Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:00 | Γεωργία

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη γιατί δεν θέλω το φακέλωμα και είμαι ορθόδοξη χριστιανή ευχαριστώ .

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:27 | Νίκος

    δέν επιθύμω την κάρτα του πολίτη διότι δέν είμαι ζώο γιά να με σφραγίσετε είμαι ακόμα άνθρωπος με βούληση και σκέψη ευχαριστώ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:45 | Παϋλος

    Οχι στη κάρτα του πολίτη, γιατί είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:02 | Μπλετσησ

    οχι στην καρτα πολιτη

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:38 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Βάση δεδομένων σε μία κάρτα ή τσιπάρισμα σημαίνει απλά το απόλυτο φακέλωμα αφού περιέρχονται σε ένα μοναδικό αριθμό για κάθε πολίτης όλο το φορολογικό – ασφαλιστικό – ιατρικό – ποινικό ιστορικό του. Σημαίνει επίσης ότι θα είναι διαθέσιμο σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία η διάθεσή του σε κάθε είδος αρχής και εξουσίας της νέας εποχής, εν΄ ονόματι της παγκόσμιας ασφάλειας των κρατών-λαών έναντι της τρομοκρατίας και της κάθε είδους παγκόσμιας απειλής. Ο απόλυτος εφιάλτης αφού η Global Government που χρειαζόμαστε άμεσα κατά τον ισχυρότερο άνθρωπο στον κόσμο αυτή την στιγμή τον Bill Gates , θα έχει στην διάθεσής της την ευχέρεια να καταδικάσει στον απόλυτο έλεγχο τους ανυπότακτους στα κελεύσματά της παγκόσμιους πολίτες. Αρχή ολοκληρωτικού ελέγχου και υποδούλωσης. Όχι και πάλι όχι από όσους ανθρώπους αισθάνονται πρόσωπα και όχι αριθμοί.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:26 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Ως χριστιανός Ορθόδοξος είμαι αντίθετος στην ΚτΠ, διότι καταλύει την ελευθερία του προσώπου, δεν παρέχει ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα και κυρίως, διότι όπως μας προειδοποιεί η Αγία Γραφή και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, είναι πρόδρομος του Αντιχρίστου. Γι’αυτό άλλωστε έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, οι Αγιορείτες Πατέρες και πολλοί Άγιοι, παλαιοί και σύγχρονοι, όπως ο Άγιος Παΐσιος.

    Με τιμή,

    Χαράλαμπος Ουρεϊλίδης

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:58 | Μεταξία Τσαουσάκη

    Θεωρώ εξοργιστικό και μόνο το γεγονός ότι επανέρχεται το ίδιο θέμα, σε τόσο σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα. Δεν έχει ανανεωθεί ο πληθυσμός, άρα ούτε και οι απόψεις του πάνω σε αυτό το καυτό θέμα, το τόσο σημαντικό. Έχει τεκμηριωθεί ήδη επαρκώς από άλλους συνέλληνες, και τα επιχειρήματα που πλασάρονται από την πλευρά της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά επαρκή και πειστικά είναι. Δώστε στα παιδιά παιδία και στους ενήλικες το καλό παράδειγμα. ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, Βγάλε την από σκέψη σας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΩ. ΠΟΤΕ!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:00 | Νεκτάριος

    Λαμβάνοντας υπ’όψη το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του ανθρώπου και την αμεσότητα του σε ένα ορθόδοξα καταρτισμένο και δημοκρατικό κράτος δηλώνω απόλυτα δυσαρεστημένος με το ενδεχόμενο δημιουργίας αυτής της κάρτας και αντιτίθεμαι σε όλα μα όλα τα προνόμια που υποκριτικά και πλανεμένα πλασάρουν οι δημιουργοί του.Με το να στερηθεί ο άνθρωπος τη προσωπικότητα του κάνοντας,σε εισαγωγικά,τη ζωή του πιο προσιτή και βολική,είναι τουλάχιστον εμετικό και ξεδιάντροπο.Κλείνοντας,αν και θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά περισσότερα,πιστεύω πως δε χρειάζεται να εκφραστεί κάποιο επιχείρημα από τη στιγμή που και εσείς γνωρίζετε την αλήθεια..

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:01 | Maria

    Ουδείς εχέφρων νομοθετήσειε ωσαύτως. Οι πραγματικοί ελεύθεροι πολίτες δε χρειάζονται κάρτες συλλογής ψηφιακών ιχνών. Οι σκλάβοι και οι υπόδουλοι σφραγίζονταν, παρακολουθούνταν, υποβάλλονταν σε τατουάζ σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και τελούσαν υπό τη διαρκή επίβλεψη κάποιων ανθρωπόμορφων τεράτων για το καλό υποτίθεται των ελευθέρων… όπως η τεχνολογία των βασανιστηρίων εξελίσσεται, έτσι εξελίσσεται και η τεχνολογία της μετατροπής των πολιτών σε υπόδουλους. Από πότε η πρόοδος (Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου;) συνάδει με τέτοια οπισθοδρόμηση; Ποιοι είναι εκείνοι χάριν των οποίων όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως καθίστανται υποχείριοι; Μη γένοιτο

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:57 | Γιώργος

    Η δημόσια και ιδιωτική ασφάλεια έχει συλληθεί.Το κράτος που ενδιαφέρεται για την ευημέρια των πολιτών του μπορεί με οργάνωση και έντυπα μέσα να φυλάει τα προσωπικά δεδομένα που χρειάζεται.Αλλωστε «φοβού τους Δαναούς δώρα φέροντες».

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:03 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    Μαζί με όλους τους Έλληνες ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΟΧΙ στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΟΧΙ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ στον ΑΡΙΘΜΟ του αντιχριστου.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι ΘΕΟΥ ΔΩΡΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.Για λογους θρησκευτικης συνειδησης,ως Χριστιανοι Ορθοδοξοι λεμε ΟΧΙ στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:44 | ΝΑΟΔΟΜΟΣ

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΊΑ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
    1. Κάθε είδους τσιπ στην ‘’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ’ επαφής είτε εξ’ αποστάσεως- συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.
    2. Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.
    3. Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.
    4. Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.
    5. Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περασμένες στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.
    6. Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.
    7. Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.
    8. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους τόσους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση, σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:13 | ΝΑΟΔΟΜΟΣ

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
    1. Κάθε είδους τσιπ στην ‘’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ’ επαφής είτε εξ’ αποστάσεως- συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.
    2. Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.
    3. Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.
    4. Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.
    5. Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περασμένες στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.
    6. Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.
    7. Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.
    8. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους τόσους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση, σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:53 | Κατσιάνος Μιχαήλ

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη πιστεύοντας ότι είναι ένα μέσω κατάργησης της προσωπικής ζωής και της ελευθερίας του ατόμου. Ακόμη κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός θα πρέπει να πράξει το ίδιο.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:01 | Ιωάννης Νικολάου

    Όχι στην κάρτα του πολίτη και κατά επέκταση όχι στο σφράγισμα. Τέλος

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:45 | Χαράλαμπος

    Θα ήθελα να εκφράσω την ανυσηχία μου και την απογοήτευσή μου για την ταχύτητα με την οποία προχωράει η εφαρμογή της κάρτας του πολίτη ενώ υπάρχουν τόσα επείγοντα θέματα που πρέπει να επιληθούν. Άραγε ποιος σας πιέζει τόσο πολύ. Γιατί δεν κάνετε δημοψήφισμα για ένα τόσο σημαντικό θέμα, την στιγμή που εκατομύρια Έλληνες αρνούνται να λάβουν την κάρτα αυτή; Δυστηχώς η Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη είναι που τους ενοχλεί και θέλουν να την εξαφανίσουν. Όλοι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι αρνούμαστε να λάβουμε την κάρτα του πολίτη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:59 | Πετρος

    Δεν την παραλαμβανω διοτι καταργειται η ελευθερια μου

  • ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΠΑΣΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:34 | Πετρος

    OΧΙ στην καρτα του πολιτη και γενικοτερα στα τσιπ RFID. Oποιοδηποτε τιμημα/ τιμωρια και να επιβαλουν…. ΜΑΚΡΙΑΑΑ.
    Οποιος το αποδεχτει (για τις επιγειες ευκολιες του/ανεσεις) καλυτερα να μην ειχε γεννηθεί…

    ΜΑΚΡΙΑΑΑ

    Ακουστε το τραγουδι στο (youtube) του Μεγαλου Γιωργου Κοινουση , ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ…

    Μην δεχτείτε τιποτα και με κανενα τιμημα. Μην ξεχνατε ότι από εδώ ολοι περαστικοι ειμαστε. Αρα πρεπει να ειμαστε καλα προετοιμασμένοι για να δεχτούμε τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.
    Το RFID η λαικα το τσιπ Πειτε τους να το βαλουν εκει που ξερουν…

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:59 | Πολυξένη

    Αρνούμαι την αντισυνταγματική κάρτα του πολίτη, που προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο στον πυρήνα της ελευθερίας του!

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:57 | Μαρια..κ

    αρνουμαι την καρτα του πολιτη……κατηγορηματικα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:20 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. Για κάθε ποίτη υπάρχει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, ο αριθμός ταυτότητος για ταυτοποίηση, δεν χρειάζεται και κάρτα πολίτη. Κάντε χρήση των στοιχείων που έχετε μην κοροϊδεύετε τον κόσμο με αναλήθειες.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:48 | Σταύρος Σακελλαρίου

    Η έκδοση της κάρτας του πολίτη υποβαθμίζει την προσωπικότητα του ατόμου, διαρρηγνύει κάθε είδος ατομικής ελευθερίας (αφού πλέον κάθε του συναλλαγή θα είναι γνωστή), μετατρέπει τον άνθρωπο σε αριθμό και πάνω από όλα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ορθοδοξία μας, καθώς η κάρτα αυτή θα αποτελεί και την ταυτότητα του πολίτη, η οποία ως ηλεκτρονική κάρτα θα μπορεί εύκολα και να παραβιάζεται, αλλά και να επιβάλει το δυσώνυμο αριθμό 666 (προφανώς όχι φανερά) στην ταυτότητα η οποία μας ΤΑΥΤΙΖΕΙ ως ανθρώπους! Εδώ εστιάζεται και το μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το συνειδητοποιήσει κάθε Έλληνας ότι ποτέ δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με αντιχριστιανικά σύμβολα. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι δύο ταυτόσημες έννοιες και πρέπει να πορεύονται μαζί και όχι αντίθετα! Άρα το απόλυτο ΟΧΙ στην έκδοση και χρήση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων για μια πραγματικά ορθόδοξη Ελλάδα. Η οικονομία δεν θα ορθοποδήσει με τέτοιου είδους τεχνάσματα, όπως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχουν αποδώσει καρπούς ανάλογες περιπτώσεις.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:03 | Χρήστος

    Πιστεύω πως η κάρτα πολίτη δεν είναι καλή και οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας βασικός λόγος είναι πως αν γίνει,(πράγμα που ελπίζω να μην γίνει, και πιστεύω πως δεν θα γίνει αν δείξουμε πως δεν θέλουμε κάρτα όπως και αν λέγεται) θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα καθενός, σχεδόν οποιοσδήποτε. ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος και πρέπει να μείνει ελεύθερος. Για την ελευθερία θυσιάστηκαν πολλοί Έλληνες στο παρελθόν. Πρέπει και εμείς να δείξουμε
    με κάποιον τρόπο πως επιθυμούμε την ελευθερία, γιατί αν δεν το δείξουμε ίσως παρεξηγηθεί η στάση μας και θεωρηθεί πως δεν μας πειράζει και πολύ αν χάσουμε την ελευθερία μας ή μέρος της ελευθερίας μας.
    Ως Χριστιανός Ορθόδοξος, Έλληνας δεν επιθυμώ την κάρτα πολίτη, και καμία άλλη κάρτα ή οτιδήποτε άλλο παραβιάζει την ανθρώπινη ελευθερία.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:59 | Δημητρης

    Ειμαι καθετα αντιθετος με αυτην την καρτα. Για πολλους λογους που ποιο ειδικοι απο εμενα γνωριζουν καλυτερα-οπως προβληματα με ασφαλεια της καρτας,για οικονομικους λογους κατα αλλους για θρησκευτικους λογους κα. Εγω προσωπικα το θεωρω αδιανοητο να μου εχουν τσουβαλιασει ενα καρο προσωπικα μου στοιχεια σε ενα σκατοτσιπ κ καθε μπαμιας η δεν ξερω τι να εχει προσβαση σε αυτα. Ειναι καταφορη παραβιαση των προσωπικων ελευθεριων. Θα μπορει να ξερει ο καθενας που βρισκομαι αναπασα στιγμη αφου θα χτυπω την καρτα για να παρω ακομα κ μια τσιχλα απο το περιπτερο. Παρτε το πισω αυτο το μετρο γιατι εδω ειναι η χωρα της Ελευθεριας της υπερηφανειας κ της αντιστασης σε καθε φακελλωμα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:56 | Ιrini Mor

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑΝ .Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΠΟ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ( ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ).ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:27 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΚΗΣ

    Λυπάμαι βαθύτατα που η πρώτη στα χρονικά νόμιμα εκλεγμένη αριστερή κυβέρνηση της χώρας μας (την οποία ο λαός εξέλεξε με μεγάλες προσδοκίες για ρωμαλέα προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων), εισηγείται σήμερα τη φαλκίδευσή μας σ’ ένα σύστημα που μπορεί κάλλιστα να καταστεί οποτεδήποτε κι απ’ οποιονδήποτε αντικείμενο εκμετάλλευσης και τυραννίας μας. Επίσης λυπάμαι για την «τραγική» κι ανέντιμη (από πολιτικής άποψης) κυβερνητική πρακτική να πλασάρεται η κάρτα του πολίτη αντί «πινακίου φακής» στους εμπερίστατους συμπολίτες μας, τους οποίους όλα τα προηγούμενα χρόνια αποχρωματίσαμε εθνικά και θρησκευτικά και προσφάτως εξουθενώσαμε οικονομικά.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ. Αρκεί η έγχαρτη αστυνομική μας ταυτότητα, αρκεί ο μοναδικός και ισόβιος Α.Φ.Μ., αρκεί ο μοναδικός και ισόβιος Α.Μ.Κ.Α. που λαμβάνουμε απ’ τα γενοφάσκια μας, αρκεί έστω κι ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την απλή και οικονομική διασύνδεση των βάσεων δεδομένων της κεντρικής διοίκησης μεταξύ τους, ώστε όλα τα μη ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα να είναι στη διάθεση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου (=νόμιμου κι εξουσιοδοτημένου αναζητητή-υπαλλήλου που θα σπεύδει προς ικανοποίηση αιτημάτων μας ή για έλεγχό μας). Προς τί λοιπόν η νέα κάρτα και η δαπάνη περί αυτής; Μήπως τελικά τα κίνητρά σας δεν είναι τόσο αγνά (δήθεν για την καλύτερη και ταχύτατη εξυπηρέτηση του διοικούμενου και για την πάταξη της φοροδιαφυγής), αλλά υποκρύπτεται κάτι άλλο;
    Πιστεύω ακόμη ακράδαντα ότι η φοροδοτική συνείδηση του λαού μας θα εγερθεί σύσσωμη στο έπακρο όταν διαπιστώσει τη συνέπεια και τη σύνεση των κυβερνήσεών μας, διαφορετικά, μέρα με την ημέρα, ακόμη και οι συνεπείς φορολογούμενοι θα μεταπηδούμε αγανακτισμένοι στο απέναντι στρατόπεδο.
    Νομίζω ότι η ατυχής -για τις μέχρι τώρα επιλογές της- κυβέρνηση καλπάζει ατίθασα για την πραγμάτωση των εσχατολογικών προφητειών ή γίνεται (άθελα ή εσκεμμένα; Κύριος οίδεν) ο «Πρόδρομός» τους. Ας αφουγκραστούμε όλοι τη σοφή λαϊκή ρήση «έχεις μπροστά σου το λαγό, τί τον ψάχνεις το ντορό;» κι ας μετανοούμε συνεχώς, ικετεύοντας για το έλεος του Αγίου, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριαδικού Θεού των Ορθοδόξων Χριστιανών. ΛΕΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:33 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    Mια αριστερή (;) κυβέρνηση θέλει να φέρει το απόλυτο φακέλωμα, τον απόλυτο φασισμό, μετατρέποντας του ανθρώπους σε νούμερα…για ένα ξεροκόματο που θα δώσουνε, θα ξεπουλήσουνε ελευθερίες και ψυχές. Το ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά σ΄όλους δεν μας λέει κάτι, ήδη ξεκίνησε
    Οι ΑΝΕΛ, που δημιουργήθηκαν ως Ορθόδοξο Κίνημα,(τη βοήθεια της Παναγίας ζήτησε στην αρχή ο Καμμένος, όπως και αναζητούνε ψηφοφόρους από αυτό το χώρο) να το παίζουνε Πόντιοι Πιλάτοι και να χρησιμοποιούνε ως άλλοθι, την ‘ελλειψη αντιδράσεως της εκπεσούσης σε τόσα άλλα κρατούσης «Εκκλησίας». Λέει ο Καμμένος ότι θα ζητήσει να αναγράφει και Θρήσκευμα (ένα από τα πολλά ανέκδοτα του Καμμένου, ο οποίος ξεγέλασε κι εμένα στην αρχή των ΑΝΕΛ), ότι δεν θα ψηφίζουνε νομοσχέδια «κόκκινων» γραμμών, στηρίζοντας όμως την κυβέρνηση…Και με ψευτολεονταρισμούς, ενώ οι μετανάστες παρκάρονται στην Ομόνοια και έρχονται κι άλλοι. Ελπίζω κάποιοι αξιόλογοι εκεί μέσα, να καταλάβουνε που τους οδηγούνε και τι ευθύνη θα πάρουνε πανω τους…
    Νομοσχέδια έρχονται εν τάχει κι άλλα (παράταση) που δεν περασαν καν απ τη Βουλή…μάλλον τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι παρελθόν
    Πολιτικοί με αστείες προφάσεις (και το χρεωμένο μπάχαλο που επέφερε η «εγκατάλειψη» ετών να δίνει το άλλοθι) κι «Ιερωμένοι»- μισθωτοί Ποιμένες, θα οδηγήσουνε τον κόσμο ολοκληρωτικά στα δίχτυα της Νέας Ταξης και στον Αντίχριστο
    Για τον κίνδυνο κλοπής της κάρτας που αναρωτιούνται κάποιοι, έχει φροντίσει η Νέα Ταξη, θα βάλει στο κόσμο το τσιπάκι στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο…

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:46 | ΜΑΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:15 | Χριστινα

    δε θελω τη καρτα του πολιτη…..παραβιαζει την ελευθερια μου…και γτ ειμαι χριστιανοι ορθοδοξη

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:35 | Ελλη

    αρνουμαι τ καρτα του πολιτη…κ εγω οπως κ οι περισσοτεροι χριστιανοι ορθοδοξοι

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:15 | Αλεξια

    δεν δεχομαι την καρτα του πολιτη…γτ ειμαι χριστιανη ορθοδοξη

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:52 | Μαρία

    Η κυβέρνηση τονίζει πολλάκις ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός σε κανένα επίπεδο. το ότι εμένα ως Χριστιανή Ορθόδοξη με υποχρεώνει να παραλάβω μία κάρτα που (έστω και αν δεν συμφωνεί και δεν θεωρεί σημαντικό) θεωρώ ότι παραβιάζει κ καταπατεί την προσωπική μου ελευθερία αλλά πάνω απ’ όλα τη θρησκευτική μου συνείδηση που έρχεται σε αντίθεση με αυτή την κάρτα για τους γνωστούς σε όλους μας χιλιωειπωμένους λόγους, με αναγκάζει θέτοντας την ως υποχρεωτική να μείνω εκτός «συστήματος»αν δεν την αποδεχτώ στερώντας μου τα πάντα με τον καιρό για την επιβίωσή μου. Αυτό δεν είναι ρατσισμός; γιατί θα πρέπει εγώ να σεβαστώ τον κάθε μετανάστη, που μέσα στη χώρα μου το κράτος του δίνει πολλά περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες σε θέματα θρησκευτικής συνείδησης σέβεται τα πιστεύω του, δεν τον καταπιέζει πουθενά να απαρνηθεί τίποτε, ενώ σ’ εμένα δεν δίνει καμία σημασία όταν τόσα χρόνια του φωνάζω ότι δεν θέλω τη κάρτα γιατί θεωρώ ότι θέτει σε κίνδυνο την θρησκευτική μου συνείδηση καταρχήν και στερώντας μου την ελευθερία κάνοντάς με ένα νούμερο επειδή κάποιοι αποφάσισαν για μας πριν από εμάς.
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, Κ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ, ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ, Κ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΠΩΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ), ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ; ΤΟΣΕΣ ΦΩΝΕΣ; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΈΝΑ «ΝΟΥΜΕΡΟ» ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΜΕΝΩΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΤΣΙΠΑΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΥΠΟΔΟΡΙΩΣ.
    Τέλος, θέλω να τονίσω το εξής: Κ να μην πιστεύει κάποιος στον Θεό ας μου εξηγήσει πώς το βιβλίο της Αποκαλύψεως γραμμένο από τον Αγ. Ιωάννη χιλιάδες χρόνια πριν παρουσίαζε αυτή την εικόνα ξεκάθαρα λέγοντας ότι αν δεν προσκυνήσεις το «θηρίο» (με τη μορφή της κάρτας) κ αν δεν έχεις την εικόνα του πάνω σου δεν δύνασαι να κάνεις τίποτα και το όνομα αυτού 666. Η κάρτα αυτή το περιέχει αυτό το νούμερο αποδεδειγμένα επιστημονικά, τυχαίο; όχι βέβαια ο Θεός μας προειδοποίησε και μας το είπε ξεκάθαρα και φανερά, πιο φανερά δε γίνεται γι’ αυτό λοιπόν ας μας αφήσουν ήσυχους εμάς που θεωρούμε υψίστης σημασίας την μη αποδοχή της κάρτας διότι η αποδοχή της συνεπάγεται την απώλεια της ψυχής μας και της πολύτιμης ελευθερίας μας που ο Κύριός μας σταυρώθηκε γι’ αυτήν. Δύο Κυρίους δεν μπορούμε να προσκυνούμε ή τον Χριστό ή τον Αντίχριστο… αλλιώς αν δεν μας ακούσουν ας ετοιμαστούμε για ομολογιακούς αγώνες και ο Θεός ας μας δώσει δύναμη να αντέξουμε ως το τέλος. ΖΗΤΑΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:02 | Στέλιος

    Σαράντα ένα χρόνια μετά απο τα φακελώματα της Χούντας επανήλθε τώρα το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Είναι ένα ξεκάθαρα φασιστικό μέτρο για την καταδυνάστευση των πολιτών που ουδεμία σχέση έχει με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την ταυτοποίηση των πολιτών. Άλλα είναι τα προβλήματα. Να αποσυρθεί το άρθρο 16 για το ηλεκτρονικό φακέλωμα του πολίτη ΑΜΕΣΑ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:28 | Βασίλης

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:26 | Μιχάλης

    Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ <>.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ Η ΙΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΕΛΛΗΝΕΣ,ΞΕΝΟΙ,ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ <> ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ.ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΓΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΥΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ(100 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΧΗ);

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:11 | Γεώργιος

    ΤΟ τσιπ που θα φέρει η κάρτα είναι ένας κινητός φάκελος το οποίο μπορεί εξ αποστάσεως να συλλέγει ο οποιοσδήποτε με ένα φτηνό και απλό αναγνώστη RFID ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο να εντοπίζει να διαβάζει ή ακόμα και να τροποποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εν αγνοία του φέροντα την συγκεκριμένη κάρτα.

    Αρνούμαι και εγώ να παραλάβω όπως και όλοι οι Έλληνες και κάθε άνθρωπος που σέβεται την ελευθερία και το σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα την συγκεκριμένη κάρτα του πολίτη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:40 | ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ.
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ.
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΧΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΥΝ ΘΕΩ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:07 | Ιωάννης Τόμπρος

    Όχι στη κάρτα του πολίτη. Κανένας νοήμων πολίτης δεν πρόκειται να την παραλάβει. Προσωπικά δεν θα δεχτώ κάτι τέτοιο οποίες και να είναι οι κυρώσεις. Ελπίζω ο λαός επιτέλους να ξυπνήσει και να ακολουθήσει η πλειοψηφία.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:37 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:47 | χρηστος

    Οχι στη καρτα και στην οποιαδηποτε ευκολια που μπορει να ποροσφερει,αλλα και στη «σκλαβια» που θα επιφερει.Πολεμος κατα των ανθρωπινων δικαιωματων και της Ορθοδοξιας!!!Θα χετε πολεμο μεχρι εσχατων!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:22 | Άννα

    Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια κάρτα απαγορεύεται να υπάρχει. Πέρα από το φακέλωμα στο οποίο συμφωνούσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάποτε http://indobserver.blogspot.gr/2015/03/blog-post_40.html , το barcode της κάρτας είναι ενάντια σε μας τους ορθόδοξους χριστιανούς. το barcode ο αριθμός του αντιχρίστου 666 είναι παντού. Δεν θα είναι και στην προσωπική μας ταυτότητα. Τι είναι πιο σημαντικό? Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας οπωσδήποτε με την κάρτα ή το ότι δεν σέβεστε την επίσημη θρησκεία του κράτους και τα βάζετε μαζί της?

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:26 | Αννα

    ΟΧΙ.Διαφωνώ για λόγους συνείδησης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:12 | ΜΕΔΗ ΕΥΑ

    Οχι ,δεν δεχομαι την καρτα του πολιτη.Η λειτουργια της ειναι εφιαλτικη,δεν μπορειτε να το δειτε?Δινετε την δυνατοτητα σε οποιονδηποτε να παρακολουθει και να επεμβαινει σε ολο το 24ωρο μας.Μοιαζει με παραγραφο απο το 1984 του Οργουελ. Αισχος!

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:52 | ΗΛΙΑΣ

    ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ …ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ..ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΔΟΣΟΥΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΚΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:20 | ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

    Λέω ΟΧΙ στήν κάρτα σας γιά τούς ἑξῆς λόγους:

    Ὡς Χριστιανός Ὀρθόδοξος:

    Καινή Διαθήκη, Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου, κεφάλαιο 13, στίχοι 15-18: 15 «καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16 καὶ ποιεῖ πάντας τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟΝ τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς΄=666″.

    Ὡς γνωστόν, τό RFID τσιπάκι τῆς κάρτας σας-τήν ὁποία «ὁραματίζονται» νά μᾶς ἐπιβάλλουν στελέχη τῆς Κυβερνήσεώς σας -ἔχει bar code, στό ὁποῖο εἶναι ἀποδεδειγμένο, ἀπό τεχνικούς καί πληροφορικούς-ξένους καί Ἔλληνες- ὅτι περιλαμβάνει τόν δυσώνυμο ἀριθμό τοῦ Ἀντιχρίστου 666!!!
    Καί ἐφόσον ἡ κάρτα θά εἶναι ταυτότητα πού θά περιλαμβάνει ὅλα τά στοιχεῖα καί δεδομένα μας, ἄρα: ΘΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ 666 καί θά βλασφημήσουμε ἔτσι τό Ἅγιο Βάπτισμά μας! Θά ἀρνηθοῦμε λοιπόν, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό καί Θεό καί θά διαγραφοῦμε ἀπό τό Βιβλίο τῆς Αἰωνίου Ζωῆς.

    Ὥς πολίτης:

    Εἶναι ἀντισυνταγματικά:
    1) Ἡ διάθεση, ἡ ἔκθεση, ἡ ἐπεξεργασία, ὁ ἀπολυταρχικός ἔλεγχος ὅλων τῶν προσωπικῶν μου στοιχείων καί δεδομένων ἀπό τόν κάθε καρυδιᾶς καρύδι τεχνοκράτη, πολιτικό κι ὁποιονδήποτε ὑπάλληλο ἤ πολίτη! Ὅπως ἐπί παραδείγματι: τό ἰατρικό μου ἀπόρρητο! Ἀλλά καί ὁποιοδήποτε ἄλλο στοιχεῖο μου πού θά πέφτει στήν ἀντίληψη (στό ἠλεκτρονικό συγκεντρωτικό φακέλλωμα ὅλων ὅσων μέ ἀφοροῦν), ὁποιουδήποτε, χωρίς νά εἶναι ἡ ἁρμόδια ὑπηρεσία ἤ ὁ ἀρμόδιος ὑπάλληλος καί ὅταν δέν θά εἶναι ἀπαραίτητο, τό καταγγέλω ὡς ἀντισυνταγματικό καί ὅτι καταστρατηγεῖ τήν προστασία τῶν προσωπικῶν μου δεδομένων.
    2) Προσβάλλονται βάναυσα τά θρησκευτικά μου πιστεύω ὡς Ὀρθόδοξος Χριστιανός, διότι ἐνῶ γιά τήν Πίστη μου εἶναι ἀπαγορευτικό καί ὀλέθριο νά πάρω πάνω μου τό 666 καί νά ταυτοποιηθώ μαζί του (εἴτε ὡς χάραγμα, εἴτε ὡς ἀριθμό), ἐσεῖς θέλετε νά μοῦ τό ἐπιβάλλετε. Θά σᾶς πάω στά Εὐρωπαϊκά Δικαστήρια καί ὅπου ἀλλοῦ μπορέσω! Ἀπαιτῶ μέ βάση τό Σύνταγμα, νά σεβαστεῖτε τήν Ἐπικρατοῦσα Ὀρθόδοξη Πίστη τῆς Πατρίδας μου καί τήν δική μου, ὅπως κάνετε παραδείγματος χάριν μέ τούς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ πού δέν ὑπηρετοῦν στόν Ἑλληνικό Στρατό, γιά λόγους θρησκευτικῶν πεποιθήσεων, ἀλλά ἀπολαμβάνουν ὅλα τά δικαιώματα ὡς ἰσότιμοι πολίτες μέ ἐμᾶς τούς ὐπόλοιπους, πού τυγχάνει νά εἴμαστε καί ἡ συντριπτική πλειοψηφία!
    3) Ὡς ἀπόρροια τοῦ προηγούμενου λόγου, ἐπικαλοῦμαι νομικῶς ἐπιπλέον καί ρατσισμό εἰς βάρος τῶν Χριστιανῶν Ὀρθοδόξων, ἔναντι τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ καί ἔναντι τῶν ἀθέων (ὅπως ὁ κ. Τσίπρας καί ὄχι μόνο…) πού ἀπολαμβάνουν τήν πολυτέλεια νά μήν προσβάλλονται μέ τήν ἀποδοχή τοῦ 666 οἱ θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ἀντίθετα ἀπό μέ ἐμᾶς τούς Χριστιανούς Ὀρθοδόξους, πού μᾶς προσβάλλετε κατάφορα καί δέν μποροῦμε καί ἐμεῖς ἰσότιμα νά ἀπολαμβάνουμε τήν ἐλευθερία νά μήν θέλουμε ταυτοποίηση μέ τό ἀντίχριστο 666 σας.

    Ὡς νόημων ἄνθρωπος καί πολίτης:

    1) Οἱ χάκερς, ὡς γνωστόν, τά τελευταῖα χρόνια κάνουν χρυσές δουλειές μέ κλοπές μαζικῶν στοιχείων πολίτων. Θυμίζω πρίν λίγα μόλις χρόνια, τήν σύλληψη χάκερ, στό σπίτι τοῦ ὁποίου βρέθηκαν σέ λόφους cd τά στοιχεῖα σχεδόν ὅλων τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν, τά ὁποῖα ἑτοιμαζόταν νά πουλήσει σέ ξένη ἑταιρεία ἔναντι ἀδρᾶς «ἀμοιβῆς». Θυμίζω τρανταχτές ἠλεκτρονικές ὑποκλοπές τῆς NASA, CIA, Ἑλληνικῶν Ὑπουργείων καί πολιτικῶν κ.λ.π. ἐθνικῶς καί παγκοσμίως!
    Στήν παροῦσα φάση πού τά στοιχεῖα τῶν πολιτῶν καί οἱ διάφορες ὑπηρεσίες λειτουργοῦν ξεχωριστά, ἡ ὐποκλοπή εἶναι πιό δύσκολη καί ἐλλειπής-ἀποσπασματική, ἄν ἐπιτευχθεῖ. Σέ περίπτωση, ὅμως, ὄπου θά συγκεντρωθοῦν ὅλα τά στοιχεῖα μας σέ μία κάρτα, τότε σέ μία ὑποκλοπή, θά πέσει στά χέρια ἐγκληματιῶν ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ μέ τό νί καί μέ τό σίγμα. Τό σενάριο τῶν ἐκβιασμῶν ἀπό κεῖ καί πέρα μετατρέπεται σέ «ἐπιστημονική φαντασία» στήν πραγματικότητα!
    2) Ἄν μᾶς ἐπιβάλλετε τήν κάρτα σας, μετά ἀπό λίγο καιρό θά ὑπάρξει-καί μάλιστα ἐν μέσῳ οἰκονομικῆς κρίσεως καί ἀνέχειας-ἔξαρση ἐγκληματικότητος. Ὁ κλέψας τοῦ κλέψαντος. Θά κλέβονται κάρτες, ἐπιπλέον θά χάνονται κάρτες, θά φθείρονται κάρτες, θά καταστρέφονται κάρτες, ὁπότε…θά μᾶς πεῖτε μία ὡραία πρωΐα, νά πάρουμε τό RFID τσιπάκι μέ τό 666 πάνω μας, γιά νά εἶναι «πιό ἀσφαλισμένα τά στοιχεῖα μας», ὄχι ὅμως κι ἐμεῖς. Δηλαδή θά μᾶς κάνετε τσιπαρισμένα ρομπότ πού θά διατρέχουμε τούς ἑξῆς κινδύνους:
    α) νά μᾶς διαμελίζουν γιά νά μᾶς κλέβουν, δηλαδή νά κόβουν φετοῦλα τό μέλος τοῦ σώματός μας πού θά βρίσκεται τό τσιπάκι (δεξί χέρι) γιά νά τό χρησιμοποιοῦν ἤ
    β) νά μᾶς ἀπαγάγουν γιά νά χρησιμοποιήσουν τό μέλος πού θά βρίσκεται τό τσιπάκι καί μετά νά μᾶς πετοῦν σέ κανένα χαντάκι ἤ
    γ) νά μᾶς ἀποκεφαλίζουν (μέτωπο) σάν τούς τζιχαντιστές!

    Ὡς Ἕλληνας:

    Σταματῆστε νά προδίδετε: Ἐλλάδα, Ὀρθοδοξία καί τούς Ἕλληνες, τόσο ὡς Χριστιανούς, ὅσο καί ὡς ἐλεύθερους ἀξιοπρεπεῖς ἀνθρώπους.
    Σταματῆστε νά ξεπουλᾶτε τήν Πατρίδα μας στόν Σατανᾶ καί τό 666 του, γιά νά παριστάνετε ἐσεῖς τούς Κυβερνῆτες καί νά στέλνετε τίς ἐλευθερίες τῶν Ἑλλήνων καί τίς ψυχές (μέσα καί οἱ δικές σας) στήν αἰώνια κόλαση!
    Δέν εἶστε κυβερνῆτες γιά νά διαλύσετε τήν Ἑλλάδα πού ἐπιπλέει στό αἷμα τῶν Ἁγίων καί τῶν ἡρώων αἰώνων καί νά μᾶς βουλιάξετε διά παντός, γλείφοντας τά σάλια τῶν ξένων μασόνων, σιωνιστῶν, σατανιστῶν, ἀντίχριστων καί ἀνθελλήνων πού μᾶς φτύνουν, γιά νά ἱκανοποιήσουν τά δικά τους προσωπικά καί ἐθνικά συμφέροντα!
    Ἐκτός…ἄν εἶστε τέτοιοι κι ἐσεῖς, ὀπότε νά μᾶς τό δηλώσετε ἀνοιχτά ὡς πολιτικοί-δημόσιοι λειτουργοί καί ὄχι παίζοντας θέατρο ὡς κακοί ὑποκριταί.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ» ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

    Μέ τό παραπάνω ἄρθρο τῆς σχολιάστριας ΕΝ ΝΗΨΕΙ (19 Μαρτίου 22:43), συμφωνῶ καί τό προσυπογράφω.

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:11 | Πρόδρομος

    Κύριοι υποκριτές πολιτικοί
    για προβλήματα που εσείς οι ίδιοι επινοήσατε και διογκώσατε,γραφειοκρατία,διαφθορά:

    α)μας ζητάτε να σας εμπιστευτούμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο(αναλογικά είναι πυρηνικό και βάλε) που εάν αναλάβει κάποτε ένας παράφρων την πρωθυπουργία θα είναι σε θέση να ελέγχει ακόμη και την αναπνοή των πολιτών; Αμφιβάλλει κανείς ότι ο πρωην υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου, θα μπορούσε να »πειράξει» μια κάρτα ενός πολίτη κατά πως τον εξυπηρετούσε, όπως έκανε και με το usb τις λίστας Λαγκάρντ;
    Μπορούμε να εμπιστευτούμε διάφορους πινόκιο, που ενώ διαβεβαίωναν τους πολίτες πως όλα είναι υπο έλεγχο, μετέφεραν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με εμβασματα κάτω των 10,000 ευρώ;

    β) γιατί η κάρτα αυτή να συνδέεται με τραπεζικό λογαριασμό; είναι τόσο δύσκολο να καταθέσετε χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των απόρων, όπως γίνεται μέχρι τώρα με τα διάφορα επιδόματα(θέρμανσης, πρόνοιας κλπ);

    γ)κύριε Τσίπρα ξεχνάτε ότι διαδηλώνατε κατά της κάρτας του πολίτη το 2013;;;
    http://id-ont.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html
    η λέξη ανακυβίσθηση σας θυμίζει κάτι;

    Αυτές οι πρακτικές, όπως και το περιουσιολόγιο, είναι φασιστικές επινοήσεις και δεν πρόκειται να τις δεχθεί η Ελληνική κοινωνία.

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:39 | Thanasis Kordantonopoulos

    2 ΑΠΟΡΙΕΣ
    1η :το τσιπακι θα ειναι εξ επαφης (contact) ή εξ αποστασεως (contactless);;; εγω θελω την εξ επαφης
    2η: τη ασφαλεια θα εχει: antivirus – υποκλοπων ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε αυτο δηλαδη θελω να δουλευει εξ επαφης με τον αναγνωστη (να μπαινει σε ενα μηχανημα) και μην υποκλεπτεται

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:00 | ΦΩΤΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
    1. Κάθε είδους τσιπ στην ’’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ επαφής είτε εξ αποστάσεως- συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.
    2. Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.
    3. Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.
    4. Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.
    5. Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αν περάσουν στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.
    6. Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.
    7. Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.
    8. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση, παρακαλούμε να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:27 | Χρήστος

    ΟΧΙ στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
    ΟΧΙ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι ΘΕΟΥ ΔΩΡΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.