) με συνεχείς συμβάσεις έργου αλλά με ελαφρώς διαφορετικό αντικείμενο (φυσιολογικό λόγω της διαφορετικότητας των θεμάτων των προγραμμάτων) θα προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης των ατόμων αυτών ως μονιμους στο φορέα καθώς προφανώς υπάρχει σχέση εξαρτημένης εργασίας και κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του φορέα;
Σχετικα με τον ΟΑΕΔ.Τελειωνει η συμβαση μου και μενω χωρις δουλεια.Προτου υπογραψω την συμβαση ειχα απολυση και μολις ειχα μπει στο ταμειο ανεργιας.Με την υπογραφη της συμβασης «παγωσα» το ταμειο.
Ρωτησα λοιπον στον ΟΑΕΔ αν δικαιουμαι μετα το τελος της συμβασης να ξαναμπω στο ταμειο για τους 9 μηνες που ειχα δικαιωμα και που ειχα κανει διακοπη.
Η απαντηση ειναι οτι δεν δικαιουμαι γιατι ειχα ως εισοδημα το υπερβολικο ποσον των 10.500 ευρω την προηγουμενη χρονια!!!!!Προφανως με δυο παιδια και 10500 ευρω εισοδημα θεωρουμαι προνομιουχος και ελευθερος επαγγελματιας.Για τον ιδιο λογο δεν μπορω να παρω και τα 200 ευρω που πηρα αλλες χρονιες για το επιδομα των παιδιων.
Αυτη ειναι η κοινωνικη δικαιοσυνη?
Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως ισχύει
Ελπίζω με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ γιάτί μέχρι στιγμής εκει υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Κύριε υπουργέ,
θα πρέπει να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου, και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνηγορήσουμε, γιατί δεν είναι σωστό, νομίζω, ο εργαζόμενος να θεωρείται «εργολάβος».
Παλι ο φτωχος φοιτητης που δεν ειχε τα χρηματα να αγορασει η να κανει ενα μεταπτυχιακο με τα χρηματα του μπαμπα θα μεινει απεξω.Σ αυτην την κυβερνηση εμπιςτευτικαμε το μελλον μας? οι ευποροι καλα παιδια τα φτωχαδακια γ….ω τη μανα τους.που ακουστικε να παιρνει ο πολιτικος μηχανικοσ 200 μορια για μεταπτυχιακο στην ωοριξια…..Εκτος αν απο νωρις οι κυβερνωντες θελουν να τα κανουν ωμελετα.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
1. Πως θα βεβαιώνει το ΑΣΕΠ ότι δεν υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία; Θα κρατάει αρχείο για να ελέγχει εάν το ίδιο πρόσωπο έχει συνεχείς συμβάσεις με τον ίδιο φορέα;
2. Εάν ο φορέας αλλάζει σκοπίμως το αντικείμενο έργου του συγκεκριμένου συμβασιούχου (μόνο στα χαρτιά) για να επιτυγχάνει την έγκριση του ΑΣΕΠ σε αλλεπάλληλες συμβάσεις με το ίδιο συμβασιούχο, τι μηχανισμοί διασταύρωσης προβλέπονται;
3. Εάν υποθέσουμε ότι μια σύμβαση έργου πρέπει να καλύψει έκτακτη και ενδεχομένως πιεστική ανάγκη ενός φορέα, σε πόσο χρόνο θα εγκρίνει το ΑΣΕΠ την σύμβαση έργου;
προφανώς κάποιες φορές αποσπασματικές εργασίες βαφτίζονται «συμβάσεις έργου», πχ αρχειοθέτηση, καθαρισμός παραλίας
κι εγώ προτείνω την κατάργηση τους εκτός εάν επιθυμείτε να κάνετε ότι και στο προηγούμενο άρθρο:
να κατονομάσετε εντός έξι μηνών ποιες είναι αυτές
Είναι λογικό οτι το σύστημα των συμβάσεων έργου θα επρεπε εδω και καιρο να καταργηθει. Ένα παραπονο: όσοι πολύ σύντομα θα σταματήσουν να εργάζονται, εφοσον λήξει η σύμβασή τους, δεν έχουν το δικαίωμα για αναναίωση και δεν έχουν ούτε το δικαίωμα για ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (εφόσον εμφανίζονται ως ελευθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία ήταν μισθωτοί). Θέωρώ ότι πρέπει να δωθεί ένα είδος αποξημίωσης. Ευχαριστώ
ειμαι με 8 ετησιες συνεχης συμβασεις εργου.δεν ανεχομαι στον καθε τυχαρπαστο να αμφισβητει την δουλεια μου,την αξιοπρεπεια μου κ την ελπιδα μου για ενα καλυτερο αυριο.θα περασει πρωτα απο το πτωμα μου.οσων αφορα εσας κυριοι της κυβερνησης που σας εκλεξαμε για να μας λυσετε το προβλημα που εσεις μας δημιουργησατε,οι επομενοι συντηρησαν κ σεις ξανα το μεγενθυνετε πως ειναι δυνατον να ξεκινησει η αξιοκρατια κ η διαφανεια με απολυσεις κ καταστροφες οικογενειων?πως γραφετε οτι θα παιρνουν οι συμβασεις εγκριση απτο ασεπ κ με διαβεβαιωση οτι δεν αποκρυπτουν εξαρτημενη εργασια απο την στιγμη που εχω 8 ετησιες συνεχομενες συμβασεις στον ιδιο φορεα,στην ιδια ειδικοτητα?????κ με πρωτοδικη αποφαση δικαστηριου υπερ μας?????αξιοκρατια ναι,διαφανεια ναι αλλα κ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Κ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.οχι απολυσεις ,σταθερη δουλεια σε ολους.δηλ ολα σε αυτη την χωρα πανε με τον νομο κ τον σταυρο στο χερι κ η μεγαλη απατη,κομπινα ειμαστε εμεις που δεν ειχαμε την δυνατοτητα να σπουδασουμε για να δουλευουμε για 700ευρω χωρις δωρα κ με μπλοκ παροχης υπηρεσιων?γιατι μας κατηγορητε ρε μορφωμενοι,αφου ειστε τοσο μορφωτικα προικισμενοι γιατι δεν θελετε να μεινετε στον ιδιωτικο τομεα με περισσοτερα χρηματα?κ μεις δηλ τι κακο καναμε?επειδη μπηκαμε?τι να καναμε να μεναμε ανεργοι?σοβαρευτειτε επιτελους κ υπερασπιστειτε το δικαιο κ το δικαιωμα στην εργασια
το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν όλοι οι συμβασιούχοι με τον ίδιο τρόπο! Ίσως είναι πολύ πιο χρονοβόρο το να εξεταστούν ξεχωριστά και προσεκτικά οι περιπτώσεις από το να απολυθούν όλοι αλλά αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη. Άνθρωποι που υπέγραψαν συμβάσεις την 1η Οκτωβρίου δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως αυτοί που δουλεύουν 10 χρόνια με 600 ευρώ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς τους οποίους οι περισσότερες υπηρεσίες θα υπολειτουργούσαν.
επίσης, σεβαστές οι σπουδές στο εξωτερικό αλλά μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε πως κάποια παιδιά δεν είχαν πλούσιους γονείς, που μπορούσαν να τα στείλουν στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ και τελείωσαν δουλεύοντας μια Σχολή στην Ελλάδα? γιατί αυτή η εμμονή με τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό στη στελέχωση του δημόσιου τομέα? Πώς ακριβώς να ανταγωνιστεί μία μητέρα που έχει υποχρεώσεις και μεγάλη ανάγκη για δουλειά και έχει πτυχίο ΤΕΙ για παράδειγμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων μία 22χρονη με οικονομική άνεση με αγορασμένα πτυχία από το εξωτερικό?
τέλος, δεν είναι προσόν αλλά δεν είναι και κατάρα, νομίζω, να στηρίζεις το κόμμα σου και να αγωνίζεσαι για αυτό και για τις αξίες του. έχω την εντύπωση ώρες ώρες πως το ότι κολλούσαμε αφίσες του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 90 ως νεολαίοι, μας το καταλογίζει, πλέον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως κατηγορία.
αρχίσατε καλά και έτσι να συνεχίσετε αλλά με μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία!
Είμαι κι εγώ υπέρ της πλήρους κατάργησης των συμβάσεων έργου στο δημόσιο πλην των εξαιρέσεων που αναφέρονται παραπάνω …
Νομίζω ότι με το παρόν Νομοσχέδιο που συζητούμε ΠΡΕΠΕΙ να ακυρωθεί ή τροποποιηθεί το Άρθρο 6 παρ. 8 του ν. 1418/84 (ΦΕΚ-23 Α’) «∆ηµόσια έργα και ρυθµίσεις συναφών θεµάτων».
Καταρχήν παραθέτω παρακάτω το κείμενο τού άρθρου:
____________
άρθρο 6 παρ. 8 του ν. 1418/84
«8**. Όταν πρόκειται να εκτελεσθούν δημόσια έργα, προβλεπόμενου συνολικού κόστους μεγαλύτερου των 10 δισ. δραχμών (30 ΕΚ ΕΥΡΩ) είτε κατά το σύστημα της αντιπαροχής είτε κατά το σύστημα παροχής άλλων ανταλλαγμάτων είτε κατά οποιαδήποτε άλλο σύστημα προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων συμβούλου οποιασδήποτε ειδικότητας (τεχνικού, οικονομικού συμβούλου, συμβούλου οργανώσεως κ.λ.π.) σε ημεδαπά ή αλλοδαπά, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, που απαιτούνται για την υλοποίηση και εκτέλεση των έργων αυτών. Η ανάθεση γίνεται με σύμβαση. Ο τρόπος ανάθεσης, οι παρεχόμενες από το σύμβουλο υπηρεσίες, οι όροι της σύμβασης και η αμοιβή καθορίζονται με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού χωρίς δέσμευση από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη. Η αμοιβή του συμβούλου θα βαρύνει το συγκεκριμένο προϋπολογισμό, που θα καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού. Η αμοιβή του συμβούλου μπορεί επίσης να βαρύνει τον προϋπολογισμό του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) ή τον προϋπολογισμό του Ταμείου Εθνικής Οδοποιοίας (Τ.Ε.Ο.) κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, μετά από σύμφωνη γνώμη των διοικητικών τους συμβουλίων».
** Σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 3316/2005 (Α΄ 42/22.2.2005), η διάταξη της παραγράφου 8 του π α ρ ό ν τ ο ς άρθρου δ ι α τ η ρ ε ί τ α ι σε ισχύ, μ ό ν ο για τις συμβάσεις με προεκτιμώμενη αμοιβή κάτω του ορίου εφαρμογής της Οδηγίας 2004/ 18/ΕΚ.
______________
ΣΧΟΛΙΑ:
Ουσιαστικά, το παραπάνω άρθρο του Ν.1418/84 δίνει τη δυνατότητα σε φορείς του Δημοσίου που υλοποιούν δημόσια έργα με προϋπολογισμό άνω των 30 Εκ. Ευρώ να προσλαμβάνουν «συμβούλους», χωρίς καμία διαδικασία διαγωνισμού, ακόμα και για την γραμματειακή υποστήριξη.
Η παραπάνω ρύθμιση είχε νόημα και ουσία για την ταχύτερη και αρτιότερη εκτέλεση των μεγάλων δημόσιων έργων.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, την παραπάνω ρύθμιση του Νόμου εκμεταλλεύτηκαν κατά κατά κόρον τα τελευταία 5 χρόνια οι Φορείς που εποπτεύονται από το τ. ΥΠΕΧΩΔΕ και το τ. ΥΜΕ (Αττικό Μετρό ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ κλπ) προσλαμβάνοντας ΧΙΛΙΑΔΕΣ (κυριολεκτικά!) υψηλόμισθους συμβούλους με αδιαφανείς διαδικασίες και κομματικά κριτήρια. Οι σύμβουλοι προσλήφθηκαν υποτίθεται για τις ανάγκες εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων και σταδιακά μετακινήθηκαν σε οργανικές θέσεις ώστε να καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες των Φορέων. Ο απώτερος στόχος ήταν η μετατροπή της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου, κάτι που συνέβη σε πολλές περιπτώσεις αφού οι παραπάνω φορείς, ως ΝΠΙΔ, δεν καλύπτονται από το ΑΣΕΠ.
Τελειώνοντας, πρέπει να τονίσω ότι το άρθρο 6 παρ. 8 του ν. 1418/84 πρέπει να καταργηθεί ή τροποποιηθεί και για έναν επιπλέον λόγο:
Επειδή εκτός από τις προσλήψεις συμβούλων ως «φυσικά πρόσωπα» δίνει τη δυνατότητα απευθείας ανάθεσης και σε «νομικά πρόσωπα», δηλαδή σε επιχειρήσεις και εταιρίες. Αυτό το σκέλος του νόμου επίσης αξιοποιήθηκε κατά κόρον τη τελευταία πενταετία για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των εκπονήσεων μελετών, σε ημέτερες επιχειρήσεις και γραφεία μελετών!
Είναι προτιμότερο να καταργηθούν ΠΛΗΡΩΣ οι θέσεις με σύμβαση έργου.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.
Δεν πρέπει να υπάρχει εξάρτηση κανενώς.
Μόνομες θέσεις, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
Η χρειάζεται κάποιος ή δεν χρειάζεται.
ΟΧΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ Ή ΠΟΛΥ!!!
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Γ. Ραγκούση από το γενικό καθεστώς εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, καθώς δεν θα προσλαμβάνονται μέσω διαγωνισμού. Τη νομιμότητα της σύμβασή τους θα εξετάζει και πάλι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Ισχύει αυτό; Εάν ναι γιατί δεν περιλαμβάνεται ρητά στις εξαιρέσεις; Θα πρέπει να ισχύει όχι μόνο για τους δημοσιογράφους αλλά και το λοιπό προσωπικό εκπομπών π.χ. παραγωγούς, τεχνικούς, κομμώτριες κλπ.
Στις υπό διαδικασία κατακύρωσης των προτάεεων (προσφορών) των Δήμων μέσω Κοινωφελών Επιχειρήσεων των ΟΤΑ για την εφαρμογή Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, περιλαμβάνονται και μάλιστα μοριοδοτείται το επιπλέον του βασικού προσωπικού της Δομής (που σημαίνει και μεγαλύτερη διάθεση πίστωσης)για το οποίο οι Επιχειρήσεις έχουν συνάψει Συμβάσεις έργου 2 ετών (μέχρι τον 12ο/2010. Μάλιστα οι συμβάσεις έργου αποτελούσαν προτεινόμενη μορφή απασχόλησης για το επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα της Δομής. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ?
Πρωτομπηκα με συμβαση εργου στην ΕΡΤ πριν απο δυο περιπου χρονια.Ειχα αναγκη απο δουλεια,ζητησα λοιπον δουλεια στην ΕΡΤ και μου εκαναν συμβαση.Δεν με ρωτησε ποτε και κανεις τι ψηφιζω.
Ερχεστε λοιπον τωρα εσεις και μου λετε πως μπηκα με κομματικα κριτηρια και για αυτον το λογο αλλα και για περικοπη των δαπανων θα πρεπει να παω σπιτι μου.
Μεχρι ενα σημειο θα συμφωνησω.Οι διαφωνιες μου ειναι δυο.
Η πρωτη εχει να κανει με το ευρωπαικο δικαστηριο που εχει κρινει παρανομες τις συμβασεις εργου και ζητησε οι συμβασιουχοι να αμοιβονται οπως και οι μονιμοι υπαλληλοι.Αυτη την αποφαση δεν την λαβατε ποτε υπ οψιν σας.
Στα 46 μου λοιπον με στελνετε πισω στην «ελευθερη» αγορα.Μεσα σε αυτην την αγορα δεν μπορω να επιβιωσω γιατι δεν εφαρμοζονται οι νομοι και δεν υπαρχει κανενας ελεγχος.
Δουλευουν σαν οπερατερ ανθρωποι τυχαρπαστοι,ανιδικευτοι,χωρις σπουδες,χωρις προυπηρεσια,χωρις αδεια ασκησεως επαγγελματος και χωρις ασφαλιση.
Να φυγω απο την ΕΡΤ λοιπον,πολυ ευχαριστως (και να στερηθω το αστρονομικο ποσον των 800 ευρω που επαιρνα καθε μηνα) αλλα να εφαρμοσετε τους νομους του κρατους αφου θελετε να ειστε δικαιοι.Πως θα ανταγωνιστω ανθρωπους που το μονο κριτηριο της προσληψης τους στον ιδιωτικο τομεα ειναι η μη καταβολη ασφαλιστικων συνδρομων?Πως να ανταγωνιστω ανθρωπους που παρανομα δουλευουν σαν οπερατερ?Που ειναι η ισονομια και η τηρηση των νομων?Μονο στις συμβασεις εργου?
Αν οι νομοι του κρατους,που πολλους απο αυτους τους εχετε θεσπισει εσεις σε προηγουμενες κυβερνησεις,εφαρμοζονταν κι αν τα ελεγκτικα οργανα εκαναν σωστα τη δουλεια τους σας πληροφορω οτι δεν θα ειχα καμμια αναγκη απο τα 800 ευρω της ΕΡΤ.
ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΑΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΒΡΙΣΚΩ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 70% ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ 30% ΜΕΣΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ «ΓΡΗΓΟΡΕΣ» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ 300 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ!ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ 9 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ!4500 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 450 ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ 1/1/2010.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ??ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ!ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ.
Υπάρχουν και άτομα με υψηλή εξειδίκευση που δεν θέλουν υποχρεωτικά να διοριθούν στο δημόσιο και αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν ανάγκες του Δημοσίου. Αυτά τα άτομα θα λείψουν.
Τα νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Ειδικού Σκοπού κ.λ.π. (π.χ. ΔΕΥΑ)περιλαμβάνονται στη ρύθμιση;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΟΝ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.
Τι θα γινει με τους εργαζομενους με συμβασεις εργου σε προγραμματα που θα μπουν στο Εσπα;;
Ειναι πολύ σημαντική η ενέργεια του να σταματήσουν οι συμβάσεις εργου.που δεν ειχαν τίποτα περισσότερο απο το να προσλαμβάνονται ανεργοι με κομματικά κριτήρια στον Δημόσιο τομέα.
Πρεέπι να περνάνε απο ΑΣΕΠ,οτι ειναι πραγματικά συμβαση εργου,ιατρου και δεν ειναι εξηρτημένη εργασία.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ,ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 42 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ & ΤΥΦΛΟ & ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ 3 Η 4 Η 5 ΧΡΟΝΙΑ & ΤΗΝ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ 1ον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ
2ον ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
3ον ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ,ΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ;