1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.
2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.
Σωστο το σχεδιο νομου,καταργει επιτελους αδικιες ετων.Μπραβο σας συνεχιστε οπως αρχισατε.
Η βαθμολογική αντιστοιχία τουλάχιστον των αγγλικών πανεπιστημίων με τα ελληνικά από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ είναι πολύ άδικη. Το πτυχίο 2.1 που είναι πολύ καλό για την Αγγλία, αντιστοιχεί εδώ περίπου με 6.5 Δηλαδή, πάνω από 7-7,5 μάλλον δεν υπάρχει πτυχίο από Αγγλία. Αντίθετα στην Ελλάδα τουλάχιστον στις θεωρητικές σχολές «βρέχει» 8άρια. Αυτό σημαίνει δεκάδες μόρια διαφορά.
Εγώ αυτό που θα ήθελα απλά να επισημάνω, είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που δούλεψε για ένα χ διάστημα ως συμβασιούχος και σε κάποιον που δούλεψε το ίδιο διάστημα μέσω stage (άσχετα από το πού δούλεψε).
Δηλαδή, κάποιος που δούλεψε για 5 χρόνια με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου (είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα), απολάμβανε έναν αξιοπρεπή μισθό και πλήρη ασφάλιση. Την ίδια στιγμή, κάποιος που δούλεψε επίσης για 5 χρόνια, μέσω ενός προγράμματος stage (πάλι ανεξαρτήτως τομέα), δούλευε ανασφάλιστος για 350-500 ευρώ το μήνα.
Το άτομο που εργάστηκε με stage μπορεί να ήταν «γαλάζιο», να μπήκε με μέσον ή χωρίς, να γελάστηκε ή όχι από την προηγούμενη κυβέρνηση… δεν παύει όμως να είναι άνθρωπος!
Πιστεύω, λοιπόν, ότι πρέπει να εισαχθεί ένα κοινωνικό κριτήριο, ώστε τα άτομα που δούλεψαν μέσω stage να έχουν μία επιπλέον (έστω και μικρή) βοηθητική μοριοδότηση, σε σχέση με τους συμβασιούχους ίδιας εμπειρίας, ανεξάρτητα από το πού εργάζονταν και σε ποιον τομέα βρίσκεται η θέση που πρόκειται να διεκδικήσουν.
Είναι προς την σωστή κατεύθυνση το νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις ώστε να σταματησει το βόλεμα των ημέτερων από τα παράθυρα.
TA STAGE ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.
ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.
ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ η ΟΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ‘ ΒΙΣΜΑ ‘ ΥΠΟΥΡΓΟ .
Σωστό είναι να αυξηθεί και ο χρόνος μοριοδότησης της προυπηρεσίας απο 60 μήνες που είναι σήμερα, σε 80 ή και 100.Με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο θα αποκτήσει υπαλλήλους με γνώση και εμπειρία.
Θεωρώ αδικία την κατάργηση της προσαύξησης του 50% που ισχύει σε
όσους έχουν πάνω από 24 μήνες εμπειρίας στο δημόσιο.
Όλοι οι συμβασιούχοι είτε έργου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και τα παιδιά των stage προτίμησαν εδώ και χρόνια να δουλέψουν με μία τέτοια σύμβαση ανασφάλιστοι , χωρίς επιδόματα με μεγάλες καθυστερήσεις στη πληρωμή τους στις συμβάσεις έργου ,με μισθούς των 600-700 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουν αυτή τη προσαύξηση του 50% και να διεκδικήσουν διορισμό μέσω ΑΣΕΠ αξιοκρατικά.
Αν καταργηθεί αυτό το προσόν θα δημιουργηθεί μεγάλη αδικία αφού τόσα χρόνια χιλιάδες συμβασιούχοι χρησιμοποιούσαν το προσόν αυτό και θα αδικηθούν οι νέοι συμβασιούχοι των τελευταίων 4-5 ετών.
Η αδικία απέναντι στους συμβασιούχους θα μεγαλώσει καθώς αν αυξηθεί
η μοριοδότηση σε μεταπτυχιακά, τίτλους σπουδών αφού νέοι 24-25 χρονών θα ανταγωνίζονται ισάξια σε έναν διαγωνισμό άτομα που έφαγαν τη ζωή τους χρόνια να αποκτήσουν τα προσόντα που η Πολιτεία και το ΑΣΕΠ είχαν
θεσπίσει και τώρα σε ηλικία 35-45 χρονών με οικογένεια και παιδιά στη
πλάτη θα αρχίζουν να αναζητούν νέα προσόντα για να διοριστούν?
Ακόμη και οι ετήσιες εκθέσεις του Α.Σ.Ε.Π. ανέφεραν ξεκάθαρα την επιπλέον μοριοδότηση του 50% ως μελανό σημείο στο σύστημα προσλήψεων . . το μπράβο είναι λίγο για την κυβέρνηση . .επιτέλους φυσάει ένας άλλος αέρας αξιοκρατίας!!!!! Ακόμη θα ήθελα να προτείνω στο υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσει το θέμα της εντοπιότητας.Υπάρχουν πιο κατάλληλα μέτρα για περιφερειακή ανάπτυξη που δεν δημιουργούν αδικίες. Η εντοπιότητα δίνει 20 ολόκληρα μόρια σε γραπτούς διαγωνισμούς σε όσους είχαν την τύχη να γεννηθούν όντως σε ορισμένους νομούς της περιφέρειας ή σε όσους είχαν την τύχη να γνωρίζουν από κοντά κάποιο δήμαρχο που θα τους δώσει έτσι απλά τα απαραίτητα χαρτιά για την πολυπόθητη εντοπιότητα. Υπάρχουν περίεργα νομικά παραθυράκια και σε αυτό το ζήτημα. Κλείστε τα !!!! Θέλετε να έχουμε ισόρροπη και αποκεντρωτική ανάπτυξη? Δώστε την ευκαιρία στα νέα παιδιά που γεννήθηκαν στις μεγαλουπόλεις να δουλέψουν στην ακριτική Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί άνεργοι που για μια θέση εργασίας θα πήγαιναν παντού, ακόμη και σε νησί της άγονης γραμμής,και θα έμεναν εκεί για 10 χρόνια , όπως ορίζει η νομοθεσία, άλλωστε οι άνεργοι έχουν μπουχτίσει από τις μεγαλουπόλεις.Τέλος ας μου εξηγήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν νομός όπως το Κιλκίς να θεωρείται ακριτικός νομός. Πώς είναι δυνατόν να πριμοδοτούνται κάποιοι με 20 μόρια επειδή γεννήθηκαν σε συγκεκριμένους νομούς? Από ότι φαίνεται κάποιοι απλά γεννήθηκαν τυχεροί και κάποιοι άλλοι απλά φυτρώσαμε . .
Φοβαμαι οτι ο νομοθετης δεν ελαβε υποψη του μια παραμετρο που αφορα την κινητικοτητα των ηδη διορισμενων δημοσιων υπαλληλων.
Ο συντακτης του Νομου μοιαζει με εξωτερικο παρατηρητη που βλεπει το Δημοσιο ως απλο αποκουμπι του καθε ανεργου, ημιεργαζομενου ή εργαζομενου ιδιωτικού τομέα που ψάχνει σιγουριά και μονιμοτητα.
Ασφαλως και η προσκαιρη, περιστασιακή και συχνάκις ‘βυσματική’ απασχόληση ορισμένου χρόνου ή μέσω stage έτσι όπως εξελίχτηκε δεν δικαιούται προσαύξηση ακριβώς γιατί οι υπάλληλοι αυτοί ποτέ δεν ενσωματώθηκαν ολοκληρωτικά στην φιλοσοφία και τις εργασίες του δημοσίου. Το βλέπω αυτό εκεί που εργάζομαι, οι περιστασιακοί υπάλληλοι πραγματικά υποαπασχολούνται με δική τους επιλογή γιατί ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα λήξει η σύμβαση και θα φύγουν και απλά κυνηγούν τα έξτρα μόρια ΑΣΕΠ.
Εμείς που έχουμε επιλέξει συνειδητά την καριέρα δημοσίου έχοντας μάλιστα εγκαταλείψει δουλειές του ιδιωτικού τομέα παρά τα αυξημένα προσόντα (πτυχία, μαστερ κλπ)κάναμε την στρατηγική επιλογή μιας λιγότερο επικερδούς αλλά περισσότερο ποιοτικής σε περιβάλλον και χρόνο εργασίας. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό συνειδητά κάθε μέρα.
Θέλουμε όμως να διατηρούμε το δικαίωμα της 1ης επιλογής σε περιπτώσεις πιθανής κινητικότητας σε θέσεις και αντικείμενα που μας ταιριάζουν είτε γεωγραφικά είτε εργασιακά. Υπαρχουν θεσεις αξιολογες σε φορεις με σοβαρα αντικειμενα που ειναι ελκυστικες για ηδη διορισμενους μονιμους τπαλληλους που προσπαθουν να αλλαξουν αντικειμενο ή να βρεθούν στον τόπο κατοικίας τους.
Δυστυχως το παραλογο-παρανομο-ανηθικο υπαρχον συστημα μεταταξεων αναγκαζει πολλους μονιμους διορισμενους υπαλληλους που εχουν κλεισει 5ετια στο δημοσιο να αναζητουν νεο διορισμο μεσω προκηρυξης ΑΣΕΠ. Μην τους αποκλειετε αυτό το δικαίωμα καταργώντας την προσαύξηση εντελώς !
Διατηρείστε την προσαύξηση για διορισμένους μόνιμους με 5ετη προυπηρεσία ως εναλλακτική της μετάταξης επιλογή. Αυτού του είδους η κινητικότητα μόνο ωφέλιμη θα αποβεί για το δημόσιο τοποθετώντας ικανούς και έμπειρους υπαλλήλους σε θέσεις που πραγματικά επιθυμούν ώστε να φανούν αποδοτικοι.
Ο πατέρας μου όταν προτάθηκε ο Γιώργος Παπαντρέου να είναι (ο μόνος) υποψήφιος σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε θυμάμαι και τον ψήφισε. Όταν ήρθε η Ν.Δ για να ανανεώσω την πρώτη σύμβαση ορισμένου χρόνου που πέτυχα με τον ΑΣΕΠ αναγκάστηκα να παρακαλέσω βουλευτές και υπουργούς και μου πρότειναν κάποιοι οι οποίοι ανήκουν στη Ν.Δ να γραφτώ σε κάποια τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Μετά από δική τους πρόταση σε υπουργό έπιασα δουλειά με σύμβαση έργου για 2 χρόνια με μισθό πείνας. Γι’ αυτό κι εγώ τώρα σαν Νεοδημοκράτης που είμαι και με έχουν βαφτίσει έτσι θα ψηφίζω για πάντα ΠΑΣΟΚ γιατί όταν η Ν.Δ ήρθε στην κυβέρνηση μονιμοποίησε όλους τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ όπως έχει αποδειχθεί κυβερνάει τα περισσότερα χρόνια στην Έλλάδα και μόνιμοι γίνονται πάντα εκείνοι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως ποιό κόμμα κυβερνάει στην Έλλαδα.
Γιατί θα πρέπει να καταργηθεί η προσαύξηση του 50% και στα άτομα που έχουν απασχοληθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα τύπου Leader και Interreg? Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν αποκτήσει εμπειρία ουσιαστική απο την συγκεκριμένη δουλειά η οποία πραγματικά αποτελεί επαγγελματικό εφόδιο γιατί σε όλους τους φορείς του Δημοσίου τομέα αλλά και στους φορείς του ευρυτερου Δημόσιου Τομέα δημιουργούνται τμήματα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων όπου στελεχώνονται πιστεύω καλυτερα με άτομα που έχουν την συγκεκριμένη εμπειρία και είναι εξοικειωμένοι επί πολλά έτη με το συγκεκριμένο αντικείμενο , σε σχέση με άλλα άοτμα όπου θα ξεκινήσουν απο την αρχή την εκπαιδευση τους ή έτυχε να γράψουν σωστά στο τεστ δεξιοτήτων (όπου στις ερωτήσεις καμία αναφορά δεν γινόνταν για την λειτουργία και τα όργανα της Ε.Ε., όταν μάλιστα ολοκληρη η καθημερινή ζωή μας έρχεται σε άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις των συγκεκριμένων οργάνων).
Θεωρώ λοιπόν πως έιναι άδικο να «τσουβαλιάζουμε« τις προϋπηρεσίες που δικαιούνταν παλαιότερα προσαύξηση και να φτανουμε σήμερα να καταργείται συνολικά, διότι άλλη δουλειά ενός με προϋπηρεσία στο Δημόσιο να σηκώνει τηλέφωνα και να βγάζει φωτοτυπίες με αυστηρό δημοσιο υπαλληλικό ωράριο και άλλη η δουλειά κάποιου (χωρίς ωραριο) να ενισχύει με επιδοτήσεις παραμεθόριες περιοχές με αμιγώς αγροτικό πληθυσμό, να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλες (με δικά του έξοδα) για μπορέσει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και να συμβάλει στον βαθμό που μπορεί και του αναλογεί στην συνολικότερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων της Ελλάδας.
Πιστεύω πως θα πρέπει να εξεταστεί με περισσότερη προσοχή ειδικά για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ουσιαστική εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα άτομα που εργάζονται σε αυτά και να μην συγκρίνονται ανόμοια εργασιακά αντικείμενα, δηλαδή με λίγα λόγια πλήρης αξιοποιηση στελεχών με ικανότητες αποδεδειγμένες και ουσιαστικές, που μπορόυν πραγματικά να βοηθήσουν την ανασυγκρότηση και επανασχεδιασμό του Δημόσιου Τομεά και να τον τοποθετήσουν σωστά στα πλαίσια της λειτουργία και οργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ¨.
Καταρχήν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας για δημόσιο διάλογο, διαβούλευση. Όσο αφορά την προσαύξηση του 50% όλοι ξεχνούν ή αγνοούν ότι καθιερώθηκε από τον Κύριο Παυλόπουλο ως μέτρο αντιστάθμισης (στάχτη στα μάτια) στο άκρως άδικο και αντισυνταγματικό Π.Δ του (ακόμη δεν έχετε πάρει θέση;) για την αποκατάσταση των συμβασιούχων (οι γνωστοί 250.000 και βάλε συμβασιούχοι που θα αποκαθιστούσε ο Κύριος Καραμανλής όταν έβγαινε στην εξουσία και όλοι οι «πιστοί – αφελείς» προσήλθαν με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εκλογές). Μοριοδότησε έτσι όλους εκείνους που δεν «έπιασε» το Π.Δ, πολλούς για 1 ημέρα, με 50% προσαύξηση (όσοι είχαν προϋπηρεσία μέχρι το 2002), είπα προηγουμένως στάχτη στα μάτια γιατί οι θέσεις που προκηρύχτηκαν μετά την εφαρμογή του Π.Δ ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και απλά με την προσαύξηση δημιούργησε πάλι ελπίδες (φρούδες) στους απεγνωσμένους συναδέλφους (Κλάδος Π.Ε Γεωπόνων). Στη συνέχεια ο Κύριος Παυλόπουλος υπέκυψε σε πιέσεις, βόλευε ρουσφετολογικά την Ν.Δ; δεν ξέρω, την άλλαξε την προσαύξηση και είπε ότι θα ισχύει για όλους μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης της εκάστοτε προκήρυξης (πέτυχε έτσι συρροή κόσμου σε πολιτικά γραφεία προκειμένου να κάνουν συμβάσεις για την προσαύξηση με το γνωστό αντάλλαγμα). Έτσι ο «βετεράνος» συμβασιούχος, θύμα του Π.Δ Παυλόπουλου έχασε το υποτυπώδες «πλεονέκτημα» της προσαύξησης έναντι των νεότερων συμβασιούχων «θυμάτων». Έχασε όμως και το δικαίωμα σύμβασης (αφού συμπλήρωσε τους 24 μήνες) και το επίδομα του ΟΑΕΔ και την Ασφάλιση και κυρίως το όνειρο, αφού μετά τα 35 του/της οι ευκαιρίες για δουλειά είναι ανύπαρκτες (τουλάχιστον στον Κλάδο των Γεωπόνων). Οι εταιρείες δεν σε παίρνουν γιατί είσαι μεγάλος/λη σε ηλικία, οι νεώτεροι συμβασιούχοι Γεωπόνοι συνάδελφοι (μία δεκαετία νεότεροι) φρόντισαν, αφού είδαν την κατάντια των μεγαλύτερων, να κάνουν μεταπτυχιακά (βαριά βιομηχανία!!!, πριν 10-15 χρόνια δεν υπήρχε), γλώσσες κ.α με αποτέλεσμα να πλεονεκτούν έναντι των «βετεράνων», οπότε «καλή ψυχή».
Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να δίνεται μοριοδότηση (έστω για το 50% των θέσεων) με βάση και τον χρόνο κτήσης πτυχίου. Πείτε μου σήμερα που μπορεί να εργαστεί γυναίκα συνάδελφος κοντά στα 40 με δύο παιδιά, που έχει προϋπηρεσία πάνω από 10 χρόνια με συμβάσεις στον ΕΛ.Γ.Α , Δ/νσεις Γεωργίας, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργεία κ.ο.κ, που έχει συμπληρώσει 24 μήνες συμβάσεων και δεν δικαιούται άλλη; Τι θα κάνει αυτή η συνάδελφος; Να κάνει μεταπτυχιακό; (που να βρει τα χρήματα να το πληρώσει;), Να πάει σε εταιρεία; (βρείτε μία που θα την πάρει), Να ανοίξει μαγαζί; (με τι χρήματα, την στιγμή που τα περισσότερα κλείνουν), Να μάθει γλώσσες; (με τι χρήματα; Πρωτοτυπία της Ελλάδας η μοριοδότηση των ξένων γλωσσών (κύριο προσόν), 70 μόρια το Proficiency – σχεδόν μισό μεταπτυχιακό-χωρίς καμία ουσία στις περισσότερες θέσεις, η πλειονότητα των συναδέλφων >90% συναλλάσσεται με Έλληνες αγρότες). Συμπέρασμα αυτή η γυναίκα αισθάνεται ότι δεν έχει καμία ελπίδα, η όποια σημαντική ή όχι εμπειρία είχε πάει περίπατο και η ίδια στο αδιέξοδο. Το αδιέξοδο γίνεται κοινωνικός αποκλεισμός => μίσος για την κοινωνία και τους θεσμούς => κληρονομιά στα παιδιά της που θα το βιώνουν μαζί της => μελλοντικοί κουκουλοφόροι, αλήτες, κ.ο.κ (δημοσιογραφικοί ορισμοί για τους κοινωνικά αποκλεισμένους) στα τηλεοπτικά παράθυρα των καναλιών όπου ειδήμονες δημοσιογράφοι (αυθεντίες) αναλύουν το αποτέλεσμα και όχι τις αιτίες.
Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο επιπλέον μοριοδότησης χωρίς να αποκλείετε τον χρόνο κτήσης πτυχίου (προϋπηρεσία δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) αλλά και κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, εισοδήματα κ.ο.κ).
Συγνώμη που πλάτειασα ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Υ.Γ: προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν τοποθετήθηκα με βάση προσωπικά κριτήρια και συμφέρον (έχω 2 μεταπτυχιακά, ξένη γλώσσα, δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, διορισμό μέσω ΑΣΕΠ που δεν δέχθηκα για προσωπικούς λόγους), τοποθετούμαι με βάση όσα βίωσα ως πρώην συμβασιούχος και βλέποντας σήμερα την αξιοθρήνητη κατάσταση στην οποία βρίσκονται ικανότατοι και πολύ έμπειροι συνάδελφοι οι οποίοι προσέφεραν πάρα πολλά στον Έλληνα αγρότη και δεν μπορούν σήμερα να επιβιώσουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
ορθή η κατάργηση της προσαύξησης
Πολυ σωστή η απόφαση για την κατάργηση της προσαύξησης που αφορουσε μονο την προυπηρεσία στο δημοσιο τομεα. Η προσαύξηση αυτη ήταν κοινωνικα άδικη και δημιουργουσε πολιτες δυο ταχυτητων. Επισης λειτουργουσε και ως «Κερκοπορτα» νομιμοφανων προσληψεων με πελατειακο τροπο. Συγχαρητηρια για την καταργηση της, ειναι ενα σημαντικο βημα για την ισονομια.
Συγχαρτήρια για το νομοσχέδιο αυτό, πίστευα πως κανείς δεν θα είχε ποτέ το θάρρος να το συντάξει. Επιτέλους ας διαγωνίζονται -όσοι το επιθυμούν- με ίσους και πάνω από όλα γνωστούς όρους του παιχνιδιού.
επιτελους αξιοκρατια στις προσληψεις στον δημοσιο τομεα.
Επιτέλους κατι που ειναι αυτονοητο ακόμα και στη Ζιμπαμπουε θα γινει και στη Νεα Ορλεάνη της Ευρώπης (την ελλαδα)-εστω και σιγα-σιγα, λίιιιγη, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!. Η εμπειρια ολων να ειναι ισοτιμη (δημοσιο & ιδιωτικο τομεα).Επισης, οχι ειδικες θεσεις για πολυτεκνους, τριτεκνους κτλ, κοινωνικη πολιτικη με διορισμούς δεν γινεται, ειναι λαθος, γινεται με αλλες κοινωνικες παρεμβάσεις. Τέλος, οχι οι μισες θεσεις χωρις εμπειρια, να πανε να δουλεψουν να αποκτησουν εμπειρια.
Ελευθερος ανταγωνισμος και στις προσληψεις (πως λεμε ελευθερη αγορα!!!) αλλα ολοι ισοι με ολους και ιδιαιτερα απεναντι στο κρατος, παρέκκλιση καμία.
Συγχαρητηρια!!!!
Η κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδοτησης ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα και θέτει τις βάσεις για την αναμόρφωση του αξιακού μας συστήματος.
Με το προηγούμενο καθεστός, η εμπειρία που, τις περισσότερες φορές ήταν αποτέλεσμα πελατειακών πρακτικών του παρελθόντος,απαγόρευε στην κυριολεξία στους νέους με μεταπτυχιακούς τίτλους να διαγωνιστούν.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η εμπειρια ετίθετο ως απαραίτητο προσόν δίνοντας την ευκαιρία σε επιτήδιους να εκδίδουν φωτογραφικές προκυρήξεις αποκλύοντας τους αξιοπρεπεις νέους που αντι να ψάχνουν για παράθηρα σπούδασαν και κόπιασαν να αποκτίσουν τα τυπικά προσόντα.
Η προσαύξηση του 50% όσο άδικη και αν ήταν,και νομίζω όλοι συμφωνούμε σε αυτό, βοήθησε τα μέγιστα υπαλλήλους του δημοσίου που επειδή δεν είχαν το μέσο, την εκμεταλεύτηκαν για να πάνε μέσω ΑΣΕΠ σε κάποιον άλλο φορέα , διότι το υπάρχον σύστημα των μετατάξεων απλά συρτάριαζε τις αιτήσεις τους για μετάταξη, με εξαίρεση τις αιτήσεις των γαλάζιων παιδιών (ειδικά προεκλογικά). Πάρτε για παράδειγμα τους υπαλλήλους των ΔΥΠΕ (πρώην ΠΕΣΥΠ) που εντελώς παράνομα και καταχρηστικά πολλοί από αυτούς μετατάγηκαν υποχρεωτικά σε υπηρεσιες που ποτέ δε θα έκαναν καν αίτηση για να διοριστούν. Επειδή το Υπουργείο Υγείας έβαζε στο συρτάρι τις μετέπειτα αιτήσεις τους για μετάταξη, που κατά τα άλλα «μόνο για λόγους νομιμότητας» δεν μπορούσαν να εγκριθούν, η μόνη τους διέξοδος ήταν αυτή η διάταξη με την προσάυξηση του 50%.Ακόμα χειρότερα τα πράγματα στην Παραμεθόριο που η μόνη διαδικασία μετάταξης που προβλέπεται (όχι από το νόμο, αλλά από παράλογες εγκυκλίους του ΥΠΕΣΔΔΑ, που λένε άλλα από αυτά που λέει ο νόμος) είναι με το άρθρο 72, δηλαδή με δέσμευση παραμονής στη παραμεθόριο για 10 έτη, οπότε υπάλληλος που δε θέλει να δεσμευτεί για 10 ετία πάει μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δε θα υπήρχε καν θέμα προσαύξησης, τουλάχιστον για τους μόνιμους υπαλλήλους , αν λειτουργούσε ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύτημα μετατάξεων (με διαδικασίες ΑΣΕΠ ) ώστε οι μόνμοι δημόσιοι υπάλληλοι να μην καταλαμβάνουν θέσεις που νέα παιδιά θα έπρεπε να καταλάβουν. Έτσι Με το προηγούμενο σύστημα, οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι καταλάμβαναν έυκολα θέσεις μέσω ΑΣΕΠ, αφήνοντας πίσω τους κενές οργανικές θέσεις. Μα αυτό δε χρειάζεται προκήρυξη για να γίνει, αλλά ένα δίκαιο σύστημα μετατάξεων. Τέλος, Θεωρώ δίκαιο και αξιοκρατικό το νομοσχέδιο, που όμως θα πρέπει να συνδυαστεί με τομές στη Δημόσια Διοίκηση, όπως αυτή που έθιξα.
Γιατί δεν γίνεται και μια επιπλέον ρύθμιση ώστε η εμπειρία των προσληφθέντων από τον Ιδιωτικό τομέα (τουλάχιστον η εμπειρία που έχει αναγνωριστεί από το ΑΣΕΠ στην κατάταξη των διοριστέων) να αναγνωρίζεται και όσον αφορά στην βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων; Άνθρωποι με πολύτιμη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζονται ως άπειροι μετά τον διορισμό τους και σε σχέση με τις απολαβές τους αλλά και όσον αφορά στην εξέλιξη τους και γενικότερα στα καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνουν. Συνεπώς το Δημόσιο τελικά δεν εκμεταλλεύεται τα προσόντα των επιστημόνων που προσλαμβάνει μετά από χρονοβόρες διαδικασίες. Η αξιοκρατία δεν πρέπει να σταματάει στην πρόσληψη υπαλλήλων, θα πρέπει να κυριαρχεί και στην αξιοποίηση τους. Δύο υπάλληλοι διορίζονται ταυτόχρονα με τα ίδια μόρια και την ίδια εμπειρία, ο ένας εμπειρία από τον Ιδιωτικό τομέα και ο άλλος εμπειρία από τον Δημόσιο – αυτός που έχει εμπειρία στον Δημόσιο Τομέα έχει, αδίκως, σαφές προβάδισμα επαγγελματικά σε σχέση με τον άλλο που έχει εμπειρία στον Ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή στην πράξη, μετά τον διορισμό, είναι σαν να έχει πάρει την προσαύξηση ο υπάλληλος με εμπειρία στον Δημόσιο Τομέα.
Ευδοκία Αχιλλέως
1.- Συγχαρητήρια για την καθολική υπαγωγή των προσλήψεων υπο τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.
2.- Πιστεύω πως πρέπει να καταργηθεί η μοριοδότηση της εντοπιότητας,γιατί δεν είναι κάποιος τίτλος.
Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι σε κάποιους φορείς υλοποίησης έργων (π.χ. νοσοκομείων) η εξειδικευμένη εμπειρία είναι απαραίτητη για να είναι δυνατός ο χειρισμός απαιτητικών και σύνθετων κατασκευαστικών έργων.
Η εμπειρία να προσμετράται για το πρώτο έτος 60 μόρια και για το δεύτερο έτος με 80 μόρια, για τα επόμενα έτη να μην προβλέπεται μοριοδότηση.
οι εχοντες προυπηρεσια απο συμβασεις που εχουν γινει με διαδικασιες ΑΣΕΠ (πχ ορισμενου χρονου)δυστυχως αντιμετωπιζονται το ιδιο με αλλες συμβασεις που εχουν»χτισει» προυπηρεσια αν και διοριστηκαν εντελως αναξιοκρατικα.
Μπράβο…επιτέλους τέλος μ’αυτή την προσαύξηση ήταν άδικη και απαράδεκτη για όλα τα παιδιά που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν πήγαιναν σε βουλετικά γραφεία να <> στις περίφημες συμβάσεις-stage….εννοείται πρέπει να καταργηθεί(η προσαύξηση 50%) όμως και για τους γραπτούς διαγωνισμούς!!!!
Πάντα οι αλλαγές είναι αρεστές, αρκεί να είναι προς όφελος των πολιτών.
και πιστεύω ότι μετά από την δημόσια διαβούλευση που το θέτετε,θα έχουμε ένα νομοσχέδιο δίκαιο που να ικανοποιεί το αίσθημα της κοινωνίας
κύριοι των Νομοσχεδίων,θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που θα διαρπάξετε και δεν το θεωρούμε «διαφάνεια» είναι δική σας έμνευση
εάν τους συμβασιούχους της πυροσβεστικής που έσωσαν την χώρα πολλάκις,μπαίνοντας μπροστάρηδες, να τους εξομοιώνετε με τους γλύφτες, και τους στειτζίδες.
Έχουμε δει πόσοι έχουν χάσει την ζωή τους, για να σώσουν εμάς και την περιουσία μας, δεν μας έσωσε ο στρατηγός άνεμος, μας έσωσαν αυτοί οι ταλαίπωροι, που μπορούσαν να είναι γκαρσόνια στις παραλίες και να απολαμβάνουν τουρισμό.
΄Έλεος πια, σας περιμένουμε για ανθρώπους , που ξέρετε να αμείβετε την αξιοκρατία, γιατί άξιοι είναι όταν μας σώζουν., μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε θερμοκρασίες των 40 βαθμών, και με τις φλόγες στα κορμιά τους, μη γνωρίζοντες αν θα ξαναδούν τις οικογένειες τους.Αν πέσετε σαυτό το ατόπημα της εξίσωσης τω ν συμβασιούχων , καλύτερα να πάρετε το καράβι να γυρίσετε στο σπίτι σας.Δεν αξίζετε.
Πολλά συγχαρητήρια, συνεχίστε έτσι,έχετε την αποδοχή σχεδόν του συνόλου της κοινωνίας. Δεν μπορεί κάποιος με πέντε χρόνια στο Δημόσιο με σύμβαση έργου να παίρνει 210 μόρια και κάποιος με μεταπτυχιακό και Proficiency να έχει ακριβώς τα ίδια (150+70 = 210). Ναι στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία, μακάρι να θεσμοθετηθεί επιτέλους και σε αυτή τη χώρα
περιμενω πωσ και πωσ να σταματησουν οι αδικιες… κανενα μπονους μοριοδοτησης στους βολεμενους… ολοι με τα ιδια κριτηρια με αυτους που εχουν εμπειρια στον ιδιωτικο τομεα
ΟΡΘΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΕ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
Έχετε φυσικά ακουστά την «αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη», κατά την οποία η Διοίκηση δεν είναι δυνατόν να πείθει κάποιον ότι θα του δώσει κάτι(προσαύξηση), επί πολλά χρόνια, ορθώς ή κακώς και στη συνέχεια με έναν νόμο να του το παίρνει πίσω.
Άτομα εργάζονταν στο δημόσιο για την προσαύξηση και τώρα αυτό το σχέδιο νόμου απλά τους το αφαιρεί..
Πιστεύω πως όλες οιι θέσεις του Δημοσίου να απαιτούν προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και σε σχετικό αντικείμενο με την θέση εγασίας στο Δημόσιο. Μόνο έτσι θα αναβαθμιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες από την προιστορική εποχή στην οποία βρίσκονται σήμερα, διότι στελέχη του ιδιωτικού τομέα με αποδεδειγμένη εμπειρία στην πραγματική ανταγωνιστική αγορά εργασίας θα μπορέσουν να εισάγουν τεχνοτροπίες και μεθόδους βελτίωσης της παραγωγικότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΑ. ΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010. ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟΠ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ!!!!!!!ΕΞΑΛΛΟΥ, ΠΙΣΤΕΨΤΕΜΕ ΣΤΑ STAGE ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙς ΕΡΓΟΥ (ΟΣΩΝ ΔΛΔ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΗΣ Π[ΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕς ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ. ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΕΤΕ!!!!!!!!!
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
πρέπει να καταργηθεί και η προσαύξηση από το γραπτό διαγωνισμό, δηλαδή από το άρθρο 17 του 2190/94
ειναι η ιδια η αντιμετωπιση για συμβασεις ορισμενου χρονου και συμβασεις εργου,stage?
δε νομιζω
δειτε πως προσλαμβανονται οι συμβασιουχοι ορισμενου χρονου
τους αδικειτε
και εφοσον καταργητε την προσαυξη,δεν πρεπει να καταργηθει και η απαγορευση για πανω απο 24μηνες σε ενα φορεα????
γιατι για ορισμενους να ισχυει η απαγορευση?και για ορισμενους( αρχαιολογοι στο υποργειο πολιτισμου κ.α.) να εχουν εξαιρεθει απο το απαγορευση του 24μηνου σε ενα φορεα?
ευχαριστω
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Το να μοριοδοτήσεις κάτι προϋποθέτει το προς μοριοδότηση χαρακτηριστικό να είναι μετρήσιμο. Η εμπειρία δεν μετριέται σωστά με τα χρόνια αλλά με την ΑΠΟΔΟΣΗ του εργαζομένου βάση στόχων και αποτελεσμάτων στην εργασία του. Ενας πχ πολιτικος μηχανικος με 3 χρονια εμπειρίας που επεβλεψε εργα αξιας 2 δις δεν ειναι καλύτερος απο καποιον με 2 που επέβλεψς έργα αξιας 8 δις.
Γιάννη Συμβασιούχε έργου, μετά την πολυετή εμπειρία σου στον δημο της Αθήνας λογικά θα διαπρέψεις στον ΑΣΕΠ και θα έχεις την ευκαιρία να παίρνεις 14 μισθους αντι 12 που σου δίνουν τώρα. ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;
Είναι, ελπίζω κατανοητό ότι δεν καταργείται η μοριοδότηση της εμεπιρίας αλλά το πριμ (επιπλέον μόρια) που έπερνε κάποιος ο οποίος είχε εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο τομέα. Η πριμοδότηση αυτή θεσπίστηκε με σκοπό να αρθούν μια σειρά αδικιών που προέκυψαν από την τακτική των δημόσιων υπηρεσιών να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους προσλαμβάνοντας εποχικό προσωπικό επί σειρά ετών. Η σκέψη ήταν σωστή αλλά, όπως γίνεται συνήθως, λειτούργησε σαν μηχανισμός προώθησης από το παράθυρο «ημέτερω» σε θέσεις.
Υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ παραδείγματα όπου άνθρωποι αδικούνται από μια τέτοια ρύθμιση και άλλα τόσα όπου κάποιοι ευνοούνται. Το ζήτούμενο όμως είναι το οριστικό σπάσιμο μιας κατάστασης η οποία διαιωνίζεται κυρίως με ευθύνη της πολιτείας.
Νομίζω ότι είναι πιό δίκαιο, θέσεις οι οποίες καλυπτόταν στο παρελθόν από εποχικό προσωπικό που είχε προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και για τις οποίες εκδίδεται προκήρυξη πρόσληψης μονίμου, να καλύπτονατι κατά προτεραιότητα από όσους υπηρετούν ή υπηρέτησαν στην ίδια θέση.
Θα μπορούσε δηλαδή το άρθρο να έχει την παρακάτω μορφή:
«Οι έχοντες υπηρετήσει κατά το παρελθόν σε θέση φορέα του Ν. 2190/94, κατά το χρονικό διάστημα ισχύος του Νόμου δικαιούνται προσαύξηση μοριοδότησης εμπειρίας για κάθε μήνα προϋπηρεσίας αποκλειστικά και μόνο για τον φορέα και τη θέση στην οποία υπηρέτησε ή υπηρετεί. Το σύνολο της προσαύξησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της μέγιστης δυνατής μοριοδότησης της εμπειρίας».
Υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες που για λόγους επιβίωσης δεν είχαν την πολυτέλεια να κάνουν διδακτορικό και μπήκαν απο νωρίς στον εργασιακό τομέα. Άλλοι πάλι είχαν την πολυτέλεια να προχωρήσουν σε διδακτορικές σπουδές και φυσικά πρέπει να πριμοδοτηθούν για παράδειγμα ισάξια με κάποιον που έχει 5 χρόνια επαγγελματικής εμπερίας (ιδ. ή δημ.) στο αντικείμενο εννοείται που προκηρύσσεται η θέση.
Δεν νομίζω και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου οτι η παρούσα τροπολογία σε αυτό το κομμάτι της προϋπηρεσίας πρεσβεύει την αξιοκρατία και την αρχή των ίσων ευκαιριών.
Προσπάθησα να βγάλω κάποια άκρη με τους νόμους που αναφέρονται στο άρθρο, αλλά δεν τα κατάφερα. Η απορία μου είναι αν η κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης ισχύει και για τους επικουρικούς ιατρούς.
Και για να εκφέρω και την προσωπική μου άποψη, ναι, η κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης είναι θετικό και θα έπρεπε να ισχύει ανεξαιρέτως σε όλους τους τομείς του δημοσίου στους οποίος η σύμβαση έγινε με κλειστά και μη αξιοκρατικά κριτήρια.
ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΥΞΗΣΗΣ!!!!
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ 50% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ!!!
Συμφωνω απολυτα, η εμπειρια να ειναι ιδια για ολους, ηταν μεγαλη αδικια το 50%
Μπράβο και συγχαρητήρια.
Ισονομια παντα και παντου!!!
Για πες μας ρε Γιάννη πως υπέγραψες τις συμβάσεις. Με διαγωνισμό; (ΧΑΧΑΧΑΧΑ) Εχεις τα μουτρα και μιλάς; Αν δεν σου φτανουν τα λεφτά δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα αλλά εκεί θα πρέπει να δουλέψεις και οχι να ξίνεσαι. Επιτέλους τέλιωσε η ρουσφετολογική ρύθμιση για να διορίζεστε ολα τα βίσματα στο δημόσειο. Κανονικά θα έπρεπε να σου ζητήσουμε τα λεφτά πίσω που τα πήρες με απάτη. Και κάτι τελευταίο πως γίνεται να είναι 30 χρονών κάποιος και να ζεί με τα 400 των stage χωρις να ντρέπεται να τον ταϊζουν οι γονείς του μόνο αυτός το ξέρει αντί το κοπρόσκηλο γιατί περί αυτού πρόκειται να παει να δουλέψει αλλού!!!!!!
Δεν θα πρέπει να υπάρχει όριο στην προσμέτρηση της εμπειρίας, προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορούν άτομα με εξειδικευμένη μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία να είναι επίσης ανταγωνιστικά. Ειδάλλως το σύστημα αξιολόγησης κάνει διάκριση εις βάρος αυτών των ατόμων σε σύγκριση με τους κατόχους περισσότερων τίτλων σπουδών. Τα μόρια από την εμπειρία θα πρέπει να είναι αντίστοιχα με αυτά που προέρχονται από μεταπτυχιακά διπλώματα κλπ.
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.
Δεν είναι σωστό να καταργηθεί πλήρως η μοριοδότηση λόγω εμπειρίας. Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί με ορθολογικό τρόπο. Για παράδειγμα, να μετράνε μόνο 3 ή 4 χρόνια προϋπηρεσίας και τα μόρια να είναι αντίστοιχα, π.χ. με ένα μάστερ. Έτσι και ένας πολίτης χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη, να μπορεί σπουδάζοντας λίγο παραπάνω να τα καλύπτει.
Πολλύ σωστό μέτρο.
Η εμπειρία σε ΟΤΑ και Δημόσιο δεν δικαιολογεί την προσαύξησή της στους διαγωνισμους ΑΣΕΠ για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, σε σύγκριση με την εμπειρία σε αντίστοιχο κλάδο σε ιδιωτικό τομέα.
Και στις 2 περιπτώσεις η εμπειρία θα έπρεπε να θεωρείται ισότιμη
Στο θεμα της μοριοδοτησης πρεπει ενδεχομενως να το επανεξετασετε,γιατι καλο ειναι στο Δημοσιο να προσλαμβανονται εμπειρα στελεχη,με την προυποθεση βεβαιως οτι και η προυπηρεσια του ιδιωτικου τομεα θα υπολογιζεταιισοβαθμα με αυτων που τυχον εργαστηκαν στο Δημοσιο τομεα.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2002 ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ 8 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!!ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ!ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ 700ΕΥΡΩ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 700ΕΥΡΩ,ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ,ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΔ164/2004 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΗΡΟΙ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟ,ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ Κ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ,ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΣΕ ΜΙΣΘΟ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ ΠΑΣΧΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ?Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ Κ ΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ?Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΟΜΗΡΟΙ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΣ?ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΕ Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ Κ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ,ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ.ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ?ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ?ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΑΠΑΝΗ?ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ?ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ?ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΚΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ???Κ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ???Η ΜΗΠΩΣ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ???ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΔ164/2004,ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ Κ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Κ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ 5ΧΡ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Κ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.ΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ