Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:38 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Θα ήθελα να σχολιάσω την άποψη του
    Σωτηριος Π. Χατζης , 2009-11-14 23:21:03

    Αγαπητέ κύριε,που με τόσο μένος καταφέρεστε κατά των stage, θα πρεπε να ξέρετε ότι πράγματι όταν υπογράφαμε τις συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας, ξέραμε ότι θα απασχολούμασταν για 18 μήνες, για λίγα λεφτά και ανασφάλιστοι. Αλλά ξέραμε επίσης ότι θα είχαμε μοριοδότηση για την προυπηρεσία!!! Γι αυτό την απαιτούμε! Κι αυτή την μοριοδότηση την έδινε ο ΑΣΕΠ όχι μόνο στα stage αλλά και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους.
    Οι 18 μήνες έγιναν 5 χρόνια, με συνεχείς ανανεώσεις, με απόφαση των φορέων που μας απασχολούσαν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, γιατί μας χρειάζονταν προφανώς επειδή ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ να βγαίνει η δουλειά ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ και γι αυτό άλλωστε δεν προκήρυσαν και τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να τις διεκδικήσουμε αξιοκρατικά.Γιατί να είστε σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε τα προσόντα, εκτός και αν ΔΥΟ πτυχία ΠΕ, μεταπτυχιακό, άριστη ξένη γλώσσα ECDL,δεν αποτελούν για εσάς αξιοκρατικά προσόντα…Μας έλειπε η εργασιακή εμπειρία και αυτή παλέψαμε να αποκτήσουμε υποκύπτοντας σ΄αυτό το καθεστώς εργασιακής δουλείας σε μια εποχή που στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.Και η ανεργία όπως δυστυχώς γνωρίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι πολύ σκληρή ιδιαίτερα όταν έχεις παιδιά και υποχρεώσεις…
    Όσο για το αν στον ιδιωτικό τομέα οι συνθήκες εργασίας ήταν καλύτερες σας διαβεβαιώ πως τουλάχιστον οι εργαζόμενοι εκεί είχαν και ασφάλιση και ένσημα και καλύτερο μισθό και πιθανότατα και μπάρμπα στην Κορώνη για να προσληφθούν.Ο δικός μας ΅μπαρμπας΅, για όσους είχαν, δεν ήταν και τόσο γενναιόδωρος…Εξάντλησε όλη την γενναιοδωρία του το 1999 και το 2000 που με τους νόμους 2738/99 και 2839/2000 με υπογραφή Γ.Παπανδρέου μονιμοποίησε stage με 16 μήνες!!!
    Γιατί κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε? Δεν είχατε ακόμη ανακαλύψει την έννοια της αξιοκρατίας ή απλά αυτά ήταν άλλα παιδιά?
    Γι αυτό λοιπόν όταν μιλάτε για εμετικές δράσεις, για διαφθορά, για φαυλότητα, για εξευτελισμό και δικτατορίσκους να μην απευθύνεστε σε συμπολίτες σας που προσπαθούν όπως όλοι να επιβιώσουν, αλλά στους πολιτικούς εκείνους που εκμεταλεύονται την ελπίδα του κόσμου, καταργούν αναδρομικά και δημιουργούν μίση και πάθη ανάμεσα στους συνανθρώπους, με ζωντανό παράδειγμα εσάς…

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:24 | Χαρίκλεια

    1)Να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου στο Δημόσιο,που εφευρέθηκαν προκειμένου να αποφεύγουν οι κυβερνώντες τον σκόπελο του ΑΣΕΠ.
    2)Να στελεχωθεί επαρκώς ο ΑΣΕΠ για να επιτελέσει στο ακέραιο το έργο που έχει απο το Νόμο και να κάνει αδιάβλητους διαγωνισμούς
    3)Ατομα που «συλλαμβανονται» να υποβάλλουν ψευδή δικαιολογητικά να αποκλείονται απο επόμενες συμμετοχές
    4)Να ελεγχθούν,έστω και εκ των υστέρων, τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν απο υποψηφίους για το Π.Δ 164. Ειδικά οι βεβαιώσεις Δημάρχων & Νομαρχών. Αν γίνει αυτό, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!!!
    Να τιμωρηθούν όσοι αιρετοί έδωσαν ψευδείς βεβαιώσεις και να υποχρεωθούν να καταβάλλουν τους μισθούς που καταβλήθηκαν σε ανθρώπους που παράνομα μονιμοποιήθηκαν.
    5)Να σταματήσει η κατάπτυστη μοριοδότηση που έγινε προς καταστρατήγηση κάθε έννοια ισοτιμίας και ισονομίας. Ολοι να ξεκινάμε απο το μηδέν και η εμπειρία να αποδεικνύεται στην πράξη. Προς τι η μοριοδότηση εμπειρίας στα Stage οταν αλλού αποκτήθηκε και σε άλλους διαγωνισμούς αναγνωρίσθηκε;Είναι ανήκουστο να μετράει περισσότερο η εμπειρία που αποκτήθηκε στον Χ Φορέα (άσχετο με τον Ψ)απο την απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού,που ας μην γελιόμαστε δεν κάνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα,αλλά και των κατώτερων οικονομικά οικογενειών που κάνουν το σκ… τους παξιμάδι,για να εξασφαλίσουν ένα καλλίτερο μέλλον στα παιδιά τους,προκειμένου να μην φιλήσουν τις ίδιες κατουρημένες ποδιές του χθες.
    6)Να διατηρηθούν τα Stage μόνο εάν δεν πρόκειται να ξεφύγουν απο την έννοια για την οποία προέκυψαν.
    7)Να είναι αδιαμφισβήτητη και διάφανη η διαδικασία επιλογής τους, όχι απο τα βουλευτικά γραφεία και τα γραφεία των κάθε λογής αιρετών ημέτερων της καθε Κυβέρνησης.Αυτό είναι η κυριότερη αιτία που ο κόσμος έχει εξοργισθεί με την αντίδραση των Staigers.Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ κι όχι οι πραγματικές αρνητικές συνθήκες αμοιβών και (μη) επιδομάτων.
    8) Να υπάρξει ανακατανομή προσωπικού στο Δημόσιο. Να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες με προσωπικό που πλεονάζει σε άλλες (με ίδιο αντικειμένο εννοείται)και μετά απ αυτό να προκηρυχθούν νέες θέσεις ΕΑΝ & ΕΦΟΣΟΝ εξακολουθούν να παράμένουν κενές.Οχι άλλες Υπηρεσίες να γονατίζουν απο δουλειά (π.χ. Κ.Ε.Π) κι σ άλλες υπάλληλοι να πηγαίνουν 1 & 16 για να πάρουν τον μισθό και ο Φορέας να επικαλείται έλλειψη προσωπικού.
    9) Να αρθεί η μονιμότητα των Δημοσίων υπαλλήλων,μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να διορθωθεί η σημερινή κατάσταση. Οι «μέσα» επαναπαύονται οτι κανείς δεν τους «κουνάει» πλέον και τα γράφουν κανονικά και οι «απ έξω» ονειρεύονται να «τρουπώσουν».Δείχνουν τις καλλίτερες των προθέσεων μέχρι να επιλεγούν και να μονιμοποιηθούν και μετά… κάάάάθονται! Φτανει πια. Αξιοκρατική αξιολόγηση, χωρίς κομματικά κριτήρια,χωρίς παραγκωνισμούς, χωρίς προσωπικές προτιμήσεις κι όποιος είναι άξιος & έντιμος (στις μέρες μας σπανίζει το είδος) συνεχίζει.
    10)ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (α & β βαθμού).ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
    Πιάσαμε πάτο,δεν έχει παρακάτω.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:49 | ΚΑΠΟΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ….ΒΑΛΤΕ ΟΣΑ ΜΕΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ…ΝΤΟΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ….ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ…

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:16 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ,

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

    ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ!!!
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ STAGE (ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΝΩ ΑΛΛΑ..) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ: ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ??? ΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΑΛΙ. ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
    1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ 1-2 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ???? ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ΟΧΙ!!!! ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ (ΓΛΕΙΦΤΕΣ, ΓΚΟΜΕΝ…., ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΛΠ) ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (3 ΕΤΗ ΓΕΜΑΤΑ) ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 3 ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΑΓΡΟΤΙΚΟ (ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)). ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΥ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΕΒΛΕΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ 10ος. ΑΝ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΗΜΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ (Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΤΥΧΙΟ 10!! (ΝΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ)).
    ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ FULL TIME ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.
    2. ΤΑ 10 ΚΑΙ 9,5 ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΚΑΤΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΟΥΝ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. (1 ΤΕΝΕΚΕΣ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 10 ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!)
    3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ 2 ΕΤΩΝ. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ. (ΠΧ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 1 ΕΤΟΥΣ 150 ΜΟΡΙΑ. 2 ΕΤΩΝ 200 ΜΟΡΙΑ. (ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ)
    4. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ. ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Ή ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 25 ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ. (ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ). ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    5. Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΝ STAGE ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ. ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΟ ΠΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 3 STAGE (Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΑΕΔ!!!) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΡΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!!

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

    ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.

    (ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΘΑΝΑΣΗΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:17 | ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧ

    Πρεπει να υπάρξει ένα μεταβατικό διαστημα δύο (2) ετών που να ισχύσει η προσαύξηση της μοριοδότησης για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου και τους Σταζιέρ.
    Η προσαύξηση των μεταπτυχιακών και του διδακτορικού δεν μπορεί να υπερκαλύπτει την εμπειρία που είναι χρήσιμη στον δημόσιο υπάλληλο.
    Το «σύστημα» μοριοδότησης είναι και παραμένει άδικο διότι ο βαθμός του ΕΜΠ είναι διαφορετικός από τον βαθμό ενός περιφερειακού Πολυτεχνείου. Είναι γνωστό ότι για μία θέση Πολ.Μηχανικού σε ένα Δήμο είναι απίθανο να επιλεγεί απόφοιτος ΕΜΠ με βαθμό π.χ. 7,00 αφού σε άλλο Πολυτεχνείο το 8,00 είναι αρκετά εύκολο. Άλλωστε εάν έχεις 8,00 στο Μετσόβειο σε προσλαμβάνου οι Αμερικανοί!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:08 | BASO

    Αρκετά θετικό το ότι δίνετε η ευκαιρία στους απλούς πολίτες και ειδικά στους συμβασιούχους να εκφράζουν την αποψή τους.Συγχαρητήρια λοιπόν για αυτό το θετικό βήμα!
    Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να διαχωρισθεί η εμπειρία (ορισμένου χρόνου)που αποκτήθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες του ΑΣΕΠ (πχ 4μηνη διακοπή μεταξύ συμβάσεων,κλπ) να συνεχίσουν να επιδοτούνται με την προσαύξηση του 50%κ.άνω διότι για να αποκτηθεί αυτή η εμπειρία των 4 – 5 χρόνων χρειάστηκαν 10 και πλέον χρόνια, να βοηθηθούν αυτοί οι συμβασιούχοι και να μην τιμωρηθούν για ακόμη μια φορά, που τόσο με το Νόμο της κας Παπανδρέου το 2000 όσο και με το Προεδρικό διάταγμα του Παυλόπουλου εξαιρέθηκαν απο τις ρυθμίσεις. Ήταν νόμιμοι και η κάθε πρόσληψή τους γινόταν τουλάχιστον μετά απο 4μηνη διακοπή, είχαν προυπηρεσία πολύ περισσότερη (24 μήνες τότε.. κ άνω) απο αυτή που προβλεπόταν για την μονιμοποίηση τους,και το κυριότερο κάλυπταν και καλύπτουν Πάγιες και διαρκής ανάγκες.Εύχομαι να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις άφησαν πίσω τους και ταλαιπωρούν εμάς και τις οικογένειές μας τόσα Χρόνια…..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:49 | αλεξης

    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να εκφράσω την αγωνία των αδιόριστων επιτυχόντων του ασεπ 1998!!11 χρόνια ταλαιπωρίας!! 11 χρόνια υποσχέσεων για δικαίωση!!11 χρόνια γεμάτα αναξιοκρατικές προσλήψεις!! 11 χρονια να παλεύουμε για το δίκιο μας!!το χρωστάμε στον εαυτό μας!!νιώθουμε προδομένοι απο τους Έλληνες αξιωματούχους της εκάστοτε κυβέρνησης!!τι κάναμε??πήγαμε νόμιμα να διεκδικήσουμε μια θέση στο δημόσιο και καταλήξαμε να είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου!!!
    Κύριε Υπουργέ πως θα νιώθατε αν το δικό σας παιδί τύχαινε αυτής της άδικης μεταχείρισης 11 χρόνια απο τους εκάστοτε πολιτικούς άρχοντες??δεν θα νιώθατε οργή??αγανάκτηση??
    γιατι αυτή η άδικη ταλαιπωρία σε μας κύριε υπουργέ??γιατι???δεν ζητάμε χάρη!!δικαίωση ζητάμε!!
    παρακαλω εκ μέρους ολων των συναδέλφων μου να μεριμνήσετε για το διορισμό ολων των εναπομειναντων επιτυχόντων του ασεπ 1998!!
    σας ευχαριστώ πολύ Κύριε Υπουργέ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:54 | ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    omorfga ta lete merikoi edw….vrikame to problima tou ellinikou kratous: «ta stage! piroboliste ta paidia twn stage!sigxaritiria…akou ti grafei kapoios edw mesa: «adiki i moriodotisi twn stage» alla «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ»…xaxaxa an einai dinaton!!!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:18 | XRISTINA

    Είναι αυτονόητο ότι η εμπειρία που αποκτείται στον δημόσιο τομέα δεν εξισώνεται με εκείνη του ιδιωτικού. Όσα χρόνια και αν εργαστείς στον ιδιωτικό τομέα,όσα και συναφή ή άσχετα μεταπτυχιακά και αν έχεις, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ.
    Έχω εργαστεί και με τα 2 καθεστώτα ως υπάλληλος γραφείου και διαπιστώνω ότι στον δημόσιο φορέα απαιτείται σε νευραλγικά πόστα εξειδίκευση και εμπειρία. Η γνώση αποκτάται μέσα από την καθημερινή ενασχόληση με το αντικείμενο και την μελέτη νόμων και εγκυκλίων.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΜΑΛΑ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (Πχ Ασφαλιστικά Ταμεία) ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ 8ΜΗΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.Μέχρι να διδαχθεί, έχει λήξει η συμβασή του.Τα ενδεχόμενα λάθη και η απασχόληση μόνιμου προσωπικού για την εκπαίδευσή τους εμποδίζει την ομαλή λειτουργία.ΑΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:35 | Ελισαβετ

    Στο όνομα της «Αξιοκρατείας» που πρεσβευετε, καταργείστε τις παντός τύπου μοριοδοτήσεις από παντού:Από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους για να μπορούμε κι εμείς με δύο παιδιά να βρούμε μια δουλειά καποτε!

    Καταργείστε την μοριοδότηση από τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές όπως καταργείτε και αυτών με συμβάσεις, γιατί και αυτοί έμπαιναν από το παράθυρο. Εχω πτυχίο από το το 1994(ΤΕΦΑΑ) και δεν έχω κληθεί ΠΟΤΕ ως ούτε καν ωρομίσθια γιατί δεν είχα γνωστό κάποιον προιστάμενο σε καποιο Γραφείο της Εκαίδευσης!

    Καταργείστε τις παντός τύπου βεβαιώσεις από τον ΟΑΕΔ-70μόρια, που τις έπαιρναν όσοι είχαν γνωστό στον ΟΑΕΔ(με τις ευλογίες του ΑΣΕΠ που εθελοτυφλεί!), τα πιστοποιητικά πολυτεκνίας που δίνονταν από γνωστους Δημάρχους και Νομάρχες(ΠΛΑΣΤΑ φυσικά)ο΄πως αυτά που δίνουν στους μετανάστες οι κάτά τόπους κυριοι Δήμαρχοι!

    Καταργειστε τους γραμματείς των πολιτικών σας γραφείων που δεν είναι και λίγοι, το δικαίωμα τους να μπαίνουν σε θέσεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ επειδή ΥΠΗΡΞΑΝ γραμματείς στα Βουλευτικά σας γραφεία. ΓΙΑΤΙ? Εκτελούν κάποιο συγκεκριμένο έργο και πρέπει να εξασφαλίσουν στο Δημόσιο?

    Οσο για τα STΑGE,απαντώ οτι αυτοί που έχουν «Μπάρμπα στην Κορώνη»,δεν μπαίνουν με stage, αλλά προσλαμβάνονται αμέσως σε υψηλόμισθες μόνιμες θέσεις και ΄΄οχι των 400Ε.Ας΅μην τα βάζουν λοιπόν με όλους αυτούς που εργάζονται και φιάχνουν οικογένειες με τα 400 αυτά Ευρώ, γιατί στο όνομα της ανεργείας και τα 400Ε είναι κάτι για όλους αυτούς όπως ειναι και για αυτούς που στον ιδιωτικό τομέα υπογράφουν αποδείξεις ότι παίρνουν 1000Ε, ενώ στην πραγματικότητα στο χέρι παιρνουν 600Ε και αυτό για να μην τους διώξουν από τη δουλειά τους. ΝΟμιζω οτί και οι δύο βρίσκοντια στην ίδια θεση.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ?

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:36 | ANNA ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ STΑGE ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

    ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΙΣΟΨΗΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ Ε9 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΥΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΛΗΨΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΥΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ.

    ΣΤΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙ ΙΣΗΣ ΟΡΟΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.

    ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ . ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

    ΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:53 | konstantina

    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ…ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΣΕΠ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ??ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΔΕ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ..ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ??ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ??ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ??ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕ STAGE…ΔΕΝ ΕΙΝΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ??ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΓΚΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ..ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ…ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ??ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ STAGE ΘΑ ΠΕΦΤΑΤΕ…ΜΑΘΑΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ…ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ…ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝΕ!!!ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΑΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ??ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ….ΑΑΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Η Ε.Ε. ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ…..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ!!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:26 | STAGE

    ΕΙΝΑΙ Α Δ Ι Κ Ο ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ?ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ STAGE ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ?ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Κ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ STAGE!ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ Κ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ?ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ?ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΑΜΕ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΒΛΕΠΩ ΑΠIΣΤΕΥΤΗ ΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ STAGE ΛΕΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Κ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:01 | Κοΐνης Αποστόλης

    Θα σας θέσω υπόψη δυο εμπειρίες από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Είχα την τύχη πριν από 9 χρόνια να συγκεντρώνω τα δικαιολογητικά των υποψηφίων στο νομό μου και με την ευκαιρία να κάνω διάφορες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις:
    1. Δύο καθηγήτριες (Γερμανικών και μαθηματικών) χωρίς τις προσαυξήσεις με το βαθμό του διαγωνισμού διορίζονταν και στους δύο διαγωνισμούς που είχαν μέχρι τότε συμμετάσχει. Με τις προσαυξήσεις (προϋοηρεσίες, μεταπτυχιακά κλπ.) τις θέσεις τους έπαιρναν άλλοι…
    2. Πολλοί διαγωνιζόμενοι ενώ είχαν γράψει ίσα πάνω από τη βάση, ήταν κάτοχοι μεταπτυχιακών και αριστούχοι φοιτητές… Δε φαντάζομαι, να πιστεύετε ότι φταίει ο διαγωνισμός;
    Γι αυτό το δίκαιο είναι όταν απαιτείται διαγωνισμός σε μια πρόσληψη να μετράει μόνο αυτός.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:35 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998!!
    ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
    ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΙ ΕΓΩ) ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΠΟΣΗ ΠΙΚΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998 ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΛΥΣΗ!!
    ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ!!!
    ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ!!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ!!
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ!!!

    MΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ-ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:30 | ηλιας

    1000 μπραβο για τη περικοπη του αισχους που λεγεται προσαυξηση.. εμεις που πηγαμε στον ιδιωτικο τομεα να δουλεψουμε μηπως ειμασταν χαζοι που δεν γλειφαμε τα ποδια των βουλευτων? δεν πειραζει θα τους περασει ο καημος!!!!!!!!!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:44 | Θεοδώρα Χαγιά

    Συμφωνώ με την κατάργηση της προσαύξησης. Καιρός ήταν. Επιτέλους ισονομία ως προς αυτό το σημείο τουλάχιστον. Γιατί να υπάρχει προσαύξηση για όσους είχαν εμπειρία στο Δημόσιο? Αυτό ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, με 40% προσαύξηση σε όσους δήλωναν συμμετοχή στον φορέα και μόνο όπου είχαν αυτή την εμπειρία και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μέχρι εδώ να το καταλάβω. Αν και σε όλους τους φορείς όλο και κάποιος συμβασιούχος θα εργαζόταν και έτσι θα είχε ένα προβάδισμα. Όταν ήρθε η Ν.Δ. το 40% το έκανε 50%, το επέκτεινε σε όλους τους φορείς και κάθε λίγο και λιγάκι έπαιρνε και μία απόφαση παράτασης του μέτρου αυτού το 2004 έως το 2007, από το 2007 έως το 2010. Κάθε φορά περιμέναμε να λήξει η προθεσμία και αυτή έπαιρνε παράταση. ΑΙΣΧΟΣ!!!!.
    Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί, είναι η ΣΥΝΑΦΕΙΑ της εμπειρίας με τα καθήκοντα της προς πλήρωση θέσης.
    Διότι είδαμε κατ’ επανάληψη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να καταλαμβάνουν θέσεις Διοικητικού στο Δημόσιο άτομα με εμπειρία ως «Πωλήτρια καταστήματος», «Θαλαμηπόλος» κ.λπ. !!!!
    Όλα αυτά με αποφάσεις του ΑΣΕΠ που έχω στα χέρια μου.

    Τα ανωτέρω τα λέει μια μόνιμη πλέον υπάλληλος στο Δημόσιο, που μετά από τρία χρόνια τα κατάφερα, με εμπειρία ιδιωτικού τομέα και μόνο, αποκτώντας πτυχία ξένων γλωσσών και γνώσης υπολογιστών, δίνοντας τεστ δεξιοτήτων και ενώ πλέον η κατάργηση της προσαύξησης δεν θα με ευνοούσε στην περίπτωση που θα ήθελα να συμμετάσχω πάλι σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας, που έμεινα εκτός πολλές φορές γιατί οι διοριστέοι είχαν μόνο και μόνο την προσαύξηση.!1

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:26 | Sia

    Ας μου απαντησει καποιος τι χρειαζεται η εμπειρια για να διοριστει καποιος στο Δημοσιο. Ζουμε ενα παραλογισμο, μια μικρη μεριδα βολεμενων προσπαθει να μας πεισει να μη καταργηθει η περιβοητη προσαυξηση λογω εμπειριας.
    Ξερουν τουλαχιστον να μας πουν τι χρειαζεται η εμπειρια, εκτος απο το να παρουν τη σειρα καποιων αλλων;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | Λέων

    Κύριοι ελεγκτές της Δημοσίας ζωής μας και των γνώσεών μας. Θα πρέπει να βάλλετε όλοι σας το χέρι πολύ βαθειά εις την καρδιάν σας και ν΄ αξιολογήσετε τ’ αυριανά νιάτα που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη. Θεωρείστε τα ότι είναι παιδιά σας και βάλετε πάνω απ’ όλα την λογικήν και όχι το συναίσθημα. Γνωρίζω ένα παιδί που απησχολείτο εις τον Ο.Α.Ε.Ε. που εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες σαν Κύριοι ελεγκτές της Δημοσίας ζωής μας και των γνώσεών μας. Θα πρέπει να βάλλετε όλοι σας το χέρι πολύ βαθειά εις την καρδιάν σας και ν΄ αξιολογήσετε τ’ αυριανά νιάτα που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη. Θεωρείστε τα ότι είναι παιδιά σας και βάλετε πάνω απ’ όλα την λογικήν και όχι το συναίσθημα. Γνωρίζω ένα παιδί που απησχολείτο εις τον Ο.Α.Ε.Ε. που εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες σαν ταμείας, σαν γραμματέας πού είχε δικαίωμα σφραγίδος και υπογραφής λόγω φόρτου εργασίας από τον Διευθυντή της και σαν πληροφορούσε τον κόσμο σαν τηλεφωνήτρια λύνοντας προβλήματά τους. Το ωραιότερο όμως από όλα ήτο ‘’ ότι πλήρωνε και τις ασφαλιστικές της εισφορές ‘’ . Πόσα μόρια θα της δώσετε Κε Ελεγκτά και πόσα του έχοντος Δοκτορά στην Τσεχία ? η την Ρουμανία ? Σκεφθήκατε ποτέ γιατί υπάρχει διαφορά σπουδών στην Ελλάδα. Γιατί τα Ελληνόπουλα μπήκαν με το σπαθί τους στις Ανώτατες Σχολές , ενώ οι άλλοι την κοπάνησαν για το Εξωτερικό γιατί δεν είχαν τα κότσια. Καλό θα είναι ένα καλό τέστ Ξένων Γλωσσών άνάλογο με το είδος, για να δείτε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος. Εσάς πώς σας φαίνεται η αναναίωση διπλώματος οδηγήσεως εις 45 ημέρες ? Μπορείτε να μού πείτε ?

  • Επειδή βγαίνουν πολλοί οι οποίοι διαμαρτύρονται που τους διώχνουν απο τα σταζ:

    Όταν υπογράφατε τις συμβάσεις, δεν ξέρατε ότι είναι ορισμένου χρόνου, για λίγα λεφτά, και πως κατά τον νόμο ήσαν μη ανανεώσιμες;

    Με ποιό ανείκουστο θράσος βγαίνετε και λέτε ότι αδικήσθε; Σε τι αδικήσθε ακριβώς; Πήρατε αυτό που έλεγε η σύμβαση και τώρα φεύγετε όπως όριζε το καθεστώς χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων.

    Από που και ως που απαιτείτε μοριοδότηση; Δηλαδή ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα σε συναφές αντικέιμενο εργάσθηκε λιγότερο από εσάς και έχει λιγότερη εμπειρία; Η μήπως εργάσθηκε σε πιο «ευνοικές» συνθήκες;

    Αποτελείτε κύριοι και κυρίες των σταζ, τον ορισμό του φασισμού. Κάποιοι εκλεκτοί μιας επονείδιστης και φαύλης πολιτικής νομενκλατούρας που απαιτούν με το έτσι θέλω να επιβήθούν ως άρπαγες, ως τρωκτικά, κατ’ εικόνα και ομόιωση των πολιτκών μεντόρων τους, σε ένα ολόκληρο λαό.

    Με ποιό τρόπο κύριοι επιλεγήκατε στα σταζ; Μήπως δεν ήταν το προσκύνημα στις κατουρημένες ποδιές της δεξιάς; Ήσασταν οι καταλληλότεροι για αυτές τις θέσεις;

    Όταν ήρθε η ώρα να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λέτε ότι είχατε για πολλά χρόνια, εσείς δεν επιδωθήκατε πάλι στις γνωστές εμετικές σας δράσεις (γλύψιμο πολιτικάντηδων) για να σας ανανεωθούν; Και δεν ξέρατε ότι αυτό ήταν κατάχρηση των χρημάτων της Ε.Ε., που περιμένω σύντομα να απαιτήσει να της τα γυρίσουμε πίσω;

    Κύριο και κυρίες, η διαφθορά θέλει δυο, και όσο διεφθαρμένοι ήσαν οι φαύλοι που σας έδιναν αυτές τις θέσεις ώστε μέσω της καινοφανούς ανά τον κόσμο προσαύξησης να καταλάβετε εντελώς αναξιοκρατικά θέσεις στο δημόσιο, υπερσκελίζοντας ικανοτάτους ανθυποψηφίους σας, και εξευτελίζοντας κάθε πρόφαση αξιοκρατίας, τόσο φαύλοι ήσαστε και εσείς που αφήσατε θέσεις δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα (γιατί αν δεχθώ ότι ήσασταν όλοι άνεργοι τόσο χειρότερο για εσάς) για να καταλάβετε ως δικτατορίσκοι θέσεις μόνιμες στο δημόσιο, απαιτώντας να ζείτε εις βάρος της κοινωνίας.

    Αν είσθε κύριοι ικανοί, κατεβείτε στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπως τόσοι και τόσοι οικογενιάρχες (όπως και εσείς) που δεν δέχθηκαν να εξευτελιστούν προσκυνόντας στα υπόγεια της Ριγήλλης, και ας πάρουν τις θέσεις οι άξιοι.

    Πάρτε λοιπόν το εξοργιστικό ιταμό σας ύφος και άντε στο καλό…!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:38 | Έφη

    Στην προκήρυξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Ττρίπολης που τρέχει θα ισχύσει ο νέος τρόπος μοριοδότητσης?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | Τασος Γιωργου

    Για όνομα του Θεού…..ποιος τα σκέφτηκε αυτά; Εμείς δεν διοριστήκαμε τόσα χρόνια εξαιτίας κάποιων που είχαν προϋπηρεσία. Τώρα που αποκτήσαμε κάποια εμπειρία μας καταστρέφετε; Δηλαδή θα προκρίνετε τα δεκάρια από τα Βαλκάνια και τα παλιοκολέγια; Ν Τ Ρ Ο Π Η! ! ! !

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:40 | παναγιωτα

    συμφωνω με τη καταργηση της μοριοδοτησης. πρεπει και στο δημοσιο τομεα να ισχυει οτι και στον ιδιωτικο. ολοι να εχουν ισες ευκαριες.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | lan

    Η αξιοκρατία στις προσλήψεις δεν διασφαλίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εργασίας. Μία πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών ούτε εργάζεται ούτε και επιθυμεί να εργασθεί στο Δημόσιο αλλά συναλάσσεται καθημερινά με αυτό και ταλαιπωρείται, χώρια το δυσανόλογο οικονομικό κόστος για το κράτος σε μισθούς, συντάξεις και λειτουργικά έξοδα.
    Η κατάργηση του πελατειακού κράτους είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και θέτει σωστές βάσεις αλλά δεν αρκεί για να συνεφέρει τις δημόσιες υπηρεσίες. Θα ήταν λοιπόν επιθυμητό σε επόμενο ΝΣ τα αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης των προσλήψεων να εφαρμοσθούν και στους ήδη εργαζόμενους μόνιμους υπαλλήλους, όπως εφαρμόζονται και στον ιδιωτικό τομέα, τόσο για τις προαγωγές και την αμοιβή τους όσο, γιατί όχι και για την παραμονή τους εκεί. Ίσως τότε το Δημόσιο σαν χώρος εργασίας να μην είναι πια τόσο θελκτικό αλλά να λειτουργεί σωστά με λίγους και καλούς.
    Για να μην βρεθώ και εντελώς εκτός θέματος να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία σχετικά με το φλέγον θέμα. Συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια με το Δημόσιο σε έργο πληροφορικής και έχω συναντήσει μόνιμους υπαλλήλους υψηλού επιπέδου και ταγμένους στη δουλειά τους αλλά έχω δει και μόνιμους υπαλλήλους ξεχασμένους στην γωνιά τους να μην προσφέρουν τίποτα παραγωγικό. Έχω συναντήσει συμβασιούχους και stagiaires απόλυτα παραγωγικούς που έχουν επενδύσει στο αντικείμενο που τους έχει ανατεθεί και συνειδητά έχουν επιλέξει να σταδιοδρομήσουν στο Δημόσιο αλλά έχω δει και άλλους που βαρυγκομώντας εκτελούν τα καθήκοντά τους περιμένοντας απλά να μονιμοποιηθούν ώστε πια να «αράξουν» εντελώς.
    Το να απομακρυνθεί λοιπόν σύσσωμη η 2η κατηγορία εργαζομένων δεν μου φαίνεται να λύνει το ευρύτερο λειτουργικό πρόβλημα των δημόσιων υπηρεσιών. Χρειάζεται ένας πιο «έξυπνος» μηχανισμός απ’ότι μπορεί να είναι εξετάσεις και μοριοδοτήσεις που θα αξιολογήσει την εργασία που παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια συμβασιούχοι και stagiaires, ειδικά εάν αυτή ήταν πολύ εξειδικευμένη – κι’ας βρέθηκαν στην πλειοψηφία τους εκεί μέσω πολιτικών γραφείων. Ίσως έτσι εκλείψουν και τα φανατικά σχόλια τύπου «καλά να πάθετε» από την μία και «μονιμότητα τώρα σε όλους» από την άλλη.

    Καλή συνέχεια

    Λήδα Αναστασιάδη

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | ΑΝΝΑΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Πολύ σωστό μέτρο.

    Η εργασιακή εμπειρία όπου απαιτείται θα πρέπει να λογίζεται το ίδιο στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα αν συγκρίνουμε τον πραγματικό χρόνο απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι τουλάχιστον διπλάσιος από εργασία στον δημόσιο τομέα με αντίστοιχο αντικείμενο. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι από προσωπική πείρα η εμπειρία ενός ελεύθερου επαγγελματία-λογιστή στον ιδιωτικό τομέα (το ίδιο συμβαίνει με τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους) οι γνώσεις του, και οι δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσει και να ανανεώνει συνεχώς λόγο του ανταγωνισμού, σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο μόνιμο υπάλληλο της εφορίας ή συμβασιούχο stage που η εμπειρία τους στις περισσότερες των περιπτώσεων περιορίζεται στην αρχειοθέτηση των δηλώσεων,απέχει έτη φωτός. Επομένως πιστεύω ότι και η προυπηρεσία των αυτοαπασχολούμενων θα πρέπει να υπολογίζεται τουλάχιστον ισότιμα με αυτήν των υπαλλήλων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:55 | ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Καλό θα ήταν αντί να αναφέρετε άρθρα, παραγράφους και νόμους να τα είχατε γράψει στο κείμενο γιατί κανένας δε θα μπει στον κόπο να ψάξει τη λένε αυτά. Άλλωστε θα ήταν και ένας καλός τρόπος πάταξης της γραφειοκρατίας. και τώρα στο ψητό. Αν όλα αυτά αναφέρονται στην προσαυξηση του 50% τότε καλά κάνουν και καταργούνται. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επανέλθω αφού βρω το χρόνο να διαβάσω όλα αυτά τα άρθρα και τις παραγράφους.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:19 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω ότι αν κάποιος έχει εμπειρία στην αντίστοιχη θέση θα πρέπει να έχει ένα μικρό προβάδισμα (για παράδειγμα κάποια επιπλέον μόρια για κάθε μήνα)

    Έπειτα δεν θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς η μοριοδότηση των προγραμμάτων ή σεμιναρίων κατάρτισης του ΟΑΕΔ, διότι ο ρόλος τους είναι στο πλαίσιο της διαβίου μάθησης και αποσκοπούν στην βελτίωση των προσόντων κάποιου άρα κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχουν κάποια μόρια , έστω και λίγα.

    Τέλος, υποστηρίζω τα κοινωνικά κριτήρια στις προσλήψεις αλλά με μέτρο διότι αφορά πλέον τόσες πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας που τελικά καταλήγουν να θεμελιώνουν διακρίσεις εις βάρος άλλων κοινωνικών κατηγοριών. Ίσως θα έπρεπε να μειωθούν τα ποσοστά θέσων για παράδειγμα.

    Ειλικρινά, για όσους επεργάζεστε τα σχόλια ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑς ΠΕΙΤΕ ΑΝ ‘ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ’ (?!)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:29 | GIOTA p.

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ 5ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, 10ΕΤΗ Ή 15ΕΤΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ? 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑΝ ΣΤΟ ΥΠΠΟ(ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ), ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΔΙΟΥ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 5 ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ) ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ MAXIMUM ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:38 | mandy

    Απαραδεκτο απο την Κυβερνιση να εχει 3μηνες να κανει διαγωνισμο Ασεπ…γιατι τα παγωσε ολα?
    Εμεις πως θα ζησουμε?
    Θελουμε να εργασθουμε.
    Χρειαζομαστε δουλεια?
    Και τωρα αλλαζει και τις διαδικασιες διορισμου του Ασεπ για να μη διορισθουμε ποτε.
    Εμεις οι ΠΕ που δεν εχουμε μεταπτυχιακα και διδακτορικα να παμε να πεθανουμε?
    Τοσα χρονια στα θρανια και τα πετατε στο δρομο και πατε και διοριζετε με ΑΣΕΠ και καλα, αυτους που δεν εχουν μορια, παραδειγμα η 8Κ που τα αποτελεσματα βγηκαν πριν λιγες μερες που υπαρχει υποψιφιος με 0 μορια.
    Συγχαριτηρια!!! τι αλλο να πω.
    Και για να μας αποπροσανατολίσετε πιασατε και χτυπατε τα παιδια των stage, τα οποια τα εξαπατησατε και τωρα τα πετατε σαν αντικειμενα προς χρηση!
    Ενα ακομα ψεμα ειναι οτι εμπαιναν απο καποιο βουλευτη και ολοι ξερουμε οτι δεν εγινε ετσι.
    Γιατι για αυτες τις θεσεις υπηρξαν προκυριξεις, ειχαν δημοσιοποιηθει στα site του οαεδ και σε site οπως ο diorismos.gr.
    Στο νομο μου κανεις δεν ηθελε να παει με stage, ειχαν προκυριχθει 160 θεσεις και με το ζορι εγιναν 90 αιτησεις.
    Γιατι ολοι ξεραμε τι σημαινει να εισαι stage. stage=δουλος και με την ευλογια του κρατους. Και αν το παμε και λιγο προσωπικα και εγω εχω ξαδερφια βουλευτες και με τις δυο κυβερνισεις και δεν με πηραν με stage και τωρα ευχαριστω τον θεο, γιατι θα ημουν εξαλλη αν δουλευα 5 και 10χρ ανασφαλιστη με 450€ χωρις και με αυτα τα λεφτα να πρεπει να ζηζω και την οικογενεια μου.
    Ειναι απαραδεκτο να λεμε ολα αυτα για αυτα τα παιδια που τοσα χρονια ερχαζοταν τσαμπα για να μη βουλιαξει το κρατος.
    Για ελατε λιγο στην θεση τους.
    Εγω ατυχη ή τυχερη τελια ΔΕΝ καταφερα να δουλεψω με stage αλλα ξερω πολλα παιδια που δουλευαν σε αυτα τα προγραμματα και ειναι αδικο που τα εξαπατησατε με αυτο τον τροπο.
    Τελος για να επανερθουμε στα του ΑΣΕΠ να βγαλετε και καμια προκυριξη και απο δω και περα να εμφανιζετε απο που προκειπτουν και τα μορια του καθε υποψηφιου γιατι θελουμε να ξερουμε αν συμπιπτουν τα προσοντα με τα μορια που αναρτάτε.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | ΑΝΔΡΕΑΝΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | ΕΥΠΡΕΠΙΟΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ!!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΙΠΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΠΟΥΝ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΛΟΥΦΑ, ΚΟΠΑΝΕΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ!!ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.Κ Ε Κ Τ Η Μ Ε Ν Α!!)ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ?ΚΥΡΙΟΙ ΔΩΣΤΕ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΩ 10 ΠΑΙΔΙΑ.ΚΟΥΤΣΗ ΘΕΙΑ Η ΠΑΤΕΡΑ ΘΥΜΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΚΑΝΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:16 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Θεωρώ ότι η πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση της προαύξησης 50%λόγω εμπειρίας στο δημόσιο τομέα είναι απόλυτα σωστή, διότι οδηγεί σε βαθιές ανισότητες των υποψηφίων.
    Παρόλα αυτά , νομίζω ότι θα ήταν θεμιτό και αξιοκρατικό να υπάρχει ένα ποστοστό προαύξησης ανάλογα με την χρονική διάρκεια εμπειρίας , τόσο στον ιδιωτικό , όσο και στον δημόσιο τομέα.
    Ευχαριστώ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | ΣΥΡΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    Επιτέλους έχει λόγω και ο πολίτης. ΕΥΓΕ.
    Μήν απαξιώσετε την εμπειρία της στρατιωτικής θητείας που αποτελεί κομάτι από την ζωή του κάθε νέου.
    Διότι όπως υποτίθεται ότι ισχύει σήμερα, κατ’ ουσία δεν εφαρμόζεται, αφού το ζητούμενο πιστοποιητικό από τον στρατό για την απόδειξη της,ποτέ δεν το χορηγεί ο Στρατός, ή το χορηγεί σε πολύ ελάχιστες περιπτώσεις όταν η αποκτηθείσα εμπειρία αποτήθηκε στις ελάχιστες εκείνες Στρατιωτικές Μονάδες που δεν αποτελούν στρατιωτικό απόρρητο,
    όπως επικαλείται ο στρατός σε κάθε σχετική αίτηση.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:44 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΣ

    Την εκμετάλλευση των ανθρώπων με stage κ.λ.π,λέγεται πως την ξεκίνη-σε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τότε ήταν δίκαιο επειδή πιθανόν ήταν πράσινοι οι εργαζόμενοι. Στη συνέχεια μονιμοποιήθηκαν με stage προφανώς για τους ίδιους λόγους. Ενώ τώρα ίσως επειδή οι περσσότεροι είναι μπλε, προέκυ-ψε ξαφνικά ΑΣΕΠ και ισονομία. Μπράβο!
    Όσο για αναδρομική αποζημείωση των εκμεταλλευθέντων εργατικά ή ασφα-λιστικά δεν είναι δίκαιο να γίνεται λόγος. Ας πρόσεχαν όταν γίνονταν εμπορεύματα λες και είχαν άλλη λύση. Όσο για τυχόν προεκλογικές υπο-σχέσεις, ας πρόσεχαν να μην την πατήσουν, έστω αν ίσως τυγχάνω εγώ ή κάποιος δικός μου ένας από αυτούς. Μπράβο μας!
    Τώρα αν εγώ πιστεύω ότι έχουμε για μια ακόμη φορά περιχάραξη, πρόβλημά μου. Αν πιστέυω ότι καταπατούνται βάναυσα τα ατομικά δικαιώ-ματα όλου του αδύναμου οικονομικά λαού που προσωπικά δεν διαιρώ και ξεχωρίζω σε μπλε, πράσινους και κόκκινους, πρόβλημά μου. Οι αρμόδιοι ίσως δεν κατανοούν ότι οι μπλε που κυνηγήθηκαν επί σειρά ετών αλλά και τα άλλα χρώματα δεν αντέχουν άλλο. Ας δώσουν λοιπόν εργασία σε όλους και όχι διαιρέσεις και ανεργία, γιατί φοβάμαι πως τα πράγματα είναι στα άκρα, εκτός αν αυτό θέλουν ή τα βλέπω εσφαλμένα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:28 | Ντίνα

    Ναι στην προσαύξηση της προϋπηρεσίας για όσους δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέ διαδικασίες ΑΣΕΠ, ώστε να έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση!

    Όχι στην προσαύξηση της μοριοδότησης αυτών που δούλευαν με stage! Το παίζουν θύματα και ήρωες τώρα, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι όλοι έβαλαν βίσμα για αυτές τις θέσεις επειδή τους έταξαν μονιμοποίηση!

    Όχι στη μοριοδότηση των μονιμων υπαλλήλων! Όσοι έχουν ήδη μόνιμη θέση να αποκλείονται των προκηρύξεων, τόσοι άνεργοι είμαστε, έχουμε και εμείς δικαίωμα στη ζωή!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:16 | Βασιλης Ντ

    Η κατάργηση της τεραστιας μοριοδότησης (που οδηγούσε σε φωτογραφικές -ρουσφετολογικές προσλήψεις) αποτελει καθοριστικό βήμα για την αποκατάσταση της ισονομίας και της υπερηφάνειας των νέων μας ,που μετά από μια ακαδημαική διαδρομή οπισθοδρομούσαν ,ξεχνούσαν τις αρχές και την μόρφωσή τους και προσέφευγαν στον επιτήδιο πολιτευτή για να μπούν στο Δημόσιο. Αυτό οδηγούσε ,πέραν από ακύρωση της προσωπικότητας του ιδίου του «βολεμένου»,σε καταφανέστατη αδικία και αναξιοκρατία
    Θα αναφέρω επίσης και την υποδαύλιση του κινήτρου για μόρφωση και απόκτηση επιστημονικών εφοδίων για επαγγελματική αποκατάσταση,που διαχέονταν σε κάθε ελληνικό σπίτι , αφού έβλεπες το γείτονά σου, χρησοποιώντας πλαγια μέσα ,να σου αφαιρεί μία πιθανή θέση που θα στόχευες να την κατακτήσεις.
    Θα έλεγα στους συμβασιούχους , την επιμονή που δείχνουν , να την διοχετεύσουν στην προσπάθεια να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ,με αξιοκρατικά μέσα δηλαδή.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:51 | γεωργιοσ

    γεια σασ. θα ηθελα να σασ ρωτησω εγω ειμαι οδηγοσ 12 χρονια και εχω και πτυχιο απο τεχνικη σχολη 1. γιατι οταν γινονται διαγωνισμοι για οδηγουσ να μετρανε μονο τα 6 χρονια προυπηρεσια αν δεν κανω λαθοσ και οχι ολα τα χρονια 2.γιατι ο βαθμοσ του πτυχιου να μετραει πιο πολυ απο την προυπηρεσια.πιστευω πωσ για τεχνικεσ δουλειεσ το πρωτο που μετραει ειναι η εμπειρια και τα χρονια δουλειασ ,και υστερα ο βαθμοσ του πτυχιου. σασ ευχαριστω

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    θα ηθελα να εκφρασω την αντιθεση μου για την καταργηση της μοριοδοτησης για τα παιδια με συμβασεισ εργου στο δημοσιο και συμβασεις ορισμενου χρονου, καλως η κακως καποια παιδια και πολλα απο αυτα με αρκετα προσοντα δουλευουν με τετοιες συμβασεις, θα πρεπει κατι να γινει με αυτα τα παιδια τουλαχιστον να ισχυε μεχρι και 31 δεκεμβριου 2010 οπως ισχυε απο την αρχη. τα παιδια που δουλευουν και σκληρα σε καποιεσ θεσεις κυριως σε ασφαλιστικα ταμεια θα επρεπε να μην μεινουν ανεργα ξαφνικα μετατη ληξη της συμβασης τους .κυριως θα ηθελα να επισημανω οτι στον ιδιωτικο τομεα εαν δεν εχεις μπαρμπα και γνωστο δεν βρισκεις δουλεια με τιποτα και αυτο το ξερουν οι κυβερνησεις καλα…..
    ξαφνικα λυπομαστε τα παιδια μονο του ιδιωτικου τομεα ??? και τα αλλα ολα παιδια υπαλληλοι ειναι και ζηταν δουλεια !!! αυτο μην το ξεχνατε
    λιγη διαλλακτικοτητα δεν βλαπτει. μια μεση λυση δεν βλαπτει

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:18 | Βέρα

    Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί κάποιος που έχει βγάλει ΙΕΚ κομμωτικής απαιτεί να μονιμοποιηθεί σε μία θέση στα δικστήρια ή στο υπουργείο παιδείας ή στο ΙΚΑ, σε μουσεία, ή στον ΟΑΕΔ ενώ εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι της νομικής της φιλσοφικής,Παντείου κλπ με 1 και δύο μεταπτυχιακά δουλεύουν για 650 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και χρόνο παρά χρόνο περνάνε το ζόρι τη του ΑΣΕΠ?
    Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί σε μία χώρα που οι πτυχιούχοι είναι πραγματικά ΑΠΕΙΡΟΙ και το όνειρο τους είναι το δημόσιο γιατί να προσλμβάνεται ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ με γελοιότητες σαν την προσαύξηση του 50%?

    Έχετε ιδέα πόσοι είναι οι υποψηφιοι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και σε γραπτούς και προταιρεότητας???Ξέρετε πόσες μητέρες με παιδιά διαβαζουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα για να δώσουν ΑΣΕΠ ενώ δουλευουν 12ωρα στον ιδιωτικό τομέα για 700 ευρώ?

    Και εσείς μας λέτε οτι πρέπει να πάρετε 50% παραπάνω από όλους αυτούs γιατί αυτές οι μανάδες, οι πτυχιούχες στον ιδιωτικό τομέα είναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ και δουλεύουν 50% λιγότερο από τα τις μανάδες που ένας θεός ξέρει πως πήραν ένα stage και καθόταν 5 ώρες στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ???

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ!Μας έχετε φέρει εκτός εαυτού!Αν δεν καταργηθεί αυτή η κοροιδία ας καργήσουν τον ΑΣΕΠ τότε!Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης!Και ας τρέξουμε όλοι να βρούμε stage ή καμία σύμβαση, αφού μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε το 50%, να σταματήσουμε μα διαβάζουμε καινα μαζευουμε μόριο μόριο!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:48 | argyris

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ STAGΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΩΣ. ΑΠΟ ΄ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ.ΩΡΑΙΑ ΛΥΣΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!! ΕΤΣΙ ΛΥΝΩ ΚΑΙ ΄ΓΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΑ STAGE ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ.Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο Κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΜΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΝΑΡΤΖΙΔΙΚΟ Π.Χ. ΕΓΩ ΑΝ ΖΗΤΗΣΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΜΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ; TO MONO ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΠ΄ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:50 | ΘΑΝΑΣΗΣ Φ.

    ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ Κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ. ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ STAGE ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΘΙΓΟΜΑΣΤΕ. ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΠΗΓΕ. ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 400ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΞΩ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΛΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟΝ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ; ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΕΣΤ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ.ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Κ.Λ.Π ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΗ ΜΟΡΙΟΔΌΤΗΣΗ. ΟΧΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | THANASIS

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ 0ΣΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ Κ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΄»ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ».ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΗΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ΄΄ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ΄΄ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΄΄ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΄΄.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ,ΣΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΗΤAΝ ΥΠΕΡΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ STAGE ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ,Ο ΥΠΑΛ/ΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ…ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ Κ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ…ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΛΠ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:44 | Maria

    ASEP gia olous xwris prosayxhseis!Ptyxia kai metaptyxiaka ws krithria kai oxi stage kai symbaseis kai ahdies. Oloi emeis poy dinoume ASEP xronia twra eimaste KAI EMEIS OIKOGENIARXES!Kante mia bolta apo to diagwnismo tou ypoyreioy oiknomikwn h twn ekpaideytikwn na deite ti ginetai!!!ELEOS me thn karamela oti eiste oikogeinarxes!!Emeis ti eimaste dhladh???Exete katalabei posoi dinoun stoys diagwnismoys toy ASEP ka8e xrono!!!Me poso KOPO KAI DIABASMA xrono para xrono me 8ysies kai SKLHRH DOULEIA STON IDIWTIKO TOMEA POU KATA ESAS EINAI 50% KATWTEROS KOPOS!Kai emeis 40 kai 45 eimaste alla exoume ptyxia kai metaptyxiaka KAI DIABAZOUME KAI DOULEYOYME stoys idiwtes!
    EPITELOUS ISONOMIA!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:30 | Maria

    Epitelous TELOS! ASEP xwris prosayxhseis kai ahdies!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:41 | Emma

    Κατάργηση αυτής της κοροιδίας που αφήνει έξω πτυχιούχους με μεταπτυχιακά που φτύνουν αίμα στον ιδιωτικό τομέα και παλευουν και διβάζουν στον ΑΣΕΠ και βάζει μέσα ανθρώπους χωρίς προσόντα απλά και μόνο γιατί έτυχε και πήραν ένα stage!!! Που αλλού στην ευρώπη το stage θεωρείτε ανώτερο απο εργασία στον ιδωτικό τομέα και τα μεταπτυχιακά???Εχουν καταλήξει τα μουσεία, τα υπουργεία οι δήμοι να μην έχουν αρχαιολόγους, νομικούς, ΑΣΟΕ κλπ αλλά αισθητικούς και αποφοίτους ΔΕ!!!ΕΛΕΟΣ! Και εμείς πολεμάμε για μισό μοριάκι στον ΑΣΕΠ!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΔΙΔΑΤΚΟΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΟΡΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΕ ΠΕ???ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:04 | nana

    Επειδη πολύ ντόρος έχει τις τελευταίες μέρες για την παντέρμη την αξιοκρατία, θα ήθελα να παραθέσω τις απόψεις μου αν και πιστεύω ότι θα τα χουν πει και άλλοι και δεν θα εισακουστούν. Εγω ανήκω στην κατηγορία ΔΕ (προς το παρόν γιατι αυτή τη στιγμή σπουδάζω επειδη για Χ λόγους δεν μπορουσα τότε…) και θα αναφερθώ σε αυτή γιατί δεν είμαι γνώστης των άλλων κατηγοριών.
    Δεν θα ήταν σωστό μια και μιλάμε για ισότητα και αξιοκρατία να ληφθεί υπόψη το έτος που ο καθένας αποφοίτησε? Όταν αποφοίτησα εγω, υπήρχαν οι δέσμες. Ο βαθμός του απολυτηρίου έβγαινε αφου υπολογιζόταν ο βαθμός των πανελληνίων εξετάσεων. Σε αντίθεση με αυτούς που πήγαιναν τότε 5η Δέσμη, που τους ενδιέφερε μόνο το απολυτήριο και όχι οι εισαγωγικές, και ο βαθμός τους είναι σαφώς μεγαλύτερος.
    Κατόπιν το σύστημα έχει αλλάξει αρκετές φορές. Πρώτα έπαιρναν απολυτήριο και μετά δίναν πανελλήνιες. Καταλαβαίνετε οτι αυτοί ήταν σε πλεονεκτηκότερη θέση καθώς έχουν μεγαλύτερα απολυτήρια. Δεν θα πρέπει να τα λαβετε αυτά υπόψη σας?
    Καθώς επισης είναι γνωστό σε όλους οτι στα τεχνικά, πολυκλαδικά, νυχτερινα λύκεια η βαθμολόγηση είναι σαφώς χαλαρότερη. Αυτα δεν θα πρέπει να ληφθουν υπόψη αφου θέλετε να μιλάτε για δικαιοσύνη και ισότητα?
    Επίσης για τα περιβόητα stage που τόσο υποτιμητικά μιλήσατε για αυτά, θα ήθελα να ρωτήσω αφου θέλετε να τα εξισώσετε με του ιδιωτικού τομέα, δώστε τους τα ένσημα που στον ιδιωτικό τομέα τα stage έχουν, τις μισθολογικές διαφορές και αφαιρέστε την μοριοδότηση. Διαφορετικά, αν δεν θέλετε να τους δώσετε τη διαφορά δώστε τους πίσω την μοριοδότηση. Μόνο έτσι θα μποειτε να μιλάτε για ισότητα. Μπορει τα λόγια σας για ισότητα και αξιοκρατία να μας χαιδεύουν τα αυτιά, αλλά οι πράξεις μας τρυπάνε την καρδιά.
    Εύχομαι πάντως η προσπάθειά σας να αποδειχθεί ότι είναι σωστή και οτι οι πολίτες αντιμετωπίζονται το ίδιο και όχι με 2 μετρα και 2 σταθμά.
    Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, και πιστεύω όντως να έχετε στο νου σας την εξυγίανση του νόμου Πεπονή και των 408 παραθύρων που ο ίδιος είπε ότι άφησε. Προσέξτε τα γιατί είναι πολλά και όλο και απο κάπου μπάζει.
    Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω την αποψή μου.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:14 | ΕΥΗ Ο.

    θιγω το θεμα που αφορα το τεστ δεξιοτητων μιας κ θελετε να αυξησετε το πολ/στη αντι του 3 με το 4..θεωρειτε δικαιο ενα παιδι που απαντησε στις 50 ερωτησεις σωστα(τις μισες) να αποκομιζει 200 ολοκληρα μορια,απ τη στιγμη που καποιοι αλλοι που συμμετειχαν,ειτε απο απερισκεψια ειτε απο ατυχια να μην πηγαν καλυτερα απο κεινον?οι γενικες γνωσεις επισης μπορουν ν αποτελεσουν κριτηριο οτι καποιος θα ειναι καταλληλος κ θα εχει ολα τα φοντα για την δουλεια που του παρουσιαζεται?δεν μιλαμε εδω ουτε για πτυχια ουτε για προϋπηρεσια.ειναι δικαιο ο πολλαπλασιαστης 4 να ειναι τοσο προσαυξημενος δηλ?ποσο περισσοτερο σε μια περιοδο που δεν εχουν πληροφορηθει ή συμμετασχει αρκετα ατομα,να στερουνται αυτων των μοριων?εγω προσωπικα ελαβα μερος στο τεστ και εχω 4,5 χρονια προϋπηρεσιας σε διοικητικες θεσεις,αλλα δε τη θεωρω δικαιη την αλλαγη με το τεστ.τουλαχιστον οχι τωρα γιατι ηταν ενα απλο τεστ γενικων γνωσεων κι οχι ειδικων πανω στο αντικειμενο της θεσης στην οποια θεωρητικα θα εργαζομασταν.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | ΕΥΔΟΚΙΑ

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 50%ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΑΝ ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ STAGE.ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΝΑ STAGE ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΗΛΌΣ?ΟΤΑΝ ΚΑΛΥΠΤΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ?ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:06 | konstantina

    ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ…ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΑΣΕΠ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ???ΑΠΟ ΠΟΤΕ???ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ME STAGE ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΥΝ ΣΤΗΝ »ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ…ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΣ!!ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΑ 16ΜΗΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ!!ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΜΟΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΖΗΤΑΜΕ..ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΙΣΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΤΥΧΙΑ…ΑΛΛΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE,ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ??ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΚΑΙ 3 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ 2 ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΨΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ…ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ….ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | Ατομο με Ειδικη Ανάγκη

    Εμείς τα αμεα σε stage τί θα κανουμε κυριοι της κυβερνησης?Το Π.Δ. 164/04 ασχοληθηκε μαζι μας!Τώρα τί θα απογινουμε με 3 και 4 χρονια χαμένα?Ισχυει με 18 μηνες και πανω η μετατροπη της συμβασης?Ειναι θέμα επιβιωσης κυριοι για πολλούς απο εμας!Ειλικρινα μια απάντηση σας θα ήταν το πρωτο βημα ενδειξης ενδιαφέροντος απο σας προς εμας!