Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:51 | Γεωργια

    Α.ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ( ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ) ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΜΟΡΙΩΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 200 ΜΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ 4ΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΕΣΕΙ!

    Β. ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΥΧΤΑ, (ΜΟΝΙΜΟΙ 2000 ΑΤΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ . ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΤΥΧΙΟ…. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:27 | Θ. Τ.

    Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να απαντήσει τι γίνεται με την μοριοδότηση κατόχων δύο μεταπτυχιακών τίτλων? Τσάμπα λεφτά και 4 χρόνια διαβάσματος? Εγώ κατάλαβα ότι μόνο ένας τίτλος θα μοριοδοτείται.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:52 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Σχετικά με τη μοριοδότηση σεμιναρίου ανέργων του ΟΑΕΔ.

    ΚΑι εγώ δε συμφωνώ οτι για να λυθεί το θέμα της αντισυνταγματικής μοριοδότησης μόνο των σεμιναρίων των «ΚΕΚ του ΟΑΕΔ» ή της αδιαφανούς επιλογής των υποψηφίων που καταρτίζονται σε «ΚΕΚ του ΟΑΕΔ», είναι ανάγκη να καταργηθεί εντελώς ο μοριοδότηση όλων των σεμιναρίων. Αυτά τα λίγα (όχι τα 70!) μόρια για τους ανέργους είναι σανίδα σωτηρίας. Όμως δεδομένου οτι ο στόχος είναι η εργασία και όχι η ανεργία, θα πρέπει να μειωθεί η μοριοδότηση αυτή από 70 σε 20 – 30 μόρια, όμως να ισχύσει κάτω από συνταγματικά κατοχυρωμένο πλαίσιο, δηλαδή για όλα τα σεμινάρια ανέργων που γίνονται σε πιστοποιημένα ΚΕΚ (και όχι μόνο -το απαράδεκτο, αντισυνταγματικό- σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ).

    Το ίδιο όμως ισχύει και με το τεστ δεξιοτήτων. Είναι αδύνατο να πειστούν οι υποψήφιοι για την αδιαβλητότητα της διάταξης. Ακόμα και αυτοί που σήμερα έχουν έναν καλό βαθμό από το προηγούμενο τεστ δεξιοτήτων, μπορεί αύριο να βρεθούν έκθετοι όσων σήμερα γράφουν. Το θέμα δεν είναι εάν το τεστ θα πολλαπλασιάζεται με x2 ή x3 ή x4, επειδή έχουμε ήδη έναν καλό, καλύτερο ή πολυ καλό βαθμό, αντίστοιχα. Το θέμα είναι οτι και μόνο η πιθανότητα κάποιοι να ξέρουν τα θέματα από πριν, είναι αρκετή για να θεωρείται η εν λόγω διάταξη ως ακατάλληλη προς εφαρμογή. Το νέο νομοσχέδιο πρέπει πάνω από όλα να μην χωρεί καμία αμφισβήτηση κατά την εφαρμογή του.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:06 | mixalis

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ.
    ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΔΕΚΟ,ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ,ΔΗΜΟΙ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ)ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΟ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ(ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ).
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ 15000 ΕΥΡΟ,ΩΣ ΣΗΝΗΘΩΣΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΠΡΟΙΜΟΔΟΤΗΕΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΣΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΡΗΜΟΔΟΤΗΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΗΦΘΟΥΝ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΔΙΚΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΗΤΕΚΝΟΙ, ΠΑΛΟΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ,ΑΜΕΑ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΘΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Η ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΗΛΟΥ.
    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΝΑΤΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥ ΝΑ ΔΙΑΙΚΔΗΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:39 | ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    Η προτεινόμενη κατάργηση της αθροιστικής Μοριοδότησης των 2 Μεταπτυχιακών Τίτλων αποτελεί κατάφορη αδικία για πολλά παιδιά που έχουν στερηθεί αρκετά και έχουν κοπιάσει για την απόκτησή τους. Προσωπικά, για ένα χρόνο έκανα παράλληλα δυο μεταπτυχιακά σε εξαντλητικούς ρυθμούς. Η αντίληψη της Κυβέρνησης για την στήριξη των τίτλων σπουδών έρχεται σε ρήξη με την αντιφατική πρότασή της για την κατάργηση της μοριοδότησης των 2 Μεταπτυχιακών. Ελπίζω να ανακαλέσει την πρότασή της σκεπτομενη τον κόπο και την αγωνία πολλών παιδιών της.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:56 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

    Αν και ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που ζημειώνεται από την αλλαγή του συστήματος μοριοδότησης (λόγω μεγάλης προϋπηρεσίας στο δημόσιο ) πιστεύω ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται για τον σωστό λόγο.
    Υπάρχουν όμως προβληματικά σημεία του προηγούμενου νόμου που δεν αγγίζετε.Συγκεκριμένα:

    Α. Ο διαφορετικός βαθμός δυσκολίας τμημάτων ΑΤΕΙ και ΑΕΙ που οδηγεί άλλες φορές σε υψηλά πτυχία και άλλες φορές σε χαμηλά.Δεδομένου ότι αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή αλλά και ούτε προβλέπεται να γίνει θα ήταν δίκαιο να αμβληθούν οι διαφορές που προκύπτουν από την μοριοδότηση του βασικού πτυχίου ώστε να μην δίνεται πλεονέκτημα σε κάποιους πολίτες που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές τους.Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να δημιουργηθεί ένας συντελεστής βάση της μέσης βαθμολογίας των πτυχιούχων του κάτμήματος.

    Β.Επίσης η καθιέρωση γραπτών εξετάσεων με αυξημένο συντελεστή μοριοδότησης θα ήταν ένα σημαντικό βήμα αξιοκρατίας και διόρθωσης αδικιών που προκύπτουν από πτυχία με αδικαιολόγητα μεγάλους βάθμούς.

    Γ.Η μοριοδότηση του δεύτερου τίτλου σπουδών απ΄ότι αντιλαμβάνομαι δεν καταργείται . Υπάρχει παρόλλα αυτά μία αδικία του προηγούμενου νόμου που αφορά την μοριοδότηση του δευτερου τίτλου που αν δεν επισημανθεί θα εξακολουθεί να υφίσταται. Αφορα πτυχιούχους που κατέχουν τίτλους σπουδών τόσο από ΑΤΕΙ όσο και από ΑΕΙ και οι οποίοι αποκλείονταν της μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ. Αυτό το πρόβλημα αφορά κυρίως πτυχιούχους των ΑΤΕΙ οι οποίοι στα πλαίσια της βελτίωσης των ακαδημαϊκών τους προσόντων (και δεδομένου της άρνησης αρχικώς των ΑΕΙ να δεχθούν πτυχιούχους ΑΤΕΙ στα μεταπτυχιακά τους προγράμματα)έδωσαν κατατακτήριες εξετάσεις σε κάποιο ΑΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

    Δ.Η μοριοδοτηση της εμπειρίας ανεξαρτήτως μορφής απασχόλησης θα πρέπει να μοριοδοτείται το ίδιο. Ίσως εδώ θα έπρεπε να διευκρυνισθεί αν η προϋπηρεσία αποκτήθηκε μέσω του ΑΣΕΠ ή όχι.

  • Κύριε υπουργέ
    Απλά υποστηρικτικά να συμφωνήσω απόλυτα με την τοποθέτηση του Παναγιώτη Πετεινάτου. Είναι μια αβλεψία που πρέπει να συμπληρώσετε. Όπως και με την θέση της Α.Καρούδη για το αν θα έπρεπε να σκεφτείτε κάποιες εξετάσεις με τέτοια ύλη που να αναδεικνύει τον γνώστη ή ακόμη και κάποια διαδικασία, όπως παρουσίαση διαφόρων μοντέλων, μηχανών κλπ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που να δίνει το δικαίωμα σε γνώστες, χωρίς μεταπτυχιακά να αναδεικνύονται. Φανταστείτε λοιπόν να υπάρχει συμπολίτης μας που να κατασκευάζει πχ πρότυπους κινητήρες αεροπλάνων και να μην μπορεί λόγω ελλείψεως πτυχίων να προσληφθεί στην ΕΑΒ.Δεν είναι τραγικό!! Άλλωστε η αγωνία όλων μας είναι να υπηρετήσουν οι καλύτεροι και όχι αυτοί με τους περισσότερους τίτλους!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:30 | Παναγιώτης Μ.

    Καλησπερα

    συμφωνω με το νομοσχεδιο πλην δύο σημειων:

    Α) δεν καταλαβαίνω γιατι καταργείται η συναφεια του μεταπτυχιακού τίτλου, δηλαδη θεωρείται το ιδιο να εχει π.χ. ενας ιατρος μεταπτυχιακο τιτλο στη δημοσια υγεια και ένας άλλος ιατρος μεταπτυχιακο τιτλο στην αγγλικη φιλολογια, και θα πρεπει να παρουν και οι δυο τα ιδια μορια (200 μορια) εαν ειναι υποψηφιοι για την ιδια θεση ΠΕ Ιατρου;

    Β) δεν καταλαβαινω επισης για ποιο λογο καταργείται η αθροιστική μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακου. εαν καποιος εχει δυο μεταπτυχιακα συναφη με το αντικειμενο της θεσης για ποιο λογο να μην υπαρχει αθροιστικη μοριοδοτηση , αφου μοχθησε για να τα παρει.

    ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:26 | θεο

    Η μοριοδότηση ενός μεταπτυχιακού ή ενός διδακτορικού είναι ορθή, αρκεί να υπάρχει (τουλάχιστον σχετική) συνάφεια με το αντικείμενο. Αν ένας μαθηματικός έχει κάνει MBA και θέλει να διοριστεί σε σχολείο, δεν μπορεί να μοριοδοτείται από σπουδές άσχετες με τη θέση που διεκδικεί. Ενδεχομένως να μπορεί να διοικεί καλύτερα επιχειρήσεις, αλλά ούτε καλύτερος παιδαγωγός θα έχει γίνει ούτε θα έχει εντρυφήσει στο αντικείμενό του.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:00 | Αθανάσιος Κραβαρίτης

    Καλό θα ήταν παρεμβαίνοντες να προσέχουν ιδιαίτερα την ορθογραφία και σύνταξη στα κείμενά τους διότι σε διαφορετική περίπτωση τα επιχειρήματά τους εξασθενούν σημαντικά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:31 | Ανδρέας

    Καλησπέρα σε όλες και όλους!

    Κατά τη γνώμη μου η εισαγωγή στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα θα έπρεπε να γίνεται με τον τρόπο που γίνεται και η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ χωρίς ΚΑΜΜΙΑ άλλη μοριοδότηση πέραν της μοριοδότησης από το test δεξιοτήτων και της μοριοδότησης για κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων όπως οι πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρίες κ.λ.π.

    Μοριοδότηση για τους Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Τίτλους καθώς και για τους βαθμούς αυτών δε θα έπρεπε να υπάρχει επειδή πρώτον δεν έχουν όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ τον Ίδιο Συντελεστή Δυσκολίας κατά τη φοίτηση, και δεύτερον επειδή Σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ οι Τίτλοι αυτοί όπως και οι βαθμοί αυτών είναι »ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ» από κάποια ΑΕΙ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    Με Εκτίμηση

    Ανδρέας

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:42 | πρωτα ο πολίτης

    Μπραβο στο Υπ. συμβουλιο μεχρι το 2004 ηταν καπως…… τρωγονταν τελος παντων… μετα ηρθε η συνεντευξη οπου οι ανθρωποι της καρεκλασ – επιτροπη ( οι οποιοι διοριστηκαν με διαταξεις … ζουγκλας θα εκριναν τους δικους μου τιτλους πως τους πηρα και ποσο μοχθησα για να τους παρω και θα μοριοδοτουσαν αναλογα . στον τομεα μου… γεωπονος ειμαι υπαρχουν 2 φορεις που μας αποροφουν μαζικα εποχικα φυσικα ο ελγα και ο οποκεπε , μεχρι περυσι οι προσληψεις γινοταν υπο τον ελεγχο του ΑΣΕΠ και μπεναμε σε μια σειρα – λιστα και μασ καλουσαν οποτε ειχαν αναγκεςπερυσι στον οπεκεπε με μια προκηρυξη σαβ/κου και χωρις να ζητανε κριτηρια καταταξης , καλουσαν παρακαλω κοσμο να υπογραψει στην αθηνα την συμβαση του μυστικα. αυτο φυσικα γινοταν γιατι ολη η διαδικασια περνουσε απο 3 ατομα οπου δεχονταν μπλε τηλεφωνα απο τελεσμα ειναι πολοι απο αυτους να δουλευοθν και στουσ 2 φορεις σε βαροσ των υπολοιπων που δεν εργαζονται γιατι στον ιδιωτικο τομεα διωχνουν και αυτους που δουλευουν και στο δημοσιο συμβαινουν αυτα τα πραγματα.
    κατα τα αλλα καλως εκοψε το 50% μοριοδοτηση του δημοσιου.. γιατι αφενως ωθουσε τον κοσμο να κανει συμβασεις στο δημοσιο με τα επακολουθα — βισμα κλπ ετσι τους στρεφει να πανε και στον ιδιωτη οπου ειναι η ατμομηχανη του κρατους μια και απο τις δημοσιες υπηρεσιες μπαινει μεσα,, απο την αλλη πιστευω οτι τα ατομα στον ιδιωτικο τομεα δουλευουν περισσοτερο απο αυτους στο δημ οσιο οποτε αν καποιος δικαιουται προσαυξηση ειναι αυτος του ιδιωτικου τομεα.
    τωρα για τις βαθμολογιες και μεταπτυχιακα αυτοι που διαμαρτηρονται απο καπου κερδιζουν και απο καπου χανουν , το θεμα ειναι οτι ολα θα περνανε απο ΑΣΕΠ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:08 | Γρηγόρης Μπέρσος

    Κύριε Υπουργέ
    Πρώτον,σχετικά με τη μοριοδότηση των τρίτεκνων και πολύτεκνων θέλω να πώ τα εξής
    Επειδή γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνησή σας να δημιουργηθεί μια κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλους, πρέπει αυτή η συμπαθής τάξη να αμείβεται για τη συμβολή της στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας με άλλον τρόπο πλήν του διορισμού στο Δημόσιο.
    Συγκεκριμένα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί έχουν καταλάβει οργανικές θέσεις σε σχολεία, σε μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα άλλοι εκπαιδευτικοί με πολυετή υπηρεσία να μη μπορούν να μετατεθούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
    Δεύτερον, η κατάργηση της συνέντευξης είναι σωστή, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε τις υπηρεσίες και να προφυλάξουμε τους πολίτες και τα παιδιά μας απο διάφορους τρελλαμένους τύπους, με ανεξέλεγκτη και πολλές φορές παράλογη συμπεριφορά, καθηγητές χωρίς αγωγή, αστυνομικούς χωρίς παιδεία, οδηγούς άξεστους, ακόμη και παπάδες αυθάδεις.
    Ολα τα παραπάνω, νομίζω, μόνο με την κατάργηση της συνέντευξης και τη μοριοδότηση μέσα από τα βιογραφικά δεν θα τα αποφύγουμε. Πρέπει, πιστεύω να υπάρχει ένας έλεγχος τουλάχιστον από ψυχίατρο των υποψηφίων που θα έρθουν στο μέλλον σε επαφή με πολίτες σε υπηρεσίες, σχολεία κλπ.
    Ετσι νομίζω, κύριε Υπουργέ, θα φθάσουμε σε μια κοινωνία υγειή και σε συμπεριφορές που δεν αγγίζουν τα όρια της παράνοιας.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Με τιμή
    Γρηγόρης Μπέρσος
    εκπαιδευτικός οικον/γος ΜΕ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:38 | ΝΤΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

    Παρά τις όποιες ατέλειες, εκτιμώ ότι το νέο νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Έχω σιχαθεί να βλέπω πονηρούς δήθεν κακομοίρηδες αδικημένους από την ζωή να χώνονται με συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου κλπ και μόλις έρχεται ο κατάλληλος χρόνος να ανταμοίβονται με μια μόνιμη θέση στο δημόσιο όπου κυριολεκτικά αράζουν και δεν εκτιμούν καν το ότι αυτή η θέση τους χαρίστηκε αφού ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ. Δεν είναι δυνατό όσοι σπουδάσαμε τρώγοντας τα καλύτερα χρόνια μας στα θρανία και στερώντας από την οικογένειά μας(είτε την πατρική είτε την δική μας) χρήματα και χρόνο, να είμαστε σε κατάσταση διωγμού. Νόμιζα εδώ και αρκετά χρόνια ότι δεν είμαι αρκετά καλή επειδή έχω Πτυχίο Πανεπιστημίου, επειδή μιλάω μια-δυο γλώσσες και επειδή μάνα- εργαζόμενη κατάφερα να πάρω και Μεταπτυχιακό. Δεν επιδιώκω οπωσδήποτε θέση στο Δημόσιο αλλά έχω την απαίτηση όταν αποφασίζω να την διεκδικήσω να μου αναγνωρίζονται τα επιπλέον προσόντα σε σχέση με άλλους που άραζαν με το καφεδάκι τους περιμένοντας ποιος θα τους τακτοποιήσει με καμμιά συμβασούλα να μαζέψουν μόρια που δεν τα φτάνουν ούτε Μεταπτυχιακά ούτε Διδακτορικά…………Αρκετά κράτησε αυτός ο ιδιότυπος φασισμός εις βάρος των καλύτερων!Επιπλέον είναι ιδιαίτερα θετική η κατάργιση της μοριοδότησης των Σεμιναρίων του ΟΑΕΔ, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου Σεμινάρια που διοργανόνονται από το Πολυτεχνείο ή το Πανεπιστήμιο και δεν είχαν την παραμικρή μοριοδότηση. Τέλος θεωρώ ότι η προϋπηρεσία όλων εκείνων που κατείχαν θέσεις στο Δημόσιο με συμβάσεις όχι απλά δεν πρέπει να προσαυξάνεται (όπως προηγουμένως ίσχυε) αλλά να υπολογίζεται μειωμένη κατά ένα ποσοστό δεδομένου ότι ουδέποτε κρίθηκαν αυτοί οι άνθρωποι για τα τυπικά τους προσόντα και την επάρκειά τους,η δε κοινωνία βοά για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η επιλογή των «εκλεκτών».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:51 | Νικος

    Καλησπερα κε Υπουργε

    Καταγομαι και διαμενω μονιμα στην Σαμοθρακη και θα ηθελα να ξαναδειτε τη μοριοδοτηση για ολους εμας τους κατοικους των ακρητικων προβληματικων νησιων κατω των 3100 κατοικων.Στο νησι μου δεν υπαρχει ανεπτυγμενος ιδιωτικος τομεας να δουλεψω ως αποφοιτος ΤΕ αλλα ουτε και δημοσιος γιατι οι θεσεις ειναι καλυμενες.Που να παρω εγω τα πτυχια ξενων γλωσσων οταν δεν υπαρχει φροντηστιριο.Που θα παρω εγω τις ενοτητες των υπολογιστων οταν δεν υπορχει κεντρο εκμαθησης υπολογιστων.Δεν συζηταμε για μεταπτυχιακα και διδακτορικα.Αυτα στους πτυχιουκους ΠΕ και ΤΕ ντοπιους που ειναι ελαχιστοι ειναι πολυτελεια.Και υστερα μιλαμε για ισες ευκαιριες και προσβαση στη γνωση.Και αντε και πηρα την επαρκεια Η/Υ με ενα κοστος τριπλασιο απο ολους σας(750ευρω φροντιστηριο και 1500ευρω διαμονη καιεξοδα για 20 ημερες) αφου ο ποιο κοντινος προορισμος ειναι η Αλεξ\πολη 3 ωρες με το καραβι 4 δρομολογια την εβδομαδα.Ερχεται μετα η εντοποιοτητα και σου λεει οτι δεν παιρνεις 150 μορια γιατι δεν εισαι μονιμος κατοικος Χολαργου πχ.Και εσυ εισαι καταδικασμενος να εισαι μονιμως ανεργος περιμενοντας 20 χρονια να προκυρηχθει θεση στον δημο σου ή να γινει αναπτυξη μα παρα πολυ αναπτυξη!!!! να ερθουν ιδιωτες να επνδυσουν να ανοιξουν επιχειρησεις και να βρεις δουλεια.Οι τριτεκνοι ομως και οι παλλινοστουντες μοριοδοτουνται.Και πως να παρεις τις σωστες βασεις οταν εγω στο Δημοτικο που πηγαινα ηταν μονοθεσιο.Δηλαδη για οσους δεν καταλαβαινουν ενας δασκαλος για ολες τις ταξεις (τωρα ειναι διθεσιο)!!!!!.Και που σπουδασαμε μερικοι εμεις μονο ξερουμε.Οταν εγω δεν ειχα φροντηστηρια για δωσω πανελληνιες γιατι φυσικα δεν υπαρχουν.Μονο η βοηθεια απο καποιυς φιλοτιμους καθηγητες.Υπαρχει ομως μοριοδοτηση για πολυτεχνους και μεταναστες.Εμεις ημαστε καταδικασμενοι να ειμαστε μονιμως ανεργοι γιατι γεννηθηκαμε και ειμαστε μονιμοι κατοικοι ενος ακριτικου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ νησιου.Για εμας τους λιγους κε υπουργε γιατι δεν υπαρχει καμια μοριοδοτηση?Και τι νοημα εχει η εντοποιοτητα και μοριοδοτηται λεει αν εισαι κατοικος Αθηνων ή Πατρων ή Ιωαννίνων……….Αφου κε υπουργε υπαρχει πολιτικη να φυγουμε απο τους τοπους μας να φυγουμε με αξιοπρεπεια.Γιατι εγω εγραψα 22 μηνες προυπηρεσια στην Αθήνα στον ιδιωτικο τομεα οταν απολυθηκα γιατι δεν συνεφεραν οι ασφαλιστικες εισφορες ως αποφοιτος ΤΕ και αποφασισα να επιστεψω πισω.Καποια στιγμη να κοιταξουμε και αυτην την αδικια για εμας τους λιγους »σπουδαγμενους» ετσι μας λενε οι ντοπιοι (και ειμαστε μετρημενοι στα δαχτυλα) που ζουμε σε αυτες τις προβληματικες περιοχες κατω των 3100 κατοικων.Γιατι καλα ολα τα εφοδια που παιρνει καποιος και αυξανει τα μορια του (γλώσσες Η\Υ μεταπτυχιακα-διδακτορικα κλπ) αλλα να δινεται η ευκαιρια σε ολους να τα παρουν με ισους ορους.Ιση προσβαση στη γνωση και ισες ευκαιριες αλλα να εξασφασφαλιζονται για ολους και για ολες τις περιοχες.

    Σας ευχαριστω

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:53 | Γιώργος Πανίδης

    Τα μόρια πρέπει να ισχύουν κατά κατηγορίες, εφόσον η προκυρηχθείσα θέση είναι ανάλογη του ενδιαφερόμενου. Η κατηγορία δηλαδή κλητήρων, με την προτεινόμενη μοριοδότηση, θα αποκλείσει κατ’ ευθέιαν παιδιά ΔΕ ή ανάλογης εκπαίδευσης, που έχουν αφενός την δυνατότητα να είναι κλητήρες και αφετέρου δεν θα αισθάνονται ότι αδικήθησαν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί για γραμματείς όπου αν πιθανά προσληφθούν πχ δικηγόροι (ίσως με την ανεργία να φτάσουμε εκεί) να σαμποτάρουν την θέση μετά τον διορισμό. Συνεπώς πρέπει να προβλεφθεί στο νόμο η κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που ζητούνται και να αποκλείονται όσοι έχουν πτυχία.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:40 | ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (πέραν της μιας) στην ίδια λογική της κατάργησης της μοριοδότησης για κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
    Εξαίρεση να αποτελούν μόνο πολύ ειδικές περιπτώσεις προσλήψεων (π.χ μεταφραστών ή υπαλλήλων Υπ.Εξωτερικών κ.λ.π)

    Θερμές ευχές για δημιουργική συνέχεια

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:56 | Άγγελος

    Παρακαλώ να μας διευκρινήσετε ως προς την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού. Αν τελικά ισχύει, δεν κατανοώ πραγματικά πως μπορεί να στερηθεί από κάποιον η επιβράβευση της απόκτησης γνώσης. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι κάτοχοι περισσότερων από ένα μεταπτυχιακών τίτλων έχουν χόμπι στο να αποκτούν μεταπτυχιακά διπλώματα. Άλλωστε όπως και να έχει τα παραπάνω διπλώματα είναι προϊόντα σκληρής εργασίας. Απαιτούν θυσίες τόσο σε προσωπικό, κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Το μεταπτυχιακό δεν είναι κατι που σου έρχεται ουρανοκατέβατο. Κύριε Υπουργέ πιστεύετε ότι αυτός που επιζητά την γνώση και την μάθηση δεν πρέπει να επιβραβεύεται? Παρακαλω όπως μου απαντήσετε στο πρώτο σκέλος του σχολίου μου όσον αφορά τη διευκρίνηση.Σας ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:20 | Ανέστης

    Κύριε Υπουργέ,
    Αγαπητοί συμπολίτες,

    Αυτό που προκύπτει από την ενίσχυση της βαρύτητας του Τεστ Δεξιοτήτων (ΤΔ) – αλλά και από την ήδη υπάρχουσα κατάσταση – είναι ότι στη τελική κάποιος που σηκώθηκε και πήγε χωρίς τη παραμικρή προετοιμασία και χωρίς τον παραμικρό κόπο, ένα πρωί Σαββάτου να δώσει ένα τεστ γενικών γνώσεων (με ερωτήσεις του στυλ “Ποιος ηγέτης ήταν στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα;” ή “Ποιος τροχός καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση; κτλ.”) παίρνει τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ από έναν που αφιέρωσε χρόνια από τη ζωή του για να αποκτήσει ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ή τα ίδια μόρια με κάποιον κάτοχο ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ.

    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ από αυτό δεν έχει ούτε πρόκειται να υπάρξει.

    Κύριε Υπουργέ,
    Πριμοδοτείτε με (έως και) 400 ΜΟΡΙΑ το ΤΔ και παράλληλα ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ενός 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ.
    Εδώ μιλάμε όχι απλά για ανισοβαρή μεταχείριση, αλλά για ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.

    Είμαι πτυχιούχος με MSc και ΜΒΑ, και βλέπω πως τα δύο χρόνια που αφιέρωσα για ένα τόσο σημαντικό τίτλο (ΜΒΑ) εκμηδενίζονται και αντίθετα υπερκαλύπτονται από κάποιον συνυποψήφιό μου με την συμμετοχή του σε ένα ΤΔ, το οποίο μάλιστα δεν απαιτεί καμία μα καμία απολύτως προετοιμασία.

    Μα αν κάποιος έχει (π.χ) 3 τίτλους σπουδών, γιατί να χρειάζεται ένα τέτοιο Τεστ;
    Με αυτό τον τρόπο στο επόμενο ΤΔ, θα σπεύσουν όλοι μα όλοι να συμμετάσχουν.

    Μα αν γίνει αυτό (προκειμένου το Δημόσιο να ανακαλύψει “πνευματικές αδυναμίες-δυνατότητες” του υποψηφίου), γιατί δε το μετατρέπετε ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ για τη τελική επιλογή διορισθέντων;

    Εγώ και πολλοί άλλοι δεν συμμετείχαμε στο τελευταίο ΤΔ. Ωστόσο με αυτή την διάταξή σας κύριε Υπουργέ, ένας υποψήφιος με πολύ χαμηλό επίπεδο γενικών γνώσεων π.χ. 20% θα πάρει 80 μόρια πλέον, ενώ εγώ (και πολλοί άλλοι) με το 2ο Μεταπτυχιακό παίρνω ένα ΤΙΠΟΤΑ.

    ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΙΑ;
    Ποια λογική κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση;
    Με αυτό τον τρόπο προωθούνται οι άριστοι;

    Σκοπός μου δεν είναι να υποβαθμίσω τα πιθανά οφέλη του ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (γενικών γνώσεων) αλλά να επισημάνω ότι η βαρύτητά του δεν μπορεί και δεν θα πρέπει ούτε καν να πλησιάζει αυτήν ενός Μεταπτυχιακού τίτλου.

    Με εκτίμηση
    ΑΓ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:18 | Βαγγέλης Καρατσούλης

    Πολύ σωστή η κατάργηση μορίων σε δεύτερο μεταπτυχιακό και σε σεμινάρια του ΟΑΕΔ. Επίσης, η μοριοδότηση του βασικού πτυχίου θα έπρεπε να γίνεται με βάση την «διάκριση» του (καλά, πολύ καλά, άριστα). Έτσι θα καταλήξουμε σε ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων. Φυσικά και με την κατάργηση λοιπών βλακωδών κριτηρίων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, παλλινοστούντες, εργαζόμενοι στα λιπάσματα, σεισμοπαθείς, πυροπαθείς κτλ κτλ κτλ)

    ΔΩΣΤΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ (ΠΤΥΧΙΟ) ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΒΑΘΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΙΑΣΤΟΛΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΦΩΤΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΤΛ)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | geoponos gpa

    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ 10 (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ) ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ 1100 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ 70 ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΜΕ ΒΑΘΜΟ 6.5 ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:08 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΛΟΥ

    Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να καταργηθούν τα 150 μόρια που δίνονται στην κατηγορία ΔΕ στην περίπτωση που κατέχει κάποιος 2 απολυτήριους τίτλους (πχ ΤΕΕ και Γενικό λύκειο). Είναι μεγάλη αδικία γιατί δεν υπάρχει λόγος να πριμοδοτείται κάποιος που έχει 2 τίτλους στο ίδιο μορφωτικό επίπεδο.
    Όπως επίσης θα πρέπει και να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στα Γενικά Λύκεια όπου οι μαθητές μόχθησαν παραπάνω για να πάρουν καλό βαθμό, και στα ΤΕΛ, ΤΕΕ κτλ όπου κάποιοι πήγαιναν και πηγαίνουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και παίρνουν 19 και 20 απολυτήριο. Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:50 | Μ. Ζαχαράκης

    1. Θα ήταν καλύτερο να ξαναγραφεί και να κωδικοποιηθεί το κείμενο που αφορά της προσλήψης. Ο μέσος έλληνας που διαβάζει το ανωτέρω δεν μπορεί να διατρέχει σε 13 νομοθετήματα που εκδόθηκαν τη τελευταία 15ετία για να αντιληφθεί τις αλλαγές. Η κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο κανεί και πιο ξεκάθαρη τη διαδιακασία. Ο νόμος 3051/2002 γιατί δεν παρατίθεται στην σχετική νομοθεσία;

    2. Ορθώς καταργείται η μοριοδότηση απο σεμινάρια κλπ του ΟΑΕΔ γιατί πλέον είναι λίγοι αυτοί που τα παρακολούθησαν και στις περισσοτέρες των περιπτώσεων είτε δεν τα παρακολουθούσαν είτε είχαν μπει σε αυτά κατόπιν παρέμβασης…

    3. Τα επιπλέον μεταπτυχιακά καλώς και δεν πριμοδοτούνται. Θεωρώ ότι έτσι μπαίνει και ένα τέλος στη βιομηχανία μεταπτυχιακών που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

    4. Πρέπει να προβλεφθεί ο υπολογισμός των επιπλέον τίτλων σπουδών να γίνεται μόνον εφόσον είναι σε συναφή ειδικότητα με τη ζητούμενη θέση. Δεν είναι λογικό να πριμοδοτηθεί ένας με μεταπτυχιακό στο αθλητικό marketing σε μια θέση ΠΕ Διοικητικού… Αν θέλουμε να μιλάμε για ίσες ευκαιρίες και ορθή αξιολόγηση πρέπει προτίστως οι κατάλληλοι να είναι στην κατάλληλη θέση. Δεν επιβραβεύουμε αυτούς που έχουν απλά τίτλους σπουδών αλλά το δημόσιο αναζητεί τους κατάλληλους..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:11 | Σάββας

    Είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησα να σπουδάζω, που νιώθω ότι θα αναμετρηθώ ισάξια σύμφωνα με αυτά που ξέρω και όχι αυτούς που ξέρω. Μπορεί στην πορεία το νομοσχέδιο να γίνει καλύτερο. Όμως είναι μία καλή αρχή για περισσότερη αξιοκρατία. Καλή συνέχεια

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:31 | νίκος ερυθριάδης

    κε. Υπουργέ κι αγαπητοί συμπολίτες,

    όσοι περάσαμε από ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρουμε πως οι βαθμολογίες στο προπτυχιακό επίπεδο δίνονται με διαφορετικά κριτήρια,συχνά απλής βούλησης των καθηγητών (δικαίωμά τους, βέβαια), ακόμα και σε τμήματα της ίδιας σχολής.

    Για τον περιορισμό της επίδρασης αυτού του φαινομένου, θα μπορούσε η βαθμολογία του πτυχίου να μη μετρά, παρά μόνο όταν δεν υπάρχουν άλλα προσόντα.

    Π.χ. κάποιος που έχει μεταπτυχιακό(200 μόρια),πτυχίο με βαθμό 7 (770 μόρια)και γνωρίζει 2 ξένες γλώσσες άριστα (140 βαθμοί, δηλαδή συνολικά 1110 μόρια), μπορεί να υποσκελιστεί από κάποιον που πήρε 8,3 πτυχίο (913 μόρια) και απέκτησε μόνο μεταπτυχιακό(200 μόρια, δηλαδή συνολικά 1113 μόρια). Ακριβώς και μόνο από το βαθμό πτυχίου, υποσκελίζεται από έναν που έχει λιγότερα προσόντα.

    Αντίστοιχα, ξέρουμε ότι στα μεταπτυχιακά, δεν εισάγονται όλοι, πολλές φορές (βλ.περίπτωση ΑΠΘ) αδιαφανώς, και, πιο συχνά, επί πληρωμή τετραψήφιων ποσών.
    Η γνώση ξένων γλωσσών, αντιθέτως, αποκτάται, όχι σπάνια, δωρεάν (πλην των εξετάστρων). Γιατί δεν αυξάνεται η μοριοδότησή τους;
    Επίσης, γιατί μόνο συγκεκριμένες γλώσσες βαθμολογούνται;
    Γιατί η απόκτηση «επάρκειας διδασκαλίας» ξένης γλώσσας δεν ισοδυναμεί με απόδειξη της γνώσης της γλώσσας αυτής, σύμφωνα με νόμο του 2003; Πολλές γλώσσες (και μάλιστα της ΕΕ) δεν παρέχουν αντίστοιχα του Lower, Proficiency κλπ πτυχία..Δεν είναι άδικο, για όσους επιδιώκουν την πλήρη «διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου» των ακαδημαϊκών του γνώσεων;
    Δεν είναι στόχος η Δημόσια Διοίκηση να έχει όσο πιο μορφωμένους ανθρώπους γίνεται; Γιατί δεν ενθαρρύνεται η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η απόκτηση περισσότερων μεταπτυχιακών;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:39 | ΗΛΙΑΣ

    ΤΑ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ 70 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ STAGE ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΙΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ . ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΣ ΠΧ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΤΛ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑ. Η ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΕΞΤΡΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΧ 20% .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:30 | ΜΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΜΗ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.!!!

    Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ – ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ – ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕ ΠΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΡΑΓΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ.

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ? ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΣΤΕΙ?

    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ» Ή «ΜΕΣΟΝ» ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΧΘΟΥΝΕ Ή ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ..
    Ή ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΤΟΧΟΥ…

    ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ «ΑΚΟΥΕΙ».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:20 | ΔΙΟΝΥΣΙΑ-φοιτητρια

    Μια παρακληση:
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:28 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αθήνα, 10/11/2009
    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
    Ανήκω στην επίκαιρα κοινωνική ομάδα των stagier. Εργάζομαι από τον Νοέμβριο του 2003 στον ΟΑΕΔ (ΚΠΑ) Νέας Ιωνίας Αττικής, συνολικά 58 μήνες, με διαδοχικές ανανεώσεις των συμβάσεων μου. Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω:
    Το 2003 η Πολιτεία μου προσέφερε την ευκαιρία να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία (καθότι απλή απόφοιτος γενικού λυκείου, με γνώσεις Η/Υ,), αλλά άνεργη με ανάγκη όμως για εξεύρεση εργασίας. Το διάστημα της μαθητείας πράγματι διήρκεσε ένα χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια και όπως αποδεικνύεται από φωτοτυπίες των εγγράφων που έχω στην διάθεση σας αν ζητηθούν, εκπροσώπησα δια της υπογραφής μου το Ελληνικό Δημόσιο σε μια πλειάδα εργασιών του οργανισμού που προανέφερα. Με λίγα λόγια αυτό που συχνά ακούγεται επί σειρά ετών, κάλυπτα και καλύπτω «πάγιες & διαρκείς ανάγκες». Η Πολιτεία επέλεξε να μου ανανεώνει τις συμβάσεις. Δέχθηκα παρά τους επαχθείς όρους που ο ίδιος έχετε αναγνωρίσει. Έως και σήμερα προσφέρω τις υπηρεσίες μου με συνέπεια μεν, αλλά αμοιβόμενη ελάχιστα και ανασφάλιστη. Και κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η προσφορά των ευελπιστούντων σε ένα καλύτερο μέλλον stagier ήταν συγκριτικά περισσότερη και καλύτερη ακόμα και από μόνιμους υπάλληλους. Η ομηρία ήταν πραγματικότητα. Το τέλος της? Στους όμηρους δύο μπορούν να συμβούν για να μην είναι πια. Ή ελευθερώνονται ή θανατώνονται. Τερματίζοντας την ομηρία μου τον προσεχή Δεκέμβρη που λήγει η σύμβαση μου ναι δεν θάμαι πια όμηρος stagier, αλλά κανείς δεν θάχει πληρώσει τα «λύτρα» για να είμαι ελεύθερη. Και ελλείψει «λύτρων» επέρχεται ο θάνατος. Ούτε καν θα μου αναγνωριστεί εμπράκτως (οικονομικά ή έστω συνταξιοδοτικά) τα πέντε χρόνια εργασίας μου και όχι μαθητείας. Αλλά ούτε καν ένα επιπλέον δικαίωμα που έχω αποκτήσει όχι απλά λόγω απλής εμπειρίας, αλλά καλύπτοντας ανάγκες χωρίς καν έλεγχο από μόνιμο υπάλληλο στις διαδικασίες του τομέα μου, δεν θάπρεπε να έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα επιπλέον? Οι πενιχρά αμοιβόμενες και ανασφάλιστες ώρες εργασίες μου δεν έχουν καμία σημασία έναντι άλλων που εναλλακτικά έκαναν κάτι άλλο? Σημειώνω ότι εργάζομαι υπό αυτό το καθεστώς από το 2003. Και δεν φταίει ο «μπάρμπας» μου που ίσως νομίσετε ότι μετακόμισε από την Κορώνη στην Μεθώνη το 2005 που ανανεώθηκε η πρώτη σύμβαση μου, και ακόμα εργάζομαι στην ίδια υπηρεσία. Απλά κατάφερα και παρέμεινα με την συμβολή όλων των δ/ντριών της υπηρεσίας με τις οποίες συνεργάστηκα. Δεν αρκεί η ηθική μου απλά ικανοποίηση. Είναι πέντε χρόνια από την ζωή μου που απαιτούν μια έμπρακτη αναγνώριση τους. Δεν θα ήθελα να κάνω αναφορά στις προσωπικές μου ανάγκες για εργασία που έχω. Ίσως πολλές γυναίκες σαν εμένα να βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Αλλά ακόμα κι αν οι αδικίες του παρελθόντος μου στέρησαν αρκετά, ένα κοινωνικό κράτος πρέπει όχι να επιβραβεύσει, αλλά απλά να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη όπου αυτή εξέλιπε. Ευελπιστώ σε μια ουσιαστική λύση από μέρους της κυβερνήσεως σας, στο πλαίσιο της Πολιτείας της οποίας δεχτήκατε την τιμή να διακυβερνήσετε με δικαιοσύνη και ισονομία.
    Με εκτίμηση
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
    email:katevas80@yahoo.gr

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | carolina

    Αν καποιος διαθετει δυο πτυχια διαφορετικων εκπαιδευτικων βαθμιδων(ΑΕΙ-ΤΕΙ) εξακολουθει να μη παιρνει μορια για το δευτερο πτυχιο?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:34 | Αθηνά Ρ.

    Σε καλό δρόμο η αύξηση των μορίων για μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Παραμένει όμως άδικο με άριστα το δέκα το πρώτο πτυχίο να παίρνει 1100 μόρια και τα μεταπτυχιακά που αποτελούν απόδειξη εξειδίκευσης 200…Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να αντιστοιχεί στα μισά του πρώτου πτυχίου.

    Απορία: γιατί στο πρώτο πτυχίο έχει σημασία ο βαθμός ενώ στο μεταπτυχιακό δεν υπολογίζεται. Γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά? Ή θεωρούμε ότι εφόσον έχουμε ένα πτυχίο διαθέτουμε ένα τυπικό προσόν ασχέτως βαθμού ή λαμβάνουμε υπόψη το βαθμό ανεξαρτήτως του είδους του πτυχίου.

    Αλήθεια, μήπως πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι κάποιες σχολές είναι 5ετούς ή 4ετούς ή και 3τούς (σε περιπτώσεις πτυχίων εξωτερικού)φοίτησης?
    Παράδειγμα, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών στο Μετσόβιο(5 ετη) πρέπει να περάσεις περίπου 60 μαθήματα και να κάνεις διπλωματική, ενώ σε κάποιες άλλες σχολές υπάρχουν λιγότερα μαθήματα και η διπλωματική δε είναι υποχρεωτική ή δεν προβλέπεται καθόλου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:32 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΙΧΗΣ

    Διαφωνώ απόλυτα με την τοσο μεγάλη πριμοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών.Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάρα πολλά μεταπτυχιακά και διδακτορικά τα οποία έχουν αγοραστεί στη κυριολεξία απο το σπίτι καθώς και έχουν γίνει από άτομα τα οποία είναι ιδιαίτερα αργόσχολα και είχαν καλές γνωριμίες με πολιτικά γραφεία και συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς.Αυτά τα άτομα θα πριμοδοτηθούν;;;;;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:35 | Μαρία Κ.

    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, 3ΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΕΜΠΩΝ, ΜΑΛΛΙΑΚΟΥ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΤΛ.
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΠΡΕΠΕΙ «ΝΑ ΣΕ ΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:40 | Σωτηρία Ρ.

    Θεωρώ ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία κινείτε προς την σωστή κατευθυνση αν και θα πρέπει να συμφωνήσω με τον σχολιασμό απο τον/την gkrinia ότι κανενα κριτήριο δεν ειναι δυνατον να είναι 100% δίκαιο αλλα τουλαχιστον ας γίνει μια προσπάθεια να μειωθούν οι αδικίες.
    Για την μοριοδότηση των πτυχίων θα ήταν καλό στα πτυχία του εξωτερικού που χρειάζονται αναγνωριση του ΔΙΚΑΤΣΑ να μετρά ο βαθμός με τον οποίο περασαν τις εξετάσεις του φορέα αυτού και όχι το 10 που φέρνουν από Βουλγαρια κ.α
    Στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μεχρι τώρα, η βασική πηγή μορίων είναι ο χρόνος ανεργίας ενώ η προϋπηρεσία δεν βαθμολογείτε,εκτος και αν αναφέρεται στην ανακοίνωση ως απαραίτητο προσόν, γεγονός που εγω δεν το έχω συναντήσει ως σήμερα ποτέ.Αρα εκτός από την μοριοδοτηση της, καλο είναι η εμπειρία να γίνει απαραιτητη και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
    Κατανοω επίσης την αγωνία των πολυτέκνων για την προστασία των κεκτημένων τους δικαιωμάτων στις προκηρύξεις αλλα μηπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε αν θα πρεπει να θεωρείτε ακόμα πολυτεκνος κάποιο παιδι πολύτεκνης οικογένειας το οποίο έχει κανει πια την δική του οικογένεια.
    Τέλος πιστεύω πως θα διευκολυνε τις διδικασίες του ΑΣΕΠ η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων στην οποία θα είναι καταχωρημένα όλα τα προσοντα των υποψηφίων,πιστοποιημένα με τα απαραιτητα δικαιολογητικα και τα οποία θα μπορουν να μεταβάλλονται όταν ο υποψηφιος θα αποκτουσε καποιο νεο προσον.Η μηχανογραφηση αυτή θα μας εβγαζε από την διδικασία της επικυρωσης για καθε προκηρυξη που θέλουμε να συμμετέχουμε.Η υπαρξη ενος σχετικου αριθμου στην αίτηση μας θα παραπέμπει στην βαση του ΑΣΕΠ και στα στοιχεια που έχουν καταχωρηθει.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:07 | ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ

    Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που παρέχετε στον πολίτη να εκφράσει την άποψή του.

    Βλέπω θετικά το σύνολο των άρθρων.
    Τα ιδιαιτέρως μακροσκελή σχόλια των φίλων με τις προσωπικές τους ιστορίες δεν βοηθούν στην παρακολούθηση της διαβούλευσης.

    Επιθυμώ να θέσω ένα ερώτημα σε ό,τι αφορά στην κατάργηση της συνάφειας του μεταπτυχιακού με το αντικείμενο της θέσης:
    Αυτή θα έχει εφαρμογή μόνον για τους υποψηφίους ΠΕ ή θα επεκταθεί και στους υποψηφίους ΔΕ με δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ);

    Καλή συνέχεια στο έργο σας. Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:37 | ΜΑΡΙΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ…ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ..ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAGE 5 XΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ…ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ STAGE TOY ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ STAGE ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΧΙ??? ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ…ΓΙΑΤΙ ΤΑ STAGE ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΕΝΩ ΤΑ STAGE TOY ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ??? ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ???ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ…ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ( ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ …ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:13 | MPOTOS KOSTAS

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 400 ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:32 | Α.Ι.

    Σχόλιο σχετικά με την μοριοδότηση των Μεταπτυχιακών – Διδακτορικών τίτλων:

    Πιστεύω πως θα έπρεπε να εξεταστεί ξανά το θέμα με την ισάξια μοριοδότηση αυτών των τίτλων, συναφών και μη, με το πρώτο πτυχίο των υποψηφίων.
    Από την στιγμή που θέλουμε να ανέβει το επίπεδο των Δημ.Υπαλ., θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην εξειδίκευσή τους επάνω στο αντικείμενο για το οποίο προσλαμβάνονται.
    Δεν είναι δυνατόν, να διεκδικεί κάποιος θέση Διοικητικού – Οικονομικού και πέρα από τον πρώτο τίτλο σπουδών, ο οποίος φυσικά είναι τα Οικονομικά, και τις γνώσεις που απέκτησε για να κάνει εφαρμογή στην θέση που προσελήφθει, να έρχεται και ένας με ένα π.χ. μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και να μοριοδοτείται – πληρώνεται, το ίδιο με κάποιον που έχει ένα μεταπτυχιακό στα Οικονομικά ή κάτι παρεμφερές με την Οικονομική επιστήμη.
    Ο μεν πρώτος θα κάνει εφαρμογή και των 2 τίτλων του ενώ ο δεύτερος το μεταπτυχιακό του το έχει καθαρά για ιδία χρήση και όχι για τις ανάγκες της θέσης που διεκδικεί.!!!

    Ευχαριστώ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:20 | Χρήστου Γεράσιμος

    Συμπληρωματικά προηγούμενης αναφοράς θα ήθελα επίσης να επισημάνω το θέμα της απαιτούμενης προϋπηρεσίας ως τυπικό προσόν για ένα έτος, όπου εκδίδονται αρκετές προκηρύξεις, όπως παράδειγμα του ΕΛ.Γ.Α και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
    Το ερώτημα μου είναι ποιος είναι ο λόγος που ζητείται αυτή η προϋπηρεσία ;
    Όταν προσλαμβάνεται κάποιος ως συμβασιούχος γεωπόνος π.χ. στο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλείται μέσα σε δύο ημέρες από την ανάληψη καθηκόντων να υπογράψει πρακτικά ελέγχου με ευθύνη χιλιάδων ευρώ και σε δαίδαλο γραφειοκρατίας, τότε έχει εμπειρία ;
    Μήπως δεν μπορεί μια υπηρεσία να εκπαιδεύσει ένα υπάλληλο σ’ένα συγκεκριμένο αντικείμενο σε χρονικό διάστημα ενός μήνα εφόσον θα πρόκειται για μόνιμο στέλεχος, όταν θα έχει και προϋπηρεσία σε παρεμφερή αντικείμενα ;
    Πολλοί υποψήφιοι αποκλείονται από διαγωνισμούς τακτικών υπαλλήλων λόγω του ότι δεν έχουν την απαιτούμενη προϋπηρεσία ως τυπικό προσόν για ένα έτος και την άριστη γνώση αγγλικής όπως παράδειγμα στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.(ήθελα να γνωρίζω όλοι οι προϊστάμενοι και διευθυντές έχουν proficiency ; γιατί δεν τίθεται ως κριτήριο για μια θέση προϊσταμένου ή διευθυντή και τίθενται για ένα απλό υπάλληλο).
    Οι βασικοί λόγοι που γίνονται τα παραπάνω και προτείνονται να σταματήσουν είναι:
    Α) οι οργανισμοί δεν θέλουν να συσσωρεύουν μεγάλο αριθμό αιτήσεων και αποκλείουν υποψηφίους αυξάνοντας τα τυπικά προσόντα όπως απαιτούμενης προϋπηρεσίας για ένα έτος και άριστη γνώση αγγλικής, δήθεν για υψηλού επιπέδου προσωπικό.
    Β) σε πολλές των περιπτώσεων υπάρχουν άτομα πού έχουν διορισθεί με πολιτικό μέσον (συμβάσεις έργου, δίμηνες συμβάσεις) και έχουν ένα χρόνο προϋπηρεσία (φωτογραφικές θέσεις).

    Δεν μπορεί να απαξιώνεται ένα πτυχιούχος αποκλειόμενος από μια θέση εργασίας για το λόγο ότι δεν έχει άριστη γνώση αγγλικής ή δεν έχει προϋπηρεσία σ’ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

    Αν μπορεί κάποιος αρμόδιος να μου απαντήσει !!!

    Σας Ευχαριστώ
    Χρήστου Γεράσιμος
    Τεχνολόγος Γεωπονίας (Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου)
    Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος (Α.Ε.Ι. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:27 | ΑΝΝΑΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

    Υπάρχει μια σοβαρή αδικία στους υποψηφίους οδηγούς μέσω ΑΣΕΠ. Θα γνωρίζεται ότι για τους ΥΕ ίσχυε η μοριοδότηση της βασικής εκπαίδευσης. Κάποτε υποχρεωτική ήταν η φοίτηση μόνο στο δημοτικό. Κάποια χρόνια αργότερα μπήκαν και οι τρεις τάξεις του γυμνασίου. Δεν ίσχυσε όμως για όλους τους ΥΕ κάθε ηλικίας. Γιατί υπήρχαν οι παλιοί που φυσικά δεν μπορούσαν να πάνε σχολείο. Έτσι πολύ δίκαια με βάση την χρονολογία που άρχισε να ισχύει η διάταξη ισοψηφεί και το απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου, ως ισότιμος τίλος στις προκηρύξεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τους επαγγελματίες οδηγούς ΔΕ. Μέχρι πρότεινος ο κύριος τίτλος ήταν το επαγγελματικό δίπλωμα, το απολυτήριο γενικού λυκείου και η εμπειρίς μετά την απόκτηση του διπλώματος, ως οδηγός φορτηγού. Κάποια στιγμή αυτό άλλαξε. Τώρα στον κύριο πίνακα μοριοδοτούνται ως ΔΕ οδηγοί αυτοί που έχουν βγάλει ιδιωτικά ΙΕΚ και μπορούν να λειτουργήσουν εκπαιδευτικές σχολές οδήγησης. Και τι γίνεται με τους άλλους. Αυτοί που τελείωσαν το λύκειο και απέκτησαν δίπλωμα Γ’ κατηγορίας, πριν το 2004 νομίζω δεν είχαν ΙΕΚ. Τώρα ενώ έχουν περισσότερα μόρια μπάινουν παντα στον επικουρικό πίνακα και δεν παίρνουν ποτέ τη θέση. Είναι πραγματικά άδικο. Πρέπει να μπει όριο με βάση την ημερομηνία αρχής αυτών των σχολών για όλους, ώστε να μην αδικούνταιο αυτοί που σήμερα είναι πάνω από 35 κι ενώ έχουν σοβαρή επαγγελματική εμπειρία και απολυτήριο λυκείου, συγκεντρώνουν πολλά μόρια κι όμως βρίσκονται στον επικουρικό πίνακα των θέσεων που προκηρύσσονται για οδηγούς ΔΕ. Να έχουν ισάξια μοριοδότηση.
    Ευχαριστώ πολύ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:37 | Ελισάβετ

    ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται για τους παλιννοστούντες.Θεωρώ είναι αδικία να υπάρχουν θέσεις για την κατηγορία αυτή.Ας μοριοδοτούνται κανονικά όπως οι άλλοι υποψήφιοι.Είμαι πτυχιούχος και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα άτομα αυτά δεν προχωράνε στην ανώτατη μόρφωση.Η προσπάθεια σας να υπάρχει ένα σύστημα αξιοκρατικό ώστε να υπάρχουν άτομα τα οποία είναι μορφωμένα και με επαγγελματική εμπειρία δεν ταυτίζεται με την εικόνα να υπάρχουν άτομα στο δημόσιο τομέα, τα οποία δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

    ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:49 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    Αγαπητέ κ.Υπουργέ,

    Είμαι απόφοιτος Αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της Μ.Βρετανίας
    BA(Hons)/MARKETING & SPANISH STUDIES.
    Έχω την ισοτιμία από το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ αλλά δεν μου δώθηκε η αντιστοιχία με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο (Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βλέπετε πρότυπα παγκοσμίως!) .
    Θα μπορώ πλέον να πάρω μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ως πτυχιούχος Α.Ε.Ι.;
    Θα αρθεί επιτέλους αυτή η αδικία σε βάρος τόσων Ελλήνων πτυχιούχων χωρών της Ε.Ε.;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:39 | Nikolaos Tremis

    Παρατηρώ ότι πράγματι κάποιοι διαβάζουν αυτά όλα τα σχόλια αφού ορισμένα απαντώνται διευκρινιστικά και θερμά συγχαρητήρια τους αξίζουν.

    Όμως πραγματικά και ενώ πέφτουν βροχή οι διαμαρτυρίες για τη μη μοριοδότηση περαιτέρω μεταπτυχιακών (2ο, 3ο, κτλ.), καθώς και των βασικών πτυχίων (2ο, 3ο, κτλ.) δεν διακρίνω κάποια απάντηση.

    Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως ότι θα μας βρείτε μπροστά σας και τα συναφή. Θεωρώ ότι οι πραγματικοί επιστήμονες είμαστε άνθρωποι ηπίων τόνων και για αυτό άλλωστε υπήρξαμε αντικείμενα εκμετάλλευσης γηραιών (κανένα πρόβλημα με την ηλικία βεβαίως, εκτός εάν αποτελεί κριτήριο) και άνευ προσόντων υπαλλήλων τόσα χρόνια.

    Δεν είναι καιρός όμως να ανταμειφθούμε για το μεράκι μας να σπουδάζουμε δουλεύοντας; Για τα ξενύχτια και τις αγωνίες μας; Για τους πόνους στη μέση που αποκτήσαμε σκυμμένοι πάνω από ένα βιβλίο, γράφοντας σημειώσεις ή σε ένα υπολογιστή;

    Αξιότιμε υπουργέ επιβραβεύστε την προσπάθεια. Δώστε μόρια για ΚΑΘΕ επιπλέον τίτλο. Τίποτε δεν πάει χαμένο. Ένας δάσκαλος που έχει και πτυχίο στην κοινωνιολογία είναι καλύτερος δάσκαλος. Κι αν έχει και ένα μεταπτυχιακό στην ανθρωπολογία ακόμη καλύτερα. Και εάν τώρα φοιτεί σε κάποιο τμήμα μακριά και πηγαινοέρχεται με προσωπικό κόστος για ένα ακόμη πτυχίο που θα του προσφέρει κάποια επιπλέον γνώση ΜΠΡΑΒΟ του! Ευρύτεροι ορίζοντες. Πιο ανήσυχο μυαλό. Εσείς αλήθεια ποιον θα επιλέγατε για να διδάξει τα παιδιά σας;

    Μακάρι να μπορούσαν να προσμετρηθούν και χίλια δυο άλλα πράγματα, πλην όμως είναι δυστυχώς εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο.

    Χαιρετώ όλους όσους έχουν αναρτήσει σχόλια, έστω και εάν διαφωνούμε. Είναι σημαντικό πράγμα ο διάλογος.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:30 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Όλοι ξέρουμε ότι η απόκτηση Master προϋποθέτει ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ(ΡΟΥΣΦΕΤΙ), ΓΕΡΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ(ΠΕΡΙΠΟΥ 7.000 ΕΥΡΩ ή ΠΑΡΑΠΑΝΩ αν πρόκειται για ιδιωτικό πανεπιστήμιο) και ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ. Μήπως τελικά με την πριμοδότηση αυτή ευνοούνται οι ΕΧΟΝΤΕΣ;;; Μήπως με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε σε περαιτέρω εκβιομηχάνιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης(έμμεσα ο κόσμος με την ελπίδα διορισμού στο Demosio θα καταφύγει στα νεοσύστατα ιδιωτικά κολλέγια); Ας επανεξεταστεί το ζήτημα…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:44 | melpo kara

    Να ανέβει η μοριοδότηση των ξένων γλωσσών και του τεστ δεξιοτήτων. Διψά η χώρα για υπαλλήλους αποτελεσματικούς, αποδοτικούς και έ-ξ-υ-π-ν-ο-υ-ς!!! Τα πληρωμένα πτυχία και η ‘βυσματοπρουπηρεσία’ το μόνο που εξασφαλίζουν είναι δημοσίους υπαλλήλους τούβλα (όχι πάντα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις). Είμαι δημόσια υπάλληλος και έχω κ μεταπτυχιακό από το LSE, άρα δεν έχω προσωπικό συμφέρον να τα λέω αυτά, ομως είναι η αλήθεια.

    Επίσης, οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, πχ τρίτεκνοι, παλλινοστούντες να μοριοδοτούνται με 100-200 μόρια τουλάχιστον. Τι κράτος δικαίου θέλουμε να λέμε ότι έχουμε αν είμαστε άδικοι στον τομέα της εργασίας?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:44 | Βασίλης Αρ.

    Καλησπέρα,

    Θα ήθελα να ρωτήσω:
    Η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού καταργείται?
    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αφού δεν αναφέρεται κάτι καταργείται. Πιστεύω ότι είναι πολύ άδικο για αυτούς που έχουν κάνει ένα 2ο μεταπτυχιακό και έχουν κοπιάσει για αυτό. Επίσης ήταν άδικη και η ισχύουσα κατάσταση όπου 2 μεταπτυχιακά μοριοδοτούνταν όσο ένα διδακτορικό. Μήπως είναι πιο δίκαιο το 2ο μεταπτυχιακό να μοριοδοτείται λιγότερο από το 1ο (π.χ. με 100 μόρια) ώστε τα 2 μεταπτυχιακά να μην υπερβαίνουν το διδακτορικό?

    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για την μοριοδότηση του δευτέρου πτυχίου που είναι της ίδιας βαθμίδας με το απαιτούμενο από την προκύρηξη (π.χ. το απαιτούμενο πτυχίο είναι ΠΕ και υπάρχει και 2ο ΠΕ πτυχίο). Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αφού δεν αναφέρεται κάτι δεν αλλάζει η μοριοδότηση του (που είναι 150 μόρια).

    Ευχαριστώ
    Βασίλης

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:47 | Δημήτρης Χατζής

    Eίναι λίγο άδικη η ισοπέδωση των μεταπτυχιακών σπουδών ασχέτως γνωστικού αντικειμένου. Με ποια λογική για μια θέση διοικητικού ένας κάτοχος μεταπτυχιακού πχ στη φυσική να θεωρείται ισάξιος με ένα κάτοχο ΜΒΑ ή το αντίστροφο? Όπως άδικη είναι και η μη προσμέτρηση και δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:32 | Παναγιώτης

    Θα ήθελα να υπάρξει κάποια αναγνώριση από πλευράς κυβερνήσεως, των ατόμων που έχουν δώσει κατατακτήριες εξετάσεις από ΤΕΙ σε ΑΕΙ ή και το ανάποδο.

    Στην παρούσα φάση, για μια Θέση ΠΕ, ο δεύτερος τίτλος σπουδών ΤΕΙ (σε συναφή αντικείμενο), δεν αναγνωρίζεται καθόλου (4 χρόνια σπουδές) παρόλο που και τα δύο εντάσσονται στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ ένα μεταπτυχιακό ενός ή και δύο ετών δίνει 200 μόρια.

    Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δεν απαξιώνεται ο τίτλος σπουδών που δίνεται από ένα ανώτατο εκπαδευτικό ίδρυμα της χώρας;

    Δεν θα έπρεπε, από την στιγμή που μιλάμε για ανώτατη εκπαίδευση να υπάρξει μια καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος;

    Σας ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:29 | ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

    Επειδή έχω 32 ετών πείρα διοικήσεως (τέως Διευθυντικό Στέλεχος στον ΟΤΕ, Διπλ.Μηχ/γος-Ηλ/γος) και προφανώς δεν με ενδιαφέρει καμμιά πρόσληψη, καταθέτω τις απόψεις μου ,για μα ληφθούν υπ’ όψη στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου:
    1. Ο μεταπτυχιακός τίτλος πρέπει να έχει άμεση συνάφεια με την θέση, άλλως τα αποτελέσματα θα είναι αναξιοκρατικά, και εις βάρος του φορέα που θα χρησιμοποιήσει τον προσληφθέντα. Π.χ. Εάν η ΥΠΑ έχει ανάγκη να προσλάβει Μηχανικούς ειδικούς (με MSC)στις Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες, πώς θα συμμετάσχει και θα μοριοδοτηθεί ισότιμα ένας που έχει μεταπτυχιακό στα ενσύρματα δίκτυα; O άνθρωπος ίσως καταστεί και επικίνδυνος για την υπ’ όψη θέση.
    Ο ιδιωτικός τομέας, σε παρόμοια περίπτωση, θα απέκλειε εκ προοιμίου τον μή κάτοχο του εξειδικευμένου τίτλου.
    2. Επειδή το 2003 είχα συμμετάσχει σε επιτροπή προσλήψεων στον ΟΤΕ , όπου το 80% της βαρύτητας αποτελούσαν τα τυπικά στοιχεία και το 20% η συνέντευξη , συνειδητοποίησα ότι σε πολλές περιπτώσεις η συνέντευξη είναι απαραίτητη. Σας πληροφορώ ότι η διαδικασία εκείνη ήταν αξιοκρατικώτατη , και ουδείς παρενέβη στα μέλη της επιτροπής υπέρ κάποιου υποψηφίου. Προσελήφθησαν οι άριστοι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:20 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΦΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1. Γιατί στους ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ δε μοριοδοτούνται οι ξένες γλώσσες σε αντίθεση με τους αντίστοιχους με σειρά προτεραιότητας; Προς τι αυτή η διάκριση; Τραγική παράλειψη που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.
    2. Οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ-ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε να μοριοδοτούνται ελαφρώς και όχι να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με ποσόστωση. Ουσιαστικά «διαγωνίζονται» μόνοι τους(πολλές φορές με σημαντικά περιορισμένα προσόντα) καλύπτοντας πολύ μεγάλο αριθμό των θέσεων που προκηρύσσονται σε βάρος όλων των υπολοίπων.
    3. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ στους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας μοριοδοτείται ως εξής:
    Οι πρώτοι 12 μήνες με 60 μόρια (12Χ5)
    Οι επόμενοι 12 μήνες με 84 μόρια (12Χ7)
    Οι επόμενοι 12 μήνες με 108 μόρια (12Χ9)
    Οι επόμενοι 12 μήνες με 96 μόρια (12Χ8)
    Οι επόμενοι 12 μήνες με 60μόρια (12Χ5)
    Δηλαδή σύνολο μορίων για 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας = 408 μόρια.
    Αν αναλογισθούμε ότι τα μόρια αυτά αντιστοιχούν περίπου σε 6 τίτλους γλωσσομάθειας επιπέδου PROFICIENCY (6X70=420) τότε πιστεύω να συμφωνήσουμε ότι είναι επιβεβλημένος ο τριπλασιασμός της μοριοδότησης του αντίστοιχου τίτλου (3Χ70) και η διαμόρφωσή του σε τουλάχιστον 210 μόρια, ώστε να ανταποκρίνεται κατ’ ελάχιστον στο χρόνο, τον κόπο και τα έξοδα απόκτησής του.
    4. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΟΣ. Δεν είναι προσόν, ούτε τίτλος σπουδών να είσαι δημότης.

    5. TEST ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Η μοριοδότηση Χ 4 είναι άδικη και υπερβολική.
    Ειδικά γι’αυτούς που δε συμμετείχαν στον περυσινό διαγωνισμό (όχι με δική τους θέληση, π.χ σπουδές στο εξωτερικό)
    Εξισώνει σε επίπεδο μοριοδότησης τη διαδικασία απόκτησης διδακτορικού και αυτό φαντάζει εξωπραγματικό.
    Ενισχύει επίσης την παραπαιδεία και φυσικά στο μέλλον θα αμφισβητηθεί έντονα το αδιάβλητο της διαδικασίας, ένεκα εμπλοκής των φροντιστηρίων και υπονοιών για διαρροές προς αυτά.
    Ο συντελεστής βαρύτητας να περιορισθεί το πολύ σε 2 και όχι 4!!
    Άλλωστε πρόκειται για ένα απλό test γενικών γνώσεων και αόριστων
    δεξιοτήτων.
    Ένα πολύ καλό και εφικτό test δεξιοτήτων με βαθμολογία 85 μοριοδοτείται με 340 μόρια (85Χ4).
    Ισοδυναμεί δηλαδή με ένα Μεταπτυχιακό (200 μόρια) και δύο τίτλους
    γλωσσομάθειας επιπέδου PROFICIENCY (2X70).
    Αποθέωση της υπερβολής!!!
    Εφόσον όμως το αρμόδιο Υπουργείο επιμείνει να δίνει τόση βαρύτητα στο εν λόγω test θα πρέπει να δρομολογήσει την πραγματοποίησή του
    τουλάχιστον κάθε χρόνο.
    Πρώτη δε προτεραιότητα εκ μέρους του ΑΣΕΠ θα πρέπει να είναι
    η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για το εν λόγω test.

    Ευχές για εποικοδομητική και προπάντων δίκαιη συνέχεια!!!
    Σταύρος Λαφτσόπουλος