Άρθρο 54 Απόσπαση στο πλαίσιο συνυπηρέτησης – Τροποποίηση άρθρου 21 ν. 2946/2001  

 

  1. Το άρθρο 21 του ν. 2946/2001 (Α΄ 224), περί αποσπάσεων στο πλαίσιο συνυπηρέτησης, αντικαθίσταται ως εξής:

 

«Άρθρο 21

 

  1. Πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν οργανικά στους φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α` της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α` 143), και είναι σύζυγοι ή συμβιούντες κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α`181) στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, σε υπηρεσία στην περιοχή, όπου υπηρετεί ο σύζυγος ή συμβιών.
  2. Η απόσπαση διενεργείται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και γνώμης του υπηρεσιακού συμβουλίου, του φορέα προέλευσης του υπαλλήλου, το οποίο εξετάζει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις αυτές και σε κάθε περίπτωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την περιέλευση της αίτησης στο συμβούλιο, και ολοκληρώνεται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων οργάνων. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιακό συμβούλιο.».

 

  1. Η παρ. 1 εφαρμόζεται και για τις εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αιτήσεις συνυπηρέτησης.

 

  • 6 Σεπτεμβρίου 2024, 13:54 | ΚΩΣΤΑΣ

    Πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα για η συνυπηρέτηση 2+2 χρόνια είναι ημίμετρο .Η οικογένεια πρέπει και χρειάζεται βοήθεια και μετά τα 4 χρόνια ειδικά όταν υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2024, 11:10 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΚΟΜΗ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 21:48 | Χάρης

    Συνυπυρετηση για όλους τούς εργαζόμενους χωρίς απαγορεύσεις και διαχωρισμό ανθρώπων για νά μήν υπάρχουν δύο ταχυτήτων εργαζόμενοι!

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 13:58 | ΜΑΡΙΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ.ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 12:31 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ 54 ΑΡΘΡΟΥ

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 11:23 | ΔΕΠ

    Θα πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη για τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ιδιαίτερα των περιφερειακών ΑΕΙ καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι ουσιαστικά αμετάθετα και σίγουρα δεν μπορούν να μετακινηθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 10:26 | Κοσμάς

    Θα πρέπει να υπάρξει και η πρόβλεψη για τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) όλων και όχι μόνο των περιφερειακών ΑΕΙ καθώς δεν μπορούν λόγω θέσης και ιδιότητας να ακολουθούν τους συζύγους ΔΥ.
    Να προστεθεί το Άρθρο 41 «Απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης» το οποίο βρίσκονταν στην δημόσια διαβούλευση και αφαιρέθηκε από το τελικό νομό χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από το υπουργείο Παιδείας.«1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι ή συμβιούντες κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α’ 181) στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όπως ορίζεται στην περ. α της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός ή ο συμβιών τους. Ειδικά για τους συζύγους ή συμβιούντες των μελών Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. περιφερειακών Α.Ε.Ι. της χώρας, δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης και στο Α.Ε.Ι. που υπηρετεί το μέλος Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. ή Ε.Τ.Ε.Π..».

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 09:45 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Στο αρθρο 77 του Ν.4812/2021 (ΦΕΚ Α»110)
    στην παρ 5 προστιθεται μετα την παρ 5Α,5Β,5Γ
    και η παρ 5Δ με το εξης περιεχομενο
    Αιτηση μεταθεσης λογω συνηπηρετησης μεταξυ συζηγων /συμβιουντων
    υπαλληλων ΕΚΑΒ ειναι υποχρεωτικη .

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 08:23 | Δημητρης K

    Η συνυπηρέτηση μέχρι σήμερα ισχύει για 4 χρόνια (2+2). Μετά από αυτό το διάστημα αν κάποιος δεν έχει καταφέρει να μεταταχθεί λήγει η απόσπαση. Δεν υπάρχει λόγος για όριο 4 ετών, θα πρέπει να καταργηθεί, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά!

  • 5 Σεπτεμβρίου 2024, 07:26 | Βούλα

    Η συνυπηρέτηση εξ΄ ορισμού ΔΕΝ θα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης όπως συμβαίνει ως τώρα, με ανώτατο όριο τα 4 χρόνια. Τότε ποιο είναι το νόημα της έννοιας.
    Επιπλέον θα πρέπει να ισχύει ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και όχι μόνο στους ένστολους-τρίτεκνους-πολύτεκνους.
    Ο θεσμός της οικογένειας θα πρέπει να στηρίζεται από την πολιτεία έμπρακτα και όχι με λύσεις του 2+2 χρόνια και μετά τί γίνεται;
    Οικογένειες με ίσα δικαιώματα είναι όλες, ανεξαρτήτου αριθμού τέκνων και ενώ μπορεί πολύ εύκολα από την πολιτεία να δοθεί οριστική λύση με το θέμα των συνυπηρετήσεων δυστυχώς τις ταλαιπωρεί με αφόρητα έξοδα και ψυχολογικό μαρασμό.
    Οι συνυπηρετήσεις θα πρέπει να γίνονται μετατάξεις για όλες τις οικογένειες με όποιον αριθμό τέκνων και αν έχουν, όπως ισχύει με τους τρίτεκνους-πολύτεκνους.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 23:05 | Γεώργιος

    Θα πρέπει να διευθετήσετε το θέμα της συνυπηρέτησης με σύζυγο ένστολο. Δεν είναι λογικό να χωρίζεται η οικογένεια την στιγμή που τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά και ταυτόχρονα υποστηρίζετε ότι θέλετε να στηρίξετε τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά. Πρέπει οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται στην ίδια πόλη. Έτσι θα είναι ενωμένη η οικογένεια όπως σαν κράτος επιδιώκετε. Όμως αυτές οι διαδικασίες της συνυπηρέτησης θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα άμεσα και όχι να καθυστερούν μήνες η ακόμη και χρόνια. Αυτό είναι καταστροφικό για την ενότητα μέσα σε μια οικογένεια με σοβαρό αντίκτυπο στα ανήλικα τέκνα μας.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 22:45 | ΠΑΝΟΣ

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ?Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ?ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΙΛΑΤΕ?ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ ΠΟΙΑ…..ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ?ΑΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΣΥΖΗΓΟΙ,ΠΑΙΔΙΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΕΝΩ ΑΠ’ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ,ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 21:57 | Χάρης

    Η συνυπυρετηση πρέπει να ισχύει για όλους τούς εργαζόμενους χωρίς να υπάρχουν δύο ταχυτήτων άνθρωποι καί ασχέτως αν είναι στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.χωρις απαγορεύσεις όπως αρμόζει σε μια δίκαιη και δημοκρατική χώρα.ευχαριστω!!

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 17:54 | Ελενη

    Άμεση τροποποίηση συνηπηρετησης με το προσωπικό του βσς προκειμένου να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 17:53 | Μαρία

    Είμαι εργαζόμενη στο βοήθεια στο σπίτι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών με σύζυγο ένστολο που υπηρετεί πολύ μακριά μας. Παρακαλώ κοιτάξτε λίγο το θέμα αυτό. Δεν αντέχουμε άλλο ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 17:47 | Μαρια

    Η οικογενεια είναι το βασικότερο όλων μην την ισοπεδώνετε απαγορευότας την συνηπηρετηση στη 4κ/2020 μην μας χωρίζετε στα 2 επειδή κάποιοι έτσι θέλησαν να γίνει.. αλλάξτε το το συντομότερο

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 17:15 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Παρακαλώ πολύ να εφαρμοστεί και η συνηπηρετηση με ένστολο και στο προσωπικό του Βοήθεια στο σπίτι. Ο θεσμός της οικογένειας είναι πανω από όλα. Πως θα κρατηθούν οικογενειες 10 χρόνια μακριά.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 16:31 | Αγνή

    Θα πρέπει να δίνεται το δικαίωμα για μετάταξη (ανεξαρτήτως αριθμού τεκνων) σε συζύγους ενστολων οι οποίοι είναι δημοσιοι υπαλληλοι και υπηρετούν ήδη με απόσπαση στον τοπο που υπηρετεί ο σύζυγος τους. Διότι είναι αναγκασμένοι να επιστρέφουν στην οργανική τους θέση (μακριά απο τον τοπο συμφεροντων τους) σε περίπτωση θανάτου, διαζυγίου ή σύνταξης του ένστολου συζύγου τους.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 16:13 | Βασίλειος Παπασταθόπουλος

    Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
    Συγχαρητήρια για την καινοτομία οι πολίτες να σχολιάζουν τα προς ψήφιση νομοσχέδια.

    Το άρθρο του νομοσχεδίου είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά γιατί η συνηπηρετηση να γίνεται μόνο για ένστολους κλπ,οι υπόλοιποι δημοσιοι υπάλληλοι δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν παιδιά,δεν θα πρέπει να συνεχίσει το ζευγάρι να είναι μαζί; είμαι επιτυχών μαζί με τη γυναίκα μου στον 2γ 2022 έχοντας και δυο παιδια και υπαρχουν θεσεις στην επαρχια που δισταζουμε να τις δηλώσουμε γιατί θα ‘διαλυθουμε’σαν οικογενεια
    Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε σε αυτο το άρθρο και όλους τους δημοσιους υπαλλήλους ώστε να μπορεί ο ένας να ‘τραβήξει’ τον αλλον και να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας μέσα από την συνυπηρετηση
    Με εκτίμηση,

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 16:05 | Σταμάτης

    Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι στους οποίους δεν εφαρμόζεται ο νόμος της συνυπηρετησης όπως και στην δική μου οικογένεια! Που είναι η προστασία της οικογένειας; Τα δικαιώματα των ανηλίκων παιδιών να είναι και με τους δύο γονείς; Επιτέλους επιτρέψτε την συνυπηρετηση στην 4Κ/2024( Βοήθεια στο Σπίτι)

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 16:34 | Χριστινα

    Συνηπηρετηση με ενστολο και στη προκυριξη τησ 4κ/2020 είναι άδικο να χωρίζεται η οικογενεια στα δύο όταν υπάρχουν ανήλικα παιδια μωρα..καναμεωτα χαρτιά μας για να έχουν ένα καλύτερο αύριο τα παιδιά μας όχι όμως να χάνουν ένα από τουσ δύο γονεισ τη στιγμή που το δικαιούμαστε γιατί να μην ισχύει και σε αυτη τη προκυριξη

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 16:08 | ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΑ

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΟΛΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ,ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 15:21 | Dimitra

    Θεωρώ πολύ υποστηρικτική και απαραίτητη την στάση αυτή της πολιτείας ώστε να μην χρειάζεται να χωρίζονται οικογένειες. Κυρίως λόγω της οικονομικής ανέχειας σε συνδιασμό με τις οικογενειακές υποχρεώσεις παιδιών κτλ είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες να υποστηρίζεται η συνυπηρετιση.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 14:06 | Andreas

    Νομίζω, λόγω της ακριβειας σε όλα τα επίπεδα που επικρατεί, και ειδικά στα ενοίκια, θα πρέπει να μπορούν να συνηπηρετούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μονο κάποιες ομάδες. Επίσης το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθειτε να αντιμετωπίσετε, άρα η οικογένεια πρέπει να προστατευτεί.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 14:51 | Χριστινα

    Προκυριξη 4κ/2020 να επιτρέπεται η συνηπηρετηση με ενστολο αμεσωσ είναι αρκετές οικογένειες που ταλαιπωρουμαστε..αρκετές οικογένειες είναι κομενεσ στα δύο λόγω του κολλήματος τησ συγκεκριμένης προκυρηξησ αναμένουμε τα δεοντα

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 14:50 | Νίκος

    Προστατέψτε περισόττερο την οικογένεια. Το δικαίωμα της απόσπασης θα πρέπει να επεκταθεί και στους νεοδιορίζομενους εκπαιδευτικούς με προστατευόμενα τέκνα και σύζυγο αστυνομικό και όχι όπως ισχύει σήμερα που υποχρεωτικά μπορεί να αιτηθεί απόσπασης μετά από δύο (2) χρόνια.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 14:25 | Ειρήνη Δήμου

    Παρακαλούμε πολύ να αλλάξει ο νόμος του βοήθεια στο σπίτι που δεν επιτρέπει την συνυπηρετηση με ένστολο. Δεν μπορεί να ζήσει μια οικογένεια χωριστά 10 χρόνια! Παρακαλούμε πολύ!

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 13:10 | ΓΡΗΓΌΡΗΣ

    Η οικογένεια είναι από τους σημαντικότερους κοινωνικούς θεσμούς του κράτους. Με την παρ. 1 του άρθρου 21 του Συντάγματος η οικογένεια θεωρείται «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής τον Έθνους» και βρίσκεται «υπό την προστασία του Κράτους». Με το άρθρο 11 του Ν. 4440/2016 αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων για συνυπηρέτηση των συζύγων για διάστημα δύο συν δύο χρόνια. Μετά το πέρας του διαστήματος αυτού ο νόμος αναγκάζει αυτούς να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις και να διακόψουν την συνυπηρέτηση. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα στην οικογενειακή συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται….Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει με το παρόν νομοσχέδιο κάποια ρύθμιση για την συνέχιση της συνυπηρέτησης όλων των υπαλλήλων.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 12:19 | ΧΡΗΣΤΗΣ

    Όλοι οι δημοσιοι υπάλληλοι πρέπει να μπορούν να αποσπώνται όπου υπηρετεί ο σύζυγος, αν υπάρχουν τέκνα, ανεξαρτήτως από το εάν εργάζεται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα o σύζυγος. Δεν γίνεται να εργάζονται στο δημόσιο τομέα όλοι. Εφόσον όμως προστατεύονται οι του Δημόσιου Τομέα θα πρέπει να ισχύουν εξίσου τα ίδια και για συζύγους που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα ζευγάρια δοκιμάζονται ήδη αρκετά, τα ενοίκια είναι δυσβάσταχτα και όλο αυτό οδηγεί στην υπογεννητικότητα.

    Επίσης, το παρόν άρθρο θα πρέπει να ισχύει εξίσου και για άτομα που έχουν διοριστεί με εντοπιότητα . Δηλαδή να κόπτεται ο περιορισμός των ετών παραμονής
    που τίθεται από τον νομοθέτη ή τουλάχιστον να ορίζεται το μισό χρονικό διάστημα περιορισμού όταν υπάρχουν τέκνα και οι σύζυγοι εργάζονται σε διαφορετικά μέρη .

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 12:12 | Καθηγητής ΑΕΙ

    Να προστεθεί στην παράγραφο 1, η πρόβλεψη του Άρθρου 41 «Απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης» το οποίο βρίσκονταν στην δημόσια διαβούλευση τον Ιούλιο και αφαιρέθηκε από το τελικό νομό 5128/2024 «καθώς και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) περιφερειακών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας»

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 12:17 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΗΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΑΠΟΣΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ?

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 10:28 | Γεώργιος

    Να προστεθεί το Άρθρο 41 «Απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης» το οποίο βρίσκονταν στην δημόσια διαβούλευση και αφαιρέθηκε από το τελικό νομό χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από το υπουργείο Παιδείας.

    «1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι ή συμβιούντες κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α’ 181) στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) περιφερειακών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όπως ορίζεται στην περ. α της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός ή ο συμβιών τους. Ειδικά για τους συζύγους ή συμβιούντες των μελών Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. περιφερειακών Α.Ε.Ι. της χώρας, δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης και στο Α.Ε.Ι. που υπηρετεί το μέλος Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. ή Ε.Τ.Ε.Π..».

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 09:37 | Ελλη

    Οι δημοτικοί υπάλληλοι γιατί να μην μπορούν να αποσπώνται αν ο σύζυγος είναι στον ιδιωτικό τομέα; Μεγάλη αδικία.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 09:11 | ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

    Ως προς το άρθρο 54 του Νόμου «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης» γίνεται μνεία μόνο για συζύγους σε σώματα ασφαλείας.
    Για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους που δεν ανήκουν στα σώματα ασφαλείας και μπορεί για παράδειγμα να είναι υπάλληλοι σε ΟΤΑ α’ βαθμού και έχουν έως 2 παιδιά δεν μπορεί να υπάρξει κάποια πρόβλεψη?
    Για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους ο Νόμος έχει αλλάξει και μπορούν στα πλαίσια προστασίας του θεσμού της οικογένειας να πάρουν μετάταξη κατ’ εξαίρεση εκτός της εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.
    Κάποιος ο οποίος έχει 2 παιδιά και ο ένας είναι για παράδειγμα στην Αθήνα και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται για αυτές τις οικογένειας να υπάρχει σχετική πρόβλεψη? Εκεί ο θεσμός της οικογένειας δεν υφίσταται?

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 08:35 | Χρήστος

    Όταν υπάρχουν ανήλικα παιδιά δεν πρέπει η απόσπαση να σταματήσει λόγο συνυπηρέτησης .Δεν είναι εύκολο για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά η όλη κατάσταση αυτό δεν βοηθάει και δεν προστατεύει την οικογένεια μετά από 2+2 χρόνια ξεκινάνε τα προβλήματα για την οικογένεια και οικονομικά και συναισθηματικά και ειδικά όταν έχουμε ανήλικα παιδιά.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 08:37 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Ο σκοπός του παρόντος μέρους είναι η βελτίωση των ρυθμίσεων που αφορούν στη συνυπηρέτηση ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων για λόγους προστασίας της οικογενειακής ζωής, και ΟΧΙ μόνο όσους αφορά το άρθρο 21 του ν2946/2001 και για αυτό τον λόγο προτείνεται η προσθήκη άρθρου 11Β στο ν.4440/2026 με κάτι αντίστοιχο του άρθρου 11Α του ίδιου νόμου ως εξής:

    ΟΛΟΙ οι Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τέκνα και αποσπώνται για λόγους συνυπηρέτησης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 11 δύνανται προ της λήξης της παράτασης απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης αλλά και ΟΣΩΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ το επιτρεπόμενο διάστημα των 2+2 ετών προ της εφαρμογής του παρόντος νόμου, να υποβάλλουν αίτηση μετάταξης για λόγους συνυπηρέτησης στην Υπηρεσία όπου υπηρετούν ή υπηρετούσαν προ της λήξης της απόσπασης (με όλους τους πρόσθετους όρους που προβλέπονται και στο άρθρο 11Α του ν.4440/2016).

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 07:27 | ΕΛΕΝΗ

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να μπορούν να αποσπώνται όπου υπηρετεί ο σύζυγος και αντίστροφα, χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των τεσσάρων χρόνων.
    Η συνυπηρέτηση πρέπει να γίνεται μετάταξη, ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2024, 00:57 | eleftherios

    Ως συζυγος ενστολου επισημαίνω την ανάγκη για περαιτέρω οριοθέτηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης της απόσπασης & προστασία της οικογένειας (γενικότερα).
    Κατά την εκ νεου αποσπαση (μετά από νέα μεταθεση) η οικογενεια χωρίζει εκ νεου γιατί ο δημόσιος υπάλληλος επιστρέφει στην οργανική του θέση και αιτείται εκ νεου απόσπασης στην περιοχή που μετατίθεται ο ένστολος συζυγος. Άρα η οικογενεια εκεί που βρισκόταν στην Χ περιοχή, σκορπίζει με τον ένστολο να πηγαίνει στην Ψ περιοχή και τον δημόσιο υπάλληλο στην οργανική του θέση δηλαδή στην Ζ περιοχή για διάστημα σεβαστό ως μεγάλο (πέραν των 3+ μηνών). Η διάταξη ορίζει διάστημα ενός μηνα να βγει απόφαση υπηρεσιακού του φορέα ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ και δεν αναφέρει κανένα χρονικό περιθωρειο στην όλη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί από τον φορέα Υποδοχης.

    Θα μπορούσαν όλα τα παραπάνω να αποφεύγονται με πιθανούς τρόπους:
    1. Δίνοντας τη δυνατότητα στον Δημ. Υπάλληλο να παραμένει όπου είναι αποσπασμένος και να αιτείται την νέα αποσπαση από εκεί που βρίσκεται κερδίζοντας ο ίδιος & η υπηρεσία που υπηρετεί ως αποσπασμένος τον υπάλληλο που ήδη έχει. Στην περίπτωση που επιστρέφει στην οργανική τπυ θέση ουσιαστικά ο φορέας προέλευσης δεν κερδίζει ουσιαστικά κάτι μιας και ο λόγος απόσπασης με ένστολο υλοποιείται κατ εξαίρεσιν.

    2. Δίνοντας τη δυνατότητα στον Δημ. Υπάλληλο την δυνατότητα να αιτηθεί στον φορέα υποδοχής την απόσπασή του και να πάει κατ εξαιρεσιν να υπηρετήσει σε αυτόν (δεδομένου ότι ο λόγος της απόσπασης υπερισχύει και άρα κάποια στιγμή θα γίνει) και εν συνέχεια τα τυπικά διαδικαστικά να περαιώνοντας από τα αντίστοιχα τμήματα προσωπικού των φορέων υποδοχής & προέλευσης χωρίς να επηρεάζουν ουσιαστικά τον δημόσιο υπάλληλο και την οικογενεια του, αλλά να του δίνουν έτσι τη δυνατότητα να ακολουθήσει τον ένστολο απευθείας στην μεταθεση.

    Επίσης, δεδομένου του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις συνεχείς αναζητήσεις τρόπων αντιμετώπισης του, προτείνεται να συμπεριληφθούν & ενσωματωθούν επιπλέον
    Όροι και διευκολύνσεις και σε αυτή την διάταξη (άρθρο 54) για τις κατηγορίες τρίτεκνων και πολυτεκνων:
    1. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αποφεύγεται να χωρίζει σπάει η οικογενεια έστω και για μια ημέρα δεδομένων των τεράστιων οικονομικών φορτίων που αντιμετωπίζει σε κάθε μεταθεση. Αξίζει να σκεφτεί κάποιος τον ένα γονέα με τα 3, 4, 5 + παιδιά να μετατίθεται στον Έβρο (πχ ο ένστολος) & ο δεύτερος γονέας να επιστρέφει στην οργανική θέση σε ένα νησί όπως η Ιθάκη (πχ ο δημόσιος υπάλληλος)… στο προηγούμενο σενάριο το κράτος θα πρέπει να προστατέψει την οικογενεια που κάθε 3 Χρονια περνάει την ίδια διαδικασια και να υλοποιήσει πιο γρήγορες μεθόδους απόσπασης όπως οι προτάσεις που παρέθεσα παραπάνω.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 23:31 | Γιώργος

    Πρέπει να καταργηθεί το όριο των 2+2 χρόνων ! Τα υπόλοιπα χρόνια τι θα γίνει θα μένουν μακριά ο ένας με τον άλλον και ειδικά αν έχουν και παιδιά είναι παράλογο!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 23:36 | Evangelos

    Η αρχή της ισονομίας, της ισότητας ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ορίζει πως πρέπει να συμπεριληφθούν και τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας όπως προβλεπόταν αλλά τελικά απεσύρθη από το Άρθρο 41 «Απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης» το οποίο βρίσκονταν στην δημόσια διαβούλευση, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από το υπουργείο!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 23:52 | Μελος ΔΕΠ

    Πέρα από το «κράτος δικαίου», υπάρχει και το «δίκαιο κράτος» όπου η Πολιτεία δίνει το παράδειγμα!! Δηλαδή ισονομία!!! Στο όνομα της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης θα πρέπει να γίνει μνεία και να προστεθεί όπως προβλεπόταν αλλά τελικά αφαιρέθηκε από το τελικό Σχέδιο Νόμου «σκούπα» το Άρθρο 41 «Απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης» το οποίο βρίσκονταν στην δημόσια διαβούλευση, και προέβλεπε το ακόλουθο:
    καθώς και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) περιφερειακών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας,
    Δεν μπορεί τα μέλη ΔΕΠ που δε μπορούν εκ των πραγμάτων να μετακινηθούν να αποκλείονται από αυτή τη ρύθμιση και να μην προστατεύεται το οικογενειακό τους περιβάλλον.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 19:22 | Μαρία Κ.

    Θα πρέπει να υπάρχει συνυπηρέτηση στις οικογένειες που ο σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος και ιδιαίτερα στρατιωτικός γιατί ήδη οι στρατιωτικοί έρχονται αντιμέτωποι με πολλές μεταθέσεις και η οικογένεια αναγκάζεται να αλλάζει συνέχεια τόπο κατοικίας. Οπότε θα πρέπει και οι δύο σύζυγοι να υπηρετούν στην ίδια πόλη, ώστε να είναι ενωμένη η οικογένεια και όχι να χωρίζονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Επίσης, πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα σε όσους έχουν ανήλικα τέκνα πόσο μάλλον στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Η συνυπηρέτηση θα πρέπει να γίνεται άμεσα με τον διορισμό και όχι να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες περιμένοντας χρόνια να κάνει χώρα η συνυπηρέτηση.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 18:13 | ΤΑΚΗΣ

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΗΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 18:17 | Υποψήφιος

    Γενικότερα πολιτικοί υπάλληλοι οι οποίοι είναι σύζυγοι άλλων πολιτικών υπαλλήλων να μπορούν να κάνουν συνυπηρέτηση κατά παρέκκλιση της κινητικοτητας.Υπαρζεινυπογεννητικοτητα μη βάζουμε τέτοια εμπόδια..Η τουλάχιστον εφόσον υπάρχουν και τέκνα και όχι μόνο σύζυγοι των παραπάνω κατηγοριών.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 16:56 | Παναγιώτα

    Είμαι δημόσιος υπάλληλος, μητέρα 2 ανηλίκων τέκνων και υπηρετώ σε διαφορετική πόλη από τον τόπο κατοικίας μου.
    Ο σύζυγος μου είναι και αυτός δημόσιος υπάλληλος.
    Προσπαθούμε 3 χρόνια να καταφέρουμε συνυπηρέτηση, ενώ έχουμε χωρίσει την οικογένεια μας στα δύο.
    Ένα παιδί έχω εγώ και το άλλο ο σύζυγος.
    Βρισκόμαστε 2 φορές το μήνα.
    Στέκεται έτσι η οικογένεια?

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 16:16 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 21Α ΤΟΥ Ν2946/2001 ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟς 4 Ως ΕΞΗΣ

    4) ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡ 1 ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 16:34 | Χαράλαμπος

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να μπορούν να αποσπώνται όπου υπηρετεί ο σύζυγος και αντίστροφα, χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των τεσσάρων χρόνων.
    Η συνυπηρέτηση πρέπει να γίνεται μετάταξη, ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 15:15 | Δημητρης

    Η συνυπηρέτηση μέχρι σήμερα ισχύει για 4 χρόνια (2+2). Μετά από αυτό το διάστημα αν κάποιος δεν έχει καταφέρει να μεταταχθεί λήγει η απόσπαση. Δεν υπάρχει λόγος για όριο 4 ετών, θα πρέπει να καταργηθεί, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 15:29 | Dim

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όλοι οι δημοσιοι υπάλληλοι πρέπει να μπορούν να αποσπώνται όπου υπηρετεί ο σύζυγος, αν υπάρχουν τέκνα. Τα ζευγάρια δοκιμάζονται ήδη αρκετά, τα ενοίκια είναι δυσβάσταχτα, υπάρχει υπογεννητικότητα.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2024, 14:18 | Μαρία

    Προτείνεται να περιληφθούν και οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι,που είναι σύζυγοι ή συμβιούντες δικαστικών λειτουργών όλων των βαθμίδων της δικαιοσύνης, καθώς δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής τους.